Fantastiskt av Ida Warg

Precis som Ida så tycker jag att kampen mot cancer är enormt viktig och därför vill jag tillägna hela det här inlägget till Idas inlägg.
Inget skämt, inget vasst, inget knas och inget annat än en uppmaning och påminnelse om att stötta forskningen om man vill och kan.

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skänker en slant varje månad ❤️ mitt äldsta barnbarn klarade leukemi tack vare god vård och En match via Tobiasregistret.

  Svara

   ❤️

   Svara

   Åh vad skönt att det gick bra ❤️ Är med i Tobias-registret och hoppas på att kunna få hjälpa till nån gång.

   Svara

  Skänker varje månad ❤️ mitt äldsta barnbarn överlevde leukemi tack vare god vård och En match via Tobiasregistret

  Svara

  Förra kommentarsfältet är fyllt av åsikter och spekulationer om ett barns kropp.
  Nu (barn)cancer.
  Äckligt beteende.

  Svara

   Va? Varför skulle detta inlägg vara äckligt beteende? 😳

   Svara

    För att det tydligen är svårt att hålla flera tankar i huvudet samtidigt kanske?

    Svara

     Skiljer du på barn och barn?

     Svara

      Nej?

      Svara

       Vilka är de två tankarna då?

       Svara

      Men snälla anonym, det är väl lite skillnad på vad som är vad, eller?

      Svara

       Vad är vad då?

       Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  ❤️

  Svara

  Så fint. Man önskar att fler influensers ägnade sig åt sådant som är viktigt för mänskligheten istället för att främja till hetskonsumtion! Heja Ida!

  Svara

  Tyvärr så har Ida en baktanke med det här! Jag har besökt barnonkologen på akademiska sjukhuset många gånger och självklart finns det inget behov av att lägga upp det till/för omvärlden. Det här gör Ida för att hon vet att det generar hjärtan. Diss för mig iallafall.

  Svara

   Ja kanske. Men å andra sidan så kanske det ger lite bidrag från folk som annars inte gett något? ”kändisar” kan liksom inte göra rätt. När de uppmärksammar bra saker så kommer folk och säger att det är av själviska anledningar ändå.

   Svara

    Frågan är hur mycket hon själv skänker ( uppfattade inte att det stod i inlägget?). Om hon själv skänker en ansenlig summa, tycker jag det ändå är ”mer rätt” att lägga upp, för då visar hon verkligt engagemang. Om man tex ger en så stor summa att man får dra ner på sin egen konsumtion av onödiga saker som väskor och resor. Vet någon hur mycket hon själv skänkt och vad hon har försakat i ditt eget liv för detta?

    Svara

     Men om hon gör det kommer även det leda till kommentarer likt ovan om att hon endast gör det för att det ”genererar hjärtan”.

     Svara

      Nej, för då har hon verkligen gjort något konkret. Om hon ger en så ansenlig summa att det påverkar hennes lyxkonsumtion (Att hon tex skänker mycket istället för att köpa märkesväskor o annat onödigt) så kostar det henne något. Som det är nu, om hon inte skänker något utan bara visar upp sig på en bild, kostar det henne ingenting. Stor skillnad på konkreta gåvor och en bild/text.

      Svara

     Vissa är verkligen aldrig nöjda. Spelar ingen roll vad som görs så är det klag och gnäll. Hade hon visat hur mycket hon skänkt hade det gnällts om det också. Hon har uppmärksammat en otroligt viktig sak och förhoppningsvis har det varit en viktig sak, kan det inte bara räcka så?

     Svara

   ”There are no selfless good deeds.”

   Men spelar det någon roll?
   Om man struntar i att hjälpa enbart pga personen som uppmanar till det, hur är man då bättre än personen som uppmanat det, även om en anledning personen haft är att själv få uppmärksamhet? Jag tror knappast mottagarna om hjälpen bryr sig om VARFÖR, det viktiga är ATT de får hjälp.

   Svara

   Självklart finns det behov av att sprida detta och påminna folk. 💕💕

   Svara

   Det är väl klart att det måste uppmärksammas. Influenser eller inte.

   Svara

   Genom att lägga upp det inspirerar man kanske andra att också hjälpa. Saksamma om man samtidigt får lite cred för att man gjort nåt bra – förtjänar inte alla ett litet hjärta på Instagram, som stöttar den här typen av forskning?!

   Får man bara göra goda gärningar i det tysta? 🤷‍♀️ Varför är det fel att nångång vilja lyfta att man valt att göra nåt BRA? Våra val visar vem vi är. Och på t.ex. insta vill många visa upp just vem de är, (eller ibland önskar att de var…) genom bilder.

   Svara

    Hur mycket har hon själv skänkt? Har hon försakat något av sin lyxkonsumtion för att kunna skänka till detta? Det har med trovärdighet att göra. Skänker hon själv en ansenlig summa är det ju inte hyckleri. Men att bara posera på en bild kostar ju henne ingenting, tvärtom. Hon tjänar ”goodwill” på det. Skulle vara intressant att veta hur mycket hon själv skänkt, eftersom hon verkar så engagerad…..

    Svara

     Bryr mig ärligt talat inte. Jag tycker inte man ska behöva redovisa hur mycket pengar man skänkt, oavsett vad det gäller. Jag nöjer mig med att någon uppmärksammar vaddetnugäller, i det här fallet barncancer, det är mer än nog för mig.

     Svara

      Du bryr dig inte om cancerfonden får mer pengar eller inte? Så hjärtlös av dig. Jag hoppas att hon skänker mycket pengar’-hon verkar ju ha råd- så att forskning, vård och stöd till cancersjuka kan fortsätta och bli ännu bättre. Hur kan man inte bry sig om de får pengar eller ej? Skämmes!

      Svara

       Det var verkligen inte det hen skrev, herregud.

       Svara

        Eller hur! Hur är det med läsförståelsen anonym 1:03 🤦‍♀️

        Svara

   Är det inte bra om hon ändå lyckas få flera att skänka även om hon får hjärtan?

   Svara

   man behöver inte klaga på allt, nu försöker någon göra något bra, ok?

   Svara

  SKRIV OM LISA ANKARMANS video där hon stylar följare. En av dem sitter i rullstol efter en hjärnhinneinflammation och kan inte prata. Lisa är fantastisk och så naturlig med henne. Hon gör liksom ingen grej av det utan hon är en följare precis som alla andra.
  UPPMÄRKSAMMA det cancan!!!!
  https://youtu.be/W5kCaI66TgM

  Svara

   Camcam 💖

   Svara

   Va fint!
   Blir glad av videon som jag oxå tycker verkar genuin & avslappnad!

   Svara

   Fast tycker typ det blir fel att uppmärksamma det. Vi andra borde ta Lisas exempel och inte göra en grej av det.

   Svara

   Jaaa fast då gör ju CamCam en grej av det istället. Låt tjejen vara en i mängden kan jag känna?

   Svara

   Lite som när tvserien girls hade med en tjock kvinna utan att göra henne till ”tjocka kvinnan” eller ens nämna hennes vikt. Så skrev en tidning om hur bra det var av lena dunham att låta en tjockis vara med utan att göra en grej av hennes vikt. Varpå någon svarade med ”no, lena didn’t make her the fat girl, but you just did!”

   Svara

   Vad skulle hon skriva om tycker du? Lisa behandlar en människa som en… människa!

   Svara

   Du som har fördomar ju?

   Svara

  Alla som kan borde gå med i Tobiasregistret ❤ Det räddar många liv!

  Svara

  Ja men gud första positiva göra gott-posten för i år på denna bloggen! Du kan ju cancan

  Svara

   👌👏👏👏👏👐🙌🤲🙏

   Svara

   Härligt att du bestämde dig för att låta bollen vara i rullning, eller hur? 😉

   Svara

  Off topic: Rebecca Stella har börjat sälja sin hudvård men innehållsförteckning på produkter saknas på hemsidan. Detta är enligt mig väldigt märkligt då Rebecca har flera gånget pratat om vilken expert på hudvård hon är. Innehållsförteckning måste enligt EUs regler stå på förpackningen och det kanske den gör men samtidigt är det märkligt att de har valt att bara publicera ”Key ingredients” på hemsidan. De skriver inte ut t.ex. konserverings medel som finns i produkter och detta gör även att man ser inte vad som finns mest av i produkter (på innehålls förteckning som följer EUs regler står olika ingredienser alltid i ordningen från mest till minst). Jag tycker att du borde lyfta detta CamCam då det är så fult att hon inte vill vara transparant med vad som finns i produkter och som resultat utnyttjar sina godtrogna fans som köper produkter bara för att de är hennes. Jag är även nyfiken ifall Rebecca har valt att använda samma ”innehållsförteckning” på förpackningar – ifall hon har gjort det så bryter hon mot lagen.

  Svara

  Allt som kan göras för att bekämpa cancern är bra. ☺❤

  Svara

  Jag förstår inte hur de med mycket följare INTE kan frivilligt välja att be folk skänka pengar,gåvor och så vidare. Hade jag haft möjligtheten hade jag varje dag uppmatat folk till hjälpa och stötta människor i svåra situationer, sjukdomar,fattigdom, utanförskap och allt som behöver lyftas. Frågor där samhället tillsammans behövs för få samhället att förändras.
  Synd att de enbart lägger ut konsumtion och skit. Nej. Hoppas folk med många följare väljer att fokusera på VIKTIGA och stora frågor.

  Svara

  Meanwhile at Margaux…. Gör reklam för dildos…….

  Svara

   Åh, tack för tips😊

   Svara

   Finns det nåt samarbete hon tackar nej till? 🤔

   Svara

    Hon skulle aldrig lägga upp en video bara för att. Är alltid samarbete med något och Arnold nyttjas alltid för folk ska titta.

    Svara

     Arnold utnyttjas? Menar du att folk köper det hon gör reklam för eftersom Arnold är med på bilden?

     Svara

   Är alla hennes följare små barn? Kollar igenom kommentarerna och det känns lite läskigt. Hon har ett vuxet content men följarna är barn 😨

   Svara

    Kanske på sin plats att barnens föräldrar har lite koll på vad deras ungar följer. Vuxet content är väl inget ens barn ska följa…

    Svara

    Ja det är så jäkla skevt.. Absolut att sex är naturlig och man ska njuta och lalala.. Men när tioåringar sitter och skriver ”you go girl” När hon lägger ut reklam om dildos är bara så fel.

    Svara

    Jisses, hon VET ju att många av hennes följare är barn. Då tycker jag hon har ett ansvar för vilka samarbeten och vilken reklam hon gör. Utan tvekan.

    Svara

    Ser inget fel med att normalisera dildos och sexleksaker. Det är såna här kommentarer som gör att allt förblir tabubelagt i dagens samhälle. Sex är något naturligt, i synnerhet den egna sexualiteten. 🙂

    Svara

     Det är väl ändå lite skillnad om man har barn som följer en.. Eller ska 10 åringarna börja ha sex menar du?

     Svara

      Med dildo a la onani? Why not. Om de nu kan få tag på en.

      Svara

      Är det hennes ansvar att barn följer henne? Vill hon prata sex så låt henne, sen är det upp till föräldrar att ha koll på vad deras barn tittar på.

      Svara

     Bajs är också naturligt. Allt behöver inte fläkas ut på internet

     Svara

  Jag hade cancer som tonåring så är cancerfonden evigt tacksam! Även tacksam er alla och era föräldrar som betalat skatt så jag kunde få den vård jag behövde ❤️

  Svara

  när vi ändå pratar om cancer… skrev ett inlägg i Öppet spår att jag kände en knöl i bröstet och bara är 19 år. Jag träffade en läkare som var väldigt säker på att den skulle försvinna inom två veckor annars skulle jag vara tvungen att göra ett ultraljud och massa annat. Knölen försvann inte och har inte minskat heller. Jag har totalt panik och stress och är rädd. Har någon varit med om samma sak och hur har det slutat för er?

  Svara

   Det är ganska vanligt med ofarliga knölar som ung tjej, för mig tar de längre tid att försvinna än 2 veckor. Men du ska absolut kolla upp det för säkerhets skull

   Svara

   Min dotter fick en knöl i ena bröstet när hon var i tjugoårs-åldern. Den opererades bort och var ingen cancer. Det är säkert så för dig med.

   Svara

   Det är extremt sällsynt med bröstcancer i den åldern och mycket vanligt med svullna körtlar.

   Svara

   Gå dit igen och gör dom undersökningar som dom erbjuder dig. Så slipper du sitta där och ha panik.

   Svara

   Det kommer gå bra anonym! Jag är strax över 30 och i början av året gick jag igenom alltsammans med knöl-två läkarbesök där de skulle klämma-mammografi-ultraljud-biopsi, och det var ingenting farligt. Nu har jag en ny stor knöl i det andra bröstet och den har gången känns det inte alls bra. Så jag knatade iväg till läkaren i fredags, som såg lite allvarlig ut, och nu ska jag på mammografi igen i början av kommande vecka. Det är dock ingen idé att tänka det värsta och oroa sig innan man vet. Svullna körtlar är rätt vanligt. Det är extremt ovanligt med elakartade tumörer när man är så ung som du är. Begär att få en tid för mammografi så får du veta och troligtvis kan du släppa all oro efter det. Annars kommer du ätas upp inifrån av oro. Du klarar det här! 💗

   Svara

  ❤ ❤ ❤

  Svara

  Fint när influensers använder sina kanaler för något bra och inte bara till köpta sponsrade inlägg!

  Svara

  Så Bella ska alltså (precis som jag misstänkte) släppa en tycka-synd-om-mig-dokumentär om sig själv 🎻😂

  Svara

   Ska bli något tungt men bra enligt bloggen.
   Det ser jag fram emot. Undrar vad det blir för något denna gång.

   Svara

    Det är alltid tungt eller stort eller förat enligt Bella. I slutändan är det bara inövade lögner.

    Svara

     förat = först

     Svara

    Med filmteam på börsintro så kanske hur man varken nådde börsen eller fick utländska intressenter.Men fick hålla mentor i handen och krama honom. Och sitta på Forrest Gumpbänkn.Har varit med på otaliga börsintroduktioner och aldrig liknande agerande . Pinsamt för sehlin. Och för henne.

    Svara

     Samma här, har också varit med på börstintro och aldrig sett sånt här beteende. Riktigt pinsamt.

     Svara

  Kommer väl också inkludera att man ska stötta hennes stiftelse som numera alla kan ansöka pengar ifrån. Dags för granskning av den. Filmen verkar vara låhbudgetproduktion hon vill väl som vanligt ha betalt av den som filmar istället för tvärtom.

  Svara

  Misstror varken Ida eller andra som skänker till Cancer- och Barncancerfonden(är övertygad att det är med ett gott syfte), men själv undviker jag dessa fonder då alldeles för mycket pengar hamnar i chefernas fickor istället för att komma de cancersjuka tillgodo. Barncancerfondens generaldirektör har t.ex.en månadslön på 87 000 kr och cancerfondens 97 000 kr.

  https://www.barncancerfonden.se/om-barncancerfonden/oppenhet-och-transparens/loner-och-arvoden/?fbclid=IwAR1HBTMTcjAvU_1q3WF—vov1G5doCaE4Zauz4tAdlqzSZg34NlgNeyslU

  För att förekomma alla hatsvar, kan jag meddela att jag engarerar mig på annat sätt som kommer de sjuka till godo.

  Svara

   Jag skänker inte heller. Enbart till mindre där hela summan går till behövande.

   Svara

  Vad tråkigt att ni tänker så. Att vara generalsekreterare för så stora forskningsfinansiärer är ingenting man kan göra på sin fritid direkt. Stora finansiärer kräver mycket administration. Bra forskning kräver stora finansiärer. Utan de stora anslagen ifrån Cancerfonden och Barncancerfonden skulle mycket av cancerforskningen i Sverige inte kunna genomföras.
  /en som är tacksam till alla givare till Barncancerfonden som möjliggjort 4 årigt projekt för att förbättra behandling av barnleukemi

  Svara

   Ingen av dem arbetar så mycket hårdare än andra löntagare att de behöver tjäna nästan 100 000/månad.

   Sen kan vi fundera på vad läkemedelsbolagen tjänar på allt detta..
   Tillräckligt mycket för att inte vilja få människor friska.

   Svara

  ❤️
  Fint av Ida

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.