Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

708 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du (ni?) Som skrev i går om tonåringar (skolungdomar) som flyttat hem till pojk och flickvänners föräldrar. Jag blev genuint nyfiken hur en sådan konstellation fungerar.

  Jag förstår ungdomar som behöver komma bort från olämpliga hem ser det som en fristad. Men du som skrev om sonens flickvän flyttade in till er, hade även en dotter som vid 15 års ålder flyttade hem till sin pojkvän med föräldrar. Så jag antar att ni då har fungerande familjedynamik?

  Hur fungerar det? Betalar man hyra? Delar på mat och hushållsuppgifter? Har personen egen nyckel? Genuint nyfiken över hur man löser en sån situation.

  Blir du liksom målsmans till det barnet som flyttat hem till dig? Kommer flickvännens föräldrar och annan släkt och hälsar på sitt barn hemma hos er? Har ni födelsekalas för hen? Så många frågor alltså 😄 för i mitt tycke är detta en rikigt märklig situation. Bor barnet kvar hos er när förhållandet tar slut? Vem har koll på skolgång och läxor? Det är ju verkligen ett jätteansvar man tar på sig, som en fosterfamilj.

  Svara

   Flip side nån som kollar. Lol

   Svara

    Pinsamt!!

    Svara

     Japp..

     Svara

      Varför skriver inte CAMcam om det är min fråga?

      Svara

     Man ser ansikten på hennes barn i foton i trailern för 3e avsnitten, klantigt!!!

     Svara

    Flipsideavsnitten med Bella var en klar besvikelse. Vilken kass produktion. Ingen röd tråd. Inget sammanhang. Bara ett hattigt ingenting.

    Svara

     Håller med! Som vanligt överdriver Bella. Det var inte en dokumentär överhuvudtaget. Du ser henne köra bil i fem minuter och avhandla följande ämnen:

     – Hon flyttade ut när hon var 14. Lögn.
     – Hon behöve sälja sina aktier för att betala löner till anställda.
     – En vecka innan så avslöjades det att hon hade fejkat sina siffror och nu har hon förlorat 80% av sina kunder.
     – Hon ville bli världens mäktigaste businesswoman men hon hittade på en karaktär som media förstorade och nu avslöjades lögnen.
     – Hon tror att det kommer att lösa sig efter några veckor. Det vet vi idag att det inte gjorde.

     Det var väldigt korta snuttar i bilen som var slarvigt filmade och avslöjade inget. Fem minuter av en intetsägande dokumentär. Det mesta har hon redan visat som previews på instagram så det finns inget mer att se. Jag misstänker att de valde dessa filmsnuttar för att Bella inte kunde lajva businesswoman framför kameran samtidigt som hon körde bil. Jag kommer inte att kolla på avsnittet nästa vecka och jag tror att ni får mer utav de andra dokumentärpersonerna som de följde.

     (Inget illa menat mot produktionsbolaget. Bella var tyvärr väldigt ointressant och känns så passé i sitt sista försök att förbli relevant.)

     Svara

      Avsnitt två är redan publicerat. Bilen är utbytt mot en hiss och hon är på meet and great med Barnevik. Får i slutet ett SMS av pappa.

      Svara

       Mötet med Barnevik var redan 3 oktober förra året.
       När så mycket har hänt de senaste tre-fyra månaderna känns det ganska inaktuellt att se och höra Bella svamla på kring sådant som inte blev av.

       Svara

      Tack för översättningen till svenska, jag hade svårt att tolka Isabellas engelska (tror jag att det var).

      Svara

      Förstår… hmm bara för att vara säker.. det du citerar är det något hon sagt under samma period som avsnitten spelats in? Tänkte bara om hon kanske löst familjeproblemen efter…?
      Åh, så svårt med Bella. Hon har ju aldrig varit en tv/ film personlighet men alltid gjort sig bäst vid tangentbordet. Kanske hon tyckte det var svårt att bli filmad? Tyckte hur som helst att hon gjorde det bra.. jag vill iaf gärna se de nästa avsnitt. Och jag hoppas hon får sålt fler deodoranter så hennes team kan fortsätta med lön 😂💪🏻

      Svara

     Är det bara jag som tyckte dokumentären med Bella var fångande och kändes visst uppriktig. Hon har själv skrivit att från början var planen med dokumentären en annan approach…. Men valde att fortsätta trots hennes svåra tid. Jag tyckte hon kändes väldigt sympatisk och produktionsteamet har säkert varit kreativa med få medel. Det känns som att många med mig glömmer hur hårt hon arbetar.. hennes drive och energi är ju helt enormt – och outtröttligt. Hon har aldrig gett upp sina visioner.. och nu när det går fel tycker jag att vi alla borde ge henne chansen att göra om och göra rätt! Och angående hennes engelska… plus poäng att hon inte gör det till ett hinder. ❤️🤗

     Svara

      Lol nej. Det är en karaktär och dåligt skådespeleri dessutom. Som när hon ligger där på soffan och ska spela introspektiv.

      Svara

       Haha, ja det är plågsamt att de i så många lager.

       Svara

       (Jag svarade i fel tråd först)

       Förstår… hmm bara för att vara säker.. det du citerar är det något hon sagt under samma period som avsnitten spelats in? Tänkte bara om hon kanske löst familjeproblemen efter…?
       Åh, så svårt med Bella. Hon har ju aldrig varit en tv/ film personlighet men alltid gjort sig bäst vid tangentbordet. Kanske hon tyckte det var svårt att bli filmad? Tyckte hur som helst att hon gjorde det bra.. jag vill iaf gärna se de nästa avsnitt. Och jag hoppas hon får sålt fler deodoranter så hennes team kan fortsätta med lön 😂💪🏻

       Svara

      Uppriktig? Ärlig? Det som skrivs på bloggen eller det som filmats?

      ”I don’t spend the time with my relatives or siblings or mom and dad and some. I’m…I’m alone.”

      ”Igår efter träningen så åkte Julia och jag iväg och julshoppade, påväg hem plockade vi upp min lillebror och sedan stannade han tills idag.”
      ”Under eftermiddagen åkte vi hem till min mamma. Det har blivit lite utav en rutin under mina barn-lördagar. Barnen älskar sin mormor väldigt mycket.”
      ”Barnen och jag har varit hos min mamma. Jag parkerade mig i soffan…”
      ”Min lillasyster bor hos mig just nu vilket jag uppskattar enormt.”
      ”Sedan dukade vi fram all födelsedagsfika och väntade in pappa, mormor, gammelmormor, styv-morfar, morbror och moster.”
      ”Gillis älskar sin moster vilket gör mig glad. Sally och mormor. Vi äter middag här innan vi kör hem. Jag är så tacksam över mitt körkort!”
      ————————————————————————–
      ”And I don’t like Christmas and stuff like that…”

      ”Jag spelar julmusik hela tiden och granen är uppe båda hemma och på kontoret.”
      ”Vi har haft en väldigt mysig julmiddag hemma hos mig. ”
      —————————————————————————-

      Svara

       Frågan är vad som då är sant?

       Svara

       Glöm inte ”christmas is my 5th season” lol

       Svara

    Skittrist att du hijacka min tråd din bajskorv

    Svara

     Familjeliv? ➡️😊

     Svara

      Ja visst! Alla som inte vill snacka jobbflört, barnhat och vad-ska-jag-plugga kom vi drar till familjeliv….

      Svara

       Alltså det är ju sånt ös är till för, fattar inte varför folk ska klaga hela tiden.

       Svara

        Förvisso, men när man hört det 100000000000 gånger och det är samma svar men viss modifikation, samt hijackar andra bloggbevaknings-relaterade-icke-familjelivs-relevanta trådar, då kan de ju faktiskt dra dit där de här hemma

        Svara

         Fast, Vi har hört varenda fråga och svar av alla ämnen 100000000. Så isåfall kan alla dra till respektive andra forum.

         Svara

         Förlåt men jag har helt missat att vi redan fått 1000000 svar på min fråga (läs första frågan i inlägget)

         Svara

         Men skulle folk dra till de forum där ”de hör hemma” skulle ös inte finnas. Och folk som klagar och gnäller och håller på, vad vill de/ni att folk istället ska ta upp? Vilken färg på tulpaner som är finast såhär års?
         Näe, låt folk ta upp sina problem och tankar. Passar det inte, ignorera just den tråden och scrolla vidare. Är det flera trådar som är störande, ignorera alla. Och starta en roligare. Det är liksom inte så himla svårt.

         Svara

    Värsta produktion jag någonsin sett. Alltså värre än filmhögskolans när man gör sitt första projekt. Alltså jag hade kunnat filmat bättre på min egna kamera och gjort bättre vinklar och mer smickrande ljussättning. Brutalt illa att filma i motljus i en bil sådär. Wtf!!!

    Svara

     Jag tycker det var ganska kreativt filmat och behagligt att kolla på. Men håller med ang. Röda tråden, vad är storyn? Vem är hon?

     Svara

      Sloppy amatörfilmat är inte kreativt, det är sloppy.

      Svara

       Det kändes inte kreativt filmat utan snarare som några amatörer som tänkt ”hur kan vi göra det ballt och liksom nyyyskapande” och sen gjort alla klyschor de kunnat komma på. Att det är på engelska gör allt mer cringe särskilt när han som intervjuar pratar lika dålig engelska som Bella…och Isabella känns lika fejk som alltid. Problemet med henne är att även när hon ska öppna sitt hjärta och dela med sig av sig själv känns allt ändå fejk och noga utträknat. Det här är inte en dokumentär utan en reklamfilm för Isabella där hon ska tvätta bort sin ”skandal”. En intressant detalj är att när hon inte har lagt på filter/retucherat eller vad hon nu gör på sina egna kanaler så såg henne hy lite halvdålig ut och hon såg väldigt spacklad ut. Vill tillägga att jag aldrig hade skrivit så om hennes utseende om det inte var för att hon försöker utmåla sig själv som perfekt för att kränga sina produkter.

       Svara

    Förstår inte varför hon var så nervös inför detta, det var ju inget nytt.

    Svara

   Min numera man flytta in hos oss när vi var 17. Han betalade nån tusenlapp typ i månaden. Men han gjorde massa annat, hjälpte till med renovering, trädgården, bilen osv så han bidrog väldigt mycket till annat. Han hade egen nyckel, det gick asbra i typ 2 år tills styvmamman flippade att hon aldrig fick egentid med sina barn för att VI bodde där, inte han- VI. Lol. Men så då blev vi båda utkastade när vi fortfarande gick på gymnasiet. Men men, min man hade en mamma som var psykiskt sjuk och han kunde inte bo där. Beroende på personen mitt barn träffar och blir tillsammans med skulle jag kunna tänka mig göra samma för den. Men allt beror på personkemi, om man inte gillar hen så kan man inte låta den bo där för man vill vara trygg i sitt hem. Nej man blir inte målsman. Nej, hans föräldrar hälsade aldrig på eller försökte få han att flytta hem igen. Han gillar inte att bli firad men vi firade iaf men min familj. Han åt mat som vi åt. Han tog ansvar själv vilket resulterade i han han började jobba istället och hoppade av gymnasiet (don’t worry, han tog högskoleexamen i höstas). Man blir inte fosterfamilj i en sån situation. Men jag tror (nu killgissar jag) att om min pappa och hans fru hade ringt till socialen så kanske nånting hade hänt, att hans mamma fick hjälp eller att min pappa och hans fru fick nån form av hjälp. Jag vet inte. Men så var det för oss iaf.

   Svara

    I sådana fall kan jag fatta det; barnet är inte för ungt utan en ung vuxen och har problem hemma (faktiska problem som man vet är riktiga, inte att de bråkar emellanåt). Men igår var det en som svarade att hennes dotter vid 15 års ålder flyttade in hos sin kille. Jag är väldigt nyfiken på om det mest ligger praktiska saker bakom det, eller varför man annars skulle låta sin minderåriga dotter bo hos en annan familj om typ anledningen skulle vara tonårskärlek.

    /inte ts i denna tråd dock hon som tog upp det i BB – inlägget 😊

    Svara

   Var finns den tråden?

   Svara

    Bella/pappa inlägget från i går

    Svara

     Det är ju inte sant att hon inte pratat med sin Pappa på 2 år som hon säger i andra delen av dokumentären . …..Han var ju och hälsade på henne i nya huset och där har hon väl inte ens bott i 2 år…

     Svara

      Nej de träffades (enligt bloggen) några gånger under hösten 2018. Han var där (själv eller med sin familj tom?) mellandagarna 2018. Så typ max nio-tio månader då.

      Svara

   Min kille bodde hos mig, och jag senare hos honom. Vi köpte vår första lägenhet tillsammans innan jag gått ur gymnasiet. Inga problem alls. Snarare tvärtom, från 14 års ålder, idag 11 år senare är vi fortfarande tillsammans och jag hoppas de varar livet ut.

   Svara

    Fint❤️känner du någon gång att typ folk gör narr av eran relation? Att dom typ ryggar tillbaka ba ooj oj okej så ni har varit tillsammans sålänge sen ni va SÅ unga..

    Har känt av det ibland. Blir fan skit förbannad. Att vissa typ tycker att man gått miste om livet. Usch.

    Svara

     Jag och min man har i år varit ett par i 15 år. Jag fyller 32 i år. Folk som gör narr av det önskar med stor sannolikhet att deras egen situation varit samma. Den grundtryggheten man får tillsammans efter så många år är få förunnat i dagens samhälle. Ingen som kämpar för sina relationer längre. (Menar ej våldsamma relationer, spring för livet för helvete). Efter många år tillsammans så lär man sig att det finns toppar och dalar i ett förhållande, ibland flera månader åt gången. Var stolt över att du haft en bra relation i så många år.
     Det är en sak om någon varit otrogen osv, finns ingen anledning att stanna då, då har en part valt att sabba alltihop.

     Svara

      Tycker det är fint att ni har det som ni har valt att ha det.

      MEN förutsett inte att andra är avundsjuka på er, bara för man har en annan åsikt. Så fort man inte håller med om situationen så kommer det kortet fram.

      Svara

       Att göra narr av någon annan som föregående kommentator antydde är inte samma sak som att ha en åsikt. Att göra narr av någon pga att man haft ett långt förhållande är bara elakhet och elakhet grundar sig oftast i att man inte är nöjd i sin egen situation.

       Svara

        Jag menar såklart inte att det är ok att göra narr av någon/ någons relation. Tänkte att jag inte skulle behöva skriva det. Men såklart aldrig ok.

        Min kommentar syftade mer till ”avundsjuka-kortet”.

        Svara

         Fast nu handlade det om att göra narr av någon pga långt förhållande, ser inte varför man ska blanda in andra värderingar.

         Svara

          Jag bytte lite spår där, som du kanske förstod.

          Det har du rätt i, man ska inte göra narr av andra , Och inte heller sätta etikett på någon…

          Svara

     Vet inte om du läser här nu, men svarar iallafall. Det jag upplevt är att vissa absolut säger så, men det känns som att de är mer betonat av svartsjuka. Sen har det absolut funnits inte bara en utan ett par, främst tjejer som velat komma imellan oss. Tråkigt men sant.
     Våra familjer har dock alltid varit positiva och stöttande.

     Svara

   Kan någon hjälpa mig angående föräldradagar som försvinner när barnet har fyllt 4år?
   Har letat på försäkringskassans hemsida men hittar ingenting om det. Hur många dagar kan man spara och hur länge?
   Enligt förskringskassan så kan man spara tills barnet fyllt 12 år eller går i femteklass.

   Svara

    TROE, obs tror, att man får spara typ 90 dagar efter fyra år.

    Svara

     Thanks

     Svara

      96 dagar får du spara efter 4!

      Svara

       Gäller de 96 dagarna totalt för sjukpenninggrundande och lägstanivå dagar?

       Svara

        Ja totalt för barnet, lägsta dagar försvinner först. Det fördelas jämnt mellan föräldrarna utifrån hur många dagar man har kvar.

        Svara

    Du kan spara 96 dagar och plocka ut dom tills barnet är 12 eller avslutar åk 5.

    Svara

    98 dagar får man spara efter barnet fyllt 4. De kan sparas till barnet fyller 12 år.
    Detta gäller endast barn födda 2014 och framåt är min uppfattning. För barn födda innan gäller de tidigare reglerna

    Svara

     96 skulle det stå 😬

     Svara

   Vet några föräldrar som adopterade deras son flickvän. Hon hade det tufft med en mamma som satt inne och en pappa som. Inte brydde sig så mycket om flickan. Det var fint gjortt av föräldrarna men sonen är liksom 15…. snacka om press och bo med sin flickvän i den åldern. Tycker det är oansvarigt som föräldrar. Tänk om han vill göra slut? Eller känner att de e för mkt? De kan ju inte bara kasta ut henne haha..

   Svara

    Så dom blev alltså syskon? 👨‍👩‍👧‍👦 rent juridiskt

    Svara

     Japp. 😂

     Svara

    Tokigt på så många sätt. Hoppas det blev bra för alla inblandade i slutändan

    Svara

    Är du säker på att de adopterade? De kanske blev fosterfamilj? Det är väldigt, väldigt svårt i Sverige att adoptera ett barn. De biologiska föräldrarna måste vara absolut säkra på att de vill avsäga sig föräldraskapet, och myndigheterna arbetar hela tiden mot att förbättra och stärka relationen mellan förälder och barn.

    Svara

     Ja, mamman sitter i fängelset ett bra tag framöver och pappan är en missbrukare som aldrig haft vårdnaden om henne iallafall så det var mamman som gav upp vårdnaden. De är ganska nära till mig och det tog ungefär 2 år innan det ens gick igenom. Som svar till de andra frågorna är hon nu 16 år och betalar inget. Tvärtom får hon allt av de. Däremot vet jag att hon får någon form av bidrag förutom csn men vet inte vad eller varför. Hon har sitt eget rum, nycklar och allt som hör till.. Hon bor ju där

     Svara

      Jo hon bor ju liksom där som deras dotter rent juridiskt och inte som sonens flickvän.

      Svara

       Eh ja precis det jag skriver ? Din poäng?

       Svara

        Min poäng är att jag inte tror dig. Antingen har du missuppfattat situationen eller så hittar du på.

        Svara

    De kan ju inte ha ett förhållande ? De räknas ju som syskon.

    Svara

     Hmm vet inte? Har inte ens tänk på det. Men de har ju gjort såhär nu pga omständigheterna. Och de har varit ett par i många år innan såå.. De känner nog knappast sig som syskon

     Svara

      Du hittar på. De är enligt din utsago 15-16 år gamla i dagsläget och hade varit ett par i många år innan?
      Logga ut ett tag, du verkar behöva det.

      Svara

      Om detta skett i närtid, så kan jag med nästan 100 procents säkerhet säga att barnet inte blivit adopterat. Dom någon högre upp skrivit, så existerar i princip inte inhemska adoptioner på det här sättet i Sverige. Jag har mycket svårt att tro att svenska myndigheter skulle betrakta det som barnets bästa att för all framtid bli syskon med sin pojkvän. En mycket märklig och unik bedömning i så fall. Däremot kan flickan ha blivit placerad där, möjligtvis att pojkvännens föräldrar blivit särskilt förordnade vårdnadshavare. Det skulle inte vara lika märkligt.

      Svara

   Jag har en kompis som flyttade hem till sin kille i 14/15/16 årsåldern. Minns it e exakt.
   Men hon hade nycklar dit och kläder där. Men hon hade också kvar sitt rum hemma hos sina föräldrar.
   Så hon flyttade väl inte ut men var aldrig hemma. Åkte hem på midddg som mest.
   Hon betalade iaf inte för något utan bara bodde där med pojkvännen och hans familj.

   Svara

   Min nuvarande man flyttade hem till mig och min mamma när vi gick på gymnasiet. Vi betalade procent av lönen vi tjänade på våra extrajobb i hyra. Jag städade, han tvättade och mamma lagade mat & handlade.

   Han flyttade hem till oss då vi bodde centralt och hans hem låg 1,5h med buss utanför staden. Vilket sällan fungerade med arbetstider.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Knark är bajs!

  Svara

   Inte tekniskt korrekt, men metaforiskt kanske det passar. För övrigt samma inslagna linje som ”Spola kröken”-kampanjen för oss som minns den.

   För mycket knarkande leder till tråkigheter, men förbud av knark och knarkande leder till ännu sämre saker.

   Svara

    Nyfiken- hur gammal är du eftersom du minns den kampanjen? 50+?

    Svara

     Jag är inte 50+.

     Svara

      Hur gammal är du då? Spola kröken minns inte ens jag som är född 1980…

      Svara

       Du kanske minns spola mjölken-kampanjen?

       Svara

        Har hört talas om reklamen men aldrig sett den 🤓

        Svara

       Minns. Född 76.

       Svara

       Vi är ungefär lika gamla ± några år.

       Mer än så ger jag dig inte.

       Svara

        Mysterious man

        Svara

         Ja, tycker jag med 🤔

         Svara

  Jonas Sjöstedt (VPK) avgår för att bli hemmaman i Vietnam. Någon som kommer att sakna denne kommunist som alltid ser ut som om han ska börja lipa?

  Vem borde få ta över? Ulla Andersson eller Ali Esbati? Amineh Kakabaveh har de ju sparkat ut, synd kan jag tycka.

  Svara

   Är SD men tycker Jonas verkar vara världens mysigaste, tror partiet kommer dala kraftigt nedåt efter hans avgång.

   Svara

    Jag är inte heller vänster men han verkar så himla trevlig och sympatisk.

    Svara

     +1!
     Är heller ej vä(eller ens i närheten ;)), men gillar hans personlighet skarpt! Riktigt trevlig i verkligheten också

     Svara

    + 1. Avgudar honom

    Svara

     Han kommer saknas!

     Svara

   VPK.. God morgon, det är 2020 nu.

   Svara

    Viktigt att man kommer ihåg partiets rötter … som det brukar heta.

    Svara

     Ja det kan man väl göra utan att leva i det förflutna? Men jo.. jag fattade att du ville göra din poäng tydlig.

     Svara

      Det finns väl inga som lever i det förflutna som gamla kommunister!

      Svara

     Ni sverigedemokrater och nynazister kan börja glömma andra partiers, samt era egna, rötter och börja tänka på er nutida och framtida hemska politik och vidriga åsikter! Vissa har i alla fall gjort avbön!

     Svara

      Vad var svergiedemokrater innan de blev sverigedemokrater?

      Svara

       Nazister

       Svara

        Verkligen? Vad röstade som på då?

        Svara

         Naziströrelsen

         Svara

          så 17,5% röstade på naziströrelsen. Intressant.

          Svara

       Moderater

       Svara

       Nrp

       Svara

      Fast muslimer tycker icke muslimer är orena! Det är ju sjukt.

      Svara

       Finns en miljard muslimer världen över, tror du att alla tycker exakt lika?

       Svara

       Jag känner många muslimer (jag är ateist med muslimsk bakgrund) och inte en enda jag känner tycker så. Däremot låter det som att du tycker att en miljard muslimer är smutsiga.

       Svara

      Alla är lika värda!

      …..förutom de som röstar på SD tydligen

      Svara

       Ja, se bara hur Annie motverkade demokratin bara för att utesluta SD.

       Är fortfarande förvånad över att det inte blev mer kritik angående detta. Röstar inte för SD men tycker ändå att demokrati ska vara demokrati.

       Svara

   Trist. Jag som moderat har ändå funnit honom som sympatisk och gett mig bredare perspektiv på politik.

   Svara

    Jag är inte heller vänster men har gillat honom. Tror det blir svårt att ta hans plats.

    Svara

     Jag håller med! Röstar KD och gillar verkligen EBT, men förutom henne skulle jag säga att jag har högst förtroende för Jonas som person. Inte Själva politiken dock såklart!

     Svara

   Skönt att han försvinner till det socialistiska Vietnam. Förhoppningsvis gör han ingen comeback i politiken efter några år.

   Då återstår att se om V kan hitta en ersättare som ser till att sänka partiets opinionssiffror till under spärren. Det hade varit något, det.

   Svara

    Dream om, V är några av få som faktiskt ökar pga att den yngre generationen ser det omöjliga med att fortsätta exploatera natur och människor och samtidigt kunna ge ALLA (inte bara vita rika) ett bra liv.

    Svara

     När man är ung röstar man rött och ju äldre man blir desto mer går man över till blått, eller vad är det man säger🤔 nåt i den stilen har jag hört iaf. Har dock själv alltid varit blå.

     Svara

      Är man inte vänster när man är ung har man inget hjärta, och är man inte höger när man är vuxen har man ingen hjärna. Så brukar man säga.

      Svara

     Man får säga vita men inte svarta. Är inte det omvänd rasism?

     Svara

    V har en stark återkommande väljarbas. Vad vore SD utan schalalala?

    Svara

   💖 Jonas 💖

   Svara

   Tycker han är bra. Duktig politiker även på m jag inte är vänster.

   Svara

   Jag kommer att sakna honom. Har haft ett gott öga till honom sedan EMU-valet. Synd att han avgår men jag förstår att han vill vara mer närvarande med familjen.

   Svara

   Kommer verkligen sakna Jonas, tycker han verkar vara en fantastisk man och partiledare men många kloka och inspirerande tankar.

   Svara

   VPK?
   De var länge sedan, men de kanske du missat?

   Svara

   Känns som man fördummar sig själv när man medvetet skriver faktafel. Var de inte medvetna är man dum på riktigt.

   Svara

  Vad tycker ni om serien ”Äkta Billgrens”?

  Svara

   Nej tack. Nervösare människa än Elsa får man ju leta efter. Såg två avsnitt och det räckte mer än väl.

   Svara

    På vilket sätt är hon nervös. Jag har inte kollat.

    Svara

    Trist. Jag som moderat har ändå funnit honom som sympatisk och gett mig bredare perspektiv på politik.

    Svara

     Gah!

     Svara

   Vilket jäkla tjat om Elsa!

   Svara

   Jag har sett 3 avsnitt och gillar den. Tycker det är spännande att se hur konstnärer (kan) jobba. Väldigt annorlunda mot min egen uppväxt.

   Svara

   Äskade Helene och Ernst! Elsa är sympatisk men tjatade för mycket om den stora familjen.

   Svara

   Alltså Helene är ju en helt UNDERBAR och så oerhört intressant människa! Skulle plöja en serie om bara henne och hennes tankar. Även Ernst är ett unikum och rolig men det kändes verkligen som att han i princip bara gjorde det för att göra Elsa glad? Men tyckte han blev bättre och bättre under seriens gång då han typ kunde ha lite distans till det och bara vara kul?

   Däremot Elsa, alltså jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Så nervös men samtidigt så mån om hur allt ska vara, så extremt mycket yta att hon blir typ jobbig? Skulle vara mer intressant om hon kunde slappna av på riktigt och inte bara leva i ett slags skådespel?

   Sammanfattningsvis, skulle jag gärna se en till säsong faktiskt!

   Svara

    Ja, Helene är oerhört intressant! De delarna som handlade om henne och hennes konstnärsskap var väldigt intressanta. Ernst var också intressant men intensiv närheten av Helene.

    Elsa kändes som att hon spelade över hela tiden. Uppspärrade ögon och överdriven. Är hon verkligen sådär i verkliga livet? Hennes delar kändes som vilken ljummen realityserie som helst, inte så särskilt intressant i jämförelse med det som handlande om föräldrarna. Kan inte alltid vara lätt att stå i skuggan av dem dock (även om hennes efternamn nog öppnat många dörrar för henne).

    Svara

     Blev ledsen när jag insåg att hennes utställning på Liljevalchs är avslutad.

     Svara

   Har en spaning om att Bellan kommer lansera en ny affärsidé när hennes kris dött lite. Jag tror att hon kommer göra om Löwengrip (kräm och kladd) till en multilevel marketing (alltså ett pyramidskam) och peppa hennes läsare till att joina hennes team, ha homeparties och värva sina vänninor. Tror paketeringen kommer vara typ ”jag vill ge kvinnor chansen att starta företag” ”kvinnor använder sina plattformar för en ny typ av marknadsföring” och att hela skiten kommer att vara ”pinkwashed”.

   Kom ihåg var ni hörde det först!!

   Svara

    Har tänkt kommentera ett tag att just inom pyramidföretsgande har hon sitt gebit! Just MLM kvinnor, som ser sig själva som ”entrepreneurs”, känns som hennes största fanbase.

    Svara

    Det är ju faktiskt en skitbra idé! Hoppas hon läser..!

    Svara

    Ge henne inga idéer!

    Svara

   Det bara MÅSTE ju vara Elsa herself som är här inne och frågar under varje inlägg.

   Svara

    Definitivt! Samma fråga jämt! Och nej, oavsett upprepning blir hon inte intressantare. 😴

    Svara

    Pinsamt tittarfiske av henne i så fall. Verkligen pinsamt.

    Svara

   Elsa är ett energiknippe! Men puh som jobbig. Tråkigt bara att hon kallar sig influenser.Hon är så mycket mer.

   Svara

    Eeh, nej? Dricker afternoon tea, diskuterar ljusstakar och mattfransar och koketterar över sin boheeeeeeeemiska familj…

    Svara

     Hade gärna tittat om det bara hade handlat om Ernst och Helene (och deras barn hade varit med på ett hörn liksom). Som det är nu går det inte att titta för att Elsa är SÅ irriterande och jobbig.

     Koketterar är rätt ord!

     Svara

      Mmm fattar inte hur hon orkar med allt posande. Som någon skrev, uppspärrade ögon och så medveten om kameran och mån om att kråma sig. Så skriver hon i bloggen om hur läskigt det är att släppa kontrollen och bara visa sig själv med alla sidor.. Fast inte.

      Svara

       Jag har en kompis som för sig på exakt samma sätt som Elsa. Aldrig varit en tv-kamera i närheten av vårat umgänge, så visst kan det vara äkta.

       Svara

   Jag gillade serien, särskilt Helene och Ernst, hade gärna sett mer av dem! Jag upplevde att Elsa hade någon besatthet av att förena familjen och att de skulle göra massa saker tillsammans ex golfa, dreja, middagar. Har inte haft någon koll på Elsa tidigare men tycker hon ändå verkar vara en kul prick, lite virrig och lite överallt!

   Svara

   Tyckte det kändes lite sorgligt? Som att bevittna ett bekräftelsetörstande barn famla efter sina föräldrar inför öppen ridå.

   Svara

   Är detta kommentar nr 689664369 om äkta Billgrens eller? Vem är du som så gärna vill veta vad alla tycker? Nån från produktionen kanske..

   Svara

   Jag tänker mest på Carina Rydbergs bok om sin affär med (den då gifte) Ernst Billgren. Herregud vad gammal jag känner mig, är det NÅGON annan som läst och minns den?

   Svara

    vad heter den?

    Svara

     Den högsta kasten.

     Svara

     Djävulsformeln var det väl?

     Svara

    Japp! Glömt vad boken hette…

    Svara

  hej
  hur mår ni efter alla helger?

  Svara

   Finemang! Tjock och mätt

   Svara

    Haha, samma här!

    Svara

   Bra! Synd att de är över bara 😄😢

   Svara

   Mår skit

   Svara

    Jag med. Körd i botten.

    Svara

     Vadårå???? Jobbhelg eller haha fyfan.

     Svara

   Två veckor influensa och en magsjuka på det! Så jag mår bra tack😝 Men är iaf tre kilo lättare så jag ignorerar glatt alla tidningsartiklar där det står ”kom i form efter helgerna”.

   Svara

  Filmtajm:

  Svara

   Pallar inte ge klick till det där. Skriv en recension här pls.

   Svara

    Folk alltså. Vill inte ge klick men vill veta exakt vad som sägs. Är du 90talist?

    Svara

     Nope född -80.

     Svara

    Recension: Ganska ointressant. Mycket suck och stön, särskilt när hon ska sätta sig i bilen.

    Bella borde gå en kurs i engelska. Det ger ett taffligt intryck att uttrycka sig som en mellanstadieelev: ”Is there people over there?”

    Svara

     Har hon astma ? (Genuin fråga) det stånkas och stönas orimligt mycket i hela avsnittet för att vara en ung och frisk kvinna. Annars var det mest den gigantiska offerkoftan hon hade på sig som jag tänkte på. Och kommentaren att hennes pappa ” är som en drog” för henne fick mig att skratta till lite. Känns mer som något man säger om någon man har haft en romantisk relation med. Men men. Impad att hennes klänning var ren och skrynkelfri efter en hel arbetsdag iaf 👏

     Svara

      Jag fick mer intrycket att hon lider av panikångest.

      Svara

      Ja hon har astma!

      Svara

       Ok! Det kan ju förklara saken.

       Svara

        Kronisk astma då?
        Båda mina barn har astma men inte går de runt och stånkar, stönar och suckar för det?! Känner de av astman tar de sin medicin och sedan låter de som vanligt igen. Det är liksom inte tänkt att livet ska vara en ständigt pågående astmaattack.

        Svara

      Det jag reagerade på är vad är det för hemskt hennes pappa har gjort egentligen ?

      Svara

       Polarbröd! 😵

       Svara

       Har jag också funderat över. Och hennes mamma, har hon pratat något om henne? Hur är deras relation?

       Svara

        Hon påstår att hon inte spenderar tid alls med någon från sin familj – syskon, mamma, pappa. Men det är också rutin att åka till hennes mamma varje lördag hon har barnen. Plus att Julia bor hos henne och hennes lillebror stannar över natten när han kommer över.

        Svara

         Verkar som inspelningen gjordes i oktober och då hade KRISEN just börjat.
         Hoppas de som tittar på dessa två filmer är insatta i ämnet för annars blir det desinformation så det räcker och blir över.

         Svara

       #polarbrödgate2019

       Svara

       Hon känner sig kränkt och förminskad av sin pappa och hennes känslor är äkta. För henne är hennes upplevelse, vad det än är, väldigt påtaglig och verklig.
       Det betyder dock inte att han i realiteten gjort något som är över gränsen för vad som är ett acceptabelt beteende. Hur vi uppfattar händelser är högst personlig och beror på vår egen känslighet och personlighet.
       Jag hoppas att Isabella får professionell hjälp att hantera sina känslor så att hon kan hantera vardagen och alla hennes andra relationer.

       Svara

      Kol tror jag

      Svara

     Recension: Imponerande kämparglöd men också imponerande brist på självinsikt.

     Svara

      Kämparglöd eller desperation?

      Svara

    Inget sevärt, inga svar, bara så många fler frågor!!
    Pinsamt!!

    Svara

    Men det behöver du väl inte va fan skit i det bara, så jävla trött på alla hatare, trolljägarna borde in här fort som fan också, vilket jävla klimat

    Svara

     Men gud..

     Svara

    De värsta jag sett produktionsmässigt. Värre än en hemmagjorda youtube video.
    Bara riktiga losers filmar i motljus i en gungade bil utan att ha stabiliserat och satt fast kameran i dashen. Helt jävla bisarrt att hon ställde upp på det här.
    Syns verkligen att hon inte haft smarta människor runt sig.
    Grotesk icke exsisterandw ljussättning. De som producerat detta har verkligen skjutit sig själva i foten.
    De borde även haft de på svenska, Isabella kan inte prata på engelska. Förstår inte hur man kan tro man kan ha internationell karriär utan att behärska språket.
    Hon kunde inte ens säga anexity.

    Om man pluggar utomlands måste man få en viss poäng på sitt IELTS prov. Isabella skulle aldrig komma upp i den nivå som krävs. Så vidare du inte är en oljeshejk feån Abu dhani eller en ryskt miljadär så förväntas du kunna god engelska om du ska jobba i USA

    Svara

     Vad är ’anexity’?

     Svara

      Och hur säger man det?
      Annex-itty?
      Ejnexajti?
      Önixiti?

      Svara

       ang-zai-uh-tee uttalar man det

       Svara

        Anexity? 🚀🚀🚀

        Svara

        Nej.

        Ang-ex-uh-teeee

        🙂

        Svara

      Anxiety, betyder ångest

      Svara

       Det var inte vad som var frågan. Vad är ’anexity’?
       Jag är heller den som inte kan uttala det än den som inte kan stava till det när man trackar ner på uttalet

       Svara

        Hahaha jag skrev fort på min mobil utan att korrläsa skulle självklart vara anxiety – ångest.

        Svara

        För övrigt så har jag 8.5 på mitt IELTS score.
        När jag skriver fort på mobilen med svenskt tangentbord så kan de bli fel ibland, men till skillnad från fröken blondinbella så skulle jag aldrig och kommer aldrig säga att jag ska bli världens mäktigaste business woman 😂🤣
        De är liksom lite andra krav som ställs på en person som slänger sig med sådana uttalanden 🙂
        Sen så kommer man mycket längre med att tala felfri engelska än att skriva felfritt.
        Då det finns grymma stavningsprogram så man kan komma långt även med t ex dyslexi, men att prata väl och korrekt uttal är desto viktigare att kunna.
        Mvh utlandssvensk som pluggat utomlands 🙂

        Svara

         Det jag pikade var inte att du rättade. Det som var lite komiskt var att du rättade, men kunde inte stava rätt på exakt samma grej du själv rättade.

         Svara

          Nu rättade jag ju hennes tal inte stavning 😁 jag förstår inte varför hon ens ställde upp på att göra detta på engelska.

          Svara

       🚀🚀🚀

       Svara

     Det är flera här som sagt att de bakom klippen är vassa, har integritet och inte kommer gå på alla lögner. Vad har de gjort tidigare? Tycker allt hittills verkar rätt B tyvärr.

     Svara

     Herregud, så fel är hennes engelska faktiskt inte. I vilken nivå talar alla som stör sig på den, modersmålsnivå? Akademisk nivå? Visst, fel Blev det någon gång men du/ni får det att låta som att hon inte ens kan säga hej utan att det blir 1000 fel.

     Svara

    Orkar du inte titta ska du inget veta 👊🏻

    Svara

   Hur gör du för att bädda videos här?

   Svara

   hon säger att media skrivit om henne som en slags karaktär, och att det är pinsamt. men dom skriver ju bara om det hon själv delar. hon säger att hon skäms men ändå FORTSÄTTER hon spela den ”nyrika karaktären”?!?

   ”journalister vill att jag ska misslyckas” – näe, tror dom vill du slutar ljuga.

   Svara

    Plus att hon säger i hissen att hon ska meddela personalen om en vd som ska ta över men att personalen inte får reda på allt … hade jag varit anställd och sett det här idag hade jag dragit så fort som möjligt … min syn är att vd:n anställdes för att dra i hårdhandskarna och vara ”the bad gay”

    Svara

     Hm, ”the bad gay” – nu får du snart hela den militanta HBTQ-rörelsen på dig. Ta skydd!

     Svara

      Bästa kommentaren!

      Svara

     Det enda vi ville se var personalen reaktioner och det var de enda vi inte fick, snopet.

     Svara

     Det enda vi ville se var personalens reaktioner och det var de enda vi inte fick, snopet.

     Svara

     ”Dra i hårdhandskarna” … 😂

     Svara

   Mycket om hennes heeemska(!!) uppväxt, pappan är roten till hennes misslyckanden 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Säger att hon inte sett sin pappa på två år? Måste vara Bella tid då?

    Svara

     De träffades i April 2018 senast. Det är faktiskt nästan två år sedan, så inte jättestort grässtrå du fick tag på där.
     Du vet, tiden går snabbare än vad man tror.

     Svara

      I sin blogg skriver hon 27 december 2018 att hennes pappa är på besök. Dvs ca 10 mån innan ”The flip side” spelades in. Inte riktigt 2 år…

      Svara

       Spelas den in i Umeå?

       Svara

    Att hon har Daddy issues är ju ingen nyhet.

    Svara

   Är det en serie på 8 min avsnitt? Trodde det var en dokumentärfilm. Hur många avsnitt blir det? Ett i v eller?

   Svara

    Ett i veckan tills hon fått tillbaka de 80% av kunderna som tappades i november?

    Svara

    Men va? Jag trodde det skulle vara typ en timmes dokumentär? 8 min???

    Svara

    Den kortaste dokumentären jag någonsin sett. Vill inte ens kalla det för dokumentär.

    Svara

   Hennes uttal av ”anxiety”. Det är allt jag har att säga.

   Svara

  En weekend ensam i Wien i mars. Vad får jag inte missa? Vad är överskattat? Ge mig alla tips ni har.

  Svara

   Eller ”Vienna” som Forni skulle sagt 😂

   Svara

    På tal om vienna… klassisk intervju som blir mer och mer smärtsam ju längre den pågår.

    https://youtu.be/7SQ8Hcn2LZ4

    Svara

     Han syntes inte till i rutan efter det, annat än som hallåa med förskriven text. Sedan försvann han helt. Ooops!

     Svara

    Reagerade också på det; satan vad man sekundärskäms åt andra ibland alltså…

    Svara

     Haha jag med, trodde Michaela Forni var skribent och kan ändå inte det svenska namnet för Wien? Försöker influencers göra sig mer korkade än de är?

     Svara

   Super mysig stad, var precis där👍🏼 Nöjesfältet Prater måste du se, kul att gå omkring och titta 👏🏼 slotten Schönbrunn och Belvedere, promenera vid kanalerna, shoppa en massa vid den största shoppinggatan Mariahilfer och gillar du museum så kan jag rekommendera kunsthistorisches museum.
   Wiener Schnitzel är ett måste, vi åt på meissl and schadn, rekommenderas varmt
   Andra bra restauranger jag rekommenderar är BuxBaum, Veranda, Sixta, The bank. Frukost på antingen Café Central eller Restaurant Clementine im Glashaus.
   Vi bodde på SO hotel, de har en bar på 18:onde våning med panorama utsikt över hela staden, magiskt vackert 😍 även Onyx bar är super👍🏼

   Svara

    Tusen tack för ditt svar. Ska spara och kika närmre på tipsen 😊👍🌼

    Svara

     Allt som S skrev ovan, plus Sissi-museet. Det tyckte jag väldigt mycket om!

     Svara

      Tack

      Svara

   Åå, vad får dig att åka själv? Funderar också på att ta en weekend ensam då alla är så upptagna med sitt. Men vete fan… hur tänker du?

   Andra som rest själva? Hur var det?

   Svara

    Är en jobbresa som jag förlänger med semester. Har rest en del själv tidigare.

    Det positiva är att man gör exakt vad man vill med sin tid där. Gör det! Ta en weekend i någon stad, du vågar och kommer ha en jättebra helg!

    Svara

    jag reser nästan enbart själv och älskar det. är inte ute efter att träffa en massa andra människor (som folk verkar ha som främsta argument för att resa själv, ”du kommer träffa en massa kuuuul folk”), utan njuter av att upptäcka en ny plats i min egna takt och göra precis vad jag känner för för stunden. ska erkännas att ibland kan jag tänka på att folk ska tycka synd om mig, eller undra vad jag är för kuf, som sitter ensam på restaurangen. Men det går över och istället tycker jag synd om dom som tycker så (om någon ens gör det? de flesta är mest upptagna med sina mobiler 🙂 )

    Svara

     Jag håller med till 100%! Älskar att resa själv. Tips är att ta med en bok/tidning till restauranger om du tycker att det är obekvämt att äta själv till en början

     Svara

  Är fascinerad över att gabjoss har råd med en bil för typ 700k. Och imponerad 😀

  Svara

   Hade varit imponerad om hon köpt den kontant. Är inte så imponerad av banklån.

   Svara

    Leasing?

    Svara

    Självklart fel det också, allt är fel här inne

    Svara

    Fast även om det nu är lån så är det ju verkligen inte alla som blir godkända för ett lån på 700 för en bil. Så jag tycker det är imponerande även om det är lån (vilket hon skrivit att det är).

    Svara

     Näe sen behöver du ju 20% i kontantinsats också. Sen kan man ju faktiskt låna med restlån, det är ganska vanligt.

     Svara

      Absolut, men ändå inte vilken random som helst som får låna såpass + har kontantinsatsen. Tycker det är strongt jobbat 🙂

      Svara

       Ja jag håller absolut med. Jag menar jag betalade 850k för min första lägenhet och det med nöd och näppe, och hon klarar det på en bil,samtidigt som hon har ett dyrt huslån som hon står på själv. Vad betalade dom då dom byddge det? 3.9 kanske? Så cashen hon borde ha lagd på bil&hus är kring 740k

       Sen att få låna så mycket av banken på en person också. Jag och min sambo får låna max 3.9 med våra gemensamma inkomster. Men då räknar man inte in billånet tror jag, det får vi ha ’utöver’.

       Svara

   Bara jag som tror deras skilsmässa var fejk? Nu är de ju med varandra hela tiden och F både sov där och de drack vin ihop igårkväll. Inget fel egentligen men tycker det är konstigt att outa en skilsmässa så mycket för att sen bara någon månad efteråt träffas så mycket igen, och det är ju nästan alltid utöver ”barn-relaterat” med.

   Svara

    Kul att hon pratade om att hon är väldigt sexuell och kåt av sig, om detta stämmer.

    Jag som man hade inte tagit tillbaka en tjej om hon gjort slut, legat runt (vilket gabbi inte har, menar allmänt!), för att sen ångra sig och be om att bli en familj igen.

    Svara

    De har dessutom börjat ligga igen enligt någon frågestund hon haft..

    Svara

     Varför skriver man ens ut något sådant på en offentlig blogg..? 🤦‍♀️

     Svara

    Nä tror inte man fejk-skiljer sig. En av de initierade skilsmässan och den andre försöker nu att locka tillbaka.

    Svara

     Kan man fejkgifta sig… 🙄

     Svara

      Fråga Margaux!

      Svara

  Någon som får Flipside att fungera?

  Svara

   Nej inte jag iallafall. Hör ljudet men ingen bild.

   Svara

   Jocke och Jonnas hus, men snälla hur fint?! P e r f e k t i o n

   Svara

    Tog typ två år lr mera….?

    Svara

    Det är så jävla smaklöst?! Vem fan sätter in stuckaturer, takrosetter och sån panel i ett hus som väldigt tydligt inte är byggt i den stilen.

    Svara

    Från Ikea med limmade speglar

    Svara

    Vilket avsnitt? Vart kan jag se detta?

    Svara

   Förlåt för att min kommentar hamnade som svar under din kommentar, hamnade jävligt fel! Men svar på din fråga nej har heller inte fått sidan att funka.

   Svara

   Har sett ILs film
   Det var kass
   Du missar inget mer än IL som kör bil och pratat svengelska Blir

   Svara

    🤦🏼‍♀️ Självklart var den kass vad hade du väntat dig, hon gör ju bara fel den arma människan, det räcker ju att läsa här så förstår man

    Svara

     Men du kan väl inte påstå det var bra?

     Svara

     Jag kan tycka produktionen är kass utan att ha någon åsikt om vad Bella sa. Det var inget som imponerade på mig. Ljussättningen var sådär. Foto var fantasilöst. Det fanns ingen story och röd tråd saknades. Produktionsteamet verkar inte gjort någon research och de har inte heller lyckats med att berätta något nytt som Bella inte tidigare berättar.
     Inget av detta har ett dugg med Bella att göra och personligen tycker jag att produktionen gjorde Bella en otjänst som lyckades göra ett så mediokert och fantasilöst porträtt av henne.

     Svara

   Jag skäms å isabellas vägnar…….

   Svara

  Sjukvårdsutbildade läs gärna! Jag har haft nageltrång nu i två år och tagit bort båda stortånaglarna + skrapat anlaget för att göra de mindre. En tå är opererad tre gånger och den andra en gång och nu är det tillbaka igen 😩 kan man permanent ta bort tånaglarna? Vill bli av med skiten på riktigt nu och bara ta bort en del hjälper uppenbarligen inte på mig😰

  Svara

   Kan du tipsa om ett bra läppcerat. Skriv gärna varför du tycker om det. Tack! 😊

   Svara

    Jag kör på försvarets.

    Svara

     Jo det har jag provat. Mer tips tack.

     Svara

      En salva från apoteket, Decubal. Jättebra!
      Eos
      The body shop Hemp
      Carmex

      Och sen måste jag tipsa om Forever living, tror tyvärr bara det är privatpersoner som säljer, men de har ett så himla bra som fick mina läppar att sluta svida på bara nån timme.

      Svara

       Carmex har jag. Men funkar inte så bra för mej. Finns ju en djungel av läppcerat. Kul men hur hitta den bästa.

       Svara

        Försvarets hudsalva. Har den till allt 😉

        Svara

         Såg att du redan hade, hej hej så seg jag är 👏🏼🤣

         Svara

        Satsa på fukt snarare än bara fett. Har dock en fet favorit, Bephanten från apoteket. Är egentligen en salva för barn och typ blöjexsem, därför är den himla mild men gör underverk!

        Svara

         Bephanten är bra! Eller Repair 👍🏻

         Svara

       Yesss!! Decubal Dry lips & spots eller var den heter. BÄSTA!

       Svara

       Lägger till: vanlig hederlig idomin. När mina läppar är som torrjäst smetar jag på ett tjockt lager på kvällen och torrheten är borta på morgonen. Fast många blev iofs avskräcka från idomin efter fjortistiden🤔😂

       Svara

        Torrast, inte torrjäst😁

        Svara

    Body shops Hemp eller Vitamin E. Väldigt nöjd med dem.

    Svara

     Åh, Vitamin E-serien har jag funderat på i andra produkter, har du testat fler eller bara den för läpparna?

     Svara

     Hört talas om body s hemp. Men den tilltalar mej inte. Många tycker den är bra.

     Svara

      Ja den är bra men luktar äckligt. Tog den när mamma var i närheten en gång och så kände hon hur den luktade ”den där kan du ju inte ha, då kommer ingen vilja pussa dig”😄

      Svara

    Nivea och Labello. Avskyr bismaken på Lypsyl.

    Svara

    Taskigt svar, hoppas du är nöjd, måtte du få behålla nariga läppar 😏

    Svara

     Va, vad var taskigt?

     Svara

    Maria Åkerberg lip care. Kostar 99 men helt värt pengarna. Bara naturliga ingredienser och tillverkat i Sverige. Varar mkr länge om man inte slarvar bort det. Min man var beroende av läppstift tidigare och var alltid torr. Nu tar han lite på morgonen och lite på kvällen och har alltid fina mjuka läppar. Rekommenderas

    Svara

     Älskar att din man var beroende av läppstift! 💄

     Svara

    Jag gillar JackBlack. Håller mina läppar mjukare än något annat jag provat, har ingen otrevlig bismak och har SPF 25.

    https://www.kicks.se/jack-black/hudvard/ansiktsvard/lappvard/intense-therapy-lip-balm-spf-25-mint

    Mint och Blackberry är mina två favoriter. Gillar även ansiktsskrubben (Face Buff Energizing Scrub). Den bor i duschen och jag använder den nån gång i veckan. Har lite ”större” korn och ger en fräsch, lite kylande känsla.

    Svara

   Lider med dig verkligen. Har själv råkat ut för samma sak och jag har tyvärr inte så många råd att ge. Har opererat båda stortånaglarna x antal gånger, när de växer ut igen så är problemet tillbaka. Gjort königs-operation en gång, vilket jag antar du gjort med? Och trodde att det skulle bli bra efter det men nu är båda naglarna ”deformerade”, går hos en fotterapeut som klipper ner naglarna då och då och försöker hålla det i schack. Han säger att det ibland blir bra efter en königs-operation men att det gäller att träffa en riktigt duktig läkare inom detta område, vilket enligt honom är svåra att hitta. Det jag fått förklarat är att jag kan göra en königs-operation på nytt och då kan det bli bra, eller att jag låter det vara som det är och håller naglarna korta så det inte kan skära in i huden.
   Jag har flera gånger tänkt att jag bara vill ta bort naglarna permanent så man slipper skiten.
   Jag hoppas det blir bra för dig! ❤️

   Svara

   Har själv opererat tånageln 5 gånger. 4 första gångerna trodde jag också dom tog bort hela men tydligen var dom outbildade sommarvikarier som endast klippte en bit. Min senaste läkare berättade att om man klipper naglen från roten är det omöjligt att få nageltrång igen. Så chansar på att dom inte tagit bort allt 😅😇

   Svara

  Har ni dumpat någon för att ni antagit att det finns någon bättre där ute men sen ångrat er rejält?

  Svara

   Nej. Dumpar inte någon jag verkligen älskar och vill vara med pga det kan finnas andra 🤔 Det låter inte som riktig kärlek.

   Svara

    Håller med men jag blir lite orolig när jag löser öppet spår. Folk som dumpar/ uppmanar till att göra slut för att ”man inte är kär” trots småbarn och en bra partner. Lite skrämmande att tro att fjärilarna i magen vara för evigt.
    Alla gör som de vill men jag skulle anta att många ångrat sig när de insett att man tappar känslorna i perioder men att den sanna kärleken kvarstår då den bygger på tillit, gemenskap, rutiner, vänskap osv.

    Svara

     Lymfmassage löser allt.

     Svara

    Fast det beror ju helt och hållet på omständigheterna. Jag tillskillnad är inte så snabb att döma folk.
    Det kan mycket väl vara så att man älskar någon från djupet av hjärtat, men denne någon vill inte åt samma håll som en själv. Vad ska man göra då? Nöja sig med ett liv man egentligen inte vill ha, där det finns en väldigt hög risk att man slutar som en bitter galen kattkvinna. Eller tar man och dumpar för att man antar att det finns någon där ute som vill åt samma håll som en själv?

    Svara

     Håller med! Tycker det är lika sorgligt med folk som stannar i en relation som inte känns 100, som man inte är riktigt lycklig & levande i. Visst, kanske känns dumt att bara dumpa åt höger och vänster (när det finns barn inblandade) men livet händer och det passerar hundratals personer i ens liv. Kanske är en person rätt en tid, inte en livstid?
     Alla är olika, jag vet själv med mig att jag aldrig kommer vara med en person hela livet. Det passar inte mig.

     Svara

   Tänk att få vara i australien och hjälpa djur. Så underbart att många människor ger dom vård. ❤

   Svara

    Hade jag varit djurvårdare eller veterinär hade jag tagit tjänstledigt och dragit ner på en gång!

    Svara

   Dumpade inte pga men var ändå övertygad om att det skulle finnas någon någon bättre där ute. Såhär 5 år senare med ett stort antal ragg i ryggen är jag nu övertygad om att exet är den bäst lämpade för mig där ute.

   Svara

    Är han tillgänglig och villig?

    Svara

     Ja och nej (om det inte gäller ligg)

     Svara

    Isabellas barn syns på bild i flipside trailer för 3e avsnittet. Klantigt??

    Svara

     Ja fy fan vilken miss 😱

     Svara

     Vart kan man se det?

     Svara

   Yep. Tur insåg jag mitt misstag rätt snabbt och han gick med på att ta tillbaka mig trots allt! Nu inne på 10 år, 3 barn och giftemål (med hela förhållandet innan paus är det 16 år tillsammans i år!)

   Svara

   Ja, gjorde det samma kväll på ett bröllop när jag träffade min make sen 13 år tillbaka… ringde upp ex-killen sa att det var slut och satsade allt på min ”soul mate” och nu har vi barn och är gifta o lyckliga 13 är senare 😄👍

   Svara

    Men det var ju inte ens det som var frågan? Har folk problem med läsförståelsen?

    Svara

  Någon som lyssnar på Della Q? Blev paff av senaste avsnittet när Bianca inte var med och de inte sa varför.

  Svara

   Var hon inte bara en gäst?

   Svara

   Tyckte också att det var konstigt att de inte sa varför. Hon har ju varit borta förut och då har de berättat.

   Svara

   Jag började på den men tröttnade när jag insåg att B inte var med. Hon har ju varit med lite till och från under hösten men jag tycker att hon behövs i konstellationen och att det funkar dåligt utan henne.

   Svara

    Jag tycker också att B behövs, nu somnade jag mitt i någon av Annas haranger.

    Svara

    Ja utan bianca får Anna mer plats och jag står verkligen inte ut med den kvinnan. Avskyvärd personlighet

    Svara

    Bianca är ju den som är sympatisk i trion. Hon borde ha en podd med någon annan. Anna o Moa tillsammans blir bara elakt.

    Svara

     Ja, älskar bianca. Men jag gillar verkligen moa också. Det är bara Anna som jag liksom inte bryr mig om.

     Svara

  Jag och min pojkvän hade oskyddat sex en vecka före att min mens skulle komma – då min mens alltid är extremt regelbunden, och vi trodde att ägglossningen därmed kommit och gått liksom. Men nu är mensen drygt en vecka försenad… Och den har inte kommit igång ännu. Kan man bli gravid en vecka före mens? Kan jag ha haft en sen ägglossning? Och när kan man testa sig tidigast? Jag har googlat en massa, och det verkar som att man ska ta graviditetstestet tre veckor efter samlaget, för att hcg-nivåerna ska vara tillförlitliga. Stämmer detta?
  Jag har lite panik. Men vi har bestämt oss för att behålla barnet, om det nu är så att jag är gravid. I så fall är det ett under, då min gynekolog sade att mina ägg är väldigt få och i dåligt skick. Men lite stressande är det ändå, att livet kanske förändras helt.

  Svara

   Ja är svaret på samtliga av dina frågor. Ta ett gravtest redan idag, det har ju gått 2 veckor sedan ni hade oskyddat sex så det syns redan nu på ett gravtest. Jag har fått plus på dag 10 efter äl. Håller tummarna för er!

   Svara

    Tack för ditt svar! Jag visste inte att det syns så snabbt på gravtest.
    Det blir minst sagt spännande att se om jag är gravid eller ej 😅 Men det blir nog bra, oavsett.

    Svara

     Berätta hur det gick på ÖS på fredag!
     Det blir bra oavsett 🙂

     Svara

   Köp ett digitalt graviditets test … den kommer visa om du är gravid eller inte, min visade väldigt tidigt om man tar morgon kisset …så köp ett digitalt test och kissa i kopp på morgonen 🙂

   Svara

   jag fick samma besked av min gynekolog, att mina äggreserver var låga och att jag därför förmodligen har sämre äggkvalité. Han hade låga förhoppningar angående ivf på mig. Men samma månad blev jag gravid! (på naturlig väg). Jag har läst på och låg äggreserv behöver inte alltid innebära sämre äggkvalité, om man nu inte plockat ut äggen och undersökt dem dvs.
   Håller tummarna för er. Jag plussade 10 dagar efter min ägglossning.

   Svara

  Hur tänkte ni när ni valde utbildning? Liksom vad gick ni efter? Speciellt riktat till er som inte har haft något drömyrke eller specialintresse.

  Svara

   Gick på någon typ av magkänsla som kändes rätt under studietiden. Idag doktorerar jag i ämnet men känner väl att det nog inte är min grej ändå. Hade jag valt om idag hade jag valt ett helt annat ämne.

   Svara

    Vet du vad du hade valt idag? Hade det varit något du finner mer intressant eller är du bara trött på ämnet du valde?

    Svara

     Ja hade jag valt om idag hade jag läst kurser som skulle ge mig bra chanser att söka jobb i labbet på nfc.

     Svara

    Jag skulle bli team ledare på mc Donalds … min pappa tyckte väl att det lät så där .. gick ut gymnasiet med relativt bra betyg … jag hade tänkt och jobba ett år innan jag hoppar på en utbildning… mina föräldrar sökte utbildning åt mig ”risk och försäkring ” – två årig utbildning med praktik som ger en massa kontakter …. jag kom in och sa att ok 2 mån är det inte kul Med utbildningen så hoppar jag av och kör mitt men jag fastnade och är kvar i branschen sen jag tog examen 2002 … kan varmt rekommendera försäkringar … det är roligt, utmanande och bra lön …

    Svara

     Examen i vad? Punktskrift… ? …

     Svara

      hahah. skrattade högt (om än lite elakt)

      Svara

   Lön, stor efterfrågan, STEM-fält, möjlighet till seniorroll, möjlighet att starta eget inom 10 år.
   Valde civilingenjör inom energieknik.

   Svara

    Jasså? 20.13 här, jag läste samma på LTU

    Svara

     Jag med, kul!
     Svårt men värt det, håller du med?

     Svara

      Ja det var en bra utbildning som har ett bra rykte har jag märkt när jag kommit ut därifrån och pratar med andra i ämnet. Jag trivdes bra på ltu och hade bra lärare och klass. Så ja, det var värt det även om jag idag inte skulle läsa samma ämne. Men det kanske bara är en mental dipp också. Pluggar du ännu eller har du tagit examen? Vad gör du i så fall nu?

      Svara

       Håller med men jag hade nog valt samma då det känns mest bekvämt.
       Jag jobbar idag som konsult inom kärnkraft, projekterar och sånt. Tjänar bra och lär mig mycket.

       Jag har npgra kurser släpandes men känner mig klar. Tänkte ta examen när jag blir gravid/mammaledig om något år. Fick ju jobb innan examen då efterfrågan verkligen är hög.

       Vad jobbar du med?

       Svara

        Spännande! Ja det är bra efterfrågan i området.

        Jag doktorerar nu, har runt två år kvar. Fokus på forskningen är hur man ska designa styrmedel för att öka energieffektiviseringen i små och medelstora industrier.

        Svara

         Nej va spännande!
         Vad duktig och ambitiös du är, lycka till 🙂

         Svara

          Tack så mycket och detsamma! 😊 kul att ”träffa” en HETare här inne

          Svara

           Tack detsamma <3

   sökte förstbästa program på universitetet som inte verkade allt för komplicerad i ett yrke jag kunde tänka mig. hoppades att jag inte skulle komma in men kom in. och på den vägen är det

   Svara

    Vad blev det för utbildning anonym 20:18 om jag får fråga? Vill inte heller läsa något allt för komplicerat.

    Svara

     det blev förskollärare /anonym 20:18. men jag hade nog valt annorlunda idag och kommer nog vidareutbilda mig

     Svara

   Jag gick barn och fritid på gymnasiet och efter jag fick barn så ville jag inte jobba på kvällar eller helger. Så tänkte jag förskollärare, tjänar bra med pengar, bra tider, och jag hade tillräckligt med poäng från högskoleprovet för att komma in på utbildningen.

   Svara

   Tog det som var ”lättast att få kandidat inom. En samhällsvetenskaplig utbildning. För att tjäna lite HP och kunna klättra lite på mitt arbete. Inget jag ”brinner för” men en trevlig och lättsam utbildning där en dessutom har möjlighet till valbara kurser längre in i programmet. Så kan man forma utbildningen själv.

   Svara

   Snabb väg ut i arbetslivet var prio för mig. Valde KY-utbildning inom IT. Gick estetiska på gymnasiet så hade inte riktigt kunskaper inom något relevant sedan innan.Tog aldrig examen men det blev bra ändå. Jag fick jobb som IT-tekniker strax innan sista terminen var slut. 12 år senare är jag fortfarande nöjd med mitt yrkesval.

   Svara

    Jag gick ky – risk och försäkring samt finansiell tjänster

    Svara

   Läste ekonomi för jag trodde väl att det var min grej men det var det verkligen inte. Kämpade mig igenom och tack vare intelligens och social kompetens har jag tagit mig relativ långt så här 7 år efter examen. Fråga mig dock inget om olika ekonomiska teorier 😅

   Svara

   Jag valde efter lön, möjlighet till jobb och att ständigt kunna utvecklas 👍🏼 Pluggar till Software engineer, har ett år kvar och jag gillar det supermycket. Man lär sig ständigt nya saker då software alltid utvecklas, jobb finns det gott om och kommer absolut vara eftertraktat i framtiden. Även bra lön, genomsnitt i USA är ca 100.000 dollar om året enligt statistiken jag hittade på internet

   Svara

    Kul med fler ös-kvinnor inom ingenjörsbranchen.

    Svara

   Tänkte helt utifrån vad som skulle passa mig som person, hur intressant jobbet skulle vara. Lät hjärtat bestämma vilket jag lite ångrar nu när min lön är rätt kass och arbetsmiljön är piss de med. Men jag kan nog gå till privat sektor och tjäna bättre

   Svara

   Jag skulle bli team ledare på mc Donalds … min pappa tyckte väl att det lät så där .. gick ut gymnasiet med relativt bra betyg … jag hade tänkt och jobba ett år innan jag hoppar på en utbildning… mina föräldrar sökte utbildning åt mig ”risk och försäkring ” – två årig utbildning med praktik som ger en massa kontakter …. jag kom in och sa att ok 2 mån är det inte kul Med utbildningen så hoppar jag av och kör mitt men jag fastnade och är kvar i branschen sen jag tog examen 2002 … kan varmt rekommendera försäkringar … det är roligt, utmanande och bra lön …

   Svara

   Har en master i internationella relationer med inrikting biståndsarbete. Valde på det som intresserar mig. Tänker ibland att jag borde blivit elektriker eller något istället så jag hade kunnat vara egen och jobba mycket typ 7-8 månader sen resa/vara ledig resten. Tänker även att jag borde studerat till ingenjör i något bristyrke eller programmerare/något tekniskt pga efterfrågan.

   Svara

   Jag läste en kandidat i strategisk kommunikation för jag ville jobba med reklam eller PR. ”Orkade” inte söka in till Berghs eller Garberghs utan ville bort från Stockholm ett tag och hamnade i Lund. Nu jobbar jag på PR-avdelningen på ett större svenskt företag och trivs superbra. Det viktigaste för mig var att ha ett yrke som är kreativt och roligt, lönen var sekundär (dock är jag duktig på det jag gör vilket speglar lönekuvertet :))

   Svara

   Jag gick efter intresse för ämnet och sökte psykolog. Kom in. Utbildningen var superkul och intressant. Jobbet (de jag hittills haft) not so much. Kommer försöka gå mer mot forskning framöver.

   Svara

  Jocke och Jonnas hus, men snälla hur fint?! P e r f e k t i o n

  Svara

   Så jävla löjligt med deras ”bibliotek” dock. Jocke hade beställt massa gamla böcker som står som prydnader på hyllorna. Alltså såna jättegamla tjocka bruna. Hahaha, tror knappast de läser dem.

   Svara

    Gud vad löjligt…

    Svara

    Hatar när folk har böcker som ”pynt.” Jag kan väl köpa att folk har nån s.k. coffee table bok, whatevs, men annars nej, böcker är till för att läsas.

    Svara

    Hahaha nej men fyfan vad bisarrt. Alltså de är så motbjudande och tacky som det är och så ha massa antika böcker på det. Vem försöker de lura lmao

    Svara

    Jag hörd i podden Allt du vill veta (en väldigt trevlig podd förresten) att det enda sambandet man fann mellan barns ordförråd och omständigheterna i hemmet i en stor studie var just antal böcker hemma. Alltså inte hur mycket föräldrarna själva läste, inte hur mycket de läste för barnen, inte hur utbildade de var, inte utan bara just antalet böcker.

    Så kanske bra för Lunabelles ordförråd 😉 Heheh

    (Tråkigt för mig dock som tröttnat på min ungdoms fåfänga försök att föröka bygga upp ett värdigt samling i bokhyllan och missburkar biblioteket istället)

    Svara

     Men jag tycker faktiskt det är lite trevligt, nu med dagens kassa andrahandsvärde för böcker och när knappt myrorna ens tar emot begagnade böcker längre, att Jocke drar sitt strå till stacken och förvarar lite av vårt kulturarv!

     Svara

     Hört talas om korrelation? Otroligt att man kan tro att antalet böcker ger barn ett större ordförråd. Studien har troligtvis undersökt sambandet mellan antal böcker i hemmet och barns ordförråd, men vilka har i regel mycket böcker hemma? Troligtvis ingick inte ens korrelationen mellan om föräldrarna själva läser i studien utan man har bara undersökt det specifika sambandet. Däremot är det naturligtvis så att föräldrarnas gener, förmågor och intressen ger en hemmmiljö som ger barnet vissa förutsättningar. Tro inte att antalet böcker spelar roll oberoende av andra faktorer och spring för guds skull inte och köp massa böcker😂

     Svara

    Varför är det löjligt??? Tänker själv samla på det då jag gillar gammaldags stil (sekelskifte). Dagens skrikiga böcker för sig inte bra då om man vill få till en lyxigare bibliotekskatalogen. Min kille har idag färgkombinerat sina, vilket är fint men det skulle inte passa in i den stil vi vill förmedla senare (så då får dom gömmas).

    Svara

     Jäkla autokorrigering! 🙈 Blev flera skrivfel men vill främst rätta till ”bibliotekskatalogen” som skulle ha varit ”biblioteksstil”.

     Svara

   Jag gillar det inte, det ser ut som en Hollywood scen.. känns inte som ett hem , får känslan av skryt och uppvisning.. men if they like it good for them, men när dem säljer det en dag lär allt ryka igen

   Svara

   Vart kan jag se detta?

   Svara

  Om ni fick möjlighet att teleporteras till en alternativ värld, vilken hade ni valt?
  Harry Potter-land
  Narnia
  Midgård
  Underlandet
  Niangala
  Planetos
  Digimon
  Osv

  Svara

   Hade lätt vilja teleporteras till typ andevärlden och vara ett jävla spöke och skrämma skiten ur folk

   Svara

   Harry Potter, alla dagar i veckan😍

   Svara

    Ja men bara som häxa, tänk vad trist att hamna där som mugglare 😂

    Svara

     Hahhaha snacka om antiklimax.

     Svara

     Hahahaha 😂

     Svara

     Är inte Hermione mugglare? Har aldrig förstått hur hon kunde bli häxa🤔

     Svara

      Har man magiska krafter är man häxa/trollkarl. Hennes föräldrar är mugglare och har alltså inte magiska krafter/kan trolla.

      Svara

      Hennes föräldrar mugglare ja men man föds till häxa eller trollkarl. Så även om man har omagiska föräldrar så kan man födas med kraften så att säga.

      Svara

     Hur vet du att du inte är en mugglare i den världen just nu? 😉

     Svara

    Samma, när som helst om någon skulle ge mig chansen! Vill bli en häxa och få studera på Hogwarts -vuxenlinjen har dom säkert börjat med redan 🤔

    Svara

   Harry Potter!

   Svara

    Slytherin?!?!

    Svara

     Ja? Bästa ju! ❤️

     Svara

   Hade varit kul att prova på livet som häxa som Sabrina tonårshäxan. Den andra världen verkar så stor och rolig.

   Svara

   Harry Potter!

   Svara

   Bästa frågan någonsin! Lätt Harry Potter!

   Svara

    Hade varit så kul att få gå på Hogwarts! Även drakskolan i Rumänien lät kul (har bara sett HP en gång, inget stort fan).
    Vill traska runt på äventyr med mina vänner, lära mig mer om magi och bara få uppleva en annan värld fylld med mysterier.

    Svara

   Örebro.

   Svara

   Harry P duhh 🙌🏼

   Svara

   Harry Potter. Herregud vad roligt det hade varit! 😍

   Svara

   Jag hade teleporterat mig i tid och åkt tillbaka till 1986 och stått längst fram på Queens konsert på Wembley.

   Svara

    Har gillat alla HP-kommentarer men sen kom jag hit ner till din kommentar och.. nu blev det ett svårt val alltså!

    Svara

   Underlandet!

   Svara

   Harry Potter eller Midgård! Men fatta att kunna vara häxa i ”den moderna världen”, omgiven av mugglare helt ovetandes om magin runtomkring dem… Ja tack! 😍

   Svara

   Narnia!!!

   Svara

   Himlen så klart😍

   Svara

   The Walking Dead

   Svara

  https://www.isabellalowengrip.se/2017/03/13/mote-med-ro/

  Är det någon som sitter och trycker på den här fina blusen och kan tänka sig att sälja?
  Storlek och vad vill du ha för den?

  Svara

  Hej alla!
  Många har tipsat/berättat om Niveas ”blåa burk” som tydligen ska vara bra som ansiktskräm. Men vilken är det egentligen? Vill testa men blå burk säger mig inte så mycket.. Finns ju en vanlig, ganska stor blå burk men den är inte specifikt för ansiktet utan även kroppen? Sen flera olika ansiktskrämer med olika namn. Kan nån hjälpa och specificera? Tack!

  Svara

   Tror det är den blå platta. Inget för mej. Mina porer och ansikte skulle bli igentäppt. Ok till tex fötter och torra armbågar.

   Svara

   Min mormor använde denna hela livet, hon var rynkfri och väldigt fin i huden.
   https://www.apotea.se/nivea-creme-250-ml?gclid=EAIaIQobChMI34zh46iG5wIVGuaaCh0MPwbEEAQYASABEgJ1KPD_BwE

   Svara

    Har provat denna i typ två veckor nu, väldigt fin hy utan finnar iaf än så länge. 👌🏻

    Svara

    Din mormor levde ett annat liv då så går inte att jämföra med dagens föroreningar och strålar från ozonskikt och datorer 😊

    Svara

   Var beredd på att du kan få rejält med finnar

   Svara

   Hej!
   Jag hakade på trenden med den blå burken efter att ha läst om det här och haft en burk hemma till fötter/armbågar osv (burken tar aldrig slut haha)
   Min hy var katastrof och hade/har testat det mesta och tänkte att nu får det bära eller brista – TADA! Helt fast och har inte haft såhär len hy på länge!

   Jag kör den mörkblå som länkades nedan

   Supertips men har dock inte vågat mig på att läsa innehållet ännu….

   Svara

   Vet inte var jag såg tipset (kanske här?) för inte så länge sen, men jag köpte en burk (en stor för typ 56 kr).
   Har använt den sen dess och OMG! Jag älskar den! Brukar använda den på kvällarna och en lättare kräm på mornarna för den funkar inte jättebra under smink. Men den har gjort stor skillnad på min hy! Tycker att mina rynkor syns mindre och huden är klart mer återfuktad. Före jag började med den hade jag ganska torr hy.

   Brukar ibland blanda den med C-vitamin-pulver från The Ordinary. Ännu bättre!

   Svara

  Ni som använt er av tjänster som Kry och liknade, journalför de i samma journal som landstinget (1177)?
  Behöver hjälp med min ångest men väntar på ivf via landstinget och vill inte att något som kan vara ”negativt” kan komma med där så jag vågar inte gå till min VC.
  Mina journaler från tex gyn (privat) finns inte där.

  Svara

   Nej. Jag sökte hos dr.se en gång och dom bad mig söka vårdcentralen ( hudåkomma behövdes kollas in irl) frågade då om min vc kunde se i journalen vad jag sökt för så att jag slapp förklara allt igen, men det var inte samma system sa syrran i luren så det gjorde dem inte. Och mina dr.se samtal går inte att se på 1177.se där jag kan läsa övriga journal anteckningar.

   Svara

   Det beror på. Om du bor i den region som den specifika nätläkarverksamheten också arbetar i och den regionen har ett sammanhållet journal system så kan det vara så att det syns. Det du som patient själv kan se via 1177 är bara en pyttebråkdel av vilka anteckningar som vårdpersonal kan se. Sen, även om du inte bor i den region som nätläkarna utgår från så kan det beroende på avtal synas ändå. Men det vanligaste är att värdgivare inte kan se andra journaler över regiongränserna.

   Svara

   Hej! Förstår att du inte vill att det ska synas, men landstinget kommer inte göra någon skillnad pga ångest. Jag jobbar på bb och vi har mängder med mammor som har/haft psykiska besvär och de får ivf. Hoppas iaf att du får hjälp och lycka till med ivf ❤️

   Svara

    Tack för ditt fina svar. 💕

    Svara

  Velar mellan att köpa en ”vanlig” lgh och att köpa en nyproduktion i ett helt nybyggt område. Tänker 3a eller 4a. Tar gärna emot tips om för- och nackdelar för bägge alternativen!

  Svara

   Köp vanlig! Nyproduktion har oftast hög avgift sen kommer området vara byggarbetsplats i år framöver (om inte allt är byggt redan såklart).

   Svara

    Stämmer in i allt ovan. Dyr avgift, dåligt utvecklat område och osäkert byggnadsmässigt. Bodde i nyprod som drabbades av vattenläcka pga byggfel. Inte kul. Lägg till trist interiör

    Svara

   Jag bor i nyproduktion, dock hyres. Har du några frågor angående nyproduktion kan jag kanske hjälpa till, trots att jag bara är en fattig hyrare 😛

   Svara

   Håller med till viss del. Köpt en övernattningslägenhet i stan. Nyproduktion. Låg hyra, bra förening dock bygger de bredvid. Köpte lägenheten för 6 månader sen och redan gått upp ca 200 tusen i värde!

   Svara

   Viktigt att du kollar upp föreningen och deras ekonomi om du funderar på att köpa nyproducerat (gäller ”vanliga” lägenheter också såklart). Om föreningen inte har några pengar sparade kan större renoveringar (t.ex. om det skulle bli problem med avlopp, fasad etc) slå hårt mot lägenhetsägarna. Tänker också att en nypoducerad lägenhet eventuellt kan komma att sjunka mer i värde än en ”vanlig” lägenhet. Annars kan det ju vara riktigt härligt med något helt nytt, utan renoveringsbehov osv. Svårt val!

   Svara

    Köpte en äldre med renoveringsbehov som min första lägenhet. Värsta jag gjort, jag är inte gjord för att renovera… Bara tanken på att måla gulnade karmar, byta lister, tapetsera, slipa golv och måla tak spyr jag på. Det enda som var kul var att renovera köket.

    Därför köpte jag nyproduktion. Så sjukt skönt att bara flytta in och lägga pengar på roliga saker istället för tusen olika verktyg/tillbehör(typ tråkiga jävla stoppningar till avlopp) för hur mycket pengar som helst. Det blir alltid mer än vad man tror.

    Sen tjänar man typ bara det man lagt ut på renovering också, är så satans dyrt, speciellt om man måste leja.

    Svara

     (alltså köpte nyprod då jag flyttade från den gamla istället, antar att ni förstår hehe)

     Svara

   Vad är det för avgifter … område … vad behöver man göra i den gamla lgh ? Renoveringar m.m …

   Svara

  Om ni vill se IL köra bil och prata dålig engelska så se den där filmen med henne.
  Annars inte

  Svara

   ”To start a business, INC, corporate”

   Svara

    Men anctousty

    Svara

  Använder ni någon smartklocka eller aktivitetsarmband? Någon funktion med den som ni absolut inte kan leva utan?
  Jag hade Apple Watch förut, bytte till Fitbit Versa i somras, har inte iPhone längre. Viktigaste funktionerna för mig är väl sms-notiserna, alarm och timer, väderapp, ficklampa. Och se tid och datum förstås men det behöver man ingen smartklocka till. xD

  Svara

   Använder en från Garmin och skulle väl efter att jag fick den för drygt ett år sen inte kunna vara utan någon av funktionerna i den. Det är väl mer en träningsklocka men med lite smartwatchinslag.

   Svara

   Att armbandet vibrerar och inte låter vid morgonalarm

   Svara

  Nivea blå burk är väl den blåa (såklart) som är platt. Är väl inte specifikt en ansiktskräm.

  Svara

   Satan vad kommentarerna hoppar ikväll

   Svara

  Är det någon blyg (i vissa sammanhang) och nervös/osäker som klarat en riktig utbildning? Alltså med presentationer och seminarium och allt sånt. Får ångest av bara tanken av redovisningar men vill gärna utbilda mig.

  Svara

   Jag är nog inte så blyg längre men har verkligen varit det tidigare. Jag tycker det har blivit mycket bättre sedan jag började på universitetet för nu är det så tydligt att folk inte bryr sig om vad andra gör. Tänker alltid att ingen bryr sig eller lyssnar när jag ska ha presentationer för helt ärligt lägger jag ganska lite fokus på att lyssna på andras presentationer. Vi har extremt sällan presentationer i min utbildning (ekonomi) (kanske någon enstaka per år). Seminarium är inte så farliga, oftast sitter man mest i grupp och diskuterar, många deltar inte i diskussioner alls men blir godkända ändå för att de har närvarat. Du fixar det!

   Svara

   Jag har påbörjat en hel del utbildningar och är snart klar med min dietistexamen (som är ett väldigt muntligt yrke). Jag har alltid avskytt muntliga redovisningar (stammade som liten som gjorde mig blyg inför presentation, dock bra socialt liv i övrigt) men jag tror faktiskt att jag härdats?

   Nu för tiden har vi redovisningar av något slag kanske varannan vecka? Först var det ett helvete men det känns helt okej nu. Inte lika nervös innan, bara under tiden, haha! Men inte alls som det var för kanske fem år sedan.

   Låt inte en sån sak hindra dig! Kan jag så kan du 🙂

   Svara

   Jag har social fobi, får ångestpåslag bara av tanken på att prata inför folk vid seminarier osv som universitet är duktiga på att anordna. Tar därför alltid inderal (har fått utskrivet av läkare pga social fobi) innan det är dags att diskutera på seminarier eller redovisa. Får alltid kommentarer från kursare efteråt ”du är så lugn, blir du aldrig nervös?” Ha ha ha om de bara visste..

   Svara

   Man lär sig 🙂 jag har varit jätteblyg inför främlingar men är idag jurist och pratar inför folk hela tiden, både på möten och i domstol. Läskigt i början, men ju mer man gör det desto lättare blir det. Kör på!!

   Svara

   Jag hatar att redovisa, blir illamående av ångest, och jag har bara 1 termin kvar av min master. Det är hanterbart.

   Svara

   Ja! Jag har precis avklarat en termin med flera redovisningar och seminarium där man ska prata inför grupp. Jag tar betablockerare vid behov vilket tar bort de fysiska besvären, tex att hjärtat rusar eller att man känner sig svimfärdig. Men iallafall, jag hade också väldigt mycket ångest inför att börja plugga pga rädd för redovisningar etc men det var inte så farligt som jag trodde. Tycker inte det ska stoppa dig från att börja plugga!

   Svara

   Det du först måste komma underfund med är ju om du bara är blyg eller lider av social ångest. Jag skulle tro det senare om det det är något som begränsar dig på det här sättet. Då behöver du i sådana fall terapi och möjligtvis medicinering. Enda som fungerat för mig och då klarar jag bara av seminarier än så länge.

   Svara

   Läste en kurs i psykologi (30hp) och vi hade endast en redovisning under dom månaderna. Då var jag ärlig och sa att ”jag får panikångest av muntliga redovisningar, är det ok att jag säger lite mindre än er andra.” Och alla sa liksom SJÄLVKLART. Så tveka inte! Du kan alltid hoppa av ifall det inte känns bra 👍🏻

   Svara

   Hade en klasskompis som hade scenskräck. På min utbildning hade vi redovisning mellan 1 gång/veckan till varannan vecka. Ibland även på scen, ibland inför ”branschfolk”. När utbildningen var slut hade den försvunnit för henne och hon var grym på det. Jag tror på att utsätta sig för det är lösningen. Kan själv tycka att det är nervöst, men ju mer man gör det desto mindre jobbigt blir det.

   Svara

  Tvättar ni naveln?

  Svara

   Brukar inte tänka på det. Men ska snart opererad och då måste man duscha både kvällen innan och på morgonen och rengöra naveln.

   Svara

   Hahahahahaha

   Svara

   Har du känt stanken? Ja, äckligt som satan annars.

   Svara

    Hur luktar man på sin navel? inte alla som är superviga🤔

    Svara

     Du har väl fingrar?

     Svara

   Yes!
   Inte alltid gjort det men efter att jag lyckades få ut typ en pormask på 5mm så har jag tvättat 😂

   Svara

   Japp, kör in ett finger i naveln och tjoffar runt varje gång jag duschar.

   Svara

   Självklart!

   Svara

   Öronsnibbarna då? Kommer på mig själv ibland med att det luktar som ett bananskal när man gruggar bakom 😅 glömmer fan att tvätta bakom snibbarna

   Svara

    Ja, luktar verkligen röööv, tvättar snibbarna dagligen numera.

    Svara

   Luktade precis i min navel 😂 Luktar inget alls och jag tvättar den aldrig. Min navel är och andra sidan inte så djup. Min man får navelludd vilket jag trodde var en myt. Det skulle aldrig kunna fastna ludd i min navel.

   Svara

    Det fastnar ludd i navlen om du har antingen hår för ingången eller en större piercing. Hade alltid navelludd då jag hade ”standard” navelsmycket i. Bytte till ett mindre piercingsmycke som egentligen är för ögonbryn och nu inge mera ludd!

    Svara

  Mitt småsyskon på 15 år har på kvällarna börjat hänga på ställen runt om i Stockholm som för mig känns rätt farliga. Men jag har dålig koll. Är det någon som kan säga vilka ställen i innerstan eller nära förort som kan vara farliga eller dåliga för en tonåring?

  Svara

   Skulle nog vara mer orolig för vilket umgänge han har

   Svara

    Detta är en tjej. Vet inte om det är bättre eller sämre. Umgänget är lite oklart, vissa av dom jag träffat verkar okej. Men det är ju inga ambitiösa plugghästar direkt. Verkar ju som typ alla ungdomar håller på med droger nu (jag är ganska mycket äldre än min syster). Vill mest veta vilka ställen som verkligen är varningsflagg på.

    Svara

   Stureplan. För många dårar som kan bjuda in dom på efterfest och liknande. Inte lika mycket poliser som plattan och medis.

   Svara

    Hur är det med typ Fridhemsplan? Liljeholmen? Gullmarsplan? Slussen? Tror mest hon är där.

    Svara

     Haha men snälla. Låt din syster hänga med sina vänner. Skit kan hända precis överallt, det är inte begränsat till ett visst ställe. Ta ett snack med henne istället och säg att det är viktigt att hon håller ihop med sina vänner.
     Vi hängde överallt i Stockholm, men höll ihop. 🤷🏼‍♀️ Ibland mötte man skumma typer, ibland inte.

     Svara

     Det är inte ställena som gör områdena farliga och dåliga för en tonåring. Det är umgänget.
     Men du radar bara upp ”hubbar” i kollektivtrafiken nu. Ställen där fler tunnelbanelinjer möts, helt normalt att hänga på sådana ställen om man har kompisar runt om i stan.

     Svara

      Okej. Jag var helt annorlunda i den åldern så har ingen koll. Men då hör jag vad ni säger. Har såklart pratat med min syster också, skulle inte veta var hon hängde annars.

      Svara

     Låter som trista blåshål att hänga vid. Fridhemsplan är mest fest av dessa men för störst av dessa men liten risk att råka ut för dåligheter skulle jag säga pga stor koncentrationer av uppenbart överförfriskade/ dåliga personer.

     Svara

     Lugna gatan! Hon börjar snart gymnasiet, lite frihet måste hon ju få ha.

     Svara

  Måste väl finnas några dedikerade morning bitches här… Vad tycker ni om nya ”morgonpasset” så som det beskrivs..?

  Svara

   Lyssnar inte på morgonpasset tyvärr, det blir inte av trots att jag älskar det (har inte radio när jag jobbar och varannan vecka sover jag när det sänds) men jag läste om hur P3 ska göras om och jag tycker det låter som att det går mot det sämre…

   Svara

    Jag (ts) lyssnar på poddarna, lyssnar inte heller live. Jag tror tyvärr att p3 gör en miss här. Speciellt morgonpasset är så populärt så jag vet inte varför de inte bara gjorde mindre ändringar med det (det här ju ändrats en del under åren även om det inte gjorts större förändringar). Jag tror att p3 kommer att tappa många lyssnare med den här ommöbleringen av tablån. Visst, förändring kan vara bra men här är jag negativ.

    Blir nog till att börja lyssna om på poddar från 2009 här framöver.

    Svara

   Älskar de nya förändringarna Bye Hanna! Inte en dag för tidigt. Det samma med Maria Norah. Kodjo, David, Marcus och Linnea vad jag förstår det som senare. Klockrent.

   Svara

    Jag hade gärna haft kvar programledarna. Maria är ingen favorit, henne kommer jag inte sakna. Det är inte programledarna i sig utan dynamiken dem emellan som är det bästa tycker jag.

    Svara

    Gillar bara Marcus, Hanna och Kalle. De tre i varje Morgonpasset hade varit det bästa!

    Svara

    Men Hanna ska vara med på eftermiddagarna istället? Och Kodjo ska väl vara kvar? Eller har jag missförstått?

    Svara

  Hej!
  En fråga gällande trötthet. Jag har alltid varit (vad jag upplevt) orkeslös efter någon kort aktivitet utanför hemmet. Det är som att jag bara orkar vara aktiv ett tag sen lägger hjärna och kropp av. Vill bara sova eller ligga hemma. Nu har det däremot blivit värre då jag inte orkar vakna längre på morgon en och hjärnan lägger av efter 5h på jobbet. Jag gäspar och känner mig mosig. Värsta är nog att jag inte orkar gå till gymmet längre. Jag somnar så fort jag lägger mig i soffan och kan nästintill inte vakna. Sen när jag tvingat mig vakna runt 20-21 tiden får jag svårt att somna senare. Försöker jag bara vaken så harjag även då svårt att somna på kvällen.

  Vad ska man egentligen göra? Någon som känner igen sig? Känns inte som att detta är normalt, men vad vet jag? Ska jag söka vård eller inte?

  Svara

   Se om du har brist på något. Be att få ta blodprov.

   Svara

   Hade liknande symptom när mitt järnvärde är extra lågt. Det, kombinerat med yrsel.

   Svara

    Precis, jag har varit med om samma, läkaren ville först endast skriva remiss på vanliga proven men stred till mig ferritin-värdes kontroll, och oij, läkaren ringde några dagar senare att mina ferritin-värden var väldigt låga, typ 10, så fick börja järnkur och äta järnrika mater!

    Svara

     *mat

     Svara

      Du är säkert poppis på fest!

      Svara

   Låter som du har brist på något, typ järn eller vitamin D, magnesium och zink. Ring din vårdcentral och be dom ta blodprov

   Svara

  Vad kostar en tibetansk spaniel? Mvh bara nyfiken och google gav mig en summa för tio år sedan, det lär väl ha ändrats?

  Svara

   De flesta Skk-reggade ej ”moderaser” kostar ca 15 000 i dagsläget.

   Svara

  Tips och pepp för att våga gå på dejt? Har bestämt med en kille från Tinder på lördag och är så nervös. Tycker det är så jobbigt på en offentlig plats och om någon tjuvlyssnar eller att det blir stelt 🙁

  Svara

   Åhh vill också ha tips!!!

   Svara

   Brukar tänka att om allt går åt helvete så blir det i alla fall en rolig historia av det hela.

   Svara

   Om vädret är fint så ta en promenad med daten. På så sätt slipper ni sitta mitt emot varandra och stirra generat.

   Svara

   Jag är gift och ibland om man ser någon ute som ser ut att vara på sin första dejt blir jag helt varm och nostalgiskt. Det är något rart över den där fumligheten man har.
   Bara kör!

   Svara

  Äsch låt dom lyssna. Ta det inte för allvarligt. Och var dej själv. Det kommer gå bra.

  Svara

  Drömde inatt att jag var på fest hos GabJoss och även skulle sova över i gästrum. De började ”festen” med att alla satte sig i en ring. Barnen satt i en ny lekhage av genomskinlig plast. F börjar berätta någon tråkig nyhet om någon släkting som inte kan komma. Stämningen går i botten och folk börjar typ öppna upp sig om deppiga saker. Så går ut i hallen där en av mina vänner står och sköter en tillfällig bar åt studenter som strömmar in. Kollar läget men hon är lite stressad så går tillbaka till ”festen” som nu är någon slags terapisession. Går upp mot rummet jag ska sova i. Passerar ett discorum där studenterna dansar och går in i gästrummet. Där slappar fyra pers på sängen och har grävt fram någon bild på mig och börjat dra slutsatser om mig som person. Blir lite irriterad och säger ”om ni vill leka hobbypsykologer har de värsta terapisessionen där nere”. De blir överlyckliga och rusar ner.

  ..sen vaknar jag. 🙃

  Någon mer som drömt om influensers? Kanske borde ta paus från sociala medier trots att jag slutat följa i stort sett alla influensers. 🤣

  Svara

   Haha, sjukt kul!
   Drömde om att jag och Kenza var bästisar men sen låg jag med Alex. Hon kom på oss och slog ned mig gråtandes haha.

   Svara

  Ställde precis den här frågan i förra inlägget men ställer igen för vill så gärna veta. Alla verkar vara överens om att man ska gå på vänster sida när man är ute och går och att man t o m lärde sig det här på dagis. Men menar alla dessa människor att det även gäller på trottoarer, gångbanor, perronger, trappor och annat utan fordon? För lagregleringen gäller ju bara på ställen med fordon, typ vägren och delad gång- och cykelbana. Går jag på trottoar så skulle det svida i min innersta själ att gå på vänster sida.

  Svara

   Går vänster där bilar finns. Annars höger. Oklart om det är laglydigt eller ej.

   Svara

   Fast det beror väl på vilket håll bilarna går åt tänker jag? Jag går alltid så långt bort från bilarna som möjligt. Så om bilarna åker på vänster sida om trottoaren så går jag så långt åt vänster på trottoaren. Möter jag någon stannar jag kvar åt höger. 🤷🏽‍♀️

   Svara

   Haha, jag går alltid på vänster sida, oavsett om det är en gångbana eller om jag får möte på en stig i skogen typ… Ibland byter jag sida så jag inte krockar med någon, annars brukar jag rätt bestämt alltid gå på vänster sida.

   Svara

   Där jag går är det så lite folk att det inte är ett problem på vilken sida av vägen man går. Man hälsar glatt och går om varandra om man råkar mötas.

   Svara

   Visste inte ens att man var tvungen att gå på en viss sida…

   Svara

    Det är för att man ska se bilen som kommer. Går du på höger sida så kör bilen på samma sida och du ser den inte.

    Gjorde dom inte regeln samma för gångbanor/cykelbanor nyss också?

    Svara

   Nej…. För att mötas på trottoar/gångbana håller man höger mot andra gångtrafikanter.

   Svara

  Jag flyttar på lördag och håller på att packa. Nu är det bara det där sista jobbiga kvar. Plocket liksom. Smågrejer här och där som man inte vet vad man ska göra med. Så himla jobbigt.
  #ilandsproblem

  Svara

   Släng, skänk, sälj! Så befriande 😊

   Svara

  Går man ner i vikt av att äta veganskt? Äter vegetariskt idag och det har jag gått upp i vikt av

  Svara

   Beror på vad du äter. Chips och margarin ätt vegetariskt.

   Svara

   Det beror verkligen på. Finns många ”skräpveganer” som mest käkar chips, Oreos, glass, pommes osv. Det blir man ju inte så smal av direkt.

   Svara

   Beror helt på vad du äter. Tänk på att mycket halvfabrikat är gjort på vete. Jag varken går upp eller ner i vikt. Gör mycket själv från grunden med olika bönor och linser. Kör tallriksmodellen liksom fast byter ut köttbiten.
   Märkt att många vänner kör typ 80% pasta helt plötsligt och några sojakorvar till…. De har ökat i vikt.

   Svara

   Man går upp i vikt om man äter mer kalorier än vad man gör av med oavsett vad man äter.
   Det viktiga är inte vad man äter utan hur man äter det.

   Svara

    Nej, det gör man inte. Det ÄR viktigt vad man äter. Kroppen skiter i kalorier in/kalorier ut. Det funkar inte så.

    Svara

     Jo det gör man och kroppen skiter inte i det

     Svara

   Jag var vegan ett tag som 14-15 åring är 34 idag. Utbudet på vegansk mat då går inte att jämföra med nu. I skolan blev det mycket kolhydrater och jag hade en konstant hunger. Så jag smååt hela tiden vilket resulterade i några extra kg.

   Svara

  Drömresmål?

  Svara

   Seychellerna

   Svara

   Vill gå kungsleden.

   Svara

    Jag med!😍

    Svara

    Det är helt fantastiskt så rekommenderar dig verkligen att göra det! Jag planerar att gå hela i sommar och längtar dagligen.

    Svara

   Tuvalu!

   Svara

    Nyfiken bara, fick du upp ögonen för landet i youtubegruppen ’Yes Theory’s video där Thomas åker till Tuvalu för att det är landet som minst antal människor har besökt? Såg den härromdan nämligen så har du inte sett den så borde du göra det 😅

    Svara

     Ja, det var så jag kände till landet, haha

     Svara

      Där ser man! Var inte bara jag som inte visste att landet existerade innan den videon 🤣

      Svara

   Nästan var som helst så länge det är varmt och jag kan spela tennis. Typ Miami och Portugal vore trevligt!

   Svara

   Hurtigruten! Fast att åka kryssningsbåt i flera dagar med massa rika pensionärer känns egentligen inte så lockande. Vill väl mest glida runt och se vackra norska vyer, så ka ske inte hurtigruten egentligen, haha.

   Svara

    Pro har resor dit. Så finns nog en del fattiga resenärer också. 🙂

    Svara

    Jag bokade en vecka i södra Frankrike i en stad vid havskusten i somras. Var ganska dyrt så jag tog ett hotell som hade rimligt taxiavstånd från flygplatsen och som inte ruinerade mig helt. Visade sig vara ett hotell med mig och enbart franska pensionärer. Den enda ”stad” som fanns inom gångavstånd var ett apotek, två restauranger och en strandshop. Jag dog en inre död av rastlöshet men efter några dagar trivdes jag riktigt bra. Kl 10 var det vattengympa, sen ligga vid havet, restaurangerna öppnade kl 19 då var det middag, kvällen avslutades med bingo i lobbyn kl 20. Jag var totalt utvilad efter den veckan och blev snabbt poppis bland tanterna på hotellet. De kunde inte engelska och jag tragglade på med min gamla skolfranska från 10 år sedan.

    Lång historia. Men underskatta inte pensionärer. Och åk på Hurtigruten även om de är där😊

    Svara

   Bhutan!!!!
   Måste punga ut $250 per dag för att få tillträde till landet. Ska dit med mannen om 5 år <3

   Svara

   Åh har så många: Abisko, Bergen, Sydafrika, Filippinerna, Japan.

   Svara

   Nya Zeeland!

   Svara

   Hjularöd slott. Greveholm alltså.

   Svara

  Hur mycket i fasta avgifter varje månad och betalar du själv eller delar kostnaden med en sambo?

  Svara

   Runt 5000. Betalar själv.

   Svara

   Avgifter? Runt 3700 för bostadsrätten och 27 kr för kontokortet.
   De fasta kostnaderna ligger däremot på ungefär 15.000kr.

   Betalar själv

   Svara

   12000:- på 2 pers. Av dom är 9000:- hyra. Resten är el, internet, mobil, CSN, fack, a-kassa, hemförsäkring, djurförsäkring, Linsprenumeration, storytel, Spotify, Netflix.

   Svara

   Typ 35 000 🙂🙂🙂🙂🙂 Vi amorterar mycket och har två bilar.

   Svara

  Upprepar mig pga min fråga glömdes bort i svaren där en livlig diskussion kring läppcerat uppstod.

  Sjukvårdsutbildade läs gärna! Jag har haft nageltrång nu i två år och tagit bort båda stortånaglarna + skrapat anlaget för att göra de mindre. En tå är opererad tre gånger och den andra en gång och nu är det tillbaka igen 😩 kan man permanent ta bort tånaglarna? Vill bli av med skiten på riktigt nu och bara ta bort en del hjälper uppenbarligen inte på mig😰

  Svara

   men dom växer väl ut igen hela tiden?

   Svara

    De har tydligen skrapat på något sätt så själva anlaget för nageln på sidorna är borta vilket gör att nageln blir smalare. Tänker att det borde gå att ta bort allt nagelanlag på samma sätt

    Svara

     Min man penslade de något på efter operation så nageln slutade växa. Alla hans problem försvann när det läkt.

     Svara

   kommenterade på förra inlägget men vet inte om du såg! Gå till en specialist, om din läkare opererat bort nageln ifrån roten är de omöjligt att få nageltrång igen hur du än gör. Så dina läkare måste gjort fel som mina också gjorde, be om o få remiss till någon specialist som kan göra de från roten:) Lycka till <3

   Svara

   Lider med dig verkligen. Har själv råkat ut för samma sak och jag har tyvärr inte så många råd att ge. Har opererat båda stortånaglarna x antal gånger, när de växer ut igen så är problemet tillbaka. Gjort königs-operation en gång, vilket jag antar du gjort med? Och trodde att det skulle bli bra efter det men nu är båda naglarna ”deformerade”, går hos en fotterapeut som klipper ner naglarna då och då och försöker hålla det i schack. Han säger att det ibland blir bra efter en königs-operation men att det gäller att träffa en riktigt duktig läkare inom detta område, vilket enligt honom är svåra att hitta. Det jag fått förklarat är att jag kan göra en königs-operation på nytt och då kan det bli bra, eller att jag låter det vara som det är och håller naglarna korta så det inte kan skära in i huden.
   Jag har flera gånger tänkt att jag bara vill ta bort naglarna permanent så man slipper skiten.
   Jag hoppas det blir bra för dig! ❤️

   Svara

  Är gilla-knappen borta?

  Svara

   Nej

   Svara

    För mig är den det.

    Svara

  Har bokat tid för en bröstförstoring, men har ångest inför valet av implantat (form, storlek, märke, ytstruktur…). Någon med smal kroppsbyggd (162 cm, 48-50 kg) och nästintill noll egen bröstvävnad (i stort sett bara bröstvårtor) som gjort brösten som kan dela med sig av erfarenheter och visdomsord? Är nyss fyllda 40 år och har småbarn. Inget tungt jobb. Frisk för övrigt. Gillar stora bröst (googlat sönder mig på bilder…)🤩

  Svara

   Din kroppstyp är jättefin. Lägg pengarna på någonting roligt istället, som en resa med barnet/barnen.

   Svara

    Fast är man som jag tex som är fruktansvärt missnöjd med allt på min kropp och ständigt kämpar med att acceptera mitt fruktansvärt fula utseende så har man ingen livsglädje i grunden och det går inte att göra något roligt pga den ångest det medför. Man vill inte gå ut på stan o visa upp sit fula yttre och man vill inte va inne och göda fulheten ännu mer heller. Att gå på gym är en plåga med alla speglar… ja ni förstår. Vet inget om era utseenden o självkänsla förstås men menar att man måste ha förståelse för att det inte är så enkelt alla gånger som man kan tro.

    Svara

     Ja det kommer ju inte att bli bättre av kirurgi. Du behöver psykologhjälp.

     Svara

      Tror lätt kirurgi kan lätta lite på ångesten. Jag mår alltid bättre då jag är nyduschad och sminkad i fina kläder. Blir väl samma känsla efter en op.

      Svara

     Men är du nöjd med ditt inre? Ditt jobb, dina intressen, dina planer etc?
     Jag har pluggat jättemycket själv och upplever att bland de som pluggar finns väldigt lite Interesse i just utsidan, hur man ser ut etc. Man uppskattar sin egen och andras hjärna, ambitioner. det ger människan värde. Bröst ger värde bara om det inte finns något annat.

     Svara

   Jag har stora bröst naturligt och de är i vägen, tunga och hindrar mig från att bära vissa kläder. Det svarade ju inte på din fråga, men ändå 😛

   Svara

    Men det är ju snyggt! Hade också velat ha större bröst, men har så dålig rygg så det går som inte riktigt haha.

    Svara

   Har du lite rumpa?
   Ser konstigt ut med stora bröst och i övrigt ”rak” kropp a la Kisse. Det är finare att vara balanserad (mindre bröst) än bara stora lökar och se ”top heavy”-ut.

   Ta hellre liiite för små än för stora. Prova med strumpor i en sportbh och välj den storlek som får dig att se snygg ut från sidan (kurvig, inte platt och POFF stora bröst).

   Hellre lite hängiga än klotformade.

   Svara

   jag ska opa om 2 veckor!! har också ångest över storlek men är 173 och väger 60 🙂 ligger i valet mellan 350-450 haha 🙂

   Svara

    Oj vad stora!

    Svara

   Det ÄR svårt att välja men det är kirurgens uppgift att hjälpa och guida dig. En bra kirurg vet vad du ska ha för att få det resultat du vill och jag litade väldigt mycket på vad min sa, resultatet blev jättebra. 😊 Man ska inte stirra sig blind på CC då kroppens form gör att olika CC blir väldigt olika på olika kroppar. Detsamma gäller implantatens form. Jag är liten och smal och hade en del egen vävnad men formen på min bröstkorg och bredden på mina naturliga bröst gjorde att jag kunde ta en ”ganska stor” storlek utan att det blev allt för stort resultat, min kropp ”svalde en del” kan man säga. Hade 70 B innan och har nu 70 E. Till mig sa många att om man velar men två storlekar ska man ta den större, man vänjer sig snabbt vid storleken och de är dessutom svullna i början så risken finns annars att de känns mindre än man tänkt sig när de läkt färdigt och svullnaden lagt sig.

   Svara

   Vad ska du göra med större bröst? Attrahera dåliga killar med porrfilmsideal?
   Lägg pengarna på något kul som en resa med vänner.

   Svara

    Men lägg er inte i om ni ska avråda någon som redan bestämt sig herregud.

    Svara

     Okej så bara för att någon redan fattat ett dåligt beslut så ska alla låtsas att det är bra?

     Svara

      Bara för att du tycker att det är ett dåligt beslut så ska det gälla för alla andra? 🤦‍♀️

      Svara

       Hm, kirurgi på en frisk fysik för att rätta till ett psykologiskt dåligt mående har aldrig varit ett bra beslut. Dessutom attraherar plastikopererade kroppar dåliga män. En lose-lose situation.

       Svara

        Du vet väl att man inte måste dejta alla dom killarna som blir attraherade av en? Man märker ju rätt snabbt om killen är någorlunda bra och värd att satsa på, och Jag tror nog att ts och många andra opererade kvinnor har omdöme nog att avgöra vilka killar som är bra för dom eller inte.

        Svara

      ’attrahera killar med porrfilmsideal’

      Nej, vet du vad, tycker du att någon har tagit ett beslut du inte gillar gällande sin egen kropp behöver du inte skriva saker som det ovan.

      Du verkar glömma bort att alla väljer själv vad dom vill göra och personen ovan frågade inte om hon skulle göra det eller ej.

      Svara

       Fast vill man inte bara ha kommentarer av typen you go girl ska man kanske undvika öppet spår på bloggbevakning 🙂

       Svara

        Håller med. Men ’lägg pengarna någon annanstans’ och det du skrivit är ju oerhört tröttsamt. Du försöker ju snarare få henne att må sämre med din kommentar om att hon bara kommer attrahera en viss sorts män etc. Samtidigt som du tycker att hon ska ha psykologhjälp?

        Du vill ’hjälpa’ henne men samtidigt trycka till henne lite. Väldigt fult.

        Svara

         Vill jag hjälpa henne? Vad får dig att tro det? Hjälpa till med vad? Jag kommenterar bara, känner inte människan och tror verkligen inte jag kan hjälpa.

         Svara

          Magda / 22:11
          Ja det kommer ju inte att bli bättre av kirurgi. Du behöver psykologhjälp.

          Och du tycker att hennes beslut är dåliga och du vill få henne att ändra sig till dit ttre beslut.

          Vad vill du med dina råd då? Inte ens hjälpa henne utan bara trycka ner? Okiiiii ’feminist, javisst?’

          Svara

          Tänk vad bra om man kunde operera sig till en trevlig personlighet..

          Svara

    Vad ska de som är födda med porrfilms-tuttar göra då? SKA de operera bort brösten?

    Svara

     Men naturliga stora bröst kommer aldrig se ut som silikonbröst.

     Svara

   Du kmr inte ångra dig vill bara säga det! bröstförstoring är det bästa jag gjort i mitt liv!!! Jag fick prova med implantat i en sport bh. Det jag känner nu är att jag önskar att jag gjort större, jag har 330 CC är 180 lång och väger 65 kg ca. Men det är en B kupa på mig. Jag skulle velat lägga i 400. Nu vet inte jag vart du ska göra men jag gjorde på Art Clinic (så jävla bra förövrigt). Prova med olika implantat när du är på konsultationen! Som hjälper dig. LYCKA TILL! ❤️

   Svara

    Vad sorgligt att en plastikoperation frö att få större pattar är det bästa man någonsin gjort. 🙁

    Svara