Kanske ska Victoria Törnegren önska sig lite perspektiv i julklapp?

How can I be enough?” undrar Victoria Törnegren på Instastory, nu när det visar sig att familjen kanske inte kan åka en månad till Australien som planerat?
Vad sägs om att fråga någon av alla de ensamstående mammor där ute som vänder på varenda krona just nu för att se om det kommer finnas några pengar över för överhuvudtaget kunna ge sitt barn en julklapp i år?
Snälla lilla överprivilegierade influencer-mamma, sluta lipa! Kanske förstår hon inte själv hur extremt världsfrånvänt hennes inlägg framstår som, så då kan hon kanske se det här inlägget som en liten ledtråd.

Lösningen på familjens ”hemlöshet” – nu när de står mellan sina båda lägenheter i Birkastan – har jag så klart, som den goda samarit som jag trots allt är.
Vill de av någon anledning inte på på hotell så finns det mängder av lägenheter att hyra via Airbnb av – i deras mått mätt – förmodligen godkänd standard som med största sannolikhet täcks av budgeten av Australienresan.

Är lägenheterna av lite för låg standard för ett ståndsmässigt boende för familjen så kan de ju alltid säga till Ellie att de ”campar” och att det då är lite si och så med komforten.

Ps. Nej, det här är inte mom-shaming. Försök inte ens…
Det Victoria gör, är däremot att pissa på alla de föräldrar som kämpar på riktigt för att ge sina barn en dräglig tillvaro. 

Tack för tips!

 

265 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Såg en kommentar om detta innan som blev rätt dumförklarad. Trodde inte du skulle ta upp samma tråd och göra ett sånt här typ av inlägg.

  Varför måste man jämföra folks problem? Självklart finns det ensamstående mammor som har det värre men det betyder inte att man inte får tycka saker som händer är jobbiga.

  Svara

   Den kommentaren kritiserades och raderades för att den innehöll parets adress.

   Svara

    Det var inte därför den kritiserades. Fanns en kommentar som nämnde just adressen.

    Svara

     Dessa ensamstående mammor lever rena lyxlivet för en som lever i krig eller fattigdom till svält. Att de har en stat som stöttar dem och bara det att de inte behöver oroa sig för bomber, är rena drömmen för andra.
     Problem kan upplevas lika stora. Jag tror nog 70% av världens befolkning tycker vi i norden redan är ynkliga som ”hår in i väggen” (för VAD tänder de).
     Så det jag menar är att det är otroligt dumt att jämföra sådär. Vi alla bär glasögon och ser ut våra vyer. Även vi på ”golvet” i Sverige. Bara dumt att säga att VT inte har verklighetsperspektiv. I mångas ögon har inte ens den fattigaste svensken det i u-världens ögon

     Svara

      Amen! Dessa överprivilegierade en samstående mammor med lägenheter, varmvatten, elektricitet, mat och alla barn går i skolan och hos tandläkare! Patetiskt att gnälla då 🙂

      Svara

      Exakt så! Herregud vad livet är orättvist och fruktansvärt hemskt. Buhuuu, jag måste ta hand om MITT barn SJÄLV! Hur ska JAG orka det när min man är halvt invalid och inte kan vi resa iväg som planerat buhuuuu, fy va livet är ORÄTTVIST!
      Snälla, skaffa ett vanligt jobb så får du se vad livet handlar om!

      Svara

      Men nu har vi i Sverige fått miljoner av dessa hatande analfabeter som kommit just från u länder och dränerar våran ekonomi. Sverige är inte något rikt land längre.

      Svara

       Finns alltid resurser/pengar till alla världens gatuhörn/smuts.

       Svara

       Det betalar sig på sikt! Mångkultur är himmelriket på jorden. Amen.

       Svara

       Källa på det?

       Svara

    På på hotell?

    Svara

     Otroligt fjantigt. Okej att hon är ledsen för att resan hon sett fram emot inte blev av. Men allt de andra? Eriks got ijured- han har skadat foten. Flytten? Jag antar att dom inte bär o flyttar själva så det är inte rimligt att gråta i dagar över det. Juste hennes barn får hon ju ta hand om själv nu oxå, eftersom Erik med foten är helt borträknad.

     Tycker folk på riktigt det är rimligt? Känns som en scen med mickan i solsidan

     Svara

    Och nu kommer alla creeps därute tänka på adressen. Det är ditt fel om dom får skit hem i brevlådan.
    Du tog upp det, du skrev detta och du förstör för andra. Skärp till dig! Om man har Sveriges största blogg (bara det är ett skämt i sig då du bara fått det för att skriva om Blondinbella). Så får man ta ansvar!
    En vuxen människa sitter och skriver skit om alla hon önskar att hon var. På en blogg. Du skulle lika gärna sitta och skvallra på ett sunkigt internetcafé hela dagarna. Det är samma sak som du gör här!

    Svara

     gråt mer

     Svara

   Äsh, klart man ska kunna bryta ihop ibland! Det kan till och med vara lättare att bryta ihop för ”småsaker” ibland än mer seriösa. Dock måste jag tipsa er om en helt fantastisk mamma som jag hittade på unga föräldrar för några år sedan, feliisch på instagram. Hon har varit ensamstående med tre små barn sen hennes minsta tvillingar föddes, där har vi en riktig supermom! (Självklart är Victoria också den bästa mamman till Ellie, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar)

   Svara

   Du är ju dum i huvudet! Alla har jobbiga stunder och dagar som är jobbiga för just dig. Alla är olika och tycker olika saker är jobbigt. Det kommer alltid finnas folk som har det värre och självklart betyder det inte att man inte bryr sig – men Klart man måste gå släppa ut sina egna klagomål också! Hade velat se ditt liv där du inte klagar om ett JÄVLA skit!!
   För om man inte får klaga för sina problem för att du tycker dom är för ”små” – vem får rätten att klaga? Vem bestämmer det? Du eller?

   Jag tycker det är ganska Hemskt att här sitter du med en blogg – och KLAGAR på andra människor som klagar. Tragiskt! Har du inget bättre att göra på dagarna 🙂 jag menar det finns ju mycket värre saker som sker där ute som du Kan skriva om nu när du verkar gilla att hänga ut folk.

   Svara

  Var pissar hon på andra föräldrar?

  Svara

   Ingenstans. Det här inlägget är pinsamt.

   Svara

    Som så många på senaste tiden.

    Svara

     Ja kvalitén på bloggen går verkligen neråt.

     Svara

      Bara för att ni känner er träffade eller?

      Och förstår innerst inne att er längtan efter prylar inte kommer dämpa ångesten…

      Svara

       Nej, för majoriteten av alla inlägg här på senaste har varit pinsamt dåliga.

       Svara

        Starta en blogg själv då? Tycker nog d e som vanligt, högt och lågt.

        Svara

         Bla bla bla.

         Svara

       Nej camcam ingen annan känner sig träffad..

       Svara

      Camilla verkar köra på kvantitet före kvalitet.

      Undrar hur många här som föredrar flera pissdåliga inlägg framför färre bra inlägg?

      Svara

       Camillas white knights.

       Svara

     Inte bara på sista tiden. Detta är hur Camilla ser ut när hon inte orkar föreställa sig längre. Ni får själva välja lämpligt epitet på det.

     Svara

    M

    Svara

   Att under en kort period i livet tvingas lägga ner liiite mer tid på att ta hand om sitt barn för att ens partner är skadad och gnälla över det….det är patetiskt.
   Livet är inte millimeter-rättvisa och 100% jämställt och all den där bullshiten de har tutat i er.
   Man måste ofta göra mer än man får tillbaka för att hålla familjen flytande.
   Och kan man inte ta det utan att gråta ut på sin insta då ska man inte skaffa en familj.
   Problemet är att alla dessa flunsor tror att moderskap är att pluta med läpparna i samarbete med Babyland.

   Svara

    Bittra avundsjuka människa. Ditt liv är garanterat en promenad på rosor jämfört med mitt så inte ett ord mer som är gnäll på dina läppar för resten av ditt liv.

    Svara

    Fast du gnäller ju betydligt mer än vad hon gör? Utan att vara ledsen över vardags stress.

    Svara

    Välkommen till verkligheten där mammor, trots att de har närvarande partners, friska barn och goda ekonomiska förutsättningar tycker föräldraskap är svårt och tufft.

    Nej inte bara influencers, snarare majoriteten av alla mammor.

    Den där känslan att man inte ”borde” tycka det för att de finns så många som har det värre hjälper inte ett dugg.

    Brutalt osympatiskt inlägg. Med CamCams logik får inga föräldrar som inte är ensamstående med barn med diagnoser och utan kontaktnät beklaga sig. Dumheter. Man pissar inte på andra för att man tycker det är jobbigt.

    Svara

     Jamen på pricken. Detta inlägg från Camilla var djupt obehagligt och oempatiskt.

     Svara

    Vilken osympatisk kommentar. Jag befinner mig själv just nu i samma situation. Min mans hälsena gick av och det blev operation + gips. Vi har en dotter på 8 månader och jag sköter just nu all markservice, hjälper min man, tar hand om hund, barn och jobbar till kl. 19 två dagar i veckan. Då får jag pussla ihop det med barnvakt. Vi skulle åkt till USA under jul för att besöka familj, men fick ställa in resan. Jag känner då att jag med all rätt kan beklaga mig över vår situation för det är svintufft för mig som förstagångsförälder. Herregud, så trött på det här ”då ska man minsann inte skaffa familj” osv. Varför ska kvinnor alltid skammas för att ha typ MÄNSKLIGA KÄNSLOR! Ja, det är inte rättvist. Ja, det är jobbigt. Men herregud låt en kvinna få vara liksom!!! End of rant.

    Svara

     Fast varför ska DU göra allt det det bara för att han skadat hälsenan? Han lever väl fortfarande? HAN kan väl pussla med en barnvakt?

     Svara

      Eftersom det är min familj som just nu barnvaktar är det helt enkelt lättare om jag sköter kommunikationen. Han talar dessutom inte svenska.

      Svara

     Är du frisk?

     Själv ligger jag kroniskt sjuk i en säng 23-24 timmar om dygnet sedan 16 år tillbaka, 4 väggar och ett tak är allt jag ser varje dag och har gjort i 5844 dagar. Helt ensam i en etta, utan varken familj eller vänner. Väntar mer eller mindre bara på att få dö. Du kan ju inte för allt i världen föreställa dig hur det känns.

     Dina problem kan tyckas ”svintuffa”, men det du saknar är perspektiv.
     Varför inte istället vara glad över att ni är friska? Du har en familj, barn, man, hund, jobb, vänner, hus? bil? pengar? Ni reser uppenbarligen med. Hur känns dina problem nu tycker du? Du kanske vill byta?

     Svara

      Oj, visste inte att det var en tävling om vem som har det värst. Med den logiken antar jag att endast den som lider mest får lov att klaga på sin situation. Varför ställa ett lidande mot ett annat? Självklart har du en poäng. Vi som är friska ska vara tacksamma för det. Men samtidigt är vi alla människor som går runt och upplever våra egna liv, tankar, känslor, osv. Man tar inte in hela världens lidande eller tänker på alla de som har det värre, när det man upplever är högst verkligt för en själv. Med det sagt tycker jag att man självklart ska kunna få beklaga sig för att söka stöd i andra. Det är högst mänskligt.

      Svara

       Frida: ” Man tar inte in hela världens lidande eller tänker på alla de som har det värre.”

       Jo, det är faktiskt många som gör. Men en del är tyvärr för självupptagna för att se längre bort än näsan räcker.
       Du har all rätt att klaga, men det du beskriver är vanliga vardagsproblem som finns i var och varannan familj, du låter väldigt lyckligt lottad.

       Som nån skrev så saknar många helt enkelt perspektiv på livet.
       Du bara Måste ha genomgått någon typ av total livshaveri så som, husbrand, hemlöshet, allvarlig sjukdom, dödsfall av närstående eller liknande för att överhuvudtaget kunna relatera och uppskatta de små sakerna i livet. Efter något sådant så välkommnar man de vanliga vardagsproblemen och inser hur hur löjligt små de faktiskt är.

       Svara

   Vill minnas att Camilla skrev ngn gång att för att bli riktigt bra med sitt bloggande så får man funder ut vad man är särskilt bra på och så använder man sig av det och går all in.

   Jag tänker att Camilla kanske är särskilt bra på att hitta andras tillkortakommanden och lyfta fram dem så att fler får ta del av dem.

   Svara

    Detta är så bra att du borde ta en print på det och posta det varje dag. 👏

    Svara

     Hehe 🙂

     Menar inte att vara elak, utan det är en reflektion.

     Man ser inte sitt egna skyltfönstret.

     Det är lätt att hitta och lyfta fram fel hos andra för att försöka styra bort uppmärksamheten från de man själv har.

     Talar av erfarenhet!

     Svara

  Kära Victoria Törnegren. Om du vill räcka till litet mer, så kan du sluta blogga. (Du skulle inte saknas särskilt mycket bland alla andra generiska bloggare som ingen bryr sig om.)

  Svara

   Varför skulle hon vilja släcka ner en av sina inkomstkällor? På vilket sätt skulle det hjälpa situationen? 🤔

   Svara

    Pengar
    vs
    tid med barnen

    Svara

     Det är väl en avvägning vi alla föräldrar gör varje dag? Det är väl ingen av oss som går 8 timmar till jobbet och lämnar våra barn för att vi älskar pengar mer än våra barn?

     Svara

     Hahaha dummaste jag läst. Hennes blogg het väl gissningsvis mer pengar per arbetad timme än ett alternativt jobb hon skulle kunna ta för att försörja sig. Dvs hon kan rimligen spendera mer tid på att vara med barnen än om hon hade ett vanligt jobb.

     Eller borde föräldrar säga upp sig och försörja sig på socialbidrag för att ”prioritera barnen framför jobbet”.

     Svara

     Aaah. Precis så tänker jag när jag kör in till akuten varje morgon. Hejdå ungdjävlar och hit med pengarna.

     Svara

   Camillas VPN-finger måste brinna efter alla like hon gett till dom som försvarat henne.

   Tex, från att det först var knappt inte någon som gillat anonym 18,04 så har den kommit ifatt anoym kl 18,05. Samma med flera andra här inne.

   🥳

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Hon verkar inte ens tycka om att vara influencer, utan klagar mest på sitt jobb. Jag har för mig att hon lästen en bok för ett tag sedan som hette ”why social media will ruin your life” eller liknande som hon tyckte om, hon borde verkligen ta steget tillbaka och hitta ett jobb som hon teivs i bättre och som gör att hon kan ha fasta arbetstimmar. Det verkar som att hon känner konstant press på att leverera.

   Svara

  Men alltså vad är detta? Så dryg och elak ton. Klart man har rätt att bli ledsen när saker inte blir som man tänkt sig. Det har man all rätt i världen att bli utan att det innebär att man pissar på folk som har det värre!

  Svara

   Håller med fullständigt!! Fattar inte alls??! Visst är det såklart privilegierat att kunna åka till Australien en månad. Men det är ju inte direkt det hon påtalar. Att de plötsligt står utan boende, att hon ensam ska rodda en flytt, att hennes man blivit skadad (verkar förvisso inte vara så allvarligt?) och att hon är rädd att hennes barn märker av att det är stökigt, är väl HELT rimligt att bli stressad av/tycka är jobbigt???

   Svara

    Hon ska väl inte rodda en flytt, dom planerade ju att resa bort så det skulle väl någon annan göra. Och maken är väl inte i koma bara för att han går på kryckor, han kan väl passa barnet och även hålla den stackars ledsna Erika i sällskap. Ett barn!? Hur jobbigt kan det vara?

    Om det är hennes största problem är hon lyckligt lottad, dom kan hyra en stuga och bo där den månaden det gäller…upptäcka vårat fina land istället för att sk**a ner miljön.

    Svara

     Jobbigt såklart? Man får inte stödja på foten hursomhelst och vet inte om du har brutit något men det gör ont, även lång tid efter.

     Svara

      Meeeeen, man får inte ha ont. Finns faktiskt folk som brutit båda fötterna.

      Svara

       Löjligt. Jag har hört talas om folk som brutit båda fötterna och armarna. Då du.

       Svara

        Jag med och de klarade minsann av de vanliga sysslorna så pfft…. en bruten fot?! HAH!

        Svara

      Han behöver väl inte bära något för att leka med sitt barn, mamman finns väl i närheten.

      Svara

     Victoria heter hon så klart, blandade ihop deras namn!

     Svara

    Varför är hon rädd att hennes barn känner av att det är stökigt???
    Det ingår väl liksom i livet, eller ska det åkas på en räkmacka bara?
    Vem är hon? Var bor hon? Varför skriver hon på engelska? Hon är ensam om att ta hand om sitt barn??? Eeehhhh…..jaha? Mannen går med kryckor, så han är väl där?
    Jösses, om du inte har mer problem än så, ryck upp dig.

    Svara

     Men snälla, fullt naturligt av en mamma att känna att hon behöver skydda sina barn även mot saker som så småningom är naturligt i livet.

     Svara

      Skydda sitt barn från vadå? Aggressiva flyttkartonger?
      Barn bryr sig knappast om stök. Inte så att familjen lever i sanitär olägenhet bara för att dom ska flytta.

      Svara

      Att bli ledsen för en missad långresa är en sak, det fattar jag. Men att skydda sitt barn från stök? Vansinne!

      Svara

   Alltså Viktoria och hennes killes liv går typ ut på att förstöra världen för resten av oss genom enorm konsumtion och flyghets. Tycker det bara är bra att de får stanna kvar i Sverige ett tag, de har flugit tillräckligt för en livstid! Fast Viktoria kanske skiter i om de förstör världen för dottern så länge hon får ta rumpbilder på någon fin strand eller stå och se sur ut i en för stor kavaj i någon gatuhörn i New York.

   Svara

    +1

    Svara

   Håller med. Förstår inte alls. Dom har ju ingenstans att bo under en månads tid. VEM blir inte stressad av den situationen? Speciellt med ett litet barn?? Ja man kan ha flytthjälp/städhjälp vid en flytt. Det ska jag också ha när jag flyttar trots låginkomsttagare. Det betyder inte att det inte finns 100 andra saker man själv måste göra vid en flytt som försvårar något fruktansvärt om sin partner man ska flytta med inte kan hjälpa till särskilt mycket.

   Alla har väl det olika ställt, och jag ser inget konstigt med att hon mår dåligt över deras situation. Snarare bra att hon delar med sig. Det kommer alltid finnas någon som har det värre och det enda onödiga med hela situationen är ju detta inlägg.

   Jag kan se hur man kan tycka att en del av det hon skriver är lite töntigt. Men ja kan inte se hur man kan skriva ett helt inlägg om hur hon klagar över att hon inte kommer få åka till Australien när det hon skriver snarare har att göra med att dom inte har någon stans att bo just nu, även om det så kommer lösa sig till slut.
   Har aldrig kommenterat sin blogg trots att jag följt dig sen långt tillbaka, men denna gång Kunde jag inte hålla tyst

   Svara

  Märkligt inlägg. Klart det är superstressigt med ett litet barn, flytt och så en allvarlig skada på det, förstår fullt ut att hon är slut och gråter. Nu när resan inte blir av så måste de ordna fram ett nytt lämpligt boende, det är lättare om man har mycket pengar men fortfarande ett stressmoment ovanpå allt det andra.
  Ser ingenstans var hennes sinnesstämning skulle vara ett hån mot andra, tex jag och min familj, som har det ekonomiskt svårt. Man har faktiskt rätt att vara ledsen även fast man är rik.

  Svara

   Eller hur. Skulle tycka det var pissjobbigt om min partner bröt benet (eller vad det var) lagom till att vi skulle flytta, även utan barn. Det är ju skitjobbigt att flytta. Man glömmer alltid bort hur mycket jobb det är.

   Alltså kan någon med handen på hjärtat säga att de aldrig gnällt eller varit ledsen över problem i den här storleksordningen? Det är helt okej. Så länge man inte gör det på ett repsektlöst sätt, typ svarar ”men jag då” när någon annan beklagar sig över något allvarligare.

   Det är till och med helt okej att vara ledsen fast ingenting är fel egentligen. Man väljer inte sina känslor.

   Svara

   Förstår bara inte ju man kan sitta och gråta i flera dagar för det?! Det finns värre saker kan jag lova. Bit ihop och ta tag i det hela säger jag och håller med Camilla! Och ja jag har vart med om ny mer värre grejer än henne. Men behöver inte rabbla upp allt eller gnälla inför andra för det.

   Svara

  Inte för att vara sån, men jag är ensamstående med mina tre och har varit det sedan den minsta var 2 månader. Vi är många som ”tvingas” räcka till, och vi fixar det ganska bra! Shoutout till alla systrar där ute som faktiskt sliter röven av sig!

  Svara

  Men hallå? Vad är det för ton?
  Min shaming eller inte, detta inlägg var inte ok.
  Alla har väl rätt att känna sig ledsna och frustrerade ibland.
  Bara för att någon har det ännu värre, så får msn inte klaga, eller vadå?
  Nej, tråkig attityd Camilla.
  Skapa konflikt där det inte finns

  Svara

   Tänkte samma.

   Svara

   Nej det är inte tråkig attityd. Denna människa beter sig som ett litet barn.
   Hur skulle det gå för henne om hon på riktigt blev ensam mamma?
   Om hon var tvungen att ta ett vanligt jobb, gå hemifrån vid 6.30 och verkligen klara allt själv?

   Svara

    Ja det hade hon. Precis som alla andra hade klarat det.

    Svara

    Ja det hade hon. Precis som alla vi andra också hade klarat det.

    Svara

    Jag undrar också hur jag hade klarat det om jag blev ensamstående. Vilken förälder tänker inte så?

    Sen gör man ju såklart det för man har inget val.

    Svara

   ”Skapa konflikt där det inte finns”

   Välkommen till BloggBevakning!

   Svara

  Detta inlägg känns som ett sånt där ”du har ingen rätt att bli ledsen över något för det finns alltid någon som har det värre än en själv” inlägg. Lågt.

  Svara

   Verkligen.
   Detta försök att plocka billiga godhetsknarkarpoäng bland ensamstående mammor föll platt.

   Svara

   ”har inte jag rätt att må dåligt för att det finns folk som har det sämre, har inte du rätt att vara lycklig för att det finns dom som har det bättre” var det nån som sa nånstans nångång

   Svara

  Va? Hon är ledsen och besviken. Får ta hand om sitt barn själv (när hon är van att dela på ansvaret) och organisera en flytt själv. Bara för andra har det värre så får man väl själv vara lite bitter när det ej går som man vill?

  Svara

   Men ärligt, vadå organisera en flytt själv. Han kan väl packa och städa och diska och laga mat och ringa samtal och ta hand om barnet och vika tvätt ändå? Det är en fot han har brutit, inte hjälpsamhetsnerven.

   Svara

    Han gör säkert så gott han kan, men det är inte jättelätt att hjälpa till på samma sätt som vanligt om man brutit foten och hoppar på kryckor.

    Svara

     Lät inte som det i VT inlägg.

     Svara

    Om det vore så enkelt för alla så hade ju inte de flesta blivit sjukskrivna på heltid när de bryter något? Många kan inte stödja alls på sin fot på måååånga veckor och då är det inte så jävla enkelt att packa, städa, diska och allt det där utan smärta.

    Svara

     Men hur skulle dom hinna packa om dom skulle resa bort en månad, nu hinner dom göra det när dom blir hemma.

     Svara

      Läs om, läs rätt.

      Svara

   När jag bröt min fot var jag inte mycket till hjälp, och då har jag inte barn.

   Svara

    När jag bröt foten, skenben och vadbenet trodde jag att mitt liv skulle gå under. Jag hade ingen nära person i mitt liv och levde helt ensam med en hund.

    I början tog mina grannar över mitt liv några dagar, tills min mamma reste upp för att ge mig mat. Jag va helt i chock och helt nerknarkad av morfin. Vi började öva tillsammans en vecka efter att jag hade fått lite kraft efter att jag fick mat några dagar😂

    Att gå med hunden, gjorde en station vid sängen där jag hade vattenkokare, kaffe och kopp tills på mornarna. Vi löste problem med duschen i badkar. Och hur jag skulle kunna laga mat.

    När hon åkte hem va det bara köra. 4 hundpromenader om dagen. Och till slut hoppade jag ut i skogen för att plocka svamp, med en yoghurthink hängandes på ena kryckan, och hunden i den andra.

    Jag tog min ryggsäck och hoppade till affären och handlade.

    Jag bäddade, städade(med sopskyffeln som krycka).
    Det här pågick i nästan 4 månader.

    Om man måste kan man! Jag fick sånt enormt självförtroende av den perioden!

    Svara

     Bra kommentar! Allt går att lösa. Vilken bra mamma du har! Kram

     Svara

  Låter svinjobbigt att flytta med en bebis när ens parter inte kan hjälpa till.

  Svara

   Småbarnsföräldrar har väll gråtit och blivit för stressade för mindre saker än så! Dåligt med sömn kan göra det mesta skitjobbigt. 😉 Varför skulle hon inte få känna sig stressad bara för att det finns någon som det värre?

   Svara

    Oj. Menade inte alls att svara på någons kommentar utan skriva en egen. Sorry.

    Svara

   Ja men hon har ju ärligt talat både mamma & styvpappa, pappa & styvmamma, syster, systers kille, de har väl en lillebror med, massa vänner i influencerkretsarna, eriks föräldrar och syskon. etc etc etc. tror hon klarar sig bra utan eriks flytthjälp.

   Svara

  Fast va? Man kan ju inte jämföra sig med andra hela tiden. Förstår att det är jobbigt för henne om hon var inställd på något helt annat som de planerat långt i förväg och sett fram emot. Nej det här var ett konstigt inlägg tycker jag.

  Svara

  Hon agerar överprivilegierad storstadsbo. Gråta i dagar för att någon brutit/stukat foten? Skulle hon höja huvudet cirka tre cm skulle hon se lösningen på problemet. Och vadå inte kunna ta hand om sitt barn för att man går på kryckor? Varför skulle han inte kunna göra det?

  Stäng samtliga dörrar, sätt ner ungen i vardagsrummet där leksakerna bor, stäng igen valvet ut till andra rum och slå igång en film. Inte så svårt. Eller kräver den stackars lilla Erik uppassning dygnet runt pga livets smärta? Ett mörkt och tyst rum så hans fot kan återhämta sig utan att bli störd?

  PS. Jag hade kryckor en tid under min Oceanienresa. Det gick hur bra som helst att resa dit och vara där ändå.

  Svara

   Jaha, och om de nu är svagare människor med mindre motståndskraft mot svårigheter, är det okej att sparka på dem? Vilken empatisk person du verkar vara.

   Svara

    Det är skillnad på svårigheter och svårigheter. Att bryta foten innan en flytt är väl aldrig kul men det är ju inte ett nederlag som kräver psykbryt. Som att jag skulle gråta över att mjölken är slut…. När Ica ligger en km bort, även om det spöregnar.

    Det jag mest reagerar på är bananskalet som mannen i hushållet plötsligt ligger på. Helt handlingsförlamad. För en fot. Liksom hallå.

    Svara

     Det är inte konstigt om en massa saker inte går som det ska! Inget konstigt alls att man blir uppstressad och ledsen av det!

     Svara

      Min första meningen blev lite kosntig där 😝 strunta i den

      Svara

     Jag har absolut haft pissdagar nær jag gråtit før att mjølken är slut xD

     Svara

   Nu är ju hälsenan avsliten men ja. Och sen bara för det gick bra under din resa till Oceanien så kanske det inte gör det för Victoria och hennes familj. Vi vet inget om deras situation mer än vad hon skriver ut på blogg och sociala medier. Så att sitta och skriva hur hon ska göra kanske funkar på ditt lilla perfekta barn men kanske inte på Ellie?

   Svara

  Camilla det är ju du som har problem och inte hon? Får hon inte tycka att situationen är jobbig bara för att det finns folk som har det värre? Klart allt känns hopplöst för henne. Med all rätt. Hade också tyckt att det där är jobbigt, blev stressad bara av att läsa det.
  Du borde skämmas som skriver så här, du är inte rolig.

  Svara

   Jag försökte inte vara rolig.

   Svara

    Märks. Usch vilken vidrig människosyn du har.

    Svara

    Asså snälla – du är verkligen en typisk alkoholist som inte går på möten. Börja gå på möten och skaffa lite behandling för hur du stör dig på människor, är så missunnsam och självömkande. Det finns hjälp, Camilla.

    Svara

     Kör du närvarolista på alla Stockholms AA-möten?

     Svara

      Coolt att du går på AA! Hoppas det ger bra hjälp.

      Svara

       Tror inte att hon gör det.

       Svara

      Uppenbarligen lever du inte enligt behandlingen som ankommer 12-stegsmöten.

      Svara

       Hur ska man leva enligt 12 stegsmetoden?

       Svara

        Man släpper sina kontrollbehov, inser att roten till ens problem är själviskhet och självcentrering, man håller en daglig inventering av vad man är rädd för/stör sig på, man försöker se sin del i situationer där man stör sig på andra och skyller ifrån, man ber om ursäkt utan villkor, man låter andra människor få vara som de är och respekterar andras svårigheter, man hjälper någon annan som ber om hjälp. Typ så. 🙂

        Svara

      Tycker du på riktigt att ditt beteende skulle kunna kategoriseras som trevligt? Du sitter och petar på andra människors problem för att sedan påstå att de inte har rätt att kalla det för problem, då det kränker dina/andras problem. Om man har problem med andras problem – då är problemet hos DIG.

      Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

      Men sluta och mjäka dig. Med tanke på allt som Camilla låter stå kvar om andra om dom och deras sjukdomar så var detta en piss i Nilen i jämförelse. Karma!

      @Camilla. Jasså när det gäller dig själv passar det att radera. Jaja, inget nytt under solen.

      #dubbelmoral

      Svara

   18.11 Blev du på riktigt stressad över det hon skrev?
   Herregud vad är ni för typ av människor? Hu ska ni klara av att leva, när så här lite får er att bryta ihop och gråta i flera dagar och känna er överbelamrade med jobb för att ni måste ta hand om ert eget barn?

   Svara

    Du e en man va?

    Svara

  Så hon pallar alltså inte att ta hand om sitt barn ensam? Är det här är seriöst? Och tappade mannen både armar och förnuft med foten eller vad? Snälla…Hahaha

  Svara

   När jag spräckte foten var jag helt invalidiserad i månader, gick dessutom in i en djup depression på grund av den ständiga svåra värken. Min man fick rodda allting helt själv.

   Svara

    Hon påstod inte att hon inte klarar det, bara att det är jobbigt att det inte blev som tänkt. Man har rätt till sina egna känslor! Alla är vi olika känsliga!

    Svara

     Ja och ibland behöver man en big slap för att vakna och sluta gnälla över saker som är helt absurda. Vilket hennes gnäll är. Det är omöjligt att ta henne på allvar rent ut sagt. ”Hur ska jag räcka till😢”…hallååå, testa att sluta vara så självupptagen är ett tips. Priviligerade typer som gråter över små problem, alltså nej.

     Svara

      Överreagerar du alltså aldrig över petitesser? Supermänniska!!!

      Svara

   Ganska svårt att ta hand om barn, man och flytt själv om man inte är van att vara ensam. Fan skärp er. Sluta låtsas att ni är superman.

   Svara

    Många hade fixat det utan problem… Men allt är relativt till vad man är van vid såklart!

    Svara

     Vem säger att hon inte kommer fixa det då? Shit alltså, jag bryter ihop för mindre saker under min pms. Låt henne vara.

     Svara

      Eller hur. I förrgår bröt jag ihop för att jag tyckte att jag såg ut som en svamp i min nya frisyr. Frisyren som jag har varit, och är, skitnöjd med förutom just den timmen. Mvh panikångest

      Svara

       Jag började gråta när jag fastnade i hissen i ung 60 sekunder i morse 🙂

       Svara

   Men ja – det är jobbigt att ha hand om ett barn själv. All cred till ensamstående såklart, men är man van att vara två så blir det plötsligt mycket att hand om barnet själv. Det handlar inte om att man inte pallar, för det gör man, även Victoria Törnegren, men har du aldrig varit med om att något inte blir som planerat och det känns jobbigt? Skulle min sambo få jobba över en kväll ex så hde det varit jobbigt för jag ensam behövt ta hand om vår dotter – för jag hade varit INSTÄLLD på att han ska komma hem vid fem. Det är inte mer än så.

   Med detta sagt, så som sagt, all beröm till ensamstående som gör ett jättejobb!! Men det är en sak att vara van vid/inställd på att vara två och sen plötsligt inte vara det.

   Svara

    Det är ju så med oss ensamstående också. Vi var vana att vara två och plötsligt var vi inte det. Man klarar sig bättre än man tror.

    Svara

     Då kan man ju hellre skriva det. Jag förstår att det känns tufft just nu, men du klarar mer än vad du tror Victoria!

     Svara

   Hon tycker det är jobbigt. Det är inget konstigt alls med att tycka det är jobbigt att ta hand om sitt barn själv, vi är många som känner så.

   Nej, inte alla, en del är jätteduktiga och tycker det går lätt. Men det hjälper liksom inte en själv att andra klarar va saker så himla bra.

   Svara

  Alltså förstår ju att det säkert ÄR stressigt att flytta och rodda ett barn samtidigt. Men håller med om att det blir ganska löjligt att ba ”buhuuu vi flyttar från en enorm lägenhet mitt i stan till en ännu större lägenhet mitt inne i stan och nu blir inte vår lyxiga semester till Australien av för Erik har skadat foten”. Liksom ni har råd att betala för både flytthjälp (med ihoppackning) OCH boende under tiden. Och att resan inte blir av är ju fan tack och lov ni har slösat tillräckligt med jordens resurser och borde fan få flygförbud.

  Svara

   Och du borde få internetförbud.

   Svara

    Någon tog åt sig 🎻🎻🎻

    Svara

   Precis så ja! 👋

   Svara

   Håller med dig alltså! Låter så löjligt att buhua ihop totalt när man är såpass överprivilegierad och ens problem är en fis i rymden om man bara skulle höja huvudet.

   Svara

   Ja, exakt. Är detta verkligen en anledning till att gråta i flera dagar? Inte rimligt.
   Bara ta det lugnt, betala för flytthjälp som packar dina grejer och bär dom till den nya lägenheten, boka ett rum på nåt fint hotell och bo där med fullservice, ta hjälp av en nanny om du inte pallar ta hand om ungen ensam och mannen är sängliggande.
   Istället för att grina så va lite lösningsorienterad kanske????

   Svara

   Oj, men då borde ingen över en viss inkomst få känna missnöje? Eftersom man har råd med allt.

   Svara

    Typ så. Helt korrekt. Det är banalt att som rik lipa över att mannen inte klarar av att ringa samtal till flytthjälp och så vidare. Och att ens femtionde resa i år inte blir av. Helt korrekt.

    Svara

     Vart vill du sätta gränsen? Jag vill gärna veta om jag är rik eller inte.
     Jag hade en helvetesmorgon med 3 barn som gjorde allt dom inte skulle. Skulle vara skönt och veta om jag får uttrycka mitt missnöjde över det….

     Svara

  Tycker att det här inlägget säger betydligt mycket mer om dig än om henne faktiskt!

  Svara

  Du verkar ha hakat upp dig väldigt mycket på just Australienresan och missar de andra delarna som gör vardagen lite mer stressig just nu. Får hon godkänt av dig att vara ledsen över det?

  Svara

   Men oj vilket inlägg 🙁
   Du kan ju så mycket bättre än såhär.
   Man kan väl vara ledsen över något fast andra har det värre?
   Jättemärkligt skrivit av dig.

   Svara

    Ej menat som svar utan min kommentar vad avsedd direkt till Camcam.

    Svara

  Följer henne inte – varför har de inte nånstans att bo? Håller de på att flytta?

  Svara

   Följer inte heller henne. Är hon stor utomlands? Varför skriver hon på engelska?

   Svara

    Hahah fattar inte heller varför hon skriver på engelska.. kanske ett försök att locka in utländska läsare som klickat in sig via IG?

    Svara

     Antagligen för att hon har mer utländska följare. Är det så svårt att räkna ut?

     Svara

  Alltså CamCam vad är det här för inlägg?

  ” Det Victoria gör, är däremot att pissa på alla de föräldrar som kämpar på riktigt för att ge sina barn en dräglig tillvaro. ”

  Nej, det gör hon väl verkligen inte. Klart man blir ledsen, besviken och stressad med småbarn, handikappad sambo och stor flytt på gång. Kom igen, ät en pepparkaka! Be nice!

  Din elaka ton brukar ju bara slå tillbaka hårdare mot dig själv. För pissar inte du på henne just nu när hon bara försöker ge sig själv och sin familj en dräglig tillvaro?

  Svara

  Fräscht Camilla.

  Svara

  Varför är det alltid extra synd om fattiga ensamstående mammor? 🤔 Det är väl lika ”synd om” fattiga människor oavsett om det är en ensamlevande person utan barn?

  Svara

   För att det är extra tufft att vara fattig och ta hand om barn än vad det är att vara fattig och ta hand om dig själv? Precis som det är tuffare att ta hand om barn än att ta hand om sig själv oavsett inkomst. Duh.

   Svara

   För att man har ett ansvar över att åtminstone en annan människa måste överleva också, inte bara sig själv. En människa som inte förtjänar att vara hungrig, ha dåliga kläder osv.

   Och barn drar ju inte in skitmycket pengar så förhållandet mellan person med inkomst och munnar att mätta blir ju automatiskt sämre.

   Svara

  Om det inte är momshaming, varför tar du ens upp jämförelsen med ensamstående mammor? Ja de gör ett kanon jobb, som många andra föräldrar. Men tycker att Viktoria har rätt att tycka att saker är jobbiga också. Även fast hon har råd med julklappar och inte är ensamstående.
  Tycker hon har rätt att bli besviken när saker inte blivit som hon hoppats och även om de kommer hitta någonstans att bo i en månad så är det en stress att inte ha boendet klart, flytta och dessutom småbarn på det och en sambo som just nu troligtvis går på smärtstillande.

  Svara

  Det är ganska nedlåtande att kalla folk för ”lilla”.

  Svara

   Det är fruktansvärt fult gjort, sådan härskarteknik. Blä.

   Svara

  Men wow vilket vidrigt och osmakligt inlägg?
  Bara för jag har det sämre ställt och måste kämpa för att få vardagen gå ihop så har inte jag ensamrätt på att må dåligt?
  Varför ska jag missunna någon annan deras lycka och framgång och tycka mig ha rätten att de aldrig har rätt att känna sig besvikna när något inte går som planerat, för det finns de som har det sämre? Det kommer ALLTID finnas de som har det sämre.

  ”Snälla lilla”… 🙃

  Svara

  Så jävla typiskt svenskar. Man får inte vara ledsen när något går fel i ens liv för det finns alltid folk som har det värre. Och man får inte vara rik och vara ledsen samtidigt, då ska man tänka på dom som inte har några pengar.
  Fruktansvärt osmakligt inlägg detta.

  Svara

   Det är ju skillnad på att vara ledsen och deppa hemma, och på att vara ledsen och deppa på sociala medier.

   Svara

    Man får inte deppa och vara ledsen på sociala medier (om inte pöbeln godkänt orsaken) och det är minst lika fel att visa upp ett perfekt liv på sociala medier när verkligheten inte är så perfekt. Svårt det där..

    Svara

    Så det du vill är alltså att hon bara ska visa upp att allt är perfekt och glatt?
    Inte när hon tycker något är jobbigt?
    Själv vill jag ha mer av alla känslor på sociala medier, inte bara det ’perfekta’.

    Svara

    På sociala medier ska man alltid hålla skenet uppe! Väldigt viktigt.

    En del tror att det är för att skryta som folk är så glättigt positiva på Instagram, men det är tvärt om av hänsyn till de ensamstående mammorna som har det värre än en själv.

    Svara

  Hur var det nu, hade du egna barn? 🤔 Har du suttit i den situationen som VT beskriver? Man blir stressad av att man har planerat en sak, ställt in sig på detta och sedan skiter det sig. Speciellt när man har barn!

  Svara

   Precis!!! Hur i helvete ska man förstå nåt om saker och ting, om man inte har skaffat barn?

   Svara

   Om man inte har barn ska man enbart hålla käften. Endast mammor får tycka något om något.

   Svara

  Betyder det att man aldrig får klaga över nåt för att det finns alltid någon som har det värre? Och varför tas alltid ensamstående mammor som exempel? Det finns faktiskt folk som har det värre. Folk som flyr undan krig, ser sin familj bli mördad osv osv. Det blir bara jäkligt löljligt att hålla på och tävla vem som har det värst.

  Svara

  Nej nu tycker jag faktiskt det fattas lite sans och eftertänksamhet här inne, känns som det går lite för fort att skriva ihop och publicera giftiga inlägg. Det här kändes verkligen inte bra i magen.

  Svara

  oj, vad detta var något som jag absolut inte höll med om. Att någon delar med sig av en motgång, kan få en sån vändning.

  Svara

   En motgång? Att grina för att man måste ta hand om sitt barn? Stackars henne. Och mannen går på kryckor, stackars henne. Och dom kan inte åka på semester, uj uj uj.

   Svara

    Men ge dig?!
    Jag tyckte det var helt fruktansvärt när min sambo bröt benet och även året därpå… Och ja jag tyckte fan fett jävla synd om honom och även jävligt synd mig själv som fick ställa in vår semester. Det blev en jävla omställning, han kunde knappt ta sig någonstans utan hjälp, hjälpa till med sysslorna mm.. och då hade vi inte ens barn eller en flytt som skulle ske.

    Svara

    Kalla det vad du vill, men det är ju något som inte gått enligt planerna.
    Vilken lycka för dig att allt verkar vara en dans på rosor. Stort grattis till ditt liv!

    Svara

  Uselt inlägg skrivet i en riktigt ful ton. Varför publicerar du sånt?

  Svara

   Mmm trist. Jag såg fram emot mer om diadem-gate…
   jag skrev en kommentar till Mona tidigare och hon har svarat:
   monasuniversum skriver: december 11, 2019 kl. 19:34
   Åh, jag fick ett mail i förmiddags och håller på med ett inlägg om det. Kommer förklara hur det fungerar och också berätta att det ÄR Fannys design.

   Spännande!!!

   Svara

  Usch, vilket inlägg, och med ”lilla gumman härskarteknik” dessutom. Kom igen Camcam, du kan betydligt bättre än såhär!

  Svara

   Tänk vad det har blivit inne med ordet ”härskarteknik”.

   Svara

    Kanske för att många använder sig av dom och andra lärt sig att uppmärksamma det?

    Svara

  Om det nu är jobbigt med flytt och grejor, finns det firmor som både packar och flyttar. Sen finns det firmor som städar. Vad är problemet?

  Svara

   Att hon hade ställt in sig på en sak och sen förändrades allt. Är faktiskt inte konstigt att bli ledsen över även om allt löser sig.

   Svara

   För det är en inre stress som dyker upp när det dyker upp hinder? Helt naturligt.
   Vi har också en kommande flytt och det blev strul, tro fan att man blir helt stressig då när en flytt i sig redan är ett stressmoment.

   Svara

  Vilker extremt lågt inlägg.
  Vart kommer det här ifrån? Får ingen ha en kris, för att det finns värre kriser?

  Jag förstår henne helt. Hennes förutsättningar är pressade, det leder till ångest och stresskänslor. Hur svärt kan der vara att bara vara mer förstående för våra medmänniskor?
  Måste vi ha samma kamp i livet för att förstå varandra?

  Otroligt dåligt inlägg.

  Svara

  Och varför kan de inte åka till Australien? Han är gipsad och väntar på läkning. Visst fan kan de åka, men några bergsbestigningar kanske inte är att rekommendera för familjen.

  Svara

   Värk? Han vill inte när han inte mår bra? Hon känner sig osäker att ta hand om barn plus packning själv? De hade planerat saker de inte kan göra nu? Finns ju tusen orsaker till att de kanske inte känner att det är läge att åka nu.

   Svara

   Det är väl inte så bra att flyga när man har en fraktur har jag för mig. Ökad risk för blodpropp t.ex.

   Svara

   Det är hårda regler för att få resa in i Australien. Försäkringen gäller nog inte om man reser skadad om något skulle hända där.

   Svara

  Jag tycker synd om Victoria. Min uppfattning om henne är att hon är jordnära och fin på alla sätt precis som hennes storasyster. Det är inte så konstigt att hon blir besviken. Hon och Erik kämpar dessutom på utan att ha någon av sina föräldrar i närheten. Ellie har väl typ passats en gång. Det är tufft, även om det så klart är ännu tuffare för ensamstående föräldrar men vi kan väl skippa den jämförelsen. En är väl sig själv närmast.

  Svara

  Osmakligt inlägg Camilla. Gör om och gör rätt!

  Svara

  Jag stressad pga att jag inte har råd att köpa en till häst till dottern nu när hon åker till England och tränar och tävlar i vinter. Gör det mig till en dålig person? Vi har alla våra egna referensramar. Jag har en gång i tiden varit en ung mamma med noll kronor på kontot den 10:e varje månad så jag vet hur det känns att vara pank. Det gör inte besvikelsen över kraschade planer lättare att ha slitigt för att vardagen att gå ihop för 20 år sedan…

  Svara

   Onödigt lägga pengarna på hästar om ni inte har råd. Har ni inte flera miljoner över att lägga på hästeriet kommer din dotter aldrig komma nånstans i den världen, tyvärr. Bara pengar i sjön för er 💁🏼‍♀️

   Svara

    Inte riktigt hela sanningen. Det är skillnad på att ha råd att ha en häst och att köpa ytterligare en häst som går stadigt 140. Klart det hade varit betydligt lättare men miljoner på kontot men det är inte omöjligt att lyckas ändå. Så vi får helt enkelt se hur långt det räcker att ha en häst just nu och hoppas att det håller. Det finns många duktiga ryttare som tagit sig upp med föräldrar men vanliga medelklassinkomster.

    Bortkastade pengar kommer det dock aldrig varit. De roliga år vi haft tillsammans kring hästarna är värt så otroligt mycket.

    Svara

     Det finns knappt nån som lyckats utan miljoner i ryggen. Tänker du ta Lisen som exempel så är hon adlig och kommer från en stenrik familj trots att hon låtsas att det är tvärtom.

     Svara

      Samma med Angelica Augustsson, hennes pappa sålde sin båt (värd miljoner) för att köpa hennes lastbil (för miljoner) sry men din dotter kommer inte lyckas. Tips låt henne bli ihop med en rik 20-40 år äldre gubbe, funkade ju för edwina.

      Svara

       Att jag ens matar trollet. .. Vad får dig att tro att siktet är grand prix? Jag vet flera ryttare som rider på 140 nivå och lever på att utbilda och tävla andras hästar upp till den nivån och vars föräldrar inte haft miljoner på kontot. Många har startat på noll vilket inte varit fallet för min dotter som under hela sin uppväxt haft flera ponnys hemma i stallet. Nu fyller hon snart 18 år och har kommit långt för sin ålder. Jag är otroligt stolt över henne.

       Jag tycker du verkar vara en rätt bitter figur. Jag hoppas att du får en strålande vecka trots dagens sura min.

       Svara

        Fast rider man 140 har man ju inte ”lyckats” direkt. Då är man ju mer hobbyryttare som tävlar. Dock inget fel med det såklart.

        Svara

         Haha så jävla missunnsam. Vad är det för fel på dig?

         Svara

    Haha men seriöst, Vilket onödigt inlägg! Du vet ju inte vad Hästmammans potentiella häst till dottern kostar?! Eller om hennes insyn i hästvärlden? Hon skriver att hon EN GÅNG var pank, inte nu. Hon kanske inte anser sig ha råd med en häst för hundra tusen pund i nuläget, kanske pga flera andra hästar i stallet osv. Vad vet du?

    Svara

     Tack för att du satte ord på hur verkligheten ser ut. Att ha råd och att ha råd är två olika saker ibland. Jag tar inga lån för att köpa häst och då behöver man prioritera eller spara länge. En vinter i England kostar på och då föll valet på det istället för en häst till. 🙂

     Svara

  Varför tog du inte med den efterföljande storyn där hon bemötte just en kommentar i stil med din? Hon skrev att hon bara ville dela med sig av sin vardag, inte kränka någon (fritt översatt den var på engelska). Taskigt inlägg och väldigt låg när man sett dessa stories i sin helhet. Klart tjejen har rätt till sin egen upplevelse, ingen annan behöver bli sekundärkränkt för det.

  Svara

  Jag tycker det är ett bra inlägg som visar på hur stora skillnader det är på människors vardag i Sverige, hur hade Victoria klarat ett par dagar i den verklighet många fattiga lever…eller som många lever som har barn, heltidsjobb och inte har gott om pengar.
  Allt kan köpas om man har råd, visst kan man bryta ihop och gråta en stund och så tar man sig samman och tar hjälp av nära och kära och löser problemet.

  Svara

  Vad menar du Camilla? Får man inte bli ledsen eller besviken på saker för att någon annan kan ha det värre?
  Får man bli ledsen om man blir lämnad av sin partner? En del blir faktiskt mördade av sin partner.
  Får man bli ledsen när ens förälder dör? En del förlorar faktiskt hela sin familj samtidigt.
  Får man bli ledsen om man är ensamstående mamma med 5 kr på bankkontot? En del är ensamma föräldrar som flyr från krig.
  Får man bli ledsen om man bryter benet?
  En del får ju amputera benet.
  Får man bli ledsen om ens hund dör? En del förlorar ju sina barn.
  Får man vara ledsen när man fått sparken?
  En del är ju faktiskt dödssjuka i cancer.
  Får man vara ledsen över att man kuggar på en tenta? Bla bla bla
  Kan inte du berätta för mig vad som är okej att vara nere för? Tacksam för svar!

  Svara

   Håller med.
   Ta bort detta inlägg, CamCam.
   Du är bättre än så här.

   Svara

    Jag är ledsen B, men Camilla är inte bättre än såhär. Det här är CamCam i ett nötskal.

    Svara

    Nej det är hon inte. Det är precis så här hon är.

    Svara

  Alltså Viktoria och hennes killes liv går typ ut på att förstöra världen för resten av oss genom enorm konsumtion och flyghets. Tycker det bara är bra att de får stanna kvar i Sverige ett tag, de har flugit tillräckligt för en livstid! Fast Viktoria kanske skiter i om de förstör världen för dottern så länge hon får ta rumpbilder på någon fin strand eller stå och se sur ut i en för stor kavaj i någon gatuhörn i New York.

  Svara

   Suris. Vad går ditt liv ut på förutom att sprida glädje?

   Svara

  Vad är det för sida du vaknat på? Att behöva hitta nytt tillfälligt boende, att behöva ändra sina planer, ta hand om ett barn själv när en är van att dela på ansvaret och att rodda en flytt utan att få den hjälp en planerat få ÄR stressigt.

  Vet du vad som OCKSÅ är stressigt? Att handla julklappar den 23 utan att ha planerat. Att bussen blir sen och mobilen är urladdad och barnen väntar på förskolan. Att gästerna kommer om 10 minuter och ugnen går sönder. Att ha deadline på jobbet och ha varit sjuk i en vecka. Nej, jag eller någon annan går inte under av något av det men herregud.

  Svara

   Min nagel bröts precis av och jag sitter nedbäddad i soffan.
   Naggelfilen ligger i köket.
   Stressen är obeskrivlig.
   Tror jag måste grina på Insta.

   Svara

    Skön bedrift att ändå lyckas bryta nageln nedbäddad i soffan!

    Svara

    Filar du naglarna i köket? 🤭

    Svara

  Det är elaka inlägg som det här och pinsamt dåliga inlägg som det innan det här och tex ”Glitter-aladåb”-inlägget, som gör att det inte går att hänvisa till Bloggbevakning för riktiga bevis och fakta. Det är synd eftersom du ibland faktiskt gör bra granskningar, men jag skulle aldrig någonsin be någon att gå in och läsa här. Den personen hade förmodligen bara trott att du är sjuk i huvudet och hittar på allt du skriver.

  Svara

  Detta är det enda kommentarfält man behöver läsa över huvud taget. Att ni går igång på ett ganska lamt inlägg av Camilla – som faktiskt mer handlar om att fattiga mödrar har det mer svårt kring jul än VT och hennes gråttrams – Att ni finns, är helt otroligt. VT är förvisso längst ner på influencerstegen och får kämpa för varje krona (usel lönsamhet) så hon har lärt av andra högre upp. För de flyttar faktiskt inte in i sin nya lägenhet förrän i mars. Fyra månader nästan, så nån plan bör de ha haft inte hälsenan slets av. Ni är så korkade att jag själv funderar på att bli influencer och sälja kräm,kladd, hårband

  Svara

   KÖR! Du har karisman.

   Svara

   .19.07 Håller såååå med dig!
   Tycker den här tjejen ska lära sig att ta hand om sitt eget barn. Måste man inte kunna det när man blir mamma? Vad är det hon tycker är så jobbigt?

   Svara

    Har du egna barn? Barn är generellt skitjobbiga nämligen.

    Svara

  Jaja. God jul alla 🙂 pussokram

  Svara

  Att säga att någon inte får vara ledsen för det finns folk som har det värre, är som att säga att man inte får vara glad för det finns någon som är gladare….

  Svara

   😂😂😂

   Svara

  Fan vad en del hakar upp sig.
  Har karl dött eller bara går på kryckor?
  Är hon ensammast i hela stan eller finns det familj i närheten hon kan ta hjälp av?
  Bortskämda influenser som blir helt handikappade av lite motgång. Ryck upp er.

  Svara

  Aussie känns väl överlag som en dålig idé just nu med tanke på vad som händer där just nu. Kanske borde lägga mer perspektiv på alla de familjer som flyr för sina liv och förlorar sina hem… då kanske de där kryckorna framstår som ett litet mindre problem 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Äsch ensamstående mammor får inte klaga! Finns ju barn utan föräldrar i denna värld. Ensamma barn – de enda som får klaga någonsin. Alla andra får inte klaga.
  Bryter du benet, synd men var tyst. Blir din partner sjuk, synd men var tyst. Går din förälder bort, synd men var tyst.
  Bara de som har det värst får klaga.

  Svara

  Hur står det till med dig?

  Svara

  Mycket tråkig ton i detta inlägget.

  Att någon är ledsen- hur kan vi gradera eller skatta rätten till den känslan?

  Svara

   Du e en sån feg kappvändare Alexis. Du tycker alltid samma sak som majoriteten under inläggen gör.
   Igår hade du försvarat Camilla med näbbar och klor.

   Svara

  Hon måste ju dock också få tycka att livet är jobbigt ibland utan att folk ska komma och knäppa henne på näsan. Det är väl inte så konstigt att tycka att det är jobbigt att springa efter ett snart 2-årigt barn, flyttpacka och leva bland kartonger medan maken sitter som en mansbebis, paralyserad med en skadad fot i soffan och tittar på?

  Svara

  Jag väljer att se sådana här utspel som Victorias som humor.
  Under de senaste 15 åren har jag varit ensam under julen, pga olyckliga livsomständigheter. Inget jag fiskar sympatier för.
  Så ingen familj, inga vänner, ingen julmat, inga klappar osv. Tråkigt förstås, men livet går vidare.
  Men det roligaste jag vet under dessa veckor är att lyssna på arbetskamraters klagomål kring julen.
  Det är så vansinnigt synd om dom för att de är stressade, har inte hunnit köpa klappar, deras svärmor ska komma, det blir ingen vit jul, resorna till Thailand tog slut….bla bla bla.
  Jag lyssnar och hummar och håller med om hur hemskt allt är för dom.
  Men nog vore det klädsamt att tänka ett varv till på det man faktiskt HAR här i livet. Och vara tacksam för det.
  På julen skänker jag en tanke till alla de gamlingar som är ensamma. Vars familjer i bästa fall ringer ett 5-minuterssamtal som snabbt avslutas för att man ska titta på Kalla anka.
  Man möter dom på Konsum kl. 14.45 på julafton. Ensamma och grå, köpandes färdigrätter från Findus.
  De (och jag) går och handlar en kvart före stängning för att slippa se alla lyckliga familjer som handlar julmat i drivor.
  Bjud hem en gamling till jul, det kostar några köttbullar. Men det kanske blir personens gladaste jul på länge.

  Svara

   Att man är stressad för att hinna med allting för att fixa en mysig högtid för nära och kära samt sig själv utesluter naturligtvis inte att man samtidigt kan vara väldigt tacksam över allt man har 🙂

   Svara

  asså, ja det är fine att bli besviken när nåt inte blir som planerat (eller som man varit inställd på), och ja flyttsituationen kanske inte är jätterolig…. men come on, hon överdriver ju lite om hon gråtit i flera dagar?? det är ju inget som inte går att lösa (framför allt med tanke på hennes ekonomi). Och sen det här med att är stressad över att dottern ska lida? asså ursäkta men va, vadå lida..? hennes dotter har det nog väldigt bra även om pappan skadats o de måste flytta, och sen är ju pappan ändå DÄR hemma och kan väl sitta o passa/leka med henne medan V packar typ? Det handlar inte om att ”privilegierade” inte får vara ledsna/besvikna utan att hon gör typ en höna av en fjäder. Tycker också det är intressant hur alla tycker såååå synd om henne och håller med om hur extremt jobbigt det här är, men om IL hade uttryckt att det var jobbigt att ta hand om barn och typ flytta skulle alla hata på henne för att hon inte kan ta hand om sina barn (sen att hon knappt är själv med barnen osv är ju en annan femma)

  Svara

  Vad i hela fridens namn är det här? Klart man har rätt att bli stressad och ledsen.

  Jag personligen är en sån människa som har oerhört svårt att ta förändringar om jag har planerat något. Det kan göra mig både orolig, stressad och ofantligt ledsen. Även om det bara är en sån enkel sak att en kompis ställer in något vi har planerat. Det är förändringen i sig som är jobbig och kan verkligen förstöra en hel dag för mig, även om det kan tyckas irrationellt.
  Detta trots att jag lever ett hyfsat priviligerat liv nuförtiden. Det spelar ingen roll. Den känslan finns oavsett. So sue me.

  Fyfan vilken vidrig inställning till människor och människors rätt till sina egna känslor och upplevelser.

  Svara

  Catten hade kunnat döda för den här sortens problem.

  Svara

  Vilket otroligt osmakligt och osympatiskt inlägg. Om jag var du skulle jag verkligen skämmas. Jag hoppas innerligt att Victoria inte tar åt sig av vad du skriver och istället ser alla de som faktiskt backar henne här i kommentarsfältet. Hon har all rätt i världen att vara ledsen och besviken, precis som alla andra.

  Svara

  Jag tror att det är du som förlorar mest på sådana här inlägg.

  Svara

  Hur kan du skriva och publicera meningen ”Snälla lilla överprivilegierade influencer-mamma, sluta lipa!”? Det är oerhört osmakligt och nedvärderande.
  Vi alla har olika liv med olika förutsättningar där olika mycket skit sker. Det kan göra lika ont för en människa att pojkvännen gjort slut som för en annan när en förälder dör, vi är olika personer med olika erfarenheter. Det går liksom inte att jämföra.

  Svara

   Word! Lämnar den här bloggen nu – tycker inte Camilla ska kunna försörja sig på att skriva på det här viset. Granskningar av en oreglerad bransch är bra men det här? Vad är detta?

   Svara

  Tycker vi ska ta och ignorera kvinnor som råkar ut för sexuella övergrepp i fortsättningen. Finns ju faktiskt barn som råkar ut för det.

  Svara

  MEN ALLTSÅ VA? Nej nej nej nej. Victoria menar ju för fan inte att hon inte räcker till bara för att dom inte kan åka till Australien? Fy fan vilket dömande inlägg alltså, mom-shaming på hög nivå! Hennes man har skadat benet, antagligen ganska allvarligt eftersom både flytt och barnansvar faller på Victoria. En flytt är stressig som fan i sig, och att vara ensam med sin 2-åring på det kan inte vara enkelt. Att sedan inte ha ett hem i en månad är också en stor stressfaktor! Victoria är en av de få ödmjuka influencerna och har man följt henne länge så vet man att hon pratat mycket om det här med att räcka till för sitt barn. Det hon skrev är INTE att pissa på ensamstående, att du fan inte skäms.

  Svara

   Camilla har visat om och om igen att hon inte vet hur man gör när man skäms. Det finns inte på hennes karta och hon saknar totalt alla former av självinsikt.

   Svara

  Jag håller själv på att flytta och skulle min man lyckas skada sig och typ inte kunna gå, och jag skulle få hålla i all jäkla packning och fix samtidigt som vi har barn- då hade jag blivit jääävligt less!
  Nä inget dödsallvarligt som Vickan är med om, men vem skulle INTE bli himla ledsen och trött på en sån här situation?!!

  Svara

   Samma här! Min sambo fick med kort varsel reda på att han inte kan få ledigt när vi ska flytta och vi har typ inga som kan hjälpa oss. Vi ska vara ute i stort sett samma dag och som om bara det inte var stressigt nog 😅
   Inga brutna ben men fan vad jag bara vill lägga mig i en hög och böla ibland haha

   Svara

  Så jävla skitnödigt inlägg.

  Svara

  Gick och tänkte på det här inlägget på vägen från jobbet och det sitter inte jättebra hos mig. Ena stunden så gnälls det på influencers för att de inte delar med sig när livet är tufft men när Victoria gör det så möts hon av en sådan här bajsmacka?

  Vi vet inte varför hon varit så ledsen i flera dar. Kanske har hennes kille fruktansvärda smärtor, kanske han går på morfin som får honom att må skit eller bli otrevlig, kanske är barnet smårisigt och sjukt och VT känner att hon inte räcker till. Kanske har de lagt flera månaders jobb på att få både flytt och städ och resa att timea och funka men så.måste man tänka om, det är inte att det inte GÅR men att man blir så jävla hjärntrött att man blir ledsen.

  Ja, Jo. Victoria har det väldigt fint ställt. Absolut. Men man kan bli utbränd, ledsen, trött och deppig ändå. För sjutton det är mitt i mörkaste vintern, motgångar jag tar med en klackspark i juni känns som rena rama tortyren i november liksom.

  Jag tycker att den som pissar på nån är faktiskt det här inlägget. Vi pratar så ofta om att hålla flera tankar i huvudet på samma gång. Vill vi att influencers ska vara ärliga när de är ledsna och deppiga om de så bara har tappat sin påse ferraribilar i en vattenpöl eller vill vi att alla ska vara superglättiga ingenting är fel och aldrig klaga på nånting ever again som Blondinbella? Jag vet vad jag föredrar.

  Med risk att låta som Leave Britney alone snubben, men tror vi alla skulle tjäna på att hålla tyst lite om vi inte har nåt snällt att säga när folk medger att det är tungt just nu. Oavsett anledning. Annars kommer ingen säga det ever again tillslut, för det finns alltid de som har det sämre.

  Svara

  Jag är ensamstående och sitter och försöker få ihop ekonomin i jul men reagerade inte alls över vem-hon-nu-är och hennes problem.

  Min verklighet är min och får ofta höra att jag är så stark som fixar allt med två små barn, heltidsarbete och att ha barnen på heltid ensam. Men jag tycker inte att det är SÅ farligt. Herregud, skaffade jag barn får jag bita ihop och göra vad som krävs av mig. Men bryr mig inte ett dyft över hur andra gör, bara barnet inte tar skada.

  Svara

  Håller definitivt med dig Camilla.
  Jag tänkte likadant när din pappa gick bort: ”fyran vad kränkande mot föräldralösa barn som inte har någon av sina föräldrar i livet”, ”har hon inte tänkt på såna som förlorat sina föräldrar till missbruk innan hon blev ledsen över detta”, ”herregud, ta en bloggpaus när det finns människor som blir bombade varje dag”. 🙂

  Svara

   vilken fult påhopp, hennes man har ju dör f-n inte avlidit eller fått cancer.Ett benbrott som läker inom överskådlig framtid. Håller med on att hon kan lyfta på blicken, snälla nån.

   Svara

    *vilket

    Svara

    Alexia, Alexia, hur är det Perr sa annorlunda än det som Camilla säger varje dag och låter andra säga under hennes inlägg?

    Svara

  Haha jävla sossar ”har en det dåligt ska alla ha dåligt” fixa era egna pengar och sluta lipa ni!

  Svara

   Ha det dåligt*

   Svara

  Du kan ju på riktigt inte må bra när du publicerar såna här idiotiska inlägg och sen inte kan pudla och radera inlägget.

  Använd hjärncellerna du troligtvis har och tänk innan du publicerar inlägg. Du är ju fan värre än Blondinbellas medvetna provokationer.

  Hoppas ingen tyckte synd om dig då du varit med om din olycka du tjattrat om i bloggen genom åren, lilla Camilla!! Det finns faktiskt de som blir bombade i krig och har det mycket värre!!

  Svara

  Det som jag tänker är att vissa bloggare kritiseras hårt på lösa grunder, medan andra som Cissi kommer undan med massa lögner, hot, förtal av oskyldiga kvinnor och riktigt hemskt egoistiskt manipulativt beteende mot andra. Det ignoreras helt eller skrivs om på ett tydligt fjäskande sätt.

  Allt pga ny hållhake eller att Cissi köpt dig. Trovärdigheten försvinner när du sedan går loss såhär på personer som i jämförelse med Cissi absolut inte gjort något fel.

  Svara

  Inser att jag skall vara tyst.
  / jenni

  Svara

  Har Törnegren vänner ställer de säkert upp? Eller har hon inga riktiga tro? 😉

  Svara

   Det där är en rätt onödig kommentar. Jag själv har inte en hop med kompisar och har därmed begränsat antal människor att be om hjälp vid en kris, skulle må illa av att nån vill skämta om det faktumet. Haha, har du inga kompisar, det har jag 😉

   Victoria och hennes syster pratar en del i sin blogg om att de båda är introverta och inte har speciellt mycket kompisar, men de hon har är såna som hängt med sen hon var yngre och bodde i Umeå framförallt.

   Svara

  Tog du bort mig, Camilla? För att vara snäll?

  Svara

  Ja, det kan man tycka, håller med, men!!!

  Mår du dåligt eller? Om du vill bli en riktig journalist så kan du börja med att vara en gnutta objektiv. För att du blev mobbad som ung ska du mobba andra? Jag skulle inte kunna sova om nätterna om jag höll på som du.
  Skaffa dig ett seriöst liv någongång och gör något vettigt. Detta är pinsamt för fan. Det enda du gör är att skvallra och skriva skit om folk. Håll dig till Flashback istället.

  Du är precis lika pinsam om hon du skriver om här. Spyr.

  Svara

  Fast det du skriver i din blogg och vad jag läser på hennes bilder du la upp tolkar jag helt annorlunda. Jag tycker att fokuset verkar vara att det är tufft att ta hand om en 2 åring samtidigt som hon måste flytta samtidigt. Att resan kanske inte blir av förstår jag att man blir besviken över. Men som sagt jag tror inte det var hennes huvudsyfte med texten.

  Svara

  Och här är man ensamstående mamma och vill att folk ska sluta tycka synd om en. Jag har ett bra jobb och bra liv med min dotter. Finns det några fler glada ensamstående mammor här? 🙌

  Svara

  Alltså what.. var har respekten tagit vägen från din sida?
  Du drar verkligen det här inlägget ett steg längre..
  Att hon skulle pissa på andra mammor ?
  Vem hade inte blivit besviken om man inte kan komma iväg på sin resa.

  snacka om att hugga.. fy så tråkig attityd alltså.

  Svara

  Ska komma ihåg att tänka på barnen i Afrika nästa gång jag är för mätt för att äta upp allt på tallriken…..Annars är det lite som att PISSA på alla som inte har mat för dagen.

  Svara

  Fast vänta nu, man har väl bara sig själv att utgå ifrån, i alla lägen? Jag har två barn och har vart mammaledig med rätt jäkla låg mammapenning det senaste året, och har av den anledningen ingen större budget att lägga på julklappar osv, men jag tittar inte på Victoria och tänker ”stackars lilla rika flicka, hon skulle prova riktiga problem”. Självklart är det jobbigt för henne att helt plötsligt behöva ta hela ansvaret för ett barn i förskoleålder, när hon är van vid att dela det. Självklart blir det tungt att behöva ta hand om en hel flytt själv (jag hoppas de har nära och kära som hjälper till) för att hennes sambo skadat sig. Självklart är det skittråkigt att behöva ställa in en planerad semester, och självklart blir det ytterligare ångest att behöva fundera på vart fan de ska bo nu kommande månad – oavsett om de har råd att bo på hotell eller hyra lägenhet via airbnb. Bara för att jag har det svårare än henne i vissa avseenden, innebär inte det att hennes problem inte är verkliga – precis som det inte innebär att mina inte är verkliga bara för att det finns människor som har det tusen gånger värre i tredje världen. Det finns alltid någon som har det sämre. Sluta jämföra.

  Svara

  Det här inlägget känns så onödigt. Det är väl klart man kan bli ledsen och besviken om man inte kan genomföra en resa man gått och längtat efter? Och att man känner stress över att man är utan boende i en månad med ett litet barn. Oavsett om det alltid finns någon som har det värre så är det klart att det känns jobbigt om man ser till just hennes liv och erfarenheter? Alla har väl rätt till sina egna känslor och det finns ju ingen ”gräns” på hur ledsen man får bli för saker?

  Svara

  Får ont i magen när jag tänker på alla ensamstående mammor som aldrig har råd att åka utomlands och använder upp varenda krona för att överleva som såg Victorias insta story. Okej att Victoria tycker att det är jobbigt, det får hon tycka men släng inte ut dina överklass-problem på alla andra och få dem att må dåligt

  Svara

  Vilka förstklassiga problem!

  Hon kan få byta med mig ett tag om hon vill.
  Kroniskt sjuk, är sängliggandes 23-24 timmar om dygnet och har varit det sedan 2004.

  Undrar hur den lilla bortskämda flickan skulle klara det.

  Svara

  Nej, eller hur! Mycket bättre att hon bara visar upp hur perfekt aaaallt i hennes liv är men absolut inget negativt. Alla mår mycket bättre av att hon bara visar glammiga överklasslifvet

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.