Margauxs husbygge kostar som en Chanelväska

View this post on Instagram

Står på vad som ska bli mitt hus ❣️😁

A post shared by Margaux dietz (@margauxdietz) on

Margaux avslöjar att hon ska bygga ett eget hus i anslutning till det som hennes mamma äger och inte nog med att det kommer vara klart redan om någon månad, det kostar lika mycket pengar som om hon knallat in i Chanelbutiken och köpt sig en väska.
Hon har redan sparat ihop pengarna eftersom hon tänkt skämma bort sig själv med en ny väska eller klocka, men struntar i det nu när hon stället kan bli husägare för samma summa.
Det är ju helt sjukt.
Ett hus. Eller en Chanelväska.

Vad hade ni valt?

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snyggare glasögon.

  Svara

  Det är ett utbygge till hennes mamman hus i Sydafrika. Och står inget om chanel? Ibland måste man verkligen läsa ursprungsinlägget.

  Svara

   Nej men hon tänkte köpa en väska men blev istället ett hus så därav Chanelreferensen.

   Svara

    Står inte hur mycket hon tänkt lägga på väskan. Bara att hon sparat med tanken på att köpa en väska eller smycken.

    Svara

  Det är nog kanske inte ett hus men mer av en friggebod du får för pengarna avsedda till Chanel väska.

  Svara

   En bekant byggde ett hus i Indien med svensk standard för ca 6000. Och det är ingen friggebod direkt 😉

   Svara

    😨

    Svara

   Enligt Margaux inlägg så blir bygget 6×6 meter och två våningar högt. Så näst intill friggebod ja!

   Svara

    36 kvm x2 = 72kvm, dvs en normalstor trea, en friggebod får vara max 15kvm, är du helt världsfrånvänd eller? 🤯

    Svara

  Jag hade varken tagit huset eller chanelväskan.. får man välja pengarna?

  Svara

  Jag förstår verkligen inte hur man kan lägga så mycket pengar på en väska/klocka etc. Hur tänker ni som har köpt/vill köpa märkesprylar för många tusen kronor?:)

  Svara

   Nu köper inte jag dyra märkesväskor men har designsmycken för en hel del pengar. Allt handlar väl om intresse och prioriteringar? Jag kan tex inte förstå varför man köper nyaste modellen av iphone för 12 000 när det finns telefoner för 2 500 som funkar fint. Men har man ett teknikintresse så förstår man varför.

   Svara

    Har ett teknikintresse, men förstår inte heller hur man kan välja att köpa en _iPhone_ för 12000…😉

    Svara

     Ok jag är student och köpte en och nu känner jag mig dum.

     Svara

      Varför? Lägg dina pengar på vad du vill. Om du inte har råd och hellre äter kottar en månad för att kunna köpa telefonen så gör det. Dina pengar.

      Svara

      Om du tycker en iPhone är värd pengarna så köp en. Men när det kommer till iPhones betalar man inte för tekniken, man betalar för att ha en äppel-logga och vara en del av deras ekosystem. Vill man ha bästa möjliga teknik är det inte iPhone man ska ha, och konkurrenterna säljer dessutom bättre teknik billigare. Jag är inte beredd att betala för en iPhone eftersom de har en för hög vinstmarginal. Tycker du priset är rimligt för vad du får – kör! Vi väljer alla själva vad vi spenderar våra pengar på.

      Svara

      Ja berätta varför?

      Svara

   Tycker det är kul med kläder och mode, jag har råd, och ja jag gillar att ha snygga prylar so sue me 🤷‍♀️

   Jag för min del kan inte förstå hur man kan lägga tiotusentals kronor på typ husdjur men to each his own.

   Svara

    Vad säger att dyrast per automatik är snyggast?

    Svara

     Hon tycker uppenbarligen att det är snyggare

     Svara

   Vet inte om din kommentar är genuint menad eller om du är spydig. Jag vet inte heller vad ”många tusen kronor” betyder. 6 000 kr? 16 000 kr? 160 000 kr?

   För att svara på din fråga: Jag har en del märkeskläder och några väskor som kostar en slant. Jag har köpt dem för att jag gillar dem (en av dem fick jag av min man i födelsedagspresent). Min man och jag har en mycket god ekonomi så när jag har köpt dessa väskor har det inte behövt snålas på något annat. Hade det gjort det så hade jag inte köpt dem. Vi skänker till välgörenhet och jag arbetade en del ideellt innan jag blev egenföretagare. Jag tycker inte att jag är mer värdig väskorna eller mina märkeskläder mer än någon annan men jag köper dem för att jag vill och har råd. Förstår inte vad det är för svar du egentligen väntar dig?

   Svara

    Good for you! På riktigt alltså. Förvånar mig att folk har så onyanserad bild av att en del de facto har råd, bara för att man själv inte har det.

    Each to their own som någon så fint sa det. Dessutom är det väl ypperligt för miljön att köpa en Chanel väska med kvalitet, andrahandsvärde och som barnen kan ärva efteråt.

    Svara

     Tack för din kommentar! 🙂 Förhoppningsvis vill min dotter ha någon av väskorna när hon blir lite äldre. Ja, jag förstår inte riktigt heller men har väl insett att man aldrig kan göra riktigt rätt och vara alla till lags. Man måste inte anpassa sina shoppingvanor efter någon som är i en sämre ekonomisk sits än man själv. Man kan fortfarande vara medveten, ödmjuk och ge tillbaka på ett annat sätt.

     Svara

      Du verkar väldigt ödmjuk och sympatisk tycker jag🌼

      Svara

      alltså älskar dig

      Svara

     Jaa, mer miljövänligt att köpa bra väskor som håller länge, än massproducerat krimskrams som fyller planeten med skräp.

     Svara

      Är det skräp om man har produkten lika länge oavsett om skicket är sämre?

      Hehe har ju alltid varit emot veganer och deras argument för att inte använda läder, men samtidigt, är miljöpåverkan så mycket sämre på skitväskor än fina dyra märken? Någon som har koll? Jag har inget emot att göra en helomvändning.

      Svara

    Nej, min kommentar var inte menad att vara spydig. Jag ville bara höra hur andra tänker eftersom jag inte delar samma åsikt! 🙂 Tack för ditt svar! Det jag inte förstår är väl hur världen är uppbyggd. Hur rika människor köper väskor för 100 000 när andra människor i världen inte ens har råd med mat för dagen. Jag förstår bara inte hur man kan välja att köpa en onödigt dyr väska istället för att hjälpa andra som knappt ens överlever. Men det är ju min åsikt och alla har rätt till sin åsikt 🙂

    Svara

     Men du, jag tjänar bra med pengar och skänker i snitt 10000 i månaden till välgörenhet. Är det ok att köpa en väska då för dig eller måste man alltså ge bort allt man tjänar som inte går till boende och mat?

     Hur mycket skänker du själv om jag får fråga? Och antar att du aldrig unnar dig någonting utöver det mest essentiella?

     Svara

      Det är superbra! Du gör såklart som du vill, det får ju alla göra 🙂 Jag skänker så mycket jag kan. Nej precis det gör jag inte, tycker det är viktigt att värna om klimatet och att andra kan få en dräglig livssituation. Jag har ju redan det så jag behöver inte mer 🙂

      Svara

     Men haha lovi. Ingen skänker allt dom har över efter räkningarna bara för att man anses ha ’mycket pengar’. Du måste ju ha den enskilda individens inkomst/procent den skänker.

     En som är rik ska inte skänka mer pengar procentuellt än vad du gör. Du är bara blind inför summorna.

     Svara

   Köper inte märkesväskor men lägger mina pengar på resor. Vi prioriterar alla olika. Vissa lägger ännu större summor på nikotin eller alkohol. Då kan jag tycka att en märkesväska är bättre att lägga sina pengar på, det är åtminstone någon slags investering.

   Svara

    Investering? Ingen vet ju faktiskt vad en sån väska är värd om 30 år?
    Bara för att den har ett bra andrahandsvärde idag så vet man ju ingenting om sen.
    För min del så bortsett från priset så finns det ingen märkesväska som jag tycker är snygg. Dessutom tröttnar jag och vill byta med jämna mellanrum.
    Alla gör som dom vill.

    Svara

     En investering behöver inte vara ekonomisk, i mina ögon.

     Svara

   Tycker det är roligt/kul, å har man råd så varför inte? Vi alla har olika intressen en del samlar på dyr konst, köper dyra bilar etc, åker på dyra /exklusiva resor, inget fel i det alls kan jag tycka

   Svara

   Hur mycket har jay leno eller per gessle lagt på alla bilar de har stående i sina garage? Eller är det bara märkesväskor som är obegripligt att lägga pengar på?

   Svara

    Att lägga pengar på kläder, väskor och makeup har tyvärr alltid ansetts som något fult. Fånigt liksom. Att män lägger ner pengar på vintagebilar, motorcyklar eller liknande är ju bara ”coolt”…

    Svara

   Och jag förstår inte hur man kan lägga pengar på exempelvis en tv. Går minst lika bra att kolla på datorn eller i ipaden. Plus man slipper något som ”står på i bakgrunden”. :))))

   Svara

    Du igen!!! Anti-tv människan.

    Svara

     Är att vara anti-tv ungefär som att vara en (stereotyp) vegan d.v.s man måste i tid och otid påpeka det? 😵

     Svara

      Jag har en tv (fick föräldrars gamla) men har inte haft på den på snart ett år 🤔

      Svara

      Haha ja verkligen!!

      Svara

      Glöm inte inbillade glutenintoleranta och framför allt högkänsliga.

      Svara

       Obs! Inbillat glutenintoleranta är folk som säger ”jag är glutenintolerant. Jag får lite ont i magen” inte de som verkligen blir sjuka på riktigt!

       Svara

     Är ju mysigt att ha på nåt i bakgrunden. Det har man ju med surfplatta eller ev typ radio(i bilen) annars ändå.

     Svara

    ”står på i bakgrunden”? Du vet att dom kommer med avstängningsknapp va?

    Svara

    Tänk om Margaux bara la av med att vara så klämkäck hela tiden. Hennes prio i livet verkar vara
    * fest
    * ha kul
    * visa upp Arnold som ett djur på cirkus

    I mina ögon blir hon löjligare för varje inlägg. Om det är innebörden av att vara influencer och bloggare är jag glad att jag kan välja bort henne.

    Svara

   Intresse. Samlarobjekt. Investering.
   tycker min man som samlar på exklusiva klockor.

   Själv har jag inte köpt några klockor sedan vi träffades utan fått mina som present, men tänker att det är som ett smycke som jag ska ha resten av livet. Eller kan sälja utan att förlora allt för mycket pengar.

   Väskor är jag inte så intresserad av. Har ingen direkt längtan efter Chanel eller Gucciväskor som ”alla” har och kan tänka mig lägga max 15 000 kr på en väska. Tror man ska tänka sig för noga. Jag var cirka en minut från att köpa en Celine luggage tote för en massa år sedan när den blev inne och är överlycklig för att jag avstod. Hade ångrat mig så mycket nu.

   Svara

    nej jag är inte heller så mycket för väskor men köper gärna klockor och smycken. Som kvinna är klockor riktiga kap då exklusiva damur går för nästan inga pengar alls på auktioner(om man jämför med herrur). Köpte en omega från 1925 förra veckan på tradera för 1200kr. Sen har jag en rolex datejust och en omega ladymatic i samlingen tillsammans med billigare certina och tissot. Har haft dessa i över 15 år, använder klocka varje dag och älskar dom lika mycket fortfarane.

    Svara

     Skulle gärna vilja köpa en fin och exklusiv klocka, men begagnat (såklart). Vad kan du tipsa om för märken? Föredrar enkla och mindre klockor. Dvs inte som de ”vanliga” Michael Kors som var och varannan person hade för några år sedan.

     Svara

      Nu är jag inte Hedwig (jag är anonym som skrev kommentaren Hedwig svarade på) men jag vill gärna också komma med ett litet tips.

      Du ska naturligtvis välja en klocka som DU gillar och tycker är fin. Men om man är klocknörd eller ”i klocksvängen” så är alla dessa Michael Kors, Gant och Marc Jacobs-klockor fullständigt bannlysta. Det man är ute efter är kvalitet, klockor från tillverkare med en gedigen historia.

      Rekommenderar att du tittar på Citizen, Tissot, Seiko, Casio, Orient och Certina som lämpliga instegsmodeller. För att de är prisvärda men med bra kvalitet från klassiska klocktillverkarna och inte krimskrams från ”parfymhus”.

      Svara

   Fina väskor/accessoarer är ett intresse jag har. Jag fascineras av hantverket, väskans historia, märkets historia, etc. Visste ni att en Hermès Birkin tar mer än en arbetsvecka att göra (48h) och det är bara en och samma artisan som får jobba med en väska (och göra repairs om personen fortf jobbar kvar när väskan kommer in för reparation). Varje väska blir unik då de handsys. 😍

   Jag lägger en hel del pengar på väskor och jag bygger upp min samling en specifik väska i taget då det ofta är väntelista. Väskorna i sig håller värdet väl och jag köper ingen som inte känns rätt, det måste vara love at first sight.

   Om jag får skit för detta från min omgivning? You bet! Men jag gör det för mig och bryr mig inte om någon tycker att mina väskor är för dyra. De har ju inte betalat så de har ju inte direkt drabbats hårt av min ”en dyr väska per år”-konsumtion. 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Jo de drabbas av din konsumtion eftersom du köper saker du uppenbarligen inte behöver för att överleva, vi har bara en jord så vi måste börja leva minimalistiskt tills vi säkrat planetens framtid 🙂

    Svara

   Tjänar man normalt typ 750k om året så här man råd, varför bry sej om vad andra gör med sina pengar?

   Svara

  Hellre en väska än ett hus på mina föräldrars tomt.

  Svara

   Varför? 🤔 Förstår att man kanske inte vill bo på föräldrarnas tomt 24/7 här i Sverige. Men sommarhus/hus utomlands är väl supertrevligt att ha nära föräldrarna 🙂 (om man har en bra och fin relation med dem dvs)

   Svara

    Tycker det låter som en dröm att ha några flera små sommarhus ihop på samma tomt hela släkten. Särskilt om man har barn, tänk vad mysigt för dem att kunna springa emellan.

    Svara

     Det är såå härligt, våra numera vuxna barn har lärt sig så mycket av det. Hänsyn , respekt för andra människor. Både för den gamla generationen som betalar kalaset men även för grannar och annat löst folk.

     Vi hade gemensamt en barnklick, våra barn, syskonbarn och grannbarn på typ 12-15 barn som uppfostrades varsamt och mjukt av hela gatan i vårt lilla sommarstugeområde. Aldrig var nån ensam och de hade alltid nån att leka med. Btw den äldsta är född -96 och den yngsta -03 så innan nån hojtar dinosaurie så är detta i modern tid.

     Svara

      Lät som en fin Bullerbyidyll <3

      Svara

   Då har du förmodligen en dålig relation till dina föräldrar. Jag bor med mina föräldrar och det är underbart.

   Svara

    Varför utgår folk från att man har en dålig relation med sina föräldrar om man inte vill bo med dem? Jag har en jättebra relation med min mamma, men varken hon eller jag är intresserade av att bo tillsammans.

    Svara

   Måste ändå känns väldigt skönt att kunna hälsa på sina föräldrar en längre tid (som det oftast blir när de bor utomlands) och ändå få sitt egna space att försvinna till ibland! Iaf när det är ekonomiskt försvarbart.

   Svara

  Läste hennes inlägg nu och så många frågor. Vem äger marken? Har Margaux köpt den också? Om inte, vad händer om hennes mamma och hennes man separerar? Vill hon åka till sitt hus då som är byggd på annans mark eller kan hon sälja huset vidare? Kan man det om det ligger på annans mark?

  Svara

   Huset. Älskar värmen. Så trött på gråa kalla vintern.

   Svara

   Tänkte också så. Jacob var ju även med och betalade för poolen dom nyss byggde och nu får han inte ta den av den så mycket… 😅

   Svara

    Men vadå? Ska man inte göra något alls för att man kanske inte får ta del av det vid en eventuell framtida separation? Tråkiga liv man skulle ha då.

    Svara

     Antar att hennes mamma äger hälften? Så hon är ju skyddad på det sättet.

     Svara

     Jag tycker självklart man ska ha roligt och bygga om man vill. Min poäng var ju mera att jag hoppas hon skulle gardera sig om nåt skiter sig i framtiden mellan mamman och hennes man. Eller mellan Margaux och hennes mamma eller man. Om man inte äger marken och det ej skrivs papper skulle de lätt i framtiden kunna sälja allt utan att Margau får nåt tillbaka. Man kan ha roligt men ändå gardera sig för framtida eventuella händelser.

     Svara

      Hon har säkert tänkt på det

      Svara

       Det tror inte jag; Margaux är ju notoriskt impulsiv.

       Svara

   Alltså det är ju inte ett jättestort hus hon ska bygga. Det är ju mer ett litet extra rum som de kan bo i när de är där. Så tror inte det är aktuellt att bygga ett ”riktigt hus” någon annanstans. Hade nog varit bra mycket dyrare.

   Svara

    Misstänkte det. Ett hus eller en Chanelväska låter antingen som ett hus för ca 30 000 kr (???) eller en väska för 5 miljoner haha.

    Svara

    Sen när är 75ish kvadratmeter ”litet”? Det är en normal trea.

    Svara

  Huset, av vad jag sett av den typen, lär väl hamna mellan 40000-60000 kr, kanske t.o.m. i det nedre då de bara ska göra en tillbyggnad. Tycker det låter helt rimligt för ett semesterboende.

  Svara

   Älskar snygga väskor men min smärtgräns går vid 30 000, aldrig i livet att jag dubblat summan!

   Svara

    Men snygg väska är ju inte detsamma som dyr märkesväska.

    Svara

  ”Tänkte egentligen köpa en ny klocka eller handväska.” Vissa har verkligen för mycket pengar.

  Svara

   Varför? Hon har ju sparat ihop pengarna. Är ganska vanligt att ha ett sparkonto där man sparar ihop till något dyrare som tex en resa, hus osv. Och man bestämmer ju själv vad man vill göra med sina sparade pengar 🙂

   Svara

    Margaux och Bianca behöver knappast -spara- ihop till en väska eller klocka – de pengarna kan de lätt tjäna på en vecka eller en dag. Sjukt. Bianca fick till o med presenter av mannen som kört dom i limousine, förutom en drös med dyra märkesväskor – själv har jag inte fått en enda present eller julklapp på flera år. Skilda världar. Skulle vara glad om jag kunde köpa mat resten av månaden.

    Svara

     Din kommentar stinker av missunnsamhet. Folk har olika förutsättningar i livet och sen spelar faktorer som hårt slit och en hel del tur in. Världen är orättvis men missunnsamhet är en synnerligen oattraktiv egenskap.

     Svara

     Vilken martyr du är. Så spartansk.

     Svara

     Men du får ju inte fler julklappar för att de inte köper väskor för sina pengar. Ta av dig offerkoftan och värdesätt annat i ditt liv. Fokusera på det du har osv.

     Svara

   Åh den gamla goda diskussionen om a) vad som är vettigt att lägga sina pengar på och b) hur mycket som är okej att lägga på dessa saker.

   Svara

   Låt en kvinna leva

   Svara

   Jag hade förstått din kommentar om det hade varit så att hon köpt både klocka, väska OCH hus. Nu har hon ju ändå fått prioritera och förstått att hon inte har råd med allt. Hur kan man ha för mycket pengar då undrar jag…

   Svara

    Men vadå? Om hon har pengar, som hon själv tjänat, så kan hon väl köpa både väska klocka och hus. Och bil och en resa eller tre…
    Man får göra av med sina egna pengar.

    Svara

  Hade valt väskan. Jag har ett hus. (Faktiskt två om man räknar med sommarhuset). Men jag har ingen Chanelväska.

  Svara

   Intressant.

   Svara

    Camilla frågar ju vad vi hade valt så var vill du komma med din kommentar? Jag hade förresten också valt Chanelväskan då jag redan har boende.

    Svara

     Att skryt är ointressant

     Svara

      Vad är skryt i kommentaren? Att hon har hus (två) ?

      Svara

      Man måste kunna säga att man har ett sommarhus utan att få tråkiga kommentarer. Var en lite större människa än så 🙂

      Svara

       Så vi som äger 3 hus får inte berätta om det för då är det skryt? Det är så mitt liv ser ut, det är inte skryt.

       Svara

        Nä, verkar skitjobbigt! Har ett och det är åtminstone ett halvt för mycket! 🙂

        Svara

         Vi har anställda som sköter markarbetet så vi behöver ej syssla med fastighetsskötseln utan njuter bara av husen när vi är där🙂

         Svara

        Bara för det så vill jag skryta extra mycket 😉 Mina föräldrar har två semesterboenden som de äger, ett i norra Italien och ett i Bohuslän! Det du.

        Svara

      Skryt? Konstaterande över att personen hellre skulle ta väskan då hen har tillräckligt med boende…

      Svara

      Du ska nog se att du också kan köpa ett sommarhus en vacker dag. Kämpa och ge inte upp så når du din dröm!

      Svara

      Behöver inte vara skryt! Att ha två hus betyder inte att det är dyra hus. Att ha en lägenhet i Stockholm kan vara dyrare än två hus på vischan. 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Att säga att man har två hus säger ju inget om man ens gillar husen. Många verkar mest se jobb med hus också.

       Svara

       Det är en villa i en stockholmsförort och ett hus med strandtomt i Stockholms skärgård 😉🤗

       (NU var det skryt, sorry haters)

       Svara

        Men vi är belånade över öronen med villan (iaf 62%) och det andra huset ägs till störst del av mina föräldrar 🙈

        Svara

         Iaf 62% 😉😉😉 du gör det bra gummiz.

         Svara

        Hehe din kommentar bekräftade ju bara ditt ursprungsskryt nu. Så jaja now we all know hörrni. Det var skryt. 62% 😉😉😉😉överbelåndade 😉😉😉

        Svara

         tönt

         Svara

      Osar avundsjuka! Skriver du emot nu så dör en panda-unge.

      Svara

       Trams.

       Svara

      Intressant vad som uppfattas som skryt.
      En person som är helt anonym och berättar hon har två hus uppfattas som skryt. Trots att man inte vet vem personen är eller om de här husen är två stora slott eller en liten mexitegelvilla från 70-talet och ett gammalt torp.

      För att inte tala om den märkliga missunnsamheten som alltid ska krypa fram.
      Vill man verkligen, verkligen ha en sommarstuga eller bo i hus så kan de allra flesta se till att få det om de bara vågar göra de förändringar som krävs. Jag känner några som sålde sin lilla trerummare i Stockholm och köpte en hel gård i Dalarna bara för att förverkliga sin dröm.

      – och det blev pengar över från lägenhetsförsäljningen när gården var betald!

      Svara

       Men hur smart är du? Till att börja med måste du ju då haft råd att köpa en 3-a i Stockholm. Kostar väl från 3 miljoner och uppåt.
       Då kan du sälja den och köpa något på annat ställe i landet där det oftast är mycket billigare.

       Svara

        Jag är rätt smart.
        Och familjen jag pratar om började inte med att hosta upp pengar för en trea utan gjorde en mångårig ”bostadskarriär” (gillar inte det ordet, men hittar inget alternativ) och hade tur med värdeökning. De hade inga möjligheter att köpa hus i Stockholmsområdet.

        Dessutom var poängen med historien att de vågade släppa allt och flytta till ett ställe där bostadspriserna är låga och det inte är omöjligt att köpa hus. De hade kunnat flytta ändå, utan lägenhetspengarna men då fått nöja sig med ett mindre och enklare boende.

        Svara

         Tur för dom då.

         Svara

         *~jag är rätt smart~*

         Svara

          Japp.

          Mvh
          🤓📚

          Svara

   ’(faktiskt två om man räknar med sommarhuset)’ är väl hur hon skriver ut det som gör så att det ser ut som skryt.

   Hade hon skrivit ’har hus och stuga så hade nog valt väskan.’ hade det nog inte uppfattats på samma sätt. /annan anonym.

   Svara

    Tolkar man det som skryt så är det nog för att man själv känner att man saknar det och gärna skulle vilja ha.

    Svara

     Jag fick en chanelväska av min man i födelsedagspresent (faktiskt två).

     Skippa ’faktiskt’ så ser det helt annorlunda ut. Dessutom så är det inte nödvändigt att berätta det man har för att säga att man hade valt väskan. Personen ville få berätta om vad den har (ville skryta subtilt)

     Svara

   Ok….

   Svara

  Hade varit mer intressant om Margaux kunde visa ett djup istället för att bara prata om potentiella väsk eller klockköp och reflektera över de senaste 12 månaderna där hon gick från att fria till att ”gifta” sig till att separera inte ens 4 månader efter att dom ”gift” sig..

  Gör hon enbart beslut baserat på vad som skapar content till hennes kanaler för förankringen i verkligheten verkar inte vara där..

  Svara

   Men hon måste väl verkligen inte redovisa exakt varför hennes förhållande tog sluta? Är säkert jäkligt jobbigt som det är redan. Ibland tar förhållanden slut. Det är bara så.
   Låt henne gå vidare nu.

   Svara

    Exakt. Hon kanske tar det med vänner och familj och inte med tusentals för henne anonyma följare.

    Svara

    Jag skrev inte att hon skulle berätta varför det tagit slut utan det hade varit uppfriskande om hon hade kunnat visa på djup och skriva en reflektion kring det gångna året, man kan vara personlig utan att vara privat. Och Margaux är ju inte den som inte lägger ut massa clickbaits på sina kanaler kring hennes relation..den har hon älskat att mjölka för att få fler views..

    Svara

   Om du söker djup finns det mycket annat att vända sig till. Och varför ska hon redovisa det för dig? Ibland blir inte livet som man tänkt sig, och med tanke på att ca 60% av alla gifta par i Sverige skiljer sig så är det väl inte så mycket att höja ögonbrynen för Även om jag erkänner att 4 månader är lite åt den korta hållet.

   Svara

   Du tycker inte att hon kan få gå vidare?

   Svara

  Valutan i Sydafrika gör ju att allt är så sanslöst mycket billigare och arbetskraften kostar nästan ingenting (nästan faktiskt, ibland så lite som tio dollar/dag per person). Om boendet är någonstans där det inte är särskilt dyrt med konstruktion så räknas det också, ska hon köpa pre-fabricerat så spelar det också in. Man måste sätta saker i rätt kontext. Och ja – i Sverige kan man välja om man vill renovera gästtoaletten eller köpa en Chanelväska – till exempel. Du kan också köpa en bättre begagnad bil till priset av en Chanelväska, om inte annat för att andrahandsvärdet på bilar sjunker väldigt drastiskt.

  Svara

  Härligt för henne, blir väl billigare i Afrika med bygge. Men alltså är det inte mycket skryt om hur rika alla är nu och vilka dyra inköp de gjort och hur mycket de tjänar. Bianca som berättar om sina dyra inköp och sina dyra presenter hon fått. Och Jocke alltså Jocke Lundell VAD håller han på med hahaha. Vet inte om han skojar eller är seriös när han visar upp sina klockskåp och plånböcker och allt i sin wc men komiskt är det samtidigt lite provocerande faktiskt att han köper väskor för 40 000 kr styck som ska stå fint i hans skåp och se snyggt ut, de pengarna kunde ju gjort en viss skillnad. Ja visst han gör vad han vill för sina pengar och han säger att han även skänker men jag undrar hur han vet vad andra skänker på en livstid hmm han skänker mer säger han njaa… Hur rik ÄR han egentligen? Är det inte en fara att gå ut med att man är så rik och har alla dessa dyrgripar hemma. Tror han vill provocera för att få mer klick, han vet att det funkar och då blir det mer pengar, money Money men jag vet inte…

  Svara

   Tycker att de får ha så mycket pengar de vill och spendera de hur de vill, men håller med om att det är dumt att visa upp allt på sociala medier som Jocke gör. Och mer pga stöldrisken/inbrottsrisken och för att det är farligt att skryta. Tänker att de som väljer att följa honom får stå ut med skrytet eller avfölja.

   Svara

    Ja, det är väldigt ovanligt att välja att visa upp allt på det sätt som Jocke och Bianca m.fl gör.
    Inte bara för att det anses fult att skryta utan också av säkerhetsskäl.

    Jag är uppvuxen med en del riktigt förmögna människor runt mig och det vanligaste är att man inte får lägga upp bilder på sociala medier hur som helst (de vill inte att konst och värdeföremål syns på bilderna). Och man berättar inte om vad folk har eller samlar på när det kommer till klockor, väskor eller smycken.

    Nyligen var det en rånvåg på Östermalm där rånarna visste exakt vilka offer de skulle sikta in sig på (för att någon gett dem insiderinformation) och det är just sådant man vill undvika.

    Svara

     Älskar hur rika alla är som följer bloggbevakning 😂😂😂

     Svara

      Mmm och dom är mycket fiiiiiiiiinare än dessa nyrika människor 😉 vem vet, dom har säkert gått en hemskolningskurs ’döma andra 101’

      För vi arbetarsläktet vi vet ju inte bättre. Dumma dumma oss.

      Svara

       Förstår inte riktigt hur du kunde få säkerhetsåtgärder i ett försök att undvika att bli utsatt för brott till att någon skulle anse sig vara finare än någon annan?

       På vilket sätt handlar det om att döma andra?
       Att konstant visa upp sitt hem och sina saker som Jocke gör är inte särkilt smart. Det handlar inte om att någon som läser här skulle vara dummare än någon annan?!!

       Svara

        Jo dumma obildade arbetarsklassbarn som blivit ’nyrika’. Dom vet ju inte hur dom ska bete sig, visa upp lyx, köpa dyra saker UTAN STIL OCH KLASS (Pengar kan ju inte köpa stil som ni vet ju……….) vem gör det? Bara dumma dumma nyrika.

        Svara

      Har du svårt att ta in att folk haft olika uppväxtförhållanden?
      Måste vara jobbigt att vara så inskränkt.

      Svara

  Det kostar ju en hel del pengar, och tid, att resa dit också…..

  Svara

  Har ett teknikintresse, men förstår inte heller hur man kan välja att köpa en _iPhone_ för 12000…😉

  Svara

   Jaha då har man la inte mycket till teknikintresse?

   Svara

    Hahahaha det är som att säga när en människa inte tycker att det är värt att lägga pengar på en palett från caia ’Jaha då har man la inte mycket till sminkintresse’

    Ha ha ha.

    Svara

  Men shit. Låt människor göra vad dom vill för sina egna pengar. Mår du bättre av att sitta och skriva dessa jantetexter?

  Svara

   Fast detta inlägg var inte jante-skrivet tycker jag inte, skribenten av inlägget och denna sida tjänar ju själv stora pengar. Hon menar ju att det är sjukt att kunna köpa ett hus som kostar lika mycket som en chanelväska, att kunna bygga ett hus för de pengarna, för samma kostnad som för en väska.

   Svara

  Tips: här är en riktigt intressant analys/recension av Elsa Billgrens dokusåpa!

  https://www.expressen.se/kultur/svt-gor-sex-timmar-reklam-for-en-influencer/

  Svara

   Serien var bra tycker jag, trevlig och intressant. En dokusåpa är det väl ändå inte.

   Svara

    Läs artikeln… 😒

    Svara

  En chanelväska eller garderoben full av billigare väskor som man aldrig använder?

  Svara

   Inget av det? Endast det nödvändigaste.

   Svara

   Jag har ganska många väskor, vanliga billiga. Jag använder dom alla, beroende på vart jag ska, vad jag har på mig vilken årstid det är osv. Jag vill inte ha en enda väska. Vill inte ha en chanelväska.
   Det handlar inte om min ekonomi.
   Jag tror att många köper en märkesväska bara för att visa att dom kan.
   Det är lite fniss, tycker jag.

   Svara

    Jag har också massa billiga väskor. Har nog inte köpt en ny väska på 10 år och har kanske 20 st. Använder lite olika då och då beroende på vad det är för tillfälle så att ha världens bästa kvalitet och betala 10k för en väska känns inte rimligt för mig.

    Mina väskor jag har nu är det inget fel på. Dom är hela och jag har inte betalat en förmögenhet för dom. Folk som köper dessa dyra väskor säljer ju oftast vidare dom och köper nya(kenza) för att passa modet. Känns väl som att dom som försvarar sig med kvalitet inte ens behåller dom såpass länge att det ens är värt det för dom att köpa det för kvalitetens skull.

    Det är ju inte väskor dom kommer ha då dom är 60. Det är bara en ursäkt till konsumtion och dom har råd. Hade önskat lite mer transparens, det hade jag faktiskt respekterat.

    Svara

     *har kanske 10 st

     Svara

      Men å andra sidan känner jag bara kör förfan. Jag är ingen ängel heller, hade nog gjort samma sak som dom om jag hade haft samma möjligheter med sponsorer och pengar.😉 Det är nog lätt att döma om man själv inte blivit satt i samma sits hehe.

      Svara

  Är hon tysk?

  Svara

   Påbrå från Nederländerna tror jag.

   Svara

  Inte väskan. Och inte huset. Jag gillar min axelväska i skinn som inte är av något speciellt märke och jag uppskattar ordentliga boningar. Men jag tänker så här: Kunde inte detta vara något för Löwengrip? Det är billigt vilket är bra om man har kriiiiiiis. Det är färdigbyggt på kort tid – man kan gaaaaasa och vips så är det klart! Och så är det långt från Sverige, så att man slipper skämmas.

  Vad tror ni?

  Svara

  Jag tycker om Margaux och anser att hon är en av de bästa influencers vi har i Sverige. Hon väljer att bygga ihop en del av ett hus med sin mamma med en gångbro mellan husen. Hon valde att köra på det istället på väskor och smycken, förstår inte problemet? Har ingen aning om vad det kostar att bygga hus i Sydafrika eller hur dyra smycken man vill köpa. Känns dock vettigare att ha ett hus än en väska tycker jag.

  Svara

   Ja precis och hon var väl dessutom redan en chanelväska.

   Svara

  Verkar även som hon missade en av sina brudtärnors (Louise) bröllop när hon va i Sydafrika

  Svara

  När man kollar Margauxs instagram så ser man att hon och Viktor verkat haft lite lyxigare flygbiljetter än de andra som flög hem samtidigt. Theo verkar sitta med Arnold i en annan del av planet (om man kollar på flygstolarna han sitter i på sin instastory vs Margaux ”flygplanssäng”). Verkligen schysst brorsa som sitter med systersonen på en långflygning. Visst det kanske inte var så hela resan men ändå! 😊

  Svara

   Var barnet satt kan man knappast spekulera i.
   De kanske turades om för att resan skulle bli så rolig som möjligt för Arnold. Det gäller ju att försöka underhålla barn på längre resor…

   Svara

    Ja. Precis! Sa ju att det var schysst av Theo att göra det och att det kanske inte var så hela resan! 😊 menade att han vad snällt att han ställer upp, då dem obviously verkar sitta på olika ställen och han ändå tar Arnold ensam (trots att det kanske inte var hela flygturen). Kanske missuppfattades som elakt men jag tyckte att han var snäll. Han flög ju ned med honom ensam så man förstår ju om han känt att han redan gjort ”sitt”.

    Svara

     Men jisses, varför lägger du dig ens i det?

     Svara

      Man får väl uppmärksamma saker man tycker är snällt? Behöver ju inte endast vara ett negativt klimat här inne? Om du tycker det är så onödigt behöver du ju inte kommentera på det. Men jag tycker det var väldigt schysst av honom då det inte är hans barn och barn kan ju bli ordentligt uttråkade på flyg, och om jag då vill uppmärksamma det borde det väl vara ok!?

      Svara

   Man brukar inte få ha barn under viss ålder på business, premium, first osv så troligen har Theo åkt vanlig economy. Inget att gnälla över, finns en anledning till att man pröjsar någon tusing/poäng för att slippa barn (och ha mindre folk i toakön).

   Svara

    Tror du har fel där 22.21

    Svara

     Nej, man brukar inte få ha barn där under viss ålder vilket är anledningen till att jag alltid väljer något av de alternativen när jag flyger.

     Svara

  Foki gjorde väl samma sak. Ingen reagerade då?

  Svara

  Jag tror fortfarande att hon ock Viktor är mer än vänner. Typ smått lovers.

  Svara

   Som alla trodde med Viktor och Martina?

   Svara

    Haha trodde alla det verkligen njaaej… inte jag. Tror inte Margaux och Viktor är ihop men någon av dem med Emil tror jag kanske.

    Svara

  Vad är det för hus hon pratar om! Bara att gjuta en platta/grund kostar minst 60 000kr och sen ett hus kostar minst en miljon kronor. Det är nog en byggbod el friggebod vi pratar om. Dessa infl, se och synas is da shit.

  Svara

   Det kostar inte 60.000 att gjuta en platta i Sydafrika. Du utgår ju inte från att dom har andra priser på material och arbetskostnad där.

   Svara

  Jag tycker det låter som ett mycket vettigt val. Hon har nog ingen brist på väskor och den som har barn kan behöva ett eget krypin när man hälsar på släkten. Det blir trevligare så och mindre friktion = fler besök. Alla blir glada.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.