Det där med att skaffa assistent

Men jag har lyckats dubbelboka mig ikväll, nästan tribbelbokat! Såhär blir det alltid när jag har för mycket att tänka.. Vill skaffa assistent igen men senast blev jag bara mer stressad av det.. Sen hinner jag inte lära någon allting nu, för just nu är det KAOS… Så får se hur jag löser det på smidigast vis..//Alexandra Nilsson

Att ha en assistent verkar vara det senaste attributet för en influencer. 
En Chanelväska, ett sprättben och en assistent – check, check och check på den!
Själv blir jag så stressad av blotta tanken på att ha en assistent att behöva dubbelkolla allting med eftersom jag är lite av en perfektionist med arbetsrelaterade tillitsproblem.
En assistent skulle med andra ord öka min arbetsbelastning istället än motsatsen och Alexandra verkar ha lite av samma dilemma. Att ha en assistent att lära allting till verkar kosta mer än det smakar för henne just nu och är ingenting hon har tid med.

En av Alexandras läsare tipsar henne om en virtuell assistent över nätet som bara har som jobb att avlasta henne när hon behöver. Det innebär att hon inte alltid måste ge uppgifter till personen eller alltid bestämma samma tid för träff mm vilket är bra. Men för att en assistent ska kunna avlasta en så behöver den ju ha väldigt bra insyn i allt och det har väl knappast en sådan här assistent?
Är detta en AI?
Kan man kanske få Blondinbellas gamla klon som assistent nu när hon gått och blivit arbetslös där borta i New York?

Skulle vilja ha en assistent på det här viset?
Ni vet, typ som en livsassistent att styra upp högt och lågt i era pågående liv?
Jag vill det inte och har svårt att tänka mig något mer stressande än att ha någon att behöva förse med arbetsuppgifter eller kontrollera utförda sådana.

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur kan man ens behöva en assistent när ens ”jobb” består av mingel, ta selfies, visa upp dagens outfit, nagelfix och middagar ute?

  Svara

   Det är nog en del samarbeten som ska faktureras och hålla koll på.

   Svara

   Fast så är det ju inte.
   Tar man sitt jobb på allvar och är en av dem som det går bra för tar det bra mkt mer tid än ett vanligt jobb.
   -en mailkorg som svämmar över med nya förfrågningar varje dag
   – content som ska publiceras dagligen på flera plattformar
   – content ska planeras, produceras,redigeras,laddas upp osv
   -är det content som är samarbeten ska det först skickas till företaget, sen kanske ändras å sen publiceras.
   – inför samarbeten är det ofta fysiska möten eller skypemöten. Man ska deala, sälja, skriva på kontrakt.
   – efter samarbeten ska det faktureras samt sen hålla koll på att alla fakturor blir betalda.
   Sen tillkommer ju massa annat som beror lite på vilken typ av content man jobbar med men det är massa jobb som tar otroligt mkt energi och tid.

   Svara

    Fast alltså, driver man eget företag arbetar man i snitt mer än 8 h per dag, det tror jag att de allra flesta kan hålla med om. Att arbetet tar tid och energi, eh ja, finns inget jobb som bara består av roliga arbetsuppgifter. Så nej, förstår inte behovet av en assistent.

    Svara

     Driver man eget, har råd, och jobbar mer än 8 h per dag kan de tvål absolut vara en bra idé att anställa en assistent? 😛 Skulle jag gjort iaf.

     Svara

     Varför inte om det underlättar en vardag?
     Tjänar man så pass bra pengar på sin business så att man har råd att ta hjälp av någon som kan göra ens arbete lättare och trivsammare så är skulle det vara en självklarhet för mig.

     Svara

     Varför inte!? Livet går liksom inte ut på att jobba ihjäl sig….

     Svara

      Det är alltid den som jobbar hårdast och flest timmar som vinner.

      Svara

       Vinner i vad? Inte i relationer och hälsa iaf.

       Svara

        Haha nej, jag ironiserade mest kring hur det brukar låta här inne så fort jobb och arbetstimmar kommer på tal. Blir så lätt en tävling i vem som jobbar mest och hårdast. Som om det vore något att sträva efter. Men jag håller med om att hälsa och relationer (och en del annat) är viktigare än att jobba ihjäl sig

        Svara

        🤦🏼‍♀️

        Svara

      Visst att det skulle vara trevligt att hinna med mer fritid, familj och vänner men betänk att anställer man någon som gör en del av ens arbete så förlorar man möjligheten att skryta om hur arbetsam man är. Inte värt det.

      Svara

     Går företaget bra och man hittar ett vettigt upplägg där man spar tid – varför inte outsourca?

     Svara

      Ja precis. Det kan ju även finnas fördelar om man hittar någon som är bättre på vissa delar i ens arbete än en själv som tex, redigering, förhandlingar, marknadsföring, planering osv.

      Dessutom så behöver väl typ alla influensers någon som tar bilder på dom.

      Svara

     Så talar en sann entreprenör!

     Eller så förstår man att man har jobb upp till näsan och måste ta in hjälp för att drunkna helt och hållet. Och att man dessutom får mer gjort om man fördelar arbetet på fler resurser. Hinner man med mer ökar omsättningen och också intäkterna.
     Vill man stå och stampa på samma ställe, börja tacka nej till samarbeten eftersom tiden inte räcker till osv. Ja, då kör man på din linje och kämpar på helt själv, biter ihop och ignorerar stressen tills man dör av en hjärtinfarkt vid 42 års ålder.

     Svara

     Och det är ju jättemånga som har eget företag som har en anställd eller fler för att hinna med mer, inte stressa ihjäl sig och ofta-få in ännu mer pengar i företaget. Så vad är det konstiga med det? Bara för att man är influencer och inte fotograf eller designer så får man inte ha anställda?

     Svara

   Camilla skulle nog inte ta skada av en korrekturläsar-assistent för den här bloggen, det verkar vara ett uppdrag övermäktigt skribenten.

   Svara

    Eller en som sorterar bort korkade kommentarer.

    Svara

  Alltså skulle ju gärna ha en assistent som fixade mina matlådor på söndagkvällar.
  Och gjorde veckohandlingen. Såna saker.
  Helst gratis.

  Svara

   Säger bara Willys.se, klicka in och swisha förbi och hämta. Den summan det kostar (tror det är 50pix) spar jag in när jag passar på att köpa typ 3 för 2 och så, allt sånt man inte pallar när man ska packa och greja själv.

   Bästa storhandlingen ever.

   Dessvärre lagar de inte maten sen…..😭

   Svara

    Har alltid fått för mig att alla produkter är mycket dyrare på matbutikernas online-sidor.

    Svara

     Jag köper på Hemköp. Samma priser som i butik men för 29 spänn så kör de hem maten till dörren. Perfekt om man ska storhandla!

     Svara

      Tack för tips

      Svara

    På våran lilla Ica-butik här där jag bor kostar det 25kr att få det packat och hemkört😛 Det var väldigt behändigt när jag bröt benet, eller på vår/sommar när man ska ha en massa jordsäckar.

    Svara

     Ps. Älskar våran ica! Inga överpriser och personalen är guld🙌

     Svara

     Och nu när allt är som vanligt handlas det på Ica maxi…

     Svara

      Samma personer som veckohandlar på maxi går sedan i taket när närbutiken måste stänga. Var ska de då handla mjölk och nässpray två gånger om året?!

      Svara

       Just så. Rätt trist.

       Svara

      Skulle kunna tänka mig att veckohandla på min nätbutik om jag hade råd. Och om inte hälften av grönsakerna var ruttna. Samt om de slutade med att tömma kaffeautmaten i dagvattenbrunn en på torget, det ser alltid som att någon spytt där.

      Meeen jag är glad att det finns en butik och handlar en hel del där.

      Svara

      Menar du mig?

      Isåfall absolut inte, jag bor på en ö och är väldigt mån om att våran Ica-butik inte ska stänga. Hälften av min handling gör jag där(är där varje dag), trots att jag har socialbidrag och skulle spara mycket mer pengar om jag hade följt med alla som erbjuder att jag ska följa med och storhandla i stan.

      Älskar som sagt min Ica-butik. Och det gör vi alla som bor här. Dom är fantastiska. Behandlar oss kunder som kompisar, bemötandet är underbart❤️ Ger extra hjälp, har bra priser, bra varor, tar in det man ber om, hundar får stå i foajén. Går man till ica här får man en skön känsla hela dagen och man skuttar nästan hem😊

      Om andra handlare hade varit som våran handlare+personal kanske dom inte hade behövt stänga igen🤷‍♀️

      Svara

       Bjud ut din Ica butik på middag, you’re in love.

       Svara

  Jag kan tänka att alla, både medarbetare samt chefer, behöver avstämning/handledning i arbetet. För att se att fokus ligger rätt och få bolla lite tankar.

  Är man då egenföretagare och dessutom ensam så får man inte den möjligheten.

  Det tror jag snarare många av alla dessa egenföretagare hade varit betjänta av. Lite handledning helt enkelt.

  Svara

  Jag vill ha en generalsekreterare till min hittepåstiftelse. Gärna någon som också bär mina väskor, och trycker på hissknappen till kontoret på Birger Jarlsgatan 18.

  Svara

   Skaffa det då.

   Svara

    Du har rätt attityd; välkommen med din ansökan.

    Svara

     Ha, ha, ha! Där satt den. 😅👏

     Svara

  Jag vill jobba som assistent/sekreterare! Sån dröm att arbeta med att göra scheman, skicka mail, renskriva mötesanteckningar, översätta dokument, etc. 😍

  Svara

   🙄

   Svara

   Japp, det är jättekul! Jag har jobbat upp mig i branschen, nu 40 K / månad och ett fritt och roligt jobb med nya utmaningar hela tiden.

   Svara

    Samma här!

    Svara

     Haha jag håller med, drömjobb ju!

     Svara

    Vad läste du för utbildning? Jag har en påbörjad HR-assistentutbildning som jag lagt på is över ett par månader. Jag har funderar på att ändå söka jobb som assistent men är osäker om det räcker med de kurser jag läst. Har du några bra tips så är jag mer än tacksam. Känner ingen som jobbar i branschen :/

    Svara

     Jag bytte nyss roll men jobbade med liknande i flera år – Kan vara bland det roligaste och mest givande man kan göra!

     Har som så många andra utbildning en masse men ingen mot just business eller admin, började som kontorsassistent men slutade 4,5 år senare som EA för moderbolagets styrelseordförande. Har även rekryterat assistenter och sekreterare till hela koncernen i omgångar och kan helt ärligt säga att inställning är allt. Utbildning är toppen men för att parafrasera vår HR, jobbet lär du dig på jobbet. Att ens pluggat något har redan gett dig ett annat sätt att processa och söka information, arbetsplats är något helt annat.

     Svara

      Tack för svaret! Jag tänker att jag ska försöka få in foten i något företag som jag kan passa på och skaffa mig erfarenhet.

      Svara

    Kul! Assisterar du en hel avdelning eller ett fåtal personer? Hur kom du in i branschen?

    Svara

  Chanel väska och sprättben samt en assistent. Herregud jag dör, vilken självbild dessa influ har. Sverige är i kaos men dessa dårar funderar på assistent….Tack Camilla, din blogg får mig att glömma bort verkligheten en stund. Bloggbevakning Bäst***

  Svara

  Grattis till mansbebisen

  Svara

   Han har en ganska grav funktionsnedsättning. Grattis till din ofräscha människosyn.

   Svara

    Men jag tror inte Alexandra har de problemen.

    Svara

    Men nu är ju du dömande.
    Tänk om mannen klarar av att ta hand om sina egna intressen och hobbyn men låter frugan sköta resten. Då är det en mansbebis.

    Svara

    Känns som att du medvetet inte skrev det i din första kommentar.
    Du kan väl inte vara så blåögd att tro ingen skulle reagera.

    Svara

    Jag fattar att man kan ha funktionsnedsättningar osv men är man så pass fungerande att man har ett barn och föräldramöten och sånt så tycker jag det är ens eget ansvar att åtminstone organisera sina räkningar. Eller ha en kalender med sig om man vet att man alltid glömmer saker. Annars har man väl rätt till stöd genom lss så en eventuell partner åtminstone inte behöver engagera sig i det.

    Men vad vet jag, har kanske en ofräsch människosyn.

    Svara

     Mmmm för alla får den hjälp de har rätt till av vården 🙄

     Svara

      Nä det får man inte. Men har man en diagnos så har man också rättigheter genom lss, och hjälpmedel för att organisera är ganska basic.

      Svara

     Vadå så fungerande att mina har ett barn? Det enda som krävs för att ha ett barn (som man) är att man haft samlag någon gång, säger väl inte så mycket om ens förmåga i övrigt?

     Svara

      Ja men någon form av förmåga bör man väl rimligtvis ha om man ändå har barnet hos sig regelbundet och då har eget ansvar för att det barnet ska överleva..

      Svara

      Nä men han har ju ambitionen att gå på föräldramöten uppenbarligen. Det tyder väl på någon form av engagemang och förmåga i övrigt.

      Svara

    Det var ju inte så lätt att utläsa av din första kommentar, att han hade en funktionsnedsättning. Ett tips är att berätta hela bilden för att undvika att bli ledsen över att människor tolkar fel fast de inte har information.

    Svara

     Ett tips är att inte fultolka det första man gör, ett annat är att sluta följa kontot mansbebisar där handlingsförlamade kvinnobebisar skämmer ut sig dagligen.

     Svara

      Och även sluta läsa i öppet spår där kvinnor (aka mammor) till mansbebisar gråter ut tre dagar i veckan.

      Svara

       Och äta tre kilo saltlakrits per dag så du får högre blodtryck. POPP!

       Svara

        Mmm lakrits 😍🤤

        Svara

      Mansbebisar har just nu 98k följare. Ett motsvarande konto för kvinnor har hela 353 stycken. Jag vet inte, tror det kan vara fler som kan relatera till mansbebisar faktiskt. Men matte är å andra sidan inte min starka sida.

      Svara

       98 000 > 353

       Varsågod!

       Svara

        Tack, det ante mig!

        Svara

    Svårt att utläsa av din ursprungs kommentar ju.

    Svara

  Nä, mitt liv är mitt liv och bara mitt att leva 😊

  Svara

   Tänkte på ”för mitt liv är mitt och iiingen aaanans, jag har ingen tid att kasta boooo-o-ort” som gjordes i så mycket bättre förra året, haha 😀

   Svara

    Vilken låt är det?

    Svara

     Det var STOR’s variant på Perellis ’mitt liv’.

     Svara

      Aha okej. Stor❤

      Svara

  Jag är vanligen ledare men vid en omorganisation i kombination med att jag sa upp mig spenderade jag 4v med att assistera en teammedlem som hade ett tufft projekt på gång. Jag la 40h/v på att boka hans möten, fixa all admin, ta alla stakeholder managementet-delar, rapportera osv. JÄVLAR I MIN LÅDA vilken effekt vi två hade under denna tid när han som junior, nyutbildad och hungrig drev jobbet och jag var enablern som banade väg och frigjorde tid åt honom to do the magic.

  Det var extremt lärorikt för mig och fick mig att växa många steg som ledare.

  Min slutsats är att en assistent kan göra avsevärd skillnad. (Nu var jag kanske på pappret överkvalificerad och Sveriges bäst betalda assistent men jag tror även en assistent utan chefsbakgrund kan göra stoooor skillnad!)

  Svara

   Spännande att veta vad du har för lön? Tänkte på din kommentar ”Sveriges bäst betalda assistent”?

   Svara

    Haha nä det var nog lite överdrivet av mig men vääääldigt bra betalt för att vara assistent till nån som kommer raka vägen från skolan. 😂 Jag hade min grundlön utan de tillägg jag hade på min ordinarie tjänst vilket gav ca 45k under denna månad.

    Svara

   Det där gillar jag. Tänk att låta en och annan anställd få turbohjälp ett tag. Nu är jag för gammal, mätt och belåten, men det borde gå att göra en rätt stabil affärsidé av det konceptet.

   Svara

  Får jag fråga.. anonym 15.47
  har han bra koll på sina egna intressen och klarar av att utöva ex hobbyn eller dyl utan din hjälp?

  Svara

  Vad har jag blivit blockad för?
  Märker att mina svar inte dyker upp.

  Svara

   Nähäpp.. kommentarerna och att få kommentera va ju största nöjet här.
   Bye bye Sweden tihi

   Svara

  Jag jobbar delvis som virtuell assistent. Jag har oftast total insyn i företaget, mail och alla kanaler som används av personen i fråga.
  Vi ses möjligen en gång i månaden för avstämning, men oftast inte ens det.
  Mina kunder anser sig få betydligt bättre struktur på sina dagar samt får mer tid att göra det som dom brinner för.

  Svara

  Hur löste han det innan du kom in i bilden?

  Svara

   Men det var ju det hon sa att han inte gjorde.

   Svara

    Fast… uppenbarligen klarade han det på något vis eftersom han ännu har vårdnad av barnet och inte är vräkt..

    Svara

  Skulle lätt kunna vara en assistent, men inte ha en. Har alldeles för stort kontroll behov själv. Men älskar ordning och reda på jobbet så att vara någons assistent skulle inte vara fel, så länge ens insats uppskattades. Dock aldrig åt en influencer…

  Svara

  😂

  Svara

  HAHA!

  Svara

  I all välmening så tror jag att de flesta bara tycker att du gör ett orimligt jobb för en annan vuxen människa. Men visst, tycker du att det är helt okej så absolut, kör på.

  Svara

  Svara

   Stackars Linnéa Claeson. Oj, oj.

   Svara

   Svara

   Här ser vi om inte annat ytterligare en nyhet vilken Bloggbevakning varit först och djupast med.

   Nu har jag inte läst betalartikeln men det skulle vara rimligt att de intervjuar den uppenbara experten (Camilla) på influenser-marknaden och länkar till den klart ledande expertbloggen bloggbevakning.se. som uppenbart levererat flera scoop vidare till flera tidningar.

   Svara

  Sluta utvattna begreppet mobbning tack

  Svara

  Man kan be Siri/Alexa att lägga till saker i ens kalender – rätt smidigt så behöver man inte göra det själv. Plus att man kan be dem läsa vad man har inlagt i kalendern – annars funkar en papperskalender rätt bra 🙂

  Svara

  Tror ärligt talat han inte bryr sig. Och du borde inte heller bry dig om vad helt anonyma personer skriver på nätet

  Svara

  OT: Gardet har nya regler på insta där man inte öppet får ifrågasätta dem. Favoritordet deraila finns med inte mindre än två gånger.

  Svara

   ”The fascists of the future will call themselves anti-fascists.”

   – Winston Churchill

   Svara

   Intressant hur mycket man kan spåra utan att man fattar det själv.

   Svara

   Tänkte precis skriva det också..
   Tycker det känns otroligt oseriöst av Gardet. Av de kommentarer jag sett iaf så har det varit relevanta frågor. Men om man nu frågar om tex styrelsen på deras instagram så kommer man tas bort som följare och de har samtidigt gjort gardet sidan privat?!

   Detta senaste nu, att man inte får ställa frågor till gardet öppet. Att allt måste ställas i privata mail till dom gjorde att iaf jag tappade förtroendet jag hade kvar. Att man ska tas bort som följare om man ställer frågor kring gardet? Folk har ju skänkt pengar och då måste man få ställa frågor kring hur tex styrelsen ser ut eller vart pengar går. Detta är ju bara tokfel. Skulle dom förresten inte vara transparanta nu nyligen ?

   Svara

    Blir intressant att följa trenden för deras patreons.

    Svara

    Känns som att dom vill låsa in sekten.

    Svara

    Varför har Cissi Wallin i över ett halvår lurat i sina läsare att:
    ”Om ni polisanmäler en våldtäkt eller berättar om den blir ni polisanmälda för förtal”. ( Källa: Cissi Wallins instagram).

    Cissi har fått en mängd kvinnor att skriva på Cissis IG och här att de tvekar inför/eller inte har anmält en våldtäkt eftersom de då blir åtalade för förtal. Cissis svans tror på Cissi och det är hon väl medveten om. Att som Cissi ljuga i den här situationen om ”det galna rättssystemet”, görs enbart för att hon ska vinna sympatier inför sin rättegång. Att många oskyldiga kvinnor hamnar under bussen gör henne absolut inget, det är sen gammalt 🙄.

    På senaste tiden har både Gardet och Cissi skrivit mycket om lögnen att man som kvinna i Sverige polisanmäls för förtal om man polisanmäler och berättar om sin våldtäkt. Till slut har det blivit en absolut sanning bland Cissis svans.

    Gardet, Cissi och tidigare även den här bloggen, upprepar heller inte de rätta skälen till att Cissi står åtalad för grovt förtal. Varför inte publicera de korrekta åtalspunkterna? (Finns i fup:en på Fla..back).

    Svara

     Gardet matar på med inlägg de påstår sig ha fått från läsare som blivit hotade med förtal och inte vågat polisanmäla våldtäkt.

     Gardet påstår att det är väldigt vanligt att kvinnor polisanmäls för förtal om de anmäler eller berättar om att de blivit våldtagna. De skriver dock ingenting om någon statistik eller källa till sina påståenden. Källan verkar vara ingen mindre än mytomanen Cissi. Hon har upprepat lögnen så många gånger under så lång tid, att den blivit sanning för en stor del av hennes följare.

     Cissi ljuger ihop detta för att följarna ska tycka synd om henne inför rättegången. Såå synd om staackars Cissi som ”straffas av svenska staten och det galna rättssystemet”.

     Av samma skäl uppger Cissi alltid endast en liten, noga utvald del, av vad hon står åtalad för. Cissi skrev till och med en egen berättelse till sina följare, då åtalet enligt Cissi var så krångligt att förstå.

     Det var inte krångligt alls att förstå. Cissis läsare är lättmanipulerade och generellt opålästa, men självklart skulle de förstå åtalet. Och de skulle också förstå varför Cissi varit så ”nobel” att sammanfatta åtalet åt dem, och medvetet utelämnat vissa ”pikanta” detaljer som, för att uttrycka det snällt, inte var till hennes fördel.

     Cissis svans läser dock bara Cissis blogg, inga andra källor. Och det är därför de tyvärr fortfarande är en del av den alltmer sektliknande svansen.

     Svara

   De verkar inte ha öppen Instagram längre? 😮

   Svara

    De sitter väl och ger varandra interna styrkekramar.

    Svara

    Nej precis. De har privat instagram och skrev sist i ett inlägg att de kommer ta bort alla följare som kritiserar, frågar om deras styrelse osv…

    Svara

     Ok kanske är spiken i kistan då!

     Svara

   Enligt ett inlägg på flashback pudlar de även angående källskyddet och skyller på att det är pga Instagram, stämmer det? Vägrar följa stängda konton

   Svara

   Men gud! Hoppas folk fattar hur sjuka de är och slutar donera pengar till dem.

   Svara

  Det är väl helt OK om man anställer en assistent och ger denna LÖN, men detta vedervärdiga utnyttjande av ”praktikanter” får mig att se rött. Unga och blåögda som får slita häcken av sig gratis i utbyte mot något som påstås ge erfarenhet och kontakter… my ass! Värsta formen av utnyttjande är vad det är!

  Svara

  Griploov har uppdaterat sin ig nu:
  ”När Farbror Mentor måste tala klarspråk och Miss Lajv Piggys hjärncell inte fattar! Motreaktionen blir att söka hjälp till självhjälp hos styrkekramsmongosen.”
  Vad menas?

  Svara

   Vad är det du inte förstår? Är det referenserna på personerna?

   Svara

    Nej, jag tänkte mest på den där ”bomben” som skulle släppas. Får avvakta.

    Svara

  När jag växte upp hette assistenten Elektrolux och så hade vi ett hembiträde. Det går framåt

  Svara

  Men PA till VAD?? Jag fattar det inte..

  Svara

  Påtal om Alexandra, är det inte otroligt ocharmigt när kändisarna/bloggarna tipsar om att ta lån? Med bra ränta osv för att shoppa. Gör dem det själv må tro, Not för de har väl så mycket pengar redan 🤢🤮

  Svara

  Jag vill ju göra min grej, inte allt det andra så jag kommer välja att ha en assistent i framtiden, det känns viktigare att bidra till att människor får jobba med de dom älskar än att inte göra det så då gör jag gärna det när jag kan, så att jag kan fokusera på det som är just min grej. Teamwork makes the dreamwork.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.