Trovärdigt samarbete?

Jag antar att Lovisa ”Lojsan” Wallin övergivit sin gamla samarbetspartner ”Natural Cycles” trots hennes ord om att ”jag kommer fortsätta använda Natural Cycles trots att de är anmälda” (till Läkemedelsverket).
Nu är det företaget Bayer Sweden som gäller och man kan ju undra om hennes senaste baby bump är resultatet av detta samarbete då den förra tillskrevs ”Natural Cycles”.
I den sista rutan här ovan från så skriver hon att ”hon fortfarande inte har ett preventivmedel som fungerar bra för henne under en längre period” vilket är en hyfsad sågning till den förra samarbetspartnern trots att det knappast behövs.
Existensen av hennes son på dryga året säger det tydligt nog..

Men frågan är – hur ska man kunna lita på hennes samarbete och rekommendationer?
Hon lovprisade ju Natural Cycles och höjde det till skyarna, samtidigt som hon blev gravid medan hon använde det.
Har hon använt ett preventivmedel medan hon blev gravid med barn nummer 2? Om hon säger nej, kan man lita på det?
Och varför gör hon ett samarbete för preventivmedel nu? Hon är gravid och använder uppenbarligen inget nu och de hon marknadsfört har så att säga…inte fungerat.
Eller ska hon bara marknadsföra olika preventivmedel utan att själv använda dem? Det skulle i så fall vara det mest trovärdiga i nuläget.

Trovärdighet hög? Eller låg? 
Vad tycker ni?

Tack för tips!

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns väl ingenting som är trovärdigt med influensers och samarbeten.

  Svara

   +1. Kan verkligen inte komma på ngn som jag skulle lita på. Kanske egoina. I övrigt ingen.

   Svara

    Blir lite tröttsamt när jag ser kommentarerna nedan om ”allt för cash/de vill bara tjäna pengar.”

    Ja väl… klart de vill, precis som oss alla andra.

    Inte går vi (majoriteten) till jobbet för att endast klara de absolut nödvändigaste räkningarna. Vi går OCKSÅ till jobbet och jobbar på grund av pengar. Sedan jobber vi gärna heltid för att få de där extra cashen att hitta på något roligt eller köpa något fint. Inte sjutsingen (drar nu alla över en kam så visst finns det väl något undantag) jobbar vi för att endast överleva månaden och så. Tänker man efter slavar vi alla för att få pengar på jobb vi alla kanske inte helt till 10000 står bakom, eller byter de där timmarna på jobbet mot en fulltidslön än att gå hem tidigare till familjen för att hellre kunna ge dem en extra dyr leksak/telefon, resa, bättre hem, whatever.

    Men det verkar vara en genomgående trend att just skjuta på influencers att de ”bara vill ha pengar” mer och mer. Jag menar hallå, vilken svensk åtminstone vill inte det? Influencers beter sig precis som oss men på en större grad.

    Dessutom verkar det lika trendigt att uttrycka att de med MER pengar ska bidra till fattigare länder. Anser att är man inte villig själv att avstå en ny iphone/bättre hus/bättre bil/resa etc för att skänka en slant så vore det motsägelsefullt att påtrycka andra detta. Det är alltid lätt när man ber andra om att göra uppoffringar liksom.

    Svara

    Trovärdigheten tappas så fort någon fått någon slags ersättning för att påstå något. Oavsett om de heter Egoina eller något annat.

    Svara

   Håller med. Det känns som att detta samarbete ska förkläs till att ”Det handlar ju om att öka kunskapen, sååå viktigt!” men när jag gick in och läste kring Bayers rådgivning om preventivmedel användes ”avbrutet samlag” och ”naturlig familjebildning” som exempel på detta. Jag skulle säga att det är högst oansvarigt och med brist på kunskap att placera de metoderna som preventivmedel, oavsett hur väl det fungerar för andra i praktiken. Tonåringar utan konsekvenstänk som är lätta att manipulera ska inte användas som målgrupp för den här typen av varor utan att få vägledning med rätt kunskap, förslagsvis från skolan, vården eller ungdomsmottagning.

   Svara

   Alltså jag tycker verkligen att du Camilla borde följa Ellinor Löfgren (främst på Insta!). Hon har så otroligt kloka resonemang kring sina samarbeten och känns verkligen genomgenuin. Det är kanske inte världens roligaste att granska för granskningens skull men hon lägger ofta upp väldigt viktiga saker på sin instastory och är enligt mig ett exempel att lufta fram hur samarbeten SKA se ut (hon lägger ner väldigt mycket tid på dem känns det som)

   Svara

    Varför uppmana Camilla att följa någon?

    Är hon intresserad av att se hur Ellinor sköter samarbeten så är det väl bara att titta in på hennes öppna Instagram och sedan är det klart. Dessutom ligger det väl i Camillas intresse att följa dem som INTE sköter samarbeten på rätt sätt?

    Svara

     Haha om du läser vad jag skriver så skriver jag ”jag tycker”. Det är ingen uppmaning, då hade jag skrivit ”du måste” eller något liknande. Camilla bestämmer såklart själv vad hon ska skriva om. Var snarare ett tips.
     Apropå att hon är tråkig, jag som älskar inredning, har samma stil osv tycker hon är intressant. Vill man läsa om galna upptåg och tramsigt provocerande är hon nog tråkig men då är det väl bara att hålla sig till Jocke och Jonna och Isabella L men nu var det ju inte direkt hennes innehåll jag tipsade om i min kommentar utan hennes samarbeten/funderingar till samarbeten osv.

     Svara

    Nej, Ellinor är skittråkig!

    Svara

    Hon som satt och grät på sin story ang hur hemskt allt är med pstavar, barnmorskor, preventivmedel etc etc. Nästa dag visade det sig att även hon har ett samarbete med Bayer..? Hon är duktig på det hon gör men föredrar nästan hellre influensers som kör öppna kort. Inte engagera folk känslomässigt för att sedan presentera ett samarbete/annonsplats.

    Svara

     Vet inte om hon haft samarbete med Bayer? Kollade både Insta och bloggen men hittade ingenting om det. Kan ju såklart legat på storyn. Förövrigt vet jag ingenting om Bayer så kan inte riktigt uttala mig.

     Svara

    Gillar Ellinor, men blev förvånad när hon började göra reklam för tandblekningar. Ok, gammalt avsnitt men hon var väldigt tydlig i podden ”We are influencers” att hon aldrig skulle tipsa om just det för att det är emot hennes värderingar. ”Hon ville inte tjäna pengar på att folk mår dåligt”

    Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Tycker nästan det är mer pinsamt hur hon på riktigt gör ett sånt samarbete. Det är ju som att hon skämmer ut sig själv då trovärdigheten är noll. Men man gör väl allt för pengar antar jag.

  Svara

  Gillar man att leka med andras liv så gör man väl det. Själv tycker jag att man är en äcklig person om man beter sig så.

  Lyssna inte på influencers. Dom bryr sig inte om dig, dom bryr sig bara om sin egen plånbok.

  Detta borde ingå i skolundervisningen nu för tiden. Vi fick iallafall lära oss om dåtidens reklam.

  Svara

  Tror inte ett skit på vad influencer gör reklam för… Allt för cash…

  Jag har gått på reklamniten en gång tack vare Blondinbella..
  Hon promotade blått ljus för acne och de var ju såååååååå bra…. Jo tjena.. Kosta mig tusenlappar och acnen var kvar…

  Oj.. Blåa ljuset kanske inte var så bra för Blondinbella gick ju på Isotretinoin sedan… 🙄

  Svara

  Mitt användande av natural cycles har resulterat i en liten dotter som beräknas komma om ca 7 veckor. Då följde jag ändå instruktionerna slaviskt, dvs noll sex på röda dagar. Jaja, sånt är livet! Tur att jag gillar barn 😉

  Svara

   Det där tror jag verkligen noll på. Alltid kommentarer här som hävdar att de blev gravida med Natural Cycles och ingen verkar veta hur det fungerar egentligen. Jag har använt NC i 5 år och blivit gravid en gång pga fyllesex på röd dag, men eftersom jag då med en gång via NC kunde upptäcka att jag var gravid så blev det en smidig medicinsk abort i vecka 6.

   Svara

    Ja men om NC fungerat för just dig i 5 år måste det ju fungera för alla andra också! 🙄

    Svara

     NC är ett preventivmedel som kräver engagemang och vilja, och jag är väldigt kritisk till hur NC har rekryterat influencers för att göra reklam utan att utbilda dem eller ta reda på om de faktiskt är bra representanter. Jag är bara lite trött på den här bloggens totalsågning av NC som produkt pga deras misslyckade marknadsföring. Jag jobbar inte för NC, men det har gjort en sådan stor skillnad i mitt välbefinnande att sluta med p-piller och även med hormonspiral. Det här blogginlägget känns lite trist för att det faktiskt behövs en ökad diskussion kring preventivmedel av alla sorter så att kvinnor kan hitta det som funkar för dem. Synd att företagen väljer såna stolpskott som Lojsan till detta.

     Svara

      Problemet är ju att det gjorts reklam för NC som ngt slags perfekt preventivmedel. Det är ju en fertilitetsmonitor och inget medel i sig, du tar ju inget för att förhindra graviditet heller. Fattar att många vill kunna köra på det om man mått dåligt av hormoner men då måste man ju förstå den underliggande mekanismen till att bli gravid- och att med NC får du vara beredd på att appen inte kan garantera dig lika stor säkerhet då den avgörs av användaren och andra faktorer! Blir trött på den här anti hormonhysterin, att det skulle vara farligt eller onaturligt att ta hormoner men samtidigt vill man som kvinna ha ett jättesäkert skydd. Liksom det går inte ihop? Marknadsföringen har varit oansvarig där, lurat folk att tro att det är ngt det inte är.

      Svara

       Det är ju dock lite liknande med kondom, att det ställer höga krav på användaren. Kondom brukar av oklar orsak hyllas som preventivmedel (alltså typ här och på internet, inte av barnmorskor) trots att det har rätt dåligt pearl index för faktisk användning.

       Använder själv kondom i min relation och är nöjd med det men just den här biten upplever jag ibland blir lite onyanserad. Kondom är toppen för att det skyddar mot könssjukdomar men som preventivmetod är det lite som NC, dvs kräver att användaren är noggran och brukar i praktiken leda till rätt mycket graviditeter.

       (Sen är ju NC en annan sak eftersom de marknadsför sig en massa)

       Svara

        Kondom hyllas väl främst för att kondomanvändning minskar risken för könssjukdomar, till skillnad från alla andra preventivmedel.

        Svara

         Ja plus att det väl är det enda sättet för män att vara säker på att skydd används. Vill män ta ansvar så är det kondom.

         Svara

         Ja alltså det skrev jag ju också. Men rätt många brukar skriva ”vad är det för fel på kondom?” När man t ex pratar om NC. Vilket är lite skevt förnkondommör inte särskilt mycket bättre än NC mot graviditet.

         Jag tror att eftersom kondom är så bra (mot könssjukdomar) så blandar man ibland ihop det med att det skulle vara bra som preventivmedel också. Vilket det inte är. Om man inte är väldigt diciplinerad och noggrann, men även då finns det ju betydligt säkrare metoder.

         Svara

          Om konfom och NC är lika (o)säkra är det väl bra att jämföra just de två?

          Svara

        En annan fördel med kondom är att du inte behöver göra något mer än att köpa det och att använda det när det är dags för sex. Behövs inte läkar-/barnmorskebesök, att ta vissa tider, ständigt ha något i kroppen, osv.

        Svara

      +1!
      Körde en tidig variant av p-dator – med succé = 0 gravid – i sju-åtta år.

      Efter att en flera år lång depression som ung upphörde ca samma dag som jag slutade med p-piller bestämde jag mig för att aldrig mer sabba kroppen med hormonskit. (Blev fö gravid på p-piller en gång, trots slaviskt följda instruktioner..)

      Tycker också att denna diskussion är väldigt ensidig.

      Kör nu med bästa preventionen någonsin: steriliserad man!
      Inga klockslag som ska följas, inga dagar att räkna och framför allt: ingen skit in i min kropp!

      Svara

       Du är medveten om att hormoner finns naturligt i din kropp?

       Svara

        Ja hormoner finns naturligt i kroppen! Men p-piller tillsätter ju mer hormoner än kroppens egna naturliga nivå, vilket gör att hormonbalansen rubbas och orsakar alla olika biverkningar och symptom som så många upplever!

        Svara

         Och många mår bra av dem.

         Svara

          Jag själv mådde väldigt bra sv p-piller men har full förståelse för de som inte gör det och då är det ju perfekt att det finns alternativ. Så kan vi som vill proppa i oss extra hormoner och de som inte vill slipper. Härligt va?! 🙂

          Svara

           Ja men jag tycker inte att influencers ska marknadsföra preventivmedel alls. Hormoner eller inte.

          Glöm inte att p-piller ger ökad risk för bröstcancer och bröstcancer är den cansersort kvinnor mest drabbas av! Om kvinnor inte åt p-piller hur många kvinnor hade sluppit få bröstcancer?!

          Svara

        Ja, precis – hormoner finns naturligt i min kropp!
        Just därför undviker jag hormonstörande p-piller!

        Svara

         P-piller innehåller inga riktiga hormoner utan syntetiska så tycker kanske du behöver läsa på. Det är ett hormonstörande preventivmedel som stör den naturliga hormonnivån och hämmar ägglossning. Skulle säga att det är väldigt annorlunda 🙂 Kroppen blir därför mer eller mindre onaturlig när man använder dessa preventivmedel, eftersom man varken har ägglossning eller riktig mens (blödningen man får vid användande av t.ex p-piller är INTE riktig mens!

         Svara

          Oj, vilka faktafel!

          Svara

          P-piller tar inte bort ägglossningen!

          Svara

          Läste du ens inlägget du svarar på?

          Svara

        Hormoner finns naturligt i kroppen ja, men p-piller innehåller allt som oftast syntetiska hormoner vilket inte finns naturligt i kroppen.
        Dessutom är balansen mellan hormonerna extremt viktig för välbefinnandet. Tar du p-piller riskerar du att rubba den balansen

        Svara

       Bra där, steriliserad man!
       Sen när man vill ha barn är det bara att ta en man som inte är steriliserad.

       Svara

        Vadå ”sen när man vill ha barn”?

        Svara

        Vi har de barn vi ska ha, men ja – så säger han också:
        ”vill du ha fler får du hitta nån annan att göra dem med!”

        Män som tar ansvar för sin fertilitet = sexigt!

        Svara

        Ja.. Vill den ena verkligen ha barn och den andra säger absolut nej, då får man överväga att träffa någon annan att skaffa barn med. Vad skulle vara alternativet?

        Svara

        (Anonym 10:28):
        Väldigt konstigt tänkt.
        Rationellt och kylskåpskallt.

        Svara

      Engagemang, vilja och ingen fylla

      Svara

    Vi vet av erfarenhet att Natural Cycles bevakar sociala medier och är snabba att agera om det kommer kritik.
    Så vi har all anledning att vara lika skeptiska mot negativa som positiva utsagor om NC.

    Svara

    Du behöver såklart inte tro mig men jag hade ju varit en ganska konstig människa om jag satt och hittade på historier i bloggbevaknings kommentarsfält. NC fungerade perfekt för mig med – i tre år! Tre år och fyra månader in blev jag gravid. Kram från mig och magen!

    Svara

     Kram tillbaka! Ber om ursäkt – det har varit så mycket hitte-på om NC tidigare här i kommentarsfältet från folk som uppenbarligen inte har testat. Lycka till med magen (har 4 underbara barn själv).

     Svara

     men efter 3 år och 4 månader, var graviditeten planerad då? eller var det oplanerat? om det var oplanerat så har ju NC inte fungerat perfekt…. jag tycker NC är ett fantastiskt hjälpmedel till den som VILL bli gravid när man ställer om den från preventiv till att man försöker så gör den det mycket lättare att pricka rätt med ägglossning osv.

     Svara

    Jag tror att NC funkar som preventivmedel men det är tydligt att det inte är lämpligt för alla. Det krävs mycket kunskap snarare än att lita blint på appen. Så korrigerar väl mitt påstående till att temperaturmetoden fungerar. Sen fattar jag inte varför pessar inte är mer vanligt förekommande? Kombinera det med tempmetoden 👍

    Svara

     Pessar var helt OK under en fas i mitt liv men jag tyckte att slidfloran blev obalanserad av det spermiedödande medlet, jag fick svamp flera gånger och tröttnade därför på användningen. Har du något tips på sort?

     Svara

      Brukade inte använda det 😱. Körde pessar och avbrutet. Trodde den där gelén skulle vara bra för miljön där nere?

      Svara

      Contragel eller cayagel funkar jättebra för mig iaf!!

      Svara

     Ja, NC kan ju vara i särklass det bästa för vissa personer, kanske det enda som funkar för någon, kanske det minst dåliga för en annan. Men man måste ju sätta sig in i det och verkligen fundera om det passar en själv, jämföra mot andra metoder. Bra att det informeras om att det finns som alternativ, mindre bra när influencers klankar ner på andra preventivmedel (”läskiga hormoner” som ändå kan vara det optimala för vissa) eller hetsar till köp (köp NU och få en gratismånad och gratis termometer!!). I början använde de sig inte ens av pearl index som är det vedertagna sättet att jämföra preventivmedel, som gjort för att förvilla, men nu är iallafall det fixat – folk måste kunna göra en övervägning baserad på rätt fakta. Det är ändå allvarliga grejer det handlar om, inte ett läppglans liksom.

     Svara

    Är du säker på att det var just då du blev gravid 🤔

    Svara

     Måste tillägga att jag tycker det är jättebra att nc finns!

     Svara

     Vadå är du säker? Hon är nog rätt säker på när han blev gravid gissar jag på då man går på flera ultraljud osv

     Svara

    Jag har använt NC i två omgångar för att bli gravid. Trots nitisk temperaturmätning, noteringar om minsta förkyldning, sen träning eller liknande har jag båda gångerna blivit gravid 10 dagar fel i förhållande till när de menar att jag har haft ÄL. De har också ändrat ÄL i efterhand för mig och således ändrat röda och gröna dagar när de redan har passerat.

    Mig gjorde det ingenting eftersom graviditet var målet och detta bara var ”för kul” för att kunna mäta, men trots månader av användning har den aldrig kunnat pricka rätt, trots att jag alltid haft lika lång cykel, och tagit ägglossningstest.

    Kul det funkar för dig, men lite trångsynt att skriva att alla som blivit gravida ändå ”indirekt ljuger” (min tolkning av det du sa, inte dina ord). Alla är olika. Trevlig helg!

    Svara

     Det där har hänt mig med då jag försökte bli gravid. Dagen då appen signalerade ägglossning ändrades med flera dagar frammåt i efterhand. Blev ej gravid eftersom jag missade den riktiga ägglossningen.

     Svara

    Smidig abort🤦‍♀️

    Svara

     Smidig ursäkt snarare.

     Svara

   läser man det finstilta om hur NC ska användas så är det nästan omöjligt att använda den på rätt sätt. du måste sova ett visst antal timmar, inte sova dåligt, inte resa till andra tidszoner, inte vakna på natten, inte gå upp och kissa på natten, inte ha små barn som kanske stör din sömn osv… finns det någon som varje varje varje natt sover exakt samma antal timmar och alltid kommer ihåg att ta tempen innan man rest sig ur sängen?

   Svara

    Räcker att du har en liiiten infektion i kroppen (som är så liten att du inte märker av den) för att det ska fucka upp.

    Svara

  Jag tror vi får se influencers som en blandning av lajv (eller kanske snarare larv) och stand up comedy.

  Svara

  Är det bara jag som helt ärligt bara skrollar vidare så fort jag ser ett samarbete? När typ Paula, Gabriella, Forni eller vem som helst lägger upp ett renodlat samarbete så skrollar jag vidare direkt alternativt slutar läsa genast när jag upptäcker att det är det.

  Det är ju liksom ingen idé att läsa? Man vet ju att varenda ord bara handlar om att sälja på oss saker dom endast rekommenderar för att dom får pengar för det. Sen spelar det igen roll hur många gånger dom skriver ”jag gör bara samarbeten med företag jag gillar” för det är ju oftast INTE så? Visar det sig sen. När vet man att det är genuint liksom? Herregud man är väl inte blåst heller.

  Svara

   Exakt så gör jag också.

   Svara

   För att jag ska engagera mig och klicka måste det vara en väldigt unik kampanj och en bra produkt. Dåliga samarbeten som hundratals andra influencers gör (typ Anyfin, NC, DW och liknande klickar jag bara bort). Noll trovärdighet där. Speciellt när flunsan i fråga sitter i sin trappa eller står i köket med dåligt ljud och lovordar skitprodukter (samma miljö och samma tonläge oavsett vilken produkt som marknadsförs).

   Svara

   Så gör jag med 🙂 har t.o.m slutat följa influencers och liknande på Instagram. Orkar inte med alla samarbeten i flödet :/ ex: Helen Thorsgården är min favorit på Youtube men där är det enkelt att hoppa fram några minuter när reklamen börjar. På Instagram lägger hon upp reklam i tid och otid, så då kändes det bättre att avfölja helt på just den kanalen. Detsamma gäller Sandra Beijer. I hennes blogg scrollar jag förbi reklamen fort. Men har valt att inte följa henne på Instagram. Känns som att det är något med just Instagram som reklam-kanal som är mer märkligt. Kan inte förklara varför.

   Svara

  Tycker det är på tiden att sluta tro på tomten. Att det görs reklam uteslutande för att tjäna pengar borde väl alla över 5 år begripa?

  Svara

   Tyvärr är det inte så, och därför är det viktigt att fortsätta lyfta fram sådant här.

   Svara

  Hon sa i podden måndagsvibe att barn nummer 2 INTE var planerad. De ville ha barn efter sommaren 2020, så hon funderade på abort.

  Svara

   Kul för barnet att få veta det när det blir lite större.

   Svara

    Det innebär ju att dom behöll barnet trots allt, det är väl en kärleksförklaring om något.

    Svara

    Du är nog duktigt naiv om du tror att alla barn är planerade. Ett oplanerat barn är inte mindre älskat. Hade det inte varit välkommet hade det mest troligt blivit en abort.

    Svara

     Jag har hört att 40% av alla graviditer är oplanerade, men jag vet inte om det stämmer.

     Svara

      1 av 25 barn tillkommer av otrohet som aldrig blir känd.
      Barnet lever med ”fel” pappa och denne är ovetande.

      Svara

    Jag vet att jag var ”en olycka” och har aldrig mått dåligt över det. 🙂 Mina föräldrar älskade mig precis lika mycket som mitt syskon (som iofs också var oplanerad hmm)… 😉

    Svara

  Lojsan skrev till och med att han inte var planerad..

  Svara

  Sedan tänker jag också att reklam är reklam. Vi tror inte att de medverkande i tv-reklamer står bakom produkterna, så varför skulle vi tro det om influerare?

  Svara

   Det är ju inte alls samma sak. Hela grejen med influencer marketing är att influencern gör reklam som sig själv och helst ska folk tro att det är som när en kompis säger ”du borde testa det här, sååå bra!”. Om en okänd skådis gör reklam för något på tv är ju den personen inte avsändare av reklamen. Alltså finns ingen anledning att tro att den personen öht tycker något om produkten.

   Svara

    Men om Zlatan, Henke Lundqvist, Pernilla Wahlgren, Leila Lindholm,… gör tevereklam, tror du då att de står bakom produkten och gör reklam för att tipsa andra eller att de gör det för att de får pengar för det?

    Svara

    Det VAR så, vid det här laget borde det vara ett vedertaget faktum att det inte är så. Verkar väl snarare vara konsumenterna som inte anpassat sig till branschen om det inte är så.

    Svara

  Så märkligt att göra reklam för ett preventivmedel när det uppenbarligen inte funkat, både NC och det hon nu gör samarbete för? Och varför skulle de (Bayer) välja en gravid person för att rekommendera ett av deras preventivmedel? Typ en antireklam känns det som 😂 Är de helt dumma eller vad försegår. Har noll trovärdighet till influenser reklam, det går in i ena örat och ut igenom andra..

  Svara

  Följer inte henne men fick direkt rysningar för hon kändes så fejk ”HEEEJ HÖRRNI!! Detta samarbete e SÅ FETTT”. Pannbiff 🤦‍♀️

  Kan dom bara sluta låtsas bry sig om att vissa kvinnors problem med preventivmedel är en feministisk fråga de typ brinner för. De bryr sig bara och tycker det är viktigt när de kan tjäna pengar på det. Tycker inte de ska göra reklam för preventivmedel oavsett – låt barnmorskorna hjälpa dig hitta rätt eller läkare om det är riktigt illa. Alternativt forum där massor med tjejer utan dolda agendor kan diskutera vilka preventivmedel fungerat för dem och inte.

  Svara

   Tycker också det är en sån konstig sak att göra samarbete för! Det är ju väldigt individuellt vad som funkar för den ena och den andra plus lämpligheten i ett preventivmedel avgörs bäst av kvinnan i samråd med medicinsk utb person som barnmorskor eller läkare!

   Svara

   Pannbiff 😂

   Svara

  Du har så taskig ton när du drar in Todd i detta. Han är 2, låt han vara i fred.

  Svara

  Bayer som tillverkade gift som användes i gaskammrarna i Tysklands koncentrationsläger och använde lägrets slavar som arbetskraft i fabrikerna.

  Svara

   Vad är din poäng med det? Tror du att de fortfarande tillverkar gift till gaskamrar eller vad? 😀

   Svara

    …poängen är kanske att det är intressant och kul med historia?

    Svara

     ”Kul historia det där med gaskamrarna!”

     Svara

      ”Kul med historia” och ”kul historia” är inte samma sak….

      Svara

   Och Sverige sålde granit till tyskarna.

   Svara

   Hugo Boss designade och sydde SS uniformer.
   Vad är din poäng? Eller menar du att tyska folket och dess företag bär på en kollektiv arvssynd?

   Svara

    Tyska folket och företag baserade i Tyskland är inte samma sak.

    Svara

     Bayer och Hugo Boss är Tyska företag som båda tjänade pengar på tyska krigsindustrin. Så ser nog att släktskapet är både tydligt och relevant.

     Svara

      Känner du mycket skuld som svensk över Bofors? Tycker du att det är rätt att döma svenska folket efter Bofors affärsidé? Tycker nog att företag representeras av de som driver företaget och besluten de tar, snarare än det land de verkar i.

      Svara

   Vänsterbliven much?

   Svara

   Heroin och senapsgas var också riktigt fina produkter… kanske inte bara Lojjsan som har låg trovärdighet i vad som är bäst för mig

   Svara

  Fast hon rekommenderade väl inget preventivmedel i klippen?! Så detta inlägg känns lite överdrivet och lågt att dra in en ettåring i de och även hennes nuvarande graviditet. Lämna alla barn utanför, alltid!

  Men ja, sen håller jag med om att göra reklam för mediciner/läkemedel och läkemedelsbolag känns ALLTID oseriöst!

  Svara

   Det gör hon ju?

   Svara

    vart när hur gör hon de då i detta klipp? Kollat två gånger och hör de aldrig! Hon ber flöjlarna ställa frågor som hon kan fråga läkemedelsföretaget sen!

    Svara

     Exakt, samarbetet är ju till för att följarna ska få ställa frågor till en barnmorska och helt enkelt lära sig mer om preventivmedel generellt. Vilket är ganska vettigt enligt min åsikt med tanke på hur många som inte har tillräcklig kunskap om preventivmedel.

     Svara

  Nu är jag verkligen inte insatt i Natural Cycles eller Lojsan, men kan inte NC användas för att bli gravid också? Så man ser de dagar då det är mest troligt att bli gravid på?

  Svara

   Ja vilket också var syftet med appen när den skapades.

   Svara

   Förstår inte det här med nc. Det är ju något som använts i alla tider. Min mormor använde sig av det för att räkna ut när minst risk att bli gravid. ( Funkade dock inte alltid) . Det är ju därför man uppfann nya bättre preventivmedel för att det inte funkade. Det enda det är bra för är att räkna ut NÄR du kan bli med barn.

   Svara

    Exakt!! Och alla ”jag blev inte gravid när jag använde nc i 2 år!!”…. Ja, jag fyllelåg med killar utan skydd från det att jag var 19 till 21 utan att bli gravid. Är en flaska explorer vodka ett preventivmedel då?

    Svara

  Aldrig kommenterat men, vilken konstig ton i inlägget ”hennes sons existens är ett bevis på detta”.. som att han var ett misstag av NC.
  Lyssna på hennes samarbete istället för du har ju missat poängen.
  / Frida

  Svara

  Men snälla lyssnade du ens på vad hon sa i storyn? Hon ska inte göra reklam för specifika preventivmedel utan det är ett samarbete för att öka förståelsen för olika typer av preventivmedel. Man ska få ställa frågor och förhoppningsvis bli lite klokare över varför vissa preventivmedel inte passat en sjäkv osv
  Sen hoppas väl Bayer att man ska vända sig till något av deras preventivmedel sen men det kommer ju inte vara reklam för ett specifikt?

  Svara

   Man bör alltid vara skeptisk till ”opartiska” samarbeten där den som står bakom det har något att vinna på det.

   Svara

    Tycker det är ganska självklart att de hoppas att de som tycker typ minipiller passar bäst sen i framtiden väljer just deras minipiller… ett exempel bara

    Svara

    Huvudsaken är ju att Camcam verkar tro att Lojsan ska försöka sälja in ett specifikt preventivmedel och typ säga ”omg passar så bra för mig testa ni också?!!”
    När det från början tydligt inte handlade om det. Utan att hjälpa till att hitta rätt i preventivmedelsdjungeln. Förstå varför man mådde dåligt av hormoner osv

    Svara

     Eller förstå hur hormoner kan hjälpa en att sluta må dåligt. Sluta sprid myten om att hormoner förstör liv. Ja, en del mår dåligt av hormoner, andra hjälps av det.

     Svara

      inte meningen att dra exempel bara åt ett av hållen. du har så rätt!

      Svara

   Såg nu att hon lagt upp på sin story och taggat dig om hur det ligger till också

   Svara

    Oavsett oansvarigt.

    Svara

  Tycker det mest sorgliga är hur ni inte lyssnar på vad hon säger, det handlar om att lyfta frågan om preventivmedel. Hon ber ju hennes följare att ta upp frågor, det önska jag att jag fick chans till när jag var yngre och skulle välja. Wow vad lättare allt skulle vara då, nu kan man själv gemensamt bidra till ens erfarenheter och sprida dem till folk som precis ska börja. Jag skulle vara jätteglad att få så många tips och reflektioner!! Ni fokuserar er så blint på en sak och dåååå jäklar ska ni skicka ut äcklig hat. Jag spyr på människor som håller på såhär!! Glömmer ni att hon också är människa som också har känslor?? Vem säger att ni har rätt att yttra er så grovt och äckligt om en person? Är ni så pass bättre? Det tvivlar jag på. Dessutom
  glömmer ni bort hur viktig hennes plattform är för unga tjejer. Jag tycker Lovisa är så vettig och hon om någon av alla influensers är helt ärlig. Hon säger vad hon tycker och tänker och är offentlig. Det är riktigt imponerade och så stort av henne att göra. Många av er skulle aldrig våga säga vad ni egentligen tycker speciellt om ni var så offentliga. Sedan så allt bullshit om NC, man är en människa och man har ett val?? Det är som all form av reklam. Det är inte som Lovisa tvingar någon att använda produkterna hon gör reklam för. Det är helt upp till en själv. Om man är vettig så tar man all reklam med en nypa salt. Om man överväger att köpa något, läs på och kolla andras erfarenheter, hur svårt ska det vara? Om du har instagram så tvivlar jag på att du inte vet hur man googlar saker.
  Om det är någon form av reklam som är dålig så är det ju om spel och casinon.
  Snälla rara sluta vara så hatiska och fokusera mer på era egna liv. Det är verkligen skrämmande hur folk kan bete sig på internet och hur mycket hat ni har inom er. Ta en funderare kring vad som är viktigast istället.

  Svara

   Frågor kring preventivmedel bör tas med utbildad vårdpersonal, inte med en influencer. Preventivmedel är ytterst individuellt och bör därför provas ut och anpassas just för individen. Herregud….

   Svara

    1. Vårdpersonal är inte det lättaste att få tag på, oftast får man en tid efter flera veckor. HERREGUD. Och jag förstår det, vårdpersonalen har så mycket att stå i och dem gör så mycket bra för oss. Så man kan absolut inte klandra dem för det, men därför kan det vara snabbt och smidigt med detta. Dessutom det dem på t.ex ungdomsmottagningen säger är att man ska testa på det absoluta vanligaste p-pillret och om inte det fungerar så går dem vidare till nästa osv. Det tar evigheter. Dessutom har du inte förstått att det är mer att folk ska bolla idéer, har aldrig påstått att detta ska ersätta en barnmorskas kunskap.
    2. Sjävklart, det är hur individuellt som helst. Jag har provat på nästan allt. Efter rekommendation av vänner så prövade jag på Qlaria (fungerat super i 3 år) som tydligen har passat dem flesta. Jag frågade varför ungdomsmottagningen inte tidigare rekommenderade dessa och det sa dem berodde på att dem gör det efter folk har prövat på massa olika preventivmedel. Dessutom fick jag ett preventivmedel av en barnmorska förut som var hemskt, tydligen när jag sökte runt och pratade med andra är det bland dem värsta som finns och det nämnde inte den barnmorskan något om. DÄRFÖR är det viktigt att diskutera och tipsa. Sen tror jag folk förstår att alla är uppbyggda olika och fungerar olika, så allt är inte passande bara för att det passar någon annan..

    Svara

    Men hon säger ju att frågorna följarna ställer ska besvaras av en barnmorska, sen ska hon bara förmedla svaren tillbaka till följarna…

    Svara

   Hej Lovisa

   Svara

    Tycker vanligtvis alla ”hej xxx” kommentarer känns krystade men i detta tillfälle är jag också 100% säker på att det är Lovisa som är ”T”.

    Svara

   Influncers är köpta reklampelare.
   Hittar du verkligen ingenstans att prata om sånt, i dagens digitala värld???

   Svara

   Dessutom det jag vill säga är att jag bara tycker det är sådan himla brist på karaktär när ni yttrar er så hatiskt.
   Jag tycker det är är jättebra att upplysa, sprida medvetenhet och kunskap om ämnen som dessa. Så länge det inte görs med personangrepp och med sådant hat. Jag tycker inte det är okej. God ton i allt.
   Sedan måste man förstå att alla kommer inte hålla med om vissa åsikter, man tycker olika och det är helt okej.
   Sluta bara trycka ned folk för att dem anser något annat, sluta trycka ned folk för att dem är influensers och dem jobbar med reklam. Det är aldrig någonsin okej att ”mobba”. Vilket många av er gör som skrivit kommentarerna gör.

   Svara

    Hatisk? Var nånstans? När man upplyser nåt som är problematiskt, ja då är det tydligen direkt hat.

    Svara

  Tycker det är jättebra att Camilla lyfter såna här exempel, det har åtminstone fått mig att vakna till X antal gånger! Köper ALDRIG något som en influenser gör reklam för.

  Svara

   Men allvarligt, hade du litat blint på influencers annars??

   Svara

    Det ärliga svaret är ja, jag har trott på en del influensers, men inte längre. Följer inte med ens dessa influensers längre. Kalla mig dum, kalla mig blåögd, säg att jag är sen på bollen, kalla mig vad du vill, men jag litar inte på en enda idag!

    Svara

    Nu var det ju inte mig du frågade men jag vill gärna också svara och hoppas det är okej.

    När det fortfarande var relativt nytt med influencers hände det att jag utnyttjade deras rabattkoder.
    Beställde bland annat ett mobilskal (plånboksmodellen) från Ideal of Sweden. Jag skulle ge bort det i present ,men fy fasen vilken besvikelse när jag fick hem det jättefula sladdriga och plastiga fodralet som enbart såg billigt ut.

    Nuförtiden struntar jag i rabattkoder och beställer hellre från t ex Lyko utan någon rabatt alls än använder en kod som gynnar någon influencer.

    Svara

  Camilla, jag tycker du borde lyssna på det här poddavsnittet med Trendenser-Frida: https://influencersofsweden.se/100-trendenser-influencerbranschen-med-frida-ramstedt-influencers-podcast/ Hon pratar så otroligt klokt om influencers arbete med annonsering och samarbeten (lyssna från halva avsnittet och framåt). Hon jämför bland annat influencers med printtidningar och hur bisarrt det vore om en tidning skulle vara med och skapa allt reklaminnehåll som fanns i tidningen. Exempelvis en annons av Volvo – skulle en tidning då ha tagit fram koncept, idé, fotat, gjort copy, varit uppe i Norrland och kört etc etc? Nej, det skulle givetvis aldrig hända för en tidning är ingen reklambyrå och det är inte influencers heller. Det kostar multum att annonsera i tidningar och då ha det ändå inte gjort något arbete. Jag tycker vi måste levla upp den här diskussionen om influencers och deras samarbeten. Det finns väldigt mycket att kritisera, men debatten om influencers måste också kritiseras och utvecklas.

  Svara

  Lojsan har själv sagt att de låg en dag när appen NC visade röd. Dvs. de visste att hon kunde bli gravid då.
  Men de chansade och sedan kom Todd 9 månader senare.
  Lite som att ligga när runt ägglossning, dra ut snoppen innan utlösning så får man se vad som händer den närmsta tiden.
  Man vet att de finns en chans att man blir gravid, Det visste Lojsan och hennes partner också.

  Svara

  Jag tycker även att det är konstigt hur man som gravid väljer att spendera tre veckor i Thailand med de risker som finns med myggburna sjukdomar som denguefeber och framförallt zikavirus. Är inte folk medvetna om detta eller är helt enkelt det egna välmåendet och bra content till blogg/instagram viktigare?

  Svara

   Tänkte helt samma.

   Svara

   Dengufeber finns i majoriteten av jordens länder (drygt 100).
   Man kan få det betydligt närmare.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Denguefeber

   Svara

    Jag har själv haft det så jag känner till det mesta om denguefeber. När det gäller zikavirus tycker jag att det är oansvarigt att som gravid åka till länder där det finns och i värsta fall riskera missbildningar på sin bebis. Det går bra att vara hemma i Sverige eller Europa också under nio månader.

    Svara

  Slutsats: Influencer är pengakåta sellouts. Jag: *pretends to be shocked*

  Svara

  Jag sag att Angelica Lagergren ocksa gjort samma samarbete (troligtvis inte de enda). Multijätten heter Bayer, med ”a”, är tyskt och uttalas även sa. Definitivt inte som ”Beijer” som de envisas med att kalla det. Det är kanske en petitess i sammanhanget men borde det inte vara prio att uttala företagsnamnet riktigt?

  Svara

  De enda som gör vettiga samarbeten med respekt för både sina egen och följarnas integritet är Sandra Beijer och Underbara Clara tycker jag.

  Tänk om alla influencers fattade grejen och slutade ta beslut utifrån plånboken. Det är liksom inte svårt, det kräver bara lite hjärna och ryggrad.

  Svara

  2 kända oplanerade graviditeter. Varför tackar hon ja till preventivmedelssamarbete? Och varför blir hon tillfrågad?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.