Ett heads up inför Black Week

Hörni, årets största shoppingdag är i antågande denna vecka och liksom andra influencers kommer även jag göra en del reklam. Mer än jag brukar.

Ni får helt enkelt scrolla om ni inte pallar. //Monas Universum

Dagen som förvandlades till den vecka på året då servrarna hos Google riskerar överhettning närmar sig med stormsteg. 
Åh, Black Friday som förvandlats till Black week – vad jag hatar när du fyller min inbox och telefon med mail och sms fulla av rabattkoder på saker jag inte ens skulle vilja ha om jag så fick dem gratis.

Både Kenza och Monas Universum varnar sina följare för att deras plattformar kommer innehålla betydlig mer reklam än vanligt, och uppmanar dem att bara skrolla förbi om de inte vill se det.
En varning? Är det bättre verkligen?
De vet att följarna kommer tycka att det är på tok för mycket, något som i det långa loppet kan skada deras trovärdighet och de gör det ändå?
Men jag måste ändå säga att jag uppskattar Kenzas ärlighet när hon erkänner att hon behöver jobba upp sin omsättning  från förra året och att Black Friday och Black Week är det enklaste sättet att göra det på.
Jg uppskattar den ärligheten. Gör ni?

Ett heads up är så klart ett steg i rätt riktigt men tycker ni att influencerna borde lyssna ännu mer på sina följare och åsikterna de uttrycker?
Jag personligen tycker att konsumtionshysterin som omgärdar Black Friday och Black Week är sinnessjuk och är övertygad om att vi snart kommer se en hel ”Black Month” som kommer vara än till påska. Trenden kommer inte vända förrän någon slutligen kläms ihjäl under sina egna postpaket.

Jag gillar alltså inte Black Friday eller Black Week, men istället för att bara kritiskt beklaga mig över konsumtionen så tänker jag göra någonting helt annat.
Jag har tänkt att tävla ut, alternativt lotta ut (nu är det slutligen är tillåtet) små tidiga julklappar till er som mer eller mindre är helt konsumtionsfria.
Tänk om den lilla julklappen är att jag ringer hem till er och sjunger en trudelutt i luren? Förutom några förbrukade mobilminuter så är julklappen helt konsumtionsfri.

Så det HADE varit en bra idé med lite skönsång, men jag får kanske spara den till nästa år?

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ha, ha! Men helt seriöst, det vore en väldigt trevlig julklapp att få. En liten trudelutt som julklapp på julaftonsmorgonen, det vore rätt roligt!

  Svara

   Classic och smart gjort av Kenza att skriva om pappans bortgång + svårt att få barn för att skapa sig sympatier och därmed merförsäljning. (Då hon nämner allt i samma post). Smart gjort. Hon formulerar sig alltid väldigt väl i skriftlig form.

   Svara

    Jag gillar Kenza och har typ aldrig kommenterat här men tycker bara det är märkligt att hon är mångmiljonär och måste göra samarbeten för att hon hade det ekonomiskt svårare förra året.. Hur ekonomiskt svårt hade hon? Har bara lite svårt för den här girigheten rika människor får.

    Svara

     Nej, om man jobbat ihop mycket pengar tidigare i livet så borde man ju sedan jobba gratis! Du har det förmodligen bättre ställt än massor av människor Här på jorden. Du borde gå ner i lön i ett år.

     Svara

     Hon sa iofs inte att hon hade det ekonomiskt svårt utan att omsättningen i hennes bolag minskade. Jag har det inte heller ekonomiskt svårt men vill ändå bibehålla (och gör öka lite) min lön från år till år.

     Svara

     Jag avföljde henne direkt när jag läste den storyn. Palla!

     Svara

     Och ”i’ve worked hard”, haha jobbar hårt med att visa upp plastflaskor på bild? Dessa influencers är patetiska och jag kan verkligen aldrig respektera deras definition av ”hårt jobb”

     Svara

     Hon är lika falsk och strategisk som blondinbella. Vem använder ens sin pappas bortgång för att skylla på lägre inkomst? Och det hon förlorade tjänade hon väl när hon fläkte ut både sitt barn graviditet och förlossning.

     Svara

    Du vet inte vad merförsäljning är va?

    Svara

     Förmodligen har ju personen bara glömt mellanrummet.

     Svara

     Haha tänkte också det. Eller så kanske jag skulle utnyttjat familjetragedier när jag jobbade extra på Kappahl.
     Jag: just nu är det kampanj på strumpor också
     Kund ah nej tack
     Jag: men min pappa är död :’(
     Kund: jag tar 25 par

     Svara

      😭😂

      Svara

    Då vet man anledningen till att hon blottar ut 10 bilder om dagen på sitt barn som hon ”inte tänkte visa bilder på”. Integritet så länge ekonomin tillåter. Snart börjar hon väl prata om att hon och aleks bråkar, något de visst aldrig gjort.

    Svara

    Tänkte exakt samma. Hon är inte dum hon. Så osexigt.

    Svara

  Hej någon som vet telefonnummer till My martens gym eller om det finns någon hemsida där man kan boka in sig ?

  Svara

   Inte för att låta dryg men du skulle kunna testa att googla

   Svara

    Ironi ?

    Svara

     Inte ironist men…

     Svara

   Verkar vara svårt, ja, till och med omöjligt att hitta något telefonnummer. Konto på FB och IG, men bara adressen Storkyrkobrinken 9.

   Hon har antagligen på tok för många kunder, och vill inte ha fler.

   Svara

    Du har gatuadressen, ju. Skicka ett vanligt brev till henne. Du kanske får svar på din fråga i slutet av veckan.

    Svara

  Varför har shopping blivit livets mening. Skaffa ett liv istället 😉, men det kanske är för dyrt.

  Svara

   Some people are so poor all they have is money.

   Svara

  Usch, varför är det ingen influenser som går lite längre och pratar om hur dålig överkonsumtion är för miljö och samhälle?

  Svara

   För att de lever på det. Därför gör varken de, producenterna eller återförsäljarna det. Thank god för Greta.

   Svara

   Therese ”zäta” zetterberg har fokus på det. Hon poddade med therese lindgren innan och skaffade egen youtubekanal/instagram.

   Svara

   Tess Montgomery skriver en del om det. Dock bara på engelska nuförtiden.

   Svara

    Ja, utifrån ett sjukt bortskämt rikmansperspektiv!

    Svara

    Tess skriver ur högre medelklass-perspektiv samtidigt som hon uppmanar till konsumtion, hur sustainable det nu är.
    Intressant att hon hela tiden understryker hur hon rensat ut 75% av sin garderob och bara köper 1 item/month men på varje bild har hon nya kläder på sig?
    Jag får mer bilden av Tess att hon har hakat på sustainable-tåget för att det är rätt i tiden och där finns pengar att tjäna.

    Svara

   Underbaraclara 🙂

   Svara

    Väldigt naivt att tro det. Hon har ju ett helt team av säljare. Gör egna nya kläder de nåt ut med via sociala medier. Använder sina barn för samarbeten. Ja, hon köper saker second hand, ja de har en grönsaksodling och egna djur men visst är det både egen konsumtion och uppmaning till andra även där.

    Svara

   https://www.groniabo.fi/?m=1 är en miljövänlig blogg som kunde vara något för er. Mysig med många bra tips!:)

   Svara

  När jag läser hennes text slås jag bara av den här känslan av trams-jobb ”….så nu måste jag vara en fejkreklampelare ännu mer”
  Vilket onödigt sk jobb. Bidrar till inget av värde =/

  Svara

   Och hur mkt pengar behöver hon? Att det gick ner förra året lär ju inte ha gjort henne fattig.

   Svara

    Hon är såklart miljonär flera ggr om!!

    Svara

    Tänkte exakt detta! Herregud hon tjänar ju inte långt ifrån miljonen bara på ett samarbete. Men det är ju så influensers fungerar! Det räcker liksom inte med att tjäna en lön långt över gemene man utan dom måste tjäna så mycket som bara går. Pengar pengar pengar. Och så låter dom sina ungar agera reklampelare också. Sunkigt.

    Svara

     A
     N
     N
     A
     M
     A
     T
     K
     O
     V
     I
     C
     H
     Tar ut föräldrapenning samtidigt som hon jobbar med sitt egna företag sk influencer och tar mycket i samarbeten. Hel hon är sponsrad pedikyren, ansiktet, behandlingar och diverse fillers nu väntar hon bara tills hon slutar amma att injecera botix och restyline, barnens kläder är sponsarde hela hennes hem.
     Försäkringskassan här får ni någon att granska lovar er att ni lär hitta en del lik gömda i garderoben. 👈

     Svara

      Man kan kombinera fp med jobb.

      Svara

       Det kan man inte om man tar ut föräldrapenning sammanhängade varje dag i en vis period. Hon är ju föräldraledig med sitt barn för att ta hand om den. Då ska man inte kunna få ersättning när staten betalar ut föräldrapenning, samma med vab, sjukersättning och liknade du kan inte få dubbel ersättning under samma period.

       Svara

        Hur vet du hur mycket föräldrapenning hon tar ut?

        Svara

         För att det är Anna som skrivit inlägget.

         Svara

        Källa till ditt påstående? Framgår nämligen av fk hemsida att man kan ta ut fp deltid (för vissa timmar under dagen) eller fp vissa dagar och jobba andra. Alltså kan man ta ut 50% fl varje dag om man så vill det. Dessutom vet vi ju knappast vilka dagar hon ansökt om föräldraledigt och inte. Så förklara gärna hur du menar.

        Svara

      Jag tog också ut föräldrapenning när jag jobbade, helt lagligt.

      Svara

   Ja, alltså hennes jobb är väl ändå att skriva inlägg som hennes följare gillar och vill läsa. ”Jag ska försöka lägga upp vanliga inlägg”. Ursäkta mig men vadå försöka?

   Svara

    Helt sjukt! Kan inte med henne alltså. Så genomskinlig så det finns inte.

    Svara

     Hört talas om aktiebolag?
     Dvs. Du kan fakturera och inte ta ut lön. Alltså helt ok att ta ut FL och ändå få in pengar på firman.
     (Vanligt bland våra politiker som lämnar och behåller ”lön” från regeringen och fakturerar sina nya privata uppdrag via firman som de sen tar ut i genom utdelning ist.) Himla fiffigt

     Svara

  Tycker det här med black friday är svårt. Förstår att det finns många mindre priviligerade (herregud jag vet att jag stavar fel nu så inga kommentarer om det plzzz), som passar på att göra kap och det är inget fel med det. Å andra sidan har vi hela den här köphysterin och konsumtionshetsen som drabbar även de högre samhällsskikten…
  Själv brukar jag passa på att boka hotell inom närområdet som blir ett litet trevligt avbrott för mig o mina barn (& sambo).
  Inte nödvändigt, men vi ökar inte trycket över materiella saker, vilket är något. Som sagt, jag är väldigt kluven.

  Svara

   Jag tycker att kritiken av Black Friday osar klassförakt från den ”woke” medel- och överklassen som har råd att rynka på näsan åt reor. Samma sak när de ser ner på de som inte handlar ekologiskt och närodlat varje vecka. De har pengar till att handla för fullpris men många, många, många i arbetarklassen har skralt i kassan och reorna som en chans att köpa nytt får en gångs skull. Ofta inte ens för egen räkning utan till barnen, nya kläder, nya skor, ett efterlängtat spel eller cykel etc. Men så långt vill inte medel-och överklassen tänka….

   Svara

    Rea och konsumtionshets är ju inte nödvändigtvis synonymer. Det går att ha rea och det går att handla på rea utan den smaklösa köphets som råder nu, där man ska köpa enbart för att det är billigt och inte för att man faktiskt vill ha det man köper.

    Svara

     Anonym 13:26, din kommentar understryker min åsikt. Du kallar det ”smaklös köphets” eftersom det är din syn på det. Men du ser bara företagens aggressiva reklam och inte de diskussioner som förs hemma hos folk som.vill passa på att köpa nya jympaskor till barnen eller byta ut en trasig tvättmaskin. Du applicerar din åsikt på andra, okända människors köpvanor.

     Svara

      Ja Men det är ju det jag säger, att folk hemma i stugorna passar på att handla nödvändigheter på rea är inte problemet, problemet är när företagen skriker ut hur vi måste skynda skynda för att inte missa fantastiska priser, och vi känner att vår dammsugare förvisso bara är ett år gammal, men nu kan vi ju få en ännu bättre jättebilligt. Hetsen i sig är smaklös. Det är två olika frågor, man kan kritisera Black week och dess konsekvenser utan att påstå att folk som inte har råd att köpa vinterskor på ska skämmas för att de passar på.

      De allra flesta som handlar elektronik, kläder och inredning på Black week har redan allt de behöver.

      Svara

       Du definierade dock inte att din kritik gällde just företagen utan skrev generellt om ”smaklös köphets”.
       Och igen så ger du uttryck för vad du verkligen tycker… Du vet ingenting om varför andra handlar och vad de handlar under reorna. Du antar att folk handlar elektronik, kläder och inredning de inte behöver och lägger en värdering i att de handlar sådant som DU anser är onödigt.

       Svara

        De flesta av oss lever i överflöd. Det går inte att hålla på och relativisera bort det.

        Ska man hoppa på en enskild person för att den handlar på black week? Nej, för det vet man såklart aldrig varför denne gör. Kan man ändå kritisera fenomenet som sådan och påpeka att det finns en generell köphets som rimligen gör att många köp blir ogenomtänkta? Ja, det kan man.

        Svara

    Önskar rätt pris jämt över hela året, så blir både postgång, arbetstillfällen, orderingång jämnare reglerat. Reor avslöjar att priset egentligen är fel. Och priserna är ju alltid fel, eftersom bankerna skor sig på företagarna o tar ut kortavgifter fast konsumenter o företagarna gör köpadministrationen själva. Dessutom tar det flera dagar innan pengarna kommer företagen tillhanda. Bankavgifter är förtäckt gansterverksamhet, godkänt av staten som går deras ärenden.

    Svara

     Haha. Hatar du samhället och tror att ”storebror” övervakar allt du gör? Ingen tvingar dig att använda kort. Banker är vinstdrivande företag och inte välgörenhet 🙂

     Svara

    Visst en del behöver back Friday för att ha råd med ytterkläder osv men faktum kvarstår att de allra flesta köper massor av prylar de inte behöver. Så fort detta påpekas måste någon säga att ja men tänk på de fattiga. Jovisst, men ska vi prata om 90 % nu? Det är liksom inte de fattiga som överkonsumerar, de har ett naturligt incitament att låta bli, så de kan ju bara tänka att ”nej, jag har inte shoppat något sen jag köpte ett par vinterskor på black friday förra året så det här debattinlägget om onödig konsumtion gäller knappast mig”

    Vet du vad som är orättvist? Att de som drabbas mest av klimatförändringarna är de fattigaste på vår jord, medan vi som orsakar dem klarar oss betydligt bättre. Varför är det aldrig den klassfrågan som lyfts, istället för att en del halvfattiga svenskar kanske känner sig förolämpade av någon krönika om black friday?

    Svara

    Men snälla, att man orkar göra en grej av allt. Jag är inte på något sätt underprivilegierad men minns att butikerna förr aldrig hade reor eller erbjudanden innan jul då de verkligen skulle maxa sin girighet och försäljning och därför var allt bara onödigt dyrt. Sen kom mellandagsrean och då var allt man handlat nedsänkt. Nu är det ju ett perfekt tillfälle att handla julklappar och för mig som ändå handlar mycket året om passar jag på handla lite mer av just det jag behöver, typ dyrare hudvård osv.. klart att några hundra billigare totalt känns bra.

    Svara

   Jag tycker black Friday är jättebra, så länge man köper något på rea som man hade tänkt köpa ändå. Förra året passade jag på att köpa min telefon nedsatt till exempel då jag ändå hade tänkt köpa en ny. Däremot innebär reor också att folk köper saker bara för att det är billigt, och där ligger problemet.

   Svara

    Man kan ju försöka tänka två gånger och inte gå på impuls. Är man är 25 bör man behärska den tekniken.

    Kan ju passa på att köpa något man behöver på riktigt. Mina springdojor gick sönder efter fem år av trogen tjänst. Köper nya nu i helgen. Samma sak med förbrukningsvaror, typ hudvård som vanligtvis är pissdyr.

    Men håller med om hur klassföraktet blir så jävla tydligt när det gäller diskussion kring konsumtion och miljöfrågor.

    Svara

     Ja. Jag köpte min dator på Black Friday, hade haft span på den ett tag så jag visste att det var ett bra pris. Jag tycker det är bra att kunna köpa saker man behöver billigare, men det är ju lätt att klaga på köphets för alla som inte behöver bry sig om priser.

     Svara

     Tror de flesta normala människor med koll på sin ekonomi funkar så. Varför inte få något man ändå behöver billigare? Har bra inkomst men kommer ändå passa på handla det som jag ändå tänkt handla för det är under reorna man egentligen förstår vilka överpriser man betalar annars.

     Svara

   Grejen är väl dock att om du kollar på prisjakt eller dylikt är det uppenbart att det generellt INTE är billigast att köpa en vara/tjänst under black friday/week. Rent ekonomiskt är det billigare att handla i typ jan-feb.

   Svara

   Tack ”Suckarnas bro” för vettigt o förstående inlägg😘 J
   ag är en av dom som blev glad idag för ”Black week”, köpte vinterkängor för halva priset till min son👍 + beställt julklappar på nätet till syskonbarn. Sånt som ändå ska/måste köpas, men som ensamstående m två barn är det hela tiden ebb i kassan…

   Svara

  Kenza känns endast girig. Hon har nog så hon klarar sig.

  Svara

   Ja exakt! köpte inte hon en ny Chanel i dubai för några veckor sedan? Hallå liksom

   Svara

  Dessa människor är definitionen av skräp. Om 15 år kommer vi se tillbaka på Kenza och alla andra influensers och tänka: hur kunde vi fortsätta uppmuntra dessa clowner med lajks och follows?

  Svara

   Victoriasstil på instagram gör ett betalt ssmsrbete med americanexpress och skriver så här :
   Hur många har börjat att handla julklappar? 🙋‍♀️Jag tänker att om man ändå ska handla, litet som stort så är SAS Amex Classic verkligen toppen. För här kan man tjäna poäng på sina köp som i sin tur kan användas till att boka resor eller liknande. Hur smart är inte det? För hur man än vänder och vrider på det så kommer man ju inte ifrån räkningar och vardagsinköp och då är det ju väldigt tacksamt att kunna få något tillbaka. Mer om det kan du läsa i länken i min bio❣️ Ränta 15.99 %. Vid fullt kreditutnyttjande om 95 000 kr under 12 månader är den effektiva räntan 18,10 % (maj 2017) räntefri kredit i upp till 55 dagar. 
   @americanexpressverige #americanexpressverige

   Dagen innan :

   och underbart på samma gång. En dröm som vi tillsammans vågade att fullfölja var att bygga vårt egna hus. Bästa beslutet någonsin men också det läskigaste då vi har investerat en massa pengar i huset. Vi ser det som en investering för oss i framtiden. Direkto är en låneförmedlare som hjälper en att hitta de bästa räntorna genom att jämföra olika långivare med varandra helt kostnadsfritt. Just nu har dom dessutom något som de kallar för Låneåterbäring som innebär att man får tillbaka 2% av lånebeloppet som man lånar. Så lånar man 100.000 kronor får man tillbaka 2000 kronor. Pengar som man tex kan använda till att betala av på lånet. Mer om Direkto och Låneåterbäring kan du läsa om via länken som du hittar i min profil och i min story. #direkto 

   Svara

    😂😂😂😂😂

    Svara

  Sjukt egentligen att Kenza skriver att hon ska försöka klämma in lite vanliga inlägg också. Är väl ett bevis på att influencers bara är vandrande reklampelare. Den influenser som INTE gör reklam för något nu under black week har min respekt. Hoppas på Underbara Clara.

  Svara

   Ja, influencers har verkligen snurrat ett helt varv nu.
   Från början fanns bloggare som delade med sig av vardagen, la upp lite bilder, tips om böcker, filmer, kläder mm och kanske länkar till intressanta utställningar, andra bloggar osv.
   Sen började det komma banners, adlinks och annat otyg allteftersom bloggnätverken fick nys om att man kunde sälja in sina bloggare till byråer som jobbade för klienter som inte längre trodde på annonsering i tidningar och tidskrifter som ingen läste.
   Bloggarna började sedan själv jobba med samarbeten. Först då och då i liten skala och sen mer och mer i den takt som deras följare ökade i antal.
   Nu har många stora influencers verkligen gått varvet runt och kommit fram till det läge då reklam, spons och samarbeten är huvudsaken. ”Vanliga inlägg” har blivit undantag och nu varnas följarna för att det kommer massor med reklam och vill man inte bli irriterad på det får man hålla sig borta. Ungefär som en krog som ber gästerna vända i dörren om de är rädda för att de måste vänta på maten och kanske riskera att inte tycka om vissa maträtter på menyn.
   Är detta nu början till slutet på influencereran? Tja, det är i alla fall inte som det var i början.

   Svara

    Jag tror definitivt det är början på slutet, om de inte ändrar sig. Ju mer reklam desto mindre intressanta blir dom, och desto mindre reklam kan de göra och desto mindre pengar får dom. De enda som inte verkar förstå detta är influencerna själva.

    Svara

    Det är verkligen nu jag inser vilket värdelöst jobb de har och man måste verkligen vara en viss typ av uppmärksamhetssökande person för att klara av ett sånt jobb. Det märks att de är verklighetsfrånvända då det här inte kommer att hålla för alltid och det är få bloggare som säkrat sin framtid genom utbildning eller lönsamma företag. Allt de gör är kopplat till deras person, och eftersom de inte kommer med något at mervärde måste de ständigt synas för att sälja, och det är så patetiskt som det finns inte.

    Svara

   Haha eller hur, reagerade också på det. ”Ska försöka klämma in lite vanliga inlägg också”… ÖH? Säg den person som går in på en persons IG eller blogg för att se reklam? Förmodligen noll. Om hennes kanal således bara ska vara konstant reklampaus i en vecka så behöver man ju inte ens gå in = dålig konvertering. Varför väljer de inte bara samarbeten med omsorg? Som de faktiskt kan stå bakom? Som är smakfulla och inte ALL UP IN YA FACE? Inte som att Kenza är fattig och MÅSTE tjäna in fem mille denna månad för att klara sig…

   Svara

    Ja, och att hon sen nämner sin pappas bortgång för att folk ska bli mer vänligt inställda är fan lika patetiskt som blondinbellas upptåg

    Svara

     Hamnade fel

     Svara

   Shit alltså nu blev hon bara ännu mer osympatisk. Hon borde bara hållt tyst. Men det kanske är bra att se vad det här är för person ändå. Nu förstår jag verkligen varför hon som varit så privat plötsligt blottat sig så med förlossningsvideo och massa annat, märks att folk är rätt trötta på henne.

   Svara

  Oj, trodde Kenza hade pengar men tydligen inte eftersom hon måste ta igen det hon missade pga dödsfall och preggo.

  Svara

   Beror väl på vad man menar med att ha pengar. Pengar för att finansiera en dyr livsstil där man äter ute väldigt ofta och bor på dyr adress -troligen inte då hon skriver att hon behöver dra in mer pengar. Pengar för att köpa mat och betala en genomsnittlig hyra – troligen.

   Undrar lite över hur de företag hon gör reklam för ställer sig till att hon uppmanar följare att inte kolla på hennes stories och ursäktar sina samarbeten med att hon vill tjäna pengar. Det känns ju inte helt förtroendeingivande.

   Svara

    + 1 på den. Inte som att influencers tjänar småpengar och behöver ta extra jobb för att ”få ihop ekonomin” eller ”få mat på bordet”.

    Svara

   Kenza är närig som trollet. Varför skulle hon vara nöjd med det hon har när det finns mer pengar att tjäna?
   (Kenzas bolag hade per 2019-02 eget kapital och obeskattade reserver på 15,5 mkr. Det mesta av detta motsvarades av Kassa & bank. Så nog har Kenza pengar alltid).
   Att det skulle gått så mycket sämre senaste år stämmer nog inte heller även om Kenza skyller på det. 2018/2019 hade en omsättning på 6,4 mkr mot 7,8 mkr under 2017/2018. Nettovinsten var 2,7 mkr mot 3,4 mkr.

   Svara

    Mycket vill ha mer och såklart passae hon på hon vet folk börjat tröttnat

    Svara

    Närig som trollet? Vad fan betyder det?

    Svara

     Det betyder väldigt sniken, gniden, snål, penningkär osv

     Svara

      Tack! Verkligen aldrig hört talas om.

      Svara

     Och troll älskar guld.

     Svara

  Det borde finnas utrymme för en annan sorts influencer, en som inte gör reklam för konsumtion. Kanske någon som berättar om sina dagliga insatser för att bli ekonomiskt oberoende, någon som tar upp sin veganska livsstil, en annan som visar vardagen som ekologisk jordbrukare eller något annat som inte uppmuntrar till att enbart köpa saker.

  Det finns säkert redan sådana, men var? Kanske ett tänkbart tema då och då för Bloggbevakning?

  Svara

   Ekotipset!

   Svara

    Fast hon tjatar så förbannat om sin hund. Förlåt, men är helt ointresserad av Loppan. Funderar på att avfölja. Kan hon inte starta ett eget konto för den? Och nej, jag är ingen hundhatare, har en egen.

    Svara

     Följer ekotipset och har sett ett inlägg om hennes hund, häromdagen bara?

     Svara

      Det var typ 20 stories om hunden häromdagen. Ofattbart att du missat om du följer.

      Svara

      Tre stories om hunden hittills idag. Just saying.

      Svara

   Underbara Clara, hon gör visserligen reklam men inte så mycket och oftast är det för vettiga saker. Hon säljer sig inte för vad som helst. Även Elsa Billgren och Sandra Beijer om man gillar sådana influencer. Även om de gör reklam så är den oftast mer genomtänkt än gemene influencers.

   Svara

    Eeeh nej Sandra Beijer gör reklam för det mesta och gärna konsumtionshetsar läsare till helt sjukt dyra ting.
    Hon fick sjukt mycket kritik över ett samarbete med kry som läsarna blev galna över och bad inte ens om ursäkt. Allt för lite klirr i plånboken för Sandra ”vänster” Beijer

    Svara

    Nja, Elsas reklam må ofta kännas grundad i henne. Men hennes livsstil är långt ifrån hållbar.

    Svara

    Hahhahaha Sandra Beijer gör genomtänkta samarbeten. Vi säger så 😂

    Svara

   Finns många finansbloggare som bloggar om vägen till ekonomiskt oberoende, men de är ofta anonyma. Exempel är bland annat framtidsfeministen, petrusko, kronan till miljonen, fröken investera osv osv.

   Svara

    Jag skulle nog blogga anonymt om hur jag blir ekonomiskt oberoende, annars får man nog oväntat besök en mörk kväll.

    Svara

     Också för att många har som måla att säga upp sig i något skede, då vill man ju inte att arbetsgivaren ska veta 🙂

     Svara

      Sant.

      Svara

   Tror du missat vad en influencer är.

   Svara

   Levabilligt på Instagram! Planboksmart är e annan 🙂

   Svara

   Kolla Sandra Junhammar. 👍
   Hon är inte världsbäst på att uppdatera insta och blogg men det hon gör känns väldigt genomtänkt

   Svara

    Toppen, ska kolla, tack!

    Svara

  Med tanke på de saker hon köper verkar det ju inte gå någon nöd på henne, så kanske bara leva snålare så hade hon sluppit? Andra som går på försäkringskassa osv lär väl inte senare jobba igen det de missat…

  Svara

   Gissar på att Kenza faktiskt inte köper särskilt mycket själv.

   Svara

  Är hon så fattig så hon MÅSTE det?

  Svara

  Värst är väl ändå Hannalicious som skriver att det är viktigt att tänka på att inte överkonsumera och bara köpa det man behöver följt av att hon ska köpa kläder inför specifika event så som julbord, nyårsafton etc. Japp, för kläder, det är ju något du verkligen behöver.

  Svara

  Undrar verkligen vad definitionen av ”behöver” är. Intressant att Kenza är så fattig att hon behöver samarbeta med diktaturer och bidra till miljöförstöring för att hålla sig flytande. Och jag som tyckte jag hade det snålt med bara CSN. Skänker en styrkekram till Kenza, det har jag råd med i alla fall <3

  Svara

   Ja exakt. En definitionsfråga. Jag och min man lever ett gott liv på två ”Svenssonlöner”, har två barn och villa och det går absolut ingen nöd på oss. Gissar att Kenza och hennes man tjänar mycket mycket mer än oss.

   Jag hade kunnat tjäna mycket mer pengar varje månad genom att jobba som konsult åt privat företag, men det gör jag inte bl a på grund av etiska/moraliska skäl då jag anser att systemet med konsulter utifrån som kommer in och kostar kommuner och landsting jättemycket pengar är fel. Pengar är inte allt och jag vill inte medverka till något som jag anser vara fel. Tänk om influencers skulle lära sig det.

   Svara

   Med tanke på att hon för nån månad sen fick 1 miljon kronor för samarbetet med DW så är det nog inte så himla fattigt. Visste ni att influencers knte ens skriver sitt egna manus till sin story?

   Svara

    Har hon själv sagt det?😱

    Svara

     Känner en som jobbar på DW.

     Svara

  Tips: Mobbaren Felicia Bergström är utnämnd till BRIS-idol, Bris har bemött kritiken väldigt märkligt. https://www.instagram.com/p/B4kWKmeg4o9/

  Svara

  ”Redovisningen gäller perioden mars 2018 till februari 2019 – och visar en omsättning på 6,4 miljoner kronor. Resultatet landar på 2,6 miljoner kronor (intäkter minus kostnader) – och värt att nämna är att Kenza Zouiten AB bara har en anställd, som mest troligt är sociala medier-profilen själv.

  Även om Kenza gör en imponerande miljonvinst är siffrorna något lägre än motsvarande period förra året. Då omsatte Kenza Zouiten AB nämligen 7,8 miljoner kronor och hade ett resultat på 3,3 miljoner kronor.

  Förra året tog Kenza ut 1,4 miljoner kronor i lön och 550 000 kronor i utdelning.”

  https://www.elle.se/succe-for-kenza-zouiten-sa-mycket-pengar-tjanar-hon/

  Svara

   Mest nyfiken på vilka kostnader hon kan ha?

   Svara

    I senaste bokslutet så är 1 394 tkr personalkostnader och 468 tkr övriga kostnader.
    Djupare analys än så kan man inte göra utan att ha tillgång till bokföringen.
    Bolaget skattar dock fram ganska stor vinst vilket möjliggör utdelning av vinstmedel.
    Det finns 9 920 tkr i fritt eget kapital vilket ger potential för stora löpande utdelningar alternativt likvidation av bolaget.

    Svara

     De Ca 500k i kostnader lär ju va inköp av kläder, väskor etc. Det är ju inte moms iaf. Är inte arbetsgivaravgift heller väl, det är väl för lågt belopp för det?

     Svara

      Arbetsgivaravgifter ingår i personalkostnader.
      Moms är inte en kostnad för företag som själva bedriver momspliktig verksamhet.
      I rörelsekostnader ingår bl a kostnader för t ex redovisning, revision, datorer, kommunikation alltså telefon och bredband, kontorsmaterial, resekostnader…
      Svarar bara rent principiellt eftersom jag inte vet något om Kenzas bokföring.

      Svara

  Visste inte hon hade så dåligt med pengar, hoppas det ordnar upp sig efter julen.
  Nädå.. Men nu när man vet att det mest kommer vara reklam behöver man ju inte klicka sig in där då, tackar för den upplysningen. Haha..

  Svara

   Nä, det tycker jag inte att 12:22 har gjort. Man kan väl influera till annat än konsumtion?

   Svara

  Vidrig hon är som ”måste” ta igen ekonomin med att sälja sig för reklam. Ärligheten gör bara att reklamen känns ännu mindre genuint

  Svara

  Vad befriande det vore med en influenser som istället jobbar för ett hållbart samhälle. Men klart, man tjänar väl inte pengar på att förespråka återbruk och secondhand. Att man liksom kan bli någon på premissen att man ska få andra att handla är rätt sjukt när världen ser ut som den gör och vi vet att vi måste tänka om om vi vill rädda den. En influenser som i alla fall jobbar på att minska sitt avtryck och istället för att använda resurser motsvarande 4 jordklot (i influensernas fall betydligt mer än så) per år faktiskt försökte leva på 1. Men det kanske bara är jag som skulle vara intresserad av att följa någon som det?

  Svara

   Ok, borde ha läst igenom innan jag postade. Men ni fattar vad jag menar. Jag är medveten och ser hellre svar på frågan än anmärkningar om kass meningsbyggnad och syftningsfel. (Ironiskt med tanke på nick, jag vet.)

   Svara

  En influencers syfte är väl att få folk att konsumera?

  Svara

   Influencern ska väl influera. Måste det vara just till konsumtion?

   Svara

    Tydligen i en majoritet av fallen.

    Svara

   Snarare påverka, låt vara att de allra flesta influencers får betalt för att få sina följare att konsumera.

   Svara

    Influera och påverka synonymer, och har således samma betydelse.

    Svara

     Alltså, jag är fan ordblind idag. Fattas ett är…

     Svara

     Anonym 12:56 skrev ett svar på Rosas påstående om att influencers syfte är att få folk art konsumera och inte om ditt om att influera.

     Svara

    Exakt. Företag använder influencers som reklampelare då de påverkar sina följare och får dem att shoppa. Således inte förvånande att samarbetena ökar i samband med black Friday, jul etc.

    Svara

   Från början var influencers kända för att de var beundrade och duktiga på något t ex idrottsutövare, artister, kulturarbetare, skådespelare osv. De fick följare för att de var intressanta, beundrade och hade åsikter om ditten och datten. Trovärdigheten kom från influencerns position inom sin egentliga verksamhet.
   Sen började företagen utnyttja det faktum att följare som beundrade en influencer också var mottagliga för rekommendationer när det gällde produkter. I det avseendet fanns influencer marketing redan på 1980-talet som endorsements (Nike var första stora märke som utnyttjade denna reklammöjlighet). I USA gick basket- och fotbollsspelare samt golfare och baseballspelare i täten när det gällde just denna typ av sponsring.
   Influencers som mest är kända för att syssla med reklam är ganska nytt påfund. Det är i alla fall inte tanken bakom influencer markering att någon i första hand ska syssla med att påverka sina följare till att konsumera. Reklamen ska komma som en konsekvens av att en influencer har många följare för att de är intresserade att följa någon som de tillskriver trovärdighet.

   Svara

  Blir faktiskt endast jäkligt provocerad av Kenza. Jag har varit sjukskriven ett år och förlorat massor. Hur ska jag kunna ”catch it up”?? Har heller ingen bebis att tjäna pengar på.

  Svara

   Det blir till att ge järnet. Kanske du kan ta extrajobb på kvällar/helger?
   Fritid är faktiskt överskattat. Dessutom gör man bara av med pengar om man är ledig.
   Jobbar man är det win-win – inkomst men inga onödiga utgifter 🙂

   Svara

    Fritid är absolut INTE överskattat! Work to live, don’t live to work 🙂

    Svara

     Ligga i soffan och slötitta på Netflix, mm, det är ju det fritiden är till för.

     Svara

  Hade förresten gärna sett en granskning av den sponsrade resan som Matplatsen och 56Kilo nyss var på i Macao. Inte en reklammarkering så långt ögat kan nå. Men inläggen är många, både på bloggar och insta. Senast idag hade Matplatsen nytt inlägg på bloggen. Idag skriver Vickan att det var en pressresa anordnad av turistrådet i Macao. Men det säger ju ingenting.

  Svara

   Man behöver inte reklamarkera pressresor.

   Svara

    Undantaget för pressresor gäller endast journalister anställda vid media med ansvarig utgivare. Journalister ska tillämpa pressetiska riktlinjer och får inte ägna sig åt textreklam.
    Alltså kan influencers, bloggare m fl inte delta i pressresor.
    Deras resor är ersättning för reklam (dvs spons) och ska markeras som samarbeten.

    Svara

     Ok, tack för info. I så fall har Vickan och Åse slagit rekord i omarkerad reklam. För jag har av nyfikenhet kollat in deras uppdateringar på blogg och insta runt resan och inte sett någon korrekt reklammarkering alls tror jag.

     Svara

   56 kilo (56 kg marknadsföring) är i Egypten med Apollo som givetvis sponsrar denna ohhh så magiska resa 🙂

   Allting är magiskt eller sååååå härligt

   och idag inlägg om Daniel Wellington klockor.
   Såååååååååååå snygga

   Svara

  Skulle vara kul om du lyfter Sustainable Influencers under denna veckan. Som motpol!

  Svara

   +1!

   Svara

    Här också!

    Svara

   -1

   Svara

  Tycker det är bra att hon är ärlig med att hennes ekonomi är sämre. Det märks på typen av samarbeten och hur hennes som involveras. Men jag förstår också att det är stressande som egen företagare att se omsättningen gå ner. Men i slutändan beror det ju på att hon är girig och vill ha mer, och förra året uppnådde hon inte det av personliga orsaker.

  Svara

  Hur kan det vara okej för företagen som betalar henne att hon lägger ut detta? Hon varnar för mycket reklam framöver och uppmanar folk att inte titta på hennes reklamstorys?

  Svara

   Kenza har nog lämnat rabatt till företagen för de vill knappast betala fullt pris om hon nästan avråder sina följare att kolla hennes kanaler den närmaste tiden.

   Svara

   Japp, då har hon irriterat följarna med massor av reklam samtidigt som hon inte riktigt gjort rätt för sig gentemot de som köpte in reklam, hur pigga blir de på att arbeta med henne igen?

   Svara

  Har hon investerare att svara för eller vad är grejen? Har svårt att köpa motiveringen att hon missat inkomst pga livshändelser och måste jobba igen, när jag ser en nettomsättning nu senast på 6,4 milj. kr, soliditet på ca 85% och likviditet på 367%. Hon har vrålmycket pengar och om hon kunde lära sig att arbeta mer strategiskt med både sin privata och företagsekonomi så hade hon inte alls behövt göra tokmycket reklam nu inför black friday. Men där visar det ju sig återigen att de flesta influencers inte ens åtminstone tagit ett par kurser i ekonomi eller företagsstrategi på högskola utan mer kör på egen känsla och rådgivare. Change my mind!

  Svara

   Med detta menar jag alltså att det också finns fler sätt att ta igen en minskande omsättning än mer pengar in, men kan tex se över sina kostnader. . . . .

   Svara

    Tror det mest handlar om att hon inte vill tacka nej till lättjänta pengar och det kan jag ändå förstå.

    Svara

     Hon skrev att hon behövde jobba ”hårt” nu. Vad hårt det måste vara att spela in små reklamsnuttar på sin ig story. Nä Kenza är som vanligt snål och girig

     Svara

  Jag passar på att fynda flygresor och julklappar nu till Black Week!

  Svara

  Både underbara Clara och egoina har berättat för någon månad sedan att det kommer fler reklamsamarbeten nu men dem har berättat det på ett helt annat sätt än tex Mona ovan.
  Tycker transparens är bra men så himla tråkigt att det är såhär som de flesta influenser gör för att tjäna pengar. Kränger allt utan någon tanke bakom. Är både stressande och ledsamt tycker jag.

  Svara

  Classic och smart gjort av Kenza att skriva om pappans bortgång + svårt att få barn för att skapa sig sympatier och därmed merförsäljning. (Då hon nämner allt i samma post). Smart gjort. Hon formulerar sig alltid väldigt väl i skriftlig form.

  Svara

   Sympati och förståelse för att hon vill tjäna pengar nu. Ja.
   Men merförsäljning?
   Tror ingen köper något bara för att Kenzas pappa dog och för att Kenza och Aleks hade det kämpigt med graviditeten.

   Svara

  OT: https://www.expressen.se/premium/nyheter/kvinnorna-som-hatar-och-forstor-andra-mammors-liv/ Har någon tillgång till premium, är intresserad av vad det står i artikeln.

  Svara

   Prenumerera själv, din snåljåp. Just nu är det dessutom gratis i tre månader.

   Svara

    Tack för dagens skratt!

    Svara

  Inte för jag gillar Svarta Fredagar…men….faktiskt kan det vara lönsamt att köpa teknikpryar/vitvaror.
  Kan spara in tusenlappar.

  Förra året beställde jag via nätet och blev super nöjd.

  Kläder och annat är oftast endast sådant som affärerna ändå vill bli av med.

  Svara

   Både ja och nej. Det fuskas något enormt med bluffrabatter på Black week. Konsumentverket varnar i år igen för högre priser på Black Friday.

   Har en kompis som skulle passa på att handla teknikprylar i fjol och som gick runt och fotade prisskyltar veckan innan och flera butiker höjde sedan priserna inför Black Friday.
   Han anmälde dem givetvis till Konsumentverket.

   Svara

  Jag skiter fullständig i att hon jobbade mindre förra året, att bara se ALL denna reklam är skit! På tuben kan man titta bort och inte kolla på reklamen. Det borde finnas en ”knapp” på Instagram som gör att man kan hoppa över reklamen (efter att ha sett typ första bilden, något liknande youtube). För om man vill följa någon, men inte se all skitreklam (utan andra instastorys), så går det ju inte 😑

  Svara

  Om jag betalat multum för att Kenza ska göra reklam så hade jag inte uppskattat att hon varnade alla innan att skippa hennes stories….

  Svara

   Hon har nog kört Black Week-rabatter på sina samarbeten som kompenserar för att många inte kommer att se reklamen 🙂

   Svara

  Avföljer henne denna veckan, får se när jag saknar henne. Men får panik av konsumtionshetsen 😭

  Svara

   Samma!

   Svara

  Var någon influencers som skrev att det var såååå mycket att göra denna tid på året för att vi skulle få våra rabattkoder.
  Kräks på alla reklam nu vid Black friday och snart alla julkalendrar

  Svara

  I vanlig ordning är det väl samma rabatter som du själv kan få på respektive företags hemsida.

  Svara

  Finns det nån influencer som gör det motsatta under black week/friday? Som säger ”Jag kommer inte ha några rabattkoder pga jag vill inte bidra till konsumtionen”? Ser många hållbarhetskonton och shoppar i hållbarhetsflödet som gör så (fast till och med dom ger rabatter, även om det är på ”bra” grejer) men vore intressant att se om någon influencer går åt andra hållet så att säga. Tipsa gärna!

  Svara

   Sandra Junhammar!

   Svara

   Så spännande! Du Camcam kanske skulle kunna göra nåt på black friday? Tex lyfta lite influencers som tänker på miljön? Jag tipsar om Annaskemtvätt på instagram och sen är jag ett fan av hela sustainable influencers nätverket. Det vore ju ett fint statement så här i konsumtionshets-tider😍👌🏻

   Svara

    Tips på vilka man bör följa?

    Svara

  Jag inser att de konton jag följer som försörjer sig på sociala medier ändå har en ganska bra förhållning till konsumtion. Lesscarbs, mynorthernlights och ekotipset. Denna vecka passat jag även på att avfölja de konton och nyhetsbrev som kommer.

  Svara

  Ganska oprofessionellt när företag betalar henne för att hon ska göra reklam. Dessutom känns det ganska respektlöst mot hennes följare då hon i princip erkänner att hon bara kommer mata ut reklam för att få in så mycket cash som möjligt.

  Jag accepterar att reklam är något många influensers försörjer sig på, men dom kan ju åtminstone försöka göra genuina samarbeten, både för företagens och läsarnas skull. Detta känns med andra ord inte så genuint, att hon bara tänker mata ut reklaminlägg.

  Precis som någon annan skrev så känns det dessutom som pm hon redan tjänar mer än tillräckligt, trots att det inte gick lika bra i fjol.

  Svara

  Det här gör det så uppenbart att influencers är totalt värdelösa. Det enda hon gör är tjatar om sitt barn och säljer ut sig själv för reklam. Men hon har väl inget annat extraordinärt att komma med och då blir det så. Och orka använda sin pappas bortgång för att hon ska få sympatier. 🤮

  Svara

  Alltså hon spärrar upp ögonen på ett så konstigt sätt.

  Svara

  Tycker mest det e så skrämmande att Black Friday plötsligt blivit Black Week 🤢 Sån jäkla konsumtionshets…

  Svara

  Är det inte lite konstigt att Kenza aldrig nämner när hon umgås med Alexandra Bring? T.ex. kompisarna de besökte i parken eller åkte till Dubai med.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.