Dubbelt upp av Elaine Eksvärd

Två mycket intressanta inlägg av Elaine Eksvärd på Instagram.

1. Varför tror ni Aftonbladet först valde uttryck som ”hade sex med” och ”förförde”?
Jag är helt övertygad om att det handlar om att offret var en pojke och förövaren en kvinna. Att brottet helt plötsligt inte ses som lika grovt som om det varit omvända rollen med en ung flicka och en äldre man.

2. Aschberg. Sådan totalt gubbig okunskap.
Elaine säger det mesta jag tänker i sitt inlägg här ovan, och sätter verkligen fingret på varför influencers inte omnämns på affärssidorna utan bara på nöjet, oavsett företagsamhet.
På grund av gubbar som Aschberg, that’s why.

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nja, de flesta influencers tigger nog fortfarande samarbeten och säljer sin följarskara för en nappmugg eller en plastklocka. Det är ett litet fåtal procent av influencers som kan kallas seriösa affärskvinnor och långt ifrån alla stora kan räknas till de seriösa (host, blondinbella, host).

  Svara

   Med den logiken borde inte Ikea, Spotify och Google få vara på affärssidorna heller eftersom det finns många fler små okända företag.
   Förstår din poäng också men det känns helt rimligt att Therese och Kenza ska få rättmätig cred för vad de skapat.

   Svara

  Bloggarna har också ett eget ansvar för hur de uppfattas. De kan ju alltid börja med att reklammärka sina reklaminlägg.

  Svara

  Gud vad trött jag är på dessa populister som Lamotte, Nina Rung, Linnea Claesson och allt vad dom heter. Dom kommer med sina svepande genaraliseringar och presenterar dom som fakta. Allt inför deras fans som köper det dom säger helt okritiskt.
  Det är en skrämmande nutid vi alla lever i.

  Svara

   Populist Nina Rung? Eh, hon är ju för bövelen akademiker och rejält utbildad, och yrkesmässigt erfaren inom området. Du själv kan mäta dig förmodar jag?

   Svara

    Vad har populism med utbildning att göra? Det ena utesluter inte det andra..

    Svara

     Hon har belägg för det hon för fram. Hon jobbar för en fråga som råkar falla inom populismen just nu. Att kalla någon för populist är att antyda att denna vill plocka poäng i någon typ av popularitetstävling. Vore det bara det skulle hon knappast ha skaffat sig så mycket på fötterna som hon har. Men återigen: hur mäter du dig i konkurrensen?

     Svara

      Tycker 18:07 beskrev det finfint. De för fram svepande generaliseringar och pratar om det som fakta. I Nina Rungs fall är lösningen på alla problem i slutändan att hennes tjänster ska köpas in. Lamotte vill ha swish-pengar. Och ni i svansen följer lydigt efter. Sedan har i alla fall jag tusen ggr mer respekt för någon som utför ett hederligt dagsverke. Det är det som möjliggör att Nina Rung och gelikar kan plocka ut miljonbelopp från staten och andra.

      Svara

      Vad är det som hon har belägg för då, andras studier som passar in i hennes världsbild.
      Vad jag vet så arbetade hon tidigare för Polisen som utredare men fick sluta där för flera år sedan.
      Sedan dess har hon varken doktorerat eller bedrivit någon form av forskning utan arbetar endast med att köra föreläsningar och skriva debattartiklar med feminism som affärside, detta oftast med påståenden som inte vilar på någon vetenskaplig evidens men som ändå presenteras som ren fakta. Det mesta tycks sammanknytas av att hon utgår från en genusvetenskaplig idébildning samt de studier som passar hennes åsikter.
      Det hela är populism som hon dessutom tjänar grova pengar på, detta då kvinnor i beslutsfattande positioner känner någon slags plikt gentemot dem och spenderar allmänna medel för att lyssna på dem.

      Både Nina Rung och Linnea Cleasson är framförallt populister, aktivister och opinionsbildare.

      Svara

    Tack för att du stärker ovanståendes poäng. Det är som sagt en skrämmande tid vi lever i.

    Svara

    Nina Rung utför ju ingen egen forskning öht utan hänvisar bara till andras. Hon söker också aktivt upp dom studierna som passar in i hennes världsbild trots att det inte är några konkreta fakta så presenterar hon det som det.
    Nu senast så hänvisade hon till Waltman, en forskare som förvisso doktorerat i statsvetenskap men som de senaste fem åren i stort sett enbart publicerat inom icke-akademiska kretsar och råkar vara 100% porrmotståndare. Samtidigt så finns det ju massvis med andra studier som påvisar raka motsatsen.
    Forskning brukar när Nina Rung skriver om det vara synonymt med vad Nina Rung tror på. Nina Rungs åsikter bör tolkas utifrån att hon är en aktivist och fri debattör, inget annat.

    Svara

     Haha utmärkt svar!

     Svara

  Elaine är en förebild!

  Svara

   Nja, ibland.
   Även en trasig klocka går rätt två gånger om dagen.

   Svara

   Tycker hon är en h-ycklare, dubbel moralen själv, hon pratar om barns integritet men hon gör själv samarbeten med sina barn inkluderat som hon tjänar pengar på. Hon pratar om yta och hur hemsk skönhetsindustrin är men verkar själv fix erad vid yta och bröst som hon ofta tjatar om och hon har gjort hårförlängning och filmar sig alltid när hon sminkar sig. Hon verkar se sig själv som väldigt viktig, nästan lite narc-ssistiskt beteende. Som sagt hon vänder kappan efter vinden, vem minns inte hennes text om skribenten av denna sida och hur hon sedan vände, hon och w-lllin och t – h i samma veva (r i mitten), den sistnämnde som för övrigt skrev en lång novell (längsta kommentar vi skådat här) till Elanes försvar under ett inlägg härinne.

   Svara

    Lite grann som Mia Skäringer.
    Fixad, opererad? och mycket yta. Inget fel med det, men sen kommer all moralpredikan. Snurrigt.

    Svara

     Men inte är väl Skäringer opererad?
     Tycker hon är bland de mest naturliga kvinnorna som finns. Vacker utan spackel dessutom.

     Svara

    Det är ganska uppenbart att w*llin har en h ållhake även på Elaine, då E nu skriver till w*llins fördel och får det att låta som att folk inte ska våga anmäla för att de då eventuellt ska dömmas för f örtal – så dumt, varför försöker de få folk att tro det, troligtvis har w*allin en hålllhake även på henne. På två….

    Svara

     Alltså…jag tror inte Wallin är ett blockat ord här…

     Svara

      Man vet aldrig

      Svara

    Vad hände med t r h???

    Svara

    Det där med att anse sig vara väldigt viktig tror Jag är lätthänt för influencers som alltid får höra hur bra de är från sina följare.

    Svara

  Tål inte Elaine, hon har nått läskigt över sig. Hon som borde vara expert på att få folk att tycka om henne.

  Svara

   Jag tycker också Elaine är läskig. Känns som hon är väldigt dum. Alltså har svårt att förstå hur ytlig hon verkar. Hur ofta hon missförstår skriven text.
   Dessutom är hennes retorik bara yta. Man kan inte titulera sig en yrkesroll samtidigt som man är helt utan retorik när man är privat. Retoriktipsen är på en 3-årings nivå. Skämskudde på vissa framträdanden.

   Svara

    Tycker precis tvärtom. Tycker att Elaine är har både djup och bredd. Har försökt hitta några negativa sidor men misslyckats med detta, kan ni som inte gillar henne förklara lite mer Varför?

    Har jag missat nått?

    Svara

     Hon dribblar med statistik.
     Hon använder sin historia (visst hemsk) mot meningsmotståndare.
     Hon om någon är väldigt duktig på härskarteknik.
     Hon uttalar sig om allt, mansplaining, möjligt mellan himmel o jord. Vårdnadstvister?

     Finns mycket mycket mer.

     Svara

     Jag tycker Elaine är väldigt okunnig, lite smådum och okänslig. Allt hon skriver om landar i henne själv. Hon vet och kan allt. Ofta visar det sig att hon missförstått text och så klarar hon inte av att be om ursäkt.
     Elaines föreläsningar eller uppträdanden på 4:an är så fulla av fel och tyckande och så basic att retoriken är fullständigt självklar för någon som gått ut grundskolan. Så innehållslöst. Sen är hon väldigt oärlig. Hon startar projekt som hon inte slutför, tex köpstopp. Såg henne ofta i Liljeholmsgallerian kollande på kläder med klädpåsar i handen under det köpstoppet. Eller henne med telefonen i handen och barnen med.

     Hon verkar vara en sån personlighet som tror att bara man säger något så är det sant. Handling verkar sekundärt. Har svårt för såna människor.

     Svara

    Tycker hon är en hy cklare, dubbelmoralen själv, hon pratar om barns integritet men hon gör själv samarbeten med sina barn inkluderat som hon tjänar pengar på. Hon pratar om yta och hur hemsk skönhetsindustrin är men verkar själv fi xerad vid yta och bröst som hon ofta tjatar om och hon har gjort hårförlängning och filmar sig alltid när hon sminkar sig. Hon verkar se sig själv som väldigt viktig, nästan lite narc ssistiskt beteende. Som sagt hon vänder kappan efter vinden, vem minns inte hennes text om skribenten av denna sida och hur hon sedan vände, hon och walllin och T – h i samma veva (r i mitten), den sistnämnde som för övrigt skrev en lång novell (längsta kommentar vi skådat här) till Elaines försvar under ett inlägg härinne. Jisses alltså.

    Svara

     Det är ganska uppenbart att w*llin har en h ållhake även på Elaine, då E nu skriver till w*llins fördel och får det att låta som att folk inte ska våga anmäla för att de då eventuellt ska dömmas för f örtal – så dumt, varför försöker de få folk att tro det, troligtvis har w*allin en hålllhake även på henne.

     Svara

      Ja, du har redan skrivit det där en gång… du är som en skiva som hackat upp sig.

      Svara

       @19;52

       Svara

     Tycker dock din kommentar är lika obehaglig som elaine

     Svara

     Elaine har gått ut med att hon är missnöjd med brösten och vara nära att operera dom, men läste på och hittade hemska historier om hur illa det gått för många. Titta på Instagram på kontot Breast_inplant _illness om ni någon gång överväger att göra något dylikt.
     Nu sprider hon information om sidan och verkar efter att ha läst på ha accepterat sina bröst som säkert är helt normala efter att ha ammat tre barn. Det är idealen som är skeva! Tänk om vi bara kunde gilla våra kroppar som de är.

     Svara

   Elaine är expert på att utgå från sig själv i exakt alla situationer och anse sina egna erfarenheter och åsikter som the one and only truth. Alla som tycker något annat behöver jobba på sin självkänsla.

   Svara

    Du satte verkligen huvudet på spiken där. Man tycker att hon borde se sin bakgrund som frikyrklig och fanatisk och hatade bla homosexuella som ett varningstecken inför et mönster för en läggning för fanatism. Men jag tror hon är, som hon själv skrev, borderline.

    Svara

   Hårt moddat här nu.

   Svara

   Eller hur! Hon berättar hur man gör för att bli omtyckt men framstår själv som hård, kall och osympatisk.

   Svara

    Och plötsligt handlar allt om Elaine. Och andra kvinnors ytlighet.. Är det bara gubbar här?

    Svara

  Förlåt men jag kam verkligen aldrig se influencers som businesskvinnor. De är bloggare som får driva företag tack vare sin blogg, men businesskvinnor, nej, sorry. Hade inte företag börjat utnyttja dessa människor som reklampelare hade de aldrig själva kommit på att göra någon business av sina bloggar.

  Svara

   Kanske Therese och Bianca lite grann. Men kenza, Kissie osv aldrig.

   Svara

  Det finns absolut en skillnad i hur massmedia uttrycker sig gällande sexuella övergrepp på pojkar, respektive flickor. Det finns, tyvärr undantag, det är om homosexuella utsätter något barn av samma kön. Då blir tonen densamma som när vuxna män utsätter flickebarn. Äckligt och cyniskt. Ett övergrepp på barn är inget annat än ett övergrepp. Jag tycker Aschberg har en point i sin krönika. Om man inte läser den som -Djävulen läser bibeln, förstås.

  Svara

  Aschberg var fantastiskt i sin kritik mot Lamotte och det är det viktiga för mig.
  Känns enormt trist att förminska det på detta sätt

  Svara

   18,31 Till skillnad från dig så gillar jag Lamotte. Har du sett hans reportage runt om i landet? Gud vad berikande mångkultur är. Så spännande på något sätt! Det gillar du va?

   Svara

    Står ”R” för ”Rasisten”, månne?

    Svara

     18,46 svar till dig. Nej inte alls! Jag arbetar inom en statlig myndighet och jag ser varje dag tragedier i utanförskaps-områdena i västerort. Men tycker inte du att det är jäkligt fel att kalla mig rasist? Vi arbetar med fruktansvärda ärenden. Ska sverige inte kunna ställa krav på nya medborgare! Det är obehagligt med personer som ALDRIG kan tycka att invandrare beter sig svinaktigt! Det är bara att dra rassekortet. Du gör mig illamående.

     Svara

     Nej, självklart inte.
     ”R” står för ”Realist” men människor som du saknar ofta verklighetsuppfattning och väljer gärna att vidfta med rasistkortet när andra har åsikter som skiljer sig åt.

     Svara

    Jag tycker Lamotte är konstig. Verkligen jättekonstig! Dramatisk, konspiratorisk och paranoid. För mig är han som en seriefigur som skapar sin egna verklighet. Det fattas bara en hjälm från andra världkriget på hans huvud så har han skapat en karaktär-karikatyr av en journalist. Bra att någon stöttar honom med pengar, annars hade han varit socialfall för vem ska köpa hans reportage?

    Svara

     Lamotte gör vad journalisterna i msm borde göra men inte vill/vågar.

     Svara

      Tyvärr fattar inte många detta, utan skriker genast rasist! 🥺

      Svara

       Åh herrgud!! Stay in school, kids och lär er lite om källkritik!

       Svara

        Vad menar du specifikt?

        Svara

         Ni som hyllar Lamotte här ovan borde läsa på lite om källkritik. Gå klart skolan och lär er tex vad tendens är.

         Svara

          Inser nu att jag är en gubbe 😢

          Svara

          Kan du peka på något specifikt som inte stämmer?

          Svara

           *crickets chirping*

      Men han överdriver och hittar på en massa!

      Svara

       Som vad till exempel?

       Svara

      Jag tycker han är superlöjlig i hela sin uppenbarelse. Osaklig, fördomsfull och helt utan självdistans. Jag är glad att han inte söker upp mig(via mina msm, som jag följer). Jag är glad att slippa honom!

      Svara

      Ljuger, överdriver och låtsas vara en fucking krigsreporter samt tigger pengar.Det vill du alltså att journalister ska göra? Gud bevare oss från att leva i sd-Sverige.

      Svara

       Vad ljuger han om?

       Svara

       Vad menar du att han ljuger om?

       Svara

       Gardet tigger pengar, vad är skillnaden?

       Svara

    Ha ha, verkligen jättekul! ”Reportage” eller hur!

    Svara

    Jag gillar verkligen inte när Lamotte sitter i sin bil och har skrikfest om allt han tycker är fel, men på sistone har han styrt skutan åt ett annat håll och det funkar för honom tycker jag. Att åka till stökiga områden gjorde han ju redan när han jobbade på ”godkänd” TV, och den delen gör han bra. Jag hade inte vågat göra det han gör, och det finns ett behov av att låta alla få en röst. Vad är skillnaden mellan att tigga pengar för att köpa en dator för att kunna sitta på kammaren och blogga, göra som Gardet eller knata runt i olika städer och visa hur det ser ut? Ingen skillnad alls, förutom den personliga åsikten. Det är inte PK att tycka att en del av det Lamotte gör faktiskt är bra. Ej heller blir man per automatik rasist.

    Aschberg blir jag bara besviken på. Har han helt glömt hur han själv började en gång i tiden? Provocerande tv och än mer provocerande gäster och nu skall han framstå som en mysfarbror? Vad är nästa steg? Knyppla makaronhalsband med Ernst som julvärd? (Förlåt Ernst.) Att Aschberg kontaktade fru Lamotte på jobbet, som inte har ett skit med det Jocke gör, var ett riktigt lågvattenmärke.

    Jag tyckte verkligen Aschberg var en riktigt skarp journalist (minus laxerings-TV), nu är han ju bara en trött programledare som verkar hata förändringar och vill fortsätta vara analog.

    🎅🏼🤗

    Svara

   Jag håller med. Aschberg kritiserar främst den främlingsfientliga populiststrutten Lamotte och hans tiggande av Swish-inbetalningar från sina läsare trots att han tjänar miljonbelopp.

   Svara

    Va tjänar han miljonbelopp? Tveksamt. Men det är ungefär som Lady D*hmer då ju, hon tiggde swishpengar ju. Längesedan det skrevs något om henne härinne förresten. Hur är status mellan henne och svägerskan nu?

    Svara

     LD som protesterade mot att det skulle byggas lägenheter där hon bor då hon vill ha kvar sin idyll. LD som skrev häromdagen att när de fick pengar så löpte de sig en lägenhet i stan för många miljoner. Den är rätt stor och används då hon är ute och äter på krogen i city så hon slipper åka hem med pendeltåget. LD som samtidigt publicerade en video på hennes dotter som hånar borgarbrackor och var nöjd över indoktrineringen då LD ser sig som socialist. Ohh, the irony.

     Hennes kära vän som Fayme som säger att LD har blivit hennes bästa vän, men inte klarar att LD nu var ute med andra vänner. Fayme publicerade en story om sin svägerska, hon förklarade hur svägerskan är hennes bästa vän som även är familj och hur fint det är. Detta publicerades alltså samtidigt som LD visade upp hur hon umgicks med andra.

     Hur folk kan se upp till dessa människor övergår mitt förstånd.

     Svara

      Spot on! Så pinsamt, och dumt! Haha

      Svara

      Dom tror sig va lite större och viktigare än vad dom är.

      Svara

     Stelt på julmiddagen 😂

     Svara

   Ja precis! Skrattade om det där med Influencers för ja det var gubbigt men varför kändes det så viktigt att gå ut och försvara denna marginaliserade grupp instagrammare 😂

   Svara

  Ah, måste vara Aschberg som står för majoriteten av kommentarerna här inne också alltså🤷‍♀️ Skriver några av blogginläggen också får förmodas.

  Svara

   Tur att dina kommentarer gör skillnad.

   Svara

    Gör vad jag kan! Swisha gärna en slant för att stödja fler oberoende : 0700 666 666

    Mvh

    Svara

     Kommentarer*

     Svara

     Och plötsligt undrar en kille i Täby varför det kommer så många swishbetalningar helt plötsligt.

     Svara

      😂😂😂

      Svara

  Nej här har du fel Camilla. Robert pratar om majoriteten och där har han helt rätt. Dom flesta tigger reklamjobb och står och flinar upp sig. Beträffande Elaine så är hon en kappvändare och en ganska obehaglig person irl, vissa påstår också att hon har livlig fantasi. Men det vet jag inte något om.

  Svara

  Nellie och killen flyger tur och retur i ridkläder, och ser inget konstigt i att de luktar häst.

  Svara

   Tror dock inte de luktar så mycket häst om de bara ridit. Brukar vara när man hållt på och ryktat och grejat som man luktar häst, av egen erfarenhet brukar hästar vid provridningar utomlands redan vara ryktade och det är bara att sitta upp. Men det är klart, är det någon som är väldigt allergisk mot hästar så är det ju inte så kul. Men annars är inte lite hästdoft värre än stark parfym eller stark svettlukt.

   Svara

    Fast jo! Hästar luktar inte gott alltså

    Svara

     Vad som luktar gott är väl dock en högst subjektiv sak. Personligen så älskar jag doften av häst men förstår att det finns de som inte gör det. Hade hellre suttit bredvid någon på flyget som luktar häst än någon som dränkt sig i någon kvalmig vaniljparfym.

     Svara

     Finns fan inget i världen som luktar godare än hästar 🐴😍

     Svara

   Och den astma sjuke som sitter på samma plan och inte kan andas just nu skiter nog i om det luktar lite….

   Svara

    Kan man inte hantera att vara utomhus så får man väl stanna hemma. Hela världen kan inte anpassa sig efter några allergiker.

    Svara

     Nej, inte hela världen. Men folk kan ju ge fan i att medvetet sätta sig i en stängd flygande plåtlåda med massa allergener på kläderna. Lika lite okej att flyga i hästkläder som att öppna en påse jordnötter.

     Svara

     21.39, vilken idiot du är. Ska jag undvika att åka flygplan för att jag är oerhört allergisk mot häst, menar du?

     Svara

      Om du nu inte tål en så vanlig allergen som djurpäls så borde du räkna med att få anfall i exakt alla publika situationer. Är du jätteallergisk är tyvärr svaret ja, du kanske inte borde flyga.

      Svara

       Haha så en allergiker ska ta hänsyn till en person som likväl hade kunnat byta kläder innan de steg på flygplanet? Varken hästar el Hästkläder har inget på ett flyg att göra så klart som fan att en allergiker inte räknar med det. Varför är det så svårt att vara eftertänksam? Herregud inte konstigt att världen brinner med människor som dig som hellre ger nån en allergisk reaktion än byter till vanliga kläder. Häst luktar fö bläää så ser gärna att lortgrisarna byter kläder och nej jag är inte allergisk.

       Svara

  „Gubbe“ och „gubbig“ är verkligen användbara begrepp – vi håller på att sprida uttrycket bland våra tyska vänner. Jag skulle älska om hashtaggen blev internationell så jag slipper förklara i framtiden.

  Svara

   Hahaha! Spießig kanske? Men håller med, svårt.

   Svara

  Alltså, kolla blondinbellaa sminkning på hennes instastory? Där hon skriver Ready for monster. Ser ut som ett spöke och ser 20 år äldre ut? Vad har hänt?

  Svara

   Hon har väl sminkat sig själv antagligen.

   Svara

   Ja, vad har hänt? Sen när blev läppstift långt utanför läpparna snyggt? 💋👄💋👄💋👄💋

   Svara

   Reagerade när jag såg hennes sminkning. Hemsk! Förstår nu varför hon haft makeupartist 😬

   Svara

    Ja, hon har uppenbarligen glömt att sudda linjer och kanter för att inte se ut som Ronald McDonald! 🤡

    Svara

   Kan du inte läsa? Hon skriver Ready for monday däremot. Vad har hänt med dig eftersom att du verkar besatt av Bella och måste kommentera kränkande? Mår du dåligt eller var det ett sätt att få många kommentarer kanske? Vore inte så konstigt om Bella tappar det med tanke på all mobbning, kränkningar och förtal hon utsatts och utsätts för. Det är väl vissas mål och förhoppning att hon ska knäckas verkar det som, sorgligt och skrämmande och det är väl betydligt värre än vad Aschberg kallar influencers.

   Inlägget är väl ganska motsägelsefullt dessutom, jag menar är det inte ungefär så som Aschberg skriver som det så ofta skrivits härinne typ, men nu låter det annorlunda? Lite märkligt.

   Svara

  Alltså, kolla blondinbellaa sminkning på hennes instastory? Där hon skriver Ready for monster. Ser ut som ett spöke och ser 20 år äldre ut? Vad har hänt?

  Svara

   Också spännande att hon kan skriva om sin nya svägerska på bloggen, men inte godkänna kommentarer om sina nya bonusbarn.

   Svara

   Men Bellsan, måste du tigga klick här inne?

   Svara

    Ska jag vara helt ärlig så kollade jag på hennes instastories för första gången på ett halvår tidigare idag och tyckte också att hennes sminkning var komisk. Inte bara dålig utan komisk. Bella känns bara så trött och passé av någon anledning.

    Svara

     Haha så låter det alltid. Ingen kollar Bellas sociala medier men alla har stenkoll på vad hon lägger ut😏😏

     Svara

      Ja haha det verkar finnas en klick som är fullkomligt besatt av henne, av att diskutera henne, göra narr av, sprida lögner och förstöra för henne. Hon verkar vara största intresset och fritidssysselsättningen för somliga. Några/någon lägger ner mycket tid på henne det är carin, någon malin, lindylind och cupkakes med alla andra fejknamn. Det mobbas hela tiden på hennes insta av dessa återkommande belackare, de kämpar med att senka henne. Och det skapas igkonto för att mobba, kränka, spekulera, sprida lögner och förstöra för henne. Och ett av hennes förra företag råkade ut för samma med fejkkonto för att heckla, sno namnet och förstöra för företaget. Skrämmande. Så hon verkar ju allt annat än passé för somliga.

      Svara

   Men va tyst bara

   Svara

    Håll tyst själv din tönt!

    Svara

     Om det är töntigt att inte gilla skitprat är jag tönt alla dgr i veckan, och håller huvudet högt.

     Svara

      Du gillar inte skitprat men hänger på en skvallerblogg. 👍🏼

      Svara

       Det funkar utan att skriva skit

       Svara

  Om du inte tidigare förstått att Lamotte kraftigt vinklar sina ”reportage” så kanske du borde förstått det av Aschbergs krönika. Du får såklart tycka vad du vill om mångkultur, men att uppmuntra sådana som Lamotte är ju bara ett tecken på att man är för lat för att tänka till och bredda sina perspektiv istället för att tro att allt är enkelt svart eller vitt.

  Svara

   Fast nä, Lamotte bidrar med ett annat perspektiv till bland annat statsmedias otroligt vinklade och enögda bild av mångkulturen som Sveriges frälsning. (obs inget större fan av hans stil men jag läser både honom och vanliga tidningar)

   Svara

  Niiinis har tiggt sig till ett ”samarbete” med nån tandläkarklinik då hennes make tydligen har stora problem med trasiga tänder.
  Tyckte det inlägget var riktigt jobbigt. Även om maken själv till sist gick med på det, så känns det integritetskränkande.
  Lite ”ut med allt, lämna inget privat” om det går att göra sig stålars på det.

  Svara

  Punkt 1: Det var en läsare som hade kommenterat under Aftonbladets ”Supernytt” ang de olämpliga ordvalen, de svarade då att de tog till sig kritiken och ändrade.

  Svara

  Ja, verkar som att Elaine inte läste hela artikeln.

  Det var en distinktion mellan å ena sidan influencern som reklamtavla, som vill influensera och kränga, vara poppis och inte stöta sig med folk och å andra sidan swish-journalisten som målar upp undergången och som tjänar på att framställa Sverige som Europas främsta U-land.

  Svara

  Men lägg av, både du och Elaine. De flesta som kommenterar här, alltså en förkrossande majoritet yngre kvinnor, har ungefär samma bild och åsikt om influencers som Aschberg (i många fall värre). Så ens uppfattning om influencers har ingenting att göra med vad man har mellan benen eller hur gammal man är. Lägg av med det här identitetspolitiska tramset någon gång.

  Svara

  Men finns det inte en skillnad? En kille ”måste” ju vara kåt/ hård för att kunna penetrera och spruta. Är det ens möjligt under en våldtäkt?

  Svara

   Kanske inte en våldtäkt i den bemärkelsen men ett väldigt grovt sexuellt övergrepp.

   Svara

    Men hur kan det vara ett övergrepp om offret är i sånt tillstånd att kunna utföra penetrerande samlag? Tänker rent spontant att man inte borde kunna ”få upp den” under ett övergrepp. Tänker jag fel? Försöker bara förstå

    Svara

     Finns mer man kan göra än penis i fitta. Du kan tex fingra honom utan att han vill. Kyssa, beröra på olämpliga ställen, få honom att röra dig med händer eller mun. Speciellt om det är barn så är det inte alltid penetrerande sex och det krävs inte våld för att det ska räknas som våldtäkt.

     Svara

      När en äldre människa i en så grov maktposition (en chef, lärare eller liknande) har sex med ett BARN så är det våldtäkt

      Svara

       Under 15år så rubriceras det Alltid som våldtäkt oavsett om det är en tjej/kille som är under 15år. Alltid. Och domen blir alltid våldtäkt av barn.

       Svara

     Om offret är minderårigt är det en våldtäckt oavsett hur mycket hen än var med på det när gärningen begicks.

     Svara

      Okej, du tänker i juridiska termer. Jag tänkte bokstavligt våldtäkt = inget samtycke

      Svara

       Så om jag blir våldtagen och råkar komma så har samtyckte förelegat? Herregud

       Svara

     Men det kan ju bara vara en biologisk bieffekt precis som vissa kvinnor bli våta under våldtäkt eller till och med kommer, det är ju lika mycket våldtäkt för det och det Kan bara vara en biologisk reaktion men även psykologisk antar jag.

     Svara

     Ja du tänker fel, även för vuxna kan kroppen reagera på ett annat sätt än vad hjärnan vill. Övergrepp/våldtäkt kan begås på flera olika sätt. Men det här är en anledning till att våldtagna män inte tas på allvar, okunskap.

     I det här fallet är det dessutom ovidkommande eftersom det var en ung pojke.

     Svara

     Även män kan penetreras.

     Svara

      Ja, men i det här fallet blev ju kvinnan gravid

      Svara

       Men lägg av. Så bara för att pojken kom är det ingen våldtäkt? Herregud vilken okunskap.

       Svara

       Sorry, trodde att ts menade generellt hur man kan våldta en man om han inte blir hård.

       Svara

     Ja en man kan bli hård och spruta under en våldtäkt. Nu pratar vi också om barn där förövaren antagligen har ”förfört” sitt offer.

     Svara

     Det är ett övergrepp för att det är en vuxen (och till och med barnets lärare) med en 13-åring.

     Svara

   Alltså, även om man inte vill är det inte alltid kroppen förblir responslös. Man kan komma eller vara upphetsad även under våldtäkt, så jag tycker det är lika missvisande med argumentet ”han var hård så han ville ju” som ”hon kom så hon var sugen”.

   Svara

    Och man kan bli våt eller hård utan att vara ”mentalt upphetsad”.

    Svara

   Kvinnor som blir våldtagna vittnar om att de kan bli våta trots otroligt obehag och i vissa fall till och med få orgasm. Kroppen hänger oftast med och beter sig inte som man vill utan tror att det är ”dags” bara, även om man själv kanske inte tänker så. Egen erfarenhet, tyvärr… Så tror nog att människor fungerar så i allmänhet. Kroppen lyder inte alltid hjärnan.

   Svara

  Tycker att fler räckvidder än Blodinbellas borde granskas. Det är helt orimligt höga och förändras aldrig. Att de är så otroligt dåligt pålästa om vad som gäller med reklam och samarbeten är ju pinsamt eftersom de lever av det och anstår inte en ”businesskvinna” hur mycket det än omsätter. Vissa av tjejerna undrar man ju om de gått ut grundskolan.

  Svara

  Aschberg jagar oliktänkande som kritiserar Sveriges invandringspolitik men hjälpte den dömde knivmördaren Jacques Wallner till ett jobb på DN.

  Svara

  Tål inte den självgoda och maktgalna Uschberg

  Svara

  My Martens försvarade ett inlägg som gällde ett sammarbete med
  cancerfonden. Hon tog givetvis inte betalt för detta sammarbete.
  Utan svarade helt rätt att hon är skyldig att märka ut alla sammarbeten oavsett om hon tar betalt eller inte.
  Problemet är att hon märker även de sammarbeten son hon tar betalt för med ” i sammarbete med…” de ska markeras som ” i betalt sammarbete med…”. Hur ska man annars kunna se skillnad?
  Tyvärr är det allt för vanligt bland flera influencers.

  Svara

   Nu hjälper du My att få mer klick 😉 Hon kanske inte tog betalt men det kom lägligt efter att hon gjort bort sig och fått kritik, hon drar ofta cancerkortet då för att istället få sympatier, vinna poänger och ”flytta fokus” typ. Hon har ju dock fått produkter av cancerfonden och galainbjudningar med middag och värdefull exponering så hon har iaf tjänat en del på det.

   Svara

  Aschberg har ju rätt!!!!
  Mitt i prick!!!
  Elaine är ute på hal is som vanligt. skulle inte hon behöva ta en paus från sociala medier? Världen skulle må bättre av det tror jag!

  Svara

  Elaine är en kvinna som vill kalla sig retorikexpert! Hon har gjort en karriär delvis på lögner om sin pappa, delvis skrev jag. Sen är hon också en kvinna som vänder kappan efter vinden som många sådana här människor gör. Ena stunden skäller hon på svenskar och andra! Hon är obehaglig och narcissistisk och slirar på sanningen.

  Svara

   Jag tycker man ska passa sig för att påstå något om andras upplevelser. Vi var inte där, vi kan omöjligt veta vad som hänt. Jag kan däremot säga att jag som också var utsatt som barn inte kunde läsa hennes bok. Har försökt flera gånger. Pga att den saknar den djupa känslan av rädsla, otrygghet och hur mycket tid och ork det tog att undvika situationerna. I hennes bok är det vuxenanalyser på ett sätt som jag aldrig ens funderade på. Jag kunde inte hänföra någonting till ett vuxentänk öht.
   Jag var ett litet barn som var livrädd. Kände mig ensam och aldrig förstod hur jag skulle hantera någonting. Jag kunde inte analysera vilka konsekvenser det medförde i mitt beteende så som Elaine verkade kunna göra. Nu som vuxen vet jag att jag inte uppvisade några som helst tecken som vuxna skulle kunna hänföra till sexuella övergrepp. Mitt lilla inte var kaos. Elaines bok saknar de känslorna. För mig beskriver hon både känslor och händelser som en berättelse hon hört inte något hon upplevt. Ändå det finns inget rätt eller fel i sånt här. Om hon säger att hon upplevt det här så väljer jag att tro henne. Det värsta är att hon själv inte visar samma respekt för andras upplevelser. Har sett alldeles för många gånger där hon förminskar andra offers upplevelser. Mig har hon bla kallat pedofil för att jag ställde en enkel fråga om den svajande statistiken hon presenterar. Trots att jag berättade min historia.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.