Michaela Forni om föräldraskap och sociala medier

När jag gick ut med att jag var gravid var det några som kommenterade i mina sociala medier och skrev att de verkligen hoppades att jag inte skulle bli ”en sån som bara postar om min graviditet eller min bebis i sociala medier” utan fortsätter som jag har gjort innan. Jag tog nog åt mig lite av de kommentarerna och märkte att jag, när jag sen ville skriva om mina tankar kring graviditeten, i någon mån försvarade mig lite. Och framför allt att jag ibland höll tillbaka för att inte posta ”för mycket” om min graviditet. Det här hängde med när Dante sen kom och jag har liksom hela tiden behövs tänka efter innan jag publicerar saker om det kan bli för mycket bebis och för lite annat. //Michaela Forni

Jag läser det hela tiden, kommentarer till influencers som väntar barn om att ”man hoppas att det inte kommer postas för mycket bebisgrejer” vilket egentligen är en riktigt, riktigt märklig sak att skriva till en person vars plattformar man följer av en anledning – hur de delar med sig av sitt liv.
Det finns många förändringar en människa kan göra förutom att skaffa barn. Byta jobb, flytta, starta företag, köpa hund, gifta sig, skilja sig, bli vegan eller ändra någonting annat i livet för att man vill.
Är det inte konstigt att just konceptet att skaffa barn med tillhörande graviditet, förlossning (eller adoption eller liknande så klart) och föräldraledighet är en förändring som läsarna anser sig ha rätt att kritisera och önska mindre av, trots att detta kanske är det största som hänt personen man AKTIVT valt att följa?

När Sandra Beijer beslutade sig för att flytta hem från New York – tror ni hon fick många kommentarer med hot om avföljning om hon inte stannade kvar i USA och bloggade därifrån?
För det är ju faktiskt därför man följer henne?
Tror ni många beklagade sig till Alexandra Nilsson när hon blev tillsammans med sin Andreas och hotade med att avfölja henne om hon inte fortsatte vara singel eftersom de bara ville följa ”singel-Alexandra”?
Egoina bytte jobb för inte så längesedan, borde läsarna krävt att hon skulle stanna på Blue Box eftersom det är det enda företaget de ville läsa om att hon jobbar på?
Jag har hur många exempel som helst men nöjer mig där, jag tror ni förstår min poäng.

Skulle den här bloggen däremot börja handla om matlagning helt plötsligt så skulle jag förstå kritiken, precis som om tidningen ”Min Häst” helt plötsligt börja skriva om hockey.
Båda dessa forum har uttalade koncept, om än ganska breda där utsvävningarna görs baserat på läsarnas reaktioner.

Michaela Fornis blogg handlar om henne. Hennes liv, hennes resa och hennes val som hon gör i det, och det är egentligen den enda specifikationen man får när man väljer att följa henne. Michaela Fornis blogg kommer handla om Michaela Forni, det är ungefär det man kan kräva eller räkna med. Allt annat är beroende på omständigheter. Påverka genom att avfölja, men försök inte påverka genom att diktera krav för en nybliven mamma om vad du anser att hon bör publicera eller inte för att du inte ska avfölja henne.
Hon kommer dela med sig av sitt liv, där hon är i det just nu och precis som tidigare så får de som valt att följa henne ta del av det, men av någon anledning verkar vissa tro att de kan lägga in sitt veto vad gäller just barn och föräldraskapet.
Ni vet, den där lilla förändringen som förmodligen är det största som någonsin hänt henne (en gissning) och som hela hennes liv fokuserar kring just nu.
DEN tycker vissa följare att de har rätt att beklaga sig över och mer eller mindre kräva att Michaela ska tona ner för att de inte ska avfölja henne.

Du följer en person som delar med sig av sitt liv – ett koncept som varit klart som korvspad sedan sociala mediers begynnelse.
Sitt liv, som är dynamiskt och hela tiden förändras. Det är liksom den beskrivning som finns. Hennes liv i livets olika skeden.
Är det inte intressant för dig längre, avfölj henne då och välj någon annan som passar dig bättre för tillfället med vad du vill läsa om, men ge inte en nybliven mamma dåligt samvete för att hela hennes värld skiftat fokus och att den här nya lilla människan avspeglas i allt hon gör.
Hennes sociala medier kommer fortsätta handla om hennes liv, hennes liv är bara annorlunda från tidigare.

ETT tips:, om du följer en influencer som tidigare inspirerat dig men som helt snöat in på något du är helt ointresserad av.  (bebisar exempelvis?

Är det då inte bättre att försöka hitta någon annan person att inspireras av än att tvinga Michaela ner i en form där hon  så uppenbart inte längre vill vara?

Den dagen Michaela Forni börjar skriva uteslutande om hockey på sin blogg, då är jag beredd att lyssna på era klagomål.

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara jag som har problem med instagram? Går liksom inte att uppdatera och ibland står det att ett problem uppstått.

  Svara

   Nää, problem med facebook med.

   Svara

    Kolla in på downdetector när det är krångel med insta/fb, där rapporteras det när det är problem (ikväll var det det så var inget i bara din/er ände) 🙂

    Svara

     Hos mig med😝

     Svara

     Eller bara en snabb googling.

     Svara

  Fast hon har ju å andra sidan BARA skrivit om sitt barn/livet som mamma/att va gravid/att ha fött barn/stor förändring i livet sen hon annonserade att de skulle få barn. Fattar inte alls hur hon menar att hon hållit tillbaka med det? Hon har tagit alla ursäkter hon fått senaste tiden att berätta att HON HAR FAKTISKT FÅTT BARN. Världen går vidare.

  Svara

  När jag fick mitt barn (jag, som aldrig skulle ha några…) drabbades jag av den största kärleken jag nånsin kunnat föreställa mig. Det var överrumplande, oväntat och gick inte att värja sig mot (varför jag nu skulle velat göra det). Den kärleken dominerade mitt liv under flera år – gör det fortfarande (efter 19 år…) men på ett lite annat plan, lika starkt men annorlunda. Jag berättade om den omtumlande upplevelsen vid några tillfällen, på ett forum bl.a. och blev totalt överkörd, krossad till smulor, anklagad, påhoppad, nedvärderad, you name it. Jag hade tydligen beskrivit nåt som var tabu, nåt man inte fick prata om – eftersom föräldrarollen tycks vara belagd med märkliga förbud, tankar om att det är olämpligt och inte minst icke-feministiskt att bli så förälskad i sitt barn. Jag förvånas fortfarande över det hela. Självklart ska man få prata om det som just där och då är så ofantligt stort i ens liv. Vill man inte läsa får man väl låta bli?

  Svara

   Tycker inte det är konstigt heller, man sitter ju typ ihop med sin bebis hela första året.. å kärleken slår oftast omkull benen på en.
   Men sen borde barnen få slippa att cirkulera runt på sociala medier, med hela sitt liv dokumenterat för främlingar. Inte sunt.

   Svara

   Jag kände inte alls så. Hade en traumatisk förlossning, en bebis som aldrig sov och ingen stöttning från min omgivning. Men jag är så glad för din skull! Förstår inte mammor som är misunsamma. Önskar alla kvinnor din upplevelse ❤️

   Svara

    Anonym 18:44: jag med! Men jag blev jätteglad (och lite avundsjuk) av Valentinas berättelse, tack för den💖! Och nu när mina barn är lite större känner jag mer igen mig.

    Svara

   Hjärnan hos nyförlösta kvinnor förändras tydligen rejält under de första månaderna och det leder till en enorm fokus på barnet om anknytningen går väl. För mig blev den här omställningen vansinnigt intensiv och alla andra mål i livet bleknade ju totalt. För kompisar utan barn var det obegripligt, jag blev ju dötråkig. Så jag kan förstå att läsare utan barn faktiskt kan uppleva det som jobbigt, eftersom människan de följer på riktigt blir en annan.
   https://www.google.de/amp/s/www.nytimes.com/2018/05/11/well/family/reframing-mommy-brain.amp.html

   Svara

    Detta tycker jag är en baksida med vårt moderna samhälle. Att det ses som dåligt att många av oss kvinnor får ett totalfokus på barnet. Andra kvinnor som inte har barn eller som inte haft en bra anknytning till barnet går så otroligt i taket av att tursamma mammor visar hur en bra anknytning blir (=total förälskelse i barnet).

    Om man visar djurmammor som gör allt för sina barn blir ingen arg, däremot!

    Svara

  Håller verkligen med dig i detta inlägg. Vill man inte läsa vad tex en bloggare skriver så är det bara att sluta följa alternativt skrolla förbi det man inte är intresserad av och läs enbart det som tilltalar en själv som läsare.

  Svara

   Finns en hel del härinne som skulle behöva läsa och ta åt sig av ditt inlägg👌🏼

   Svara

  Ett tips i all välmening; dina texter skulle bli så mycket bättre om du exkluderade upprepningarna i en och samma text.

  Svara

   Håller med (sorry…) – Cam skulle ha god nytta av att tänka som en kommunikatör och inte som krönikör. Skriv kortfattat med en bra rubrik + ingress + kort sammanfattande text + slutkläm. Det hade varit en klar förbättring! 💕

   Svara

  Rätt jobbigt att bli förälder som en influänceeer och hur det går ihop med barns rättighet till integritet.. Därför det är ett sånt konstigt jobb också, att privatliv och jobb inte är skilda från varandra.

  Det mest tragiska är typ Margaux som verkligen fläker ut sin son, hon bygger hela videos på hans existens. Det känns verkligen bara sjukare och sjukare ju äldre han blir, när han samtidigt inte förstår hur hans liv används utan hans vetskap.
  Man kan ju också tänka sig hur många ”omklipp” hon kör på detta lilla barn, för att det ska bli bra..
  Obehagligt hela grejen.

  Svara

   Håller med. Nu har Arnold börjat prata ordentligt också, så det är ju på en heeeeelt annan nivå. Tycker uppriktigt sagt redigt synd om honom.

   Svara

    I princip alla hennes videos har hans nuna på och så ska det vara nåt lite småskojsigt med barnbokstäver och tokiga miner ”kände mig som världens sämsta mamma”, och bl.a bla. I samarbete med…

    Undra hur länge det kan fortgå. Har ett lika gammalt barn som avskyr bli filmad om hon inte är på humör.. har sett Arnold ledsen/upprörd på flera av hennes videos.. Väldigt kränkande.

    Svara

   Och ändå kollar vi, så vi kan skriva uppdateringar 😏

   Svara

    Kan max ha sett en procent av alla hennes videos i tid räknat (för att det uppmärksammades på andra ställen). Men det räckte, ja.

    Svara

   Ja, problemet är inte att vissa tycker det är tråkigt att läsa om bebisar. Problemet är att influencers utnyttjar sina barn i ekonomisk syfte genom att grovt kränka barnets integritet och rätt till privatliv. Om ni vill sälja er egen själ, fine, men sälj för tusan inte den fullkomligt försvarslösa lilla individ som ni borde ha skyddat.

   Svara

  Well, en blogg är ju för läsaren som en bok. Så om den plötsligt byter handling och huvudpersoner så är det nog inte så konstigt att man tycker det känns trist. Det ju riktiga människor vi följer, vilket jag tror många inte tänker på direkt när ens favoritförfattare vars dagbok man varje dag läser byter handling.

  Man kan ju inte ställa krav på hur någon annan lever sitt liv och där är väl skillnaden mellan verklighet och fiktion. Bara hela den här blogg-grejen och att följa någons liv man inte känner är ju märklig, men ack så spännande.

  Svara

  Men det är ju inte helt irrelevant för en influencer att få information från sina följare ang. vad de vill se på influencerns kanaler? Om man själv är en reklampelare, samt tjänar pengar på att skriva om sin vardag är det väl inte mer en rimligt att människorna som läser får säga till om innehållet? Kan tycka att det blir pinsamt när människor skriver snyft-inlägg över att de känner sig begränsade av sina följare, samtidigt som det är följarna som gör den typen av karriär möjlig. Hon och alla andra får såklart publicera vad fan som helst, men då kanske man inte kan räkna med samma gensvar. Och hon har all makt i världen att just publicera mer ang. sitt barn, men då kan man inte snyfta sig till att de som inte är intresserade av de ska stanna kvar. På samma sätt som att många hade avslutat sin spotify-prenumeration om de helt plötslig byter ut majoriteten av musiken till barnvisor.

  Svara

   Word!

   Svara

   Så sant. Skulle Camilla på denna bloggen börja fylla den mer artiklar från bloggare som bara skriver om sina barn. Skulle jag sluta läsa här, för jag tycker barn så så fruktansvärt tråkigt.

   Svara

    Håller helt med! Jag umgås/pratar oerhört lite med kollegor som endast pratar om sina barn. Det är sååå ointressant att höra. Nu när jag tänker efter har på mitt nuvarande jobb inga sådana kollegor, så skönt.

    Svara

     Skönt vi med barn kan klara oss utan dig också, förstår verkligen inte varför det ska behöva vara så här, det är väl bara att scrolla det man inte gillar

     Svara

    Håller med! Pratar aldrig om mina barn på jobbet å vill inte höra om andras. Inte om deras hundar eller katter heller

    Svara

   +1. Känns lite ”Cry me a river” över dels det här märkliga försvarstalet för forni, dels gör ju forni en höna av en fjäder. Hur många såna kommentarer kan hon ha fått? Av hur många följare? Så löjligt och irrelevant.

   Svara

   Det ligger väl på var och en att söka upp det som intresserar en, och inte bara Ta vilket konto som helst I tron om att man kan bestämma vad det ska handla om? När de som inte är intresserade av hennes mammaliv försvinner, dyker med all säkerhet upp nya för att det nya innehållet intresserar dem mer än det hon hade tidigare.

   Svara

  Hatar blogg-bebisar och familjeliv.
  Läser de bloggar som är motsatsen till de.
  Så får de barn eller gifter dig i 6 månader slutar jag läsa.

  Svara

   Bra då slipper vi dig

   Svara

   Smart 👌🏻

   Svara

   Jättebra att du läser det du vill läsa om, och undviker sådant (sådana) som du inte uppskattar. Om fler gjorde som du skulle vi ha betydligt mindre näthat.

   Svara

  Tänker på hur hennes pojke kommer regera när han är större och inser att hela hans liv med bilder på honom finns på nätet för allmän beskådan. Det är inte han som valt att vara offentlig och dela med sig av sitt liv. Känns som ett övergrepp på hans rätt till personlig integritet. Jag hade inte velat att mina föräldrar hade gjort så mot mig och är glad över att min barndom inte ligger på nätet för allmänheten att läsa och tycka till om.

  Svara

   Jag är så glad att mina föräldrar slapp välja.
   Arnold kommer ju inte vara ensam om det här, ska bli intressant att se vad kidsen säger. Finns det inte några som växt upp än förresten?

   Svara

    Bianca ingrosso …

    Svara

    Penny blev ju väldigt exponerad, sen blev hon äldre och vill inte vara med i mammas och pappas kanaler längre. Vad jag har förstått i alla fall, rätta mig gärna om jag har fel!

    Svara

  Men skillnaden med många som skaffar barn är ju att det är i princip det enda de sen pratar/skriver om. Tror inte att Sandra B enbart skrev om sin flytt till Sverige så det är ett konstigt exempel. Förstår att ett barn är en större grej för de flesta men det är sjukt trist att läsa om för utomstående som inte är i bebisbubbla själva.

  Svara

  Men forni ljuger så uppenbart! Hon vet att hon kan kapitalisera rejält på sitt barn och har så gjort med sin graviditet. Så pass att hon även sålde in Stephanie strauch som bloggare hos sig, med lovord om hur mkt gratisgrejer stephie får genom att blogga om sin tvillinggraviditet.
  Ah well who cares så länge de inte tar parenting-tips av Amanda. Tjejen som försökte få sin 2 månader bebis att gå. Så urbota blåsta o värdelösa föräldrar. Inte en tanke på att barnets muskulatur är otroligt skört. Men just d vi får ju inte kritisera för det är MOMSHAMING HALLÅ!!

  Svara

   Vem är denna Amanda? Känns som något jag vill läsa mer om haha.

   Svara

    amanda panahi

    Svara

   Jag tänkte på just det där med Stephanie, att nu när hon ska få tvillingar säljer alla hennes influenserpolare in henne.

   Svara

  Oj vilket långt försvarstal… Jag tycker inte det är märkligt att man tröttnar på att följa en person som till 90% kör barnsnack, det är ju oftast inte det man intresserade sig av från början. Många av dessa influencers som nu börjar få barn har man följt sedan typ 2010 eller ännu tidigare? Är man mest intresserad av en influencer som t.ex. ger träningstips och modetips så orkar man inte fortsätta scrolla förbi blöjtester, såriga bröstvårtor, snorsug, fisventil i 10 inlägg innan man kommer till det man tycker är intressant. Däremot tycker jag det är omoget att kommentera och kräva vad en person ska blogga om. Man får hitta nya intressanta influencers om den man följer inte längre faller en i smaken. Behöver inte vara så dramatiskt.

  Svara

   Det är ju inte att man tröttnar och avföljer som är märkligt, utan att man tröttnar men likförbannat stannar kvar och gnäller!

   Svara

  Vet att Kenza varnade om mycket reklam framöver men det är ju helt sjukt nu, varenda dag är det ny reklam på hennes instagram och blogg (igår gjorde hon reklam för två olika företag samtidigt, ena på storyn och den andra i flödet). Så otroligt oproffsigt och falskt. Finns absolut INGEN trovärdighet där överhuvudtaget.

  Svara

   Hon gör det för att få lön, inte för att hon genuint rekommenderar det hon försöker sälja.

   Svara

   Håller med. Men bra att hon förvarnade. Var in och kollade hennes blogg idag och två reklaminlägg efter varandra plus att i det senaste inlägget skriver hon en haul hon ska filma till Ivyrevel och tipsar folk om att det kommer vara sjuuuka rabatter.
   Så nu vet ni! Nu slipper fler gå och och läsa. Tror jag ska börja läsa igen efter jul 😅

   Svara

   Då ska du gå in på Sofie Fahrmans blogg. Där haru reklam😅

   Svara

  Men då kan du få läsa om mitt klagomål Camilla! Vad tråkigt att du inte skriver om Cissi och hennes galenskaper..känsligt ämne kanske.

  Svara

   Skojar du?
   Skrolla i BB s inlägg…
   Enjoy!

   Svara

   Jag kommer skriva när domen kommer…

   Svara

    Det är patetiskt uppenbart att det är bloggen som styr dig och inte du som styr bloggen.

    Svara

  Jag har noll koll på denna Forni MEN Kenza däremot. Hon började som en modebloggare och skrev om sitt liv. Hon skrev om vad hon hade på sig och tog bilder på sina outfits. Hon köpte fyra väskor (och Aleks tyckte det var onödigt, men detta var ju hennes jobb inflikade hon!). Ett litet exempel på hur hennes blogg verkligen ändrat fokus är att hon i Dubai köper en ny Chanel, men berättar om den i ett inlägg om hennes sons sovrutiner tror jag det var. Alltså här har hon ju chansen att tillägna ett helt inlägg åt hennes nya väska men fokus är verkligen bytt, och jag tror det är sådant man (jag) tycker är tråkigt och därför väljer att avfölja henne.

  Svara

   Men oj, vilken förlust att slippa ett helt inlägg om en väska haha..! Det är ju inte det minsta konstigt att bebis tar större plats än väskor, det måste man ju ändå begripa och är inte ens nåt att gnälla om.

   Dessutom hon är 30 snart, inte 14.. Plus att konsumtion och lyx inte är lika inne längre.
   Kan ju handla om det också.

   Svara

    Vem gnäller? Jag påpekar bara fakta. Hur det var förr, och hur det är nu. Och vilken 14-åring har råd med en Chanel för femtiotusen kronor??

    Svara

    Fast hon handlar ju och konsumerar mycket trots att hon är närmare 30. Och ser du all reklam hon gör nu kan du inte påstå att hon inte tror att konsumtion är inne. Så den poängen förstod jag inte.

    Svara

   *Dyra väskor (inte fyra hehe)

   Svara

   Hon har mognat. Tydligen inte alla hennes läsare.
   Förhoppningsvis utvecklas även dom med tiden.

   Svara

    Hur har hon mognat? Uppriktigt nyfiken. Bara för att hon fått barn?

    Svara

   Men guuu, köpte hon en dyr jävla Chanel i Dubai och klagar nu på att hon måste tjäna in på förlorade pengar med att kränga reklam-skit på sina läsare? Fy fan

   Svara

  Önskemål: en ny omröstning om vilken influencer man har minst eller mest förtroende för. Tror den listan har ändrats en del sedan sist du la upp den. Framförallt verkar förtroendet för en viss influencer ha dalat som på just den listan va den med typ mest förtroende. Skulle va intressant o jämföra dem.

  Svara

   Ja! Stort +1 på denna!

   Svara

  Fast det är väl inte konstigare än att folk vill läsa om saker som de själva är intresserade av. Jag tänker att sådana kommentarer mer är ett uttryck för.. ja jag vet inte, jag tror att många vill ha vad de blivit bekväma med att få. Får en influencer barn och vill dedikera varje video till det så självklart ska hen göra det, men det betyder nog också att man skiftar målgrupp. Har man inga barn själv förstår jag att intresset för sjuttioelva samarbeten med barnrelaterade prylar inte blir särskilt intressant att se. Det känns generellt sett som att många influencers har en yngre eller mycket yngre målgrupp vilket såklart gör att man inte är på samma ställe i livet. Kommentarerna är ju inte direkt personliga påhopp så jag vet inte varför någon skulle ta så illa vid sig av det? Det spelar ju ärligt talat ingen roll vad de uppdaterar om, vissa kommer älska det och andra inte.

  Svara

   Håller med. Jag hade slutat följa min favvo-bloggare om hon plötsligt utvecklat ett passionerat golfintresse och skrev om det i minst vartannat inlägg.

   Svara

    Precis det tankesätt man önskar att folk hade, men inlägget handlar ju om de som INTE avföljer.

    Svara

  Fast jag förstår ändå tanken bakom den kommentaren. Jag följer inte influencers pga deras inspirerade livsstil… möten, plåtningar osv. är inte riktigt det jag är intresserad av. Jag vill ha bilderna som de tar, alla kreativa outfits, bilderna på deras lunch/middag, resor osv. Och när de fått sina bebisar så brukar deras plattformar bli mer ett flöde av bilder på deras nykomling och inte alls samma kreativitet eller (sociala) liv som de hade innan.

  Och visst är det mysigt med bebisbilder, men när man inte har något barn själv, eller hängde inne på familjeliv innan alla influencers fick barn så finns det bara så mycket bebisbilder eller snack man orkar med.

  Svara

  Tycker inte att man behöver kommentera till influencerna innan. De lägger ju självklart upp vad de vill, men de får istället räkna med att folk tröttnar och avföljer.
  Tycker det är skillnad på en person som byter jobb, gifter sig etc eller en som får barn. En som gifter sig kanske skriver inte det i varje inlägg i flera års tid. Medan många gravid influencer och sedan mumfluencer bara skriva om sina barn. Kenza är ju ett praktexempel. Och vill man fortfarande följa det så är väl det toppen. Men de får ha lite förståelse också för att alla inte vill det.

  Vissa bloggare kan man ju ha följt i flera års tid och hur konstigt det än låter är typ som en gammal bekant/vän på internet. Så om den bara går över till att skriva om sitt barn plus extra många samarbeten för att tjäna pengar på barnet så är det inte konstigt att folk reagerar.
  Även om de älskar barn, har barn eller ogillar barn så är det ju inte SÅ intressant att läsa om andras barn.
  Jämför typ med om en kompis får barn och är det enda de pratar om, månad ut och månad in – det blir rätt tråkigt.

  Svara

   Oj borde läst igenom innan #trött.

   Svara

  Jag håller inte alls med det här inlägget. Visst följer man en person men framförallt en livsstil. Om den stilen ändras är det ju naturligt att man kanske inte längre är intresserad. Bloggare och läsare har trots allt ett ytligt förhållande.
  För att ta mat till exempel, tror du folk köper Nigella’s böcker enbart för recepten?

  Svara

  Jag är så sjukt ointresserad av barn. Kommer aldrig att själv skaffa barn. Har slutat följa många bloggare efter att de blivit mammor. Det gäller särskilt flertalet bloggare som tidigare hade inrikting träning och hälsa, men som nu bara postar bebisinlägg… Såååå tråkigt!

  Svara

  Det var ju samma sak med Paula Rosas fast tvärtom. Hon har alltidhaft en mammablogg och så pang för 1-2år sen har hon bytt till träningsblogg (eller det kanske är 50/50 mu, har slutat läsa hennes blogg). Många av hennes gamla följare har länge kritiserat att de inte vill läsa en träningsblogg.

  Svara

   Så då får de….läsa nån annan blogg?

   Svara

  Någon mer som tänkte på detta från Fornis inlägg i tisdags?: ”Så kul när jag kommer dit så sitter D i en del av kontoret och Dante i knät på en supergullig tjej på andra sidan lokalen ha ha. Jag är väldigt öppen för att låta människor hänga med Dante och tycker bara det är mysigt.” Alltså tror inte alls hon tyckte det var så mysigt, svartsjukan lyser ju igenom, varför annars ens skriva om det på det sättet..

  Svara

   Håller med! Hon vill verka chili, men är sjukt obvi att hon kokar av svartsjuka.

   Svara

   På vilket sätt är hon uppenbart svartsjuk menar du? Eller tänker du kanske på avundsjuk? Hur då i så fall? Vill inte verka dryg eller påpeka ord utan undrar verkligen genuint då jag inte alls tolkade den textraden på det sättet.

   Svara

    Menar att hon hittar sin kille och bebis omgiven av ”alla tjejer på kontoret” som hon skrev och bebis i knäet på en annan tjej. Tror lätt hon blev sotis på tjejen som höll i hennes barn med tanke på att hon måste påpeka det och hävda att hon bara tycker det är mysigt, köper jag ej.

    Svara

     Aha ok då fattar jag! Jag tolkade det som att Damon satt i ena änden av lokalen, och att Dante var i en helt annan del av byggnaden med några tjejer, och att det var just det som var det roliga och mysiga, alltså att Damon inte ens var i den delen av byggnaden.

     Svara

  Nä, jag avföljer folk när de blir gravida faktiskt (folk jag inte känner alltså, och svenska influencers följer jag inte från början). Jag är inte intresserad så varför skulle jag fortsätta titta på bilder och läsa om deras barn och graviditetskrämpor och vecka för vecka-uppdateringar – för att inte vara taskig? De är inte mina vänner. Jag slutade läsa blondinbella när hon blev en mamma pappa barn-blogg och hade jag följt forni hade jag dumpat henne också.

  Svara

   Var det verkligen inläggets poäng?

   Svara

    Ja, hon verkar ju mena att man ska acceptera att de skriver om annat eller avfölja och att man egentligen inte har rätt att klaga för att barn är en del av hennes liv till skillnad från andra intressen? Jag avföljer, men jag tycker verkligen inte att klagomålen skulle vara mer berättigade om hon började skriva om hockey. Lika ointressant för mig och bloggare vill väl få respons på vad läsarna tycker är kul och inte.

    Svara

   Följer man en blogg för en anledning och sedan ändras bloggarens liv och dem börjar skriva om annat, då är det ju inge konstigt att endel slutar läsa och nya läsare kommer?

   Svara

  Alltså när man har ett litet barn kretsar stora delar av livet runt barnet, klart man kan göra andra saker och ha andra intressen om man vill, men många verkar välja att helst göra saker ihop med sitt barn, och då blir det mycket barn när man skriver om sitt liv

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.