Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

609 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur har det gått med stämningen av Kenzas för smygreklam? Ska det prövas i marknadsdomstolen eller har det redan gjort det?

  Svara

  Hur sjutton träffar man någon? Avskyr tinder och liknande. Varit singel i fyra år nu, växer typ mossa på mig.

  Svara

   Har varit singel i 13 år och inte knullat på 7-8 år. Men vem fan räknar.

   Svara

    2,5 år här. Känns sådär.

    Svara

     Men det bästa är när man inte har legat på jättelänge o så har man ett riktigt passionerat maratonligg. Dröm.

     Svara

      Glömmer man inte hur man gör? Det är det jag är rädd för… har varit ganska aktiv i 15 år (konstant; dvs har haft många förhållande) och nu har jag varit utan ligg i nästan 2 år pga fått barn + separerat

      Svara

       Nej det faller sig väldigt naturligt! Har iofs aldrig haft uppehåll på sådär många år

       Svara

   Undrar samma. Tog bort min tinder i söndags efter att bara ha fått upp oattraktiva killar. Matchade med en för några veckor sen dock, jättefin, lite svår i början men senaste två veckorna pratade vi jättemycket och plötsligt började han ignorera mig, fanns ingen anledning alls faktiskt, eller jag gjorde eller sa inget iaf (Vi höll ändå typ på att planera när vi skulle kunna ses – något han väldigt gärna verkade vilja). Så nu vetefan vart man ska hitta någon. Inte som att jag kan träffa nån genom kompisar heller för umgås bara med tjejer som också bara umgås med tjejer så genom vänner går inte heller🤷‍♀️

   Svara

    Om han började ignorera dig efter att ni börjat prata om att ses irl så betyder det att han var fejk

    Svara

     Eller att han träffat ngn annan…

     Svara

     Hur menar du med fejk? Jag vet vem han är irl så han existerar iaf, haha. Tror väl mer på lejonet(?) nedan, att han träffat någon annan. Vilket också är konstigt om man ska tro på vad han sagt (litar dock inte på folk så lätt så jag har hela tiden tänkt att han har fler än mig). Men men🤷‍♀️

     Svara

     Det behöver det inte betyda, alltså fejk som i att det inte var han på bilden. Att han blev ointresserad låter mer sannolikt. Stött på alldeles för många sådana.

     Svara

      Fejk är han inte, bilderna stämmer med verkligheten eftersom jag vet vem han är och de stämmer med Snapchat också. Att han blev ointresserad, ja så är det ju, men det sjuka är att han flirtade hejvilt med mig och vi pratade om hur/när vi skulle ses, för att bara några timmar senare svara extremt kort. Så det är det jag tycker är så konstigt. Men ja, nog för att jag tog dissen ovanligt personligt, men det är inte så att jag gråter över att jag inte får träffa honom, tycker bara det hela är skumt.

      Svara

   Mina killar som jag haft har jag antingen träffat ute på krogen eller genom gemensamma bekanta, min nuvarande pojkvän var jag först kompis med i flera år och sen blev vi helt plötsligt kära och ihop. Mina kompisar som har pojkvän har antingen träffat dom via jobbet eller genom gemensamma bekanta. Har du kanske någon kompis som du kan fråga om dom känner någon trevlig kille dom kan presentera dig för?

   Svara

   Skaffa tinder eller dö som singel 🙂

   Svara

    Killarna på Tinder är bara skräp, i mitt område🙃

    Svara

   Man går ut på krogen med sina snygga kollegor och raggar på dem. Funkar för att få ligga och roliga häng.

   Svara

   Jag brukar ligga med min chef. Han är visserligen lite gammal, men snygg för sin ålder och kan alltid leverera. Jag ser det som en löneförmån.

   Svara

    Jag älskar äldre män. Min projektledare är att dö för. Hade lätt legat med honom men han är lite för stiff för att jag ska våga ragga. Sedan är han gift och bor i Skåne, så förstår inte ens vad han säger….

    Svara

     😂

     Svara

   Gör ngt nytt!
   Börja träna på nytt gym, gå en kurs, osv.

   Jag hoppade på att vara lägerledare för barn o träffade min ledsre där bland en ledargrupp. Jag jobbar i en helt annan bransch så att ens vara där var helt oväntat.
   Året innan hade två andra ledare blivit ett par de med.:)

   Svara

   Jag träffade min pojkvän på tinder – det finns hopp!

   Svara

    Och jag träffade min man där! Nu har vi bolån, katt och två ungar.

    Svara

   Jag var singel i 2,5 år och hade verkligen förlorat hoppet om Tinder. Trodde aldrig på kompisar som bara ”men en dag kommer du träffa någon som bara är helt rätt där”. Så gjorde jag det en varm julidag gick på min säkert 20e tinderdejt med en ny person, och nu i efterhand kan vi konstatera att båda blev helt betuttade i varandra.

   Så jag kan inte göra annat än säga som mina kompisar gjorde. Krogen säger ju vissa ska vara bra, men där är jag nog inte enig. Kompisar som har lediga killkompisar, eller kompisars pojkvänners kompisar?
   Du kommer att hitta någon, det lovar jag!

   Svara

   Jag träffade min nuvarande på Happypancake 🙂 Mannen innan honom också där. Mitt ex var jag småkär i under högstadiet, hitta honom sen på Badoo. Tinder är skit 😂😉 eller så är det jag som är ful 😎👌skiter i vilket just nu, när sambon överröser med komplimanger oavsett så haha.

   Svara

    Oj. Ja, det finns kanske guldkorn på HP, min erfarenhet är att det bara hänger desperata snubbar där, haha. Samt killar som helt saknar läsförståelse. Står det att jag söker en kille mellan 27-32, ja då är det ingen idé att ens försöka om man är äldre. Män som är dubbelt så gamla skrev till mig, usch. Jag blockade alla som uppenbarligen inte hade läst/förstått det jag hade ställt in😂

    Svara

    Hur längesen var det du träffade din nuvarande på Happy Pancake? Har testat den appen under en period och det var en mardröm. Bara en massa läskiga/konstiga killar som blir förbannade och kallar en diverse saker när man inte svarar.

    Svara

     Träffade killar på HP för snart 10 år sedan. Inget att häng i julgranen. Finns sidan kvar? Har aldrig testat Tinder då jag hittar mina ligg på andra sätt men alla tjatar om det så det är väl kanske dags att testa.

     Svara

   Har varit singel i 9 år, låg senast i augusti…
   Jag vill verkligen hitta ”mannen” nu…😏 orkar inte gå igenom fler idioter 🥱

   Svara

   2015 träffade jag min ex-fästman på badoo, han va första killen jag skrev med som jag vågade träffa. Det höll bara 4 år. 2019 laddade jag ner Tinder, 2 veckor senare gick jag på första tinderdejten och har hållit ihop med den mannen 10 månader nu 🙂

   Jag kanske bara har haft galen tur men skulle rekomendera dejtingappar till alla jag känner, det finns guldkorn! 🙂

   Svara

    Kan ha uttryckt mig konstigt. 🙂 Vi är alltså fortfarande tillsammans och planerar att flytta ihop.

    Svara

     Hjälp!

     Svara

   Jag träffade min man på tinder. Man måste bara vara noga med att berätta att man söker efter något seriöst ❤️

   Svara

  Ni som blivit friska (?) från utmattning. Hur gjorde ni?🙁❤️

  Svara

   Kommer Camcam fixa så svara knappen kommer mer till höger?

   Svara

    Den kan väl inte vara mer till höger än vad den är.

    Svara

    Please do. Kommer alltid åt svara knappen när jag scrollar

    Svara

     +1!!!

     Svara

   Det tog tid, många svåra läxor, vissa livsprioriteringar och en riktigt bra psykolog. Tråkigt svar, jag vet.

   Svara

    Samma

    Svara

     Ni som gått på antidepp.. Hurupplever ni att det är att sluta? Går det ens? Jag har halverat min dos nu.. Läkaren vill att jag ska sluta om ett år. Jag vill inte det alls. Mått dåligt iprincip hela livet och mer eller mindre accepterat att jg ska må så. Tills det slog i väggen och medicin var enda utvägen. Nu har jag mått bra utan dipp i flera år (förutom när jag provat sluta en gång). Så ni som äter, hur länge har ni ätit? Tänker ni fortsätta? Får ni fortsätta? Och ni som slutat, hur har det gått flera år efter? Mår ni bra utan?

     Svara

   Jag insåg att det inte finns några genvägar utan man måste låta allt ta tid för att bli frisk. Har jobbat massor på att inte vara duktig jämt och istället för att tänka ”vad mer kan jag göra/åstadkomma/prestera” tänker jag ”vad är det minsta tänkbara jag behöver göra”. Utöver det har träning och bra kost varit bästa medicinen! Samt Såklart att vila vila vila och typ inte göra ett skit. Jag träffade så få människor jag bara kunde och bara umgicks med dom som inte haft förväntningar På mig eller ställt krav.

   Svara

    Hur lång tid tog det innan du kände dig frisk?

    Svara

     3 år

     Svara

      Tack för svar ❤️

      Svara

       Låt inte det svaret skrämma dig. Det är SÅ olika hur fort man blir ”frisk” – när jag gick in i väggen såg jag mig själv som sjuk, och gick typ och väntade på att bli frisk. Gå inte bara och vänta på att bli frisk utan ta verkligen hand om dig själv i den mån du kan. Sluta ha press och krav på dig själv.
       Läs boken Compassioneffekten. Om du inte orkar läsa så kanske du orkar lyssna? Finns att låna på bibliotekets hemsida som ljudbok.

       Jag läste/lyssnade på mycket självhjälpsböcker och tog långa promenader. Sen låg jag bara i soffan och dog typ. Sen en dag kunde jag skrattar igen. Kunde njuta av vårsolen. Sen dess går det upp och ned och jag blir aldrig den jag var innan, och det är bara att acceptera. Jag duger som jag är nu också.

       Tänk på det som såhär: om någon vän, eller någon i din familj drabbats av samma sak som du har gjort nu. Så hade ju du haft medlidande för vad de går igenom, eller hur? Ha medlidande för dig själv. Utan att tycka synd om dig själv. Rå om dig själv som du hade gjort med någon nära som drabbats av samma sak.

       Förlåt för bok. Och du. Krya på dig. Det kommer bli bättre. Jag lovar. ❤

       Svara

        Vilket fint svar! 🙂

        Svara

     Nu svarade någon annan ”3 år” jag som skrev kommentaren från början början känna mig frisk efter två år ungefär 🙂

     Svara

   För det första.. det tar tid. Du måste ge det tid. Dra ner på allt. Vila. Vila. Vila. Lär dig lyssna på vad kroppen orkar med på en dag. Till en början kanske den närmaste timmen.
   Fokusera på dig! Släpp jobb, umgänge mm mm till en början. För att förhoppningsvis successivt kunna kanske ..

   Kraaaaaaaam från en som också varit där ❤️

   Svara

   Schemalägg skärmtid, promenera i dagsljus varje dag, motioner 3 ggr i veckan, äta ordentlig mat på fasta tider, sänka ambitionsnivån, göra mindre saker men också göra det man gör långsammare, enbart sova i sängen och undvika skärmar 1-2h innan, minska mängden intryck, rutiner, rutiner, rutiner och framförallt inse att du aldrig kommer bli frisk i bemärkelsen att vara som innan du blev sjuk. Hur du var då är anledningen till att du är utmattad idag. Du måste släppa bilden av vem du är och hitta ett nytt sätt att vara på som får dig att må bra långsiktigt. Glöm inte bort att göra saker du tycker är roligt och att träffa människor <3

   Svara

    Men nej, schemalägg inget

    Svara

     Att begränsa skärmrid är jätte viktigt för att låta hjärnan vila.

     Svara

    Att sänka ambitionerna och samtidigt schemalägga, begränsa och tvinga sig själv kanske inte går så bra ihop.

    Svara

     Klart det gör! Hitta nya rutiner är a och o. Sen att man inte kan upprätthålla dem varje dag är ju något annat. Men nya vanor är ett måste för att må annorlunda.

     Svara

   Är i samma sits som du, fasiken vilket helvete. Har dessutom 0kr i inkomst då FK nekat mig sjukpenning och menar att jag ska klara av ett heltidsjobb 😑

   Svara

    Förnedringskassan är inget annat än ett stort skämt😒

    Svara

     ”Förnedringskassan” följer ju lagar satta av regeringen. Inge så att de själva hittar på och gör lite som de själva tycker. Klaga inte på fk, klaga på de förtroendevalda Du röstade på i valet.

     Svara

      Fast de fattar ganska godtyckliga beslut

      Svara

      Inget har dock ändrats nämnvärt gällande det där sedan senaste valet, det är framförallt moderaternas politik som skapat denna olyckliga situation med FK för människor som är sjuka.

      Svara

      Dom jag röstade på?🤨 Vad får dig att tro att jag skulle rösta på såna idioter, om jag nu fick rösta?

      Svara

    Vaaa? Jag har haft sjukpenning i över 2 år. Fast har även paniksyndrom och tvång utöver utmattningsyndrom som diagnos, kanske är lättare att få hjälp då?
    Men fan vad stört. Jag skulle inte klara av ett halvtidsjobb nu efter över 2 år ens. Jag klarar inte av en heldag med familj/vänner utan att behöva återhämta mig i minst två dagar. Även om vi bara kollat på film typ.

    Svara

    Bor i ett annat nordiskt land där jag räknas som 100% sjuk medan den den svenska FK beslutade att jag var 100% frisk.
    Olika sätt att se på människor🤨

    Svara

     Det är inte försäkringskassan som beslutar, de följer bara senaste direktiv och åtstramningar från politikerna.

     Svara

      Fast hur går man med på att jobba under sådana förhållanden? Hade aldrig tagit de direktiven, att medvetet neka sjuka människor pengar. Självklart finns det fuskare, men det finns nog andra försörjningsbidrag man bör begränsa i första hand. Inte de som faktiskt har jobbat och nu inte kan

      Svara

       De har också en hyra att betala och barn som är hungriga. Många stannar inte länge inom yrken där myndighetsbeslut fattas, för det tär för mycket på en…

       Svara

   Ät mycket solrosfrö, pumpafrö, banan och saker med Magnesium det är bra för humöret och man behöver extra mycket vid utbrändhet.
   Dagsljus, promenader, avslappningsövningar och taktil massage eller mycket kroppsberöring som frisätter må bra hormoner.
   Gå ut i skogen och se hur våren kommer snart och låt dig bli ompysslad utan krav på att du ska prestera något.

   Ta hand om dig❣

   Svara

   Tog tiden till hjälp och fick gå till underbara psykologer. Tillbringat massor av tid ute i naturen och lärt mig släppa lite av kontrollen samt att vara noga med mat och sömn. Var snäll med dig själv. Nu efter 5 år drygt börjar jag känna mig riktigt frisk😊

   Svara

   Jag gick in i väggen pga sorg och svår stress flera gånger under ca 12 års tid. Var sjukskriven enstaka veckor och lyssnade inte på min kropp och såg inte alla redflags.
   Nu har jag stora bestående problem med minnet, social fobi, tål absolut ingen stress osv. Läkarna säger att jag är kroniskt utbränd.

   För tre år sen blev jag sjukpensionär. Det känns som livet är slut och inget finns att se fram emot längre. Jag är drygt 40 år.

   Svara

    Det är inte lätt att acceptera att man blivit sjukpensionär vid 40, men nu slipper du stressa med att försörja dig.
    Jag vet inte om du har dålig ekonomi och låg sjukersättning, men du kan få ett intyg från FK där du kan få rabatt i badhus, tågresor och annat där pensionärer får rabatt.

    Försök att göra saker som du mår bra utav, den tid du inte behöver jobba kan du använda till lugna promenader, lyssna på en bra bok, eller bara göra det du känner för.

    Varför tycker du livet är slut, är det för att du är sjukpensionär eller för att du mår dåligt?

    Svara

  Var kan man få bra hjälp mot förlossningsskador i Stockholm? Har anal-läckage sen 6 år tillbaka och det är inte roligt.

  Svara

   Så ska du naturligtvis inte behöva ha det. Jag bor inte i Sthlm och har därför inte ett svar men jag vill ändå tipsa om bloggen Bakingbabies. Sök bland alla läsarfrågor.

   Svara

   Sprutar det bajs?

   Svara

    Så jävla onödig kommentar.
    Hoppas det löser sig för dig ts och att du får hjälp.

    Svara

    Är du 12?

    Svara

    Visste att det skulle komma dumma kommentarer, men valde efter övervägande att posta frågan ändå.

    Men tack! Jag känner ändå att det är värt det. Och det var bra på något sätt. 😘

    Svara

    Jag undrar oxå.. Vadå anal läckage.. Så du bajsar på dig?

    Svara

   Ring Liljeholmen mödravård central så skickar de remiss efter undersökning <3

   Svara

    Dom är såå bra!!

    Svara

   Gå med i gruppen ”förlossningsskadad – du är inte ensam” på facebook. Har fått så bra hjälp där och ska äntligen få träffa en specialist om 2 veckor. Har haft problem i 5 år. Skrämmande hur dålig vården är på att slussa en rätt. När jag väl bad om hjälp på rätt ställe gick det fort. Mina barnmorskor och gynekologer har inte hjälpt alls..

   Svara

   Jag tror att det är bäckenbottencentrum som du skall kontakta. Det finns flera i Stockholm på sjukhusen (Huddinge, Danderyd, Sös). Jag vet inte om det behövs remiss från gynekolog dock. Det är löjligt svårt att få bra hjälp automatiskt efter förlossningsskador.

   Svara

    skriv en egenremiss annars. Jag skrev via 1177 appen. Behandlades precis som vilken annan remiss som helst och jag ficl hjälp inom 3 månader.

    Svara

   Be din bm skriva en remiss till bäckenbottencentrum, finns en speciell instans på Huddinge sjukhus där de finns experter! Sådär ska du inte ha det!

   Svara

   Finns en speciell avdelning för detta på Huddingesjukhus som Heter Bäckenbottencentrum. Dit är det dock lång kö. Jag vände mig till Liljeholmens gynmottagning, där har dom också specialister på förlossningsskador. Därifrån fick jag en remiss till det sjukhuset jag födde på och jag kommer opereras inom kort. Hoppas du får hjälp med allt

   Svara

   / 20:07

  Kommer Camcam fixa så svara knappen kommer mer till höger?

  Svara

   Nej det kommer aldrig att hända.

   Svara

    Är detta Camcam?

    Svara

   Mer till höger? Hur tusan scrollar ni? Det är ju kär den ligger till höger man nuddar den. Hela tiden!!! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

   Svara

    Haha vad fan menade vänster såklart

    Svara

     Haha, jag tänkte väl! Undrade vad ni har för tummar? Eller är alla här inne vänsterhänta?

     Svara

   Ja det är så himla irriterande!

   Svara

   Ni måste ha väldigt stora fingrar om ni hela tiden kommer åt svara knappen.

   Svara

    Nej mina är små
    Har spelat piano under min uppväxt

    Svara

     Hagahahagahaha

     Svara

  Hej alla påhittiga, jag behöver er hjälp!

  I vår fyller min morfar 90 år och ska fira detta tillsammans med sin fru, som också fyller jämnt. De har bokat en lokal och har bjudit in familj, släkt och vänner till middag och fest. Jag och min familj vill på något sätt uppmärksamma morfar på festen, men vi har ingen aning om vad vi ska göra. Min morfars fru har tre egna barn och flera barnbarn som är väldigt spexiga och älskar att sjunga och uppträda, så de kommer troligtvis att sätta ihop något hyllningsnummer och uppträda på festen. Min familj är rena motsatsen haha… Ingen av mina föräldrar gillar att hålla tal och det skulle aldrig komma på fråga att vi sjunger eller uppträder. Vi har funderat på att sätta ihop ett bildspel med bilder att visa upp, men vi har inte så mycket bilder och vet inte om det ens är en rolig grej att göra..?

  Har ni några idéer vad vi kan göra? Alla tips mottages tacksamt!

  Svara

   Tycker bildspel är en bra idé. Beroende på hur gamla bilder ni har så kan man ju lägga in en liten rolig fakta efter varje bild om något som hände det året. Och att ni alla gräver fram alla bilder ni har

   Svara

    Men vad pinsamt att jag typ skrev samma som dig 😅😅😅

    Svara

    Bra idé med rolig fakta under varje bild, det skulle nog definitivt liva upp det! Tack för tips!

    Svara

   Tycker bildspel kan bli ganska tråkigt om det bara är bilder men om ni däremot har en rolig berättelse till bilden eller delar med er av hur nu ser på honom som människa och vad han betytt för er blir det ju roligt och hjärtligt. Ett annat förslag är att göra som en liten minidokumentär om honom genom att utgå från när ni kom in i hans liv. Typ ”År 1993 föddes jag och då blev du min morfar. Samma år bodde du i xxxxx och hade precis slutat arbeta som xxxxx. Samtidigt skedde (xxxnågot som hände typ i världen det året eller såxxxxx). Låter kanske inte så kul men kan nog bli det om man skojar till det samt använder intressant fakta.

   Svara

    Detta tycker jag låter toppen. Även bra för den lite mer tillbackadragna då det kanske inte känns som ett uppträdande ifall man pratat in fakta. Blir ju lite som ett förinspelat tal då.

    Svara

    Jag spånar vidare på dokumentär-spåret. Var på ett bröllop en gång där de gjort en dokumentär där de intervjuar folk som haft med brudparet att göra. Det var så snyggt och riktigt kul gjort! Om ni lägger ner tid på något sånt så slipper ni spexa där och då och kan visa filmen istället? ☺️ Ni kan vara med själva i dokumentären om din morfar! ☺️

    Svara

     Åh, låter som en jättefin idé! Tror det blir lite för tidskrävande för oss, men ska definitivt ha det i åtanke!

     Svara

    Det lutar nog åt att köra på ett bildspel i den anda som du beskriver! Tror ett annars ganska trist bildspel kan bli kul om vi kopplar det till roliga minnen och fakta om åren (det hade vi faktiskt inte tänkt på)! Tack!

    Svara

     Om ni minns något roligt er morfar eller farfar var de nu va, gjorde kanske julen 02 nå tokigt , berätta det med. Alla andra kanske inte fattar men er morfar gör och får sig nog ett leende 🙂

     Svara

     Bildspel med lite quiz, typ:
     ”Se så fin morfar är på denna bild, med hatt och allt, vad hände precis efter att fotot togs – han:
     A) ramla i sjön
     B) friade till sin fru
     C) steppade på den lokala folkparken”
     Gulligt och roligt.

     Svara

   Ett quiz/tipspromenad om gästerna orkar om saker som hänt i morfarns liv, kanske borde i hans eget liv och i omvärlden samma år. Typ ” Hur mycket kostade 1 litet mjölk detta år?” och ”Vem var då statsminister i Sverige?”.

   Svara

    Åh, superbra idé! Tror faktiskt att en tipsrunda skulle kunna va riktigt roligt! Ska föreslå detta för familjen. Stort tack för tips!

    Svara

     Så kul att du tycker det! Hoppas det blir toppen om ni väljer att köra på det.

     Svara

     MEN: tipsrunda om morfar – inte mjölkpriset!
     Färg på morfars första bil, hur många gånger han cyklat Vätternrundan, favoritglass etc.

     Svara

   Kan ni inte gå runt med mobilkamera och filma en liten fin anekdot med några stycken som ni kan spela upp. Kanske också kassörskan på Ica:t han går till, grannbarnet eller någon annan person som har att göra med honom då och då. Om det är barn kan ni be dem beskriva hur han ser ut, ibland räcker det för att framkalla roliga och mysiga svar. Sen klipper ni ihop klippen och lägger in en liten slide om vem det är. Så blir det personligt, genomtänkt, varmt och mysigt på samma gång utan att ni ”gör våld” på Er själva och spexar. Kräver lite mer effort än ett bildspel men det är ändå 90 🤗 🥳

   Svara

   Gör ett quiz om honom!

   Svara

   Min farmor tycke att det var skoj att jag köpte stora heliumballonger med hennes ålder. Hon tyckte att det var en rolig detalj, såna hade hon aldrig fått förut.

   Svara

  Hur fan blir man av med sitt nässpraysberoende?? Någon som lyckats? Blir fan tokig av att vakna varje natt av att inte kunna andas, framförallt dom dagar man ska jobba, så att bara sluta rakt av skulle aldrig funka 😤

  Svara

   Jag har fått tipset att ta en näsborre åt gången.

   Svara

    Hmm kan vara värt att testa… har det funkat för dig?

    Svara

     Funkar!

     Svara

      NETI nässkölj!
      Ääääääälskar min lilla vattenkanna!

      Svara

    Jepp, det funkar! Sålänge man kan andas med en borre går det bra. Är båda täppta vill man typ dö.
    När väl den andre borren väl passerat abstinensen och svullnaden lagt sig slutar du ta helt så löser det sig sen! 🙂

    Svara

     Du andas alltid med en borre 4 timmar i taget oavsett så det ”kan man”. 🙂

     Svara

   Cold turkey funkade på mig. Smörj med lite olivolja mot torrheten.

   Svara

   Köp koksaltlösning istället

   Svara

   Jodå!
   Jag var också beroende av skiten.
   Men en dag bestämde jag mig bara o slutade tvärt. Tog några dagar sen så…

   Svara

   för mig hjälpte det med frisk luft och starka maträtter 😂. Efter ett par dagar känns det bättre… jag lovar

   Svara

   Att runka är en sysselsättning som kan mildra näsproblemen
   https://www.newsweek.com/why-more-orgasms-can-relieve-sinus-pressure-according-doctor-712620
   En medicinsk artikel hade ett förslag kring masturbation mot nasal dekonstipativitet, en klassiker.

   Svara

   FYI, om det inte går över på två veckor efter du slutat kan du ha något annat, t.ex allergi, polyper, forstorade näsmusslor eller kronisk nästäppa. Jag lider av det sistnämnda (blev successivt värre under tre år, senaste fyra månaderna har jag inte kunnat andas genom näsan över huvud taget , vilket gjort att jag MÅSTE använda nässpray), har idag varit på en KOS-behandling och redan märkt av visst resultat.

   Svara

   Slutade tvärt efter åratal. Två vidriga dygn med totalstopp har jag för mig och sen var det bra. Så lägg en helg på det och hoppas att samma gäller för dig. Bygger väl på att du inte är förkyld just nu.

   Svara

   Gå till vc – jag fick remiss till önh för att jag hade fått vätska bakom trumhinnan av nässprayen . Där fick jag andas och dom mätte hur mycket jag kunde andas när jag inte fått ta nässpray på ex antal timmar. Sedan fick jag en kamera uppkörd i näsan där man konstaterade flertal näsmusslor (😝) som uppstått av 10 års beroende. Efter några veckor fick jag komma tillbaka och bränna bort dom. Blödde ur näsan någon dag och sen började täppan släppa. Så nu, sedan april 2018 har jag inte använt nässpray en enda gång. Jag hade aldrig kunna sluta tvärt, försökte flera gånger men paniken av att inte andas tog över.

   Svara

   Jag tog smällen och sov med täppt näsa i en eller två nätter, sedan gick svällandet över.

   Svara

    Jag har absolut ingen egen kunskap om det här men min kompis mamma sa en gång att nässpray för allergi är mindre beroendeframkallande än vanlig nässpray

    Svara

     Stämmer. Nasonex är receptfri, kostar lite mer men inte ”beroendeframkallande”!

     Svara

   Jag slutade på semestern för 2 år sen. En vecka tog det innan svullnaden släppte. Sen fick jag snorproduktion istället som iallafall gick att snyta ut för att bli av med täpptheten. Det tog drygt ett halvår innan min näsa var normal efter spray-stoppet. Då hade jag brukat dagligen i 10 år. Ingen dans på rosor det där.. intressant idé med en borre i taget!

   Svara

   Tack för alla svar! Ska börja med att testa det där med bara ena näsborren, håller tummarna att det funkar så att man slipper skiten i fortsättningen! 😊

   Svara

   Körde nässpray för barn ett tag. Lite lägre fis så man kan tala ner

   Svara

    Så gjorde jag också 🙂

    Svara

   Pröva receptfri kortisonspray några veckor, o trappa ner vanlig nässpray samtidigt. Använd båda omlott typ en vecka

   Svara

   Jag slutade rakt av en dag och sov högt i några veckor.

   Svara

  Vad äter ni en helt vanlig kväll mitt i veckan?
  Vilken maträtt skulle du säga att du äter absolut oftast?

  Svara

   Köttfärssås och spagetti eller tacos. Tröttnar aldrig, kan äta det hur ofta som helst.

   Svara

   Älskar sallad och äter det typ 80 % av mina måltider. Går nu att variera så oerhört så tröttnar aldrig 😊

   Svara

    Älskar och sallader men är ingen Rockefeller så vintern är en sopperiod. När grönsaksstånden öppnat så blir det mer sallad 🙂

    Svara

   Fiskpinnar med mos, spaghetti och köttfärssås, halloumicarbonara.

   Svara

    Ja halloumicarbonara!! Äts ofta här med. Senast i förrgår och sen resterna igår.
    Älskar att äta carbonaran dagen efter, ännu godare då. Mmh!

    Svara

     Vad innehåller den? 😍

     Svara

      Spaghetti, grädde, äggulor, vitlök, parmesanost, vatten från spaghettikoket, persilja och såklart halloumiost. Så jäkla gott 😍

      Svara

   Också tacos! Samt bönpasta med linsbolognese, hemmagjord pytt på överbliven potatis och andra rester, lax i ugn med kokt potatis och sås och soppor. 😊

   Svara

   Smörstekt lax med ugnade grönsaker, nudelwok eller någon pastarätt ☺️

   Svara

   Frysta snabbrätter från butiksfrysen, in i micron och ät. mycket köttbullar med lingon.

   Svara

    Alltså förstår latheten för äter också liiite för ofta snabbskitmat. Men frysmat i sån där portion? Det är ju vidrigt? Är det så svårt att köpa halvfabrikatsköttbullar, pulvermos, pulversås och lingonsylt? Alla 4 komponter också skit. Men smakar iallafall lite bättre?

    Svara

     Jag tycker såna frysportioner är riktigt goda 🙂 dessutom är jag en sån som bara fortsätter äta, kan inte spara till nästa dag/frysa in 😝 så jag gillar att portionen är förbestämd redan.

     Svara

      Håller med!
      Är likadan när det gäller att äta upp allt som finns där redo och klart. Därför är den frysta färdigrätten en bra lösning. Det gäller dock att se till att det är smårätter och inte 1kg lasagne, då detta snabbt går med det me 🙂

      Svara

       Gör matlådor innan du äter och frys in. Sa någon. ej testat men låter smart.

       Svara

   Varma sallader! Brukar göra en bas på typ grönkål eller blandsallad, tomater och rödlök. Sedan brukar jag ha i t.ex. sötpotatis/gryn och linser/bönor/fetaost och toppa med frön/nötter. Ibland gör jag nån vinägrett till, men oftast inte.

   Svara

   Det varierar så oerhört. Ikväll ett par mackor så jag inte var så hungrig. Imorgon kommer några tjejkompisar och då serverar jag trerätters med löjrom, risotto och någon chokladig efterrätt. Gillar inte att äta något jag inte är sugen på så bestämmer mig i princip aldrig innan vad som jag ska äta.

   Svara

    Samma här, gillar inte att äta saker jag ej är sugen på så en veckolista/planering för oss är totalt utesluten.

    Svara

   Rosta någon/några rotsaker och grönsaker i ugnen, när de är klara blanda ihop med några blad, typ babyspenat, grönkål, ruccola. Lägg till något du gillar, typ stekt halloumi, eldost, falafel (Änglamarks frysta stekta i en massa olja är svingoda!) eller fisk, kyckling, kött. Sist men inte minst, en bra sås! Hummus, vitlökssås, sweetchili.. Sen brukar jag lägga till några färska grönsaker om jag har några hemma, kanske gurka eller rödlök. Detta äter jag OFTA 🙂

   Svara

   Böntacos, broccoligratäng, pasta med tomatsås och vegetariska bacon är det jag ätit mest av på sistone. Billigt och snabbt att laga

   Svara

   Potatis/sötpotatis i ugn (på med olivolja, timjan, flingsalt, chiliflakes) och antingen lax, quornfiléer, kikärtsbiffar. Kokta haricoverts/broccoli/vaxbönor eller vad jag har i frysen.

   Linsgryta, kikärtsgryta eller liknande gryta med baljväxter med ris.

   Är jag riktigt lat och vrålhungrig gör jag falukorv med stuvade makaroner, eller potatisbullar med rårörda lingon. Inte särskilt nyttigt, men ibland kommer det en vecka när jag inte planerar bra.

   Svara

   Flera dagar i veckan blir det oxfilé med hemgjord rödvinssås, skiftar mellan potatisgratäng och hasselbackspotatis till det.
   Två dagar brukar det bli torskrygg med citronsås och kokt potatis och två dagar fisk och skaldjurssoppa eller hummersoppa.
   Bör väl tilläggas att 1, jag har inga barn, 2 är mycket intresserad av att laga mat och lägger flera timmar per kväll åt att laga mat. Väljer detta som intresse istället för träning, ihop med serier på tvn i köket är detta min drömtillvaro efter en lång dag på jobbet.

   Svara

    Vad har du för matkostnad per månad? 😙
    Låter väldigt gott det du lagar och lyxigt.

    Svara

     Allt mellan 8-15 tusen, beror på hur mycket jag äter ute med. Älskar mat och bor tyvärr allt för nära både saluhall och restauranger.

     Svara

    Om du är sjukt intresserad av mat varför testar du inte att laga lite nya rätter? 🙂

    Svara

     Haha, tänkte samma tanke!
     /en annan sjukt matintresserad

     Svara

     Är gammal nog att ha lagat mig igenom det mesta och detta är vad jag alltid kommer tillbaka till. Självklart finns det veckor när jag får ett ryck och gör någon lasagne eller dansk fläskstek med men i huvudsak är det dessa rätter som rullar på vecka efter vecka. Sedan kan man variera soppornas smaker i det oändliga och även såser. Bakar dessutom bröd nästan varje dag med, det ger verkligen guldkant på livet att gnaga på sitt eget bröd.

     Svara

    Kommer du inte på något mer innovativt? Låter ensidigt. Jag gillar också mat och matlagning men liiiite mer fantasi…

    Svara

     Självklart men detta är vad jag tycker bäst om och då jag inte behöver hålla en mer varierad kost för att glädja någon annan här hemma såå..
     Dessutom blir ju varje soppa och sås unik i sig beroende på val av vin, örter, märgben, fiskrens och skaldjur så smakerna är långt ifrån så ensidigt som det kan låta.

     Svara

    Oxfilé flera dagar i veckan = mycket matintresserad?

    Vilken fantasi och skaparanda!

    Svara

     Vad tråkigt att du kände dig tvungen att kommentera det. Försök istället föreställa dig glädjen jag känner när jag lägger ner två timmar på att komponera en fantastisk sås till denna köttbit.

     Svara

    ”Flera dagar i veckan blir det oxfilé”

    Hello, cancer!

    Svara

     Tack för din kommentar. Jag har redan haft min fight med cancer, den kostade mig mitt högra öga och en del av ögonhålan. Fri sedan 12 år och har en välgjord protes som täcker upp bra. Syns knappt på en meters håll om man inte vet om den, dock är jag inte helt obesvärad av den själv och det har påverkat mitt sociala liv något.
     Kanske därför jag trivs bättre hemma vid grytor och kastruller.
     Om jag vill äta kött, fisk och skaldjur året runt, så tänker jag göra det. Det är det som skänker mig sinnesro och glädje på kvällarna. Men tack för att du kände att du var tvungen att varna mig.

     Svara

     Now, don’t you feel like an a.s.s.hole?

     Svara

   Laxpasta i olika utföranden

   Svara

  Är netflix bra? Verkar ju ha massa bra filmer och serier. Nya dracula serien verkar så bra.

  Svara

   Jag tycker att Netflix blir bättre och bättre 🙂 förut fanns det inte så mycket jag gillade men nu för tiden kommer det massa nytt hela tiden

   Svara

   Jag tror aldrig att jag sökt på en film/serie och hittat den. De har ett bra utbud men jag skulle nog inte rekomendera Netflix. Investera i chromecast och ladda ned webcaster så kan du se allt…

   Svara

    Macke! Ring åklagarn!

    Svara

   Älskar Netflix! Precis kollat klart The Witcher och The Crown 💕

   Svara

    Toss a coin to your Witcher !

    Svara

   Tycker Netflix har släppt en hel del egna serier under det senaste året som har varit riktigt, riktigt bra!

   Svara

   Ja det finns en del guldkorn där
   I serieväg kan jag rekommendera
   La casa de papel
   The fall
   You
   Elitskolan (Elite)
   Stört av allt
   ..och några fler =)

   Svara

    …som
    Dont f**k with cats
    Marianne
    Modern family
    Bodyguard
    Orange
    Homeland
    Mindhunter

    sen finns det mindre bra också

    Svara

   Jag tycker Netflix är bra för serier, men det finns fler bra (och nyare) filmer på ITunes.

   Svara

    Isabella ska tydligen komma med nån film enligt insta

    Svara

  Min sambo var otrogen 4 ggr med samma kvinna och gjorde henne gravid! Jag älskar honom så väldigt mycket. Vi har två tvillingpojkar på 4 år. Vill av mina mitt hjärta förlåta honom och leva med honom. Känner mig dock naiv och dum i huvudet. Snälla peppa mig att det kommer bli bra!

  Svara

   För din egna skull, hitta en man som bara har ögonen för dig. Otrogen fyra gånger med samma kvinna visar bara att du inte är det enda kvinnan i hans ögon. Sorgligt men sant. Han kommer inte ändra sig, skulle han brytt sig om dig skulle han aldrig träffat henne en andra gång eller tredje osv.

   Svara

    Håller helt med anonym! Du är värd nån som bara ser dig.

    Svara

    Då det hade varit skillnad om det tex bara var två ggr han låg med henne?

    Svara

     Läs igen!

     Svara

   Nä det kan vi tyvärr inte göra. Verkar inte som att det är något misstag ,4 gr är nog lite mer. Men stor kram på dig ♥️

   Svara

   Ska hon behålla barnet? Om du är beredd att vara extramamma åt barnet i framtiden samt eventuellt bjuda in henne vid högtider, och är okej med att din sambo kanske spenderar högtider på annat håll så är det bara at förlåta och gå vidare. Tänk även på att ni behöver större bil om ni planerar för ett tredje gemensamt barn.

   Svara

    ”Skaffa större bil” – bästa tipset!!!

    Svara

    Det här! 👆🏼 du får ta in i beräkningen att det kanske kommer ett till barn och det barnet ska vara familj lika mycket som era egna barn. Bara för pappan varit ett ashole så ska inte ett oskyldigt barn få en knasig uppväxt utan sin pappa eller syskon. Dock hade jag slängt gubben dit pepparn växer.

    Svara

    Det är dock inte TS som är mamman till barnet och behöver inte bli extramamma om hon ställer det kravet.

    Svara

    Varför skulle pappan spendera högtider någon annanstans än hemma? Det är i så fall det där barnet som går förflyttas till ts och mannens hem. Knappast att han skulle dra. Han bör väl göra exakt vad ts nu är vill och. pekar på, allt och. bönfalla henne och vara villig till precis minsta lilla ts kräver för att få vara kvar i relation med henne. Det är knappast pappan eller det där barnet som ska ställa krav. Det är ts.

    Svara

   Min erfarenhet är att antingen så har man spärren eller så har man den inte.

   Svara

   Alltså just med tanke på att det skett mer än en gång tror jag tyvärr inte att det kommer bli bra så länge du stannar med honom. Jag tror du vet det innerst inne också. Det är liksom ett sånt svek som inte går att förlåta, han älskar inte dig som du förtjänar att älskas. Man gör inte så mot andra människor helt enkelt. Tror du kommer tycka det är tufft i början men långsamt långsamt kommer du känna livsgnistan igen och plötsligt en vacker dag kommer du vakna lycklig och tänka ”vilken tur att jag lämnade honom”.

   Svara

   Det är kört. Tyvärr. Sluta förnedra dig själv.

   Svara

   Det kommer inte bli bra. Jag själv har varit otrogen i de flesta av mina förhållanden samt varit med många gifta/upptagna män. Många av dem har sagt att de aldrig skulle vara otrogna medan andra är notoriskt otrogna. Lyckas han göra någon gravid så gissar jag att det inte var en engångsföreteelse. Om du är ok med att han är med andra, så stanna kvar. Annars är det dags att gå vidare i livet.

   Svara

    Känner du dig inte minsta lilla dum som sårat flera personer på samma sätt (lär man sig aldrig något?) och dessutom ännu fler med tanke på alla upptagna/gifta män också? 🤔

    Liksom, är du nöjd med dig själv och ditt beteende? Inget du tänkt att jobba på liksom?

    Svara

     Varför skulle jag känna mig dum? Absolut inte. Jag föredrar nog upptagna män för tillfället då jag inte vill ha förhållande och bara vill ha lite trevligt. Alla jag träffar är folk jag dessutom känner/är bekanta med men det är inte min ensak hur de väljer att förhålla sig till sina fruar/flickvänner.

     I mina tidigare förhållanden har jag alltid valt att avsluta efter otrohet då det för mig är ett tecken på att relationen är över från min sida. Dock inte på grund av dåligt samvete eller något. Och nej, det är inget jag känner att jag behöver jobba på då det är högst normalt. Om du bara visste hur många män (och säkert kvinnor med men dem brukar jag inte prata om otrohet med/ligga med) som inte ser sex med andra som något problem. Givetvis är det ingenting partners har en aning om. Vad men inte vet mår man inte dåligt över. Och vet man att ens partner varit otrogen är det faktiskt så att man har valet att höra slut.

     Svara

      Äckligt. Låt bli andras partners. Smutsigt.

      Svara

      Tycker din kommentar på ett sätt är sjuk, men på ett sätt tycker jag folk är naiva kring otrohet. Jag känner knappt till ETT enda förhållande utan otrohet.

      Har själv varit med en upptagen snubbe i princip dagligen sedan två år tillbaka. Nej, har inte ett uns dåligt samvete men ja, tycker att både han och jag är svin.

      Om jag skulle få dåligt samvete över att va otrogen vet jag inte, då jag aldrig varit det.

      Svara

       Hur har folk tid?!?!

       Svara

        Haha! Exakt vad jag undrar.

        Svara

      Vilken otroligt empatilös människa du är om det du skriver är sant. Jag har själv blivit utsatt för otrohet och jag vet hur fruktansvärt ont det gör. Sådana som du, som med glädje underlättar upptagna mäns sviniga beteende, måste lida av något psykopatiskt drag. Det är verkligen inte normalt att bete sig så utan att känna skam i kroppen

      Svara

      Låter som dålig självvärde. Att man inte är mer än något vid sidan av liksom.

      Svara

   Det kommer bli skitbra! Men förhoppningsvis inte med honom! Du förtjänar en man som avgudar dig och som har ögonen bara för dig! Kämpa på och försök se ditt eget värde, som den fantastiska, härliga kvinna du är!
   Det kommer kännas skit till en början, men fan vad bra det kommer bli sen!❤️

   Svara

   Hur är/var eran relation i övrigt?

   Svara

    Bra. Trötta småbarnsföräldrar såklart men väldigt mycket kärlek och respekt.

    Svara

     Alltså nej, bara nej. Förnedra dig inte. Sluta slösa din tid och sluta övertala dig själv att förhållandet är bra.. Det är inte bra.

     Svara

     Nä respekt finns det inte. Iallafall inte från hans sida. Inte en chans.

     Svara

     Känner du att du kan förlåta honom?

     Svara

     Lyssna till vad du själv vill. Inte vad andra tycker och förväntar sig att du ska känna och agera.

     Svara

     Hade han tyckt allt var ’kärlek och respekt’ om du blev på smällen med random snubbe?

     Svara

   Sorry, ville inte göra dig ledsen men det är mycket du begär. Saknar kraft att peppa dig ur det läget s.a.s.

   Svara

   Älskar han dig tillbaka lika mycket? Är min fråga.

   Svara

  Någon som vet vad man kan göra om man inte betalat hyran, om man inte har pengar och kan betala hyran och riskerar att bli vräkt och hemlös? Hur löser man det, vad kan man göra, finns det hjälp att få??

  Svara

   Kontakta socialtjänsten!

   Svara

   Socialtjänsten, närmare bestämt ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. Din kommun kan även ha en boendegrupp/enhet som jobbar vräkningsförebyggande. Ring i morgon bitti!

   Svara

    Okej tack. Så svårt för det bara, svårt att be om hjälp och svårt för att ringa viktiga samtal, knappt pengar att ringa för heller, går det att maila dem? Usch jobbigt att leva. Tack för tips och råd, ska kolla upp det.

    Svara

     Men nu får du ta tag i din situation. Du riskerar att bli hemlös och behöver ringa. Har du socialfobi får du söka hjälp på vc. Men du är vuxen och behöver styra upp ditt liv.

     Svara

     Handling löser problem. Gör du inget, händer inget mer än att det blir värre ända tills det blir riktigt allvarligt.

     Svara

     Du kan maila men de kommer inte diskutera dina problem med dig via Mail du kommer få tid för besök. Då kommer de kräva att du tar med vad din hyra är på alla dina inkomster du haft sen 3 månader tillbaka i tiden även swishade pengar in på ditt konto kommer anses som inkomst. Du får uppge om du äger saker som tex bil el äger din lägenhet. Bil är inte alltid rättighet att ha om man lever på bidrag tex man kan tvingas sälja för först leva upp de pengarna. Sen räknar de ut om du lever över el under existensminimum. Lever du över kommer de anse du haft råd betala hyran och kommer ej få hjälp. Möjligtvis om du har hemmaboende barn. Du kan gå in på din kommuns hemsida och se vad din kommuns gräns för existensminimum är kan skilja lite från kommun till kommun. Plus finns bränns för högsta godtagbara hyra i Gbg är det 6275 för en ensamstående allt över det får man betala med andra pengar. Men först kontakta hyresvärden och förklara din situation och sög du bokat tid för få hjälp. Alltid bättre kontakta inan än köra huvudet i sanden och tro de kommer lösa sig blir alltid värre. Plus struntar du i betala hyran och inte pratar med hyresvärden så skickas de en anmälan till sociala ca 2 dagar efter hyran senast skulle varit betald. Som sagt alltid bättre ta kontakt direkt. Blir man av med sin lägenhet idag är de jättesvårt få tag i ny lägenhet igen och i dag kan man inte längre räkna med att få hjälp av myndigheterna. Alltid, alltid betala hyran först, mat, el mm kommer på andra plats

     Svara

   Ring hyresvärden och förklar att hyran kommer sent. De vräker dig inte bara sådär, tror att du måste ha skippat fler hyror för att de ska kunna vräka dig.

   Svara

    Vill inte ringa dem, pinsamt. Har hört el läst att det kan räcka att vara sen med hyran sju dagar en enda gång för att bli vräkt, oroligt, men hoppas du har rätt, tack.

    Svara

     Men kan du inte maila/skicka ett meddelande via deras hemsida. De lär förstå. Bättre att de vet om det i förväg än att du får massa påminnelser/problem osv.

     Svara

     alltså jag förstår att det är pinsamt men ta ett par djupa andetag och ring! Det kan ju visa sig att värden är förstående, konstigare saker har hänt.
     Jag håller tummarna för dig, kämpa kämpa!

     Svara

      Tack, nu kom tårar.

      Svara

       Hörre du. Du behöver inse allvaret i din situation och ta itu med den. Det må kännas pinsamt men du är varken den första eller sista som har haft ekonomiska problem. Sluta försök upprätthålla någon sorts fasad och ta in hur verkligheten är. Du har problem och du behöver hjälp. Det är ok och definierar inte dig som människa utan enbart din situation. Vågar du inte känna skulden och skammen det innebär att ringa kommer den förgöra hela ditt liv. Den där skulden och skammen är dessutom inte sanning. Som sagt definierar inte situationen vem du är som människa och dömmer någon dig säger det allt om hen och inget om dig. Be om hjälp! Gör det hur vidrigt det än känns, om och om igen tills du tagit dig ur situationen <3

       Svara

     Det är VIKTIGT att ringa. Att ha det tufft ekonomiskt är inte pinsamt. Du behöver inte ge en lång förklaring om du vill. Du kan försöka be om en betalningsplan – betala halva hyran nu och sedan halva nästa månad? Vissa värdar är väldigt schyssta om de får chansen (dvs. om du ringer)

     Ekonomiskt bistånd går också om din inkomst varit så låg att du inte får ett överskott som de räknar in.

     Svara

     Är väl mer pinsamt att bli vräkt, om man nu ska se det så? Du är varken den första eller sista som är sen med en hyra. Ring dem och förklara läget och ta kontakt med försörjningsstöd som ngn skrev.

     Svara

     Som en som jobbat i ”hyres-branchen” kan jag säga att de flesta får flera såna samtal om dagen, så det är inget de lägger nån vikt vid (som att visa fiffin för en gynekolog, det är inget dom funderar på). Beroende på storlek har de olika sätt att hantera det, men de ger säkert uppskov åtminstone någon vecka, alltid bättre att ringa direkt och berätta än att bara låta det bero. Så ring socialtjänsten och din hyresvärd direkt imorgon. Dom KAN inte vräka dig på en vecka, men du MÅSTE ta tag i det omgående

     Svara

    Svara

   Om du är student brukar det finnas möjlighet att låna av studentkåren i staden (beror kanske på var du bor dock). Annars bör du kunna få hjälp av socialtjänsten! Kan nämnas att om du riskerar att bli vräkt är hyresvärden skyldig att kontakta socialtjänsten.

   Svara

    Inte student. Vad gör socialtjänsten då om hyresvärden kontaktar dem, varför gör dem det?

    Svara

     Jag jobbar på Socialtjänsten med just försörjningsstöd och kan informera om detta:
     1. Socialtjänsten får alltid information från hyresvärdar när någon riskerar att bli vräkt, detta för att myndigheten ska kunna arbeta förebyggande och kanske kunna förhindra vräkningen i samarbete med personen och hyresvärden, beroende på hur situationen ser ut. Detta för att vi inte vill ha hemlösa människor om det finns en chans att rädda kontraktet.
     2. Personer på Socialtjänsten pratar med människor som har försörjningsproblem i alla möjliga situationer varenda dag, alla dagar i veckan, timme efter timme. Socialsekreterare är några av de mest odömande personer jag vet, om jag får lov att vara lite partisk eftersom jag själv är en. Jag förstår att du skäms, men det du kommer berätta för dem kommer med all sannolikhet inte sticka ut från något de hört förut. Precis som personen som tidigare nämnde gynekologer och underliv – de har sett det mesta.
     3. Nödbistånd brukar inte betalas ut till hyror utan endast till livsmedel men det kan kanske skilja sig mellan kommunerna.
     4. Ring imorgon! Det är jätteviktigt att du får hjälp om du inte kan försörja dig. En tradig utredning av din situation behöver göras och för att inte fördröja något så att du hamnar i ännu mer knipa är det viktigt att du ringer nu på en gång så att något kan hända!

     Svara

     För att du ska få hjälp eftersom du riskerar att bli hemlös om du blir vräkt.

     Svara

   Håller med. Kontakta socialtjänsten. Har du barn? Min erfarenhet är att man är snällare mot barnfamiljer. Osannolikt att hyresvärden vräker efter en sen hyra. Är det privat eller allmännyttan? Hyresvärden vet ju redan att hyran är sen. Ring! Har du pengar på ingång och snart kan betala kan du nog lösa det utan soc.
   Hur har dina inkomster sett ut de senaste tre månaderna?
   Har du haft under socialtjänstnorm får du definitivt hjälp. Men även annars kan du ha rätt till nödbistånd. Men har du bil? Eller andra tillgångar? Isf- sälj.

   Svara

    Inga barn och ingen bil. Har redan sålt av ärvda smycken och har inget annat direkt att sälja som skulle täcka en hyra och nej inga pengar på ingång förrän 25e. Väldigt låga inkomster, långt under normen därför jag hamnat i detta plus oförutsedda utgifter och sjukdom. Får kolla upp nödbistånd. Tack

    Svara

     Socialtjänsten finns för just dessa situationer. Ring dem imorgon och efter det kontaktar du hyresvärden. Det kommer bli bra ska du se.

     Svara

   Känns spontant so. Du fiskar eftersom du inte vill ringa? Hoppas jag har fel

   Svara

    Va fiskar? So??

    Svara

   Ring om försörjningsstöd hos socialtjänsten. Många söker så man kommer inte fram på telefonen först man har ringt 100 ggr. Ge inte upp utan ring ring ring 👍🏻

   Gå till den kyrkan du tillhör och be att då prata med en diakonissa. De hjälper till med bidrag till hyra, kläder, mat osv ❤️

   Svara

    Ring direkt när de öppnar störst chans få direkt prata med en handläggare de är vana de hanterar folk med ek problem varje dag många är i ännu värre sits än dig. Ja de är säkert jättejobbigt men tro mig de kommer kännas skönt efteråt. Har du möjlighet låna av någon?

    Svara

    ”Gå till den kyrkan du tillhör och be att då prata med en diakonissa. De hjälper till med bidrag till hyra, kläder, mat osv”

    Nej, de gör inte det, de är inga bankomater. I min församling får man ansöka ekonomiskt bidrag 2 ggr/år, inte alla som får det beviljat. Bidraget brukar gå till dem som behöver t ex tandvård, glasögon och dylikt. Som akuthjälp får man ev. överbliven soppa från soppköket och några mackor om de finns kvar.

    Svara

  Någon boråsare här som hört om den mannen? Vet inte ifall ja kan skriva mer ifall de blir att man hänger ut honom o åler dit för förtal?

  Svara

   Den försvunna mannen? Eller alla politiker i bastuklubben? För där har jag info!

   Svara

    Nope, den 50åringe som fått gratis lägenhet utav staten framför en lekplats där det leker fullt med småbarn.

    Svara

     Whaaat??? I vilket område?

     Svara

      Hässleholmen. Antar att du vet vad jag syftar på?

      Svara

    Vad för info?

    Svara

  Finns det fler här som har en förälder som kämpar mot cancer? 😥

  Svara

   Inte som kämpar, men min mamma har kämpat mot cancer och hon vann fighten min starka mamma!❤

   Var stark, sluta inte hoppas. Lycka till❤❤

   Svara

   Ja, tyvärr.

   Svara

   Båda två tyvärr… En som kämpat i många år, och en i några år.

   Svara

   kämpar själv mot cancer just nu, styrkekramar!!

   Svara

   japp. det är det värsta som hänt mig. vi bor i olika länder, det är både a blessing and a curse: det är lättare att ”glömma” och leva mitt liv medan i andra stunder får jag panik. hon ska opereras nästa vecka och är livrädd.

   Svara

  Har ni några recept på maträtter som funkar bra för löpare? Har tio lopp jag vill springa i år, Göteborgsvarvet är stora målet och för att jag öht ska kunna hålla motivationen uppe måste jag gå all in och byta livsstil, för det är då jag lyckas som bäst och nu är jag mer peppad än någonsin, bara att jag behöver variera min mat!🙂

  Jag är inte vegetarian, så helst recept med kött/fisk/kyckling men ibland kan det vegatriska köket överraska så jag är öppen för förslag.

  Svara

   Ät kolhydratrikt senast tre timmar innan du ska träna. Det lagras i kroppen och binder vätska så du orkar mer och längre. Överät inte om du ska ut på pass, annars behöver du en näve toapapper i strumplästen.
   All mat är bra för löpare, minska på alkoholen dock.
   Ska du köra göteborgsvarvet så föreslår jag mycket backträning, det suuuger musten ur en men ett otroligt roligt lopp 😃

   Svara

    Tack!!
    Tränar so far mest på morgonen före frukost, men när det passar bäst i schemat så kommer jag springa på eftermiddagar/kvällar så då ska jag tänka på det!
    Alkohol dricker jag väldigt sällan redan, och vankas det vinkväll eller krogen (som sagt, sällan) så tänker jag inte avstå, dricker mig aldrig full utan håller mig till nåt glas eller två på sin höjd och eftersom det sker så sällan känner jag att det gör inte så mycket.

    Även om kolhydrater är bra, så behöver jag gå ner lite i vikt också så för mycket kolhydrater bör jag väl inte riktigt äta. Laddade precis ner en kokbok (har glömt namnet dock) med massa bra recept om man tränar och springer.🙂

    Absolut! Har hittat en skidbacke i närheten som jag tänkt träna i. Har även laddat ner ett träningsprogram inför Göteborgsvarvet så det ska förhoppningsvis gå bra🙊

    Svara

   Lax i ugnen med sötpotatis – utan massor av fett + grönsaker. Kyckling och broccoli med lite parmesan på. Torsk med pressad potatis och en sallad. Ta med ett par kokta ägg till jobbet. Det är mina korta och enkla tips!

   Svara

    Hatar sötpotatis men det är något jag ska försöka lära mig äta har jag tänkt. Toppentips annars!:)

    Svara

  När jag bara ska bre ett par mackor brukar jag inte stänga kylen ”för jag ska ju strax ställa in grejerna igen”. Kan inte bara vara jag som gör det här? Hur jobbigt är det att stänga kylen och sen öppna den igen? Varför gör jag såhär?

  Svara

   Låter miljövänligt iofs att inte öppna kylen i onödan 😝

   Svara

    Jag har dålig koll. Men gör det skillnad för miljön hur ofta man öppnar kylskåpdörren verkligen?

    Svara

     Jo det gör det. När kylan åker ut tar det massa energi att få det kallt igen. Ju längre dörren är öppen ju mer energi behöver kylen att använda för att kyla igen.

     Svara

   Gör också så. Samma med frysen. Blir lite som ett race mot pipet som frysen gör efter någon minut.

   Svara

   Jag gör samma fast jag vet att jag släpper ut kylan helt i onödan. Oklart varför. Har iof adhd så kanske är för att minska ett moment så det blir mer hanterbart?

   Svara

   Håller med! Samma sak med vattenkranen. Vad är det för fel på oss? Det är inte ens jobbigt! 🤷‍♀️🤦‍♀️

   Svara

    Fast vattnet är på en annan nivå. Det är rent slöseri med resurser och den som gör så borde skämmas. Typ som de som nödvändigtvis var tvungna att vattna gräsmattan mitt under pågående torka och alla uppmanades att spara på vattnet.

    Svara

   Samma här, är helt hopplös! Blir inga långa stunder, men tillräckligt för att lampan ska slockna. Gör likadant med vattnet. Fan, det måste va nåt annat som ligger och stör där i bakvattnet.
   Trodde jag va relativt ensam om detta.

   Svara

    Så skönt att hitta andra som är likadana.

    Svara

     Skönt att höra

     Svara

   Inte jag heller, varför öppna, stänga, öppna och stänga igen inom loppet av Max 1-2 min 🙂

   Svara

  Vad tror ni att följande influenskor gör om tio år?
  -Kenza
  -Kissie
  -Bellsan

  Är de singlar? Fler barn? Pluggat? Nya företag? Bortglömda?

  Samt vad ni hoppas ska hända dem. Jag önskar att de glöms bort helt.

  Svara

   Alla bortglömda

   Svara

    Can we hear an amen??

    Svara

    Fast det trodde ju alla för tio år sedan, att dom skulle vara bortglömda idag

    Svara

   Tror de kommer vara utkonkurrerade av yngre influencers. Branschen fokuserar ju mycket på utseende och ungdomsliv och om tio år är Kenza och co i 40 års åldern, tror inte de kommer ha en särskilt stor målgrupp att kränga grejer till då.

   Svara

    Pernilla Wahlgren?

    Svara

     Pernilla Wahlgren är ju dock inte främst känd som influencer. Hon var ju känd långt innan det var ett fenomen.

     Svara

    Det tror jag med. Det räcker med att kolla på hur dynamiken inom Kardashian-familjen har förändrats där Kylie (22) gått om Kim (39). Utan att veta är jag rätt säker på att Kim generellt har en äldre följarskara och det är ju kidsen som har makten. Om 10 år kommer säkert Kenza fortfarande ha många lojala följare kvar (om hon nu håller sig offentlig) men de yngre som växer upp idag kommer ju inte börja följa henne, det kommer ju finnas nån yngre som tar över den rollen.

    Svara

    Fast det kommer finnas 40 åringar dvs vi som följer dom nu som de kommer kunna kränga produkter till även då. Branschen förändras ju precis som influencers gör och även följarna.

    Har svårt att se att följare som följt en person i 10-15 år bara plötsligt ska sluta följa den personen och glömma bort dem

    Svara

     Är man 40+ och följer influencers och dessutom går på deras sälj, har man stora problem..

     Svara

    Hvor gammel tror du at du er om ti år?? -og alle de andre som følger dem??? Jeg kan sige dig at der er en stor del 40+ der følger influencers både på deres egen alder og yngre.

    Svara

  Jurister! Vilket var ert första jobb efter examen? Vad tyckte ni om det?

  Svara

   Jurist på inkassoföretag 3 månader – det sög. Började sen som notarie – väldigt lärorikt!

   Svara

    Kul! Vilken domstol?

    Svara

     Det vill jag tyvärr inte säga med risk för att outa mig själv här hehe 🙂

     Svara

      Fattar såklart! Har du några tips på hur man bör tänka när man väljer vart man ska söka? Är lite lost 🙁

      Svara

       Det beror lite på vad du vill göra i framtiden. Om du vill bli t ex domare så har vissa tingsrätter ”högre anseende” än andra, vilket kan vara bra att veta. Ju högre betyg som krävs för att komma in på en specifik tingsrätt desto bättre chans att ta sig in som fiskal kan man väl generellt säga. Annars kan du faktiskt köra på vilken tingsrätt som helst skulle jag säga! Det är generellt en väldigt väldigt bra merit. Är du på en välansedd tingsrätt kan du dock kanske lättare få ett riktigt bra jobb efter tinget. Alla notarier på min tingsrätt (välansedd) fick riktigt kvalificerade och bra jobb direkt.

       Man kan också fundera på hur stor tingsrätten är och vilken variation som erbjuds. Jag var på en mellanstor tingsrätt och skulle välja om det alla dagar i veckan. Man får en bra variation och får se alla typer av mål samt både stora tvister och stora brottmål. Sitter du på en väldigt stor tingsrätt har jag förstått av mina vänner som sitter där att det är lite mer av en ”fabrik” och det finns en risk att man hamnar på avdelningar där de är mer specifikt inriktade. En väldigt liten tingsrätt skulle jag personligen inte välja, inte lika stor bredd på målen. Men detta är såklart mina och mina notarievänners personliga uppfattningar 🙂 Kan säkert finnas de som tycker annorlunda.

       Blev en roman här nu haha. Lycka till i alla fall! 🙂

       Svara

        Tack så jättemycket! Har sommarjobbat på en stor förvaltningsrätt, och fick extremt bra intryck av notariegänget, de verkade trivas toppen. Har dock hört av folk som sitter på stor tingsrätt att det inte alls var så bra. Men mellanstor låter ju faktiskt inte alls som en dum idé!

        Svara

         Sommarjobbet på förvaltningsrätten – hade de en ansökan på deras hemsida? Har du/ni bra tips på sommarjobb för en juriststudent? /T3 🙂

         Svara

          Hmm vet inte riktigt! Kanske som handläggare på någon myndighet? Kanske skadereglerare på försäkringsbolag? Jag slackade lite så jobbade inte förrän sista året, sökte då via DVs hemsida! Lycka till!

          Svara

        Jobbar administrativt på tingsan i större stad nu, älskar det! Så kul!!

        Svara

         Åh najs! Är du Doha?

         Svara

   Rådgivare på ett fack. Urtrist men åtminstone inte för evigt.

   Svara

    Kan du förutom tråkigheten rekommendera det som förstajobb? Lärde du dig mycket?

    Svara

  Är så fruktansvärt irriterad på tiktok-killen P. Rasmusson. Såg på en live med mitt barn i förrgår, hur han uppmanar att ringa honom, men ingenting om att det kostar 10kr per försök. Han säger bara att det kostar 10kr per minut när man pratar med honom. Har i alla fall mejlat och gjort en anmälan hos KO. Tycker det är så j-a osjysst när det är riktat mot barn.

  Svara

  Någon mer som varit inne och läst på janemarina Instagram? Så fruktansvärt hjärtgripande.

  Svara

   Nope

   Svara

   Ja, kan börja gråta bara av att tänka på henne och hennes familj!

   Svara

   Jag har. Har aldrig följt henne innan, men det här kan jag lixom inte släppa. Kan knappt komma på något som berört mig så mycket. Så otroligt fruktansvärt är det att läsa om. Tänker på dem varje dag och kan knappt läsa klart inläggen pga tårar och ångest.

   Svara

   Har inte Instagram men blev nyfiken! Någon som vill förklara vad som hänt?

   Svara

    Hennes 4åriga dotter har drabbats av akut leukemi och är i väldigt dåligt skick. Något inlägg sedan trodde dem att de skulle förlora henne. Hon skriver så otroligt gripande och det är svårt att hålla tårarna tillbaka fast man inte känner dem.

    Svara

     Just det, har läst om henne. Helt ofattbart, kan inte föreställa mig hur vidrigt det måste vara att gå igenom

     Svara

    Hennes 4-åriga dotter har fått cancer och de har princip bott på sjukhuset sedan november. Häromdagen var de nära att mista henne men hon kämpar fortfarande.😔

    Svara

   Aldrig hört talas henne om innan, gick in och läste och grät ca 1 min efter =( Fyfan va livet är orättvist, stackars barn, stackars familj =(

   Svara

   Över miljonen har de fått in till Cancerfonden.

   Svara

   Ja. Hamnade där av en slump och följde henne inte innan. Men nu gör jag. Så otroligt hemskt och jag hoppas hoppas hoppas att allt ordnar sig för dem.

   Svara

  Cam-
  Varför raderas allt om Challizz? I wanna know! Please och allt det där!

  Svara

   Vem är det?

   Svara

  Hej! Jag gick en ADD utredning och diagnosen är satt. Problemet är att jag ännu inte vet om jag har ADD eöler inte då min psykiatriker vägrar dela med sig av svaret över telefon. Hon fattade beslutet i augusti och bokade in ett möte. Jag ställde in pga extremt gravidillamående.
  Jag bad henne tala om svaret över telefon men hon vägrar.
  Kan jag ta reda på det på något annat sätt? Jag kommer att befinna mig utomlands inflera månader så det finns ingen möjlighet att träffa henne.
  Jag ska väl ha rätt att få veta vilka diagnoser som ställts utan ett möte? Eller?

  Svara

   Låter jättekonstigt att hon inte vill säga över telefon. Jag menar..det är ju inte direkt en cancerdiagnos vi talar om…

   Svara

    Hon tvärvägrade. Inte ens en hint..förklarade att jag inte kunde lämna sängen pga mitt tillstånd men nope. Tänkte att det kanske finns någon regel ni har bättre koll på ang. denna typ av besked. Får väl ha is i magen…

    Svara

    Svar fastnar i mod.

    Svara

   Hej! Ja, det låter skumt. Du kanske kan be henne skicka dig ett brev alternativt mejl. Har du varit inne på 1177.se för att se om det står något i din journal?

   Svara

    Hon vägrar. Ringde mottagningen och frågade om diagnosen ”finns i deras system” eller om den inte dyker upp för allmän beskådan förens vi haft vårt samtal. Jo den finns här fick jag som svar..hittade dock inget på 1177. Vill veta 🙁

    Svara

    Btw va gulligt att du skrev hej tillbaka, gjorde min kväll <3

    Svara

     Hejsan!

     Det är inte konstigt att de inte vill ta det över telefon. Såna saker kan sluta illa om de utrycker sig fel. Du får helt enkelt ta dig dit. Varför påbörja en utredning och sen sluta gå?

     Svara

      Hej hej 🙂

      Jag misstänker att ADDn kickat in. Var inte intressant under sommarn så jag brydde mig inte tillräckligt. Nu bryr jag mig igen men om två timmar är det säkert bortglömt.

      Jag kan ändå förstå att hon vill träffas för att dislutera diagnosen men jag är bara så nyfiken just precis nu.

      Svara

   Kan ju vara så att de även misstänker något annat och vill att du gör screeningtest för det innan de sätter diagnos? Finns ju många diagnoser som har överlappande symptom. Tillexempel har depression, add, ums och bipolär typ2 flera symptom som överlappar. Jag fick göra ett screeningtest för bipolär och depression i samband med att jag fick mitt resultat. Är väl bara att boka en ny tid tills du är hemma igen eller boka en telefontid där hon meddelar varför hon inte vill ge beslut över telefon?

   Svara

    Så kanske det är. Vi gjorde ett test för att utesluta autism så det vet jag att jag inte har. Hon har aldrig nämnt någon annan diagnos som kan ligga och spöka i bakgrunden men så kan det definitivt vara.

    Hon sa att enda sättet för mig att få reda på diagnosen är genom att boka in ett möte. Ska försöka släppa detta tills jag är hemma igen, lär bli svårt ikväll dock.

    Svara

   Vårdpersonalens skyldigheter;

   https://www.vardhandboken.se/arbetssatt-och-ansvar/ansvar-och-regelverk/patientens-rattsliga-stallning/vardpersonalens-skyldigheter/

   Idé kanske kan vara att ringa den ansvarige på VC och klaga, kanske sätter lite fart. Annars ring IVO och fråga om dina rättigheter?

   Svara

    Nämen tack!!!
    Jag är grym på att klaga så jag ska läsa på och se om jag kan pressa fram något.

    Svara

     Lycka till! Jobbigt att inte veta ju.

     Svara

   Ring, be att få tala med en läkarsekreterare och be hen skriva ut din journal. Du får den antingen hemskickad eller så får du gå dit, visa leg, och så får du den. Där står diagnosen. (Det ska till väldigt särskilda skäl för att de ska neka dig att få ut den, så stå på dig!)

   Svara

    Visstr att ni på ÖS skulle komma med grymma förslag. Ska ringa imorgon och gnälla tills jag får veta om jag har ADD eller inte.
    Hoppas bara diagnosen finns med i journalen. Tack för tips 🙂

    Svara

   Be att få det skriftligt till dig skickat i brev

   Svara

  Kattmänniskor!
  Jag håller på att bygga om ett ivar-skåp från Ikea till ett skåp för kattlåda. Fick nu en idé om att sätta in en hylla och ha två kattlådor på varsitt våningsplan med en ramp/liten trapp upp. Vad säger ni spontant? Finns det nån nackdel för katterna att ha de så?

  Svara

  Någon som vet vad man ska göra om håret ej växer längre? Mitt hår har varit långt en gång i tiden men pga stress och utmattning tappade jag en del. Nu tappar jag förvisso ej lika mycket men det växer inte på längden samt växer ej jämt. Äter tabletter (vitaminer som biotin, zink, b1-12 etc) och använder ej plattång/locktång. Tvättar det sällan och färgar ej. Även hos doktorn har alla prover visat sig vara bra (så inget problem med sköldkörteln osv).

  Svara

   Henna! Köp bara äkta henna. Om du är blond så kan du ha Amla i hpret, det är enn”transparent” henna som bara ger fyllighet, näring och stärker håret.
   Annars finns det en svensk hemsida som bara säljer äkta hennapulver och även har en guide på vilken typ av växt som passar vilken hårfärg.
   Annars vet jag att vissa använt dermaroller i hårbotten för att stimulera hårsäckarna. Jag ser att min ansiktsbehåring (ögonbryn, polisonger och ”skägg”) växer fortare och längre efter att ha rollat bara tre gånger. Finns massa bra tutorials på youtube.

   Btw. Hemsidan som säljer henna heter typ gröngåva. Mannens mamma har hennat i två år, hennes då tre hårstrån är idag en halvfyllig man ned till rumpan.

   Svara

   För mig hjälpte det väldigt mycket att ta kollagentillskott. Vet att många hävdar att det inte ska funka men mitt hår (för att inte tala om naglarna) har aldrig växt så bra sedan jag började med det. Har inte ändrat något med livsstilen i övrigt. Ta det regelbundet i minst 3 veckor för att se något resultat är min rekommendation dock, precis som med andra tillskott.

   Svara

    Man kan också göra benbuljong och dricka.

    Svara

   Det kan inte vara så att ditt hår har som en slags ”gräns” för hur långt det kan bli? Vet att många kompisar har det så, och likaså jag.

   Jag hade precis som dig väldigt långt hår, tjockt och välmående trots att jag blekte slingor i det förr och misshandlade det med locktänger var och varannan dag.
   Sen körde jag slut på mig själv, livet bara gled ur mina händer. Det gjorde också håret. Nu kan jag få till precis innan brösten börjar, håret är visserligen tjockt men det går verkligen inte att odla ut det längre än så, det blir aldrig längre än så.

   Svara

  Hjälp och panik. Hur vet jag ens om mina katter tycker om varandra? Hur låter era katter när de leker? Bråkar?
  Katt 1 försöker ibland slicka på katt 2, men då fräser bara katt 2.

  Svara

   Fräser de mot varandra är de nog inte jätteförtjusta. Mina katter tvättar varandra. Sover alltid ihop. Bråkar inte om maten. Leker utan fräsningar och klarar inte av att vara i olika rum (de står de på varsin sida dörren och jamar på varandra).
   Men om de inte bråkar våldsamt på regelbunden basis är det nog ok iaf.
   Hur länge har de bott ihop?
   Finns mkt skrivit på nätet om hur man ska introducera katter för varandra. Det är en process.

   Svara

   Våra katter är syskon och slåsss jämt. Ibland ligger de och sover ihop och tvättar varandra för att sen bli skit irriterade på varandra. Känns som om det är vanligt även för oss. Så länge ingen får skador eller är uppenbart stressad ser jag inte hur det skulle vara ett problem.

   Svara

   Ibland ”bråkar” (lätt) våra katter och ibland leker dem, tycker man hör skillnaden 🙂 Oftast blir den ”gamla” irriterad på den unga, och då fräser hon till istället för att vara med på leken. Men de kan även ligga och sova tillsammans. Men är det bara fräs hela tiden, så känns det som att de inte riktigt kommer överens.

   Svara

  Tips på vinterresmål till värmen, vita stränder och kristallklart vatten som INTE är Thailand?

  Svara

   Fråga Kenza

   Svara

   Jamaica 🙂

   Svara

   Welcome to Malaysiaaaaaa

   Svara

   Mexico alla dagar i veckan! Kritvit sand, flamingos, god mat och varmt!

   Svara

   Mauritius, Zanzibar eller Kap Verde (billigt som f..).

   Svara

   Joina mig i Filippinerna!

   Svara

  Sjuksköterskor!

  Vart jobbar ni? Har snart läst ett år i januari, haft en praktik och känner mig lite osäker för framtiden. Vet inte vart jag vill jobba sen och om det är ”värt” ibland känns de som man inte lär sig något till skillnad från hur de kommer vara i verkligheten sedan med allt ansvar. Utbildningen är tuff, tyckte ni de va svårt att ta sig igenom? Känner mig bara omotiverad i studierna just nu!

  Svara

   Vill du har ett ärligt svar? Arbetar som sjuksköterska och skulle egentligen vilja ge rådet att hoppa av utbildningen. Du måste fråga dig själv om det verkligen är värt att slita arslet av sig för en ganska skrattretande lön, alltid behöva komma på ursäkter i förväg varför du inte kan ta ytterligare ett extrapass denna vecka, du kommer i början vara vaken ofta på nätterna och gå igenom patientfall som kommer göra dig kallsvettig och ångestfylld, du kommer möta läkare som suckar åt dig och som kommer skrika på dig och dina kolleger, du kommer möta chefer som i år igen kommer ge dig några hundralappar i löneökning för att det inte finns tillräckligt med pengar i personallöne-potten och du kommer sitta där i personalrummet och ventilera med dina kolleger om den kassa löneutvecklingen och om magsår. Tro mig, jag har ångrat mitt val många gånger.. Jag funderar starkt på att se mig om efter annat yrke.

   Svara

    Tack för att du finns, vi patienter uppskattar dig och dina kollegor.

    Svara

     Tack för alla värmande kommentarer<3 Jag brinner för mina patienter, skulle kunna gå genom eld för att få dem friska. Jobbar med cancerpatienter. Men lågan för själva sjuksköterskeyrket börjar sakta försvinna.. jag önskar så innerligt att vi sjuksköterskor blev bättre prioriterade både vad gäller löneutveckling och arbetsmiljö.. men tyvärr ser verkligheten dyster ut. Jag hoppas verkligen att ts inte blev skrämd av min kommentar och att hen verkligen gör det som känns rätt. Och om du slutför utbildningen så har du oss andra sjuksköterskor i ryggen, vi håller ihop i tuffa tider<3 Kram till ts

     Svara

      Vad jag förstått det har sjuksköterskor ganska bra löner nuförtiden? Har flera vänner som är relativt nyexade och fått löner på 40000kr. Det är inte i min värld en dålig lön.. själv är jag också högskoleutbildad treårig samhällsvetenskaplig utbildning, jobbar som handläggare med hög arbetsbelastning har en lön på 33000 och flesta av mina kollegor ligger däromkring. Vill inte på något vis förminska yrket eller något sådant men min bild är snarare tvärtom vad gäller lön att det går genom jobb byten att få en ganska hög lön. Vet förstås inte vad du tycker är en rimlig lön.

      Svara

       Vart jobbar dina vänner om man får fråga? Flera vänner dessutom! Berätta snälla! Så man vet vart man ska söka! Tar din kommentar som bullshit!

       Svara

    Jag förstår dig helt och hållet men vill bara säga tack för att ni finns 🙌🏻❤️

    Svara

    Ni är så jävla bra och viktiga.

    Svara

    Kunde varit jag som skrev det där. Ifrågasätter mitt yrkesval varje dag. Hade inte blivit ssk om jag hade fått göra om. Det är så otroligt slitigt och dåligt betalt, ffa med tanke på vad man gör.

    Svara

    Bott på sjukhus sen 9 oktober. Jobbet ni gör är ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Svara

    Kunde varit jag med, undrar hur många gånger jag funderat ut förklaringar i förväg på varför jag inte kan ta extraskift! Höll på jobba ihjäl mig på en akutvårdsavdelning, bytte till dialysmott, och där H, är det jättekul!
    Kommer dock tyvärr nog att lämna SSK-yrket eller vidareutbilda mig till något utanför kommun och landsting. Detta trots att dialysmott är min drömarbetsplats, problemet är att ssk-bristen tvingar oss att ta extraskift hela tiden, samt att de vill ha oss att rycka in ”vid behov” (läs: jämt och ständigt) på andra avdelningar.

    Svara

   Ärligt talat så gav första året mig inte så mycket. Vi hade 5 veckor praktik varav 4 veckor med undersköterska (som jag inte vill jobba som) vilket var tråkigt.
   Allt är fortfarande väldigt nytt det första året och där jag läser var det väldigt mycket om sjuksköterskans profession, etik och massa flum i de första kurserna.
   Jag tyckte det började bli roligt i termin 3 då vi fick komma ut på första sjukhuspraktiken och vara med sjuksköterskor, det blev mer fokus på sjukdomar och man fick lära sig mycket mer och roligare saker på ktc på Uni.

   Verkligheten är självklart väldigt annorlunda än skolan, det är ju egentligen bara en grund för att man ska veta hur man utför vissa saker när man kommer ut, hur man tänker osv. Men det är ju först när du börjar ditt nya jobb och får göra allt själv på riktigt som det riktiga lärandet börjar enligt mig.

   Svara

  Någon som provat melatonin mot sömnbesvär? Funkade det för er?

  Svara

   Nopp

   Svara

    Alltså funkade inte

    Svara

     Be om quetiapin om du inte vill ha något som är beroendeframkallande.

     Svara

   Japp. Orion 1,9 mg från något finskt internetapotek. Fungerar bra. Ej beroendeframkallande. Till slut blir sömnen en bra vana, och man kan lägga undan det.

   Svara

   Tyngdtäcke kan annars vara bra. Jag har från Qoali, 11 kg och det funkar bra, men framförallt slipper jag stoppa i mig en massa syntetiska piller.

   Svara

   Jag tar melatonin när jag inte kan sova, inte beroende framkallande för mig iallafall 😄 jag tycker det är superbra, jag bor även utomlands så det är ingen receptbelagd medicin här👍🏼❤️
   Kram

   Svara

  Om man vill klämma, känna och titta på möblerna irl. Om man inte vill betala en förmögenhet (men det måste inte heller vara svinbilligt) men inte vill gå till Ikea eller Mio, vars går man då? Förutom second hand?

  Bor i Stockholm och letar soffa, vardagsrumsbord och säkert lite hyllor och sånt jox.

  Svara

   Jysk, Rusta, Furniturebox..hmm..kommer inte på fler.

   Svara

    Tack! 🙂

    Svara

   Furniturebox, Chilli (båda finns som fysiska butiker i Sthlm iaf), Jysk, Åhlens

   Svara

   Jag tycker Bolia och bo Concept är bland de bästa möbelbutikerna i mellanprisklassen.

   Svara

   Kolla svenska hems butiker, finns flera återförsäljare i närheten av Stockholm

   Svara

   Stalands möbler! Stora varuhus med riktigt fina och mer ”unika/lyxiga” möbler. Finns på söder, kungens kurva mm.

   Svara

   Vill tipsa om Bolia, finns på Södermalm, det man ska tänka på är att priserna är relativt höga men att dom Alltid(!) har kampanjer och då kan man köpa en soffa till 50%!

   Svara

  40-års fest coming up!!! Håller på och planerar min40-årsfest om några månader. Vad ska jag tänka på så att det blir en kul avslappnad fest?! Do’s and Don’ts. Buffémat, livemusik – hjälp mig! Vill ha en kul, avslappnad & generös kväll. <3

  Svara

   Finns ett roligt quiz där man spelar upp intro till låtar som är väldigt roligt (även i större gäng för då kör man i lag.) Vi 19-åringar tycket till och med att det är svinkul 👍🏻

   Massa snax i skålar som man kan plocka under kvällen. Många har börjat bjuda på pizza från italienska pizzerior, smart för alla tar typ max 4 slizar av olika 💘 Ha det kul!

   Svara

    När började ni märka av små rynkor i ansiktet/kroppen?

    Svara

     Året jag fyllde 40.

     Svara

     Vid 30. Vet inte om det mest beror på småbarn eller åldern

     Svara

     32

     Svara

     38-39 typ

     Svara

  Vad tror ni om Bellsans dokumentär? En flik i excelarket?

  Svara

   Ett sista försök till att försöka ändra bilden av sig själv, skapa lite förtroende igen.. kanske visa ”den riktiga Bella”. Vem nu det är..

   Svara

   En sista ryckning innan hon får göra något annat än försöka lajva vad det nu är hon försöker uppnå.

   Svara

   Japp, excelstrategi som vanligt. Fejkt och självupptaget som vanligt.

   Svara

  Någon ställde denna fråga till en bloggare för länge sedan så nu ställer jag den till er.

  Vad hade ni valt att äta:
  En kladdkaka som smakar bajs eller en bajskorv som smakar kladdkaka?

  Svara

   1a alternativet låter bättre för hälsan

   Svara

    Haha men den stinker och smakar avföring. Haha skrattar orimligt mycket just nu.

    Svara

     Är du 3-år?

     Svara

      Bajs är roligt!!!

      Svara

   Svårt, jag hatar kladdkaka..bajs o kladdkaka e i samma äckelklass för mig.

   Svara

  Vad ska men köpa med sig från USA i medicinväg som inte finns i Sverige? Nyquil/dayquil, finns det andra bra produkter som man borde köpa med sig

  Svara

   Billiga värktabletter och vitamintillskott

   Svara

   Någon som vet vad som händer med ”Kniv-Micke” och Sindy? Sindy tog ju bort sin Instagram för någon månad sedan, har hon lyckats vända sitt liv? Har de fått tillbaks barnen?

   Svara

    HAHAHAHA…. NÄ

    Svara

    Han verkar ha flyttat tillbaka till Gbg-trakten, eller söker iaf boende där. Hon verkar ha någon slags relation med en Shottaz-medlem, vilket nog inte är en särskilt stabil miljö för barn (eller vemsomhelst)…

    Svara

   Rolaids! <3

   Svara

  Jag har helt fastnat på denna katastrof i Australien. Går varje dag och tänker på alla de stackars djuren och människorna. Har donerat mer än vad jag har råd med egentligen för får ont i magen när jag ser alla bilder på stackars koalor och djur:( vill bara åka dit och hjälpa till. Känns som om det bara blir värre och värre. Börjar tveka på om det är ens värt att skaffa barn eller om det bara är själviskt i världen som den ser ut idag 🙁 hur känner ni?

  Svara

   Har valt bort barn. Världen går under alldeles utmärkt ändå.

   Svara

   Försök koppla bort från det. Jag har slutat följa mycket nyheter typ helt för att jag blir fruktansvärt ledsen av det. Och jag försöker hitta det positiva som finns och själv vara ett exempel för det jag anser är gott. Man kan inte rädda världen ensam, även om det känns hopplöst, då får man göra det man kan och försöka må bra själv också.

   Världen är dålig ja, jag kommer skaffa barn och göra vad jag kan för att skydda dem och förbereda dem för världen och jag tror att det kommer att bli bra 🙂

   Svara

    Dina svar är alltid så sympatiska och vettiga. Jag är en drakälskare så det blir inge ”slaying” för min del men tack för att du sprider positivitet och framför dina åsikter respektfullt.

    Svara

     Tack! 🙂 Som jag sa så försöker jag vara ett exempel på vad jag tror är bra, och jag blir väldigt glad när det uppskattas.

     Namnet är inspirerat av Jordan Peterson. Typ att drakar symboliserar det du fruktar. Möt dina drakar (rädslor) och ta itu med dem innan de anfaller din by (alltså växer och blir för svåra att hantera).

     Det kan också vara problem man har, typ att man aldrig tar sig i kragen och börjar plugga, det är ju en liten grej varje dag, men efter flera dagar då du bara har någon dag kvar till provet så är det inte längre en liten grej att fixa.

     Så drakar symboliserar det man måste möta och döda för att komma åt skatten draken sitter på 😁 annars är drakar awesome! Jag försöker samla på såna där mörka dragfigurer som ser ut att vara gjorda i sten (det går inte så bra när dom är så dyra dock…)

     Jahapp, nu höll jag en kvällsföreläsning om drakdödande, hoppas den var inspirerande! 😁

     Svara

      Haha, kände på mig att du har koll på Petersson. Han är också känd för att uppmana oss att bädda sängen och ta oss i kragen. Är ett riktigt fan, kollar hans föreläsningar dagligen.

      Som Viserys Targaryen sa ”brave men dont kill dragons, brave men ride dragons” men jag förstår idiomet ändå. Draken är vår inre demon som måste slaktas för att vi ska kunna växa som människor. Tycker att du slayat dina drakar med tanke på hur väl du framför dina åsikter utan att provocera. Det uppskattas och motoverar mig till att sluta vara så kall mot mina medmänniskor bara för att jag sitter bakom en skärm.

      Btw så var den väldigt inspirerande 🙂

      Svara

       Och städa våra rum 😉 Hade dock mer koll tidigare. Det verkade sen framkomma att han inte levde som han lär (det här med ärlighet som han pratar om en hel del). Men budskapen han ger är fortfarande bra och hjälper säkert de som tar åt sig 🙂

       Kanske bara är så att drakarna ska besegras 🙂 sen hur man återberättar det kanske spelar mindre roll?

       Som sagt vill man att något ska vara på ett visst sätt så ska man leva efter det själv 🙂 men det finns nog kanske alltid fler drakar tänker jag. Men jag blir glad att höra att det jag gör motiverar dig 🙂 det är sånt som gör det värt att vara här fast klimatet ibland kan vara rätt kasst.

       Svara

        Jag hörde lite rykten om att han är oärlig, har inte brytt mig då hans personliga liv inte är min ensak. Trist om han ljuger men som föreläsare är han väldigt kunnig och vältalig.

        Tack igen för att du kör ditt eget race trots negativiteten som lagt sig som ett mörkt täcke över denna blogg.

        Svara

   Känner samma som du. Jag är helt förkrossad över det som händer och alla djur som antingen får brännskador eller kremeras levande. Jag skulle aldrig föda barn till den här världen för det är ingen snäll värld. Det är så mycket våld och hemskheter som händer och skulle vara för självisk om jag skaffade barm enbart för min skull och se de lida i en värld som jag själv kämpar och lider i.

   Svara

    Så bra tänk!

    Svara

   Känner och tänker likadant. 🙁 I nuläget så tycker jag inte det känns försvarbart att sätta barn till världen. Vem vet hur det är om 20 år? Ska mina barn stå vid Sveriges gränser och skjuta på afrikaner som flyr 60 grader hetta och bränder? Nej världen är sjuk… Bättre att njuta med en partner så länge det går. Och så klart försöka göra saker bättre. :/
   Kram

   Svara

   Det skär verkligen i hjärtat. Hörde två kvinnor på bussen diskutera att 40% av skogsbränderna som pågår i Australien just nu är anlagda. Har jag missat något eller pratar de strunt? Har inte haft tid att läsa på mer än vad som står på Aftonbladet

   Svara

    Konspirationsteorier. Lyssna inte. Det brinner varje år i Australien och är helt normalt, skillnaden i år är att p.g.a. rekordvarmt väder så började det brinna tidigare och bränderna har kunnat sprida sig mer än vanligt. Så snarare klimatförändringar än anlagda bränder..

    Svara

  Någon här som prövat barnvagnen Cybex Priam?

  Svara

   Jag har haft den i tre år nu till min son, och jag älskar den! Jag har varit hur nöjd som helst med den ända från start 😊 har hört andra som fått byta vagn efter något år då deras inte passat längre/inte funkat så bra men själv har jag inte upplevt en enda nackdel med vår vagn.

   Svara

    Åh vad kul att höra! Har bestämt mig för en sådan!

    Svara

   Köpte vår ny 2015 och har den fortfarande. Dottern börjar bli för lång nu (hon blir fem i slutet av året). Älskar den, enda nackdelen är väl priset. Vi har Cybex priam lux, betalade 15000 för den. Köpte babyskydd och Sedan även bilbarnstol från Cybex med för ytterligare 5000 per grej 🙈

   Svara

    Sitter er femåriga dotter i vagn..?

    Svara

     Ja. är hon inte handikappad är det ju sinnessjukt!

     Svara

      Haha ja hon åker i den ibland Om vi ska ta oss längre sträckor utan bilen. Nej hon är inte handikappad, bekväm möjligtvis 😀 hon fyller fem i december dock så rent tekniskt är hon fyra.

      Svara

   Babyworld har ett bra erbjudande nu (tror jag) på Lux. Hade den inte varit så bred över bakaxeln samt halvklumpig att fälla ihop hade jag köpt den till dottern. Men blev en Bugaboo Fox istället! ☺️

   Rekommenderar Lux istället för 2-in-1, är rymligare sits. Sen årsmodell från 2018 (har jag för mig det var) då de gjort uppdateringar på chassit som bättre fjädring. 😊

   Svara

    Tack för tipset om Babyworld. Blir att beställa därifrån 😃

    Svara

  Jag började mitt allra första jobb igår och herregud vilken ångest jag hade jag trodde jag skulle kräkas eller svimma. Jag kan fortfarande känna mig ångestfylld och nervös och speciellt på morgonen – är det något som kommer gå över så småningom när jag känner mig mer bekväm? Är det någon annan som har varit med om något liknande?

  Svara

   Se till att komma ordentligt i tid, kolla runt och så. Kommer att bli bra!

   Svara

   Det kommer kännas bättre för varje vecka som går. I början är man inte varm i kläderna och då känner sig alla obekväma och förvirrade. Ge inte upp och lycka till 🙂

   Svara

    Jag har förresten alltid känt så när jag börjar nya jobb, och det har alltid gått över

    Svara

    Tack för dina fina ord! ❤

    Svara

   Det kommer absolut bli bättre! Mins en gång när jag praoade på ett café när jag var ca 15. Fick gå hem igen för håll på att svimma. Blir själv väldigt lätt nervös (även om jag inte egentligen är nervös) och det visar sig ofta fysiskt, vilket är jobbigt såklart. Är 30 nu. Så ofta nervös+ångest vid tex arbetsintervjuer, nytt jobb osv. Men det har alltid blivit bättre med tiden!! Man lär sig och blir bekväm. Speciellt om det är en bra arbetsplats. Men tycker man ska komma ihåg att det tar många månader att lära sig ett nytt jobb, man får vara nybörjare och inte kunna allt. Ta en dag i taget, ta hand om dig på fritiden så kommer det gå toppen!

   Svara

    Tusen tack för dina fina ord! ❤ Ja jag har ju bara varit här två dagar än så länge så allt känns verkligen som en enda stor överraskning. Jag har som du lätt för att bli nervös och det är svårhanterligt ibland. Känner mig nervös på morgonen på vägen dit men när jag har jobbat några timmar släpper det. Jättekonstigt egentligen.

    Svara

   Ingen kan allt första dagen men man kan lära sig allt (obs inte första dagen)

   Svara

   Jag skulle inte säga ångest men jag har som en liten oroskänsla/nervös inför nytt arbete men efter ca 2-3v släpper det. För mig släpper det för att det tar så lång tid att lära sig sakerna och känna sig trygg i att man kan jobbet eller har bra kollegor som stöttar. Men om du skulle känna samma känsla flera månader in så skulle jag nog söka hjälp för det är inte normalt.

   Svara

    Jag har ju bara varit där i två dagar än så länge och förhoppningsvis rinner det av mig så småningom. Varav inte får jag söka hjälp såklart.

    Svara

   Förstår dig precis! Jag har också känt så nästan varje gång jag börjat på nytt jobb men det har alltid gått över och blivit bättre 🤗 försök att få in rutiner, vad är det första du gör när du kommer till jobbet så att du kan lugna dig med alltid börja dagen på samma sätt. Be om att få en handledare eller någon slags handledning om du är osäker på något, att vara osäker tycker jag gör mig mer stressad.

   Svara

    Tack för dina fina ord! ❤ vad skönt att höra att det blir bättre. Det gör mig lugn och då vet jag att jag blir varm i kläderna så småningom och att jag inte är ensam i de här känslorna 🤗

    Svara

  Kommenterade innan men togs bort
  Vad tycker ni om
  Att föräldrarna Axel o joana skapar ett instagram konto åt sin dotter och lägger upp bilder och texter i hennes namn? Ja hon har säkert sagt ja, men hur bra koll hade man på sånt när man var typ 8 eller hur gammal hon nu än är : s plus vad är syftet, varför så bråttom? Är det någon ekonomisk vinning? För att friskast låter väl annars att hon får lägga upp inlägg när hon själv kan uttrycka sig.

  Folk har ju redan problem med att barn blir exponerade så, men att driva ett konto i någons namn gör mig bara illamående :s en sak om hon var äldre o typ hade hjälp av föräldrarna lite grann eller övervakades lite men detta känns bara fel

  Svara

   Vilka?

   Svara

  Vad äter ni till frukost? Brukar ni variera? Jag är en riktig tråkmåns så de senaste tre åren har min frukost varje dag varit två skivor pågenlimpa med smör, skinka och en skiva ost tillsammans med ett glas äppeljuice. Brukar aldrig variera men what the heck, det är ett nytt decennium så då kanske man vågar lyxa till det med något annat? Ge mig inspo!

  Svara

   2 kokta ägg, 2 tunna grillkorvar (stekta såklart) och en snutt Leverpastej. Kan varierad med någon Sylta eller något annat gott 🙂 börjar dock bli less på äggen 😔

   Jag kom fram till att Bröd, müsli och gröt inte alls höll mig mätt lika bra. Nu är jag mätt och nöjd 😁

   Svara

    Blir du inte mätt på gröt? Efter en rejäl tallrik havregrynsgröt är jag mätt i åtta timmar…
    Kokar iofs alltid min havregrynsgröt på mjölk, kanske mättar lite extra.

    Svara

     Jag blir hungrig en timme efter en portion gröt! Däremot tycker jag overnight oats håller mig mätt längre, osäker på varför…

     Svara

     Håller mig inte alls mätt på det, inte ens när jag tillsatte chiafrön eller gjorde overnight oats som kommentaren ovan nämner. Det sistnämnda tror jag mättade bättre dock. Kanske beror på mjölken som du säger 🙂

     Svara

   Overnight oats med olika smaker och toppingar, yoggi med egengjord granola och torkad frukt, chiapudding med färska bär, mannagrynsgröt med äppelmos och kanel. 🙂

   Svara

    Mmm! 😍 Längtar till frukosten!

    Svara

   – Hemmagjord granola med grekisk yoghurt (på tetra, ej lika rinnig som den i hink
   – Bananpannkakor
   – havregrynsgröt med kardemumma och kanel + någon god topping 😋

   Svara

   Jag är ingen stor frukostätare men vi (har man och barn som gillar frukost desto mer) brukar varva mellan smoothie, hemlagad granola, mannagryns- eller havregrynsgröt och helt vanliga mackor. På helger kan det bli scones, pannkakor eller småfrallor/croissanter värmda i ugnen. På vintrarna brukar vi pressa apelsiner också, så att alla får ett glas nypressad juice.

   Hemlagad granola är helt klart en favorit hos alla. Så lätt att göra och kul att variera olika smaker.

   Svara

   2 dö 2% yogurth

   Svara

   Äter alltid samma sak, gjort dom senaste 10+ åren. En skål naturell yoghurt med müsli, den brukar jag dock variera (efter vad som är på erbjudande när jag handlar hehe). Ibland om jag vill lyxa till det toppar jag efter säsong, jordgubbar eller andra bär på sommaren, såhär års granatäpplekärnor. Om jag vet att det kommer dröja innan jag får lunch så skivar jag en banan i yoghurten så jag håller mig mätt längre.

   Svara

    Inget kaffe, juice eller smörgås till?

    Svara

   Naturell yoghurt med skivad banan och kiwi, blåbär, pumpakärnor och musli.

   Svara

   Vaniljkvarg & bär… bananpannkakor & bär… rullmacka med lite chorizoost, ost, skinka..
   Två knäckebröd med rökt kalkon o paprikaskivor och ett kokt ägg.
   Egengjord smoothie på apelsinjuice, banan, spenat, lingon samt andra bär som finns hemma…

   Svara

   Sojagurt, en klick hallonsyöt och Lidls coconut granola clusters.

   Svara

   Ett kokt ägg, en tallrik fil med müsli, två riskakor med färskost och ett glas vatten med citron!

   Svara

   Äter antingen bröd med ost eller ägg om man är ledig och har ork,och en kopp te. På julafton tomtegröt hahah ^^ Frukost är inte något favoritmål då jag inte är vrålhungrig direkt på morgonen och har absolut noll lust att vakna 2h innan jag ska gå hemifrån för att äta en extra god frukost, det skulle ju vara vansinne.

   Svara

   En skiva pågenlimpa med rökt kalkonpålägg, skivad gurka å lite peppar

   Svara

   Sen i lördags: havregrynsgröt och ett ägg. Innan, ingenting😅

   Svara

   Äggröra på kokta ägg (blanda hackat varmt ägg med en klick smör och ev lite majo + salt). MMH!!
   Äter även någon form av macka t.ex husman elr något mjukbröd. Pålägg varierar – ost, skinka (rökt jokkmokks), salami (chili+fikon), mjukost, kaviar, leverpastej + saltgurka, kokt ägg.
   Fil och flingor händer det ibland att det blir, oförtjänt underskattat!

   Svara

   Har typ tre olika jag varierar mellan som jag står mig mätt på länge, är alltid vrålhungrig när jag vaknar.

   – Havregrynsgröt med äppelmos och havremjölk. Och ett kokt ägg.

   – Smoothie på lättkvarg, spenat, banan, blåbär och en gnutta spirulinapulver och två knäckebrödsmackor med ost.

   – Overnight oats på havremjölk med banan och blåbär (vill jag lyxa toppar jag med några msk propud choklad) ev ett ägg eller en knäckebrödsmacka om jag inte blir mätt på overnight oatsen.

   Svara

   Hemgjord sockerfri granola med frön och nötter, kokosnötsyogurt upptinade frysta bär.

   Jättegott och mättande!

   Svara

   Ägg i någon form, med smör till om de är kokta. Annars rester från gårdagens middag.

   Svara

    Middag till frukost är sjukt underskattat!

    Svara

   Äter aldrig frukost, min första måltid Är lunchen. Blir lagom hungrig där runt 12 tiden

   Svara

   Två skivor grötbröd och en halv konservburk vita bönor i tomatsås (obs! måste vara Heinz!).

   Svara

  Alltså jag tycker det är skrattretande pinsamt hur Lojsan försöker härma Kylie jenner på ig med sina captions till bilder, och hur hon poserar, ja hela hennes ig är som kopierat av Kylie. Nu kan bara ana att hybisen är olidlig när hon nått sina 100k på ig. Så genomskinligt, och osexigt.

  Svara

   Och varför på engelska 🙄🙄

   Svara

   Tycker hela Lojsan är pinsam.

   Svara

    Blöder ur öronen när jag hör henne i Måndagsvibe. Tyvärr blivit ett guilty pleasure att lyssna.

    Svara

     Same!!

     Svara

     Hur kan man vara så divig, självisk och osympatisk som henne. Tillochmed Bella blir mer sympatisk där!

     Svara

      Och vad händer med samarbetet hon har angående preventiv medel? Är inte så trovärdigt just nu när hon är gravid. Men pengar smakar gott!

      Svara

    Det där var så elakt sagt 🙁 även om det är sant eller ej. Så elakt.

    Svara

     Det finns väl värre saker än att åka på kryssning, dricka lådvin och skaka röv? Inte många saker, men värre finns det.

     Svara

   Och kylie härmar Beyoncé (fast B lägger aldrig ut captions)

   Svara

  Ditt barn ska på utflykt med klassen och ska ha med sig macksäck. Du vill packa världens godaste, mysigaste macksäck och blir samtidigt lite nostalgisk när du tänker vad du själv brukade vilja ha när du var i hens ålder . Vad packar du?

  Svara

   Varmchoklad, rullmacka & risifrutti 😋

   Svara

   Risifrutti, en Festis eller saft, vitt rostbröd med korv.. Ja jag växte upp på 90-talet!!

   Svara

   Riskakor med smak alla dagar i veckan. Alla kompisar tittade storögt när man någon gång hade med sig. Men varm choklad och mjuka mackor är supergott och gillade jag som liten

   Svara

   Nu har jag inga egna barn men vill minnas att min mamma alltid packade ner rullmackor (tunnbröd? kanske? haha) och drickyoghurt! Och så en festis på det!

   Svara

    Rullmackor!!! Fruktansvärt gulligt, måste ta efter😂🤩

    Svara

   Varm choklad, pannkakor med strösocker , äpple
   Eller varm choklad , två Skogaholms limpor ena med guldsalami andra med ost, paprika stänger och en banan

   Eller
   Köttbullesallad (Isbergssallad, ideal makaroner, gurka, paprika, majs , tomat och kalla köttbullar ), två pågen limpa med ost och vatten\ varm choklad och mandarin

   Svara

   Pannkakor!

   Svara

   Risifrutti, varm choklad och en macka med ost och skinka och nån frukt. Det är nostalgi på hög nivå =)

   Svara

   Varm choklad, saft i sirapsflaska eller Festis. Tunnbrödsrulle med ost och skinka, nån frukt.

   Svara

   Packar inget av det jag fick.
   Fick tunnbrödsrullar och sagt i sirapsflaska samt pannkakor med strösocker och frukt.
   Senare risifrutti.

   Tur man vet bättre nu!
   (Ni som har bsrn, läs Det sötaste vi har)

   Nu gör jag glutenfria och veganska pannkakor med hemmagjord blåbärssylt.
   Och så får de over night oats med vaniljsmak samt festis utan tillsatt socker.
   Skickar med melon eller ananasbitar.

   Svara

    Fy va deppigt. Btw gluten är inte farligt om man inte har celiaki.

    Svara

     Jo. Vi människor har endast ätit det i ca 10k år. Gluten betyder limm, vilket är ett tunt lager som lägger sig i din tarm varje gång och milt inflammerar den. Vissa reagerar starkare och får diagnos glutenallergiker. För de som inte får den ”snabba” reaktionen får med högst sannolikhet den mer förödande i framtiden som ”forskare inte kan finna orsaken till”. Du kan välja att lyssna på mig eller inte, men google är INTE din vän. Åtminstone inte de första rankande sidorna.

     Svara

   Varm choklad. En Baguette från lokala lilla Ica i området där jag växte upp med det speciella receptet på dressing som ägaren gjorde själv 😍 (jag har ännu inte kommit över att han stängde och flyttade! 😂 Hela min klass avgudade baguetterna). En festis och ballerinakakor.

   Det bästa med det där är ju dock att komma hem och sitta i värmen och lugnet och äta upp det som blev över ❤️ antar att jag dock får byta baguetten mot någon som faktiskt säljs idag… 😑 (som sagt, inte kommit över det!)

   Svara

   Krabbelurer 😛

   Svara

   Åh, minns alla gånger man fick ha godis med sig och mina föräldrar inte packade ner det…besvikelsen! Alla verkade ha så goda matsäckar, jag fick typ ostmackor och på sin höjd en bulle till. Och just det, gula(!) äpplen. De smakar jord, hatar gula äpplen. De var alltid med tillbaka hem.
   Min lillebror dock, där minsann hade de fattat, han fick pannkakor, ballerinakex, godis…och vi var inga tjocka barn så det kan inte ha varit för att vi inte skulle äta sånt som jag inte fick.☹

   Dock fick jag mysfika när vi åkte skridskor i skolan (då hade vi alltid fikastund efter skridskoåkningen), så då var det varm choklad, ostmackor och typ chokladbollar. Så det hade jag packat ner, chokladbollar! Hemmagjorda såklart.

   Svara

   Pannkakor, ihoprullade med hallonsylt! Alla var såååååå avundsjuka när jag tog upp mina pannkakor 😂 när jag blev lite äldre fördrog jag en baguette med skagenröra 🙏🏼

   Svara

   Macksäck..tja, då ska det väl ligga mackor i den.. 😉

   Svara

   Var ett måste att packa ner en sån där chokladpudding i genomskinlig och långsmal burk. Men konstig syntetisk grädde på toppen som var god på ett onaturligt sätt

   Svara

   Min mamma skickade alltid med mig antingen grillar kyckling eller grillade revben med potatissallad, en dricka av något slag (eller varm choklad på termos vid kallt väder) och ”raketformade” digestivekex doppade i choklad (någon annan som minns dessa?) Vi hade utflykt typ varenda vecka i låg- och mellanstadiet 😅

   Svara

    Digestive bars… Mmmmm

    Svara

   pannkakor som jag rullar (med lite sylt i), en liten frukt, och varmchoklad är dotterns favorit. På våren får hon en mer dricka istället för varmchoklad. Det har även hänt att hon velat ha pastasallad med tonfisk. Jag skickar alltid med våtservetter.
   Min favorit matsäck som barn var skinkmacka och en flaska coca cola 🙈 aldrig några undantag. Samma brödsort och samma skinka genom hela låg- och mellanstadiet hehe

   Svara

   Bulle med bulle (du får googla om du inte är nordvästskåning och inte vet vad det är). Gud vad sugen jag blev nu!

   Svara

  Har ni några bra/testade recept på vegetarisk vardagsmat? Som inte spänner i magen efteråt och som man blir mätt av.

  Jag måste försöka igen och blir bättre på laga vegetarisk. Jag läste en lång artikel om slakt och kände om jag inte kan göra detta själv då måste jag hitta ett bättre sätt att leva.

  Tack!

  Svara

   Här hemma äter vi när vi vill äta vegetariskt linssoppa på röda linser, potatis, buljong, curry och lök.
   Falafel med couscous, yoghurt och körsbärstomater.
   Koko Sabzi, (örtomelett om du är ok med ägg. googla recept)

   Svara

   Cannelloni med ricotta och spenat
   Linssoppa (på röda linser, sötpotatis, morot och kokosmjölk)
   Halloumistroganoff
   Quesidillas fyllda med grönsaker

   Svara

   Rekommenderar undertian.com
   Jättegoda recept 🙂

   Svara

  Helt plötsligt såg jag hur mycket bristningar jag fått på min rumpa, vita, långa, djupa sträck, blev så deppig

  Svara

   Onödigt att lägga tid på att vara deppig över det

   Svara

   Äsch, skit i det!
   Var glad att du är frisk och lever nu! 🥰

   Svara

   Förstår precis, haha. Hade själv fått på magen och de var typ ”nya” för de hade inte bleknat. Så skulle jag hem till en killkompis och det fanns alltid en stark attraktion mellan oss och den dagen kunde vi inte hålla oss borta från varandra. Så i fullt dagsljus flög kläderna av. Jag låg på sängen helt avklädd och han stod på knä mellan mina ben och smekte mig. Minns att jag skämdes så sjukt mycket och tänkte ”om jag blundar ser han inte min mage” (logiken??? Jag var ändå 26..)
   Men han sa inget, jag sa inget och vi låg flera gånger så han brydde sig nog inte. Så, mitt tips är att man själv inte bör bry sig heller. Ingen är perfekt och det är ändå normalt med bristningar. Så tänk inte på det, ingen annan kommer tänka på dem heller.🙂

   Svara

  Tröttnat på all mässing hemma i min inredning, kan man blanda mässing och silver? Vill inte göra mig av med allt i mässing men det jag köper från och med nu vill jag ha i silver

  Svara

   Man kan gott och väl blanda!

   Svara

  Bästa mascaran för wow-fransar? Vill ha långa och fylliga fransar

  Svara

   Budget: Max Factor Masterpiece Max
   Lyx: Lancôme Hypnôse

   Svara

   Yves Rocher – Sexy pulp mascaran! Bästa jag vet 😍

   Svara

   Jag älskar Marc Jacobs noir. Får så mycket komplimanger för mina fransar sedan jag började använda den. Har tidigare använt masterpiece och hypnose men denna överträffar alltså båda. Dyr men håller längre än de andra två. Den finns dock i två storlekar så kan vara smart att börja med att testa den lilla

   Svara

  Har ni läst om den där våldtäktsmannen i england. Fy sjutton. Som drogat så många och sen filmat vad han gjort. Inte klokt. Hoppas dom aldrig släpper ut honom.

  Svara

  Jag kollade nyligen min inloggningsaktivitet på Instagram (där man kan se vilka enheter som varit inloggade på ens konto, när och från vilken stad) och såg att en enhet var inloggad i en annan stad för några månader sen. Har självklart bytt lösenord överallt nu. Är det någon som vet hur träffsäkra uppgifterna är? Borde man vara orolig eller kan det visa fel ibland?

  Svara

   Facebook verkar tro att jag bor i en annan förort ganska många kilometer härifrån. Så visst kan det bli fel. Men bra att du bytte lösenord ändå!

   Svara

  Ni är ju så många som går in här och läser och därför vill jag ägna mitt inlägg i Öppet spår till att lyfta en viktig sak. Om du misstänker att ett barn far illa, GÖR EN OROSANMÄLAN. Var barnets röst. Barnet behöver dig mer än någonsin. Är det en kollegas barn, eller kanske din väns eller en släktings barn? GÖR något, det spelar ingen roll om ni känner varandra. Du måste vara starkare än dina rädslor för att förlora personen i ditt liv. Vid minsta lilla misstanke om att ett barn far illa ska det anmälas till Socialtjänsten. Du behöver inte ha bevis för att barnet faktiskt far illa, det räcker med att du har en misstanke. Du kan verkligen göra skillnad för barnet! Ta hand om varandra<3

  Svara

  Letar efter bloggar i stil med Annica Englunds blogg innan hon började jobba med musik, dvs skönhet, ev lite träning och ev lite lifestyle-vad läser ni?
  (Tenta-hjärnan behöver lite lagom ytlig paus men tycker att det är lite svårt att hitta bloggar och IG-konton som handlar om ytliga saker men har lite substans ändå)

  Svara

  Är det någon som har slutat äta ppiller eller alternativt med annat hormonellt preventivmedel och känt sig mycket gladare, mindre ångestfylld eller något annat som påverkats av att sluta med detta?

  Jag har precis slutat, inte för att bli gravid utan för att jag helt enkelt ska testa hur jag mår utan hormoner och vill gärna veta hur det varit för er andra som slutat

  Svara

   Alla jag känner i princip.

   Svara

   Jag slutade med hormonellt preventivmedel för att jag hade noll sexlust även fast jag tänkte på sex typ hela tiden hahah. Hade ätit från att jag var 16-25 (ish) och det tog 2 mån tills sexlusten kom tillbaka. Sen försökte jag när jag var 29 med kopparspiral men det slutade med att jag tog ut för att min menscykel som då varit regelbunden blev mycket kortare cykel + att jag blödde som en gris. Var tvungen att ta tabletter för att minska blodet så tillslut ville jag inte käka onödiga tabletter och ha mens oftare och rikligare.

   Svara

    Utöver sexlusten, kände du av förändringar i ditt humör?

    Jag hoppas att det kanske är ppillren som gjort att jag varit deppig nu ett långt tag och att det kanske hjälper mig lite med måendet nu när jag slutat med pillrena hehe. Har ätit dom nu i 7-8 år

    Svara

     Nej inga förändringar i humöret. Men jag vet att det är en vanlig biverkning, så ge det nån månad-två och kolla om det blir bättre. Om det inte blir bättre så kanske det är något annat i ditt liv som gör att du får ångest. Hoppas det ordnar sig =)

     Svara

   Usch ja, sista halvåret innan jag slutade med p-piller va jag inne i en grå dimma.. Tyckte det snabbt blev värre. Noll livslust.
   Nu är det runt tre år sen sista pillret, mådde mycket bättre efter några månader.

   Svara

   Jag! 🙋🏼‍♀️ Herregud vilken skillnad. Gick från att vilja ta livet av mig, till att bli mig själv igen.

   Har endometrios, har testat aaaalla hormoner som finns på svenska marknaden typ. Vägrar hormoner (är 31) nu. Mitt liv är för värdefullt för att jag ska må skit mer än nödvändigt 🙏🏽

   Svara

    Hur gör du med endometriosen? Jag vågar inte sluta med p-piller

    Svara

   Nej tyvärr. Enda som hände är att jag blödde mer, blev hårigare och får sjuk mensvärk. 😕

   Svara

   Jag förväntade mig att känna mig gladare, piggare och allting när jag slutade med Cerazette efter ett par år. Snopet insåg jag att jag mådde exakt likadant som tidigare. 😛 Enda skillnaden var att jag var tvungen att hantera mens varje månad i minst 10 dagar. Så efter 1,5 år gick jag tillbaks till Cerazette och njuter av att slippa mens. 🙂

   Svara

  Blir väl strypt nu men är det bara jag som tycker Paula Tosas gått från smal till mager?
  Hon tränar som fan men ser ju utmärglad ut och börjar få det där gamla torra skinnet.
  Så som man kan få när man är underviktig. Som Kissie såg ut när hon hade svåra ätstörningar.

  Jag menar absolut inte att Paula har ätstörning. Viktnedgång kan ju bero på flera saker och hon har ju skrivit att hon haft ett fruktansvärt år så kan ju ha sin anledning.

  Vågar ju inte nämna det här ngn annastans för då anses man elak och nedtryckande men jag undrar om jag har fel på ögonen eller om ngn mer går i samma tankebana?

  Svara

   Tycker hon ser normalt smal ut om du förstår vad jag menar.

   Svara

   Det har ju diskuterats här och om du kollar på hennes blogg så ser du att hon bemött de kommentarerna. Jag tycker såhär, om man på riktigt är orolig för henne, skriv ett DM till henne då. Annars låter man bli och hoppas på att hennes familj och vänner är närvarande och stöttande och hjälper henne. Att sitta och ”diskutera” det i ett kommentarsfält, vad gör det för nytta? Som sagt om du var orolig på riktigt hade du kontaktat henne privat.

   Svara

   Jag gillar Paula väldigt mycket, tycker det känns som hon är rätt skön. Har försökt att förstå och läsa mig till lite hur hon mår och något är off. Känns svårt såhär utifrån men blir lite orolig för hennes magra yttre. Hon påminner om en gammal vän som hade grova ätstörningar och om det är något sånt får man hoppas att folk runt om henne reagerar och agerar! Inte säkert att hon ser det själv.

   Svara

   Hon är otroligt mager. Samma med Amir akrouti.

   Svara

    Gjorde han en magsäcksoperation eller?
    Dom brukar blir sjukt magra för att sedan hamna i gamla vanor igen

    Svara

  Gör Petra inget annat än att stå i sin garderob och prova massvis av hennes kläder och fota sig i??

  Svara

   Vems kläder?

   Svara

   *Sina kläder

   Svara

  Jag blir galen snart, min man snarkar sönder mina öron 😆 någon som har enkla och snabba tips för hur i F han ska sluta snarka.
  Använder silikon öronproppar, men det hjälper inte.
  Han får 9/10 gånger gå och lägga sig på soffan, ganska skönt iofs 😎 men kan vara kul att få sova med sin man någon gång 😅

  Svara

   HAN får ta ansvar. Ett första steg är att HAN går till apoteket och kollar in de receptfria alternativen och provar det, funkar inte det så är det dags för steg 2. Han får gå till till VC och få remiss till öron/näsa/hals läkare och möjligtvis få hjälp där.
   Önskar han lycka till.

   Svara

    Samma här men läkaren hittade inget fel och han är inte typen som pushar för ett svar så han nöjde sig med det och fick ingen hjälp…

    Svara

    Jag snarkar, får ingen hjälp av vården. Snarkar lika mycket vare sig jag är tjock eller smal.
    Provade att tejpa munnen, men det hjälpte inte heller. Vågar snart inte sova tillsammans med någon längre. Desperat!

    Svara

    Tack för input, steg 1 är avklarat sedan länge, så det lutar väl åt steg 2 nu. Tror också, det skrevs nedan att vikten kan nog spela in.

    Svara

   Har samma problem med min sambo… Det enda jag tror kan hjälpa i hans fall är att gå ner i vikt för han snarkade inte förr utan det har kommit med viktuppgång. Har tyvärr inte någon mer input 🙁

   Svara

    Tror nog att jag också nu är inne på vikten spelar roll…
    Men han är inte överviktig men väger mer än när vi träffades. Snarkningen har kommit med åren.
    Säger lycka till, till dig med! 👍🏻

    Svara

   Snarkskena!!

   Svara

   Min mamma är en snarkare av rang. Tror ni att ni har den värsta snarkaren i er familj, glöm det, det har (hade) jag.
   Vad som hjälpte henne var en båge som hon satte en ände i var sin näsborre så att de blev utspända. Den hjälpte faktiskt väldigt bra.

   Nuförtiden så snarkar hon mindre efter att hon har gått ner ca 6 kilo.

   Lycka till! 🌸💚

   Svara