Ett icke-kollegialt beteende

Vad kan det här bero på?
Är folk obrydda? Dubbelbokade? Respektlösa? O-kollegiala? Uttråkade?
Det är helt enkelt kanske så att det blivit inflation på alla dessa ständiga event som samma klick influencers verkar bli inbjudna till hela tiden?
Tackar de ja till allt för att sedan gå på det som verkar roligast? Är det helt enkelt på tok för mycket influencer-events?

Jag vet att Alexandra Nilsson reagerade på att det var tomma stolar på ett av hennes events och att hon där och då lovade sina vänner och kollegor att aldrig någonsin boka av i sista sekunden eller helt enkelt bara inte dyka upp.

Jag förstår HELT och fullt att man blir jätteledsen om 70% av 12 inbjudna lämnar återbud samma dag. Både arrangör och betalande kund riskerar ju att framstå i riktigt negativ dager, men jag undrar om de avbokande influencerna ens tänker så långt?

Tack för tips!

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Influencers pratar om att de inte blir tagna seriöst och med respekt. Undra varför. Om de nu ser event som jobb (Haha!) så är det minsta de kan göra att avboka? Inte struntar jag i att gå till jobbet för att jag inte orkar utan att meddela någon. Eller tar på mig ännu ett arbetspass som jag därefter avbokar en timme före.

  Svara

   Det är en millenialgrej, dyker det upp nåt ’bättre’ skiter man i tidigare förpliktelser.

   Svara

    Ja, folk födda från 1983 till 2000-ish skiter sannerligen i sina förpliktelser för roligare saker. Det vet ju alla.

    Svara

     Ok boomer

     Svara

      Okey, du kan återgå till att Dabba, Kikia, Harlem Shaka och spela Fortnite nu..

      Svara

       Harlem Shaka 😂😂😂😂 🎶 do the Harlem shake 🎶

       Svara

     Inte alla ish födda då!!! 😉

     Svara

     Fast vänta va? Min uppfattning är att folk födda då inte ens vågar sjukanmäla sig när man är sjuk för att inte vilja framstå som dålig + att alla i denna generationen växt upp med otrygga arbetsvillkor så tror inte att det är så att när man får jobba bara skiter i det.

     Svara

      Nja jag tycker folk är ganska duktiga på att just sjukanmäla sig. Framförallt yngre 90-talister har ganska dålig arbetsmoral över lag, framförallt på sina extrajobb. Som om det inte är på riktigt.

      Svara

       Önskar folk kunde sjukanmäla sig oftare än att dyka upp på kontoret sjuka och smitta alla.

       Svara

       Pratade om 90-talisterna med en kollega häromdan och vi var rörande överens; en förlorad generation. Jag har sett högre arbetsmoral på bårhuset ta mig fan. När dom väl jobbar så ska det gnällas, ställas krav och ha attityd som luktar gamla grodor.
       Visa mig en duktig 90-talist och jag kan slänga fram valfri 70- el 80-talist där allt klaffar bättre.

       Svara

        C, här har du en ”duktig” 90-talist(91:a) som varit borta eller sjuk från jobbet sammanlagt 3 gånger under 10 fantastiska år 😉 Så det där med bårhus.. Nja, bättre kan du väl?

        Svara

        Haha så har den äldre generationen sagt om alla generationer hur lång tillbaka i tiden som helst 😝 Jag är 90talist och känner inte en enda i min ålder som inte sköter sitt jobb. Och det roliga är att vi antagligen kommer gnälla på dem yngre sen när vi äldre och dem kommer göra samma sak osv.

        Svara

         Jag är 80-talist och sådär har äldre generationer sagt om oss också. Äldre säger alltid så om yngre. 40-talisterna gnällde på 60-talisterna osv.

         Finns många bra 90-talister likaså många kassa 70-talister osv. Har man anställt en latmask så har man gjort en dålig rekrytering. Lite eget ansvar får man ta där. Det är också därför man har provanställning.

         Svara

        Ja det är lite så. Rekryterar folk till mitt jobb och det är mer vad kan du erbjuda mig än vad kan jag erbjuda dig. Själv är jag född 80 och har 5 sjukdagar på 15 år. Fattar inte ens hur folk har råd att vara sjuka så mycket

        Svara

         Helt fruktansvärt att du resonerar att folk har ”råd att vara sjuka”, ännu värre är att du jobbar med rekrytering.
         För det första man VÄLJER INTE att vara sjuk, man kan inte RÅ för det.
         Att gå till jobbet när man är sjukt är inte bara en hälsofara för sig själv utan för sina medarbetare.
         En sjuk anställd som konmer till jobbet man ta ut en hel avdelning och det är verkligen inte bra för ett företag.
         Att ha anställda som tvingas jobba när de är sjuka är en vidrig kultur som även är diskrimerande mot alla som har funktionsnedsättningen genetisk immunbrist.
         Det finns många som lider av genetisk immunbrist vilket betyder att de blir extremt lätt nersmittade, blir sjukare än de med andra immunförsvar och dessutom har svårare att bli friska, förtjänar inte dessa människor att ha ett arbete enligt dig?
         Ska de tvingas vara arbetslösa för att deras genetiska lott var sämre än din?
         Förtjänar sådana personer inte att få behålla sina jobb trots att de blir sjuka?
         Och ska även de som är ”normalt” friska tvingas jobba i en miljö med sjuka personer runt sig som skapar en spänd stämning med rädsla att bli nersmittade?

         Att du baserar din hälsa som en syn på allmänheten visar hur diskrimerande syn du har.
         Företag ska hjälpa personer med funktionsnedsättning och en modern lösning med dags it teknik är att erbjuda anställda att jobba hemifrån när de är sjuka!

         Att inte erbjuda anställda möjligheten att delta i vissa sysslor när de är hemma sjuka är omodernt.
         Då kan den anställda själv känna av om de orkade bidra några timmar när de fortfarande är för smittsamma för att gå till jobbet.
         Visst det funkar inte i alla jobb MEN det är direkt kränkande och upprörande när man stöter på butikspersonal och servicepersonal som är sjuka.
         Att de prioriterar sin egen lön och företaget sin egen vinst före sina kunders hälsa, nä det går fetbort.
         Sådana företag bojkottar man.

         Svara

          Älskar att du blir kränkt av snorig butikspersonal. Där snackar vi tvättäkta 90-talist

          Svara

           ok boomer

           Ta ditt boomer snack någon annanstans, min ålder är mellan 25-30.
           Jag blir inte kränkt av att de är sjuka, Jag blir upprörd.
           Jag som kund ska inte behöva besöka en butik och oroa mig att personalen ska smitta ner mig eller hostat på mina varor som jag köper, det är oförskämt och inte okej. Dessutom är jag en av de som har genetisk immunbrist och jag har märkt en enorm skillnad på den yngre generationen som jobbar i butik, de är fullt med sjuka människor som jobbar i butikerna så var det inte för 10-15 år sedan.
           Pga av alla som jobbar sjuka i butiker kan Jag inte handla som förr längre inte ens när jag försöker att besöka tider när det är som absolut minst kunder i butikerna, för om personalen är sjuka spelar de ingen roll om Jag går dit när de typ är tomt, jag måste ändå stå face to face vid kassan och riskera att de hostar på en.

          +1

          Svara

         Wow, d va vidrigt! Jag är En såndär latmask som sjukanmäler mig när jag är sjuk. Jag är inte skyldig någon att jobba sjuk, jag är inte skyldig mina kollegor att bli nersmittade. Jag tar hand om mig själv för att hålla i längden. Att jobba sjuk gör ingen en tjänst.

         Svara

        Håller helt med. Alltid är det nåt, de orkar inte, är trötta osv. Mår dåligt över något jämt. Skickar sms ”hade ont i huvet i föregår så år hemma resten av veckan”

        Svara

         Ja exakt! Unga, friska människor som har ryggproblem, migrän och ledvärk. De kunde inte sova, så de måste nog vara hemma idag.

         Svara

          ok boomer

          Svara

        På mitt jobb är det 90talisterna som regerar, dom gamla gubbarna presterar sämre, har sämre närvaro och lämnar sämre kvalitet efter sig. Sen finns det folk till allt oavsett generation 🤷‍♀️

        Svara

       Om jag vore du skulle jag 1. sluta generalisera över en hel generation 2. fundera över vad som gör att folk inte trivs på din arbetsplats.

       Svara

       Jag är nittiotalist och har dålig arbetsmoral! Går till jobbet såklart (ännu viktigare på mitt gamla extrajobb där man var själv en stor del av tiden, där fick man liksom bita ihop för att hitta vikarie var svårt) för det ska man ju, men jobbar ganska oengagerat.
       #åtminstoneennittiotalist

       Svara

      Jag är född 91. Sjukanmälde mig igår pga halsfluss och feber. Jag hade ångest då, och jag har ångest nu. Jag inbillar mig att kollegor pratar skit om en och tror att man fejkar. Jag ältar oerhört mycket i sånt.

      Jag har jobbat sjuk alldeles för mycket pga rädsla. Jag fick en knäpp på näsan till slut då en SSK på jobbet skickade hem mig när jag hade bihåleinflammation. Jag var så svullen vid ögonen att jag knappt kunde se något.

      Svara

       Du ska absolut inte ha ångest!
       Tänk på dina medmänniskor. För de första har företaget inte rätt att neka dig vara hemma, se till att söka läkarvård om du behöver och de är gratis att få ett intyg av läkaren.
       Om de någonsin skull säga något till dig trots detta kan du säga att inte bara tar du hand om din egen hälsa, utan du skonar din medmänniskor och kollegor från att bli smittade.
       Tex En person med cancer kan dö om de får halsfluss och någon med immunbrist kan bli så dålig de tar månader för de att bli friska.
       Att du stannar hemma så bryr du dig om dig själv och dina medmänniskor.
       Utgå från att din kollegor inte kommer tro något dumt som att du är hemma i onödan, det är bara folk som sjukanmäler sig endast 1-2 dagar alternativ typ måndagar som folk kanske kan misstänka det med.
       Är man sjuk i halsfluss är man ju borta flera dagar, och då behöver du inte oroa dig att de ska tro något sånt kram

       Svara

        Med måndagar men jag att de endast är borta en måndag och sen tillbaka igen som inget har hänt.

        Svara

     Jag är född -83 och det sista jag skulle göra är att skita i det jag ska göra. Anmäler mig aldrig sjuk och jobbar väldigt ofta övertid. Är otroligt lojal min arbetsplats.

     Svara

      kul att ha dig som kollega när du kommer och smittar ner din omgivning med förkylning! extremt osolidariskt beteende.

      Svara

       H*n kanske aldrig är sjuk?

       Svara

       Är man förkyld så är man väl knappast sjuk ju! Var och varannan är förkyld i kollektivtrafiken och på jobbet. Det är allmäntillståndet som styr så klart men en förkylning på jobbet är något man får räkna med.

       Svara

       Men jag är i princip aldrig sjuk? Skulle jag vara dålig jobbar jag istället hemifrån.

       Svara

        Alla har inte den lyxen. Hur skulle det se ut om en sjuksköterska, förskolelärare eller byggarbetare ”jobbade hemifrån”. Skall förskoleläraren ringa in och säga ”jag är förkyld idag så kan ni skicka över några av ungarna hem till mig så jag kan vila samtidigt som kidsen”?

        Svara

         Fast en sjuksköterska ska verkligen INTE jobba om de är sjuka och smitta ner patienter. De träffa ofta högriskgrupper i sitt jobb och ska verkligen vara hemma vid sjukdom 😱

         Svara

          Det orimliga flög i förslagen dig förbi va?

          Svara

      Fruktansvärt egoistiskt beteende.
      Stanna hemma när ni är sjuka!
      Folk som är sjuka ska inte vara på jobbet eller dra runt på stan och förstöra livet för andra.
      Om alla stannade hemma när de var sjuka skulle det
      – bli mindre sjukdagar
      – mindre infektioner
      – bekämpa antibiotikaresistenten som är männsklighetens största hot
      – skona alla med dåligt immunförsvar, genetisk immunbrist, de som har cancer, de som är gamla och sköra, bebisar osv.
      – skapa ett mer omtänksam miljö både på jobbet och i samhället

      Man kan jobba hemifrån i många yrken och i serviceyrken ska man ändå inte dyka upp sjuk, man kan beställa hem mat storstäderna där många riskerar att smittas när man får och hostar ner en butik, det finns inte längre några ursäkter varför man inte ska stanna hemma när man är sjuk.

      Svara

       Går och hostar ner en butik skulle de stå*, blev galet mycket autocorrect fel men ni förstår poängen förhoppningvis 🙂

       Svara

       En förkylning räknas knappast som en sjukdom som man sjukanmäler sig för eller stannar hemma för.

       Svara

        Såklart det gör.
        Förkylningar smittar!

        Sedan vill jag tillägga att en förkylning för en person med normalt immunförsvar är just det en förkylning, men exakt samma bakterier kan orsaka kraftig sjukdom för personer med generisk immunbrist (en vanlig funktionsnedsättning) och dessutom blir en person med nedsatt immunförsvar aldrig frisk från sin förkylning för de smittas om och om igen. Vi pratar alltså om att friska människor kan klara av att hantera bakterien så de inte blir värre än en förkylning medans de kan bli inläggning på sjukhus av samma bakterier för någon annan.
        Att ha en förkylning är att vara sjuk och är man förkyld ska man stanna hemma. Om förkylningar inte smittade så skulle INGEN någonsin ha det!
        Frisk och förkyld är inte samma sak. Tänk på era medmänniskor.

        Svara

        Eh jo? Extremt själviskt att gå till jobbigt snorig och göra kollegorna sjuka.

        Svara

       Tyvärr, men jag bryr mig inte om jag handlar sjuk i en butik. Finns nog med bakterier ute. Om jag måste ha skitpapper och mat så handlar jag det. Eller ska jag be min pojkvän eller pappa att vabba mig?

       Svara

        Det finns inte alls ”Nog med bakterier ute”, det är sjuka människor som sprider bakterier inomhus då de vägrar vara hemma.
        Du kan ju enkelt be någon handla åt dig eller beställa via mathem etc.

        vad tycker du alla som har genetisk immunbrist eller t ex cancer ska göra då?
        Du tycker deras liv ska riskeras för att du måste till varje pris ut i en butik när du har en smittsam sjukdom?
        Du tycker de förtjänar att smittas ner och vara konstant sjuka?
        Vad är medmänskligheten, är bekvämlighet i ditt liv värt mer än deras liv?
        Du borde även läsa på om antibiotikaresistens som är de största hotet mot mänskligheten. Vanliga bakterier kommer snart inte gå att bota, vanliga bakterier i Asien är redan resistent och de sprids snabbt. Att handlar då om hygien och att folk stannar hemma när de är sjuka.

        Svara

        Vill ge dig en tankeställare, om du fick cancer och ditt immunförsvar var så svagt att en infektion skulle räcka för att situationen skulle bli dödlig, skulle du då uppskatta att folk gick sjuka överallt?
        Skulle du vilja sitta ensam hemma varje dag isolerad för att alla som var sjuka vägrade att stanna hemma?

        Svara

      Ett råd till 83:an. Hitta en balans.

      Svara

       Menar du mig? Jag som är född-83.

       Vad är det för balans? Jag har ett arbete som jag tagit mig an. Jag måste sköta det samtidigt som jag måste få pengar då jag är ensamstående med två barn. Det är det som är livet.. man måste jobba.

       Svara

      Jag har varit med om att folk kommit till jobbet med nyutbruten lunginflammation och smittade ner hela avledningen. Typ två dagar innan sa personen till kontoret att det bara var en förkylning. Sen smittade människan ner oss alla.
      Det börjar oftast med en förkylning, alla sjukdomar.

      Svara

      Är 83a och har varit sjuk ofta, kan bero på cancern som jag har haft och lite annat som kommer fram med nedsatt immunförsvar.
      Trots det så valde min chef att anställa mig mitt i pågående behandling och trots många sjukdagar. Så det finns lojala och mänskliga chefer också. Då blir jag lojal mot min arbetsplats.

      Svara

       +1 bra arbetsgivare har bra och lojal personal. Ge och ta 🙌

       Svara

      Vad duktig du är. Hoppas du låter andra använda toaletten när du måste sprutlackera den varje gång du har magsjuka. Taskigt annars. I och för sig taskigt att smitta andra.

      Kanske också ska jobba hemma. Skicka hit hela SÄBO-avdelningen hit liksom.

      Svara

    Tur man har ett rätt fattigt socialt liv så risken för att något roligare skulle dyka upp är minimal.
    😅

    Svara

     Hahaha! De gångerna man man står och velar mellan två olika Tillställningar 🤪🤣

     Svara

   Alltså…jobbar med PR och kan säga att inget förvånar en längre. Folk avbokar precis innan, vissa dyker inte ens upp eller hör av sig. Vet många kända influencernamn som har dåligt rykte då de helt enkelt är oförskämda. Inga namn nämnda men en känd manlig influencer sa högt ”man går på sånt här för goodiebags” och snodde med sig två innan han gick, utan att säga tack, på ett av mina events…. Är glad att jag knappt jobbar med influencermarketing i mitt arbete idag😅

   Svara

    Alexander Pärleros?

    Svara

    Låter som Pekka Heino.

    Svara

    Gissar att det var Amir? hahaha

    Svara

     +1

     Svara

    Jobbade med att dela ut goodiebags på ett stort event för ett tag sen, alltså influenserna och många kändisar överlag var RIKTIGT oförskämda och pinsamma. Många ryckte en eller flera goodiebags när vi höll på att packa upp, jämförde innehållet med varandra och klagade om inte de inte överensstämde exakt samt försökte gå ut tidigare och ta för att hänga in i garderoben… blev riktigt chockad över beteendet och hetsen faktiskt, som att de va på liv och död

    Svara

   Precis så!
   Joanna Fingal & Co kanske ska sluta bjuda enbart sina polare för hon tycker det är roligare att få betalt fika med forni och Petra.
   Som för övrigt är ökända att inte dyka upp alternativt dyka upp och ta en goodiebag och dra vet inte hur många gånger man sett dem dyka ut efter 10 min med påsar i handen…

   Värsta är ändå detta gäng under pressveckorna, de drar runt och lever rövare, roffar åt sig goodiebags, stannar inte för presentationerna av varumärken och snackar obrytt om sina privatliv som om de vore gratis kafferep.
   Förr (5-10 år sedan) så var det varumärkets pressansvariga som bestämde vilka som kom på varje event, då vart det en mix av människor som var unikt utvalda för varje event och det var en proffsig stämning. Man visste att varje person som var på ett eventet var där för att deras målgrupp passade varumärkets.
   Sedan dessa riktiga pressevents har bytts ut med influencer-events där hela konceptet är att en influencer endast ska bjuda in sina polare, så har hela branschen tagit många steg tillbaka i utvecklingen. Istället för seriösa events har det blivit en klubb för inbördes beundran där samma personer som bjuds om och om igen.
   När det är dessa events som endast är till för bloggare och deras polare så kan ni räkna med att det är Fredrik på Pretto PR, Polhem PR (Främst William som är nära vän med dessa tjejer privat) och tjejerna på Vass PR som ligger bakom ”uppdraget”.
   De som jobbar på Vass, Polhem och Pretto PR är nära vänner med dessa influencers och således blir varumärkena som anlitat dessa PR byråer riktiga förda bakom ljuset. När dessa varumärken tror att dessa pr byrårer omsorgsfullt väljer ut gäster till events efter deras unika målgrupp och image och inta för att de är privata vänner som vill festa och fika och få betalt för det. För tro inte att de som har PR byråerna inte har roligt, de bjuder alltid in sig själva att delta i eventet som om de själva vore gäster.
   Pr byårerna är lika mycket ”to blame” som dessa influencers.

   Vem står för notan? Ovetande varumärken med dålig insyn i branschen.

   Svara

    Och det är kommentarer som denna som gör att jag läser den här bloggen. Jeez thanks for the inside info. En sån här insyn hade vi aldrig fått på någon annan blogg. Tycker du Camilla ska lyfta kommentarer som denna o några andra här så att vi får veta mer om whats really going on!! 👏
    I övrigt – fruktansvärt pinsamt hur dessa tjejer/bloggare beter sig

    Svara

    Jag har alltid undrat vad det ger när jag ser vloggar från sådana där event. Samma influencers som hänger med varandra och festar gratis, kan väl ändå inte vara så bra reklam.

    Svara

    Jag har under senaste året varit på väg in i träsket med event men får ont i magen på riktigt. Fick en offer på ”enkelt” event, ingen lyxig middag utan det handlade om 4 snittar 2 glas bubbel, lokal (nyöppnad lite coolare bar). Inbjudan skulle jag göra själv men hjälp att dra dit de som bjöds in. 75 000kr ex moms kunde dra iväg i pris om det var stökigt med att folk inte anmälde sig. Skulle jag ha någon som hostade eventet skulle det givetvis kosta mer. Med tanke på att jag inte alls var sugen på överlåta injudningslistan till någon annan så var det inte aktuellt. Sjukt fenomen. Ge mig vanliga människor som inte kallar sig influenser men som pratar med sina vänner och på det sättet kan inspirera ordet.

    Svara

    Haha, alltså det här är guld. Är helt enig med det du skriver. Många av alla dessa events handlar bara om att ”fika med kompisarna” vilket är så sjukt genomskinligt. De Joanna egentligen är sur på är sina kompisar. Pinsamt

    Svara

  Vem syftar hon på?

  Svara

   Var ju ett mammaevent så biderman, Petra, forni, margaux känns väll som självskrivna gäster när det är dessa systrar som styr event?

   Svara

    Kan vara tala för mig själv med småbarn, vi har varit friska kanske två dagar i november.. Men vissa fick säkert något roligare för sig också.

    Svara

   Hon syftar på Forni, Petra, Dasha och Biderman som ovanstående säger. Kompisgänget svek.

   Svara

    Men vadå adoore enventet som alla är på bestämdes igår??

    Svara

  Tror snarare att personer som Joanna Fingal och övriga som anordnar event istället bör ta sig en funderare om det de sysslar med verkligen ger någon effekt, dom kommer fortsätta bjuda in samma personer.

  Svara

   70% av 12? Så 8,4 personer lämnade återbud?

   Svara

    Satt här och tänkte samma sak.

    Svara

     +1

     Svara

    Första jag reagerade på också och tänkte att jag nog måste ha blivit knäpp som inte kunde fatta vad hon menade med sina 70% av 12 pers…! Vad menar människan?!

    Svara

     8 av 12 då kanske… avrundning upp till närmsta tiotal

     Svara

   Exakt. Dessutom blir Joanna sur på sina följare när de inte likear hennes samarbeten och gör flera stories om det haha

   Svara

    Joanna har knappt några riktiga följare….

    Svara

     Har tänkt samma sak. hon har stått still på 53-54 k flera år och får väldigt få likes och kommentarer.

     Svara

     Fler som gör det..: och klagat på att folk inte gillar sponsrande bilder lika mycket som andra

     Svara

      Jag följer ju personer pga av deras ”privata” bilder/stories, inte samarbeten

      Svara

  70% av 12? Så 8,4 personer lämnade återbud?

  Svara

   Haha tänkte också på det. Hoppas de 3.6 som kommer iaf har kul 😂

   Svara

   Men vad ska hon skriva då? 66,6666% lämnade återbud samma dag? 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Kunde skrivit 2/3 (8 pers) alt. mer än 2/3 (9 pers)?

    Svara

    Att åtta personer av tolv lämnat återbud kanske?

    Svara

   8 personer ja. Om det hade varit 9 personer hade hon skrivit 75%. Lite kan man väl tänka själv? 😉

   Svara

   Eftersom det redan framgår att det var 12 personer som var inbjudna så hade det väl varit mest logiskt att ange om det var åtta personer som avbokade. 70% i sammanhanget rör bara till det eftersom det inte blir hela personer.
   Procent fungerar bäst om det är många personer och man inte anger exakta tal: T ex: 70% av teaterns stolar stod tomma på grund av snöstormen.

   Svara

    Känns ju inte som något att haka upp sig på!!

    Svara

  Varför lägger du ner så mycket tid på dessa intetsägande inlägg? Ingen bryr sig om en none-influencer. 🤷🏼‍♀️ Du får betalat för detta så gör ditt s.k jobb och ansträng dig lite istället för att spotta ut meningslösa inlägg.

  Svara

   Haft en dålig dag, solsken?🌞😘

   Svara

   OCH DÄR MED BASTA!!!
   😂😂😂

   Svara

   Tipsa om något roligare då?

   Svara

    Nej herregud. Komma med egna förslag!!
    Så konstruktivt och strategisk kan man ju inte vara. Här skall klagas och klagas och inget ska vara bra. Bumsfilibabba

    Svara

   Fast du läste det ju, och kommenterade till och med. Så hon fick ju in sina reklampengar och alla blir nöjda och glada.

   Svara

   Du har aldrig tänkt tanken att alla kanske inte tycker exakt som du?

   Svara

    Ändå så har min kommentar fler likes? 😃👍🏻

    Svara

     Visste inte att det var en like-tävling 😂

     Svara

   Look

   Svara

  Dessa bortskämda influencers som får massor med inbjudningar.
  Klart att de svarar ja på mer än de kan gå på. Sen avbokar de närmare när de ser om det regnar, hur de mår och om det finns något annat som de hellre vill göra.
  Kanske man skulle begära en deposition av de som svarar ja? Eventet är förstås gratis (eftersom man räknar med reklam motsvarande minst kostnaden för mat, dryck och goodiebags).
  Kanske 1000 kr i deposition som återbetalas om man väl infinner sig alternativt avbokar senast två eller tre dagar i förväg? Vårdcentraler, tandläkare m fl har ju regler om när man senast ska avboka utan att behöva betala något.

  Svara

   Fast en influenser ska väl inte betala utan endast få?

   Svara

   Vi har infört en no-show avgift på uni. Och oboy vilken skillnad!!

   Svara

    Va allvar ? Hahahaha att man ska behöva gå så långt vuxna offentliga ( botoxade) människor

    Svara

  Det är massor, massor, massor med julbord, AW och liknande aktiviteter nu och fram till jul. Om man väljer att arrangera ett evenemang under den tiden, så får man räkna med ett stort bortfall.

  Då är det klart mycket bättre att vänta till januari som består av fyra surfattiga veckor = klart mycket bättre uppmärksamhet.

  Svara

   Jo men om ens evenemang går ut på att få folk att konsumera i julens tecken blir det tokigt att vänta till januari… eller trodde du att hon bara bjöd in lite polare på måfå för en trevlig liten sammankomst?

   Svara

    Jag har inte sett inbjudan. Men i alla fall, att arrangera något med jultema nu och fram till jul, det är risky business om man är starkt beroende av ett visst antal som faktiskt dyker upp.

    Svara

    Skulle Joanna Fingal för en gång skull ordna ett event för andra än de vanliga väninnorna från No 18 som vi sett på massor med bilder de senaste åren?

    Svara

   Man får räkna med att folk tackar nej till inbjudan. Men inte att folk bokar av dagen innan/ samma dag. De lär väl knappast varit oförutsedda julbord som ställt till det.

   Svara

  Undrar mest vad hon vill uppnå med att lägga ut en offentlig påminnelse om hur man skall uppföra sig.

  Tror hon att de som inte fattat att det är mindre ok att avboka med så kort varsel lyckats ducka den vetskapen hela livet och nu, tack vare hennes tips, kommer ändra sitt beteende?
  Knappast
  Bjud andra nästa gång.

  Svara

  Det här var bara löjligt men väljer att se mellan fingrarna eftersom hon har gravidhjärna. Om Joanna kanske varierar sin inbjudningslista ist för att alltid bjuda in samma 12 ”kompisar” så hade hon inte behövt bli besviken. Dessutom tar man väl sånt här direkt med vederbörande om det hänt upprepade ggr Ist för att böla på sin reklamplattform? Oproffsigt

  Svara

   Instämmer helt 19:02 Verkligen oproffsigt. Kommer ihåg när jag hälsade på min kusin i Jönköping och vi skulle shoppa på Vera Mode, Fingal jobbade där som butiksbiträde, hon var alltid tyken och besvärad när man frågade om hjälp. Min kusin har berättat en hel del om ”Twinnies” deras präktighet är bara en fasad, hon gick i samma skola som syrrorna. Hon blev ”känd” efter att hon varit med i ett TV-program, stylist inom mode. Hon vann dock inte tävlingen. Hennes föräldrar köpte en modekurs åt henne och sedan blev hon kvar i Stockholm. Inte så värst mycket annan arbetslivserfarenhet än Vera Mode och inte heller någon universitetsutbildning. Vad ska alla influencer sysselsätta sig med när marknaden börjar dala? Tror att fler och fler börja inse att man inte behöver konsumera onödiga varor som influencers marknadsför.

   Svara

    Love this gossip, keep em coming. 😉

    Visste faktiskt inte att d var såhär illa men hade mina aningar. Hennes syrra har ju gift sig rikt och man fattar ju varför – hur skulle hon annars kunna leva o försörja sig själv? Sorry men känns som Den typen av människor o du bekräftade precis min bild.

    Svara

     20:48 Skulle inte påstå att hennes karl är speciellt rik. Han är ju inte en bland de bästa välbetalda fotbollsspelare. Såldes från IFK Göteborg för 300.000 kr till ett Turkiskt låg. Och han tjänar inte så värst mycket. Bäst före har gått ut för Bjärsmyr. Han hakar på de klubbar som vill ha honom, och det är inte många. Hur kul är det att bo i ett land utan sin familj? Missar barnens uppväxt. Men fasaden måste se fin ut…

     Svara

    Menar du möjligtvis Vero Moda eller har Jönköping någon lokal variant? 🤪☺️

    Svara

     Undrar samma. 😂

     Svara

    Fast jösses, alla kan ha en dålig dag på jobbet! Tänk dig att du jobbar i en butik och kunderna är precis lika oförskämda som många här inne är. Klart som fan man hade tröttnat. Jag personligen gillar Joanna och Tilda. O gift sig rikt? Jag tror Tilda hade klarat sig såååååå bra även om hon inte hade sin man. Tänk, hon råddar allt där hemma SJÄLV!! Så dra för fan inte in hennes man i det här..

    Oj, vad bitter jag blev! Men Nu kan vi väl skippa alla personangrepp och sjunga julsånger i stället…….. Kram på er!

    Svara

     Okej Tilda

     Svara

     H är det Helena henns mor?😊

     Svara

     08:44 Om man tycker att kunderna är oförskämda så ska man inte jobba som butiksbiträde. Har du hört talas om att ”kunden har alltid rätt”. Tror snarare att det handlar om rätt hen på rätt plats 👍

     Svara

  Ida Warg köpte en Chanel väska till sig, är det inte en läder väska? Trodde hon var vegan!

  Svara

   Tror hon sagt att hon äter till 99% växtbaserat.

   Om hon anammat en vegansk livsstil vette sjutton? Men om hon köpt en läderväska så är svaret nog nej.

   Svara

   Hon skall väl inte äta väskan?

   Svara

    En vegan äter inte något ur växtriket, MEN de använder inte pälsjackor, läderskor eller smink som är djurtestat.

    Svara

     OCH

     Svara

      Använder inte heller* skulle det stå.

      Svara

     Jaha, det kommer med på köpet alltså… Usch vilken fattig tillvaro.

     Svara

    Veganer konsumerar inga djurprodukter alls överhuvudtaget. Om man äter helt växtbaserat är man vegetarian. Men folk har förvrängt ordet vegetarian till att man inte äter enbart kött, fisk och kyckling

    Svara

   Hon har länge haft stor dubbelmoral angående vegan-livsstilen! Hon lever inte upp till det nånstans. Inte för att jag bryr mig om vad hon äter, men hennes attityd i podden om dom som äter kött är inte en snäll attityd. Och att hon är duktig som inte har läder hemma, osv. Men Chanel kanske inte hör in där..

   Svara

   Hon har berättat flera gånger att hon inte kallar sig själv vegan men att hon äter växtbaserat. Hon pratar om det bland annat i Alexandra och Victorias podd

   Svara

   den va fruktansvärt ful

   Svara

    +1

    Svara

  skulle själv aldrig ta i dessa tjejer med tång. Eller något de gör reklam för. Allt dom säljer är fake o det enda dom gör är att gå på varandras frukostar, luncher och middagar. Inte konstigt att man avbokar när dom alla gör samma skit och det finns inte en kreativ tanke eller intellekt bakom något som de gör…

  Svara

   19:04 Spot on!

   Svara

  Den enda rimliga slutsatsen är att influencers inte går att lita på

  Svara

  idamarieisaksson visar upp sina nygjorda ögonbryn som är ett samarbete.
  herregud vad fula de är och rösten värsta bebisrösten hon har 😀 😀

  Svara

   Okej.

   Svara

   hellre en bebisröst än din personlighet varje dag i veckan! Antar att du skakar av dig det och tycker att folk borde tåla lite mer, men vet du vad? Du sårar andra människor och om du inte inser det så borde du verkligen rannsaka dig själv. Detta hr blivit ett tillhåll för miserabla och oempatiska troll. Nu har jag fått nog av all mobbing här inne. Jag kommer inte gå in här igen och det känns faktiskt riktigt bra!

   Svara

    Men då ska ni veta även att hon lägger ut sitt barn på stories gråtande när han förlorar mot pappan i fotboll eller annat som inte bör visas för allmän beskådan. Tycker synd om pojken han är bara 5-år. Borde tänka sig för hur hon lämnar ut sitt stackars barn.

    Svara

     och så här skriver hon nu denna idamarieisaksson som så klart vill bli sponsrade med leksaker av jollyroom och lekmer. Så genomskinlig.

     Vincent är superenkel att aktivera. Han älskar fotboll, rita, skriva och att pärla.
     Men han leker nästan aldrig med leksaker, han har väldigt få och önskar sig inte heller.
     Jag skulle vilja ha att han har lite mer leksaker som stimulerar fantasin.
     Jag har så dålig fantasi hjälp.

     Asså skäms hon inte glasklart att hon önskar sig sponsrade saker morsan har inte råd att ens unna en leksak åt sonen utan allt ska vara ett samarbete.

     Svara

      Men hur får du ihop att du skriver nedvärderande om hennes utseende och röst för att hon gör saker som DU inte tycker är bra? Skadar det dig om hon vill göra samarbeten? Jag skulle så mycket hellre vilja ha en mamma som gör samarbeten med företag än en mamma som skriver elaka kommentarer om andra människors utseende och röst. Oj vad jag hade skämts om min mamma var ett nättroll!

      Svara

     Spelar roll. Onödigt av dig att gå på hennes ögonbryn.

     Svara

   Tyckte brynen var sjukt snygga

   Svara

    Tyckte jag också 😅👍🏻

    Svara

  Nä men nu tycker jag hon överdriver…
  Klart man ska få kunna avboka samma dag trots att man tackat ja innan.
  Inte kan väl den personen veta att så många andra avbokat o ta hänsyn till dem?

  Svara

   Det beror väl på. På grund av sjukdom eller andra tråkigheter man inte kan påverka – självklart ok att avboka. För att man inte känner för det – respektlöst. Man ska ha respekt för människors tid och engagemang, inte minst när influencers är så måna om att vi vanlisar ska ha respekt för deras yrke.

   Svara

   Det är alltid sjukt otrevligt att avboka sent. Särskilt så sent att värden hunnit förbereda vad ett nu är.

   Självklart inte om man är sjuk eller sånt man inte kan påverka. Men de mesta bör man kunnat förutse och en hel del handlar om prioriteringar.

   Har man väldigt svårt att planera in saker av någon orsak får man berätta det redan från början.

   Svara

   Fast en middag med 12 personer? Varför skulle det var ok att avboka det samma dag? När någon har ordnat mat 🙂
   Är man sjuk så är man men att man inte har lust, det känns otrevligt tycker jag.

   Svara

   Det är ju ett sånt slöseri med företagets tid och energi och pengar i vilket fall som helst! Jaha, ska värden stå där nervöst redo med en föreläsning och cateringen och allt och bara…”okej, ingen som anmält sig är här, vi bara kastar maten…”. för att folk var slappa och bortskämda. Så pinsamt.

   Svara

  Varför ber Therese Lindgren sina följare på instastory att ställa en diagnos på henne? Eller är det bara jag som regerar på att det känns lite märkligt haha

  Svara

   Hon är ju inte riktigt 100🤦🏼‍♀️

   Svara

   Det är märkligt…

   Har hon problem boka tid på vårdcentralen…
   Seriöst det är vad vanliga människor gör

   Lät iofs som magkatarr

   Svara

   Ja plötsligt har hon också magproblem och ber följarna ställa diagnos… väldigt märkligt, lite genomskinligt… och ständigt leende. Igår när hon gjorde reklam för Anyfin satt hon och smilade för fullt som hon brukar och då var det precis som att hon kom på sig själv att oj kanske ser lite märkligt ut att le så mycket så hon drog ner leendet en aning he he

   Svara

  Haha, lite underhållande, precis som att hon själv aldrig tackat nej i sista sekund efter att först svarat ja. Jobbigt bara när man står på andra sidan. Stackaren….

  Svara

   Haha precis

   Svara

   Hur vet du det? Är du månne nära vän med henne?

   Svara

  Jag tror inte folk tar så hårt på det där med event. Vet själv när jag ordnat. Typ 30-50% So osat faller alltid bort. Det inte som privata middagar osv där man har mer respekt. Man osar och ser hur det känns samma dag. Men visst blir det ett problem och inte så kul för den som fixar.

  Svara

   Det är just det, dessa tjejer är ju inga proffs direkt. Ingen av dom har ju precis professionell bakgrund. Och då blir det såhär, pannkaka. Usch vad pinsamt för kunden dessutom, Kaj bojesen.

   Har jobbat med att ordna events inom tech för tex ericssson, IBM, KTH osv och man räknar ALLTID med ett bortfall på 30-40%, ibland mer. I detta fall hade jag räknat med större bortfall och haft en waiting list då det sammanföll med många andra events (lexington thanksgiving, fornis event, Petras event osv) + jultider = folk mer upptagna. So please bitch, of you cant do the math then stay away from the game.

   Svara

  skitjobb i en ankdamm ( läs även in anknäbbar ) de har nån så ever respekt för varandra, så ytlig o konstlad värld.

  Svara

   Ja varför måste alla ha ankläppar?

   Svara

  Är det Fingal med Ng-ljud eller Fin-gal?

  Svara

   Änte han dööö

   Svara

    Ha, ha! Han rör ju på sig. Jag fattade! Undrar hur många som gör det …

    Svara

  Förstår att det är irriterande men samtidigt så är det ett gratis event och jag tycker hon borde räknat med att vissa avbokar.
  Nu har jag inte jobbat med influencer men beroende på industri räknar jag alltid med 20-50% no shows.
  Tycker bara det blir pinsamt när hon försöker läxa upp folk om hur de ska bete sig utan att tänka efter vad hon själv kunde ha gjort.
  Jag reagerar nog extra mycket för att jag själv är Event Manager och det är ett yrke som inte alltid tas seriöst och hennes kommentar hjälper inte.

  Svara

  Jag tänkte först att eventet skulle hållas för typ 150-200 pers. Blev väldigt konspiratorisk när 140 pers avbokar i princip samtidigt. Tänkte att det var en gemensam bojkott på G.

  Så sjukt besviken när jag fortsatte läsa och konstaterade att det bara var 8 pers det handlar om 🤣🤣

  När man håller event MÅSTE man räkna med bortfall. Man kan inte tvinga folk att komma på ett gratis event.

  Svara

  Var står det att hon tvingat eller velat tvinga folk att komma? Hon uttrycker att hon är besviken över sena avbokningar från personer som tidigare tackat ja. Är det så himla konstigt att vara besviken då?

  Svara

  Är det inte också lite konstigt att klaga så publikt på sina närmaste vänner? Det är ju inga random människor som osat och sen inte kom – det är ju hennes kompisar?

  Svara

  Tycker det alltid är ett stort bortfall från events/seminarier/träffar och liknande i den branschen jag jobbar i. Det är ju dock externa events som är utanför vanlig arbetstid (dvs utanför det vanliga jobbet) så har full förståelse för att folk inte alltid hinner pga livet eller att jobbet drar över. Men det blir ju lite annorlunda för influensers när det är en större del av arbetet att nätverka/synas.
  Oavsett så är det iaf så uppskattat när folk hör av sig i tid så man kanske kan planera om sittning m.m.

  Svara

  Vilket låtsasjobb influencers har, inser verkligen det nu. 😝

  Svara

  Bjud in några andra än samma vanliga som alltid bjuds så kanske de uppskattar det mer och kommer. Har aldrig fattat vad företagen får ut av att någon bjuder sina 10 kompisar på gratis middag.

  Svara

  Kul event med 4 pers! Men vet man att det alltid blir så stort bortfall så får man nog överboka (hellre det än att ”fylla på med namn” dagarna innan eller man blir kanske glad som influencer att få det där sista minuten inbjudan?) samt överväga att skippa bjuda in repeat offenders.

  Svara

  Bra att en influencer själv får stå för konstaterandet
  -Det går inte att lite på Influencers!

  Svara

  Undrar vilka influensers det var som avbokade.. känns ju inte som det var hennes allra närmaste ’kompisar’ med tanke på att hon publicerar detta på stories..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.