Therese Lindgren firar 1 miljon besökare med…

Jag funderade länge på om jag skulle ha en vloggvecka eller vloggmånad för att fira tillsammans med er, men när jag kom i kontakt med Läkarmissionen som berättade om projektet med en brunn som kommer att förse en by som saknar vatten med en miljon liter vatten varje månad i tio år kändes allt annat så oviktigt. Det här är vad jag vill göra, det här är vad jag vill att vi ska minnas, där här är vad som får mig att vara stolt över mig själv och mitt jobb. Jag tror att ni håller med.
En miljon tack.
Kram Therese

I den här videon där Therese Lindgren avslöjar att hon är den första svensktalande Youtube-kanalen att nå 1 000 000 prenumeranter avslöjar hon på vilket sätt detta ska firas.
Hon har – tillsammans med Läkarmissionen – betalat för att borra en brunn i Niger i Västafrika och underhålla den i hela 10 år.
Kvinnor och barn som idag tvingas gå i flera timmar varje dag för att hämta rent vatten kommer nu ha en egen brunn, helt tack vare Therese Lindgren och alla hennes följare.
I videon berättar hon att hon redan fört över alla pengarna till Läkarmissionen och att brunnen kommer borras i prenumeranternas namn – alla 1 000 000 st.

Det är häftigt!
Stort grattis till Therese!!!

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  undrar hur lång tid det kommer ta innan lovette gnäller på det här 🤔

  Svara

   Hahah men jaaa😄

   Svara

   Jag tycker Lovette överlag gör ett viktigt arbete med att lyfta dold rasism och rasistiska strukturer i det svenska samhället. Men jag stör mig på att hon så ofta lyfter att hon är ensam mörkhyad i en vit kontext. Men hon verkar ju i Sverige, ett land där ljushyade är i stor majoritet så allt annat vore ju märkligt. Självklart ska vi eftersträva att alla känner sig sedda och representerade men att kritisera att hon nästan alltid är ensam mörkhyad känns avigt. Fokus bör ligga på beteende, inte hudfärg.

   Svara

    Har noll förtroende för henne efter att hon startade världens drev mot OV, SL och typ hela världen efter att hon tagit en plankande hysterisk kvinna i försvar.

    Svara

     En gravid kvinna som var på väg till sjukhuset för att föda sitt barn.

     Svara

      Desto mindre anledning att planka och sedan få ett meltdown när de vill se hennes biljett 🤷‍♀️

      Svara

       Hon hade ju sl-kort.

       Svara

        Men hon vägrade visa det.

        Svara

        Nej, hon hade inte giltig biljett, och det var därför hon inte visade den – för den fanns inte.

        Svara

         Och då förtjänar hon våld mot magen?

         Svara

       Desto mer anledning att förstå varför någon blir panikslagen på väg till sjukhuset. En vanligt funtad människa hade visat hänsyn till det.

       Svara

      OJ, är det dit viskleken har tagit alla i den där historien??
      Så var det definitivt INTE

      Svara

      Hon var INTE på väg till sjukhuset för att föda sitt barn. Jösses.

      Svara

     Kvinnan HADE ett SL-kort. Hoppas du har lägre förtroende för SD-toppar som jagat folk med järnrör och kallar invandrare för skällsord.

     Svara

      Om hon hade det borde hon använt det i spärren 🤷‍♀️

      Svara

      Det spelar ingen roll om man har ett SL-kort om man vägrar att visa det. Man är skyldig att på uppmaning av behörig personal uppvisa sitt färdbevis. Vägrar man göra det så avvisas man givetvis.

      Svara

       Nej man får en bot och får åka vidare. Betalar man inte boten så går det till slut till kronofogden. Precis som om du inte betalar en parkeringsböter eller en räkning.

       Svara

        Nej, du får ingen bot. Du får en tilläggsavgift. Det är inte samma sak.

        Svara

      Jag förstår verkligen inte varför så många hakar upp sig på just det här argumentet, som inte ens är ett legitimt argument. Man kan ha 1000 giltiga SL kort på sig, vägrar man visa dem för kontrollanterna så åker man ut.

      Samma sak gäller på biografer, teatrar, konserter och alla andra ställen man behöver en biljett för att komma in. Du blir inte insläppt bara för att du har biljetten i innerfickan. Du måste VISA den för att få komma in.

      Svara

       JUST SÅ.

       Svara

       Om vi för en sekund antar att hon vägrade visa biljett/inte ens hade köpt biljett. Är det våld vakterna utövade mot henne och det (oskyldiga) ofödda barnet i proportion till det brottet?

       Jag vet inte jag, men hade man inte som vakt kunnat sköta det snyggare? Jag ser folk planka dagligen som kommer undan med en utskällning. Hur vore det om man bedömde situationen och såg en höggravid kvinna med ett barn, pratade med henne, såg till att barnet inte var rädd när de skulle till sjukhus, frågade om mamman behövde hjälp att ta sig dit,… visst man ska betala för sig, men var fan är medmänskligheten?

       En busscahufför vägrade låta en pojke gå på sista kvällsbusden hem för att han hade 2 kronor för lite på sitt kort. 2 kronor, en liten pojke, -25 grader och 4 timmar till nästa buss gick. Han fick inte gå på förrän jag gick fram och betalade hans biljett. Vad är det för samhälle om vi aldrig kan se mellan fingrarna?

       Svara

        HON hade kunnat sköta det snyggare. Blir du ombedd att gå av, och är gravid och har ditt barn med dig, då GÅR DU AV. Det är inte så jävla svårt. Det var HON som utsatte sig, sitt ofödda barn och sin dotter för trauma, ingen annan. Lite jävla egenansvar har man.

        Svara

         Fast så enkelt är det ju inte. Våld kan inte utövas på vilka grunder som helst. De hade kunnat skriva en bot som mot vem som helst och låta henne åka vidare.

         Svara

          Annars kan ju vilken våld som helst motiveras med att man inte gör som de med våldsmonopol säger, oavsett rimligheten i det.

          Svara

          Ja och betalar hon inte boten så får hon ta de konsekvenserna precis som andra som inte betalar vad de åläggs.

          Svara

           Ja absolut! Då hamnar man hos kronofogden. Man blir inte utsatt för våld som kan skada ens ofödda barn.

           15.37 jag håller helt med dig! Oavsett om hon plankare och påstod sig vägra betala boten så rättfärdigar det inte det våld hon och barnet utsattes för.

           Om jag minns det rätt så hade hon börjat föra en massa liv, skrika och gorma, slå mot vakterna. De ingrep ju inte endast för att hon inte hade biljett – utan omständigheterna och hennes sätt att bete sig tvingade dem att agera.

         Och pojken med för lite pengar på sitt kort ska få stå ute ensam i kylan 4 timmar på kvällen?

         Vi är helt enkelt inte överens om vad som är värt mer än något annat.

         Svara

          Tror ingen tycker det är rimligt, varför skulle det ena utesluta det andra?

          Svara

           För att det handlar om att bedöma situationer och kunna se mellan fingrarna i vissa fall. Antingen ska alla ha biljett punkt slut eller så kan vi göra undantag pga att vi är medmänniskor.

           Vad är det för skillnad? Ingen av dom hade biljett, en blev avslängd med våld och en vägrades kliva på.

    Där jag bor är det 70% invandrare och 30% svennar, kanske vill hon flytta hit då? Helt ok förort för övrigt!

    Svara

    Fokus bör ligga på hudfärg eftersom vi som är mörkhyade i Sverige i mångt och mycket inte blir bra behandlade. Det är ingenting som är påhittat utan det finns forskning som stödjer detta. Din kommentar är sjukt ignorant.

    Svara

     Vill tillägga att runt 20 % av Sveriges befolkning inte är vita. Vi har rätt att kräva att inte bli bemötta med rasism, även om majoriteten är vit. Vita personer har tyvärr ofta låg förståelse för rasism och en ovilja att utbilda sig själva kring rasism.

     Svara

      Nej, det har ni faktiskt inte. Diskriminering och brott med hatmotiv är redan förbjudet i svensk lag, utöver det är det upp till alla hur man vill bemöta varandra. Om man önskar förändra folks attityder är lovettes cirka det sämsta sättet att försöka göra det på.

      Svara

      Nej, det har ni faktiskt inte. Diskriminering och brott med hatmotiv är förbjudet i lagen och ni omfattas av exakt samma lagar som alla andra. Utöver det är det upp till var och en hur de vill bemöta andra, det är ingenting man kan tvinga fram. Önskar man förändra attityden hos folk är Lovettes metoder cirka det sämsta sättet att försöka göra det på. Hon framstår som en gapig gnällspik och alla med ett uns av sunt förnuft frågar sig varför hon bor i helveteslandet Sverige om vita människor nu är så hemska.

      Svara

      Då kanske svenskar har rätt att kräva att mörkhyade ska sluta skjuta, mörda, råna och våldta, men det kan vi inte för man kan inte begära ett skit från en grupp.

      Svara

       1. Svensk innebär inte per automatik att man är vit.
       2. Känns det bättre om bara vita mördar och skjuter eller bör vi rimligtvis kräva att gruppen som mördar och skjuter ska sluta med det oavsett hudfärg?

       Svara

        Det skulle kännas mycket bättre eftersom svenskar skjuter och spränger betydligt mindre än invandrare ja. Fler frågor? (tips: when you find yourself in a grave, stop digging.)

        Svara

         Bor själv i en invandrartät stad, men hör och häpna! Här skjuts och bombas det inte. Konstigt va? Nästan så att just invandrare specifikt inte är problemet.

         Svara

     Hej!
     Kan du berätta lite mer? Är inte så insatt och vill självklart inte att folk som lever här (eller någon annanstans) utsätts för förtryck pga hudfärg.

     Känner du av detta i vardagen? Av vilka främst? Hur ofta och vad är det som känns ”konstigt” med folks bemötande?

     Jag är själv invandrare med mörkt hår och mörka ögon (dock rätt ljushyad), och känner absolut ingen rasism eller förtryck. Vill dock inte vara ignorant för andras kamp för att jag slipper.
     Vi måste höra för att förstå.

     Mvh

     Svara

      Jag är adopterad, kom hit som nyfödd och är uppväxt i en svensk familj/släkt, dvs jag har ett ”son-namn” (typ Andersson), pratar felfri svenska, är lika mycket inne i kulturej här som vem som helst, är akademiker med ett ”ansett” yrke och gift med en blond man.

      Trots allt detta har jag mött rasism hela mitt liv. Det måste inte alltid vara så att personen menar illa (även om ”jävla neger” var ett uttryck jag fick höra varje dag i skolan, vissa barn vägrade prata med mig och hänvisade till min hudfärg, nazister har heilat åt mig på stan osv) ibland kan det bli tydligt att de ska ge mig en komplimang (”vilken bra svenska du pratar!”) Men det är ändå rasism så tillvida att jag skiljs ut pga min hudfärg, jag tillskrivs egenskaper pga den. Ingen skulle berömma min man för hans svenska, för han ser ut som normen.

      Jag tror inte folk som smälter in riktigt förstår hur sårande det kan vara när någon bara ser utseende istället för att bedöma oss för vår person.

      Jag har heller noll svårigheter att förstå hur mycket rasism den som har ett utländskklingande namn, bor i ett mer utsatt område, kanske pratar med brytning osv kan mötas av.

      Svara

   Haha hon läste völ här om sitt klimatsvek

   Svara

    Vems klimatsvek?

    Svara

     Obs: genuin fråga.

     Svara

     Therese 😂 någon sa att heliumballonger är så dåliga och att hon sviker klimatet 🙈🤷‍♀️😂

     Svara

  Grattis Therese!
  OT men har IL adhd? Kom över ett gammalt blogginlägg där hon skriver att hon har det, hade missat det.

  Svara

   Har för mig att hon inte har gjort någon utredning men känner att hon stämmer in på alla ”symptom” (kommer inte på det rätta ordet)

   Svara

    Jo, hon har gjort en utredning. Hon har ju även fått medicin utskriven mot sin adhd.

    Svara

    Jo hon har ADHD, diagnose och har gått på.medicin för det. Det hon inte har diagnose på men slänger sig med är att hon menar att hon har autistiska drag och liknar sig vid Saga Norén i Bron.

    Svara

     Ja, så var det ja! Tack för förklaringen 👍🏻

     Svara

     Jag tror att hon gjorde utredningen delvis för att kunna ta automat-körkort på den ADHD-anpassade snabbkursen, annars hade hon nog inte brytt sig.

     Svara

      Är väl inte konstigt om man som vuxen gör utredningen när det faktiskt behövs.

      Svara

   Hon har ju skrivit i flera år om hur ADHDn är hennes superkraft.

   Svara

    Ja. Hon har har ju tjatat om sin adhd i typ 7-8år

    Svara

     Hey,
     Ärligt, visa lite respekt för Therese och hennes osjälviska handling !!
     Isabella behöver väl inte sno åt sig uppmärksamhet i detta inlägg också?

     Svara

      Låt folk diskutera vad de vill? Det finns rum för båda 🙂

      Svara

   Ja, det påstår hon att hon utretts för, men läkemedel fungerar inte bra. Däremot så blir hon otroligt arg om någon påpekar att hon kanske inte har ADHD utan något annat som hon skulle kunna få hjälp med. ADHD är okej men andra funktionshinder verkar inte vara det.

   Svara

    Ganska förståeligt att man inte vill bli ifrågasatt och omdiagniserad av sina läsare.

    Svara

     Fast det jag menar här är att hon tydligt visar att ADHD är hon okej att tjata om i tid och otid, medan andra funktionshinder är helt omöjligt. Lite som att det inte passar in i den image som är Isabella Löwengrip.

     Svara

    Så roligt när folk beter sig ohyfsat och verkligen inte förstår varför folk inte uppskattar det 😂😂

    Svara

     Det är inte vara roligt, det är helt fascinerande! Folk beter sig som riktiga puckon, och sen ba ”varför är du så aggressiv och går i försvar?!?!?!?!??!”

     Svara

      Haha men eller hur! Eller när mobbare blir arga och förvånade över att mobboffer tillslut slår tillbaka, eller inte behandlar dem som världens kungligheter 😂

      Svara

    Hon kan sälja medicinen till mig 😉

    Svara

  Vad kostar en sån brunn tro?

  Svara

   Det undrar jag också! Jag vill också köpa en brunn, känner jag spontant! Vilken bra grej!!

   Svara

   CamCam – kan du inte välja ut något välgörenhetsprojekt nu till jul som vi Bloggbevakningsläsare kan swisha till? Vi gillar ju att kritisera andra här, det är här jag får chansen att gnälla och klaga på bloggare som uppför sig illa. Kanske vi många läsare kan göra något vi kan vara stolta över? Den här communityn har blivit viktig för mig, jag får bra idéer och tankar härifrån, och känner att det finns mycket vettigt och kul folk. Kanske en Bloggbevakningsbrunn går att ordna? Eller en skola? Eller något annat som CamCam föreslår? Lajka om ni håller med!

   Svara

    Tror att Gardet är i stort behov av pengar för att stötta sin sektledare.

    Svara

     😂

     Svara

     😂😂😂👍🏻

     Svara

    Toppenbra idé! Communitystämning lagom till jul 🙂

    Svara

  Therese känns som en genuin storasyster med vettiga värderingar på nätet. Hon är värd all framgång!

  Svara

   Tänk om hon bara kunde sluta göra alla videos med lättklätt innehåll och alla clickbates med nakna bilder så folk ska lockas se hennes bilder

   Svara

    tänk om vi ändå kunde se positiva saker och sluta döma folk.

    Svara

    Hon får göra vad hon vill.

    Svara

    Faaaast ska man se det på det sättet så leder hennes ”lättklädda innehåll” till att det borras brunnar i Afrika, uppenbarligen. Det är väl bra?

    Svara

     Bisarrt 🙈

     Svara

    Eller så får hon posta precis vad hon vill, herregud vem är Du ställa krav och bedöma vad som anses vara naket och lättklätt? Och att säga ”göra alla videos med lättklätt innehåll” årets överdrift.

    Svara

     Men snälla rara lilla gumman. Har du sett hennes videos? Har enbart bh på sig i var och varannan video. Jämför med Helen Torsgården för att bara ta ett exempel. Therese mest visade videos är de lättklädda med en lättklädd tumbnail

     Svara

      duktig du är på att försöka använda härskartekniker gumman

      Svara

      🤮 ofräsch härskarteknik. Kliv tillbaka in i stenåldersgrottan som du uppenbarligen tittat fram ur.

      Svara

  Fantastiskt! Heja! Älskar när personer med makt och pengar förvaltar det så bra som Therese gör här.

  Svara

  Fy fan va bra gjort! Äntligen någon som använder sina pengar till något otroligt vettigt ❤️

  Svara

  OT men Kenzas kompis Ines, hon verkar göra allt för att vara en kopia av Kenza. Känns pinsamt.

  Svara

   På vilket sätt då tänker du?

   Svara

    På alla sätt!!!!!! Kolla deras feed från i våras t ex. Hon har till och med kenzas kläder på typ varannan bild och även samma bakgrunder etc. Samma frisyr färg allt…

    Trodde man kom förbi det när man slutade högstadiet, viljan att se ut som alla andra 😅

    Svara

     Kenzas stil är knappast unik 😝 Och herregud, det är bara utseende. Det är inte hela världen om man har samma hårfärg eller liknade klädstil som någon annan.

     Svara

      Inte för att jag egentligen bryr mig. Men kommer ihåg att Kenza använde Inez hår som referens hos frisören I våras/somras.

      Svara

     Är inte hela världen att man har samma frisyr/hårfärg (som för övrigt är sjukt vanlig 😝) Inte som att de brukar stå i exakt likadana outfits när de umgås heller. Så tror nog inte det är något som stör Kenza 🙂

     Svara

     Kenza, Ines och Dani ser alla tre ut som kloner av varandra. Men så har de tre också högst genomsnittliga val av ”lagom” hårfärg, frisyr och stil, särskilt i sociala medier-kretsar.

     Svara

   Tänk om det är tvärtom, att Ines har den smaken och Kenza inspireras? Det är ju en ganska ”ljuv romantisk” stil som jag inte hade förknippat Kenza med egentligen (hon är väl mer tuff/rock). Såååå håller alla på och skriver ty Ines härmas. Bara för att Kenza har fler följare på IG? Eller hur VET vi att det inte är tvärtom? 😅

   Svara

    Tänker bla på att Ines precis köpt likadan väska som Kenza gjorde. I Dubai också 😂.

    Hennes bilder och sätt att posea på är också typiskt Kenza.

    Svara

  Underbart!

  Svara

  Tänk om andra influäääänsöööörs kunde ta efter ändå. Och göra EN endaste vettig grej av sina plattformar och inkasserade lättförtjänta pengar. Inte alla influäääänsöööörs jag vet, men en stor andel av dem tillbringar dagarna i sin fantasibubbla och håvar in samarbete efter samarbete utan någon som helst tanke eller trovärdighet bakom. Det gör mig illamående. Har ingenting emot att de tjänar pengar på sitt jobb, men gör det då på ett förtjänstfullt sätt. Stå för reklamen du gör, tänk till en extra gång innan du tackar ja till sol- och nöjesresan till ett av världens mest kvinnofientliga och ojämnställda diktaturländer. Gratis är gott, vi fattar, men gör något gott däremellan åtminstone. Skippa ett besök hos hair talk-snubben eller vila naglarna/fransarna ett par månader och gräv en brunn i Afrika. Eller skänk pengar till ett barnhem. Matpaket. Mediciner. Skänk alla pengar från bloppisen till Hundstallet. Vad som helst som kan förbättra livet för någon annan. Ert jobb går ju ut på att influera och inspirera andra, tänk om ni kunde få gemene man att faktiskt sluta konsumera något så förbannat ohälsosamt mycket och ge en del av sin egen välfärd till någon som behöver den bättre? Och ja, jag ger pengar till välgörenhet varje månad och är världsförälder, men även jag kan göra mer. Men alla kan göra lite till att börja med, eller hur?

  Svara

   Jättefint att du ger en del av din lön till välgörenhet. Men alla vill inte göra det, av olika anledningar. 🙂

   Svara

    Jag förstår om man inte har råd och så, men varför VILL man inte ge till välgörenhet? Alltså aktivt väljer att ba nope inte min grej. Genuin fundering alltså.

    Tänker att vill man inte skänka pengar till typ röda korset och bidra till att chefer plockar ut stora löner osv så finns det ju fortfarande annat man kan göra, om man vill. Obs jag har inte råd att skänka pengar så jag gör inte heller, men hade nog om jag kunnat.

    Svara

     Jag vill helt enkelt bara inte. Jag lägger hellre mina pengar på sparande, mig själv och mina nära och kära. Jag kommer aldrig att regelbundet börja ge en bit av min lön till välgörenhet.

     Svara

      Du är en lite sämre människa helt enkelt.

      Svara

       Tycker jag är en helt okej människa 🙂 tävlar inte mot andra människor i vem som är bäst/sämst 😊

       Svara

       Inte alls. Jag vill inte heller och det gör mig inte till en dålig människa. Det är mina pengar och jag gör vad jag vill. Ger till välgörande ändamål ibland (men jag ger till idrotten), men det är bara när jag vill det och inget som sker varje månad.

       Svara

       Det är inte ett självändamål för alla att framstå som lite bättre. Det är mest självgoda människor som sysslar med sådant.
       Så länge staten stjäl mina pengar och ger till bistånd i utlandet behåller jag så mycket jag kan för mig själv. Vad främlingar på internet tycker om det är helt irrelevant.

       Svara

        Ellerhur, tror man att man på något sätt blir lite bättre och att andra är sämre så gör man det av helt fel anledningar 😂 då är man knappast så god som man försöker framställa sig som.

        Svara

        ”Staten stjäl dins pengar”. Sjukt obildad kommentar. Är du anarkist eller?

        Svara

         Jag är inte anarkist. Är du läskunnig? Stölden jag vänder mig mot är den som går till utlandsbistånd som jag anser ska vara 0 kronor. Betalar gärna skatt till sådant som gynnar Sverige och svenska medborgare.

         Svara

          Men flera här motiverar att de inte ger till välgörenhet för att det redan tas från skatten. Menar du att du skulle ge pengar till välgörenhet om det inte togs från skatten? Eller tycker du helt enkelt man inte ska hjälpa de som behöver hjälp?

          Svara

          Men samtidigt har du väl troligtvis växt upp i Sverige och då fått tillgång till ett eller fler av bland annat följande: gratis skolgång samt skolmat, byggnad och underhåll av infrastruktur som till exempel vägar, sjukhus, subventionerad sjuk- och tandvård, subventionerad medicin, föräldrapenning, barnbidrag, bostadsbidrag, ekonomiskt bistånd, a-kassa, starta företagsbidrag, tillgång till bibliotek mm mm… hur hade du klarat dig om du och dina föräldrar fått betala för allt detta själva? Barn och ungdomar är inte lönsamma på minst 18 år. Ska vi sluta betala (skatt) för dem då?
          Jag kanske inte vill betala för vissa saker genom skatt men det fungerar ju inte så att vi kan bestämma i detalj vad skatten ska gå till.
          Det är hyckleri att gnälla på att en inte vill betala en specifik del av vad skatten går till när en tagit del av allt det andra som den går till. Om det svider så att inte skatten går i precis detalj till det ni vill, varför bor ni kvar i Sverige? Finns nog nåt land där ni kan betala exakt det som passar er för pengar helt ur egen ficka.

          Svara

         Så himla trött på att folk kallas obildade bara för att de anser att staten stjäl av en. Jag anser att dagens skattesatser, speciellt för småföretagare i Sverige, kan liknas med stöld. Och jag är varken obildad eller outbildad. Folk har sina egna åsikter utanför vänsterbubblan.

         Svara

        Ok, det är givetvis upp till var och en om man vill bidra till att andra ska få det bättre. Jag ger i tysthet och därför får det inte mig att framstå som lite bättre inför andra heller då jag inte pratar om det (ja jag nämner det här men inte heller här under mitt eget namn). Jag VILL ge för att jag kan helt enkelt. Har jättesvårt att tro att en 50-lapp eller hundring mer eller mindre har jättestor betydelse för de allra flesta faktiskt. Lever man så på marginalerna ja då är man väl själv i behov av välgörenhet tänker jag och då är det väl fint att vi andra som kan skänker pengar till organisationer som faktiskt även går till fattiga i Sverige.
        Min poäng var att jag gärna ser att influencer bidrar till att få sina följare att se utanför sig själva och sitt eget genom att utnyttja sina plattformar till något ”vettigt” istället för att hetsa till ännu mer konsumtion och utseendefixering. Miljö, samhällsengagemang och välgörenhet verkar inte riktigt gå hem i bloggstugorna så att säga.
        Någon som har fått helt oförtjänt kritik här i kommentarerna är Yoga Girl. Följ henne i några veckor och du kommer att förstå vad jag menar. Där har du en influencer som ser utanför sig själv och sitt eget och som tar ställning i viktiga frågor (samhällsengagemang) och skänker pengar bl a till herrelösa hundar. Mer av den varan tack. Men jag fattar att det är något av en utopi i bloggvärlden i stort.

        Svara

         Nää, sluta bara. Din kommentar dryper av självgodhet.

         Svara

          Men är du inte läskunnig?! Det handlar väl för f-n inte om självgodhet när man önskar ett bättre liv för andra. Jag är otroligt tacksam över att jag kan hjälpa andra som inte har det lika gott ställt. Är det fel tänkt menar du? Eller är det fel att tycka att influensers borde se utanför yta och konsumtion? Ibland förstår jag mig inte på folk här inne. Suck…

          Svara

        Eller så kanske det inte är pga självändamål utan att man tycker det är självklart att ge av sitt överflöd, till och med helt orimligt att inte göra det.
        Den där utelunchen eller espressohouse-fikan i månaden kan liksom göra ett bättre jobb hos SOS Barnbyar.

        Svara

       Alla har inte samma förmåga till empati. Alternativt att egoism är en större del av personligheten hos vissa.

       Svara

        Eller så har man empati för sina närstående och lägger sina pengar på dem. Jag har 0 empati med utomstående och extremt mycket med dem jag håller kär. Har samma mängd empati som de flesta, jag fördelar det så som jag anser är rätt.

        Svara

         Fast då har du inte särskilt mycket empati. Empati väljer man inte att dela ut, den känner man vare sig man vill eller inte.

         Svara

          Källa på det?

          Svara

      Jag gav innan, till Röda Korset och Läkare utan gränser. Sen när jag gick tillbaka till studier så var jag tvungen att sluta med det (CSN på 10000 räckte knappt till hyra, mat o övriga räkningar). Nu arbetar jag som sjuksköterska och det är väl nästan en typ av välgörenhet med tanke på våra löner 😉 Jag har inte börjat ge till RK eller ngt annat pga, jag vet inte, jag har en kass magkänsla? Istället ger jag en del till den romska mannen som sitter vid min lokala ICA och swishar lite till olika organisationer kring jul. Har också engagerat mig i lokala grupper som stöttar utsatta kvinnor. Har ett djur som kommer från djurhem. Har inga barn så jag bidrar intet ill att sabba klimatet 😉 Någonstans tycker jag att det räcker? Man kan inte göra allt och man är inte en sämre människa för att man inte har 200 spänn på autogiro till Röda Korset. MEN, sjukt grymt att Therese att hon kan bygga en jävla brunn! Riktigt coolt!

      Svara

     Tänker att många av oss har för bra insyn i hur välgörenhet fungerar, bara läs på i de årsredovisningar som Röda korset, Stadsmissionen, Myrorna, Bris etc publicerar. Kolla löner, arvoden (styrelsen RK, men alltså) Jag är helt för att folk ska ha betalt men tveksam till att RK:s vd tjänar 96 000 i månaden eller att styrelseordförande gör 96 000 i månaden. Ideellt är det inte.
     Vårt bistånd via skatten är 44,9 miljarder kronor 2019 (där SIDA ansvarar för 42, 3 miljarder kronor). Jag tycker det räcker mer än väl att jag bidrar på det sättet.

     Svara

      Rättelse: styrelseordförande i RK gör 69 000 i månaden, mea culpa.
      BRIS gensek gör 82500 i månaden vilket är tre gånger genomsnittslönen för alla i Sverige och över dubbelt för privatanställda tjänstemäns snittlön.
      Nej, man är ingen sämre människa för att man inte ger till välgörenhet. Man är realist.

      Svara

       Fast med tanke på det jobb de gör är det ju inte särskilt mycket. Är det något en stor välgörenhetsorganisation ska satsa på så är det bra, rutinerade ledare. Du kan ju tänka dig själv hur det skulle bli med oavlönade, rutinerade eldsjälar på den positionen (host, gardet)

       Svara

       Du kan inte jämföra en genomsnittlig tjänstemannalön med en vd lön. Helt olika ansvar. Dessutom omfattas inte vd av LAS. Jämför med andra vd löner,

       Svara

        Det är sant, de omfattas inte av LAS, i Röda korsets fall har han ett års fallskärm. Men vad har de ansvar för? Dra in pengar från änkor och godtrogna? Se till att inte för mycket går till själva insamlandet av pengar,,dvs ungdomarna som står på stan får hyggligt låg lön. 18 % av kostnaderna går till admin och insamling. Av 696 miljoner kronor som Röda Korset fick in 2018 är 359 miljoner kronor skatter via SIDA, EU, Arvsfonden (finansierat av avlidna som inte har några släktingar som kan ärva) landsting, radiohjälpen m flera (not 2 i årsredovisningen, kolla även hur mycket av kostnaderna som gått vidare till internationella rk)
        Återigen, jag bidrar fint med skatten. Det gör f ö inte RK, ideell förening med inskränkt skattskyldighet, befriad i stort sett. Önskar folk läste på innan de skänker bort sina surt förvärvade. Välgörenhet är helt enkelt bra business.

        Svara

      Ja absolut det är jag med på, men fortfarande finns det väl annat man kan göra tänker jag. Nånting måste man ju känna att man kan ge typ 50 kr från sparkontot utan att hela budgeten kraschar? Katthem, härbärgen, cancerforskning?

      Svara

       T bajskorven: men det är rätt samma där. Så fort du ger pengar utan motkrav så kommer det att utnyttjas. Nu tror jag inte katthemmen försnillar men cancerforskningen och hjärt/kärl kan du kolla närmre på om du är intresserad. Och är det etiskt riktigt att göra reklam på tv om att ”testamentera en del av ditt arv” tillcancer eller om det var hjärtforskning? Är det inte väldigt cyniskt? Bara kolla forskningsanslag från Vetenskapsrådet, Vinnova m fl statliga skattefinansierade instanser som vräker ut pengar. Så nej. Skatten räcker för min del.
       Slutligen, brunnen som hon sponsrat för gör alltså ca 33 tusen liter vatten om dagen? Hur stor är byn?

       Svara

      Min kompis förälder var generalsekreterare på Röda Korset. Jag kan säga så här: jag vet varför man inte ska skänka pengar till dem.
      Jaguar som tjänstebil m.m.

      Ni anar inte.

      Svara

     Jag ger inte till välgörenhet. Inte för tillfället i alla fall. Är en nyss nyexaminerad student så har inte så mycket i plånboken till att börja med, men tror inte jag hade gett ändå. Jag litar helt enkelt inte på att alla pengar (eller den större delen av dem) går till välgörenhet. Mycket går tyvärr till administrativt arbete, och där vill jag inte att mina pengar hamnar. Jag och min familj har istället skänkt kläder, skor och andra prylar till lokala kyrkor som de sedan kört ner till södra Europa. Vi fick tips om det här sättet att bidra till välgörenhet av en bekant.

     Svara

      Med andra ord: Du dumpar ditt skräp på någon annan och kallar det välgörenhet?😂

      Svara

       Ja det är väl lite så det funkar med myrorna, röda korset, Erikshjälpen och annat biståndsarbete som förmedlar prylar.

       Jag har en container på väg till jobbet där man kan dumpa kläder som går till bättre behövande. När jag rensar ut min garderob tar jag med och lägger där i. Mitt skräp kan komma till användning hos någon annan. Kalla det vad du vill. Bättre att slänga?

       Svara

       Inte skräp. Hela kläder och skor som kan användas bättre av behövande i Europa än om jag skulle slänga iväg dem. Men ja, kalla det vad du vill! 💁‍♀️

       Svara

      Jag kan också känna mig tveksam till organisationer ibland. Därför ger jag ofta pengar direkt i handen till Stockholms uteliggare. Ibland kan jag ta en pantkasse och istället för att gå till affären letar jag upp någon som ser ut att behöva ett mål frukost.

      Svara

     Jag förstår inte heller varför man inte vill hjälpa andra. Har man inte råd så fine. Jag räknas som låginkomsttagare men från mitt konto dras det 15€ per månad till röda korsets katastroffond. Det är inga pengar jag saknar. Tog beslutet att bli månadsgivare då jag lyckades förhandla ner min telefon- och internetkostnad med samma belopp. Då jag gick hemåt blev jag stoppad av en av röda korsets arbetare och insåg att de 15€ jag sparar varje månad lika bra kan gå till någon som behöver pengarna mer än jag själv. Den dagen mina kostnader ökar så att jag känner att jag inte har råd längre så slutar jag.

     Svara

      Toppen! Ditt bidrag behövs. Det kostar en hel del att tanka de stora bensinslukande terrängbilar (för ca 700- 900 000 kr/st) de anställda skjutsas runt i – av privatchaufförer…

      Apropå personal, de har hushållerskor också. Kostar det med. Så skänk på bara, varenda krona behövs…

      Svara

     Jag skänker inte en krona till någon välgörenhetsorganisation eftersom en alldeles för stor del av pengarna går åt till annat än de behövande. Och jag har haft god insyn i en av de största organisationerna så jag vet exakt varför man inte ska skänka dit.

     Eller som Elisabet Brunnberg Johnsson, som avråder från att skänka till Rädda Barnen efter att ha varit chef på Rädda Barnens Mellanösternkontor.

     Svara

    Vi alla gör det redan. Det kallas skatt.

    Svara

   Tycker det är självklart att var och en kan ge en mindre summa till vald välgörenhet då och då men förstår också att svenskar inte är så motiverade, tror det har med vår höga skatt att göra. I USA tex är man mycket mer välvilligt inställd till välgörenhet men de betalar ju inte alls så mycket skatt som vi gör! Här blir det mer ”hälften av mina pengar går ju till skatt och bistånd” så det tar ju staten hand om.

   Svara

    I USA är det avdragsgillt med välgörenhet så man drar av det på bruttoinkomst innan man räknar ut skatten. Gör matten, lönsamt värre för rikt folk

    Svara

     I Sverige kan du dra av på skatten om du har fadderbarn. I alla fall via plan. De tog bort det ett par år men det ska vara återinfört nu igen.

     Svara

    Av det vi betalade i skatt 2019 så gick 44,9 miljoner till bistånd. Det är väl ett fantastiskt sätt där alla svenska skattebetalare är med och bidrar till välgörenhet? Själv känner jag att det är ett tryggt och bra sätt att bidra på istället för som i USA.

    Svara

     Gå in på Magda Gads Facebook och läs om bistånd och vad bistånd orsakar.

     Svara

      Nej nej, folk VILL skänka sin lilla summa och få sina godhetspoäng. Det känns SÅ FINT att få skänka lite.

      Svara

     44,9 miljarder. Väldigt stor skillnad!!

     Svara

      Precis, nästan 50 miljarder som strösslas ut ganska oförsiktigt, ofta fastnar i korruption, skapar biståndsberoende och slår ut inhemska bönder, inhemsk produktion osv.

      Svara

   Haha fast när influencers väl gör någonting får de ju skit för att det inte är trovärdigt, väger inte upp resten de gör osv.

   Svara

    Du menar Bella? Ja, hon har själv sagt att hon inte tror på välgörenhet. Då blir det ihåligt.

    Svara

   Alla inkomstbringande i EU ger en del av sin lön till välgörenhet. Det kallas för skatt och Sverige som helhet delar årligen ut 43 miljarder i olika bistånd runt om i världen. Detta bistånd finansieras enbart av skatteintäkter.

   Svara

  Många youtubers har lagt upp en story på instagram när de grattar Therese. Bianca har gjort samma sak, förutom att hon efter sitt grattis i samma video påminner hennes följare om att prenumerera på hennes kanal. Jättegenuint.

  Svara

   Är väl inte konstigt att man bryr sig mer om sina egna prenumeranter än Thereses 😝 De är väl dessutom inte vänner. Tror rätt många som grattar Therese egentligen inte bryr sig på ett genuint sätt utan bara gör det för att man ”ska” och kanske hoppas på lite uppmärksamhet pga det. Är nog främst hennes närmsta som verkligen bryr sig, och då grattar man privat.

   Svara

    Dom andra var i alla fall såpass smarta att dom kunde få det att framstå som genuint. Bianca orkade inte ens försöka, men ville ändå hänga på tåget.

    Svara

     – Jag är gravid!
     – Jag kommer aldrig få barn!

     – Vi firar ett år!
     – Jag kommer aldrig hitta någon!

     Ibland kan man också bara gratta utan att behöva jämföra att man själv har det sämre

     Svara

     Kan dock tycka det känns mer genuint när man gör så som Bianca gjorde. Tycker alla andra kändes rätt fjäskiga 😝

     Svara

      Och tycker för övrigt inte dina exempel passade in 😝

      Svara

   Varför skänker inte Therese pengarna till något i vårt eget land, så som inom vården eller till dom hemlösa? Varför inte köpa ett hyreshus och hyra ut till studenter eftersom det råder grov bostadsbrist? Polisen skulle nog behöva en del också. Det har varit så mycket insamlingar till tredje världen under flera decennier, vi stödjer redan flyktingar i större mängd än andra länder men ändå fortsätter kändisar låtsas att vi är rika, trygga och har mängder av resurser vi inte har. Jag förstår vitsen med brunnen men det känns också som ett val man gör för att bli helgonförklarad. Jag tycker fortfarande att Therese inte känns genuin, så är det.

   Svara

  Då väntar vi bara på att de konstant arga ska börja ranta om ”White Savior Complex”.

  Svara

   Poppar popcorn så länge 😄

   Svara

   Så pinsam kan väl ändå ingen vara….

   Svara

    Du skulle bara veta… 🤪

    Svara

    Hahah har du läst denna bloggens kommentarer? 😂

    Svara

  Fan vad trist dendär första dagen när man haft vatten i 10 år och sen inte har det längre

  Svara

   Haha – så tänkte jag också

   Svara

   Relaterar. Jag var utan vatten i typ 3 timmar för nån månad sedan pga läcka och överlevde knappt det.

   Svara

    Hahaha så jävla pinsamt hur bortskämda vi är egentligen. Jag har t.ex just nu panik över att när jag går till jobbet kommer jag inte ha någon surf på mobilen för jag kan inte fylla på (är det bara jag som har strul med Telenor?). Inte för att det på långa vägar är lika illa som att vara utan vatten, men det är en bekvämlighet som man inte vill vara utan.

    Svara

    När vi hade en större vattenläcka i området där jag bor så skickade jag ett av barnen till närmaste stormarknad för att köpa ett par vattenflaskor.

    Han ringde därifrån och berättade att butiken var full av människor som fyllde sina kundvagnar med vattenflaskor. Trots att han gick ner tidigt, 20 min efter att vi fått beskedet att vattnet skulle vara avstängt en tid framöver, fanns knappt något naturellt vatten kvar att köpa i butiken! De flesta hyllorna gapade redan tomma.

    Då fick man en försmak av hur snabbt det kan bli kris om något allvarligt skulle hända i samhället…

    Har alltid skrattat åt preppers men efter där skrattar jag inte längre åt dem.

    Svara

  Grattis Therese och fint intiativ! 😊

  Svara

  Var inte pewdiepie först ändå?

  Svara

   Såg nu att det stod svensktalande

   Svara

    Det är han ju?

    Svara

     Inte på sin kanal.

     Svara

   Ja det är sorgligt. Tydligen hade han ingen släkt/vänner osv här som kunde märka att han var okontaktbar.

   Svara

   Vill du se något sorgligt, titta på dokumentären The Swedish theory of love so mfinns på svt play.
   Där tar de upp sorgliga exempel!

   Svara

    Men det har väl inget med detta att göra?

    Svara

     Jo, i allra högsta grad. Har du ens sett den?

     Svara

      Ja. Och det har varken med ensamkommande (vilket artikeln handlade om) eller ämnet som denna bloggen handlar om att göra. OT. Ta det på öppet spår.

      Svara

       Hur ska jag veta vad artikeln egentligen handlar om när den som länkade inte ens gav en mening kort beskrivning (internetvett, vad är det liksom?)
       Så länge det inte finns ett vettigt uppsatt forum här (eller ett öppet spår inlägg om dagen) så kan ingenting omöjligt vara OT här heller.

       Svara

   Inget ovanligt alls. Min lägenhet ägdes förut av en som var död i 5 år innan man förstod att han var död.
   Han dog iofs inte i lägenheten, utan i sitt hemland men eftersom allt drogs på autogiro så var det aldrig någon myndighet som upptäckte att något var fel. Har man då inga vänner eller grannar som bryr sig om en så är det inte så konstigt att det tar tid.

   Svara

  Vem bryr sig om henne, hon skapar ju bara mer rasism med sina åsikter.
  Det finns inga mixade barn, det finns bara människor.
  Du blir lika utsatt av onda människor oavsett hudfärg så att skylla på sin hud så fort livet inte blir som man tänkt sig är tramsigt.
  Jag är vit och kvinna. Fått höra att ja är hora pga mitt kön, rasist pga min hudfärg och oprovocerat attackerad för att ja är svensk och inte är välkommen längre för tydligen tillhör Sverige förortsungarna nu.
  Vi alla, vissa mer andra mindre får skit på sig i livet.
  Kan vi inte börja peka på alla elaka människor oavsett vilket kön, etnicitet, utseende, utbildning dom har.

  Svara

  Hade varit bättre om hon gjorde nåt som gynnar oss i Sverige istället. Vi i Norden prenumererar på hennes kanal= några random folk i Afrika får en brunn. Så typiskt PK Sverige så jag spyr.

  Svara

   Det kan faktiskt handla om genuin empati och viljan att hjälpa andra som inte finns i vår omedelbara närhet. Det har du antagligen extremt svårt att greppa, men somliga av oss funkar faktiskt så.

   Svara

   Ok att du skiter i folk utanför Sverige men varför bli så upprörd på folk som inte gör det? Det handlar om vatten, dvs. nåt vi behöver för att inte dö!

   Svara

   Ok. Så det där med att hjälpa på plats är bara snack? Det ska man inte göra. Så typiskt SD/AFS/KD att jag spyr.

   Svara

   Så du tycker alltså att det är bättre att gynna folk som tycker att en mobiltelefon är en nödvändighet istället för folk som inte ens har alla sina fysiologiska behov tillfredsställda på ett vettigt sätt?

   Det har ingenting med PK att göra. Det har med empati och medmänsklighet att göra

   Svara

   Du får gärna borra en brunn i Sverige, kör på.

   Svara

  Jag ser upp till dem som har mycket
  pengar som skänker i tysthet, alla
  behöver inte veta eller bara att få fler följare

  Svara

   Det kanske hon också gör, vad vet du? Och om de skänker i tysthet, hur vet du då när du ska se upp till dem?

   Att fira följarna på det här sättet är väl ändå ett mycket bättre sätt än att hyra Café Opera för en brakfest där alla nordens kändisar och elit är inbjudna?
   Och ja, något sådant här måste firas!

   Svara

   fast genom att skänka och visa det offentligt kan man kanske får folk som har möjlighet att göra samma sak + gratis ”reklam” för dessa personer som behöver hjälp och hur man kan hjälpa dem

   Svara

  Tycker hon verkar vara en genuint fin människa. Ingen är perfekt och man ska verkligen inte leta fel på folk. Vissa här har verkligen något dåligt att säga om alla, men Therese tycker jag verkligen kan besparas.

  Svara

  Om det var Isabella som hade gjort detta, då hade tongångarna låtit väldigt annorlunda tror jag. Men om det är Therese, åh va duktigt.

  Svara

   Tycker ändå din jämförelse haltar lite. Therese har alltid för mig framstått som någon som vill göra rätt och bidra till en föreändring. Den enda förändringen Isabella haft ambition att göra är att få mer på kontot och typ få fler att flyga privat. Inte så konstigt om ett sånt här projekt tolkas olika beroende på vem som gör det.

   Svara

  Vadå göra rätt? Ser du hur många samarbeten Therese gör? Det kan man kalla miljöförstöring med all fast fashion hon förespråkar. Hennes bankkonto är nog fetare än IL och anledningen att hon inte flyger är hennes flygfobi. Det är så tröttsamt med allt Therese-fjäsk, tänk lite längre.

  Svara

   Hon har pratat flera gånger om konsumtion och miljö. Jag tycker absolut inte att samarbeten med fast fashion-företag är bra, men hon har ändå gjort så mycket mer för veganism och angående psykisk ohälsa än vad IL har gjort positivt för någon.

   Svara

  Otroligt fint gjort, andra firar med stora fester, dyra skryt saker till sig själv, mm.
  Therese firar genom att tänka på dem som behöver hjälp, och gör då även automatiskt ”reklam” för detta så att kanske fler som kan följer hennes väg <3

  Svara

  Boring…

  Svara

  Therese är en säljare, en bra sådan och det betyder att hon vet exakt hur hon ska sälja in sig själv. Ni som köper allt hon gör för att hon är en så ”fin människa” måste ju vara väldigt lättlurade och naiva.

  Svara

  Exakt vad är det som är intressant med Therese och hennes ständigt påklistrade leende, prat om ”Anders Anders Anders” och vegan snack….. fyfan vad svensken måste ha ett tråkigt liv som följer denna människa.

  Svara

  Therese skänker en brunn till Afrika och nästa dag gör hon en Chiquelle haul för 150 miljonte gången. Om hon på riktigt brydde sig om Afrika så hade hon vetat om hur mycket hennes fast fashion samarbeten fullständigt dränerar Afrikas vattentag! #idioti

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.