Egoinas läppstiftsskola

Haha älskar att bli kallad erfarna läppstiftskvinna 😍 Såklart ska jag hjälpa dig med allt jag kan! Här är mina bästa tips:

💄 Precis som du säger kanske man inte ska våga sig på pangrött med en gång. Det är lätt att känna sig utklädd då. Börja successivt med en färg som är lik din egen läppfärg för att bli bekväm.

💄 För en nybörjare skulle jag rekommendera att börja med läppenna + läppbalsam innan du går på det tunga läppstifts-artilleriet. Det är enkelt att få till snyggt och det känns precis som vanligt. Fyll i konturerna och själva läpparna med pennan och ta sedan lypsyl ovanpå.

💄 Det är stor skillnad på vilka färger man gillar och vilka man passar i. Jag själv gillar mest dova färger som mörkrosa, lila och brunt egentligen. Men jag känner mig finast i mer poppiga färger som orange, korall och rosa. Sen herregud självklart finns det absolut inga regler, man får ha vad man vill! Jag menar mest att upplevelsen av en färg ändras när man väl har den på sig.

💄 Det kan vara värt att tänka på läppstiftets ton, precis som när man väljer foundation. Kolla om du tycker att det passar till din hud, dina färger och hur tänderna ser ut exempelvis. En tumregel är att blåare nyanser gör att tänderna ser vitare ut och organge-gula nyanser gör att tänderna ser gula ut exempelvis.

💄 Välj rätt konsistens. Det finns inget facit här, man får helt enkelt testa och se vad man gillar. Generellt skulle jag säga att det finns fem olika typer: läppglans, matt läppstift, krämigt läppstift, glansigt läppstift och lipstain. Jag personligen tycker det är snyggt med matt läppstift, men mina läppar är ofta för torra tyvärr. Brukar därför välja krämigt eller glansigt läppstift, eller läppglans med mycket färg (som inte är klistrigt eller för blankt och glittrigt, får panik på det). Du skriver att du inte vill ha för torrt och inte för kletigt och då skulle jag säga att du ska satsa på krämigt.

💄 Okej knäppt tips, men det är superbra. När du målat klart – stoppa in ett (rent) finger i munnen, gör en pussmun och dra ut fingret. På så sätt får du bort överflödigt läppstift och färgen slipper hamna på tänderna. //Egoina

Egoina håller läppstiftskola på sin blogg och hennes sista, knäppa tips kan även jag gå i god för.
Jag använder sällan läppstift – och absolut inte matta –  då jag är beroende av lypsyl och annat läppklet, men så fort det vankas fotografering – så åker det röda läppstiftet fram.
Och fingret i munnen – hur bra som helst!
Jag fick tipset från någon annan influencer för längesedan, men minns tyvärr inte vem det var, men att det fungerar, jajamensan fattas bara!
Har ni några fler tips och knep gällande läppstift?

Jag tog nya bilder häromdagen, och de guldiga skorna är inte längre en del av CamCam.
Jag förstår att ni sörjer, de har ju varit lite av en generell favorit för många av er men både guldisarna och luggen får ta en paus just nu. 😉

Jag skulle även vilja ha en ögonbryn och glowskola (normalt glow) för att se om det kanske kan vara något ändå. Trägen vinner, lagom till att alla andra lägger ner blänket.
Ser ni att jag har yttepyttelite glow på bilden?
Jag känner mig splittrad då mitt ledord är matt, matt, matt! 🙂

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det enda jag kan läsa är (ursäkta särskrivningen) läppstifts KOLA.

  Läppstiftsskola* 🙂

  Svara

   Nej det ska väl bara vara ett s i det sammansatta ordet..? Eller….? 🤔

   Svara

    Nope, två s.

    Svara

     Ok

     Svara

    När förledet är en sammansättning ska det vara foge-s.
    Det heter alltså ”dragspelsklubb”, med foge-s för att ”dragspel” är en sammansättning.
    (Jfr ”spelklubb” – inget foge-s.)
    Undantag till denna regel är ”Svenska Fotbollförbundet” 🙂
    ”Läppstift” är en sammansättning, och därför blir det ”läppstiftsskola” i det här fallet.

    Svara

  ”Har ni några fler tips och knep gällande läppstift?”

  Följ läppstiftsgurun Miranda Sings!

  Svara

  Jag skulle vilja veta hur man kan undvika att läppstiftet åker ner under underläppen så det ser ut som man har ätit jordgubbssylt och missat munnen. Läpprimer funkar lite men är så meckigt att hålla på med, speciellt när man ska fylla på läppstiftet under dagen.

  Svara

   Använd läppenna under och runt konturerna om du inte redan gör det. Aldrig haft detta problem dock. Ev ordentligt med puder under läppen.

   Svara

   Efter att du har applicerat – Stoppa ett finger i munnen och ”sug” och dra ut, överflödig färg under läppen fastnar på fingret.

   Sounds strange men det funkar faktiskt haha.

   Svara

    SORRY, jag läste fel! Trodde att du menade på tänderna men ser nu att det handlade om underläppen. Ingen aning då amigo 🙆🏼‍♀️

    Svara

    Tror inte det funkar på läppstift under underläppen, men precis som det står i inlägget funkar det mot läppstift på tänderna 😉

    Svara

     I och med att jag läste fel så antog jag att personen inte förstod vad ”fingret i munnen” är, och förtydligade. Men – som sagt – så läste jag fel i frågan, Emelie 😉😉 Helknasigt va 😉😉😉😉

     Svara

      Emelie kanske inte hade hunnit uppdatera bland kommentarerna och sett det när hon svarade 😉

      Svara

       Finner det lite fint att du kände att du behövde försvara en okänd person i ett kommentarsfält på en blogg ♥️

       Svara

   Det finns ofärgade läppennor som man kan måla en kontur med, så att läppstiftet inte flyter ut.

   Svara

    Hur ser en ofärgad ut? Genomskinlig? Vit? Osynlig? 😂

    Förlåt om det låter drygt, menar det som ett skämt så ingen behöver gråta, snälla.

    Svara

     Verkligen roligt skämt. Haha. Tror ingen hade gråtit oavsett 😝

     Svara

      I det här kommentarsfältet vet man aldrig vem som döljer sig bakom 🙄

      Svara

   Läpp penna alternativ bättre läppstift.

   Svara

   Läppenna är din bästa vän. Om det är svårt / inte finns samma nyans på pennan som läppstiftet så ta en penna med ljusare färg som drar åt liknande nyans. Exempelvis för lila läppstift funkar en lite ljusare rosa/lila läppenna. Pennan skapar som en ”mur” runt läpparna och förhindrar därmed att läppstiftet glider iväg.

   Mvh
   Makeup artist

   Svara

   Jag brukar lite foundation runt själva läppkanten, setta med genomskinligt puder över hela läpparna och Speciellt konturerna, sen på med läppenna och läppstift. Finner även att foundationens rätta färg kommer ut mycket bättre med foundation under.

   Svara

    Läppstiftets *

    Svara

   Jag brukar bara dabba en servett mot undersidan av läppen så att överflödet försvinner, och äta försiktigt. Plutläppar unite!

   Svara

  Nä, klarar inte riktigt av Egoina längre helt ärligt, blivit väldigt mycket konsumtionshets både på både bloggen och instagram

  Svara

   Bra att jag skriver som en kratta 😂

   Svara

  Jag är 36 år.
  När jag var liten/tonåring var det bara tanter som hade läppstift. Mamma hade ett rött Dior. Tror det var väldigt poppis då?

  Nu är det inte alls tantigt att ha läppstift!
  Ser många unga som har det.
  Kul! Älskar mitt läppstift från NYX.

  Svara

   Mormor hade alltid rött läppstift, man hade konstant märken på kinder efter hennes pussar haha. Minns när jag började sminka mig och blev irriterad på henne för att hon sabbade min bas haha.

   Svara

   Mamma hade kyssäkta läppstift från Swipe. Grannfrun var återförsäljare av städartiklar och de hade även läppstift som var grönt men skulle bli rätt nyans av kroppsvärmen eller nåt. Det ändrade färg när man applicerat det.

   Satt dessvärre som berget.

   Kanske jag har blandat ihop det, det låter galet. Men så var åttitalet!

   Svara

    P

    Svara

    Såna där gröna läppstift finns fortfarande! Kolla upp Frog Prince från märket Lipstick Queen. 🙂

    Svara

    Det finns fortfarande. Dom som är tex gröna och ändrar färg. Fyndig brukar ha.

    Svara

    Jag har ett grönt från min mormor som blir knallrosa på läpparna. Använder det aldrig men tycker det är kul 🙂

    Svara

   NYX är 👌

   Svara

    YSL är ännu bättre 😍

    Vad är hypen med NYX? Jag har testat en del produkter (eyeliner och ögonskuggor) men tycker att de är ganska medelmåttiga?

    Svara

     Samma för mej inte imponerad av nyx. Gillar Max factor och Isadora bättre. Och för mej ska ett läppstift vara krämigt. Ja tack.

     Svara

  Vad mycket spännande det händer i bloggvärlden.

  Svara

   Fast det här är ju ändå konkreta tips och råd om ett ämne som verkar intressera många? Det är väl typ sånt här många saknar i bloggar nu för tiden eller? Kan dock hålla med om att Egoina borde råna en bank och blogga om det inifrån Hinseberg för att göra bloggen lite mer spännande för oss läsare.

   Svara

    Tyckte det här var kul

    Svara

    Hahhahahaha

    Svara

   Allting kan inte vara jättespännande hela tiden 🙂

   Svara

  Läpp penna all the way.
  Finast glow får du föresten av bra hudvård, låt din återfuktade hud skina igenom inställning för att tillsätta glow med produkter. Jag är bara sparsam med puder på de ställen, typ kindben, som jag vill ha lite extra glow på så ser det naturligt ut samtidigt som jag kan matta ner haka, näsa, panna osv.

  Svara

   Håller med. När någon frågar om tips på hur man får glow så svarar jag: bra hudvårdsprodukter. Glowtips utöver det: lite flytande highlighter i foundation samt att använda en fuktad beautyblender för att dutta på foundation. På det sättet blir det inte så kakigt och man ser den egna huden lysa igenom.

   Ser inte så bra ut när någon struntat i rejäl återfuktning och bara kakat på med highlighter i puderform.

   Svara

    Jag har typ aldrig fått highlighter i puderform att se bra ut. Vet inte vad jag gör för fel, men det ser bara inte bra ut.

    Svara

     Och jag kan inte få flytande produkter att se bra ut! Hur använder man dem om en inte använder foundation eller BB cream?

     Svara

  Hennes läppstift är väldigt ojämnt lagt dock. Höger sida är mycket fylligare än vänster. Inte för att vara sån men läppstift är först och främst till för att göra läpparna symmetriska.

  Mvh
  Makeup artist

  Svara

   Ok men vissa kanske först och främst använder det i annat syfte än symmetri?
   Mvh
   Kommunikatör

   Svara

    Ja visst!

    Mvh doktorand

    Svara

     Det är en tolkningsfråga skulle jag säga.

     Mvh,
     Jurist.

     Svara

      Äh, känslan är det viktigaste!

      Svara

      Kan hålla med om detta!

      Mvh engelsklärare

      Svara

      😆😆😆 detta var nog det roligaste som har hänt på bloggbevakning på ganska länge…

      Svara

   Fast läppstift är väl till för den anledning man själv vill. Det behöver ju inte vara för att uppnå symmetri. I alla fall inte för privatpersoner. Jag blir glad av att se att folk vågar använda lite färg typ och inte försöker se så perfekta ut.

   Svara

    Fast har jag sagt att man INTE får använda färg? Jag säger heller inte att hon gör fel, utan att hennes läppar är ojämnt målade och att läppstiftets främsta uppgift är att göra läpparna symmetriska. För så är det med allt inom makeup, varje produkt har sin uppgift MEN det finns inga rätt eller fel. Go crazy med kreativiteten.

    Svara

     Varför kommentera att hennes läppar är osymetriska då om du inte vet i vilket syfte hon använder det?😆

     Svara

      ”Om jag inte vet i vilket syfte hon använder det?” Och? Jag har rätt att säga vad jag tycker, så länge det inte övergår till personangrepp. Hennes syfte med inlägget är ju dessutom att lära ut till andra hur man kan använda läppstift, och att skapa symmetri är en av de (främsta) funktionerna som inte bara läppstift men också makeup överlag har. Det var min point. Hur man som privatperson sedan väljer att använda det är helt upp till denne själv, men som professionell är det mitt jobb att ge råd och hjälp 😜

      Svara

       Du jobbar inte här i kommentarerna 🤪

       Svara

        Men jag får fortfarande uttrycka mig här 🤪

        Svara

         Jadå. Men det är inte ditt jobb att ge personer som inte bett om det tips och råd. Så förstod bara inte hur ”det är mitt jobb” var relevant 😝

         Svara

       Lord snälla säg var du jobbar så vi kan undvika dig!

       Svara

        Skatteverket.

        Svara

    Detta är pinsamt men nog fan låg jag nyligen på sjukhus med oborstat hår och deras chica sjukhuskläder. Men läppstiftet hade jag på 😂

    Svara

   Ursäkta men läppstift användes redan under antikens Egypten och då inte för att uppnå symmetri.

   Mvh
   Inköpare på statlig myndighet

   Svara

    Återigen: jag sa att läppstiftets FRÄMSTA uppgift är att få läpparna symmetriska. Jag säger inte att man inte får använda det hur man vill. Vill man go crazy med färg or whatever, kör på. Och nu lever vi för den delen i modern tid.

    Läs om läs rätt

    Svara

     Men VARFÖR kommentera vad läppstift ”är till för” om man ändå får göra som man vill? Var det någon som undrande?

     Svara

      För att jag har rätt att säga som jag tycker. Det har vi alla så länge det inte övergår till personangrepp.

      Svara

       Du vet kanske inte vad personangrepp betyder?

       Svara

        På vilket sätt tycker du att jag har använt mig utav personangrepp?

        Svara

        Nu får du sansa dig.

        Svara

       Du har rätt att säga vad du tycker, men du måste inte. Så varför kände du det behovet?

       Svara

     Men nej läppstiftets främsta uppgift är inte att göra läpparna symmetriska. Det är att ge färg. Sen att du tycker att läppstiftets främsta uppgift är en annan sak får stå för dig.

     Svara

      Och såklart att läpparna ska synas mer. Hallå vill man flörta måste man synas 😉

      Svara

   Egoina är väldigt söt och vacker men hon är inte så duktig på smink. Hennes eyeliner är alldeles för skarp och framhäver de ljusa ögonfransarna precis vid kanten. :-/

   Svara

    Har så många gånger velat ge henne en kommentar och tipsa henne om att lägga en inliner vid fransrötterna. Men kommer inte på något bra sätt att skriva det på utan att det låter som en tillrättavisning snarare än ett tips i all välmening så jag struntar i det. Mvh en annan makeup artist som tycker att man ska sminka sig för att det är kul, inte för att följa regler eller se symmetrisk ut 😛

    Svara

     Så du skriver om henne här istället, bakom hennes rygg liksom?

     Svara

      Yes, det gör jag. Det ser du väl? 😛 Då har jag iallafall inte kommenterat det direkt till henne på hennes blogg. Sen om hon läser kommentarerna här är upp till henne.
      Glad andra advent på dig, och alla er andra här inne 😘🎄

      Svara

  Vad gör man om man har lite fylligare på ena sidan? Jag har lite sne mun, alltså ena sidan ser pyttelite förlamad ut, hur sminkar man det? På samma sida så har jag ett ganska mycket mindre öga som hänger lite.

  Något tips?

  Svara

   Hejsan!
   Du kan använda en läppenna för att fylla ut den mindre sidan och göra den mer symmetrisk med den fylliga sidan.

   Ha lite samma tänk gällande ögonen fast med ögonskugga. Du kan använda skuggan för att få det mindre ögat att se större ut. Nu vet inte jag vad du har för ögonform eller så men om dina ögon dessutom är lite mer ”hooded” så kan du även gå över globlinjen en aning (dock inte för mycket!). Detta skapar också illusionen av större ögon.

   Mvh
   Makeup artist

   Svara

    Hej tack för svar! Ska definitivt prova detta!
    Jag har små, mandelformade ögon. Helt mossgröna. Just ögonen har faktiskt blivit ett komplex.

    Har precis lärt mig att sminka mig igen, förr använde jag bruna/guldiga färger. jag har ett ansikte som inte passar med massa smink, så använder aldrig ögonskugga längre, men det kanske bara har med vanan att göra! Jag känner mig som en clown bara jag tar mascara 😂

    Svara

    Jag provade lite snabbt nu! Och det funkade faktiskt! 👍 på det hängande ögat målade jag skuggan med countoring(?) ovanför globlinjen, och på det normala målade jag i globlinjen, och dom ser likastora ut!

    Tack snälla!

    Svara

     Jag tror verkligen inte att du ser ut som en clown! Om din ögonfärg är lite ljusare kan du använda lite mörkare ögonskugga som kommer få dina ögon att ”poppa” 👌🏻

     Härligt att det hjälpte dig! Då vet du lite hur du kan göra och förhoppningsvis lätta lite på komplexen 😊

     Svara

  Camilla! Är det Hemoroid Hold du har i håret?!

  Svara

   ICKE!
   Lindex for the win!

   Svara

  Fin du är på bilden 👌🏻👌🏻

  Svara

  Bästa tipset. Köp läppprimer. Yves r har en penna. Måla på hela läppen den är ofärgad och sen på med läppstiftet. Och hurra det sitter kvar flera timmar.

  Svara

  Egoina är expert på lite allt möjligt.

  Svara

  Så fin bild på dig Camilla!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.