Katrin Zytomierskas ”veganska” nyårsutmaning

Med tanke på mängden drinkar framför henne, varav två veckar innehålla alkohol, och de blöta klipp hon och Bingo lagt upp från Bali så trodde jag Katrins utmaning skulle vara en vit månad men icke.
Enligt hennes Instagram ska hon äta vegansk i en månad under hashtaggen kzveganchallenge.

Här under har jag förekommit kommentarsfältet lite så ni kan väl diskutera någonting annat i ämnet istället idag?

Källa – Mitt Kök/Expressen

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur mycket alkohol kan man egentligen dricka runt barn? 🤔

  Svara

   Rejält lite skulle jag säga. Barn oavsett ålder ska slippa se en förälder påverkad/konstig. Oavsett tillfälle.
   Vill du festa nån gång, gör det utan barnen i närheten.

   Svara

   Hur mycket som helst! Så länge du är vid dina sinnens fulla bruk.

   Svara

    Som vuxen avgör man det själv, såklart. Bra va’😉

    Svara

     Vilket många är oerhört dåliga på att avgöra.

     Svara

      Många är dock oerhört duktiga på att avgöra vad andra föräldrar gör dåligt. Lägg ner det, snarast tack!

      Svara

       Men är det så jävla svårt att inte vara full när man har barnen med sig? Herre

       Svara

        Ja, tydligen.

        Svara

         Jag förstår faktiskt inte oron/hysterin hos alla som kräver att man ska bli nykterist så fort du skaffar barn? Det beror väl på hur man hanterar det? Att dricka tills man blir rejält dragen är såklart helt fel, men att ta ett par glas vin tycker jag absolut är ok. Allt handlar väl ändå om individen och hur individen hanterar sitt alkoholintag?

         Mina erfarenheter av tex min sambos föräldrar som dricker alkohol är att det märks först när det blir ett glas för mycket. Jag hade aldrig kunnat avgöra om de hade druckit eller inte om jag inte sett något. Alltid mysigt, lugnt och trevligt, precis som utan alkohol. Det märks alltså inte av.

         Mina egna föräldrar märktes det mycket på förr, då mamma kunde bli bitter eller jätteglad, och pappa ofta för full, på fredagen, på lördagen drack de också till maten, men det märktes aldrig av och stämningen var helt annorlunda.
         Så, när det blir för mycket, aldrig trevligt för någon, men i lagom mängd, helt ok.

         Jag älskar att Katrin kritiserar tjocka/kraftiga människor, men har en ganska festande personlighet själv. Lite tonårs-varning på henne när hon festar loss, dansar på borden och kastar drinkar. Ingen tanke där på vad alkohol gör med kroppen som hon är så himla mån om. Coolare hade vart om hon slutat dricka som utmaning. Kosten känns mer som att hon känner sig spritpluffsig och ska ”rena” den nu.

         Svara

          Ja jag skrev ju just ”full” vilket de flesta kanske inte blir på ett par glas vin? Själv dricker jag inte för att jag inte tycker att det är gott helt enkelt, men visst att man kan ta ett glas till maten typ. Men nu menade jag full.

          Svara

          Som barn till två stycken högfungerande alkoholister så anser jag att många vuxna överskattar sin egen förmåga när det kommer till alkohol. Särskilt när de slår bort det med att de jobbar så mycket och behöver slappna av lite. De dricker ju bara ett par glas för att det är trevligt. Men, det märks, barnen märker! Det är definitivt inget roligt.

          Läs den här texten, jag, mina syskon och andra som varit i liknande familjer känner mycket väl igen oss.
          https://www.mabra.com/sa-paverkas-barnen-av-berusade-vuxna-under-julen/?fbclid=IwAR0htW6LuFOFHoGjtNu6gbPYbwlen7sgYk-8PRogwAQQ-BoW7YIVINJqZNo

          Svara

     Jo så är det, är ju också många som är olämpliga som föräldrar. Kanske du?
     Man behöver ju inte sitta med en vinare på parkbänken för att vara just olämplig.

     Svara

    Och det är man när man har druckit? Katrin å Bingo verkar tycka de är störtsköna som super ner sig framför ungarna och ramlar in på morgonen. Uselt föräldraskap ihop med fyllekörning

    Svara

   Kanske ska förtydliga att jag inte dricker själv men blir fundersam kring om folk generellt tycker det är acceptabelt att dricka såhär stora mängder kring barn. Mer än 3 enheter anses ju vara högriskbruk.

   Svara

    Katrin å Bingo sätter verkligen inte standarden… de influncers som vi ser kröka halva veckorna är uppenbarligen inte redo mentalt för barn

    Svara

     Vid 40+ borde man vara mentalt redo för att prioritera sina barn. Men inte i de konstellationen tydligen…

     Svara

   Enligt min syn att se på det så tycker jag att lite alkohol inte skadar. Men man ska definitivt inte bli full.
   1-2 glas till maten – Inga bekymmer. 2 öl/cider/whatever en fredagkväll – inga problem. Men mer än så tycker jag inte att man ska dricka. OM barnen är små förstås.

   Jag tycker också att det alltid, alltid, alltid ska finnas en vuxen som kan köra bil lagligt om barn finns i närheten. Det eftersom ifall framförallt om det skulle hända något så ska man kunna köra in till akuten.

   Svara

    Varför inte ta alkoholfritt till maten när barnen är med? Måste man ha ett glas cider på fredagskvällen?

    Svara

     För att barn måste få ett vettigt förhållningssätt till alkohol också. Eftersom det är så pass accepterat som det är idag så kan vi inte hålla på och stigmatisera måttligt alkoholintag.

     Svara

      Håller med! Pallar inte dagens trams med att barn kommer brytas ner för att deras föräldrar har delat på en flaska vin en fredag. Vad är det för vekt virke vi bygger våra barn av då!
      Ps: tror knappt att KZ sög i sig alla tre drinkarna

      Svara

       Ja jag skrev ju just ”full” vilket de flesta kanske inte blir på två glas vin? Själv dricker jag inte för att jag inte tycker att det är gott helt enkelt, men visst att man kan ta ett glas till maten typ. Men nu menade jag full.

       Svara

        Hamnade såklart fel 🤦‍♀️

        Svara

     För att man hellre tar ett glas vin 🤷‍♀️

     Svara

      För mig är det bara så svårt att se Varför man inte kan avstå ETT glas vin om man har barnen där. Dömer inte.

      Svara

       Man kan om man vill, ibland gör man det och ibland tar man ett glas vin.

       Svara

       För att det spelar ingen roll om du dricker ett glas vin. Det kan vara vin eller läsk. Jag tycker rödvin är godare än läsk och dricker rödvin på en fredag.

       Svara

       Jo, det gör du.

       Svara

       Jo du dömer precis som 50% i min gravidtråd på fb dömer för att jag dricker 1/2 vin någon gång som gravid.

       Svara

     Det är klart att man inte måste. Man måste inte heller hålla sig till alkoholfritt om man inte vill. Så länge man dricker med måtta.

     Svara

    Och om man inte har körkort, eller bil? Vad gör man då?

    Jag håller med om att man inte ska dricka så mycket med barn. Jag tror inte barnen mår bra av det men jag hör ofta just detta om att man ska kunna köra till akuten. Det kan jag och min man aldrig göra – men vi kan både beställa taxi och ringa ambulans om det skulle behövas. Om man dricker för mycket tänker jag att även omdömet om huruvida man bör åka till akuten eller inte påverkad

    Svara

     Jag tänker såhär: Behöver man ringa efter en ambulans för att man är för full för att köra in själv är det fruktasvärt pinsamt. Men jag tänker också på omdömet huruvida man ska åka in och framförallt när man väl kommer in till sjukhuset. Då kommer man behöva vara skarp i huvudet liksom. Kunna återberätta vad som hänt, kunna ta till sig information om vad som kommer hända och sådant.

     Svara

      Nu är det ju inte en ambulans man behöver ringa efter om alternativet är att man skulle kört själv om man varit nykter. Då ringer man efter en taxi. Ambulans åker man om man är i behov av akut sjukvård under resan till akuten.

      Svara

       Eller om man inte kan ta sig till sjukhuset på annat sätt.
       Alla bor ju inte i närheten av en storstad som har direkt tillgång till en taxi.

       Det räcker med att bara ge sig ut till Nynäshamn och man är körd om deras enda taxibil är upptagen.

       Svara

        Det är ju körd man INTE är då

        Svara

         Ba-dum-tss

         Svara

     Precis, det är ett evigt återkommande argument i alkoholdebatten. ”Hur ska man kunna köra till akuten?”
     Samtidigt som det tjatas om att vi ska avstå bil pga miljön?!!

     Och som du skriver, många har inte körkort eller bil. Men de har barn och har lyckats ta sig till akuten även utan bil.

     Svara

      Tror inte någon tycker vi ska avstå att köra bil om vi behöver åka till akuten. Och ja, föräldrar som inte har bil eller körkort är oansvariga.

      Svara

       Taxi?

       Svara

       Haha okej, jag bor i centrum, går till jobbet, lämnar ungarna på föris på vägen. Vad ska jag med en bil till?

       Svara

       Hahahah okej. Det tar 7 minuter för oss med en taxi till sjukhuset. Ska jag kalla alla som bor på landet oansvariga då eller eftersom det garanterat tar längre tid för dem att ta sig till sjukhuset?

       Taxi är ett normalt och praktiskt sätt att transportera sig till sjukhus inne i stan.

       Jag har btw körkort och bil men har ställt av den eftersom jag helt enkelt inte har någon nytta av den i stan. Inte när vi åkt till akuten heller.

       Svara

       Jag har inte körkort men min man har. Vi har också bil och två barn. Jag dricker inte alls pga vill inte men min man dricker kanske två folköl på fredag eller lördag. Tillräckligt för att han inte skulle köra men han blir inte full på det. Skulle en akut situation uppstå ringer vi ambulans? Eller taxi. Är vi oansvariga?

       Svara

      Man blir ju inte förvånad över att akuten är överfull när man hör tonerna här inne. Folk verkar spendera mer tid på akuten än hemma. Själv har jag tre barn och har aldrig varit på akuten. Det kan ju inte vara så jävla vanligt att ni inte dricker vin för det? Låter helt absurt.

      Svara

       Reagerar också på det här med akuten, folk måste hänga där relativt ofta för att känna att de inte ska kunna ta ett glas vin eller en öl till maten en fredag eller lördag. Vi har också två barn, har hamnat en gång på akuten på 12 1/2 år.

       Svara

    Kom ihåg att barn märker av att en förälder blir ”konstig” långt innan vi själva upplever oss som fulla. Små små skillnader i blick, kroppsspråk, tonläge etc märker även små barn av och det är något som är annorlunda från hur föräldern brukar vara.

    Svara

     Och det behöver barn kunna vara starka nog att tackla. Annars kommer vi om 16-18 år ha massa föräldrar som springer på arbetsintervjuer för barnens första jobb istället för barnen själva

     Svara

      Trams.

      Svara

      Anonym. Det var det vidrigaste jag läst på länge ”det behöver barn vara starka nog att tackla”. Fy fan. Det är HEMSKT! Barn ska INTE behöva tackla fulla föräldrar.

      Svara

     Precis så.

     Svara

     Ja barn till föräldrar som har ett missbruk, vi har alltid känselspröten på för att kunna förbereda oss, vi märker direkt om någon tagit ett glas vin mm. Barn som aldrig har upplevt detta, som har behövt gömma sig, varit oroliga för mamma eller pappa, varit rädda och ensamma har inte dessa känselspröt. Att tro att ett barn till normala föräldrar som tar ett glas vin ibland skulle reagera på samma sätt som ett barn till alkoholiserade föräldrar är att förenkla och förminska ett stort trauma som vissa barn måste genomleva.

     Svara

      Verkligen. Den här debatten har spårat ur. Självklart påverkas inga barn i normalstörda familjer av att en förälder tar två glas vin. Håll inte på. Det finns en väldig mycket andra härliga grejor ni kan lägga ert krut på.

      Svara

       Det är viktigt för dig att normalisera ditt drickande, eller hur?

       Svara

        Behövs inte, det är normalt.

        Svara

     Ja fast samma är ju om föräldern är sjuk, stressad, rädd, har sömnbrist, är arg. Ingen är väl i samma lugna tillstånd jämt. Löjligt att tro att barn tar skada om föräldern dricker ett glas vin!

     Svara

   Barn o alkohol är No-no

   Svara

    Om man vet med sig att man inte kan hantera det ja. Annars knappast

    Svara

   Frågan är väl hur mycket (och om) man behöver dricka när man är runt barn. Speciellt barn man har ansvar över.

   Svara

    Jag har ansvaret över mina katter, innebär det då att jag inte kan ta 2 glas vin en fredag?

    Svara

     Drick dig hur full du vill. Du har katter, inte barn.

     Svara

      Men jag har ju ansvaret? Tänk om den ena får ett musben i halsen?. Mina katter ÄR mina barn, hur kan du tro ngt annat? Vill inte ha barn och har aldrig längtat. Men jag lovar dig, att min kärlek till mina katter är precis lika stark, som en förälders till sitt barn. Så då borde jag avstå helt alltså? Nej just det, vi har ju djurambulansen och taxi om jag behöver akut till veterinären. Det ordnar sig nog ändå 😉

      Svara

       Hahaha snälla.

       Svara

   Lite ot men hörde en gång någon på tv säga att det inte finns några dokumenterade fall där samsovning lett till barnets död (genom att man exempelvis rullar över barnet osv), där bägge föräldrarna i sängen varit nyktra. I alla fall där samsovning lett till döden hade någon av föräldrarna eller båda druckit alkohol. Vet någon om detta stämmer?

   Svara

    (I Sverige..)

    Svara

    Nja vet inte om det inte finns ett enda fall där barn inte dött ändå, men ofta handlar det väl om att man är onykter på nåt sätt. Alltså kan det handla om typ sömntabletter och så lika mycket som alkohol. På nåt sätt måste man ju sova så hårt att man inte känner ens på något plan vad man gör liksom.

    Källa: min egen googling pga skräcken för plötslig spädbarnsdöd.

    Svara

    Ja var ett nyfött barn som dog på bb på östra. Var efter det som de slutade rekommendera samsovning på SU.

    Svara

   Ja det är väl olika från person till person, själv kan jag o mannen dricka oss småfulla på fredagskvällen tsm med tex en ostbricka eller nått gott att äta framför tvn, när våra små barn ligger och sover. Med småfull menar jag lite lullig sådär, men fortfarande tillräckligt skärpt. Det händer inte så ofta men det händer. Och det är efter barnen sover gott i deras sängar. Helt ok tycker jag.

   Svara

    Sina sängar

    Svara

    Vad gör ni om barnen kommer upp då?

    Svara

     Ja då tar jag barnet och går o lägger mig tsm med hen (har både en dotter och en son 3 och 4 år) i hens säng och ligger kvar där tills hen somnar, sen får jag upp igen och fortsätter med mitt vin 🙂

     Svara

      Tillägg: men jag känner ju mina barn och dom sover som stockar efter 19.30, fram till ungefär 22 då KAN det hända att dom vaknar o ropar så får jag natta om, men det är sällan det händer nuförtiden.

      Svara

     Vi skjuter av dem. Vi hade fem från början men nu är bara två kvar.

     Svara

      Haha!! Samma här🤣

      Svara

      ahahahhahhah gud va roligt skrivet!

      Svara

    Det tycker jag mer och det händer att jag och min man gör det också 🥂

    Svara

    Nej men TÄÄÄNK om du måste åka till akuten!!!’n vad gör du då????

    Svara

     Ja herregud. Eftersom vi spenderar 3 av fyra helgkvällar på akuten skulle jag aldrig komma på tanken att dricka alkohol.

     Nu har vi heller ingen bil eller körkort så vi har löst det med att helt enkelt tälta på sjukhusområdet varje helg. Störtmysigt och praktiskt. Bara att knalla in så fort ett av barnen börjar gnälla över snuva, sticka i foten, trötthet eller alla andra åkommor som vi bedömer KRÄVER läkarvård.
     Puss och kram

     Svara

      Ja jag vet inte men de flesta akuta saker händer ju just akut, du får liksom ingen förvarning. Så driv med det hur mycket du vill men den dagen ditt barn eventuellt får valfri lite mer akut åkomma så är du nog glad om du inte är full samtidigt 🙃

      Svara

       Jamen min kväll är faktisk skittrist. Nåt måste jag ju muntra upp mig med. Min man är död så han är inget kul umgänge längre och barnen sover.

       Det är också rätt ovanligt med såpass allvarliga tillbud att det kräver akutvård. Och då kan det väl lika gärna vara att någon ramlar och slår i huvudet när man är ute en klippa i skärgården. Är det tillräckligt allvarligt ska man väl ändå ringa ambulans? Vem vill ha sönderstressade föräldrar körandes runt?

       Är nog få här som verkligen tycker att det är ok att vara packad framför sina barn men jag blir så trött på det skitnödiga i att aldrig ta ett glas vin när barnen är med. Vem är så jäkla präktiga? Kysser ni inte varandra framför barnen heller?

       Svara

       Och taxi är inte ok eller?

       Svara

     Ja om det är så akut att jag inte kan invänta en taxi så kör jag självklart in själv! Trots att jag är små lullig! Fort hade jag kört också!

     Svara

      Kör mot rött också

      Svara

      Eller ring ambulans om det är såpass akut?

      Svara

    Fy fan vad glad jag blir av att läsa det du skriver, att det finns NORMALA människor här, än trötta typer som inte har ett mellanläge mellan att dricka vatten till att vara så aprak så man inte kan ta hand om sitt barn på akuten. SUCK!

    Svara

     Haha! Komma in med en lampskärm på huvudet och whiskyflaskan i handen. Häpp!!
     Ja vissa här har bara två lägen. Dom har troligtvis stora problem med spriten själv och ser inte hur det kan finnas ett bruk av alkohol som inte traumatiserar barn en livstid.

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Hahaha tack för beskrivningarna. Man avlider typ av tristess när vegetarianer/veganer tjafsar om vad som är vad
  #noonecares

  Katrin är ju bara ett skämt..

  Svara

  Vegansim?

  Svara

   Hahahaha orimligt kul 😂😂😂😂

   Svara

   När man simmar utan grodfötter!

   Svara

   Senaste versionen av the sims?

   Svara

  Carolinejansson85 skriver på sin blogg via platformen nouw och uppmuntrat sina unga läsare att köpa produkter från märket klairs som hon samarbetar med smygsamarbete såklart. Det som är unket är att produkterna inte ens är godkända att säljas i Europa pga att de innehåller ämne som kan vara skadliga.

  Svara

   Intressant, vet flera som säljer märket och jag har själv använt produkterna under 2 års tid nu.

   Svara

   Menar du clarins? Har väldigt svårt att tro det då det finns på alla stor kosmetikkedjor.

   Svara

    Nej, det finns ett hudvårdsmärke som heter Klairs. Säljs bland annat via Skincity.

    Svara

   Klairs är godkända i Sverige, rätt känt märke.

   Svara

   Dela gärna med dig om konkret fakta som visar att märket inte får säljas i Europa.

   Svara

   Har du någon källa på att Klairs produkter inte är godkända/dåliga?

   Svara

   Eftersom det säljs via svenska återförsäljare måste de givetvis följa europeisk och svensk lagstiftning. Kan för övrigt varmt rekommendera deras återfuktande toner, evitamin mask och cvitamin serum 👌 Gillar man koreansk hudvård är även dr ceuracle riktigt bra!

   Svara

    Tack för tipset! Har använt Klairs i några år nu och är supernöjd men testar gärna något annat nu. 🙂

    Svara

   Vilka produkter och vilka ämnen?

   Svara

  ”två veckar innehålla”

  Hänt i vecket?

  Svara

  ”Om jag får 1000 kommentarer”

  Så jäkla tröttsamt

  Svara

   Uppmärksamhet. Tror hon driver rätt hårt ”god bönlasange”…. Sure Katrin.. och alla följare nappar för att ge sina bästa recept..

   Svara

    Tips till camcam. Ramlade in på Katrins blogg efter jag läst detta inlägg och skrollade runt lite. Hamnade i kommentarerna på ett inlägg från 10 Dec. VAD fan är det som händer? Har varenda rövhatt som rör sig på nätet Katrins kommentarsfält som tillhåll?

    Svara

     Men… Detta skulle inte hamna som svar på en kommentar.

     Svara

  Vem f-n ids bry sig om Zytos matvanor!? Ge inte puckot uppmärksamhet!

  Svara

  Tror inte ett dugg på det här. Katrin vill bara försöka städa upp sitt rykte efter den senaste tidens kritik och vad passar väl bättre då än att flirta lite med veganer…

  Klassisk undanmanöver.

  Svara

   Hon funkar inte så😝

   Svara

  Bara så fruktansvärt sorglig familj. Ge dem ingen uppmärksamhet.

  Svara

   Tycker de verkar vara en lycklig, framgångsrik och hälsosam familj som verkligen fokuserar på barnen. När de är ute och festar har de ju anställt barnvakt.

   Svara

  Svara

   Tack till dig Camilla som tog upp detta. Och kanske ett litet, litet tack till de som kontaktade Samsung Sverige och deras svenska PR-byrå; jag är en av dem … Känns ganska bra.

   Lycka till med moralen, Amanda.

   Svara

    Vilken hjälte du är

    Svara

     Ah, tack!

     Svara

  Så vadå, enligt denna källa är enda skillnaden på vegetarianer och veganer att veganer även exkluderar honung och gelatin? För det står ju att ”VISSA veganer anammar en …”. har jag missförstått något eller? Jag trodde alla veganer anammade denna livstil…

  Svara

   Å nej nu börjas det……

   Svara

    Ursäkta mig om jag vill veta… Kunskap är makt osv osv.

    Svara

     Nej. Inte i detta fall

     Svara

   Just honung är en vattendelare bland veganer.

   Svara

  Men va? Är inte hon LCHF-förespråkare? Minns fortfarande en video hon gjorde där hon precis beställt en enorm korv dränkt i plastig gul ostsörja som hon tittade på som om hon precis fått orgasm av ”smaksensationen”…

  Svara

   Man kan väl testa något nytt oavsett?

   Svara

    Jo, fast drar inte det hennes produkter (och boken Dags att bli smal) i smutsen? Hon har väl något slags LCHF-märke hon säljer? Jag har inte följt henne på ett tag, men i många år vet jag att hon flitigt bloggade om hur LCHF löst alla hennes viktproblem och hur hon ”unnade” sig ett knäckebröd med frukt på när hon ville ”svulla loss på socker”. Verkar lite märkligt att gå över till veganism plötsligt när man varit så frälst av LCHF. Jag tror iofs att hon driver med sina följare och vill få dem att kommentera så hon blir större på sociala medier. ”En god bönlasagne” eh?

    Svara

     Förr var det lchf, sen kom hon på att det ”var äckligt med allt fett” och senaste åren har hon lärt clean eating (och döpt sitt företag därefter). Flera av hennes produkter är på gränsen till för högt kolhydratinnehåll för att vara lchf och hon anammar numera bara ”ren” mat.

     Svara

      Haha ”ren” mat… Okej, låter likt henne. 😉 Tack för uppdateringen!

      Svara

     Jag kör LCHF och nästan veganskt. Man kan utveckla och ändra sig liksom.

     Svara

      K, hur många kolisar/dag äter du om du nästan äter veganskt?
      Hur mycket protein? Hur mycket utav det proteinet tar kroppen upp?
      Vilket fett från naturliga källor?

      Svara

      Jag är nyfiken på hur det fungerar. Jag är vegan och hade inte fått i mig alla näringsämnen jag behöver utan den stora mängden baljväxter och fullkornsprodukter jag äter. Hur gör du?

      Svara

   Hon sa bara att hon käkade Lchf för att lura er och själv tjäna lite kosing. Hon är en scam!
   Ingen, jag upprepar ingen i Lchf-kretsar tar någon som helst notis om henne.

   Svara

  Dry January och sober october är bra skit för alkoholkonsumenter att anamma.

  Svara

   Varför då?

   Svara

    För att perioder helt utan alkohol är väldigt bra för kroppen om man annars konsumerar det. Det gäller även för den med låg konsumtion.

    Svara

     Håller verkligen med om detta 🙂
     Genom ett längre uppehåll då man helt avstår från alkohol så får man veta var man står beroendemässigt och man låter kroppen ladda om och reparera sig.
     För egen del har jag de senaste åren haft ett helvitt första kvartal vilket har fungerat väldigt bra för mig.
     Lämpligt efter december månads festligheter och tillräckligt tidigt på året för att inte begränsa möjligheten till rosévin på balkongen när vårvärmen kommer i april 🙂

     Svara

     Och bra att ”kolla sig själv”. Klarar man inte av en månad utan alkohol så bör man kanske se över sin relation till alkohol.

     Svara

      Funderar man på att man behöver en vit månad bör man se över sin alkoholkonsumtion.

      Svara

       Nej, så behöver det inte alls vara. I mitt eget fall handlar det om att skippa ett glas rödvin i veckan under en månad, det är för mig en vit månad – för då dricker jag ett glas vitt i veckan istället. Aldrig mer, men ej heller mindre än så.

       Svara

  Ja det är märkligt att Zyto tjatar om sina ”hälsoprodukter” och träning, hatar alla feta osv osv men alkohol och de kalorierna går bra? Hon vill ju oavsett det bara vara vara smal men det blir ju mkt Jobbigare att upprätthålla med daglig eller överdriven alkoholkonsumtion?

  Svara

  Det finns ju redan en sådan ”challenge”. Den kallas för Veganuary…

  Svara

  Bra av henne tycker jag. Ser inget negativt med detta? Veganuary-utmaningen har väl en halv miljon antagit? Bra för klimatet och djuren 🙂 heja!

  Svara

  Gud kan folk sluta tjata om vad det ”egentligen betyder”!!!! 99% av alla tänker ju vegetarian = inget kött el fisk, vegan= inget kött, ägg, mjölk osv.. Det är ju vi som använder språket som bestämmer. Varför ska ni krångla till det.

  Svara

   Eller hur? Alla fattar väl vad hon menar? Internet är så fullt av illvilliga tolkningar och sjuka tillrättavisningar. Take a chill pill!

   Svara

   Om de som använder språket skulle bestämma så skulle det heta skära alla över en kant
   Renée Voltaire skulle ha sagt ”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det”
   I Star Trek skulle replien ”Beam me up, Scotty” finnas
   Darth Vader skulle ha sagt ”Luke, I am your father”
   Bon Jovi skulle ha sjungit ”It doesn’t matter if we’re naked or not”
   The monkees skulle sjunga ”Then I saw her face, now I’m gonna leave her”
   Queen sjunger ”Kickin’ your cat all over the place”

   Det spelar liksom ingen roll vad en del tänker. De använder språket fel och har 110% fel och bestämmer 0%. För det är vad det är.

   Svara

    Svara

    Ursäkta men ”Renée Voltaire”? Vem är det? Menar du François-Marie Arouet aka Voltaire, som oftast tillskrivs citatet?

    Svara

     Varför så noga? Alla fattar ju 😉

     Svara

      Oh snap!

      Svara

     Nu är det faktiskt jag som använder språket som bestämmer vad folk och saker heter!

     Svara

    Du har aldrig ägt ditt språk, hör jag.

    Fogelströms verk är fulla med satsradningar, ett fel för den som inte äger sitt språk.

    Svara

  Inte för att försvara KZ, men Catrin Hedlund är f-n ännu värre.

  Svara

   Vart har catrin tagit vägen… 🙄🙄??

   Svara

    Du får läsa tråden på FB om du vill ha alla detaljer. Kort sammanfattning:
    Hon har blivit misshandlad av pojkvännen som nu sitter i fängelse. Trots det har hon tagit hans efternamn.
    Hon har hittat en ny pappa till sitt senaste barn.
    Hon verkar vilja bli syrian.
    Hon har flyttat och är enligt egen utsago utvilad, kanske beroende på att hon inte jobbar. (Är du skattebetalare får man gratulera för du står för hennes bidrag.)

    Svara

   C som K, potato potato.

   Svara

  Glöm inte frukterian – som enbart äter frukt och bär som växterna frivilligt lämnar ifrån sig, eftersom det är bevisat att även växter kan känna ”smärta”, stress och någon sorts omtanke om sina egna.

  Svara

   Och lufterian

   Svara

    Men luften har också känslor hallå??!
    🤣

    Svara

   Hur var det nu.. sjunde gradens vegan = äter inget som kastar skugga..?

   Svara

    Nejnej, _konsumerar_ inget som kastar skugga. Vilket betyder att man är typ Maxinne och inte ens har kläder på kroppen?

    Svara

  OT Alltså Elsa Billgrens nya serie på SVT. Känns bara som ett enda långt svep med smygreklam för henne. Och jättemärkligt när inte hennes egen man och barn är med. Undrar hur SVT tänkte där?

  Svara

   De är ju med.

   Svara

   Har bara sett sex minuter men håller på att somna, den familjen ska inte göra en reality.l

   Svara

   Otroligt tråkigt och bajsnödig serie. Orkade inte se klart

   Svara

    Jag tyckte första avsnittet var mer än okej. Hade gärna vuxit upp i den familjen!

    Svara

   Har ni sett Elsas stories på instagram när hon filmar sig själv och tittar bort?? Så pinsam känsla varje gång

   Svara

    Varför pinsamt?

    Svara

  Tror inte de flesta av er som skriver att barn och alkohol inte går ihop säger ifrån till släktingen som tar en nubbe eller grogg på julafton eller på midsommar?

  Tycker det är sådant hyckleri.
  Hör samma sak som ni skriver och så sankag till sambons släkt på jul att vi vill ha en vit jul för barnen.
  Men då sa de att vi behöver så klart inte dricka men att nubbe är tradition, och sen blev det sällskapspel o grogg på kvällen.
  Det var trevligt, absolut, men hur många av er skulle faktiskt stå för alkoholfri jul eller midsommar??

  Svara

   Jag gör i alla fall det

   Svara

   Hundra procent att det borde vara alkoholfritt

   Svara

  Lakto ovo vegetarianer äter inte heller gelatin eller löpe eller liknande..

  Svara

   Varför inte löpe, slutprodukten är ju ost från komjölk?

   Svara

    Mm krossad kalvmage är väl vegetarisk?

    Svara

  Vegan = i 95% av fallen ätstörd tjej som förklär sin anorexi/ortorexi med annat ord

  / Unpopularopinion

  Svara

   agree

   Svara

  Camilla glömde även Carnivore –> De som bara äter kött och inget från växtriket 🙂

  Men helt klart spännande att se hur Katrin kommer att promota sitt märke ”KZ Clean Eating” under detta året om hon bara ska äta vegansk kost. Jag förstår däremot inte motivet bakom detta beslut? Är det för att hon vill ha en utmaning, prova något nytt, eller för att hon tror att det är ett hälsosammare alternativ?

  Svara

  Har hon fått träffa Bingos nya flickvän Ida som är 24 år?
  Mvh

  Svara

  Hmm…Bianca Ingrosso sa på sin IG story förra veckan att hon betalade för hennes fest helt själv, inget sponsrat…Nu visar det sig att hela hennes fest ska sändas live som ett eget tv-program på dplay.. så med andra ord så var hela hennes 25 års fest en tv produktion och alla som inte är födda igår vet att tv-produktioner alltid har sponsorer…

  Trist att hon ljuger och säger att hon betalat allt när hela festen är sponsrad från topp till tå.

  Svara

  Ni som tror några drinkar inte skadar
  Har ni funderat på ett alkoholfritt alternativ?
  Många tror barn inte förstår/ser men tänk dem förstår allt istället
  /hälsningar en som började se sånt här tjafs som 5 fram tills jag blev tonåring, förstörde mig på många plan. Nä det är inte bara att komma över det. Vuxna blir som monster när man inte förstår, även lite sludder på rösten skrämmer ett barn.

  Svara

   Men gud, projicera inte dina känslor på alla. Jag, mina systrar och alla våra kusiner hade en högst normal och fin barndom, trots att de vuxna drack alkohol vid högtider eller ett glas vin om helgerna.

   En normal alkoholkonsumtion hos vuxna påverkar inte barn.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.