Satan i gatan vilken bössa!

Tack för tipset!
Klart man är med och budar. Jag har givetvis skänkt pengar till alla insamlingar jag skrivit om tidigare i december – både Barncancerfonden och Karlstads kvinnojour.

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ursäkta en korkad men var går musikhjälpens pengar egentligen? Vilka är organisationerna som tar emot dem (jag har fattat att temat är sexuellt våld). Men mer exakt?

  Svara

   Det går till olika organisationer, man kan gå in och kolla tidigare år vart allt gått!

   Svara

    Ja, men vilka organisationer hade ju varit relevant information. Innan man ber folk skänka alltså, inte efteråt.

    Svara

     Då får du väl starta något själv, musikhjälpen har alltid varit på detta sätt och det är ingen nyhet

     Svara

      Det verkar iof vara en nyhet för många här. Säkert också för många som skänker. Även för mig, jag tog för givet man hade organisationerna klara för sig innan man samlade ihop pengar. Nu när jag vet är jag helt säker på att jag inte kommer skänka pengar till musikhjälpen utan till en organisation jag valt själv utan extra omkostnader.

      Svara

       Fast det är väl helt och hållet ert egna ansvar att ta reda på. Ni kan ju inte skylla på musikhjälpen att ni inte vetat detta.

       Svara

       Det finns ingen organisation som skulle kunna få ihop den mängden som musikhjälpen får och dessutom få den uppmärksamhet som den frågan de lyfter får. Men det har du väl inte tänkt på?

       Svara

     Bra fråga!
     Man har noll koll vart pengarna går?
     👌💥💥💥

     Svara

      Man har den kollen man själv väljer att ha. Berätta gärna hur du skulle kunna nå så stora summor och alla organisationer som du troligen inte hört talas om samtidigt som du utbildar hela Sveriges befolkning i ett väldigt viktigt ämne. Det redovisas väldigt tydligt varje år vart pengarna har gått till och det är upp till var och en att välja att skänka pengar för att stötta temat eller inte.

      Svara

    Så om man går in och ser var var pengarna har gått tidigare år kan man även hitta var pengarna går till i år?

    Svara

     Fast det är ju temat man skänker till.

     Svara

      Så om man vill veta exakt vad man skänker till så måste man alltså skänka till något annat.

      Svara

      Skänker till ett tema…jag blir lite mörkrädd nu.

      Svara

       Tänd lampan då

       Svara

       Finns väldigt mycket information om hur det går till. https://www.radiohjalpen.se/sok-medel/ansokningsprocessen

       Har för mig att ett 90-konto får Max 7% gå till admin kostnader, hos Radiohjälpen är det enbart 4% Radiohjälpen är bra skit alltså!

       Svara

       Varför mörkrädd för att det är ett tema?

       Svara

     Humm. Artikeln säger ju inget och ytterst märkligt man ska behöva leta upp projektkriterier på pdf för att delvis kunna sätta sig in hur pengar ska fördelas bland vilka…

     Svara

      Vart går de insamlade pengarna?
      Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med temat på olika sätt.

      Hur vet ni att pengarna gör skillnad?
      Insamlade medel beviljas till beprövade svenska organisationer som sedan länge finns på plats och har ett dokumenterat samarbete med lokala organisationer.

      Radiohjälpen går igenom den sökande organisationens kapacitet för finansiell uppföljning och kontroll, och rapporter från projekten måste dessutom gås igenom av en oberoende revisor för att säkerställa att pengarna använts på rätt sätt.

      Radiohjälpen gör även projektbesök och följer upp projekten, en del med ett filmteam som dokumenterar projektets verksamhet och producerar s k kvittofilmer för allmänheten.

      Svara

       Men din text säger ju inget. ”Jobbar med temat på olika sätt.” Du vill väl rimligtvis skänka till någon som jobbar med temat på ett bra sätt? Jag ger gärna en miljon till nobelpristagaren förra året men inte till löneadministration till nån idiotorganisation i västerås som inte gör nån nytta ens i västerås trots att man är ”aktiv inom temat.” Då har du ju inte gjort nån nytta alls.

       Svara

        Är du inte läskunnig? Läs under ”hur vet ni att pengarna gör skillnad?”

        Svara

       Svenska organisationer? Det här blir bara värre och värre…

       Svara

        Varför? Svenska organisationer är väldigt strikta till skillnad från många andra länder. Alltså är så typiskt att bli upprörd för att man själv varit lat och inte tagit reda på fakta, och försöka få det till att musikhjälpen luras.

        Svara

    Som Gardet då eller?

    Svara

   Skumt att det inte skrivs ut. Om det står nånstans på musikhjälpens hemsida så är det iaf inte lättillgängligt. Tycker det är intressant så många är beredda skänka så mycket pengar utan att kolla vem som är mottagare.

   Svara

    Men det funkar ju inte så, organisationer som jobbar med dessa frågor får gå in och ansöka om att få en del av pengarna och så räknas det ut hur mycket de får utigörn olika premisser. Ser inget konstigt med det.

    Svara

     Får de ansöka efter att pengarna samlats in? Så ”räknas det ut efter olika premisser.” Vilka då? Tyckte det här var ett fint initiativ först men nu har jag ändrat mig 🙂 Ni som vill göra en insats, leta upp en organisation aktiv inom dessa frågor (helst lokal) som ni tror på och skänk pengar direkt. Mycket bättre!

     Svara

       Oj. Inte jätteimponerande. Du har mao ingen aning om var pengarna går när du ger bort dem.

       Svara

        Artikel från 2013:
        ”23 miljoner kronor till att säkra tillgången till rent vatten i slumområden. Det blev resultatet av Musikhjälpen 2012. Men drygt 7,5 miljoner från insamlingen är kvar på Radiohjälpens konto, då ansökningarna blev färre än väntat.”

        https://www.unt.se/2746965

        Svara

         Därför har de bredare teman nu. Men du tycker inte att de miljoner som gått åt är bra? Tror du att de hade fått in samma pengar bara randomly utan musikhjälpen?

         Svara

       Var tas pengarna till personal att ganska projektförslagen ifrån? Varför skänker man inte direkt till organisationer man bestämt sig för innan och redovisar? Med de här kriterierna, hur troligt är det att pengarna går till en lokal organisation aktiv i ett utsatt område?

       Svara

        Noll. Står i kriterierna ovan att organisationen måste vara svensk.

        Svara

         Som är väl etablerad och samarbetar med lokala organisationer. Kom igen

         Svara

      Premisserna är vad initiativet är, hur mycket som behövs, hur mycket som kommer in etc. inte så svårt att räkna ut

      Svara

      Men snälla, det är ju inte som att organisationerna inte kommer göra något bra utifrån temat som satts.

      Svara

       Men så naiv får du ju inte vara, herregud. Hur jobbar organisationen? Var finns den? Hur mycket nytta gör den? Vilka metoder använder man? Det är inte för att det låter bra det är bra.

       Svara

        Tror du folk vet allt detta när de skänker till läkare utan gränser, djurens rätt, världens barn och liknande organisationer? Det finns ett regelverk för vilka som får pengarna och hur mycket de får, inte mer osäkert än att skänka till någon annan organisation.

        Svara

        Du tror inte att det gås noga igenom innan de får bidrag? Måste vara jobbigt att leva med en sån foliehatt på hela tiden

        Svara

        Bra fråga!
        Låter mycke flummigt🙃🙃

        Svara

         Testa att läsa lite då, är svenska organisationer som är etablerade och samarbetar med lokala organisationer,

         Svara

   Intressant fråga. Tog ett tag att hitta trovärdig information:

   https://www.radiohjalpen.se/sites/default/files/inline-files/Projektkriterier%20MH19.pdf
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Radiohjälpen

   Det är alltså Radiohjälpen som står bakom: en stiftelse som drivs av Sveriges Radio, Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio; sedan 1939 en kanal för deras engagemang i humanitära frågor i Sverige och utomlands.

   Det i sig känns tryggt, men sedan vet man ju inte hur pengarna som går till organisationer, föreningar och insamlingsstiftelser används. Men det finns bra med information i årsberättelserna på Radiohjälpens webbplats, så jag ser inte att det finns särskilt mycket fusk i detta. Däremot vore det intressant att få se hur mycket som försvinner till själva driften av Radiohjälpen; löner, resor och annat som lätt kan dra iväg (som för Röda Korset …).

   Svara

    Fusk handlar det inte om. Men ineffektivitet och bortkastad administration, garanterat. Det värsta verkar ju vara att SR samlar in pengarna och därefter granskar projektförslag (!!!) i stället för att samla in till bestämda organisationer man kan redovisa på förhand. Sen tycker jag det är riktigt illa att temat tydligen är sexuellt våld i krig men att det alltså är omöjligt skänka till lokala organisationer.

    Svara

     Men skänk inte pengar då om du är så himla rädd för att organisationer som verkar för det som temat är, leta upp de själv och försök få in lika mkt pengar som du kan skänka swn

     Svara

      Givet att jag skänker pengar direkt och inte till radiohjälpens personal…

      Svara

       4% av allt går till admin och personal. Vilken organisation har lägre än så?

       Svara

        Skänk direkt? Vad är syftet med att ge pengar till radiohjälpen för att sedan transferera den vidare?

        Svara

         För att du till 100% inte har någon koll på samtliga organisationer som söker från pengar från musikhjälpen och det finns INGEN chans att de skulle själva få ihop såna belopp som musikhjälpen gör. Så de 4% som går åt kanske inte är så farligt eller hur? De har inte heller möjlighet att lyfta frågan och få ens 1% av samma uppmärksamhet som musikhjälpen får. Men det var väl lite för jobbigt att räkna ut själv eller hur när man har huvudet fullt av konspirationsteorier..

         Svara

    Inte svårt att få reda på den informationen, det sägs typ hela tiden

    Svara

   Det är alltid uppföljning under året efter, som uppmärksammas i både SR och på SVT med bra redovisningar.
   Även de organisationer och projekt som fått pengar kommer till nästa års Musikhjälp och berättar.
   Till dessa projekt gick 2018 års pengar:

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=7207743

   Svara

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Onyarq/lyxliv–for-dina-pengar

   Efter detta så slutade både jag och min familj att skänka pengar.
   Röda korset ansågs vara en hedersvärd organisation men trots detta levde några chefer loppan för pengarna.
   Detta är väl känt att hända i många av de stora välgörenhetsorganisationerna och en stor del av pengarna går till de anställda.
   Musikhjälpen är bara trams.

   Vill man hjälp tar man action själv och agerar i handlingar. Jag har i många år köpt mat åt hemlösa och delat ut själv, köper mat till fåglarna på vintern och lägger ut, engagerat mig i syften att hjälpa det jag tror på osv.
   Ger inte en krona om jag inte är med och ser vad som händer!
   Uppmanar fler att bidra så gott de kan med egen förmåga. Man kan skänka pengar till svenska hemlösa pensionärer också som t ex till organisation vid din sida.
   De är duktiga med att dokumenterad dagligen vart pengarna går och hur de hjälper till. Känns tryggt att bidra då när man ser att de faktiskt har ett soppkök igång för de gamla och utsatta!

   Svara

    Ja det måste vara superlätt för dig att åka till krigsdrabbade länder och hjälpa våldtäktsoffer själv.

    Svara

  Maja ❤️

  Svara

   Snacka om att slå Bianca med hästlängder.

   Fina Maja 💜

   Svara

  ”Hej <3 <3" varför har det blivit så jävla poppis att skriva på ett infantilt sätt? Var beredd på ett kjamizar på slutet där

  Svara

  Sist jag kollade var den på typ 800.000. Coolt!

  Svara

   Tycker det är helt sjukt.

   Svara

  Väldigt korrekt av dig Camilla att skriva att du givetvis har skänkt pengar..Givetvis är det så!

  Svara

   Tänkte exakt samma sak 😩

   Svara

   Ja, jag skulle ju inte pusha för insamlingar jag inte själva donerar till.

   Svara

  Vem är Maja Nilsson?

  Svara

   Gift med victor Nilsson lindelöf! Jobbar med sociala medier!

   Svara

    Borde jag veta vem Victor är? 👩‍🏫

    Svara

     Beror väl på vad man själv tycker är intressant! Men en av Sveriges bästa fotbollsspelare!

     Svara

     Ja!

     Svara

   En ashärlig kvinna 🙈! Rolig som fasen, vettig och känslosam. Yees hon är gift med Victor lindelöf.. Fotbollsspelare i landslaget och i Manchester United..”hittade” Maja pga Victor men hon är faaaen bäst på hela Instagram 😍.. Ja.. Förutom mina vänner då.

   Svara

   Maja är typ allt möjligt youtuber, bloggare, influencer och en massa mer. Jag hittade henne via twitter. Hon verkar så härlig och är så rolig. Tips!!

   Svara

  Ni som kollar på Bonde söker fru,
  https://www.salaallehanda.com/artikel/salabonden-samlar-in-pengar-till-musikhjalpen-vill-hjalpa-till

  Jag ska åka dit och pussas. Med getterna.

  Svara

  Får man en date med hennes make, lr?

  Svara

   Det står ju vad man får?

   Svara

  Ja det är bra att skänka pengar men wtf!? Årets tema är sjukt luddigt.

  Svara

   Vad är det som är luddigt?

   Svara

   Har du lyssnat på programmet? De har ju pratat med organisationerna som jobbar med rehab, sjukvård mödravård, psykologhjälp och utbildning till utsatta i bland annat Kongo. Har utsända reportrar på plats i utsatta länder. Pratar med forskare och mycket mer!

   Svara

   Våldtäkter och sexuella övergrepp har använts som vapen i krig och konflikter i urminnes tider för att tortera och förnedra soldater från motståndarsidan men främst civilbefolkning. Vad är det som är så sjukt luddigt med det att du inte fattar?

   Svara

  Det här är väl inte en bössa utan det som Musikhjälpen kallar för tävling? Alla som vill tävla satsar en låg summa och sedan lottas vinsten ut till en av de som satsat?

  Svara

   Och man ”budar” inte utan köper en ”lott” för 50kr och har chans att vinna en goodiebag för ett värde av 20.000kr, tänkte bara att det inte är en bössa utan ett nyare grepp som Musikhjälpen infört. En smart idé!

   Svara

    Tror verkligen detta är ett vinnande koncept!
    Finns inte en chans att jag skulle ha möjlighet att vinna någon av auktionerna, här kan ju betydligt fler bidra och därför generera mer pengar.

    Svara

     Håller med, kanske detta Kissies skulle ha gjort istället. 18000 för kläderna på Johnells och slipper göra video och allt annat.

     Svara

   Ja, missvisande att säga att man budar och använda ordet bössa. Det är ett lotteri, en lott kostar 50 spänn och man kan vinna ett pris. Det är alltså ingen som budat 800.000 kr för en dag med en influencer, men hon har många fans som köpt lotter för att vinna en dag med henne. Jättebra att en influencer för en gångs skull gör något positivt och ett lotteri är ett mycket smartare koncept än en auktion eftersom deras fanbase mestadels består av barn med små ekonomiska medel. Ett lotteri genererar mer pengar till välgörenhet och alla får en fair chans att vinna.

   Svara

  Snacka om att slå Bianca med hästlängder.

  Fina Maja 💜

  Svara

   Men har Bianca en bössa, en aktion eller en tävling? Det är skillnad!

   Svara

    Hon hade det förra året.

    Svara

  BREAKING: Bianco Ingrosso vägrar att utrymma restaurang som står i brand för att inte avbryta filmningen av sin VLOGG. Blockerar istället nödutgången för att filma buffebordet: https://www.youtube.com/watch?v=ZK9ZlOB2ce0

  Branden utbryter vid 11.55

  Vid 13:05 hör man en man ropa i panik att det brinner medan Bianca fortfarande filmar buffebordet och blockerar nödutgången.

  Svara

   Panik? Lät snarare som en annan gäst som drev. Högst onödigt av henne men leta efter problem där de finns istället.

   Svara

   Ja jävlar vad det brinner hörru..hahahaha

   Svara

   OMG!
   Har B tappat totalt??
   Usch vad pengakåtavissaär😳

   Svara

  Fler än jag som inte kommer in till bössan?

  Svara

   Hon ligger överst på topplistan över mest insamlade pengar. 🙂
   https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/maja-nilsson-lindelofs-goodiebag

   Svara

    Hon har Viktors pengar…privat
    Ingen nöd Mao/ inte imponerad

    Svara

     Men det är ju inte hon som får pengarna, så vad fan spelar det då för roll om hon vill ge bort produkter?

     Svara

     Avundsjuka passar dig 🙂

     Svara

  Bästa Maja ❤️

  Svara

  Så jävla grym. Har följt Maja länge och hon är verkligen värd all framgång! <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.