Närhetsprincipen

Man brukar tala om närhetsprincipen, ju närmare en nyhet står läsaren desto mer engagerar den.
Hade en ung tjej som lekt på min gata och gått på samma skola som jag blivit mördad i Nybro så hade jag förmodligen blivit mer berörd av hennes öde än om det skett någon annanstans. Ju längre bort, desto mindre bryr sig folk, och det är den bistra sanningen.
Jag brukar inte gilla när människor ”steals thunder” och får saker att handla om dem själva, men i det här fallet tycker jag inte riktigt att Cissi gör det. Hennes reaktion är väl snarare naturlig, och hon hade utelämnat de gemensamma nämnarna helt så hade jag nog snarare tyckt att det var märkligt.
Tack vare Cissis beskrivning så tar människan Wilma form och blir till mer än det öde av oskyldigt offer hennes baneman gjort henne till och det är fint.
I det här fallet fungerar närhetsprincipen och låter Wilma vara mer människa och mindre offer, för hon var det. En ung människa, en ung kvinna i början av livet vars framtid släckts av på ett både orättvist och grymt sätt.

Vila i frid, Wilma!

 

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser inte heller problemet här. Det problematiska ligger däremot i Emma Ms text som visar att hon läser Cissis texter som fan läser bibeln.

   Fint skrivet av Cissi. Vila i frid Wilma. Så tragiskt. ❤

    Beräknande och falskt när man som Cissi skriver om andras död och olycka för hundrade gången. Det är enbart ett sätt för henne att verka fin och empatisk.

    Är det något som jag däremot stör mig på så är det när folk kapar en kommentarstråd längst upp endast för att kasta i sin egna (som inte hänger ihop med Ts) bara för att man inte vill hamna långt ner och riskera mindre synlighet och mindre likes.

     Som du nu då 🤔

      Exakt! Men svårt att få fram sin poäng om ett störigt fenomen om man skriver kommentaren på ett helt annat ställe. Tycker du inte?

   Det skulle kunna vara naturligt. Om inte Cissi Wallin vid det här laget skrivit liknande inlägg om en mängd avlidna personer som hon inte haft någon koppling till. Senast var det S.Dan*ius som användes av Cissi endast några timmar efter sin bortgång, i ett inlägg där Cissi ”passade på” att hylla sig själv för att ha varit med i en knytblusmanifestation ett år tidigare.

   Cissis agenda att plocka godhetspoäng på allt hon kommer över, går inte att bortse från. Cissis trovärdighet har hon förstört på alldeles egen hand.

    Men sluta, Cissi skrev om knytblusmanifestationen i samma post som Danius pga att Danius var inspirationskällan. Det är väl inte så jävla svårt att fatta?

     Men svårt att se Cissis obehagliga och väldigt tydliga mönster verkar det vara 🙄.

   Jag tycker snarare det är sjukt hur hon tycker det är relevant att få in sig själv i nåt som är så fruktansvärt. Tycker bara inte det hör in där helt enkelt!

    Om någon annan skrivit det- mer okej. Men med Cissi går det inte att plocka inlägget ur sin kontext som är Cissis ständiga poängplockande och utnyttjande av andras tragedier.

     Allting handlar om Cissi Wallin. Till och med andras tragiska bortgång. Det har hon visat oräkneligt antal gånger.

     Att Camilla väljer att blunda är för att hon gjort något väldigt dumt, som Cissi vet.

      Rättelse, Cissi Wallins insta handlar om Cissi Wallin.
      Spoiler alert!

       Nja, nu förstod du inte riktigt?

       Den sektliknande krets hon befinner sig i kommer snart självdö. Deras beskrivning eller narrativ av verkligheten håller inte.

     Precis så S! Det är ett återkommande tema i hennes texter där det hänt nåt tragiskt åt kvinnor. Hennes namn ska alltid vara med!

     Men herregud, det är väl vara mänskligt att en själv är center och referenspunkt i ens egna liv. No shit sherlock, jag jämför olika händelser med mig själv hela tiden, vem skulle jag annars ha som huvudperson i mitt liv? Vissa här är så jävla upptagna med att ha huvudena uppe i röven

      Det är osmakligt att gång på gång På gång blanda in sig själv i andras pågående krissituation/tragik.

  Ser heller inget konstigt i det. Snarare naturligt att Cissi skriver som hon gör.

  Man kan ju undra hur och varför du lägger ut ett dylikt inlägg Camilla! Saken är den att Cissi Alltid får det att handla om henne själv. En fruktansvärd tragedi för anhöriga. Men men….

   Ja det är så fruktansvärt… Våra politiker har blod på sina händer som har importerat hundratusentals farliga män som inte lever efter vara västerländska värderingar, o därför sker hedersmord som dessa mer o mer 😪

    Är det relaterat till det här fallet? Även killar som har svenskt ursprung sedan flera generationer tillbaka mördar sina flickvänner, sluta kidnappa det här med din rasistpropaganda.

     Evelina har rätt att yttra sig.

      Ja men det betyder inte att Evelina har rätt.

       Hon har ju inte fel.

      Ja det har hon men då får hon ju räkna med svar på tal. Jag är less på alla som inte förstår innebörden av yttrandefrihet. Yttrandefrihet innebär inte att man är garantetad att alla stryker henne medhårs. Din kommentar gör ingen nytta. Sluta bara.

       Grejen är den att den misstänkta gärningsmannen är kurd. Alltså en större risk jämfört med en vit europé.

        Som Saron Imsail och Uzz Nöjen, även de uppmärksammade för annat än komedi den senaste tiden.

        Många svenska kvinnor är väldigt förtjusta i män från Mellanöstern!

         Mm det är därför de våldtas och mördas.. för att de vill det. Så förtjusta i det.

          🤷så kan det bli…

          Kulturer kommer och går. Så har det alltid varit. Lika bra så.

      Det är ett troll som vill dölja kritik riktad mot Cissi, möjligtvis Cissi själv. Inte sett personen gå loss under inlägg som inte handlar om Cissi.

     Överrepresentation

    Ja, för det sitter ju inga renrasiga svenskar i våra fängelser eller hur?! Anders Eklund är säkert arab eller afrikan egentligen, inte kan väl vita män mörda kvinnor?
    För det första är det du hävdar en ren lögn, för det andra är det otroligt osmakligt att använda en ung flickas tragiska död för att sprida din rasistiska propaganda. Idiot.

     Varför lär man sig inte att skriva som folk i livets hårda skola?

      Varför är inte folk som utger sig för att vara människoälskare ödmjuka och kärleksfulla mot alla människor?

     fast hur många muslimer vill införa sharialagar i landet?

     Eh va? Bosnien var inte fritt från Islam för 30 år sedan. Bosniakerna har bott där mycket längre än så. Kriget på Balkan handlade inte om något krig mot Islam. Att påstå det är historielöst. Och problemen i Bosnien idag handlar inte om Islam. Du vet inte vad du pratar om och borde verkligen inte uttala dig.

     Fast nu är det ju Wilmas pojkvän som har dödat henne med hjälp av sin pappa eftersom det är hans bil som har beslagtagits. Det är mord på grund av heder.

      Han är misstänkt för det. De misstänker alltid partner först. Så var lite försiktig med vad du skriver. Än är inga bevis presenterade.

      ”Nyanländ ” pojkvän?
      Trist.
      Alla nyanlända som är fina personer får betala ett högt pris för vad ”de inte lika fina” håller på med.

       Men de mördade kvinnorna betalar högst

      Motivet vet du inget om än. Fadern är misstänkt för grovt skyddande av brottsling, inte för mordet. Det finns inga indikationer hittills på att de tillsammans planerat att döda henne. Mest sannolikt har de bråkat, hon skriker, han slår eller stryper henne tills hon blir tyst ev använder tillhyggen som kökskniv, hammare etc. Sen måste han göra sig av med kroppen, och får hjälp av sin far att stycka och gömma kroppen. Statistiken säger att det är 90% chans att det är så det har gått till. Dessutom är sk hedersmord på egen flickvän eller fru i princip alltid motiverade av svartsjuka och att kvinnan inte är tillräckligt foglig, vilket är ett jättevanligt motiv oavsett gärningsmannens ursprung. När en kvinna mördas är det nästan alltid av sin partner. Det har inte med ras eller religion att göra, det är den individuella gärningsmannen som är en ond och grym människa.
      Ett uppmärksammat fall med många likheter men etnisk svensk gärningsman är Tova som mördades av sin pojkvän.

       Visst har det med religion att göra. Alla vet hur sämre kvinnor behandlas i vissa länder med annan tro. Vakna!!

        Vilka länder är det du menar och vilken religion? I tex länderna i Sydamerika är det mycket vanligt med kvinnomisshandel och våldtäkter. Beror det på att man (pun intended) är framförallt kristna där?

         Ja ja, relativisera allt. Men om det är så bra i Mellanöstern, varför flyttar folk därifrån?

         Och visst, allt är bra och som man bäddar får man ligga. Det är trots allt fritt att välja sina liv i Sverige.

          Hmm nu handlade kommentaren om religion, det stod inget om Mellanöstern. Och om vi pratar om religion och Mellanöstern så är alla därifrån inte muslimer som många tycks tro, det finns väldigt många kristna också. Om du undrar varför så många flyr därifrån är det i krig och osäkert läge på flera håll om du inte kände till det?

      Dom skyller på heder. Ett mord är ett mord. Det kommer dom inte undan med. Tvi.

       Hmm nu handlade kommentaren om religion, det stod inget om Mellanöstern. Och om vi pratar om religion och Mellanöstern så är alla därifrån inte muslimer som många tycks tro, det finns väldigt många kristna också. Om du undrar varför så många flyr därifrån är det i krig och osäkert läge på flera håll om du inte kände till det?

       Har de erkänt menar du och skyller på heder?

     ”kolla bara Bosnien som bara för 30-40 är sedan var fritt från islam”.
     Alternativt fakta av Evelina?

      Jag är bosnier och islam har funnits i Bosnien i flera hundra år, sedan det ottomanska riket ockuperade landet. Folkmordet i Bosnien handlade om att bosniaker blev etniskt rensade pga att de var muslimer, inte att bosniaker kämpade mot islam. Jag är numera inte muslim själv men min familj är det. Jag har inte mycket till övers för religionen överhuvudtaget men snälla ta reda på fakta innan du uttalar dig.

     Ja tycker synd om nästa generation. Tar in massa folk som inte vill lära sig svenska eller hålla sig till lagen. Tragiskt att en del naiva inte ser verkligheten. Och offer får sätta sina liv till.

    Okej, så Billy Fagerström, Martin Jonson, Kim Johansson, Fredrik Svensson, Tim, Andreas Johansson, Anders Eklund… Ja listan kan göras längre.

    Svin finns oftast i den gemensamma nämnaren _män_, även om det såklart finns svin i alla dess former. Men sluta gör saken till en äcklig jävla rasistgrej och lägg fokus på att Kvinnovåldet behöver upphöra, oavsett vilken hudfärg förövaren bär.

     + niklas eliasson och hagamannen

     Jodå många förstår och blir mer och mer arga hur sabbat vårt land blir.

     Vad har männen i exemplet ovan (Billy, kim, Tim, Fredrik osv..) för gemensam religion, kultur och värderingar?

     Eller är den gemensamma nämnaren för de allra allra flesta våkdsbrottslingar att de är just män? Men att prata om gruppen män och de problem de ställer till med verkar inte vara poppis. (Obs gruppen män, inte alla enskilda individer)

    Glömt Tova 19 år som mördades av sin helsvenska pojkvän 2017?

     Eller killen som mördade Lisa? Fan Sverige kommer tas över av polacker. Stäng alla gränser och gå ur EU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Blir du hellre mördad av en svensk man än en polsk?🤔

       Ja jag blir hellre mördad av en svensk skattebetalare än en somalisk bidragsflykting. Svenskar i Sverige som begår brott är en sak, det betyder inte att vi behöver importera män från länder med våldskultur.

        Hur mycket skatt tror du de svenska mördarna har betalat jämfört med vad de kostar inkl. uppväxt och fängelsestraff?

         Fast jag är emot dödsstraff. Så då behöver man förvara dem någonstans. Tänker du fortsätta jiddra om självklarheter?

          Tänkte bara att om det nu ska handla om hur mycket en person kostar samhället så kan man ju ha helhetsbilden

          Helt förbluffad. 28 pers bryr sig om huruvida ens mördare betalar skatt. Är ni helt säkra på att ni förstått vad ett mord innebär?

         Även bidragstagare betalar skatt

          Jaså tror du att det är skatt på försörjningsstöd och bostadsbidrag tex?

           Ja det är det. Antar att du aldrig fått försörjningsstöd? Prova googla!

        Vilken udda reflektion?

   [Borttagen kommentar]

    Om Camcam kan åtalas för förtal, varför är hon inte åtalad nu?
    Om jag minns rätt, skrev aldrig Camcam ut namnet på mannen.

     Jo det gjorde hon. Fredrik har väl inte anmält henne. Eller så har han det och det är därför Camilla inte skriver något vettigt om situationen.
     Förtal kräver att den som är utsatt anmäler.

      Konstigt att kommentaren togs bort? Sanningen verkar svida för Camilla.

      Nej, inte förrän han själv gått ut med sin identitet så jag kan inte anmälas för förtal av den anledningen.

       Nej. Du skrev det när tidningarna skrev ut det. Jag minns dina inlägg.

       Du skrev inlägg där du skrev som sanning att han ska ha våldtagit Cissi. Dessutom skapade du en falsk blogg åt Cissi för att framställa V som en allvar brottsling på falsk grund.

        *allvarlig

        Det har inte inkommit någon anmälan mot mig, så vitt jag vet, som skulle kunna styra eller avgöra vad jag publicerar eller inte här inne.

         Näe det förstår man. Hade du vetat det hade inte dina inlägg om Cissi fortsatt vara så positiva/fjäskiga.

      Nej det räcker att en åklagare får bevismaterialet om det som i detta fallet rör sig om en känd person.

   Ja det är ju liksom Cissis pryl. #alltinghandlaromcissiwallin

  Tycker att just den här texten av CW är ganska okej och inte särskilt egocentrisk. Men med tanke på hur otroligt egotrippad hon är och hur hon alltid får allting att kretsa kring henne förstår jag att folk läser henne med de glasögonen. Hon har bara sig själv att skylla.

   Håller med om det 12.10. Cissi skriver alltid om det som är mest aktuellt, och ska alltid vinna socialt kapital.

   Ett lysande exempel är flygskammen där Cissi ondgjorde sig över personer som valde weekendresor med flyg till Paris och London. Det var förkastligt enligt Cissi. Själv valde hon minsann weekendresor till hotell max någon timmes bilresa från Sthlm, och hon flög bara för att hälsa på sin sjuka släkting i Canada.

   Tre månader sedan flyger Cissi på nöjesweekend till just London. Det är så Cissi opererar, och har gjort i alla år. Skönt att majoriteten insett det nu.

    Precis samma i Haveristerna när hon pratade om hur otroligt illa hon tycker om vänstermänniskor som slår sig för bröstet och klagar på hur illa det är att utnyttja människor genom svart anställning, och som sen använder svart arbetskraft i smyg.

    Sedan avslöjades att Cissi själv använt svart betalda nannys ca 20 timmar per vecka i över ett år.

  Jättefint att hon skriver om henne, men att det är tack vare att Cissi skriver utifrån sig själv som ”människan Wilma tar form”

  Cissi har inte brytt sig om att ta reda på vem människan Wilma är.

  Räknas en person som ”ung man” fortfarande när man är minst 22 år?

   Varför skulle det inte göra det? Klart man är ung när man är 22.

   Eh ja? Upp till 25-30 är man väl en ung man/kvinna/whatever och sedan man/kvinna/whatever i 30års åldern. Under 18 är det ju ingen man, utan en pojke/tonåring.

   Cissi borde ta det lite lugnt med att skriva att mannen dödat tjejen, då polisen inte ännu kan säga det. De har dessutom inte gått ut med några detaljer ur förundersökningen. Hon var själv på sannolika skäl misstänkt för grovt förtal, men det gjorde inte henne skyldig för det, (enligt henne själv).

    Nja för Cissi är allting svartvitt, hon sparar nyanserna till att brodera ut sina egna lidanden och sin egna offervillighet för jordens kvinnor barn och framtid. Det revolutionära lejonets offervillighet Roar henne.

    Och du, Sherlock, är på det klara med att pojkvännen är polisens enda misstänkte..?

     Det var tommy karim länge också

    Ja jag tycker det här är ett till exempel på att inte förstå hur rättssystemet verkar i Sverige. Jag känner mig väl också rätt övertygad om att pojkvännen är skyldig, men jag skulle inte skriva ut det som en sanning förrän han är dömd. Sen är det klart att rättsystemet inte är felfritt, men det är ändå vad vi har.

  Tycker också att denna text av CW är okej och handlar inte om henne själv utan att hon kan relatera till Wilma då de växte upp i samma stad.

  Ja det är så fruktansvärt… Våra politiker har blod på sina händer som har importerat hundratusentals farliga män som inte lever efter vara västerländska värderingar, o därför sker hedersmord som dessa mer o mer 😪

   Det fruktansvärda är att en del människor gör detta till en fråga om invandring. När det man borde tala om är mäns våld mot kvinnor. Det ska inte spela någon roll om du slår, kontrollerar eller mördar en tjej/kvinna och är svensk eller från ett annat land. För dessa handlingar är förkastliga oberoende ditt ursprung. Först när man börjar tala om vad det verkligen handlar om. Mäns våld mot kvinnor kan vi lösa detta. Om man tror att mäns våld mot kvinnor är kopplad till en viss kultur, ett visst land lurar man sig själv. Det finns här med och har alltid gjort. Var inte många årtionden sedan som våldtäkt mot din fru var lagligt i Sverige. Och vi fick precis en samtyckeslag. Människor vill se enkla lösningar. Min man jobbar inom byggbranschen. Där det råder matchokultur, våldtäksskämt är norm och man talar vidrigt om kvinnor. Endast svenska män som jobbar där.

    Män är en otroligt heterogen grupp, det är högst relevant att diskutera vilka subgrupper som är överrepresenterade i våldsstatistiken. Sen tror jag nog inte att invandrare är överrepresenterade i just styckmord.

      då ska man komma ihåg att det står _dömda_ , tror det är rääääätt stor risk att – ur den promille av alla som faktiskt begår våldtäkt och blir dömda för det – det är fler med utländsk härkomst som blir dömda pga rasism och fördomar, plus sämre förutsättningar i samhället och sämre kontaktnät etc. de är antagligen skyldiga, det är inte det jag menar. men tror, TROR, att svensk härkomst-nisse har lättare att ”komma undan” och blir lättare trodda. alla män är dock avskum. <— #INTE ALLA MÄÄÄÄÄÄN

       Tror tvärtom, pga att alla är så livrädda för att bli kallade rasister. Man är nog extra noga då. Sedan, kom ihåg att detta endast gällde de som är födda utomlands. Om man även räknar de som är födda i Sverige med två utlandsfödda föräldrar, blir det en ännu större överrepresentation.

    Det var förmodligen samma person som trollade under inlägget igår när det blev mycket kritik mot Cissi.

    NÅGON vill uppenbarligen trolla bort den kritiken med trollkommentarer.

   Kryp tillbaka in under din sten igen.

    Jag fattar inte heller varför man inte får säga det när det stämmer. 🤷🏼‍♀️

     Instämmer, förstår inte heller det.

    Brås rapport innehåller väldigt mycket mer information. 1/4 av alla mord sker i nära relationer. Antal kriminella uppgörelser ökar. Att antal dåd utförs av icke etniska svenskar kan inte lastas invandringen utan snarare rörligheten över gränserna. Med detta sagt har vi en del problem att ta itu med. Vi tar emot människor utan att egentligen ha någon plan över hur människor ska slussas ut till arbete och boende. Vi har en lagstiftning som är kontraproduktiv som skyddar individer som bedöms vara en risk men som inte kan utvisas.
    Vi måste kunna prata om de problem vi har utan att bli anklagade för rasism. Lika viktigt är det att sluta upp med opportunistisk rasistisk propaganda för lite lättköpta poäng.

     Finns ju inte jobb eller bostäder till svenskar utan dom får bo kvar hemma. Politikerna gör ett dåligt jobb med sina skyhöga löner och skiter i verkligheten.

    Fakta på det..?

   Ja du har helt rätt. Det är hemskt att Sverige blivit såhär. Innan invandringen så fanns det enbart blonda änglar i detta land. Ingen visste vad våldtäkt eller mord var för hemska företeelser. Eden lustgård har förfallit!! //End of irony

    Nope. Men det var färre fall per år. Vilket ändå måste ses som positivt eller? Sen 2014 går statistiken på sexualbrott, hot, trakasserier, dödsskjutningar rakt upp.

     fler anmäler korkskalle, har mer att göra med att kvinnor har frigjorts och att det har gjorts satsningar på det (fast det är fortfarande dåligt ofc)

      Anmälningsbenägenheten, anmälningsbenägenheten, glöm aldrig anmälningsbenägenheten!

  Tycker inte heller att Cissi skriver som att det handlar om henne.
  Jag tycker att inlägget är medmänskligt och empatiskt. Skulle kunnat skrivit det själv.
  Varför måste folk övertolka saker och ting.

   Övertolka saker och ting är ju det vanliga härinne, speciellt om vissa personer då allt vrids till fel. Hade någon annan skrivit ett inlägg som Cissi så hade säkert detta blogginlägg låtit annorlunda.

   Det är Cissis sätt att ALLTID skriva om andras olycka för att samtidigt framställa sig själv som en så fin person. Det blir liksom inte äkta när hon gör det för femtielfte gången.

  Andras olyckor är bra för CV då kan ju hon visa hur oerhört empatisk och förstående hon är. Samt hur farliga män är.

   Herregud. Genomvidrig kommentar när detta skett. INGEN är glad att ha ännu ett exemplel på vad mäns våld kan leda till.

   Ja män ÄR farliga. Deras attityder, hat och våld leder till att män och kvinnor mördas. Det ÄR farligt. De är överrepresenterade i trafikolyckor, dödligt våld mm.

    Cissi utnyttjar alltid andras olycka gör att visa hur god hon själv är. Cissi är genomskådad. Hade någon annan skrivit inlägget hade det varit en annan sak.

   Vilket jävla empatisvek mot mänskligheten att ens komponera en sådan kommentar oavsett vem du riktar den till. Är det någon mer utöver Cissi Wallin du vill totalt avhumanisera medans du ändå är igång?

  ”hen ur huse”

   Det har sen alltid hetat ”man ur huse”
   Men allt ska förvrängas av somliga

    Det har alltid hetat ”skiljetecken” men somliga verkar göra lite som de vill med det svenska språket.

     Ska vi kallas in för att i vittnens närvaro lova och svära med högerhanden på en trave SAOL-exemplar att aldrig någonsin göra språkliga misstag med hot om att vi gör så bli satta i omskolningsläger för att där lära oss korrekt språkbruk? Kanske finns det viktigare saker att oroa sig för.

     Språkpolisbrutaliteten på Internet gick för långt redan vid kampanjen Skrivihop och det är ett bra tag sedan den var aktuell.

     Språket är det vi alla gör det till. SAOL är ett dokument av det rådande språket, inte en definition. Politiska slagord som ”hen” är emellertid ett styrmedel som utgår från en uppifrån-och-ned-modell istället för den normalt organiska språkliga utvecklingen.

    Men numera borde det väl heta hen, hen ur huse 😉

  Detta är inte ok, att en influencer skriver liknande inlägg. De lever på följare och tjänar sen pengar. Inte ok.

   Men jisses. Hon har ju inte skrivit ett sponsrat inlägg i samarbete med Uddevalla kommun direkt. Självklart måste även influencers få reagera på sådant här.

    Nej! De har alltid en baktanke. Litar inte på dom och deras fejkyrke.

     det är lite det influencers gör, att skriva om saker

  Nope, diggar det inte. Hon kunde skrivit något om det utan att blanda in sig själv.

   Wilma berörde mig djupt trots att jag inte har någon koppling till vare sig henne eller Uddevalla.

   Många andra fall likaså. Ibland borde man bara va tyst känner jag, om man inte kan koppla bort sig själv för en stund.

   Det är inte fel att vara tyst.

  [Borttagen kommentar]

   En vuxen man kan väl samtidigt vara en ung man?

    En man är misstänkt, inte dömd. Polisen har inte gått ut med vad som hänt. Allt är än så länge spekulationer.

   [Borttagen kommentar]

    Och vad ska man göra åt mäns våld mot kvinnor?

     Vad ska man göra åt mäns våld mot män?

      Att utnyttja sina styrkor över andra behöver inte vara en styrka utan blottar snarare den svagas sista utväg (i många fall)

      Övervåld i psykisk och fysisk mening bör man nog kunna ta upp i småskolan på flera sätt och djup.

    Vad gör vi med vita svennar som slår sina barn och mördar barnens mor? Skickar honom till Jupiter?

     Ger dom strafg såklart.

     Ja, vad sägs om fängelse? 🤔 riktigt nytänkande idé här 🙄

     Varför försöker du få det att låta som att det är något vanligt brott svenska män begår? Ta och läs på lite istället för att hitta på. Diskussionen blir lättare att hänga med i om du sitter på fakta.

      Svaret var kopplad till en kommentar som är borttagen som handlade om att utvisa män som begår brott. Kommentaren var sarkastisk menad då ursprungskommentaren hade en rasistisk underton.

     Ja det hade fan vart det bästa om det hade funkat.

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     Men svenska män är lika illa. Vad gör vi med dem?

      Vi borde fan göra som britterna. Hitta en lagom stor ö, helst helt obebodd, i norra ishavet och låt dem överleva bäst de kan.

      Låser in när de begår brott.

      Kommer man till Sverige begår man inte brott.

      Är det så svårt att hålla med om? Det betyder inte att det inte är illa om en svensk begår brott. Men gör en svensk det i ett annat land tycker inte jag att den ska få stanna kvar där, skicka hem åbäket hit.

      /annan anonym

      Nej. Inte enligt statistiken över våldsbrott, våldtäkter och mord. Fast den kanske inte är viktig? 🤔

   Man blir inte befriad från att vara rasist bara för att hen inte är vit. Rasism handlar om strukturer i samhället baserade på en övertygelse om att vissa är bättre än andra och rasismens innebörd är att behandla individer olika beroende på utseende, etnicitet, kultur, religion och hudfärg. När en person, oavsett om denne är vit eller icke-vit, har fördomar mot andra som kommer från en annan kultur eller ett annat land kan det mycket väl handla om rasism eller diskriminering. Bara för att det är en muslim som uttrycker sig negativt mot andra muslimer innebär inte att det han eller hon säger inte är fördomsfullt, rasistiskt eller diskriminerande. Ta Sydafrika till exempel, där finns till exempel ett problem med rasism och hatbrott som begås av svarta sydafrikaner gentemot svarta migranter, som de menar kommer och tar deras jobb.

   Omvänd rasism existerar dock inte, eftersom du kan inte förtrycka den som förtrycker dig.

    Jo, det är faktiskt möjligt att förtrycka de som förtrycker dig. Dels pga tid- någon som varit en förtryckare förut, men försvagats, kan bli förtryckt. Dels genom att gå in på mikronivå, tex i ett land är grupp röd i minoritet och blir förtryckta av grupp blå. Men i en stad i detta land, har grupp röd blivit i majoritet och tagit makten, och förtrycker då de fåtal av grupp blå som bor i denna stad. Så, man kan inte säga att en förtryckt grupp aldrig kan förtrycka. Det är helt enkelt fel.

  Hur låter det på er som alltid vill dra invandrarkortet när tex Madsen eller Lottas mördare begår våld mot kvinnor? Eller terroristerna Breivik eller Anton Lundin ?

   Men då är det ju bara enstaka galningar såklart

    Det gör det således mindre fruktansvärt?

     Jag var ironisk.

   Sveriges 2 värsta serievåldtäktsmän heyer båda Niklas och är etniskt svenska.

    Ut med alla Niklas!!!

    För mig räckte det med att läsa om Jenny Lémon, Elin Krantz och Emma Pettersson för att skapa mig en uppfattning i frågan.

    Nej. Två av de värsta. De är inte de värsta.
    Men lyssnar man på Sorans gamla stand ups kan jag förstå att du tror det. 🙂

     Vilka serievåldtäktsmän är värre?

      Finns många, men här har du två exempel:

      John Svahlstedt. 13 våldtäkter mellan 1971 och 1973 (26 överfall). Mellan 1981 och 1983 begick han 6 våldtäkter till. 2013 dömdes han igen för våldtäkt mot barn.

      16 åringen som dömdes 2010 för 17 sexualbrott och våldtäkter. (Tror aldrig de släppte hans namn).

      Niklas a la haga = 6 våldtäkter.
      Niklas Eliasson = 10.

   Jag kollar på statistiken över ökningar sen 2017 samt gärningsmäns ursprung. Svenskarna ligger i lä. Ska politikerna ignorera problemet när det är deras fel bara för att det blir lite jobbigt att prata om eller? De har skött invandringspolitiken katastrofalt. Människor behöver stöd och hjälp när de kommer från krig och kris. Detta har de inte fått. 90% av skulden ligger på pisspolitiker.

    Fast hur ska svenskar då få stöd och hjälp. Som pensionärer som betalt skatt hela sitt liv. Vi ska ta ha om våra egna. Hur många tror dom skulle få hjälp och förmåner i ett annat land. Prova att flytta så får ni se.

     Fast nu är ju folk redan här? Jag hade varit för att stänga gränserna långt tidigare än vi gjorde, men nu får man ju jobba med situationen som den ser ut. Politikerna måste ta sitt ansvar och se till att svenska lagar och regler når fram till alla nyanlända. Se till att de får den hjälp de behöver att kunna skapa sig ett stabilt liv.

     Eller tycker du att de ska kicka ut alla de redan välkomnat? 🤔

      Men politikerna tar inte sitt ansvar. För situationen blir värre och värre.

    Svenskar varken anmäls, misstänks eller döms i samma utestängning som utlänningar. Djupare analys tack.

     Menar du att brå är dåliga?

  Förstår och relaterar till Cissis resonemang. Bor bara några gator bort från Ida Johanssons föräldrar (upplands väsby) och har sprungit många mil i det spår hon blev mördad i för fyra år sedan. Blev djupt berörd av Idas öde och tänker på henne och hennes familj varje gång jag springer i Runbyskogen eller passerar deras hus.

   Det är ännu inte känt hur hon dött. De har en misstänkt men det är allt än så länge.

    Vad menar du? En man är ju dömd för mordet.

     Inlägget handlar om Wilma.

  Det vi borde prata mer om och uppmärksamma är att just män från andra kulturer har en syn på kvinnor som inte är okej.
  Visst finns det svenska män också jag vet!
  Men jag tycker att det vore obligatoriskt för nyanlända män och kvinnor att få gå på ett informationsmöte där vi pratar om hur kvinnor i Sverige ska behandlas.
  Att flickor/kvinnor inte är mäns egendom och att vi inte får slå dom.
  Att Sverige är ett land där vi låter kvinnan själv bestämma om hon vill arbeta och vem hon vill vara ihop med.

  Vi måste ju börja någonstans!

  Vila i frid Wilma ❤️

   Haha. Det här är inte ett importerat problem….. Vi behöver prata om män och matchonorm. Punkt. Vi behöver verkligen inte tro att det inte är svenska män…..

   Emma precis så. Samtidigt tror jag det är väldigt få som ändrar sin syn på kvinnor som sitter i sedan barnsben.

  Jag är mot våld. Detta motstånd innefattar allt våld utom självförsvar då nöden kräver det. Den socialistfeministiska floskeln ”mäns våld mot kvinnor” innebär acceptans av kvinnors våld mot män, kvinnors våld mot kvinnor och mäns våld mot män.

   Eller hur? Är riktigt trött på den meningen. Diskussionen borde handla om våld. Inte bara mäns våld mot kvinnor.

   Hahah va? Nej, men däremot sätter det fingret på den typ av våld som är extremt vanligt förekommande. Sluta deraila, ingen har trivialiserat kvinnors våld mot män.

    Fast det du skriver stämmer inte med brås rapporter. För det första är det inte extremt förekommande sen är det knappt någon skillnad mellan könen offret har.
    Kvinnors våld mot män är lika vanligt förekommande (utsatta för våld i nära relationer var 6,7% av männen och 7% av kvinnor) bara att mäns våld mot kvinnor oftare är grövre.

  Varför kan vi inte prata om mäns våld mot kvinnor när sånt här händer? Hur många fler tjejer/kvinnor ska behöva gömma sig, leva under hot och våld och mördas innan alla börjar prata om männens våld och vad vi kan göra åt det, hur vi kan vägleda pojkarna rätt från start. Vad kan vi göra?

   Och mäns våld mot andra män.

    Mäns våld är större mot män än mot kvinnor. Källa Brå.

    Kvinnor utsätts oftare för grövre våld i nära relationer, men statistiken på våld i nära relationer är nästan jämnt fördelad. (Skiljer inte ens en procent mellan könen). Både fysiskt och psykiskt våld. 18 kvinnor och 4 män blev dödade av partner under 2018.

    När det gäller polisanmälda fall gällande våld så är det högre % kvinnor än män som anmäler våld i nära relationer. Män anmäler i högre procent när gärningsmannen är okänd.

    Av samtliga 108 fall av dödligt våld 2018 var offret en flicka/kvinna i 33 fall och en pojke/man i 75 fall.

    Så fokus borde ligga på att prata om våldsamma män. Män som dödar både män och kvinnor.

  Är också från samma stad och känner som Cissi. Inget märkligt med det. Jag och Wilma har gått på samma gymnasium och förmodligen fikat på samma caféer med våra vänner. Blir så verkligt när det är så nära och man kan verkligen inte förstå hur någon kan välja att ta en flickas liv. Lika hemskt när det hände Lisa, men just den där närheten skapar någon speciell ”connection”.

   Nu har ju Cissi skrivit inlägg om massa människor som råkat ut gör hemska saker. Cissi är ute efter socialt kapital, inget annat.

    Måste vara så otroligt tröttsamt att se konspirationer och egocentriska beteenden överallt och känna att man måste hävda att folk man inte gillar enbart är beräknande kallhjärtade monster.

  Vi kan inte göra något åt problemet om vi inte kan nämna vad problemet är. När vi pratar om problemet är det alltid HON som blev mördad, HON som blev våldtagen, HON som blev utsatt för våld och inte HAN som mördade henne, HAN som våldtog henne eller HAN som utsatte henne för våld. Närmare 99% av alla våldtäktsmän är män och närmare 86% av alla våldtäktsoffer är kvinnor. Män är problemet, men sålänge vi får det att framstå som att problemet istället är onda människor så är vi körda.

   Vi kanske ska ta och ta reda med säkerhet på vem HAN är först? Innan vi pratar om HAN. Mer info från polisen, en rättegång och fakta på vad som hänt liksom. Informationen hittills är rätt lite, killen är gripen misstänkt och mgm2 är… Någon.

    Exakt, polisen har gått ut med att de har en misstänkt. De vet själva inte vad som hänt.

  Är det pga Flashback som så många rasister hittat till Bloggbevakning?

   Rasister?

    Nej är nog Cissi som vill dölja inlägg som inte är så positiva om henne. Är ju bara under inläggen om henne idag och igår som hen skriver tusen inlägg.

   Man är inte rasist när man diskuterar fakta.

   ja så himla tråkigt att det har blivit ett tillhåll för rasister. genomsyrar hela kommentarsfälten. riktigt äcklig brun sstämning bland alla sdare här..

  Bellsan har inte alls julpysslat med barnen. Bilden på bloggen är från i våras. Ingenting andas jul över den bilden. Påsk däremot.

   Det finns ett inlägg om Isabella precis här under. Måste ni ta upp henne i varenda jävla inlägg eller?

   Skaffa dig ett liv.

   Men ge dig människa! Spelar roll om hon lagt in en gammal bild på pyssel, hon skriver inte ens att hon julpysslat med barnen och det är ingen skam eller ovanligt att bloggare lägger in gamla bilder på blogg eller insta.

  Jag verkar vara den enda som tycker Cissis text är självcentrerad och smaklös i sann Cissi-anda. Men så finns det också få saker jag avskyr så mycket som människor som får allt att övergå till att handla om dem själva.

  Det är värsta sortens människor att lyssna på; människor som alltid vill vända saker till att handla om dem själva eller som också (oavsett vad någon annan har gjort) alltid varit med om något värre.
  Kräks kräks kräks

   Nej jag håller med dig. Cissi engagerar sig inte i något så länge hon inte kan få in sig själv på ett hörn.

    [Borttagen kommentar]

     Du är verkligen inte den enda..

      Skönt att jag inte var ensam för att se det för var det är. Hon är inte genuin med denna text nånstans! Vilket är fruktansvärt.

       Camilla är inte heller genuin tyvärr.

        Har du upptäckt det nu 😂

  Nellie Berntsson alltså. Skriver ett lite hetsigt inlägg om vilken perfektionist hon är och en ”doer” och i samma veva framstår som en jävligt jobbig människa att leva med om man som hennes pojkvän beskrivits är lite mer chill. Kommentarer som påpekar detta och att bloggens texter ju knappast är 100% och rimmar med perfektion raderas snabbt som bara den, antagligen av lilla mamsen..

   Bryr mig inte så mycket annars när människor här inne kör off topic, men nu fan bryr jag mig. Är det läge att skriva om något annat än Wilma under detta inlägg??!?

    Inte för att jag inte är djupt berörd men barn, flickor och kvinnor torteras, våldtas och mördas på vidriga sätt dagligen runt om i världen. Vissa mord uppmärksammas mer än andra men offrens öde är detsamma. Jag skulle inte göra annat än att sitta och sörja ondska dagarna långa om jag skulle gräva ner mig i varje mord jag satt mig in i. Till skillnad från en del andra väljer jag inte ut några specifika offer det är mer synd om.

   Finns inget som är så självgott som att kalla sig själv perfektionist. Det är ju bara skryt?

   Hennes bloggande är verkligen katastrofalt. Stavningen, bilderna, kontext ALLT. Ibland placerar hon inte ens punkter korrekt? Utan har mellanrum mellan punkten och meningen 🤷🏼‍♀️

  Jag vet att influenser-OT är ok, men ifall ni inte har något att säga kring det aktuella ämnet kan ni väl bara tänka på Wilma en sekund och lämna Blondinebella till alla andra inlägg?

  Funderar på om ni som kritiserar Cissi för detta inlägg (ej Camilla) helt enkelt ser fel i allt hon gör. Tycker man ska kritisera och diskutera när det finns fog för det och det har det gjort några gånger. Men se inte fel på allting hon gör och skriver. ✏✏✏

   Om du hade sett mönstret i Cissis inlägg hade du själv tyckt att detta är smaklöst. Cissi utnyttjar återkommande andras olycka för att framställa sig själv som så god. Äckligt.

   Cissi har satt i system att utnyttja andra kvinnors lidande.

  Blir illamående av influencers som nu publicerar bild på Wilma. Har sett att även Linnea Claeson gjort det på insta.
  De kände inte Wilma, de känner inte hennes familj och vi har ännu ingen aning om vad som hände mer än att hon blivit bragd om livet. Tycker att det är riktigt lågt att använda sig av brottsoffer på det här sättet för att försöka påskina vilken sympatisk människa man själv är. Skriv texter om hur fruktansvärt det är, absolut. Men sprid inte hennes bild på egna kanaler!

  Blir illamående av influencers som nu publicerar bild på Wilma. Har sett att även Linnea Claeson gjort det på insta.
  De kände inte Wilma, de känner inte hennes familj och vi har ännu ingen aning om vad som hände mer än att hon blivit bragd om livet. Tycker att det är riktigt lågt att använda sig av brottsoffer på det här sättet för att försöka påskina vilken sympatisk människa man själv är. Skriv texter om hur fruktansvärt det är, absolut. Men sprid inte hennes bild på egna kanaler!

  Det hade räckt med att det kommer extra nära därför att det händer i hennes barndomsstad. Men sen fortsätter det med jag,jag ,jag och mera jag tills Wilma försvinner som en parantes.
  All kärlek till familjen 💔

  Man kan ju känna sig extra påverkad om det känns ”close to home”, men ändå inte få inlägget på instagram att handla om en själv

  Fattar inte Camilla att ingen kan tro på henne längre när hon låter sig påverkas så mycket av hållhakar, om bloggare ”vill bli vän” med henne osv.

   Ständigt dagligt hån mot Löwengrip och tystnad eller hyllningar gentemot Wallin. Pinsamt i en blogg som påstår sig vara granskande.

  Jag, jag,jag. Hade räckt med att det var i hennes barndomsstad, men sen bara maler det på.

   Nu har Linnea C hängt på, fick nyss bild på Wilma i mitt IG flöde, det var Linnea som publicerade det med liknande text, följer inte Linnea men tydligen bryr sig flödet om det.

  Allting handlar om Cissi Wallin, glöm aldrig det!

  Blir illamående av influencers som nu publicerar bild på Wilma på insta. Har sett att även Linnea Claeson gjort det. De kände inte Wilma, de känner inte hennes familj och vi har ännu ingen aning om vad som hände mer än att hon blivit bragd om livet.
  Tycker att det är riktigt lågt att använda sig av brottsoffer på det här sättet för att försöka påskina vilken sympatisk människa man själv är. Skriv texter om hur fruktansvärt det är, absolut. Men sprid inte hennes bild på egna kanaler!!

   Hon blev sannolikt ihjälslagen av den snubbe hon var kär i. Rätt logiskt att feminister lyfter ytterligare ett sånt fall.

    Cissi vet lika lite som polisen vad som hänt. Som vanligt sprider Cissi saker tanklöst.

     Tjejens ex-pojkvän sitter dock anhållen misstänkt för mordet, det har bekräftats i media, och med tanke på hur det brukar gå till när en kvinna mördas så är det en rimlig slutsats att anta att en till henne närstående man slog ihjäl henne….

  Fy satan för CW. Hon är mycket värre än IL att älska och beundra sig själv. Hon är en skam för det kvinnliga släktet!!

  Långsökt att få texten att låta som att CW skriver om sig själv. Att man drar paralleller till sin egen bakgrund eller sitt egna liv är inte = handlar om sig själv.

  Tycker inte CW får texten att handla om henne? Och skriver bara att Wilma försvann från samma gata som hon själv växte upp på. Och det är väl klart att saker som händer nära en berör en mer, när det tex skjuts på ens egen gata reagerar man mer än om det är i andra änden av stan, inte så konstigt.

   Om man tänker steget längre och tänker på hur många liknande inlägg Cissi skrivit om andra, förstår man att detta inte är varken genuint eller ärligt.

    Nej. Man får kämpa rätt hårt för att tycka att Cissi skriver om sig själv i detta inlägg hur man än tänker på det.

     Tycker det är respektlöst mot anhöriga. Men det är lika respektlöst av camilla att reposta det.

    Vadå om man tänker steget längre, jag följer inte CW och vet inte vad hennes övriga inlägg handlar om. Allt jag vet om henne har jag läst här, och då läser jag i princip bara rubriken på blogginlägget och scrollar förbi pga är totalt ointresserad av henne. Det finns säkert tusen saker att kritisera henne för, men just det här inlägget tycker jag inte är vinklat till att handla om henne. Jag ser det bara ur sitt sammanhang, följer henne inte och kommer inte att göra.

  Hur vet vi förresten att det är en man som begått brottet?

   Hennes ex-pojkvän sitter anhållen sedan någon vecka tillbaka misstänkt för mordet. Han är inte dömd än men statistiken talar ju emot att det är någon annan tyvärr…

  Varför ser vi då inte att flickor och kvinnor som invandrat till Sverige begår brott? Om det nu som du påstår beror på religion, kultur och värderingar.

  Elefanten i rummet är en problematisk mansroll. Hur kan folk inte förstå det år 20119?

   Jag bor nära Uddevalla och ja, det är män som begår de flesta brott, men senaste åren har en märkbar ökning av brott skett! Och NEJ ” det har inte alltid varit så”….

    Tagga ner. Glöm inte att vi har fått både pizza, Zlatan och kebab. Lite svinn får man räkna med.

     Hade klarat mig utan Zlatan faktiskt. Och hans machofasad

   Men flickor och kvinnor är nedtryckta där ordet heder i andra länder har stor betydelse. Skrämmande att du missat det. ?? Tror du många av dom vågar göra brott i sitt hemland. Och därför tar dom inte med hedersmord det ordet att skylla på fast i sverige kallas det mord.

   Både kön och härkomst spelar roll. Varför skulle det vara mer ok att bara ta hänsyn till den ena statistiskt säkerställda överrepresentationen, men inte den andra? Hyckleri!

  Nej, smaklöst av CW och även av dig, Camilla. Respektlöst mot anhöriga så in i h

  Grejen är den att den misstänkta gärningsmannen är kurd. Alltså en större risk jämfört med en vit europé.

  Visserligen häktad, men nu går CW och dömmer killen rakt av, före rättegång. Borde CW inte lärt sig…..?

  Geografisk närhet och närhet i tid och vilken livssituation är det som kan ha betydelse för hur mycket vi berörs av en nyhet. Vi berörs ofta mer av en händelse i nutid i ens egna närhet än om vi skulle se ett inslag om svälten i Afrika på 80-talet. När jag precis hade fött mitt första barn 1997 försvann 6-åriga flickan Jasmina nånstans i Småland inte långt från mig. Det gjorde fysiskt ont i mig att läsa om det då, förmodligen för att jag precis själv hade blivit mamma.

  Usch. Skulle faktiskt ta bort hela inlägget. Händelsen är helt ny och hennes familj har kanske inte bett om vare sig cissi wallin eller bloggbevakningskommentatorer som diskuterar hudfärg eller gör poänger på kvinnovåld. Tycker inte det är helt rumsrent att låta folk kommentera det här, sorry camilla 🙁

  Tycker det är bra camcam tar upp detta. För så här kan det inte få fortsätta att kvinnor blir mördade.

Comments are closed.