Alexandra Nilsson och Johanna Toftby om influencers vs sjuksköterskor

Alexandra Nilsson (som förövrigt bytt adress från www.kissies.se till www.alexandranilsson.nu/se) publicerar det här inlägget på Instagram där hon frågar vad följarna tycker om att exempelvis en sjuksköterska tjänar på ett år vad en influencer kan dra in på en bra månad och vems felet är.
I en diskussion om respekt blandar sig Johanna Toftby i diskussionen genom att publicera enbart gråt- och ap-emojis och sen är diskussionen igång.

Nej, det är orimligt att influencers kan tjäna en annan människas årslön på en bra månad, på samma sätt som det är orimligt att Ryan Reynolds tjänar 27 miljoner dollar (254 000 000 sek) på sitt senaste projekt Sex Underground tillsammans med Netflix.
Kanske är det bilden i Alexandras inlägg sök lägger tonen för hur jag tolkar inlägget för den ger inte direkt intrycket av en genuin fråga, även om det var avsikten.
Vad Johanna menar med sina emojis kan jag bara gissa mig till.

Dock är det lite märkligt att blockera folk som inte håller med en när man så uppenbart ställer en fråga, men alla bestämmer själva vart gränsen går för sina plattformar. 
Dock skriver den nu blockade personen att hen aldrig hade skrivit en rad om det om det inte ställt en specifik fråga om just detta.
Jag tycker heller inte att hen uttrycker sig varken elakt eller nedvärderande, utan snarare brutalt ärligt men hen har kanske skrivit mängder av kommentarer tidigare som är raderade? Så kan det vara…

Tycker ni någonting i respons på Alexandras fråga?
Det gör ni säkert! 😉

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra att folk klarar sig på sin lön oavsett vad de gör men i ärlighetens namn så tror jag att vi kan klara oss mycket bra utan dessa influencers som i stort sett enbart har sitt levebröd på att folk ska konsumera mera. Många mår dåligt av att matas med alla dessa måste fixa utseendet och ha de dyraste väskorna och konsekvenserna av det att man bidrar till att smutsa ner miljön mera och får många att känna sig misslyckade. Att jämföra denna grupp som tydligen tjänar massor av pengar med en grupp som räddar liv och som inte har bråkdelen av det som de verkligen förtjänar är liksom som att jämföra äpplen och bananer. Trr inte att detta fenomen med levande reklampelare som reser jorden runt och putar med läpparna kommer att överleva och då kanske de blir överraskade över att man inte har en utbildning att falla tillbaka på.

  Svara

   Tänker som dig! De två ovan beter sig lite som barn i diskussionen anser jag utöver det du skriver.

   Svara

    Kissi är fortfarande samma Kissie som hon alltid varit, ingen stil eller klass. Lyssna när hon hotar en journalist med stryk:

    https://youtu.be/6rHw0YdHqH0

    Svara

     Från 2011. Tror nog att hon har ändrats på 8 år

     Svara

      8 år är inte såå lång tid?! Jag har aldrig sagt eller betett mig så. Det går ju inte alltid att skylla på hur många år det gått. Hon är förbannat dryg än!

      Svara

   Kissie kan fortfarande inte låta bli att skryta…. det är ju bara att kolla hennes årsredovisning Kissie Media AB på allabolag. se så ser man att hon inte alls fakturerar så mycket som hon vill ge sken av. Skulle nog vilja säga att lön + utdelning (samt att hon lämnar lite kvar i bolaget = sparande inför sämre tider, lika som även löntagare gör, fast på banken…) totalt blir mindre än en månadslön för ett vanligt assistentarbete på någon advokatbyrå, reklambyrå, etc. i Stockholm. Tex Biancas assistent har väl högre lön än vad Kissie tar ut. Sedan är det förmodligen en massa sponsrade grejer men sponsrad VW är väl inte annorlunda än tex min tjänstebil… skattar på förmånen.

   Svara

  Finns det någon Influenser som faktiskt har IQ?

  Svara

   Ja, Xenia Adonts t ex.

   Svara

    Nja. Konsumerar och reser som en galning. Tycker att hon försöker verka intellektuell men lever inte som hon lär.

    Svara

     Kissie är samma gamla elaka provokativa Kissie som hon alltid varit. Kommer aldrig glömma hennes språk och hot mot Pascal Engman när han ställde frågor på telefon till henne. ”Du din j-vla äckliga lilla bög, akta dig, du ska få så mycket stryk att du inte kan sitta” osv sa Kissie. Hon visste inte att samtalet spelades in. Ingen normal person uttrycker sig som hon gjorde då, oavsett ålder.

     Svara

    Man kanske inte ska ställa en fråga om man inte är beredd på svaret… 🙄

    Sen skriver inte personen att den inte har respekt för influenser, utan att den har HÖGRE respekt för de som utbildat sig för att hjälpa folk. Förstår verkligen inte hur den kommentaren kan vara så provocerande?
    Måste man verkligen tycka att alla jobb är precis lika viktiga?

    Svara

     Bristande utbildning gör nog att influencer har svårigheter att förstå skriven text.

     Svara

      Bara det att Toftby särskriver ”kommunist Sverige” är ju lite talande. I deras ”influencing” ska man väl gärna kunna skriva bra, speciellt som människan precis släppt en bok.

      Alltså, när folk beter sig som Kissie och Toftby här så tappar man all respekt. Pinsamma människor. Tycker också en sjuksköterska (som btw har en legitimation för att kunna arbeta- kanske även dessa influencers borde ha…) har ett betydligt mer viktigt jobb än många andra och förtjänar en bra lön. Hur kan det vara fel?

      Toftby framstår som helt väck, ärligt talat.

      Svara

       Toftby är den mest självgoda människan på jorden! 🤢

       Svara

     Precis! Att respektera alla människor som människor gör man ju oavsett, men det är klart som korvspad att yrken där man gör ngt vettigt eller har en utbildning respekteras mer. Yrket alltså. Influenseryrket är nog det yrke jag respekterar nästan minst. Kanske till o med det jag respekterar minst. Många andra jobb innebär slit med kropp o knopp på ett annat sätt.

     Svara

   En annan fråga: finns det nån svensk influencer som kan engelska? Kolla bara på Alexandra: ”your not better then anyone” 🤦‍♀️

   Svara

    Tänkte på samma, och i samma mening som hon dissar personen ovan som säger att hon har mer respekt för människor med utbildning än folk utan…

    Svara

   Therese Lindgren har gjort IQ test för att bli medlem i mensa, och klarat det

   Svara

   Egoina ❤

   Svara

   Atilla Yoldas.

   Svara

   Jag undrar om det finns några influensers med utbildning? Vet att Josefine Caarle pluggar typ IT.

   Svara

    Daniel Paris är utbildad socionom om jag inte minns fel 🤔

    Svara

     Ja! Googlade och han har en socionomexamen. Coolt!

     Svara

     Klart han är, han är ju iranier.

     Svara

     Är jag helt ute och cyklar eller är Tramsfrans också socionom?

     Svara

    Bella har en MBA från Schweiz 🙂

    Svara

     Coolt!

     Svara

     In her dreams…

     Svara

     Hon önskar att hon hade det menar du?

     Svara

     Diploma / 08:00
     Avslutades den utbildningen? Hon hoppade väl av det också?

     Svara

      Japp, hon hoppade av. Så ingen MBA där inte.

      Svara

      Vad betyder den glada gubben?
      1) Jag är glad över att Bella har ett diplom
      eller
      2) Jag skämtar

      Svara

      Sarkasm gott folk

      Svara

       Äntligen någon som vet att det heter sarkasm och inte ironi!! Okej, blev lite för exalterad över det 😳🤷🏼‍♀️

       Svara

        Så rätt. Förr i tiden kunde man skilja på sarkasm och ironi. Inte längre.

        Svara

     Haha, jag hoppas du är ironisk?? Blondinbella har inte ens lyckats gå klart gymnasiet med godkända betyg. Någon MBA har hon aldrig varit i närheten av! 😂

     Svara

     ”Haha”

     Svara

    Egoina.

    Svara

    Dessie utbildar sig väl till mäklare eller mäklarassistent eller något dylikt? Trodde helt ärligt att hon skulle bli en wt-morsa. Cred till henne för att ha ordnat upp sitt liv. Minns när hon skulle starta sitt projekt att skaffa en lägenhet åt random hemlös med missbruk och typ ”rädda” personen. Haha det var komiskt men tanken var väl fin.

    Svara

    Starwoman är väl jurist i grunden?

    Svara

    Egoina har högskoleexamen

    Svara

   Så obehaglig är Toftby. Hoppade på mig när jag gav kritik på ett inlägg en gång. Snabbt var även hennes man på och hotade mig i kommentarsfältet. Läskiga människor!

   Svara

    Hennes man som sade upp sig från ett ändå vettigt jobb för att bli influenser vid 50+, så patetiskt 🤣

    Svara

   Kissie är ju inte ens bra på sitt jobb, alla hennes samarbeten är dåligt genomförda, tråkiga och oseriösa. Det senaste med Physician’s Formula tex, hon lyckas inte ens uttala företagets namn rätt en enda gång! 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Åh, reagerade också på det och ville verkligen kommentera ”men är det inte bättre för företaget att du gör samarbetet först när du lärt dig namnet?” men vågade inte 🙊🙉🙈
    Galet oproffsigt! Tycker ofta hon överdriver i sina samarbeten och gör sig till på ett onaturligt sätt, typ ”åh titta på denna tjuuusiga topp då! Hur fin va inte den?! Fääääncy!” 🙄

    Har för övrigt aldrig förstått varför folk envisas med att säga ”hur fin va INTE den?!” Ja, eh, öh, inte alls inte fin?

    Svara

   Therese Lindgren, 134. ✌ Tycker det är rätt tydligt att hon är smart och vettig.

   Svara

    Smart? Ja absolut. Vettig? Nja… Hon är smart och vettig i det avseendet att hon vet att nakenhet lockar. Men knappast vettigt att vara halvnaken på var och varannan thumbnail för att få klick?

    Svara

   Therese Lindgren, 134. ✌👊 Tycker det är tydligt att hon är smart och vettig.

   Svara

   Dom har kanske stor hjärna- för dom Fixa utnyttja dagens reklam😳marknad!
   Men när det tar slut???- knappast någon som har utbilning👌Muahaa

   Svara

   Japp underbaraclara är reko tycker jag. Resten är trash

   Svara

  Nu är det ju så att bloggandet blivit ett yrke mer eller mindre.
  När det gäller respekt så undrar jag om hon förstår frågan hon själv ställer!
  Jo, alla som går till ett jobb med arbetsgivare och på fasta tider, dag som natt, helg som vardag förtjänar MER respekt och då inte bara i jämförelse med sjuksköterskor.
  Det är alla dessa som håller igång landet. Vi skulle inte klara oss utan vårdpersonal, brandmän, polisen, sopåkare, lärare, bankpersonal, städare m fl, m fl medan vi däremot skulle kunna klara oss gott utan bloggare som t ex Toftby som gärna fotar sig själv med nåt dyrt märke utan att reklammarkera, Bianca som inte har mkt till allmänbildning utan klarat sig bra tack vare bra folk runtom ( förresten skäms jag när jag ser nåt snutt av deras program att de verkar veta så lite om sånt som är fullt normalt) Mamma My, ytterligare en ensam mamma som inte hade varit nåt utan serien men som inte tillför nåt vettigt till världen.
  Många bloggar är bara YTA och tro mig, till slut brister det.
  Jag respekterar alla människor i vilket fall som helst men för unga människor är det bättre att förespråka en utbildning än att inbilla dem man kan bli rik på att blogga och fläka ut sitt underbara liv. Jo, rik kan man bli, men den bubblan kan spricka.
  Sjuksköterskan går till sitt jobb dagligen, sliter häcken av sig för att hjälpa andra men kanske kan hon vara nöjd med livet ändå trots dålig lön?
  Kanske går sopåkare Karlsson till sitt jobb och tömmer otaliga influensers skräp dagligen men kanske är även han nöjd med sitt liv? Kanske är han en av dem som insett att allt i livet inte behöver kosta skjortan?
  Allt är inte guld som glimmar så till syvende och sist så OM det nu är respekt det handlat om så jo, då förtjänar sjuksköterskan mer respekt.

  Svara

   Bra skrivet!

   Svara

  När jag såg titeln på inlägget så undrade jag ”Varför ens jämföra?” Det är ju totalt olika jobb.

  Sedan är det såklart orättvist. Lika orättvist som att en brandman under en hel karriär bara tjänar en bråkdel av vad en fotbollsstjärna kan tjäna under ett par säsonger. Så har det alltid varit och så kommer det att förbli sålänge som vi har ett ekonomiskt system där pengar värderas mer än människors liv.

  Svara

   Pengarna tas ju ur olika plånböcker. Att vara fotbollspelare är ytterst kommersiellt och de gubbarna på planen finansieras av privata medel (läs ej skattefinansierat) medans brandmän finansieras via skattsedeln.

   Svara

    tänkte precis skriva samma sak! Så trött på folk som klagar på skattebetalda jobb och jämför med typ vd på telekom bolag????
    Klart man ska/kan tjäna mer om det finns ett vinstintresse och företaget har massa cash. Tycker det är fruktansvärt när kommunal- och statsanställda klagar och tycker de ska tjäna lika mkt.

    Och angående kissies inlägg. En utbildad sjuksköterska i Sthlm tjänar BRA! Särskilt om man specialiserar sig typ barnmorska. 30-40 i månaden är ju toppen och lärare tjänar lika mkt och ibland mer. Poliser däremot tjänar brutalt lite med tanke på vilket västgöra de gör och i många distrikt riskerar de livet nästan dagligen

    Svara

     Haha är 30 i månaden bra efter 4,5 års högskolestudier och massa skulder? Plus det ansvaret. När en ingenjör tjänar 40-50 med samma utb nivå?

     Svara

     En lärare tjänar betydligt mer idag. Jag ligger över 50´i månaden…

     Svara

     Fast skillnaden är att om vi jämför med andra som får betalt av staten så har sjuksköterskor fortfarande låga löner. Man kan jobba på samma arbetsplats ha lika lång utbildning men sjuksköterskans löneutveckling är fortfarande skit om man jämför med personer som får statliga löner och samma utbildningslängd. Det sjuka i det hela är att det behövs så mycket sjuksköterskor på våra sjukhus men detta verkar vara den ända branschen pris och efterfrågan inte verkar gälla? Jag vet att Vårdförbundet arbetar hårt med att få upp lönerna och framförallt att erfarenhet som sjuksköterska ska värderas, vilket det inte gör idag. Brinner mycket för detta då jag vill att fler ska utbilda sig men många som vill väljer bort det då du kan plugga något annat och få mycket högre lön

     Svara

   Josephine//
   Kallar du det jobb?
   Snarare tiggarskåran!

   Svara

   Det har inte alls ”alltid” varit så. Fotbollsspelare har inte varit ett ”yrke” att livnära sig på i mer än ca hundra år. Nöjesbranchen har exploderat ganska nyligen, då som händer när imperier är på väg att falla. Det jobb som varit vanligt under väldigt lång tid är ju olika typer av lantbrukare, som producerar mat. Vissa av dem kunde bli rätt förmögna. Sedan har det ju även tidigare funnits från verkligheten frånkopplade människor som levt i överflöd utan att göra något vettigt, som tex Marie Antoinette, men se hur det gick för dem…..

   Svara

  Tror inte Kissie ville ha några svar, mer berätta om hur bra hon tjänar.

  Svara

   Är den riktiga kisse tillbaka

   Svara

    Den riktiga Kissie har aldrig varit borta.

    Svara

     Nä, det är vid såna här tillfällen hennes ”True colors” skiner igenom

     Svara

     Kan vi alla inte bara ta en stund och minnas på vilket sätt hon blev känd, och hur illa hon faktiskt behandlade andra människor..

     Svara

   Det finns bara én kissie/Alexandra och hon är precis samma person som hon alltid varit. Hon har försökt tvätta rent sitt image och hoppa på allt som är trendigt, men alla som har ögon och hjärna ser att hon inte ändrats ett dugg. Hon är ännu falskare för nu låtsas hon vara en annan
   A leopard never changes her spots.

   Svara

   Ja fy fan vilken dryg text. Usch!

   Svara

  Ja, Xenia Adonts t ex.

  Svara

  Jag tänker att olika människor bidrar med olika saker. Man kan vända på det och tänka att en influencer som tjänar en årslön på en månad även betalar väldigt mycket skatt och bidrar på det sättet mer ekonomiskt än en ssk som tjänar 28000. Eller vad medellönen bland ssk är.

  Svara

   Sen antar jag att hon tänker det är var företaget drar in på en månad och då är det ju inte alls samma summa som man faktiskt kan ta ut i lön. Dels går det moms, vinstskatt, kostnader, alla försäkrings- och pensionsavgifter, kostnader för bokföring om man inte gör det själv, kanske någon annan anställd i bolaget osv osv. Allt detta slipper en anställd betala.

   Sen är det generellt stora summor inom marknadsföring. Bara att lägga in en dödsannons i min lokaltidning kostar ca 500€. Tänk vad en hel reklamsida kostar. Så då är det väl inte jättekonstigt att en influencer med hundratusentals följare tar stora summor för ett inlägg.

   Svara

    Ja jag fick.fan en chock när jag såg vad dödsannonser kostar när mamma gick bort. Jag var naiv och trodde sånt var gratis eller väldigt billigt tbh. Var väl dumt att tro, men hade aldrig funderat på det

    Svara

     Dude.. Då är vi två. Två dödsannonser.. Vänta till du får räkningen för begravningen..

     Svara

  Som Tofby skriver att hon ofta jobbar gratis, visst det kanske hon gör. Men då skriver hon om det i bloggen och får alla fall in pengar. Ingen influenser jobbar gratis.

  Svara

   Men vilken sjuk dryg ton hon (Toftby)har?

   Svara

    Verkligen en dryg ton. Och personen som skriver från början säger ju inte att hen inte har respekt för influencers, bara ett hen har högre respekt för folk som räddar liv. Men uppenbarligen var det väldigt känsligt för dessa två influencerns.

    Svara

    Varför ens ge sig in i den diskussionen?

    Det blir bara pinsamt!

    Svara

    Jag erkänner rakt av har ingen eller väldigt lite respekt för influencers i samma fack som Alexandra. De är pinsamt begränsade och yrket vandrande reklampelare syftar bara till att få folk att köpa skit de inte behöver.
    Bara att skriva ett inlägg om där hon jämför sin egen inkomst med en sjuksköterskas är på gränsen till obegåvat. Att sedan tjafsa tillbaka med de personer som ifrågasätter är barnslig pajkastning från en butt hurt influencer.

    Svara

     Nina//
     Karma hinner i kapp även dom!

     Svara

    Ja, och det tragiska i det hela är att många av dessa influencers är så mentalt sköra att dom bara tål ja-sägare i kommentarerna.

    Svara

   Man måste väl fråga sig vad för slags gratisarbete hon utför eller vilken typ av föreläsningar hon gör gratis?
   Vem gör hon det för? Vem tjänar på det isf? Är det någon kompis? Är det välgörenhet? Är det för att tjäna mer egna pengar i förlängningen?
   Jag tycker Toftby verkar riktigt självupptagen och lite väl lättkjänkt. Vad är hon så upprörd för?

   Svara

   Hon jobbar väl aldrig gratis? Hon arbetar förebyggande. Idioti att tro på sådant trams. Hon klipper håret på handikappade för att framstå som en god vilket generar pengar framåt. Hade hon varit genuin hade hon inte lagt ut sin ’goda gärning’ ’utan syfte’.
   Hon är äckligt genomskinlig.

   Svara

  Ni såg väl på Youtube hur Alexandra räknar fram att hon skulle dra in en halv miljon bara på Black Week?

  Svara

  Soffan – stövlarna – drinken – kudden – sammet – solfjädersdekorationer i guld –

  Jag blev helt distraherad av hela ”stämningen” i bilden och kände att frågan blev helt underordnad.
  Mycket oklart vad som skall förmedlas och varför.

  Sen beträffande orättvisa gällande lön.

  Det finns en efterfrågan på musikunderhållning/sport/mode etc, de tjänar då helt enkelt mycket pengar.
  Finns det efterfrågan att betala mer i skatt till våra basala behov gällande skola, omsorg och sjukvård – ja då hade lönerna kunnat bli högre för syrrorna. MEN det är folk inte så rackarns sugna på. Därav lönerna.

  Svara

   De flesta tror jag inte skulle ha så mycket emot att betala mer i skatt om de pengarna verkligen gick till högre lön för SSK. Finns få som inte uppskattar vad de gör. Problemet är att folk inte vill betala skatt in i politikernas svarta hål.

   Svara

    Eller hur! Så trött på allt svinn!

    Svara

    Det största svinnet går till privata företag som Alliansen bidrog till och som subventioneras via skattesedeln, de pengarna går rätt ner i fickan på ett fåtal personer. Bl.a välfärdsföretag!

    Svara

  Det verkar mest som ett försök till att skryta om hur mkt hon tjänar. Sorgligt att man kan ha så dåligt självförtroende och stort bekräftelsebehov.

  Men jag tycker att det är lite tragiskt att influencers tjänar betydligt mer än tex sjuksköterskor och förskolelärare.

  Visst tjänar fotbollsspelare, artister osv också mer men där är det folk som åtminstone har en talang och är duktiga på något. Vad bidrar en influencer till egentligen? Där största talangen är att sälja massa krimskrams.

  Svara

   Talangen hos influencers ligger ju att skapa ett konto som många vill följa! Hade det varit superlätt att få 100.000 följare hade väl alla gjort det och tjänat multum på att sälja reklamplats i sina flöden. Något har de uppnått ändå.

   Svara

    Ser fortfarande inte vad ”talangen” är..

    Svara

     Du ser inte ”talangen” eftersom du bara tänker på influencers som Kissie & co. Men det finns många influencers som har riktig talang och drar stor publik tack vare det. Simone Giertz t.ex. Nästan 2 miljoner följare på YT och svensk men jag lovar att hon inte är den första du tänker på när ordet ”influencer” poppar upp….

     Svara

    Alla är ju intresserade att fläka ut sitt liv på sociala medier för lite cash.

    Svara

    Nej, alla hade inte gjort det. Vissa av oss har nämligen något som kallas integritet. Och jo, vem som helst kan få 100.000 + följare, det krävs ingen talang. Bara att göra som kissie och lägga upp massa porriga bilder.

    Svara

     Är väl inte så svårt heller att köpa tilö sig lite följare….

     Svara

      *till

      Svara

    En av grundförutsättningarna för de flesta influencers (ej de som verkar inom smala nischer) är ju att de är snygga. Svårt att se det som en kompetens, mest tur i genetiska lotteriet. De säljer sitt utseende och sin livsstil för att många gärna vill ha den livsstilen/utseendet. Ser de flesta influencers som de populära, snygga tjejerna i högstadiet som knappast hade några ambitioner studie eller karriärmässigt. Förr blev de väl gravida med någon lika populär kille och hamnade så småningom (i bästa fall) på ett jobb på HM, nu blir de influencers istället. Fast det är klart, lite driv måste man ha. Konceptet är ju dock alltid detsamma, snygg tjej vars huvudintressen är det egna utseendet och kläder/konsumtion. Visa bilder på putande läppar, power walks, de söta små barnen uppklädda och uppställda som rekvisita i det beige/vita hemmet. Skriv lite carpe diem-aktiga texter till bilderna, dra på nåt filter. Voilá.

    Svara

     Kudos till Kissie då som inte var direkt snygg när hon började blogga. Tror du att hennes skönhetsoperationer varit en förutsättning för henne att växa och hålla sig kvar i rampljuset?

     Svara

     Håller med & de kan ha blivit populära även fast de inte var lika snygga som andra, extroverta & sociala. Om man bloggar & lämnar ut sitt liv får man frågor om samarbete & kan växa. Få se vad de ska jobba med sedan när hysterin lägger sig. Kanske har de investerat smart o kan leva på det de tjänat länge, men många får nog byta livsstil.

     Svara

     Nja tur i genetiskt lotteri?Det vete fan men tur att ha en bra plastkirurg!Ytterst få av dessa tjejer som inte är sönderopererade och söndersminkade. Operationer,smink,filter hit o dit….nej nån bra genetik handlar det sällan om.

     Svara

    Fast ta Toftby tex. Hennes ”talang” ligger i att bli antagen till ett tv-program. Har man lyckats komma med i en dokusåpa så har man ju massor av följare gratis sen. Aldrig att hon fått ge ut en kokbok, vara med på Nyhetsmorgon osv utan att hon först varit med i Ensam mamma… Eller om du är ”fotbollsfru”, då har du det att bygga på. Många av de som kan leva på sina sociala medier och som inte har dessa utgångspunkter har hållt på i många år, dvs de slog igenom med sina bloggar när det fortfarande gick att komma igenom bruset. Som Matplatsen och Att vara någons fru.

    Sedan är jag övertygad om att en person som ser bra ut har lättare att intressera folk.

    Svara

  Har du inte glömt maska namnet på ett ställe i bilderna? Eller är det en annan person som råkade hamna mitt i allt?

  Svara

  Det hamnar i slutändan på oss alla:
  * vi röstar fram regeringar och andra politiska företrädare som sänker skatterna för de mest högavlönade och rikaste vilket får till följd av landsting och kommuner tvingas varsla sjukvårdspersonal eftersom beslutsfattarna där inte vågar stöta sig med väljarna och höja landstings- och kommunalskatterna.
  * vi konsumerar allt mer i en allt snabbare takt vilket är skadligt både för miljön (40 % av vårt co2-utsläpp beror på konsumtion av nyproducerade saker, vilket är betydligt mer än t ex flygresor och livsmedel) och den personliga ekonomin och det triggar företagen att på olika sätt och med olika medel (black friday, cyber monday o s v) nå ut till konsumenterna för att få sin del av kakan

  Svara

  Barnrumpor x 2. Så pinsamt.

  Svara

  Fattar inte behovet av att hävda sig själv när man jobbar med nåt helt meningslöst. Jobbar själv med reklam, det är det roligaste jag vet och det är bra betalt. Men bidrar det med nåt gott till världen? Nej.

  Är folk inom vården värda mer pengar än mig? Givetvis.

  Tror att ju mer klimatkrisen dundrar in, desto fler meningslösa jobb kommer upphöra. Tycker även man borde införa något motsvarande lumpen fast inom allmännyttan, alltså obligatoriskt jobb inom vård/skola/omsorg för alla unga.

  Tack till alla er som jobbar i vården, ni är bäst. ❤️

  Svara

   Ja, i många skolor här i USA är det obligatoriskt samhällstjänst för att få sitt high school diploma.

   Svara

  Väldigt märkligt och fegt att blocka en person som sakligt skriver om sin åsikt, när den dessutom efterfrågas. Inga personpåhopp ju. Toftby och Alex framstår tyvärr som både lättkränkta och korkade. Så ja, såhär kan man lägga fram det: T & A:s beteende mot personen som sakligt delar med sig av sin syn på saken, efter ett inlägg som efterfrågar det, så har de båda fått betydligt mindre respekt än den blockade tjejen. De har visat sig oförtjänta respekt. Gomman.

  Svara

  Har inga problem med att det finns influensers, struntar fullkomligt i vad de tjänar. Folk får göra vad de vill. När man jämför sjuksköterskor och influensers är sjuksköterskor nödvändiga för samhället- influensers är onödiga. Det betyder inte att det är en skillnad i människovärde- vi alla lika mycket värda.

  Svara

   Rent normativt är vi lika mycket värda och varje liv är och bör vara okrönkbart. Men i krissituationer finns det faktiskt en rangordning om vilka som tex först ska ha livsuppehållande medicin som inte räcker till alla och tillträde till särskilda skyddsrum etc. Jag har för mig att sjuksköterskor har en rätt hög rangordning i denna skala, just för att de är så oumbärliga för den stora massan.

   Svara

  Fast blockeringen sker ju först när den som kommenterar börjar kalla Johanna för obehaglig och säger att Johanna och Alexandra är bort rodna från verkligheten. Hade någon suttit i mitt vardagsrum och sagt så om mig och min kompis så hade jag nog också bett personen gå för att inte komma tillbaks.

  Svara

   Det är dock inte samma person som kommenterar i början som den som blir blockerad.

   Svara

    Nej, precis, personen som blir blockad är den som säger massa otrevliga saker om Alexandra och Johanna istället för att bara svara på frågan.

    Svara

     Eller nä där hade jag ju fel. Utgick från fel. Men hon måste ju ha taggat fel person angående blockeringen? Hon har ju redan svarat originalkommenteraren innan, sen kommer en annan person och är otrevlig och då pratar hon om blockering. Hon måste ju mena att blockera den otrevliga?

     Svara

  Hur gick det egentligen till att från influensers tog betalt i prylar, till att några år senare kunna omsätta en halv miljon på en vecka? Bra jobbat ändå av influenserna att lyckas höja sitt värde så enormt. Sen tycker jag att det är galenskap att företag är villiga att betala sådana summor som de gör, för marknadsföringen. Om vi nu tycker att influensers tjänar alldeles för mycket så kan vi ju faktiskt använda vår konsumentmakt genom att inte handla de influensers marknadsför, men så länge företagen tycker att pengarna de kastar på influensers är värt det, så kommer de ju fortsätta betala de summor de gör idag. #vägraköpasakerinfluencersmarknadsför

  Svara

   jag tycker att man kan börja se ett ifrågasättande på ett annat sätt idag mot influencers reklam kontra mot några år sen. Vet inte om de som växt upp med bloggar/influencers börjar bli äldre och ifrågasätter mer, eller om influencers börjat göra mer ogenomtänkta reklamkampanjer för ”allt”.
   Sen kommer ju alltid de köpstarka tonåringarna forstätta köpa ”allt” som deras stora idoler gör reklam för.

   Svara

    det är ju bara att kolla på lanseringen av dom fantastiska diademen från igår för att inse att det kanske börjar vända tillbaka igen och folk börjar se igenom (åtminstone vissa) influencers

    Svara

   Tycker inte alls det är konstigt att influencers kan tjäna stora pengar på marknadsföring. Det ger ju (om det gått rätt till) mervärde för företagen. Till skillnad från reklam på tv, annonser i busskurer och i tidningen så levererar influencers reklam på ett mer personligt (iaf förr) sätt. De använder sin persona (den som folk följer för att det är underhållande eller för att de ser upp till hen) för att framställa produkten eller vad det nu är som en personlig rekommendation. Reklamen blir mer riktad och personlig, mot en mer specifik och köpglad målgrupp. MEN detta verkar ha missbrukats och i takt med att många av de gamla bloggarna blivit mer framgångsrika så har de också förlorat mycket av den personliga kontakt många läsare kände med dem förr. De har istället satsat på att visa ett liv som inte är relaterbart samtidigt som andra värderingar börjat växa fram, såsom miljö-och klimathänsyn. Något som rimmar illa med deras konsumtionshets. Så förutom att de tappat kontakten med sina följare på det personliga planet, så har de också börjat göra mer reklam (= deras kanaler är ointressanta och köpta) samtidigt som de gör reklam för saker som inte känns trovärdiga. När de dessutom inte följer marknadsförinsregler trots sina täta konton och behandlar sina följare som att de är dumma i huvudet när de ifrågasätter något som de gör reklam för eller som de ”skapat” (molimenti madame) så gräver de sin egen influencergrav. Jag tycker man kan se det redan då kvaliteten gått ner kraftigt på samarbetena för många av de gamla, stora bloggarna. Reklam för bluffföretag och annat skit som varken de själva eller läsarna i verkligheten skulle lägga en krona på (förutom den lilla klick ”styrkekramsmongos” eller de som blir vilseledda av reklamen).

   Svara

    Det som gör att de inte är värda respekt och att deras ”yrke” är såväl onödigt som skadligt för miljön, är ju just att de uppmanar till onödig konsumtion. Och det är just onödig konsumtion (tex massa plastprylar till håret, tandblekning, smink, plastikkirurgi, flygresor, kläder en masse osv) som gör att de inte är värda sina ”höga löner”. De verkar inom en miljöförstörande bransch pga uppmaning till konsumtion. Jag tycker det finns andra ”yrken” som också är överbetalda, tex vissa idrottare och sångare, de kanske i vissa fall bidrar negativt till miljön pga flygande osv men uppmanar inte till lika mycket konsumtion. Jag gillar heller inte tex knarkhandlare, anser inte att de borde få några pengar, deras ”branch” är vedervärdig. Så, stor skillnad på olika yrken. Hedervärda, viktiga yrken bör däremot belönas.

    Svara

   Ja, det är orättvist att man studerar flera år på universitet för att sedan tjäna mindre än någon som inte ens har en utbildning. Jag har högre respekt för välutbildade än för någon som inte ens har utbildat sig. Inte för personen i fråga utan respekten för deras akademiska val. Med det sagt respekterar jag dock alltid människor som arbetar, oavsett utbildning samt yrke.
   Tycker Johannas och Alexandras ton är otrevlig och skrytsam. Känns som att de skriver endast för att hävda sin ”rikedom”. Dock tycker jag inte att man ska hävda sitt yrkesval och använda det för att trycka ner någon.
   Ödmjukhet är A och O i vården, och det vanliga livet.

   Svara

  Som svar på din fråga; ja, det är orättvist. Men det är mycket i livet som är orättvist, allting är relativt.

  Jag arbetar inte som sjuksköterska men däremot som lärare, ett yrke där resurserna dras ner och kraven och barngrupperna ökar. Jag skulle aldrig byta ut mitt jobb mot ett där jag tjänar multum av att lägga upp sponsrade inlägg. Jag älskar att gå till mitt arbete och att jag verkligen gör skillnad. Jag får hjälpa barn vidare i livet, finnas,stötta och rusta upp de som senare ska ta över samhället. Visst är pengar mycket, men det är inte allt.

  Svara

   Åh tänk om han kunde jobba som socionom istället,

   Tack för att du pallar! Du gör ett så jävla viktigt jobb!

   Svara

    Haha oj där kom en halv kommentar om Daniel Paris med

    Svara

   Och jag jobbar som sjuksköterska, och jag kan hålla med om att pengar är inte allt, men efter ett antal år så kan jag väl känna att det hade varit fint om lönekuvertet hade visat uppskattning på mitt arbete. Tyvärr kan jag inte heller säga att arbetsmiljön kompenserar upp det 😂 dock tacksamheten från patienter och anhöriga ❤️ även när man ser meningar likt dessa forum där det finns folk som uttrycker att man uppskattar sjuksköterskor 🤗

   Svara

    Alla inom vården borde få bättre arbetsvillkor. Och sjuksköterskor borde definitivt få högre lön, vad jag förstår återbetalar inte ens utbildningen sig?

    Svara

    Jobbar som barnmorska och älskar mitt jobb! Skulle inte vilja byta! Men visst är vår lön ett hån när vi när det ansvaret vi gör. Det som irriterar mig mer är att löneutvecklingen är obefintlig samtidigt som det saknas så mycket personal och ARB miljön är under all kritik. Sist jag var på anställningsintervju fick jag tjafsa med chefen om att höja min lön med hundralappar! Det är liksom inte tal om tusentals kronor, ofta får man kriga sig till en 500 lapp extra. Är så absurt!

    Svara

  Hade inte hon en period när hon plastikopererade sig in i absurdum, led av anorexi, tog piller, blev utnyttjad av män. Hon ska vara glad att folk jobbar inom vården. Varför ens dra igång diskussionen?

  Dessutom kan två lågonkomsttagare i samma hushåll ha det riktigt bra tillsammans. (Det är singel-hushållen som får kämpa, framförallt om det finns barn)

  Svara

   Fast vad spelar det för roll? Folk har inte rätt att gå på henne för vad hon tjänar för det.

   Svara

    Det är ju HON som efterfrågar diskussionen? Jättemärkligt att ställa en fråga och bli irriterad när man får svar.

    Svara

  Fråga först, blockera sen! Gud förbjuda om andra har andra åsikter än en själv. Bästa försvar … Ni är avundsjuka! Möjligt om pengar är det enda som en anser visar framgång.
  Lite längre borde väl influencervärlden kommit 2019, eller?

  Svara

  Tror f-n att allt silikon, botox och fillers äter upp hjärnan på dessa människor.
  Och den här Toftby vad menar människan med kommunistsverige? Och vad betyder alla apor? Många tunga frågor den här morgonen…

  Svara

   Stod på löpbandet på gymmet en förmiddag förra veckan när dom visade en repris av Gokväll där JT va med… är ju inget ljud från tv:n och va helt omöjligt att försöka läsa av vad hon sa på hennes ansikte och minspel då hon inte har något! Allt satt fast!

   Svara

  Börjat läsa bloggar igen. Faktiskt ganska roligt tidsfördriv, händer även roliga saker bland influencers. Här inne får man ju bara ta del av allt negativt hela tiden.

  Svara

  Alexandra Nilsson är rolig hon.

  Kan direkt säga att hon INTE tjänar några 250-350 000:- per samarbete. Åtminstone inte regelbundet.

  Hon eller hennes kille, minns inte – hörde av sig till företaget jag arbetar på och böna och bad om samarbete till billig peng. Haha smått pinsamt. Vi rata henne helt.
  1. Vem är hon? 2. Bara massa tillgjorda samarbeten i hennes videos, waste of money.

  Svara

   Alexandra ger ju själv priserna i videon ovan:
   1 youtubevideo kostar 50 tusen, och man hinner göra 3 sådana på en vecka = 150 tusen
   1 instastory kostar 30 tusen, och man gör kanske 3 stycken sådana på en vecka= 90 tusen
   1 instagraminlägg kostar 30 tusen, och man gör kanske 3 stycken sådana på en vecka = 90 tusen

   Svara

    Det blir givetvis en förhandling och företagen lär ju pruta ned de priserna om det ska bli något samarbete alls

    Svara

     Tycker du att det verkar dyrt? För en av landets större influencers?
     30 000 kr plus moms för inlägg på Instagram eller Instastory är väl ungefär vad man hört talas om.
     Fantasibelopp på flera hundratusen för ett enstaka blogginlägg är dock mindre sannolikt när det gäller svenska influencers. Sk ambassadörskap som löper över längre period med flera inlägg i flera kanaler kan dock inbringa stora summor men då är det som sagt inte enstaka inlägg.

     Svara

    Alexis, när hon visat mig att hon tar 30 tus för 1 instastory tror jag dig.

    Med det sagt tror jag säkerligen inte hon tjänar dåligt, men hon överdriver rejält, lite bella där – försöker göra sig X-antal gånger större.

    Svara

   Nu skrev hon ju inte ”per samarbete” utan vad hon drar in under en månad, en bra månad dessutom.

   Sedan är det ju inte säkert att det blir en förhandling, företagen vill ju jobba med henne. Betala vad det kostar eller låt bli.

   Svara

   Isabella L fick 500 000 kr/månad från United Influencers för tio blogginlägg/månad.
   Det innebar att UI behövde sälja för en miljon varje månad eftersom de också skulle tjäna på det hela.
   När det blev svårare och svårare att ta så bra betalt för inlägg i Isabellas sociala medier sade UI upp avtalet.
   Den fasta utbetalningen hade blivit en förlustaffär för UI.
   Det var då som Bella och Simon bestämde sig för att de skulle undvika konkurs genom att själva sälja reklam i Bellas kanaler.
   Då anställde Bella egen personal som skulle sälja och utforma reklamen. Detta är också det ett minne blott.

   Svara

    400 000kr

    Svara

     Tack för korrigeringen.
     I övrigt hoppas jag att det jag skrev stämmer 🙂

     Svara

     Det var detta jag hade i huvudet när jag först skrev:
     ”Jag har ju taktat på ca 500 000 kronor i månaden från min blogg via United Influencers men sista juni går mitt avtal ut efter tre bra år ihop och bloggen flyttas. Jag har jobbat stenhårt under våren för en lösning där jag bygger upp ett eget säljteam och jobbar med externa parter. Nya budgeten för Löwengrip Invest från och med i höst har jag satt till 2 miljoner – i månaden istället. Simon och jag har jobbat i princip dag och natt för att styra om bolagens intäkter men nu så. Han är en grym COO och jag är otroligt stolt över Simon resa. Från assistent till att ansvara för mitt holdingbolag.”
     https://www.isabellalowengrip.se/2018/06/20/nya-mal-3/

     Svara

  Vad fånig hon är Toftby ”kommunist-Sverige”, det visar liksom vilken nivå hon ligger på.. Klarar inte av att ha flera tankar i huvudet samtidigt.
  Så pinsamt av bägge.

  Svara

  Ja egentligen ska man väl inte jämföra yrken, men det är få yrken som enligt mig är så onödiga som influencers. Överbetalda reklampelare är vad de är. Överbetalda och dåliga på att följa marknadsföringsregler generellt. Har mycket mer respekt för alla som har riktiga jobb (ja nu sa jag det, RIKTIGA jobb – jag tycker inte att det är ett riktigt jobb att sitta hemma i vardagsrummet och fota sig själv i sponsrade träningstights från Stronger eller visa sitt nya mobilskal från Ideal of Sweden och kalla det för riktigt jobb). Sorry not sorry.

  Däremot vill jag gärna hylla vardagshjältar som busschaufförer som gör ett bra jobb i gräsliga vinterhalkan, förskolelärare som tar hand om våra barn på dagarna, kassapersonalen på Ica som möjliggör att jag kan köpa hem mat till min familj, bilmekanikern som lagar min bil som gått sönder och skolsköterskan som plåstrade om min dotter när hon trillat från klätterställningen. DÄR har vi folk som gör skillnad.

  Svara

   Men bilmekanikern skulle ju inte göra skillnad om han inte fick betalt, så jag har svårt att se honom (eller andra yrkesgrupper) som några hjältar.

   Svara

   Mnja…kassapersonalen på ICA och valfri matkedja tar bara betalt för maten. De som möjliggör att du kan köpa hem mat är framförallt alla bönder runt om i världen som sliter året om för att vi ska ha mat på borden. Och ofta inte får tillräckligt med betalt för det heller.

   Svara

    Tack till både personalen på Ica och bönderna!
    Det här är fjärde gången på ganska kort tid jag tackar mataffärspersonalen i det här kommentarsfältet.

    Svara

  Vill också bli en influenser, då kan iaf jag hjälpa andra utsatta barn. Nu betalar jag ur egen ficka, det kanske inte blir lika mycket men jag kämpar med dom få medel jag har. Varje jul

  Svara

   Ja! Vore refreshing med en influencer som använder sina sociala medier för något viktigt. Istället för att bara göra reklam för skräpprodukter och nu den senaste trenden, ”designa” massa skit som ingen behöver (och som redan finns i överflöd).

   Svara

    Dom samlar pengarna på hög och lever gott!
    Usch det får mig att må dåligt!

    Svara

  Alla har vi olika jobb. Vissa har större betydelse än andras.Influencer är vår tids gycklare, hur stor och snedvriden bild dessa människor än har. De roar oss ett tag men det de gör är obetydligt. Tack och lov finns det människor som vill ha rediga yrken.

  Svara

   Lite deppigt att många av dagens unga vill bli influenser eller youtuber istället för yrken som är samhällsnyttiga tex polis, brandmän, vårdpersonal. Inte så konstigt heller- vem vill slita för ett yrke som inte ens återbetalar sig i studiemedlet du tog för att bli just tex sjuksköterska? Nej det är en skam och det lär nog inte bli bättre om inte villkor och löner förändras för den gruppen

   Svara

   Ja, Gycklare känns som en korrekt beskrivning av dessa sk influencers, eller narrar, kanske. I slutet av tiden för ett imperies uppgång och fall brukar ju nöjessektorn växa sig gigantiskt stor. För att sedan falla pladask, och göra plats för något nytt. Få se hur det blir i vår tid! Inte bara flunsor breder ut sig, det är ju även tex program som idol och dokusåpor som drar deltagare. Galet stor är nöjesbranchen, och den fortsätter väl växa tills den spricker!

   Svara

  Johanna Toftby är en av de mest obehagliga och rövslickande wannabes jag sett inom influencervärlden 😐

  Svara

   Fyyyyyy vad hon sjönk här fröken fisförnäm Toftby!

   Hon har glömt hur det var när hon var en ensamstående mamma!

   Hon visar sällan empati eller ödmjukhet och har nog fastnar med botoxhuvudet uppe bland molnen🙈

   Svara

  ”Gomman” – gaaahhh! Så nedlåtande – i samma mening som hon efterfrågar respekt.

  Influencers är levande reklampelare, det är allt. Visst får de jobba lite för att hålla sina utseenden så sexiga och perfekta (enligt rådande normer) som möjligt, men det är ju bara en del av reklampelar-förutsättningarna. Reklamen vänder sig dessutom främst till unga påverkbara kvinnor/barn.

  Å andra sidan är de knappast attraktiva för marknaden så speciellt länge – nya, ännu sexigare influencers tar vid när de gamla börjat krokna och bli tråkiga och ointressanta.

  Svara

   Influencers är inte ett homogent släkte. Det finns många andra sorters influencers än den klick Kissie ingår i. Och influencers används för att påverka alla kundgrupper, inte bara unga kvinnor/barn.

   Svara

    Ja, absolut, ”Inte-alla-influencers” , typ. Men majoriteten och de som syns mest och tjänar mest. Tjänar mest gör man på att exploatera sig själv à la Linn A t.ex. som ju inte direkt ser ut som hon brukade.

    Svara

     Konsumtions-influencers, de som endast livnär sig på att få andra att konsumera mera- är så otroligt meningslösa och bidrar negativt till miljön med all onödig konsumtion. De som däremot påverkar på riktigt, för att vi ska få en bättre värld och en framtid, som tex Greta (som dessutom har fler följare än flera konsumtions-influencers sammanlagt) är ju en typ av helt annorlunda och bra påverkare. Tvekar dock till om Greta vill kalla sig ”influencer”….

     Svara

  Vad Kissie är passé

  Svara

  Det är en STOR skillnad på att respektera och beundra. Det går inte att jämföra en fotomodell och en som arbetar för läkare utan gränser osv. En vill ha beundran och en gör det som hen har kall för.

  Svara

  Jag kommenterade Toftbys blogg en gång när hon höll på med en massa fatshaming och skrev om vad hon såg i andras kundkorgar i matbutiken. Till svar fick jag ett ”du bor granne med Janne och tränar på hans gym, obehaglig är du!” Jag bor typ 70 mil från Göteborg och har aldrig satt min fot på ett gym.

  Svara

   JT har fått dille på Jannes grannar. Helt paranoid!

   Svara

  Att ställa en fråga och sedan blocka dem som svarar ”fel” är ju som censur. Nästan barnsligt men lite för allvarligt för att vara barnsligt. Jag hajar inte varför man tar bort eller blockar när någon kritiserar (jag menar ej uppeldat hat)? Ha stängt för kommentarer istället. Vem kan leva ett lev med bara ja-sägare? Och varför?

  Svara

  Det vore ju kul faktiskt att få veta hur mkt företag faktiskt drar in på att hundra influencers samtidigt ger en kod på cellbes och kids brand store. På riktigt.
  Det är ju tämligen tråkigt att läsa inlägg med hundra länkar till random kläder på bloggar, är det ngn som faktiskt trycker på dem och hur mkt extra kaching blir det? Eller Biancas 100 inlägg på story om hennes bästa tång, balsam och hudcremer, vilket ändrar sig lite beroende på. Igår var det nå grejer hon visade upp men enligt Pernilla förra veckan var det aco från apotea som var familjens favoriter.

  Är det värt för dem att pröjsa någon X tusen för ett inlägg?

  Svara

  Men att toftby lägger in skrattemojis?? Lite sjukt…
  annars förstår jag Alexandras fråga, dvs vems fel är det egentligen. Dvs vården borde tjäna bättre menar hon ju?
  Nu har jag inte läst resten av kommentarerna på hennes Instagram här uppe men menar det hon skrev till bilden.

  Svara

  Toftby – dryg jäkel, mer behöver inte sägas om henne.
  Sedan tycker jag väl inte egentligen att Alexandra fick svar på frågan varför det är så snedvridet med löner/ersättning… De drar ju mest upp vem som FÖRTJÄNAR pengarna mest och det var ju inte frågan. Orättvisor i löner är ju inget nytt precis. Visst kan de tjäna onödigt mycket pengar men vi har betydligt större klyftor än dessa… med idrottsstjärnor, skådespelare, bolagsstyrelser etc etc. Där snackar vi ORIMLIGA pengar. Alexandra får till viss del tåla och borde räknat med kommentarerna men samtidigt så svarar de inte på kärnfrågan.

  Svara

   Det var ju dock två frågor. 1.) Vad tycker ni om att influencers tjänar mer än en sjuksköterska t.ex? 2.) Vems fel är det? – Fråga nr 2 svarades det inte på nej men första frågan svarade hen indirekt på då personen uttryckte ett missnöje med att influencers enbart visar hur det ska konsumeras medan en sjuksköterskas jobb är att hjälpa till och rädda liv.

   För vad förespråkar flunsor mest? Skänka till välgörenheter, miljötänk etc. Eller ”köp detta billigare med min rabattkod”?

   Alla kan säga att de skänker tid och pengar till välgörenhet men att samtidigt visa upp en livsstil som innebär miljöförstöring och överkonsumtion gör att det blir lite hyckleri över det.

   Jag säger dock inte att man ska ”skryta” om hur mycket man skänker och så vidare för det är inte relevant men att förespråka det tar en bra mycket längre än att i en diskusson som inte har med det att göra börja sätta välgörenhet mot konsumtion.

   För inte f*n kan man som vettig människa tänka ”åh jag har skänkt 20000 kr till välgörenhet så nu har jag gjort mig förtjänt av dra in lite pengar genom att visa massa plagg jag med största sannolikhet bara bär en gång (och det under försäljningsinslaget) och en bobus genom att ge bort rabattkoder till black week.”

   Svara

    Men sedan är det ytterst udda att jämföra två helt olika yrkesroller där ena (ssk) är statens medel och det andra (flunsor) är företagens medel.

    Svara

  Men… Alexandra drar ju inte in så himla mycket! Bara att kolla upp hennes bolag

  Svara

  ”beter man sig så åker man ut”. Genom att vuxet argumentera för sin åsikt tydligen och den andra blir butthurt. Pinsamt av influencers.

  Svara

  Svarade tidigare i Toftbys blogg då hon slängde ur sig påståenden jag ifrågasatte. Hennes svar var att stämnkngen var tråkig i kommentarerna..,

  Svara

  Jag citerar Toftby: ”Beter man sig åker man ju ut”. Ja, det var ju det där med utbildning… Och ordförståelse.

  Svara

  Jag älskar att influencers börjar ta tag i såna här ämnen, orättvisa och skatter som med Annica. Skitbra grejjer att diskutera ju! Så kul att influencers vågar göra mer nu än bara yta. Om de ska vara perfekta jämt, inklusive deras åsikter, så blir det bara som vanlig reklam. Låt dem ha åsikter, även om du inte själv håller med! Det är bra med diskussioner utanför SD-zonen.

  Sen har jag inte läst vad som står på bilderna i kommentarerna. Hittade ingen text som sammanfattade dem? En bild kan man absolut ha med, men det ska ju vara en illustration till texten, inte meningen att man ska läsa texten i en bild. Orka zooma på datorn, och försöka hänga med… Nej, lite mer förväntar jag mig av en skribent!

  Svara

  Uchs Toftby obehagliga människa

  Svara

  Rätt konstig jämförelse… Varför inte slänga in fotbollsspelare som kan tjäna typ 1 mille på en timme men VERKLIGEN INTE bidrar till någonting vettigt i denna värld (ja, sedan kanske det skänker massor till välgörenhet men menar just i sin yrkesroll)??

  Svara

  Men Toftby älskar att dra igång bråk och lägga sig i. Ni kommer väl ihåg ät min skit…

  Svara

  (Kommentaren hamnade fel först)

  Ja, det är orättvist att man studerar flera år på universitet för att sedan tjäna mindre än någon som inte ens har en utbildning. Jag har högre respekt för välutbildade än för någon som inte ens har utbildat sig. Inte för personen i fråga utan respekten för deras akademiska val. Med det sagt respekterar jag dock alltid människor som arbetar, oavsett utbildning samt yrke.
  Tycker Johannas och Alexandras ton är otrevlig och skrytsam. Känns som att de skriver endast för att hävda sin ”rikedom”. Dock tycker jag inte att man ska hävda sitt yrkesval och använda det för att trycka ner någon.
  Ödmjukhet är A och O i vården, och det vanliga livet.

  Svara

  Det har inte alls ”alltid” varit så. Fotbollsspelare har inte varit ett ”yrke” att livnära sig på i mer än ca hundra år. Nöjesbranchen har exploderat ganska nyligen, då som händer när imperier är på väg att falla. Det jobb som varit vanligt under väldigt lång tid är ju olika typer av lantbrukare, som producerar mat. Vissa av dem kunde bli rätt förmögna. Sedan har det ju även tidigare funnits från verkligheten frånkopplade människor som levt i överflöd utan att göra något vettigt, som tex Marie Antoinette, men se hur det gick för dem…..

  Svara

  Unpopular opinion:
  Tycker överlag att folk tjänar för mycket pengar. Ingångslönen för SSK i min region är 26 300kr, klarar man sig inte på en sån lön lever man ett för dyrt liv enligt mig.
  Men folk gnäller för de inte har råd att åka på charter en gång om året, ha en sommarstuga, åka till fjällen, köpa presenter och julklappar för flera tusen varje år, äta middagar ute en gång i veckan, köpa nya kläder varje månad etc etc. Vi snackar alltså lyxkonsumtion och det är ingenting jag tycker man ska sträva efter. Men det är min åsikt.

  Svara

   Ida

   Har du en universitetsutbildning som gör att du tjänar bra eller är du lågutbildad? Tycker du inte att man ska få betalt för den kompetens samt ansvar som man har i sin yrkesroll? Undrar genuint hur du tänker och var du kommer ifrån?

   Svara

    Pluggar just nu till sjuksköterska faktiskt. Jobbar extra som uska samtidigt. Har tidigare haft välbetalt arbete, kommer med all säkerhet att gå ner i lön nu när jag är färdigutbildad. Men jag tycker inte att tex 26k är en dålig lön, den räcker gott och väl.

    Och ja, man ska få betalt för sin kompetens. Men inte onödiga summor. De flesta tycker löner under 30k är ”dåliga” löner, men vad ska folk med alla pengar till egentligen?

    Svara

     Så du kommer vara nöjd med 26k när du arbetar kvällar, nätter och andra oregelbundna tider? Tycker du 26k är en rättvis lön med det ansvar samt stressiga arbete du som sjuksköterska kommer att ha?

     Personligen anser jag att man tjänar för lite inom bland annat vården. Ja, man klarar sig på 26k, men anser ändå att det är en liten lön för någon med hög kompetens samt ansvar inom sin yrkesroll.
     För mig handlar det inte om att kunna konsumera som en galning, det handlar om att jag ska få betalt för den kompetens samt ansvar som jag studerat mig till. Ja, min lön gör att jag kan konsumera mer än någon som inte valt att utbilda sig, men den leder även till att jag exempelvis kan donera pengar eller hjälpa någon som behöver hjälp.

     Vad tycker du är en rimlig lön för någon som studerat 3 samt 5 år på universitet?

     Svara

      Jag tycker att 26k är en rimlig lön, på riktigt. Jag anser inte att pengar är det viktiga, det är att trivas med sitt jobb och ha fritid med sina nära och kära.

      För mig är det obegripligt att skrika efter höga löner för att ”Jag har minsann utbildat mig”. Good for you! Men utbildar du dig enbart för pengar så har du valt fel utbildning enligt mig.

      Pengar leder i min mening sällan till något gott. Girighet och konsumtion och sliter på vår jord. Så tänker jag.

      Svara

       Klart det viktigaste är att ha tid med sina nära och kära, och att trivas på sitt jobb. Att ha en bra lön gör att man bland annat kan vara mer med sin familj då man har råd att gå ner i tid.

       Att vilja ha betalt för sin kompetens och ansvar betyder inte att man har valt fel utbildning, utbildat sig enbart för pengarna eller att man på något sätt är girig. Vad är det för fel att få betalt för sitt hårda arbete?
       Ja, man klarar sig på 26k, men varför ska man (exempelvis) studera och forska vid sidan av sitt arbete för en lön under 30k innan skatt? Med alla de studieskulderna man fått under tiden som man inte kunnat lägga sin tid på något annat än studierna?
       Samhället skulle inte gå runt och fortsätta framåt utan de människorna. Många av dem har även högsta ansvaret, eller väldigt mycket ansvar. Ska de inte ha en lön som visar uppskattning?
       Har du tänkt på att det kanske är tack vare de där middagarna ute eller den där avslappnade resan som man kan ta är det som gör att man orkar fortsätta arbeta och bidra till samhället?

       Svara

  Ida

  Har du en universitetsutbildning som gör att du tjänar bra eller är du lågutbildad? Tycker du inte att man ska få betalt för den kompetens samt ansvar som man har i sin yrkesroll? Undrar genuint hur du tänker och var du kommer ifrån?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.