Nellie Berntsson gör reklam för glasögon utan att ha synfel

Ja, va faen!
Kan man göra reklam för och posera i studentmössor utan att ens ha tagit studenten så kan man väl posera i glasögon utan att ha synfel?
Pengarna måste ju fortsätta rulla in på något vis, eller hur?

Mina kryckor jag har hemma blev så snygga när jag spraymålade dem guldfärg, att jag brukar kånka med mig dem, trots att jag inte har något som helst behov av dem längre.
Jag bad även min tandläkare att sätta in min tandställning en gång till eftersom de små gummibanden går att använda som minimala slangbellor om man vill skjuta iväg ett russin eller två i bakhuvudet på den som exempelvis inte kan hålla käften i biosalongen när filmen börjat..

Jag har även flytväst på mig när jag är ute och går med Selma.
Den fyller ju noll och ingen funktion just då och då, men den är ju så snygg!!!
Vägverket-orange – en färg som är mycket trendig just nu. Du minskar även risken att bli vådaskjuten av någon ”trigger happy” jägare eftersom älgar mycket sällan bär orange.
#inteallaälgar

Tack för tips!

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Assecoar”, seriöst?

  Svara

   Eller hur! Var är autocorrect när nån verkligen behöver det, liksom…🤦‍♀️

   Svara

    ”Vart”, precis, vart är autocorrect när det är behövt?

    Svara

     🤷‍♀️ shit happens🤣

     Svara

      VAR är autocorrect.

      Svara

     ”Skillnaden mellan var och vart?

     Var använder du för att beskriva ett nuläge, en plats, eller ett statiskt läge. Var någon eller något befinner sig.

     Var jobbar du?
     Var ligger skolan?
     Var landade flygplanet?
     Var köper du dina kläder?
     Vart använder du för att beskriva en riktning eller en rörelse, när någon eller något är på väg.

     Vart är du på väg?
     Vart rullar bollen?
     Vart ska ni åka med jobbet?”

     Var befinner sig autocorrect?
     Inte vart är a.c. på väg…🙂

     Svara

     Nej, VAR.

     Svara

    Och min skalm på glasögonen gick av. Så nu får jag tejpa. För dålig att orka köpa nya. Vilken otur. Så ledsen för det.

    Svara

  Sedan när ska reklam vara trovärdig dock?

  Svara

   Inte som att Trygg-Hansa eldar ner hus när det görs reklam för hemförsäkringar. Osv…

   Svara

   Om det investerande företaget vill uppnå något med sin reklam är det en bra ide.

   Svara

   Jag tycker snarare att företaget här har ett ansvar att välja kanal.

   Svara

  Tja, vad är det jfr gallopera…

  Svara

  Jag använde fejkglasögon när jag jobbade som timvikarie på en skola för att jag tänkte att barnen skulle respektera mig mer då, hahah. Oklart om det fungerade.

  Svara

   😂

   Kanske ska testa det. Hade en överj-vlig grupp senast jag vickade. Kanske glasögon skulle varit det som till slut fick ungarna att lyssna?! 😉😂

   Svara

   Jag använder också fina glasögon (5 olika) för att jag tycker att det klär mig och att jag möter en annan respekt än utan.
   Folk änvänder ju löshår, lösfransar osv.
   Vad är problemet?

   Svara

    Eh… synfel kontra löshår … eh… hm….

    Svara

  Är det en klisterlapp på ena glaset?

  Svara

   Visst är det klisterlappen som sitter kvar. Kollar vi deras vinglas sitter säkert lappen kvar även på dem:)

   Svara

    Kanske är bågar från Iittala?

    Svara

     😅

     Svara

     Jag har synfel o gillar inte ha glasögon. Använder linser nästan dagligen. Så jag fattar inte varför man väljer att ha glasögon när man ej behöver det bara för att det är snyggt…

     Och ja, jag stör mig oerhört mycket på folk som Margaux som gör reklam för en optikerkedja när hon inte har något synfel. Iofs har jag svårt för denna människa överhuvudtaget så det förklarar mycket.

     Svara

  Fast jag förstår faktiskt inte vad som är så provocerande med det. Jag bär glasögon för att jag har dålig syn, men för mig är det en accessoar också. Skulle jag vakna upp imorgon och mirakulöst nog ha perfekt syn så skulle jag köpa ett par glasögon utan styrka direkt. För att jag tycker att det är snyggt.

  Svara

   Håller med. 🙂

   Jag använder scarf till en jacka jag har, även om det inte är särskilt kallt. För att de är snygga ihop. Big deal liksom.

   Svara

   Kan hålla med, däremot har jag aldrig någonsin sett Nellie B ha några brillor, så reklamen kändes märklig oavsett.

   Däremot fattade jag inte ens helt vad hon menade. ”Om ni inte har ett synfel som jag..” låter ju som att hon har ett synfel, men det har hon nog inte? Hennes svenska brukar lämna en del frågetecken. Hon kan skriva texter som är ”målande” och har känsla, men rent språkligt så fattar jag ibland inte ens vad hon vill ha sagt. Det är inte överskattat att gå i skolan.

   Svara

    Håller med! Tolkar det som att hon har synfel…

    Svara

    Exakt, nu skriver hon ju att hon har ett synfel. Annars borde det stått ”om du, som jag, inte har ett synfel kan du…”

    Svara

     Precis, det är egentligen det hon skriver. Har man följt henne så vet man dock att hon aldrig skulle ha formulerat en sådan mening (som i ditt exempel på hur man hade kunnat skriva istället). Förmodligen menar hon att hon inte har ett synfel – även om det inte är det hon skriver.

     Svara

   Håller med! Tycker dessutom att det är kul att glasögon även ses som en accessoar och inte bara fyller en funktion. Som uppväxt med glasögon så var det inte lika hippt då.

   Svara

   Jag ser lite dåligt och det tänker jag fortsätta göra för jag tycker att det är så fult och obekvämt med glasögon.
   Så ni som skriver att ni har eller skulle ja glasögon fast ni inte behöver det, obegripligt för mig. 😊

   Svara

    Linser?

    Svara

  Hm säljer glasögon utan styrka, endast som accessoar. Visst det är ett hjälpmedel för den som ser dåligt, men de är också accessoarer. Vill folk gå runt med glasögon utan styrka så tar ingen någon skada av det.

  Svara

  Varför skulle glasögon inte kunna vara en accessoar? Självklart är det i första hand till för personer med synfel osv men vissa tycker helt enkelt bara att dom är snygga i glasögon. Min mormor har alltid haft glasögon utan styrka för att hon tycker att glasögon är så snyggt. Ser inget fel med det?

  Svara

  Har Therese Lindgren glasögon? Hon gjorde också reklam för Lensway för ett tag sen och skrev att man kunde vinna ett presentkort och en årsförbrukning av glasögon och solglasögon…årsförbrukning??? Tyckte det lät jättekonstigt, man byter väl inte glasögon som man byter strumpor liksom🤔

  I övrigt så jo, glasögon är snyggt. Eller det var snyggt, tills jag själv fick det och insåg att det är djävulens påfund. Har haft mina i två år, de har mest legat och skräpat för att jag inte gillar att ha dem alls. Har sagt i ett år att jag ska skaffa linser, börjar nog bli dags nu…😅

  Svara

   Ligga ner i soffan på sidan och se någon go film 🙁 inte en chans att man kan det med glasögon 🙁 aj 🙁

   Svara

    Jo, det kan man.

    Svara

    Och varför skulle man inte kunna det? Jag kan göra det helt utan problem.

    Svara

     För att bågarna skär in i huden och glasögonen hamnar på sniskan. Men kan ni det så snälla lär mig.

     Eller så köper jag den här kudden
     https://www.mabra.com/nya-kudden-later-dig-vila-bekvamt-utan-att-ta-av-glasogonen/

     Svara

      Mjuk kudde, tyngd på huvudet ovanför örat, klart 🙂

      Svara

       Alltså när du ligger ner lägger du ned huvudet så att tyngden ner hamnar ovanför örat

       Svara

      Jag lägger bara ena handen mellan kinden och kudden så hamnar tyngden ovanför glasögonen. Eller hur jag ska förklara 😆

      Svara

      Hur länge har du haft glasögon, en dag eller? Det är ju inte direkt raketforskning att komma på hur man ligger ner med glasögon.

      Svara

       😂

       Svara

       Jag kan inte ligga på sidan och läsa med solglasögon. Så jag håller helt med dig som inte kan ligga på sidan och se på tv.

       Svara

        När jag föddes kunde jag inte gå. Men det lärde jag mig. Precis som att jag lärde mig att ligga ner med glasögon 😊

        Svara

         Spydiga människa

         Svara

       Haft glajjor sen jag gick på mellanstadiet tackar som frågar 🙁 får skylla min bristande se-på-tv-med-glasögon-kunskap på det faktumet att jag använder linser vanligtvis. Men jag jobbar på mina brister

       Svara

    Haha eller hur. Tackar mig själv för att jag valde en soffa med divan, då kan man sittligga gött utan att glasögonen trycker och gör ont.

    Svara

   Det är terminalglasögon som hon använder har jag för mig, så det känns ändå lite logiskt

   Svara

  Haha 😅

  Svara

  Jag är lite tudelad. Jag har själv glasögon och sedan två år tillbaka använder jag dem heltid trots att styrkan inte är så stark, men har brytningsfel som är största orsaken till att jag har dem. På ett sätt känns det störande att folk har glasögon som en accessoar och inte ens behöver dem, men å andra sidan kan det ju bidra för oss som bär glasögon, om det ses som snyggt osv. Jag känner mig ibland ful i mina glasögon men om det normaliseras mera kanske det skulle kännas bättre?

  Och kan någon snälla uppfinna vindrutetorkare för glasögon! Det är nog det jobbigaste med att ha glasögon heltid, de är så jävla smutsiga hela tiden och allt fastnar på dem.

  Svara

   Glasögon är väldigt normaliserat och det ses absolut inte som något konstigt eller fult att ha glasögon.

   Svara

    På 90talet var det bara pluggisar/töntar som hade glasögon. Det var liksom stämpeln folk fick. Jag var alltid såå glad att jag slapp glasögon när jag gick i skolan på den tiden! 😂

    Idag? Önskar jag nästan (jag sa nästan, ok) att jag hade synfel för glasögon har ju verkligen blivit en snygg accessoar, du kan visa din stil genom bågarna du väljer, det är definitivt inget töntigt med det längre.👍🤩 (Men ”tyvärr”, synen är felfri på båda ögonen än. Och även om jag tycker det är 100% okej att använda utan styrka som accessoar så känd det konstigt för mig personligen, så jag står över.)

    Svara

     Progressiva glas är snordyra. Räkna med minst 5000. Det är inte läge att ha flera uppsättningar bågat för att kunna matcha och mitcha.

     Mvh felsynt

     Svara

      Har progressiva på jobbet.

      För att matcha köper jag betydligt billigare anpassade efter synfelet och har läsglasögon i väskan vb.

      Det är så snyggt med glasögon och jag har alltid haft glasögon utan styrka innan synen förändrades.

      Om Nellie kan hjälpa någon unge/ungdom att vilja ha glasögonen de behöver är det väl toppen?

      //Moa

      Svara

      Det är kanske inte läge för DIG… Men för många andra kanske det är? 😉

      Vem snackar förresten som att ”mixa och matcha”… Sin STIL kan man visa med ett enda par glasögon. Att visa lite vem man är genom valet av bågar, kräver ju inte tio par direkt…🤦‍♀️

      Svara

       Vet inte vad du tror att jag sagt. Det blir säkert bra ändå! 👍🏽 😊

       //Moa

       Svara

     Jag har astigmatism på båda ögonen samt är såpass närsynt att jag behöver specialglas som är tunnare för att slippa flaskbottenskänslan. Det innebär att mina glasögon går på minst 6000 kr med ett par snygga bågar. Jag har dragit mig med mina glasögon i snart tio år och velat byta bågar i flera år plus att glasen är sjukt slitna. Tar äntligen examen i sommar och det kommer vara det första jag köper! Men verkligen inte något att ha flera av för olika humör.

     Svara

    Visst att det inte ses som något konstigt, men det ses inte heller som något som är snyggt. Har den snygga populära tjejen i någon film någonsin glasögon? Nej, utan glasögon används för att visa vem som ska vara den ”töntiga” i filmen. Jag har haft synfel i flera år men kan räkna antalet gånger jag har haft på mig glasögon ute bland folk på en hand. Samma hos flera av mina vänner. Kanske är det mindre stigmatiserat bland äldre men bland yngre människor tror jag att glasögons töntstämpel fortfarande behöver jobbas bort.

    Svara

     Jag skulle nog påstå att det är mer som stilen man har på kläder. Visst, köper du första bästa bågar på typ Statoil så kanske du inte blir poppis. Men se till att skaffa snygga glasögon?! Behöver inte vara allra dyraste men så att åtminstone formen passar ditt ansikte. Kanske nåt litet bling på om det är din stil. Matcha lite med örhängena? Det är inte glasögonen som gör en till tönten eller nörden….

     Svara

     Ja det är möjligt att det fortfarande har töntstämpel bland barn/högstadieelever (tyvärr) men inte bland vuxna. De vuxna som tycker det är töntigt att någon har glasögon har i sådana fall inte vuxit upp helt tyvärr. Om du trivs i glasögon, använd dina glasögon. Vem bryr sig?

     Svara

   Snälla du det är ju nästan vanligare med glasögon än utan. Own it, det är skitsnyggt!

   Svara

   Att ha glasögon är redan normaliserat. Eller vad menar du behöver förbättras där?

   Svara

  Visst kan glasögon vara en accessoar 🙂 men inte så kul när man själv har så dålig syn att ett par glasögon går på 5k + om man vill ha ett par snygga bågar till.

  Svara

   Rekommenderar ace&tate🥰

   Svara

    (Kostar alltid runt/strax över 1000lappen oavsett synfel och man kannbeställa hem bågar att prova på gratis)

    Svara

   5k.. ja, det vore något.. senaste gångerna har jag fått betala runt 15 000😭 Då blir det inte några trendiga glasögon utan de mest tidlösa jag kan hitta.

   /mvh ja det är mest synd om mig

   Svara

    Senast kostade det runt 12 000 och i morgon ska jag till optikern för nya … misstänker att jag är på ungefär på din kostnadsnivå då. Jag har aldrig hittat något billigt erbjudande som gäller även för mitt synfel.

    Svara

   Snygga bågar kan man få för billigt pris! Eller vill du prompt ha märkesbågar?
   Sån var jag, ville bara ha ett visst märke. Sen när jag väl skulle prova ut bågar sa jag bara ”visa vilka som passar mitt ansikte” och det blev ett märke jag aldrig hade hört talas om.

   Svara

    Jag köper inte märkesbågar och måste ändå betala flera tusen.

    Svara

    Oftast är det glasen som blir sviiindyra om man har lite besvärligt synfel. Jag behövde tjocka glas som såg förjävliga ut i vissa snygga bågar om man inte valde speciellt högbrytande glas.

    Svara

    Jag köper billigaste möjliga, med rabatt, hos Specsavers och får ändå betala drygt 2000 spänn.

    Svara

  Jag blir GLAD att glasögon ses som så snyggt att man vill ha det som accessoar!!

  Annat det i grundskolan för hundra år sen när man blev mobbad som glasögonorm 🐍

  Svara

   Vad blev man inte mobbad för i grundskolan?

   Svara

    Hahaha… sant!

    Svara

    Glasögonorm
    Datornörd
    Hästnörd (undantag om du kom från ”fin familj” med pengar)
    Tjock
    För lång och smal
    För kort
    Fel frisyr
    Osminkad = barnsligt
    För sminkad = slampigt
    Platta bröst
    Stora bröst
    För lite kompisar = fel på en för man är ensam
    För många kompisar = du är typ en falsk h0ra
    Inga killkompisar = ingen till ha dig va
    Många killkompisar = alla vet att du är slampig

    Du skulle vara smal och inte bry dig om nånting alls. Eller sportig med gott självförtroende. Idealen.

    Jag var för den intresserade sportig men tyvärr fel sport (hästar). 😅 Så hästnörd = paria. Den stämpeln blev jag aldrig av med. 🤣 Men mobbad slapp jag ändå bli. Var liksom varken populär eller opopulär… Jag var en riktig nobody. 🤷‍♀️

    Svara

  Öhhh vad finns det för negativt med att glasögon används som accessoar? Själv ser jag helt fruktansvärt dåligt och måste ha glasögon för att kunna se öht, och blir bara glad över att folk tycker det är typ ngt snyggt och något man vill ha. Känner att allt som tvättar bort nörd och torrbollsstämpeln från glasögon är svinbra!

  Svara

  Och också.
  Reklam kan ju ses som att vara till för att skapa ett begär hos människor.
  Om man som användare ser något hos en person som man ser upp till, tycker är inspirerande, vacker, åtråvärd, what ever, så vill man ju ha samma sak som den personen har, för att få liiiite av det som denna person besitter.

  Det är ju så det funkar. Man köper – på många sätt – en dröm.

  Vari ligger problemet med att AVSÄNDAREN är trovärdig i sitt deltagande i marknadsföringen, egentligen?

  En modell som bär upp ett plagg, kan vi förvänta oss att hon baaaara bär de kläder som hon själv har ett behov av?
  Nej, se reklampelaren som det skyltfönster det är, de säljer en dröm. Vi köper den (eller inte).

  Svara

  Fast reklamen är väl för bågar snarare än för glas? Och då behöver den som gör reklam inte i och för sig själv behöva glasögon.
  Glas till glasögon vet jag inte om man brukar göra reklam för separat annat än i facktidningar för optiker.
  Men nästan alla har väl glasögon nu för tiden även om man oftast använder linser? Glasögon behövs alltid ändå.

  Svara

  Det gör väl Margaux också, eller har hon synfel? Aldrig sett henne i brillor utom på reklambilderna iaf.

  Svara

  Folk gör väl galnare saker än så för att se bra ut.

  Svara

  Vad professionellt hon svarar i sitt kommentarsfält 👌

  Svara

   Det är sen gammalt: ifrågasätt eller undra och du får bajsmacka till svar.

   Svara

    Jo visst är det så, men som kund (dvs företaget som köper reklamplats) borde man inte dra öronen åt sig när den som ska hjälpa en och få ens produkter att synas härjar med otrevliga kommentarer?

    Svara

  Vet ni, heja henne som gör glasögon coolt. Jag har en 11åring här hemma som skäms över sina och ständigt plockar av dem när vi inte ser det och som bara längtar efter att få linser när hen blir större. Jag vill ha fler förbilder med glasögon. Så från mig får hon tummen upp!

  Svara

   Vet inte om det är för att mensen är på g men jag började gråta

   Svara

    Fullt rimligt!

    💕

    //Moa

    Svara

     Åh, nej besserwisser Moa tillbaka.

     Svara

    Började gråta för att du skrev så 😭😂

    Svara

     Gråtception

     Svara

    Ja, det är nog mensen 😀 men sorgligt är det för vårt barn är inte retat för sina glasögon. Hen bara vet att det är fult, precis så som barn vet att matte är tråkigt, sill är äckligt osv. Det är liksom en sanning, fast det inte är sant. Så därför vill jag att alla artister, fotbollspelare, influncer osv har sina på.

    Svara

  Vad är problemet? Är väl skitbra att glasögon har lite ”status” och blir sedd som en snygg accessoar. När jag var liten blev barn med glasögon retade.

  Svara

  Min dotter fick glasögon för två veckor sen. 10 år är hon och har gråtit varje dag sen dess. I går kom hon med paddan och sken som en sol mamma titta Nellie Har glasögon med. Idag gick hon till skolan med glasögonen på och sken som en sol.

  Svara

   Vad tragiskt att ha Nellie som så stor förebild. Hoppas att din dotter hittar lämpligare förebild i framtiden.

   Svara

    Löjligt sagt. Nu var det ju inte redigt det det handlade om.

    Svara

    ser hellre att hon har Nellie som förebild då nellie är hårt arbetande person med drömmar. Än att hon tar efter någon bitter avundsjuk person eller någon som söker till PH.

    Svara

   Sure

   Svara

   Skönt att hon hittade ljusglimten❤

   Svara

  Själv var jag avundsjuk nåt jävulskt när äldre syrran fick sina första glasögon. Jag var 6 år och ville också ha coola brillor. Grinade och tjurade tills mamma en dag kom hem med solglasögon till mig. Som om det vore samma sak!? Jag gjorde det bästa av saken och la ut dom på bron i kylan för att sen ta på mig dom och gå in så att de immade igen, vilket var en av anledningarna till att jag ville ha glasögon öht. Några år senare var min syn så dålig att jag själv fick ett par glasögon. Vilken lycklig dag det var!😅🤓 däremot är jag inte lika glad idag när de immar igen när man går in någonstans….

  Svara

   Alltså denna kommentaren gjorde mig så glad. Så gulligt!

   Svara

   Det värsta som finns är ju när snälla mammor kommer med någon misslyckad ersättning som tröst. Typ ett gosedjur istället för en egen kanin eller en tröja från samma märke som den man ville ha men inte alls samma stil. Men men, besvikelse är en ofrånkomlig del av livet

   Svara

  Fejkglasögon kan hjälpa för dem sem vill känna sig avskärmade utan att vara det.

  Har en brukare med autism som alltid skärmad av sig med solglasögon. På det sättet kände personen sig trygg. Men det fungerade inte i vardagen att gå runt med.

  Så personen fick fejkade glasögon för att på så sätt ändå känna sig trygg, och det fungerade med omgivningen.

  Därför går den personen med fejkade glasögon och har olika par för att det också ska vara snyggt för personen.

  Svara

  Även Margaux och Petra Tungården har gjort reklam för glasögon (Specsavers), trots noll synfel.

  Även Therese Lindgren om jag minns rätt!

  Svara

   Therese har ju dock synfel

   Svara

    Nä therese har inget synfel, hon har berättat i flera videor om hur perfekt hennes syn är.

    Svara

     Hon berättade ju att när hon sitter och redigerar behöver hon glasögon. Och när hon skulle göra något så behövde hon glasögon för att läsa på skärmen.

     Svara

      Hon har glasögon som skyddar mot skärmljus, blått ljus.

      Svara

  Du är rolig/ironisk. Gillar din humor Camilla

  Svara

  Även roligt att se mindre ”anonym” som svarar.
  Spelar ingen roll om det är verkligt namn.

  Svara

  Money talks! Å andra sidan ett lite oförargligt samarbete, vad gäller produkten alltså.

  Svara

  Jag förstår inte problemet. Är det förolämpande mot folk om man har glas utan styrka i bågarna? Like. Why? Det är väl oavsett ingen som vet, ofta varvar ju även de med synfel mellan glasögon och linser så vad i hela friden är the fuzz about? Kan väl snarare avdramatisera det lite för de som känner att det är jobbigt och att man är utanför om man måste ha glasögon?

  Svara

  Men seriöst, vad är problemet? Blir folk upprörda över att hon gör reklam när hon inte har ett synfel eller för att hon bär glasögon när hon inte har ett synfel? Vilket som, blir man upprörd över detta har man allvarliga problem. 😂

  Svara

   Jag är närsynt som bara den och har haft glasögon i större delen av mitt liv. Använder linser lite nu och då.

   Jag skiter fullständigt om folk använder glasögon utan styrka. Jag blir inte kränkt för det.

   Jag blir i det här fallet bara oroad över att folk låter sina barn följa Nellie. Men det är en annan sak 😉

   Svara

  Typ exakt som Margaux har gjort i flera år…

  Svara

  Glasögon kan vara jävligt snyggt på en som passar i det. Jag passar jättebra i glasögon när jag provar mammas.. Men gränsen till att betala för egna när jag bara har ett brytningsfel är lång.. Fyller 40 om 5 år, då brukar synfel komma som ett brev på posten sägs det. Så väntar tills jag absolut måste. Men jag är skitsnygg i silverfärgade bågar 👍

  Svara

  Nellie gör ju reklam för va f*n som helst. Trovärdighet = 0. Funkar kanske på hennes målgrupp dvs yngre tonår.

  Svara

  Tänker mest på hur jäkla dyrt det är. Min 4-åring har precis fått remiss till ögonspecialist då han inte klarade syntestet hos sjuksystern i skolan. Glasen är rabatterade eftersom det är till ett barn, men bågarna får man stå för själv. Så att någon som inte har synfel vill lägga pengar på detta är märkligt, men andra väljer väl att köpa ett armband i stället vad vet jag 😅

  Svara

  Nu har jag ingen aning om Nellie har synfel eller inte men jag tolkar hennes inlägg som att hon har synfel! ”Om du inte har ett synfel som jag ((har)) så kan du ändå ha ett par utan styrka”
  Hon menar ju att man kan ha även om man inte råkar ha ett synfel….

  Svara

  Jag kan leva med att man har glasögon ”för syns skull”. En del av mina bågar har namn. Till exempel så är de där extra stora turkosa med svartvita zebrarandiga detaljer (från Efva Attling) döpta till ”bat shit crazy”. De använder jag dels när jag behöver skyddsglasögon och dels när jag vill gömma mig bakom något.

  Mina favoriter är ett par orangea från mods of norway med en liten traktor på. Eller de där jättesmala ray-bansen med grått glas som dels gör att man ser cool ut och dels gör att man kan kika över kanten när man vill kunna kolla på tv och lösa korsord samtidigt. Eller de där lila femtiotals kattglasögonen som ser ut som som någonting farmor brukade ha. Om de inte var just lila. Svarta med glitter när man vill se ut som en östermalmskärring.

  Själv behöver jag bara glasögon när jag ska se bra på långt håll. Jag har minst tio par. Jag brukar köpa märkesglasögon men förra årets modell. Om man inte vill betala överpriser så kan man hoppa över alla extragrejer. Jag kom på att härdning av glas kostar mer än glasen. Så jag är försiktig så att jag inte får repor och kan i värsta fall byta ut glasen. Antireflexbehandling gör att glasen blir jobbiga att putsa, dessutom tycker jag att det blir fult. Optikern säger att man ser bättre med högbrytande glas men jag ser ju ändå bättre på håll än de flesta jag känner.

  Jag tycker nog att det är bra att glasögon blir en accessoar, det var inte kul alla gånger med glasögon när man var barn. En liten varning dock, jag klarar inte av att vänja mig vid slipning för astigmatism när jag byter hela tiden, så det hoppar jag över. Jag fasar för den dagen jag behöver läsglasögon för då kommer priset att tiodubblas. Då blir det nog ögonoperation för min del. Om en operation kostar som tre par glasögon är det värt det alla gånger.

  Men jag kommer nog att sakna mina galnaste bågar.

  Svara

   ”Moods of norway” ska det stå, inget annat. Den senaste uppdateringen på rättstavningsprogrammet gör mig galen. Hata uppdateringar!

   Svara

  Hur köpstark kan den målgruppen vara?

  Svara

  Har svårt att placera Gynning.
  Hon verkar å ena sidan helt blåst och framstår som extremt ytlig. Fixerad vid pengar och utseende. Och å andra sidan framstår hon som rätt kul i sina yt-videor. Såg dem bara häromkvällen och skrattade faktiskt åt hur lättsam hon lyckades framstå där. Och med den sunkiga sminkväskan med gammalt smink som borde kasserats för länge sedan…hjälp! 😬🙈

  Svara

  För hundra år sedan eller någonting däråt hade ju många spatserkäpp bara för att det var modernt.

  https://gentlemannaguiden.com/kappen-en-av-gentlemannens-bortglomda-accessoarer/

  Citat:

  …Man stöder sig icke på käppen annat än om det är skralt med benen. Man svänger ej med den, ej heller manövrerar man med den på något annat sätt som kunde riskera medborgarnas ögon. Käppen är fullständigt onyttig, men elegant…

  Svara

   Gärna med guldknapp givetvis.

   Svara

    Guldknopp ska det stå.

    /rättstavningsprogrammet-gör-mig-galen

    Svara

  Nytt rekord. Fyra kommentarer i modd.

  🤪

  Svara

  Undrar om alla modeller som gjort reklam för glasögon har synfel. Eller alla som gör reklam för diarré eller halsbränna lider av de problemen med.

  Jag har jättetjock hår, och det är supertungt och tar jättelång tid att torka. Sååå jobbigt, så det stör mig så mycket ett folk frivilligt sätter i löshår 🙄

  Jag ser inga problem med att ha glasögon utan styrka. Jag hade glasögon tidigare, men gjorde laseroperation för jag kände mig hämmad av glasögon. Men jag gillar fortfarande hur jag ser ut i glasögon så det händer att jag har glasögon utan styrka som accessoar till min outfit.

  Svara

  Men det är okej när margaux gör samma sak? ”Som vanligt har jag inte ens glas i mina utan jag har glasögon för att jag tycker det är snyggt.”

  https://margaux.elle.se/nya-glasogon-retro-och-70-tal/
  Jag tycker inte att det är fel dock, jag själv använder inte glasögon men skulle uppskatta att få modeller visade för mig om jag behövde dom.

  Svara

  Haha Camilla 😁

  Svara

  Som alltid med Nellie blir man inte helt klok på vad hon skriver och/eller menar. Det hon skriver är att hon har synfel, men av allt att döma har hon inte det då hon försvarar glasögon som accessoar. Har heller aldrig sett henne använda glasögon förut så då är det isf linser till 100% som gäller. Njae…

  Jag kan inte fatta hur företagen som samarbetar med henne, kan låta hennes märkliga texter (och även andra utspel emellanåt) representera deras produkter. Det får snarare mig att välja helt andra produkter, det blir som anti-reklam istället.

  Och, dessutom, om jag vore ansvarig för reklamkampanjen hade jag velat korrekturläsa Nellies publiceringar INNAN de läggs ut!

  Svara

  Jag är många gånger snyggare MED glasögon än utan. Får dagligen komplimanger och känner mig snygg också.. och plus i kanten är att jag kan se något.

  Svara

  Men va, trodde alla visste att samtliga modeller världen över som poserar med glajjorna har synfel!!! Skandal! Som en gedigen ”four eyes” (så säger dom i Amerika) så är jag djupt förolämpad å allas vägnar.

  Svara

  På tal om att ha saker utan regelrätt ”anledning”, eller hur jag ska formulera det hela…. Stoltserar själv med en text-tatuering, det står helt enkelt, och väldigt tydligt EPILEPSI på min ena underarm. En braha-grej om jag skulle krampa eller vimsa bort mig och nån inte skulle förstå vad som pågår är själva tanken, en väldigt funktionell tatuering kanske? Fick en oerhört konstig fråga häromdagen, en kille gillade min tatuering, tyckte att den var snygg eller nåt, och jopp, han frågade om jag jobbade med det…??? Jag vet ingen som skulle vilja tatuera in en diagnos på sig själv för prydnads skull, eller hur tänker ni? (eller förresten, det var faktiskt en kille på nätet som ville tatuera in just det som ”stöd” till oss epileptiker… ) Ibland förstår jag inte folk nånstans öht men kanske kan det bli en trend, nån tatuerar in CANCER och en annan AIDS? Tror jag inte va?

  Svara

  I hennes blogg är det sällan ” i samarbete med”. Har en fråga och det är om det är okay att visa exakt samma foto på bloggen utan att skriva att bilden är tagen för ett samarbete för instagram?? Har ingen aning därför frågar jag. Spelar det roll om fotot först är upplagt på bloggen, eller tvärtom?

  Svara

  Linser?

  Svara

  Tycker det ska bli spännande att se om Nellie använder glasögon flera gånger än just när bilderna togs. 😅 Synfel eller endast accessoar – jag tycker att samarbetet känns sisådär trovärdigt om hon inte har glasögon på någon mer Insta-bild de kommande veckorna.

  Svara

  Men hur många gånger har inte margaux gjort reklam för glasögon och helt utan synfel så hon har inte ens glas i sina glasögon. Så jäkla löjligt! Och ännu löjligare när hon gör reklam för ganska dyra bågar som om det vore typ gratis och lite kul. Kan dom inte iallafall sponsra bloggare med synfel så att det fyller sitt syfte.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.