Jag är också för en sansad legalisering av cannabis i stort. – Calle Schulman

Calle Schulman har postat ett inlägg på Instagram där han bland annat tar upp CBD-olja – en produkt som läkemedelsverket till varje pris vill förbjuda, men jag förstår inte riktigt varför.
Den innehåller inte THC så du får inget rus av den, så vad är då problemet?
Calles följare har däremot desto mer att säga om det här problemet, särskilt efter att han har erkänt att han även är för en sansad legalisering av cannabis i stort.

Är cannabis stort i Sverige?
I USA finns det ju cannabis på de flesta fester (även innan det blev lagligt), men i Sverige har jag aldrig ens sett någon ha en joint, än mindre tända den.
Har jag levt under en sten med skygglapparna på? Är det vanligt förekommande?
Och vad tycker ni? Håller ni med Calle eller försöker han bara grooma in svenska folket i ett cannabisanvändande?

396 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, ge folket braj så håller de sig lugna, och inte kräver så förbannat mycket som fungerade skolor, äldrevård, sjukhus, polis, försvar.

  ”Välkommen till Mary Janes äldreboende; här är alla lugna och lyckliga.”

  Svara

   Vill vi leva i ett samhälle bestående av påtända individer?
   Nej tack för min del.

   Svara

    Till alla drogliberala, läs gärna HELA denna artikel och kommentera sedan om Cannabis är lika problemfritt som ni intalar er:

    https://fof.se/tidning/2019/8/artikel/vad-hander-nar-det-blir-lagligt-att-roka-gras

    Svara

     Ur ett hälsoperspektiv betydligt mindre problematiskt än alkohol, nikotin och bilkörning. Att kriminaliteten inte gått ner i den omfattning man hoppats på måste man skylla på polis och myndigheters oförmåga att handskas med droghandeln redan innan en legalisering.

     Svara

      Du läste inte hela artikeln ser jag.

      Svara

       Jo jag läste hela men har en annan åsikt och tolkning än dig. Det är tillåtet vet du….

       Svara

        Jag tolkar inte utan låter fakta tala.

        Svara

         Haha lol på dig. Typsik svenne åsikt som aldrig ens rökt själv, ”det börjar i hasch och slutar i en joint”.

         Svara

          ”och sen sitter du med en kanyl i armen”.

          Svara

          Är det en svenneåsikt att förlita sig på forskning och fakta hellre än magkänsla?

          Svara

         Om din länk inte hade innehållit följande namn -Peter Allebeck och Fred Nyberg- så hade jag tagit artikeln seriös, men då jag vet att dessa personer enbart är propagandister så kanske du borde gå tillbaka till skolan och lära dig källgranska så du vet vilka som är lögnhalsar och vilka som talar sanning.

         De förespråkar för RNS.

         https://www.snilletjohan.se/tag/rns/

         Svara

     Finns det flera personer med Schizofreni i länder där det röks mycket Cannabis?
     Eller är personer med en fragil mental hälsa mer benägna att bruka Cannabis och andra droger för att försöka förändra sin upplevda olycka?

     Den frågan besvaras inte i den omfattande artikeln.

     Svara

      Alltså metastudier översatta till folkhälsa på nationell nivå

      Svara

       Kan tyvärr inte referera till någon studie men det togs upp när jag läste på college i californien innan de hade sin omröstning om legalisering. Jag läste social psycholgy och det togs upp som en del i vetenskaplig metodik. Det finns inget samband. Däremot finns det samband med en rad psykiska problem för tonåringar som börjar röka marijuana innan deras hjärna är färdigutvecklad.

       Svara

        Tror snarare att vi borde diskutera medelålders gubbars kokainkonsumtion. Särskilt vanligt bland mediegubbar, politikergubbar, chefsgubbar. Kokain försämrar empatin.

        Svara

       En relativt ny internationell studie visar att ca hälften av alla nya psykossjukdomar, vilket innefattar bla schizofreni, i Amsterdam kopplas till cannabisanvändning.

       Det är heller inte helt ovanligt att drabbas av psykos i samband med att man använder drogen. I de flesta fall är den övergående, tyvärr inte i alla.

       Svara

      Psykoser har jag hört talas om, aldrig schizofreni.

      Svara

      Det är bevisat att man kan få schizofreni av cannabis ja. Sen får man heller inte glömma alla brott som är kopplade till cannabis där konsekvens tänket försvinner när man är hög.

      Svara

       Va? Snälla länka artikeln som visar det. Har man någonsin kunnat dra en slutsats om att man får schizofreni av cannabis? Oftast är det här missbrukare som tar andra tunga droger samtidigt men att använda bara cannab kan inte ge det? Det är välkänt att man blir ”nojig” när man röker men det är väl för att det är så jävla olagligt haha…

       Svara

        Jag jobbar på rättspsyk. Det finns starka kopplingar mellan cannabis och utvecklande av psykoser samt permanenta skador på hjärnan som leder till schizofreni. Vill du chansa, varsågod, annars tar du och bildar dig lite. Nyfiken på vetenskapliga artiklar som stödjer detta? Sök i databaser som PubMed, Cinahl, osv osv osv.

        Svara

         Säg inte åt mig att bilda mig när du 1, inte vet vad jag arbetar med och 2, inte tar dig tiden att länka ditt påstående. Du vinner absolut inget på att skicka mig till diverse sökmotorer när Du grundar ditt argument på det. Jag frågar eftersom att jag vid de facto att det inte finns en korrelation. Om det kommit någon senaste halvåret, OK, men det har väl aldrig använts tillräckligt stora testgrupper som backar upp?

         Svara

       Nej Dalarna, missbruk av cannabis kan göra att latent schizofreni debuterar tidigare. Alltså skulle personen fått störningen förr eller senare vilket som.

       Svara

    Då skippar vi cigaretter och alkohol också tycker jag. Bort med alla droger!

    Svara

    Det gör vi redan, halva befolkningen äter antidep, det är fan värre.

    Svara

     Sen när hjälper cannabis mot depression? 😂 Däremot hade det varit super för många äldre med biverkningar av smärtstillande och bristande aptit. Tror det höjt livskvalitén för många.

     Svara

      Det har genomförts en klinisk prövning med 24 cancer patienter där de även inkludera ångest och depression. De kunde associera Cannabis med att lindra ångest och depression samt öka livskvalitén.

      Så där finns bevis att Cannabis har en påverkan mot depression.

      https://t.co/NnupoC9Tt1?amp=1

      Svara

     Varför är det värre? Jag kom ur min depression tack vare dom!

     Svara

      … Och jag fick bipolär sjukdom utlöst tack vare dom!

      Ta en titt på bipackssedeln innan du anser att antidepp är mindre farligt än cannabis.

      Svara

       Jag har inte sagt att det är mindre farligt än cannabis. Jag sa bara att jag kom ur min depression tack vare dem!

       Svara

     Och jag fick mitt liv tillbaka med antidepp.
     Innan var jag en pms-häxa 3 veckor varje månad och förstörde vänskaper, familjeband, jobb osvosv. Efter ca 2 dagar på medicin blev jag mig själv igen. Käkar det med glädje varje jävla dag.

     Svara

    VARNING för chock från verkligheten.
    Vi lever redan i ett samhälle med en massa påtända individer som jobbar, betalar skatt, har familj och har fullt normala fungerande liv men föredrar cannabis framför alkohol och tobak. Men du föredrar mindre kontroll genom dagens politik där kriminella styr och gör det lättare för unga att få tag på illegala droger. Alkohol är vårt samhälles mest skadliga drog och den är laglig men samtidigt svårare att få tag på av våra unga än t.ex cannabis och kokain.
    Det är snarare du som är drogliberal om du tycker att mindre kontroll av marknaden med mer dödsfall, överdoser, skjutningar och sprängningar som följd är en lyckad plan….

    Svara

   Dina senaste blogginlägg har avslutats med en fråga riktad till läsarna, så gjorde du ju sällan förr, men nu är det hela tiden. Är du influerad av Bella hur man får igång ett kommentarsfält? Det verkar funka då du har betydligt fler kommentarer per inlägg än tidigare. Resultatet blir lite för mycket Familjeliv där alla vill berätta vad de anser, men det är kanske ditåt du vill rikta bloggen. Jag blev så tagen av det hela så jag gjorde en snabb liten sammanställning på ett antal inlägg bakåt.

   ”Vad hade ni valt? ”

   ”Vad ser ni? Och hur mycket skulle ni vara beredda att betala för en oslagbar utsikt?”

   ”Hur resonerar ni?”

   ”Vid vilken ålder tycker ni att man som barn ska få en mobiltelefon?”

   ”Var står du i ditt nyhetskonsumerande?”

   ”Och vad tycker ni? Håller ni med Calle?”

   ”Vad säger ni? Höger eller vänster sida? Med eller utan tumvantar?”

   Svara

    Ops, hamnade under fel inlägg.

    Svara

    Ja så jävla tradigt och bekräftelsefiskande. Snark!

    Svara

   Sverige har en lång historia av cannabis. Det är verkligen inte ett nytt påfund.

   ”Arkeologiska fynd visar att hampa odlas i Jämtland under 200- och 300-talet.
   Under tidig medeltid odlas hampa i Mälardalen, Dalarna och på Gotland för att utvinna fibern till rep, säckar, sängkläder och särkar med mera.
   Under 1100- och 1200-talet uppräknas i Västmannalagen och Östgötalagen lin, hampa, bönor ärter, vete och råg som de sex viktigaste grödorna i Sverige. Senare omtalas hampa som basgröda även i Upplandslagen.
   Under 1400-talet trycker tysken Johann Gutenberg den första bibeln på hampapapper.
   Gustav Vasa inser till fullo hampans värde under 1500-talet, inte bara för allmänhetens vardagsbruk utan också som betydelsefull råvara för arméns och flottans behov. Flera efterföljande svenska konungar anbefaller utgivandet av skrifter om hampa.
   1628 sjunker Vasa i Stockholm. Enligt Vasamuseets beräkningar så fanns det ca 11 ton hampa ombord i form av rep och segel.
   Lagstiftad hampodling i bl.a. Spanien, England och deras kolonier.

   På 1700-talet ger svensken Carl von Linné hampan det latinska familjenamnet Cannabis sativa, vilket fritt översatt betyder ”användbar hampa”. Hampodling är en del av självhushållningen. Säckar, rep, tält, presenningar och fiskeredskap tillverkas i hemmen. Flottans behov av hampa till segel, tross och annat är stort.”

   Svara

   Min bror är beroende av cannabis och hans fru också. Dom har två små barn. Hans fru är dessutom förskolelärare. Min bror både säljer och röker på själv. Jag vet dessutom att dom odlar smått i sin lägenhet.
   ”Det finns inga bevis på att cannabis skadar hälsan”… Jag vet inte hur många gånger vi diskuterat det och nej det kanske är som han säger men varför röker man på om den inte förändrar dig?
   Du blir slö, du blir mindre medveten om risker osv. Du fungerar inte normalt i samhället.
   Jag är totalt emot cannabis, jag tycker inte det är något som ska bli rumsrent.
   Sedan är det säkert i klass med alkohol men det är en annan diskussion.

   Svara

    men snälla.. låt dom röka en joint eller två när kidsen lagt sig för natten. Det gör jag.
    Efter en hektisk dag är det otroligt najs att röka en joint för att sedan slänga sig i soffan framför en bra serie.
    Dehar jag svårt för göra om jag inte har rökt. Jag blir alldeles för rastlös även fast jag VILL kunna slappna av. Då är cannabisen där och hjälper mig att varva ner och kunna verkligen njuta av lugnet 🙂 Måste väl tilläggas – kan fortfarande ta hand om mina barn om dom skulle vakna under kvällen. Så.

    Svara

     Ingen höjer på ögonbrynen om en förälder tar ett glas vin när barnen somnat.

     Svara

      Jag håller med, alkohol är i klass med cannabis. Jag tycker inte man ska bruka varken det ena eller det andra när man har hand om barn. Vad man gör på fest som vuxen människa eller i sin ensamhet är kanske mer diskutabelt.

      Svara

      Jo om det sker varje kväll

      Svara

     Fast om barnet skulle bli akut sjuk och du var tvungen att köra till sjukhuset? Eller om det skulle uppstå en akut situation? Skulle du vara lika allert?

     Svara

      Har körkort men ingen bil för tillfället så skulle behöva be om skjuts hursom, plus att pappan kan köra. Han röker inte lika ofta som jag.
      Och akut situation har jag varit med om, eller trodde det iaf, fick ringa 1177 som kopplade vidare mig till 112. Som tur var blev mitt barn mer alert under tiden i telen. Så ja, det skulle jag absolut vara.

      Svara

       Fy fan vad du gör mig förbannad. Hade jag vetat vem du är skulle jag kontakta soc omgående. Hoppas verkligen att någon i din närhet gör det. Kräks på sådana som dig.

       Svara

        Hahahahahahahahahah SKREK av din kommentar! Get a life jävla TÖNT! Omg ring SOC, SNUTEN OCH SÄPO FOLK RÖKER GRÄÄÄÄÄS!!!! Rena rama heroinet! Phhhffft smäller av här av alla jävla Beatrice Asks här inne – BLIR MÖRKRÄDD.

        Svara

        Min cannabis-rökande farbror får mycket hellre ta hand om mitt barn än min alkispappa.

        Svara

         Men ingen av dom ska ta hand om ditt barn. Fan vad cannabisrökare lutar sig på alkohol i sina resonemang.

         Svara

        Håller med. Skaffa inte barn din jävla pundare. Varför gjorde du det? Dom kommer bli som du, och vara ärrade för livet. Du är så beroende att du har ursäkter till det piss du gör. Och vem fan bryr sig om att det är likställt med alkohol? Är du så hög just nu att du inte fattar att det är lika illa att vara packad när man tar hand om sina ungar?!
        Fy fan

        Svara

      Detsamma gäller väl för alkohol?

      Svara

      man kan inte alltid vara beredd på att åka iväg till sjukhus, därför finns det ambulans. PS inga problem att köra bil på CB, du kan köra bil helt säkert ca 45min efter intag även om du skulle ha tagit väldigt för mycket. Till skillnad från alkohol där skulle jag aldrig ens chansa.

      Svara

       Ambulans när det är akut ja, då man behöver komma in snabbt/få vård under färden. Annars kan man gott ta taxi. Många tror att ambulans ska ringas som en färdtjänst.

       Svara

      Rätt vanligt att man inte ens har bil i storstäder. Folk tar sig till sjukhus i akuta situationer trots det. Sitter du alltid redo att köra din unge till akuten? Roligt liv.

      Svara

     Jag har inte hört att cannabis i någon större grad skapar svåra beroenden på det sätt tex läkemedel som Tramadol, Citodon, Elvanse och bensodiazepiner, alkohol, starkare droger som oxycontin, amfetamin osv.

     Aldrig ens hört talas om abstinens av cannabis.
     Är ändå relativt insatt, men det kan vara något jag helt missat?

     Svara

      Hur kan man vara relativt insatt och helt missa att cannabisabstinens existerar? Det beroendet, och abstinensen, skiljer sig såklart mot vissa andra droger men är minst lika verkligt.

      Svara

     Du borde gå och få en lymfmassage eller två om du har såna problem att kunna slappna av. Bara ett litet tips. Skit i knarket

     Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Jag är EMOT

  Svara

   Varför?

   Jag själv är osäker på var jag står, så jag är nyfiken på varför andra är för/emot..

   Svara

    Jag är faktiskt också emot, Jag bor i Nederländerna och här är det lagligt. Dock Så ser jag på nära håll vad det faktiskt gör med människorna. Det är så många som liksom är ’borta’ och inte riktigt ’här’ även om de inte rökt på ett tag.

    Svara

     Men gäller det alla som rökt på öht eller är det som med alkohol, att vissa klarar av att ta ett glas vin då och då medan andra super konstant och också är ”borta”..?

     Svara

     Man blir som en ost i hjärnan efter ett längre användande. Har sett det så många gånger.

     Svara

      Ja! Personen jag dejtar sen några månader tillbaka har (visade det sig ganska nyligen) rökt på till och från i 20 år och jag fick en förklaring till varför hen är trögare än sirap ibland. Det är som att hjärnan blir lite grötig och hela personen lite korkad.

      Svara

       Han kanske var trög och korkad innan han rökte också?

       Svara

        Det är bevisat att folk som börjar röka på i yngre ålder, att deras hjärnor slutar utvecklas. Orkar inte hitta källan på det men det är bara att googla för den som vill

        Svara

         Gäller väl alla typer av missbruk? Där missbruket tar vid stagnerar utvecklingen. Har man sett någon få sitt liv förstört av en Haschpsykos så är man emot legalisering. Unga som inte utvecklat sin hjärna är speciellt utsatta. Risker med att prova starkare farligare droger ökar också.

         Svara

          Har aldrig någon sin hänt. ”hashpsykos” snarare panikångestattack så kallad ”paranoia” är det man får av gräs verkligen inte någon psykos

          Svara

           Är du på riktigt?
           Mvh /jobbar på beroendepsykiatrisk avdelning och möter cannabisutlösta psykoser varje jävla vecka.

         Absolut, på samma sätt som att det är dåligt att dricka alkohol innan hjärnan är fullständigt utvecklad (synapser och skit som är fullt utvecklat runt 18-20 år va?)

         Svara

         Svar till ”Anonym 17:45”.
         Jag är inte pro-cannabis men blir vansinnig när folk sprider falsk information. Nej, det är inte bevisat att hjärnan slutar utvecklas om man röker på i yngre ålder.

         Svara

           Jag är en kvinna på 28 år som har rökt sedan jag var 13 till och från. Jag bor utomlands och röker ca 5-6 dagar per vecka, på kvällen efter jobb. Jag är smart, har ett helt vanligt liv, ett välbetalt jobb där jag optimerar hemsidor och analyserar data. Ett jobb som troligtvis inte många i det här kommentarsfältet skulle klara av. Hur förklarar du det?

         wow där drog verkligen allting över en kant.

         Svara

          Shit vilken sorglig människa du är som rökt i så många år.
          Tror för övrigt en apa klarar av ditt jobb. Varför skulle det vara avancerat menar du? Typiskt pundare att inte se hur sönderknarkade dom är…

          Svara

     Jag bor i Massachusetts och är för. Här är det lagligt sen 2016. Visst finns det folk som röker för mycket men de flesta röker utan några problem. Påminner om en annan drog svenska staten gärna behåller sitt monopol på att sälja…. Vissa blir fyllon men majoriteten tar ett glas eller två till helgen.

     Svara

     Inte lagligt, men avkriminaliserat. Jag bor också i Holland och har inte alls den bilden. Det kanske beror på var man rör sig, men jag har ändå bott i ett par olika städer.

     Svara

   Jag är emot legalisering av narkotika men tycker det är värt att forska och diskutera medicinsk cannabis i form av cbd-olja eftersom den inte ger något rus. Och inte anses vara beroendeframkallande enligt WHO.

   Svara

    Att göra alla droger illegala är ett annat namn för att ge den svarta marknaden monopol på försäljningen.

    Svara

    Det är nog individuellt… Jag svävade högt över sängen, fast jag bara tog några droppar under tungan av cbd-oljan. Rejält rus var det.

    Svara

     Jag blev oxå knepig när jag provade CBD-olja. Kände mig frånvarande o lätt svävande. Tog det i 4-5 dagar båda gångerna som jag provat men blev tvungen att avbryta pga obehaget. Usch, aldrig mer. :-/

     Svara

      Det finns ju också CBD-olja utan THC = inget rus.

      Svara

      Är ni helt säkra på att det var CBD? 😂😅 Låter inte helt rätt… Jag tar ett par droppar (5%) mot mensvärk och aldrig känt kognitiv skillnad. Obs menar inte stt ni hittar på, mer intressant 🙂 Ej hört om den effekten innan

      Svara

       Ja, helt säker.

       Svara

     Jag menade cbd-olja UTAN Thc.
     Utan rus.

     Svara

      Utan Thc, med rus…

      Svara

       omöjligt. det är thc som ger rus.

       Svara

  Ja det är nog ganska vanligt. Dom flesta jag känner har testat, men de flesta är nog ganska diskreta.

  Svara

  Ja, du har uppenbarligen levt med skygglapparna på. Självklart borde cannabis vara lagligt i Sverige.

  Svara

   Varför?

   Svara

   Behöver vi trögare hjärnor, eller vad menar du?

   Svara

    Japp, och fler psykoser.

    Svara

     Finns i get samband mellan psykos och cannabis. Är fortfarande emot med sprid inte myter.

     Svara

      var så god och spendera en dag på psykiatrisk intensivvårdsavdelning och återkom sedan, du har ingen jävla aning om vad du snackar om. hur kul är det när en patient inkommer på LPT för tredje gången på en månad för att han vägrar sluta upp med att röka cannabis?

      Svara

       LPT för inte sluta använda cannabis. låter konstigt. det kan inte vara cannabisens fel

       Svara

      Det finns en solklar koppling mellan psykos och cannabis. Du verkar väldigt för legalisering? Tror du också att kriminaliteterna skulle sjunka om det legaliserades? Kolla i länder där det har legaliserats det har inte sjunkits alls.

      Svara

   Ja fram för flera drogpåverkade bilförare som kan putsa till olycksstatistiken lite!

   Svara

    Inte för att va sån men folk kör påverkade nu också, tror inte dom som aldrig kört onyktra skulle ändra på det för att cannabis blev lagligt.

    Svara

  Är 22 och studerar i Lund och skulle säga att gräs är oootroligt vanligt. Det ses knappt som en drog, tycker jag. Särskilt i vissa umgängen. Tror de flesta jag känner har testat och många brukar relativt regelbundet.

  Svara

   Alltså ja, fattar knappt ens frågan. Var man än går röker ju folk på, och det har noll med ålder eller samhällsklass att göra, umgås med folk i åldrarna 20-65. Hur kan man missa det? Och sen alla som sitter här och ojar sig och tror det är en drog lik kokain och amfetamin, men som inte ens skulle känna igen lukten om man rökte bredvid dem… men åsikter har de…

   Svara

    va? har aldrig i mitt liv sett någon röka på. jag vet att folk gör det och jag vet att de är vanligt, känner vänner som gör det och brukar annan narkotika.. men aldrig sett det, så de är väl inte så konstigt om de missas?

    Svara

     Bor du i Norrland? I Skåne röker ju folk på perrongen 😂 Omöjligt TT undgå.

     Svara

      Hur menar du nu med ”bor du i Norrland?” ? Tror du att ”NORRLAND” ligger bakom resten av sverige i samtiden eller vad?

      Svara

       Nej men det är längre transportsträcka för importerade droger 🤦‍♀️ Här är det vanligt för vi bor där färjorna kommer in.

       Svara

    Trodde det var ovanligt, tills jag flyttade till gbg, känner lukten av gräs överallt. Folk röker det öppet, visste inte hur det luktade innan jag flyttade hit.

    Svara

     mmh luktar gott

     Svara

    Men alltså HUR kan man på fullaste allvar försöka normalisera droger? Är ni så beroende? Herregud var fan är världen påväg. Och sluta kom med ”alkoholargument”. Det är lika jävla illa och man borde få ha körkort för att få köpa på systemet!

    Svara

   Bor i södra Sverige. Vi är en grupp med skötsamma, högskoleutbildade småbarnsföräldrar. Tog upp frågan på nyår och alla hade provat innan de fyllt 16 år. Detta är för 15+ år sedan så är ju inget nytt påfund. Har även mött en hel del i rökrutan på nattklubbar som rökt cannabis. Men det kanske är för vi är närmre Danmark? De har ju en annan syn på alkohol och droger. När vi var unga var det 15 års gräns på alkohol. Oklart hur det är nu. Men vi åkte över och köpte vad vi ville och bad någon äldre gubbe bära det genom tullen.

   Svara

  ”Den här skammen staten lagt på cannabis”
  Skamligt? Nej. Olagligt? Ja.
  Undrar vad han skulle säga om något av hans barn om några år skulle bli fast i drogerna efter att ha rökt på ”för välmåendets skull”.

  Svara

   Men är inte det där med att cannabis leder till tyngre droger en myt bara?

   Svara

    Ja det är en myt.

    Svara

     Drogliberala brukar intala sig detta, där dimman har lagt sig kanske det blir lättare att tänka klart?

     Svara

      Det ÄR en myt, inget som folk intalar sig. Du borde prova att röka själv, du ser verkligen ut att behöva slappna av lite.

      Svara

       =bli lite dummare i huvet.

       Svara

      Vill du hänvisa till fakta som säger att det inte är en myt?

      Svara

    Det är ju inte så att man automatiskt provar annat för att man röker cannabis men gissar att den som är heroinist inte började med nål i armen på en fest direkt..

    Svara

     Problemet som folk inte ser är att det börjar med alkohol, inte cannabis. Alkoholen är inkörsporten till andra droger.

     Svara

      100% Ida!!!! Alkohol är inkörsport till andra droger. Gräs ger ett helt annat sorts rus. (Det bästa! Så kreativ och varm blir man)

      Svara

      Precis alkohol är väll en drog det med. Men det är mer ok att klunka i sig.

      Svara

       Kan hålla med i det ni säger, men tror att det i praktiken skulle vara näst intill omöjligt att avlegalisera alkohol med tanke på hur det redan brukas i vårt samhälle. Men bara för att en ”dålig” sak redan är laglig betyder väl inte det att man nödvändigtvis måste säga att det är fritt fram för något annat?

       Svara

        Problemet med alkohol är att det är så lätt att göra själv. Så även om man kriminalisera det så lär det inte försvinna. Och andra sidan är söderåsen självförsörjande på cannabis. Är ju bara en växt som ska vattnas och gödslas. Inte svårare att odla än grönkål. Känns rimligare att man får odla för eget bruk istället för att kriminella gäng ska tjäna pengar på det.

        Svara

        Hallå, det var knappt 100år sedan det var alkohol förbud, konsumptionen var mycke högre innan förbudet för folket hade knappt rent vatten. så du kan inte heller säga att förbudet skulle vara svårare nu

        Svara

         Vad menar du? Det hölls en folkomröstning 1922 där ett förbud mot alkohol röstades ner (dock med ganska liten marginal). Hade samma omröstning varit idag tror jag att förslagets hade röstats ner med betydligt större majoritet, men jag kan ju ha fel.

         Svara

       Man kan dessutom överdosera alkohol vilket kan ge allvarliga och till och med dödliga konsekvenser..
       Det finns inget dokumenterat fall då någon skulle ha dött av cannabis överdos!

       Svara

      Visst men glöm inte bort tobak!
      Eller mat. Matmissbruket orsakar massiva skador på samhället varje år och folk säger till svars – Man måste ju äta.

      -Man måste inte alls äta, men det kan vara nödvändigt för att överleva. På samma sätt som att man inte alls måste missbruka maten för känslan av välbehag maten ger. Klassiska matmissbrukare har en rad försvar inbyggda direkt i kulturen och här finns det inga tydliga skillnader mellan missbrukskultur och kultur. (nej, vad tråkigt nu ska jag onanera)

      Svara

       Detta resonemang håller inte, det förstår du nog om du läser igenom det.

       Svara

    inte så att man automatiskt provar annat för att man röker cannabis men gissar att den som är heroinist inte började med nål i armen på en fest direkt..

    Svara

     ”Alla idioter är inte nazister, men alla nazister är idioter”, som man säger?

     Svara

    NEJ.
    Min skolkamrat S började med detta och sa att det ”inte är farligare” än alkohol.”
    Sen blev det tyngre droger och han hittades till slut död på Regeringsgatan i Sthlm
    med en spruta kvar i armen död efter en överdos heroin. Han kom ifrån en övre
    medelklassfamilj och han var duktig skolan vad jag minns. Jag har träffat två av
    hans kompisar numera som är helt ”väck” men fortfarande lever men är
    cannabisrökare fortfarande, men förtidspensionärer.

    Svara

     Tråkigt med din skolkompis, jag menar det verkligen.

     I diskussionen är han dock en anekdotisk bevisföring som inte säger någonting alls om ifall cannabis leder till tyngre droger. I en sådan undersökning måste man ta hänsyn till många andra faktorer för att avgöra om det överhuvudtaget finns ett samband och om det rör sig om korrelation eller kausalitet.

     Svara

      Ja det skulle ju lika gärna kunna vara alkoholen som ledde till de tyngre drogerna. Eller bara att han hade en stark beroendepersonlighet och var nyfiken på andra droger.

      Svara

      Jag håller helt med! Det är snarare att cannabis stoppar en att prova tyngre droger. Jag har varit på så många fester där kokain, mdma, ketamin och tyngre saker flödat men jag håller mig till min kära ört! Likt många av mina vänner, vi dricker knappt ens alkohol längre utan tar bara några bloss och dansar hela kvällen, musiken blir bättre, samtalsämnena djupare och ingen baksmälla!
      Allt är inte svart eller vitt hörrni 🙂

      Svara

     Ja finns massor som börjat med braj och sedan tyngre droger. Så sorgligt. Bevis på att något är snett i vårt samhälle. 😕

     Svara

      Vilket inte är samma sak som att cannabis leder till tyngre droger. Korrelation och kausalitet du vet.

      Svara

       ”Correlation may not imply causation, but it sure can help us insinuate it!”

       https://www.bloomberg.com/news/articles/2011-12-01/correlation-or-causation

       Svara

       Varför försvara en drog på detta sätt?

       Svara

        Gör jag? Jag frågar om cannabis leder till tyngre droger och alla kommer med anekdoter. Ingen svarar på frågan. Att många börjat med cannabis och sedan gått över till tyngre droger är inte heller ett svar. Det är det enda jag ifrågasätter. Vad jag tycker om cannabis är osagt och jag vet faktiskt inte själv var jag står i frågan om att legalisera det.

        Svara

         Jag testade dock kokain först för det va en mycket ”finare” drog. Slutade sen med allt utom cannabis och cigaretter. Inte ens koffein kommer in i min kropp, jag måste tänka på mitt psyke och vad jag mår bäst av, och jag skiter faktiskt i vad folk tycker då jag slipper rösterna i huvudet nu.

         Svara

      Min pappa började tidigt med cannabis och gick sedan över till något tyngre droger. Han har därefter levt i ett parallellt samhälle sedan dess och jag har kommit i kläm hela mitt liv. Drogerna har alltid kommit före hans enda barn. Naturligtvis fastnar inte alla som röker sin första joint i ett livslångt missbruk men de som gör det förstör inte bara sina egna liv utan många runtomkring. Bara tanken på vad min pappa har kostat vårt samhälle…

      Svara

       ❤️

       Svara

       och min pappa söp ihjäl sig.

       Svara

    Hur många tror du hade börjat röka hasch om de inte provat alkohol först? Det är alkoholen som är ”inkörsporten ” till tyngre bruk

    Svara

    Myt och myt. Köper man cannabis så har ju langaren förmodligen andra droger och erbjuder det, knarkar man så möter man andra knarkare som håller på med annat. Jag vet massa folk som tröttnat på cannabis ruset efter en tid och gått över till annat. Sådan myt är det väl inte.

    Svara

    Det räcker med att du röker cannabis och sabbar ditt liv efter att du ett tag inte orkar sköta skolan eller jobbet längre. Du förstör din hjärna. Ser också våldsbrott som begås mot nära anhöriga av unga som har börjat röka cannabis. Möter det här i jobbet varje dag. Visst, om du är vuxen och redan har ett välordnat liv, kanske du kan få det att fortsätta att fungera. Men för ungdomar som redan riskerar att börjat glida iväg, blir cannabis slutstationen innan du kliver av i misären. En legalisering vore en katastrof.

    Svara

   Du blir inte fast i drogerna bara för att du rökt på. Precis som du inte blir alkoholist eller fast i drogerna enbart för att du dricker alkohol då och då.

   Svara

    Men man kan bli fast i ett cannabisberoende.
    http://cannabishjalpen.se/node/2#beroende

    Svara

     Fin propaganda.

     Svara

     Ja och en del blir beroende av alkohol, spel, sex, shopping, mat…..

     Svara

      Japp, fast nu handlade det om cannabis. Ja, man KAN bli beroende av cannabis. Det åkallas i rätten ibland, som försvar vid olika brott. Jag är för en legalisering av princip, men visst tycker jag rökare är flummiga vid regelbunden användning. Skulle aldrig röka själv.

      Svara

       Har någon hävdat att man inte kan bli beroende av cannabis?

       Svara

        Ja, i precis samma tråd här kallades det för propaganda, att man kan bli beroende.

        Svara

     Jag rökte på dagligen i över 2års tid.
     Att sluta röka cannabis är lättare än att sluta röka tobak. Men visst man mår illa, svettas och lite grinig när man slutar.
     Kanske dags att förbjuda tobak och alkohol oxå.
     Alkohol är dödligt inte cannabis.
     Har btw aldrig provat heroin.
     Männsikor kommer aldrig sluta ta droger och Morgan Johansson misslyckades med sitt mål
     https://www.sydsvenskan.se/2002-11-25/minister-har-nollvision-om-knarket

     Svara

      Varför slutade du om man mår så bra, gör dig kreativ, är helt ofarligt och inte leder till tyngre droger?

      Svara

       Vem sa att jag sluta.. sa bara att ja rökte dagligen förut och att det inte är så svårt att sluta men visst finns de abstinens men de är en barnlek jämfört med socker, cigg, alkohol mm.

       Svara

        Ok, varför röker du inte på dagligen längre om det bara finns fördelar?

        Svara

         Aldrig sagt att det bara finns fördelar. Varför hittar du på saker om mig?

         Svara

          Ok, man blir uppenbarligen trög i hjärnan av att röka på dagligen i två år.
          Eftersom jag inte rökt på får jag väl förklara för dig att jag refererade till det som skrivits här i tråden.

          Svara

         Jag rökte på varje dag för att jag levde i ett förhållande där jag blev utsatt för psykiskt och fysisk misshandel varje dag. Rökat rädda mig att orka med dagarna tills han försvann. Då sluta ja röka för behövde inte de mer. Nu tar ja de sporadiskt med vänner.

         Svara

          Låter sunt…

          Svara

           Mm, hade varit bättre om jag skar halsen av mig för att komma ur de där förhållandet.
           Va glad att du har ett bra liv och gör andra människor en tjänst, lämna oss ifred med dina nedsättande kommentarer.

          Så va det för mig med! Enda gången jag kunde slappna i kroppen och bara försvinna, inte bry mig lika mycket om det hemska va när jag rökte.

          När jag blev av med kräket, försvann även lusten att röka för att döva. Där i va suget.

          Nu för tiden gör jag det en gång om året typ, om det bjuds. Då är det kul😊

          Svara

           Du var alltså fast i ett beroende.

      Ja, gärna förbjud alkohol IDAG!
      Ingen legalisering av cannabis heller.

      Svara

      Jo har man en brorsa som dött i en narkotikaöverdos kanske man inte får automatiskt en helt balanserad syn på helheten. Då är allt som kan kallas för narkotika av ondo.

      Svara

    Har en vän som tidigare missbrukat (men nu är helt ren sen några år tillbaka), och hon hävdar att det var just cannabisen som ledde in henne på fel spår. Hon menar att även om man kanske inte blir beroende av cannabisen i sig så kan man bli beroende av kicken/känslan/lugnet/vad det nu kan vara man får av det, och när man brukar det regelbundet och inte längre uppnår samma rus som i början kan det göra att man går över till tyngre grejer. Dessutom upplever jag i mina kretsar att cannabis avdramatiserar droganvändande. Många har testat och anser det inte vara någon biggie, då känns det inte lika avlägset att prova något annat.

    Sen köper jag absolut att man i så fall kan använda samma argument mot alkohol, men det är betydligt svårare att avlegalisera något som sedan länge faktiskt är lagligt och som de flesta redan brukar regelbundet, än att låta bli att legalisera något som ännu inte är lagligt. Alkohol är ju kanske inte det bästa vi har i samhället kan jag tycka, och det hade säkerligen inte heller legaliserats om det kommit idag.

    Svara

     Men snälla. Många blir beroende av kicken som socker ger också.

     Svara

      Men du vet om att det är helt legalt att köpa socker…

      Svara

      Man KAN bli beroende av många olika saker, vissa med betydligt allvarligare konsekvenser än andra. Men kan man förebygga något som potentiellt sett kan leda till beroende med väldigt negativa konsekvenser är det väl inte orimligt att ifrågasätta om det verkligen är nödvändigt att legalisera det?

      Svara

     Din vän valde att ta en massa andra droger. Det va inte cannabiset som sa
     ”här ta en lina sen så har jag en spruta heroin färdigt vid sängen åt dig”.
     Hon hade ett problem med droger. Sen att folk ska skylla på saker än sig själv är ju inget nytt under solen.

     Svara

      Självklart hade hon ett problem med droger, och det var hon som valde att röka den första jointen också så aldrig någonsin har hon hävdat att hon är oskyldig till vad som hände henne. Det är inte det som är kontentan.

      Svara

       Hon drack aldrig alkohol eller rökte cigg åt godis mm innan hon testa cannabis?
       Hon har aldrig haft en tanke att hon blandmissbruka för att hon förmodligen mådde dåligt psykiskt och tog vad som för att bedöva den psykiska smärtan?
       Larvigt att skylla att de va jointen som fick henne dit, tror faktiskt du hittar på för har aldrig hört en person som använder eller använt droger skylla på att de va den substansen som gjorde mig till missbrukare.

       Svara

        Det känns som att du anstränger dig för att missuppfatta det jag säger. Låt mig formulera om. Hon SKYLLER inte på cannabisen, men hon hävdar att det skapade ett beroende av ett rus som hon sedan fortsatte jaga i tyngre saker. Detta som en invändning mot att cannabis är helt ofarligt då det inte är beroendeframkallande. Sen fanns det självklart en massa omständigheter som gjorde att hon behövde det där ruset från första början, men för henne var det en tydlig inkörsport och det vägsjäl där saker började gå riktigt snett.

        Detta är hennes historia och ingenting som varken du eller jag kan komma och säga inte stämmer. Sen finns det såklart en miljon andra historier med andra infallsvinklar och orsaker, men det gör inte henens mindre sann.

        Svara

      När du behöver mer och mer för att få samma effekt som tidigare, så kan man testa andra droger för att må så där som man gjorde första gångerna som man rökte på. Det är inte cannabisen som lurar i någon andra droger, det är hjärnan som vill må som den förr gjorde av cannabis.

      Svara

       Och det kallas beroende.

       Svara

    Cv

    Svara

    Du blir däremot trög i hjärnan medan alkohol höjer kreativiteten 😁

    Svara

  Varför vill läkemedelsverket förbjuda oljan?

  Svara

   För att fortsätta tjäna pengar på beroendeframkallande skitmedicin.

   Svara

    Ja men vad är deras argument för att förbjuda den? Antar att de inte säger rätt ut att de vill tjäna pengar…

    Svara

     Deras anledning är att det inte finns tillräckligt med forskning.

     Jag gör många olika medicinaloljor. Fick frågan av en läkare som frågade om jag använde något naturläkemedel, och berättade då om vilka oljor jag gör(bl a nypon, basilika, ringblomma, chili)

     ”Det ska du sluta med, det kan vara farligt. Man ska akta sig för sånt som inte stöds av forskning”

     😂

     Svara

      Herregud! Ja, för jämfört med chili är ju heroin, morfin, benzo och andra välstuderade före detta mediciner väldigt trygga … Helt otrolig kommentar av honom.

      Svara

       Hahaha exakt.
       Jag låtsades att jag lyssnade, men jag gick där ifrån med en ännu större insikt i hur korrupt medicinvärlden är😆

       Svara

      Fast naturliga oljor är ju potenta och därmed inte helt ofarliga. Man bör använda alla läkemedel med varsamhet, även naturläkemedel.

      Svara

       Ja. En del här som tycker oljor och naturmedel är det verkligt seriösa
       vilket är tragiskt felaktigt jämfört med vetenskapligt granskade mediciner.

       Svara

       Man blandar ut potenta oljor, för dom är för starka att använda rena. Läkaren frågade hur jag gjorde, och jag beskrev processen med oljeutdrag.

       Ringblomsolja är inte farligt, basilika, är inte farligt(om du inte är gravid då ren olja kan framkalla missfall), Nypon är dunder.

       Men jag får väl sluta äta chili con Carme också då😉 Det kan ju faktiskt vara farligt det också.

       Svara

    Som till exempel?

    Svara

     Opiater, benzo, tramadol etc….

     Svara

      Menar du att det inte finns några legitima användningsområden för dessa mediciner utan de kan ersättas av CBD-olja?

      Svara

       Nej, sa jag det eller? Självklart behövs dessa mediciner med men i många fall skulle de kunna ersättas av CBD.

       Svara

        I vilka fall då? Kan du länka till forskning som stödjer ditt påstående?

        Svara

         Det finns huuuur mycket forskning och bevis som helst att att CBD är smärtstillande, det är bara att googla.

         Svara

          Så med andra ord, nej.
          När ska folk i detta kommentarsfält lära sig att svaret ”googla” när man ber om källor omedelbart diskvalificerar dem från debatten? Det är internetkommentarernas exakta motsvarighet till en dumstrut.

          Svara

           17:04 du är bara ignorant. Cannabis för smärta är tillåtet av Läkemedelsverket. Tror du de godkänt det utan relevant forskning?

           Källa på det?

           Men snälla, vet du inte hur man gör eller vad är problemet? Varför ska jag googla åt dig? Jag har läst massor om cannabis och CBDs effekter de senaste åren från olika källor, men det är inte som att jag sitter med massa sparade länkar redo att visa för dig. Om du så gärna vill veta så får du googla själv, jag är inte en sökmotor!

           Folk är så förbannat lata och tänker inte ens prova göra en googlesökning själva. Och de frågar inte om källa för att de är nyfikna på att läsa mer, de vill bara sätta dit den andra. För får man inte minst 5 peer reviewed papers serverade inom fem minuter så ljuger den andra.

         Anonym 15:50, medicinsk användning av cannabis har funnits i årtionden i många länder. Till och med i Sverige kan du få det utskrivet på recept (men det är ovanligt).
         https://www.lakemedelsvarlden.se/licensforskrivningen-av-medicinsk-cannabis-okar-i-sverige/

         Svara

    Men snälla sluta. För att registrera och sälja medicin i EU/Sverige måste det finnas ordentligt med klinisk data och studier. Sedan vad gäller beroendeframkallande narkotikaklassade mediciner är det oerhört viktigt att riktlinjer följs gällande förskrivning. Sedan är det på patientens ansvar att ta rätt dosering och sedan trappas användandet av gradvis. Jag fick äta starka smärtstillande när jag opererade min fot och åt gärna hellre dem än rökte en joint som ej är beprövat på samma sätt som godkända läkemedel.

    Svara

     Pricken, de du skriver stämmer inte. låter mest som nån lobbyist. förstod du inte att cannabisen har använts som medicin i evigheter och att vi inte ska få göra det nu är för att alla pengar man tjänat på annan medicin. PS cannabis blev olagligt för eget bruk i slutet på 80 talet. tänk alla andra grejer man hade fel om då.

     Svara

    Fast Läkemedelsverket är avgiftfinansierat. Det är fritt fram för alla (läkemedels)bolag att skicka in ansökning om godkännande som läkemedel. Men det kräver så klart en del dokumentation och det är väl inget som pengakåta företag vill punga ut med. Då är det ju mycket lättare att bara påstå att olja si och så gör underverk för allt från adhd till portvinstå. Och alla idioter sväljer det med hull och hår.
    Det intressanta i sammanhanget är ju vad företagen påstår att deras produkt gör. Påstår de att det är ett mirakelmedlet ska de kunna bevisa både effekt och säkerhet.

    Svara

    Men LMV tjänar inte pengar på några mediciner, de hanterar tillstånd att släppa läkemedel på marknaden, hur skulle de kunna tjäna på att CBD inte släpps fritt i Sverige?
    Det är väl inte orimligt att medicinska produkter ska ha en bevisad effekt innan de får säljas och att det är bevisat att de inte har skadliga bieffekter. Att något är ”naturligt” innebär inte att det är ofarligt. Och då syftar jag inte på att alla som använder cannabis i någon form slutar som heroinister, för det är helt orimligt. Men växtoljor kan t.ex. vara allergiframkallande och irriterande och det tycker jag att man ska vara glad för att någon kontrollerar om de är ordentligt testade. Schulman och Gynning och co har väl i allra högsta grad har ekonomiska intressen i detta och är knappast några oberoende experter på läkemedel.

    Svara

   För att tjäna pengar, så klart.

   Svara

   Vill förbjuda? Den har väl adrig varit tillåten att sälja fritt?

   Försäljning av oljan borde kräva tillstånd och något sådant har aldrig utfärdats såvitt jag känner till.

   Svara

    Okej, sorry om jag uttryckte frågan fel. Tror min fråga gick fram ändå väl?😊

    Svara

  Jag vet att det inte ses som en drog i vissa sammanhang. Jag lever med svår värk. Tål inte stark med typ tiparol etc…..
  Skulle ändå inte prova ”gräs”

  Svara

   Varför inte?

   Svara

   Det borde du.

   Svara

   Varför inte då?

   Svara

    För att det är olagligt och man vill inte vara narkoman. Ganska äckligt ju.

    Svara

     Gissar att du inte lever med smärtproblematik. Grattis.

     Svara

   Så du skulle ta Tiparol om du tålde det, men om din läkare föreslog ett cannabis-preparat så hade du sagt nej?

   Svara

  Det är ju ändå en växt som finns i naturen och borde kanske ses om ett naturläkemedel som många andra?
  Har också hört att många olika sorters sjukdomstecken blir mildare av denna olja så jag förstår inte heller varför läkemedelsverket inte vill godkänna den. Men kan inte säga om jag är för eller emot förrän jag har hört båda sidor.

  Svara

   Såg nu att Läkemedelsverket inte har granskat dessa produkter och att de därför inte är godkända. Så Läkemedelsverket borde ju granska och sedan komma med ett utlåtande innan de förbjuder?

   Svara

   flugsvamp är också från naturen, varför kan du inte vara testa de i samma sekund?

   Svara

    Men seriöst 🤦‍♀️

    Svara

    För att flugsvamp är starkt hallucinogen.

    Iofs så finns det positiva effekter med lsd(tror jag det va) mot vissa psykiatriska sjukdomar. Men då under observation.

    Cannabis är bra för ptsd till exempel. Och
    Kroppen utsöndrar eget thc också föresten.

    Svara

    Mikaela: jag menade att det i alla fall inte är något syntetiskt och framtaget i laboratorium.

    Svara

   Att det finns i naturen är i sig kanske inget jättebra argument för att ett preparat borde klassas som naturläkemedel. Heroin utvinns ur opievallmon till exempel.

   Svara

  Läst att detta ska vara bättre än antidepressiva, med mindre biverkningar m.m. Jag skulle lätt kunna testa, så länge jag varken blir hög eller beroende.

  Svara

  Har någon provat den där oljan. Och mådde du bättre av den?

  Svara

   Jag använde en period när de var ganska nytt på marknaden och då innehöll oljan typ 0.2promille THC. (nej du blev inte hög)

   Å jo oljan hjälpte faktiskt mot min ångest och tremor och jag mådde bättre.

   Slutade dock med oljan då jag fick nytt arbete som kräver regelbundna drogtest och även om dagens oljor ska vara THC-fria så vågar jag inte chansa… För ser mitt jobb att jag har THC i kroppen så får jag sparken….

   Ångesten och tremoren?
   Den är ganska illa nu, resultat?
   Jag fick sobril på recept… Benzo alltså..
   Funkar det?? Njae…

   Men eftersom det är på recept i mitt namn så torskar jag inte på ett drogtest… 😏

   Svara

    Jag tar sobril nu pga jag kämpar med cancer. För mej är det himmelriket att slippa morgonångest.

    Svara

     Du borde prova cannabis 🙂

     Svara

     Kämpa ✊🏻 Fuck cancer.

     Svara

     Just vid cancer är ju cannabis extra bra ju, rök istället

     Svara

    Tar ni/får ni Sobril dagligen eller bara vid ångestattack? Har fått horribla ångestattacker framför allt morgonvis så pass att jag kräks, hade gärna velat ha något som tar toppen av den värsta ångesten.

    Svara

     Det finns de som har så svår ångest och oro att de behöver äta exempelvis sobril dagligen i förebyggande syfte för att inte få ständiga attacker. Dock, om problematiken är så svår, handlar det oftast om starkare bensodiazepiner för att det ens ska ha någon effekt.
     Sobril och oxascand är ett vanligt läkemedel som ofta används vid behov vid ”lättare” oro samt ångest. Ordet ”lättare” är missvisande då det ska vara så pass att man inte kan ha en fungerande vardag på grund av attackerna. Vid svårare ångest finns det starkare läkemedel tillhörande samma grupp att få, exempelvis stesolid. Det är dock inget du som patient bör få innan andra läkemedel samt behandlingar har genomförts utan resultat då det är högst vanebildande. Sobril är också vanebildande, det är alla läkemedel tillhörande den gruppen, men inte på samma sätt som stesolid och xanor.
     Om du inte har en vårdkontakt på en allmänpsykriatiskmottagning rekommenderar jag dig att söka vård hos din VC så att du kan få en remiss och på så sätt få rätt hjälp för din ångest. Att du får så pass svåra attacker att du kräks är inget du sk behöva leva med. Fram tills du får rätt hjälp kanske en läkare på VC väljer att skriva ut exempelvis sobril, om du testat andra mildare läkemedel utan effekt. Har du tidigare aldrig fått behandling för din ångest kommer nog ingen läkare att skriva ut ett sådant preparat som första läkemedel. Vanligast är det att det är vi inom psykiatrin, specialistvården, som skriver ut den typ av läkemedel först efter att en grundlig bedömning, och oftast behandling genom exempelvis terapi, genomförts.
     Ingen medicin botar ångest. Det enda som kan bota ångest är terapi och andra former av behandlingar. Sök vård direkt om du inte redan har gjort det!

     Svara

   Jag har flera gånger.
   Inte för att jag haft ont någonstans utanför för att det är bra för hälsan på andra sätt också.

   Vet dock att min sambos farmor, som vi köpte till 2016 tog det och efter ett par veckor hade hon faktiskt inte ont lika kraftigt i sina leder. Hon tog det dagligen. Vet inte om smärtlindringen berodde på det, men hon har inte slutat än.
   Vi köpte 3 flaskor innan de drog in det igen.

   Så märkligt attd et blivit förbjudet, när det mest beror på okunskap. Som att man skulle kunna blir hög. 😀

   Svara

    Pappa fick cannabis när han kämpade mot cancer. Bor visserligen i USA men han kunde äntligen äta lite vilket fick upp hans energi och glädje. Så jag är iaf för cannabis för medicinskt bruk då jag med egna ögon fick se pappas liv bli lite bättre genom helvetet som cancern är.

    Svara

   Japp. Jag provade för 2 år sedan ungefär. Hade gått igenom en tuff period med en sjuk familjemedlem och därefter drabbats av mycket dödsångest, oro, ångest. Provade oljan och först blev jag bara tröttare och hade lite mer huvudvärk. Efter någon månad när jag stegvis trappat upp dosen märkte jag att jag blev allmänt lugnare men annars kände jag mig som vanligt. Min sambo tror inte alls på naturläkemedel men sa självmant efter några veckor att han märkte jag blivit lugnare och inte oroade mig lika mycket. Så jag upplevde att den fungerade bra. Tog även kapslar kombinerade med olibanum (Tror jag det heter?) Och jag sov bättre av det. 🙂 Men jag har alltid föredragit lite mer naturliga alternativ än SSRI och benso.

   Svara

   Min mamma tar den mot nervvärk (nerver i kläm med en åldrig hopsjunken kropp), hon testade när maxdosen Citodon inte längre fungerade för henne och hon inte ville gå vidare till starkare mediciner med mer morfin tex. Hon är i princip smärtfri på CBD. Och inte ett dugg hög, uppenbarligen (80 år gammal och vägrade testa hur länge som helst för att hon var rädd att bli hög).

   Svara

    Min mamma är i exakt samma situation, hon har såå ont. Är det sån laglig olja din mamma tar (så länge den nu förblir det)? Vet du märke? Jag tycker så synd om min pigga och tidigare så fysiskt aktiva mamma att hon knappt ska kunna gå promenader! Jag skulle gärna hjälpa henne om det finns något man kan göra.

    Svara

     Hej, såg ditt svar för sent, men minns tyvärr inte just nu vilket märke hon har. Googlade dock och det såg ut som det är köpt hos Natural Hemp Life om jag minns loggan rätt =)

     Svara

   Ja använder regelbundet mot migrän. Men jag bor i MA och här cannabis lagligt så min olja kan skilja sig mot den svenska.

   Svara

  Jag är inte emot cannabis. Men tror inte att Sverige skulle kunna hantera en legalisering i stort. Svenskar tenderar att gå ”all in” på helger när det gäller alkohol, till skillnad från i utlandet där det ses som ett accepterat och inte tabubelagt inslag i vardagen. I Spanien kan man ta ett glas vin till lunch men man dricker sig inte full för det. Tror tyvärr det skulle bli liknande när det gäller cannabis i Sverige. Jag spenderade ett halvår i Amsterdam och där var det (bland holländarna) inga problem att ha cannabis till hands men inte röktes det varje dag för det. Märktes väl att det var turisterna som hängde på Coffe shops för jämnan. Tror tyvärr svenskar skulle handskas med det på samma sätt som jag såg turisterna handskas med det i Amsterdam (obs inte alla svenskar)…

  Svara

   Men du kan ju inte jämföra bruket hos en turist som åker till Amsterdam JUST för att röka, med någon som bor där för jämnan.

   Svara

   Gå all in på cannabis = somna/däcka.
   Så nej, tror inte det hade varit något större problem faktiskt. Om folk inte börjar däcka ute då, kan ju bli lite jobbigt.

   Svara

   Till Anonym 15:19

   Nu håller jag iofs med dig i sak angående att Sverige skulle ha svårigheter att hantera en legalisering.
   Men det här med Spanien är en myt som förtjänar att bemötas. Spanska ungdomar dricker ungefär som svenska. Och i Sverige har alkoholkonsumtionen bland unga däremot sjunkit under många års tid nu.

   Svara

    Ja ungdomar röker gås.

    Svara

  Ja du har absolut levt med skyddslappar på. Jag vet nästan ingen som inte testat att röka på.

  Svara

   Fast nej, jag vet ingen.

   Svara

   Alltså va? Vad har du för umgänge? Låter jättemärkligt tycker jag.

   Svara

    Så himla märkligt är det inte. Är bara en fråga om hur många som öppet talar om det. Är 100% säker på att du har folk i ditt umgänge som någon gång rökt på. Kanske till och med någon som ännu gör det.

    Svara

    Haha alltså. Är från en villaförort i Stockholm, har helt vanliga Svensson-kompisar. Flera stycken högavlönade också. Vad har du själv för umgänge? Antar att du bor i någon mindre ort eller by?

    Svara

   Jag skulle aldrig våga pröva. Skiten sätter sig i fettceller i hjärnan.

   Svara

  Nästintill alla jag känner har någon form av relation till cannabis. Vi snackar människor från olika samhällsskikt inom alla möjliga yrkesgrupper. Cannabis är betydligt mycket vanligare än man tror men självklart vill ingen prata öppet om det med tanke på den oerhörda stigmatisering det innebär samt konsekvenserna som följer av kriminaliseringen.

  T o m mina föräldrar som tidigare varit så emot det har insett skräckpropagandan som råder här och har idag en betydligt mer avslappnad inställning till cannabis, trots att de inte själva röker. Själv tror jag att cannabis kommer bli lagligt i framtiden. Det kommer ta tid, men till slut så kommer det ske. 🙂

  Svara

   Det visade sig efter många år att tom min gamle far röker på lite då och då (han gjorde det ju i sin ungdom på 60-talet så why the fuck not). Älskar att kunna sitta på balkongen med honom när jag hälsar på och röka och snacka om livet. Folk som tror att gräs är en DROG-drog fattar ingenting.

   Jag skulle dock förneka mitt eget bruk stenhårt i alla sociala sammanhang just pga stigmatisering, plus man vet aldrig vilken liten skvallertant som bryr sig för mkt om andra som lyssnar.

   Svara

   Jag tror att byter vi till blåbrunt styre så är en legalisering närmare än vad vi tror. Eller åtminstone en avkriminalisering. Jag längtar. Så många svenskar som går runt med ångest, deprimerade etc. Så mycket som en holk kan lösa. Folk som är mest emot cannabis är oftast de som går ”all in” på alkoholen på helgerna och ”ska ta ett glas efter jobbet för att varva ner”.

   Jag t ex dricker aldrig. Jag menar aldrig. Men jag säger inte nej till en holk. Det är life

   Svara

    Men vore det inte bättre att ta tag i grundproblemen med varför folk är deprimerade och har ångest än att legalisera något som ska dämpa det? Börja i rätt ände så att säga.

    Svara

     Folk kommer aldrig sluta vara deprimerade. Ångest kommer aldrig sluta existera. Men visst måste vi alla ta ansvar för att leva ett liv som gör att vi själva mår bra. Tyvärr lever de flesta alldeles för stressade liv. Det gör oss inte lyckliga.

     Så då kan man ha åsikten: ”Människan måste kunna hantera sin egen inre smärta.” Eller så inser man att vi alla kämpar med våra egna inre och att åtminstone vissa av oss vill ha möjligheten att slappna av genom någon typ av substans. En del behöver antidepressiva. Några tycker om ett glas vin efter jobbet. Och vissa gillar cannabis. Det betyder ju inte att alla kommer tvingas att använda allt. Men det öppnar upp för möjligheten att vuxna människor själva får välja vad de gör i sina liv. Och det kan man ju också ha åsikter om, såklart.

     Svara

  Att röka gräs gör folk korkade. Risk finns att man triggar en psykos och psykisk sjukdom. Men CBD utan THC förstår jag inte att man ordar om.
  Och visst har du skygglappar Camilla, redan för 15 år sedan flödade drogerna fritt i södra Sverige, nu säljs det på mellanstadieskolor och knark är vanligare och lättare att få tag på än sprit när du är 13.

  Svara

   Du verkar korkad utan att röka gräs. 🙂

   Svara

    Håller inte med dig.
    Tycker det var ett vettigt inlägg.

    Svara

    Svara

     ”Läs på!” *länkar till partisk sida*

     Svara

     Men sluta sprida din jäkla propaganda, kan lova dig att jag vet mycket mer om ämnet än du gör.

     Svara

   Det beror nog helt och hållet på ens sociala och ekonomiska omgivning. Jag är från akademisk övre medelklass, mindre stad, känner ingen som röker på nu och det förekom knappt på den tiden jag var mycket ute och festade (typ 15-20 år sen). De enda som rökte på var skater boys och andra outsiders, såna som hade mycket problem i skolan osv. I de kretsar jag rörde mig ansågs man vara dum i huvudet om man rökte. Att bli seg, trög och hungrig var inget vi var direkt sugna på. Jag är helt emot legalisering, Nederländerna säger ju själv att det inte funkar och landet styrs av drug lords, trots att det är det vanligaste argumentet för legalisering. Skippa jämförelsen med alkohol, det är helt irrelevant. Two wrongs don’t make a right. Problemen med alkoholmissbruk kommer inte att försvinna bara för att folk får lättare tillgång till fler droger, att ens tro det är befängt. Alkohol hade dessutom aldrig blivit lagligt om det kommit på marknaden i dag! Istället för att legalisera cannabis borde vi egentligen kriminalisera alkohol.
   Cannabis som medicin är en helt annan diskussion och det finns redan ett godkänd läkemedel på marknaden.

   Svara

    Lol!!!
    Jag är ekonomiskt sätt övre medelklass (hur bestämmer vi det förresten? Att man tjänar mer än 800k/år? Att man bor på ett visst sätt i ett visst område? Att man klär sig i vissa märken? Blä) Och jag röker mer än gärna.

    Svara

     Om du inte rökte på och har blivit trög i huvudet hade du nog vetat vad övre medelklass är…

     Svara

    Det är nog att det är en mindre stad du är från. Jag är också ”övre medelklass” som du så fint uttrycker det men bor i Stockholm. I princip alla jag känner har testat.

    Svara

    Bra argument kring legalisering och jämförelsen med alkohol.

    Svara

    Nederländerna har inte legaliserat, det har enbart avkriminaliserat vilket innebär att det inte finns något statligt monopol på att sälja cannabis.

    Dessutom, tror ni Nederländerna hade samma dödliga spiceepidemi som den vi såg utvecklas i Sverige för några år sedan? Självklart inte! Här tog människor till Spice just för att det var lagligt och inte heller syntes på urinprov. Problemet är ju att så fort en viss sorts Spice drogklassats så utvecklades en ny variant, och sedan en ny, och så ännu en tills den molekylära uppsättningen kommit så långt ifrån den ursprungliga att det inte längre kunde klassas som samma drog ens trots att det gick under samma benämning. Den syntetiska cannabis som fanns för kanske 15 år sedan var låååååååångt ifrån den Spice som senare bidrog till att folk dog som flugor.

    Legaliseringsfrågan går att se på många sätt, men vad som är säkert är att det är betydligt mer humant att inte kriminalisera de människor som faktiskt missbrukar drogen.

    Svara

  Javisst varför inte? Fördelar verkar vara fler än nackdelar och av dom jag känner, empiriskt ja, som provat gräs/olja så har dom verkat mått bättre. En har tex problem med värk och reautism och skulle inte klara av vardag+gymnasium utan oljan. En annan är inte lika deprimerad och mår bättre av att röka på. Och jämfört med alkohol så verkar skaderisken vara minimal. Inte så att de tex blir våldsamma eller utåtagerande påverkade.. Finns viss risk för snetripp ja men det handlar väl mer om hur stabil man är som person och om man klarar av att röka på och då är nog oljan bättre.. Har även hört att vår hjärna/signalsubstaner är anpassad att ta thc för att fungera optimalt och utan så mår vi sämre men lämnar osagt hur sant det är eller ej..

  Svara

  Det är kanske en generationsfråga? Jag är 36 år och när jag var yngre (runt 20) förekom det, men det var inte jättevanligt. Växte upp i en mindre bemedlad förort till Stockholm, vi kanske helt enkelt inte hade råd… kan inte minnas att det förekom i någon större omfattning på festivaler vi åkte till heller.

  Svara

   Vi är lika gamla så tror mer att det har med socioekonomi och geografi att göra.

   Svara

  Jo jag ser män med em joint då och då. Jag bor på Kungsholmen och här är småbarnsföräldrarna väldigt glada i alkohol och droger. Överhuvudtaget så tycker jag att det är ett väldigt festande, förstår inte hur dom orkar och har tid när dom har småbarn.

  Svara

  Skulle inte säga att det är speciellt vanligt jämfört med USA. Jag har så gott som aldrig varit med om det. Kanske 2 fester av de jag varit på.. jag är 39.

  Svara

  CBD-olja är ju löjligt att förbjuda. Det är inget man blir hög på och är inte samma sak som att röka gräs.

  Att röka gräs borde vara lagligt så länge det är vuxna människor som gör det. Vi måste leva i ett samhälle där vi kan lita på att folk fattar rätt beslut.
  Alkohol är ju mångt mycket mer skadligt för kroppen än vad gräs är, och med tanke på alla våldsbrott, våldtäkter och splittrade familjer som sker varje år så är det konstigt att alkohol är tillåtet medans gräs inte är det.

  SJälv gillar jag inte att röka. Det ”ger” mig ingenting, men de som vill kan väl få göra det.
  Fö rmin del har det inte gett smärtstillande effekter, men kan det hjälpa människor i det syftet så var så goda.

  Svara

  Röka utan att få rus känns inte som något jag skulle göra, lika lite som jag dricker alkoholfritt. Ska det vara vin så ska det vara alkohol i, jag dricker det för att få känslan av ruset. Annars hade jag lika gärna kunnat dricka Loka. Samma med röka för mig, vill känna känslan annars kan det kvitta.

  /Väntar på moralpoliser

  Svara

   Ja, inte fan väljer man dåligt röka om man vet att det finns bättre😉

   Svara

   Jag hade såååå gärna velat ha ett gott alkoholfritt rödvin men det finns inte ☹️

   Tycker också det är nice med den avslappnade känslan man får av två glas vin ibland, men hade gärna druckit alkoholfritt som alternativ.

   Svara

    Jag vill också ha alkoholfritt vin men det smakar inget vidare tyvärr. Älskar smaken av rödvin men blir så fruktansvärt trött.

    Svara

  Det Calle gör är SMYGREKLAM och han gör det i flera inlägg, han bakar in sina samarbeten lite fint och lägger in humor och åsikter för att kunna smyga in det.

  Svara

  Och njae, jag har väl sett det då och då.
  På vissa fester, i alla samhällsklasser.

  Vet vissa som gör det ibland, men inte på fest utan hemma.
  Det är ”vanliga” vuxna med bra jobb och utbildning.

  Svara

  Vet inte hur vanligt det är att bruka cannabis i Sverige men här har jag ett dispensary på ett kort gångavstånd och flera stycken att välja på i staden jag bor. Varit inne på några och har bara positivt att säga om dom. Cannabis är inget som jag är intresserad av men vet att det hjälper många, likadant med alkohol lockar mig inte fastän det är legalt. Joint hör jag aldrig nån säga, känns som ett ord från en Jackie Collins bok. Förstår inte hur CBD kan vara illegalt i Sverige? Dags att byta inställning tycker jag.
  Att psilocybin har börjat legaliseras sakta här tycker jag är ett steg i rätt riktning och bra. Personligen lutar jag mot legalisering av alla eller dom flesta substanserna.
  Det här är ju något som kan diskuteras i omfattning och en liten kommentar bidrar inte mycket.

  Svara

  Herregud vad korkade människor är i samhället. Lika korkade som Sandra Beijers näst senaste inlägg.

  Svara

   Vad är det för fel på inlägget?

   Svara

  Jag är 38 och har aldrig testat, aldrig blivit erbjuden att testa det heller eller sett andra bruka det.
  Men jag har en vän som säger att han provat det några gånger. Gissar att det beror lite på vad för folk man umgås med…

  Svara

  Vart ska hans bror med fru Amanda flytta, någon som vet? (jag menar inte exakt adress förtås) Hur kommer det sig att de flyttar igen, så snabbt ifrån den stora fina lägenheten? Har de inte råd med den längre, för att företagen inte gått så bra eller?

  Svara

   Amanda fick ångest över att det aldrig blev bra med kuddarna i soffan så nu måste de hitta en våååååååååning som passar till soffkuddarna.

   Svara

    😄

    Svara

  Ni som är emot. Förstår ni inte att eran åsikt skadar folket och samhället? Istället för cannabis får folk beroendeframkallande piller som förstör och kostar samhället extremt mycket mer. Men korkade människor finns det gott om så klart…

  Svara

   Du som är för, förstår du inte att cannabis förstör hjärnan på många sätt och de flesta skulle nog må bra av att ha en hjärna som fungerar så bra som möjligt. Vi har tillräckligt med korkade människor ändå utan att mångna aktivt ska hindra hjärnans utveckling och funktion.

   Svara

    Fast det gör ju folk ändå? Inte som att de som behöver det går omedicinerade, de får benzo eller självmedicinerar med gud vet vad. Oftast alkohol. Är det bättre?

    Svara

    Det finns forskning som visar att ämnet CBD som återvinns ur cannabis inte skadar hjärnan och dess receptorer. Finns även medicinsk forskning som påvisar att ett så kallat sunt brukande av cannabis, i medicinskt syfte, inte skadar hjärnan och dess receptorer så som du påstår. Dock är det omöjligt att säkerställa att ingen miss-brukar medicinsk cannabis vid en legalisering som endast avser medicinskt bruk, trots strikta riktlinjer.
    Att tala om växten cannabis ska göras under rättvisa omständigheter. Det är hälsosamt och fördelaktigt att dricka 1 – 2 enheter alkohol per dag. Tyvärr dricker de flesta mer än så, trots ”strikta riktlinjer”. Det finns mycket som är hälsosamt i små mängder men som folk missbrukar och då direkt blir ohälsosamt och högst skadligt för hjärnan. Ur medicinsk synvinkel tror jag att jag hellre ser ett cannabis missbruk än ett alkoholmissbruk sett till de medicinska konsekvenserna som säkerligen kommer att uppstå.
    Med det sagt; CBD är bra under kontrollerade former. Smutskasta och jämställ inte cannabis med samhällets undergång utan att ha en saklig, vetenskapligt genomförd forskning som utgångspunkt. Allt kan brukas och missbrukas. Missbruk är aldrig bra, oavsett vad det är du missbrukar.

    Svara

     Måste tillägga att cannabis inte skadar hjärnan och dess receptorer så som ovan påstår om den som brukar, inte missbrukar, är färdigutvecklad fysiskt.

     Svara

  Man märker verkligen hur indoktrinerade vi svenskar är till att se på alla droger som livsfarligt knark (Jag själv inkluderad). Om man så mycket som vistas på en fest där annat än alkohol finns så är man en knarkare dömd att misslyckas.

  Svara

   Hehe jag själv som svensk. Inte jag själv som en livsfarlig drog.

   Svara

  Jag var också helt ovetandes om hur vanligt förekommande det är idag, tills att jag en dag kom i kontakt med det via en väldigt nära vän. Sedan efter det, så har jag insett att mer än 50% av mina när vänner röker eller brukar cannabis.
  Så jag blev väldigt förvånad, då jag aldrig hade trott detta om dessa personer. Jag hade innan alltid en negativ inställning till cannabis. Men jag kan ärligt säga att det inställningen förändrats och jag är idag mer för cannabis än alkohol.

  Svara

  Jag är 30 och rökte ibland hasch när jag var 17-19 (bodde i västra götaland). Däremot var jag inte berusad för första gången förrän jag var 20. Kanske konstigt? Men jag är nöjd med det, hade roligt med mina vänner utan att någon blev våldsam, sexuellt aggressiv eller kräktes. Tror våra fredagskvällar var mycket lugnare och säkrare än de flesta andra tonåringars. Varken jag eller mina vänner har fortsatt röka på. Det var kul då men idag vill jag inte riskera att åka fast för innehav. Men tycker inte 1-2 glas rödvin skiljer sig mycket från en joint… Man blir lugn och fnissig, skön känsla i kroppen. Tycker svenskar verkar alldeles för rädda för cannabis medan de blundar för all skit alkohol orsakar i samhället.

  Svara

   Samma här. Vi såg på film, åt mat, åt alldeles för mycket godis/chips/glass och däckade ofta tillsammans i soffan.

   Svara

  Var det inte vatten med vad det nu heter TCD som Isabella Löwengrip och hennes salemanager Charlotte var så glada i i New York? De ville visst marknadsföra det i Sverige. Kylskåpet i NY var fullt och de visade flera filmer med det. De drack det flitigt på möten också. Vet inte varför det ska vara bra. Men i deras fall handlade det nog om money money.

  Svara

  Du har levt under en sten.

  Svara

  Cannabis är oerhört vanligt i Sverige. Tyvärr har du nog levt med skygglappar. Både i storstäder och i mindre städer.

  Svara

  Cannabis var inkörsporten till ett långt missbruk för min storebror. Han finns inte mer. Sprit,droger vad det än är förstör så mycket. Borde vi inte röra oss mot ett förbud mot allt. Blir livrädd när jag tänker att mina barn ska röra sig i den världen. Min son som är så lik sin känsliga morbror, som han aldrig fick träffa.

  Svara

   Precis som nikotin och alkohol. Vet många som röker cannabis men är emot kemiska droger.
   Din bror tog inte andra droger pha cannabis, han tog dem för att han gillade ruset av dem. 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Läs om igen innan du kommenterar. Det är ju precis det jag säger. Att vi borde röra oss mot ett förbud mot allt.

    Svara

     Men det måste du väl ändå förstå själv att det aldrig skulle fungera? Fungerade olagligheten av cannabis samt de andra drogerna för att hindra din bror att ta dem? Nej. Det enda kriminaliseringen gör är att folk tvingas ha samröre med kriminella för att få tag på droger. Samt såklart att det finns en motivering att blanda ut drogerna med massa skit för att tjäna så mycket som möjligt. Legalisering = skattepengar och kontrollerade substanser. Inga onödiga dödsfall pga sakerna är utblandade med t.ex. fentanyl. Plus mindre pengar till kriminella och mindre trafficking.

     Svara

    När cannabis inte längre ger den effekt som den gjorde i början, trots att man har ökat dosen, då börjar man testa andra droger för att må så där bra som man ju gör av cannabis.

    Svara

    Sett det här argumentet på flera ställen men förstår det inte riktigt. Det är klart att cannabisen inte säger åt någon eller tvingar i någon några andra droger, men om det gör att någon inser hur mycket man gillar det där ruset är det väl tydligt att den kan spela en viktig roll i vägen till beroenden och missbruk?

    Svara

  Snälla se över JohannasGrahn b-blogg. Hon snackar dagligen strunt om det som såklart inte gynnar henne. Jag fick av om ömvägar på att fröken bolttskämdb🙄😃 då med herre far till as boeryajämjd

  Svara

   Instämmer!

   (Vad i hela friden är det du försöker säga?)

   Svara

   Snälla Johanna, ställ ifrån dig vinglaset om du ska promotea din trista blogg.

   Svara

    Eller mer troligt, hon borde fimpa jointen. 💁‍♀️

    Svara

  Jag har aldrig använt det eller andra liknande substanser och planerar inte att göra det – men jag tror det skulle vara bättre för samhället i stort om man legaliserade vissa droger och jag är absolut för en legalisering.

  Det är som att man kan vara nykterist och ogilla alkohol men ändå inte tycka att alkohol borde förbjudas.

  Svara

   Kom med ett argument för varför det skulle vara bättre?? Vill du verkligen se människor höga på diverse substanser överallt? Själv tycker jag att det skulle vara obehagligt.

   Svara

  Jag har levt med ångest i större delen av mitt liv och varit sugen på att testa CBD. Skulle dock inte röka på nå mer. Testat 3 gånger kanske under 11 år och aldrig märkt något. Sjukt märkligt, men jag kände ingen skillnad någon av gångerna.

  Svara

   Är ofta så för personer med ångest. Skulle inte rekommendera cannabis då med risk för att ångesten blir starkare. Man kan bli tex lite paranoid osv..

   Svara

    Visste inte! Tack, då håller jag mig borta ☺️

    Svara

   ””Förtroende och ärlighet är en grundförutsättning för all form av samarbete och vi tar med oss detta vidare internt för att undvika att någonting liknande inträffar igen”, skriver Anna Andersson i ett mejl till Resumé. ”

   Härligt att annonsörerna börjar förstå och agerar.

   Svara

   Amanda Moritz, lycka till med moralen.

   Svara

  Bor på Möllan i Malmö. Luktar weed ofta, folk röker öppet, säljer öppet etc. En del av min vardag. Förstår inte hur du aldrig sett det i Sverige? Men du kanske rör dig i lite ordentligare kretsar.

  Svara

  Nej nej nej. Du kan fråga mig eller en narkotikapolis. Jag har varit i Holland och sett hur det ser ut. Det här skulle hamna på svarta marknaden i sverige och det finns noll användnings område rent medicinskt. Beträffande marijuana så är det samma sak, det skulle inte påverka den svarta marknaden utan tvärtom.

  Svara

  Typ alla jag känner ( inklusive jag själv) röker på då och då. Skönare rus än alkohol, man blir inte bakis dagen efter utan man är som vanligt, man blir aldrig för bäng och spyr o skit som man kan göra av alkohol osv.. det är absolut ingen inkörsport som några ( okunniga?!) påstår, tvärtom! Man mår så bra av cannabis att inget annat lockar. De som börjar med cannabis och slutar med heroin började GARANTERAT med alkohol innan cannabis.
  Jag är 36 år, bor i Sthlm, egen företagare, familj, ”medelsvensson” och mitt umgänge likadant. Och ja de flesta röker då o då.
  Så för legalisering av cannabis. Samma system som i Holland med en maxgräns per invånare, kontrolleras av de som säljer med hjälp av legitimation.

  Svara

   ”Och ja de flesta röker då o då.”

   Nej, de flesta röker inte då och då.
   Möjligen så kan det vara så att de flesta i din bekantskapskrets röker då och då men det betyder inte att resten av Sverige har samma betende.

   Svara

    Menade till orden innan, de flesta i min bekantskapskrets. Det blir ju de flesta i min värld.

    Svara

    Fast det var väl det Therese menade?

    Svara

    Sorry men du verkar vara en sjukt jobbig person.

    Svara

     Är det enda argumentet du har för att jag inte glorifierar droger?

     Svara

      Nej jag sa det inte för att argumentera mot dig, jag sa det för att du verkar vara en sjukt jobbig person.

      Svara

       Bara för att någon inte tycker som du så är personen jobbig? Tycker ehh motiverar sina åsikter bra (oavsett om jag håller med eller inte). Om du nu tycker annorlunda så kom med egna argument/åsikter mot det vi diskuterar istället för mot ehhs person.

       Svara

   Röker på då och då? Du vet väl att det sitter i kroppen jätte länge? Vad gör du om du ska på pissprov? Det är dessutom viktigt hur länge det sitter i kroppen, alkohol lämnar kroppen relativt snabbt medans cannabis sitter i längre och man är fortfarande lite trögare/dummare även om det var ett tag sedan man rökte.

   Svara

  Har man sett en drogutlöst psykos så pratar man nog aldrig mer om legalisering efter det. Många är så förbannades romantiserande INNAN de upplevt baksidan.
  *totalt emot* //socialarbetare, trött på legaliseringsdebatten

  Svara

   Jag är motståndare till nuvarande förbud för att jag är mot det våld med direkt koppling till knarklangning som just nu förekommer i landet. Jag tänker mig att om dessa gatuförsäljare får konkurrens från av lagen skyddad verksamhet så kommer det grova vapenvåldet att försvinna.

   Sedan är jag också för en legalisering eftersom vuxna, mogna och myndiga individer ska få stoppa sig vad som helst på sin egna tid och det utan juridiska påföljder.

   Jag romantiserar dock inte knark. Jag skulle själv aldrig ta knark om än det blev legalt.

   Svara

    ”Jag är motståndare till nuvarande förbud för att jag är mot det våld med direkt koppling till knarklangning som just nu förekommer i landet. Jag tänker mig att om dessa gatuförsäljare får konkurrens från av lagen skyddad verksamhet så kommer det grova vapenvåldet att försvinna.”

    Tror du själv på det du skriver?
    Att kriminaliteten skulle försvinna pga av legalisering är inte sant.
    Ta Colorado som exempel:

    ”I Colorado växte den lagliga marknaden för cannabis snabbt. Den 1 april 2019 fanns 562 licensierade butiker och 702 licensierade odlingar i delstaten. Sedan starten i januari 2014 har Coloradoborna köpt laglig cannabis för drygt sex miljarder dollar.

    Men i stället för att slå undan benen på den organiserade brottsligheten, har legaliseringen gett ”de mexikanska skurkarna” nya möjligheter. När odling blev lagligt, såväl på licensierade odlingar som i hemmen, tog den organiserade brottsligheten chansen och flyttade en del av produktionen till Colorado. I en utvärdering hösten 2018 konstaterade delstaten att myndigheterna under 2017 beslagtog 80 926 plantor, en ökning med 73 procent sedan 2012. Rättsfall med organiserad brottslighet ökade under samma period från 31 till 119.”

    https://fof.se/tidning/2019/8/artikel/vad-hander-nar-det-blir-lagligt-att-roka-gras

    Svara

     *länkar partisk länk*

     Svara

      Bidra gärna med information och länk som du inte anser är partisk då.

      Svara

      Ja en artiekl som handlar om forskning och innehåller hundra länkar som styrker det som skrivs är givetvis partisk?

      Svara

      Det är fakta. Fakta är inte partisk utan neutral

      Svara

      Det eeh skriver är sant. Du tror man är kriminell för att röka cannabis? Nej. Man är kriminell för snabba pengar, om cannabis skulle legaliseras så skulle dem kriminella bara hitta andra inkomstkällor.

      Svara

    Att tro att den grova kriminella brottsligheten kommer minska med en legalisering av vissa droger känns väldigt naivt. Brottsligheten kommer bara flyttas till något annat: trafficking, vapenhandel etc. Pengarna ska in, skit samma hur.

    Svara

     Så resonerar man om man är utpräglat vänster. Svenska staten sysslar med sån indrivningsverksamhet genom sitt alkoholmonopol och syftet är enbart att få in pengar, hur mycket man än låtsas att det handlar om skademinimering och folkhälsa.

     Slutar svenskarna dricka alkohol den utsträckning som nu sker kommer staten att hitta något annat att sätta priskontroller på för att via dess försäljning få in pengar. Socker, kött, plastpåsar, bensin eller något annat som handlas i stora mängder – ”pengarna ska in, skit samma hur.”

     Lösningen är förstås att minska statens storlek till en bråkdel av dagens motsvarighet. Detta till socialisters och mången offentliganställds pappersvändares förtret.

     Svara

      Staten får in pengar på alkoholskatt att användas till vård och skola etc. DE pengarna behövs för alla vi i samhället. Självklart måste pengar in! Men kriminella behöver inte pengar på samma sätt! De vill HA pengar! Och tror du yrkeskriminella skulle börja jobba på Ica eller börja studera/utbilda sig eller nåt om de skulle förlora delar av sin verksamhet? Försök se allt lite klarare, går efter några månaders drogfrihet, och glöm snacket om socialister!

      Svara

       Kriminella vill ha pengar? Är det därför staten stjäl så mycket av oss genom brandbeskattning?

       Vad yrkeskriminella sysslar med så länge dessa inte bryter mot min frihet struntar jag i. Samma borde gälla för dig.

       Socialister av flera slag bestämmer i landet. Sossar är socialister om du inte visste det. Vill man bevara högskattesamhället och kanske utöka det är man i min mening socialist.

       Några månaders drogfrihet? Jag är drogfri sedan födseln.

       Svara

      Vadå socialisters förtret? En stark stat ger en stark trygghet. Sen alla skatter på allt du skriver behövs, det går till bland annat välfärden som är vår trygghet eller skulle du vilja betala en hel månadslön om inte mer om du råkar bryta benet? (Som i USA)

      Svara

   Jaså? Jag har sett baksidan av vad cannabis och andra droger kan göra med människor.
   Jag har upplevt folk i min närhet fått psykoser, hamnat i ekonomisk knipa, förlorat närstående, utvecklat beroende till andra droger etc…. Men vet du vad? Jag är fortfarande för en legalisering och en avkriminalisering av alla droger.

   Allt är inte så jävla svart eller vitt som du verkar tro, det är så jävla tröttsamt när såna som ni som bara upplever den sämre sidan ska gapa så jävla högt.

   Svara

    Men varför är du då för legalisering av droger? Alla droger dessutom?

    Svara

     Jag är för en avkriminalisering av alla droger, inte legalisering. Stor skillnad. För en legalisering av cannabis dock. Dels är det enligt mig människans egna val. Och folk kommer alltid missbruka droger, oavsett om det är lagligt eller ej.
     Bara för att det finns en viss grupp människor som har sämre erfarenheter så är inte det ett kvitto för hur det är för alla, utan tvärtom kan det vara deras räddning i livet.
     Och varför ska brukare och missbrukare behandlas som kriminella som de gör nu? Därav en avkriminalisering.

     Svara

    Först argumenterar du emot sen skriver du för? Kan du förklara hur du menar? Vill gärna diskutera

    Svara

  Förbud mot t ex cannabis handlar inte om att man riskerar att bli beroende. Istället handlar det om att skydda den svenska socialistiska välfärdsstaten från undergången som skulle ske om den tvangs hantera skadorna som narkotika orsakar. Att skydda medborgarna är alltså inte förbudets syfte; Bejerot var trots allt kommunist.

  Med den logiken bör ju förstås den mycket skadliga alkoholen även det totalförbjudas, trots att det är ”kultur” med nubbe både till jul och midsommar. Givetvis ska också tobak i samtliga former även det totalförbjudas.

  En fråga som infinner sig är om välfärdsstaten finns till för oss eller om vi finns till för den.

  Svara

   Och flera dör ju pga våran kassa narkotikapolitik samt skadas.. ex som att förlorar jobbet, körkort mm (körkortet tas även om du inte kört bil narkotikapåverkad).
   Andra vågar inte ringa 112 vid överdos mm.
   Sjukt hur man kan va antidroger och inte fattar att man skadar andra människor och samhället kommer aldrig bli drogfritt.
   Men allt för att se lite bättre ut själv sen trycker man i sig massa socker som ger världens abstinens om de skulle testa att vara utan. Hyckleri hycklera.

   Svara

    ”Sjukt hur man kan va antidroger och inte fattar att man skadar andra människor och samhället kommer aldrig bli drogfritt.”

    Nej, det kommer aldrig att bli drogfritt men att sträva efter att minska användandet vad ligger hyckleriet i det?

    Svara

     Hyckleriet är att människor som är emot droger är beroende av lagliga substanser istället ex socker. Läs hela inlägget välj inte ut det som passar dig.

     Svara

      Men varför ska vi legalisera fler substanser som är dåliga?

      Svara

  Har bott i Kalifornien och när jag flyttade dit blev jag chockad. Där röker de flesta och det är mer som en kultur. Min kollega kunde inte fungera om hon inte fick röka – hennes lunchrast var att sätta sig i bilen och rulla en joint.

  Har även bott i Holland, och upplevde inte alls samma sak där. Många utbytesstudenter provade på, men såg nästan aldrig lokalbor röka på.

  Här i Sverige har jag bara hört att folk röker på en del och att det förekommer, men aldrig sett det.

  Svara

  Jag har svårt smärtproblematik iom min endometrios och tar dagligen mediciner, både för behandling men också för smärtlindring. Jag har långa skov, nu pratar vi om månader av smärta.

  Funderat länge på oljan och om den kan hjälpa mig. Jag är liksom trött på morfin.

  Svara

   Prova!

   Svara

    Erfarenhet om ngn bra sort?

    Svara

   Såg din kommentar nu efter att jag postat min men prova! Du har inget att förlora på det.

   Svara

  Camcam är du blind? Sjukt många som röker de.. Jag förstår inte varför dock. Finns roligare preparat

  Svara

  Är ambivalent i frågan men tror att cannabis kan hjälpa vid olika sjukdomsbilder. Tror många har mycket att vinna på att få det utskrivet av läkare när det gäller t.ex. nervsmärtor och andra typer av smärtproblematik. Men det borde vara det längsta samhället ska sträcka sig.

  Svara

  Jag är för cbd-olja! Hade en kollega med svår endometrios och hon blev hjälpt av oljan och vet fler som haft goda effekter av den. Anledningen till att den förbjuds är för att läkemedelsföretag vill ha patent på den och den ska bara kunna säljas på recept = klirr i kassan för läkemedelsföretag. Det handlar ingenting om att den innehåller narkotika, den rena oljan innehåller inte ens 0,02% thc vilket är den substans i cbd-olja som kan ge utslag på ett drogtest.

  Tycker det är så konstigt att så fort naturliga ämnen visar sig kunna göra nytta blir de förbjudna ”för det inte finns någon dokumenterad effekt”. Men alla läkemedel som är godkända trots långa biverkningslistor, det är okej däremot. Dubbelmoral så det heter duga.

  OBS: Jag är inte emot läkemedel men jag är emot att det i många fall bara används symtomatiskt och att man inte går till botten med orsaken till problemen.

  Svara

   Svarar här o inte under min tråd (jag med endo). Vet du vilken sort hon använder?

   Jag avskyr verkligen morfin, det finns dessvärre inget val ibland. Har sådan svår endo att trots två spiraler och dubbeldos visanne inte hjälper. Det är helt sjukt ayy behöva ha så ont.

   Svara

  Är polis och måste säga att kokain snarare har blivit väldigt vanligt, för det kan man ju köra bil på… 🙄. Ja, så resonerar vanliga människor, en lärare i detta fallet.

  Det finns helt enkelt en bunt med väldigt OINTELLIGENTA människor som samhället måste skydda från sin egen dumhet.

  Hade jag fått bestämma hade alkohol inte varit lagligt heller, så mycket alkohol kostar samhället i form av olyckor, våld i hemmet, sjukvård och trasiga barn.

  Men Jag är ju bara polis, vad vet jag…

  Svara

   Menade:

   ”snarare att kokain än hasch blivit vanligt”

   Svara

   Ja men dina kollegor knarkar ju friskt med.

   Svara

    Men varför gör det saken bättre?
    Eller hur menar du?
    Blir narkotika och alkohol bättre för samhället i stort för att poliser missbrukar.
    Hänger inte med i din tankevurpa.

    Svara

   Hej polis, det hade varit kul om du kunde svara. Jag har märkt att dem som har druckit helg efter helg verkar ha tröttnat och då ska blanda det med tjack, upplever du det som vanligt? Hoppas på svar!

   Svara

  Någon här som följer Amandalinneas? Hon ser så komisk ut, speciellt när hon ALLTID står på tå för att se så smal ut som möjligt. Blir ledsamt då hon mest tjatar om hur hon älskar sig själv och att alla är vackra m.m. Om det nu vore sant – varför hålla på så?

  Svara

  Jag ger mitt barn Som är två år CBD varje dag mot epilepsi och det har varit otroligt lyckat ifrån vårt perspektiv. Hans anfall har minskat till nästan 0, innan hade han anfall dagligen. Önskar att alla skulle kunna få tillgång till CBD efter att se vad för lyckade resultat det kan ge.

  Svara

   Finns mycket forskning kring detta. Har följt en del amerikanska forskningar där jag bland annat följde en flicka som inte svarade bra på några godkända (epilepsi) läkemedel och som hade svåra anfall. Med hjälp av CBD var hon också nästan helt symptomfri.
   Jag önskar att det genomfördes långvariga, svenska, medicinska forskningar gällande CBD och dess medicinska egenskaper så att fler skulle kunna få hjälp.
   Är inte för en legalisering som går att likställa med den i Nederländerna eller delar av USA, men en legalisering som möjliggör medicinsk användning. Dock vill jag att det genomförs forskning över tid gällande för- och nackdelar då de som genomförs och som har genomförts inte är tillräckligt långt gångna över tid.

   Svara

   Samma sits här! Håller helt med.

   Svara

  Om jag såg vänner hade köpt och använde tex cannabis
  så skulle jag sätta dit dom via polisen. GÖR DET NI MED!

  Svara

   Eh….

   Svara

   Herregud, tycker du att du är värd att kallas vän?

   Inte ”jag skulle tala med min vän, gör ni det med” utan du tycker att man ska ”sätta dit dem via polisen”. Är det med den attityden du bemöter din familj sant vänner?

   Svara

   😂

   Svara

   Golare har inga polare!

   Svara

    Snitches get stiches.

    Svara

   Ööh det är väl klart att man inte ska göra något olagligt men hur lojal är du emot dina vänner? Vem vill ha dig som vän då tror du?

   Svara

  Är inte för legalisering och hade gärna sett att alkohol blev olagligt också eller att det sattes en maxgräns där vid inköp som styrdes via legitimation. Detta trots att jag i mycket annat är för människans fria val, men när det kommer till alkohol och droger så har jag sett hur det förstör liv och kan inte se något positivt med att göra det lagligt.

  Alternativt att man i så fall väljer att inte se missbruken som sjukdom, utan om man legaliserar så är det every man on his own. Man får själv stå för att ta sig ur det, kör man ihjäl någon påverkad så räknas det som dråp m.m. För att straffen verkligen ska kännas.

  Svara

  LV vill inte förbjuda CBD produkter, men om man vill sälja nåt som läkemedel så har man samma krav som gäller för alla läkemedel. Det är faktiskt inga konstigheter, man måste visa effekt, positiv nytta-risk balans och att man håller farmaceutisk kvalitet, typ. Fullkomligen rimligt.

  Svara

   Kan du svara på varför sjuka barn i Sverige inte får tillgång till det godkända läkemedlet Epidiolex i så fall? Godkänt i USA och EU men stoppas ändå av Läkemedelsverket enligt överläkare i neurologi som jag talat med.

   Svara

  Rätt obehagligt att läsa kommentarerna här inne. Främst pga all okunskap om cannabis som substans, tron på gateway-teorier och annat strunt som motbevisats hundra gånger om, oviljan att ta till sig forskning som visat på legaliseringens positiva effekter men FRAMFÖRALLT den okontrollerbara och oförståeliga strävan hos vissa människor att bestämma vad andra ska göra eller inte göra med SINA kroppar. Fan, svensken är så indoktrinerad att vi trots vår långt gångna smygalkoholism och alla problem den orsakar fortfarande benämner cannabis som dödsknark som kommer dra ned hela samhället i fördärvet om det ”införs”. SNARK! News: det är redan infört!! Det säljs överallt – till vem som helst. Kan innehålla gud vet vad. På lekplatser, skolgårdar. Okontrollerat. Är det så ni vill ha det?

  Viljan att utforska psyket ingår i vårt DNA, om ni tror att er fantasi om ett narkotikafritt samhälle kommer kunna realiseras så behöver ni en reality check. Narkotikafrågan MÅSTE sluta handla om moral – den borde handla om kostnader. Hur ger vi fler missbrukare adekvat hjälp till en så pass låg kostnad som möjligt? Det görs sannerligen inte genom att jaga missbrukare såväl som hederliga brukare, stämpla dem som brottslingar och isolera dem socialt från övriga samhället. Det är snarare inkörsporten till ökat missbruk. VAKNA, bortse från era egna subjektiva moraliska inställning till droger och titta på vad forskningen säger. Den visar nämligen tydligt att antalet MISSBRUKARE _inte_ ökar vid legalisering. Möjligen ökar antalet som provar någon gång med liten marginal, men detta är helt ointressant med tanke på att missbruket bevisligen inte ökar.

  Kan diskutera detta i åratal och berätta om hur kriminaliseringen DE FACTO föder gängkriminalitet, stigmatisering, missbruk, död och misär men väljer att avsluta här med den enkla frågan: Varför inte bara skaffa respekt för att människor föredrar olika substanser? Var kommer den här viljan att bestämma över andra ifrån? Man äger rätten till sin kropp. Om jag vill berusa den på något sätt – oavsett om det handlar om att röka en joint, dra en lördagslina eller dricka några glas rött (vilket jag lovar att majoriteten av alla bakåtsträvare och förbudsivrare här inne med glädje gör) borde vara MIN ensak. Dina personliga upplevelser eller åsikter säger NOLL om hur en för dig främmande människa hanterar olika substanser och vilka konsekvenser det får för den personen. Punkt.

  Svara

   Du har fel
   Punkt.
   Flytta till ett land där du kan dra i dig vad helst du vill.
   Personligen stannar jag kvar och kämpar för att samhället fortsatt skall skydda de utsatta och svaga. Med hjälp av ramar och regler.

   Svara

    Hur skyddar och hjälper du människor genom att straffa dem, socialt isolera dem och försvåra deras möjligheter att återetablera sig i samhället? ”Lagar och regler”, aka hot och rädsla, kommer aldrig någonsin hindra den som redan sitter fast i missbruk. Däremot försämrar det personens situation avsevärt. Du kan hävda att jag har fel hur mycket du vill men jag har forskningen på min sida. Läs de studier som gjorts i Portugal. Eller så kan du fortsätta leva i din bubbla och sitta och känna dig duktig som hjälper ”de svaga” med dina fina värderingar och moralkakor. Wake up, sweetheart.

    Svara

     Håller helt med. Folk är fast i gamla tankevurpor och har moralpanik.

     Svara

      Fyfan vad bra skrivet, håller helt med.
      Har nära sett hur fruktansvärt mycket skit den nuvarande lagstiftningen ställer till med, spottar på personer som vi i samhället bestämt lider av sjukdomar. Vidrigt är vad det är.

      Svara

     Man kan ändra hur man bemöter missbrukare, det håller jag med om att det behövs. Så dom vågar ta hjälp. Att legalisera ändrar inte det iom hur skambelagt alkoholmissbruk är.

     Svara

      Bemöter? Polisen kommer _aldrig_ bemöta missbrukare bra så länge det är olagligt med eget bruk. Så länge våra lagar gör att missbrukare hamnar i fängelse istället för att få vård kommer det aldrig ske någon förändring, det är själva grundproblemet.

      Svara

   Nu är det bra: Bra skrivet! Håller med!

   Svara

   Hela din långa text faller då anledningen till varför man tar droger är för att man inte klarar att leva utan. Därför behövs psykiatri istället och egentligen bättre sammanhållning i samhället så alla kan trivas, känna sig säkra och må bra UTAN droger.

   Svara

  Alla som är seriösa med att vilja bekämpa organiserad brosttslighet ser fördelar med att legalisera. FN, IMF och Världsbanken har gjort många spännande studier om vad en legalisering gör med den (illegala) informella sektorn och den minskar i alla fallen. Väldigt spännande! Och väldigt givet – ta bort deras inkomstkälla liksom, inte så svårt?

  Svara

  Det verkar bli totalt hjärnsläpp när ”vanliga” människor ska diskutera cannabis och CBD. Jag har en son med svår epilepsi och alla läkemedel han fått har bara gjort det sämre eller förvandlat honom till en zombie. CBD-olja har däremot hjälpt. Priset vi får betala för att få tag i en välrenommerad produkt är väldigt högt (inte bara monetärt utan även riskmässigt då Sverige har valt att kriminalisera). Obs, detta handlar om CBD utan THC.

  Bortsett från ovanstående tycker jag att moralpaniken över cannabis är sjuk i Sverige. Det ÄR väldigt vanligt. Inga konstigheter heller.

  Svara

   CBD är inte kriminaliserat. Men håller med dig, självklart ska cannabis få användas inom
   vården. Men det är läkemedelsbolagens stora mardröm då de hellre vill tjäna pengar på din son och andras sjukdomar tyvärr.

   Svara

    Som att inte cannabisoljeillverkarna vill tjäna pengar? Har aldrig sett dem skänka bort sina produkter till svårt sjuka människor.

    Svara

   Hjälper dig gärna om jag kan göra något (bor i usa)

   Svara

  Cannabis är otroligt utbrett och accepterat i samhället idag, större delen av mina vänner brukar det eller har provat. Det kommer alltid finnas en efterfrågan och därför kommer det alltid finnas en marknad för det. Jag är så otroligt less på detta ”krig mot droger” staten håller på med. Till vilken nytta? Slösa skattepengar på att ta fast säljare där en ny dyker upp i dennes ställe då efterfrågan fortfarande finns, straffa missbrukare för att dem är missbrukare? Missbrukare har psykiska problem och behöver vård inte straff. jag hoppas på en legalisering en vacker dag, så cannabis kan regleras och säljas till människor med redan utvecklade hjärnor och inte ungdomar, precis som alkohol. Jag har använt det sen jag var 23 och är idag 33. Jag brukar det på samma sätt som en annan tar ett glas vin en lördagskväll, hjälper också otroligt bra mot min mensvärk! Ska tillägga att jag är mamma och har ett heltidsjobb. En helt vanlig svensson.

  Svara

   Sandra: – Cannabis är otroligt utbrett och accepterat i samhället idag.
   NEJ. Det är inte accepterat.
   Narkoman eller/och knarkare skulle folk säga om er.
   Missbrukare?

   Svara

   – Cannabis är otroligt utbrett och accepterat i samhället idag.
   Utbrett men inte accepterat. Det senare är bra.

   Svara

  Visste ej, men har på senare tid fattat att det är jättevanligt med cannabis. Jag levde också under en sten tills för typ tre år sen.

  Svara

  Jag tentar i läkemedelsmissbruk och beroendelära imorgon. En av övningstentornas frågor var att bemöta en person som promotade cannabis genom att minimera dess beroendepotential och risker i jämförelse med alkohol. Lol, skulle läst detta kommentarsfält innan. Sparar energin till tentan.

  Svara

  Avkriminalisera alla droger för eget bruk.
  Man måste särskilja på bruk och missbruk.
  Du kan inte bli fysiskt beroende utav cannabis, endast psykiskt beroende.
  Cannabis är inte inkörsport till tyngre droger.
  Cannabis utlöser inte schizofreni helt från tomma intet, det ligger latent i kroppen.
  Cannabis kan utlösa psykoser.
  De flesta borde fatta att det inte är nyttigt för en tonåring att varken dricka eller röka på. Det bästa är att man väntar tills hjärnan är fullt utvecklad.
  Det finns många bra ämnen i cannabis, vilket man borde nyttja inom det medicinska.

  Svara

  När jag var tonåring i början av 2000 fanns det alltid braj. Det var ingen stor grej heller. Jag testade aldrig något annat, var för rädd för tyngre droger. ^^

  Svara

  Ja, du lever under en sten 😹 Det är väldigt många som röker cannabis i Sverige, ofta eller ibland.

  Svara

  I am Rose Gunter from Germany, I was diagnosed with lung cancer 6 months ago, I was worried about finding a cure. I contacted Rick Simpsons email at Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com I bought 60 grams of cannabis oil, 3 days later the oil was delivered to my address. I took it at the dose prescribed by Rick Simpson. Within 7 days, I noticed some changes and contacted him again. He advised me to continue for 8 weeks when he prescribed, I did it,about 7 weeks Later, I contacted my doctor for a Scan, I was surprised, my doctor. say that I’m free of cancer now. I thank God and Rick Simpson for curing my lung cancer with medicinal cannabis oil.

  Regards,
  Rose Gunter

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.