Hur länge får man älta?

Efter att jag läst det här inlägget av My Martens, men innan jag kikat på kommentarerna så tänkte jag i samma banor som den här ”Malin”.
Inte om My legat med sitt ex eller inte, utan om hur länge man ”får” älta jobbiga saker som hänt i livet.
My är ju ganska duktig på att upprepa samma historia om sin bakgrund, utbrändhet och visdomspärlor gällande detta om och om igen vilket är mer tröttsamt än Stollis alla försök att få igenom sina kommentarer på inlägg om Isabella Löwengrip.
Men… Att My, som nyförlöst mamma blev lämnad av sin partner, veckor efter förlossningen är enligt mig en sådan sak som man nog aldrig riktigt kan komma över.
My har i mitt Lycke varit extremt storsint och fokuserat på att göra det bästa för sin son i alla lägen, medan andra förmådda kvinnor i samma situation säkert inte skulle dragit sig för att använda sonen, både som ett vapen och verktyg mot den otrogne pappan.
Det är svårt att skriva om livet som mamma utan att ta upp den händelse som förmodligen präglat henne extremt mycket i livet.
Och förlåt, men vem har INTE legat med ett ex – oavsett hur illa hen gjort en? Om nu My gjort det…
Man är ju allt annat än stark eller vid sina sinnens fulla bruk att fatta smarta och genomtänkta beslut när man drabbats av hjärtesorg, det är ju sedan gammalt.

Jag tycker det man ska fokusera på i Mys inlägg är följande:

Det har inte varit enkelt. Långt ifrån! Rent av för jävligt emellanåt.

MEN, idag har vi alla landar i en BRA relation. Ludvig har alltid kommit först. ( och hans bror som är några månader yngre)

När jag tittar på bilder från förr, och bilder fram tills nu…. Så inser jag några saker.

Tacksamhet ✨
Dels…. hur lyckligt lottad jag är, och hur tacksam jag är som får vara mamma till Ludvig.

Sen inser jag en sak till….. Även om jag och hans pappa, ”misslyckades” med våran relation.

Så lyckades vi riktigt, riktigt bra med denna lilla krabat, som alltså är en mini-man nuförtiden 😭❤️ -Stolt är bara förnamnet! //My Martens

Handen på hjärtat – hade du kunnat göra det?
Varit så här mycket av ”the bigger person”?
Mitt i all smärta och svek?
Hur lång tid hade DU behövt för att komma dit?

Ett svek av den här magnituden hade jag nog haft svårt att inte älta intill döddagar, på ett eller annat sätt men det blir kanske annorlunda när det är ett barn med i leken?
Jag tycker i alla fall det är föredömligt att tänka så här och sätta barnen först, precis på samma sätt som de föräldrar som firar jul tillsammans för barnens skull, trots att de kanske inte alls vill. 

Gott nytt år! 
Ikväll blir det kebabpizza! 😉

287 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hade säkert ältat länge – inombords. Men inte på en blogg. Och inte så att min son och hans vänner kan läsa det. Har man inga barn är det en helt annan sak.

  Svara

   Den enda man skadar när man ältar gamla svek och dåliga relationer är sig själv. Släpp det, gå vidare. Han är garanterat inte värd det.

   Svara

    Fast det är ju lite som att säga åt någon att sluta oroa sig. Hade man kunnat det så hade nog de flesta gjort det. Till viss del väljer man ju om man vill gå vidare eller, men jag kan säga att när jag kände mig riktigt jäkla sviken, hade jag sagt efteråt att jag hade slutat ältat och gått vidare så hade jag ljugit.

    Nu tre år senare har jag så gott som släppt det helt och hållet, men det finns allt dagar när jag känner mig nere då jag ältar det ett varv ändå. Känner fortfarande att jag blev sviken.

    Svara

     Att älta hjälper inte! Däremot går det att gå vidare om man bearbetar det som har hänt.

     Att älta är att tycka synd om sig själv och självömkan är inte produktivt. Det som behövs är att ta tag i det praktiskt, och att tillåta sig själv att sörja att förhoppningarna gällande relationen inte infriades.

     Ingen drömmer om att bli bedragen, men vi vet alla att möjligheten finns (även personer som bestämt alltid ska hävda att just deras partner minsann är den mest omtänksamma och bästa personen på jorden i princip vet det här).

     Du förtjänar bättre än att fortfarande stanna upp och älta 3 år senare. Det är dags att bearbeta det ordentligt och gå vidare. Varför ska det här fortfarande äta upp dig ibland och påverka din vardag?! Den du ältar om släppte det här när den lämnade relationen (och den lämnade i samma stund den gick in i sitt svek). Att lämna en relation är alltid lovligt, men att gå utanför ramarna för vad som man sagt är ok i relationen är ett svek, att inte ta ansvar och ge sig själv friheten att träffa andra bakom ryggen osv.!

     Du blev sviken. Du kan aldrig komma vidare om du inte accepterar det! Du måste jobba mer för att släppa taget om personen för du känner dig sviken fortfarande för det finns en tanke om att det skulle ha varit ni fortfarande. Det är inte verkligheten då relationen är över sedan TRE ÅR. Det blir lite som ett gift att du fortfarande går och ältar över relationen och personen som faktisk svek dig. Och ponera att personen kom tillbaka och ni försökte igen då hade det ändå inte fungerat eftersom du hade ältat det förflutna och personen hade ruttnat på att få den skulden på sig gång på gång på gång. Och även om du inte ältar högt så gör det en person mindre närvarande vilket vi alla vet inte är bra för en relation.

     Du kommer sitta och älta när du är pensionär om du inte tar tag i det här på riktigt! Det låter som om du behöver prata med någon som kan hjälpa dig med bra verktyg att gå vidare.

     Fråga dig själv tre saker! Mår du bra av att älta? Är det produktivt? Vad får du ut av att älta?

     Nu låter jag hård, men du behöver höra att det är dags för dig att mogna och sluta tycka synd om dig själv nu. Du fixar det här, men bara om du tar tag i det!

     Svara

      Bara för att förtydliga. Min partner var inte otrogen när han svek mig. Och han har velat ha mig tillbaka, men jag vill inte ha honom tillbaka. Tror inte att han var mannen mitt liv och ältar egentligen inte att det kunde ha varit vi, den biten är jag över. Men har ändå svårt Ibland att släppa att han svek mig. Absolut inget som jag tänker på dagligen, men det kan göra sig påmint nån gång när jag har en dålig dag. Inte så att det påverkar mitt liv i stort, men det har såklart ändå format mig. Tack för din kommentar i alla fall 😊

      Svara

       Det behöver inte vara otrohet, det där kan appliceras på vilken situation som helst som är upphovet till sveket. Nu blev det otrohet eftersom personen ovanför dig nämnde det.

       Oavsett så är du inte klar i din sorgeprocess. När du är det kommer du bli fri från ältandet. Och det kan du bli genom bearbetning som slutligen landar i acceptans som i sin tur leder till att man släpper taget och går vidare helt och hållet även psykologiskt och inte enbart fysiskt.

       Gratulera dig själv för att du kommit en bit i att släppa taget (det visar sig i och med att du inte går tillbaka till honom).

       Svara

        Tror absolut att du har rätt 🙂

        Nu händer mitt ältande ganska sällan, så känner inte att det gör mig så mycket, men jag tror att det beror på att vi inte fick något riktigt avslut. Fick aldrig någon vettig förklaring, fick i princip ingen förklaring över huvud taget. Bara att han visste själv vilken idiot han hade varit, att han ångrade det, att jag förtjänade bättre, att han förstod att det inte spelade någon roll vad han sa osv. Och jag tror uppriktigt att han menade det (han sa att han ångrade sig osv redan innan jag visste att han hade svikit mig och jag ville inte har tillbaka honom då heller, tyckte att det var tillräckligt att han gjorde slut). Tror att han egentligen är en bra och genuin person, men jag hade liksom ändå velat ha en förklaring. Jag hade velat veta vad han ens tycker att han har gjort fel. Om han förstår hur sårad jag blev. Jag tror att han tycker att han gör mig en tjänst som inte kontaktar mig och han ältar förmodligen detta mer än jag, men jag hade velat att han hörde av sig. Vill inte höra av mig själv, för jag vill inte dra upp något. Han skickade en vänförfrågan på facebook till mig en gång, men jag svarade inte på den. Önskar nog lite att jag hade gjort det.

        Svara

    Vägen till lycka är att lämna det förflutna, vara i nuet och se mot framtiden.

    Svara

     Bra sagt! Men ibland mycket svårt att leva upp till.

     Svara

   Det är ju hennes blogg och hon skriver ju så klart vad hon vill på den.
   Hon får älta så mycket hon vill för mig. Tycker jag att det blir tjatigt så scrollar jag vidare. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på vad hon varit med om. Och inte kan det hållas hemligt för hennes son?

   Svara

    Det går ut över barnet. Det är inte ok!

    Svara

    Men vi vet inte hur det var och vad som hände? Hon kanske inte direkt lidit av det men vill älta det offentligt för sympatier och uppmärksamhet kanske, hon verkar ju vilja att folk ska tycka synd om henne och hylla henne och hon verkar göra allt för klick och hänger ut folk, utnyttjar det som går till uppmärksamhet och hittar på historier och ändrar versioner. Han kanske var otrogen och det kanske var hårt, kanske var de båda otrogna, kanske brydde hon sig inte egentligen. Kanske hade de gjort slut innan de visste att hon var gravid och kanske blev den andra tjejen direkt gravid oplanerat. Vi vet inte för vi har bara hört en version och My är inte den mest pålitliga och trovärdiga med tanke på hur mycket hon ljugit om annat.

    Förstår inte varför Anna B umgås med henne, särskilt efter att My förminskade och förnedrade henne på instagram för ett tag sedan. Anna borde dumpat henne då. My försöker väl dra klick genom Anna. Anna låt dig inte utnyttjas.

    Svara

     Jag vet inte hur det är med andra människor men jag funderar inte som du när folk berättar saker. Det dom säger tar jag för sanning.
     Visar det sen att det var en lögn, så kan jag omvärdera då.

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Jag läste det mer som ett ”ursäkta vad säger du?”

  Svara

   Det förstår jag med men det blev roligare på det andra sättet.

   Svara

  Jag tänker fortfarande på mitt livs viktigaste relation. Den tog slut 2006.
  Inte på ett sjukligt sätt, jag har ju gått vidare, men jag kan fortfarande grunna och vara ledsen.
  Skillnaden är att jag inte pratar om det med NÅGON. Ej heller avhandlar mina tankar i bloggform.

  Svara

   Den som inte gått igenom något liknande har nog inte riktigt levt livet. Med åldern kommer minnen av skador och annat vi varit med om.

   Svara

   Okej? Folk bearbetar olika

   Svara

    Att älta är inte att bearbeta!

    Svara

     Nja, en ståldank som fastnat i en köttkvarn kan vara svår att bearbeta bort.
     Men visst bearbetas den och ältas den samtidigt, hur flippat det än låter.

     Svara

  Jag hade nog ältat det för evigt. En bekant till mig blev nyligen lämnad efter en jobbig förlossning med en 3 månaders sjuk bebis och ett syskon på 3 år pga relationen blev tråkig tyckte pappan. 🙄 Två v senare kmr det äldsta barnet hem.och berättar att hen varit i pappas nya lgh, med pappas tjej, och att hen ska få ett till syskon 🙄

  Hon får älta förevigt. Tänk vilket jävla svin.

  Svara

   Så han skulle stannat i en relation han inte tyckte gav honom något?

   Svara

    Du tycker inte det låter lite osnyggt? Och hur ”spännande” tror man att det kan bli med en treåring och en nyfödd? Det är ju i första hand bara att ta sig igenom (som kärlekspar) och iaf förenas i glädjen av och kärleken till sina barn, typ.

    Svara

     Med tanke på att det enda relationsråd bloggbevaknings läsare ger är ”dumpa” (inklusive till exempel sjuk/deprimerad partner) så kan det knappast vara konstigt om det gäller åt båda hållen?

     Svara

      Har aldrig sett någon uppmuntra person att dumpa sin sjuka eller deprimerade partner.

      Svara

       Exakt. Herregud. Nyförlöst med sjuk bebis och treåring. Kom igen

       Svara

       Jag har då sett en massa kommentarer där kvinnor råds lämna sina deprimerade, spelberoende eller missbrukande män/pojkvänner.
       Jaja, det kanske var inte en snygg dumpning i det här fallet. Kanske borde han ha förklarat situationen och erbjudit sig att stanna tills ungen mår bra och mamman kommit på fötterna igen. Ta föräldraansvaret typ. Mer kan man väl inte begära från en partner.

       Svara

        Eller prio nr 1 att inte göra någon annan gravid???

        Svara

        En emotionellt omogen person kommer aldrig ta något ansvar. Den gör som mannen i det här fallet gjorde den personen lever för stunden, men tänker aldrig på konsekvenserna av sitt handlande. Den nya partnern som väntade barn kommer vara där kvinna #1 är med småbarn och sjuk bebis utan stöttande partner.

        Det bästa som kunde hända var att han lämnade för en person som är så oansvarig kommer bara skapa djupa sår om och om igen (nu har hon chansen att längre fram träffa en partner som kan ta vuxenansvar). En stabil person beter sig inte på det sättet! Trist även för alla 3 barnen (och troligtvis framtida barn) som också kommer att få känna av pappans ointresse och omogna inställning till vuxenansvar.

        Om han åtminstone kunde ha den goda smaken att trä på sig en Pasante-jordgubb i fortsättningen innan han tömmer sig. Men istället ger han kvinnor tomma löften och bebisar, innan han valsar vidare. Usch!

        Svara

       Tyvärr sett det i öppet spår. En del mothugg men även många likes.

       Svara

        Absolut att jag skulle ge råd att dumpa spelmissbrukare och/eller spelberoende partner.

        Svara

         Ja herregud, det är ju en helt annan grej än att bli dumpad när man precis fött barn. Folk jämför äpplen och päron.

         Svara

         Det är en sjukdom, att du skulle dumpa din livskamrat som blivit sjuk säger mest om dig som person och partner.

         Svara

          Har du levt med nån med missbruk? Har en spelberoende släkting, och hela familjen (inkl flera barn) höll på att gå under…

          Ekonomin är helt förstörd eftersom hen tömt alla konton och all tillit är borta. Tror det är svårt att fatta vad det gör. Självklart är det en tragedi för alla, även för spelaren, men ibland är lämna det enda alternativ som funkar, det enda som gör att hen förstår allvaret och förhoppningsvis tar tag i det.

          Är det någon som har tex ett alkoholmissbruk är det ännu värre för barnen , då är man skyldig att låta dem växa upp i en miljö som inte involverar en alkolholist. Att jämföra det med att dra när ens partner är som mest utsatt precis efter graviditet och förlossning är ju helknäppt!

          Svara

          Fast det är en sjukdom du kan välja att bli frisk från. Du kan inte välja att bli frisk från exempelvis cancer. Jag tycker det är stor skillnad. Och för att förekomma. Jag har haft både cancer och missbruk på nära håll. Tyvärr dog båda.

          Svara

          Varför ska en sjukdom som missbruk gå före partnerns egen psykiska hälsa?

          Du tycks tro att kärlek kan rädda en missbrukare, eller att som missbrukare är personen berättigad en självuppoffrande partner. En missbrukare som tar ansvar och söker behandling kan absolut få en andra chans om partnern är intresserad, men kärlek innebär inte att gå på knäna för någon som riskerar att spela bort mat och hem osv (eller vad än missbruket består av)!!

          Du kan inte separera missbruket från missbrukaren då handlingarna resulterar i en icke-relation, relationen går in i vårdtagare och vårdgivare. Att skälla på kvinnor (för det är oftast kvinnor som uppmuntrar andra kvinnor att stanna) är inte ok. Vill du själv leva i misären som det innebär att dela livet med en missbrukare så varsågod, men sitt inte och uppmuntra andra att göra det.
          Kom dessutom ihåg att missbruket grundar sig i flykt, så om missbrukaren inte står ut med sin egen vardag och sina tankar varför ska en icke-missbrukare stå i sin nykterhet och vara låst med en sån person? Låter det rimligt eller friskt i dina öron?

          Det låter nästan som om att du antingen är missbrukare själv eller medberoende med tanke på vad det är du uppmuntrar till.

          Svara

       Jo, folk har seriöst skrivit till människor att dumpa sin partner. Förstår inte hur ni kan ha missat det…

       Svara

        Har folk skrivit till kvinnor att dumpa sina män och lämna de med en sjuk bebis?

        Svara

        Japp! Hade problem med mannens familj och trots att jag och han har en fin relation lät 90% av kommentarerna såhär: Han bryr sig inte om dig ifall de fritt kan hålla på så med dig. LÄMNA omedelbart!

        Svara

         Lite skillnad på situation eller?

         Svara

         Lite skillnad och om jag minns din situation rätt så håller jag med om de som uppmanade till att lämna.

         Svara

      Jag kan tycka att man absolut ska stötta och hjälpa den deprimmerande/missbrukande partnern. Men det finns också en gräns för hur mycket man kan göra för någon annan. Speciellt om man har barn. Jag har en son och om min sambo skulle ha ett missbruk har jag ju först och främst ett ansvar till mitt barn. Att han ska växa upp i en trygg och bra miljö, om min partner då omöjliggör det med t. Ex ett drogmissbruk gör jag inte min part som förälder om jag inte lämnar honom och flyttar med min son. Det betyder inte att man lämnar den andra i sticket, man kan finnas där på avstånd. Stötta och hjälpa i den mån man kan.. Jag hade velat att min partner skulle gjort samma sak. Försöker skaffa hjälp och stötta men går det ut över vårt barn – då måste man sätta barnet först. Tyvärr gör det oftast det i såna situationer.

      Sen är det en väldigt skillnad på hur en familj påverkas av psykisk ohälsa som en depression, suicid etc och spel och drogmissbruk. Ett spelmissbruk kan göra att partner spelar upp alla pengar och man sen inte kan betala hyra, köpa mat… Det är inget liv för en småbarnsfamilj. Eller alkoholist förälder som dricker hemma.. Lite eget ansvar måste man ha.

      Svara

       ”Sen är det en väldigt skillnad på hur en familj påverkas av psykisk ohälsa som en depression, suicid etc och spel och drogmissbruk. Ett spelmissbruk kan göra att partner spelar upp alla pengar och man sen inte kan betala hyra, köpa mat… ”

       Psykologiska aspekter som depression, suicid och annan psykisk ohälsa påverkar barn något fruktansvärt. Spelmissbruk är också tufft för en familj, men tyvärr är många inte medvetna om hur psykisk ohälsa i en förälder överlag påverkar barnets psykiska hälsa. Det folk tenderar att förstå är våld, fylla och brist på pengar, men ett barn som blir emotionellt övergivet av en förälder med psykisk ohälsa växer upp i ett hem som mer än troligtvis ger barnet en svår ångestproblematik, depressioner under utvecklingsåren och/eller som vuxen, svårt med tillit m.m.! En förälder som har det tufft med sin psykiska hälsa är en förälder vars barn tyvärr går miste om sin barndom för den som kommer främst är inte barnet utan föräldern. En förälder med god psykisk hälsa kan parera en del, men tyvärr inte skydda barnet som är i ett hem med en förälder som är psykiskt sjuk.

       Svara

    Ja.

    Svara

     Jag tycker inte att man behöver stanna i ett olyckligt förhållande. Man får ta sitt föräldraansvar men mer kan man inte begära.

     Svara

      Men man får räkna med att ett förhållande prövas ordentligt när man får barn.

      Svara

       Så är det och vissa klarar det bättre än andra.

       Svara

      Ett förhållande blir till stor del vad man gör det till.

      Svara

       Ja och nej. Om känslor, intresse eller respekt försvinner så är det bättre att gå vidare än att stanna i ett dåligt förhållande, ÄVEN om man har barn.

       Svara

        Jag tror att man till stor del styr över det du nämner också. Kärlek behöver tas om hand för att inte dö. Intresse förstår jag inte riktigt vad du menar med, intresset att vara med personen? (är inte det typ samma som kärlek?) Och respekten är också upp till båda att ta hand om.

        Detta tycker jag dock är viktigare om man har barn och/eller är gift.

        Svara

         We can agree to disagree. Vissa saker behöver man ev ibland anstränga sig för men samtidigt är livet för kort för att spenderas i en dålig relation (partner, familj, vänner) särskilt om man har barn. Barn känner av dålig stämning mellan föräldrar. Giftermål är bara ett papper och förändrar inget överhuvudtaget.

         Svara

          Nej man ska inte stanna i dåliga förhållanden. Men han är en vuxen man. Gör ngt åt det, eller gör slut. Inled inte ett annat förhållande när din partner ligger på intensiven inlagd i månader med din bebis 🙄 fan var lite människa liksom. Kan inte tänka mig någon kvinna lämna sin sjuka bebis, försvinna ifrån partner och 3 årigt barn, inleda ett förhållande och bilda ny familj allt inom 1 mån. Slut aursäkta sviniga män

          Svara

           Har inte ursäktat svinga män/människor ett dugg. Sluta att läsa in sådant som inte står vilket du gör i flera kommenterar här. Förstår att det är känsligt men alla har rätt till en åsikt.

           Svarade bara på kommentaren ovan och inte denna situation specifikt. Självklart ska allt i en relation föregås av kommunikation oavsett om relationen ska fortgå eller ej.

           Kommer alltid skriva i affekt för att det är känsligt, är själv gravid så sätter mig väl in i hennes känslor mer än jag behöver.

           Däremot svarade jag fel person den här gången. kulle svara en annan anonym längre upp

         Om du inte vet skillnaden mellan intresse och kärlek så blir det kanske svårt för dig att förstå….

         Svara

          Till 19.46

          Svara

          Kan du inte förklara det istället för att vara dryg?

          Intresse låter helt ärligt som att ”ha lust” att vara i förhållandet. Har man inte intresse i förhållandet om man älskar personen?

          Svara

      Men då får man även ta att man kallas svin.

      Svara

      Man tar inte sitt föräldraansvar om man flyttar hemifrån en liten bebis för att liver blev ”tråkigt”.

      Klart man ska gå om det är våld och grejer, men att dumpa en nyförlöst mamma är svinigt.

      Svara

       Det är vidrigt absolut men ingen vet om det pågått länge. I detta fall, om personen redan varit otrogen har man det bättre utan.

       Svara

        Inte när man är nyförlöst med sjuk bebis. Då behöver man en partner rent praktiskt också. Jag hade hellre levt med en otrogen man i ett halvår och haft någon som hämtar vatten när jag ammar, går ut i lekparken med stora barnet en stund, drar in pengar till hushållet, byter en enstaka bajsblöja och drar igång en tvättmaskin ibland istället för att vara helt ensam med två barn, försörja sig på enbart föräldrapenning och dessutom vara sviken och superledsen.

        Svara

         Där är vi alla olika. Jag hade def aldrig gjort det. Hellre ensam än med ett rövhål.

         Svara

         Det hade jag absolut aldrig gjort. Hellre ensam alla dagar i veckan. Och ja, har barn och ja, var själv första perioden.

         Svara

      På vilket sätt tar man ansvar när man bara skiter i sin familj och bryter upp familjen. På vilket sätt är man en bra förälder när man inte ens försöker utan drar för att det blivit tråkigt. Att ta ansvar för barn är att kämpa för att hålla ihop.

      Svara

    Han har ju gjort tjej nr2 gravid, samtidigt som han är i förhållande med tjej nr1 och lever med deras 2 barn.
    Så smutsigt!

    Svara

    Antar att han kunde kommit med en ärligare anledning än att det blivit tråkigt…. då det uppenbarligen fanns en annan anledning… dvs ny tjej

    Svara

     Spelar roll vad hans anledning var. Jösses.

     Svara

    Finns inget osexigare än en man som ger upp såfort han inte är enda fokus i en familj längre. Man tar väl förfan i lite extra för sin familj innan man stoppar snorren i ett annat mus-hus, oskyddat, och påbörjar en ny familj som han ju uppenbarligen kommer att vara oförmögen att finnas där för..
    Alla som är för tvångssterilisering på mansgrisar räck upp en hand!

    Svara

     En man som inte kämpar för och skyddar sin familj när det behövs är ingen riktig man.

     Svara

     Alla som är för att kvinnor inte skaffar barn med tölpar räcker upp en hand. Två personer har ansvar när ett barn blir till (förutom vid övergrepp/våldtäkt).

     Svara

   Inte gav honom nått???!!
   Lämna hela familjen, sjuk bebis osv för att relationen var tråkig??
   Ursäkta men är han helt djävla dum i huvudet??!!! Vad gjorde han för att hålla relationen vid liv?!
   O sen gå vidare så pass snabbt o skaffa ännu fler barn??? Djävla barnrumpa 👿👿👿

   Svara

   Men fy faan.

   Svara

   Alltså … fyfan vilken jäkla människa som gör så mot den han levde me! men också, han ÄR 50% av den tråkiga relationen. Det är bådas nedrans ansvar att göra relationen ”rolig”. Självklart ska man inte vara kvar i en relation man inte trivs i min att behandla någon så illa är sjukt. Hoppas hans nya relation blir minst lika tråkig och att hans nya tjej sticker sen 🙂 Och hoppas din bekant får ett helt underbart liv med barnen (och kanske en ny partner framöver).

   Svara

   Nu var det inte det jag sa eller ens det jag pratade om. Jag berättade vad som hänt henne. Hur han tänkte, varför han gjorde det whatsover bryr jag mig inte om så förstår inte varför det ens ska diskuteras.

   Har du ett förhållande med någon då respekterar du det. Han har uppenbarligen påbörjat ett förhållande under hennes graviditet.
   Man snubblar inte in i en annan relation eller vagina. Man tar alltid ett aktivt val och vara otrogen, börjar man få känslor för någon annan eller är olycklig i sitt förhållande då pratar man om det, går skilda vägar eller göra det som krävs om man vill rädda förhållandet. Oavsett vad man väljer och göra så gör man det tillsammans. Man lämnar inte sina barn och fru i sticket plötsligt och börjar planera familj med en annan innan mamman till ens barn ens läkt från fl.
   🙄
   Och att man ens kan försvara en sån handling, du måste ju vara en sån som involverar dig med vilken man som helst oavsett om han är gift, har barn, eller är en otrogen skit stövel 😁

   Svara

    Svar till anonym som så gärna ville förstå mannens perspektiv

    Svara

   Va?! Fan vad SJUKT

   Svara

   Vilken mansbebis! 🤮

   Svara

   Åhhh så ont det gör…

   Svara

   Du känner honom inte men gör en besk soppa på delar av kända fakta.
   Tänk om han hade blivit utnyttjad på flera sätt och länge varit på bristningsgränsen. Och helt enkelt kände sig mer eller mindre tvungen att ge sig av för han orkade inte ta mera…

   Lessen och deprimerad träffar han sedan en dam som säger att han duger och är bra, som tack kanske han talar känslor med henne via sitt känslosprö och hon blir med barn. Allt för att han som man bara ville visa sin tacksamhet och tala känslor i praktiken.

   Svara

    Bitch please.

    Svara

     Ja, han lär väl ändå ha lämnat ett hopplöst förhållande där han inte alls kände sig uppskattad? Vad annat är möjligt?
     Sedan kom en annan kvinna och passade på att utnyttja honom (mer eller mindre) varpå det blev barn. Men han visste antagligen inte vid tillfället då känslosprötet ejakulerade vart hon befann sig i värpningscykeln av sina ägg just då. (hur kunde han veta det?)

     Ingen vet allting här i världen, stor sak att kunna erkänna det!

     Svara

      Kom igen, han vet ju inte ens med säkerhet hur hans första barn kom till. Inte många cornflakes i den där burken

      Svara

    Jag känner honom visst.
    Han har varit en skit stövel sen första barnet, varför hon valde att skaffa ett till barn med honom? Ja bra fråga. Hsn pallade inte den jobbiga graviditeten eller det sjuka barnet so he bailed! Där är hela sanningen.

    Jaha så då är det okej och bara otrogen? Lämna sina barn varav en av dem är allvarligt sjuk för att han stackars känslor var sårade? Buhu. För det första, är du olycklig, gör slut, prata med den andra. För det andra, ta ditt ansvar som pappa? Du lämnar inte dina barn för att det blev tufft och det finns ingen ursäkt bra nog för otrohet.

    Svara

     Det är ingen ursäkt men it takes two to tango dvs den andra partnern hade kunnat lämna, särskilt om det sen länge var känt att personen inte var en optimal partner. Då är det också oansvarigt att skaffa ett till barn med en sådan person, utgången var inte kanske så svår att förutse för eller senare.

     Svara

      Sluta nu. Han är ett svin

      Svara

       Öh jag men gör inte ovan mindre sant för det. Två tankar samtidigt bör vara möjligt.

       Svara

        Förtydligande: men det kan också lika gärna vara så att det helt och hållet beror på att han är ett svin. Det händer.

        Svara

         Händer absolut att människor är svin. Men att skaffa barn med ett är inte heller ansvarsfullt.

         Svara

      Jag håller med dig. Förstår inte heller valet och ha ett till barn men (The devil we know) hon ville ha fler barn och ville ha de med samma pappa… Hon kunde nog inte förutse hur illa det skulle gå dock

      Svara

       Sannolikt inte, omöjligt att sia om framtiden. Men viktigt att inte låta vill ha fler barn/barn med samma pappa gå före ett rövhål. Sett det många ggr IRL samtidigt som helt fantastiska människor av olika skäl inte kan få barn.

       Svara

       Omöjligt att veta, ja men sett IRL kvinnor skaffa barn med idioter till män pga vill ha barn/fler barn med samma pappa. Jag har inga ord för hur oansvarigt det också är.

       Svara

        Pga ATT

        Svara

         Ah, det viktigaste i sammanhanget has been noticed 🤦🏻‍♀️

         Svara

   Fyyyfan! Vilket svin! Hur kan man lämna en nyförlöst/gravid/Tillfälligt sjuk/whatever? Usch..

   Svara

  Vem har INTE legat med ett ex? Har alla legat med sina ex? Jag låg inte med personen när vi var i en relation och inte när han var ex heller.

  Svara

   Haha

   Svara

   Vad tråkigt.

   Svara

    Inte direkt. Varför ska jag ligga med någon jag inte känner någon kärlek för? Är emot one night stands av samma anledning ergo det sker när det sker helt enkelt. Livet är awesome utan.

    Svara

     Fast ganska många känner ju fortfara de kärlek till sitt ex. Så med den logiken är det ju fullt förståeligt att ligga med ett ex?

     Svara

     Du skrev att du inte låg med personen när ni var i en relation men det är ju ännu tråkigare om du inte kände kärlek alls.

     Svara

      Absolut är det tråkigt. Men hade svårt att känna kärlek när personen i fråga behandlade mig som hans mamma.

      Svara

       *sin

       Svara

        Sorry haha! För mätt på skumtomtar

        Svara

         ♥️

         Svara

       Men känner man inte kärlek ska man inte vara kvar i förhållandet. Ganska elakt om du inledde ett förhållande med någon du aldrig känt något för

       Svara

        Kände för honom i början såklart men sedan kom sidan fram som jag inte hade sett förut. Han blev klängig och ville ha någon som daddade honom och tog hand om honom.

        Svara

         Men du gick inte då? Du var kvar men hade inte sex?

         Svara

          Jag lämnade honom.

          Svara

   Jag har aldrig legat med ett ex. Är alltid helt över dom och känner inget vid uppbrott. Innan jag gifte mig så trodde jag nästan något var fel på mig som kunde bli så känslokall så snabbt.

   Svara

  Min mormor var med om samma sak. Hon ältade tills hon dog, hon förlät aldrig, trots att hon gifte om sig med världens finaste man❤️ Hon sa till och med oförlåtliga saker om det andra barnet, med ord man använde förr. Hon hatade, och slutade aldrig hata.

  Ta lärdom av min mormors misstag. Bearbeta sorgen, och förlåt när tiden är kommen. Livet blir helt förstört om man krampaktigt håller kvar vid gamla svek och hat, oavsett vad det grundar sig i. Min mormor hade varit en mycket bättre människa om hon hade gjort så. Jag önskar henne idag att hon kunde ha försonats i hjärtat innan hon gick bort. Hon kastade bort så mycket, och hon va värd mer än så. Det är vi alla.

  Svara

   Sant.

   Svara

    Fast har någon sårat en svårt är det svårt att inte älta. Många önskar nig slippa det. Men för mej hjälper lite att tala om det.

    Svara

     Jag tycker att man absolut får älta ett tag och definitivt prata om det.
     Men efter ett tag (olika för alla hur lång tid och vad det är för svek man gått igenom) så behöver man själv göra ett aktivt val ATT vilja gå vidare. Innebär ju att man fortfarande kan prata om det ibland ändå, men att det inte hindrar en i livet och att man går vidare och hittar sin lycka.

     Svara

   Man ska nog passa sig för att låta hatet gå så långt, precis som du säger. Jag har en liten hathörna i mig som jag besöker på mina egna ackord. För jag tänker inte förlåta det oförlåtliga , eller någonsin glömma. Aldrig i livet. Men det är viktigt att ha självkontroll över känslorna och separera hatets låga från livet i övrigt. Den lågan förbrukar inte mig. JAG styr den.

   Svara

    Exakt så jag menade. Ilska och hat är normalt, det är känslor vi måste ha. Men det aldrig bra att låta någon känsla styra oss.

    Jag behöver vara mer som du, och försöker lära mig att vara arg och inte skämmas för det!

    Svara

   Kloka ord!

   Svara

   Det är lätt att säga vad någon annan borde göra, du vet kanske inte hela sanningen, vissa svek (har ej upplevt sådana själv) är så stora att man inte förlåter. Hon kanske förlät men ändå kände hat gentemot personen. Vad skulle hon gjort, förlåtit och blivit sams med personen? Varför bli sams med nån som sårar en? Man kan förlåta för sin egen skull och gå vidare utan andra personen, men vissa saker gör att man börjar hata vilket är mänskligt det med.

   Svara

    Hon förlät inte, hon pratade om det nästan varje dag i 55 år. Vilket drabbade alla i hennes omgivning, inte bara henne själv.

    Jag vet hela sanningen. In i minsta detalj. Att förlåta handlar inte om att börja umgås med personer. Det handlar om att släppa taget och gå vidare. Och hon hade blivit en mycket bättre människa om hon gjorde det. Nu förlorade hon många människor i sitt liv för att hon var så hatisk, det förstörde för henne. Det är inte värt det.

    Att hata ett barn och kalla det för oäkting, h*runge med mera är inte hälsosamt. Det skadar människor.

    Det betyder inte att jag inte har förståelse för hennes situion, men idag önskar jag att hon hade fått må bättre också. Och det gör man inte genom att hålla fast i dom destruktiva och självdestruktiva känslorna. Det är sorgligt.

    Svara

  Hon får gärna älta det men inte i sin blogg om hon inte vill att läsarns ska tröttna. Samma med Wetterholm. Lägg i så fall en länk till det ställe där exakt samma sak skrev första gången av 1000.

  Svara

   Läsarna struntar jag i men hennes son ska väl slippa läsa detta nu och i framtiden? Annars är man egoistisk.

   Svara

    Varför? Varför skulle man gömma sanningen från honom?

    Svara

     Finns inga ”sanningar” som är relevanta för ens barn. Barn älskar båda föräldrarna och behöver bara veta att föräldrarna finns där för hen. Och är man två i en relation kommer det oftast finnas olika bilder om vad som hänt. Vilken är ”sann”?

     Svara

      Jag håller helt med. Min mamma och pappa skilde sig när jag var 4 år. Idag är jag över 30. För några år sedan frågade min äldre syster varför de hade skilt sig. Mamma tyckte inte att vi barn behövde veta det och svarade inte mer på det. Det var mellan henne och pappa och vi barn skulle inte ställas inför någon sits där vi känner att vi måste värdera något mellan dom eller välja sida trots att vi är vuxna och det är länge sedan.

      Svara

       Men denna typ av sanning förstår ju barnet rätt snabbt när de börjar kunna tänka logiskt och han inser hur lite som skiljer mellan honom och sitt halvsyskon.

       Svara

    Hennes son läser ju inte hennes blogg och kommer troligtvis aldrig att göra det.
    Varför det tog slut mellan sonens mamma och pappa är inte hemligt för sonen.
    Dessutom när han blir äldre och kan räkna graviditetsmånader så kommer han ju förstå.

    Svara

   16.18 Jo, just i sin blogg så får hon älta så mycket hon bara vill.
   Tröttnar du så tröttnar du men det är hennes blogg att göra vad hon vill med.

   Svara

  Får en älta det öppet börj väl andra kunna få älta ältandet de också. Det slutar med ett jävla ältande som kanske tar sig utanför ältandet och blir något annat på gott och ont.

  Svara

  Jag tycker för en egens skull man inte bör älta.
  Själv tog det slut mellan mig och pappan till mitt barn för länge sedan, mitt barn var fortfarande väldigt litet då skulle jag älta det skulle jag bli väldigt arg och bitter. Vissa saker kommer man aldrig glömma och man behöver inte men älta är en annan sak. Jag vet hur svårt det är o hur ont det kan göra, men för ens egen skull är det bra med annat fokus. Saker tar slut av en anledning (oftast)

  Svara

   Men om man varit med om något som man upplevde traumatiskt kan man nog vanligen inte bara välja bort att älta/ processa det, även om alla väl helst hade velat det?

   Svara

    Med terapi kan man få verktyg som underlättar processen.

    Svara

  Min pappa ältar fortfarande att mamma gjorde slut, det var 15 år sen.

  Svara

  alltså kan vi diskutera paula och hennes clickbait på insta för sin blogg? hennes ”största sorg i livet” som på bloggen visar sig vara att hon inte är så duktig på att göra frisyrer…

  Svara

   Men stackars henne… Har hon stöd någonstans ifrån? Man hoppas. Men starkt av henne att prata om det ändå.

   Svara

    Hoppas att hon fått styrkekramar i denna svåra stund.

    Svara

   Ja, alltså det blir bara värre och värre. I samma inlägg skriver hon om att de fått hemska besked hemifrån, HUR kan hon då skriva om att inte kunna fläta som sin största sorg?? Så osmakligt

   Svara

    Hon använde väl bara ett konstigt ordval.

    Svara

    ja hon skriver även att hon fick en panikattack efter de ”hemska beskeden hemifrån”. men när man fortsätter läsa så verkar de ändå glatt fira nyår, njuter av semestern och framförallt har inga avsikter att avbryta semestern. hur hemska kan beskeden vara då?

    Svara

     Kan ju vara besked om något tex någons provsvar osv och som man inte behöver avbryta semestern för utan man kan finnas där när man kommit hem

     Svara

     Inte för dig att spekulera i 21.03

     Svara

      jo skriver hon öppet om det på bloggen så är det fritt fram att spekulera. vill hon inte det så borde hon inte skriva om det

      Svara

   tycker hon borde granskas mer här! hon kommer undan med allt för mycket

   Svara

    Äh, ta henne för att vara lätt utvecklingsstörd så blir det lättare att strunta i. Låter hårt kanske, men människan är ju inte ens skrivkunnig. Hennes fans bor väl på gruppboende eller något.

    Svara

     Använd inte utvecklingsstörd/gruppboende osv som skällsord tack.

     Svara

      Håller verkligen med. Inte alls okej. Har man familje medlemmar som är det, tar man jävligt illa upp!

      Svara

     Fy fan vilken jävla typ du är 😡

     Svara

  Känns som mkt på Mys blogg är fake (tyvärr ) minskat 30kg ( gravid ) samt op mage o fettsugit ) Bobbys kapslar ( extension) !! Men annars är bloggen ok ! Hon har säkert sitt bagage , med fd vänner med stor plattform önskar hon berättade mer ( MG är ju polare med LT ) mm tack o hej

  Svara

   Gjort en viktresa från över 100 kg som hon tjatar om. Verkar när man ser på bilderna från när hon håller i sin son att hon måste ha rasat i vikt på några månader.
   Undrar om hon någon gång vägt över 100kg? 20-30 kg i övervikt efter graviditet händer många och är inget ovanligt.

   Svara

    Finns gamla artiklar där det framgår att det var som gravid och att det rasade av så snabbt att ingen trodde på det i efterhand.

    Svara

  Tycker att det verkar som att My har vänt ut och in på hela sitt liv flera gånger, hela tiden för att det ska bli så bra som möjligt för sin son. Så, man kan kanske kritisera henne för annat men jag tycker inte att man ska mom-shamea henne

  Svara

  Tycker inte hon ska älta om pappan mer nu offentligt. Gjort är gjort liksom och nu måste hon tänka på sonen och hans nya liv i storstan. Inte kul för nån och läsa det. Vi alla vet det nu.

  Svara

   Instämmer nu när hon verkar ha bestämt sig för att bli kvar och satsa på sitt nuvarande förhållande borde vara dags att lämna det förhållade som snart är ett decennium sedan det det gick i krasch.
   Skriver att de numera har en bra relation.
   Fokusera på nuet sin son, sin särbo,
   sitt jobb o sin studio.

   Svara

    Men hon gör ju det, fokuserar på sitt nuvarande liv. Just här skrev hon om att sonen snart fyller år. Hur fort det har gått och hon visade bilder på honom som bebis.
    Och berättade lite om vad dom varit med om. Bl.a. att dom blivit lämnade av pappan när sonen var några månader. Det ingår ju i deras liv. Inte konstigt alls att hon skrev om det trots att hon gjort det förut.

    Svara

  Inget blir bättre av att vara långsint och älta. Saker och ting kan kännas skit och alla har rätt att sörja men fokus måste sedan ligga på framtiden och vad man själv kan göra för att skapa sig den tillvaro man vill ha.

  Svara

  Nu hänger jag som vanligt inte med i svängarna… ”…och hans bror som är några månader yngre.”

  Vems bror? För inte födde väl My ett barn några månader innan Ludvig kom?

  Svara

   Efter, menar jag ju.
   Om jag ens menar nåt alls?

   Neej, jag är inte bakis. 😁🤘

   Svara

   Mys ex fick alltså barn med en annan tjej några månader senare.

   Svara

    Vilken jä-vla tölp!
    Så han hade alltså en ny flickvän som dessutom redan var gravid när han dumpade My?
    Vilken GRIS!

    Svara

     Ja, svårt att låta bli att älta tycker i alla fall jag.

     Svara

     Fast vi vet ju inte, vi har inte hört hans sida bara en persons version. Han kanske var otrogen, kanske My också var vad vet vi. Kanske gjorde han slut med My innan de visste om hennes graviditet, och kanske den andra tjejer direkt vid första gången blev gravid. Kanske var ingen av graviditeterna planerade så att säga. Inte första gången en sådan sak hänt.

     Svara

      Att en höggravid kvinna är otrogen är nog minst sagt en ovanlighet.

      Svara

       Tror inte hen menade när hon var höggravid utan innan det, men det fattar nog du också. Märkligt att din kommentar fått elva likes… Men bra försök att flytta fokus.

       Tänker samma som 21:53, vi vet inte om vad som hände i det läget, om de ens var ihop då osv. Svårt att lita på My och vi har inte hört den andra sidan. Jag har dock hört de som säger att han hade gjort slut med My.

       Svara

  Undrar igentligen vad den sanna historien är? Hört en del andra versioner. I och med att hon tuggar det om och om igen så lämnar hon ju det öppet för skvaller och spekulationer. Kanske det hon vill ,det enda sätt hon kan ge igen utan att verka småsint.

  Svara

   Igentligen?

   Svara

  Den som säger pt folk att sluta älta förstår inte alls hur det känns. Det är klart att man går vidare på de flesta sätt, men så sårad i i själ och märg man blivit kanske det inte går att läka såren helt. Nånsin.
  Jag själv lever ett liv där jag står upp på benen, tar för mig och utvecklas. Det betyder inte att inte såren finns kvar från min händelse. Det händer att jag gråter än, efter fem år.
  Men det är klart, jag har väl inte blivit tillsagd att ”sluta älta” så jag kanske ska be om det.

  Sjukt provocerande av folk

  Svara

   Håller med dig Fanny till 100%. Det finns saker som gör så ont så det alltid finns kvar.

   Svara

   Jag förstår hur det känns. Det är dock skillnad på att älta och att ha sår som inte riktigt läker. Terapi har hjälpt mig att hantera det till viss del.

   Svara

  Min dotters pappa gick bananas när jag ville separera och ännu värre blev det när jag träffade min numera man.

  Saker och ting blev så illa att han är dömd i tingsrätten för diverse saker. Det är länge sen nu, ca 8 år sedan, men det kommer nog alltid att finnas kvar som ett ärr i själen.

  Jag har ALLTID satt mitt barn först, jag har aldrig pratat illa om hennes pappa och det skulle aldrig heller falla mig in. Många har berömt mig för det men för mig så har det varit en självklarhet. Något jag fortfarande inte har gjort är att bearbeta det ordentligt, för jag har varit så fokuserad på att dottern inte ska hamna i kläm.
  Det har bitit mig i arslet såhär i efterhand. Han var aldrig fysisk mot mig men den psykiska terrorn har satt sina spår.

  Han och dottern har aldrig haft en jättebra relation då han mest är pappa på sina egna villkor. Och ju äldre hon blir desto mer inser hon nog det. Det är iaf hans förlust och jag kan med gott samvete säga att det inte är pga mig eller något jag har gjort.

  Nu har inte det här med just otrohet att göra (han var visserligen otrogen men det fick jag reda på senare).

  Alltid barnen först, alltid!

  Gott nytt år på er alla därute!

  Svara

  Nu är ni flera som skriver att man inte borde älta. Att Man bara mår dåligt själv. Men hur slutar man? Jag har gjort slut med en kompis som jag var vän med i tio år. Det hände i somras och jag kommer inte över det. Ältar det hela tiden. Vad jag önskar att jag kunde säga.

  Har ni några råd på hur man slutar?

  Svara

   Prova med samtalsstöd, tex kurator. Det kan hjälpa mer än man tror. Nåt du kan göra redan idag är att skriva ett brev till fd vännen (brev som du inte skickar?) Försök tänka att du lämnar tankarna, bitterheten och ältandet kvar i brevet. Att komma över nåt som man ältar är kämpigt och kräver aktivt ”jobb” med att vända tankarna och fokusera på andra tankar och aktiviteter som får en att må bättre. Ge inte upp och försök att inte automatiskt tänka att det inte går att sluta!
   Lycka till ❤️

   Svara

  Vad tycker ni om det som Hannalicious skrev om Mogi??? Så ofräscht och elakt att antyda saker.

  Svara

   Vad skrev hon?

   Svara

   Var?

   Svara

   Hittar inget? Vad har hon skrivit?

   Svara

   På tal om Hannalicious så blev jag sjukt provocerad när hon i senaste podd avsnittet lät lite kaxig att ”nyårsafton blir vad man gör det till”. Att man typ inte har råd att va less eller klaga om nyårsafton.. Lätt för henne att säga när hon aldrig ofrivilligt behövt vara ensam på den kvällen! Ibland borde hon tänka ett varv till före man blir sådär kaxig av att diskutera ett sånt ämne.

   Svara

    Gud vilket klumpigt uttalande. Precis som du säger, alla ensamma, fattiga, hemlösa, sjuka osv kan ju inte existera i hennes värld. 🤦🏼‍♀️

    Svara

  Men hallå?! My i all ära men Booooken är tillbaka! Hurra! Mitt guilty pleasure! Nytt år nya tookerier. Ska bli spännande att följa rättegångar och annat bus som den tookiga familjen hittar på. Tihi.

  Svara

   Nej, alltså nej. Vi har bara ett liv och det är nu och dessutom på tok för kort för att ens ägna 1 minut åt denna människa.

   Svara

   Var?

   Svara

    På Instagram! Och Mys stories. 👏🏼🙌🏼👍🏼

    Svara

  Att upprätthålla en bra relation för pojkens skull säger hon. På vilket sätt upprätthålls den bra relationen genom att hålla sveket aktuellt hela tiden. Den där pojken får inte behålla mycket för sig själv.

  Svara

   Dom har ju nu en bra relation men varför tycker du att man ska undangömma att pappan gjorde en annan kvinna gravid ungefär samtidigt som hans mamma var gravid. Och därför lämnade dom? Tycker nog att pappan får stå för det faktiskt.

   Svara

    Det har du rätt i. Pappan får stå för det han gjorde. Ett fruktansvärt svek som jag inte önskar någon. Jag tänker mer på pojken och även hans bror. Måste detta vara aktuellt offentligt för dem för all framtid. Det är ju även deras angelägenhet som de inte själva har valt. My valde det inte själv heller. Men hon kanske kan tänka lite på hur generöst hon delar med sig av andras integritet, när hon ältar sina storys.

    Svara

    Det behöver My inte underhålla för sina vänner inte heller för sin son. Hon borde berätta det för honom när hon tycker att han är mogen, kanske redan har gjort det. Men varför skriva om det i sin blogg för alla att läsa om och om igen? För vem skull gör hon det? Mår någon bättre av det?

    Svara

    Men det hade väl isf varit lika illa att lämna den andra tjejen i sticket. Han kanske kände mer för den tjejen, det kanske kändes mer rätt. Vad jag förstår så är väl de fortfarande ihop men jag kan ha fel.

    Svara

     Det är väl mer så att han kanske inte skulle ha ett förhållande med den andra tjejen. Han hade ju liksom redan ett förhållande.

     Svara

      Fast vad vet du om det, att det verkligen var så? Kanske de gjort slut innan. Men visst han kanske var otrogen och det är ju alltid fel men sånt händer, kanske den andra parten också var. Det verkade ju vara rätt mellan dem iaf för de är väl fortfarande ihop och har två barn.

      Svara

  Om inte Bianca slutar att visa sin 25-årsfest på insta så kommer jag snart vara den som ältar om hur trött jag är på att se det. Hur mycket bryr sig folk om hennes fest? Känns ungefär som att det vore Kronprinsessans bröllop.

  Svara

   Håller med, så ointressant! Men hon har väl hybris och tror att allt snurrar runt henne.

   Svara

   Lite samma med Pernilla. Tror hon är uppe i sexhundra stories snart…

   Svara

   Intressant, jag har inte sett en enda bildruta från hennes fest, vill du veta min hemlighet? Jag går inte in på hennes insta! Prova det vetja 😂

   Svara

    Haha, visste att den skulle komma. Jag bläddrar bara förbi men kan ändå reagera på hur mycket man kan instagramma sin egen fest. Sen är det väl för att Pernilla gör samma sak sol det blir dubbelt så mycket. Gillar dom i vanliga fall men just denna fest har jag sett nog av 😄

    Svara

   Och alla tokhyllar henne men inte brodern som fyllde 30 också? Märkligt av föräldrarna iaf…

   Svara

    Vad snackar du om? Föräldrarna la upp grattis till båda barnen

    Svara

    Tro det eller ej men Oliver gillar inte att stå i centrum.

    Svara

     Jag skulle inte göra skillnad på mina barn för det.

     Svara

      Förmodligen gör de inte skillnad IRL. och det är väl bättre att uppvakta sitt barn på det sätt som hen önskar?

      Svara

       Ni missar poängen och det är fine.

       Svara

      Vad menar du att det är för skillnad?

      Svara

  Min man var låg ett par gånger med sin kollega när jag var gravid och vi precis förlovat oss. Jag har förlåtit och vi är tillsammans.. familjeterapeuten sa att vi måste lämna det förgångna och inte älta om vi vill gå vidare. Jag kan inte sluta älta men vill förlåta… men genom att hon sagt så så känner jag mig dum som ältat och gör det då inombords. Tror det som my gör, att våga stå för det, egentligen är bättre…

  Svara

   Massa hjärtan till dig ❤️

   Svara

   Ja kan förstå allt det där med nya chans mm…. men shit vilket totalt svin, han borde inte vara värd att förlåta, ägna mer tid på

   Svara

   Samtidigt så måste du få bearbeta. Och jag tror att många benämner bearbetning som ältning. Smidigt för din man att ha ett proffs som säger att ni ska se framåt och släppa det gamla – det ska ni såklart för att kunna fortätta ihop, men först måste du få respekt och de svar du behöver och få bearbeta. Kram till dig.

   Svara

    Bra sagt.

    Svara

   Du får leva ditt liv som du vill, familjeterapeuten är inte allsmäktig eller expert på hur relationer ska levas.

   Det känns som att du kände dig tvingad att gå vidare trots att du inte var redo.

   Det är klart att det blir jobbigt om man drar upp otroheten, men då är det otroheten – inte ältandet – som förstör relationen.

   Det är fint att du vill förlåta, och jag hoppas att han är värd det!, du kanske behöver gå själv och prata med en terapeut – utan krav på att bära relationen. Berätta för honom att du behöver det här för att må bra.

   Sen vill jag säga att oavsett hur oförlåtligt otrohet är i vår kultur så kan bra människor göra misstag i livet eller vara självdestruktiva eller destruktiva mot andra.

   Jag hoppas att du ska må bättre snart!

   Svara

   Förlåt men att du ens kunde förlåta, stackars dig som ska behöva spendera ditt liv med nån som varken älskar eller respekterar dig. Du gör dig själv en otjänst.

   Svara

   Så om en terapeut säger att du ska stanna med ett svin som knullar nån annan gör du det? Terapeuten kanske är lika svag och gjort det så hon råder andra kvinnor att vara lika svaga. Man är inte stark om man förlåter och lever med en otrogen man, man är stark om man står upp för sig själv och lämnar. Han kommer bara otrogen hundra gånger om, just eftersom att han bevisat att du inte är tillräcklig för honom. Hans tankar kommer alltid att vandra, och bara för han ångrar sig rent emotionellt kommer han plötsligt inte se på dig annorlunda. Lämna!!! Du är för värd.

   Svara

  God fortsättning alla bloggbevakare! Nån som såg på Ivanhoe (har inte TV3)?
  Valde han äntligen rätt kvinna..? 😜 #slutaraldrighoppas

  Svara

   Nej tyvärr, han var lika korkad i år igen och valde den trista blonda bruden! Suck…

   Svara

    Att han aldrig lär sig! 🤯

    Svara

     Utsträckta men din smiley.. har aldrig sett förr. Är det hjärnan som sticker ut😱

     Svara

      Huvudet som exploderar, typ ”mind blown” tänker jag mig 🙂

      Svara

       Omg, jag har alltid trott att det är ett får 😂

       Svara

        Gubbe med rosa gul hatt ,trodde jag.

        Svara

         Jag har sett det som en pussmun och har aldrig orkat sätta mig in i vad det betyder pga totalt obegripligt

         Svara

   Ivanhoe trikåfjant valde som vanligt fel tant. Hur många chanser ska han få? Börjar lacka. 😉

   Svara

   Du vet väl att det finns en genialisk variant på Facebook där Ivanhoe väljer rätt? Sök på Ivanhoe 2.0 💃🏼

   Svara

    Ahahaha det där var ju förvånansvärt tillfredställande att kolla på, även om det bara var 20 min 😄 Äntligen closure!!

    Svara

  MM är den 3:e part som fick MU o MG att inte vara vänner längre

  O apropå MU – 26.000:- i hyra 😱😱 Kallhyra dessutom. Är det vanligt i Stockholm?

  Svara

   Magnus Uggla?

   Svara

   Men vad gjorde MM för att förstöra deras vänskap?

   Svara

    vem är mm?

    Svara

     My Martens

     Svara

      Men skriv ut namnen, vad tror ni händer?

      Svara

    Precis vad hände?

    Svara

    Kan inte vara svårt att förstöra vänskapen för två knäppgökar.

    Svara

    MG kanske helt enkelt valde henne?

    Svara

   vad är mu?

   Svara

    Monas univerdum

    Svara

   Var ute för 33200 i kallhyra.

   Svara

    Hur kommer det sig att hon säger en annan summa? Ljuger hon?

    Svara

     De lyckades väl pruta ner, förhandla. 33 låter väldigt mycket, 26 också men det är Bromma, ett dyrt område och de kan väl ta sådana priser. Kan man det så gör man väl det men det låter dyrt.

     Svara

  Carola Wetterholm ältar ännu värre!

  Svara

   Tycker nog att Carola W och Mirka (trettonbarnsmamman) får älta lite ibland.Dom gör ett fantastiskt jobb.

   Svara

    Nja, de har valt sina liv själva.

    Svara

     Du menar att Carola W valde att bli lämnad av en man som tar väldigt lite ansvar för de gemensamma barnen?

     Svara

      Vet inte tillräckligt för att kunna uttala mig om relationen, syftar på att skaffa så många barn som innebär ett stort jobb oavsett om man är ihop med sin partner eller ej.

      Svara

    Trettonbarnsmamman ältar väl aldrig?
    Carolas bitterhet vet inga gränser.

    Svara

     Mörka är fantastisk som mamma.

     Svara

      Mirka så klart

      Svara

  Vem har inte legat med sitt x! Inte jag iallafall. Men tydligen lite olika där.

  Svara

  Inget Ös idag?

  Svara

   Nej tydligen inte ni by om

   Svara

  Oj men du vet väl inte om hon använt sonen som ett verktyg i deras relation? Tycker väl inte att My alltid sett till sonens behov i första hand utan mest till sitt eget behov ofta. Sen förstår jag inte varför hon ska hyllas för att hon skriver att hon är lycklig över sitt barn vilka andra mammor är inte det och gör det bästa för sina barn. Förstår inte varför hon ska framhållas för det och varför du vill ge henne positiv uppmärksamhet med tanke på allt hon ljugit om och alla ”snedsteg/dumheter” hon gjort. När hon dessutom så desperat och beräknande söker uppmärksamhet och klick nu genom att kalla sin pojkvän ind*an och använder Book för att få klick och exponering, dessutom att hon köper 500-700 likes på alla sina ig-bilder som hon lägger upp men det uppmärksammar du inte. Ja du verkar älta och tjata om samma saker ofta, och My ältar och tjatar om vissa saker för att få mer klick och sympatier, för vinning alltså, en strategi. Och du hjälper henne med det.

  Svara

   👏

   Svara

  Jag är inget fan av My, men hade mitt barns pappa gjort så mot mig skulle jag nog ligga kvar i sängen än. Vilket jävla praktarsel och patetisk ursäkt till karl. Hoppas han får vara med om nåt lika hemskt själv…

  Har för mig att Malin Gramer varit med om nåt liknande men utan att det blev syskon för barnet. Hur kan man nånsin rättfärdiga att man går till nån annan när man har en gravid sambo?

  Svara

   Att rättfärdiga och sluta älta/gå vidare är inte samma sak. Livet måste fortgå om den inte ska gå förlorad. Och det är det sista den som orsakat eländet ska få äran för.

   Svara

   Fast vi vet ju inte vad som verkligen hänt och hur det verkligen var. Vi har inte hört mannens version utan bara Mys, och många vet att hon ljuger mycket. Han kanske gjort slut med My och inte visste att hon var gravid då. Ingen av de båda graviditeterna kanske inte var planerade utan bara råkade bli. Vad vet vi vad My gjort och hur det verkligen var? Hon vill ju ha sympatier men visst det är möjligt att det var jobbigt för henne eller så var det inte det. Han är väl fortfarande ihop med den tjejen?
   Jag vet en kille som stack och var otrogen med en tjej samtidigt som sambon låg på bb och just fött, usch.

   Svara

   Och hon ljuger så hon tror sig själv, alltid. Visserligen har G….s två barn väldigt tätt med olika kvinnor. Ja, fel av honom. Men det gick inte riktigt till så som My vill få det till. Det fanns anledning till att hon flyttade från Öland. Offerkofta xxl.

   Svara

  Lämna det bakomflutna framför dig!

  Svara

   Alla kan inte det. En del försöker älta det gamla och slita tag i andra för att återigen älta. se bara på hur den gamla patriarken blir sliten i och får slå sig loss från en påträngande kvinna som vill älta. https://twitter.com/Reuters/status/1212102373503574023
   Det är väl oftast kardinalsyndromet av det hela som ligger till grunden för just detta gripande ältande. Inte ens påven lämnar de ifred.

   Svara

  My har visst köpt sin nya studio hon flyttar till nu, hade hon nga medlemmar öht i sin ”gamla” studio?

  Svara

   Nej det hade hon nog inte, tror inte ett ögonblick på att hon hade 8 -10 klienter i veckan där som hon skrev och påstod haha, tror inte ens det var igång med träningsverksamhet där. Hon fick väl inte tillstånd att bedriva träning där men det ville hon väl inte medge utan ljög istället. Hon skrev ju för ett tag sedan att hon tyckte läsarna skulle ge henne credd för att hon inte berättat, hintat eller clickbaitat om att hon köpt annan lokal.. jisses alltså, vill hon ha credd för att hon ljugit också. Självklart var hon tvungen att hastigt skaffa annan lokal för att hon inte fick tillstånd i den andra.

   Svara

  Jag har inte heller legat med mitt ex lämnade honom efter en 5 års relation och slutade all kontakt efter ett tag prata vi igen (ser honom som en bror mer än något annat så ni förstår hur mycket tanken av sex äcklar mig) sista året innan jag lämna så gled vi mer o mer isär så var inte från en dag till en annan var mer gradvis klart jag var kär innan dess. Någon kommenterade här att det är tråkigt att inte vilja ha sex, vad är det för kommentar? Alla njuter inte av sex. Ett annat ämne typ men Samma som att jag aldrig förstått njutningen att få uppmärksamhet för att klä mig sexigt. Jag vill inte få uppmärksamhet från främmande män för vad, att jag ska vara fuckable ? Något som går över så fort sperman är inskjuten o killen lär inte bry sig så mycket som man tror heller.

  Svara

   Ok vet jag kommer få svar att ni klär er sexigt för er egen skull, så ni klär er så en pizzakväll hemma eller på en familjeträff? Varför inte vara ärliga med att det är mer än så? (Är inget fel med det)

   Svara

   Det är ju biologiskt betingat. Unga vackra tjejer ska locka män till att vilja ha sex, en täckmantel för fortplantning. Kvinnor är ofta vajrade för att gilla uppmärksamheten, jag tycker det är smart av moder natur. Har alltid känt att något är lite fel på mig som inte kan njuta av ”spelet”, jag blir lite obehaglig till mods av manlig uppmärksamhet, jag verkar ofta söka något högre som jag inte själv kan säga vad det skulle vara. Sex känns meningslöst för mig om det inte är med en själsfrände och i syfte att skaffa barn. Ibland känner jag mig som från en annan planet. 😉

   Svara

    Antagligen. Många tycker jag är vacker, och jag tycker jag ser väldigt alldaglig ut klär mig ganska täckt försöker ofta tona ned och täcka för kroppsdelar är obehagligt om någon Man skulle titta, fattar absolut inte hur man kan känna sig bekväm i det lättklädda. Men jag säger inte att det är fel jag bara snackar om hur jag känner. Sedan är män väldigt simpla, har blivit spammad med meddelanden på alla diverse sidor hur jag än vart klädd och nu snackar vi utan smink o sweatpants typ. Tror tjejer lägger ner så mycket tid för att vara fuckable när killar mest vill ha ett hål 🙂

    Svara

    Och nja kvinnor ska väl helst bara vilja ha en partner som är stabil så avkommorna överlever liksom- medans mannen sprider sin säd. Så låter väl hälsosamt? Jag är samma jag är hellre ensam i 10 år än att vara runt o flänga vill ha EN man och en vettig annars får det vara.

    Svara

     Mm precis.

     Svara

  Så länge man vill 👊🏻

  Svara

   Exakt, fattar inte vad det är för konstigt moraliserande. Ingen vet vad nån annan egentligen varit med om, klart folk får älta hur mycket de vill, det kommer sluta göra ont till slut men ingen kan säga åt dem när det är dags att lägga ner.

   Svara

    Det är kanske för att det lätt kan bli en ond cirkel, som föder sig själv och till slut tar över? Bara man har ältande under kontroll, så tycker jag det är OK.

    Svara

  My kan man inte lita på. Hade varit kul och höra Gillis version nån enda gång.

  Svara

   Ja det kanske egentligen är han som är den ”storsinta”. Visst är det svinigt om han var otrogen men vi vet inte hur det var och vad som hände. Vad vet vi om hur My var mot honom, vad hon gjort och vad som hände mellan dem två. Han verkar ju vara en bra pappa iaf och är väl fortfarande ihop med den andra tjejen och fått ännu ett barn.

   Svara

    Han har väl typ 5 barn?

    Svara

     Han har iaf 2 stora med en mamma, en med my och minst en med nya.

     Svara

    Alltså pratar vi om kroppkaks-gillis?!

    Svara

     Yes

     Svara

   Haha, tänkte på IL:s unge. Det hade varit intressant att höra, ja!

   Svara

  Kan väl älta hur länge man vill. Men om något till slut lyssnar är ju frågan.

  Svara

  Sitter här i min finaste pyjamas och känner mig som en ratad dejt. 😫

  Svara

   Hur menar du?

   Svara

    Tror personen var sugen på öppet spår kanske 😅

    Svara

  Boken is back on IG!

  Svara

   Blev blockad av ABC bruttan utan att ens ha skrivit något bara skickat en request att följa =) tror hon har en lång blockeringslista. Var ingen som hade något emot henne men hon samlar inte fans genom att blocka folk som bara vill följa

   Svara

    Hennes IG är inte privat så varför behövde du skicka en request? Och om du är blockad kan du se hennes konto genom en webbläsare så länge du är utloggad från IG i webläsare (funkar bara på dator).

    Svara

   Har det blivit fint igen efter några veckors uppehåll?
   Samma retuscherade bilder som innan ”pausen”😁

   Svara

  Jag tycker hon får älta så länge hon vill. Blev själv bedragen av min (numera fd) kille med min bästa kompis i flera månader! Det sjuka var också att vi under den tiden försökte få barn med. Det sveket är inget man bara glömmer. Särskilt inte eftersom vi har barn ihop som numera bor halvtid med skatan och han och nya halvsyskon. Skulle gärna varit utan den livserfarenheten.

  Svara

   Fy vad hemskt. Lider verkligen med dig och hoppas att du en dag kan få gå vidare.

   Svara

   Jag lider så med dig.

   Svara

  Aldrig legat med ett ex 🤷‍♀️

  Svara

   Inte jag heller. Om jag dumpar, vill jag ju inte ha sex med honom. Om han dumpar, så skulle jag aldrig i livet nedlåta mig till att ha sex med honom.
   Kört då, kan jag säga.

   Svara

  Hallå

  Svara

  Tycker det är konstigt att My kan säga att hennes djur inte bryr sig om smällare när hon inte ens var hemma vid 12 slaget? Hon var ju hos boken till 3.30 skriver hon. Hon har ju ingen aning om hur rädda de var.

  Svara

  Kan ingen berätta vad som var orsaken till att MG dumpade MM?

  Svara

   Tänk filmen, ” handen som gungade vaggan” så får du svaret varför My blev dumpad av MG.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.