Öppet Spår

Lilla Snorp fick en ny jacka igår och jag är lika snajsig som vanligt på promenaderna. 🙂

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

PSSST!
ÄR DET NÅGON SOM HAR EN SKÄRMDUMP ELLER VIDEO PÅ BIANCA DÄR HON SKRIVER ELLER SÄGER ATT HENNES FEST INTE VAR SPONSRAD AV PARTYLAND?

MAILA I SÅ FALL KONTAKT@BLOGGBEVAKNING.SE

GOD NATT GÄNGET! <3

713 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om den ena partnern vill gifta sig men inte den inte, vem ”vinner” då?

  Svara

   Ingen vinner, det är upp till var och en om man känner att man kan kompromissa med en sådan sak. Kan man det inte, så har man inte hittat rätt partner.

   Svara

    O vem vill gifta sig men nån som inte vill gifta sig. Poängen är väl ändå att man vill gifta sig med varandra?

    Jag vill ha ett förhållande med en kille, men han vill inte. Vem vinner?

    Svara

   Den som inte vill. Man kan inte tvinga någon att gifta sig

   Svara

   Ingen vinner, men man kan inte tvinga någon till äktenskap. Båda måste säga ja för att det ska bli ett äktenskap.

   Svara

   Jag stannade åtta år med någon som inte ville, eller som inte kunde säga mer än ”mjaaaaa kanske nån gång, vi får se”. Inte värt det.

   Svara

    Du menar att du hade ett långt förhållande och lämnade det för att han inte ville skriva på papper om att ni skulle ha ett långt förhållande?

    Svara

     Lite mer än så.. Luktar comittment issues.

     Svara

      Jag vill inte gifta mig, inte min sambo heller, vi har två barn och planerar att köpa hus. Har vi commitment issues?

      Svara

       Förstår inte varför man inte gör det om man ändå är så fast. Bra juridiskt. Men syftade till det hon skrev, om hans uttalanden bla.

       Svara

        Man kan uppnå samma skydd utan att gifta sig. Bara tramsigt att argumentera så.

        Svara

         Nej det kan man inte

         Svara

   Kan bägge respektera varandras vilja så vinner bägge. Kan man inte respektera varandras vilja så varför gifta sig, det förlorar ju bägge på, dåråh?

   Svara

    Fast i detta läge kan man ju inte riktigt respektera varandras vilja. Bara den ena som kan få som den vill ju.

    Svara

     Nej därför kan ingen heller vinna. Eller rättare sagt först vinner den ene som får sin vilja igenom och gifter sig med någon som egentligen inte vill gifta sig, vilket bäddar för en troligen skilsmässa. Och vid den skilsmässan ”Vinner” den andres vilja – Eller rättare sagt det finns två förlorare.

     Den enda vinnaren är illusionen i frågan om vem som vinner. På lång sikt finns inga vinnare, förutsatt att ett lyckligt äktenskap rymmer bägges fria vilja till det.

     Svara

   Jag är i en sådan relation. Jag vill gifta mig och känner att det är det naturliga steget för att liksom nå toppen av en relation och bli en familj. Min sambo kommer dock från en splittrad familj och tycker äktenskap är onödigt. I vårt fall har vi helt enkelt pratat om det. Han har fått ventilera sin oro och sina minnen från barndomen och fått förstå att jag är en individ, jag är inte hans mamma som varit gift 5 ggr och svikit hans pappa. Eftersom han älskar mig så kan han tänka sig att kompromissa och gifta sig, då det är viktigare för honom att få vara med mig än att få ”slippa” äktenskap. Min del i kompromissen är att han slipper ett stort bröllop (han avskyr vara i centrum), utan det blir vi 2 i rådhuset. I en sund relation försöker man inte vinna utan man kompromissar och pratar tills man kommer fram till en situation båda är nöjda med. 🙂

   Svara

    Så att ge sin partner ett ultimatum är hälsosamt? Gift eller göra slut. Eller så kan man respektera sin partner och inte försöka övertala den till giftemål.

    Svara

     Du inser att hela scenariot om ett ultimatum bara har hänt i ditt huvud och att LaLa aldrig nämnt det och att du inte kan utgå från att det ens fanns en endaste liten susning till att tanken någonsin skulle kunnat slå henne att tänka tanken?

     Svara

      …”då det är viktigare för honom att få vara med mig än att få ”slippa” äktenskap.”
      Han kan inte vara MED henne OCH slippa äktenskap. Låter som ett ultimatum.

      Svara

       Nej det är fortfarande en överreaktion från dig. Det kan lika gärna varit så att det var det han kom fram till och att han oroade sig för att en gång i framtiden skulle det kunna bli en dealbreaker för henne och att han valde att ta det säkra före det osäkra så att de bägge skulle känna sig trygga inför att bygga en framtid ihop utan några titt i backspegeln om vad som skulle kunnat varit annorlunda den dagen som det knakar i fogarna.

       Svara

     Fanns inget ultimatum. Men jag var tydlig med att för mig är det önskvärt att få gifta mig med personen jag älskar. Allt behöver inte vara svart eller vitt.

     Svara

      Ditt tankesätt verkar ju dock vara ganska ”svart eller vitt”. Varför är det så viktigt för dig att ni ska gifta er?

      Svara

       Alldeles för långt för att gå in på. Varför spelar det roll för dig? Bara respektera att vi har olika önskemål om vad vi vill göra i livet. 🙂

       Svara

        Du menar att bara han respekterar ditt krav och gör som du säger? För du tvingar ju honom att gifta sig, annars får han inte vara med dig. Tvingar du honom att ha barn också? Hur är det med var ni ska bo?

        Svara

       Dryga människa.

       Svara

    Det där med att nå toppen av en relation med giftermål låter lite fel, speciellt när mer än hälften skiljer sig.
    Själv tycker jag giftermål är totalt onödigt, att lixom sätta ett kontrakt på förhållandet är bara lite skumt i mina ögon. Men alla tycker olika 🙂 min föräldrar däremot har varit tillsammans 35 år och har 5 barn. Dom är inte gifta men lika kära fortfarande och har nog endå nått toppen av sin relation.

    Svara

     Ja man ser ju olika på äktenskap. 🙂 Jag är väl positivt färgad av mina föräldrar som varit gifta i 40 år och är så fina ihop. Det där med skilsmässa, jo klart jag vet att många skiljer sig men tja, många håller även ihop? 🙂 Jag hade aldrig velat gifta mig bara för att. Aldrig varit förlovad trots ett par relationer bakom mig. Utan handlade just om att jag faktiskt träffade min stora kärlek. Vill lova honom evig kärlek och det är vad giftermål betyder för mig helg enkelt.

     Svara

      De hade väl varit ihop lika länge utan ett papper?

      Svara

     Det är dock inte totalt onödigt ur juridisk synvinkel. Där är det tyvärr väldigt nödvändigt om man har gemensamma barn och börjar kolla ägodelar och arvsrätten.

     Svara

   Vinner? Den som får som den vill är den som inte vill gifta sig. Skulle du säga ja om du inte ville? 🤔

   Svara

   Den som inte vill. Tycker det blir så skumt annars.

   Svara

   Det beror på anledningen tycker jag. Min man ville inte ha ett bröllop, det ville jag.
   Båda ville ha de juridiska fördelarna ett äktenskap ger. Det blev en enkel ceremoni bara vi och två vittnen. Jag fick inte som jag ville men jag fick min man. Det var viktigare än en stor fest.

   Svara

   Det blir väl samma som att den som inte vill ha (ett till) barn vinner. Om det inte går att få över hen på sin sida. Just ett bröllop kan ju gå att kompromissa kring eventuellt. Tex vill hen kanske bara inte ha ett stort. Eller ens gäster. Barn är ju isf värre att kompromissa om.

   Svara

    Det där med att kompromissa om barn verkar så otroligt jobbigt. Jag är lite halvt i den sitsen. Är 25 och vill börja försöka nu i år (alltid velat ha barn relativt tidigt), men min sambo tycker att allt innan 30 egentligen är tidigt/för tidigt. Vi har pratat om det och det kan gå att lösa med någon slags kompromiss, att det blir lite under 30. Jag hoppas att detta är en fråga som kanske mognar hos honom, för jag vill absolut inte pressa honom till föräldraskap, men vill samtidigt inte vänta 5-7 år och sedan kommer han på att han fortfarande inte vill/är redo och skjuter upp det mer. Om en sådan dag någonsin skulle komma så är jag rädd att det skulle ta död på vår relation eftersom jag inte skulle känna att jag får vara med i bestämmandet i hur mitt liv ska se ut. Svårt det där när det inte riktigt finns någon garanti.

    Svara

     Förstår ditt tänk, absolut! Frågan jag skulle vilja ställa till din sambo är då att varför han tror att det är bättre att skaffa barn vid 30? Varför just 30? Vi fick vårt första barn när jag va 26, en lagom ålderstecken jag och jag han. Med ett barn till innan jag blev allt för gammal, fick nr vid 30. Förstår inte (mina tankar) varför man ska skjuta på en sådan sak om man ändå vill ha barn sen, livet kan ju ta tvära kast och något kan hända dom gör att man ej kan gå barn längre eller som du säger, om han ändrar sig..? Sen vet ni ju faktiskt inte hur lätt det är för er att bli gravida,,

     Svara

      Jag håller helt med om dina tankar! Tänker också att det är dumt att vänta om man ändå vill ha barn. Vi ska prata mer om det, i lugn och ro, och då ska jag försöka förmedla hur jag känner. Jag ser bara fördelar med att börja tidigt. Som du säger vet vi inte ens om det kommer vara lätt att bli gravida (det kanske inte ens går och det lär inte bli lättare med tiden heller), livet kan kastas om helt som förändrar förutsättningarna och min kropp blir inte direkt yngre med läkningsprocessen och allt som hör till. Är nervös nog över hur min kropp skulle hantera en graviditet redan nu med tanke på en del problem med kroppen som jag har och det lär väl inte bli bättre om 5 år. Jag skulle nog bli helt tokig om jag tvingas vänta och sedan visar det sig att jag kanske inte kan få barn. Jag skulle nog klandra honom för det, att det kanske skulle fungerat om vi började i tid, hur hemskt det än låter. Om jag har förstått min sambo rätt så tror jag att han är rädd att bli av med sin ”frihet”. Att han kanske inte är redo att göra vissa uppoffringar som ett barn kanske kräver. Blir bara trött för ibland känns det som att han är typiskt tvärsäker på sin sak och sedan kan något skita sig, och då blir hans reaktion lite ”hoppsan”. Jag är rädd att barnfrågan kommer bli så. Tack för ditt svar!

      Svara

      Har iofs redan sagt detta till honom. Att vissa saker kan hända som gör att vi kanske inte kan få barn om ett antal år. Hans resonemang är att ”vi inte borde skaffa barn av rädsla”. Känns som att han inte lyssnar på det jag säger. Jag vet att jag vill ha barn och det är en livsdröm jag inte vill prioritera bort eller riskera. Därav min starka vilja att börja nu. Jag är redo. Vi har inte pratat supermycket om exakt tid att börja, men när jag tog upp det här med honom så var det tidigare än vad han trodde, även om han vetat att jag antagligen kommer vilja ha barn tidigare än vad han vill. Det är en väldigt svår sits.

      Svara

       Chanserna att bli gravid som kvinna när man är över 30 är rätt små…. Att vänta om ni vet att ni vill är alltså inte ett jättesmart drag.

       Svara

   1.5 eller 2 eller 1 plus ett.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   alla kärleksförhållanden livshistoria är förmodligen liknande här, varje förhållande upplever olika slags problem i varje livsfas. Min make föll i en affär med en annan kvinna på sin arbetsplats och övergav därmed mig, vägrar att plocka upp mina samtal ibland inte fler textmeddelanden med alla möjliga ursäkter, jag märkte att hans kärlek till mig minskar och han sökte skilsmässa. Alla dessa förhållande problem jag gick igenom i mitt äktenskap i mer än 6 års äktenskap hade vi två härliga barn. Jag älskar min man så mycket att jag vill att saker ska fungera för mitt äktenskap eftersom jag värnar om mitt hem och jag gjorde allt för att göra mitt hem bland framgångsrika hem. Jag sökte på internet för att hitta lösning från äktenskapsrådgivning och astrologer hur man skulle få ett äktenskap att fungera. Jag läste vittnesbörd om bra kommentarer från en dam som heter Jennifer, från Los Angeles, USA av amerikansk medborgare. hon delade ett vittnesbörd genombrottet för vittnesbörd om hur hon hittar verklig kärlek efter 12 års separation i äktenskapet. Damen på inläggskommentaren sa att en seniorprofet från Oduduwa Temple kärlek-astrolog hjälpte till att stava som gjorde allt möjligt i hennes liv idag, hon gav också ut e-postkontakten till den här Profeten, med den e-postadress jag kunde skicka ett meddelande till Senior Profet för hjälp och faderliga råd för att föra tillbaka min man hem. Han sa till mig att han kan hjälpa mig med en kärlek, jag förstod inte så mycket bättre förrän på sistone när det började fungera som han har sagt. Jag följde noggrant anvisningarna för hur man skulle äta lunch med några andra små föremål som jag fick instruktionerna om att bli redo. Jag gjorde som han sa och två dagar efter spellunchen fick jag ett telefonsamtal från min make Anderson, och han sa att han skulle vilja se mig så vi kunde prata, sa jag ok … sen senare på kvällen får jag ett textmeddelande med adress för plats för en middag med Anderson, jag möter möten och vi pratade, han ber om ursäkt och han var redo att få saker att fungera som en lycklig familj. Det händer allt som en överraskning för mig eftersom det verkligen fungerade och jag var så förvånad som wow … är det här för verkligt, jag kallade Dr.Oduduwa Senior Profeten som lunchen trollformuleringar på telefon. Jag ringde honom för att uppskatta honom och sedan dess är mitt äktenskap välmående, fredligt kär. Jag är glad att min familj är lycklig och allt fungerar bra än någonsin tidigare. Alla dessa hade inte varit möjliga om inte hjälp av överste profeten Oduduwa. här är hans personliga e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

   Svara

  Kan alla snälla bara sluta äta apelsin i kollektivtrafiken?! Luktar så vansinnigt starkt och illa 🤮

  Svara

   apelsin doftar ju underbart!🤯

   Svara

    Njäe fy! Det luktar så starkt att jag får svårt att andas i direkt närhet. Om någon på jobbet börjar skala en apelsin går jag alltid därifrån

    Svara

     Haha, vad sjukt.
     Ibland när jag känner mig likgiltig och känner doften av apelsin händer det något i min själ. Små känslor av lycka sprider sig inuti min kropp! 😛

     Svara

      Men gud, hur är det ens möjligt? 😅

      Svara

      Jag med! För min del är det för att doften av apelsin påminner mig om julen 🙂

      Svara

   Det luktar ju såå gott! 🙂

   Svara

   Näe, du är nerröstad. Apelsin luktar gott. Varm banan däremot, eller gud förbjude ett varmt ägg! DET borde förbjudas.

   Svara

    Hur ofta känner man doften av varm banan? 😅

    Svara

     Typ varenda gång någon bredvid i kollektivtrafiken envisas med att ta upp en.
     När ska folk förstå att bananas are for monkeys!?!

     Svara

      Alltså håller helt med dig! Kan fan inte fatta folk som äter banan?! Det luktar illa, smakar äckligt och konsistensen är fruktansvärd.

      Svara

       Jag älskar banan! Människor är olika. Btw hur länge är man satt på modd! Någon som vet? Det är knepigt att svara någon när det tar en timme el två innan kommentaren läggs upp.

       Svara

      Alltså helt med. Hatar banan och särskilt i kollektivtrafiken. Eller i omklädningsrummet på gymmet. Vem gör så?? Vidrigt.

      Svara

    Äggmacka, salami och fisk borde vara förbjudet i kollektivtrafiken

    Svara

     Ja eller typ cheeseburgare från McD bläää. Fattar inte att folk vill äta på tuben öht. Hade hellre stått ute/tagit en parkbänk alltså

     Svara

      Vi som bor i Skåne åker tåg i typ 1 h och det går 2 tåg i timmen. Finns liksom inte alternativet att ta nästa 😂

      Svara

       Välkommen till Norrland. Ett alternativ om dagen. Ät eller dö. Typ.

       Svara

      Hahaha tuben 😂 #nollåtta

      Svara

     Satt på tunnelbanan framför en kvinna som åt tonfiskmacka med ägg. Luktade så starkt att jag hade smaken på tungan. Hob märkte väl min avsmak så hon tittade på mig och räckte över mackan och sa, vill du ha en tugga? Hahaha fett ofräsch men lite roligt bemötande.

     Svara

     Åkte ett fullproppat Öresundståg föra årets nyårsdag. Det stank av svett och sprit och mitt i smeten satt en glad jävel och doppade bröd i hummus…. tack som fan

     Svara

   Det luktar ju gott! Dock förstår jag inte varför man ska äta sånt som kladdar i kollektivtrafiken… Satt bredvid ett barn som åt vattenmelon förra sommaren det är ju inte direkt enkelt att få bort såna fläckar 😲 lyckligtvis hade jag (fejk)skinnjacka på mig, så det går ju att torka av.

   Svara

   Samt kebabtallrikar, varmkorv med räksallad, hamburgare osv.
   Du KAN hålla dig tills du kommer hem, du överlever!

   Svara

    Gör folk sånt?! 😱

    Svara

     Aldrig sett.

     Svara

    Jag satt bredvid en gubbe på tåget som åt en ägg och tonfisksallad. Lovade mig själv där och då att aldrig utsätta ngn annan för den doften. Det var brual! 😅🤢

    Svara

     😂🙈 Påminner mig om familjen som tagit med kokta ägg på en flygning 🤢 Fem personer skalade ägg på 10.000m höjd! Hade det funnits en fallskärm ombord hade jag gladeligen hoppat!

     Svara

      Haha, vilken mardröm! 😂

      Svara

   HATAR lukt av apelsinskalning, kan liksom inte med den skumma lukt som uppstår just vid skalning.
   Trodde jag var unik men då är vi två.
   Förstår att det är vanligare att uppskatta lukten, själv vill jag bara kräkas.

   Svara

   Var med om en äcklig sak i kollektivtrafiken.En gubbe hade med sig en stor säck pant med ölburkar på tåget ( ej avsköljda för det stank ) från Eskilstuna till Katrineholms och jag satt i andra delen av tåget och det fanns en dörr mellan oss ändå stank det i hela tåget. Gick på toan i delen av tåget han satt i och såg påsen o ba skakade på huvudet. Kunde han inte pantat i Eskilstuna?

   Svara

  Hur hittar man en kk?

  Svara

   Tinder. Var tydlig med vad du är ute efter. Annars kan väl ett ons lätt bli en kk?

   Svara

    Men om jag inte har några ons då? Hur skaffar man liksom ett

    Svara

     Går ut på krogen och ser villig ut. Jättelätt. Skratta mycket o se glad ut.

     Svara

      Hur ser man glad ut?

      Svara

       För mig kommer det naturligt, men va lite lagom flamsig o dra på munnen

       Svara

       Hitta nån som du tycker är snygg, se till att få ögonkontakt. Håll kvar ögonkontakten lite för länge några gånger och vips har du någon som kommer fram och flirtar med dig.

       Svara

        Precis så. Sen när det är dags att gå frågar du om personen vill med på efterfest. Jag har frågat en kille ”vill du ligga” med glimten i ögat. Han hånglade upp mig och vi tog en taxi. Brukar inte vara så svårt. Är sexet bra lär ni ju vilja ligga fler ggr. Är du kille och tror det är svårare än så kan du ju gör klassikern att skoja om det. Säger hen nej är det ett skämt men inte om hon säger ja 😅

        Svara

      Läste fel först, läste ”skogen” och tänkte, så märkligt att gå ut där och se glad ut och ragga?!? 😂

      Svara

     Tinder, skrev hon ju.

     Svara

      Berätta mer! Hur brukar ni skriva till folk

      Svara

       Jag har varit i ett förhållande aslänge och blivit dumpad rätt nyligen så vet absolut inte hur man raggar längre

       Svara

       För att få en kk? Du skriver att du är ute efter sex. Är sexet bra kan du höra av dig igen och säga att du inte vill ha något seriöst men vill ses för att ha sex.

       Svara

       Men jösses tjejer, det är ett pervo som skriver.

       Svara

        Nämen gud, nej faktiskt inte 🙂 Är en 20-årig tjej som behöver lite advice bara hahah

        Svara

         För att veta hur man ser glad ut?

         Svara

         När jag hade tinder så brukade jag väl typ skriva precis som vanligt med folk och sen så brukar väl frågan vad man är ute efter komma upp efter en stund och efter det så är båda medvetna om vad den andra är ute efter och man kan ses om båda vill typ

         Svara

   Bodycontact

   Svara

   Tjejer eller killar du söker? Är det en snubbe så gå ut på krogen, smek en kille på benet alternativt ryggen så är han din 🤣 Skämt o sido… Nej det är sant, gör så.

   Svara

    Funkar definitivt. Eller bara att konstatera att jag vill ligga med dig. Man behöver inte ens böja sig fram och sexigt viska det i örat. Man kan bara säga det rakt ut. Aldrig fått ett nej😂

    Svara

     Ja de är för jävla enkla killar. Men förstår man kan tro att det krävs mycket mer men icke!

     Annars tinder och bodycontact. Då kan man få nya ligg varje dag om man vill.

     Svara

  Tack för att ni ger mig och andra något att läsa under varje Öppet spår😘

  Svara

  Jag har haft ett otroligt hårt och jobbigt liv hittills. Så pass att till och med de psykologer jag har träffat tror att jag hittar på när jag berättar om åren som har gått.
  Allt som jag har gått igenom har präglat mig som person och jag gillar inte hur jag har blivit.
  Istället för att vara glad, positiv och sprallig har jag med de här erfarenheterna blivit cynisk, bitter och pessimistisk.
  Hur tar jag mig ur detta och får en gladare bild av världen igen?

  Svara

   Vet ej om det här är en bra idé elle inte, men kanske kolla på filmer/serier som visar den fina sidan av livet? Då kanske du kan hitta några karäktarer som du vill ta efter?
   All kärlek till dig ♡

   Svara

    Tack för tips! Jag älskar att läsa feelgood romaner för att försvinna in i lyckliga rosa fluffiga liv ett tag. Säkert att filmer och serier i samma anda skulle ha samma effekt ❤️

    Svara

     Se its always sunny in philadelpia

     Svara

   Känner igen mig så mycket. Psykologer jag pratar med blir alldeles förfärade. Jag har blivit typ apatisk. Nästa vecka tänker jag faktiskt söka medicinsk vård, något jag i det längsta motsatt mig ”inte fan ska jag knapra lyckopiller”. Men den jag är idag är inte mitt rätta jag. Hoppas jag kan bli hjälpt.

   Svara

    Ofta gör antidepp en inte lycklig men kan få en att ta tag i de saker man behöver för att må bättre. Promenera, träna, äta och sova på fasta tider, konfronteras med sina traumanoch förhoppningsvis finna frid i vad som hänt och kunna lägga det bakom sig. Kombinationen av ssri och kbt är väldigt bra! Tänk bara på att man initialt mår sämre och får konstiga symptom som senare försvinner. Brukar ta ca 14 dagar efter varje dos höjning. Och att alla preparat fungerar inte för alla. Hjälper inte vanliga SSRI kan man med fördel prova venlafaxin eller voxra. De går på fler signalsubstanser.

    Svara

     Beroende får man ju inte säga, det ska heta utsättningsymptom! Viktigt som fan tydligen, även om många upplever just beroende. Har verkligen antalet deprimerade sjunkit med all denna konsumption av SSRI, SNRI osv? Det råder delade meningar om det.

     Har själv testat några och utsättningssymptomen var fullständigt odrägliga & såg det helt otänkbart att ha dem under en flera månaders lång utsättningsperiod. Slutade med en gång och har aldrig saknat något sådant igen. Och utsättningen blev värre men tack och lov mycket kortare.

     Svara

     Ja, men exakt. Hur ska jag komma ut på promenad om jag bara sitter och stirrar rakt framför mig. Och jag som älskade långa promenader förr om åren.
     Har också hört att det kan vara tufft i början, hoppas jag kommer till en läkare som kan gå igenom de olika alternativen så att man förstår, och som är engagerad i att man gör rätt val. Tack för råd ❤️

     Svara

   Därför man inte ska älta det förgångna! Förträng, glöm bort och se framåt. Det som har varit har varit och inget man kan påverka alls . Uppskatta saker, som att man finns i liv. Solen ,regnet , gräset osv

   Svara

    Sen jag blev hypokondrisk så har jag börjat uppskatta just framtiden och slutat älta det som varit.

    Svara

    Fast jag ältar inte så mycket egentligen. Mer att jag inte ser det fina och positiva runtom mig, att jag inte tror på lycka och glädje typ. Sedan tänker och ältar jag inte speciellt det som har hänt, tänker mest på framtiden och att den inte har något ljust att bringa 🤷🏻‍♀️

    Svara

     Börja träna svinhårt och försök tvinga fram endorfiner då? Du låter ju bara deprimerad. Så jag tänkte då jag var det. Inget är värt någonting och inget spelar någon roll.

     Svara

      För mig räckte det med 45 min promenad om dagen 👌

      Svara

     Jo så länge du låter det förgångna påverka dig och din framtid negativt ältar du. Du tänker och ursäktar ditt mående på det förgångna och därför kommer du inte framåt . Släpp taget och se framåt . Forma ditt egna liv , du har valmöjlighet att göra det. Se framåt och inte bakåt

     Svara

      vet Inte vad du menar med att det påverkar mig och min framtid. Jag känner mest att det påverkar vem jag ÄR, inte vad jag gör. Att min personlighet har förändrats.

      Svara

       Jo jag förstår det, har själv haft ett ganska tragiskt liv och det har format mig men har ändå insett att jag tidigare, då jag var sjukare i min depression än vad jag är nu har kommit med ursäkter till varför jag är ’som jag är’. Och det jag typ har försökt pränta in är ’är detta en ursäkt?’ och försöka att call’a mig själv på mitt eget beteende.

       Fråga mig själv varför jag tänker si och så. Sen tror jag också på att omge sig med positiva människor. Umgås med dom som du vill vara som.

       Svara

        Men herregud alla är olika. Bra för dig att du hade energin till allt det där. Depression är ett spektrum och är det illa kan du inte hitta energin till ett skit

        Svara

         Har ju inte alltid haft det. Har haft flera depressioner, dom kommer alltid illbaka och försvinner alltid. Från 16-30. Det enda jag lärt mig med tiden är just det. Försök att inte ursäkta dig själv. Jag har dock haft turen att ha en stöttande pojkvän som slitit mig ur sängen och lovat att det blir bättre om jag bara kommer ut, vilket det blivit.

         Men som sagt, det är ett tips från en som kommit ur flera depressioner, jag säger inte att det är lätt precis.

         Svara

       Usch, känner så med dig. Är i en liknande situation själv, har allt på pappret men är inte lycklig. Brukar skoja om att jag är död på insidan på jobbet (har ett väldigt krävande arbete inom social sektor), men jag menar det. Tycker många här bara skriver påhopp och inte försöker hjälpa – strunta i dem! Jag äter medicin och har provat samtal. Har läkartid framöver och ska be om sjukskrivning. Har inga konkreta tips men bra serier, promenader, simma, fika och sånt får mig att uthärda mörkret. Finns något sånt för dig? Eller någon? Kram!

       Svara

     Tycker att du fått lite skumma svar här. Först – ledsen att du varit med om så mycket jobbiga saker. Fortsätt att söka hjälp – kanske inled samtal med nya psykologer m att berätta om hur du upplevt tidigare möten? Relationen och förtroendet med psykologen/psykoterapeuten är superviktig! Och sen till dom tråkiga, uppenbara sakerna som du redan vet – fysisk aktivitet, mat (näringsrik), sömn, vatten, någon typ av social interaktion. Försök att bocka av dessa, men var inte för hård mot dig själv om det inte blir exakt som planerat. Håll ut, saker kan bli mycket bättre.

     Svara

      Men alltså ok? Vad är det för fel med de andra svaren än dina? Tycker alla svar har varit relevanta, sen får ts välja vilka som passar bäst. Ta små råd av alla.

      Svara

       Folk här verkar inte fatta vad depression är dock

       Svara

        Jodå, men dom säger saker till en deprimerad människa som den inte vill höra. Deprimerade människor vill bara att folk ska förstå att dom mår skit och säga att det blir bättre. Det ville jag med under mina depressioner. Svaren är dock ändå relevanta även fast dom är jobbiga att ta in då man bara mår skit.

        Svara

     Men det vet du ju inte. Vad som händer i morgon får du ju se i morgon.

     Svara

   Hur är människorna du umgås mest med? Har du något i din närhet som är precis så som du själv önskar vara. Jag är också ett mörker sedan början av förra året men jag försöker umgås mest med de som ger mig energi (utan att jag tynger ner dem)

   Svara

   Oj den här kommentaren skulle kunna vara skriven av mig! 😯 För mig har antidepressiva hjälpt mycket samt att rannsaka sitt liv och rensa ut t.ex följer inte konton som får mig att må dåligt. Serier är också en bra go-to, skönt att fly in i en annan värld och ibland få tänka att man har det bra ändå. Öva tacksamhet, det måste komma från dig och inte vara beroende av andras gillande.

   Svara

   Kära blomma, bra saker kommer att hända dig med. Bra saker är på väg till dig i 2020. Mycket bra saker är på väg.❤️
   /För att natten är som mörkast innan gryningen. Men ny är ny dag på väg.

   Svara

  Tror ni det blir ett WWIII detta år?

  Svara

   Nja, varför just detta år?

   Svara

    Följt med i nyheterna senaste tiden? 🤔🤔

    Svara

     Du behöver inte vara dryg.

     Svara

      Var helt ärligt inte menat som drygt utan mer med glimten i ögat men man pratar ju inte alltid samma emoji-språk! Tyckte det var lite kul att du ba ”njaaeee” och verkade tycka att personen som frågade tog idén ur luften när det dock händer ganska mycket i världen just nu som skulle kunna leda till ett tredje världskrig inom kort. 🤷‍♀️

      Svara

       Jaha förlåt 😳 nej alltså jag menade mest att det alltid händer skit hela tiden, är ju ofta USA håller på och ska peta spaden i ögat på nån annan stackars liten puttinutt som måste hämnas typ. Tror att vi som människor är bra på att tro det värsta bara 🙂

       Och ett mysterium varför vi låter presidenter och annat löst folk sitta kvar i sandlådan.

       Svara

     Nej, följer sällan nyheterna.

     Svara

      Dumt.

      Svara

       Hittills har det fungerat utmärkt.

       Svara

       Vad har du gjort med all kunskap du fått på nyheterna?

       Svara

        Allmänbildning…?

        Svara

    TA BORT VAFAN

    Svara

     Vad är det?

     Svara

      Bild på generalen som dödades….

      Svara

     CAMILLA SNÄLLA AGERA

     Svara

   Tänkte samma för en stund sen, bland annat med tanke på Trumps upptrappade konflikt med Iran. Bland annat….!

   Svara

   Nej, det blir inte.

   Svara

    Hur vet du det?

    Svara

     Sunt förnuft. Men fortsätt läsa DN du.

     Svara

      Jag läser inte DN men if you say so.

      Svara

   Är väl egentligen redan igång, om man ska gå efter vad innebörden är. Men krävs ju att presidenten säger att det är det. Men sure, varför inte.

   Svara

   Nej, det är skrämselpropaganda och Trumphat.
   När han ville dra tillbaks trupper då var det skandal, han lämnade de stackars folken i sticket.
   När han går in med trupper nu är han livsfarlig och kommer starta WW3.

   Svara

    Att lönnmörda en militär ledare är dock ganska grovt..

    Svara

     Det var ju betalningen för attacken på ambassaden. Usa hämnas alltid tiodubbelt. Obama lönnmördade ofta. Mer än Trump gjort hittills.

     Svara

    Två helt olika situationer vilket du skulle fatta om du faktiskt läste lite nyheter. Men du är väl en sån som tycker han är bra för att han är anti-PK.

    Svara

   Jag har i alla fall tänkt tanken – det var när Boris Johnson blev vald. Tänk om alla våldsbenägna psykopater får för sig att omfördela lite … det är fan hemskt hur många av dom som ansvarar för världspolitik just nu. Och sen klimatkatastrofer på det.
   Skulle det hjälpa att uppmana till att föda döttrar tror ni?

   Svara

   WWll måste ta slut först 😘

   Svara

   Hur skulle Sverige påverkas av ett tredje världskrig tror ni?

   Svara

    I sklle få sämre mat..fattigare..men inget mer..precis som ww1 och ww2.. Sverige är hålla alla om ryggen landet vi öppnar alla hål för alla

    Svara

     Sverige hade kunnat vara självförsörjande på mat idag om vi inte importerat billig skit från utlandet som tvingat svenska bönder att lägga ner sina verksamheter. Skandal i mitt tycke.

     Svara

     Folkhälsan lär dock aldrig ha varit bättre än under andra världskriget. Socker,kött, fett och alkohol var ransonerat, liksom bensin. Alltså åt/drack man mindre onyttigheter och var tvungna att gå eller cykla om man skulle någonstans. Maten var inte sämre, men mindre varierad.

     Svara

  Hur vet man om man fortfarande älskar sin pojkvän på riktigt eller bara är bekväm och gillar tanken av att ha en pojkvän?

  Svara

   Om du föreställer dig framtiden precis så som du vill ha den, är han där eller inte?

   Svara

   Man funderar och funderar lite till. Jag trodde jag älskade min pojkvän, tog slut för någon dag sedan och jag känner mig lättad. Insåg nu efteråt att jag var mer kär i tanken på vad han kunde vara och älskade den han var när vi träffades. Levde helt enkelt på hoppet att han skulle förändras till sitt gamla jag och undvek ett uppbrott pga hur jobbigt allt är med det praktiska. Sorgligt också förstås att det inte blev som man hade hoppats.

   Svara

    Kunde varit jag som skrev det där. Är mycket lyckligare nu med livet och allt runt omkring. Trodde det skulle vara det svåraste jag någonsin skulle göra men efteråt lättade sexton tusen ton från mina axlar och jag kunde äntligen andas igen.

    Svara

     Längtar tills jag också är där. Mår bra när jag inte är hemma och kan tänka på framtiden. Men här hemma ser jag bara nuet och allt kaos som väntar med huset och banken osv. Tung så här i början men än så länge har det bara känts som att det är rätt beslut åtminstone.

     Svara

   Tror du svarade på din egen fråga…..

   Svara

   Om man undrar så älskar man honom förmodligen inte. (Om man undrar dagligen alltså o inte bara när man har en dålig dag, en svacka eller liknande)

   Svara

   Om du ställer dig frågan på det sättet är det väl tveksamt om du älskar honom.

   Svara

   Man kan ju se hur det känns om man är ifrån varandra ett tag. Saknar man personen? Jag känner att jag älskar mig man för när något händer som är roligt/konstigt/jobbigt/irriterande så vill jag alltid berätta för honom. Vem vill du berätta saker för?

   Svara

  Är det stor skillnad på att ha två eller tre barn?

  (förutom att fler barn är sämre för miljön såklart, och nej jag kan inte ta detta på familjeliv istället. Bra nu slipper vi prata om det)

  Svara

   Om man skaffar dom tätt intill varandra blir det nog svårt, äldsta barnet kanske känner sig lite ”utanför” och blir avundsjuk på sina syskon? Själv är jag äldsta barnet och har två små bröder som jag är betydligt mycket äldre än, då var det så att mamma och pappa tog hand om varsitt barn typ. Hade inga problem med det dock. Blir nog roligare för barnen med fler syskon

   Svara

   Ja! Har tre barn varannan vecka. Veckorna vi bara har två barn är rena semestern. Barnen är födda 2013, 2014 och 2016

   Svara

    Oj! Någon har legat i!!

    Svara

     Gissar att alla tre barnen inte är gemensamma så därav blir barnen tätt, inget konstigt med det..

     Svara

      Dumma mig, jag tog för givet att alla barn var Anonyms

      Svara

       Har också barn födda 2013, 2014 och 2016. Den största skillnaden är när man går från 0 till 1 barn. Efter det spelar antalet barn rätt liten roll. Det dumma med 2 är det klämda mellansyskonet man aldrig hinner med.

       Svara

     Mja skiljer nästan två år mellan 1an och 2an. Födda januari 2013 och december 2014

     Svara

   Jag har 3 barn och tycker att det är stor skillnad på 2 och 3. Faktiskt. Man har liksom bara 2 händer.. Men med det sagt så har jag väldigt tätt mellan mina + är ensamstående! Är man 2 vuxna + har några år mellan barnen så är det nog lättare.

   Svara

   Undrar också. Tänker på en eventuell trea varje dag…. hit or shit?

   Svara

    Hit!! Fick vår förra året. Tätare mellan ettan å tvåan å sen ett lite större glapp på fyra år.

    Svara

   Ja! När de kommer upp i ålder för sporter (6-7) och dessa blir mer seriösa (9-10) kan det bli sex träningar i veckan, plus cuper och sammandrag. Lägg till läxa och kompisar på det. Småbarnsåren är fan piece of cake jämfört! Träningarna är ofta samtidigt eller skarvar över varandra. På olika sidor av stan 🖕🏼Våra barn har fått välja en sport/aktivitet pga tids- och orkbrist

   Svara

    Detta är anledning till att det förmodligen inte…eller kanske…inte blir ett fjärde barn. Nu går alla tre på förskolan och bara den äldsta har aktiviteter. Nästa år är det mellanbarnets tur att börja.. haha vilken cirkus det kommer bli.

    Svara

     Haha ja om ni har tre redan så kan jag bara säga håll i hatten 😅 Jag vet inte huuuur många träningar jag varit på plats för på fel dag och fel plats, ja nästan med fel barn. Och tränarna i alla aktiviteter räknar med föräldrarnas brinnande engagemang som att den sporten är den enda inom familjen och att de tränar elitidrottare 😵 Det ska säljas, bakas, stå i kiosker osv, samtidigt som en annan unge har match på andra sidan stan. Längtar tills ungarna når moppe-åldern! 😅

     Svara

    Men alla barn spelar väl inte fotboll 🤔 finns väl andra intressen som är max en gång i veckan tex.

    Svara

   Allting i samhället är utformat för familjer med två vuxna och två barn. Varenda jäkla ”familjebiljett” som finns överallt är 2 vuxna och 2 barn. Inte för att det ska avgöra saken om man skaffar en trea… men med tre barn blir allting (mat, kläder, aktiviteter, resor) mycket dyrare. Det blir inte lika dyrt att gå från 1 till 2, som från 2 till 3.

   Svara

   Ja, enligt forskning adderas tidsstressen och det blir inte mindre med tiden heller utan bara annorlunda. Kvinnor lurar sig själva och vill ha den där instagramvänliga högen av barn. Men att få barn är faktiskt en form av hjärntvätt för att de är så gulliga (ett tag). Den psykiska hälsan förbättras lite efter första och försämras jättemycket redan efter andra enligt en stor australiensk undersökning.

   Svara

    Förstår, min tvåa driver mig till vansinne! Första, lätt som en plätt, andra, bra till en början men oh my god, den viljan och ilska personligheten ger mig magont varje morgon! Älskar henne gränslöst men hon kan få mig att må piss vissa stunder.. så en trea, hell no! OBS OBS OBS!!! Jag älskar mina barn!!! Över allt!
    Min svägerskas ord efter deras trea ekar ännu i mina öron; ”skaffa INTE en nr tre..,”

    Svara

    Stämmer inte alls här. Nr1 var det absolut största förändringen. Nr2 bara flöt på. Det beror på ens egna uppoffringar när man får barn, speciellt i början och på barnens personlighet. Väldigt mycket på personligheten.

    Svara

   För oss var den stora chocken att gå från 1 till 2 barn. Att skaffa ett tredje var ingen större skillnad för oss. Största skillnaden var för barn nr 2 som fick byta identitet från minstingen till mellanbarn…

   Svara

   Jag har en jättehemsk och elak teori – att de som skaffar en trea inte var tillräckligt nöjda med tvåan (kön, personlighet eller vad som helst). Eller saknar en bebis när barnen kommit in i skolåldern.

   Svara

    Hemsk och elak, snarare rimlig ändå. Får jag en flicka nästa gång(har en grabb) kommer det ju skava, blir väl en tredje då med hoppet om en tjej. Man måste ju vara ärlig.

    Svara

     Pojke nästa gång*

     Svara

    Tydligen är det vanligare att familjer som fått två pojkar skaffar ett tredje barn än familjer där det finns två tjejer. Dvs folk vill försöka en gång till för att få en flicka men inte för en pojke (lika ofta).

    Svara

    Stämmer inte als hos oss 😋

    Svara

    Mannen vill ha en av vardera, så jag hoppas på en tjej till nästa gång så jag kan få tre barn😉

    Svara

    Tre är ju idealiskt, två för att ersätta föräldrarna och den tredje så befolkningen har nog med skattebetalare i framtiden.

    Svara

     Läser du någon kurs av Cristian Norocel?

     Svara

  Himla snajsig jacka, var är den ifrån? Mvh också staffe mamma <3

  Svara

   Arken Zoo!😁

   Svara

    Tack <3 köpte en nyligen på CRT som jag ändå är nöjd med, men den är enfärgad, liiite tråkigt ändå.

    Svara

  Kille som blir sur för man inte svarar på sms direkt? Jag har träffat en kille 2 gånger på dejt ute. Vi har haft kontakt mellan gångerna, smsat och han har ringt mig. Han frågade igår om jag ville ses idag, jag sa att jag höll på att bli sjuk så om vi kunde hålla det lite öppet vilket han sa ok till. Idag vid lunch skrev jag att jag inte var helt 100 och om vi kunde ses på måndag istället. Han svarar att det är ok och om han kan ringa mig senare. Jag somnade efter jag smsade honom så jag hann inte se hans sms och när jag vaknade 3 timmar senare hade han bombat mig med sms och han var arg för jag var så seg på att svara. Nu är han assur och vill inte prata med mig även fast jag förklarat att jag somnade. Vafan är detta? Aldrig varit med om något liknande. Ska man ens fortsätta dejta killen?

  Svara

   Nej, det ska du inte.
   Bort med skiten.
   Han måste ju fatta att du har ett liv. Du ska inte börja ert förhållande med att be om ursäkt för fel du inte gjort.

   Svara

   Nej. Verkligen röd flagga på det beteendet. Oerhörd possessivt att bli arg på någon (man knappt känner för den delen) för att den inte svarar på sms. Du är inte skyldig att finnas tillgänglig för honom jämt. Bara run for your life!

   Svara

   Nej, det ska man inte. Han verkar väldigt aggressiv.

   Svara

   nej. han låter som en kontrollerande typ och att bombardera någon med sms/samtal är inte ok nånstans.

   Svara

   Nej, gör dig av med honom så snabbt du kan!

   Svara

   Varningsklockor deluxe! Helt orimligt att han blir arg för att du inte svarar på några timmar när du sagt att du är sjuk. Jag skulle backa på en gång och inte träffa honom mer om jag var du

   Svara

   Tack för alla svar! <3 ja ska strunta i honom… bara det att han varit så gullig när vi setts och jag blev lite chockad över den här vändningen. Men har ingen bra magkänsla kring honom nu.. liksom även när jag förklarade att jag somnat fortsatte han vara arg, fattar noll.

   Svara

    Konstig kille! Akta dig!

    Svara

   NEJ! Ställ in allt och markera att det inte är ett okej beteende.

   Svara

   Nej nej nej. Om han blir så arg för en sån skitsak, tänk hur han blir i värre situationer då.

   Svara

   Han ringde mig och vi pratade i telefon. Han sa att han fattar att det är orimligt av honom att bli sur för vi bara träffats två gånger. Han sa att han tycker jag generellt är seg på att svara på sms och att han reagerar som han gör för han blir stressad och orolig för han verkligen gillar mig. Så krävde han nästan svar på när vi ska ses nästa gång.

   Svara

    Nej, nej, nej!!!
    Blev bara ännu mer obehaglig. Kan han inte ens ”gömma” dessa sidor i första fasen vad tror du det kan eskalera till sen?
    Jag tycker alla varningsklockor ringer.

    Svara

    Usch, han låter sjukt obehaglig. Glöm honom, det där kommer bara bli pannkaka.

    Svara

    Då får du säga till honom att om han kräver ett sådant svar redan nu är ni INTE på samma nivå och det kommer aldrig att funka att hålla kontakten på något sätt

    Svara

    Att han fattar att det är orimligt pga att ni bara dejtat två gånger är väl ockdå varningsflagg? Hade inte tyckt det var okej beteende efter två års förhållande heller.

    Svara

  Någon härinne som blivit histaminförgiftad förut?

  Svara

   Jaaa!!!!!! Jag blev det i somras i Frankrike efter att ha ätit tonfisk.

   Svara

    Blev det själv igår efter att ha ätit just det, tonfisk,, en tillagad bit. Fick nå anfall inatt och trodde jag fan skulle kola vippen! Blev du oxå rådålig? Hela dagen har jag varit svag

    Svara

     Vad för slags anfall? Jag fick de ”klassiska” symptomen. Min hud blev illröd, började i ansiktet och spred sig fläckvis ner över kroppen. Alltså röd som i att det såg ut som jag blivit grillad. Fick svårt att andas, tung över bröstet, extrem huvudvärk… har läst att man inte kräks av histaminförgiftning men att man kan få diarré, men det enda problemet med magen jag fick var att jag hade lite ont. Det var väldigt läskigt att bli så röd faktiskt! Mina symptom uppkom kanske 10 min efter jag ätit tonfisken. Sen la det sig efter 1,5h ungefär (tog antihistamin) och då fick jag feberfrossa men kan också ha varit pga chocken då jag var, som du, rädd att jag skulle dö!

     Svara

      Fick direkt en konstig känsla i munnen. Stickande lite allergikänsla. Efter ca 30 min knäppte det till i magen å det blev ganska många toabesök. Frossa. Min sambo blev bara dålig i magen. Blodsprängda ögon, rejäl huvudvärk. Gick och la mig och sov. Vaknade av att dottern behövde kissa och där å då börjar det bli snurrigt för mig. Bmir värre å värre å magen katastrof. Börjar svettas FLODER så det rinner. Tappar all kraft å faller ihop på golvet hängandes över toaletten. Skriker på sambon som ser helt vettskrämd ut när han ser mig för är tydligen helt grå. Han får ta ett blodsocker på mig (för jag har diabetes) å hämta vatten å säger åt mig att jag måste spy upp skiten. Min syn är typ som precis innan man svimmar ni vet när man ser stjärnor typ? Efter nån minut är det som att mon kropp vaknar till liv igen och jag är helt matt. Fick ta en tio min att bara rensa ut kroppen på de lilla vätska jag hade kvar för att sen stoppa fingrarna i halsen. Kaskadspyr huuur mkt som helst. Mår bättre men ligger vettskrämd kvar i sängen i nån timma för har aldfig känt mig så nära döden förut. Hemskaste jag varit med om. Min sambo va nära att ringa ambulans för han som jag trodde slutet va kommen typ. Så dramatisk men wow alltså. Föder hellre 14 bebisar än gör om det där. -4kg på någon timma. Helt sjukt.

      Svara

       (Som tur va hade dottern hunnit somna sött annars hade det blivit jävligt traumatiskt för henne)

       Svara

  Hur vet man om man ska hämta ut bagage och checka in igen eller om de går hela vägen vid mellanlandning? Bokat med samma flygbolag hela vägen (inom Europa), i en och samma resa men har varit med om att man måste hämta ut väskorna ändå…. Står ingenstans på bokningsbekräftelse eller biljetter…. Tack ni kloka!

  Svara

   Har aldrig behövt plocka upp bagagen mellan två flyg, men du kanske kan fråga personalen när du checkar in dom först (:

   Svara

   Jag skulle ringt och kollat med själva flygbolaget för att vara säker. Har dock aldrig varit med om att jag måste checka in väskorna igen.

   Svara

   Det står på baggagekvittot du får. Slutdestination och då ev ”via”.
   Men enklast är väl kanske att bara fråga vid incheck/baggagedrop
   Lycka till! 🙂

   Svara

   Jag tror det beror på vart du reser. Jag har behövt göra det när jag mellanlandat i USA. Men då har de alltid sagt det vid incheckningen.

   Svara

    Har också fått göra det när jag mellanlandat i USA. Tror man måste ta ut bagaget i länder där man måste tulla grejerna.

    Svara

  Test.

  Svara

   Check (;

   Svara

  Var är A och M Schulman på semester nu tro? Ser helt helt helt underbart ut!!!!! Fick för mig att de skulle hälsa på Sigge och Malin nu men verkar inte så alls!

  Svara

   Seychellerna, såg jag nu!

   Svara

   Jo de sa i podden att de skulle fira nyår i la m Sigge å Malin…

   Svara

   Alex som är en sådan stolt socialdemokrat som tycker illa kapitalism och en miljökrigare som älskar Greta.
   Men har man råd att glida ner till Seychellerna och sippa champagne får väl den där vänsterskiten stå tillbaka.
   (Nej jag är inte avundsjuk, har råd att åka var jag vill)

   Svara

  Någon är som haft en bebis som inte kan sova själv på natten och hur länge fick ni hålla på så? Månader? År?

  Nej tänker inte ta detta på familjeliv och är aptrött på att det endast finns ETT ämne man tydligen inte för diskutera här enligt någon barn-grinch 🙃🙃🙃

  Svara

   Har en åttaåring 😅

   Svara

    Nooo 😫 Men alltså det jag menar är att jag måste fysiskt ligga bredvid HELA natten från att min son somnar tills att han vaknar på morgonen. Är det så du menar också eller bara att åttaåringen sover i din säng? Har nämligen noll problem med samsovning men skulle gärna göra något annat på kvällen än att ligga och häcka i sovrummet 😅

    Svara

     Hahah exakt så! Hon vill ligga som en liten bebis. Men det går nog över. Var också en mes när jag var liten, gick la över vid 10 års åldern eller något 😅

     Svara

      Amen dåså, bara dryga tio år till av detta då 😂

      Svara

       Och? Säg att du är 35 när dessa tio år har gått. Då har du typ 45 år kvar att sova när och hur du vill.

       Svara

        Gud vad alla verka ha missförstått mitt inlägg med att jag inte får sova? Jag får sova hur bra som helst. Problemet är att min son vill sova för natten klockan 16 på eftermiddagen och då måste även jag ligga där bredvid för att han ska kunna sova.

        Svara

         Men herregud, klart att man inte vill ligga i sängen vartenda kväll från ca 16. Mina båda barn har varit sådana perioder och min yngsta är sådan fortfarande (2,5år). Jag får smyga ut som en ninja, förbereda med en kudde som hon kan lägga armen om osv. Jag vet inte hur gammal din son är men 16 låter väldigt tidigt för att sova för natten? Testa att låta honom sova på dagen och lägg honom senare så att han är trött och smyg ut. Testa även en sån monitor för hjärtljud, det gillar min 2 åring.

         Svara

   Ja, hon är snart 9 och kommer VARJE natt., 🥱

   Svara

   Åhhh har precis likadant min är sju månader och skriker om jag går iväg på toa fast bebisen legat och sovit en timme med mig bredvid… hur gammal är din bebis?

   Svara

    Min är också 7 månader. Ibland kan han dock ligga själv i någon timme innan han märker att jag är borta men det är väldigt sporadiskt. Ligger jag kvar kan han sova i flera timmar i sträck, går jag upp vaknar han efter 1 minut, 10 minuter, en halvtimme osv. Man blir ju bara stressad av att försöka komma ifrån tillslut och det blir då så att jag ligger kvar här. 😫

    Svara

    Åh då är dom rätt lika… jag tänker att det är övergående och har typ ”accepterat” läget just nu, har alltid med mig telefonen och hörlurar och ser massa serier i sängen. Sen ser jag till att få lite tid för mig själv innan nattning eftersom det ej går efter. Jag tror det kommer bli bättre, så himla små forfarande. Försökte få bebisen att ”somna själv” var värsta veckorna i mitt liv, så mycket skrik och gråt. Vissa bebisar gillar närhet och snart kommer dom vara större. Du gör det jättebra! Hoppas du kan få avlastning på eftermiddagen, är ju svårt om man är ensamstående eller partner jobbar sent.

    Svara

     Ja jag har väl också accepterat men ibland undrar man ju om det är en evighetsgrej eller inte. Har också försökt få min att sova själv men han behöver – som du också nämner – uppenbart närhet för att känna sig trygg och känner att hans behov går först. Känns bäst i magen så! Men nu vet jag i alla fall att jag inte ligger och häckar ensam på kvällarna utan att någon annan också ligger och tittar på serier bredvid sitt nöjda sovande barn ❤️

     Svara

      Era bebisar är i den åldern. Det går över om någon månad eller två. Det är en jättestor utvecklingsfas där.

      Svara

   Mitt barn är två år och jag är helt ärligt tröttare nu än vad jag var när han var bebis. Dålig sömn-perioderna kommer och går hela tiden verkar det som. Vissa nätter i vissa perioder är ju så klart ok, men i överlag känns det verkligen som att jag inte fått sova ordentligt på två år 🙁
   Detta är verkligen det enda negativa med barn för min del, hade annars gärna skaffat typ 5 stycken, men nu tvekar jag helt ärligt på att skaffa ens en till och börja om. Sömnbrist är verkligen tortyr.

   Svara

    Usch vad jobbigt men vilken kämpe du är! I mitt fall är det inte så mycket att sömnen blir lidande. Så länge jag ligger där sover han bra, vill jag däremot typ duscha eller se på film i vardagsrummet vaknar han. Blir svårt att få något gjort.

    Svara

     Hade samma ”problem”
     Du kan inte tänja lite på rutinerna med att han ska sova i sovrummet då?
     Han kanske kan sova ute i vardagsrummet medans du kollar på film? Sen lyfta över honom när du ska sova?
     Min är 2 nu och jag lägger mig när han lägger sig (bortsett från lov från förskola ) då kan han sova länge på morgonen och lider inte av sömnbrist pga tidiga väckningar på morgonen….

     Svara

      Alltså om/när han vaknar av att jag inte är bredvid så gör det inte lika mkt när han kan få sova ut ordentligt på morgonen…

      Svara

   Får och får. Personer med barnfrågor blir säkert tillsagda eftersom öppet spår alltid översvämmas av liknande ämnen och det redan finns ett ypperligt och mycket bättre forum att diskutera sådant på.
   Det finns liksom inget riktigt dedikerat forum för att diskutera influencers, tinderdejter osv, till skillnad från barngrejer.
   Därför tror jag att man blir tillsagd.

   Svara

    Finns grupper för precis exakt allt på facebook. Bara att diskutera där. Just influensers är ju optimalt att prata om här visserligen men öppet spår finns ju till just för att man ska kunna prata om just precis… vad man vill 🤷‍♀️ Det finns en anledning till att man skriver just precis här och inte på familjeliv och det är ganska muppigt att det sitter folk och skriver ”eeeeeeh skriva på familjeliv istället” så fort någon ens nämner ordet barn. Det blir liksom inte ett roligare kommentarsfält av det. Tycker det är allmänt fjantigt med folk som ska sitta och diktera om vad andra borde skriva om i ett kommentarsfält helt och hållet skapat för att man ska få skriva om vad man vill. Som många brukar säga i sådana lägen: ba skrolla vidare från det du inte vill läsa så är problemet löst!

    Svara

     Det var alltså min förklaring till varför det finns 1 ämne som retar folk lite extra. Det var inte en bortförklaring för personerna som dikterar var man ska skriva saker.

     Svara

   Ja men med alla tre har det löst sig magiskt när de blivit ett år. Håll ut!

   Svara

   Mitt barn kunde bara sova med hudkontakt, först ovanpå mig, sedan tätt intill bredvid mig. Flyttade till egen säng i tvåårsåldern. Kom aldrig över till vår säng igen, men vi gick ibland över och somnade med barnet vid uppvak.

   Svara

   Lär barnet att somna själv! Med snäll metod givetvis! Så som barnet somnar vill det också somna om till om det vaknar..

   Svara

    Ja alltså this ☝️ Har tre barn, 5, 3 och 2 år. Alla har alltid (sen de var typ 6 mån) lärt sig att somna själv (Obs ej skrikmetoder såklart) och alla tre sover som små änglar hela nätterna i sina egna rum. Men har kompisar vars åttaåringar fortfarande behöver nattas med en förälder bredvid sig och inte kan sova själva i sina rum… allt blir vad man vänjer barnen till.

    Svara

     Dummaste jag hört. Klart man ska ge barnen den närhet de behöver

     Svara

      Det kan man göra på dagen, på natten sover vi, punkt slut! Jag är anonym ovan, och jag har testat både självsomnande bebis (Barns nr 2 såklart) och en som va som ett plåster, ammade, vaknade, ammade, Vaknade.,Nattskräck deluxe på mig.. Du kan ju gissa vilket barn som sovit gott själv hela nätterna.. Nu vill hon bli sövd när hon är 4 år, då får hon det, men tryggheten om nätterna har hon själv!

      Svara

       Barn blir inte trygga av att lämnas ensamma, tvärtom. Barn slutar kräva närhet när de känner att det är meningslöst.

       Svara

       Haha. Jodå. Vissa barn accepterar det. Andra barn blir helt förstörda. Tipsa inte om saker som kan skada relationen till barnen bara för att du tror det funkat för er.

       Svara

     Hur gjorde ni då?

     Svara

    Hehe kommer alltid ett par mammor och ba ”Alltsä gör bara såhär duuuuh det fungerade för mig” och verkar tro (trots att dom har flera egna barn) att alla barn är likadana. Man ska vara väldigt försiktig med att skriva ”gör BARA si eller BARA så” när man inte känner till människors hela situation. Här efterfrågades ju inte heller tips utan snarare någon som haft en liknande situation och hur den artade sig.

    Svara

   Mina är tre, sex och sju och vill ha sällskap. Det är normalt att barn vill det upp till 11 års ålder. Du själv? Sover du ensam eller med en partner? Hur gammal är du? 😅

   Svara

    Men gud jag är 30 år gammal och kan sova själv utan problem det hoppas jag dom flesta vuxna människor klarar av för deras egen skull. Däremot rycker jag det är trevligt att sova med en partner om man nu har en. Nu pratar vi om ett barn som inte KAN. Sen har jag ingenstans sagt att jag tycker det är konstigt eller dumt av mitt barn att han behöver sällskap av mig när han sover utan jag frågade om någon annan haft det likadant och hur länge dom hade det så. Jag ger honom allt han behöver men klart jag ibland längtar efter möjligheten att typ duscha utan barn i lugn och ro medan ungen sover.

    Så märklig kommentar verkligen.

    Svara

  Jag är på väg att ta min examen och har ett arbete redo att börja på efteråt med en (enligt mig) bra lön som kommer tillåta mig både att betala räkningarna, njuta lite och spara. Jag gillar att spara men jag gillar också att unna mig lite grejer och god mat. Tänkte höra om ni har några goda råd hur man budgeterar på bästa sätt?

  Svara

   Lägg till på sparande och lite på resten. Skoja, jag vet inte! Är sämst på budget och vill också veta tips 🙃

   Svara

    Hahah, tycker inte alls det var ett dåligt tips! Tycker det känns svårt att hitta en balans mellan att få igång ett gediget sparande månadsvis men samtidigt ha det lite gött och njuta av att inte leva på studentbudget längre. 🙁

    Svara

     Har inte typ konsumentverket ett budgetkalkylsverktyg där man kan få flera poster färdigt ifyllda med siffror som är ”rimliga” eller nå? Kanske kan ge en fingervisning? Osäker på vad det säger om sparande dock, men jag har för mig att nöjesposten är beräknad i alla fall 🙂

     Svara

   Du utgår från hur mycket du vill spara och budgeterat resterande utgifter och nöjen utifrån vad som blir kvar. Obs! Självklart boende först, men matkontot kan man ofta se över åt det ena eller andra hållet och lättare att anpassa.

   Svara

    Tack för tips! I dagsläget sparar jag alltid direkt när lön/CSN kommer in på kontot, känns bäst att fortsätta med det då bara att det nu blir ett ”fast” (samma summa) sparande. 🙂 Matutgifter är verkligen något jag behöver få bättre koll på, kan variera väldigt mycket för mig månad till månad.

    Svara

   Skaffa appen Tink och budgetera per kategori utifrån din historik. Lägg budget först utifrån faktiskt konsumtionsmönster. Blir det för lite kvar till sparande (minst 10 % av bruttolön brukar vara ett bra riktmärke som minimum men mer om det går såklart) så ser du lättare vart du kan/bör skära (typ shopping/taxiresor/mat).

   Om du tänker sparande av nettolön ligger snittet i världen väldigt spritt. Ca 8 % i USA, 15 % i Frankrike, 12 % i Tyskland, 28 % i Kina. Källa: OECD och IMF. Jag försöker ligga på runt 40 % men jag vill inte vara alltför beroende av pensionen.

   Svara

    Ens bankapp fixar det.

    Svara

   Vi har ett separat (gemensamt) sparkonto där x antal tusen går över varje månad, ett ICA kort där en fast summa varje månad förs över för den månadens mat.

   Jag är crazy när det gäller ekonomi och budget, så kör ett excelblad där jag skrivit upp alla våra fasta kostnader och kollar om det finns något man kan skära ner på. Lägger in den fasta summan på sparkontot även där och kan då se vad jag får över varje månad till nöjen (eller i mitt fall ett eget sparande). ☺️

   Sen har jag stående överföringar till sparkontot, matkontot samt räkningskonto direkt vid löning. ☺️

   Svara

    Samma – Älskar min excel-budget <3

    Svara

   Om du har något särskilt du sparar till och önskar uppnå snart skulle jag rekommendera att försöka leva som på den inkomst du har nu och spara hela överskottet. På så sätt fick jag ihop till kontantinsats 😀 Är mycket lättare att leva snålt när man är van vid den nivån och dessutom har ett mål.

   Svara

  Han kanske hade fått känslor för någon, utan att agera ut och vara otrogen?

  Svara

  När jag är hemma blir jag så himla rastlös, vill ha saker att göra, att se fram emot. Vill inte missa något.
  Men när jag väl har bokat in saker kan jag inte komma på något som skulle vara härligare än att bara vara hemma.
  När jag väl kommer till den dagen jag har något inbokad så vill jag ALLTID boka av i sista sekund och stanna hemma istället. Oavsett hur mycket jag har sett fram emot det jag ska göra.
  Oftast går jag ändå för hatar när folk bokar av i sista sekunden. Men hur gör jag gör att känna mig peppad ska vägen fram?

  Svara

   Så känner jag med ofta 😊. Att jag vill ha späckat schema men när det är dags lockar soffan mer.
   Gör bara upp ”halvplaner”, tex ”vi hörs i helgen om middag” eller vi hörs nästa vecka om att promenera”.

   Svara

   Har du rätt människor omkring dig som du genuint verkligen vill umgås med eller är det egentligen energitjuvar som gör att du helst vill stanna hemma? Sry för lång mening haha.

   Svara

   Har du AD(H)D eller nån liknande diagnos?

   Svara

    Ja jag är diagnosticerad med adhd

    Svara

     Kan definitivt ha med det att göra!

     Svara

      Har det? Jag är likadan!

      Svara

   Är exakt likadan. Jag har börjat boka upp mig långt i förväg (längre än 2 dagar) om det går såklart, för då hinner jag på något sätt acceptera det och ställa in mig på det. Då är denna bokning en del av mitt liv och något jag ska göra, inte något jag ”kan välja” att göra eller inte göra. Jag känner ju mig själv och vet att om jag stannar hemma är den första halvtimmen skön i soffan, sedan är man rastlös och ensam igen och så vill jag ju egentligen inte ha det.

   Jag brukar också påminna mig själv om att hjärnan är extremt lat, och det är bara att kämpa emot latheten för den gör mig ingenting gott i det långa loppet!

   Svara

   Jobbigt. Känner igen mig mkt.
   Inte social ångest?
   Om inte…mina bästa tips är att boka in ungefär 1 träff per vecka med kompis efter jobbet. Träna 3 ggr. Och på helgerna aldrig inplanerat både fredag och lördag kväll. Och heller aldrig inbokat mer än en grej per dag. Gör dagaktiviteter på helgerna. Och va hemma kvällarna.

   Svara

  Har jag asperger? Förstår sällan ironi, tolkar folk bokstavligt, hatar skönlitterär litteratur men älskar faktaböcker, fastnar för detaljer och har svårt att se en helhet, svårt att förstå andra människors intentioner, och jag förstår verkligen aldrig när det är min tur att prata i telefonen (slutar alltid med att jag pratar i munnen på den jag pratar med i telefonen), förstår heller inte syftet med kallprat eller att titta folk i ögonen, tycker det är obehagligt att möta andras blickar.

  Finns det någon här med asperger som faktiskt känner igen sig i det här? Känner mig så annorlunda.. borde kanske söka hjälp…

  Svara

   Om du har de här tankarna, så skulle jag kontakta vården. Du har ju uppenbarligen läst på och känner igen dig.

   Sök antingen privat eller går via primärvården.

   All lycka till!

   Svara

   Jag känner delvis igen mig och ska gå aspieutredning (bland annat). Sök psykiatrisk vård så du får svar på dina frågor!

   Svara

    Rebecka, vad har du för drag som gör att du ska utredas för asperger?

    Svara

     Jag sökte egentligen för ADHD, men sköterskan jag träffade började misstänka autism på grund av mina sociala svårigheter. Jag reagerar och kommunicerar inte instinktivt, utan analyserar varje samtal ”vad förväntas jag säga nu? Ah, där var ett skämt – skratta! Visa tydligt med ansiktsdragen att du känner empati för hen nu när hen berättar det här svåra”, osv. Jag beskrev det för sköterskan och min psykolog som att jag är en förälder inuti mitt huvud som hela tiden uppfostrar mig och säger åt mig hur jag ska bete mig, i realtid. Har jag inte den tillrättavisande rösten i hjärnan blir jag otrevlig, högljudd, burdus och verkar känslokall för att jag inte tänker på att aktivt lyssna, reagera och ställa motfrågor även om jag bryr mig om den andra personen. Om hen mår dåligt eller har något den vill berätta, så förväntar jag mig att hen säger det rakt ut istället för att vänta på att jag ska fråga hen.

     Gillar inte ögonkontakt (kan tvinga mig till det när andra pratar men då läggs allt fokus på det, ser aldrig någon i ögonen när jag talar), ser detaljer och har svårt för att köpa ett koncept om inte småsakerna stämmer. Avskyr fantasy och sci-fi av den anledningen, hehe.

     Svara

      Rebecka, tack för att du svarade. Jag känner igen mig mycket. Jag blir totalt utmattad efter sociala situationer eftersom att jag hela tiden måste titta på andra människor hur de agerar i sociala sammanhang. ”Jaha den personen skrattar nu, då måste jag också skratta nu”. Jag blir alltid nervös inför nya sociala situationer som jag tidigare aldrig varit med om, då måste jag verkligen gå all in för att verka så normal som möjligt och försöker imitera andra och hur de reagerar. Kan heller aldrig berätta historier eller konkretisera vad jag känner känslomässigt. Min sambo säger att han har misstänkt asperger länge. Har hört att utredningen för asperger tar lång tid och jag vet inte om det är värt det för egen del.

      Svara

       Samma här! Tycker absolut att du ska söka hjälp, även om väntetiden är lång. Det går snabbare om du söker idag än om tre månader.

       Var bor du? Jag är i Stockholm och sökte via min vårdcentral på Kungsholmen, som remitterade mig till St Eriksplan ADHD-mottagning.

       Svara

        Tack för peppen. Jag bor i Stockholm🙂

        Svara

        Förresten kan jag nog inte söka idag, som du föreslog. Det är sent på kvällen och dessutom fredag. Får söka på måndag.

        Tack för dina svar. Uppskattar att du tog dig tid.

        Svara

         Självklart! Lycka till ❤

         Svara

        Där jobbar jag Haha 🙂

        Svara

         Kul! Undrar om vi träffats 🤔

         Svara

          Beror på om du tillhör ettan eller tvåan! ☺️☺️

          Svara

           Gud, hade blivit fett obekväm om jag skrev vilken vårdenhet jag tillhörde och någon anonym kommenterade ”där jobbar jag”. Är inte det rätt oprofesionellt?

           Tvåan.

   Ok, du har skrivit ned vad du har problem med
   Vad är du bra på då? Uppenbart har du identifierat en del eventuell problematik och det är en bra början.

   http://www.aspergerforum.se/
   Kolla in på Asperger forum för bättre tips och svar, den korrekta diagnosen får du inom vården.

   Svara

    Oj, jag vet inte riktigt vad jag är bra på. Kommer ihåg ”onödig” information som har med siffror att göra, datum speciellt fastnar jag för och kan återge exakta klockslag och datum för när något vardagligt hände. Saker som hände för flera år sedan. Vet inte varför min hjärna registrerar sådant strunt. Ämnen jag är intresserade av blir jag väldigt duktig inom och folk har kallat mig för uppslagsverk. När jag studerade på universitet kom jag ihåg fakta ordagrant som stod i läroböckerna, och på tentorna svarade jag helt så som det var formulerat i böckerna. Men jag känner mig inte duktig, är inte streetsmart överhuvudtaget.

    Svara

     Programmering? Dataflöden?
     Om du kan omsätta dina talanger i praktiska flöden och inte bara rapa upp data du inte riktigt greppat.

     Har du problem i livet bör du söka dig till vården. En hel del med liknade symptom kan klara sig via sina specialintressen. Så även om du gör en utredning och får en diagnos behöver du ju inte skylta med den… Ok? En utredning kan vara en hjälp att få hjälp.

     Svara

   Alltså, precis alla har drag av alla diagnoser. Det är det som innebär att vara mänsklig. Det är när man känner att de här dragen finns precis hela tiden och i sådan omfattning att det blir ett problem och en funktionsnedsättning. En diagnos är till för att ge en verktyg att hantera dessa funktionsnedsättningar så att de inte blir ett problem i vardagen.

   Om du vill ha sådana verktyg och känner att du har sådana stora problem så ska du definitivt vända dig till sjukvården för att göra en utredning.

   Svara

    Tack för svar. Jag ska ta kontakt med sjukvården. Måste få verktyg att klara av sociala sammanhang.

    Svara

  Jag ska köpa posters att göra tavlor av och hänga i mitt tvrum. Tänker mig något typ av porträtt som finns på tex desenio.se eller canvasbutik.se
  Något som bekymrar mig är att alla sådana posters föreställer vita kvinnor.
  Det finns till och med modeller som är målade blackface och vita kvinnor som föreställer ursprungsamerikaner… Om jag vill köpa tryckta posters som föreställer annat än kaukasiska kvinnor, var letar jag då?

  Svara

   Jag kan tyvärr inte komma på något ställe som säljer porträtt, men vill ändå tipsa om Artyswede, så jäkla fina motiv!

   Svara

   Allposters

   Svara

    Finns inte längre 💔

    Svara

    Allposters har ingen internationell sida längre! 😭

    Svara

   Etsy eller Fiver kanske?

   Svara

   Jag köpte på Desenio (Diana Ross).

   Svara

  kan det ha nått att göra med psykisk ohälsa? ätstörning?

  Svara

   Tänker också att det kanske är relaterat till en ätstörning? Paulas kroppsförändring anser jag har varit rent ut sagt läskig att följa. När det blev strikta kostscheman, extrem träning och nyckelben som stack rakt ut behövde jag sluta följa.

   Svara

    Eller så berodde det ätstörda beteendet på nått som hänt

    Svara

     Är inte Hugo en liten buse ändå? Nog hade han kunnat haft sig en liten fling då småbarnsåren tagit hårt på en engagerad egenföretagare.

     Svara

      Är det en classic? Nån snyggiskollega kanske?

      Svara

    Hon hade ett mål: bröllopet.. Sen upptäckte hon att hon mådde bra av och träna och gjorde en livsstil av det.. Varför tror alla att hon är sjuk? Det är många influencers som har liknande livsstil och har träning och kost som största intresse. Känns ibland som det skär extra hos läsare för att hon har barn och inte längre har en mammakropp.

    Svara

  Finns det någon influencer (stor, mindre, ökand eller whatever) som ni stör Er på? Motivera Ert svar!

  Svara

   Stör mig på Hannalicious, otroligt bortskämd och förväntar sig att mamma och pappa ska ställa upp i vått och torrt trots att kvinnan närmar sig 30. Pinsamt. Förstår att hon har svårt med att hitta kärleken.. vem vill satsa på en kvinna som fortfarande har navelsträngen oklippt.

   Svara

    Närmar sig 30… hon är 25. Hon närmar sig 26

    Svara

     Ja?

     Svara

    Du sa det! Det är inte konstigt. Hon är totalt verklighetsfrånvänd.

    Svara

   elsa billgren bland annat! helt uppe i sina egna moln, osäker och härmar andra

   Svara

   Jag har iofs slutat följa henne sedan ett tag, men Foki störde jag ihjäl mig på när hon fortfarande var känd! Hon verkade så otroligt blåst och den där bebisrösten… Blä! Och sedan när folk blev lurade att köpa hennes billiga kinaskit som aldrig skickades då insåg jag att hon är en slug orm. Spelar dum och blåst men är bara ute efter att lura folk. Jaja, som sagt, slutade följa henne. Idag stör jag mig bara på att hon har gett sina barn de mest idiotiska namnen någonsin.

   Svara

    paula är så rolig när hon hitter nya ord att lägga till I ordförrådet. Just nu är det ordet ”just” som skrivs minst en gång I varje inlägg och har gjorts I ett par veckor. Hon kan inte stava och inte utrycka sig. Jag är inte särskillt mycket bättre egentligen men jag har inte ”just” skrivande som inkomstkälla 🙂

    Svara

   Paula. Blir onödigt provocerad av henne men är självdestruktiv tydligen och besöker hennes dumma blogg en gång varannan vecka ändå. Så oerhört obegåvad och svag, mentaliseringsförmåga ca 0,1% och allmänt STÖRIGA RESONMANG OCH STÖRIGA INLÄGG.

   Dumma Paula.

   Svara

    Resonemang, såklart. Ser ni, blev så upprörd att jag stavar fel och allt.

    Svara

     Fullt förståeligt. Inte ens en barnbok skulle hon kunna författa. En del av mig hoppas att hon gör sig till, att hennes sociala medier-persona är så som du beskriver. Sedan kommer realisten i mig fram. Paula är hopplös.

     Svara

    Men gud…………
    Kanske är igenkänningsfaktor från något i din egen personlighet som triggar igång känslor av sådant starkt hat?

    Svara

     Kanske? Jag vet inte. Det är möjligt? Hoppas inte.

     Svara

    Hade kunnat vara jag själv som skrev detta

    Svara

    Håller så med! Hon är så skenhelig

    Svara

   Therése Lindgren. Hycklande sellout.

   Svara

    Jag stör mig inte på henne men hennes kille Ääänders. Åh herre måste spola förbi så fort han är med

    Svara

   Elin Molimenti. Allt hon gör ska vara så märkvärdigt. Klarar inte av henne.

   Svara

   Jag fattar inte hur folk stör sig så på människor. Jag begriper inte hur man orkar och vill vara irriterad på andra. Visst finns det influencers som jag inte blir intresserade av att följa, men inte känner jag irritation, jag bara läser inte deras blogg eller kikar inte på deras instagram.
   Men jag älskar Sandra Beijer. Fasen va skön brud på 35 år. Ett annat liv än mig, men väldigt nice liv. Skulle jag inte ha man och 2 kids så skulle mitt liv se ut så i alla fall in my dreams. Haha.

   Svara

   Stör mig extremt mycket på Kenza sen jag lyssnade på hennes podd. Nu läser jag allt hon skriver med hennes (enligt mig) osköna personlighet i bakhuvudet och tycker allt verkar kalkylerat, självupptaget, självömkande och oskööööönt.

   Stör mig också på Andrea Norrman, så fruktansvärt bitchig och dryg. Har stort behov av att göra världens jävla försvarstal så fort någon ställer minsta lilla kritiska fråga eller liknande. Ska också snacka ner alla andra som basic, medan hon själv är definitionen av basic till både stil och personlighet.

   Stör mig på Janni Deler nu sen hon fick barn haha, men det är nog mest för att hon ska humble brag:a om hur lätt allt är för henne som mamma. Finns nog en avundsjuka bakom detta dock för att jag själv tyckte föräldraskapet var så jobbigt i början och hon får allt att verka så lätt.

   Svara

    Jaa men janni är ju en sån där stress och ångestfri person, jag är tvärtemot, är typ snarare hennes tråkiga ångestiga bittra syrra Michaela. Men jag blir bara glad av janni, får energi och tänker att jag ska bli så positiv och glad som henne en vacker dag haha.

    Svara

     Sant! Önskar jag kunde bli glad av henne, men känner istället bara att livet är orättvist när vissa kan gå igenom det med så lite ångest som hon har haha

     Svara

      Jamen jag håller ju med dig haha, då jag är i bitter-mode så hatar jag såna människor som haft det enkelt och se på allt som ’bara att göra’. Men försöker verkligen suga in människors positivitet, new year new me Ellie lets do dis sis.

      Svara

    Håller med om Kenza. Fick ett wakeup call. Nu stör jag mig med allt! Hon är som en konspirationsteori, när man väl börjat tro på den så finner man bevis överallt.
    Allt hon gör stör mig då allt könns krystat, tillgjort och falskt.

    Kissie äcklar snarare än irriterar mig. Kan inte ens se på bilder på henne, blir bara illa till mods. Lite hårt men alla har väl en viss person som man bara inte klarar av?

    Svara

     Ja men precis så!!! Så bra uttryckt, vissa saker Kenza skriver eller gör hade jag knappt reagerat på om det inte var för att jag redan tycker mig ha sett igenom henne.

     Svara

    Du satt den på alla! Känner helt samma.

    Svara

   Jessica Lagergren. Både hennes blogg och IG är bara reklam numera. Det värsta är att hon utnyttjar sina barn för att sälja allt skit. Och så hennes ständiga gnäll på allt! Slutade följa henne för flera månader sen…

   Svara

    Samma här! Klarar ej av!

    Svara

    Båda systrarna Lagergren är ett så jäkla snaaaaark. Angelica med bröllopet och ex-mannen var väl en ok blogg, Jessica fattar jag inte vad hon fick fart från – totalt ointressant.
    (Nej, jag följer inte dem troget, klickar in då och då och läser samma tråkiga rappakalja igen).

    Svara

   Hon den där Sanne. Följer inte henne men hon dyker ju upp ändå. Hon verkar väldigt ytlig. Correct me if i’m wrong

   Svara

   Sandra Beijer för hon är tonårswannabe (vet inte varför det stör mig men det gör 🙈)
   Michaela Forni för hon är överklasswannabe. Dog av cringe efter hennes inlägg om hennes resa från orten med droger till Östermalm med kindpussar.

   Svara

   Kenza, Hannalicious, Pärlan.

   Svara

   Rebecca Stella och Vanessa. De har blivit så upp i det blå! Lyx lyx lyx och inget känns genuint. Vanessas eviga tävlande med Rebecca, hur hon njuter när hennes son inte gör som Rebeccas tex. På ett bättre sätt då alltså.

   Svara

   Men typ alla! Vilket är sjukt! Men stör mig på att alla är så gnälliga o känsliga. lever sitt liv i offentligheten och får sin inkomst från sina soc medier men inte kan ta kritik eller frågor utan ska jämt bara ha och ha. En annan kan inte välja det på sitt jobb- livet är ibland tufft och alla älskar inte dig. Stör mig på att de inte verkar veta hur det är att ”jobba på riktigt”

   Svara

    +1

    Svara

    +2

    Svara

   Kenza, hon tycker att hon är så rolig och skööön men hon är verkligen inte rolig. Plus att det är vidrigt hur mycket hon exponerar sitt barn. Stör mig på Sandra Beijer också, det är något med hennes sätt att skriva. Och hennes fotominer och poser. Alice Stenlöfs poser gör mig sjukt irriterad också. Alexandra Bring som inte verkar göra någonting alls någonsin och bara lägger upp storys om sina cravings är också störig (här handlar det nog om avundsjuka, vill också bara chilla hela dagarna)

   Svara

   Bianca. No words needed.

   Svara

  Jag bor i Värmland och gillar att vandra. Någon som har tips på fina platser i Norge som inte ligger alltför långt bort där man kan vandra, dagstur då alltså så man inte behöver tälta. Nåt ställe med fin natur så man kan åka typ lör-sön, vandra på dagen och sen sova en natt på hotell/stuga. Har googlat men tänkte om någon här har ett bra tips :))

  Svara

   Rondane!

   Svara

  Ska gå på ett plan om 5 minuter och är faktiskt lite flygrädd nu för första gången.. 😣

  Svara

   Risken att något händer är 1:5 500 000. Trevlig resa!

   Svara

   Tänk såhär: Du utsatte dig för en miljoner gånger större risk när du åkte till flygplatsen.

   Svara

  Tror snarare det handlar om henne + mat. Syns rätt tydligt att hon fallit tillbaka till ätstörningar som hon hade tidigare. Det i kombination med hetsträning

  Svara

   Och Hugo som är utbildad PT bara hejar på och pushar utan att se att det har gått över gränsen.

   Svara

  jag behöver hitta ett nytt yrke då mitt förra (förskollärare) drev mig hårt in i väggen. vad ska jag jobba med? vill kunna dra mig undan och jobba ifred, ha det tyst omkring mig, inte behöva möta människor exakt varje minut av arbetsdagen men ändå samarbeta med kollegor. snälla hjälp?

  Svara

   Löneadministratör?

   Svara

    Ja det är så bra! Det är ett riktigt bristyrke! Bra lön också. Mån-fre, möjlighet till att jobba hemma också! Önskar att jag pluggat det, jaja kanske i framtiden. 2 år på yrkeshögskolan

    Svara

    Någon här som är utbildat till det? Hur är upplägget i utbildningen? Hur mycket matte är det och på vilken nivå?

    Svara

   Älskar mitt jobb som revisor på grund av allt det du vill ha.

   Kan jobba hemifrån, stänga in mig på kontoret men även ha tät kontakt med kollegorna.

   Svara

   Du behöver inte svara såklart om du inte vill ”anonym 20:26” men jag är klar förskollärare nu till sommaren. Har hört många historier om förskollärare som går in i väggen och undrar bara hur? Vad exakt är det som är stressande? Menar inte detta på ett anklagande sätt om det kan tolkas så utan mer vad jag ska se upp för när jag väl börjar jobba. Skulle verkligen uppskatta svar, hoppas du hittar nytt jobb som gör dig lycklig =)

   Svara

    Miljön och framför allt ljudvolymen.
    Hög frånvaro av personal = många vikarier som kommer och går.
    Administrativa uppgifter man ej hinner med, planeringar som ej sker.
    Stora barngrupper, barn med olika behov osv.
    Fysiska påfrestningar.
    Men det finns även positiva aspekter av att arbeta på förskolor, såklart.

    Svara

     exakt det som ovan skriver. samt hög andel outbildad personal som inte har en aning av nått= jag får dra det stora lasset. samt en extrem obalans mellan krav (läroplanen, föräldrar, chefen, skollagen, barnkonventionen) och möjlighet samt resurser att möta dessa krav

     Svara

     Ja, alltså frånvaron inom förskolan är astronomisk. Har aldrig varit med om ett yrke som har så mycket personal frånvarande, är det inte egna sjukdagar så är det VAB.

     Svara

      Oh

      Svara

  Sköljer ni ruccola och dylikt om det står på förpackningen att den är sköljd och redo att ätas? Jag gjorde inte det och reaktionen från min familj var att det var skitäckligt att inte skölja. De kollade på mig som om jag vore ett ufo. 😂

  Svara

   Nej den blir så soggig då. 🙂 Och står det att den är sköljd så är den ju det.

   Svara

   Jag sköljer alltid allt som går att skölja oavsett för då vet jag till 100% att det verkligen är rent! Nu gör jag det lite extra efter att ha läst Aftonbladet igår om hur en man blev ertappad med att gnida sitt kön mot matprodukter i en butik igår.

   Svara

    Exakt hur rent blir det av att skölja? 100%?

    Svara

     Inte rent alls. Inte från sådant som e-colibakterier och sådant.

     Svara

    Det som är inplastat lär han inte ha ollat så vida du inte köper öppnade förpackningar.

    Svara

     Vi som slickar på plasten då? Vi får i oss ollningen.

     Svara

   Min mamma lärde mig tipset att lägga all nyköpt sån småsallad i vatten (typ bunke) ett tag, då blir den riktigt fräsch och krispig!

   Svara

    Så gör vi i restaurang med.

    Svara

   Sköljer aldrig mat om den inte är uppenbart skitig … lever än.

   Svara

   Ja!

   Svara

   Kan bero på att alla vet att det gödslas med djur och människoavföring inom grönsaksodlingen. Hörde på en föreläsning i microbiologi att just sallad är svår att få helt ren. Sköljer mycket noga efter den kursen..

   Svara

    😩🙈

    Svara

   Springmask sprids med osköljd sallad🥴

   Svara

  En gemensam kompis till mig har så ostädad lägenhet att jag inte vill vara där. Han påstår ibland att han städar men tvivlar på att han förstår vad lite mer grundlig städning innebär. Är typ dammlager under och på möbler, avlagring av smuts på köksluckor, handfat, dusch och i toalett. T.o.m. handdukar i badrummet har typ någon slags brun smutshinna på sig för att de antagligen aldrig tvättas 🤢 allt känns smutsigt!

  Nu till saken: vill inte besöka hans lägenhet pga av att jag vantrivs där. Kan man säga till någon på ett snyggt sätt att deras hem behöver en grundlig städning?

  Svara

   När fyller snubben år? Ge honom en städning från något städbolag i present.

   Svara

   Ses hos dig eller på kafé, pub etc?

   Svara

    Jo det försöker jag oftast med. Dock så är han gemensam kompis till mig och min sambo. Min sambo har dock inga problem att vara hos honom, så när vi blir inbjudna till honom brukar jag oftast skippa. Vet även att han gärna vill ha ett förhållande, tänker att det kanske skulle öka hans chanser på den fronten om hans lägenhet såg någorlunda ok ut.

    Svara

     Hade en kompis som också hade det så. Sa till honom att det var smutsigt och han var dum i huvudet som inte fixade att ens hålla i ordning.
     Det jag menar är, ja, bara säg det rätt ut. Säg ”ingen kommer vilja vara tillsammans med dig när du lever såhär”. Det gjorde jag och han uppskattade att jag var ärlig. Bad mig visa hur man storstädar och försökte bättra sig efter det.

     Svara

      Gulligt ändå att han försökte att bättra sig!

      Svara

   Hur mycket har ni kvar efter att ha betalat alla räkningar?

   Svara

    Typ 10000.

    Svara

    30-40 k

    Svara

    2000

    Svara

    kanske typ 500kr för hinner spela upp allt på casino

    Svara

     Sök hjälp. Ju tidigare desto bättre.

     Svara

    600.

    Svara

    550k

    Svara

     En halv miljon? Lyx!!
     Hehe

     Svara

    Ca 15.000

    Svara

    Ca 25.000

    Svara

   Hade en kompis som också hade det så. Sa till honom att det var smutsigt och han var dum i huvudet som inte fixade att ens hålla i ordning.
   Det jag menar är, ja, bara säg det rätt ut. Säg ”ingen kommer vilja vara tillsammans med dig när du lever såhär”. Det gjorde jag och han uppskattade att jag var ärlig. Bad mig visa hur man storstädar och försökte bättra sig efter det.

   Svara

   Är han synskad?

   Svara

   Kan du och din kille hjälpa honom att få det grundfint, så att det blir lättare för honom att hålla efter det sedan?

   Svara

    Dvs om ni kör igenom lägenheten riktigt ordentligt alla tre och så får han betala med ett restaurangbesök eller liknande?!

    Svara

  CSN fråga: Hur mycket kan man misslyckas för att inte få CSN? Är inne på mitt första år, och chansen att jag inte klarar denna 15hp kursen är stor… Hur mycket skall jag oroa mig? Har ansökt tom juni

  Svara

   Första året måste du klara 37,5 poäng innan första veckan på nästa läsår.

   Svara

   Hamna i modd… 37,5 poäng första året behöver du innan första veckan på nästa läsår. Lycka till❤️

   Svara

    Haha vilken meningsuppbyggnad, du förstår vad jag menar 🥰

    Svara

    Så det är inte helt kört om jag misslyckas med den här kursen med andra ord? 🙂

    Svara

     Nej! Du kan misslyckas ännu mer.

     Svara

      Tack för hoppet!

      Svara

   Tips är att alltid söka 2 terminer i taget då det ger dig ett år att klara dina studier på istället för en termin. Praktiskt också. Då kollar dem inte dina resultat innan du söker nytt CSN

   Svara

  Hon kan inte göra uppsättningar.

  Svara

   hahahahaha bästa

   Svara

  Tog slut med killen jag var på G med i höstas (vi blev aldrig officiellt tillsammans), och jag har fortfarande inte lyckats komma över honom…Nu är det så att två tjejkompisar till mig har blivit väldigt bra kompis med honom och de festar hela tiden tillsammans. Gör så ont att se att de är hemma hos honom, och höra dem prata om honom när jag är i närheten osv. Vad kan jag göra för att komma över honom, och accepetera att han har gått vidare och träffat andra?

  Svara

   Åh, förstår helt din situation, mitt ex är fortfarande kompis med min närmaste vän och det gör ont ibland att hon pratar om honom. Men, det du ska försöka komma ihåg är att det är 100% hans förlust att ni inte längre är på G, inte din. Det finns så många killar där ute som bara väntar på att få träffa dig, och de kommer vara tusen gånger bättre än den kille du just nu mår lite dåligt över. Jag vet att det är jobbigt att gå vidare, och speciellt när man blir påmind om honom tack vare sina vänner, men jag tror verkligen det hjälper att bara försöka intala sig att ”nej vet du vad, du har gått vidare och det gör inte mig någonting, för jag har också det och jag vet att det finns så mycket bättre än dig”. Sen tycker jag att du har rätt att be dina kompisar sluta prata om honom när du är med, för har de respekt för dig ska de acceptera att det är jobbigt för dig. Kanske även det kan få dig att må lite bättre. Hoppas att allt kommer kännas lättare för dig snart! Kram🤗

   Svara

  Vad är en hög inkomst i Sverige idag? Över 50? Över 60?

  Svara

   Ett inkomstbasbelopp brukar jag ha som riktlinje. Det var 64 400 kr 2019. Alt. att man är tiotaggare och därmed tjänar 10 inkomstbasbelopp på ett år/ca 54’ per månad.

   Så nånstans mellan 54-64 då.

   Svara

  Är så jävla sockerberoende. Snälla skriv allt dåligt med socker så kanske jag blir avskrämd 😅

  Svara

   Socker är ett gift och gör dig sjuk. Gå med i en självhjälpsgrupp. Man klara inte att sluta på egen hand om man har ett beroende. Lycka till! 🙂

   Svara

   Skrev ett svar men det moddades av någon konstig anledning. Hoppas du får läsa det senare.

   Svara

    Det hann visst släppas på innan jag skrivit klart. 🙂

    Svara

   Jag äter vanligtvis väldigt lite socker. Nu har jag mofflat i mig massor med godis och annat under ngn veckas tid. Känner mig helt ärligt förgiftad. Deppig, svullen, seg och trött. Vet att det tar ngn vecka innan jag är avgiftad igen och jag längtar!! Finns inget bra med socker. Göder cancerceller dessutom. Så att inte äta det och sluta röka är det bästa jag gjort!

   Svara

  Svara

   Alltså maten tillagas väl inte så långt innan att nåt måste slängas för det.

   Svara

  Ja, det tror jag. Paula har förlåtit bara för att hon vill leva lyxliv. Hugo är utrolig olycklig.

  Svara

   Sen är han väl jävligt snygg också

   Svara

    Nej

    Svara

     Men JOOOO han är ju fan riktigt knullig. Im back.

     Svara

   Paula har råd att leva lyxliv utan Hugo, just saying

   Svara

    Nja

    Svara

   Varför är Hugo olycklig?

   Svara

   Haha förlåt men lyxliv? De lever väl ett helt vanligt liv? Fint hus, vanliga semestrar mm. Knappat lyx 😂

   Svara

    Att resa utomlands flera gånger per år är LYX. De flesta har inte råd med det.

    Svara

    Men vilken överpriviligierad barndom kommer du ifrån om man får fråga?
    De är mer utomlands än i Sverige, äger ett stort eget hus hyfsat nära Stockholm innerstads tullar. De har poll, utegym och massa lyxgrejer.
    Det är lyx och ingenting annat.

    Svara

  Efter det ni sa förut ska jag nu söka hjälp på Beroendecentrum här i stan. Det blir dock inte 12-stegs utan tromigen medicin och samtal med läkare och psykolog. Tack för ni finns.

  Svara

   ❤️

   Svara

   Lycka till! 12-stegs (AA på min ort) var inget för mig, för mycket sekt och sen hade gruppen en egen FB-grupp där de utelämnade det ena än det andra om varandra öppet från mötena och om folks återfall och intagningar. 🤦‍♀️
   Vad fick du för medicinering?

   Svara

   Åååh, fatta vilket steg du just nu tar?! Önskar dig all lycka ❤️

   Svara

  Jag har inget emot er som diskuterar kring detta, men det är lätt att tänka sig in i att de själva kanske läser här och då blir mindre glada.

  Svara

   Kanske dom inte ska läsa skvallerbloggar då?

   Svara

    Anonym 21:09. Om du var känd, skulle inte du vara här inne och läsa då? Det gör många även kända personer säger de själva.

    Dessutom: att skriva om ätstörningar kan såra fler än dem det handlar om.

    Svara

   Men varför skriver hon då själv ett inlägg som är så kryptiskt?! Klart hon vill att det spekuleras, annars hade hon hållit tyst om det. Jisses influensers är inga snöflingor som behöver allmänt beskydd, de vet mkt väl hur leken fungerar.

   Svara

  Hur lång tid tog de innan du fick känslor/ blev kär I din partner. Alltså hur länge sågs ni?

  Svara

   En kvart ungefär

   Svara

   Vi träffades första gången 12 år innan vi blev ihop. Jag var kär i honom redan då, men sen flyttade jag och vi träffade andra som vi var tillsammans med i tio år. Sen råkade det bli så att vi blev singlar ungefär samtidigt, vi återupptog kontakten och har nu varit tillsammans i fem år. Jag har cirka alltid varit kär i honom på ett eller annat sätt.

   Svara

   En månad kanske! På vår femte dejt eller något såg jag honom på håll och tänkte ”honom ska jag gifta mig med!”

   Svara

   Klyschigt, men det var kärlek vid första ögonkastet för mig 🙈

   Svara

  Hur mycket har ni kvar efter att ha betalat alla räkningar?

  Svara

   Summan säger väl inget?
   Kanske fråga hur många procent av lönen som sparas, hur den sparas och vad målet med sparandet är.

   Själv tjänar jag runt 25 netto, är juniorkonsult inom ingenjörssektorn.

   Min del av amortering + hushållsavgifter: 6500/ månad.
   Mat: runt 2500
   Busskort: 600
   Kläder och skönhet: 1000
   Andra utgifter: CSN 1500

   Totalt sparar jag runt 10000 kr.
   Varav 2000 kr i fonder och 3000 i aktier.
   5000 sparar jag på kontot och köper investeringsguld för.

   Svara

    Var köper man investeringsguld?

    Svara

     Jag köper alltid utomlands då det är billigare. Har kollegor/vänner som reser till Indien, Pakistan, Turkiet, Jordanien, Egypten och Marocko regelbundet. De brukar köpa med åt mig. Mest från turkiet, då köper de med guldliror för ca 20000 åt gången.

     Har inte köpt i Sverige, dyrt trots tt det är momsfritt. Leverans och sånt kostar för mycket för att det ska vara värt det.
     Om du har en stor summa pengar att investera i guld (50000kr) så är det värt att köpa här i Sverige, finns några hemsidor som säljer tackor/mynt. Se bara till att ha en trygg förvaringsplats.

     Svara

      Tackar! Vi har förvaring men jag har aldrig fått tummen ur att aktivt köpa något, men som läget är nu är det dags att börja.

      Svara

      Tycker du verkligen att 50000:- är en stor summa när det gäller investeringar?

      Svara

       Nä, men betydligt större summa och möjliggör mer möjligheter för oss än när du kommer stå vid bankomaten och försöka få ut dina besparningarna när Sverige slocknat/angripits. Lycka till!

       Svara

   Sätter undan 7000/mån till räkningar oavsett hur mycket räkningar vi har ( har allt som går årsvis, så det är ett genomsnitt så att det alltid finns till räkningar)
   Vi har betalat av huslånet så låga kostnader, lite el och sophämtning (bergvärme, 200 kvm skrutthus 🙂 ) Bilskatter och försäkringar kommer till, min man gillar stora bilar 🙂 Har inga lån alls, inget på bil eller annat.
   Vi har in runt 38000:- efter skatt på två, inte så mycket, men kan spara en hel del. Så resten är väl vad vi har kvar.

   Svara

    Ser att andra svarar för ”sin del”. För att förtydliga så har vi alla tillgångar, skulder, intäkter och utgifter tillsammans. Vi är vi. Och det är jag som är ekonomen 😉

    Svara

   CA 16000

   Svara

   De månader jag inte arbetar har vi kvar ca 10k när allt är betalat, när vi fört över pengar till matkontot och lagt undan på sparkontot.

   Svara

   När vi har betalt räkningar, lagt över på matkonto/spenderarkonto för månaden, så har vi mellan 20000-25000 kr kvar som vi sätter över på spar.

   Svara

  Verkligen inte. Jag tror snarare det handlat om nån slags stress, press (inifrån Paula själv), att hinna med allt hon vill/måste/tror att hon måste.

  Svara

   Jo men tror du inte hon skulle berättat det då? Hon pratar ju ibland om just det, det verkar ju vara nåt hon inte skrivit om tidigare.

   Svara

   Hej Paula, Hugo eller valfri närstående.

   Haha skoja, hatar sådana här kommentarer. Men just här fick jag nån feeling

   Svara

   Hennes senaste blogginlägg. Bilden på henne efter träningen säger så mycket.

   Svara

    Jag blev lite förskräckt. Hon såg så bräcklig ut 😢

    Svara

  Dagens tips till er som är lika pryd som jag:
  Håll en papperstuss mot rövhålet då ni ska fisa på toan, då hör man ingenting.

  Svara

   haha gjorde så för senast en timma sen

   Svara

   Ännu bättre: blöt pappret lite, det formar sig efter anus bättre. Skulle det komma en brakare så kan man bara trycka till så dämpas ljudet helt haha!

   Gör så på jobbet, när bajset börjar komma ut så släpper jag bara pappret.

   Svara

    Men låter det inte mer om papperet är blött?

    Svara

     Haha nä, det ”täpper” bättre. Man kan alltså trycka till hårdare så att luften ”stannar inne”, sen kan man släppa lite så att luften pyser ut ljudlöst 🙂

     Svara

   🤣🤣🤣 Bra tips ändå, tack!

   Svara

   Haha, fan vad knäppt! 😂

   Svara

  Paula Rosas behöver hjälp.

  Nu.

  Hon krymper ihjäl

  Svara

   Undra om Hugo förstår det? Eller är han själv för träningsfixerad för att se att nåt är lite på tok?

   Svara

    Tror tyvärr inte att han förstår eller har tid/energi att förstå sig på det.

    Om hon inte orkar så måste han ju bli hemma med barnen.

    Svara

     Att ha en låg fettprocent i kroppen och i princip bara väga muskler går bra.

     Svara

  PMS?! Önskar tips/råd/hjälp!
  Lever just nu Och sedan ca ett halvår tillbaka i en enda stor psykisk bergochdalbanan. Ena dagen är jag lycklig och pepp, andra dagen orolig, ängslig och ledsen.
  SNÄLLA! Ge mig era bästa tips mot PMS! (Som jag starkt misstänker är boven i dramat..) Är så psykiskt utmattande att må så upp och ner. Kosttilskott? Mediciner? Vitaminer? Behandling? Alla tips och idéer mottages tacksamt!

  Svara

   Känns igen,, jag fick en hormonspiral insatt tidigare i höstas, skulle ge den 5-6 månader och det är väl bättre.. blöder nästan konstant men börjar avta nu..

   Svara

   Esicatolpram två v av fyra mot PMDS fungerarrrr

   Svara

   Premalex,börjar på 2 tabletter när ägglosningen börjar. Har förändear mitt liv enormt. Lycka till❤

   Svara

  Vilken är din favvo i sats och varför?
  Själv är jag mer som Miranda men älskar Samantha! Älskar henne!!!! Hon är så rolig och jordnära, skulle vilja vara vän med henne trors att jag bara legat med en kille och är gift. Hon verkar så äkta!

  Svara

   Hahaha, den här frågan är SÅ 2004.
   Har du nyligen upptäckt SATC?

   Svara

    Haha ja!
    Är höggravid och uttråkad så jag tänkte kolla om den. Har inte sett den på säkert 12 år, så det känns som att jag ser den för första gången haha.

    Svara

     Miranda är ju egentligen den mest normala. De andra är mest karikatyrer.

     Svara

      Håller med, de är extremt överdrivna. Men Samantha är överdriven på ett roligt sätt.

      Därför identifierar jag mig med Miranda, hon verkar som en normal människa.

      Svara

   Ingen! Aldrig fattat grejen med SATC! Överskattad och så klyschig

   Svara

  Delar med mig av min (icke-existerande) love life under slutet av 2018 till 2019 med er:

  Var kär i en kollega i typ ett år. Vi flörtade en del när vi jobbade ihop en sommar, men det blev aldrig något av det för ingen av oss tog det första steget och sen återgick jag till att jobba betydligt mindre på arbetsplatsen pga grejer på annat håll. Min kompis/kollega visste att jag gillade honom, men bjöd ut honom och så började de dejta. Jag var arg och besviken på mig själv i ett par långa månader, tills jag lämnade arbetsplatsen och kunde släppa honom lite. Fick sedan veta att det inte höll så länge mellan min kompis och min crush eftersom han började ghosta henne…

  Spola fram 7 månader. Jag återvände till arbetsplatsen. Var nervös inför att se honom men också hoppfull??? Tänkte att ”this is IT nu jävlar ska jag ta steget, nu ska jag fan shoot my shot”. Får då veta att han ska bli pappa. Med en ny tjej. Som han nu flyttat ihop med.

  Nu har det gått ett tag och jag kan äntligen säga att jag kommit över honom på riktigt. Sist vi jobbade ihop kunde jag släppa min ilska, besvikelse och bitterhet och bara vara glad för alla inblandade. Kul för mig att jag fick gå igenom denna känslomässiga berg-och-dalbana och lära mig mer om mig själv och mina reaktioner i jobbiga situationer. Kul för paret att de ska bli föräldrar. Kul för ungen att hen kommer ha en svinrolig och snäll pappa. Är genuint glad och redo att gå vidare. Vet inte hur (tider SUGER så våga inte föreslå det) men på något sätt ska jag göra 2020 till ett lite roligare år och med mer givande vänskaper och förhoppningsvis romantiska relationer. Det är nu det händer. Jag känner det.

  Svara

  Vigselringar! Hur mycket får man förvänta sig att det kostar? Jag vill gärna ha en tunn 18k guld med 1-3 små stenar. Men allt är ju apdyrt! Överväger just nu att ta något billigare och sedan byta när vi har råd. Men det känns så fruktansvärt fel. Samtidigt känns det som att det är dags att gifta sig nu då vi väldigt gärna vill det.

  Svara

   Säger bara; Josefin Cumming, gör vigselring efter budget och önskemål! helt underbar.

   Svara

   Vi kommer inte inte förlova oss utan gifta oss direkt och jag tänker max 10000.

   Svara

    Ja så ska vi också göra. Min kille lovade dock att köpa en ring till åt mig sen när han pluggat klart 😁

    I alla fall. 10kkr för en ring eller för båda? 😱 Båda alternativen är tyvärr rimliga efter att jag har kollat runt 😅

    Svara

     Eller han och han. Vi spenderar ju våra pengar på en till ring åt mig 😁

     Svara

     För min bara 🙊 min kille vill ha något enkelt och jag vill ha med någon slags sten.

     Svara

      Haha! Ajdå 😅

      Svara

    Man är alltid förlovad om man gifter sig.. Mellan man bestämt sig för att gifta sig och själva vigseln är man förlovad, ring eller inte.

    Svara

     Folk gör väl precis som de vill. Vi ska inte gifta oss kyrkligt tillexempel.

     Svara

      Jo man gör som man vill men förlovad kommer man inte ifrån, rent tekniskt och språkligt.

      Svara

     Ja alltså vi är ju såklart tekniskt sett förlovade och har varit det i flera år. Men det är ju inget officiellt (ingen skulle ta det seriöst…) och vi har inga ringar.

     Svara

   Hur dyrt är apdyrt? Jag skulle aldrig byta ut en vigselring, allvarligt. Har tillräckligt med ångest för att de fick såga bort den då den fastnat på mitt gravidsvullna finger 1999, när jag var gravid med vår yngsta. Det var 1999. Nu i år har vi varit gifta i 23 år, gifte oss 1997 i Paris. Jag är fortfarande superglad för mitt äktenskap och min ring, som är vad vi hade råd med då. Nu för tiden hade vi haft råd med betydligt mer, men skulle aldrig byta ut den här som vi hade när vi gifte oss <3

   Svara

    Men det är så jag känner! Jag vill inte byta ut ringen som symboliserar äktenskapet. Känns jättefel.

    Ja… 10 000 känns dyrt för 2 ringar med den ekonomin vi har nu. Men det känns inte heller realistiskt att komma under 8000. Fast jag har bara sett priserna på guldfynd. Andra ställen har ju inte framme priset 🤨

    Är det vanligt med annat än 18k guld? Silver läste jag blir slitet med tiden. 9k guld vet jag inte… Känns fel… Jag börjar inse att jag både vill ha kakan och äta upp den…

    Svara

     Vi köpte på smycka då de hade bäst priser. De är återförsäljare av ett märke där du kan ”designa” era ringar precis så som ni vill ha dem. De har färdiga ringar man kan utgå ifrån. Utgå från er ekonomi. När vi köpte såg vi att det fanns alternativ där ni kan få två ringar för 10.000.

     Svara

     Vi beställde ringar från Safira. Exakt samma Schalinsringar som i butikerna, men så mycket billigare. Sparade säkert 5000 genom att beställa. Vi nöjde oss också med 14k guld, fungerar hur bra som helst och ingen ser någon skillnad. Satt i samma sits med ekonomin, det löste sig väldigt bra 😊

     Svara

   Ärligt talet. Det där med vad en vigselring ”bör” kosta är ett sunkigt tänk. Ev. lite barnsligt också.
   Det var en juvelerare som heter De Beers som i sin reklam hittade på att vigselringen skulle kosta mannen 3 månadslöner minst.
   Och sedan blev det någon slags SATC-fantasi som alla tjejer hade.
   Om du har en man och ni älskar varandra och nu skaffar en familj ihop och åldras ihop så är det det mest värdefulla du någonsin kommer ”äga”.
   Strunta i något så patetiskt som ett monetärt värde på er kärlek.

   Svara

    Nu missförstår du. Det är inte det jag undrar. Jag vill inte ha någon för ”ens” 20 000 (det är ju sjukt mycket pengar!). Jag vill veta vad jag kan förvänta mig när vi ska kolla runt tillsammans. Vi har inte mycket pengar, jag vill ha något enkelt men gärna en liten sten så den blir lite extra eller vad man ska säga. Huvudsaken är att vi gifter oss, helst i år.

    Svara

     * Sjukt mycket pengar för ett smycke. Menar jag såklart 🙂 en dator för 20k tar jag gärna! (om någon har en till skänks vill säga) 😂

     Svara

     Ofta kör guldfynd osv på 20% på ringar, vi köpte min då för några år sedan. Iofs såg jag min ring på ”mellandagsrean” 2000kr dyrare än ordinarie vi köpte den för.. Så spana redan nu innan rea och vänta och jämför. Ta typ skärmdump på alla du gillar så du har ord. pris och inte glömmer när rean kommer

     Svara

    Alltså, jag blir nästan frustrerad att kommentaren ovan får så många likes. Är det verkligen så många tolkar vad jag skrev? 😱

    Svara

     Ta inte illa upp. Det var jag som skrev kommentaren. Jag förstår nu din ståndpunkt så det jag skrev gäller inte dig.
     Men jag ser och hör ofta den attityden gällande priset på vigselringen så min kommentar handlar om detta generella fenomen.
     Kram

     Svara

      Haha tack! 😅

      Men är det så vanligt? 😲 Låter ju som något som bara händer i svamliga kärleksfilmer enligt mig. Jag kanske ska vara glad att jag inte lever i närheten av sån attityd. Det känns lite äcklande faktiskt, inte att spendera massa pengar om man nu har råd såklart, utan att kräva det av sin partner. Kanske var därför jag reagerade och hade svårt att släppa det du skrev 🙄

      Svara

   Det vanliga är inte vigselringar utan EN vigselring till kvinnan. Med brillor (beror förstås på hur många och hur stora) mellan sju och tio tusen.

   Svara

    Jo men vi skippar förlovningsringar. Så det blir ju 2 ringar 🙂

    Ah, okej som sagt 1-3 små. Vill typ ha en 2-3 mm bred ring och då blir det ju små stenar tänker jag.

    Tack för svar 🙂

    Svara

    Inte i Sverige. Här har man av tradition haft varsin ring vid förlovning och sen får kvinnan en till vid vigseln. Tvärtom är det amerikanska sättet. Man får välja själv såklart hur man gör dock.

    Svara

   Vi var hos en riktig guldsmed när vi köpte våra och han rekommenderade faktiskt att köpa i 14k, så det gjorde vi. Billigare och minst lika bra.
   Våra kostade runt 5-6000kr st och min vigselring ca 7000kr.

   Svara

   Min gick på 4800Kr på rean…

   Alltså på riktigt man måste inte ha 10000+ ringar man blir lycklig ändå

   Svara

    Och den är 18k guld med stenar..

    Vi gjorde så att vi spana in ringar köpte på rea och med bonus check

    Svara

     Ringen har inget med lyckan att göra. Men om jag får önska så vill jag ha en som jag beskrev. Men bara om det går att få till ett rimligt pris.

     Jo jag har försökt kika vad som finns när det är rea 🙂 det blir ju lite bättre priser då.

     Svara

      Kolla Norrfolks, dom har fina ringar i 14k av återvunnet guld och labbframtagna diamanter. Garanterat konfliktfritt! 😊✨

      Svara

   Har en förlovningsring för drygt 100 000 och en vigselring för 20. Dyrt absolut! Värt det? Ja! Lån? Avbetalning? Näpp!

   Svara

    grattis, din snubbe är rik.

    Svara

    Skulle inte heller ha accepterat någon mindre/billigare. Som min mormor sa ”blir det så att du behöver gå isär från karln ska det vara något att gå vidare på.”

    Svara

     Heeej 1930 talet ringde

     Svara

   Köpte en ”enkel” vigselring i 18K guld på typ Hallbergs med några diamanter typ 5 och den kostade 6 tusen. Går ju att hitta ringar för alla budgetar, tycker dock inte att 10K är lite. Du kan nog hitta jättefin i bra kvalite. Min man köpte en enkel guldring för typ 4 så vi klara oss på strax under 10. Kunde inte se framför mig hur jag skulle lägga mer pengar på en ring. Ville heller inte ha nån svulstig diamantring som fastnar i allt och alla.

   Svara

   Grattis till förlovningen ❤️
   Mitt tips är att hitta en ring som är du och som du blir kär i. Du ska ha den på dig resten av ditt liv! Min förlovningsring kostade dubbelt så mycket som vi hade tänkt oss men såhär sju år senare får jag inte nog av den och kollar på den hela tiden 😁 det blev samma historia med vigselringen (de matchar i samma serie). Ångrar inte att vi möblerade om hela budgeten och valde de helrätta ringarna.

   Svara

   Jag har en guldring med 5 små diamanter som jag köpte på guldfynd på rea för 7000:-, de är en förlovningsring för oss men den låg under kategorin ”vigselringar”. Sen har jag en guldring med 1 diamant som inte ligger slätt utan står upp (finns säkert en benämning för detta men orkar ej googla, ni fattar säkert) som kosta 6000:- i en liten smyckesbutik i gamla stan/sthlm.

   Svara

  Julen bortplockad och har köpt tulpaner. Det är såå skönt! Inga trista rester av julmat i kylen heller, nu kan man börja leva igen 💃 Sade jag att jag snudd på hatar jul & nyårshelgen? 😆

  Svara

  Hej!

  Kan vi prata lite om självupptagna mammor/pappor? Har ni erfarenhet av detta? Jag har fått en krånglig relation med min mamma som vuxen då jag nu börjat se hur självupptagen hon är. Ett exempel var när jag bröt foten och skulle opereras och behövde stöd då jag kände mig rädd för att bli sövd, då dröjde det flera timmar innan hon kom (hon jobbade inte, bor nära sjukhuset) för hon skulle duscha sminka sig ta på sig högklackat bara för att komma, visa upp sig, småle och säga ”det där var väl onödigt” (alltså att bryta foten).

  Det finns flera exempel! När jag försöker påtala att hon prioriterar sin nya pojkvän mer än att umgås med mig och mina syskon då är jag ”elak” som inte kan vara glad för hennes skull. Under min uppväxt har jag i princip bara varit validerad för mitt utseende, tex fått höra kommentarer som ”du är finast när du väger kring 46 kg” (vilket alltså är underviktig för mig i princip). Hon kan slänga sig ur grejer som ”du älskar inte din pojkvän du borde göra slut med honom” och tror sig vara allsmäktig och allvetande för hon är ”synsk”.

  Jag har gråtit så mycket över vår relation. Alltid ont i magen efter att vi har umgåtts.

  Hur hanterar man dessa typer av föräldrar?

  Svara

   Är den relationen viktig för dig? Tänker att det finns två alternativ. 1. Acceptera att din mor är självupptagen och ganska mycket av en skitstövel och umgås så mycket som du orkar/vill med henne. 2. Be henne skärpa sig. Ge konkreta exempel på när hon sårar dig och ge också exempel på vad du skulle vilja höra istället. Och gör hon inte det – klipp bandet.

   Svara

   Svar i mod!

   Svara

   Prata med dom och säg hur du känner. Ändrar dom inte på sig skulle jag göra ett uppehåll. Kan dom inte respektera dej är det inte ok.

   Svara

   Känner SÅ igen detta! Min mamma har till och med sagt att nu ska hon minsann prioritera sig själv – men hallå?! Du skaffade fem barn och har nu också ett antal barnbarn? Försökt i alla år att acceptera hennes tillkortakommanden och satt gränser – för detta är inget nytt. Allt hon nånsin gjort för
   mig har bara handlat om henne (min känsla). Men hoppet om en ”riktig mamma” finns alltid där och hon får nya chanser jämt. Så destruktivt! Har dessutom en kroniskt sjuk pappa (de lever ej ihop). Mamma vill att jag ska vara nöjd, men tyvärr – det går inte. Kommer alltid önska en mamma som älskar mig ovillkorligt (oavsett vikt tex) och alltid finns där för mig. Försöker nu vara den mamman själv till mina barn, det är min hämnd typ…

   Svara

    Hur gör du med det dåliga samvetet? Jag skäms alltid efter vi bråkat. Klart hon ska få vara lycklig med sin nya pojkvän när hon varit så deprimerad länge, klart hon ska få leva i sin ”kärleksbubbla”. Hon får mig att känna mig som ett klängigt barn fast jag är 29. Får hela tiden höra att jag borde bete mig vuxet (vilket är så sjukt, hon har noll koll på sin ekonomi, jobbar knappt och är riktigt osjälvständig och måste förlita sig på en man/partner) . Då börjar jag alltid tvivla på mina känslor – har hon rätt? Borde jag sluta önska hennes uppmärksamhet och intresse från hennes sida?? Eller är detta också klassiskt upplever du?

    Svara

     Jag försöker att inte ha dåligt samvete, men det är ju svårt såklart. Tror dock aldrig hon har dåligt samvete mot mig. Sen har jag två barn och för deras skull har jag kämpat på med relationen – bjudit in till delaktighet osv. Men att även se dem besvikna för att mormor sviker, där nånstans går min gräns. Jag har försökt lära mig att inte behöva min mamma (så gott det går), men jag tror att det är naturligt att känna behov av sina föräldrar även som vuxen. I en vuxen relation räcker dock inte banden som naturligt finns i en familj, det behövs något mer. Om en förälder inte kan ge oss något, ska vi då stå ut bara för sakens skull? Jag tycker ändå inte det. Man måste ju inte bryta kontakten helt med buller och brak men sakta backa undan och försöka minska behoven av en person som aldrig når upp till ens förväntningar ändå. Realistiska förväntningar på en förälder tycker jag utifrån det du skriver samt mina egna upplevelser. Så himla svårt detta och något som finns begravt djupt inom mig. Mamma och jag har alltid olika upplevelser av saker och ting också, dessutom behandlar hon oss syskon orättvist. Jag kan inte svara bättre än så, men att hon är din mamma räcker automatiskt inte för att hon ska ha en självklart plats nära dig i livet. Stor kram till dig!

     Svara

   Tack för era svar, tror jag insett att jag behöver en paus från min mor och att det känns lite skönt att ha tagit det beslutet. Nu är julen över så man ”måste” inte ses på ett tag, så blir naturligt att helt enkelt inte höras på ett tag…

   Svara

    Har skrivit ett svar som är i modd.

    Svara

    Hej! Såg ditt inlägg nu. Jag har likadan relation med min mor. Det är okej att distansera sig ♥️

    Svara

   Min mammas problematik var lite annorlunda än din. Men oavsett anledning svarar jag:
   Man får göra slut med en förälder.
   Jag har i princip tagit avstånd från henne. Betalar räkningar, deklarerar åt henne osv eftersom hon inte klarar det men vi ses och pratar aldrig.
   Hon har förstört min barndom och i förlängningen mitt vuxna liv. Eftersom jag inte klarar att fixa hållbara relationer med varken vänner eller partners.
   Många tycker att det är ofattbart och oförlåtligt att förskjuta en förälder. Men de vet inte vad de pratar om.
   Det är ALDRIG ett lättvindligt eller enkelt beslut. Jag ångrar mig inte nu och kommer inte ångra det efter hennes död. Vilket jag ofta får höra att jag kommer göra.

   Svara

    Låter väldigt likt min historia, skötte även min mammas ekonomi ett litet tag. Sa upp kontakten för kanske 6 år sen pga att hon gjorde så att jag mådde så piss och inte kunde fokusera på att bygga upp mig själv efter min pissiga barndom. Det är det bästa jag gjort, hade aldrig klarat det annars.

    Hon dog för ett år sen och det har såklart varit tufft och man har ångrat att man inte pratat ut med henne om allt man känner. Men hon har aldrig varit mottaglig och jag påminner mig om att det är hennes fel och inte mitt. Ångrar mig inte.

    Men mitt råd är väl att skriva ett brev där du berättar hur du känner om ditt beslut men att du fortfarande älskar henne och hoppas att hon en dag ska förstå, samt att ni en dag kanske kan försonas.. ❤️

    Svara

   Det hade kunnat vara jag som skrev denna kommentar. I höstas insåg jag att min mamma är narcissist. Läs boken ”Det är inte du som är knäpp, det är din mamma” och googla efter fakta om att växa upp som barn till narcissistisk förälder. Jag har krisat hela hösten efter denna insikt men nu hjälper den mig att hantera henne och inte ta skada längre.

   Lycka till ❤️

   Svara

  Bokade en läkartid innan jul som jag var tvungen att avboka (omboka fanns inte som alternativt). Nu har jag bokat en ny tid, men har fått en manlig läkare fast jag bad om en kvinnlig. Är jag världens jobbigaste patient om jag avbokar igen, för att sedan boka en ny tid och hoppas få en kvinna denna gång? Kommer jag bli bannlyst från vårdcentralen för all framtid, haha? Känner mig oerhört omständlig 🙁

  Har bokat över nätet för att jag är inte bekväm med att beskriva mina symtom över telefonen, men vet inte om den som bokade tiden kanske missade mitt önskemål denna gång? Tog typ tre veckor för mig att få tiden, så kanske glömts bort någonstans på vägen?

  (Kommer inte svara på någon kommentar om varför jag inte vill ha en manlig läkare, om någon skulle undra. Det handlar bara om att jag har svårt att känna mig trygg kring män (speciellt med viss makt över mig) och har därför svårt att öppna upp mig och vara ärlig, och jag söker hjälp för ett för mig väldigt känsligt problem (som jag dragit mig från att söka hjälp för alldeles för länge) och vill gärna känna mig trygg och bekväm.)

  Svara

   Du är inte jobbig! Ring. Berätta att du vill ha tiden, men att du inte är bekväm med manlig läkare och att det är ett känsligt problem, så att de fattar att du behöver träffa en kvinnlig läkare. Det borde de kunna fixa, men finns risk för att du får vänta lite längre. Jag hållar alla tummar och tår för dig.

   Svara

    Har inga problem med att vänta längre, hellre det än att komma till någon som jag inte kommer kunna beskriva mina symtom för! Jag får nog försöka ta tag i det och ringa, trots att det känns läskigt. Tack! Jag hoppas inte de tycker jag är jobbig 😀