Bryr sig Ida Warg enbart om djuren när det kommer till att tjäna pengar?

You tell me…

När Ida Warg fick välja sin födelsedagspresent inne i Chanelbutiken och valde en skinnväska.

Men nu vet du, jag är inte vegan så snälla lägg ner.

Okej, good to know!
Thanks!

Ida Warg bär en jacka från Canada Goose som är fylld av äkta dun och fjädrar. 

Ida Warg är alltså inte vegan, utan äter bara plantbaserad kost samtidigt som hon utan problem använder produkter från döda djur och djur som riskerar att ha plågats under produktionen. (Skinn, dun mm)
Inget fel med det, jag är knappast perfekt själv och har både skor och väskor av skinn hemma och kontemplerar  fortfarande över vad jag ska göra med de pälsar jag har hemma och som jag inte längre varken vill använda eller sälja då det kan bidra till att användningen av päls fortsätter normaliseras.

Men…så försöker jag inte heller kränga produkter och tjäna pengar i veganismens namn, vilket jag anser att Ida gör.
Den här intervjun med Ida Warg kommer från Apotek Hjärtat i samband med att hon lanserade sina hårvårdsprodukter och då var det lite annat ljud i skällan.

För varför skulle det vara viktigt att inga djur lidit för att hon ska kunna tvätta sitt hår, när det uppenbarligen inte spelar någon som helst roll i andra aspekter av hennes liv?
I call bullshit and skenhelighet!

Tack för tips!

 

225 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blondinbella was here

  Svara

  Men hur många tror att dessa ”Influencer” är veganer på riktigt? Det är en fasad för att polera deras ”perfekta” tillstånd. Så fort kameran inte är på är det både kött och mejerier på deras tallrikar. Patetiskt!

  Svara

   Ja, Ida är en trendvegan, fake vegan. Hon äter vegansk kost för att banta och profiterar på att framställa sig som vegan för att kunna kränga fler produkter. Canada goose har blivit mycket hårt kritiserade båda för dunet och pälsen, så hur man ens kan överväga att sätta på sig en sån om man har minsta medlidande med djuren är helt ofattbart! Hon kunde lika gärna gå runt med en stor skylt, ”Jag skiter i djuren”.
   Det är samma sak som att kissie låtsas vara feminist, de ser en chans att tjäna pengar.

   Svara

    Varför måste man kalla sig något och hålla stenhårt vid det? Kan man inte bara få äta som man vill? Utan massa titlar? Jag äter lchf. Ibland äter jag pommes, sushi, carbonara. Ibland äter jag vegetariskt och veganskt och ofta kött från Sverige och närodlat och ägg från grannen och köper bananer från Chile och paprika från Spanien. Jag har minskat mitt flygande men kommer flyga nu i januari. Jag bär inte päls men skinn(väska). Jag äter inte norsk lax, men äter fisk när jag är i Norge. Jag källsorterar allt från minsta pappersbit. Jag åker till Indonesien och backpackar. Handlar bara med tygpåsar jag sytt själv på mammas gamla symaskin och min hud- och hårvård är ekologisk och naturlig till 80 procent.

    Ändå skulle jag se det som att jag värnar om miljön, som att jag till största delen äter vegetariskt. Det syns även i mina sociala medier, men jag kallar det ingenting. Varför måste man det? Alla gör väl något bra för miljön ändå kan man ju hoppas.

    Klart jag kan bli bättre men jag kan också bli tusen gånger värre liksom. Tycker inte att Ida är skyldig någon något förklarande.

    Svara

     Du har missuppfattat det där med LCHF.
     Om du ibland äter ”pommes, sushi, carbonara. Ibland äter jag vegetariskt och veganskt”, äter du en blandkost.

     Svara

    Fast hur kan man dra den slutsatsen? Det kan man inte.

    Svara

    Tänker att det måste vara väldigt drygt att någon gång ha brottats med en ätstörning och sedan bli vegan, lchf, kock eller dietist eller vad som helst? Alltså varför ska man tolka allt de gör genom en tidigare problematik, hon har ju rätt till sina val och intressen som alla andra.

    Svara

   Jag tror faktiskt att Therese Lindgren är det på riktigt.

   Svara

    Det tror jag också!

    Svara

    ”på riktigt”

    Att ni orkar.

    Svara

     Vad Anonym 11.26? Blir du provocerad av att vi säger ”på riktigt”?

     Svara

      Ja det blir jag faktiskt.
      Tycker det är onödigt dömande mot alla som faktiskt ändrar saker i sitt levnadssätt och tar det i sin takt.

      Svara

       Det enda vi sa var ju att Therese nog faktiskt är det på riktigt, som i ordets rätta bemärkelse. Det är väl motsatsen till att döma?

       Svara


   Influencers har platt språk
   Allt hänger på bilderna, för prosan är platt och stressig och syftar främst till att informera läsaren om alla events, frisörbesök, väninneluncher och möten med potentiella samarbetspartners som måste avverkas innan vår hjältinna får sjunka ner i soffan med en lugnande ansiktsmask och en antioxidant-shot.
   Det är som sagt fascinerande, men aldrig någonsin tankeväckande.”

   https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/ge-mig-en-influencer-som-ar-intellektuell/

   Svara

    Egoina! Genuin blogg med en smart/klok bloggerska bakom

    Svara

  Använder hon inte ordet vegan som i att maten är helt utan animaliska produkter. Typ inge ägg, Crème fraîche, ost..

  Svara

   Då är hon vegetarian och inget annat.

   Svara

    Ja, kan vi inte alla lära oss att en vegetarian är någon som utesluter alla animaliska produkter ur sin kost. Äter man ägg och mjölk är man lakto-ovo vegetarian.

    Svara

     Fast spelar de här 15 olika definitionerna verkligen nån roll?

     Svara

      Ja, det spelar roll att säga det man menar. Säg inte att du är vegan om du inte är det. Du äter veganskt men du är inte vegan. Stor skillnad.

      Svara

       Ja, att vara vegan är en hel livsstil och handlar inte bara om vad man äter.
       Det råder total begreppsförvirring mellan olika former av vegetarianism och veganism.
       I princip råder inga problem med termerna men i det dagliga språkbruket är det snurrigt.

       Svara

        Det är jättejobbigt. Håller en hel event och ofta skriver folk att de är ”vegetarianer” och detta vidarebefordras till ansvariga för matbeställning som då beställer något med ost eller mejeriprodukter. Så kan personen inte äta det för att det råder någon slags uppfattning att det är skillnad på vegansk och vegetarisk kost.

        Svara

         Är det inte bara för att ”vegansk” typ aldrig finns med som alternativ? Det enda alternativet brukar vara vegetarisk.

         Svara

         Det ska en kock ha koll på.

         Svara

         Fast det är väl ändå upp till dem som vill beställa ”specialkost” att förtydliga vad detta innebär för den enskilde. Inte helt orimligt att vegetariskt kan innebära rätter med både ägg och mejeri. Vill man äta veganskt får man väl försäkra sig om att det är vad definitionen ”vegetariskt” i så fall innebär i det givna fallet.

         Svara

          Eller så beställer man inte något innehållandes animaliska produkter om en person uppger sig vara vegetarian?

          Vegetarianism är en kosthållning, veganism är en livsstil.

          Svara

          Men om det innehåller ägg och mejeri är det per definition faktiskt inte vegetariskt, även om många missförstått det att det är så.

          Svara

        Det kallas tydligen etisk vegan nu för tiden, förut kunde en vegan absolut inte bära skinn, använda djurtestade produkter eller ha dun och nu så kallar alla som inte äter kött sig för veganer. De vill ha credden men pallar inte med livsstilen som kommer med det. Ordet vegan har tappat hela innebörden och det är trist.

        Svara

       Men det var väl precis det hon sa?

       Svara

     Ärligt talat tycker ja man inte ska kalla dig vegetarian när man äter nått från djurriket.. antagligen är du vegan/vegetarian eller så är du inte det. Äter du ägg, mjölk så är du inte nått vegetarian eller lakto-ovo, du äter djurprodukter.
     Samma sak när man köper skinn mm men inte äter nått från djur så är du inte heller vegan.
     Att skippa kött men äta ägg är samma som att skippa kolhydrater (lchf). Du har bara en bestämd kost och undviker det du inte tycker är bra.
     Sen att människan måste göra sig speciella och säga att jaaaag minsann är si och så är trams tycker jag.

     Svara

      Okunskapen lyser verkligen. Lakto ovo står för djurprodukter. 🤦🏼‍♀️ Lakto = mjölk. Ovo = ägg.

      Och ja, de olika definitionerna behövs för att beskriva hur man äter, inte minst pga allergier.

      Svara

     Fast kan vi inte en gång för alla lära oss att i språket är vegetarian ett samlingsnamn för att inte äta kött, såsom tex lakto-ovoVEGETARIAN.

     Svara

      Nej? Vi kan väl en gång för alla lära oss att om man är vegetarian så äter man inga animaliska produkter, om man äter ägg så är man ovo-vegetarian och äter man mjölk så är man lakto-vegetarian. Om man äter någon av dessa produkter så får man ju definiera det. Definitionen av vegetarian är just inga produkter.

      Svara

    Vad är det för skillnad på vegansk vs vegetarisk kost? Är det samma eller kan en vegetarian äta något som en vegan undviker? Jag har alltid trott att kosten är densamma men att en vegan har en livstil där allt som kommer från djur undviks (väskor/skor av läder, dunjackor mm). Vilket skulle inbära att de flesta influensers är vegetarianer, inte veganer….eller? Är det jag som inte har koll och är helt ute och cyklar?

    Svara

     Honung tror jag kan vara en vattendelare – vegetarianer kan äta det men inte veganer eftersom bina ”utnyttjas”.

     Svara

      Samma gäller ridning och kläder av ull, alpacka, siden mfl.
      Sedan finns en uppsjö e-ämnen och färgämnen som innehåller restprodukter från djurriket. Ett vanligt rött färgämne som används i godis och mat framställs ur lusblod.

      Svara

       Hur funkar det med att vara vegan och ha husdjur?

       Svara

        Alltså att följa något såhär slaviskt, in i minsta detalj gör ju bara en person som inte mår bra. Veganer är ju såna som hade varit med i havens gate, så sjukt mycket sekt över veganism.

        Svara

         Veganer kommer i alla former. En del är radikala på gränsen till fanatiska i sin övertygelse andra som folk är mest. Många är vettiga förnuftiga människor som gör kompromisser. Vad gäller maten ställer kroppen om sig så får du i dig kött eller mejerier får du ont i magen och kan bli förstoppad. Många av mina veganvänner använder slut sina skinnskor men köper inte nya. Däremot är det ett problem att det idag inte finns så bra alternativ till skinn framförallt i skor. Vad gäller ull finns det veganer som är ok med att köpa secondhand kläder i ull eller återanvänd ull.
         Veganismen förespråkar humanism och tolerans och de mer radikala sektliknande formerna är inte det veganism handlar om.

         Svara

          Klart du är partisk. Verkar inte som att detta kommentarsfält är ställen dina goda vegan vänner hänger på iallafall.

          Är man så extremt övertygad om någonting som folk är här inne är det fan osunt. Då är man en människa som lätt hade halkat in på en sekt som havens gate eller en människa som lätt hade varit övertygad om att judarna var ondskan själv.

          Extrem övertygelse är alltså inte något bra precis.

          Svara

        Många veganer har husdjur och det finns veganer över hela världen som tar hand om vanvårdade husdjur och hittar nya hem åt dem.

        Svara

         Autocorr på heavens givetvis. Men det fattar ni.

         Svara

     Du har rätt.

     Svara

     Vegetarianism är en kosthållning, veganism är en livsstil. Är du vegetarian äter du inget animaliskt. Är du vegan så äter du vegetarisk kost men även övriga delar av ditt liv präglas av uteslutande av animaliska produkter t.ex. genom att du inte använder päls, skinn, djurtestade hygien- och skönhetsprodukter etc. Undrar dock om man verkligen kan kalla sig vegan om man äter läkemedel? Folk gör ju uppenbarligen det, men egentligen borde det ju vara fel.

     Svara

   Man brukar säga att vegan är en ideologi som innefattar mycket mer än bara vad man äter. Om man bara utesluter allt animaliskt ur sin diet, kött, fisk, ägg, mejeri etc äter man plant baserat, dvs diet delen av en vegansk livsstil.

   Svara

  Gjorde misstaget att köpa Ida Wargs brun utan sol kräm….utan testning av djur..
  Sämre produkt får man leta efter.

  Var ojämt fläckigt brun i ansiktet flera dagar efter och folk undrade vad jag sysslat med.

  Svara

   Nu vill jag inte försvara hennes produkt men hade du peelat och återfuktat ordentligt?

   Svara

   Den köpte jag efter rekommendation. Har inte provat än.

   Svara

   Jag är tvärtemot dig väldigt nöjd med den!

   Svara

   Det kan troligtvis vara handhavande fel från din sida.

   Svara

   Blir nästan chockad hur någon kan vara missnöjd med den haha. Jag älskar den. Helt omöjligt att bli fläckig eller ojämn. Den är ju grym! Men Ida Warg som person har jag inte mycket till övers för däremot.

   Svara

   Tror du ljuger eller gjort fel för den är helt klart en av de bästa på marknaden. Enda minuset är att den luktar lite mycket för att få marknadsföras som doftfri. Hade de inte sagt så om den hade den tvärtom fått plus för doften, då den är bättre än andra produkter.

   Svara

    Håller med! Jag kanske är känslig för dofter men jag tycker den luktar illa, som klassisk brun utan sol.

    Svara

    Ni som gillar: vilken av hennes bus-produkter använder ni? Jag har hittills testat den specifikt för ansiktet och tycker inte riktigt att jag får nån effekt. Har ni testat nån för kroppen?

    Svara

     Jag använder sprayen (för kroppen) enbart. Gryyym. Tar ett tunnare lager i ansiktet än på resten av kroppen.

     Svara

   Då blev alltså du djuret den testades på.

   Svara

  Oj, jag har inga problem med att folk använder läder, päls, dun, ull, osv så länge det är av bra kvalitet och de har bra koll på källan, då håller ofta produkten för evigt. Min sambo fick precis tillbaka ett par läderskor från skomakaren efter omsulning som han har använt nästan varje dag i tio år, ser ut som nya. Mitt problem är när man ser lågprisbutiker som säljer läder för någon hundralapp, då kan man tänka sig att varken djuren eller människorna har haft det speciellt bra.

  Svara

   Ja, och så verkar folk glömma bort att de ”behandla alternativen” på läder, dun, ull osv är plast. ”Veganskt läder” är alltid plast, det kommer sprida ut mikroplaster i naturen och dessutom inte hålla lika länge som äkta läder och därför ersättas med ny plast när den första plasten slitits sönder. Samma med vinterjackor med plastfyllnad istället för dun. Sedan finns det olika varianter av plast, idag kan man göra plast delvis av mer miljövänliga material idag men det är ändå plast, hur fint de än förkläder ordet plast så det ska låta bättre. Så mycket bättre att satsa på några få utvalda på riktigt hållbara plagg i naturmaterial och ta hand om den så man har användning för dem i många år.

   Svara

    Veganskt läder är inte alltid plast. Finns massa innovativa material👌🏼

    Sen kan du ta dig en titt på hur läder framställs. Det är inga miljövänliga metoder direkt om du trodde det. MASDOR med kemikalier som släpps rakt ut i naturen!!!! Ta sedan den fruktansvärda djurhållningen på det gör tro inte att skor du köper, billiga eller mer premium kommer från nån gullig Bregottreklam

    Svara

     Beskriv dessa innovativa material please?

     Svara

      Finns ”läder” som är gjort av exempelvis svamp ☺️

      Svara

      Läder gjort av ananas.

      Svara

       Tror ni på riktigt, med handen på hjärtat att dom flesta veganer använder läder gjort av Svamp och ananas? Ni veganer målar ju in er i ett hörn jämt. Ni kräver ständigt att andra är perfekta och tycker så himla mycket, men jag ger mig fan på att ni gör saker fel ni med. Ni har tröjor från hm, ni har grejer från Ikea. Alltså allt ni gör är inte perfekt, varför måste andra vara det? Varför måste folk vara perfekta? Det är ju sinnessjukt.

       Svara

        Nej eftersom de flesta som bara inte äter kött kallar sig för veganer. De som är veganer i dess ursprungliga mening använder ingenting som har skadat djur.

        Svara

         Alla insekter och smådjur som får sätta livet till för att veganen ska få sin mat?

         Svara

          Men ni skadar djur genom att bara andas på denna jord. Om ni vill göra allt för djuren alltså på riktigt begå kollektivt självmord. Det är det bästa alla veganer kan göra för djuren.

          Svara

        Ja, min vän som är vegan har köpt ananasskor till sig själv och sina tvillingar. De leker i lera och springer i skog bland kvistar osv och de håller än. Hon och hennes sambo tar hand om materialet och ser till att skorna är i bra skick inför nästa användning. Allt handlar om att ta hand om det man köper och använder.
        Tänk ändå så mycket skor och kläder vi köper, om vi bara tog hand om vad vi använde hade vi inte behövt köpa så jäkla mycket nytt hela tiden.

        Svara

         Haha kul att din vän gör det. Klart det finns någon vän därute som använder något man vet existerar. Dom flesta människor tar genvägar ibland och även dom som har goda ambitioner.

         Någon gång slinker något miljöfarligt ner i handen på en. Det går inte att leva 100% miljövänligt om du inte bor i tält.

         Nej juste det är ju säkert dåligt för miljön att tillverka detta tältet. Så om du bor i en hydda du byggt själv från träd och grenar. Inget du äter får vara förpackad, du ska odla allt själv för alltdu köper i butik, även om det är vego så är det sämre än om du odlat det själv.

         Problemet är ju bara att ni tror er göra allt perfekt men ni kommer aldrig lyckas. Bo inte i lägenhet och skaffa inte barn. Börja där. Köpt inte varor från en butik för produktionen kommer alltid att vara dålig för miljön. Äg inte en bil över huvud taget. Äg inte ens ananasskor, för det är mer miljövänligt att vara barfota.

         Svara

          Tråkig attityd i en diskussion där allas åsikter och tankar bör respekteras. Ditt sätt att uttrycka dig på visar att det är du som anser att alla ska ”vara något speciellt”. Varför skulle du annars använda ovanstående språkbruk? Ja, det finns de veganer som vill hävda sig och som anser sig själva att vara perfekta, precis så som det finns exempelvis revisorer som anser sig vara perfekta. Tror dock att majoriteten av de vegetarianer samt veganer här inne bara vill att den benämning som användes är rättvis och sanningsenlig. Ingen människa är perfekt.

          Svara

          Vegan är man väl för djurens skull, inte nödvändigtvis miljön? Men ja..gör man en sak måste man göra alla

          Svara

           Tydligen, enligt veganer iallafall. Nä, jag påpekar att det är veganer som har så extremt höga krav utan att kunna leva efter dom höga kraven själva. Veganer hycklar minst lika mycket som Ida warg gör enligt dom.

           Men ja jo, ska vi hårddra det borde man värna om miljön om man är vegan för djurens skull. Förstör vi miljön förstör vi för djuren också. (jag skiter faktiskt i, jag är en riktigt syndare)

        Det är som alla som äter kött och minsann bara äter etiskt kött från grannens bondgård.

        Svara

         De flesta som säger så, gör det också. Det finns så många ställen nuförtiden att köpa bra kött på, t.e.x. Gröna Gårdar.

         Svara

          Ibland så köper jag köttlådor från bondgårdar typ tre mil från min hemstad alt renar från släkten. Men är jag pank så köper jag billig fläskkarré från Ica. Slinker ner en och en annan dansk också johohodu!

          Men det är väl vad det är. Jag är ba en människa.

          Svara

      Oj, pinsamt försök att vara härskande när du uppenbarligen inte har koll.

      Svara

       Pinatex och mycowork, bla.

       Svara

    Läderindustrin är en riktig miljöförstörare, många oupplysta tror att läder är ”naturligt”, processen att framställa läder innehåller kemikalier, dom som jobbar på dessa fabriker och utsätts för detta dagligen blir skadade för livet.
    Såhär ser det ut i Indien t.ex, https://www.youtube.com/watch?v=CMBlG0UazrA
    Och i Europa är det inte så mycket bättre, https://www.youtube.com/watch?v=n7hzomuDEIk

    Svara

     Samma sak med veganslt plastläder. Skillnaden är att plastläder bidrar till mer konsumtion iom att dom inte har lika bra kvalité som äkta läder. Ingen säger att läderindustrin är perfekt, utan endast bättre.

     Svara

   ”Koll på källan”? Koll på hur djur flås levande för pälsen eller?

   Svara

    Uppenbarligen så har du inte koll på källan utan har snarare sett en film på facebook från en djurplågare från Kina som du tror är representativ. I verkligheten så dödas djuren av en elektrisk chock alternativt gasas innan, men mycket päls är också ”vilt” som blivit fångat i naturen. Finns massor av lagar kring detta, så att sprida falsk info om att all päls är flådd från ett levande djur är bara dumt.

    Svara

     Ja det börjar bli tröttsamt att alla veganer som tror benhårt på sina värderingar (inget ont om det) sprider falsk propaganda om svensk djurhållning med filmsnuttar som inte ens kommer från sverige och sen inte tar reda på vilka lagar och kontroller vi faktiskt har. Vi har ett djurskydd i sverige. Och visst jag kan tycka att det är hemskt att se hur djur i resten av världen hanteras men jag är stolt över att vi kommit så långt vi har hör i vårt land.
     Sen kan jag absolut tycka att det är helt okej att inte äta kött för att man inte vill bidra till dödandet av djur, men snälla sluta svartmåla hållningen av djur i sverige, och källgranska din propaganda. Gör studiebesök på gårdar, prata med bönder och djuruppfödare. De vill inte utsätta sina djur för onödigt lidande.
     Generellt

     Svara

     tycker päls är extremt onödigt vare sig det kommer från vilt fångade djur eller från hemsk tortyr i kina… trevligt att bära ett gasat eller elchockat djur på jackan ……

     Svara

     Aaah just det, för det är så humant att fånga vilda djur i snaror eller fällor där se faktiskt försöker gnaga av sig benet som sitter fast för att undkomma. Allt för att du ska ha päls och se lite lyxig ut. Men för allt del, försök förklara varför man ska ha ihjäl djur för deras päls. Inte för mat utan för PÄLS.

     Svara

      Vad ska man använda då om man vill värna om miljön? Vad använder du?

      Svara

       https://greenlaces.se köpt två par kängor därifrån, håller hur bra som helst

       Svara

       och jackor, är ju bara köpa de som inte är med dun eller päls

       Svara

        Och eftersom att dom flesta inte känner till greenlaces eller använder deras produkter så tyder väl det på att folk använder annat? Sina gamla läderadidasskor eller drmartens. Dom veganska drmartens står det bara att dom är gjorda av ’non-leather synthetic material’ utan spårning, så kan Lika gärna vara plast.

        Era veganska klädprodukter som ska vara så bra är alltid sämre oavsett om alternativen finns eller ej.

        Svara

         Att de alltid är sämre stämmer inte. I vissa fall ja. I andra fall nej

         Svara

         eftersom du tydligen inte provat så vet du ju inte att dom är sämre?? jag upplever deras kvalitet jättebra. men om du vill fortsätta betala för djurplågeri så gör det, jag gav bara ett exempel på vad jag köper…

         Svara

          I dom flesta fallen är dom sämre. Det går ju inte att förneka. Sämre kvalitet och sämre material (mycket plast). Även om dom är bra ’för att vara veganska’ är dom aldrig lika bra som ett par äkta läder. Visst, djuren får lida. Men hellre djuren än miljön.

          I slutändan är det en själv man bryr sig om, och dör djur på kuppen för att det är bättre för våran miljö=för oss människor så må det väl vara.

          Svara

           Vad är det för bs du sprider?

     Jag är inte ens vegan men absolut, elektrisk chock i deras anus, jätte mysigt!! Heja Sverige!

     Svara

     Haha så att f en elektrisk chock (i rumpan) tycker du är humant? Vilket jääävla raljerande. Och du som pratar om svensk djurhållning, har du missat hur det ser ut på svenska bondgårdar? Hur många dolda kameror djurens rätt gått in med? Men nä, självklart är Sverige sååå perfekt och här lever djuren i ett paradis innan de dödas. Skitsnack.

     Svara

   Samma här! Jag väljer själv produkter i skinn (dock ej aldrig päls eller dun) från märken jag litar på, och där skinnet är så etiskt bra som möjligt. Varför? Jo för att det är bättre med en väska/skor som håller än plast-skit som går sönder och förstör planeten.
   Sen äter jag inte kött, men det är mest för klimatets skull.

   Svara

   Att använda päls, är helt oförsvarbart. Det lidande som dessa stackars djur får stå ut med är så sjukt och onödigt. Så det spelar stor roll vad folk har på sig. Bara idioter använder päls. Det går aldrig någonsin att försvara pälsanvändning år 2020!

   Svara

    Tagga ner för fan besserwisser

    Svara

     Tagga upp istället, Kalles kaviar.

     Svara

   Tycker det är hemskt med dun att dom plockar av djuren. Skulle aldrig köpa en sådan produkt.

   Svara

  Hon skriver ju iofs ”jag är inte vegan” så om just den saken kan vi väl alla vara överens, Ida är inte vegan.

  Svara

   Man behöver inte vara vegan för att undvika produkter som framställs genom stort lidande för djur. Canada Goose. Sedan är det oärligt att säga en sak för att kränga saker. Särskilt när det gäller ett sånt här ämne som i många fall grundas i ett etiskt ställningstagande.

   Svara

    Håller inte med. Bara för att hon inte fullföljer ett etiskt ställningstagande 100% utan bara 85 (?) borde man inte hoppa på henne, det är ju bättre än att hon inte gör nånting.

    Svara

     Men hon är ju inte ärlig med det. Det är vad jag invänder mot.

     Svara

      Jag kanske är trög såhär på morgonen men ser inte hur hon ljuger. Alltså hon skriver ju att hon äter vegansk kost och försöker följa en vegansk livsstil i många fall men att det inte blir 100 %.

      Svara

      Har hon sagt att hon är vegan?

      Svara

       Nej? Folk verkar vara upprörda över att hon äter vegansk kost men är tydlig med att hon inte är vegan.

       Svara

        Vad är det för skillnad på vegansk och vegetarisk kost? Och om det inte är någon skillnad, varför kan hon då inte stolt kalla sig för vegetarian…?

        Svara

         En vegan äter inte mjölk och ägg till exempel. Det kan en vegetarian göra.

         Svara

          Nej. En vegetarian äter vegansk kost men lever inte veganskt.

          Svara

       Ida Warg:min resa mot att bli vegan, mitt veganska liv, vegansk matdagbok, ger sin 9-månaders son vegansk kost osv osv.

       Svara

   Det är inte så konstigt att man tror att hon är vegan när man googlar hennes namn + vegan

   Svara

  Du kan kremera dina pälsar om Phoebe 😜

  Svara

  Tack för infon. Då har jag just köpt min första och numera även sista produkt från henne. Oj vad jag ogillar sån falskhet.

  Svara

   Men produkterna är ju veganska, är inte det gott nog för dig? Ska de även vara märkta med vad personen bakom har för skor etc. ? Hur är det med dem som jobbar i fabrikerna som gör dina veganska produkter? Måste även de ha en strikt vegansk livsstil?

   Svara

    Det handlar om vad hon säger och hur hon sedan inte efterlever det. Folk för göra precis som de vill och jag har inga problem med det men de ska inte utåt påstå annat.

    Svara

    Det finns massor av andra veganska shampon att köpa, man behöver inte stötta falska människor som ljuger.

    Svara

     Men det verkar inte som att hon har ljugit?

     Svara

    Hon får göra vad hon vill men att ljuga är inte ok för mig i en sån här viktig fråga. Det är riktig misshandel av djur.

    Svara

    Brukar inte påpeka sånt här men gud vad det här låtit annorlunda om det var IL 😂

    Svara

  Jag förstår inte, får bara veganer ta fram veganska produkter? Kanske bäst Ida tillsätter någon ingrediens så att de inte länge är veganska om hon inte är beredd att själv bli vegan? Eller?

  Och, jag gissar dessutom att veganska matprodukter tillverkas av många icke-veganer. Ska man sluta äta soja tex? Pga bonden är inte vegan? Bättre att bonden ställer om och blir köttbonde kanske?

  Svara

   Bonden har väl inte sålt in sina produkter genom att påstå sig leva veganskt? Där är problemet. Bonden är ärlig.

   Svara

    Står inget i det här inlägget som visar på att hon sagt att hon själv lever veganskt, bara att hon förespråkar det…

    Svara

   Exakt, du har fattat galoppen… Är väl detta som kallas whataboutism? Spelar ingen roll vad du gör för du (eller någon annan i ledet) har ändå gjort något dåligt också som man kan lyfta fram.

   Svara

   Ida Warg gör som de flesta influencers, använder sig av vilseledande marknadsföring. Hade hon inte använt ordet vegan hade hon sluppit mycket av den diskussionen nu. Veganism är mycket mer än att bara äta växtbaserat. Och dessutom att äta nyttigt och vara vegan är inte synonymt. Känner veganer som lever på cola och oreo kakor.
   Vegan är fortfarande trendigt och många tjänar bra med pengar på marknadsföra produkter som veganska.

   Svara

    Tycker det låter som en bra idé. Istället för att låta pälsarna gömmas undan så kan man ju ge bort dom till någon som aldrig skulle ha råd att köpa något liknande i värmande-väg. Då hedrar man både den hemlösa och djuren son fått sätta livet till

    Svara

     Oj vet inte vad som hände här men min kommentar var svar till räkan härunder

     Svara

  Tänker på de pälsar du har hemma.. vet inte om de är jacka eller något liknande. Men jag tänker att du kanske kan skänka de till människor som måste sova på gatan? Päls är ju ändå känt för att vara värmande.

  ❤️

  Svara

  Dessa influensers gör allt för att tjäna pengar, vänder kappan efter vinden och inkomstkälla. Noll trovärdighet. Fascinerande att det finns en kundkrets för detta.

  Svara

  Fast hon säger ju att hon anser att hennes skinnväskor håller bättre än hennes veganska ”skinn” väskor, och att anledningen till att hennes skönhetsmärke (?) är veganskt är för att det är minst lika bra. Tycker faktiskt inte det är så skenheligt.

  Svara

   Har du följt hennes blogg och Youtubevideos? Verkar inte så.

   Svara

  Sex dagar in på 2020. Moralpinnarna vet inga gränser. Endast 100% perfekthet efterfrågas – samtidigt som falskhet utpekas och perfekthet ifrågasätts. Jag orkar inte med den här tiden längre. Jag är trött på influencers. Jag är trött på den här bloggen. Jag är trött på de som kommenterar. Jag är trött på världen. Jag är trött på mig.

  Okej älskar egentligen livet och planeten och för det mesta den här bloggen men allting gör mig bara så trött och förbannad.

  Svara

   Hej,
   Känner exakt lika. Ändå tacksam att verkliga livet inte ser lika ut. Det är bara när vi gräver in oss i såna här mörka grottor som det blir såhär. Frågan är varför det är så beroendeframkallande? Svårt att sluta, men kanske lika bra att ta nya tag om vardagen och fokusera på vanliga livet och riktiga saker 😊

   Svara

    Jaa, jag ska läsa fler böcker i år 😊 flyttar jag som planerat till Asien blir det dessutom svårare att följa allt om influencers 😊🌴

    Svara

     Spännande! Lycka till med det! Mer böcker, mer verklighet och mindre skräp. 🤝

     Svara

   Ja, och lustigt nog är det de som ändå försöker ändra saker i sin livsföring som hängs ut mest och får flest arga kommentarer. Finns inga lika dömande och kritiska människor som veganer. De går på någon som ändå ändrat sin kost till 99% men det duger inte?! Istället för att peppa, uppmuntra och tänka att snart kanske hon slutar med dunjackor och skinnväskor också.

   Och jodå, jag förstår tydligt och väl vad man försöker säga om att hon inte får kalla sig vegan och att hon ägnar sig åt dubbelmoral och hyckleri med sin dunjacka osv. Men ändå, veganväktarna går direkt i konflikt och anklagar, kritiserar och fördömer. Vem ska orka med dessa perfektionskrav?
   Ni blir bara djupt avskydda och sedda som en bunt galningar och det är ingenting man vill förknippas med. Lika bra att fortsätta äta kött, använda skinn och dun eftersom man ändå inte kan leva upp till kraven.

   Svara

    Jag kan bara hålla med. Hon gör ju mycket genom att äta vegetariskt, det är det ju många influencers som inte gör.
    Jag och min sambo har bestämt oss för att börja äta mer lakto-ovo dvs för oss skära ner på kött och ersätta med linser, bönor, grönsaker etc. Långt ifrån perfekt, långt ifrån tillräckligt men från att ha haft 1-2 sådana dagar kommer vi gå till 4-5.
    Jag beundrar er som är veganer, inte flyger, inte använder någon typ av engångsförpackningar/plast etc. Jag vill bli bättre, speciellt nu när jag gör det värsta och skaffar mig en liten mini miljöförstörare.

    Svara

   Exakt så jag känner, skönt att inte vara ensam. Tycker den här bloggen kan vara skönt tidsfördriv ibland men blir så trött i själen av all moralpanik. Känner mig vilsen, som att jag inte hör hemma, för jag verkar ha noll gemensamt med de som skriver här.

   Svara

  Nu är jag inget jättefin av Ida, men har hon någon gång sagt att hon är vegan, det enda i den här texten som säger det är det som apoteket Hjärtat har skrivit och det är ju inget citat av Ida.

  Svara

  Tack för att du äntligen tar upp detta!
  Både hon och hennes snubbe sitter ju i tid och otid och slänger sig med veganordet och verkligen slår sig för bröstet om hur viktigt det är. Sen när de får kritik så är alla dumma och hatiska?

  Ida får säga vad hon vill men titlarna på hennes videos, hur hon promotat sig själv och sina produkter säger ju allt. Hon vill ha kakan och äta den

  Jag har alltid varit övertygad om att hon bara vill förklä sitt kontrollerade ätande med ”jag äter VEGANSKT” för då kan ingen kritisera henne. Det är JÄTTE vanligt i vegankretsar och flera riktigt stora veganprofiler har kommit från anorexi till vegan och sedan har det slutat med att de slutar vara veganer då de mår piss(inte för att de är veganer utan för att de forf har en ätstörning men de skyller då på den veganska maten) och från en dag till en annan går de från att ha varit så ”naturliga” och mot allt vad djurplågeri heter (och tjänat miljoner på det) till att äta kött och promota massa produkter som går helt emot vad de sa dagarna innan…

  Svara

   Såhär lät det när Alex blev intervjuad av tidningen VEGO

   ” Alexander Pärleros är superentreprenören som tagit VM-medalj i MMA, blivit svensk mästare i hamburgerätning och driver en av Sveriges största poddar – Framgångspodden. I VEGOs höstnummer (ute nu) har vi en lång intervju med Alexander. Här kommer ett litet utdrag.

   – Det känns som att man har motarbetats av staten. Hade jag blivit informerad tidigare, hade jag blivit vegan tidigare. När jag fick reda på allt kände jag mig lurad. Lurad av alla runtomkring, av all reklam, av alla lögner om ”starkare ben” och ”naturens sportdryck”. Jag kände mig lurad av samhället som uppfostrat mig att göra på det här sättet. Det kom som en uppenbarelse för mig.

   Alexander och hans flickvän Ida Warg, som driver en av Sveriges största livsstilsbloggar med inriktning på hälsa, blev veganer ungefär samtidigt för två år sedan.
– Vi pratar båda om veganism i alla lägen och tycker att det är så sjukt att man äter djur. Vem har gett mig rätten att ta livet av någon för att jag ska få föda, när jag har mycket bättre alternativ?

   – Jag tror att män rent allmänt är mer trångsynta. Men det börjar komma fler och fler män som intresserar sig, det är bra. Det går väl emot mäns natur som alltid ska vara mer macho och coola. De ska sitta med en bärs i handen och är anti allt som är grönt.”

   Svara

    Vi pratar båda om veganism i alla lägen och tycker att det är så sjukt att man äter djur. Vem har gett mig rätten att ta livet av någon för att jag ska få föda, när jag har mycket bättre alternativ?

    Och det han säger här 👆🏼 har båda sagt flera ggr på olika sätt samtidigt som de fortsatt att äta animaliska produkter och bära skinn, ull osv

    Men det ”låter så fint” och de har fått så mkt cred för det att de bara fortsätter. Helt fine att de inte är veganer så klart men varför kan de få inte sluta prata om det?????

    Svara

     Detta är mer än osmakligt. Förstår inte hur en tidning som vego vågar publicera en intervju med AP som kan säga sig stå för vad som helst bara det är bra betalt.

     Svara

     Exakt! De har verkligen lyft sig själva till skyarna med att de är bättre människor som lever så. Dom som inte gör det har också fått leva sin beskärda del i podden.

     Svara

   Exakt!!!!

   Svara

   Ja alltså det jag blir mest irriterad över när det kommer till Ida och Pärlan är att dom i deras podd har uttryckt sig vara guds bästa barn när det kommer till att vara Veganer och leva den livsstilen. De har tryckt ner alla som äter kött och lever en annan livsstil är äckliga och vidriga. Verkligen hånat andra som inte tänker som dom. Dom har inte varit försiktiga med sitt tänkande och tyckande där om vi säger så..

   Svara

    Exakt!!!! Det är PRECIS det som är grejen.

    Svara

  Vad är problemet? Hon är inte vegan vilket hon upprepade gånger försöker få folk att förstå. Samtidigt väljer hon att äta plantbasetat och medvetet. Dessutom har hon tänkt till ytterligare kring sin klädkonsumtion vilket är väl jättebra. Det är långt mycket mer hållbart än den livsstil de flesta av oss andra har!

  Att hon sedan ger ut en hudvårdsserie som är helt veganskt tycker jag är toppenbra! Har hon någonstans uttalat sig om att hon är 100% vegan i samband med att hon promotat sina produkter? Knappast! Lägg ned jakten på att hitta fel och lyft istället en sån här person som är driftig, medveten och faktiskt en bra förebild för många yngre!

  Svara

   Håller med, är själv vegan och tycker att det är jättebra när folk försöker.
   Ser jag någon välja sojafärs till tacosen men häller på ost, då känner jag ändå att det är bra mycket bättre (för djuren) än att hela rätten skulle vara av animaliskt ursprung.

   Är dock väldigt noga med produkter som kan ha testats på djur. Ser jag mamma köpa Maybelline tex så kan jag ibland rekomendera ett alternativ från ett märke som inte plågar djur.

   Längtar efter dagen Loreal slutar testa/låta företag testa åt dem/sälja i länder där djurtester är obligatoriska, då ska jag banne mig köpa min favvo hårfärg.

   Svara

    Tycker också det är toppen när folk försöker men det är ju inte det Alex å Ida gör! De har predikat och slagit sig för bröstet i flera år. De har kapitaliserat på och plockat ”godhetspoäng” precis så som Bella gjort på hundra olika sätt – det är ingen skillnad. Hycklare

    Svara

  Jag tycker det här var ett jättebra inlägg!!

  Svara

  Hon får gärna äta vad hon vill, det handlar mer om vad hon tjatat om under flera års tid. Kanske har hon kunnat komma undan med allt detta tidigare och nu i och med att folk blivit mer medvetna kring ämnet inte köper det hon säger sig stått för? Och för att inte fasaden helt skall få en törn drar man till med ett ”jag kallade det vegan för det var enklare begrepp för andra att förstå vad jag menar” nej, hon sjunker mer och mer i mina ögon.

  Svara

   Såklart hon kommer med bortförklaringar. Om det är nåt Ida och Pärlan är sämst på, är att ta ansvar över sina egna handlingar. De blockar, hänger ut folk i podden direkt nån säger emot, och beter sig allmänt idiotiskt om folk frågesätter dem. Folk ska bara hylla dom, för att dom är så fanatiska som lever denna livsstil.

   Svara

  Nu vet jag inte om det bara är jag.. men när jag ser folk som har på sig en Canada Goose-jacka, så dömer jag på förhand ut att denna personen måste vara dum i huvudet (jag är helt klar över att det är väldigt cyniskt).

  Ingen kan ju ha undgått hur de behandlar gåsen för att ta fjädrar och dun från dem? 🙁

  Svara

   Samtidigt så finns ju ingen poäng med att slänga de miljoner (?) @Canada goose jackor som finns i sverige. Bättre använda dem men undvika köpa nytt?

   Svara

    Fast om alla tänker så och köper upp – så tänker företaget ”efterfrågan” och producerar ännu fler. Ond cirkel, även om jag förstår din poäng.

    Svara

     Menade mer att man kan låta bli att köpa en jacka från canada goose. Men alla som har en canada goose hemma ska så klart använda dem, det vore ju sämre för miljön bara köpa nya jackor.

     Svara

   Visste du om att cg har jackor som faktiskt är stoppade med annat material? Jag förstår att du dömer en person som offentligt visar upp att de stöttar vissa varumärken men handen på hjärtat, har inte dina föräldrar ett enda duntäcke eller dunkudde ? På riktigt alltså. Ett ullunderställ där ullen faktiskt inte går att spåra och garanterat kommer från ett djur som utsatts för mulesing?

   Svara

  Jag har många dunjackor/kuddar/täcken alla är 10 år minst. Idag hade jag förmodligen inte köpt en ny dunprodukt men känner att jag måste använda dessa tills de ramlar isär. Skulle det vara bättre att slänga dessa på soptippen ?

  Svara

   Tror att de som bli veganer kastar sånt. Annars är det väl upp till var och en.

   Svara

    Det ska man ju inte göra. Isf kan man ju ge bort sin jacka till nån som behöver den annars är det ju bara dum konsumtion.

    Svara

     Jo självklart. Allt som går ska återbrukas.

     Svara

  Men alltså jösses! Måste man göra allt 100% rätt och perfekt?! Hon äter ju inte djur, bara det gör ju stor skillnad!! Redan där bättre än många av oss andra. Vad, ska hon börja äta kött istället då för att få rättfärdiga en dunjacka?

  Svara

  Det värsta är ju pälsen. Päls som Canada Goose får från att vargar fångas i rävsaxar där de kan stå i dagar innan de skjuts. Otroligt oetiskt.

  Svara

  Hon säger själv att hon inte är vegan, och inget tyder på att hon är det. Så vad är din poäng?
  Att försöka hålla nere sin animaliska konsumtion är väl dock bra. Varje gång man väljer bort animalie och väljer växtbaserat är bra. Men att sedan köpa en skinnväska är väl helt okej.
  Att göra nåt är bättre än att inte göra nåt alls. Så din kritik är löjlig. Man måste alltså vara 100% eller 0%….. att välja bort kött 80% är ju en bra bit på vägen!

  Svara

  DN skriver idag om vad som händer när influensers inte längre är trovärdiga. Bra text. Hittar tyvärr inte länken

  Svara

   Men värt att notera att det hittills aldrig varit media typ DN som avslöjar bristen på trovärdighet, utan bloggbevakning, haveristerna och följarna. I förhållande till den makt influensers har så är det olyckligt att traditionell media inte förstår dem bättre och kan granska ordentligt.

   Svara

    Haha..Haveristerna och deras följare..värsta sortens hycklare.. dessutom okunniga på det mesta de snackar om..men de tror att de är allvetande. 😀 😀

    Svara

  Har svårt för Ida Warg rent generellt. Känns så otroligt falsk och ärligt talat ointelligent. Precis som hennes man. Lika barn leka bäst antar jag. Förstår inte vad hon o Therese L får ut av varann, upplever dem verkligen helt olika.

  Svara

   Känner helt samma!

   Svara

   Håller HELT med.
   Ida framstår också som extreeeeeemt kritikkänslig och svarar ALLTID aggressivt på alla kommentarer som inte stryker medhårs. Önskar folk förstod att det aldrig är till ens egen fördel, man framstår som precis lika oskön som den personen som la den kritiska kommentaren.

   Svara

  Tycker det är lite skenheligt med alla som lägger ut hjärtskärande bilder på djuren som dör i Australien.

  Svara

   Ja det är väl isf mycket värre än nån som äter veganskt och undviker animaliska produkter men lyckas ha en dunjacka och en skinnväska hemma. Tycker det här var oförtjänt kritik mot nån som säkert gör mer än de flesta.

   Svara

    Det handlar om att man kan känna sig lurad som följare av henne och konsument. Har man byggt upp sitt varumärke på veganism och att man ska vara snäll mot djur och sen privat köper skinnväskor och Canada Goose-jackor jackor får man ändå räkna med lite kritik. Håller med om att IW gör mer än de flesta genom att inte äta kött t ex, men det är inte det det handlar om här.

    Svara

  Går man och köper en jacka av ett märke som Canada Goose sjunker man mycket i mina ögon. Om Ida Warg hade brytt sig någorlunda hade hon gjort lite research och hittat hundratals andra jackor som inte plågar djur. Save the Duck är ett av dem, som säljs på bl a NK.

  Svara

  Vända (päls)jackan efter vinden…som för de flesta influencers är det pengarna som styr…inte deras personliga smak.

  Svara

  Hur många influencers vill offra det som behövs för en konsekvent vegansk livsstil?
  Inga kläder och skor från djurriket, inga Chanelväskor och det mesta av kosmetik och hudvård går bort?
  Avstå från mat på events och sponsrade resor plus annat som de frestas med?

  Svara

   Therese Lindgren? Hon verkar genuint bry sig om djur.

   Svara

   veganer frestas inte av att köpa animaliska produkter

   Svara

    Joo…det är faktiskt ganska svårt att undvika.

    Svara

   Och Lisette Alftedsson (youtube)!

   Svara

  Jag har funderat på en grej på slutet. Här i Sverige där vi tar hand om våra sopor, sorterar osv. Här hamnar väl ytterst lite av vårt skräp i naturen? Jag tänkte på det är med t ex plastpåsar. Jag köper påsar när jag handlar min mat, sen använder jag påsen som soppåse. Den bräns ju efter det? För oss som har en rätt bra sophantering, borde inte fokuset ligga på hur saker framställs fram tills vi köper? Att höja priserna på påsar i hopp om att folk ska köpa mindre påsar när vi ändå tar hand om vårat skräp känns som att lägga krutet lite i fel ände? Jag är alltså genuint nyfiken och undrar om jag är helt ute och cyklar.

  En kollega berättade om han och en kompis som hyrt en större båt i Thailand för att fiska. Dom hade med sig alkohol och lite sånt, men det fanns inte en enda soptunna på båten. Så dom samlade ihop sitt skräp för att ta med där dom gick av. Kaptenen däremot kastade burkar och allt möjligt direkt i havet.

  Svara

   Vet att det är många fel i texten 😒

   Svara

   I nåt afrikanskt land har man helt förbjudit plastpåsar.

   Svara

    Egypten. Vet dock av egen erfarenhet som boende där en hel att förbudet enbart följs av större matkedjor och enstaka klädaffärer som är internationella. Vanliga supermarket, falafelhak, smårestauranger, fruktstånden använder plast. Och det kommer förmodligen fortsätta så 🤷🏼‍♀️ Om inte regeringen börjar införa kontroller, vilken kommer bli mycket svårt med tanke på hur det ser ut i merparten av Egypten..

    Svara

    Ett 20-tal afrikanska länder har förbjudit plastpåsar, bland dem finns de östafrikanska länderna Rwanda, Uganda, Kenya, Tanzania och Burundi samt de västafrikanska länderna Niger, Mali, Kamerun, Gabon, Senegal och Gambia. Dessutom har skatter införts på tillverkning och försäljning i ytterligare en rad länder.

    Svara

     Och Thailand alldeles nyligen.

     Svara

    När vi var i Marocko hade de inga plastpåsar, vi fick små tygbags på varenda ställe vi handlade.

    Svara

   Det här med att än en gång höja priset på plastpåsarna är bara ett sätt att tjäna pengar. De stora kedjorna (som Ica, Coop mfl) använder idag 100% återvinningsbara sockerrörskassar. Den nya skatten på påsar är bara symbolpolitik och ytterligare ett sätt att håva in pengar. Dessutom hjälper det inte miljön eftersom vi har andra mycket större nedskräpningsproblem i naturen än plastpåsar. Plastpåsarna står för en mycket liten del.

   Svara

    Precis, vi har haft nedbrytningsbara påsar länge. Däremot när man handlar kläder och så, då försöker jag undvika att köpa påsar pga att det är plast plus usla som soppåsar.

    Svara

     Ja, det är så störande att påsar från klädbutiker inte funkar som soppåsar. Själv föredrar jag de snyggare papperspåsarna med sidenhandtag från finare butiker, de återanvänder jag hela tiden. Lägger i gå-bort-presenter och inneskorna när jag är bortbjuden, bär lunchlådan till jobbet eller om jag bara ska ha med mig mini-packning någonstans.

     Svara

    Staten behöver pengar. Notan för det vi inte får prata om måste betalas.

    Svara

   Har läst att det mest miljövänliga är att återvända plastpåsen som soppåse som då blir fjärrvärme. En nyproducerad tygkasse måste användas tiotusentals gånger innan den blir lika miljövänlig som en återanvänd och förbränd plastpåse.

   Svara

    blir så otroligt förbannad över den här skatten. regeringen verkar tro att folk är helt dumma i huvudet när de kommer med sina förklaringar till varför den här nya skatten behövs.

    Svara

     Ja! Plötsligt från ingenstans så behövs det en plastpåseskatt för att vi ska sluta slänga plastpåsar i naturen… Viss visst. Blir en tillfällig skatt precis som moms en gång var. Är det tänkt att vi ska använda bomullskassar som soppåsar då eller?

     Svara

      Nä vi ska köpa riktiga plastkassar på rulle istället för sockerrörspåsar. Iofs borde inte priset på Ica kassarna höjas då eller?

      Svara

  Här kan man ge sina eller mammas/mormors pälsar till olika organisationer som ger pälsarna ny användning.
  https://www.leaf.tv/articles/places-to-donate-fur-coats/
  Det kanske finns nåt liknande i Sverige som du kan donera dina pälsar till.

  Svara

  Hon kanske fått en föreläsning av sin pojkvän i ämnet? Då är det ju förståeligt att det blir fel. Hur ska nån som inte vet vem Bruce Springsteen är kunna skillnaden på vegan och vegetarian?

  Svara

   haha jag har aldrig hört en mer oallmänbildad människa tala. Det är skrämmande faktiskt!

   Svara

  Jag tror att många förhåller sig till begreppen så här:
  Vegetarian – äter inte kött, men mjölk, ost, honung och ägg
  Vegan – äter inget från djurriket

  Jag är väl medveten om att man kan tycka att det är fel, men så tror jag det används i allmänt språkbruk.

  Svara

   Tror samma. Tror inte heller folk räknar in skinnprodukter i begreppen överlag. Många tänker nog att så länge andra fortsätter äta kött så är det väl ok att ta vara på restprodukter såsom skinn m.m.

   Svara

   En vegetarian äter BARA från växtriket. Äter man ägg och grejor är man Stockholmsvegetarian. 😊

   Svara

    Stockholmsvegetarianer äter inte rött kött men allt annat när de har lust.
    Hummer, räkor, kyckling, lax osv glider ned utan problem.
    De kallar sig vegetarianer för att de äter sallad till lunch men bryr sig mindre om det är icke vegetariska grejor t ex ägg och räkor i salladen också.

    Svara

   Det är så det används i allmänt språkbruk, men det är ändå en felaktig definition.

   Svara

    Ja precis. Med den slutsatsen förstår vi hur andra menar men vi förbehåller oss rätten att tycka att de missuppfattat begreppen.

    Svara

  OT men, jag har följt Trendenser sedan flera år tillbaka som väl fortfarande är sveriges största inredningsblogg?
  Den har ju blivit oerhört tråkig. Enda som postats senaste året är reposts från följare på hennes bok (måste vara typ 1000 stories nu), samt hennes söndagssummering. Hon vågar inte lägga upp nånting från sig själv eftersom hon själv kritiserar alla stylade hem idag. Hon blir sur så fort hon får kritik. Samt alla pekpinnar om miljö och inredning som inte är designklassiker. Så trött på henne, verkar så jädra självgod.

  Svara

   Sluta följ?

   Svara

    Det har jag gjort. Är bara förundrar över att hon fortfarande är sveriges största inredningsbloggare.

    Svara

     Om folk slutar läsa bloggen, slutar följa och kolla stories på Instagram så är hon snart inte längre Sveriges största inredningsbloggare…

     Svara

  Det heter växtbaserad på svenska och ”plant based” på engelska. Låter så fånigt med plantbaserad kost. Skyller på Blondinbella för att ordet har fått fäste även här.

  Svara

   Ja det eller ”äter kost där inget kommer från djur”? Både växtbaserat och plantbaserat låter så löjligt. Som om man tuggar på ormbunkar typ…

   Svara

  Sanna Bråding gör ju otroligt bra reklam för vegansk livsstil, hon visar alltid så härliga maträtter på instagram men är också tydlig med att hon och barnen tar tillskott. Söker man sann inspiration kan man kika in där ☺️ Älskar att följa henne, trots att jag inte är vegan!

  Svara

   Sinnesjukt att ge barn en kost som man måste komplettera med tillskott för att inte få brister. Ge dem riktig mat för tusan!

   Svara

  herre gud vad det ska piskas på med stämningen här.

  Vad gör det om en person, som uttryckligen inte är vegan, men som äter mycket veganskt har en Canada Goose jacka.

  Tycker kraven på influencers från Camcams håll börjar bli totalt ohållbart. VEM GÖR RÄTT? Kanske bättre att lyfta goda exempel än att nagelfara och skapa hatstormar?

  Svara

   Visst är det sjukt. Dyker aldrig upp så mycket dömande människor här som när cam skriver om veganism. Helt otroligt.

   Svara

   Då har du ingen aning om vad detta handlar om.
   Ingen skulle bli arg på Ida om hon hela tiden bara sagt att hon gillar att äta vegansk mat. Det är de andra uttalandena, titlar på videos, samarbeten, vad de sagt i poddar och intervjuer som är grejen!

   Det är samma sak som idrottsmän som tar starkt avstånd från droger och så kommer det fram att de varit dopade hela tiden. Eller kändisar som predikar om feminism å sen har de slagit sin egen fru osv

   Varför inte bara vara sig själv. Varför måste man ge sig in i saker och frågor man inte förstår sig på/kan stå för? Jo för att. Ånga människor vill vara goda, de vill göra rätt och få cred av andra. Det är skenheligt och hyckleri

   Svara

    Hon har ju dock varit tydlig med att hon inte är vegan också? Vad är problemet?

    Svara

     Och helt ärligt så är hennes ’hyckleri’ mildare i mina ögon än era jävla höga krav på perfektion och helt sinnessjuka dömande.

     Svara

   Verkar som alla glömmer bort att oavsett var hon drar sina gränser för att vara vegan så är hon en influenser som använder sina kanaler att inspirera att äta mer växtbaserat. Det är ju underbart! För djur och för klimat!

   När vi trasslar in oss i olika begreppsdiskussion och kräver fullskaliga livsstilar är risken stor att det blir exkluderade. Steget till det blir för stor för ”vanliga” människor och det finns ett fel och ett rätt och ingen vill ju göra fel, eller hur.

   Svara

  När jag var ung var vegetarian en person som inte åt kött, fisk, kyckling eller annat från döda djur, men dem drack mjölk och åt ägg då djuren inte dött för att man ska få fram mjölk och ägg.
  Och vegan var en person som inte åt något alls från djur, och inte heller använde produkter från djur/som är testade på djur.
  Idag finns det 10-20 olika varianter, och så förväntar dem sig att hela världen ska hålla på koll på alla dessa olika namn beroende på vad folk äter?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.