Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

619 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Erfarenheter av balansoljan Zinzono? Bluff eller något som faktiskt funkar?

  Svara

   Bluff och pyramidföretag.

   Svara

  Hur tror ni att Sverige och resten av världen kommer se ut om 30 år?

  Svara

   Islamskt.

   Svara

    Varför skulle det vara det?

    Svara

     Varför? Ja vad tror du själv! Muslimer förökar sig som dansmöss, och med anhörig invandring så är sverige och Europa borta om 30år.

     Svara

      Din människosyn 🤮

      Svara

      Gör de? Men vill muslimer att Sverige ska bli ”islamskt”?

      Svara

      Ja en viss diktator ska ju ha sagt ungefär att man intar inte en land med pansarvagn utan med barnvagnar. Ligger ngt i det, svenska kvinnor får typ 1-3 barn. Invandrade kvinnor får många många fler. Klart de är fler än svenskarna inom en överskådlig tid.

      Svara

       ett land såklart. Störiga nya tangentbordet!!!!!

       Svara

       Oj, låter läbbigt. Är dom bestyckade då, barnvagnarna? Buggaboom.

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         Kan du inte dra till Fb!
         Rasist! 🤮

         Svara

          Det är mycket roligare att bemöta nationalisterna saklig grund istället. Rasistkortet är väldigt utnött vid det här laget. Det passar inte heller då invandringsmotstånd inte är ett exempel på rasism.

          Hela deras argumention är känslobaserad och fylld av logiska felslut och konspirationsteorier. Precis som med vänsterliberaler och socialister/kommunister, alltså.

          Svara

           Suck!

           Hur är (ovans) invandringsmotstånd inte ett exempel på rasism?

         ”The great replacement” – verkligen?

         Det relativt låga barnafödandet bland etniska svenskar beror på att vi inte längre behöver familjen för att ta hand om oss – det gör staten istället. Detta är förstås sant även när det gäller invandrare, även om första generationen inte generellt har den uppfattningen. Är barnen födda i Sverige är dessa barn till invandrare som har svenskt medborgarskap och är fullvärdiga medborgare trots att den svenska etniciteten saknas – ett talande exempel torde vara kungafamiljen – fransmän och tyskar – fostrade i socialdemokratisk värdegrund. Om barnen kommit på egen hand till Sverige är dessa flyktingar och då är det inte tal om invandring.

         Vill du verkligen behålla det svenska socialistiska systemet så mycket att du är beredd att hemfalla åt nationalistiska spökhistorier om greve Kalergis planer om världsherravälde och motivera stängning av gränsen?

         AFS?

         Svara

         Vem är ”man”? Menar du att en diktator skickar hit en massa bestyckade barnvagnar för att byta ut befolkningen?

         Du är rädd att svenskarna ska bli brunhåriga, är det det du menar med islamskt?

         Svara

          Men alltså hur är din läsförståelse? Det handlar inte om bestyckade barnvagnar, är du efterbliven? Det handlar om att man istället för att använda våld ser till att bli så många att man är i majoritet i det nya landet och på så sätt ta över.

          Svara

           Fortfarande. Vem är denna ”man” som organiserar denna långsamma alternativa krigföring? Vet invandrarna/flyktingarna om att de är pjäser i denna strategi? Vet min mamma? Mina morbröder? Fan, jag som fick ett blont blåögt barn. Behöver jag rapportera till diktatorn att jag frånfallit och fått barn med en svensk? Och vem är denna diktator? Shit pomfritt.

           Ja det får du fråga diktatorn om hur hans plan var, blir nog svårt dock för han är väldigt död.

           Ta över hur? Det finns 500k muslimer i Sverige. Tillräckligt många för att vi vid det här laget i så fall borde se begynnelsen av ett muslimskt politiskt parti på väg in i riksdagen. Istället verkar muslimer i Sverige rösta som bilden svensk på de sju redan etablerade partierna. Låter som integration snarare än övertagande för mig.

       Oj! Du har visst en helt felaktig bild kring barnafödande samt hela världen i sig. Tips! Googla lite mer, sök efter lite mer pålitliga källor, läs Gapminder!

       Svara

       Fast de som flytt har ju för det mesta inte hållt med om den synen (extrema former av islam=en synd att bo under kristna normer). Dessutom lever de allra flesta muslimer fredligt sida vid sida med kristna. Känner en muslim som håller i konfirmationen för svenska ykran. Måste ändå vara dit vi vill nå? När religioner kan acceptera att de andra finns och respektera dessa och till och med lära ut andra trosuppfattningar. Mänskligheten ❤️❤️

       Svara

      Ärligt talat, Svärjevänners brist på språkliga och grammatiska kunskaper hotar Sveriges utveckling mer än invandring. Är det inte ironiskt hur ni, som värnar så om svensk kultur, aldrig någonsin bryr er om att vårda det svenska språket?

      Svara

       Varför inte bemöta det folk säger istället för att gå på ganska irrelevanta saker som grammatik? Du vet inte varför personen stavar som en kratta. Tycker det är bra att man försöker göra sig hörd även om man kanske inte fick A i svenska, oavsett om man är Svärjevän eller något annat.

       Svara

        Det är relevant att kritisera Svärjevänners språkliga bruk eftersom de säger sig vilja värna om den svenska kulturen. Språket är en viktig del av kulturen och det är återkommande att just Svärjevänner stavar som krattor. Naturligtvis behöver man inte kritisera någon annans språkbruk om denne aldrig påstått sig bry sig om att värna den svenska kulturen.

        Svara

      Jag som muslim (och enda barnet 🤯) blir mest fascinerad över hur trångsynta människor vi har.
      Fun fact: islam har funnits i Europa under väldigt lång tid, inget som har poppat upp bara sådär 😂
      Du kan med andra ord vara lugn! Europa försvinner inte! Vi vill inte åt er julmust och midsommarstång, era traditioner är inte hotade!

      Svara

       I södra Europa har islam funnits länge, men aldrig i Norden. Och Europa kommer visst försvinna om folkutbytet fortsätter i den här takten, det är enkel matematik.

       Svara

        Helledunedå. Jobbigt att vara genetiskt svensk. Muslinerna tar över. O s v *gäsp* – tror det är typ öppet mål med tanke på det sekulariserade Sverige…

        Svara

        Har södra Europa försvunnit eller finns det kvar?

        Svara

         Oklart 😂😂 Europa kommer tydligen att försvinna pga… människor(?)

         Svara

       Islam har funnits i Europa länge därför att de tvingade sig själva in. De var aldrig välkomna och kom in via krig. Svårt att förstå hur du använder detta som argument?

       Svara

        Kom in via krig, som kristna överallt då?

        Svara

         Kristendomen är också främmande, men den här genomgått en reformation för att anpassas till Europa, Islam har aldrig reformerats eller anpassat sig till något land den invaderat.

         Svara

        Det är helt fantastiskt vad man får möjlighet att lära sig hör på ÖS. Vilka krig var det, och när? ,

        Svara

         Är du verkligen så okunnig? Fråga en spanjor vad Matamoros handlar om, fråga en Bosnier hur dom konverterades, Turkiet var europeiskt ursprungligen osv Allt skedde genom invasion och krig.

         Svara

    Jag hade absolut inte haft något emot om Sverige blivit muslimskt. Däremot sharia lagar och kvinnoförtryck kan någon stoppa upp därbak. Men det är och andra sidan inte synonymt med muslimskt.

    Svara

     Ush, jag vill verkligen inte att Sverige ska bli muslimskt och då är jag typ muslim själv.

     Svara

      Med det sagt vill jag säga att majoriteten muslimer i Sverige aldrig skulle vilja att Sverige blev muslimskt och inte heller skulle tillåta det.

      Svara

      Varför är man muslim om man inte gillar islam då?

      Svara

       Tja, det flesta muslimer är födda muslimer (ärver automatiskt pappans tro) vare sig de vill det eller inte, och riskerar dödsstraff om de officiellt konverterar eller slutar tro. Därför är en del muslimer muslimer fast de inte gillar islam. Men du kanske menar mig? Jag varken gillar eller ogillar islam som tro. Men jag tycker att ett land gör bäst i att vara sekulärt. Och jag älskar Sverige för vad det är.

       Svara

     Jag tycker bara Sverige ska vara kristet. Ser inga fördelar med muslim. Och många av dom som är rasister mot svenskar. Om dom så gärna vill vara muslimer varför bosätter dom sig inte i ett muslimskt land.

     Svara

      Eller hur, och många verkar dessutom inte vilja göra rätt för sig. Och tragiskt med alla invandrarkvinnor som blir fast i hemmet och föder barn efter barn och aldrig lär sig svenska eller kommer ut i arbetslivet, så himla sorgligt att de inte får en chans att skapa sitt liv, bara vara avelsko typ 🙁

      Svara

      Därför att vita svenska människor aldrig blivit utsatta för strukturell diskriminering, vi har inte haft krig på flera hundra år i Sverige, vi har aldrig behövt blivit ifrågasatta för vilken religion vi använder (av majoritetsamhället, pratar ej om Ali på bussen nu okej) vi har heller inte de senaste 200 åren blivit torterade eller jagade på grund av grupptillhörighet.
      Därför kan inte muslimer ”bara bo i sitt eget land”, för de är förföljda och strukturellt förtryckta. Hoppas du får en fin kväll ❤️

      Svara

       Fast muslimer både förföljer och förtrycker ju andra folkslag?

       Svara

        Som?

        Svara

         Krist-na och ju-dar tex (hamnar på modd om man skriver ut normala Ord tydligen).

         Om nu isla-m är så inkluderande varför kan inga levar kvar i mellan östern.

         J

         Svara

        Hinduer I Indien i vissa regioner är väldigt utsatta av muslimska grannar. Varje dag blir döttrar till hinduer bortrövade och tvångskonverterade till islam, i norra Indien. Trycket är enormt på små folkgrupper som försöker bevara den egna traditionen och kulturen. I historien så finns få exempel på muslimska folkgrupper som blivit så självmant, ottomanerna är de enda jag känner till.

        Svara

       Vita svenskar har visst utsatts för strukturell diskriminering. Var tog klassperspektivet vägen??

       Svara

      Man kan inte vara rasist mot svenskar. Man kan säkert ogilla och tom hata svenskar, men det hatet/ogillandet är inte del i ett större system eftersom ett motsvarande system mot svenskar inte finns.

      Svara

       Man kan visst vara rasist mot svenskar.

       Svara

        Vad är rasism?

        Svara

       Såklart man kan? Däremot finns inte den strukturella rasismen mot vita/svenskar, men det betyder inte att individer inte kan vara det.

       Svara

      Jag (32 år) är kristen, katolik. Jag är född och uppvuxen i Sverige, mamma kom till sverige när hon var 7 år och min pappa när han var 23 år (båda från Bosnien). Ändå är jag uppfostrad på ett annat sätt jämfört med mina svenska vänner. Jag är den andra generationen, den går inte att förändra till ”svensk”. Kanske kommer tredje generationen att bli mera svensk, och det beror på om pappan/mamma till barnen är svensk. Det jag vill komma med detta är att det tar tid. Vi har nu fått invandrare i sverige som är ”första” generationen, med tiden så kommer allt att bli ”typiskt” svenskt….

      Svara

  I onsdags läste jag i öppet spår om fördomar mot bland annat lärare. Jag blev faktiskt ledsen när jag läste det. Endast negativa saker om lärare. Tex att utbildningen är så himla lätt vilket inte stämmer. Visst jag förstår också att den inte är på nivå som läkarutbildningen men den är tuffare än många tror. Speciellt nu för tiden när de arbetat i flera år med att förbättra utbildningen och göra den mer forskningsbaserad.

  Jag ställde en fråga i öppet spår för några veckor sedan och undrade just om ni hade varit stolta över att plugga till lärare. Anledningen till att jag frågade var för att jag märker att folk har ganska många fördomar mot det yrket. Ni skrev att det var en konstig fråga och att ni självklart hade varit stolta men sedan får jag läsa otrevligheter om yrket. Jag tycker det är tråkigt att folk har den inställningen till läraryrket och utbildningen och det för att jag tappar glädjen inför yrket helt ibland.

  Svara

   Jag har iallafall inte fördomar om läraryrket. Tycker alla (flesta) lärare gör ett sjukt bra jobb =)

   Svara

   Jag tror att folk överdrev sina fördomar lite, och enbart framförde de negativa fördomarma. Man ska nog inte ta så allvarligt på det

   Svara

   Det finns inget ädlare yrke än just lärare!
   Att frivilligt spendera sin tid med att utbilda andra är enligt mig fantastiskt. Kudos till er!

   Mvh
   Arkeolog som gräver upp det förflutna

   Svara

   Jag är imponerad av lärare! Jag känner två och dem är engagerade och härliga!

   Svara

   Jag är lärare, sjukt stolt sådan! Att spendera mina dagar med små barn som jag ser utvecklas för var dag och dessutom ger all den kärlek till en, DET är oslagbart! Ja, vi är fasen bäst!

   Svara

   Det är ofta folk som inte vet nåt om ett yrke som uttalar sig. Lärare är viktiga, betyder allt för framtiden.

   Svara

   Det var ju bara överdrifter för att få raljera litet. Att folk har så svårt att förstå ironi. Suck.

   Svara

   Jag imponeras av lärare och tycker dem ofta gör ett fantastiskt jobb. Angående utbildningen tycke rjag att lärarstudenter verka ha väldigt mycket fritid, men har vara umgåtts med lärarstudenter från Malmö högskola, kanske är olika på olika utbildningar. Sen läste jag civilingenjör och det är ju väldigt många utbildningar som man märkte hade ett lugnare tempo än oss, inte bara lärare.

   Alla studenter tycker väl att de har mycket att göra men jag tycker man märker stor skillnad få hur mycket fritid studenter på olika utbildningar har.

   Svara

    Spännande då att My, som haft så mycket ’fritid’ på sin ’enkla’ lärarutbildning, lärt sig skillnaden mellan ’de’ och ’dem’ – något man tydligen kan klara sig igenom många års hårda högskolestudier utan som civilingenjör…

    Svara

     ”T” skrev väl inte att utbildningen är lättare, endast att det verkar som att lärarstudenter har mer fritid? Och det har de ju. Inte heller vidare konstigt att man klarar sig på en teknisk utbildning utan att kunna skilja på ”de” och ”dem”? Mer rimligt att en lärare klarar det.

     Svara

     Personen använde ”dem” felaktigt på ett enda ställe men det tycker du tydligen räcker för att skriva en hel dryg kommentar. Jag hoppas du förstår att det säger oändligt mycket mer om dig än om någon annan…

     Svara

     Förstår att du ville vara lite bitig, men vad tror du själv då? Lägger civilingenjörsstudenter fler h på sin utbildning än lärarstudenter? Just jag kan ju vara ett dåligt exemplar eftersom jag inte lyckats lära mig de och dem (lat eller bara tröglärd!), men generellt? Eller är det drygt att ens resonera kring att det skulle finnas en skillnad och därför vill du slå ner ordentligt på mig som vågade påstå att jag tror det? Jag tycker det är rätt uppenbart att det tar olika mycket tid med olika utbildningar, har pluggat en del annat också (utan att lära mig de och dem, tyvärr!) och det skiljer sig verkligen.

     Att lärarstudenter verkar ha mycket fritid tyder väl för övrigt på att de flesta av dem har högre kapacitet än vad de får utlopp för på sin utbildning. Det är de intrycket jag fått av lärare jag pratat med också, att de är frustrerande att nivån på utbildningen är låg och att anser att de har klasskamrater som tar sig igenom den som inte borde gjort det. Gissningsvis för att de varit väldigt låga intagningskrav?

     Svara

     Du har helt rätt, studier i svenska ingår inte i utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet. Att det mesta (litteratur, föreläsningar, rapporter etc) är på engelska förbättrar inte heller kunskaperna i svenska.
     Under min tid på universitetet hörde jag lärarstudenter säga att studier på universitetet var mycket lättare än deras tid på gymnasiet. Som student på civilingenjörsprogrammet kunde jag inte riktigt hålla med om det…

     Svara

   Lärarlinjen kan ju vara förhållandevis lätt jämfört med exempelvis civilingenjör eller så, men jobbet kan ju ändå vara extremt utmanande på många olika sätt som ingen på ett kontor någonsin kommer få uppelva.

   Svara

    Jag håller med. Mina vänner läser till lärare och jag civilekonom. Tempot skiljer sig oehört mycket. Men skulle inte påstå att det är en lätt utbildning för det.

    Svara

   Du verkar vara en känslig människa, och det är bra när man ska vara lärare så man kan se och känna med sina studenter.

   Ett råd för framtiden är dock att försöka att inte låta andras tankar och känslor över något, styra vad du tycker och känner för det. Tänk att folk får tycka vad dom vill, och du tycker det du vill.

   Fördomar kommer vi alla ha, och beroende på vad du ställer för frågor, så kommer olika människor svara och dom har alla olika tankar och tyckande😊

   Lycka till med studierna!

   Svara

    ”What other people think about me is none of my business”

    Svara

   Som elev kan jag säga att jag känner stor respekt för mina lärare och för allt dom jobbar för, alltså oss. Det är ett hårt men mycket fint arbete 🙂 shoutout till min mentor Jenny <3

   Svara

   När det gäller lärarutbildning så är den lätt att komma in på. Men vilka hjältar som orkar med att bli kallade könsord och hotade av en viss”typ” av elever. Lärarkåren är tyvärr väldigt vänster.

   Svara

    Och du känner varenda lärare förstår jag? Är lärare själv och ligger mer till höger än vänster och det gör de flesta av mina kollegor.

    Att lärarstudenter verkar ha mycket fritid är för att det är mycket självstudier. Då lägger man ju själv upp sin tid, vill man hellre sitta på kvällen så gör man det och då har man dagen till annat.

    Svara

   Jag är lärare, högstadiet. Jag är själv stolt över mitt yrke och stolt över vad alla mina kollegor gör, främst för ungdomarna. Utbildningen må kanske inte vara lika intensiv likt en ingenjörutbildning och yrket har inte lika hög status. Läraryrket är utmanande, många kommuner utmanas ekonomiskt och ja, det är jobbigt ibland. Men att se en elev utvecklas i det hen finner som svårt och att plötsligt få en kram av en elev väger upp allt det jobbiga 🙂

   Svara

   Jag pluggar till lärare och jobbar just nu samtidigt. Att jag har tid att jobba/mycket fritid när jag inte jobbar tror jag inte har med utbildningen att göra. Men nog har jag ett läshuvud och studerar väldigt effektivt. Många i min klass pluggar otroligt mycket medan vissa av oss är mer effektiva. Själv tyckte jag att matten var svår. Jämförbar med matte 4 i gymnasiet. Och engelskan var en utmaning, trots att jag bott utomlands. Men än så länge har jag inte behövt komplettera eller göra en enda omtenta. Är klar i vår 😁 är så stolt över att plugga till lärare och verkligen trivs att jobba som det!

   Svara

   Fast det är extremt låga krav/betyg för att bli antagen. Klart att det påverkar. Känner typ 💯 puckon som är blivande lärare. Sorgligt.

   Svara

    Klart det påverkar. Men många av dessa hoppar av vid första praktiken eller missar första ämnestentan. Pga skrämselpropaganda vill för få bli lärare. Men låt er inte skrämmas. Har ni drivet-go for it!

    Svara

   Det är det svåraste och viktigaste man kan göra. Jag är själv lärare och vet att så här års är det knappt någon som jobbar mer än vi. Ofta med otack som lön. Men så möter man en gammal elev som tackar för det man gjort och vad det betytt. Dessutom kan man plugga jättemycket och fördjupa sig så mycket man vill som lärarstudent och sedan måste du själv hålla din utbildning fräsch utöver jobbet som pågår 45,5 timmar per vecka. Du kommer aldrig att stagnera. Du kommer alltid att möts nya elever som du får betyda mer än du tror för . Du kommer alltid att få nya utmaningar. Du har valt rätt yrke. /högstadie och gymnasielärare sedan 2006

   Svara

   Att utbildningen är enkel betyder ju inte att lärare inte ska vara stolta över sitt yrke. Att utbildningen suger är bara ännu ett exempel på hur man experimenterar med vårt yrke… Jag är SÅ stolt över att vara lärare och hatar pretentiösa människor (ofta typ civilingenjörer) som ska berätta för mig hur mitt yrke är? Jag jobbar så sjukt hårt och många timmar varje vecka och mitt yrke är så komplext. Allt jag gör med mina elever baserar jag på evidensbaserad forskning, men till skillnad från många andra yrken har jag fler dimensioner av en arbetsvecka som inte går att läsa sig till på universitetet. Men jag har också roligt på jobbet och skulle aldrig byta det mot något annat.

   Svara

   När jag var liten så var mina lärare mina idoler. Och nu när jag själv har barn så blir jag så glad och rörd när jag ser hur alla barnens underbara lärare och förskolepedagoger bryr sig om mina barn och hjälper dom att lära och utvecklas 🙂 Lärare är bäst och ett av de viktigaste yrkena som finns.

   Svara

  Vad gör ni ikväll? Själv ska jag fortsätta maratonna en serie som jag har fastnat i. Kan.Inte.Sluta.Titta

  Svara

   Vad är det för någon?

   Svara

    Arsenal Military Academy. Så otroligt beroendeframkallande 🙈

    Svara

   Städar…det ser ut som ett bombnedslag här. Bara att jag är så jävla bra på att distraheras av allt annat och jag måste bli klar till imorgon förmiddag…Hej då sömn.

   Svara

   idol, en joint och en massa cheeseballz limited edition, mmmhh!

   Svara

    En joint?
    Nä, skärp dig!

    Svara

     Är två bättre?

     Svara

     Tänk efter nu: säger du så pga att jointar är olagliga, eller pga medlet i sig? Skulle du säga samma sak till en person som hällt upp en drink?

     Jag vill inte tjafsa, bara få dig att tänka!

     Svara

      Hahahha OK boomer 👍

      Svara

       Men lägg av med det där jävla boomer för fan.

       Svara

     Det är härligt att dra en Jolle ibland, hellre det än att smutta på en öl 😖

     Svara

      Polisen kör hårt med webbshoppar nu. Handla inte på flugsvamp etc etc. Köp ditt röka av din lokala. Or not.

      Svara

    Nice, jag och min pojkvän gjorde nyss edibles och nu väntar vi på att dom ska kicka in 😀

    Svara

   Jag ligger med handen på min mage och känner hur min 26 veckor gamla flicka buffar ❤️ Bredvid mig ligger min sambo och ser på något från Netflix.
   Livet just nu 🤩

   Svara

    Samma här fast vecka 32 och Idol istället för Netflix😅

    Svara

    Vad härligt. Jag minns känslan. Själv ligger jag här och lyssnar på min halvårings andetag och njuter av egentiiid 😍.

    Svara

     Hur gick det med sängen?

     Svara

      Tackar som frågar. Det har inte hänt så mycket på den fronten än, mer än att gjort om cribben till en resesäng (flyttat ner underredet). Den har lite mjukare ”väggar” än spjälisen nu när bebis vill upp och stå och klättra men inte har tji på balansen än.

      Svara

     Själv lyssnar jag på min 31åriga mage som bubblar efter en till snickersglass….

     Svara

   Ser matgeek på tuben. Och spelar spel på mobilen..

   Svara

    ❤️ Matgeek❤️

    Svara

   Firat lillajul part 1, imorgon part 2 😍 familj, julmat och klappar till barnen ❤️

   Svara

    Haha jag läste det först som att du ”klappat till barnen”, blev lite fel 😅

    Svara

  hej allihopa. har ni några husdjur? kan ni inte berätta lite om dom?

  Svara

   Jag tänkte skriva jag har en tomte 😂det är ju mycket om julen nu.

   Svara

    Bästa black Friday-köpet? 😼

    Svara

     Hamna fel. Ops 😂 har en katt som är från kks. 17 år gammal och har haft honom i 5 år. Världens gosigaste skit-katt.

     Svara

     Dubbar.. 30% nersatt 🙂

     Svara

   Jag har en underbar sibirisk katt! Hon fyller snart 11 år och jag önskar att jag får många fler år med henne. Bästa katten <3

   Svara

    Åh vad fint. Varför är sibirisk katt så bra tycker du. Min var ingen raskatt men blev 18 år.

    Svara

     Jag fick henne av en kompis, men de har fantastiskt fin päls! Och trevligt humör.

     Svara

   Ja jag har ett litet fluff (hund) som vi kallar för Melonen. Han är en trefärgad sheltie, mysig för det mesta men också väldigt jobbig ibland. För mig är han den finaste fyrbenta varelsen som trippar på denna jord. Min kille no. 1. Hundar är bäst. 🐶❤️

   Svara

   Har världens bästa gosigaste Hoffe . Han är keligare än en katt. Inte alls så vaktig som rasen har rykte om, är snarare översocial och skall kela med alla vi möter ute.

   Svara

    Och jag hade smeknamn på min tex noffe och det var ju likt hoffe. Och guldnosen och minkan. Men hon hette mumma.

    Svara

   En engelsk cocker spaniel, UNDERBAR!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Min ständiga följeslagare!

   Svara

   Jag har en liten gosekatt som heter Marilyn. Haha, jag kallar henne för gosekatt då hon är en stor och fluffig sibirisk kattunge på snart tre år – eftersom de räknas som fullvuxna vid 5 år säger jag fortfarande kattunge om henne. Hon är pratglad, busig, nyfiken och älskar att vara nära. Hon är en typisk sibbe på flera sätt eftersom hon har de där typiska ”hundbeteendena” som de kan få – jamar och pratar en del, möter vid dörren, följer efter mig överallt, älskar att bada, haha… Älskade gumman, jag hoppas så att vi får många år ihop.

   Svara

   Har en liten fluffig hund, Blanco. Som en människa. Pratar, många olika ansiktsuttryck och vill alltid sova middag i min famn.
   Det säga att man inte kan köpa kärlek, men det stämmer inte. Han älskar mig mer än allt och jag samt min man älskar honom mer än allt ☺️❤️

   Svara

   Jag har två katter av rasen Orientaliskt korthår. Det är väldigt sociala och uppmärksamhets-törstande men rätt ”rasistiska”; de vill absolut ha en polare av samma ras, de är inga ensam-katter. De snackar jämt och är rätt diviga, med mycket små hyss för sig. När de sover tillsammans ligger de tätt och liksom håller om varandra som ett gulligt kärlekspar. ❤️

   Svara

   En liten blandning mellan dvärg pinscher och dvärgpudel som är kolsvart och heter Messi. Blev 3 år för några dagar sedan.
   Pigg och väldigt nyfiken hund, älskar barn och mat.
   Väldigt kelig efter kastrering.
   Sover hos matte i sängen.
   Ska snart på pensionat i 16 dagar när jag åker på semester över jul o nyår. (nästan lika dyr semester för honom som min :-D)

   Svara

    Förlåt särskrivningen……..

    Svara

   Jag har en liten mops! Världens bästa, lilla Jussi ❤️

   Svara

    Har också mops! Två stycken! Snart tre! 🙈

    Svara

   Har massa kaniner som betyder allt för mig ❤️ Planerar livet efter deras behov 😂

   Svara

    Kaninhoppning?

    Svara

    Hur många har du?

    Svara

     Och det låter som om du är så fin mot dem.

     Svara

   Har 16 höns, 3 katter och en hund. Hunden hade min sambo när vi träffades. Jobbigt med hund! Han är super fin men man måste ta med sig honom överallt och sköter sig inte själv på samma sätt som katt och höns. Katterna är så mysiga. Jobbet är atr ge dem mat två ggr om dagen. De har kattlucka så ingen kattlåda. Tycker det är ganska äckligt. Hårar dock en del men de är så mysiga och gosiga. Dessutom fångar de möss hos hönsen 👌 Hönsen är minst jobb tror jag. De ska ha mat och vatten och luckan ska stängas och öppnas. Mockas under brädan en gång i veckan. De är sjukt roliga, nyfikna, sociala, gör gödsel och ägg. Bästa djuret vi haft. Plats två är katter. Älskar djur!

   Svara

   Har en katt som heter morfar, han är väldigt fegaste men gosig. Han älskar hänga på balkongen på sommaren, för där kan han spana uppifrån i hemlighet. På vintern älskar han ligga i badrummet pga golvvärme. Så han är väl som vilken katt som helst

   Svara

    Men morfar 😭😻 ge oss historian bakom namnet

    Svara

     Jag vet inte riktigt Om det finns någon historia så, men min sambo älskar katter och inte ja lika mycket. Tror jag för några år sedan bara sa ”skaffar vi en katt så ska den heta morfar” Typ 2år senare skaffar vi en katt, dock såg han ut som en Oscar som kattunge, men nu som vuxen är han en solklar Morfar🤪

     Svara

   Två maine coons. Brukar säga som så att vanliga kattägare är glada om kaffemuggen står kvar på köksbordet. Men maine coons är man glad om köksmöblerna står kvar i köket.

   Svara

    HAHA åh herregud vad jag relaterar! Min Maine Coon river nästan lägenheten när hon leker. Letar efter en större enbart för hennes skull.

    Svara

   Jag har en tokig bengal som jag älskar över allt annat. Vi gör typ allt ihop. Lagar mat, tvättar, sover, tar små promenader i sele. Han sover mest på dagen men på kvällen vill han ha mycket sällskap så helst ska någon vara hemma med honom varje kväll. Han är rätt krävande, men har aldrig träffat en finare individ.

   Svara

   Har en Maine Coon-hona på snart 10 månader. Hon är jättesöt men kan vara den jävligaste emellanåt också. Men älskar henne över allt annat och tatuerade nyss en symbol som representerar henne.

   Är mitt första djur så hon betyder dessutom lite extra 🙂

   Svara

  Vad gör Sindy Niklasson nuförtiden?

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Vem e hennes kille?

    Svara

  Åker till London nästa helg lördag-måndag. Med min nyblivna man och UTAN barn. Halleluja! Tips på bra restauranger eller annat kul? Kommer bo i Soho

  Svara

   Berners Tavern!

   Svara

    Ska kolla upp 🙂 tack för tips

    Svara

   Åh, var precis i London och åt på Wagamama. Så.Sjukt.Gott

   Svara

    Åh tack för tips! Ska kolla upp, bor jättenära en så kanske värt att gå dit

    Svara

    Sjukt dålugt tips, gå inte dit./Londonbo

    Svara

    Det finns ju i Stockholm också, gud så tråkigt tips

    Svara

   Max Martins musikal And Juliet! Verkar grymt bra och med rolig musik.

   Svara

   Zuma ett måste 🙂

   Svara

   After noon tea på Selfrigde

   Svara

   Om du gillar sushi kan jag varmt rekommendera Sushi Samba, utsikten är magisk, baren är super vacker och maten är super med tanke på priset! Älskar London, har bott där förr och det är en magisk stad!
   Ha så kul

   Svara

   Navarros om det ligger kvar! Helt sjukt fantastisk spansk restaurang. Galet goda tapas, räkorna smakade som om dom fångat dom själva typ samma dag

   Svara

   Älskar denna frågan, har bott i London i många år nu och ett av mina favoritintressen är mat, så har testat det mesta som är bra i stan.

   Om du gillar mat från havet så kan jag verkligen rekommendera Bentley’s på Swallow St som också är nära er, Scott’s i Mayfair och Milos i St. James’s är också bra i denna kategorin.

   För frukost så är The Ivy och The Wolseley bra om ni vill ha en posh upplevelse, annars så finns det massor av bra och intima pubar som gör en ordentlig fry up, försök då gå till en independent pub och inte en kedja.

   För kött så är The Guinea Grill och Goodman’s väldigt bra, båda ligger i Mayfair.

   För indiskt så ska ni absolut gå till Kutir om ni har möjlighet att få ett bord, det ligger i ett intimt townhouse och gör helt outstanding mat, otroligt prisvärt också. Annars så är Dishoom ok, och Gymkhana är bra, men har för mig att det brann där nyligen så vet inte om de har öppnat åter.

   För något riktigt speciellt som inte finns i Sverige så ska ni gå till Koya Udon i Soho, där de gör traditionella udon-nudlar. Fantastiskt gott och prisvärt, rekommenderar alla att gå dit för lunch, de gör även bra frukostar. Ett annat ställe som är väldigt speciellt är en Jazzbar i City som heter Oriole, som är kul att besöka.

   Om du vill ha något lite ’coolt’ så kan du absolut gå till ställen som sexy fish, ours, och sushi samba, kan vara roligt att ha sett, men maten är sisådär och det är överprisat. Mest turister och lyxprostituerade som hänger där, och en och annan banker wanker.

   Min absoluta favoritrestaurang är dock italienska Enoteca Turi i Chelsea, där jag och min festman hade vår första dejt. Ett otroligt romantsikt ställe som har ägts av samma familj i många generationer, och ägarna, som idag är gamla, är där varje kväll och hälsar alla gäster välkomna. När jag går på damernas så brukar ägarinnan slå sig ner på min plats och umgås med min partner, vilket jag tycker är väldigt gulligt. I samma kategori ligger äver la famiglia och il trillo.

   Hoppas detta hjälpte! Jag ger GÄRNA mer tips om du är ute efter något mer specifikt 😊

   Svara

   Masala Zone (indiskt) – toppengod mat till bra priser!

   Svara

   Åh finns väldigt mycket bra restauranger i Soho! Om ni orkar gå lite är mitt favoritpastaställe på Goodge Street, al dente. Honest burger finns lite överallt och är värt ett besök (undvik den i covent garden bara, dålig service). Ni måste besöka Carnaby Street, och eftersom ni är där under julmarknadsäsongen är Winter Wonderland väl värt ett besök (men allt man kan göra där är orimligt dyrt så är mest att strosa runt). Julmarknaden på Leicester Square och Trafalgar square är knappt värda ett besök. Finns hur mycket som helst att göra!

   Svara

  Vad tjänar Camilla Gervide på Bloggbevakning måntro?

  Svara

   Jag tjänar pengar och tar ut en lön på 29 878 kr/månad.

   Svara

    Och är det allt du tjänar på Bloggbevakning?
    Eller fonderas andra medel i något företag för att kunna betalas ut senare? Dvs du tjänar betydligt mycket mer än du just nu väljer att ta ut i lön?

    Svara

     Ja, jag tar ut en lön från mitt AB där alla andra pengar stannar till framtida projekt mm.

     Svara

      Vad du tjänar på Bloggbevakning och vad du tar ut i lön är två helt skilda saker och du har redan berättat att du drar in sexsiffrigt på den och din förlikning med Nöjesguiden bevisar att du då talade sanning (när du skröt om det).

      Vad är syftet att nu få det att låta som att du inte tjänar så mycket på bloggen? 🤔
      Retorisk fråga.

      Svara

       Det är två skilda sakerdärför för att pengar som är tjänade är tjänade medan de som inte tagits ut inte är tjänade. Man har inte ”tjänat” några pengar som finns kvar i bolaget innan det gjorts bokslut och finns en vinst att få utdelning genom.

       Camilla regisserade AB 13 september 2018 (enligt allabolag), det betyder ett första bokslut (om det inte redan är gjort men inte inkommet) troligen blir sista december i år, eller allra senast den sista april 2020.

       Om pengarna som eventuellt finns i företaget idag också eventuellt finns kvar vid bokslut, så blir det en vinst. Blir det vinst som tas ut så har företagaren tjänat mer pengar än sin lön.
       Men stålarna kan också ta slut innan det (tex intäktsbortfall och jävligt många andra anledningar…
       Att det finns pengar i ett företag är inte detsamma som att ägaren ”tjänat” dem. (Tyvärr ;))

       Jag hoppas att det går sjukt bra på första bokslutet. För att tjäna mer än sin lön som kompensation för risken att inte få någon lön alls och i princip aldrig vara riktigt ledig, är fan det minsta en bra företagare borde ha tycker jag.

       Svara

        Nice try but no cigar!
        Camilla har drivit den här bloggen i ca fem år och hon har stenkoll på vad den omsätter.

        Och relay, du hoppas på att någon som tjänar sitt levebröd på att tala illa om och driv in massiva mängder med elaka kommentarer ska gå bra? Hoppas du samma sak för Il då, att hon som heller aldrig på riktigt kan ta paus tjänar sjukt mycket pengar och att det går bra för henne? För hennes modell går ut på att lura er alla medan Camillas modell går ut på att driva personer i konkurs eller värre.

        Du tycker att Camilla är en bra företagare, jag tycker att hon lever på att sälja snask och dålig karma. Jag hoppas på att bloggbevakning snart går i graven för att vi alla får ett ljusare liv.

        Svara

         Försvinn nu. Snälla. Gör nåt du blir glad av istället.

         Svara

         Men oj, vad gör du här ens om du inte gillar bloggen? Dina frågor om vad hon tjänar är helt irrelevanta. Du vill bara bråka, så gulligt 😂

         Svara

     Ok då tjänar du alltså mycket mer än du väljer att ta ut i lön.
     Jag frågade vad du tjänade på bloggbevakning inte vad du väljer att ta ut i lön.

     Pengarna som går in i ditt företag är ju pengar ditt företag och därmed du också tjänar. Frågan är vad du tjänar och inte vad du tar ut i lön.

     Svara

      Egentligen…vad har du med det att göra??
      Ska du starta upp en egen blogg??

      Svara

       För att förstå syftet med hur och varför C driver sin blogg som hon gör. Pengar förklarar mycket. Stora pengar.

       Svara

       För att förstå Cs motiv hur hon driver bloggen.

       Svara

        Du verkar ha en riktig jävla hangup.

        Svara

         C är idag i stor maktfaktor. Som en sådan så ska man granska henne noga och pengar är ett stort motiv till varför hon skriver och vad hon skriver om. Eller har du inte sett sambandet mellan hur många klick C får till bloggen = pengar, och vem hon skriver om och hur hon gör det?

         Svara

          Sorry, du har inte ett skit att göra med hur hennes inkomster ser ut. Skaffa dig ett liv.

          Svara

           Vem är du?

           Men vänta nu… Är det ok för Camilla att granska andra men inte ok när andra vill granska henne?
           Jag är också nyfiken och jag är helt säker på att CamCam tjänat väldigt bra på oss läsare, vilket jag tycker hon ska göra de perioder hon gör ett bra jobB. Och de perioder där det kommer pinsamt dåliga inlägg tycker jag inte hon förtjänar en bra lön.

      Min kommentar fastnade i modd men du skriver precis samma som jag gjorde. Hur mycket hon tjänar på bloggen och hur mycket hon drar in är två olika saker. C har redan berättat att hon drar in sexsiffrigt på bloggen och hennes f örlikning med NG bevisar på att det skrytet var sant.

      Man kan ju undra varför hon vill få det att låta som att den siffran är mindre idag. 🤔

      Svara

       Hur mycket hon tjänar på bloggen och hur mycket hon tar ut i lön, skulle det stå och inget annat. 🙃

       Svara

       Ja, det är ju vilseledande att svara på var hon tar ut i lön när hon får frågan vad hon tjänar på bloggbevakning. Hon tjänar rimligen mycket mer än vad hon själv väljer att ta ut i lön.

       Varför svara så bedrägligt?
       Frågan är väldigt enkel och klar!

       Svara

        Vad fan har du med det att göra. Cissi Wallin-varning på dig.

        Svara

         Ska vi anta du tycker att alla granskingar av vad Bellsan tjänar på sina sociala media också är något vi ska skita i?

         Svara

          Du försöker byta fokus. Det fungerar inte. Men visst, har du någonsin sett verifierbara inkomster för Bellsans samarbeten? Nej.

          Svara

           Ok, vi fattar. Vi fattar att du inte fattar. 📚📙

       Då kan man tycka att Camilla skulle kunna våga skriva om Cissi gate! Eller riskar Camilla att få bigga problem då. Vad tror ni andra? Mer cissi w.

       Svara

      Hon tar väl ut så mycket som är hållbart förutsatt att hon ska hålla igång bloggen och ibland betala för kommande utgifter. Så länge hon inte bygger bolag som hon ska sälja och tjäna pengar på tycker jag det är betydligt mer rimligt att betrakta det Som att den lön man kan plocka ut är det man tjänar.

      Svara

       Kommande utgifter för vad då? En ny dator? 😂

       Det finns fler än ILs läsare som är naiva och sjukt blåögda. Nästan som att det blivit en ny sekt. Kombinationen ”BB” verkar ha den effekten. 🙈🤣

       Svara

        Problem du har.

        Svara

      Hon tjänar det hon tar ut i lön tills dess hon fått en eventuell vinstutdelning, då har hon tjänat det också. Men så länge inte ”synsk” är inriktingen i bolaget kan man knappast kräva att hon vet den i förskott. När det är klart vad mer än lön som eventuellt tjänas så är siffrorna offentliga på tex allabolag (y)

      Svara

       Gå nu och lägg dig och testa igen imorgon. Ingen har frågat eftar vad Camilla tar ut i nettolön, vi frågar efter vad bloggen som helhet drar in och det ser ut att vara över hundra tusen, minst.

       God natt på dig Magnus!

       Svara

        Som man frågar får man svar. Det heter inte ”tjänar” om du vill veta vad ett bolag omsätter.
        Jag drar också in en bit över hundra tusen i mitt bolag, kan ta ut 21000 netto i lön. Resten går mestadels till omkostnader och en del blir vinst om jag inte får problem att dra in pengar över hela året, då kan de lika gärna bli lön, gå till omkostnader etc. Det är så jävla dumt att ens diskutera ”vad man drar in” så klockorna stannar.
        Och jag må bete mig som en man, men jag är i högsta grad en kvinna. Så även på den punkten har du allt utom rätt.

        Svara

    Camilla tar du ut det netto? Eller rent från ditt bolag? Jag vet, jag är nyfiken. Rent=netto

    Svara

     Ja, det är netto.

     Svara

      Så då kan vi anta att du drar in minst 70 000kr i månaden på bloggen.

      Svara

       Rättar mig själv. Du tar ut en lön brutto på ca 40 000kr ( jag vet inte skattetrycket i din komun) Man brukar räkna det dubbla av lönen i sociala avgifter pension mm så då drar du in minst 80 000 kr på bloggen och så sparar du visst lite också och vips så är vi uppe i ett sexsiffrigt belopp.

       Så hur var det nu, skulle jag skrota de gamla uppgifterna eller inte?

       Svara

        Ja, att din gissning sträcker sig från 100 000 kr upp till 900 000 kr är både befängt och helt orealistiska siffror..

        Svara

         Det var inte en gissning. Det var fakta utifrån de vaga uppgifter du själv gått ut med. Sexsiffrigt belopp. Om du är missnöjd med det så sparka på dig själv för att du ville skryta utan att berätta exakta siffror och håll din dryga ton för dig själv. Fast det verkar ju ändå som att siffran 500 000 inte var så långtifrån sanningen när du var på NG.

         Svara

         Vilka är de realistiska & korrekta siffrorna då?

         Svara

          Varför måste ni veta? Ingen annan influencer eller bloggare går väl ut med vad de tjänar?

          Svara

  Vad tjänar Camilla på Bloggbevakning måntro?

  Svara

   5 jordnötter och 11 päron per inlägg skulle jag tro 🧐🧐🧐

   Svara

    Och några köttbullar till THK. Det är viktigast.

    Svara

     Oj, det höll jag på att glömma 😥 Förlåt THK

     Svara

      Tack du är förlåten 😉

      Svara

       Haha🙈😂

       Svara

   Jag TROR att hon skrivit vid något tillfälle att hon tar ut en lön på 35.000kr i månaden men är ej säker. Vet iallafall att hon skrivit ut det mer än en gång så hon svarar säkert på det igen 🙂

   Svara

   Hon har berättat att hon tjänar sexsiffrigt i månaden på bloggen och det kan vara allt från 100 000 – 900 000kr/mån.

   Svara

    Det var då, och anledningen till att vi till slut förlikade då NG inte kunde betala mina fakturor med det avtal vi hade då.
    Så allt du påstår dig veta om min ekonomi från tiden då jag låg på Nöjesguiden är bara att skrota då ingenting av det längre stämmer.

    Svara

     Men haha, va? Jag påstår inte att jag vet någonting annat än vad du själv har berättat och blivit bekräftat. Om det ser annorlunda ut idag så är det upp med siffrorna på bordet. Innan du har gjort det så är det du sist sagt och som har blivit bevisat från annan källa det som gäller.

     Var det här en öm tå eller varför tar du till den här stingsliga tonen?

     Svara

      Förlåt, jag var kanske lite otydlig..
      Jag tjänar ju så klart pengar på bloggen, men fakturerar även för andra projekt som är kopplade till Bloggbevakning, men som jag inte skriver om här just nu.

      Konceptet ”Bloggbevakning” är större än bara den här bloggen.

      Svara

       Där ser man. Du har börjat att fakturera också. Ännu större skäl att sätta luppen på dig.

       Svara

        🤦🏽‍♀️ Gå ut i solen, gör något vettigt av ditt liv än att läsa en blogg du inte verkar gilla.

        Svara

       Vad är det för andra projekt?

       Svara

     Vad är det som stämmer då?

     Vad tjänar du på bloggbevakning som helhet? En ganska enkel fråga…

     Svara

      Jag vet vem du är.

      Svara

       Vem då?

       Svara

       Det vet jag också

       Svara

        Vem, och säg inte Cissi.

        Svara

      Ställ den frågan igen om någon månad så kan jag nog ge dig ett mer utförligt svar än nu. Jag har ännu inte bestämt mig för vilket avtal jag ska skriva på, men det kommer nog.

      Svara

       Vet du alltså inte vad du tjänar på Bloggbevakning nu?

       Svara

        Klart hon vet. Men hon vet att det kommer sticka i ögonen på folk så hon håller tyst.

        Svara

     Menar du att intäkterna sjunkit dramatiskt efter tiden på NG?
     Hur mycket?

     Svara

    Så typiskt svenskt att grubbla på nån annans ekonomi🤣

    Svara

     Som alla här som grubblar över Pow, Bianca, Cissi, Margeux och Bellsan då eller? 🙂

     Svara

  http://archive.ph/9OxUw
  Här ser vi en arkiverad sida av den svenska wikin som tar upp skribenten på bloggbevakning. Nu verkar den sidan ha blivit raderad. Någon som kan fylla i?

  Har Camilla träffat Jennifer Lopes in intervjuvat henne?

  Svara

   Ska tydligen ha varit en telefonintervju

   Svara

   Cissi Wallin, kan du inte nöja dig med Gardet, för det finns tydligen inga andra kvar där?

   Svara

   Haha nope, Camilla försökte jättelänge få det att verka som att hon träffat Jennifer Lopes men tillslut var hon tvungen att erkänna att det bara var en kort telefonintervju. Hon överdrev en himla massa annat med när hon skrev ihop det där CV:et som hon nu har raderat efter folk började ifrågasätta det. Påminner väldigt mycket om Linnea Claeson och Bella. 🙂

   Svara

    Fast alla överdriver ibland ingen skada skedd. Vi är alla bara människor.

    Svara

     Tycker du samma sak om Linnea Claeson? Bella? Cissi? Ingen skada skedd där eller?

     Svara

     Så det är okej att överdriva hela sitt CV?

     Svara

     Har du ens läst hennes wiki-sida?

     Svara

    Camilla vad säger du, ljuger du ibland?
    Har du försökt att skaffa dig ett CV som du inte alls har?
    -Berodde detta på dålig självkänsla eller bara på att du ville skryta lite på andras bekostnad?

    Svara

    Hon har skrivit hela wiki-sidan om sig själv med, sen tog hon bort allt när folk frågade om det.

    Svara

    Stämmer hennes Linkedin profil?

    Är det du Camilla själv som sett till att det inte finns några internetarkiv på det du kallade ”sveriges största musikblogg”?
    Varför har du i så fall sett till det?
    Finns det några andra förklaringar till att Internetarchive har exkluderat din gamla blogg menar du?

    Eller var mycket som stod där också lögner och därmed något du inte vill konfronteras med? Utan tycker det är skönare att kritisera andra?

    Svara

     Åh kämpa!

     Svara

   Haha Camilla var så bitter att hon var tvungen att ta med det här på sin wikipedia:

   ”2012 blev Camilla nominerad till Årets Bloggraket på Veckorevyns Bloggawards som hon förlorade till Molly Sandén vilket resulterade i väldigt kritiskt inlägg mot Veckorevyn då Camilla inte ansåg att Molly bloggar utan bara har kopplat sitt instagramkonto till sin blogg. Hon fick medhåll från många håll då många kritiserade att majoriteten av de vinnande bloggarna var Veckorevyns egna bloggare.”

   Svara

    Fast om det stämmer är det ju relevant information? Både om man gynnar de egna bloggarna, samt om man får bloggpris men inte riktigt har en blogg?

    Svara

  Skulle vara kul om folk ville dela med sig av sitt absoluta favoritnamn till ett framtida barn! (eller om man redan fått ett barn som man har gett ett namn) Har själv en lista med typ 60 namn jag gillar väldigt mycket, men vill höra det som ligger allra högst på listan om man fick bestämma helt själv vad barnet ska heta! Mitt favoritnamn är Ruben <3

  Svara

   Elsie och Albin.

   Svara

   Anais och Mireille heter mina döttrar

   Svara

    Hur uttalas Anais? När jag säger det blir det anus eller anis..

    Svara

     Anää

     Svara

     Anna-is. Finns en jättebra författare som heter Anaïs Nin.

     Svara

      Jag har alltid trott att man uttalar det ”Anä” men fick tänka om när Vinterstudion uttalade Anaïs Bescond som ”Anna-is Bescond”.

      Svara

       Ska det uttalas som ”anna-is” så är det korrekt är skriva Anaïs, som personen du nämner ovan. Namnet Anais uttalas alltså Annajs. Ï finns där av en avledning.

       Svara

        Utan trema blir uttalet ’anä’.

        Svara

       Åh tänk,imorgon börjar äntligen skidskyttet igen!

       Svara

    ❄️❄️❄️

    Svara

   Ja det där är olika. En granne döpt sonen till melker. Gillar det inte alls. Saga är fint. Ja det finns massa. Jättesvårt.

   Svara

    Och när ungen är jobbig kan de kalla honom Melkor!!!

    Ett skämt, obviously. Hade en kompis i tonåren som hade en katt som hennes brorsor hade döpt till Smeagol och när hon var elak kallade de henne Gollum… 😉

    Svara

   Linnea. 😍

   Svara

   Knut och Märta

   Svara

    Två av mina absoluta favoriter också!!

    Svara

   Nina, vackraste flick-/kvinnonamnet.

   Svara

   Mina favoriter just nu är Agnes, Vera, Clara, Ivar, Alfred och Sander. Sen blev jag väldigt förtjust i Moa-Li från vår tid är nu…

   Svara

   Jaa bra idé! Jag väntar tvillingar och behöver bombas med alla namn som finns! Jag har kollat igenom varenda namnlista på Internet, men det är något helt annat att bolla med andra. Sen så är vissa namn fina tillsammans men inte annars, och vise versa.

   Svara

    Vad kul! Själv är jag inte i närheten av barn än men älskar namn och man vill ju vara lite förberedd, hehe. Håller med om att många namn inte passar med varandra, eller inte passar med efternamnet barnet ska få. Och för att inte tala om att jag har några mellannamn jag gärna vill klämma in och det måste ju också bli ett flyt…

    Svara

    Dan och Mark
    Kon och Jack
    Schack och Matt

    Svara

    Stella och Tilde,
    Polly och Ester

    Svara

     Polyester? Låter lite plastigt.

     Svara

   Moltas

   Svara

   Har svårt att välja mellan Fiona, Stella & Bianca som tjejnamn eller Nicolas, Harry eller Henry

   Svara

    Har också Stella, Harry och Henry högt upp på min lista!

    Svara

     Så fina namn! Är dock smålänning så är lite rädd för hur Harry hade låtit om jag valde det namnet. ”Hajjjy, häej ha du djickan”

     Svara

     Ja Stella är så fint!

     Svara

     Harry är ett smeknamn för Henry. Så, kör på Henry och ge ungen smeknamnet Harry. Som normala människor…

     Svara

      Eller så gör man som man själv vill bara!

      Svara

      Hur är Harry ett smeknamn för Henry? Två helt olika namn enligt mig 🤔

      Svara

      Henry Potter

      Svara

      I vilken värld är Harry ett smeknamn för Henry? Två helt olika namn.

      Svara

       I Storbritannien. Prins Harry heter tex inte Harry utan Henry

       Svara

        Har bott i England men stött på lika många Henry som Harry.

        Svara

         To be fair så är de nog white trash, jag håller helt med om att Harry är ett smeknamn för Henry och inte ett riktigt namn.

         Svara

       Men har följ ingen koll på någonting längre?!

       https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Harry

       Svara

      Det är dock väääääldigt många namn som ryker om vi ska köra den principen benhårt.

      Nya namn skapas genom varianter av gamla och har gjort det sen urminnes tider. Kan också störa mig på namn jag tycker låter som smeknamn, men det är subjektivt och ingen exakt vetenskap, för backar man tillräckligt långt tillbaka i tiden är ju även orginalnamnet ett smeknamn.

      Svara

       Precis:
       Elsa, Lisa, Liz, Elise = Elisabeth

       Malin, Lena, Malena, Molly = Magdalena

       Johan, John, Hannes = Johannes

       Inte många namn som inte är härlett ur eller diminutiv för ett annat.

       Svara

   Carl-Johan. Har verkligen snöat in på det, tycker det är så charmigt!

   Svara

    Svampen 😉

    Svara

     Exakt, och nästa pojke får bli herr Kantarell

     Svara

     Fast svampen är ju uppkallad efter kungen.

     Svara

   Mio, Felix, Ronja och Katarina 😍

   Svara

   Leon och Corrinne hoppas jag kunna använda! (det är dem som sambon också gillar från min lista 😂)

   Svara

    Ayla, som min dotter heter 🌸

    Svara

     Mammutjägare?

     Svara

      Aila är finare, samiskt.

      Svara

       Tycker inte jag. Ayla e turkiskt och betyder månsken. Kan väl tillägga att vi har turkiskt påbrå.

       Svara

      Nej, månsken på turkiska (har turkiskt påbrå) och ett väldigt vackert namn i min mening 👍🏼

      Svara

      Nej, månsken på turkiska (har turkiskt påbrå) och ett väldigt vackert namn i min meningn ☺️

      Svara

   Lilly & Theodora

   Svara

   Matilda ❤️

   Svara

    Fat det hette du ju själv ser jag nu så det går ju bort.. 😂

    Svara

     Haha! Tycker faktiskt själv att det är ett kanonnamn!

     Svara

   Jag har tydligen valt ett (enligt familjeliv, haha) wt-namn till mitt ena barn och det gör mig ärligt lite ledsen. Inte för att folk inte tycker om namnet, det får man väl tycka som man vill, men att vuxna människor sitter och dömer barn baserat på namn. Kanske lite ot nu 🙈

   Svara

    Vad är det för namn då? Gissar på Liam, Kevin eller Cassandra 🙈 fattar att det känns trist men ta inte åt dig av det, tänk på hur många det är som inte hänger där som tycker det är fina namn!

    Svara

     Eller Cevin som alla stavar nuförtiden 🙈

     Svara

     Hon heter Nova 🙂 jag tycker det är ett helt normalt namn, har legat på namntoppen jättelänge bland annat.

     Och nejdå jag tar inte åt mig på det sättet, det är ju väldigt olika vad man tycker är fint. Det är själva grejen att typ ”jag jobbar på förskola och alla barn som heter x beter sig så och så”. Att man måste döma barn är så sorgligt på nåt sätt.

     Svara

      Nova är jättefint! 🤗

      Svara

       Tack ❤️

       Svara

    Så konstigt hur ett namn blir wt, som namnet Luna. Tycker det är ett så mjukt och lent namn, vanligt namn bland flickor i mellanstadiet i Danmark. Yoga girls dotter heter Luna, tycker inte att hon är wt? Fattar inte!

    Svara

     Känns som att det är de ”unika” namnen som ”är” WT?🤔 Om inte unika, så i alla fall typ amerikanska namn (som, beroende på namn, kan bli unikt eftersom det här är Sverige).

     Skulle jag jämföra namnet Sven med ett namn som t.ex Novali/Nova-Li/alla tänkbara varianter, så känns Novali mer Wt än Sven.
     Så det känns som att ursvenska, eller namn som accepterats i svenskan, inte är wt. Bara en gissning🤔🤷‍♀️

     Svara

      Nja, inte om man ska tro familjeliv. Då kan såna namn som typ Anneli vara wt också 😂

      Svara

   Hope och Harper är mina favoriter. Tyvärr funkar dem inte så bra på andra språk än engelska så skulle nog inte döpa mina barn till det men så mysiga

   Svara

   Petrus och Saga

   Svara

   Saga heter min dotter, finaste namnet enligt mig 🙏🏻❤️

   Svara

    Jag har också en Saga ❤️ Och en Wendela.

    Svara

   haha satan, räknade hur många namn jag har på min lista och det var över 100… visserligen alla namn jag typ ens kan tänka mig! Sen är 26 fetmarkerade och det är mina favoriter…

   Svara

   Majken och Morris

   Tea och Tyra

   Charlie och Cesar

   Lilly och Lea

   Svara

    Älskar Majken, tycker det är både vackert och rivigt på samma gång! Min farmor heter Anna-Maj så det hade kunnat vara en liten blinkning åt henne också 🙂

    Svara

    Majken❤️ Lobbade hårt för att ettan skulle heta det men det blev en Alma istället ☺️

    Svara

    Låter som ett hunddagis.

    Svara

   Känner en norsk tjej som heter Aud, det tycker jag är så fint.

   Svara

    Känner en fransk tjej som heter Aude

    Svara

    Fast svårt på norska när au-diftongen uttalas öu:
    Öurora
    Öugust
    etc

    Svara

   1: Seckalina
   2: Jourline

   Svara

    Eller tundra

    Svara

     Eller kanske Malekai (uttalas ”mälekaj)?

     Svara

      Ja det är också fint! Bara inte Hugo, det passar inte riktigt på en vuxen människa tycker jag.

      Svara

       Njäe, kanske inte så kul när barnet som vuxen måste presentera sig som Hugo… Då är nog Yesica eller Callum mer passande tycker jag.

       Svara

        Ja, väldigt tidlöst och klassiskt 🙂

        Svara

         😂😂😂

         Alecto?

         Undrar vad ungen fick för namn?

         Svara

   Tillie.

   Svara

    Åh att vi inte tänkt på det! Nämnde det för sambon och han gillade det! Såklart en av dem ska heta Tillie.🤩

    Svara

     Coolt. Får man komma på dopet?

     Svara

   Hade en kollega som hette Ruben. Han var välhängd, det var trevligt 😀

   Svara

    🤔🤣

    Svara

    Vad jobbar du med😆

    Svara

     Haha på kontor jobbade jag då. Jag och Ruben brukade ha ”konferens” 😀

     Svara

   Celie och Jamie är fina namn 😍

   Svara

   Min dotter fick namnet Ejla 🥰

   Svara

   Stephanie

   Svara

   Mina bidrag är Matilda (hej! ;)), Eloise och Ingrid, samt Alfred, Ruben och Harry (eller Henry).

   Svara

   Harry & Nora. 😊

   Svara

  💔Wilma💔

  Svara

   ?

   Svara

   Så himla sorgligt 😔

   Svara

  Visst känns det som folk generellt är dåliga på att lyssna på andra?!
  Är folk så inne i sig själva eller?
  Jag frågar och lyssnar för att jag är intresserad av andra människor. Men får sällan frågor tillbaka..
  Har vi blivit mer ego och självcentrerade?

  Svara

   Japp. Jag själv lyssnar. Pratkvarnar som bara malar är ju så jobbiga. Lagom är bäst. Nej till egon. Har en sådan kompis och så trött efter att vi tex fikat.

   Svara

   Håller med. Frågar alltid ”hur är det med dig”, så börjar personen dra sin livshistoria, men återkommer aldrig till följdfrågan ”hur är det själv?”. Egocentrisk eller socialt handikappad, i dont know.

   Svara

    Båda tror jag. Att en del inte fattar att andra vill prata med. Jo det är ego. Och tröttsamt med sådana.

    Svara

  Julklappstips till någon som redan har allt?

  Svara

   En bok. Nog måste det finnas någon bra bok personen inte läst

   Svara

   En tidningsprenumeration.

   Svara

    Hotellfrukost För två. Brukar vara väldigt uppskattat

    Svara

     Blir det inte som att rita en bulle på en sten att få hotellfrukost men inte själva övernattningen?
     #nyfiken

     Svara

      Det är ju frukosten man vill åt när man sover på hotell.

      Svara

   En spabehandling, biobiljetter, choklad.

   Svara

   En upplevelse. Teater, musikal, konsert.

   Svara

   Är han/hon äventyrlig av sig? Kanske det här i så fall: https://sv.bodyflight.se/

   Svara

  Jag är gravid. Sex veckor gången och det var inte direkt planerat trots att jag och min kille absolut är i rätt ålder.
  Jag känner mig pirrig, livrädd och tacksam men mitt enda orosmoln är min killes känslor. Han är en allvarlig person och hans steg känns tyngre nu än förr.. tror han tvivlar på sig själv och sin förmåga att vara en bra pappa (vilket han tveklöst kommer bli, alla ser det förutom han själv) och Jag känner mig lite tyngd av hans stora allvar (detta är inget han belastar mig med ska tilläggas, han är otroligt varm stöttande och lyhörd för mina känslor).

  Vet inte riktigt vad jag vill – kanske fråga om någon har liknande erfarenheter av en blivande pappa som inte riktigt kände sig redo. Hur blev det sen? Önskar att vi någon gång under graviditeten kan vara pirriga ihop ♥️

  Svara

   Det kommer ändras, ni är precis i början av graviditeten så det är helt naturligt att känna sig rädd och orolig! En graviditet är en lång tid att vänja sig vid tanken på att man ska bli någons förälder 🙂

   Svara

    Det är ärligare att svara att man faktiskt inte vet hur det kommer bli, så man kan förbereda sig på olika scenarier. Det kan också vara så att killen inte vänjer sig utan drar sig undan mer, och då är det bra att vara förberedd på det för att tänka på hur man ska agera då. Alla är olika och man kan inte garantera att det kommer att ordna sig bara för att tiden går.

    Svara

   Jag är nu i vecka 32, inte alls planerat men ”rätt” i tiden (stabil relation, hus, fast jobb, osv). Min sambo hade svårt att ta in det i början, men efter första ultraljudet så hände något och han är lika förväntansfull som jag är nu!

   Svara

   Svar till dig 20:28 nedan.

   Svara

   Mitt tips är att vara öppna med den där oron. Berätta på MVC att ni känner så. Berätta för familj och vänner som ni känner förtroende för. Brukar hjälpa att inte hålla oron för sig själv och är man öppen så är andra öppna tillbaka och berättar att de är oroliga.

   Svara

    Eller alltså berättar att de haft liknande känslor.

    Svara

  Gåsmamman 💕 Barry är så jävla sexig. Hade absolut inte tackat nej, trots alla omständigheter.

  Svara

  Jag är lite nyfiken på det här med att leva med någon man inte delar tro med. Jag har varit på ett par dejter med en kille som är frikyrklig (inte superhardcore men ändå troende) och jag är absolut övertygad ateist sen alltid. Jag respekterar folks tro trots att jag inte delar eller kan förstå den, och han verkar inte heller ha något emot att jag inte är troende (vilket han väl är van vid att folk inte är) men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur vårt framtida liv hade sett ut om vi blev ihop. Nu tror jag inte vi kommer ses mer pga andra anledningar, men jag hade tex aldrig gått emot mina principer och gift mig i en kyrka, tagit mitt barn till kyrkan innan hen vill dit själv osv. Nu kom vi inte till sexbiten under våra dejter men jag funderar också på om han kan ha haft något emot att jag har legat med många och haft massor med lösa förbindelser? Insåg ju dessutom när jag var med honom att jag svär som en borstbindare, eftersom han inte gjorde det överhuvudtaget…

  Har någon här erfarenheter av den här typen av förhållanden så vill jag jättegärna höra hur ni har löst det! 🙂

  Svara

   Jag är troende katolik och är gift med en icketroende svensk som dock är döpt. Vi gifte oss enligt katolsk ceremoni men i en svensk kyrka. Det fungerar bra, vi respekterar varandras tro och har väldigt snarlika värderingar i övrigt, båda är konservativa. Han är väldigt nyfiken och intresserad av att lära sig om min tro vilket är fantastiskt men bara en bonus. Våra barn kommer att få katolsk uppfostran men kommer naturligtvis få välja vad de vill när de fyllt 18.

   Svara

    Hur kan man pracka på sina barn sin egen tro med brasklappen ”de får välja själv när de fyllt 18”? Låt dem få välja själv från start, istället!

    Jag skulle aldrig uppfostra utifrån tro, i och med att den är så personlig. Jag berättar om många olika trosuppfattningar och låter dem närma sig ev. tro på egen hand.

    Svara

     Det är upp till varje förälder hur de vill uppfostra sina barn 🙂 naturligtvis vill jag att mina barn fostras i den tro jag har och anser att det är det rätta för dem.

     Svara

     Lägg av, du är uppenbarligen radikal ateist, vilket är bra mycket värre. Jag är personligen ”lätt” religös och min partner är agnostiker, och kommer att ta mina barn till kyrkan och synagogan för att de ska ha möjligheten att lära sig om religion och sen själva kunna ta beslutet om det är för dem eller inte. Men den trygghet som kyrkan kan ge när det krisar sig är ovärderlig och jag vill verkligen ge mina barn möjligheten att utnyttja det om de skulle behöva.

     Svara

    Bor du i sollentuna? 😉

    Svara

    Borde man inte uppfostra utan religiös inblandning och sen låta dom få välja själv vid 18 istället?

    Tycker inte att man ska välja religion åt någon, det är det något man ska välja själv. Inte tvingas in i.

    Svara

     Det är dock inte fråga om något tvång, jag blev inte tvingad till någonting och det kommer mina barn heller inte att bli 🙂 man kan ge en god religiös uppfostran helt utan tvång!

     Svara

     Vi ”tvingar” ju in barnen i allt annat vi tycker är vettigt så varför skulle religion vara ett undantag. Man väljer deras kläder, frisyrer och matvanor utifrån eget tycke och smak. Även om man låter dem vara med och välja så formar man dem hela tiden, medvetet eller inte. Och man kan ju inte gärna undvika allt som barnet eventuellt skulle vilja välja bort när det blir äldre!?

     Svara

   Jag dejtade en kille som var jehovas vittne under ett år. De kallas inte sekt längre men jag vill påstå att de agerar ”sektigt”. Ska helst bara hålla sig med att umgås med sina egna. De skvallrar dessutom på varandra för att meddela om nån agerar felaktigt. Han kände sig väldigt jagad och jag fick gömmas. Inget fick synas på sociala medier. Jag är glad att jag kom ur det…

   Svara

    Jehovas gillar jag inte. Dom anser sig vara utvalda. För mej är alla människor lika mycket värda och inte sjutton ska några bli utvalda. Och sedan hur dom utestänger dom som hoppar av. Det är inte kärlek.

    Svara

   En vän blev tillsammans med en Jehovas vittne tjej. Hon blev då utesluten och förlorade hela sin familj när hon flyttade till honom. Nu några år senare sörjer hon sin förlorade familj, medan han känner sig lite begränsad då hon vägrar engagera sig i t.ex. jul och födelsedagar (han har 2 barn han gärna vill ge en vanlig uppväxt). Även om hon inte är aktivt Jehovas vittne längre så vill hon inte bryta med deras regler. Så känns som om båda kämpar mycket med dessa problem. Jag tror inte det kommer hålla men vad vet jag.

   Svara

   Är sambo med en frikyrklig kille sedan 8 år trots att jag är ateist. Vi har båda en live and let live inställning. Det är ibland en kulturkrock och jag hade nog tyckt att det vore jobbigt om han försökt förändra mig, därför försöker inte heller jag förändra honom. Han lever dock inte särskilt religiöst i vardagen utan det är främst att han har sin tro.

   Vissa värderingar som han har med sig hemifrån uppskattar jag verkligen. Han är otroligt hängiven vårt förhållande och tror alltid att människor är goda. Jag har fått ifrågasätta vissa av mina egna fördomar om religiösa människor sedan vi träffades. Har mött en del trångsynta och dömande men min partner är den minst dömande människa jag känner.

   Om vi får barn så är vi eniga om att vi kommer vara tydliga med att det viktiga är att vara en bra människa och att det är fritt att tro eller att inte göra det. Tror dock att det är viktigt att prata om det innan barn är aktuellt.

   Svara

   Jag bor i Italien med min italienska sambo, han är katolik och jag är ateist, fungerar bra för oss, vi respekterar varandras syn vilket jag tycker är superviktigt. Vi pratar väldigt sällan religion då vi tycker olika, inte för att vi skulle bråka utan mer för att vi har olika syn o för att respektera varandras val. För han är religion viktigt men de är det inte för mig, blir de giftemål så blir det katolskt bröllop vilket är okej för mig, för mig handlar bröllop väldigt lite om religion och mer om att fira kärlek ❤️

   Svara

   Jag är förlovad med min man som är muslim och jag är kristen. Vi har pratat mycket om olikheter i våra religioner och jag är väldigt engagerad att lära mig mer om islam. Jag tror det har hjälpt att jag inte själv eller min familj är så religösa kristna. Jag har alltid drömt om att ha ett bröllop utanför kyrkan. Våra framtida barn kommer vara muslimer för att min fästman önskar det samt hans föräldrar eller så får barnen helt enkelt välja i framtiden. Jag har inga problem med det och jag tror inte mina föräldrar kommer vara besvikna över det heller. Jag dricker inte alkohol (det är förbjudet inom islam att dricka alkohol) så det har aldrig varit ett problem heller och jag har valt att sluta äta gris. Jag är en väldigt öppen människa så jag tror det har hjälpt mycket.

   Svara

    Omg u brainwashed guuuurl

    Svara

  Bästa black Friday-köpet? 🌼🌼

  Svara

   En ny madrass! Förhoppningsvis kommer ryggen sluta göra ont nu.

   Svara

   Dubbar till skor..

   Svara

   Kanske ett idiotsvar men:
   INGENTING
   Är nöjd med att jag inte börjat handla loss eftersom jag absolut inte har råd eller behöver något.

   Svara

    Samma här. Pengar på banken är mycket bättre.

    Svara

     Ibland behöver man handla något.

     Svara

   Stod mellan att köpa ett luddfordal för 60 spänn eller en kudde för 30. Det blev kudden.

   Svara

    Luddfodral, haha🤦‍♀️ det kanske vore nåt annars, årets julklapp 2020?

    Svara

     Precis man stänger in sig i ett ludfodral för att skydda sig mot en hård verklighet. Varför inte.

     Svara

      Kan jag få två?

      Svara

      Det lät mysigt! Krypa in där när det är kallt vore inte heller så fel😍

      Svara

   En (fejk) pälsjacka för 157kr och en trenchcoat för 157kr den också från lager157

   Svara

   Köpte ett skidställ!

   Svara

   Köpte två kattungar och en kebabtallrik. Inte rea på något av det dock…

   Svara

   Ny soffa, vinterrock och hudvård!

   Svara

   Sommarskor från Toms! Nu är jag redo för värmen 2020 😊 Toms brukar vara för dyra för mig annars men de är så galet sköna, så jag passar på nu.

   För många av oss som måste planera våra köp och vända på slantarna är Black Friday fantastiskt!

   Svara

   Min man spräckte sina kostymbyxor i veckan så beställde nya för halva priset. Och T-shirtar att ha under skjortor till honom, de han hade började bli riktigt slitna. Så byxor 450kr istället för 900, 4 t-shirts 240kr Istället för 400.

   Själv fyndande jag på klädbytardag i måndags. Jag hade inga biljetter, så då kunde man köpa istället. Jag fick med mig hem; två par jeans (esprit&lee) kostymbyxor, täckbyxor, tvåvinterjackor och en vårjacka. För 300kr!!!

   Svara

   Jag fick ett bättre begagnat luftslott nästan gratis, fick hämta det ute på vischan på Lidingö någonstans.

   Svara

   Köpte massa trevligt konstnärsmateriel hos Arteza! Riktigt bra rabatter på mycket. Blev akrylfärg, akvarellfärger och ett gäng block och skissböcker.

   Svara

   Flygresor.

   Svara

   BH

   Svara

  Köpte pepparkaksdeg och skar i skivor, in i ugnen och sen mölade i mej.

  Götttttt

  Ha en mysig helg alla.

  Svara

   In i ugnen var väl inte nödvändigt, pepparkakor är godast i degform😄

   Svara

  Jag undrar kring glas-lunchlådor! Alltså inte maträtten i den. Vi är en rätt liten arbetsplats med diskmaskin så det är helt naturligt att vi lämnar kvar och får matlådorna och locken diskade. Men! Vi alla har samma storlek i glas men från olika fabrikat: Ikea, Claes Ohlsson, Ica, osv. Locken är inte de samma för dessa och passar inte. Så ofta har jag kommit hem med matlådor med fel lock. Ibland hittar jag bara två lådor som är mina när jag egentligen äger fem, osv. Hur kan jag märka upp dem? Hur håller jag koll på vilka som är mina? Tejp, penna?! Hur gör ni? De ska klara micras och maskindiskas. (haha, ett sånt knäppt i-landsproblem men detta skapar jättemycket irritation…)
  Glad helg annars!❤️

  Svara

   Men diska den för hand istället direkt efter lunchen, och ta med den till ditt skrivbord sen.

   Svara

    Bästa svaret!

    Svara

    Helt rätt svar, diska din egen lunchlåda direkt istället för att fylla upp diskmaskinen. Ta dessutom upp dina matrester i slasken efteråt! Jag städar på ett mindre företag med 22 anställda och alla rikspuckon som ställer sin urskrapade matlåda på diskbänken som står kvar till dagen efter eller som ställer den i diskmaskinen och lådan med matlådor svämmar över av typ 30 kvarglömda lådor varje vecka som ingen vill kännas vid. Jag slänger minst 20 matlådor i veckan, annars skulle vi inte komma in i köket vid detta laget pga allt som personalen lämnar kvar.
    Samma med de som skalar apelsiner på rasten så det droppar och rinner hela golvet i lunchrummet. Tack så mycket för att ni vuxna människor inte kan ens ta med er era saker hem. Värre än småbarn!

    Svara

   Klisterlapp med ditt namn på

   Svara

   Lappeliten.se 👍

   Svara

   Penduro och andra hobbyaffärer har pennor som man kan skriva på glas med

   Svara

   Fräs in namn med en liten borr.

   Svara

   Men skölj ur bara och ta med dig hem odiskad så är problemet löst? Detta är ett jäkla ofog med personal som ska blanda ihop sina privata saker med företagets disk. Vi har två på jobbet som håller på med matlådor med och det är ett JÄVLA tjat på dom hela tiden om var dom är och vems det är.

   Svara

  Känner mig helt tom, pluggar men har ingen lust, svårt att ta sig upp på morgonen , mår illa och känner mig bara tom, varken ledsen , glad eller stressad. Någon som varit i samma sits?

  Svara

   Yes, jag har det. I mitt fall var det utbrändhet med följa de depression men så behöver såklart inte fallet vara för dig. Värt dock att kolla upp detta med en läkare samt insistera på att dom testar alla fina värden. Har du varit stressar under en längre period?

   Saker som kan hjälpa: näringsrik kost (proppa i dig gröna blad, bönor och frukt), motion (räcker med raska promenader och helst i dagsljus), slarva inte med sömnen, se till att ha ordentliga vilodagar mellan plugget och – detta får man väl inte tipsa om – kör dubbla D-vitamintillskott nu när det är så mörkt.

   Vet att det är svårt att hitta ork och motivation när man mår sådär (fast vem vet du kanske redan gör allt detta såklart) men gör det du kan. Men viktigast är att du får professionell hjälp innan det blir värre!

   Svara

    Och ber om ursäkt för helt kass stavning men är aptrött 😬

    Svara

   Låter som att du har en depression! Vänta inte med att söka hjälp 💗

   Svara

    Tack för tips ❤ är just sådan konstig känsla att man inte känner panik utan bara en tomhet. Att inte orka något, inte vara glad, ledsen eller arg. Fan för allt. /anonym 20:24

    Svara

   Ja och det är jobbigt. Hänt mej när mamma och sen pappa dog. Och nu med min satans cancer.

   Svara

    <3

    Svara

  Köpte en bagagnad soffa förra veckan och den luktar riktigt illa, typ mat…har försökt att spraya rumsspray på den, vädra dynorna på balkongen, köra korsdrag i vardagsrummet men inget hjälper! Vad gör jag? Har inte suttit i den än då jag verkligen tycker att den luktar illa

  Svara

   Sälj vidare.. å köp en annan

   Svara

    Men åh nej! Det var exakt den soffan jag ville ha och det är så lång leveranstid överallt!

    Svara

     Hyr en ”möbelvätt maskin😳” från hornbach, Bauhaus eller liknande. Man hyr den för ca 300 spänn och gör soffa, säng och mattor EXTREMT rena! Är som terapi att se det skitiga vattnet som för varje gång blir renare! Omg, blir nästan kåt när jag tänker på det.

     Svara

      Det låter ju hur bra som helst! Cool grej

      Svara

   Täck den med bikarbonat och kanske vatten först, typ spraya och sen på med bikarbonat, soppa upp och dammsug upp det sista? Kan det vara något?

   Svara

   Blanda vatten och ättika i en sprayflaska och spruta på soffan

   Svara

   Ättikssprit. Fyll en bunke eller något så drar den åt sig den dåliga doften. Funkade för mig när jag köpte en bil en gång där någon hade rökt i bilen. Ett dygn senare= ingen doft. Funkade också den där gången jag hade hemmafest i tonåren och folk hade typ rökt inne. Hade tre timmar på mig. Tog bort lukten i rummet

   Svara

   Spraya med en blandning av ättika och vatten.

   Svara

  Usch vad hemskt med det som har hänt med den 17-åriga tjejen. Man satt och väntade på att de skulle hitta henne men kändes sorgligt när de väl har hittat henne nu.

  Svara

   Tyckte det var mest obehagligt att det bara stod ”kroppsdel” (när jag såg nyheten, inte uppdaterat mig på några timmar), tänkte genast att tänk om det är huvudet…fast de kanske hade sagt ”kroppsdel” oavsett vilken iofs🤔

   Svara

    Jag tror det är huvudet. Det är hemskt. Hur kan någon tycka att det är ok att ta någons liv. Finns inga ursäkter. Åh jag tänker på hennes familj. Och nu innan jul och allt.

    Svara

   Jättehemskt! Har följt det på media, och någonstans ändå hoppats att hon skulle leva.. så sorgligt.

   Svara

    Samma här! Varje gång en kvinna försvinner och är borta i veckor får jag alltid så ont i magen. Det är så jävla sorgligt att kvinnohatet leder män i detta fall till att begå mord. Har ni sett i huvudet på en mördare? Såg några avsnitt men var tvungen att sluta. Man tappar lite hoppet om mänskligheten 🙁

    Svara

    Verkligen, speciellt med tanken på sex-åringen som hittades vid liv. Då fanns det lite hopp om att de skulle hitta henne vid liv. Usch, hoppas fallet blir löst och den skyldige döms

    Svara

  Jag var en allvarlig ung man, läste Kafka och lyssnade på Leonard Cohen. Jag fick ett helt annat perspektiv på livet när jag blev pappa, såg bortom mig själv. Någonting händer inom en när ens eget barn ligger på ens mage första gången, för mig kändes det både som att något gick sönder, men samtidigt var det något som blev helt. Mitt faderskap har definitivt gjort mig till en bättre människa, givetvis är jag en skitbra farsa till mina barn (har en av varje). Det kommer säkert din kille också att bli. Lycka till!

  Svara

   Det här var alltså menat som svar till sign. Leoni ovan.

   Svara

  Jag blev brutalt dumpad i mitten på oktober. Det kom ganska oväntat, och han gjorde det på ett elakt sätt. Jag skulle precis göra äggplock, och tror att han fick kalla fötter bland annat. Så han skrev till mig på Whatsapp att han hittat en 25-åring som var perfekt på alla sätt, och som hade blivit kär i honom. Och att hon inte ville ha barn, var mycket mindre känslig än mig osv. Det var som att få knivar i magen.
  Vi bodde i princip ihop, men jag har också ett eget ställe där jag har kunnat vara sedan dess. Och jag genomförde äggplocket, och frös in äggen istället. Samt har fått en massa fint stöd av mina närmaste, som länge har tyckt att han är extremt självupptagen och hänsynslös. Jag har ju insett detta också, och var på väg att distansera mig från honom. Men jag är fortfarande så chockad av uppbrottet. Han har alltid sagt att om vi ska göra slut ska vi göra det gradvis, och prata om det och fortsätta vara vänner. Istället blev jag dumpad på Whatsapp, och han har vägrat att tala med mig i telefon.
  Dock kontaktade han mig ett par veckor efter dumpningen, och ville ha någon slags kontakt igen och ev vara vänner med förmåner. Jag svarade lite vagt att ”hör av dig om du vill ses”, och det lovade han att göra. Men han har inte gjort det.
  Jag håller på att läka nu, och inser hur osund relationen var. Men saknar honom fortfarande. Och behöver ett ”avslut”. Samt hämta mina saker. Men vet inte om det är möjligt.
  Hur går jag vidare? Min familj säger att jag ska blocka honom överallt, och strunta i mina tillhörigheter och köpa nytt istället.
  Men hur går jag emotionellt vidare? Jag är så rädd att det här är mitt fel. Under slutet av vår relation var jag ganska låg, eftersom jag fick reda på att mina ägg troligtvis är för få och att jag inte kan få barn. Kanske var jag en för stor börda för honom? Och varför försökte han ersätta mig så snabbt? På några dagar gick han från att ”vi kommer alltid att vara tillsammans” till ”jag har hittat en ung tjej som har allt du inte har”. Hur förlikar jag mig med det?

  Svara

   Jösses säger jag bara. Vilken skitkorv!

   Svara

    Ja, jag börjar inse det.
    Men hur går jag vidare? Har någon ett konkret tips? Är det bara att tiden läker såren? Eller ska jag göra något konkret? Just nu håller han mig på halster eftersom han inte tillåter mig att få ett avslut och typ prata ut lite och hämta mina grejer. Ska jag bara strunta i det? Jag klandrar mig själv för det här också, och tänker att det kanske inte går att älska mig. Men ibland blir jag arg och inser att han är dum i huvudet som behandlar mig så här. Men jag vet inte vad jag ska göra av ilskan.
    Dock försöker jag praktiskt att leva vidare, även om det känns som att jag är i limbo. Jag agerar som att jag är värd att älskas, även om det inte känns så just nu. Jag försöker äta och sova och jobba. Och har som sagt fryst in äggen.
    Men vill gärna ha konkreta tips på hur jag kan överleva liksom.

    Svara

     Men du kanske kommer på en lösning. Tid kommer det att ta. Ta hand om dej och kram.

     Svara

     Fy vilken jäkla person! Sno tillbaka makten, så där behandlar man inte människor. Avslutet kommer inte han bidra till utan du behöver typ ”skapa” ett eget. Den där typen är obegriplig och obehaglig, ju mer man försöker förstå ju mer deprimerad blir man. Försök inte ens. Läsa om andras upplevelser? Försöka komma fram till hans diagnos? Vadsomhelst som skapar en distans. Samt ta reda på vad i dig som fick dig att välja situationen att han fick vara i din närhet från första början.

     Svara

   Det är viktigt att jämföra. Jag har en väninna som blev dumpad med orden: ”Jag vill inte ha barn med dig för du skulle inte bli en bra mor.”

   Svara

    Aoch! 😬

    Svara

   Blocka honom och skicka en vän att hämta dina saker. Han är ett as ❤️

   Svara

   Blev också dumpad via sms för ett par veckor sen. Det suger att inte få ett avslut. Exet tror givetvis att jag blev arg och ledsen för att han gjorde slut med mig, när det i själva verkat handlar om hur han gjorde det. 🤦🏽‍♀️ Att få en förklaring och ett avslut är ingen rättighet. Han tycker säkert att han har gjort rätt för sig och kanske inte vill ge dig falska förhoppningar.
   Det är hur som helst inte ditt fel! Hade han velat va med dig så hade han funnits där och stöttat dig oavsett. Möjligt att han fick kalla fötter, det kommer du kanske aldrig få veta och tyvärr måste du acceptera det. Tänk inte tillbaka på vad du kunde gjort annorlunda etc för det finns inget du kunde gjort annorlunda. Tänk inte tillbaka på alla bra och fina stunder med honom. Acceptera det som är nu, släpp det som varit. Lev i stunden och tänk framåt. Och låt det göra ont. Man måste ta sig igenom smärtan innan man kan gå vidare. Och låt det ta tid om du behöver det.
   Varje gång du vill ringa honom kanske du kan ringa en vän istället och berätta om dina känslor? Eller om du känner att du vill skriva till honom kan du bara skriva ner din tankar och känslor i en anteckning. Vet att det inte känns så nu, men tiden läker faktiskt alla sår. ❤️

   Svara

   Jag var ihop med en kille i 10 år. 4 åren av dessa bodde vi ihop.
   Från ingenstans det sista året så berätta han att han kände en enorm kris och upptäckte att han var trans och ville byta kön. Grejen är att det är en självklarhet att vi ska göra slut då. Men sättet hur han behandla mig efteråt på var riktigt vidrigt. Fryste ut mig, började berätta all sanning om att hur han bara var ihop med mig för hans agendas skull att ej bli avslöjad. Hur han har egentligen hatat mig i alla dessa år.
   Jag kände mig rejält mobbad av honom. Han fick nya vänner i samma tidpunkt och de alla snacka skit om mig. Han kicka ut mig och jag hade tur som hade nånstans att bo hos en anhörig annars fanns det risk för att bli hemlös.

   Nu har det gått några år men känner fortfarande besvikelsen över hur han behandla mig. Och hur alla dessa 10 år betydde inte ett skit för honom. Men allt var ju bara en lögn. Men 1 år efter så börja jag dejta.

   Svara

    Alltså jag dejta en ny man och idag är vi sambos. Och planerar giftermål när vi väl har råd med det.

    Svara

  Jag hade en underbar frisörupplevelse igår! Jag hade bokat tid för klippning och ljusa upp håret med slingor. Frisören tittade på mig, gjorde en färganalys och frågade lite hårvanor och liknande. Hon rekommenderade en helt annan grej än jag hade tänkt, och bjussade på formning+färgning av bryn som ”plåster på såren”. Det var första gången jag har varit med om att en frisör inte gör som den vill, men har rekommendationer till mig som kund. Och jag är så nöjd med mitt numer rödvinsröda hår! Glad fredag! 🙂

  Svara

   Åh. Sån frisör vill jag också gå till.

   Svara

   Har haft två sådana upplevelser i mitt liv. Hoppas på att få vara med om det fler gånger.

   Svara

  SE HIT ALLA MÄSTERGOOGLARE!

  I serien Killing Eve (rekommenderar!!!) bär karaktären Hugo en grå rock, lite oversize. Min kille blev helt kär i den rocken så jag har letat med ljus och lykta för att försöka hitta märke – men nej, hur jag än letar hittar jag inte. Är det någon som känner igen märket? Eller som är bra nog att googla fram den?

  Tusen, tusen tack öppet spårare!!!

  Svara

   Ta en bild om det finns möjlighet, och bildgoogla! 👍🏼👍🏼 Hett tips!

   Svara

    Tack så mycket! Men har försökt (tror jag?) men kommer bara upp bilder på skådisen, intervjuer med honom osv. Hittar ingenting om själva rocken! Han ska ju spela någon posh brittisk brat typ… Vilka märken bär sådana? 😀

    Svara

    Hur bildgooglar man? Har bild på ett par glas jag är avundsjuk på 🙈

    Svara

   Kolla vem som var costume designer och skriv till personen och fråga.

   Svara

   JAG TROR JAG VET VAR DEN ÄR IFRÅN! Förlåt för att jag skriker 😚 Är det den grå, rutiga? Den verkar vara från Frenn. Här är en länk med en bild på honom och en sån jacka:
   https://theimagista.com/edward_bluemel/

   Svara

    OMG TACK TACK TACK! Det är den! Jag visste att ni skulle kunna hjälpa mig 😀 you guys! Vilket fint gäng ändå! Blir helt rörd haha

    Svara

  Hur putsar man bäst upp en ljusstake i mässing?

  Svara

   Köp krämen Skultuna Bistro som är till för att putsa mässing och silver med. Finns på Ica och funkar väldigt bra! Kostade inte mycket heller.

   Svara

   Ner i kokhett vatten, putsa sedan med ättika och bikarbonat. Se story hos eko-tipset på Instagram.

   Svara

   Kolla up Ekotipset på instagram för bästa rengöringastips;
   1. Skrapa av så mkt stearin som möjligt
   2. Ta en gammal kastrull och fyll till hälften med hett vatten
   3. Sänk ned ljusstaken i den och lyft sedan upp den efter 15 sek med en grytlapp och gnugga den med en torr mjuk trasa
   4. Vänd upp och ned och gör om det igen med ovansidan
   5. Låt vattnet kylas av och sila sedan ut all stearin
   6. Putsa staken med lite ättika och bikarbonat om det behövs lite extra glans!

   Svara

   TV-shop hade en direkt magisk produkt vid namn Silver Star som var ett litet silverfat du la i din vattenfyllda diskho, och sedan saltade du vattnet och vips så blev alla dina silver- och mässings-grejer som nya. Nästan bättre. Och vänta, det finns mer. Ringer du inom tio minuter – Jag sa tio minuter – skickar de dessutom med ett extra Siver Star-fat i praktisk resestorlek för att du ska kunna putsa dina smycken även på semestern.

   Svara

    Aluminiumfolie varmt vatten och salt gör susen vid silveroxid.
    Billigt.

    Svara

     Funkar alltid!

     Svara

    Jag minns den reklamen! Roligt att de tjatade om ”den patenterade stjärnformen”, lär ju knappast varit det som gjorde att det funkade

    Svara

   Hade en kran i mässing som blev svart när en städare använde diskmedel. Allt försvann med glanol!!! Finns att köpa på Åhléns 100pix

   Svara

   Ketchup. Smörj in å låt verka 15 min och sen putsa och diska👍

   Svara

  Varför ser jag sååå sliten ut och går knappt att sminka över när jag har mens/ nån dag innan mens?? Några tips? Nästa gång mensen kommer då e det bröllop ( bästa vännens ) 🥴🥴. Jag inbillar inte mig, får det påpekat varje månad .

  Svara

   Vätska, sömn och mat som ger energi 🙂

   Svara

    Ja och träna!

    Svara

  Ska inte ha barn nu, men är rädd att när jag ska ha det och det är dags att föda så kommer det inte finnas plats på förlossningen. Hur har ni som har barn blivit mottagna på förlossningen? Har det funnits plats samt tillräckligt mycket personal som hjälpt till?

  Svara

   Bor du i en storstad? Det finns flera sjukhus att välja på isåfall. Dessutom brukar det ta tid som förstföderska 🙂

   Svara

    Och om man inte bor i en storstad? Mitt sjukhus dödar småbarn, och ett annat ligger 5 mil bort.

    Svara

     Skulle nog rekommendera det som ligger 5 min bort i det fallet.

     Svara

   Födde bägge mina på Näl (2016 och 2018). Togs emot jättebra och är väldigt nöjd. Första gången märkte min man av personalbrist, då barnmorskan bara var med precis när i slutet (och under några korta stunder dessförinnan). Jag märkte inget, och vi hade hjälp av en undersköterska. Andra gången var det bara vi och en till på förlossningen, så då hade vi det väldigt bra 😀
   På Näl är det sällan som de skickar vidare till andra förlossningar, samma Varberg. Bor du nära nåt av de sjukhusen?

   Svara

    Heja Trollhättan!

    Svara

   Har fött båda på akademiska, det har funnits plats, jag fick all hjälp jag behövde. Om de var superstressade lät de det inte gå ut över mig.

   Svara

   Det låter ibland som det är vanligare än det är. I Stockholm tror jag t ex det var 95 % som fick föda på det sjukhus de valt, och bara 0,5 % i ett annat län.

   Sen är ju en grej som kan vara lugnande att veta att de tar ju såklart inget man själv räddar med utan det är ju sjukhuset du valt som ansvarar för att du får plats någonstans, så det som händer när du inte får plats där är ju vara att de hänvisar någon annanstans.

   Sen går en förlossning normalt betydligt långsammare än man kanske har bilden av om man mest kollat på film typ. I alla fall var min bild innan jag blev gravid mer att vattnet gick och sen fick man skynda in, men så brukar det ju sällan vara.

   Svara

   Jag har tänkt på det… Alltså om man tex som jag bor med ca 15 mil till närmaste sjukhus förutom det i min stad. Hur gör man då om det är fullt? Kan man åka till akuten istället och ba hejhej nu föder jag barn?

   Svara

   Alltid blivit superbra bemött, barnmorskor alltså ❤️
   Med barn nr 2 frågade de om vi ville ha en bm på rummet eller om vi ville vara själva. Föredrog att ha henne där, så hon var med hela tiden tills bebisen kom (bara 2 timmar men ändå).

   Svara

   Fött två barn på östra sjukhuset i Göteborg. Blivit fantastiskt bemött och omhändertagen! Förstår att alla inte har samma upplevelse och att det ser olika ut på olika platser i landet med närhet till ett sjukhus med förlossningsavdelning osv. Men jag är väldigt tacksam för min upplevelse!

   Svara

    Skönt! Min upplevelse var inte lika trevlig, ringde in efter vattnet gått och hon sa till mig att gå o lägga mig, eller ta ett bad, ta värktabletter osv för det kommer dröja länge till barnet kommer, säkert minst flera flera timmar. Värkarna tog fart och efter ca en timme ringde jag in igen med gråtande röst och sa att nu kommer snart barnet, jag har värkar hela tiden, känner att hon kommer snart. ”Nej, nej säger hon då, åker du in nu kommer du säkert bara bli hemskickad igen, det är nog bäst du tar en värktablett o lägger dig o vilar. Jag la på och storgrät, kände ju att ungen var påväg, efter en kvart av otroligt starka värkar ringde jag in igen då sa hon surt ”men kom in då så kan du få värktabletter” Vi åkte in, och efter 40 min på sjukhuset var hon ute. Barnmorskorna var underbara där och då, men kände mig verkligen inte väl bemött i telefonen. Födde också på östra, mitt första barn.

    Svara

     Har ungefär liknande upplevelse. Fick ringa två gånger när det riktiga värkarbetet varit igång och övertyga dom om att det var kraftiga börjat som kom med 7 min mellanrum. ”Har du provar dusch, massage alvedon, blabla. Ok, du får nog kämpa på lite till” och upplevde att barnmorskan trodde jag överdrev. Till slut trodde jag att det skulle bli förlossning hemma, fick frossa, blev typ grön i ansiktet så min man fick ringa den tredje ggn och insistera på att det var dags, vilket det också var. Då kunde jag knappt ta mig till bilen. Så njaaa, hemsk första upplevelse för mig. Och då hade jag ändå nära till sjukhuset.

     Svara

      Sorry för stavfel. Godnatt!

      Svara

   Det kan lika gärna vara att det är babyboom. Det var det när jag skulle föda min dotter i april, i västra götaland. Dock inget jag märkte av alls! Visst min bm som förlöste dottern var inte med hela hela tiden men jag kunde inte vara nöjdare med min upplevelse =)

   Svara

   Skaffa barn till vintern. Föds mycket färre barn då. Plus trevligt att ligga i början av sommaren 😂😘

   Svara

   Man måste inte tvunget föda på sjukhus heller. Utomlands är det mycket vanligt att kvinnor väljer att föda hemma och det går bra det med. 🙂

   Svara

  Kan ni rekommendera någon bra affär för att köpa brudklänning i. Stad spelar ingen roll.

  Svara

   Lillys i Sthlm. Va jätte trevliga och hjälpsamma

   Sen finns bröllops butiken i Sthlm med hade massor av olika klänningar inne

   Svara

    Tack för tips på Lillys. Kollade deras hemsida och tror att jag direkt hittade vad jag letar efter.

    Svara

   Milagro! Den bästa och populäraste butiken för bröllopsklänningar och toppklassig service! Stockholm.

   Svara

    Min kompis som gifte sig för två år sedan gick dit för att leta bröllopsklänning och kom ut gråtandes. Hon hade fått skit för att hon är några storlekar större.

    Tycker det inte är professionellt beteende om något.

    Svara

   Malmö har många väldigt bra butiker!

   Svara

   Köpte min i Västerås, vet två butiker där, båda är bra. Ursulas (där köpte jag min) och Ruts🌸

   Svara

  Tips på hur man inte ska gå ner sig totalt för att man inte blir gravid efter tusentals försök. Nu är dessutom majoriteten av mina vänner gravida. 4 av 5 av mina närmsta är gravida med fyra veckor mellan. Är genuint glad för deras skull, men ändå har jag en klump av tomhet i mig:(

  Svara

   Det finns hjälp att få! Har själv varit där och jag vet hur svårt det är att inte tänka så mycket. Men ett tips är att försöka tänka att det kommer ordna sig och unna dig och njut av allt du bara kan göra som barnfri. Och sök hjälp när ni försökt i ett år utan resultat!

   Svara

    Tack för svaret! Vi har redan fått hjälp, men det verkar inte heller fungera. Är inget fel på oss rent fysiskt som de kan hitta heller så de är nog det som gör det så frustrerande, att man inte kan sätta fingret på ”problemet”! Men det är som du säger: man ska passa på att njuta och unna sig, tack för att du påminde mig! Ibland krävs det bara att någon säger det(skriver det) högt ❤️

    Svara

   För mig tog det sig den månaden jag slutade hetsa.

   Jag slängde alla ägglossningsstickor, började leva som vanligt (började festa lite ibland), och låg absolut inte på beställning, bara när jag ville! Och jag slutade hålla koll på ägglossningen i kalendern. Och då hade vi försökt maniskt flera månader innan. Men ta det lugnt, du kommer bli gravid! Ibland tar det bara lite mer tid, men väligt viktigt att fortsätta med sitt liv och inte gräva ner sig!

   Gör roliga saker med din partner och njut av att bara vara ni ett tag till, vips så är bebisen där och då är partiden något man måste tvinga sig till att få till.
   Lycka till!

   Svara

    Vad härligt att det löste sig för dig men tänk bara på att det inte gäller för alla att sluta stressa så blir man gravid. Man kan inte tänka sig till infertilitet, ofta kan det ligga en medicinsk orsak bakom och då spelar det ingen roll att man slutar hetsa. Det är naturligt att längta och tänka mycket på att bli gravid när man har försökt länge.

    Svara

     Särskilt om man försökt längre än ”flera månader.”

     Fattar att man bara vill vara snäll men det är ett rätt skuldbeläggande tips, och svårt att välja att sluta stressa.

     Sen ett klassiskt motbevisa mot tesen att det inte händer pga att man tänker för det är ju bara att gå in i närmsta BF-tråd på familjeliv och läsa om alla som plussar trots att de tänker helt besatt mycket på att bli gravida.

     Svara

      Men nu berättade jag bara om hur det var för MIG. Aldrig påstått att det skulle vara exakt lika eller funka för en annan. Och ja jag vet exakt hur ont längtan gör och hur frusterande det är när det inte tar sig. Har också missfall i bagaget sen innan. Om ts ber om råd kan man ju bara utgå från sig själv.

      Och jag skuldbelägger absolut ingen utan försökte bara dela med mig av MIN upplevelse då det fungerade för mig. Ledsen att det blev klumpigt uttryckt av mig.

      Svara

       Förstår att du inte menade illa och det kanske och svaret kanske lät lite hårt, men det är otroligt frustrerande att höra att man ska ”sluta hetsa” och ”slappna av” när man går igenom den kris som ofrivillig barnlöshet kan vara. Tyvärr funkar inte kroppen så om man har problem med fertiliteten och behöver hjälp för att bli gravid. Så länge man inte är så stressad fysiskt och psykiskt att mens och ägglossning lägger av så spelar det ingen roll hur mycket man tänker på att bli gravid, man kan inte påverka fertiliteten med magiskt tänkande.

       Svara

        Jag förstår men nu tolkade jag det som att man kanske bara försökt några månader och blir stressad av att andra runt om blev gravida. Jag har själv en i min närhet som försökt i 7 år och till henne säger jag ju självklart inte att bara ta det lugnt så kommer det. Där stöttar man bara. Men nu vart det fel känner jag och ber om ursäkt jag tror att vi tolkade allt lite olika. Jag förutsatte att det inte gällde ofrivillig barnlöshet sen flera år utan bara ett par som försökt några gånger och kanske känner sig lite frustrerade. Fel av mig att anta, men det gick väl lite fort i tankarna på mig.

        Svara

   Vet hur det känns. Har precis fått mitt 3dje missfall och fyllt 40. Känns jobbigt med julfika med alla som fick sitt andra barn i år, ständiga frågorna om man inte ”är sugen” På en till nu (har en 3 åring). Samt svärföräldrar som hela tiden glor på magen och det kommer pikar.
   Man får helt enkelt vässa sina svar med bra one-liners för de som är klumpiga, säga som det är att kul för dem men att det känns lite jobbigt (de kan ha varit i precis samma sits innan) samt när det är för jobbigt undvik situationen. Är det glöggmingel eller fika gå och prata med tex killarna?
   Det kommer gå bra för oss med och nån annan kanske tittar på oss med avund i framtiden för vad som helst.
   Kram på dig!

   Svara

    Tack för fint svar❤️

    Svara

   Höll på i ett år och försökte, det gick inte trots regelbunden mens. Vi tig hjälp av ivf och det kändes som att steget var stort bara till att våga ta hjälp- hade skuldkänslor/skam över att vi skulle ta hjälp- helt onödigt känner jag! Många ggr slogs kag över hur orättvist allt kändes, jag tillät mig att vara ledsen i perioder men att inte fastna där. Fortsätt göra roliga saker med din respektive och tänk att livet händer när det händer. Men ta absolut hjälp om ni försökt över ett år. Att komma ihåg att ivf är en jäkla prövning också och det finns inga garantier men för att vinna måste man ju också satsa. Nu sitter jag här gravid och tänker att jag kanske är föremål för någon annans avund. Är därför försiktig hur jag uttalar mig men kommer aldrig glömma hur jobbigt jag tyckte det var att vara på andra sidan med barnförsök. Stort lycka till!

   Svara

  Varje gång jag ser Titanic blir jag så irriterad på Rose för att hon slängde sig ur livbåten. Om hon inte gjort det så hade Jack kunnat flyta omkring på det där tjusiga träbråtet som han istället fick offra till henne för att hon inte skulle bli en isglass. Om hon bara suttit kvar i livbåten så hade han troligtvis överlevt.

  Svara

   Det hade jag aldrig tänkt på. Men ja, det var faktiskt ett sjukt dåligt beteende av Rose. Typiskt överklassfasoner att roffa åt sig den fattiga pojkens lilla träbit.

   Svara

   Regissören har sagt många gånger att det fanns inga planer att hålla Jack vid liv. Skulle inte varit ha varit lika sorgligt annars och många personer miste sina kära den natten.

   Svara

    Och kan tillägga att Rose och Jack är fiktiva karaktärer. De fanns inte på riktigt.

    Svara

   Hahah stör mig lika mycket på det jag med! Och dessutom tycker jag att det kanske borde ha fått plats 2 st på den där träbiten 😅

   Svara

    Står mig på folk som säger ”Det fanns plats för två” HALLÅ! har ni ens sett filmen? Jack försöker ju kliva på men dörren (träbiten) håller då på att tippa över. Därför tar han sig inte upp på den

    Svara

   Jag stör ihjäl mig på att hon pekar finger i hissen när de blir jagade av hennes fästman (tror jag). Men det kanske man gjorde redan 1912.

   Svara

   Själv stör jag mig att jag ”äntligen” såg den. +20 år gammal film och fram till förra julen hade jag inte sett den. Så, den gick på tv3 och jag kollade. Några timmar av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka. Riktigt dålig faktiskt.

   Svara

    Jag då, efter massor av tjat från alla jag känner i många år, ser jag filmjäveln, för att den inse att det va fel Titanic haha inte den med Leonardo asså…. Suck

    Svara

   Jag älskar titanic. Den betyder mycket för mig. Jag var 13 år när jag såg den på bio. Och det var en häftig upplevelse faktiskt. Leonardo dicaprio var så himla vacker/snygg i den filmen. Haha

   Svara

  Orkar inte.

  Bellas senaste blogginlägg.

  Står och tindrar upp sig framför Erik och kameran i en tre numror för liten klänning med bröstvårtorna lysande igenom!

  Svara

   #girlpower

   Suck för mänskligheten…

   Svara

   Desperationen lyser igenom …

   Svara

   Att man ens vill följa med på en börsnotering som man har noll att göra med?

   Svara

    Va? Jag hade tyckt det hade varit jättespännande!! Bjud in mig

    Svara

     inringningen på nasdaq är enbart ett jippo. Det intressanta med noteringen sker innan.

     Svara

    Vad tror du att hon skulle med miljonen till? Detta är hennes ”enorma förvärv” hon skrev om för ett tag sedan.

    Svara

     men möjligheten att teckna uppkom väl rätt nyligen? också intressant gällande tilldelningen då endast var 5e fick något.

     Svara

     Klart att ES sett till att Bella kunde tjäna en halv miljon på uppgången i samband med noteringen.
     Då behöver han i alla fall inte ge henne några av sina ovikta 500-kronorssedlar han brukar rulla runt i.

     Svara

   Ebba Bush Thor är så sjukt snygg i den klänningen. Nu kändes den nästan skändad.

   Svara

   Det är väl jättesmart av henne att synas i prestigefyllda sammanhang. ES goda rykte kanske smittar av sig på henne.

   Svara

   Hahaha!!!! Kan bara inte sluta skratta, det var fan ta mig det roligaste jag läst på länge. Har hon skaffat lösnipplar, eller vad? Varför inte, hon har ju börjat klä av sig i bloggen så snart är det väl rena porren där. Och jag tycker absolut att hon ska köra på. Det passar med hennes stil för övrigt nu, so to speak.

   Alltså, om jag skulle sluta skratta och vara allvarlig också? Ser hon inte själv hur det ser ut? Hur hon ser ut? Det är som om 1800-talet ringde och ville ha tillbaka sin kvinnosyn och hon bara ställer upp på det utan att tveka. Tittar på bilden igen – så jäkla tragiskt med kvinnor som säljer sig. Och kom nu inte och säg att det inte är vad hon gör, för jag orkar inte med fler naiva människor som går på allt.

   Svara

   Kan hon bara sluta ha med en person som filmar henne för att lägga ut på insta story!!!!

   Svara

    Både Julia och Sascha (stylisterna) var med. Och en kille som höll videokameran.
    Vet inte om Marisol var med dock.

    Svara

   Bröstnotering… 🤔

   Svara

    Hamnade fel…

    Svara

   Ja! Den klänningen sprängs när som helst! Sitter otroligt tight över armen också.
   Och så blickarna på Erik. Som en hundvalp 🙈

   Svara

   Men jag dör! Märks att hennes team slutat! Hemskt klänning som sitter fruktansvärt dåligt!

   Svara

    Såg du den bakifrån? Omg 🙈 så illasittande med valkar i ryggen

    Svara

     Ska såna här utseendekommentarer få stå kvar??? Onödigt och elakt.

     Svara

    Hon hade TVÅ stylister med sig till NASDAQ. Se ovan.

    Svara

  Njut av att kunna göra sånt man inte kan göra när man har barn.

  Svara

   Visst när man har barn är det svårare att göra saker spontant på tumanhand men i övrigt… vad är det man inte kan göra bara för att man har barn? Man kan göra precis samma saker som innan, fast med barn eller skaffa barnvakt.

   Svara

    Det krävs mycket mer planering. Ett spontant biobesök kan du tex glömma. Dessutom är det långt i från alla föräldrar som har släkt eller vänner i närheten som kan hjälpa till med barnpassning.

    Svara

  @20:43

  Svara

  Är det bäst/snyggast att fästa gardinskenor i väggen eller taket? Det är en hyresrätt och då känns det lättast att åtgärda hålen i väggen iof

  Svara

   Tryck i litet tandkräm i hålen i taket, så syns det inte när du flyttar. (Ett tips från min morsa, som numera är i himlen.)

   Svara

    Annars finns alternativet spackel…

    Svara

   Fönstret ser större ut om man har skenan i taket!

   Svara

    Det gäller även om man sätter gardinstången högt upp. Bor i hyresrätt jag också och ville inte göra hål i taket = gardinstång i takhöjd

    Svara

   Vi har haft skenorna på båda sätten. En hyresvärd gav oss tillstånd att endast borra i väggarna medan vår nuvarande hyresvärd har som krav att hålen inte får vara mer än 3 cm djupa i taket. Det finaste är att ha skenorna i taket för det blir som en liten glipa av ljus när man sätter dem på väggen. Men båda funkar absolut! Min sambo säger att det inte bör vara så mycket svårare att fixa hålen i taket sen. 🙂

   Svara

    Bara att köpa vitt spackel och ha i. Spelar ingen roll var hålet är.

    Svara

  Vad har ni för udda matkombinationer som ni tycker är jättegott trots att det inte låter så?

  Svara

   Mmm pommes i mjukglass är ju gött

   Svara

   Friterad/stekt banan med jordnötssmör på.

   Svara

   Avokado med kaviar (helst Icas, kalles blir för stark)

   Svara

   Hårdbröd med smör, senap, ost – sen in i mikron tills osten smälter!

   Svara

   Sockrar och saltar glassen

   Oboypulver på riskakor

   Svara

   Chokladsås eller kolasås på digestivekex

   Svara

   1. Fiskbullar i hummersås, makaroner och ketchup.
   2. Tonfisk, makaroner och currysås
   3. Grillchips och ett glas mjölk

   Svara

   Chokladkräm och ost på bröd

   Svara

   Grillchips med dipp och äpple!
   Testa! Sjukt gott! 😋

   Svara

   Stekt falukorv, kokt potatis och brunsås. Vet inte om den är så udda men ingen jag vet har någonsin ätit det.

   Svara

  Är det barnplågeri att ger barnet liv? Jag menar har jag rätt att ger någon liv (genom mig) om livet är så svårt?

  Svara

   Jag tycker att livet är trevligt och är väldigt glad att man föräldrar unnade mig det.

   Men om jag tyckte att livet generellt var hemskt skulle jag undvika att skaffa barn. Brukar folk som tycker livet är förjävligt skaffa barn verkligen?

   Svara

    Påminner om när min bror skickade ett kort till mamma på morsdag med texten ”Tack för att du inte gjorde abort, grattis på morsdag” haha!

    Svara

    Ja de tror väl att livet ska bli bättre då

    Svara

  Avokado med kaviar (helst Icas, kalles blir för stark)

  Svara

   Ignorera mig.. denna kommentar hamnade helt åt pipan

   Svara

  Tips på ngt kul mobilspel!? 🙂

  Svara

   Tinder

   Svara

    Har väll gått igenom allt där känns det som tyvärr. …….