Cissi Wallin skyller Australiens bränder på patriarkatet

Är det någon som har lust att ”Connect the dots”, för som den – av Cissi Wallin utnämnda – antifeministiska, klick och pengakåta sladdertacka utan varken etik eller moral med tunnelseende på ”cred” som jag faktiskt är så förstår jag inte riktigt resonemanget. Patriarkatet är ansvariga för bränderna?
Om så är fallet så borde ju patriarkatet vara ansvariga för allt som gått snett sedan tidernas begynnelse? Eller?

Förutom äpplet då, det går inte att skylla på någon annan än Eva.
Den lilla satmaran!

382 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  herregud

  Svara

   Kommer inte heller på något bättre sätt att beskriva hennes argumentation än dig.

   Svara

   Hade ”Patriarkatet” varit en klart definierad grupp så borde väl CVs påstående gränsa till hets mot folkgrupp

   Svara

   Haha. Så Cissi menar att hon inte är intresserad av pengar och makt? Hahahahahahahahahahahaha …

   Svara

    Cissi har ju verkligen inga spärrar. Hon vet mycket väl att hon själv besitter precis alla de negativa egenskaper hon tillskriver den ”vita mäktiga mannen” ;
    egocentrisk, manipulativ och empatilös, med ett mot andra, i det närmaste totalt känslokallt agerande när något gynnar henne.

    Svara

    Hahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahah

    Svara

     Cissi försöker plocka poäng på allt som trendar för tillfället.

     Vem minns inte hennes mästrande inlägg när flygskammen var på allas läppar? Hon skrev om hur egoistiska och hemska personer som flög var, speciellt de som enligt henne gör rena nöjesweekendresor till t ex London och Paris. Hon ifrågasatte hur de kunde med att sitta inför sina små barn och förklara att de förstör deras framtid genom att flyga enbart för sitt egna korta nöjes skull. Själv påstod hon sig flyga endast EN gång per år till någon sjuk släkting i Canada, och weekendresor gjorde hon minsann enbart till platser belägna en timmes bilväg från Sthlm.

     Fyra månader senare kan man se på instagram att Cissi själv flyger på just en nöjesweekendresa, dessutom till London av alla ställen 🙄. När någon ifrågasatte detta var svaret att hon alltid blir ifrågasatt bara för att hon är kvinna, och att hårt arbetande tvåbarnsmammor som behöver barnfri tid alltid skammas.

     Att Cissi de senaste 5 åren flugit en gång per år var givetvis en stor lögn redan från början. Paris, London, New York x flera, Polen, Canada är exempel på resor under bara de senaste 1-2 åren.

     Detta är ett klockrent exempel på Cissis agerande i stort, som hela tiden upprepas. Hon plockar godhetspoäng och håller sig aktuell baserat på rena lögner.

     Svara

      Tack för ett utmärkt inlägg Camilla. Finns det något som inte är patriarkatets fel enligt Cissi! Det är bara att sammanfatta att Cissi har en mängd diagnoser. Det som skrämmer mig är att hon fortfarande har en stor och hängiven följarskara som inte ifrågasätter.

      Svara

       Kan ni i denna tråden argumentera emot och sakligt istället för att angripa person och skriva saker som inte har med ämnet att göra? Hade det varit 0 skillnad om kvinnor styrde eller hur tänker ni?

       Svara

        Hej Cissi!

        Svara

    Hon lider av personlighetsstörning den dryga ettriga jobbiga jävla människan..

    Svara

    Nä, hon sitter ju på sin mans millar och varken behöver jobba ”på riktigt” eller passa ungar (barnflickor i kammaren bredvid). Cissi är bra på att skrika högt. Blir intressant att se hur det kommer skramla runt i tunnan efter detta inlägg, det lär ju inte Cissi låta gå förbi.

    Svara

     Tycker hon är med sina barn exakt hela tiden på sina videos.

     Svara

   Musikalisk illustration som Cissi borde ta till sig:

   Svara

   Väntar på inlägget och Bingo och Katrins drink- och familjeresa till Bali!

   Svara

    Som jag skrev i en kommentar igår så är det skillnad på hur granskningen sker, allt beroende på vem Cam har på sin shitlist. Idag var det Ida Warg, och sen fick Cam att Cissi skrivit om skogsbranden på ett för många provocerande sätt. Cissi har förolämpat Cam nyligen och nu fick Cam chansen att ge tillbaka genom att i inlägget skriva att hon är medveten om det men inte bryyyyr sig. Mognaden är total.

    Hade någon annan på Cams shilist kört rattfull så hade det varit ett inlägg om det för länge sedan. Så här jobbar Cam och det är därför denna blogg aldrig kommer lyfta till nästa nivå vilket den hade haft potential till.

    Svara

     Noterat.

     Svara

     Har Cissi gjort det?

     Svara

     Det kommer ju komma ett inlägg om det har hon ju sagt? Hold your horses!

     Svara

      Något jag missat.

      Svara

     Du har säkert rätt…

     Svara

      Nä, hon har inte ”förolämpat” camcam. Camcam har skrivit massa negativt om Cissi här vilket hon själv kommenterat, vilket väl är helt normalt.

      Svara

   så puckad, men ändå så jävla elak mot en hel del människor i samhället, samtidigt som hon ser sig som en god upplysare, Bleh.

   Svara

   Det var väl ändå ormens fel? Eller Adams, Eva var säkert astrött på hans skryt varvat med avgrundsdjupt gnäll och en förmåga att alltid hålla sig undan när hushållssysslorna skulle utföras.
   Snälla, jag skulle tagit det där äpplet för längesen

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Kommentar från förra inlägget.

  Anonym / 17:34
  Haha hon bevisar bara igen att hon är riktigt korkad. Hon säger att Australien brinner för att män är ledare i många länder. Om kvinnor skulle vara ledare i alla länder skulle det inte hända. För kvinnor har empati. Kvinnor skulle ha jobbat med klimatet.

  Vilket självklart inte stämmer. Kvinnor skulle precis som män ha tagit ungefär samma beslut historiskt (Och idag) då mycket av det som påverkar klimatet handlar om länders ekonomi och samhällets utveckling. Tror hon på allvar att kvinnor hade valt att stanna vid häst och vagn och inte valt att utveckla sina länder? 🤔
  Hon fattar inte att kvinnor skulle bli bortröstade snabbare än Cissi blir påkommen med lögner om de skulle lägga ner fabriker (Förlora massa jobb), förbjuda människor från att resa förbjuda konsumtion osv?
  Hon är så blåst så man vet inte vad man ska tro ens.

  Svara

   Det är det fånigaste påståendet någonsin att ”om kvinnor satt i alla maktpositioner skulle världen vara en fredlig och underbar plats”.
   Jag tror att konflikter skulle finnas i precis samma utsträckning och om något skulle de vara grymmare och med långdragna.
   Den som tror att kvinnor inte korrumperas av makt förstår inte det mänskliga psyket.
   CW illusterar väl det rätt bra själv. Hur hon behandlat personer i sin omgivning som hon haft makt över, om än i begränsad omfattning.

   Svara

    Bland det första Margaret Thatcher gjorde som premiärminister i Storbritannien var att gå ut i krig mot Argentina om Falklandsöarna. Just sayin’ …

    Svara

     Nja… det var ju inte så att hon kom med aggressionen först precis. 🌸

     Svara

      Det kan man iof diskutera? Eller menar du att kolonisering är okej?

      Svara

       Tycker du att portugisiskt kolonialiserande är bättre, eller vad vill du säga?

       Svara

        Du menar att Maggan räddade Falklandsöarna från den portugisiska invasionen? Attans, tänkte inte på det…

        Svara

         Nej. Men återkom gärna när du har ett bättre hmm om vad vi pratar om så har vi en möjlighet att komma någon vart.

         Svara

          *hum

          Svara

     Men hon var ju kvinna i ett patriarkalt samhälle? Självklart formas vi av vår omgivning.

     Svara

      Det finns ju dock inga belägg för att Nixon agerat annorlunda i ett matriarkat.

      Svara

    Historiskt finns det inga belägg för att kvinnor har större empati. Kvinnorna i röda armén hade inga problem att det våldtogs vid invasioner. Is-kvinnor var grymmast, vittnar offer om. Kvinnorna i Irak krävde att åldern för giftermål sänktes, kvinnor pressar varandra att omskära sina döttrar. Kvinnor säljer oftast sina barn till pedofiler över internet. Kvinnor finns ofta i bakgrunden i pedofilhärvor, som medhjälpare. Kvinnifängelser i USA har fler våldsattacker än de manliga.

    Svara

     Haha vadå historiskt finns det inga belägg? Väldigt konstig mätning du gjort genom att ta ett antal väldigt specifika händelser för att förklara ett sociologiskt fenomen. Utveckla gärna hur du fått ihop detta resultat.

     Svara

      Nej,ingen mätning i den bemärkelsen. Bara några axplock. Eftersom kvinnor enligt alla mätningar reagerar mer i det centrat där empati ligger, när de ser någon lida, så blir det extra sjukt HUR våldsamma kvinnor egentligen kan vara. De förstår lidandet de orsakar bättre, men utför det ändå. Även i situationer där ingen man krävt det av dom.

      Svara

       Haha ja kvinnor är verkligen helt sjukt våldsamma. Undrar verkligen under vilket inlägg alla dessa små sorgliga incels hittade hit.

       Svara

        Ja det är väl iaf 98% av alla våldsbrott som begås av kvinnor?! De är verkligen det stora samhällsproblemet, globalt.

        Svara

        Grymhet kommer i många former.

        Svara

     Pga lever i ett patriarkat

     Svara

      Men HUR världsfrånvänd för man vara? I ett kvinnofängelse där det endast finns kvinnor, och därmed bör ses som ett matriarkat (inne i det stora världspatriarkatet), så är det ändå patriarkatets fel? Männens fel att isolerade kvinnor i fängelset begår fler våldsattacker? Snälla, kliv utanför bubblan och ta in andra perspektiv.
      (Hoppas verkligen du skämtade)

      Svara

       Men du fattar väl själv att människor inte lever i en jävla bubbla i ett fängelse och kommer dit som oskrivna blad? Skulle det vara ett belägg för att kvinnor inte i större utsträckning har förmågan att känna empati? Fattar du ej hur galet det låter??

       Svara

        Inte mer galet än att kvinnors välutvecklade empatiska förmåga undantar de från ansvar för klimatpåverkan och därmed bränderna i Australien. Det låter riktigt ologiskt.

        Svara

        Kvinnor kan aldrig stå till svars för sina handlingar då det alltid går att härleda deras handlande tillbaka till patriarkatet? Hur vet vi ens att det är patriarkatet, och endast patriarkatet, som påverkar? Jag känner spontant att jag själv påverkas av alla relationer i mitt liv, både manliga och kvinnliga. Men vad vet jag, det kanske är patriarkatet som får mig att känna så.

        Svara

         Men vadå ALLA kvinnors handlingar? VEM har påstått det? Så tydligt massa incels som hittat hit från flashback som läser in saker som INGEN skrivit, inte ens CISSI WALLIN.

         Svara

          Vad sägs om att följa tråden du läser innan du hetsar upp dig?

          Svara

       Det kanske INTE är speciellt relevant kvinnogrupp att dra slutsatser utifrån? de utifrån befolkningsmängden ytterst få kvinnor som hamnar i fängelse?

       Svara

        nej, vi kan ju ta vilket yrke som helst eftersom kvinnor mobbas av andra kvinnor på arbetsplatser och i skolor. Min mormor blev slagen av sin lärarinna dagligen, hon valde sadistiskt ut två flickor att slå och förnedra under hela deras skoltid.

        Svara

     Vilka våldtogs de av? (Vilka var offer)
     Vilka styrde is-kvinnorna? Islam är en extremt patriarkalisk religion.
     Varför omskärs flickor?
     Vem köper barnen?
     Vilka är pedofiler?
     Kvinnor är hemska också absolut men kvinnor är aldrig värre än män och roten till kvinnors ondska kommer alltid från män.

     Svara

      Kvinnor saknar samma fysiska styrka, men kan vara grymma på andra manipulerande vis. Tänk er jagärhär-kvinnorna som hotade och hånade en 14 årig flicka som blev våldtagen. DEN typen av våld är kvinnlig.

      Svara

      Ja kvinnor är praktiskt taget gudinnor i mänsklig form. 👌

      Svara

      Vem köper? Så det är ok att sälja ditt barn till övergrepp om det finns en marknad?
      Men kvinnor finns också bland pedofilerna. Det är ju ganska nyss som flera kvinnliga lärare har påkommits ha groomat och utsatt 10-åriga pojkar för övergrepp under flera år i Sverige.

      Svara

     Hur många kvinnor röstar på sverigedemokraterna vs män? miljöpartiet? Hur många kvinnor gick i NMR:s demonstrationer?

     Svara

      I det senaste valet röstade fler kvinnor på SD än på Fi, MP och V tillsammans.

      Svara

    Cissi kan ju börja med att se till sig själv. Enligt Haveristernas granskning har hon en väldigt lång lista med misslyckade projekt bakom sig. Projekt med enbart kvinnor och där det alltid slutat likadant, Cissi blir ovän med alla och projektet går upp i rök.

    Hur kan hon av alla driva just den här tesen. Otroligt faktiskt 😬🤦🏽‍♀️.

    Svara

     Vad säger Haveristerna med svans om detta Cissi skrivit om nu?

     Svara

    Eller hur. Några exempel på kvinnliga politiker;
    Sara Skyttedal (KD) som tycker att antirasister är landsförrädare

    Louise Erixon (SD) som tycker att alla andra än etniska svenskar som tycker som SD inte är fullvärdiga människor

    Irene Svenonius (M) som tycker situationen i Sthlm på akuten är bra trots att patienter dör pga brist på personal

    Svara

  Meh. Hänger faktiskt inte alls med i Cissis resonemang här: ”kvinnor har strukturellt mer empati än män” (har hon blivit livmoderfeminist?), vad menar hon ens och hur påverkar det utsläppen av koldioxid? Känns som att hon får jobba lite på det här resonemanget..

  Svara

   Blivit?

   Svara

  Så det finns inget patriarkat i Alaska? OK.

  Svara

   Jojojojoooo!! Det är nämligen förbannat KALLT där. Kyligt klimat. Självklart patriarkatets fel eftersom kvinnor är större empater och därför mindre kalla än män. Glasklart! Eller, som i Alaska, isklart!

   Svara

  Vem annars?

  Svara

  Orkade inte läsa men…palla!!!!
  Våra kvinnliga ättlingar hade skämts om de fick höra att deras män, som slet för att överleva och försörja sin familj, idag beskrivs som perversa äckel som bara vill förstöra och skapa elände.

  Kvinnor som Cissi är veka. De är anledningen till att män alltid haft makten, deras idioti har inte orsakat oss medsystrar annat än misär.

  Svara

   Eller hur? Cissi är patetisk.

   Svara

    Nä. Män är orsaken till att andra män haft makten.
    CW är en lättare version av Trump i hur hon agerar och resonerar, och det går alldeles utmärkt att vara Trump i dagens värld på maktposition, ellerhur?

    Svara

     Hej Cissi!

     Svara

   Kan inte det svenska patriarkatet återuppstå snart? Suck. De skapade ett av världens bästa länder. Neurotiska kvinnokrafter i överskott söndrar.

   Svara

    Håller, TYVÄRR, med.

    Svara

    Oj vilken okunskap

    Svara

     =kod för, oj vad du tycker annorlunda än jag.

     Svara

  Har hon tappat det helt? 😵

  Svara

   Svar ja.

   Svara

  Maktgalna eller ej. Tror ändå att kvinnorna drar sitt strå till stacken genom att shoppa onödigt mycket kläder, trendig inredning etc…

  Svara

   Absolut är det så!

   Svara

   Självklart är det så. Är väl ingen kvinna som direkt gjort motstånd när vi fått bättre saker i samhället?
   Hon fattar inte att vi hade varit utan jobb tex om det inte fanns jobb att gå till?
   Är inte jättesugen på bondesamhälle.

   Svara

    Tror du seriöst att vi inte lämnat bondesamhället om män ej haft makt? Snacka om övertro på manssläktet. Däremot tror jag världen sett mycket annorlunda ut om vi var jämställda och att fattiga länder inte skulle exploateras osv. Vi hade nog inte haft de problem vi ser idag med klimatet för att folk tagit mer ansvar.

    Svara

     Du verkar inte veta om att det finns en massa kvinnor som är moderater, sverigedemokrater, nazister, centerpartister osv. De borgerliga har fler andel kvinnliga partiledare än vänstersidan. Och kvinnliga kapitalister är också kapitalister.

     Svara

   Jämfört med att män kör väldigt mkt mer bil och äter mycket mer kött? Män representerar inte alls lika stor del medlemmar i miljö och djurrättsorganisationer heller vilket kanske vittnar om vilka frågor man tycker är viktiga

   Svara

    Nu är det inte det som påverkar klimatet utan ska man tro på mänskliga faktorn gällande klimatförändringar så är det hur länder utvecklat sina samhällen.
    Jag stödjer btw inte heller organisationer, då jag helt enkelt inte bryr mig om att vara en del av det. Älskar djur.

    Svara

    Kvinnor har ofta katt och en katt är lika skadlig för klimatet som att ha bil. Många kvinnor har dessutom 2-7 katter var… samma med hundar. Greta Thunberg säger aldrig något om sin golden retriever som gör lika stort klimatavtryck som en SUV.

    Svara

   Nej, sist jag kolla stod det att vita medelålders män är ansvariga för ALLT.

   Svara

    Klart det är så! Bränderna är till följd av män i maktposition som tagit patent på vattnet från Mary river och byggt dammar för att underhålla sina gruvor så landskapet har torkat ut och bränderna sprids!

    Svara

   Fast nä, män bryr sig i mycket mindre utsträckning om miljön än kvinnor, vi både organiserar oss mer och reflekterar kring vår konsumtion, investering och liknande.

   Svara

    Ja reflektion är topp mot utsläpp! Heja heja…

    Svara

     Vad tycker du utöver det man som privatperson kan göra? Det var ju liksom det som var frågan jag svarade på. Utveckla gärna.

     Svara

      Inte slå dig själv på bröstet för att du reflekterar.

      Svara

       Har jag påstått att jag reflekterar eller att jag slår mig på bröstet om jag nu skulle göra det? Tillskriv mig inte skit som jag ej skrivit gmn

       Svara

    Ja nu när det är på modet ja.

    Svara

     Cissi låtsas vara engagerad i det som är aktuellt just nu, det är en stor del i hennes manipulativa sätt.

     Svara

      Sant! Hon är en stor lyxkonsument av resor, kläder, bostäder m.m. Bor hon inte på Över 200 nyrenoverade kvadratmeter vid Mosebacke och äger ett hus i Hälsingland?

      Svara

  Men vänta, allt är ju männens fel.
  Då är såklart bränderna i Australien deras fel.

  Svara

  Fast lite sant är det ju om man inte avfärdar direkt pga avsändaren? Män bryr sig mindre om djur och miljö i ganska stor utsträckning. Hur kan det undgått någon?

  Svara

   Gör de ju inte alls. Vilken jävla bullshit. Hur kan det undgå dig hur många människor av båda kön som älskar djur?

   Svara

    Jag har inte sagt att det inte finns män som älskar sina djur. Läs igen.

    Svara

     Män bryr sig inte mindre om djur och miljö. Men efter några världskrig där Europa i princip varit i spillror har prio liksom inte legat på djur och miljö, utan mat, jobb och länders ekonomi.

     Folk är så ignoranta idag och glömmer helt bort vår historia och varför det ser ut som det gör idag.
     Det ser ut som det gör för att folket ville ha det bättre och beslut som tagits gjorde folks liv bättre.

     Svara

      Nej men precis. Och det går ju längre tillbaka i tiden än så, menar man att industrialiseringen av samhället sett annorlunda ut med matriarkat? Bättre eller sämre för miljön? Några belägg för det? Klimathotet uppstod ju inte på en kvart och nästintill fjantigt inte erkänna att 50 % av befolkningen också har del i det.

      Svara

       Nej. Visste inte att Sara Skyttedal. Anna Kindberg-Batra, Louise Erixon, Paula Bieler, Margaret Thatcher, Marine le Pen mfl var män.

       Svara

      Finns många globala undersökningar som visar: Män bryr sig mindre om miljö och känner mindre empati med djur som lider. Facts.

      Svara

       Ja, och i vissa länder mer så än andra. Män är ju biologiska jägare så det är ju logiskt att de lättare ska kunna döda. Tvärtom med kvinnor. Men europeiska män är ovanligt måna om naturen. Europa har gått igenom mycket krig, men rest sig igen, tack vare europeiska män.

       Svara

    Nej, punkt . Det är vi alla överens om.

    Svara

     Uppenbarligen inte. Du får gärna tala för dig själv så talar jag för min egen del.

     Svara

      Fast du har ju fel. 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Då jag inte har gett min åsikt om någonting så har du ingen aning om huruvida jag har rätt eller fel.

       Svara

   Fast uppriktigt…hur mycket du ”bryr dig” eller hur mycket ”strukturell (?) empati” du känner påverkar inte koldioxidutsläpp. Dina handlingar påverkar utsläpp. Bara för att du ”bryr dig om djur” och är en snäll människa är du precis lika mycket miljöbov som din elaka granne om du inte AGERAR annorlunda..

   Svara

    Ja precis, och kvinnor handlar i betydligt större utsträckning i den mån som är möjlig för en bättre miljö. Att påstå något annat är bara att ljuga för sig själv och slicka arlset av män.

    Svara

     IDAG ja. Men det här handlar inte om nuet. Vi är där vi är idag pga hur vi betett oss bakåt i tiden. Och sorry to break it to you, kvinnor är lika skyldiga.

     Svara

      Fast egentligen är ju inte kvinnor det eftersom det är män som stått för stor del av utvecklingen så..

      Svara

       Nej. Kvinnor har varit lika delaktiga. Tror du att kvinnor legat hemma i sin säng med noll påverkan?

       Svara

        Nog för att CW är ute och cyklar men nej, tror faktiskt inte kvinnor haft särskilt mycket att säga till om de senaste 2000 åren åtminstone

        Svara

         Det här habdlar om vad du gör, inte vad du har att säga till om.
         Tror du din påverkan är noll bara för att du inte har någon maktposition?

         Svara

          I stort sätt ja, som privatperson har du mycket liten makt att påverka. Kommer det som en nyhet för dig?

          Svara

           Nej, du har stor makt att påverka. Om du tror att du inte har någon makt så är du hjärntvättad.

           haha hjärntvättad av vadå? Stefan lövfen antar jag? lol

        Lite skillnad och legat i sin säng och varit med och tagit beslut om utvecklingen eller hur?

        Svara

         Kvinnor har varit en del i utvecklingen. Det mesta i samhällets utveckling har dessutom varit positivt för kvinnor. Vi har gått från typ noll rättigheter till att idag ha samma rättigheter som män, även om det inte är perfekt ännu. Vi kan jobba, tjäna egna pengar, är inte beroende av män för att överleva.
         Självklart har kvinnor påverkat. Tror du bara det är män som konsumerat, kört bil, skaffat barn, rest, ökat behovet av materiella saker?

         Svara

          Ja, bespottade kvinnor har kämpat för de rättigheter vi har idag. Men makten har innehafts av män. I Sverige har ännu ingen kvinna suttit som statsminister.

          Svara

           Och? Männen som suttit där har gjort livet bättre för kvinnor. Går inte att förneka, oavsett om de gjort det med kvinnor i åtanke eller om det skett indirekt.

           Mina rättigheter betyder ingenting för mig för det är en man som sett till att jag har dem. Buuuhuuuuu. 😭 #feminist2020

    Precis! Hade ett ex som skällde på mig i alla möjliga sammanhang för att jag inte var tillräckligt ”snäll” mot naturen.
    Till saken hör att jag varken åker kommunalt eller tar bil. Shoppar sällan. Reser sällan osv. Kort sagt: mitt koldioxidutsläpp är minimalt.
    Han hade 2 bilar, varav 1 sportbil. 2 lägenheter i olika städer. Shoppade en massa elektronik. Reste ofta…..
    Men han SA de fina och korrekta sakerna och jag vägrade uttrycka mig så.
    Således var jag en miljöbov och han den manliga Greta.
    Go figure.

    Svara

    Faktiskt tvärtom då veganer ofta har husdjur. Att ha husdjur påverkar klimatet lika mycket som att köra SUV varje dag. Eftersom husjursägandet exploderat så påverkar katter och hundar klimatet mer än privatflygsresenärer.
    Det är också värre för klimatet att ha egen hund och katt än att äta kött.

    Svara

   Åh korkad du är.

   Svara

    Hej Yoda.

    Svara

   Svara

  Tror knappast hon menar att patriarkatet(som btw upprätthålls av både män och kvinnor), gått och tuttat på i Australien. Tänk lite längre. Politiska beslut. Hade man kanske lyssnat på forskare som varnade för klimatet för längesen? Eller hade kvinnor också kört på och valt pengar framför allt?

  Svara

   Kvinnor hade också kört på. Dels för att de som ledare för länder också hade satsat på att utvecklas och dels för att de hade försvunnit lika snabbt som de blev framröstade om de inte utvecklade landet.
   Oavsett om vi har Stefan, Annie, Ebba eller Jimmie som statsminister så vill man ju att landet ska gå framåt och inte bakåt.

   Jag som kvinna hade iallafall inte accepterat arbetslöshet och fattigdom i stor utsträckning bara för att Annie är den som sett till att det blivit så liksom.

   Svara

    Kvinnor tar i mycket större utsträckning hänsyn till etik när de investerar. Har inte med vår hjärna att göra utan hur vi blir uppfostrade. Jag tror definitivt det ligger något i det annars skulle dessa siffror sett annorlunda ut.

    Svara

     Nej. Du som kvinna idag har lyxen att göra det. Gå tillbaka några år så hade inte kvinnor den lyxen.

     Svara

      Lyxen till vadå? Herregud vad är problemet med folk här att kunna utveckla vad fan de svarar på egentligen. Lata jävel

      Svara

       Har du problem med läsförståelsen? Lyxen att kunna väga in etik när de investerar.

       Svara

        Nej men du har uppenbarligen problem med skrivfärdigeheten. Syftar du på något så skriver du med vad du syftar på, pucko.

        Svara

         Verkar ju enbart vara du som inte förstår. Stay in school.

         Svara

      Ni menar ju antagligen samma sak?

      Svara

      Kvinnor har ju inte direkt haft lyxen att investera över huvud taget. Män har haft lyxen att investera i evigheter och ändå skiter de i miljön.

      Svara

   Kvinnor hade kört på. Handlar inte om vad individen som är ledare vill, du måste ha folkets stöd, och det får du bara om du för landet framåt.

   Svara

   Utifrån svenska kvinnliga influensers? Ja pengar är allt.

   Svara

    Eller hur

    Svara

   Svar: ja.
   Kvinnor utgör halva världspopulationen så självklart påverkar vi allt. Det är ju vi som står bakom männen och plockar upp deras rester.

   Ärligt, tror du verkligen att världen hade sett annorlunda ut med bara kvinnor i toppen? Nej, för folk i toppen bryr sig bara om att stanna där uppe. De gör allt och trampar på alla för att få behålla ens ett gryn av makten.

   Svara

    Men skojar du eller?? I väldigt stor del av världen har kvinnor absolut inte 50% av makten att fatta beslut som påverkar miljön.

    Svara

     Att folk som dig röstar är skrämmande. Hur kan du tro att det endast är folk med makt som påverkar? FOLKET är det som styr.

     Svara

      Haha och du påstår att det är skrämmande med någon annans rösträtt? jösses

      Svara

      Men skojar du eller? Folket styr inte ett piss.

      Svara

   Tror också att det inte hade varit annorlunda. Det finns massor av kvinnliga ledare som inte bryr sig ett skvatt om resten av världen. Det handlar om makten, som traditionellt har funnits hos främst män, inte könet.

   Svara

    Deras uppgift har ju heller inte varit att bry sig om världen. Jag röstar ju inte på någon som ska rädda hela världen. Jag röstar för att göra Sverige bättre.

    Svara

     Borde ha varit tydligare. När jag skrev resten av världen menade jag inte bara andra länder utan alla vanliga medborgare, fattiga, sjuka osv. De får klara sig själva medan de rika blir rikare och de med makt bara bryr sig om att behålla den.

     Svara

      Fast så har det inte sett ut. Är inte så svart vitt.

      Svara

       Nej, det är inte svart och vitt så därför går det inte att säga att män med makt=förstör världen och kvinnor med makt=räddar världen

       Svara

        Tror faktiskt inte att SS i nazityskland hade varit samma om styrkan bara bestod av kvinnor.

        Svara

         Det är väl egentligen bara att kolla på ration våld/mord för att se att männen har mindre empati GENERELLT sett.

         Svara

         Kvinnor i SS var minst lika grymma. Läs på.

         Svara

   Och hade man lyssnat på aboriginerna som hanterat bushfires i fyrtiotusen år så hade denna katastrof sett annorlunda ut. Detta handlar en del om västvärldens (män) bestämmanderätt över urbefolkning.

   Svara

    Nja. Det är den värsta säsongen de har haft. Så det är inte säkert att det hade sett annorlunda ut. Såg när de lagt området som brinner över Sverige. Täcker hela södra Sverige upp en bit på vättern. Svårt att bekämpa.

    Svara

     Svara

     Ja, det kommer ingen få veta. De människor som känner marken har inte makten över den. De som har makten/pengarna är skyldiga till spridningen.

     Svara

    Kan ha fel men har för mig att miljöpartiet i Australien satte stopp för rensning av sly m.m vilket bidragit till de omfattande bränderna.

    Svara

     Det har inte gått att rensa på samma sätt som förut pga torrare klimat de senaste åren.

     Svara

     Ja, du HAR fel. Det där är propaganda från the ALP (Morrisons parti) för att skjuta ifrån sig skulden för katastrofen. Läs hellre på om vad experterna på området har att säga.
     En av de största bränderna nu väster om Sydney, i Blue Mountains, startades dessutom av ”back burning”.

     Svara

    Aboriginerna praktiserade incest bl.a, föredrar nog mina vita förfäder faktiskt. Ni romantiserar naturfolk som Voltaire, med ögonbindel för hur patriarkala och brutala de ofta var/är.

    Svara

     Jag pratade inte om jämställdheten bland ”naturfolk”. Jag pratar om kunskap som går förlorad pga västervärldens syn på modernisering. Det ena – ett mindre patriarkalt samhälle – behöver inte utesluta all kunskap som ursprungsbefolkningen besitter.

     Svara

  Inte att förglömma att muslimska ledare ivrar för att deras följare ska sätta världen i brand. Det ihop med torrare klimatet är en dödsdom.

  Svara

   Är det tävling i långsökta resonemang ikväll? Du vill kämpa mot cissi och se vem som vinner?

   Svara

    Polisen har arresterat folk i Australien nu, folk som ligger bakom elden.

    Svara

   Visste inte att Trump var muslim.

   Svara

    Nej han är en del av den judiska konspirationen som samarbetar med makteliten i Mecca. Allt styrs av röda män på Mars, patriarkatet. 2020==ojoj

    Svara

  Fast Eva skyller ju ifrån sig gällande äpplet…. ”Det var inte jaaaag Adam!!! Det var ormen som sa att jag skulle smaka!!!!”

  Alltid är det nån annans fel! 😉

  Svara

   🐍🍎🙀

   Svara

  Eva har självklart blivit manipulerad av en man och kan således inte hållas skyldig för sin handling.

  Svara

   Ja, ormen var väl en man (satan i förklädnad) så visst tusan är Eva oskyldig! 😉

   Svara

    Ormen är Lilith

    Svara

     Utskicka av djävulen så klart

     Svara

    Ormen har, i alla fall i historien, framförallt gestaltats som en kvinna.

    Svara

  Hon är verkligen inte den enda som diskuterar det här. Det är i väldigt stor utsträckning män som förnekar klimatförändringarna (gubbarna), bland dem som syns i media en rad politiska ledare, företagsledare, forskare. Det handlar om politisk makt och ekonomiska intressen men även om en syn på jorden som nånting man (!) förfogar över. Det är en viss typ av män och en viss typ av ideologi.
  På andra sidan hittar vi många kvinnor som i mycket större utsträckning lider av klimatförändringarna och som även är i större behov av gemenskapen, av statligt stöd osv.

  Svara

   För att de är svagare i sammanhanget. Trpr makt korrumperar oavsett

   Svara

    Agreed, men det är väldigt tydligt att det dessutom handlar om en ideologi som färgats av maskulinitetsideal. Många klimatförnekare har nog inte alls särskilt mycket makt …

    Svara

   Kvinnor lider inte mer av klimatförändringar. Män förnekar inte klimatförändringar. Länder tar beslut för att slippa konsekvenser som skulle komma med att erkänna klimatförändringar.
   Den politiska biten är så mycket större än ” vadbmän och kvinnor tycker”.
   Det handlar om makt, ha kvar sitt parti i toppen, ekonomiska förluster.

   Svara

  Väldigt många ord för att leverera budskapet män är skit och kvinnor är de enda som kan rädda världen.
  Jag är absolut feminist, men jag håller inte med en sekund i det CW skriver, eller snarare det jag tror hon skriver eftersom det är lite oklart vad hon egentligen avser att säga.
  Män är inte per definition onda kapitalister och kvinnor goda samhällsmedborgare. Faktum är att den klick maktfullkomliga människor som styr består långt ifrån enbart av män. Skulle männen av någon anledning försvinna skulle de ersättas av likasinnade kvinnor.
  Att bränderna i Australien är en konsekvens av patriarkatet som för övrigt är en reflektion av den tidigare feodala maktordningen är en grov generalisering som inte hjälper varken i klimatfrågan eller ökar jämställdheten mellan olika grupper av människor.

  Svara

   Nä som jag skrev ovan. Makt korrumperar oavsett kön, det är jag övertygad om.

   Svara

    Självklart är det så. Både män och kvinnor med makt vill behålla makten.

    Svara

  Hon kanske borde logga ut ibland…

  Svara

   Räcker om hon loggar ut en enda gång förutsatt att hon aldrig loggar in igen.

   Svara

  🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

  Svara

  Men Cissi Wallin, nu snurrar det till riktigt ordentligt, ungefär som den där psykedeliska videon du lade upp för inte så länge sedan. Kära nån.

  Svara

  Jag förstår hennes poäng, men den är inte färdigutvecklad och definitivt inte välformulerad.

  Svara

  Känns som att jag läser en 14-årings dagbok. Fy fan Cissi lägg ner!!

  IL är tillbaka vid livet på Insta.

  Svara

  .. och lilla Cissi, det är fortfarande 95%-någonting just män som är ute och släcker bränderna också. Cissi, du hade inte ens orkat hålla upp vattenslangen i 60 sekunder.

  Svara

   Jag följer Australien på reddit. Och alla dessa filmer på män som gråter, räddar djur, flyr för sina liv med kvinnor och barn under armarna, skäller ut sin regering, släcker bränder, jobbar tills sulorna på deras skor smälter bort… Jag skäms så otroligt över Cissi. Hon är helt sjuk i huvudet.

   Svara

    Älskar driftiga modiga och starka män.

    Svara

   Den här kommentaren….?

   Svara

    Vad är problemet med kommentaren?

    Svara

   Fast för att bli just specifikt brandman så måste man väl ha en fysik som kvinnor många gånger inte har?

   Svara

    Yes. Men brandgator klarar även kvinnor av att skapa. Även Cissi. Fast hon skulle nog betala någon svart för jobbet.

    Svara

     Efter att ha prutat.

     Svara

     Ah, tänkte att man borde ha nån typ av utbildning då det ändå lär vara ganska farligt liksom. Men okej 🙂

     Svara

      Är en fördel, men i akuta lägen behövs all hjälp. I australien har de publicerat snabb utbildningar i videoformat.

      Svara

       Usch. All respekt till alla som hjälper till, själv hade jag fan aldrig vågat.

       Svara

        Klart du hade. Du är människa, det ligger inte i din natur att självdö. Man gör vad man måste i nödsituationer fram tills man måste fly.

        Svara

        Känner samma, hade inte heller det.

        Svara

  Nu provar jag. I värsta fall blir mitt inlägg bara borttaget 🙂

  Jag kan bara inte vänta till nästa Öppet spår; är det någon som känner till något ställe i Stockholm där man kan köpa frusen ”helt oprocessad” nypon?

  Svara

   Använd google.

   Svara

    Det började jag med men hittade inget.

    Svara

   Ica Globen!

   Svara

    Oj oj, stort tack!

    Svara

     Jag ringde och det fanns bara havtorn 🙁

     Svara

   ”kan bara inte vänta till nästa Öppet spår.

   Vill veta var man kan köpa frusna nypon.

   Vad är det för FEL på folk?!!

   Svara

    Bahahahahahahaaaa

    Svara

    Jag kan inte vänta till nästa öppet spår…Min mens som är beräknad om en vecka har inte kommit inu, är jag gravid??

    Svara

  Det är väl rimligare att skylla på kapitalismen om något?
  Låt säga att Cissi har rätt och tänk om vi kunde trolla bort alla maktmän och ersätta dem med kvinnor med ”strukturell empati”. De skulle fortfarande verka inom kapitalismens ramverk. De skulle inte bara plötsligt kunna ställa om till någon slags ekologisk planekonomi, bara för att patriarkatet är borta, eller vad för lösning som kvinnorna då skulle förmodas hitta på.

  Men jag ger henne ändå halvt rätt i att gubbar på maktposition inte gjort tillräckligt i hållbarhetsfrågor. Eftersom de har makten idag (pga patriarkatet) har de också större ansvar att genomföra nödvändiga förändringar för klimatet och utarmningen av planetens resurser. Men skulden ligger i den ohållbara tillväxtpolitik som kapitalismen medfört, inte i könsmaktsordningen!

  Svara

   Vad skulle männen ha gjort annorlunda tycker du? Klimatförändringarna har inte kommit nu, det är beslut 100+ år bakåt i tiden iallafall man får kolla på.

   Skulle de låtit folk leva kvar i fattigdom efter krigen? Hur tror du kvinnors liv hade sett ut idag utan industrialismen?

   Svara

    Jag tror du heeelt missar hennes poäng.

    Svara

    alltså vem är du som skrivit 50 ggr nu att klimatförändringarna bara handlar om industrialiseringen för 100 år sedan?
    Du tror inte att beslut för 20 år sedan hade spelat någon som helst roll?

    Svara

  Hennes poäng är dock intressant

  Svara

   Hon har ingen poäng. Hon ignorerar hela världens historia.

   Svara

   Vad är poängen? Vad är strukturell empati? Hade den förhindrat industrialiseringen? Hade den halverat utsläppen? Det finns ju ingen poäng i hennes uttalande, det är ju bara ogenomtänkt och ganska likt floskler?

   Svara

   Hur är den intressant? Och vilken poäng?

   Svara

    Cissi vill bara plocka billiga poäng på det som det pratas om för tillfället.

    Svara

  Men sluta ge henne uppmärksamhet känner väl jag.

  Svara

   Varför det?

   Svara

    Cissi om någon behöver granskas ordentligt. Hennes sätt att trampa på andra och ljuga konstant är inte okej.

    Svara

     Har hon inte granskats tillräckligt? Fått en shitstorm för att hon köpt barnpassning svart som om det vore det värsta som hänt? vem fan har ens köpt barnpassning vitt undrar jag.. Anklagats på bästa sändningstid för att ha ljugit om ett övergrepp och därefter fått utstå hat av sveriges alla incels? fått stå ensam ansvarig för att en ideell förening inte gått som planerat trots att flertalet kvinnor varit inblandade som är vuxna och tänkande varlser?

     Vad mer ska granskas?

     Svara

  Kan hon inte starta en insamling istället för att svamla om vems fel det är att det brinner?

  Svara

   Ja! Hon kan starta en ny swishinsamling som den till Gardet där pengarna råkade hamna på Cissi Wallins privata konto. Låter som en bra idé.

   Svara

    Jag tror du förstår min poäng.

    Svara

    Vad händer med gardet egentligen? Alltså är det fortfarande ett fortgående projekt efter allt som gått åt pipan?

    Svara

     Nämn ett enda projekt som Cissi Wallin varit inblandad i som finns kvar och är livskraftigt. Finns inte.

     Svara

     De publicerar texter så ja Gardet pågår.

     Svara

  Djuplodande analys, ungefär som här:

  https://www.youtube.com/watch?v=XH1dIh40tYY

  TW: skämskudde.

  Svara

  Män står generellt för högre andel utsläpp än kvinnor på grund av livsstil.
  Kvinnor är mer villiga att göra beteendeförändringar. Män vänder sig till tekniska och ekonomiska lösningar.

  Svara

   Klimatförändringarna ser ut som de gör pga hur vi levt under lång tid. Inte pga hur vi lever idag. Och nej, kvinnor har inte påverkat mindre och högst troligen hade de struntat helt i klimatet när valet står mellan klimatet och mat på bordet.

   Svara

    Det handlar knappast om ”mat på bordet” för en miljardär eller Trump som vill tjäna pengar på olja eller liknande?!

    Svara

     Nu tänkte du visst inte till ordentligt.

     Svara

   Hahahaha

   Svara

  I vilken värld lever Cissi när hon tror att kvinnor hade kunnat göra annorlunda?

  ”Vill ni ha mat på bordet och jobb så ni kan tjäna lite pengar eller ska vi fortsätta leva i fattigdom med sjukdomar, död och ransoner så vi inte påverkar klimatet lika mycket i framtiden?”.

  Svara

   Men kan du lägga ner nu?? Vi kan LEVA, tjäna pengar och jobba utan att förstöra miljön?

   Svara

  Faen vad pinsam Cissi är! Så jävla korkad brud! Världen hade definitivt inte varit en bättre plats om övervägande kvinnor haft makten, kvinnor är exakt lika maktgalna som män är i samma positioner. Har själv jobbat i en kvinnodominerad arbetsplats, fy faen säger jag, det var inte annat än ett jävla skitsnack o bråk o konflikter.

  Svara

   Din enskilda upplevelse kan knappast spegla hela världen 🙂 jag jobbar med uteslutande kvinnor och har på mina 3 år inte varit något sånt.

   Svara

  Fast det är ju sant att män har styrt världen sedan urminnes tid, så det är (mest) pga dem som världen ser ut som den gör 😬

  Svara

   Isåfl har de gjort ett bra jobb. Jag uppskattar allt jag har idag. Gällande klimatet hade problemen varit samma om kvinnor styrt, då kvinnor hade behövt ta samma beslut.

   Svara

   Våran del av världen gjorde de ett bra jobb i, anser jag.

   Svara

  Kära Cissi Wallin. Spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig, det är ändå ingen som bryr sig. Ditt mediekapital är förbrukat.

  Svara

   Klart det inte är

   Svara

    Nä hon är grym. Folk som beundrar haveristerna däremot..

    Svara

     Hon är inte grym som i bra.

     Svara

  Haha, driver hon🤦🏼‍♀️

  Svara

  Har inga ord.

  Svara

  Kan ingen bara förklara vad strukturell empati betyder?

  Svara

   Det som menas är att kvinnor generellt har närmre till att känna empati gentemot andra än män. Fattar att det är jättekul att hon skrev något knasigt men tror de flesta fattar vad hon faktiskt menar med det.

   Svara

    Det är den där empatin som gör att kvinnor tar mest ansvar för barn och hem, empatin som gör att kvinnor i mycket större utsträckning tar jobb inom vård och skola, den där empatin som gör att kvinnor i mindre utsträckning än män begår brott. Är du med på noterna? Den empatin som alla incels husgud Jordan B Peterson säger är medfödd och gör att kvinnor kommer välja familjen framför karriären till skillnad från män.

    Svara

     Nej, det är en ganska stor skillnad på att anse det som något medfött och som ett sociologiskt fenomen som uppstår i samspelet med varandra och är en konsekvens hur vi uppfostras olika utifrån kön. Men bra försök där.

     Svara

   Det är vad man kallar något när man inte vill medge biologiska skillnader.

   Svara

  Är det inte sådana som Cissi som orsakat bränderna i Australien, dvs rika vita människor i väst?
  Cissi som köper många bostäder, renoverar, shoppar, flyger, investerar pengar i olika aktier och fonder som använder dom till miljöfarliga eller oetiska ändamål osv. Kanske Cissi egentligen kritiserar sig själv här, men råkade bara skylla på patriarkatet, för så dum kan hon väl inte vara?

  Svara

   En del har nog vanliga jackor och rockar också men annars tror jag nog som du.

   Svara

  Haha, detta var nåt av det roligaste jag läst under helgerna.

  Svara

  Helveeeeeeeeeeete vad mycket ömma tår det finns på folk i det här kommentarsfältet. Här har ni lite fakta:

  Klimatsmart Västerbotten:
  ”Den ekonomiska ojämställdheten mellan kvinnor och män, som grundas i kvinnors lägre löner och att kvinnor
  arbetar deltid och är timanställda i högre utsträckning än män, har stor påverkan på kvinnors och mäns livsstil
  och vad och i vilken utsträckning de kan konsumera. Ur jämställdhetsperspektiv vill vi att kvinnor ska ha samma
  ekonomiska förutsättningar som män och att könssegregationen inom arbetslivet minskar. Men om detta också
  innebär att kvinnor tar efter mäns mobilitetsmönster och konsumtion av fordon ökar växthusgasutsläppen och klimatet och miljön blir än mer hotat.”

  SvD:
  ”Globalt illustreras skillnaderna mellan könen av en pyramid. I botten finns fattiga kvinnor som av olika skäl undviker förflyttning och därmed har väldigt låg miljöpåverkan. I pyramidens topp finns huvudsakligen rika män som står för huvuddelen av resorna. Skillnaderna i resande beror delvis på skillnaderna i inkomst men handlar också om traditionella roller, där kvinnor förväntas vara kvar i hemmen.”

  Konsumentverket:
  ”Kvinnor är mer intresserade av vilken miljöpåverkan deras konsumtion har, än vad män är. Kvinnor ser även att de har bättre möjligheter att göra val med miljöhänsyn, och anger i större utsträckning att de faktiskt gör val med hänsyn till miljön. 49 procent av de tillfrågade kvinnorna anser att det är viktigt att veta hur ett inköp påverkar miljön, medan andelen män som tycker att det är viktigt är 39 procent.”

  Naturskyddsföreningen:
  ”Om man tittar närmare på klimatförändringarna ser man att män och kvinnor bidrar olika mycket till utsläpp av växthusgaser genom olika konsumtionsmönster och livsstilsval. Män och kvinnor drabbas också olika hårt av klimatförändringar och har inte heller samma möjlighet till anpassningar. Dessutom drabbas de fattiga hårdast, och en stor majoritet av världens fattigaste är faktiskt kvinnor. Så trots att kvinnor bidrar mindre till klimatförändringar, så drabbas de oftast hårdare.”

  Forskning.se:
  ”– Näst efter flyg är bil det mest miljöpåverkande trafikslaget så mäns miljöpåverkan från transporter är betydligt större än kvinnors. Faktiskt nästan 40 procent mer, säger Lena Smidfelt Rosqvist.

  Både hon och Lena Winslott Hiselius är överens om att om män skulle börja tillämpa samma resvanor som kvinnor så skulle både miljön och klimatet må mycket bättre.
  – Om män skulle resa som kvinnor får man en minskning av koldioxidutsläppen på drygt 17 procent och då skulle vi vara väldigt nära den minskning som krävs för att nå hållbarhetsmålen, som ska vara uppfyllda till år 2030, säger Lena Winslott Hiselius.”

  Aktuell hållbarhet:
  ”59% av kvinnorna i en studie säger att de pantar för att värna om miljön. Männens siffra är 48% procent. 46% av kvinnorna kan tänka sig att betala extra för en pantflaska om en del av beloppet går till att minska miljöpåverkan. Motsvarande för männen är 36%. 66% av kvinnorna anger att de tar med sig pantflaskor de köpt på stan hem för att panta med andra flaskor, medan det bland männen är 47%. Innan någon hinner säga att kvinnorna kanske tar med sig hem och pantar för pengarnas skull, ska det sägas att 37% av männen pantar för pengarnas skull, medan motsvarande siffra för kvinnor är 34%.”

  GP:
  ”Mer än fyra av fem kvinnor, 84 procent, tycker att det är mycket viktigt att åtgärder vidtas för att göra något åt klimatförändringen. Bland männen är det 67 procent som tycker att det är mycket viktigt.

  Kvinnor är också mer optimistiska än män och anser i högre utsträckning att de själva kan bromsa klimatförändringen. Fler kvinnor än män kan tänka sig att välja en mer miljövänlig produkt, köra långsammare eller åka mer kollektivt.

  – Det är möjligt att skillnaderna i attityder kan bero på att kvinnors klimatpåverkan är väsentligt mindre än männens. Visserligen uppmanas kvinnor att konsumera mycket, men denna konsumtion är inte lika klimatpåverkande som männens livsstil med exempelvis väsentligt mer bilkörning, säger Jessica Cederberg Wodmar, projektledare på Naturvårdsverket.”

  Svara

   Yes!!! Tack.

   Svara

    Men svanen pratar ju om situationen i sverige 2019…du måste ju kunna relatera det till det globala klimathotet för att det här resonemanget inte ska bli fånigt.

    Svara

     Vad får dig att tro att det skulle vara annorlunda globalt?

     Svara

      Men snälla.

      Svara

      Du måste ha möjligheter och trygghet för att kunna förändra din livsstil. Naivt att tro att människor globalt har det.

      Svara

       De människor som inte har trygghet har ju oftast minimal klimatpåverkan ändå. Om då rika män har större klimatpåverkan än rika kvinnor så är väl ändå poängen tydlig, att män påverkar utsläppen mer.

       Svara

        Men hur tänker du egentligen?

        Svara

        Men snälla. Människor i Sverige, Nigeria, Somalia, Kina, Eritrea, Libanon, Botswana, Argentina osv lever inte samma vardag. Svanens analys är bara tillämplig där den är gjord.

        Svara

         I länderna du nämner har både män och kvinnor låg klimatpåverkan, och låg påverkan på politiken. Klyftorna är dock större mellan män och kvinnor även där, så det vore inte orimligt att tänka sig att männens klimatpåverkan totalt sätt är större

         Svara

          Vad yrar du om? Kina, Nigeria, Argentina och Libanon har enorm klimatpåverkan? Hur ser du på en storindustri för övrigt eller en damm? Om du som kvinna drar fördel av den är du oskyldig då? Gäller samma sak män som drar fördel av den men inte direkt äger den?

          Svara

           Men vad yrar du själv om egentligen? Tror du att det är för att landets befolkning har ett sådant stort avtryck som deras utsläpp är åt helvete?

   Fast det där utgår ju från hur det ser ut NU. Och struntar helt i frågan om inte kvinnor skulle bete sig likadant om rollerna var omvända. Vilket de troligen hade gjort.
   Det som händer i världen nu händer inte för att du köpte extra plastpåsar på ica år2017 eller har rest till Thailand 3 gånger sista 5 åren. Konsekvenserna är från vårt beteende under många, många, många år. Men vad vet jag, de rika männen kanske var ute och reste med bilar och flygplan innan de hade uppfunnits. De höll väl det i smyg medans de träffades i sitt rika män klubbhus och gned händerna medan de skrattade åt kommande katastrofer kopplade till klimatet.

   Svara

    Beroende på vad nu menar med ”nu” så är det visst det som spelar roll. Här är en pedagogisk graf från NASA https://climate.nasa.gov/climate_resources/24/graphic-the-relentless-rise-of-carbon-dioxide/

    Svara

     Med nu menar jag nu. När folk som för 5år sen inte brydde sig överhuvudtaget smittats av Gretas stjärnglans och oändliga poster på instagram från folk som talar om för oss hur illa det är ställt.
     Säger inte att det är dåligt att folk börjat bry sig, men verkar vara få som faktiskt gått tillbaka i tiden för att förstå varför det ser ut som det gör idag.

     Att tro att kvinnor för bara 10år sen hade svarat likadant i studien ts hänvisar till är ju bara korkat.

     Svara

      Presentera gärna någon källa för din tes. Annars är ju du lika mycket tyckare som CW.

      Svara

   Men det här är ju ett snapshot på situationen i västvärlden idag. Det är ju inte så bränderna uppstått i Australien.

   Svara

   Fast kvinnor i maktpositioner samt rika kvinnor beter sig ju exakt likadant så hade det ens sett annorlunda ut? Kardashians, Hilton, Dion, Grande och alla andra rika kvinnor tar sina privata plan överallt.

   Svara

    Så några entertainmentkändisar motsvarar alla kvinnors beteende? ook

    Svara

     Nej men de visar hur kvinnor med de möjligheterna beter sig. Alltså exakt som männen. Av någon anledning verkar ju även bilintresset komma med mycket pengar.
     Så vad är det som säger att läget inte hade sett likadant ut om rollerna var omvända?

     Svara

      aha tycker du kardashians är ungefär som harvey weinstein, r kelly eller michael jackson?

      Svara

       Nu handlade ju frågan om klimatpåverkan och inte om sexuella övergrepp.

       Svara

        Fortfarande hur man använder sin makt

        Svara

   Var det lika många män och kvinnor i studien? Om rollerna var omvända hade inte kvinnor gjort samma sak som männen?

   Svara

   Kan ingen lägga upp lite statistik europa vs sahara. För att sätta lite perspektiv på den här diskussionen om de goda kvinnorna i västvärlden som inte har nåt ansvar för miljöpåverkan eftersom de bara är offer för patriarkatet?

   Svara

    Ingen alls har väl sagt att kvinnor i västvärlden är ”goda” ur en klimatsynpunkt? Dock bättre än män

    Svara

     Är det en relevant diskussion ur brandsynpunkt? Hur kommer det sig att diskussionen inte är global om vi pratar globala problem? Det går ju att tolka som att vissa feministiska förespråkare (jag är feminist själv) frånsäger sig ansvar som de faktiskt har. Om min livsstil är 500 ggr sämre för klimatet än en jämngammal man i land xx, verkar det rimligt att ignorera det och peka på att den är 0.04 ggr bättre än min grannes?

     Svara

      Men det beror väl på vilket sammanhang eller vad man vill studera? Om det är just skillnaden mellan män och kvinnor så är det väl jävligt orimligt att prata om och peka på något annat?

      Svara

       Jämför då gärna också med de män i land xx som har 500 ggr lägre klimatpåverkan än du själv, inte sant? Annars kommer din jämförelse halta något.

       Svara

        Ska jag jämföras med män i ett land som har 500 ggr lägre klimatpåverkan? ärligt talat fattar du själv vad du snackar om? Skall en korrekt jämförelse göras skall de ske mellan människor som lever i en något sånär liknande kontext, det har gjorts och resultatet ser du ovan. Tycker du det känns som en vettig forskning att göra studier på en kvinna i Sverige och 100 män i Indien för att komma fram till vem som bryr sig mest om miljön? Du ser inte ganska mycket problematik i det urvalet och metoden generellt? herregud detta kommentarsfält alltså

        Svara

   Bra 🙌🏻🙌🏻🙌🏻!

   Svara

   TACK!!

   Svara

   Tycker din ”fakta” visar att kvinnor har ett större intresse för hållbarhetsfrågor än män, men att även män bryr sig en hel del. Så stor differens är det ju inte mellan könen. Många undersökningar visar ju också att kvinnor i högre grad röstar vänster och då kan det ju också vara så att man har lite lättare för att anamma de budskap som vänsterpartierna har. Att fler män än kvinnor kör bil handlar väl också om att fler män bor på landsbygd där kollektivtrafik saknas helt, vilket fortfarande måste skrikas ut för folk som röstar Mp och bor i storstäder.
   Som feminist trodde jag inte att det är ett matriarkat vi är ute efter, men känner mig mer och mer utanför det ”systerskap” som Cissi Wallin och hennes fans står för.

   Svara

    Män kör två och en halv gånger mer/längre sträckor än kvinnor – bor det alltså två och en halv gånger fler män än kvinnor på landsbygden?

    Svara

     Män har längre resor till arbetet än kvinnor som jobbar närmre sina hem. Män tjänar mer pengar och bidrar mer tillfamiljens försörjning.

     Svara

  Minns ni Hanna (?) från big brother? Hon som senare visade sig vara nån typ av konstprojekt.
  Jag håller tummarna…

  Svara

   Fast det var väl bara en lam ursäkt för sitt extremt dåliga beteende?
   Tror inte det någonsin konfirmerades att det verkligen var ett konstprojekt.

   Svara

   Men jag håller också tummarna på att det är så…allt annat är orimligt 😆

   Svara

   ??? Ja vad är det med henne nu då?

   Svara

  Så ledsamt och sorgligt hur det står till med Cissi i socialamedier. Hon var med betoning på var en tjej som man såg upp och lyssnade på. Nu är hon bara aggressiv och på gränsen till ett stort haveri, om hon inte redan är där. Hon har helt enkelt passerat gränsen för att man ska vilja följa och lyssna på henne.

  Svara

  Någon mer som röstat för legalisering av mary jane på Aftonbladets mobilsida?
  Börjat synas tecken på att folket vill ha en ändring i dr*gpolitiken!
  🤘😋

  Svara

   Kalla det aldrig Mary Jane igen. Eller Jazztobak, eller nåt annat töntigt.

   Svara

    LaGanja

    Svara

   Röstade mot.

   Svara

  Har helt missat att hon kallat dig för en antifeministisk sladdertacka, när skedde det?

  Svara

   Njae, något i den stilen…jag la inte den faktiska formuleringen på minnet. =)

   Svara

   Här kan du höra:

   https://streamable.com/k7p3c

   Svara

    Hon satt och beskrev det påstådda övergreppet detaljerat med sitt barn lekande precis bredvid samtidigt som hon kallade Camilla allt negativt man kan tänka sig. För att sen avsluta helt oberörd av det hon pratat om. Sjukt obehaglig.

    Efter den instastoryn tycker jag synd om hennes barn.

    Svara

     Inte normalt beteende. Hur kan man sitta och berätta något sådant så oberörd med barnen lekande runt sig. Får ont i magen av att se det. Och varningsklockor ringer.

     Svara

     eh hennes barn kan ju inte ens prata, han är typ 1 år. chilla.

     Svara

    Jävlar. Hon är psykotisk.
    Camilla förstör alltså för offer genom att granska Cissis handlingar inom gardet? Och Cissi ville ju göra #JAGSTÅRHÄR till en grej, vad fan snackar hon om.

    Svara

     Ja hon tryckte upp texten ”Jag står här” och en bild på sig själv på muggar, tshirts, tygpåsar och sålde genom Gardet. Hon uppmanade följarna att komma till hennes rättegång iklädda tshirtarna. Det blev lyckligtvis inget av det.

     Som tur är har de flesta normalbegåvade insett vad Cissi går för. Det är synd om den skara som Cissi totalmanipulerat, men samtidigt kan man inte vara så naiv och oansvarigt ovetande om omvärlden, att man bara köper allt någon säger rakt av.

     Svara

      men lägg av. Cissi har inte gjort det. Något av hennes fans gjorde det.

      Svara

  Men du har ju inga som helst belägg för att de inte skulle agerat annorlunda heller? Du skriver att de troligen gjort något som du omöjligt kan veta, precis som du anklagar Cissi för. Det som finns belägg på är att kvinnor tar hänsyn till miljön i betydligt större utsträckning än män idag, om det ska ge stöd till någon så är det senare Cissis påståenden än dina.

  Svara

   Eller hur? Om forskning visar att kvinnor tar större ansvar för att hålla nere sin klimatpåverkan, varför är det så omöjligt att detta skulle avspegla politiken om kvinnor hade makten?

   Svara

    För att de kvinnor som har makt inte beter sig annorlunda. Du har alltid tryck underifrån samt från folket. Vill du behålla makten behöver du ta hänsyn till det.

    Svara

     Varför säger du så? Vilka kvinnor tänker du på? Hänvisar du till hur kvinnorna i svenska riksdagen röstar för lagförslag?

     Svara

      Cissi är ett strålande exempel på en kvinna som missbrukar sin makt och använder den enbart för sin egna vinnings skull.

      Svara

       Väldigt strålande exempel när vi talar politik och makt lol nivån på detta kommentarsfält

       Svara

        Den som hävdar något så ogenomtänkt som Cissi gör här, bör ju åtminstone inte själv vara ett levande bevis på att kvinnor kan bete sig precis så illa som de ”vita mäktiga män” hon hänvisar till.

        Svara

         Definera precis så illa? Menar du att du jämställer det Cissi gjort med exempelvis krigsföring? nice

         Svara

       Vad vinner Cissi på den makt du menar att hon har?

       Svara

  Är hon på riktigt?

  Svara

   Ja, tyvärr.

   Svara

  Hon har ju tappat det!

  Svara

  När Naturskyddsföreningen betygsatte EU-parlamentariker hur miljösynpunkt var bestod topp 5 av 4 kvinnor och en man. Det kan jämföras med att svenska eu-parlamentariker är lika många kvinnor som män. Så i svensk eu-politik är kvinnorna bättre, i motsats till vad alla kännare menar här inne.

  Svara

   Av de som fick betyget ”dåligt” var 2 kvinnor och 4 män.

   Svara

   Men Naturskyddsföreningen är ju bara ett gäng förbudsivrande skogsmullar med allvarlig vänsterkantring – inget gäng som ska tas på allvar. Deras betygsättning av EU-parlamentariker sker med största säkerhet efter parlamentarikernas partiböcker snarare än deras personliga miljöengagemang.

   Svara

    Låt mig gissa, Flashback e besta forumet och SD besta partiet?

    Svara

  Här är en FN-rapport som visar att kvinnor löper högre risk att påverkas negativt av klimatförändringar.

  https://www.undp.org/content/dam/undp/library/gender/Gender%20and%20Environment/PB3-AP-Gender-and-disaster-risk-reduction.pdf

  Svara

  Omg 😂 😂 😂

  Svara

  Nej men alla vet ju att Angela Merkel avskaffat all kol i Tyskland och de är nu en fredsstat med regnbågar, enhörningar och 100% O2 i luften. :))

  Svara

   Merkel är ett offer för patriarkatet förstår du väl 🤣 precis som alla andra kvinnor på jorden är hon inte ansvarig för sina handlingar eftersom patriarkatet hjärntvättat henne. #cissilogik 😁

   Svara

  O8

  Svara

  Jag tycker Cissi har helt rätt!

  Svara

   Då rekommenderar jag att du avföljer henne och börjar tänka själv istället.

   Svara

  Har CW ett Excel ark? Känns som hon slänger ur sig både det ena och det andra, ibland klassas det som förtal, ibland är det bara provocerande, ibland är det helt hjärndött..

  Svara

  Pratade senast idag om detta med att kvinnor borde ha makten istället för män. Det är ju bara kukmätar-tävling hela tiden

  Svara

   Mm för kvinnor är ju kända för att komma överens. Är ju bara att se hur sjukt olika kvinnor världen över ser på abortfrågan. Varenda möte med kvinnliga världsledare hade tagit 10 dygn och beslut hade fått röstas fram av jury bestående av män.

   Svara

    hahahah är det några som har svårt för att komma överens är det fan män

    Svara

    Ja. Verkligen jobbigt att diskutera frågor. Bättre bomba bort de man inte är överens med 🤷🏼‍♀️

    Svara

    Tänk om kvinnliga världsledare drack ett gott rött vin ihop, pratade om lite för privata saker på ett badrumsgolv i, sen åt fyllemat på Max.
    Hade blivit fred på jorden

    Svara

    Få se nu… Hur länge har exempelvis klimatet, olja, resurser, landsgränser diskuterats bland de ledande männen? Har de hittat en lösning (förutom krig) inom tio dagar?

    Svara

  Om vi drar ner på konsumtionen och lägger en massa krut på att tillbaka regnskogen (jordens lunga), som skövlats de senaste decennierna, skulle en hel del vara vunnet.
  Få folk att minska/sluta köpa produkter med palmolja i, som är regnskogens värsta fiende.

  Svara

  Lika knäppt som Sanna Lundells ” familjesemester” bland skyskrapor i Dubai!!

  Svara

   Vad är grejen med Dubai? Tycker resmålet och dess diktatur verkar vidrigt.

   Svara

  Nu står det ju i media att det är180 personer anhållna för att ha anlagt och startat dessa bränder, alltså inget orsakat av klimatet.

  Svara

   vilken media?

   Svara

   Fortfarande orsakat av klimatet. När du pratar om bränder i samband med klimatet så pratar du om torka framförallt. Vilket i sin tur beror på höga temperaturer och lite regn. = Klimatförändringar.
   Sen om det är blixten, Kalle Anka eller dåligt fimpad cigg som startar elden….

   Svara

    Nja. Nu tar du ansvar från gärningsmännen som polisen kallar pyromaner, alltså inte dåligt fimpade cig.

    Svara

     Poängen är väl att ansvaret kan tillskrivas fler än en orsak och betydligt fler än en (eller 180) personer.

     Svara

      Man göra den poängen OCH påpeka att pyromaner härjat.

      Svara

       Haha man vet vad för folk det är som skriver i dessa kommentarsfält när de hänvisar till fakenews från rassemedia.

       Svara

  Som Churchill så klokt sa; ”Man ska inte blanda in känslor i politik..”

  Svara

   jo de säger ju en hel del om män och deras klokhet, klok man de där

   Svara

    Väldigt klok man.

    Svara

  Eh nej. Hon skyller inte någon brand på patriarkatet. Hon diskuterar att män styr världens länder och att män är mest ointresserade av klimatfrågorna.

  Svara

   Vilket också är sant. Det bästa sättet att tex få in mer kvinnor i mansdominerade industrier är om dessa industrier satsar på hållbarhet och miljöfrågan lyfts på företaget.

   Svara

   Ja exakt.

   Svara

  Det är män och alltid män som styr och styrt världen och nu är miljöförstöringen ett faktum. Så Cissi har absolut en poäng, oavsett vad man tycker om henne.

  Svara

  Chloe Schuterman har Facetunat sin arm smalare i en bild hon lagt upp på IG-story, man ser hur gatustenen är böjd inåt vid vänsterarmen. Det känns så sorgligt att redan smala tjejer känner behovet att facetuna sig smalare än vad dom är..

  Svara

  Alltid gillat the swedish family, många här på bloggbevakningen har kommenterat om dem att dem inte gillar hur barn exponeras vilket jag förstår. Men något som verkligen fick mig att reagera är att dem skapat ett IG konto åt Alma, föräldrarna styr kontot alltså Axel och Joana. Visst dem samtalar säkert med Alma om vilka bilder som läggs ut och vad för text ”Alma skriver” men det känns också fel, varför inte vänta tills Alma kan få ett konto och vädra sina egna tankar eller ta bilden själv? Vad vinner föräldrarna och Alma på att dem driver kontot, dessutom som offentliga personer kan man ju undra om det är pengar involverat, att dem tjänar mer på ännu ett konto, vart drar dem gränsen, är till exempel deras son någon dem kan driva ett IG konto för?

  Nä för mig är detta ett dilemma om vad som är Ok/inte ok. Jag vet bara att jag ångrar mycket jag skrev o la ut som 11 då många år äldre redan än vad Alma är, tror inte man gör rätt beslut med en barns hjärna alla gånger.

  Svara

   Deras son är alltså ännu yngre än Alma för er som undrar varför jag nämner honom som ett exempel

   Svara

   Jag har också alltid gillat dem, men har på senaste tiden börjat tycka att de är ganska fake. Kvinnans tillgjorda skratt, mannens färdigskrivna manuskript och alla samarbeten stör mig. Sedan verkar de resa extremt mycket, barnen (åtminstone Alma) måste missa mycket i skolan.

   Svara

  Cissi och det här kommentarfältet speglar en del av det som är fel i västvärlden och vad som på sikt kommer bli vårat fall.
  Nu har det hänt en katastrof i världen men det diskuteras inga lösningar, inga insamlingar eller tips på hur man kan hjälpa till utan hela debatten handlar om vems fel det är.
  Vi är totalt handlingsförlamade utan vill bara sitta på våran tron och peka finger.

  Svara

  Otroligt kalla någon för satmara..?

  Svara

  Jag förstår henne. Det är ju människan som har tagit sönder jorden, sönder och samman. Om jorden inte hade styrts av män senaste hundra åren och way back så hade det nog sett bra annorlunda ut.

  Svara

   Jag fattar typ också hennes poäng. Förstår inte riktigt hatet som skrivs här, att folk skriver rad efter rad med hån. Patriarkatet missgynnar alla. Folk gör saker för att hävda sig istället för att fatta de bästa besluten som går. Är ganska säker på att Trump, Putin osv fattar många av sina beslut pga de innerst inne är kränkta män.

   Sen är det fel att skriva den nu, hon hade kunnat skriva det för flera år sen men att trycka på det nu när folk dör är typiskt CW.

   Svara

  STRUKTURELL EMPATI?
  Det är den där empatin som gör att kvinnor tar mest ansvar för barn och hem, empatin som gör att kvinnor i mycket större utsträckning tar jobb inom vård och skola, den där empatin som gör att kvinnor i mindre utsträckning än män begår brott. Är ni med på noterna ordpoliser som vill missförstå med mening? Den empatin som också alla incels husgud Jordan B Peterson säger är medfödd och gör att kvinnor kommer välja familjen framför karriären till skillnad från män. Någon som har belägg för att det är precis samma mellan män och kvinnor?

  Kvinnor lyssnar på andra människor – t ex forskare. Hur mycket tror ni en man som Trump lyssnar på andra människor i ett möte? Nä, han gapar och är faktaresistent. Det klart han inte tar de beslut som är bäst för jorden, han tar de som är bäst för USA och sig själv. Se på vilka som röstar på SD eller MP i störst utsträckning? Hur många kvinnor demonstrerade med NMR? har de i NMR empati?

  Svara

   Ditt inlägg lyser av medkänsla och empati.

   Svara

    Tack! Bra input. Du hade inget att invända mot?

    Svara

     Absolut inte. Kvinnor är ett under av empati och godhet bara man tycker lika. Har man en annan åsikt så är man en hatisk incel.
     En tanke är att båda könen är rätt lika på gott och ont.

     Svara

      det har jag knappast påstått? varför är folk så jävla faktaresistenta? JA DET FINNS kvinnor som är AS, men det är inte i närheten av lika många som männen. Varför envisas med att män och kvinnor gör lika mkt ont i världen när det räcker att kolla på hur det ser ut i fängelsen?

      Svara

       Ska vi ta en sväng med fakta om hur många utrikesfödda som sitter i fängelser jämfört med svenska för att få reda på om du är rasist eller bara sexist?
       Om det nu var fakta du ville ha…

       Svara

       Det är fascinerande. Jag ser ingen större skillnad på människor och jag kallar mig inte feminist medans du ser stora skillnader och jag misstänker att du kallar dig feminist.
       Gissa vilken åsikt som samhället skulle mår bättre utav.

       Svara

        Sorry men utan att identifiera problem i samhället och bara se alla som en stor massa av mysigt, så kommer vi inte kunna ta tag i problemen.

        Svara

      Exakt! Det starkaste hatet får man från kvinnor, vid oliktänkande. Gång på gång.

      Svara

   Du ser alltså på empati som ett biologiskt och inte ett sociologiskt fenomen? Det går för det första att diskutera. För det andra, för att det här argumentet ska hålla och gå att diskutera måste du kunna relatera det till koldioxidutsläpp. Annars är det inget hållbart argument.

   Svara

  Svara

   Vad är det där för förtroendeingivande källa du har hittat?😍

   Svara

  Kolla Bill Burr 😉 Bästa jag sett

  Svara

  lol Australien är inte så stort i jämförelse med Europa, när man gör en kvadratisk karta blir kontinenter/länder som befinner sig högt upp och lågt ner större eftersom att de blir utdragna när man målar av skuggan från ett klot. Det är iaf vad jag har lärt mig…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.