Pingis goes Greta Thunberg…typ..

 

Kul att hon försöker dock…

Tack för tips!

191 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Pingis inspirerats av Bella nu att bli influencer genom provokation? 😉

  Svara

   Tja, hon har ju redan lärt sig hur man plagierar.

   Svara

    Precis som caamcam då.

    Svara

   Hon missade visst hur det slutade för Bella…
   😂

   Svara

   Nu vill jag inte försvara Pingis men jag har använt ”biodegradable straws” i somras som såg precis ut som på den bilden på Pingis.

   Svara

    De ska ju fortfarande tillverkas och transporteras vilket är en miljöbelastning. Så lätt att strunta i sugrör, de har ju egentligen ingen nödvändig funktion!

    Svara

    Varför måste en vuxen kvinna använda sugrör överhuvudtaget? Känns som barnkalas, vilket iof passar på Bella och Pingis och deras amatörmässiga sätt att driva företag.

    Svara

     Milkshake är ju inte gott om man inte dricker med sugrör!
     Älskar att sörpla upp det sista från botten 😙

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Sugrör i plast gör varken till eller från. Men det är ett enkelt sätt att få folk att tro att de gör skillnad och att de är miljöhjältar.

  Svara

   Haha jaa, älskar fan att folk tror att avstå plast och flyg kommer att rädda planeten #netflix

   Svara

    Jag ska börja kasta batterier i Östersjön. Det är ju bara ett par stycken, precis som om det skulle göra någon skada. (Rågat mått ironi)

    Svara

   Det är EXAKT den där naiva fuckin attityd som jag haaaaatar med världen.

   Varför ska JAG källsorta – som om det gör någon skillnad i det stora hela liksom?
   Varför ska JAG säga ifrån mot vardagsrasism på jobbet – som om det gör någon skillnad i det stora hela liksom?
   Varför ska JAG säga ifrån och be om equal pay på mitt jobb – som om det gör någon skillnad i det stora hela liksom?
   Varför ska JAG skära ner på köttätandet och äta mer vego – som om det gör någon skillnad i det stora hela liksom?
   Osv. Osv.

   Blir så jädrans provocerad av sånt där. DET GÖR SKILLNAD. Många bäckar små.

   Svara

    Håller med! Känns som ett sätt för lata människor att rättfärdiga sitt beteende. Om många slutar med samma beteende gör det stor skillnad.

    Svara

    ”It’s only one straw” said 8 billion people.
    ”How can my actions alone make a change in the world?” said 8 billion people.

    Låt det sjunka in.

    Inget sporrade mig som att läsa det!

    Svara

     EXAKT!

     Svara

    Jag håller med. Klart alla små beslut spelar roll i längden. MEN risken är att fokus på småsaker gör att vi tappar fokus på de stora förändringarna och känner oss nöjda. Bodde i Kanada förra året och där var det ett jäkla snack om papperssugrör och att återanvända take away-muggar. Och det är jättebra, problemet var bara att de samtidigt körde sin jättetruck så fort de skulle förflytta sig minsta lilla sträcka, alla i en familj hade varsin bil, de flög massor… Men kände att de hade gjort sitt för de hade ju minsann papperssugrör.
    Dessutom – varför detta jädra fokus på just sugrör?? Ja de är onödiga med det finns massor som är onödigt som inte kritiseras.

    Svara

     Tror dock inte att det ena utesluter det andra. Det går att engagera sig både på ett större och ett mindre plan när det gäller miljön och någonstans måste man börja. Det är ju knappast så att dessa människor som du beskriver helt plötsligt kommer minska sitt flygande eller bilkörande bara för att de slutar fokusera på små saker som plastsugrör? Dock har du rätt i att miljö- och klimatfrågan måste upp på en högre politisk nivå men att sluta bry sig om mindre insatser är nog inte rätt väg att gå.

     Svara

    Fattar så klart vad du vill säga. Men equal pay??
    Du vet att det heter lika lön va?
    Varför liksom?

    Svara

     Är du en sådan person som under senaste två åren skrikit ”DET HETER FAKTISKT #JAGOCKSÅ !!!!!”
     ?

     Svara

    Det har jag också funderat på, varför SKA JAG, tänka på miljön???Förstår nu att DET GÖR SKILLNAD!!!

    Svara

    Amen, så jäkla trött på folk som ba ”de spelar ingen roll vad vi gör i Sverige för miljön, Kina är så mycket värre bla bla bla..”. Jo men KONSUMENTKRAFT gäller globalt! Pissigt miljötänk kommer inte sälja länge till, OAVSETT om tillverkningsland är Sverige eller Kina.

    Svara

    Många bäckar små som blir till en stor å som sedan blir till en stor flod i Asien. En flod fylld med sopor, dumpade bebislik, djurkadaver, avföring, industriavfall och annan smuts.

    Men folket på dess stränder är i alla fall vegetarianer, så det är ju alltid något.

    Jag har inte för vana att köra mitt hushållsavfall till en strand och tippa i det antingen strömmande vattnet eller invänta tidvattnet och sedan se det ”försvinna”. Plasten som jag källsorterar körs till ett värmeverk och eldas där för att bli till govärme så här i kalla tider. Varmare dagar alstras elektricitet av förbränningen som jag kan driva en kylfläkt med och därmed stå ut med hettan.

    Men förbjud plastsugrör och plastpåsar – gör soporna mindre energirika och skapa behov av mer kol- och oljeeldning.

    Svara

    Lugn å fin. Det är ju lite så att det plast vi använder kastas som det ska. Det antingen eldas upp eller återvinns. Sverige är en förebild. Men åk vart som helst söderut….där är det katastrof.

    Svara

   Det handlar ju inte bara om sugrör i plast för bövelen! Det handlar ju om att tacka nej till all onödig plast i vardagen. Tacka nej till plastbestick när du hämtar din kebabrulle i kiosken, tacka nej till lock på läsken på McDonalds, köp inte plastpåse i varenda butik när du är ute på en shoppingrunda osv.

   Svara

    Håller med – men också: sluta köpa mat från McDonals, sluta gå på shoppingrundor! Just i shopping så är det ju sällan plastpåsen man bär hem kläderna i som är den stora miljöboven, det är vad man fyllt påsen med.

    Svara

     Men precis!! Att folk inte fattar det

     Svara

     Haha, jag tänkte när jag skrev min kommentar: ”Ska jag även lägga till att det självklart är bättre att skippa shoppingrundan helt? Nej, de fattar ju vad jag menar. Shoppingrunda och McDonalds är något som alla känner till och har ägnat sig åt vid åtminstone något tillfälle. De förstår ju att det jag vill få fram är att det handlar om att göra små, medvetna val i vardagen förutom de stora puckarna som att minska antalet flygresor, bilåkande etc”. Men nä.

     Svara

      Lite plan p

      Svara

    Vem köper ens läsk?

    Svara

     Bara Coca Cola (företaget då, inte märket) har över 3900 olika smaker om man samlar ihop alla deras drycker. Över 1,9 miljarder glas dricks utspritt i över 200 länder, om DAGEN!
     Det är drygt 730 miljarder glas om året världen runt. Och då bara räknat dryck från Coca Cola.

     Så nog är det en del som köper läsk.

     Svara

      Och jag är bara ansvarig för typ hälften av dessa glas.

      Svara

       Och här kan vi verkligen fundera på din plastkonsumtion även om du lämnar flaskorna till återvinning. ☝️

       Svara

        Det återvinns ju!!!

        Svara

      Rent statistiskt sett så dricker varje invånare i hela världen 100 glas av en dryck från coca cola på ett år. Vilket blir ungefär ett glas var tredje dag. Av bara Coca Cola dryck. Det är helt bananas!!

      Svara

      Du räknar med alla typer av produkter från Coca Cola company, de gör en hel del andra drycker än läsk.

      Svara

       Sant, men själva coca colan står för majoriteten av försäljningen, tätt följt av sprite och fanta. Så det är fortfarande rätt så många som tycker om läsk.

       Faktum är att om man skulle hälla all cola som någonsin producerats i deras signatur glasflaska och lägga dem på rad så skulle raden bli så pass lång att man skulle nå från jorden till månen och tillbaka över 2000 gånger. Det är sjuuuukt mycket läsk!

       Svara

      Visste ni att coca cola sålde endast 25 flaskor första året ?? Helt galet

      Svara

   Svara

    Eller slänga sugrören där de hör hemma, i soptunnan och inte i havet. Det är väl där det stora problemet är, hur mycket skit vi slänger ute i naturen.

    Svara

     Ja, problemet är att man kastar plast rakt i floderna som leder ut i havet, i tredje världen mestadels.

     Svara

      Menar du att folk letar efter flod och hav- innan dom kastar plasten?
      Haha låter grepy 💥💥

      Svara

   Så tänkte jag också först. Men efter att läst lite mer om det har jag förstått att förbuden mot engångsartiklar faktiskt baseras på att man tittat på vilka artiklar man hittar i stora kvantiteter i haven och i övrigt i naturen.

   Sen är det klart att de inte kommer rädda världen, men det är absolut inte meningslöst utan ett rätt vettigt sätt att minska just nedskärningen och dess följder (mot konsumtion är det ju dock en försumbar åtgärd, men inte mot nedskräpning).

   Svara

   Så hemskt att göra något bra för miljön. Fan vad det måste vara smärtsamt att göra något positivt. Hemskt om vi förbättrar miljön helt i onödan.

   Svara

   Var i Spanien, Palma i våras- där fick man plastpåsen gratis( om man valde den gjorda av potatis)- mycket bra val och påsen höll oehört BRA!
   Konstigt att det ej finns flera ställen!
   👍🥰👋

   Svara

  Tycker det ser ut som om Pingis suger

  Svara

  Mycket av den plast som nu finns i haven, härrör från 60-70-talet. De som jobbade på olika fartyg på den tiden, slängde ALLT överbord. ”Det som inte syns, finns inte” var nog tanken, eller så tänkte sjöfolk inte alls.

  Svara

   Som den här intressanta utbildningsfilmen (dryga minuten lång) från SVT 1964 om hur man ska göra med sopor när man är ute med båt: https://www.youtube.com/watch?v=t03saJVFkv4
   Bara fäst något tungt med soporna och huj ner i vattnet med det…

   Svara

    Lika rolig varje gång!

    Svara

    Det var något av det sjukaste jag sett. Helt galet att det informerades om detta på den tiden.

    Svara

   På 60-talet slängde även vi i Sverige allt i naturen.

   Svara

   Förr drog man ut spisar o kylskåp ut på isen, sen när våren kom var man kvitt sina grovsopor 🙃

   Svara

  Ursäkta men hur har ni avgjort vad sugröret är gjort av? För ni vet väl att standarden idag är att få ett sugrör av papper eller liknande?

  Svara

   Tillägg. Jag själv tycker att sugröret ser alldeles för tjockt ut för att vara av plast. 🌸

   Svara

    Hurså, vafalls
    Kan inte ett sugrör av plast vara tjockt menar du?
    Eller är du en matrialexpert som pga av matrialets tjocklek med en gång kan ge världen instanta besked om dess beståndsdelar?

    Svara

     Hurså vafalls, var fick du ifrån att jag, tillskillnad från blogginehavaren mfl, uttalar mig tvärsäkert om vilket material det är? ☺️

     Svara

     Du får gärna berätta sist du fick ett tjockt sugrör av plast på ett fik. 💁‍♀️

     Svara

      När det är smoothie får man väl rätt ofta ett tjockt sugrör? Och ofta i plast.

      Svara

      Det är tydligt ett plastsugrör. En väldig vanlig variant man brukar få när man beställer t ex smoothies (som nämnts av Kattis), milkshake eller andra mer trögflytande drycker. Har en väldigt lik (möjligen exakt likadan?) modell av sugrör hemma faktiskt.

      Svara

      bla Mcdonalds vid köp av smoothie, på SF när vi köpte slash /slush tror jag det stavas , ska jag ange fler ställen?

      Svara

       Jaha, förutom då att Mc Donalds har sugrör av papper. 😊

       Svara

        Tja beror på
        Vilken donken du besöker

        Svara

        Alla de McD jag gått på har plastsugrör, men, de har dem i kassan och man får säga till om man vill ha ett.

        Filmstaden däremot har papperssugrör.

        Svara

         Men du har inte besökt ALLA McDonalds Eller hur??

         Svara

    Det är plast.

    Svara

     Hur vet du det?

     Svara

      För att man ser det Einstein!

      Svara

   Men exakt. Och oavsett vilket kommer ju det vara Pingis svar (om hon ger ett).

   Svara

   Det kan vara både papper och plast, båda finns i den sizen no doubt. Men ganska många papperssugrör är plastbelagda på insidan för att inte väta igenom direkt. Inte så trovärdigt att Pingis ifrågasatt detta kanske.

   Svara

    Har aldrig hört talas om att vissa papperssugrör skulle vara klädda med plast. Verkar dessutom helt ologiskt. Oftast är det beklädda med en sockerlösning eller liknande för att motverka fukt. Är du helt säker på att de finns?

    Svara

     Vanligt att de kläs med PLA/sockerrörsbaserad plast vilket fortfarande är plast (blir mikroplast vid förmultning och är sämre än vanlig plast trots att det låter bättre)

     Svara

      Det stämmer ang vissa muggar och tallrikar men inte ang sugrör och även det du beskriver kommer snart vara passé.

      Sedan är inte engångsartiklar i papper bättre för miljön, särskilt inte i väst där i stort sett allt hamnar där det ska och inte i naturen, men det kan vi ta en annan gång. 🌸

      Svara

     En genuin fråga. Hur ser sockerlösningen ut på ex. en papperstallrik? I min trötthet råkade jag ställa in en papperstallrik i ugnen när jag skulle värma mat. Tallriken var inne en kort stund men när jag tog ut den så hade en tunt lager plast (?) lossnat från ytan och korvat sig. Blev chockad.

     Svara

      De flesta plaster klarar inte att värmas 🙂
      Tex vanlig PET smälter. ”Sockerlösningen” är inte rent socker, det är troligtvis plast involverat (vanligt är viss del plast, viss del sockerrör, voilà de flesta kallar det biobaserat)

      Svara

      Det är plast som ytbeläggning på din papperstallrik. Liksom på engångspappmuggar etc

      Svara

       Tack för svar 🙂

       Svara

      Du blev chockad säger du? Jag undrar uppriktigt av vad.
      Vad var det du blev så chockad av? Att plasten på papptallriken smälte?

      Svara

    Varför skulle man ha ett papperssugrör men ändå iklä det i plast? Helt orimligt.

    Svara

     Det kan låta orimligt men ett platsbaserat lim krävs för att få ett papperssugrör att hålla ihop och bli så pass vätskebeständigt att du kan dricka upp vad du nu dricker innan det löses upp. Ju mer väta det tål desto mer plast innehåller det.

     Svara

      Fast det stämmer inte att det är plast. Ett bevis för det är att dessa sugrör fungerar bättre i kalla drycker och sämre i varma då socker löser sig fortare i varm vätska.

      Jag tror ni har blandat ihop att man kan göra plast av socker med att det är cellulosa som används till papperssugrör. 🌸

      Svara

   Eller hur. Finns även sugrör i metall. Vidrigt att dricka ur med bismaken, men ändå.

   Svara

    Jag har ett gäng i hårdplast. Visserligen plast, men de kan i alla fall återanvändas!

    Svara

     Jag har köpt glassugrör som jag använder hemma. Väldigt bra, lätta att diska och smakar mycket godare än plastsugrör.

     Svara

      Hej på dig! 👋😉

      🌸💚

      Svara

     Vänta, jag hade sådana lejonkungensugrör som barn. Vill minnas att de blev äcklig äckliga riktigt snabbt.

     Svara

      ”Sådana lejonkungensugrör”, är det meningen att vi ska känna till hurdana du menar? Haha. Vad var de i för material? 🙂

      Svara

   Är det standard i landet Pingis befinner sig i?

   Svara

   Nu blev jag sugen på Max.

   Svara

  Pingis ger mig kalla kårar, det är något med hennes blick som inte stämmer.. scary

  Svara

   Många som är kåta på sig själva i influenser världen och borde komma ner på jorden lite. Men allt har sin tid. Karma will come.

   Svara

    Yeah, carma is à bitch!

    Svara

    Yes, karma will come.. karma kommer till de som förtjänar det, det kommer slå hårt på vissa… nej jag pratar inte om Pingis eller Bella men karma will come till andra, fast det har det väl redan en del iofs…

    Svara

   Den Influencer kosmetiska plastik-makeup tenderar att vara just läskig, vilket man dock oftast inte får säga. Influencer ska influera och får därför inte se väldigt läskiga ut.
   -Onaturlig är vad som när tanken till känslan

   Svara

   Men ja samma här! Hon är så tom på något sätt, känns 100% oempatisk (är det ett ord 🤔) och typ…inte så smart? Märkliga formuleringar på engelska och typ en halvsekunds korta klipp när hon är ute och springer på hennes stories 😂

   Svara

    Hon är mer creepy än Bella, trot eller ej!

    Svara

  Förlåt för lite OT, men jag måste fråga.
  Är det fler här som har råkat ut för att Paula Rosas inte godkänner era kommentarer? Har skrivit två stycken som inte syns, och jag skrev inget elakt.

  Det handlade om barnens svinkoppor (eller vad det är). En person frågade hur det kan smitta via badvatten och jag svarade med ett citat från kry.se, där det står att det är mycket smittsamt och faktiskt kan smitta via vatten.

  Är det inte en konstig sak att inte godkänna? Tycker ni att det var elakt av mig?

  Svara

   Oj så intressant… Maila Paula och fråga om det nu är så viktigt för dig.

   Svara

    Paula is a scary person… brr..

    Svara

    Hade ju varit lätt för dig att bara strunta i min kommentar om den var ointressant eller störde dig. Men vissa verkar ju må bra av att vara spydiga så🤷🏼‍♀️

    Svara

    du kanske borde maila dig själv & fråga varför du svarar så
    en annan anonym

    Svara

   Det ser ut som svinkoppor och satt Paula duckar för alla kommentarer gällande det och deras totala brist på respekt för andra människor gör mig lite matt faktiskt. Klor är ju desinfekterande men det tar ändå inte bort allt, precis som du säger.

   Svara

    Japp hon har ett läskigt respektlöst sätt. Men hon lär nog sig genom åren. Hoppas jag. 🤨🤮

    Svara

    Ja efter den kommentaren om svinkoppor står Molly med armarna bakom ryggen på bilder eller så syns inte armarna alls där kopporna är.

    Svara

   Hon bryr sig ju cirka noll om andra människor, tycker det framgår ganska tydligt i hennes blogg. Så länge dom får har kul och göra precis som dom vill 🤷‍♀️

   Svara

   Kanske bara dröjer? Eller du länkade och man inte får länka? Eller så delar du IP-nummer med någon som är blockad?

   Svara

   Hennes blogg. Hon behöver inte godkänna någonting.
   Och kanske måste du inte lägga dig i?
   Eller frågade hon?

   Svara

   Fy fan. Min son fick svinkoppor på förskolan och de satte sig i ett sår. Blev ett rent helvete för honom. Hade ett stort köttigt sår som var som halva min handflata, massa lidande för honom och fick flera läkarbesök med antibiotika till slut och vara hemma två veckor. Om bara föräldrar kunde vabba när det behövdes, och hålla sig hemma.

   Svara

    Obs vet inget om Paula o läser inte hennes blogg, detta var allmänt.

    Svara

    Åh stackars 🙁 jag fick svinkoppor i ansiktet som 11-åring. Blev massor med ärr och märken efter det 🙁 började ”sminka” (hade ngn slags concealer, såg säkert skitfult ut) mig som 11-åring för att täcka skiten. Ärren försvann först när jag var i gymnasieåldern :/ inte kul.

    Svara

   Jag har har lämnat kommentarer flera gånger på hennes blogg som inte godkänts. Det har inte varit något elakt utan bara vänligt ställda frågor eller kontruktiv kritik. En kommentar har godkänts och då skrev jag att hon var fin i klänningen hon hade på sig. Så ja, jag tror hon har som system att inte godkänna komentarer som inte är 100% till hennes fördel.

   Svara

    Nej då så är det inte, jag har skrivit kommentarer där som varit lite ifrågasättande och inte bara smeekt… men kommentarer kan hamna i skräppost på vissa bloggar, händer på flera och där missar vissa att kolla efter.

    Svara

   förstår inte varför inte paula blir mer granskad på denna blogg. Hon verkar utan tvekan vara den oärliga och hala influensern.

   Svara

    Det är väldigt känsligt att kommentera Paula och Hugo här av någon anledning. Andra influensers kan folk skriva väldigt elakt om, men så fort något som är lite negativt skrivs om Paula så tar Camilla bort kommentarerna. Undrar varför? Varför är det okej att ifrågasätta vissa men inte andra?

    Svara

   Men Paula godkänner ju det hon vill. Härinne godkänns inte heller kommentarer som ifrågasätter skriibenten och de som försvarar vissa personer, det släpps inte fram eller så tas det botr. Paula bestämmer själv, är det okej här så borde det vara okej att andra gör så. Vissa andra vågar minsann släppa fram kritik, sk-tsnack och felaktiga påståenden och anklagelser – det är nog de som egentligen är mest ärliga och inte har något att dölja utan rent mjöl.. de som vill dölja kan man däremot ifrågasätta ärligheten och intentionerna hos.

   Svara

  Hon borde träna istället för att vara ute och cykla.

  Svara

   Varför borde hon träna det väljer man väl själv.

   Svara

   Cykling är väl också träning?

   Svara

  Vem är ens det här?

  Svara

   Skojar du? Eller du kanske besöker bloggen för första gången 🤔

   Svara

    Har aldrig sett. Hon har ju knappt några följare på IG heller?
    Skrivs ibland om okända tanter här och jag förstår aldrig varför.. Trodde den här bloggen var om kända influencers.

    Svara

  Varför sugrör över huvud taget? I bilen och till små barn kan jag förstå, men inte annars.
  När jag någon gång äter snabbmat, tar jag bort locket och dricker som folk.

  Svara

   Ser ut som en shake? Jag brukar använda sugrör till milkshakes, frappuccino och liknande.

   Svara

   Bra för tänderna med sugrör 🙂 och känns typ lyxigare. Sugrör är ganska populärt sedan en lång tid tillbaka, så man dricker som folk oavsett sugrör eller ej 😝

   Svara

   Haha, ja vuxna människor behöver väl egentligen inte fundera över vilken typ av sugrör som är mest miljövänligt, går ju lika bra utan. Dricker folk olika sötade eller syrliga drycker så ofta att det blir ett problem för tandhälsan alltså? Drick kranvatten endast och gör miljön en tjänst, bonus att det är billigare, enklare och nyttigare.

   Svara

   Man får rynkor runt munnen av sugrör år ut och år in. Så. Nu kanske folk kan sluta med skiten.

   Svara

    Fast vem fan bryr sig om lite rynkor? Det är så många av oss som blir gamla ändå. Jag kommer nog inte tänka ”jag skulle inte ha druckit så mycket läsk ur sugrör” när jag är 90 bast liksom. Då är hela kroppen ett gulligt,skynkligt russin ändå så 🤷‍♀️😊 om man inte är dum nog och sprutar med massa gifter då dvs.

    Svara

   Jag klarar inte av att dricka ur pappersmuggar. Så måste ha sugrör om det inte erbjuds riktiga glas/koppar.

   Svara

    Jobbigt.

    Svara

  Stod precis bredvid knivmicke på en hållplats i Göteborg. Ville hoppa in i hans hjärna och kolla läget men jag hejdade mig

  Svara

   Vilken hållplats?

   Svara

    Vilken hjärna?

    Svara

    Svingeln

    Svara

   Men nej, ett sådant svart och mörkt ställe vill man inte gå till. Var man inte rädd för mörker innan lär man bli det.

   Svara

    Har ficklampa på mobilen

    Svara

   Tänk vad hans små pojkar saknar honom.. Om dom nu ens kommer ihåg honom. Sorgligt

   Svara

    Jag tror att hans små pojkar mår jätte bra nu när dem placerats i ett stabilt hem 🙂

    Svara

  hahahaha gud så pinsamt, snacka om att man lägger upp något bara för att lägga upp & visa att man hänger med men ändå blir dt pannkaka…kanske ska man vara mammaledig 100% & fokusera på det istället

  haahahaha dagens skratt

  Svara

   Va, har CamCam blivit mamma? 😉

   Svara

    Pingis vem annars

    Svara

     Anonym var ironisk…

     Svara

      Bra att du förtydligade det soV gott

      Svara

  Wow, vilket gräv.

  Svara

   Inte ens det. Det står ”tack för tips” längst ner…

   Svara

  När det kommer till att vara miljöbov är det ju inte Pingis sugrör som är den största punkten i detta, det är väl ändå att hon ser ut att sitta på en strand i typ Thailand? (Utgår kallt från att hon inte tågluffat sig dit)

  Svara

  På riktigt 🙈 någon tipsar om ett sugrör

  Svara

   Japp så är det serru!

   Svara

  Jag frågade henne om sugröret när jag såg storyn och hon svarade faktiskt- att ja, det är ett plastsugrör, men ett man kan diska dvs återanvändbart.

  Svara

   Tack! Så bra, då är mysteriet löst. Det var inte ett engångssugrör som hamnar i havet och då har hon inte heller sagt eller gått emot sig själv.

   Dags för en dementi eller iaf move along?

   Svara

    Man kan diska alla sugrör men vanligen görs det inte med de i plast. Tror inte de diskar det på bilden heller. Hon verkar vara i något varmt land.

    Svara

     Precis, dessutom kan man slänga diskbara sugrör i havet!

     Svara

  Pingis har alltid orsakat negativa vibbar hos mig.
  Jag har aldrig träffat henne IRL utan min kunskap är baserad på vad jag läst och hört.
  Faktum är att jag aldrig sett eller hört något positivt om Pingis.
  Till skillnad från Bella verkar inte Pingis ha några fans över huvud taget.
  Bella har i alla fall en tapper skara sk styrkekramsmongos som ständigt peppar henne.
  Pingis behöver förmodligen inga sådana. Hon ger alltid intryck av att vara osårbar, perfekt och självgod.

  Svara

   Absolut, tror hon är iskall. Om inte med tanke på vad hon röstade på senast och hur hon är beskriven som chef. Hua!!!

   Svara

    Vad röstade hon på?

    Svara

  Humor är när folk i allmänhet hänvisar till sin källsortering när det hävdar de agerar proaktivt för miljön.

  Källsortering är idag en SJÄLVKLARHET att alla SKA göra, det är andra åtgärder nu som krävs när vi talar om vad en enskild person kan göra

  Att minimera mängden av det som återvinns genom att köpa hållbart, ärva osv.

  Svara

   Eller hur, det är lite som att säga ”Jag brukar stänga av vattnet när jag inte duschar för jag värnar om miljön”.

   Svara

    Ja den logiken alltså! Tänk vad mycket man har låtit bli att göra idag, inte borrat efter olja till exempel. Det har jag faktiskt aldrig gjort. Undrar hur många pluspoäng jag får då!

    Svara

   Då borde kanske alla föreningar och hyresvärdar förbereda för det också?

   I min förening finns endast miljöhus med behållare för elavfall, glas och papper. I min kompis förening finns inte ens det utan bara vanliga sopnedkast. De har alltså inte ens någonstans att kasta glas. Och i hennes hus bor väldigt mycket gamlingar (många med rullator eller käpp) som inte heller har bil och man kan inte begära att de ska klara att frakta sina sopor till närmaste återvinningsstation som inte heller finns på gångavstånd.

   Medan en annan kompis som var här på middag nyligen berättade att i hennes bostadsrättsförening har man sedan förra våren börjat sortera matavfall för sig, i sådana där bruna papperspåsar och som slängs i en separat brun soptunna ute på gården. De har också behållare för plast i sin miljöstuga.

   Alla dessa tre exempel är inom samma kommun. Så det verkar vara väldigt olika, även inom den egna kommunen.

   Svara

   Jag källsorterar inte 😬

   Svara

  Blondinbellas ex hajen gör parodi på cissi wallin på sin twitter, klassisk kvinnohatare

  Svara

   Tycker han verkar rätt normal 🙂 Cissi däremot… mon dieu

   Svara

   lol

   Svara

   Var ser du det? Gör han ju inte. Han verkar riktigt obehaglig, knappast normal. Verkar som att han vill bli känd också, han söker uppmärksamhet. Han håller på och skriver på olika kändisars konton, så pinsamt. Borde han inte skämmas och inte vilja synas istället. Pinsamt att Läckberg och Margaux följer honom.

   Svara

  Förresten vad gör ni för AKTIVT agerande för miljön?

  Med aktivt menar jag t ex INTE att som jag, inte äga en bil, för jag behöver ingen bil och har alltså inte valt bort bil för miljöns skull.

  Mitt aktiva agerande är att FÖRSÖKA handla mer hållbart och färre produkter samt äta mer baljväxter t ex som har bra miljöavtryck.

  Jag skriver försöker för jag är URKASS

  Svara

   Jag är verkligen URKASS, älskar ett fynd och skänker vidare det jag inte använder mig av och rättfärdigar inköpet för mej själv på så vis. Att någon annan använder det ju….

   Tror jag har svårt att lägga pengar på böttr e kvalitet för det är liksom dyrare, och jag har aldrig haft det direkt fett.

   Ska bli bättre på att
   – handla vad jag behöver inte vad jag vill ha 😭
   – handla begagnat om det går
   – om inte, handla bättre kvalitet

   Svara

   – Åker kollektivt (bor centralt i storstad), hyr bara bil när jag ska hem till Skåne
   – Försöker i första hand kika på tradera/ sellpy om jag behöver något nytt i klädesväg (utom underkläder för de köper jag nytt, gärna på ex. Lindex där de håller länge och har lite ekotänk kring bomull). Shoppar inte nya saker spontant, köper hellre ett dyrt plagg som håller länge än flera billiga pga något är trendigt.
   – Äter inte kött, äter bara fisk och skaldjur på restaurang (och då inte typ jätteräkor)
   – Försöker inte att använda rengöringsprodukter på varken mig själv eller hemmet som är dåliga för miljön (och kommer ut i vattnet)
   – Slänger sällan mat, och går i regel först till ”kort datum” korgen i mataffären för att bygga min middag/ veckohandling
   – Återvinner alla förpackningar i hemmet (bor i lgh och samlar allt i stor påse som jag eller sambon sorterar i soprummet sedan, så inget sånt fancy sorteringssystem som i villa)

   Svara

    Applåder.

    Svara

    Skriv en bok!
    Vem läser lååånga inlägg 😮😮😮

    Svara

     Jag gjorde

     Svara

   Svar: ingenting.
   Eller jo… jag källsorterar glas, batterier och papper och pant.
   Men det är allt.

   Jag äter kött, åker bil, flyger och shoppar mycket. Duschar i evigheter, kör halvtomma tvättmaskiner och använder sköljmedel. Det jag däremot aldrig gör är att skräpa ner i naturen eller köpa billigt skräp. Jag köper uteslutande svindyrt svenskt finkött och ägg från höns som är frigående utomhus.

   Jag vet att jag är mer urkass än vad du är, men tycker hela miljöhysterin är så snedvriden. I mitt bostadsområde kastas inget skräp utomhus men åk ut till typ Järva och kolla ”sophanteringen” där. Där snackar vi att miljökämparna kan få heltidsjobb med att försöka lära ut vilka sugrör man bör använda medan de vadar fram i soporna folk kastar där de går och står…

   Svara

    Oj, du verkar pinsamt dåligt insatt i klimatfrågan! Du fattar inte att flyg, bilåkning, kött och shopping leder till utsläpp av växthusgaser som värmer upp planeten. Att slänga en gammal tidning i ett dike eller slänga en soppåse på stranden är inte trevligt men knappast något som dödar planeten.
    Du verkar tycka att du på något vis är bättre än folk ifrån Järva men du verkar hopplöst korkad tyvärr.

    Svara

     På tal om varmare planet. Hörde på nyheterna i morse att medeltemperaturen i Australien ökade med en och en halv (1,5) grad förra året.

     Svara

     Din åsikt påverkar mig faktiskt inte alls. Jag kommer att flyga, åka bil, äta kött och shoppa så länge det är lagligt och finns tillgängligt. Anser nämligen inte att ansvaret ligger på konsumenten.

     Var och en gör som den vill och jag moralpredikar inte heller över andras livsval.

     Svara

     Fler än någonsin har ett andra boende utomlands och pendlar emellan Sverige och t ex Marbella. Många av våra vänner har hus eller lägenheter i Spanien och vi har själva långt gångna planer att köpa ett boende där för att kunna flyga mellan länderna för att det funkar att kombinera med jobb m.m.

     I Marbella hittar man allt från svenska advokater, mäklare till hantverkare och kiropraktorer just för att så många svenskar befinner sig där delar av året. Rent krasst kan man säga att för varje svensk som avstår flyg här hemma så är det någon annan som köper bostad där i syfte att pendla…

     Svara

   Tvingade min partner att vi åker på weekend till Köpenhamn med tåg för att fira vår femårsdag istället för att flyga, återanvänder plastpåsar tex bröd kommer i, köpt smålådor att lägga saker i istället för plastpåsar, försöker äta korngryn, mathavre, matvete etc istället för ris och quinoa. Är vegeterian, går och kollar på min lokala myrornas efter dekorationsgrejer jag är ute efter istället för att beställa hem något nytt. Ger ofta bort hemmagjorda presenter som är ätbara eller tillverkade av begagnade föremål, försöker dekorera med naturmaterial jag kan plocka i skogen när jag vill ha extra dekoration, handlar generellt mycket begagnat, köper aldrig ny elektronik, lagar kläder (!).

   Svara

   Jag åker motorcykel istället för bil
   Spontanhandlar aldrig
   Köper kläder med bättre kvalitet av bättre material
   Äter 100% växtbaserat
   Använder hud och hårvård med så mycket naturligt innehåll som möjligt
   Tvättar kläder med hjälp av ånga.
   Rengör också väldigt mycket i hemmet med en ångmaskin
   Har egentligen 0% matsvinn
   Bostadsrättsföreningen har en kompost, så där hamnar det mesta av matavfallet.
   Sopsorterar
   När jag kör bil kör jag alltid så bränslesnålt som möjligt
   Av alla vitvaror och hushållsapparater jag har är 90% av energiklassen A++, ingen är under A.
   Använder lågenergilampor
   Har en låg innetemperatur
   Har snålspolande kranar och duschar egentligen aldrig varmt
   Använder vattenkokare för att koka upp vatten
   Det är bara routern som är på hela tiden. Allt annat bryts strömmen på helt och hållet (förutom kyl/frys och mikro)
   Dammsuger regelbundet bakom kyl/frys
   Min farmor lärde mig att ett oanvänt rum är ett släkt rum och det håller jag på.
   Äter så närproducerat som möjligt
   Köper miljö och krav-märkt
   Dricker kranvatten
   Köper saker med så lite förpackning som möjligt
   Använder tygpåsar istället för plastpåsar till frukt/grönsaker och liknande
   Köper aldrig mataffärens plastpåsar utan använder ryggsäck/dramat/tygkasse istället
   Lämnar gamla mediciner till apoteket
   Lämnar batterier till batteriholkar
   Lämnar kemikalier som farligt avfall och spolar aldrig ner det i avloppet
   Överdoserar inte tvätt och diskmedel

   Svara

   Forskar om hur politiska styrmedel ska designas för att främja energieffektiv industri. Det är väl det viktigaste av mina aktiva val.

   Svara

   – Konsumerar inget nyproducerat, varken kläder, skor eller möbler, men förbrukningsvaror såklart
   -köper hudvård och schampoo som är producerade i Sverige
   – äter vegansk
   – använder aldrig engångsprodukter
   – mitt barn använder tygblöjor
   – jag gör egen sminkbottagning och använder återanvändningsbara bomullsrondeller
   -menskopp

   Har säkert glömt nåt…Jag upplever att om man börjar med en sak så följer mycket annat av sig själv. Men det är ju toppen att börja med att minska sin köttkonsumtion t.ex. 😊

   Svara

   Tack alla som svarade om hur ni gör!
   Ifall ni läser här så sent.
   Puss å Kräm

   Svara

    ♥️

    Svara

   Använder torktumlarens vatten till att vattna blommor och tvättar wettextrasor och disksvampar. Diskar diskborste och vaskrensaren i diskmaskinen. Använder olivolja som sminkbottagning och använder ansiktshanddukar istället för bomullsrondeller.

   Men då har jag diskmaskin, torktumlare och tvättmaskin hemma så ja, haha inte så miljövänligt. Men det är ju alltid nåt va.

   Svara

  Vi alla gör misstag ibland. Dessutom ser det ut som att hon köpt drinken och då kanske hon bara fick ett sugrör utan att få välja?

  Svara

  Pingis bör granskas mycket mer. Hon är mästare på att lägga ut smygreklam på stories.

  Svara

   Ja, hon har mycket smygreklam – särskilt nu när hon har blivit förälder.
   11,8 tusen följare så hon är väl en lite större mikro-influencer.
   Undrar om hon har betalda samarbeten eller om hon är nöjd endast med grejor hon får?
   Hur som helst, det ska bli skatt för värdet av grejorna om de utgör ersättning för reklamen.

   Svara

  Okay vänner, ni måste se ”Ekonomiskola med Isabella och Pingis”. Sök på yt. Blir som en humorsketch mot bakgrund av det som nyligen uppdagats.

  Svara

  – Konsumerar inget nyproducerat, varken kläder, skor eller möbler, men förbrukningsvaror såklart
  -köper hudvård och schampoo som är producerade i Sverige
  – äter vegansk
  – använder aldrig engångsprodukter
  – mitt barn använder tygblöjor
  – jag gör egen sminkbottagning och använder återanvändningsbara bomullsrondeller
  -menskopp

  Har säkert glömt nåt…Jag upplever att om man börjar med en sak så följer mycket annat av sig själv. Men det är ju toppen att börja med att minska sin köttkonsumtion t.ex. 😊

  Svara

  Ja det är välidigt intressant att plocka svamp i skogen. Du kan hitta sophögar med majotuber från 1968

  Svara

  Ja alla ni pk människor som blir hysteriska över ett sugrör i plast. Säg en dag på ett år ert liv inte innehåller nån form sv plast!

  Svara

  Läser att väldigt många här är stolta över deras bidrag till miljön. Men har ni någonsin läst rapporterna om vad som händer med allt som ni källsorterar?

  Enligt rapporter från Naturvårdsverket och en specialgranskning av Ekot så återvinns endast 10% av all plats som hushållen källsorterar (!!) resten bränns upp. På den stora återvinningscentralen i min kommun står det tom på skylten för containern för ”Plast och Textil”: Till förbränning.

  Slutsats: det spelar ingen roll om ni slänger plasten i brännbart eller i containern för plast, skiten bränns upp ändå.

  Svara

  With more people out and about during the summer months, Buy Cheap Mobile Traffic to catch them right where they are at. One of your best prospects might be on vacation standing in a three hour line at Disney right now waiting to ride a rollercoaster and is killing time getting a jump on their business goals trying to find YOU! All Targeted Mobile Traffic comes from iOS and Android devices. You can even target a category!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.