Sluta bunta ihop övervikt med att vara oattraktiv!

Att det då och då brinner i huvudet på influencers pga kommentarer de får eller rent av brev de får hemskickade är för mig föga förvånande. 
Man får bli irriterad och säga ifrån, sätta ner foten, blockera ip-nummer och egentligen styra och ställa med sitt kommentarsfält precis så som man själv önskar. Det är ingen mänsklig rättighet att få skriva kommentarer på personers sociala medier eller på annat sätt uttrycka sin åsikt utan det är helt upp till plattformens innehavare att bestämma det.
Det finns ju så klart mer eller mindre rekommenderade sätt att som en stor influencer sköta sina kommentarsfält professionellt , men i slutänden så är det influencern som har det sista ordet.
Visst, man kan alltid försöka kringgå det genom att skicka ett faktiskt brev hem till någon med sin åsikt men det tas inte alltid emot så där jätteväl.

Som jag önskar att det här inte var Johanna Toftbys sista ord. 
Att hon – pga att hon är irriterad på en läsare som skriver både elaka och hårda ord i kommentarer – slänger ur sig något sådant här för att ”ge igen”.
Vill hon kommentera den här ”Pias” vikt och kroppsstorlek negativt för att ge igen så får hon givetvis göra det, men ge FAN i att bunta ihop övervikt med att inte vara attraktiv. Fet och ful är på intet vis synonymer som slentrianmässigt ska sitta ihop bara för att vi lever i ett samhälle där detta är så normaliserat att man knappt reagerar på det längre.
Men jag reagerade på det här, och tycker att hennes uttalande säger mer om Johannas syn på överviktiga människor än någonting annat.
Och med tanke på den mängd människor som läser det hon publicerar varje dag så hade jag önskat en smula mer betänkande och besinning innan hon slänger iväg en text i akt och mening att såra denna ”Pia”, en hämnd som riskerar att bli på bekostnad av så många fler än så.

Tack för tips!

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fint när folk skriver/säger
  ”Tänk om jag skulle” följt av en elak rant.
  Ja men det gjorde du ju just!!!!!

  Svara

   Förra inlägget var typ åh Herregud vad hemska bilder på fyra söta, blonda tjejer. De såg likadana ut och det var en massa som tryckte ner dem. Men feta människor nä de ska vi värna om! Hur var det med att vi är lika på insidan? Gäller det där att säga nåt snällt eller inte säga något alls bara för tjocka och fula människor? Ni tror inte smala ”snygga” människor tar lika illa upp?!

   Fy för det här kommentarsfältet ibland allt så.

   Svara

    Wow, vilken otrolig kommentar.

    Svara

    Det har kommit in en kommentar innan din, på vilket sätt är det kommentarsfältet som är stört i förhållande till det här inlägget? Klart det inte är okej oavsett, det fattar nog du också. Betyder det att det går att styra vad alla skriver, nej. Förstår att du blev kränkt igår men herregud, step out of your own ass, du får fler perspektiv då.

    Svara

    Tror inte du förstod vad folk kritiserade i det inlägget.

    Svara

   Exakt.

   Om alla bara kunde låta andras utseenden och vikter vara.. oavsett kroppstyper, skönhetsoperationer, etc, etc, etc.

   Svara

    Dream on, folk har alltid och kommer alltid att uttrycka åsikter om andras åsikter.

    Svara

     Vi människor är flockdjur, att känna gemenskap med de som är som oss skapar gemenskap. ”Vi mot dom”.. Oerhört enkelt, internet blir som på savannen där flockar attackerar varandra.
     Det finns inga rätt, inga fel, vi alla är stöpta i olika vackra färger och former❤️ Det är det som är så fantastiskt!

     Svara

    Kommer aldrig sluta kommentera skönhetsoperationer. Vill absolut inte att det ska normaliseras när man har en 12-åring tjej som växer upp i denna hets av operationer och fejk.

    Hoppas det blir inne att vara som man är skapt snart!

    Svara

   Det ö ganska uppenbart om man följt Toftby att hon ser ner på överviktiga och otränade.

   Hon är en dålig förebild för unga tjejer med sin kropphets, tuttopetation, botox, fejknaglar mm.

   Jag kan ge henne att hon kan inspirera till träning och aktivitet men då ska anledningen vara hälsoskäl och ej utseende.

   Svara

    Varför är man en dålig förebild om man har fejknaglar?

    Svara

     Det gör iaf inget för hälsan om man säger så.

     Svara

  Om hon nu vet vem den här ”Pia” är, varför inte ta det direkt med henne face to face. Allt måste inte skrivas ut på bloggarna.
  Men vad görs det inte för lite sympatier och klick.

  Svara

   Varför ta det alls med någon? Kunden betalade henne för att klippa hennes hår, inte för att få en hälsoprofil baserat på vikten.

   Svara

    Johanna Toftby är elak och har inga spärrar! Hon borde ha någon som korrektur läste det hon ska publicera! Tack för inlägget,

    Svara

     Huvudet på spiken! Är så elak!

     Svara

   Det här bevisar bara att Johanna är ett ego som skriver först och KANSKE tänker efteråt! Och varför inte ta det med tjejen privat! Om hon nu vet vem det är.

   Svara

  Yttrandefrihet är dock en mänsklig rättighet. Man har rätt att uttrycka sin åsikt. Däremot har en privat bloggare såklart rätt att avstå från att publicera och rätt att radera.

  Svara

   Att man har rätt att uttrycka sin åsikt betyder inte att man borde.

   Svara

    Enig. Jag opponerade mig bara mot en felaktighet i Camillas inlägg, som inte var en petitess. Folk ska känna till sina rättigheter.

    Svara

     Det är ingen mänsklig rättighet att få uttrycka sig hur man vill i bloggar. Du, Cece, har missuppfattat vad yttrandefrihet innebär.

     Svara

      Jag tror att du har missuppfattat, Maja. Det är så lätt att gorma om yttrandefrihet, men den kan för det första inte appliceras på privatpersoner som bara tycker saker. Yttrandefriheten gäller som ett skydd mellan en person och en stat. Så länge du inte äventyrar rikets säkerhet (typ) har du rätt att uttrycka din åsikt och sprida information offentligt och du kommer inte att straffas eller censureras för det. Du har däremot ingen rätt att stå oemotsagd och du får därmed vara beredd på att din åsikt bemöts av andra som utnyttjar sin yttrandefrihet till att tycka något annat.

      Svara

       Maja har ju fattat helt rätt? Yttrandefrihet betyder inte att man får yttra sig på vilken plattform man vill, som tex andras bloggar.

       Svara

   Visst, men man bör också ha lärt sig vad man säger och inte säger.

   Svara

   Man bör inte missbruka sin yttrandefrihet genom att vara elak mot andra.

   Svara

    Precis man behöver inte skriva elakt. Men det rann väll över på henne.

    Svara

    Yttrandefriheten gör att du har rätt att utrycka dina åsikter fritt i t.ex. en egen blogg – den innebär INTE att du har rätt att kommentera hos andra. Det är inte rätten att kommentera som yttrandefrihet handlar om. Om svenska staten skulle censurera dig då inkräktar de på din frihet men du och alla andra har full rätt att radera kommentarer i din blogg eller på IG osv.

    Svara

   Har man vidriga åsikter får man också leva med att folk kommer att reagera.

   Svara

    Genom att kommentera ens utseende?

    Svara

    Vidriga? Jag brukar skriva vänligt och kan bli påhoppad här som en gasell på en savann med en flock lejon efter sig. Jisses. 😂

    Svara

    Man förstår ju varför hon jobbar så in i helvetes på sitt utseende. Är man genomrutten och elak på Insidan får man ju kämpa med det yttre istället. Med den personligheten hon har blir man knappast poppis.

    Svara

   Yttrandefrihet har ju dock inget att göra med förhållandet mellan två privatpersoner, utan det rör förhållandet mellan stat och privatperson. Dvs staten får tex inte cencurera eller straffa personer för att de yttrar sig kritiskt (lagstiftning om tex hets mot folkgrupp och dylikt undantagen). En annan privatperson har all rätt i världen att be dig hålla käften, blocka dig från att kommentera vidare, osv.

   Svara

    Javisst, jag känner rätten i detta avseende. Jättebra till och med. Jag tycker bara att Camilla som driver en av Sveriges största bloggar har ett ansvar för att inte formulera sig såsom hon gör inlägget. Det är fel i sak. Och saken är viktig.

    Svara

     Nej Cece, du har fel i sak. Man har inte rätt i förhållande till andra privatpersoner att yttra sig hur som helst och hela tiden. Rätten gäller i förhållande till staten.

     Svara

      Läs vad jag skriver istället för att tillskriva mig ståndpunkter jag inte intagit. Det jag menar är att Camilla uttrycker sig klumpigt angående huruvida man har rätt att uttrycka sin åsikt.

      Svara

       Fast det finns inget i CamCams inlägg som skulle kunna tolkas som att hon tror att bloggaren inte har laglig rätt att uttrycka sina åsikter? Väldigt långsökt tolkning av texten?

       Exakt vilken formulering är det egentligen du invänder mot?

       Svara

        Följande: ”Det är ingen mänsklig rättighet att få skriva kommentarer på personers sociala medier eller på annat sätt uttrycka sin åsikt utan det är helt upp till plattformens innehavare att bestämma det”. Formuleringen blir enligt mig olycklig just för att folk inte vet var gränsen för rätten att uttrycka sin åsikt går. Att en kommentar senare raderas eller inte publiceras är en annan sak. Du är tack och lov fri att inte hålla med mig eller tolka Camilla på annat sätt.

        Svara

         Det ÄR ingen mänsklig rättighet att uttrycka sig på en annan människas plattform. Det har ingenting med yttrandefrihet att göra.

         Svara

          Det är ju tex lagligt att blocka folk på Facebook osv. I och med min blockning så säger jag ju ”nej, du har inte rätt att yttra dig här”. Dina åsikter kan du vädra på din egen plattform, men du har INGEN rätt att göra det var du vill, utan det är upp till plattformens innehavare att avgöra, precis som C skriver.

          Svara

         Jag är ledsen men de som svarar dig har rätt. Antingen vet du inte vad du talar om eller så har du helt enkelt fått för dig att det skulle förhålla sig som du skriver – vilket det alltså inte gör.

         Svara

     Men varför pratar du om yttrandefrihet då när det inte är applicerbart här? Du har fel i sak här.

     Svara

    Ja, det är nog viktigt att poängtera just detta, eftersom många verkar tolka yttrandefrihet som att de har rätt att pådyvla andra människor sina oefterfrågade åsikter i tid och otid.

    Svara

     Det har de ju, även om det inte är särskilt önskvärt

     Svara

      Nja, de har inte rätt att göra det utan att bli emotsagda, blockad osv. Jämför med att någon skulle ha all rätt att stå i mitt vardagsrum och kalla mig fet. Visst får de, men jag har också rätt att slänga ut dem och låsa dörren.

      Svara

       (Och det är alltså inte yttrandefrihet det handlar om när de har rätt att kalla mig fet)

       Svara

       Får och får, du har ju rätt att neka dem tillträde till ditt vardagsrum. Om du inte tillåter det så får dom ju inte sätta foten i ditt hem utan att begå ett brott, därför har dom ju heller inte automatiskt tillträde till den ”plattformen” som ditt vardagsrum är i exemplet 🙂

       Svara

        Läste din kommentar lite snabbt, min poäng är att jag håller med dig 😂

        Svara

        Läste din kommentar lite snabbt, min poäng är att jag håller med dig 😂

        Svara

      Nej, det kan utgöra brott (Förolämpning).

      Svara

   Yttrandefrihet innebär en rättighet att vara fri från censur från STATEN. Inte från privata subjekt osv.

   Svara

   Fast folk missförstår ofta vad yttrandefriheten innebär, det betyder faktiskt inte att man får vräka ur sig vad som helst. Det gör däremot att myndigheter inte får bestraffa någon som tex yttrar sig kritiskt mot regeringen osv.

   Svara

    Ja, tänk att det ska vara så totalt omöjligt att förstå..

    Svara

  SKulle rekommendera alla att gå in på Friskis och Svettis insta och se deras inlägg om hur de svarar på näthat, SÅ bra!

  Svara

   Friskis ❤

   Svara

  Men ärligt? Fy fan. Johanna har ju själv kämpat med övervikt (enl henne) så att hon vet nog var den piken tog, skaffa större stolar till salongen och se alla underbara härliga människor som finns. Så lågt Johanna.

  Svara

  Vilken hemsk människosyn, säger en hel del om henne som person.

  Svara

  Nu råkar ju övervikt vara den absolut vanligaste orsaken till att vara oattraktiv bland kvinnor, och den enda som egentligen går att påverka.

  Svara

   Ja för det värsta man kan vara som kvinna är ju oattraktiv…. eller? skit i andras vikt och vad de gör för att påverka den.

   Svara

    Nä inte det värsta. Men om utseende är viktigt för en så är det hyfsat illa.

    Svara

     Säger väl allt om dig och inget om andra. Stackare som baserar egenvärde på attraktivitet. Sen korrelerar inte vikt med attraktivitet. Vilket det för övrigt går trender i.

     Svara

   Nej. Bara nej.

   Svara

   Om något är attraktivt/ oattraktivt är högst subjektivt. Det är klädsamt att förstå att hela världen inte är intresserad av att höra om ens personliga preferenser gällande andra människors utseende.

   Svara

    Nästan alla män, och kvinnor för den delen, tycker att övervikt är oattraktivt. Så om man ill vara attraktiv generellt är det en ganska bra idé att inte vara tjock. Så det har inte så mycket med mina personliga preferenser att göra.

    Svara

     Nej? Finns massor av studier på detta. Vad som anses oattraktivt korrelerar inte medvikt. Dessutom förändras det över tid och skiljer sig mellan olika kulturer.

     Svara

      Vore intressant att se en studie som visar att det inte finns något samband mellan övervikt och lägre attraktivitet, länka gärna!

      Vi lever ju här och nu, så det är kanske inte särskilt relevant vad som anses attraktivt i Zambia eller på medeltiden.

      Svara

   Meningen med livet som kvinna är att vara så attraktiv som möjligt…?

   Vill gärna ha källa på ditt påstående.

   Svara

    Nej inte ”som kvinna”, men de flesta människor vill väl se någorlunda fräscha ut. Och första intryck påverkar, oavsett hur fantastiskt det vore om alla bara såg till insidan. Deal with it.

    Normalvikt = hälsosamt = även biologiskt sett det attraktiva, inte bara normer och trender dvs. En normalviktig person ses som en stark, sund person.

    Svara

     och vad är normalviktig enligt dig?

     Svara

     Normalvikt är inte alls lika med hälsosamt.

     Är det hälsa du tänder på så bör du kolla på betydligt mer än vikten. Vad äter hen? Hur ofta motionerar hen? Hur mår hen psykiskt? Är hen ofrivilligt ensam? Röker och dricker hen? Osv.. tror du själv begriper att dessa frågor inte får svar av att någon är normalviktig.

     Svara

    Ja det är det. Vill hålla mig attraktiv för min egen skull och för min partners skull. Vill att han ska känna stark attraktion till mig, det gör vårt förhållande starkare och bättre. Det är ömsesidigt från båda håll att hålla sig i bra form för dels sin egen hälsa och stor sexuell attraktion ger ett bra sexliv.

    Svara

     Behaga den manliga blicken, 1-0 till patriarkatet… Lägg lite krut på din självkänsla istället!

     Svara

     Stackars dig som är i en relation där attraktionen är baserad på utseende. Du vet omatt kroppen förändras med åldern? Att livet kan innebära mycket som gör att utseende eller kroppens funktioner förändras långt innan man får uppleva privilegiet att åldras? Känns som du har väldigt ytliga relationer. Hoppas innerligt att du får uppleva en djup relation där attraktionen bygger på mer än bara yta ❤️

     Svara

      Attraktion och utseende hänger rätt ofta samman faktiskt…

      Svara

    Jag har inte sagt att man måste vara attraktiv, men OM man bill vara det (och det vill nog i alla fall 95% av alla människor vara) så är det en god idé att inte vara överviktig eftersom de flesta tycker att det är oattraktivt.

    Det är ju upp till var och en om de vill vara attraktiva, men vi kan ju vara ärliga om vad normen säger, det är ingen större poäng i att försöka lura sig själv och andra att det inte gör något att man är tjock.

    Svara

   Nej det mest oattraktiva hos alla människor oavsett kön är obildning och oallmänbildning.

   Svara

   Håller inte alls med, det finns massor av kvinnor som är tjocka och otroligt attraktiva. Om vi ska diskutera vad som är attraktivt eller inte (om än att det är ganska irrelevant), så tycker jag att det finns många saker som går att påverka som är mer oattraktiva.

   Svara

    Tycker inte jag det finns. De ser alltid minst 10 år äldre ur och lite sunkiga.

    Svara

     Okej men att du tycker det betyder inte att det är den ”absolut vanligaste” orsaken. I så fall skulle väl ingen överviktig ha partner eller någonsin ha sex.

     Vad du själv tänder på är helt irrelevant när någon ifrågasätter en kommentar som pratar om att majoriteten tycker något.

     Svara

      Det är rätt ovanligt att tjocka kvinnor är tillsammans med attraktiva män, ofta är tjocka ihop med andra tjocka.

      Svara

       Det är du som sätter tjock = oattraktiv

       Vad som är attraktivt är högst subjektivt. Igen, visa siffror på dina ’de flesta’ som du slänger dig med.

       Svara

       jag är tjock och min sambo är smal. han är inte fit eller vältränad men han ser bra ut. Han tycker att jag är attraktiv.

       Svara

       Jag är tjockare än jag borde men jag är tillsammans med en väldigt attraktiv man, och det säger jag inte bara för att han är min utan han är det rent objektivt. Vi har mycket och skitbra sex så antar att han finner mig attraktiv trots fler kilon på kroppen är normalt 🤷‍♀️

       Svara

     Ha! Jag är 42, överviktig och blir alltid leggad på Systemet så det där med ålder är extremt individuellt.

     Svara

    För mej är en människa som är varm och fin person en vacker människa. Som tar hänsyn till andra. Och inte sårar.

    Svara

   Mja, skulle nog säga att arrogans, dumhet och obildning är långt mer oattraktivt hos en människa än övervikt.

   Enligt min högst personliga erfarenhet har inte faktumet att jag alltid varit tjock hindrat mig ifrån att träffa killar, även sådana som varit way out of my leauge utseendemässigt om man nu är en person som bryr sig om sådant.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Konstigt att det alltid verkar ok att klanka ner på smala människor pga deras vikt men aldrig ok att säga nått om att nån är det tjock… 🙄 🧐 🤔 🤨

  Svara

   Men vem tycker det ÄR okej att klanka ner på smala människor? Är det helt normalt att vräka ur sig ”Fan vad ful du blivit nu när du gått ner till BMI 24, Jonna, shit verkligen ingen bra look på dig”?

   Tror du också blonda människor blir utsatta för ”omvänd rasism”…?

   Svara

    Snarare ”fan vad smal du är, är du säker att du inte har nån ätstörning” 🙄

    Svara

     Exakt

     Svara

      du sitter ju själv och uttrycker dig negativt om tjocka. Du är säkert dessutom en sån som har en skev syn på hur kvinnor ser ut att om en kvinna är mullig så tycker du att hon är ”sunkig och ser 10 år äldre ut”

      Svara

    Om jag fick en krona för varje gång någon kommenterat och klankat ner på min smala kropp… Ja då vore jag fan miljonär.

    Svara

     Konstigt hur det kan vara så olika. Jag är smalare än genomsnittet och har princip aldrig fått höra något negativt om det. Tjocka diskrimineras på många plan i samhället så det går inte att jämföra med kommentarer man eventuellt får som smal.

     Svara

      För att det är ofräscht och osunt att vara överviktig? Nu snackar jag fet och inte nåt extra kilo på magen.

      Kostar samhället och kostar individen.

      Svara

       Att det är ”ofräscht” är din åsikt och inte fakta. Att något är ”ofräscht” kostar inte samhället något.

       Vet du vad mer som kostar samhället? Ätstörningar som kommentarer som dina leder till.

       Svara

       Förtjänar man att bli diskriminerad och nedtryckt för att man är ”osund” då? Tycker du alla som inte är ”sunda” ska straffas och mobbas ut? De som väljer att föda barn med downs syndrom, ska de straffas för att de belastar samhället ekonomiskt? Själv har jag stark hereditet för både bröstcancer och diabetes, borde jag också straffas på något vis om jag skaffar barn? De som röker, kör bil för fort ibland, ägnar sig åt ridsport och fotboll (mycket skador!), m.m.?

       Svara

        Vikt utgör inte en diskrimineringsgrund.

        Svara

     Med enkel matematik- du har fått minst en miljon kommentarer. Det är mycket!

     Svara

      Över 500 kommentarer om dagen under fem års tid blir det. Ja Stina du har det nog mycket värre än jag som är tjock. Måste ju förstöra dagen totalt om man får en kommentar om sin vikt typ var annan minut under vaken tid.

      Svara

       Tillbaka till att vara obildad är mer oattraktivt än att vara överviktig. Kanske kan få med arrogant också. För vad är värst, epitet som är störd eller sunkig, lat, ofräsch, äcklig osv 🤷‍♀️

       Svara

       137 kommentarer om dagen i 20 års tid. Det är inte dåligt.

       Svara

     Buhuu… Det anses vackert att vara smal. De som kommenterar gör det bara av avundsjuka. Känns inte det rätt gött ändå? Själv är jag överviktig och vet att INGEN är avundsjuk på min kropp, när de säger elaka saker så är det verkligen för att de uppfattar mig som totalt motbjudande.

     Svara

    Kolla så otroligt mycket hat och sjuka kommentarer Magdalena Graaf får nu när hon tog tag i saken och bantade bort sina (o)trivselkilo?! Folk är fruktansvärda.

    Svara

     Hon kanske mest blir påhoppad för att hon påstår att hon gjort det genom att äta mindre och hälsosammare och träna…. 🎈. Samt äta sina egna superduperpiller

     Svara

    Paula är ett ypperligt exempel. Var ju bara några dagar sen diskussioner här om hur sjuk hon såg ut när hon blivit smalare, att hon har en ätstörning och inte ser frisk ut. Är inte ok det heller oavsett om överviktiga blir mer utsatta.

    Svara

     Men det var en kommentar som fick massor av mothugg till svar.

     Svara

      Den andra, ja. Inte den första.

      Svara

       Den fick också mer mothugg än medhåll. Att någon lägger en dum kommentar här och får ett fåtal medhåll bland alla som säger emot betyder ju inte att det anses vara okej.

       Svara

        Den kommentar jag såg hade 110 likes. Det är ett stort antal som håller med.

        Svara

   Det är betydligt vanligare att tjocka människor bemöts av hat och fördomar.

   Svara

    Ja, stackars… 🙄 Själv har jag aldrig hatat på någon pga vikt eller utseende, men fått har från överviktiga som tycker det är helt ok att klanka ner på smala människor.

    Svara

     Finns människor till allt. Självklart finns det elaka tjocka människor och sen finns det elaka smala människor. Inget av det är ok

     Svara

     Vadå ”ja, stackars….”? Det är försumbart jämfört med förtrycket smala utsätts för, eller vad menar du?

     Man bör inte kommentera andra människors kroppar över huvud taget, det är deras ensak hur de ser ut och att folk yttrat sig en massa om din kropp är fel och elakt. Men föraktet och hatet tjocka blir utsatta för är mycket mer omfattande är det smala blir utsatta för. Idealet är att vara smal, inte överviktig. Vill du att folk ska visa sympati för att du utsätts för glåpord kanske du inte ska skriva ”ja, stackars….” om diskriminering mot tjocka.

     Svara

    För min del så hatade folk på mig när jag var smal och kallade mig ätstörd. Nu när jag är just lite på övervikt så säger folk ingenting.

    Svara

   Men lägg av. Nej, det är inte kul att höra att man har en ätstörning, är för smal osv. Tro mig, jag vet. Däremot bemöts man som smal tusen gånger bättre än en tjock person när det gäller alltifrån läkarbesök till anställningsintervjuer, man slipper majoriteten av de blickar och kommentarer som tjocka får etc. Som smal tillhör man normen och ses snarare upp till än motsatsen. Visst, det förekommer och det är inte okej. Men det är tusen gånger värre för tjocka personer så sluta köra smalkortet varenda gång diskussionen kommer upp. Så tröttsamt.

   Svara

    Du är tjock va? Aldrig varit för smal och har inte en aning om vad du snackar om.

    Svara

     Men lägg ner. Du som smal blir inte diskriminerad i samhället på samma sätt som överviktiga.

     Svara

      🙄🙄🙄

      Svara

       Om du nu lider så oerhört av att vara smal, kanske det är bäst att du vänder dig till vården så du kan få hjälp att gå upp i vikt, samt psykologhjälp att hantera allt hat du får utstå?

       Svara

        Då gäller väl samma för oss som är överviktiga?

        Svara

       Ta samma tips som tjocka får, dvs gör något åt din vikt om det är så jobbigt. Vill du ge något exempel när du blir diskriminerad på grund av att du är smal?

       Svara

      Hur kommer det sig att majoriteten av de som kommenterat min ”smalhet” själva klassas som överviktiga? Sen är det såklart mycket avundsjuka som ligger bakom, men det ger ju inte en rätten att vräka ur sig vad som helst.

      Svara

       För att de är elaka människor. Finns jättemånga smala som kommenterar elakt om överviktiga också. Elakheten sitter inte i vikten.

       Svara

        Ingen har liksom påstått att man blir ett snällt helgon för att man är överviktig.

        Svara

       Kanske på grund av oförståelse också. Jag som tjock får bara kommentarer av smala. Förmodligen för att de har fördomar om mig som överviktig om de själva inte varit tjock. Med det sagt så är det inte alla smala som fäller kommentarer och oftast så är det vårdpersonal, släktingar, serveringspersonal på restaurang, osv som kommer med sårande ord.

       Svara

    Det handlar om att folk överhuvudtaget borde sluta kommentera andras kroppar. Det är inte någon slags tävling om vem som har det värst som du verkar tro.

    Svara

     Precis så! 🙏

     Svara

     Bra formulerat.
     Ibland är det svårt att se förbi sig själv för vissa.

     Tänk om utsatta kroppstyper kunde gå samman mot ALLA rövhattar som tar sig frihet att kommentera dem negativt.

     Svara

    Håller med. Jag har varit både smal och tjock och ser en enorm skillnad i hur man behandlas. Som smal fick jag mycket komplimanger, random hjälp från snubbar med att typ bära väskor, pumpa cykeln m.m., och massor av andra fördelar. Som överviktig antas jag vilja ändra min kropp, och får ofta oombedda råd ”Ska du inte prova Viktväktarna? Åh ingen frukost idag, härligt, är det dags att ta tag i bilringen eller?”, och hos barnmorskan när jag ber om nytt recept får jag höra att deras nya dietist minsann kan få mig att gå ner 10 kg såååå lätt… Det är som natt och dag. Själv trivs jag i min kropp, men OMGIVNINGEN är 100 ggr lättare att hantera när man är smal. Sorgligt folk lägger sig i så mycket…

    Svara

   Whatabout, whatabout, whatabout???!!!

   Svara

   Två fel gör inte ett rätt.

   Vi kan väl sluta vara elaka mot ALLA kroppstyper helt enkelt.

   Svara

   Du låter som kränkta män så fort man pratar om kvinnors utsatthet. ”Ja men viiiii dååå???”

   Svara

   Jag tror att man måste skilja på två saker här.

   1. Kommentarer. Det får alla kvinnor oavsett vikt och det sårar lika mycket även om man är smal eller tjock.

   2. Priviligerier. Som smal har man vissa privilegier som en tjock inte har. Det innebär däremot inte att man undkommer kommentarer eller att man inte tar åt sig av dessa.

   Svara

    Vad är det för privilegier?

    Svara

     Tex så får du vård om du är smal och ätstörd – som tjock får du uppmuntran att du gör något åt din vikt, du tas på allvar när du söker övrig vård och får adekvat vård utan att bli dömd, du diskrimineras inte på arbetsmarknaden pga förväntade egenskaper du antas ha, du anses mer trovärdig, ingen hävdar att du bara är en kostnad för samhället oavsett vad dina levnadsvanor leder till, du är representerad och tillhör den norm som hyllad och premieras av samhället, kläder/stolar/osv är anpassade efter en smal kropp, hela samhället är anpassat efter den smala kroppen, smala anses vara mer trovärdiga och intelligenta…

     Ja.. vill du ha fler exempel och källor så finns det studie på studie på studie som visar på smala privilegier en googling bort.

     Svara

  Men på toftbys egna sida blir hon hyllad för sin ”härliga humor”.

  Absolut var det svar på tal å ”Pia” fick svar på tal. Men jag håller med, ledsamt för att så många andra ”feta” då får kvittot på att ngn som (numera) är smal nedvärderar en till att förutom vara fet även vara ful.

  Svara

   Men alltså, den här Pia, hon kanske är BÅDE fet OCH ful. Inte ful för att hon är fet. Fattar ni? Tycker Johanna har rätt i att skriva som hon gör om hon nu tycker att Pia är ful. Förmodligen är hon ju det. Får man inte tycka att folk är fula heller nuförtiden?

   Svara

  Svar på tal, svar på tal.

  Svara

  det är inte hälsosamt att vara överviktig.

  Svara

   Men gud det vet väl alla, inklusive de som är överviktiga. Det är inget man måste påpeka varje gång diskussionen handlar om hat och fördomar mot överviktiga. Ingen förtjänar att bemötas sämre på grund av sitt utseende eller vikt.

   Svara

   Det är väl knappast frisörskans uppgift att meddela sina kunder det via sin blogg, det kunde hon tagit privat tycker jag.

   Svara

    Eller inte ta det alls med en kund som är där för att klippa sig.

    Svara

   Jag är smal, och mår psykiskt dåligt. Jag ser ingen anledning att fortsätta leva och hoppas ibland att jag är med om en dödsolycka, så att jag försvinner. Hur hälsosamt tror du att det är att må som jag gör? Jag hade alla dagar i veckan valt att vara överviktig och må psykisk bra. Så skippa snacket om att det är ohälsosamt att vara överviktig, det är inte i vikten hela ens välmående ligger

   Svara

    <3

    Svara

    Det här är så viktigt. Jag mådde som sämst när jag var som smalast. Jag hade så mycket ångest att jag knappt fick i mig mat och att magen krånglade så pass att jag inte heller vågade äta pga rädlsa för att behöva springa på toa hela tiden. Hade ett bmi på 17,5. Idag ligger jag på övre delen av ”normalvikt” (i brist på bättre ord) och har väl ett bmi på runt 26. Hatar tyvärr min kropp, men skulle aldrig i livet byta mot det jag hade då. När ångesten lättade (tack vare medicineringen) så började också vikten öka. Jag är tusen gånger hellre tjock och glad än smal och ledsen, för det är INTE hälsosamt.

    Svara

     Ja de som vurmar för överviktigas hälsa verkar ofta glömma bort den psykiska hälsan. Och den är minst lika viktig om man ni verkligen är mån om någons hälsa.

     Svara

     Jag är tjock idag och försöker gå ner i vikt till att bara vara mullig eller lite lätt överviktig. Jag var smal för flera år sen och fick en rejäl ätstörning av det. Försökte desperat att hela tiden träna så mycket jag kan och äta så lite det går per dag. blev aldrig nöjd eller kände mig tillräcklig. Allt detta gjorde att jag gav upp hoppet och orkade inte bry mig så jag började överäta och blev tjock sen.

     Svara

   Gud vad bra att du sa det! Kan du inte berätta det för alla tjocka du ser? De måste få kännedom om detta! Tänk så många som går runt och är tjocka utan att veta, de kanske aldrig sökt hos en vårdcentral för en bruten tå och då fått höra att det är ohälsosamt att vara tjock? Eller fått höra det av vänner och familj? Eller läst en tidning eller sett på TV? De kanske aldrig gått i skolan? De kanske inte känner till internet?!

   Det bästa vore ju om du kanske kan köra dörrknackning i områden där tjocka bor eller kanske gå runt på torget med en skylt på magen så de får reda på att det är ohälsosamt att vara tjock. Alla kommer bli smala inom en vecka och du kommer få pris för ”Årets Hälsoprofil” och får sitta i soffan på nyhetsmorgon! <3

   Svara

    Ajabaja, inte sitta i soffan på nyhetsmorgon, det är inte hälsasamt att sitta!

    Svara

    Haha jag var till tandläkaren på vanlig sån rutinkoll varpå hon talade om för mig att jag borde gå ner i vikt.

    Jag frågade varför eftersom jag inte hade några problem med tänderna. Hon sa då att socker och läsk är dåligt för tänderna.

    Jag talade om för henne att jag inte ätit godis, vitt bröd, glass, fika, druckit saft, läsk etc på över 4 år (har gått ner över 25 kilo i vikt på den tiden men det behövde hon inte veta).

    Undra om hon även säger till smala att de borde gå ner i vikt fastän det egentligen är kostvanorna hon är ute efter att diskutera..

    Svara

     Förlåt, tandsköterska kanske är det rätta..

     Svara

     Nää, till oss smala säger de att vi är duktiga som undviker allt sådant – fast den fräscha mintdoften i munnen kommer från en after eight.

     Svara

      Otroligt nedvärderande kommentar. Snacka om att dumförklara vårdpersonal. Knappast att någon skulle luras av det.

      Svara

      Som när barnmorskan utgick från att jag tränade. Njaaaa, inte direkt. Då utgick hon från att jag gick många snabba promenader. Njaaaa, inte direkt. Då bestämde hon för att jag nog visst gick långa promenader, åt hälsosamt och var allmänt aktiv. Orkade inte säga emot mer.

      Svara

     Men du det är faktiskt så att vikt och oral hälsa har ett samband och all tandvårdspersonal utbildas till att det är viktigt att ta dessa ”vikt samtal”.
     Denna person har verkligen inte gjort det för att hen är dömande utan för att hjälpa, för att det är viktigt. Den kost som ofta orsakar övervikt är även dålig för orala hälsan och de vanligaste sjuldomarna tar år på sig i det dolda innan symptomen ses, som hål eller tandförlust.
     Detta är dessutom ett stort problem innom tandvården, om man ska kunna ge adekvat vård som alla seriösa verkligen vill krävs att vuxna människor är ärliga och inte sitter o ljuger av massa skitorsaker. Att göra en korrekt anamnes är en stor del i att kunna förutspå problem och att förebygga framtida ohälsa i tandvården. Det blir bara negativt för dig själv att du inte var ärlig.
     Sen så kanske personen utryckte sig på ett sätt som blev fel för dig när du var känslig och det är självklart inte bra, det är en svår och viktig sak att prata med sina patienter på ett sätt som är okej för varje individ. Sen ska man inte förutsätta vad någon äter eller inte äter självklart. Tyvärr så blir man nog lite fördomsfull av hur dåliga kostvanor många har vilket såklart inte är en ursäkt. Men du borde gett personen feedback på det. Man kan alltid bli bättre 🙂

     Svara

      Varför ens ta upp vikt om det är kosten man är ute efter?

      Svara

   Det finns så sjukt mycket saker som inte är hälsosamma. Stillasittande, mikroplaster, solning, stress, sömnbrist, avgaser etc etc.
   Det är dessutom inget tvång att vara hälsosam. Det är okej att bara vara.

   Svara

   Det finns faktiskt ingen korrelation mellan övervikt (BMI 25-30) och ohälsa. Och definitivt ingen kausalitet mellan övervikt och ohälsa.

   Kausaliteten mellan fetma (BMI > 30) och ohälsa kan också ifrågasättas. Korrelation mellan fetma och ohälsa har påvisats i forskning, men orsaken är inte fastslagen. Mycket tyder på andra faktorer än själva vikten, så som levnadsvanor eller medicinska faktorer som också bidrar till fetman är det som påverkar hälsan, inte vikten i sig.

   Svara

    Ookej, visst….Känns mest som en ursäkt för att fortsätta vara överviktig med gott samvete. Köper inte detta överhuvudtaget.

    Svara

     Varför skulle någon ha dåligt samvete pga övervikt?

     Svara

     Handlar om vetenskap och forskning, inte vad du ”köper”. Din känsla och åsikt är irrelevant.

     Svara

    ja och menar du också att det inte finns någon korrelation mellan dåliga levnadsvanor och övervikt? För det är väl just levnadsvanorna man ofta avser när man säger att det är ohälsosamt att vara överviktig.

    Svara

     De levnadsvanorna återfinns även bland smala. Och om man menar att det är ohälsomsamt att exempelvis inte träna så får man väl säga det i stället för att utgå från att tjockisen framför en aldrig tränar.

     Svara

     Säg det då. Och där är forskningen faktiskt otydlig. Eftersom de flesta stora studier är korrelationsstudier (cross-sectional) så kan man bara säga vilka beteenden och tillstånd som existerar samtidigt (korrelerar) inte vad som leder till vad (kausalitet). Som att antalet sålda glassar korrelerar med antalet drunkningsolyckor (pga båda sker på sommaren) men det finns ingen kausalitet där. Lika dant är det med levnadsvanor och ohälsa – konsensus finns inte i kausaliteten.

     Och när det kommer till övervikt (vilket ska skiljas från fetma) finns det ingen forskning som visar att det är ohälsosamt. Det finns dock forskning som visar att det är hälsosamt för äldre (>65 år i de första studier, i en del >55 år) att ha övervikt (BMI 25-30). De lever längre.

     Så vad vill jag säga? Skilj på övervikt och fetma, skilj på korrelation och kausalitet, och inse att forskning om levnadsvanor och hälsa absolut inte är tydlig eller enkel.

     Svara

      🙌

      Svara

    Finns det visst sluta ljug

    Svara

   Så när man säger elaka grejer om tjocka männsikor, typ att de är oattaktiva, är det egentligen för att vara schysst och peppa dem att gå ner vikt? Johanna ville bara vara snäll mot frisören och var orolig för hennes hälsa? Bäst att jag lär min dotter att skrika glåpord efter eventuella tjocka klasskompisar så vi får slut på barnfetman snart?

   Eller vad har det annars för relevans i sammanhanget?

   Det är liksom ingen som sagt att läkaren inte borde rekommendera viktnedgång till tjocka människor utan budskapet var att man inte ska få någon att känna sig ful eller dålig.

   Svara

   Det är inte hälsosamt att leva, men kan ju få cancer och dö!

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Men nu får du lägga av.

   Svara

   Vilken trevlig person du verkar vara.

   Svara

   Är man fet kan man banta, är man dum så är man tyvärr bara det för resten av sitt liv!

   Svara

   Med den stereotypa synen på medmänniskor är man garanterat ful, dessutom dum i hela huvudet.

   Sluta bara kommentera andras kroppar! Så oviktigt och ytligt.

   Den dag din kropp ” går sönder” kommer du sakna varje celluliter, valk och kurva. Så är det för andra människor också. Man har den kropp man har, det är inte andra människors problem.

   Johanna är osympatisk och bara ute efter hämnd. Sån är hon, trots sin kropp… Så vad spelar kroppsformen för roll när det kommer till det viktiga: Att vara en snäll och bra person?

   //Moa

   Svara

  Jag får höra, nästan varenda dag att jag är för smal. Jag försöker äta men det är svårt för jag kan knappt svälja.
  – Men ska du inte äta upp maten?
  – Ät lite till du, du e så himla mager.
  – Har du ätit nåt?
  – När åt du senast?
  Jag känner mej tvingad och då tar det totalstopp och gångerna jag kastat allt i soporna är oräkeliga. Kan inte folk bara ignorera mej så att jag får en chans att stoppa i mej lite mat som jag så väl behöver.
  Låt bl att kommentera!

  Varför är det okej att säga så till mej? Skulle jag kontra med en kommentar till de större personerna – Ska du verkligen äta allt det där? Eller – Ska du äta nu igen? tänk lite på vikten.
  Ja då skulle jag anklagas för att vara elak!
  Kan vi inte bara låta varandra vara ifred?

  Svara

   Ingen har påstått att det är ok att klanka ner på någons vikt/kropp!

   Svara

   Det är inte okej att säga så till dig. Men det är fortfarande ett större problem på ett strukturellt plan hur tjocka behandlas jämfört med hur smala behandlas. Sen kan det självklart finnas stora skillnader på ett individuellt plan. Men jag håller med dig, önskar också att alla bara kunde få finnas utan att få massa kommentarer mm om sin kropp.

   Svara

   Men suck sluta jämföra strukturellt hat mot tjocka med att folk e taskiga mot dig ibland för att du e smal. Du är inte offer här.

   Svara

   ”Ja då skulle jag anklagas för att vara elak!”

   För att det är elakt. Människor som påpekar din vikt är inte heller snälla och du har all rätt att säga ifrån, men det gör inte att du har rätten att börja påpeka andras kropp och matvanor. Speciellt när du vet hur ont det gör.

   Svara

    Nej, jag kommenterar inte andra. Jag sa ”tänk om jag skulle”.

    Jag kom att tänka på en annan sak…
    När jag jobbade på fritids så var det fulaste barnen kunde säga till nån de var förbannad på ”jävla tjockis”, även om ungen var pinnsmal.
    Sorgligt!

    Svara

     Där är det så viktigt att vi vuxna inte får in och säger åt barnet att ”nej så får man inte säga!! Var inte elak!” utan pratar med barnet om att vissa är smala, vissa är tjocka, korta, långa, ljusa, mörka och att en form inte är något elakt eller något som säger något alls om hur personen är. Skäller vi på barnet förstärker vi att den sagt något elakt, när tjock inte ska vara något fel.

     Om ni förstår hur jag tänker.

     Svara

   Smala är kroppspositivismens svar på vita kränkta män. Herregud, lägg ner nån gång. Och jaaaaaa, jag har också fått tusen kommentarer om min smala kropp.

   Svara

    Thinsplaining är nästan lika irriterande som mansplaining.

    Svara

   Tror det är mycket som måste ändras bland gemene man. Vi kan inte bara skylla på omvärldens påverkan på vår syn på kroppars utseende.

   De i din närhet som tar sig den friheten att med förtäckt omtanke kommentera ditt utseende måste ändra sitt beteende.

   Först när varje enskild människa tar sitt ansvar kan en förändring ske.

   Hur skulle dessa människor må av att ständig fokus lades på deras kroppar kan man undra?

   Hoppas du kan stå upp för dej själv och sög ifrån. Bra vänner förstår.

   Kram på dej

   Svara

   Jag är också smal och får höra kommentarer om det. Men jag är samtidigt medveten om att det är idealet och det vi får höra är ingenting jämfört med det hatet överviktiga får. Många verkar inte ens se dem som mänskliga. Det är vidrigt hur vissa beter/uttrycker sig. Jag skulle aldrig någonsin jämföra det jag får utstå med det.

   Svara

   Det är verkligen inte okej att de säger så till dig. Säg genast åt dem att sluta. Säg typ ”jag skulle uppskatta om du slutade kommentera min kropp och mina matvanor, tack.”. De blir säkert sura eller börjar försvara sig men det är inte ditt problem.

   Svara

   Men gud STACKARS DIG. Säg åt dem att hålla käften då.

   Svara

  https://bloggbevakning.se/2019/11/17/dubbelt-upp-med-plus-och-minus/

  I det här inlägget fräste du åt en kommentar på Bellas insta att hon blivit mullig. Du menar att det är piss att kommentera så. Varför kan man undra? Jag förstår att du menar att kommentera vikt och kropp överlag, men det kan faktiskt tolkas som du tycker det är piss att kommentera att någon blivit mullig. Och det är det väl inte, att man blivit mullig borde ju inte vara någon förolämpning utan bara ett konstaterande eller åsikt.

  Svara

   Vill vi inte komma ifrån detta med att hela tiden kommentera kvinnors kroppar? Nån har blivit mullig/tjock och nån har blivit smal och överallt verkar det vara helt ok att kommentera detta. Även om man tänker tanken, varför inte låta tanken stanna vid just en tanke? Varför känner man att man måste kommentera? Om någon tycker att Bella blivit mullig (som hon ju inte ens är), vad ger det för signaler till låt oss säga en 12-årig tjej som kanske är tjockare än Bella? Och som mycket väl från tidig ålder lärt sig att tjock = ful och fel.

   Svara

   Absolut, om kommentaren skrivits på ett neutralt konstaterande sätt kanske?
   Här är det ju dock tydligt att mullig används som en förolämpning, någonting inte minst emojin på slutet tydligt skvallrar om. Jag skulle säga att inlägget säger mer om hur personen som skrev kommentaren ser på övervikt snarare än någonting annat…

   Jag tycker att det är för jävligt att använda mullig som en förolämpning, precis på samma sätt som jag kritiserar hur Johanna avänder ordet fet i sitt inlägg.

   Svara

   Nej, varför måste man ens säga det? Kroppar som kroppar. Låt det bara vara, hur någon ser ut har ingen annan med att göra.

   Svara

  Men personen kanske var både ful OCH fet?
  Men nej, oavsett så var det ett fult sätt att försöka ge tillbaka.

  Svara

   Var ”sättet” bara fult eller fet också….
   Så många frågor, så få svar 😂

   Svara

  Blir så ledsen av sådana uttalanden som Johanna gör. Har träffat så många människor som ibland har varit med om övergrepp av olika slag och som blivit trampade på pga övervikt mm. Som kanske gömmer sig bakom olika missbruk för att klara av att leva.
  Med det sagt är det inte okej att vara elak bakom en skärm, men man kan kanske ha en liten förståelse för allt dom fått höra innan bägaren rinner över.
  Själv blev jag väldigt ledsen när hon uttryckte sig om att ingen vill väl ha en gäddmun.
  För det har nämligen jag men jag har inte råd att fixa den med botox. Men det sitter som en tagg i mig att folk runtomkring kanske sitter och bedömer mig på det viset.

  Svara

  Jag var tvungen att läsa inlägget flera gånger för jag trodde att Toftby skrivit typ fel eller något om tjejen Pia hon nämner i sin text. Toftby, har uppenbara stora problem. Så osmakligt av henne att svara tillbaka på detta vis. Undra om det känns jättebra inuti Toftby nu att få ge en rejäl känga tillbaka. Så otroligt omogen hon är!

  Svara

   Instämmer, såå lågt!

   Svara

   Så sant!

   Svara

  Att det ”används som synonymer” är ju en helt felaktig slutsats. Johanna skriver ”fet OCH ful”, hon kanske är sjukt ful med?

  Svara

  Cam hur är det med läsförståelsen? Fet OCH ful, inte ful för att hen är fet. Stor skillnad!

  Svara

   Johanna själv är däremot både snygg och smal men hon har vad det verkar en rälig (ja detta är skånska!) insida.

   Svara

    En medelålders kvinna i klimakteriet med bekräftelse behov, är vad hon är!

    Svara

     Är age shaming ok?

     Svara

    Hon är inte snygg – hon har opererat sig till ett stereotypt utseende.

    Svara

  ”Minns att hon knappt fick plats i frisörstolen ens” Det uttalandet säger mycket om en människa…

  Svara

  Om det artikeln hävdar är sant – varför ser exempelvis alla i Paradise Hotel likadana ut? Där finns ingen med en kropp som liknar Rolf Lassgård eller Kakan Hermansson. OBS! Skriver inte detta för att provocera utan jag är genuint nyfiken på resonemanget. Jag tror nämligen inte på det.

  Svara

   Vilken artikel och vilket resonemang menar du?

   Svara

    Texten ovan. Att alla duger som de är.

    Svara

     Nu är det inte jag som skrivit inlägget utan Camilla så det är väl egentligen bara hon som kan svara på det, men jag skulle gissa att hennes åsikt är att alla duger som de är. Tyvärr ser samhällsnormen inte likadan ut = inga Lassgårds eller Hermanssons får synas i Paradise Hotel eller liknande sammanhang.

     Svara

      Nej men dom är omtyckta och gjort mycket mer viktigt och bra änn att vara med i PH. Gillar både rolf och kakan.

      Svara

      Ingen som deltar i PH är intresserad av någon kraftigt överviktig. Så vad ska den personen göra i programmet, servera drinkar till de övriga deltagarna? Det skulle bara vara sorglig syn att se det utanförskapet.

      Svara

   Nu är väl inte de som söker till ph representativa för befolkningen. Hoppas jag i alla fall… Och huruvida de är hälsosamma går nog också att diskutera.

   Svara

  Här har ni en läcker kvinna på 110kg 😄

  Svara

   😘

   Svara

  Det är som när någon säger ”nej du är inte tjock, du är jättefin!!”

  Jo, jag är tjock. Jag tycker däremot att jag är fin och tjock.

  Svara

   Ja precis. Eller om man gått ner några kilo och får komplimanger, ”visst har du gått ner i vikt? Så fin du är”. Går man upp i vikt däremot är det ingen som kommenterar nåt.

   Svara

  Tänker ni frisörer så här om era kunder? Vore intressant att veta!

  Svara

   Hur då? Det är väl klart man lägger märke till om någon knappt får plats i stolen. Det otrevliga är när man börjar prata om det med andra/nämna det på sin blogg

   Svara

   Frisörer är väl lika olika som människor inom alla andra yrkesgrupper. Jag tänker mest på hur personen sköter sitt hår, men skulle aldrig säga något elakt oavsett hur risigt skött håret är. Hår är mitt stora intresse, men samtidigt fattar jag ju att det inte är alla människors intresse och att långt ifrån alla orkar hålla på med inpackningar, regelbundna klippningar m.m.

   Svara

    Jag hatar att gå till frisören och svara på ointressanta frågor ”gör du inpackning?” ”Vad använder du för schampo?”
    -Det som står närmast i duschen, nån gul flaska tror jag

    *frisören chockad*

    Ja, alla har inte hår som sitt största intresse!

    Svara

   NEJ!! Absolut inte. För mig som frisör så är alla som kommer till mig intressanta människor så länge dom inte själva tar sig friheten att kommentera mig elakt.

   Svara

  Skenheligas afton. Vad tycker tjejer om feta män? Är de attraktiva? Nej. Men så fort man pratar negativt om feta kvinnor ramlar himlen ner. Jag är själv fet, och bär själv ansvar för det. Jag vet att jag inte uppfattas som attraktiv. Fetma är allt som oftast ett stort jävla självmål, inte ett ”men vänta nu alla är värda lika mycket oavsett hur fet man är och man kan ju faktiskt inte rå för det själv alla gånger”-antagande, det är bara en PK-åsikt bland alla som är rädda för att stöta sig med någon när man råkar skriva på nätet.

  Jag vet hur snacket går på mitt jobb, bakom ryggen på mig bland mina vänner, släkten, bekanta. Sluta kommentera ”snällt” här om feta när ni säger en helt annan sak ute på stan, på krogen, på jobbet, under middagen.

  Svara

   Ja överviktiga män utsätts väl för samma fördomar och diskriminering som överviktiga kvinnor..!? Och vad någon attraheras av är inte relevant. Ingen tvingar någon att attraheras av en tjock, en kort, en skäggig osv. Det handlar bara om att inte behöva utstå glåpord, fördomar och diskriminering på grund av ens utseende. Man eller kvinna.

   Svara

   Jag håller med. Typisk det symptonmatiska godhetsknarkande svenska skenheligheten som visar upp sig igen.

   Det anses inte fint att vara kraftigt överviktig vare sig du är man eller kvinna. Även om vissa vill intala sig själva det eller blir lurade av dessa godhetsknarkande människor som gör andra en otjänst med att normalisera fetma.

   Svara

   Ja, att män på något sätt skulle vara förskonade från smalhetsnormen är inte direkt sanningsenligt.
   Jag personligen tycker att det är oattraktivt när en man utan att vara tjock har en liten trivselmage som de flesta män får efter 30 typ.

   Svara

   Jag hade sex med en man på närmre 200 kg. Han var sjukt sexig. Nu var han afroamerikan och man har en annan syn på övervikt i det samhället. Han varken skämdes eller försökte dölja sin kropp och var oehört självsäker och manlig. Dessutom var han mjuk, varm och sjukt bra i sängen. Definigivt topp 3. Hästlängder ifrån min man 🙈 Han är normsnygg och vältränad men orkar inte 1/3 av vad den tyngre mannen gjorde. Jag är övertygad om att hade fler svenska män varit bekväma i sina kroppar hade de uppfattats som mer attraktiva. Attraktion sitter liksom inte i utseendet.

   Svara

    Det låter snarare som en mardröm. But each to their own…

    Svara

  Men alltså Johanna Toftby? Hur har människan lyckats hålla sig känd fortfarande. Hon är ju bara totalt ointressant, dessutom verkar hon nu också vara en bitch! 😲

  Svara

   Hon är inte känd det är endast en begränsad krets av bloggläsare som känner till henne.

   Svara

  Ot
  Vilken märklig bild Bella lagt upp på insta igår när hon grattar sin son?
  Vad är det för en bild? Har de brunnit för henne helt nu? Hon är hursom en konstig person.

  Svara

  Det mest intressanta för mig just nu är din kommentar. Uppenbarligen är du en person som har väldigt god insyn i vem jag är och hur jag alltid har sett ut?
  Vore kul att veta vem du är 🙂

  Svara

   Alltså, jag hade inte hört talas om dig innan men googlade ditt namn nu och eftersom det första som kommer upp är din blogg där du berättar om din viktresa, så är det inte särskilt svårt att förstå var J fått sin info om. Du har ju själv skrivit den.

   Svara

  FY FAAAN för Johanna Toftby och hennes nedlåtande kommentarer om andra. Det är verkligen inte första gången hon talar om att tjock=fet=ful 🙁 Hon & Zytomierska, samma kategori av folk. Ser ner på andra som inte håller deras mått för snygg och framgångsrik. Tydligen är det snyggt att spruta in gift i hela stollahövvet å pattar å röv å hela härligheten. Men undrar om giftet har slagit sig på hjärnan🙈🙊Dessa *influencers* som skapar drev mot andra genom sin plattform, men inte själva tål en motsägande åsikt eller kommentar från en enda lite osynlig människa. Det är verkligen inte äkta, riktig influencer, det är en mobbare av rang. Tänk du på det som vill försvara Johanna Toftby i detta fall; om hon får se dig i verkligheten, tror du att du håller måttet för snygg, smart och framgångsrik i hennes ögon? Väger du på gränsen till anorexi, har du ett modellutseénde som är fullsprutat med skit, snygga kläder, häftigt jobb, är du häftig, ball och säger dom rätta grejjerna? Har du en snygg modellkille? Har du en bostad värd att visas upp i heminredningsreportage? Rätt stuk på ungarna? Rätt modell på handväskvovven? Tränar du helst flera gånger om dan på rätt inneställen? Jaa allt handlar om att vara inne på rätt ställe, har du inte fattat det så behöver du inte kommentera PUNKT

  Svara

  Nu är man väl förvisso inte särskilt imponerad över GDPR-dravlet, dock värt att påpeka här: Får ens hon (eller någon annan för den delen?) berätta om sin kundstock? Föga troligt. Oavsett om det handlar om positiva eller negativa synpunkter på kunden.

  Naturligtvis sticker det mer i ögonen när det, som i aktuellt fall, är rena påhopp som följer…

  Svara

   Öööh, GDPR handlar om personspecifika igenkänningsbara uppgifter, vilket inte ”fet och ful” landar under…

   Svara

    Haha! 🙂

    Svara

  Åh herregud, den kvinnan har aldrig varit smart. Men det här var ändå ett riktigt bottennapp även för att komma från henne 🤦‍♀️

  Svara

  Här kröp föraktet fram. Tråkigt, Johanna.

  Svara

  Varför raderas vissa kommentarer så att det inte syns att de existerat och på vissa står det ”Borttagen kommentar”?

  Svara

   Jag undrar också! Plötsligt är en del kommentarer helt borta, vad är skillnaden?

   Svara

  Ingen nyhet att Johanna är elak och ser ner på andra som inte är ”kända”? Inlägg från IG 2014 skrev hon till alla!! -ÄT min skit som gnäller vad fan jag har på mig. På riktigt?????.. säger det bara för blev chockad då! Nån tyckte att det inte passade med keps och långklänning och då svarade hon så här och mycket mer…

  Svara

  Vet inte vad som tagit åt tanten! Mycket hon skriver är så elakt ! Hon ger dåliga omdömen till restauranger utan chans för dom att bättra sig, hon tycker ammande kvinnor är äckliga och ska gömma sig. Hundägare är dumma i huvudet ( Men inte hon) och nu är det hetsjakt på överviktiga,

  Svara

   Hon har helt enkelt inte alla hästar i stallet 😉

   Svara

   Hon är inte speciellt populär om man säger så bland tex.serverings och hotellpersonal.Hon tror alla ser henne som den stora influencern-tvpersonligheten-författaren.Bara sk.kändisar och folk med titlar gäller för denna tant.Sorgligt själslös mao.

   Svara

  ja hennes inlägg lr svar på kommentar imponerade inte.. vilken mysig personlighet

  Svara

  Vidrigt svar! Och man kan aldrig jämföra nån som säger ”fan va fet och ful du är” med ”fan va smal och ful du är”. Vi alla vet att smal är normen så lägg ner!

  Svara

  Håller med i att det inte var ett helt okej uttalande, men hur ofta skriver man SYNONYMER efter varann sådär i nån situation? Hon skrev fet OCH ful (Dvs två separata adjektiv) , inte fet/ful som att det vore samma sak.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.