DN publicerar bilder på misshandlad kvinna

View this post on Instagram

VARNING FÖR STARKA BILDER. När bilderna av Josefins sönderslagna kropp skulle visas i domstol väcktes frågan om de skulle sekretessbeläggas – för Josefins skull. Hon sa nej. Åklagaren sa nej. Målsägarbiträdet sa nej. De var överens: Det här måste alla se. Det är så här det ser ut – våldet, kvinnohatet. I tisdags dömdes ex-pojkvännen till åtta års fängelse för synnerligen grov misshandel. Domen är unik. ”Finns det bara något litet, litet jag kan göra för andra offer för män som slår, så måste jag göra det”, säger Josefin. • Reporter: Ulrika By Foto: Mickan Palmqvist • Läs hela texten via länken i vår profil. Där kan du också läsa om hur vi motiverar att vi publicerar bilderna.

A post shared by Dagens Nyheter (@dagens_nyheter) on

Normalt sett bäddar jag inte in Instagraminlägg på det här viset, men med tanke på bildernas natur så vill jag inte publicera dem här utan man får själv klicka sig vidare till dem med hjälp av pilen här ovan.
Dock håller jag med om att det här är en både viktig och stark publicering och jag respekterar Josefins mod och önskan om att visa hur våldet mot kvinnor – ofta i nära relationer – ser ut.
Det ser ut så här och det gör mig vansinnig och spyfärdig på samma gång. Hur kan man påstå att man älskar någon, samtidigt som man utsätter dem för något sådant här?
Fy fan!

Här finns hjälp att få om du eller någon du känner lever i en våldsam relation:
(Listan publicerades först här)

 • ”Våga ta klivet ut, våga berätta – det är ofta den högsta tröskeln. På vägen dit: Anteckna, berätta för en vän och ta kontakt med exempelvis en jour (där du inledningsvis kan vara anonym) eller socialtjänsten. Om det gäller brott – kontakta polisen”, säger Ann Isaksson som är verksamhetschef på den ideella föreningen Alla kvinnors hus, som också driver skyddat boende.

 • Läs mer hos Polisen om våld och övergrepp i nära relation, och hur du går tillväga för att göra en anmälan. Du kan även ringa Polisen på 114 14, eller 112 vid akut nödläge.

 • Kontakta Kvinnofridslinjen på 020–50 50 50, eller besök hemsidan.

 • Brottsofferjouren ger stöd till dig som utsatts för brott och slussar dig vidare till rätt kontakter. Nås också på 0200–21 20 19.

 • Alla barn kan få hjälp via Bris, Barnens rätt i samhället. Nås även på 116 111.

 • Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejourer i Sverige, har cirka 100 jourer över hela landet. Hitta din närmaste här.

 • Män som utsatts för våld i nära relation kan få hjälp av Akillesjouren.

239 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Starkt 🙁

  Tack för att det finns någon rättvisa i världen. Fängelse ska idioten ha.

   Tjejen ska vara glad att hon inte har barn med idioten, för barnen skyddas inte från sådana här män. ”Barnen ska ha rätt till sina pappor” heter det, t.om. när män är dömda för att ha misshandlat mamman när barnen sett på. Även om kvinnorna i vissa fall får hela vårdnaden ska de fortfarande tvingas skicka sina barn på umgänge med dessa monster. De ska även uppmuntra barnen och hålla sina förbrytare informerade om barnens vardag med ett jävla veckobrev för att främja umgänget. Inte konstigt att kvinnovåldet fortsätter när vi tvingar barnen att fortsätta växa upp tillsammans med dessa sjuka jävla män.

    Har funderat mycket över hur fel lagarna ser ut i Sverige,
    Min man lämnade sin exfru, hon matade in massa osanning i barnen om sin pappa. Trots att både socialtjänsten och BUP blev inkopplat vid ett flertal tillfällen då flickorna mådde dåligt gjordes inget. Tillochmed skolan gjorde en orosanmälan.
    På BUP erkände den ena flickan att mamman förbjudit dom att både tala med eller träffa pappa.

    Haft så mycket hopp om att vi ska få hjälp med denna situationen, men mamman är manipulativ och kan tala för sig.
    Jag brukar säga att en våldtäktsman i fängelse har mer rätt att träffa sina barn än min man haft.
    Sverige i sitt esse.

  Sjukt…

   Tyvärr har Sverige halkat mycket efter när det gäller kvinnovåld. Och glöm inte psykisk misshandel. Att få blåmärken på insidan är mycket jobbigt. Dags att vi börjar ordna mer protester i Sverige. Vi är för tysta.

  😔💔

  När ska detta kvinnohat ta slut?

   (Och nej, inte alla kvinnor, inte all män, även män är offer i nära relationer, även kvinnor slår osv …)

    Tragiskt att man ska behöva klargöra det på det här sättet, för att folk inte ska hugga direkt.

    Nej, inte alla män. Men alltid män.

     Det stämmer inte, men mestadels män.

     Faktiskt inte. Statistiken visar att det är ungefär lika många män som kvinnor som råkar ut för våld i relationer. (källa Brå). Däremot är våldet (Oftare) grövre av män än av kvinnor, gissningsvis då män oftast är större och starkare fysiskt.

      Ja kollar man på det grova och dödliga våldet i nära relationer så skiljer det sig markant mellan könen.

       Det är fortfarande inte alltid män. Att tro det gör det svårt att arbeta med problemet.

        På vilket sätt blir det svårare?

        Det dödliga våldet är mestadels män jo. Inte 100% men mestadels.

      Oj, är det så många män? Snacka om att det aldrig pratas om

       https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/vald-i-nara-relationer.html

       Här kan man läsa mer.

       Bland annat: ”I den Nationella trygghetsundersökningen uppger totalt 18 procent av de som utsatts för misshandel under 2016 att gärningspersonen var närstående till offret. Men det är stora skillnader mellan könen. Att gärningspersonen är en närstående gäller för kvinnor i 40 procent av händelserna, medan motsvarande andel för män är 3 procent.”

       ”I Brås nationella kartläggning av brott i nära relationer (2014) uppgav 6,8 procent av befolkningen att de utsattes för brott i en nära relation under 2012. Andelen kvinnor som utsattes för brott i en nära relation under 2012 var i princip jämnstor med andelen utsatta män (7,0 procent av kvinnorna och 6,7 procent av männen). När man studerar utsatthet för brott i nära relationer under livstiden är det dock en större andel kvinnor som uppger att de varit utsatta; drygt 25 procent av kvinnorna och knappt 17 procent av männen i befolkningen.”

       ”Även om utsattheten för våld i nära relationer under 2012 verkar vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män, är det vanligare att kvinnor utsätts för grövre våld som leder till behov av hjälp och stödinsatser, och då framför allt sjukvård. Bland de personer som blev utsatta för grov misshandel uppgav 29,1 procent av kvinnorna och 2,4 procent av männen att de uppsökte, eller hade behövt uppsöka, en läkare, sjuksköterska eller tandläkare.”

       Och

       ”Utsatta kvinnor har ofta sämre ekonomiska förutsättningar än kvinnor som inte blivit utsatta. Det verkar inte finnas några tydliga skillnader i utsatthet mellan personer som är födda i Sverige och utrikesfödda.”

       För att saxa lite av innehållet i länken.

        Och kring misstänkt gärningsperson när det är våld i nära relation:

        ”År 2018 misstänktes 7 160 personer för misshandel mot en kvinna (18 år eller äldre) som de hade eller tidigare hade haft en nära relation med. Av de misstänkta personerna var 96 procent män. Antalet personer som misstänktes för misshandel mot en man (18 år eller äldre) i en nära relation var 1 530 personer. Av dessa misstänkta personer var majoriteten, 85 procent, kvinnor.”

        Nu är jag klar med klipp och klistra.

         Tack så mycket för det här. Måste tagit lite av din tid men det uppskattas väldigt mycket. Tack. ❤️

          Det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.

          Tyvärr är en av de farligaste sakerna vi kvinnor kan göra (rent statistiskt) att inleda en relation med en man.

      Glöm inte att en andel av dessa utsatta män också råkar ut för våld av män (dvs de är homosexuella)

  Jag förlorar allt hopp för mänskligheten …

  Hur kan man slå en annan människa??
  Så fel och så sjukt.
  Jag kan också bli rasande så att känslan faktiskt kommer upp i kroppen , men man har väl ändå en spärr?
  Eftersom man inte är sjuk i huvudet går det inte att förstå.

  Men stackars kvinnor och män som är i relationer där våld förekommer. Har själv varit det men inte så hemskt som denna tjejen. Och det värsta var att jag skämdes och inte vågade säga ngt, för det är en lång process att lämna.
  Jag var rädd att vara tvungen att lämna direkt och det är för att man är känslomässigt och mentalt hjärntvättad.
  Jag hade bra jobb, bra socialt liv och ”allt” annat var bra, och vi hade det bra förutom när han höll på, vilket inte var ofta. Det gjorde att man normaliserade det.
  Det värsta var att höra människor säga ” det är bara att lämna”, då har man ingen insikt i hur en sådan relation fungerar.
  Man vill inte tappa ansiktet.

  Till slut fick jag verkligen nog, men det var först efter flera år när det blev bättre. Då blev jag starkare igen och först då vågade jag, men jag tyckte ändå synd om honom?!!

  Nu är jag frisk från den kärlekspsykosen, för det är vad det är.
  Då kan jag se klart på det och hjälpa andra.

   ♥️

   Blir oerhört glad för din skull att du till slut orkade lämna! All kärlek till dig!

    Tack snälla.
    Jag var fast i 18 år. Men nu är jag förlovad och har ett litet barn med en man som inte låser ute mig mitt i vintern eller gör sönder mina kläder.
    Och jag inser att det är så det ska vara. 🙂

     ❤️❤️❤️

     💛

     All kärlek i världen till dig A. Du är superstark och jag är så otroligt glad att du nu vet vad kärlek är, att du har en partner som älskar dig och ett barn där du är hens hela värld. Det är äkta kärlek. ❤️❤️

      Tack snälla du, vad glad jag blir! Börjar faktiskt gråta. av dina fina ord, de träffade rätt i hjärtat.

  Jag är så arg. Och så matt.. jag är trött på att läsa tidningen med alla våldsbrott som begås av män. Trött på män faktist i största allmänhet. Alla okända män skrämmer mig. Jag är trött på machokulturen och gubbar som skämtar sexistiskt eller rasistiskt. Jag har två döttrar som jag fan ska kämpa för att dom ska slippa vara lika trötta på den här skiten som jag är. Jag är lika trött på män som jag är på Influencers.

   Word!

   Sista meningen var osmaklig i övrigt håller jag med dig.

   Jag som kvinna är trött på att behöva vara rädd för män.

    Tycker sista meningen var perfekt.

     Okej jag tycker det finns väldigt många bra influencers. De finns inom många olika kategorier och en stor förebild för mig är Underbara Clara.

     Jag tycker det är dåligt att blanda in influencers i detta sammanhanget. Väldigt osmakligt faktiskt.

     Tycker det är ganska förminskande mot offer att jämföra livsfarliga vidriga män med influencers.

      Ja det märks på gilla-markeringarna hur mycket mobbningsmentalitet det finns här. Det gör mig ledsen.

      Vad gör de ens på Bloggbevakning då om de är trötta på influencers kan man fråga sig?

      Jag har tröttnat på negativiteten här inne.

       Ja, det är sorgligt att det blivit ett ställe där man hackar och gör narr av influencers. Blir man så provocerad av influenecrs har man nog hamnat på fel ställe

        Och då menar jag inte folk som kritiserar en specifik influencer eller något de gjort osv. Utan de som dagligen uttrycker hur mycket de hatar influencers och hur värdelösa de är osv.

        Du menar att Bloggbevakning faktiskt har varit ett ställe där det i inläggen inte gjordes narr av influensers stup i kvarten? Det måste ha varit länge sedan.

    Försökte vara rolig. Är på dåligt humör.. pga män till viss del, pga influencers på andra sätt. Är inte rädd för att Kenza ska våldta mig men är trött på konsumtionshets och utseendehets från influencers.

   Känner samma! Hur skall man skydda sin dotter? Min mamma har alltid präntat i mig att jag skall kräva respekt och gå vid första tecknet på brist på respekt från en partner vilket räddat mig från giftiga förhållanden fler än en gång. Men träffar man någon som är så manipulativ som dessa män är så tror jag tyvärr inte det spelar någon roll hur mkt man fått höra att man inte skall ta någon skit. Jag tror man kan fastna ändå. Lyssnade på ngn dokumentär om Tova och hennes föräldrar verkade så fantastiska, gjorde allt för att hjälpa henne ut sin situation. Men det där asets manipulation av henne var så stark, han hade brutit ned henne så mycket att hon ändå träffade honom. Och nu är hon död. Fy fan

    Tror du har helt rätt!

    Jag har en son och jag och mina vänner som också har pojkar kommer göra allt vi kan för att lära dem att man skall ge alla människor respekt och vänlighet och lyfta varandra, skydda varandra och hjälpa varandra.
    Men också att de skall förvänta sig att få det samma. Vi vill ha ett jämställt samhälle där alla har rätt till en bra vardag oavsett kön.
    Jag hoppas vi kommer lyckas, men inser att vi har lång väg att gå. Räcker att gå förbi skolan bredvid där vi bor där man hör 11-åringar skrika fitta och idiot till varandra på fotbollsplan.

    Man blir mörkrädd.

   Tycker nog du överdriver lite där.

    Vad överdriver jag? Hur trött jag är på män? Eller hur rädd jag är för okända män? Med all respekt men det kan inte du veta.

   Jag håller med dig Sanna!

  Alla dessa stackars kvinnor som försöker få hjälp men inte får rätt hjälp. Han hittar henne ändå och ger sig inte förrän hon är död. Det är så viset. Hon måste fly, gömma sig, kanske få ny identitet för att försöka överleva. HON
  Det är så j..la sjukt. Önskar verkligen det fanns mer att göra för dessa stackars människor. Och de sjuka j….na som inte ger sig finns det bara ett sätt att ta bort

   Håller med. Märks att samhället är uppbyggt för män, av män.

   Och alla stackars barn som måste leva i detta.. 💔💔💔

  Jag tycker det är tråkigt att vi har någon sorts ”kärleksfixering” som gör att vi tror att älskar man någon är det viktigare med kärleken i sig än att ha det bra.
  Tjejen i artikeln stannade hos honom med förklaringen att hon älskade honom. Vi måste sluta se ”att älska” som någon sorts naturlag. Kärlek är bara kemi i hjärnan och kan vara helt fel, det borde inte vara något att helt självklart ge som förklaring till att man stannar hos en våldsam person.
  Vi borde byta mentalitet och börja se kärlek som något fladdrigt och instabilt som behöver mycket bra grunder (respekt, vänlighet, omtanke) för att bli något att bry sig om. Saknas grunderna betyder kärlek mindre än noll.

   Fast i dessa fall handlar det inte bara om kärlek. Männen har manipulerat kvinnorna å det grövsta och i många fall vågar inte kvinnorna lämna heller, eftersom det är vid uppbrottet det värsta våldet ofta utövas.

    Men när första dåliga beteendet kommer, kanske långt innan det första slaget, då är det myten om kärlek som gör att tjejen inte bara ber killen dra åt helvete. En kille som är respektlös eller kontrollerande för in tjejen i en sorts ”vana” att ta emot skit. Det skulle inte gå om vi fick lära oss att kärlek är helt oviktigt om det inte kombineras med respekt.

     Jag tror inte att du förstår hur fruktansvärt skickliga dessa män är på att manipulera sina offer. Men visst vore det bra om alla lämnade så fort en partner visade dessa tidiga tendenser.

   Det sista sa jag när jag hade bestämt mig och försökte intala mig att våran kärlek va speciell va:

   Nej, jag älskar inte dig, jag har aldrig älskat dig, jag älskade den personen du lurade mig att du va i början”

   Det va den insikten som gjorde att jag aldrig mer gick tillbaka.

    * och HAN försökte intala mig

   Jag tycker att du säger emot dig själv lite grann, även om jag förstår vad du menar. Kärleken är ju just kemiska reaktioner i hjärnan som ger kroppsliga symtom, vilket vi kan förstå samtidigt som vi ändå agerar irrationellt just för att kärleken är irrationell. Sen finns det ju fler orsaker att en stannar i ett förhållande än kärlek; trygghet, manipulation, ingenstans att ta vägen osv. Människan är inte heller särskilt rationell.

    Men vi borde uppfostras att inte ta kärlekskänslan på allvar om det inte finns respekt.

    Titta på muslimska länder till exempel, där är kärlek ingenting. Man gifter sig med någon ens familj valt ut. Nu menar jag inte att det är en bättre metod, jag menar bara att kärlek inte är någon universell naturlag som vi blint måste följa.

     Ja och politiketna har gjort för lite för det s k hedersvåldet. Det här det pratats om i flera år men det fortsätter. Hemskt.

    Jag hörde en psykolog en gång som påstod att en människa som är nykär agerar lika irrationellt som en människa under psykos. Kanske en grov jämförelse men han menade på att vi tappar all logik och sans när vi är nykära och att det beror på allt som händer kemiskt i våra hjärnor.

     Just det här är ett farligt resonemang, det legitimerar kärleken som en sorts alibi för att inte tänka.

     Det är klart att om vi växer upp och pratar med våra vänner om hur totalt viljelös man blir när kärleken slår klorna i en, så tror man på det och upplever det som ”fint”, romantiskt.

     I själva verket går det att stå emot kärlekskänslor och välja att inte agera på dem, kärlek går dessutom över om den inte underhålls.

      Nej, jag påstår inte heller att jag håller med honom. Jag tror dock att kärlek är något vi inte rakt kan styra över då det är något som sker inom oss och har med vår kropps kemi att göra. Sen hur vi agerar utefter detta är en annan sak. Kom bara att tänka på den psykologen resonemang när jag läste kommentaren här ovan.

      Jag önskar att jag var lika ”autistisk” som du! På riktigt, förlåt att jag inte kunde hitta ett bättre ord, men wow om man kunde vara så pass ”robot” i det hela!

       10.05: menar du angående kärlek och att det inte ska behöva vara självklart att agera på känslan?

       Ja, jag tror ett ”autistiskt” beteende (förstår hur du menar med ordet) är nyttigt ibland. Men det har nog med ålder att göra också. Jag är äldre och har sett många kärlekar komma och gå, både egna och vänners.

     Precis så var det för mig.
     Jag blev för det första galet förälskad, han var det snyggaste jag hade sett och jag var 17 år och hade inte haft så många pojkvänner. Han var snäll, och vi gjorde så mycket roliga saker tillsammans och han var stolt över att jag var hans flickvän och jag stolt över honom.
     Han var 23, väntade utanför skolan när jag slutade. Vilket jag tyckte var romantiskt och mina kompisar gillade honom min familj med,
     Han var skötsam och kom från en bra familj.
     Livet var perfekt! Jag var såååå galet kär.
     Han frågade om vi skulle förlova oss efter ett par månader och när jag fyllde 18 flyttade vi ihop. Efter ett tag , det kom smygandes, ville han umgås lite mer sällan med mina vänner ( vilket kändes normalt för han var ju äldre och vi yngre) och sen tyckte han jag skulle sluta bära vissa kläder för andra skulle inte behöva se min kropp etc.
     Inte så att han sa det på en gång utan ganska snällt typ; ” Älskling, måste du ha den tröjan? Du är superfin och vacker men det känns lite obekvämt för mig när andra killar ska stirra på dig vilket jag förstår att de gör. Du är så fin”. Då tänkte jag först ”Äsch, då tar jag en annan”. Så där smögs det in.

     Sen när han örfilade mig första gången fick jag en chock!
     Tog min väska och drog, men kunde inte förstå att det hände mig?!! Och att det var han som gjorde det?!!
     Mamma som alltid sagt att man ska gå vid första slaget.

     Jag var helt chockad och skämdes, förvirrad. Satt ute och bara andadesh grät.
     Sen ringde han. Grät och bad mig komma hem. Jag vägrade.
     Han grät mer och bad om förlåtelse. ” och bla bla bla.
     Jag var fortfarande chockad och tänkte att alla kan göra ett misstag. Så jag gick hem, blev enklare så. För vad skulle mina föräldrar säga och jag älskade honom så galet mycket, han var som en drog!
     Och min bror, jag var rädd att min bror skulle slå honom ( vilket han hade förtjänat).
     Han var supergullig ( vilket drog in mig mer i det) och i mig låg rädslan för att det skulle ske igen, när han blev arg, så jag började ”anpassa” mig osv.

     Sen hände andra saker och då blev det till slut normaliserat.

     Det ÄR som att man är i en psykos. För dessa män är överdrivet snälla, charmiga, underbara. Eftersom de är sjuka i huvudet.
     Det är därför man tänker att det är livets största kärlek, därför man fastnar.

     Usch, ryser när jag tänker på hur fast jag var.
     Det tog mig 6 år att lämna efter att jag hade bestämt mig. För han kontrollerade min ekonomi osv. Och det är det bästa och värsta som jag gjort. 🙂

     Man legitimerar inte kärleken som ett sorts alibi för att inte tänka, som ngn säger. Men kärleken är så passionerad, så galet stark och när det eldas på förlorar man sig lättare i känslan.
     Man agerar på det man tror är bra och de flesta sådana här förhållanden är ju galet bra i början. I mitt fall över ett helt år! Då är man redan innan i det.

  Jag hatar män.

   Jag med.

   Om ni nu hatar män vad gör ni då i en relation? Varför har ni sex med män?

    Jag talar bara för mig själv nu men ja, jag hatar män. Det betyder inte att jag hatar varenda enskild individ som är man.

    Sen huruvida jag är i en relation med en man eller inte, det vet du inte..

     Nej men är man vuxen är det väldigt enkelt att undvika att ha en relation med en man. I Sverige i alla fall.

     Jo. Det är vad det innebär. Män = alla. Annars hatar du en man.

      Nej man kan hata män som grupp på grund av vad män som grupp gör mot kvinnor. Men ändå älska en man på individnivå, det är inte samma sak.

       Exakt just så 👍🏼

       Exakt, instämmer. Jag hatar också män (som grupp)

      🙄

      Män = alla?

      Nej då hade det hetat ”alla män”.

     Och? Hyckleri.

      På vilket sätt är det hyckleri?

       Det är tydligt hur vårt samhälle tycker att kvinnor får bli behandlade hur som helst av sina män och männen får behålla vårdnad och kvinnan skall upprätthålla en relation mellan vårdnadshavarna trots år av misshandel både psykiskt och fysiskt och kränkningar som sker framför barnen…

      Jag hatar män som beter sig illa.

    Hört talas om bisexuella och lesbiska kvinnor? Går utmärkt att ligga med män men välja kvinnor som partner i en relation. 🤷🏼‍♀️

     Jodå mer än en gång. Ingenting för mig dock.

     Ja eller välja att inte alls ha någon romantisk relation.

    Varför är män som hatar kvinnor i relationer med kvinnor? Varför har de sex med kvinnor?

     Kallas maktpositionering.

     För att sex är en drift.

      Tyvärr.

      Sex kan man få utan att vara ett arsle i en relation. Det har ingenting med sex att göra, precis som våldtäkt.

       Dock hyckleri att säga att ”jag hatar män” och sedan ha sex med en man enbart för att tillfredsställa sin egen drift. Världen hade sett finare ut utan sex.

        Du misstar ”jag hatar män” med ”jag hatar varenda man”.

   Jag hatar män som beter sig illa.

    Jag hatar människor som beter sig illa.

     Vilket är övervägande män.

      Nä, håller inte med. Tycker kvinnor beter sig illa i betydligt större utsträckning än män faktiskt. Kvinnor är falska. Om det bara är vidrigt beteende vi snackar om.

       Att vara falsk vs att våldta, misshandla och mörda

       Ja falska kvinnor är betydligt värst.

        ”Jag hatar människor som beter sig illa.” stod det. Bete sig illa är inte att våldta någon. Skärp dig lilla manhater.

         Jasså.. Jag tycker nog att det är höjden av dåligt beteende att våldta, misshandla och mörda. Ett beteende som dessutom är olagligt.

          Men inte fan beskriver du ett mord eller en våldtäkt som att någon betett sig illa. 🤦🏼‍♀️ Bete sig illa = Prata skit, brpkar, ljuger osv. Små grejer i sammanhanget.

       Jag håller med dig helt. Om man bara snackar om att bete sig illa så tycker jag att tjejer är de värsta.

        Väx upp

         Så moget av dig.

        Ja. Kvinnor beter sig sämre än män. Särskilt mot andra kvinnor.

      50/50 gällande dom personer jag har träffat.

  Det sorgliga är att tänka på alla kvinnor vi möter på stan, på jobbet, bland bekanta som döljer dessa sår och blåmärken under kläderna medan de ler och hälsar på oss.

   Vart bor du där folk ler och hälsar på dig?

    Missade du personens andra exempel?

    Det var det du tog med dig från kommentaren?

    Var bor du där folk inte hälsar på dig? Är det onormalt att hälsa?
    Nu var det ju inte hälsningen som var själva poängen med ursprungskommentaren men ändå, du verkade fastna där…

   Och glöm inte kvinnor som inte stöttar kvinnor. Tyvärr finns det riktigt elaka kärringar som ej ger stöd till utsatta. Finns även inom vården. Det äcklar mej något enormt. Tvi för dom.

    Bloggbevakning är väl dessa kvinnors högkvarter?
    Trycka ner influencers i skoskaften för att 2 minuter senare grina om hur heeemskt det ääär med allt detta kvinnohaaat från alla håll och kanter.
    Jag menar, det kan ju omöjligt vara samma 4672 kvinnor som varje gång gnäller i öppet spår om killen de är kär i på jobbet, nya tinderdejten, kravlöst sex med män, etc…
    Vilka är ni??!!!

     En paradox

     Haha och alla i Öppet spår som ba ”Jag har inga vänner…” ”Hur får man vänner?” ”Mina vänner vill inte vara med mig”.

     Ja tro fan det som ni beter er.

     Samma kvinnor som grinar om klimatet och samtidigt beställer hem nya kläder, väskor och skor varannan vecka… Eller?

     10:38 du är inte på riktigt. Jämföra en blogg som granskar bloggvärlden och misshandlade kvinnor. Skäms tamefan på dej. Så korkat.

      Men snälla lilla du, den gemensamma nämnaren är ju: Kvinnor.
      Just det.

       Aw, lilla kränkta gubbe

        🤦‍♀️

   Tänkte på det för ett tag sedan. Jag har tre kvinnliga bekanta eller fd bekanta som varit med elaka och våldsamma män. Rent logiskt borde jag då ha tre manliga bekanta eller fd bekanta som varit elaka och våldsamma mot sina partners. Det är så obehagligt att tänka på.

    Alla känner ett offer men ingen känner en förövare.

     Jag känner ett offer och självklart känner jag förövaren, det var ju hennes man!
     Hon anmälde vid första slaget, skaffade läkarintyg och gick till polisen och idioten fick fängelse. Så jävla bra gjort av henne!
     Fängelse, skilsmässa och dessutom flyttade han tillbaka till sitt hemland efter fängelsestraffet, så hon är helt fri nu.

      Och vi slipper en skitstövel. Hoppas dåren aldrig kommer tillbaka.

     Ja det har du helt rätt i, kag var i en relation med en man som utot var världens charmigaste och snällaste, han volontärarbetade på ett flyktingboende, jobbade som grundskolelärare trots att han hade väldigt hör utbildning och skulle lätt kunnat få ett betydligt mycket mer högavlönat jobb. Men jag är helt säker på att om jag inte skulle lämna direkt när jag märkte att han började bli våldsam så skulle det gått riktigt illa, och det värsta med den situationen är att ingen skulle tro mig för att han framstod som världens mysigaste.

      Oj jisses vad mycket stavfel jag skrev, hoppas ni förstår ändå!

    Hoppas att du stöttade dom.

  Jag förstår ju inte riktigt gripl*vs texter på insta, men har hen kommit med någon smarrig info hittills?

   😴😴

   Tycker du det här var rätt inlägg att ta upp det på?

   Underhållningsvärdet är större än det Bellsan själv bjuder på. Räcker bra för mig.

   Smarrig info till dig: du är en pajas

    Men lägg av med sånt där. Bete dig.

  Så himla frukatansvärt 😔 fattar inte hur man kan göra så mot någon 💔

   Fattar inte heller hur samhället kan låta det fortsätta år ut och år in.

    För att kvinnor inte anmäler. En del gör det, men mååååånga som inte gör det. Anmäler du inte så får de heller inte rätt bild av hur stort problemet är.

     Lägg inte skulden på kvinnorna. Och nej, det skulle inte sluta finnas för att fler anmäler.

      Men sluta dalta. Man gör ett val när man inte anmäler. För Jo. Ju större ett problem är, desto mer resurser läggs på att jobba med det. Höga straff och stora konsekvenser får folk att tänka till. Alla kvinnor, och män, borde uppmuntras till att anmäla.

       Nej. Lägg inte skulden på kvinnorna. Lätt för dig att tycka när du inte själv varit med om det. Finns kvinnor som anmäler och sedan mördas som hämnd. Många vågar inte pga hot.

        Lägg där till att han hotat att döda barnen om hon anmäler våldet mot henne. Lätt att sitta här och vara kaxig.

         Exakt!

      Men vad ska samhället göra om ingen anmäler?

     Jodå många anmäler men det görs inget. Det är ett stort svek mot kvinnorna. Inte klokt att verkligheten är så och att utsatta kvinnor får ingen hjälp. Det måste ändras på. Nu.

      Det görs visst något. Ta en titt på domar. Det där är en myt som feministerna av någon konstig anledning sprider för att folk ska tro att det inte hjälper att anmäla. Precis som du gör nu. Det finns absolut fall där polisen inte agerat och det kan bli mycket bättre. Men det sägs inte ett ord om alla de fall där förövaren faktiskt åker fast.

       Men ge dig bara. Finns folk som anmäler och misshandlas dagen efter som straff. Många vågar inte.

        Varför ska någon som försöker påpeka fakta ge sig? För att du ska få hata män ifred?

         Haha, fakta?

          Ja. Det är fakta att många blir dömda. Vidga dina vyer från Cissis insta så kan du få läsa lite mer peppande fall där förövaren åkt dit. 🙂

           Följer inte cissi. Men förstår ändå att samhället sviker oss drabbade! Det är inte på långt när rättvist och tryggt.

       10:13 du är hemsk. Dagligen står det hur kvinnor mördas och anhöriga berättar hon anmälde och sökte hjälp men inget gjordes. Och det tar du inte inn. Skrämande och fruktsnsvärt nedsättande för mördade kvinnor. Elak är du.

        Men buhuuu. Cry me a river. Man kan hålla två tankar igång samtidigt vet du. Tänker inte bortse från fakta att folk faktiskt åker dit också bara för att det finns fall där de inte åker dit.

  Förjävligt. Verkligen Män som hatar Kvinnor.

  Vill upplysa om ”välj att sluta”
  dit man kostnadsfritt, dygnet runt, kan ringa om man riskerar att skada sin partner.
  020-555666
  valjattsluta.se

  tappade fan hoppet när jag läste på bianca kronlöfs insta om hur en kvinna blev brutalt gruppvåldtagen till oigenkännlighet, och att sedan åtta miljoner på en helg sökte på denna filmade våldtäkt på en porrsida. 35.000 sökningar per sekund av snubbar som ville runka till denna film. vad är det för fel på män? jag undrar på riktigt.

   Ja jag tappade fan andan när jag läste det. Vad är det för jävla djur vi har att göra med?? Jag har inga ord. Jag blir förbannad.

   Nu är det ju inte därför folk söker på sånna videos. Folk är nyfikna och vill se vad alla snackar om. Kolla bara vad som hände när alla kollade på videon som spreds på tjejerna i Marocko. Efteråt var det måååååånga som skrev att de önskade att de aldrig kollat, även här inne. På frågan varför de kollade var svaret nyfikna.

    åh vad bra att du vet varför så många ville titta på denna film på en porrsida, då är ju allt lugnt igen. skönt!

     Ja, det är en klar fördel att förstå varför folk dras till sånna videos. Istället för att vara, förlåt men, ganska korkad och tro att 35000 snubbar varje sekund går in på den och runkar. Visste du btw att det är kvinnor som står för den främsta konsumtionen av filmer på verkliga brott?

      Tror du verkligen att alla som går in och kollar på en sådan hemsk film onanerar till det, är det för att CW sa så på Instagram?

      Sen har du ingen aning om hur många män respektive kvinnor som faktiskt kollade.
      Vi vet ju alla vilka som är överrepresenterade inom true crime.

       Svarade du på fel kommentar eller missade du hela poängen? Ja. Kvinnor är överrepresenterade.

       Varför söker man efter videon på en porrsida och inte på någon valfri obskyr goresida?

       Att den ens ligger på porrsidor är illa nog tycker jag.

        Förmodligen för att google tar personen dit, välkommen till internet.

         🤦‍♀️

         Du kan gå in på exempelvis xvideos och se toppsökningar på deras sida. Där ligger hennes namn med på topplistan över vilka sökningar som gjorts där inne. De har alltså varit in på porrsidan och sökt där på hennes namn. Välkommen till internet.

          Förkåt, där LÅG hennes namn på topplistan. Vet ej om det ligger där i denna stund.

        Faktum är att liknande videos ofta laddas upp på porrsidor då de får ligga kvar där länge utan att bli nedtagna.

    Det är precis lika sjukt att kolla på en video där två tjejer halshuggs. Nyfiken… Jo jo. Vad är det för sjuk nyfikenhet som driver folk till att titta på morbida mord? Är man totalt oförmögen att ta in elände utan att se det spelas upp framför en på film?

     Är inte så konstigt egentligen. Folk har i alla tider samlats för att kolla på avrättningar etc. Varför kan jag inte svara på. Gissar att det är något som triggas av att ”alla andra” gör det? Är ju liksom ganska svårt att fatta idag att hundratals samlades på torg förr för att IRL se när folk blev halshuggna, men det gjorde de. Idag klickar folk sig in på videos som ”alla andra” kollar på.

      Nja.. hundratals år sedan gjorde vi mycket som vi inte gör idag. Vi kan inte rättfärdiga att vi letar upp videos där människor torteras till döds med att vi förr hade offentliga avrättningar. Jag tror inte på att det ligger i vår natur att vilja se andra dö. Då hade vi inte mått dåligt efteråt av vad vi sett.

      Och att ”alla andra” ser videon? Jag vet inte, det får i alla fall inte mig mer intresserad av att se två tjejer dö. Jag tror att vi kan ta in eländet som sker utan att se det med egna ögon.

      För mig är det endast sjukt att folk frivilligt tittar på gorevideos av människor som dör. Och gör man det så är det någon sjuk form av underhållning som jag inte begriper mig på.

      Jag hoppas i alla fall att min död inte hamnar på en video som florerar för nyfikna ögon den dagen jag dör.

      Slut på rant.

       Ingen som rättfärdigar det. Men du kanske läser text som inte finns? Utan förklarar varför folk kollar. Inte fan är det för att folk går in och runkar iallafall.

       Vi människor har inte förändrats speciellt mycket btw på några hundra år. Det är våra lagar som förändrats.

       Ingen rättfärdigar det?

        Jag syftade på de som tittar på dessa videos och rättfärdigar det med olika argument som att vi har fascinerats i alla tider, vi kan inte blunda för verkligheten, mänsklig nyfikenhet osv

         Nej? Du får nog andas lite och ta och läsa om. Det är en förklaring till VARFÖR folk kollar. Inget som rättfärdigar att folk kollar.

          Jag andas på bra tack. Ska vi hålla oss till ämnet?

          Jo, det rättfärdigas ofta av de som väljer att titta på filmerna. Diskuterades vilt här inne bland annat om just tjejerna i Marocko när det var aktuellt, när till och med vissa påstod att alla borde se videon för att förstå och inte blunda för verkligheten.

          Jag förstår skillnaden på att förklara varför det är populärt och att rättfärdiga att man tittar på det. Att jag nämnde det senare betyder inte att jag inte förstår det tidigare.

          Jag tror att det finns anledningar till varför vi tittar men att folk som tittar försöker rättfärdiga det, kanske mest för sig själva.

       Är ju bara psykologi. Många påverkas av vad andra gör och tycker. Speciellt om det är många som tycker eller gör samma sak. Säker på att du gör det också gällande allt möjligt.

        Ja visst, men att sitta och se människor torteras till döds gör jag inte och det går inte att jämföra med att gå mot rött, fuska med flextid, skvallra om bellas psykiska sjukdomar eller annat du kan tänkas syfta på att jag skulle göra.

         Jo, faktiskt. Då psykologin bakom fungerar på samma sätt så kan man jämföra det. Du behöver inte kolla? Jag kollar inte heller. 🤷🏼‍♀️ Fakta är att flera miljoner kollar, och det finns en anledning till det. Så vad jiddrar du om? Har du någon annan poäng än att du personligen inte vill se?

          Ja att psykologin bakom är samma stämmer men att vi trots det har egna gränser för vad vi låter grupptrycket påverka oss till är olika. Om psykologin vore så stark drivkraft så borde alla kolla, men vissa har en inre kompass för vad som är rätt och fel. Där har vi olika gränser. En del går inte mot rött även om resten av gruppen som står och väntar gör det. Någonstans måste vi ändå avgöra själva vad vi vill vara för människor och inte blint göra allt vad andra gör. Så jo, anledningen bakom må vara samma men agerandet är inte att jämföra bara för det.

    Precis som när en trafikolycka sker och folk samlas runt för att titta och filma.
    Morbid nyfikenhet är ett av mänsklighetens sämre drag.

   Dom kunde ju slänga in några videos där ett gäng våldtäktsmän blir kastrerade som lite omväxling.

    De fyra våldtäktsmännen som sköts ihjäl av polis i Indien tex.

     Ja och i Indien ställer folk upp för varandra och är så glada att förövare blir dömda. Vi är för tysta och bryr oss för lite om varandra. Tragiskt för oss och nästa generation.

      Va? Är det bättre att folk tar lagen i egna händer och dödar de som de anser vara brottslingar än att ha ett fungerande rättssystem?

    Finns ju. 🤷🏼‍♀️ Liveleak och go re sidor om du är sugen på att kolla på det. Varför man nu vill se sånt.

  När det handlar om kvinnor heter det ”kvinnojouren”, ”kvinnofridlinjen”, osv och när det handlar om män som blir misshandlade döper man det till ”akillesjouren.” Måste allt med män vara så macho hela tiden?

   Efter akilleshäl skulle jag tro?

  Ni som säger er ”hata män”, vart tänker ni att erat hat kommer att leda er? På vilket sätt kommer mer hat att göra världen till en bättre plats? Är genuint nyfiken för jag förstår verkligen inte resonemanget och tycker att det verkar ganska kontraproduktivt.

   Det är på modet nu att hata män vet du väl.

   Varför måste det leda någonstans? Kan man inte som kvinna bara få vara jävligt förbannad över hur svinigt män beter sig? Hat är ju för övrigt en känsla, inte alltid något man kan styra över. Jag tror dock det är bra att vara förbannad, att det ger någon slags kraft och styrka.

    För att vi kvinnor måste sträva efter att lösa allting, alltid.

    Det finns också många människor som mår bra av att ha en positiv inställning.
    Men visst, det finns bevisligen mängder av traumafetischer.

     Man ser verkligen en hög kränkta mansbebisar här inne idag, wow.. Som inte kan ta att man avskyr och tillochmed hatar det ni gör! Ni ser inte skillnad på struktur och person när man pratar om hat. Den skillnaden är tydligen så förbannat svår att förstå! Tänk om det var tvärtom, hur många frågor om hat mot kvinnor skulle ifrågasättas när män berättar hur less dom är på kvinnor som våldtar mördar och misshandlar män.. Svar, 0.

      P.s Dessutom får män öppet hata kvinnor hela tiden utan att ifrågasättas eller kritiseras, är det normalt?

       Var hatar män öppet kvinnor utan att det ifrågasätts eller kritiseras menar du? (Utom i Mellanöstern)
       Är det mer okej med alla kvinnor som öppet hatar män?
       Är det inte jämlikhet vi ska sträva efter?

        Manshat är en reaktion på kvinnohatet. Manshatet innebär att kvinnor lyfter frågan om vad kvinnohatet leder till (våld, död osv). En fråga som rimligtvis alla ”schyssta män” också bör lyfta. (blir de kallade manshatare i de fall de pratar om gruppen män? Nej, de blir kallade schyssta män.)

         Okej, men det var inte det jag frågade.

        Kolla på Flashback. Jag kan bara gissa att massorna av kvinnohatare som huserar och skriver där är små fjantar som inte vågar stå för sitt hat på andra ställen än på nätet, men likväl finns de där och hetsar varandra.

        Men vi skulle aldrig hata män om inte män hatade kvinnor? inte så svårt att förstå om man tänker lite. Den dagen män slutar våldta, misshandla och mörda oss så slutar kvinnor hata män.

         Så män började en gång i tiden hata kvinnor pga……och då började kvinnor hata män som en motreaktion?
         Män – Dåliga och Kvinnor – Bra.

        Men snälla.. Överallt! Bara att läsa dagens nyheter tillexempel.

         ?

      Tänk att det är manshatet som gör dessa mansbebisar förbannade och inte det uppenbart livsfarliga kvinnohatet.

       Andas

        🙄

        Hade du någon saklig input att komma med?

         Att hata i största allmänhet är livssyre för många människor. Kan till och med va konstruktivt för att uppnå radikala mål.
         För andra kan detta kommentarsfält ses som en spyhink. Där du o ditt människovärde är lika högt som en spya.

       Ni beter er som kvinnobebisar med erat manshat, väx upp.

        Väx upp och lär dig se skillnad på ilska mot strukturer och hat mot män på individnivå.

         Jag som lever i verkligheten vet att när jag hanterar struliga pojkar händer det ”ibland” att deras mamma inte direkt är så enkla att samarbeta med. – Min prins kan ju aldrig gjort något fel.

         Vilket visar på att gruppen människor måste tillsammans hjälpas åt.

         Och tesen om en manlig konspiration på alla plan inte håller. Men visst, i vissa sammanhang finns den där.

       Haha ja verkligen, vi bara började hata män från ingenstans för kvinnor är ju så känsliga och mentalt ostabila. Jag ser tydligt en kränkt mansbebis här.

      Tack Anonym! Just idag är det så skönt att du orkar ta kampen lite längre. Jag vet hur tröttsamt det är och vissa dagar är det bara så skönt när någon annan svarar på ignoransen <3

      Ja många mansbebisar som nästan försöker försvara män och nedvärdera kvinnor här. Nej inte lönt att skriva sin åsikt i detta allvarliga ämne.

   Men det är väl inte som att man aktivt går runt och väljer att hata män och att hatet i sig har något syfte? Hat är en känsla, en reaktion på allt vidrigt män gör. Ingen har påstått att det är konstruktivt eller kommer göra gott i världen. Mitt hat mot rotmos och getingar är inte heller konstruktivt och kommer inte heller göra gott.

   Manshat räddar liv. När en kvinna hatar en man så vill hon bort ifrån honom, hon vill inte ha någonting med honom att göra, hon vill vara ifred. När en man hatar en kvinna så vill han slå henne gul och blå, mörda henne och våldta henne. Det är så surrealistiskt att den förtryckta måste förklara varför denne hatar sin förtryckare, men ingen frågar varför förtryckaren hatar människan denne förtrycker.

    Du sa det. Tack!

    Detta!!!!!! Där skrev du det jag försökt formulera för mig själv.

  Har sett lite vaga grejer på instagram om att folk kritiserar Träningspodden. Deras kommentarsfält är inaktiverat så kan inte se vad det handlar om. Någon som vet?

  Min mamma har blivit slagen många gånger av sin ”av och på-kille”

  Hon har slagit i en skåplucka, ramlat ner för källartrappan mm mm.

  Jag har gråtit skrikit vädjat och slitit sönder mitt inre för att få henne att gå.
  Jag har försökt prata om honom och be honom låta henne vara ifred.

  JAG HAR FÖRSÖKT I 20(!!!!!!!!!) ÅRS TID!

  Nu orkar jag inte mer. Då går jag själv under 😢

   Älskade hjärtat 💗

   Ursäkta mig, men… Misshandel faller under allmänt åtal. Din mamma måste inte medverka i brottsutredningen för att han ska dömas.

   Jag tycker inte att du ska gå under, och barn ska inte behöva skydda sina föräldrar, men det kanske känns bättre för dig att anmäla till polis och socialtjänst. Du kan också ringa kvinnofridslinjen och prata. De finns för anhöriga också!

   Iställer för att gå in personligt och bli utbränd och må dåligt: ring snuten och soc.
   (tips från juristen)

  Alla kvinnor som hatar män borde inte heller få hjälp av manlig polis när något händer, eller manlig brandman när det brinner osv. Alla yrkesgrupper där det kan komma en man till er undsättning.

  Jag hatar också män som våldtar, misshandlar och kränker kvinnor men att hålla på att sprida omogen dynga att man ”hatar alla män” visar bara hur omogen och barnslig man är. Fokusera på gärningen istället. Alla kvinnor är inte heller så rara (Christine Schürrer, Johanna Möller, Sara Lundblad med flera)

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kvinnorna-som-mordar-sina-man-och-mammor/
  Längst ner i artikeln ser ni en faktaruta med antal kvinnor som dömts till fängelse i 14 år eller mer och är dömda för mord, inklusive medhjälp, försök och anstiftan. Det är några stycken…

  Sammanfattning: jag hatar män OCH kvinnor som tar sig friheten att skada andra.

   Tänk vad många män som skulle vara döda vid det här laget om du applicerade samma tankesätt på män som hatar kvinnor.

   Det handlar som bekant inte om att hata alla män, utan att man kan känna ett hat mot män som grupp på grund av all skit de utsätter kvinnor för. Manshat är en reaktion på det kvinnohat som finns i samhället. Hade män slutat mörda, våldta, förtrycka och misshandla kvinnor i den utsträckning de gör idag hade manshatet upphört. Så ditt resonemang känns otroligt ointelligent.

   Hur lång tror du samma lista över män är?

    Syftar på faktarutan..

   Tror inte folk som säger stt de hatar män menar alla män. Blev också provocerad av ordvalet förut men har fattat nu att de menar män som beter sig som as. Så det är ingenting att bli upprörd över eller göra en grej av 🙂

    Precis.

    Man måste kunna skilja på strukturer och individer.

     Det verkar va väldigt svårt att förstå det här inne idag. Ser att en drös kränkta män har hittat in.

      Jag tror att det är en kränkt man som fäktar på så gott han kan.

   Alltid när det pratas om mäns våld, så ska en liten kränkt man skrika KVINNOR OCKSÅ, DOM ÄR OCKSÅ DUMMA!!! så förbannat tröttsamt. Vårt skallade hat är inte våldsamt, det hålls inom oss. När ska män sluta våldta, misshandla och mörda oss? Har vi inte rätt till dom känslorna när det dagligen blir en ny kvinna till offer? Varför ska vi alltid räknas ha så stor förståelse över våldtäktsmannen och tillika skuldbelägga offret?

   Kom ihåg att jag pratar om strukturen män, inte person. Den skillnaden verkar vara svår att förstå här inne.

  Byt ut ordet ”män” i de flesta kommentarerna här mot ”muslimer” och ni har även då ett extremt vidrigt kommentarsfält.

  Tänk innan ni skriver

   Eller annan valfri grupp människor. Jag förstår att man vänder sig emot specifika individer som begått brottsliga handlingar men att säga sig hata halva jordens befolkning låter bara fånigt. Det är iofs mycket med den rådande instagramfeminismen som är just fånigt och svårt att ta på allvar, kan inte ställa mig bakom den alls och förstår verkligen inte hur personer som CW och liknande kan bli så höjda som de blivit?

   Byt ut män mot tårtor så blir det ett löjligt kommentarsfält.

   Man kan inte bara byta ut ord i en mening och tro att det går att jämföra.

   Och i gruppen män så räknas svenska, norska, kristna, muslimska, långa, korta, vita…män in. Gemensamma nämnaren är att de är just män och varför får vi inte prata om det? Vilka mördar till allra största del både kvinnor och män? Jo, män.

   Fast vadå muslimer. Det ska ingen skylla på sin religion. Vi är alla människor och ska stå till svars för våra handlingar. Att dra in religion och skylla ifrån sig är helt fel och fegt.

   Men gud vilket irrelevant argument! Byt ut ordet män mot vilket annat ord som helst så blir det såklart helt andra meningar! Och som ovanstående skriver, det är ju MÄN som begår dessa brott, oavsett etnicitet, religion osv osv.

   Precis.
   Ord har en betydelse och denna trend att skapa ett Nyspråk där ordet Alla bara betyder vissa tar bort fokus från sakfrågan.

  Det börjar redan när barnen är små, det börjar med de förebilder de får se och de attityder de får växa upp med.

  Vi får inte glömma att t.ex. barn-aga förbjöds så sent som 1979!

  och fortfarande idag ifrågasätts t.ex. metoder som lågaffektivt bemötande, eftersom föräldrar tycker att de har rätt att bestämma över barnet mot dess vilja (utan samarbete, utan att lyssna på det osv.)

  Om vi nu fortfarande har den attityden mot barn, då har vi fortfarande en bit kvar mot ett våldsfritt samhälle för alla kvinnor.
  Men vi är på väg,
  däremot ska vi inte ta för givet de framsteg som har gjorts och tro att de aldrig kan försvinna.

  Misogynisterna vädrar morgonluft med Trump och nationalisterna. 🙁

   Eller alla ”han retas/nyps/slåss bara för att han är kär i dig” och ”kärlek börjar med bråk” som vi lurar i små tjejer (och pojkar).

    Fy vad jag avskyr det uttrycket ”kärlek börjar med bråk”. Jag sa till min fröken en gång när jag var liten ”Då vill jag aldrig att någon ska bli kär i mig igen..” När fröken slängde sig med det uttrycket. Och är det så pojkar lär sig att visa sin kärlek, genom att nypas, puttas och retas, då förstår man lite varför vissa blir såna även som vuxna.

  Får ångest av allt våld mot kvinnor som män står för! Har klarat mig själv, men är orolig för min dotter och hur det ska gå i framtiden. Som tur är majoriteten män justa men det hjälper knappast om man hamnat med något as. Fy fan! 👿

  Låt oss heller inte glömma bort allt våld som inte är fysiskt.

Comments are closed.