Hälften hållbart kanske?

Igår var Sofia, Gustav och jag på Independent kostym i Frihamnen och där hittade jag min ELLE-galaklänning! Visst är den vacker? Älskar ringningen och färgen. Årets tema är hållbarhet och vad är mer hållbart än en hyrd vintageblåsa??
[…] Måndagen avslutades med att jag tränade och gick till ATP Atelier där jag köpte skor till galan. Så fina är de, jag är helt kär! Ska bli kul att visa er hela looken på fredag. //Elsa Billgren

Okej, så till hälften hållbart i alla fall.
Varför inte gå all in för en gångs skull och ta några av de mängder av skor som jag antar att Elsa har hemma?
Eller varför inte fortsätta temat och löpa linan ut? Hyr ett par partyskor för ett maxat hållbarhetstema.
Annars känns ju den hyrda klänningen lite som ett spel för galleriet eftersom Elsa med största sannolikhet vet att det är den hon kommer få frågor om, om något.
En av mina följare skrev en fråga till Elsa där hon undrade över inköpet av skor, men den kommentaren raderades direkt.

Är det någon skillnad på att hyra kläder eller eller att hyra skor? 
Kan det uppfattas som lite ”äckligt”? Särskilt om man inte har strumpor på sig? Att man får för sig att man halkar runt i någon annans fotsvett och därför aldrig skulle kunna tänka sig att hyra eller köpa begagnade skor?
Jag har köpt massor av begagnade skor på second hand. Det är ju supersmidigt, någon annan har ju redan gått in dem åt mig så jag slipper.
WINNING!

Var går er gräns?
Underkläder?
Jag kan inte tänka mig att det säljs så där jättemånga begagnade trosor på ett år, men jag kan ha fel.

MEN IIIIIIDAG ÄR DET RÖDA MATTAN!!! Spännande värre! 
Bring on the festblåsor!!!

248 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara för att hon köper ett par nya skor så tar det väl inte bort det faktum att hon hyrt klänningen? 🤔 Hon försöker ju inte dölja något, hon står ju för att skorna är nyköpta och klänningen hyrd.

  Svara

   Men behövde hon köpa nya skor när det är tema hållbarhet? Kanske läge att bara ta ett par skor i garderoben hemma. Något som man redan har.

   Jag menar att de flesta nog köper nytt till galor och just denna gången kanske läge att hoppa över.

   Svara

    Eller hur. Ær det den klænningen som hon har på bildene skulle væl i stort sett vilka svarta pumps som helst funka 🙂

    Svara

    SJälvklart måste man ingenting här i livet. Men nu valde hon att köpa ett par nya skor.

    Svara

     Hon skev inte måste. Läs vad det står och sluta tolka in saker.

     Svara

    Från Margaux blogg: Jag är såklart svintaggad för i morgon, ELLE-galan. Jag älskar att få klä upp mig och att bli piffad. Jag tror att jag tycker det är extra kul eftersom jag till vardags inte lägger så jättemycket fokus på mitt yttre. Temat/inbjudan för galan är rosa och jag tror många kommer gå all-in!!!

    Hänger inte med, är det tema rosa eller tema hållbarhet eller två teman?

    Svara

     tror det ör tema”idioti”? 🤷🏼‍♀️

     Svara

     Med tanke på att Margaux låtit sy upp en klänning speciellt för just Elle galan så känns det inte riktigt som tema hållbarhet…fast hon ska tydligen sälja den till någon efteråt så det är kanske där hon demonstrerar sin hållbarhet? Också kan hon köpa en helt ny outfit för nästa gala.

     Svara

   Självklart måste man kunna ställa krav på förebilder och Influencers.

   Svara

    Nej. Har man själv utsett någon som förebild så kan man inte kräva ett skit.

    Svara

     Så bara de som har förebilder som utsetts av andra kan kräva något, menar du?

     Svara

      Jag menar att om jag själv påstår att jag vill vara en förebild för andra så kan man kräva att jag ska vara just en bra förebild. Om jag bestämmer mig för att du är min förebild (Och du själv inte har valt att vilja vara en förebild) så kan jag inte kräva att du ska vara det.

      Svara

       Ok de mest kända förebilderna har nog aldrig direkt påstått att de är bra förebilder. De mest framgångsrika förebilderna får andra att påstå att de är bra förebilder och gör det aldrig själva.

       Ta Adolf Hitler tex, han påstod inte att han själv var en bra förebild, han var tvärtom hårt inspirerad av bl.a det Svenska Rasbiologiska Institutet i Uppsala och menade att Blonda Arier etc var förebilderna. Men indirekt fick han hela kulturen att peka på honom själv som en framgångsrik förebild. Eller?

       Hans kuppartade metoder föreslog dock väldigt hårdhänt och militäriskt att han var en förebild och att andra skall vara tacksamma för att få lyda. Tar jag fel eller?

       Menar att när förebilderna är stora ljugande jävla svin som ägnar sig åt bluffar och bedrägerier så kan det lättare gå åt helvete i det stora hela än i det lilla perspektivet. (Trumpen och Blondinbella inkluderat) Då de drar mer sig fler i fallet. (politik och religion är väl ändå mamma till fenomenet influencer, eller hur Jesus?)

       Svara

    Nej, tyvärr kan man inte det även om jag önskar att det var så. De kan knarka, vara otrogna, köra för fort i sin Porsche och vara otrevliga och spydiga. Allt upp till de själva.

    Svara

   Finns det inte alltid något att hacka på hos dem som omskrivs här? Att Elsa är ett föredöme när det gäller återvinning i övrigt har inget med saken att göra? Vad gör det om man ibland unnar sig något nytt? Det är svårare och svårare att ta den här bloggägaren på allvar. Speciellt som hon bara för några inlägg sedan skrev att hon hade massor med väskor och kläder, oanvända som hon skulle lotta ut bland läsarna. Vad är det för fel på folk som inte går till sig själva innan de börjar kritisera andra?

   Svara

   Det är klart det är bra att hon hyr klänningen. Men man får ju lite känslan att hon ”bryr sig om klimatet” som en slags accessoar, för att detr en livstil som ger poäng, typ som att åka tåg istället för att flyga. Som Camilla skriver är det ju klänningen hon kommer få frågor om, där hon då kan berätta detta. Skorna får hon sannolikt inte frågor om och då bryr hon sig inte. Det är det som gör att jag alltmer slutat läsa bloggar (förutom denna). Är så trött på den där ”personan” som alla influensers mejslat fram, där inget känns riktigt äkta utan allt handlar om att befästa bloggkaraktären man skapat. Finns ju olika typer, men en sån är ”charmig, vimsig, engagerad och familjekär med en massa vänner och ett stort vintageintresse.”

   Svara

  Isabelle Strömberg har knappt uppdaterat något sen hon flyttade tillbaka till Norrland. Jag vill veta hur det har gått, hon har ju befriat sig själv från Michael von Kniv och allt. Hoppas hon får ett bättre liv där uppe

  Svara

   Är det inte dags att sluta säga Norrland? Eller säger du att någon åker till Götaland också?

   Svara

    Äsch då, man säger ju västkusten också /norrlänning

    Svara

     Där jag kommer ifrån säger de bara ”kusten” (=Bohuslänskusten).

     Svara

      Och här säger många att man är från Skåne. Eller ja, man behöver oftast inte ens säga det för folk hör det i alla fall och är snabba med att påpeka. 😉

      Svara

       Att man är från ”Skåne” får man ofta höra även som hallänning, smålänning och blekingeit 😆

       Svara

    Tror aldrig man kommer sluta säga Norrland 😝

    Svara

    Hahaha

    Svara

    Är det kränkande att säga Norrland?

    Svara

     Tror ingen blir kränkt av att folk säger Norrland (kan det ordet lämnas i 2019?). Däremot är det väldigt ospecifikt att säga att någon har flyttat till Norrland. Det är som att säga ”Åh, hon har ju flyttat till Svealand!” Då hade folk garanterat reagerat på det absurda. Till Svealand? Jaha, så hon kan ha flyttat till Borlänge, Mora, Karlstad, Stockholm, Örebro, Köping……etc. Vem vet? Och har man ”flyttat till Norrland” kan man lika gärna ha flyttat till Östersund (som Isabelle) eller till Abisko (90 mil från Östersund).

     Svara

      Ordet ”kränkt” alltså. ”Norrland” får man absolut säga när det passar. 🙂

      Svara

      Fast vadå, är väl inget fel med o säga Svea- eller götaland heller? I alla fall inte om man bor i högt upp

      Svara

       Högt upp? I höghus?
       Från vilken våning räknas det som ”högt”?

       Svara

        Ja

        Svara

        ”Högt upp i landet” – ett vanligt uttryck. Motsatsen är ”långt ner i landet”. Används mest av metrologer.

        Svara

       Nej det är inget ”fel” med att säga Norr-, Svea- eller Götaland. Jag har dock aldrig hört någon uttrycka sig såpass ospecifikt kring just Svea- eller Götaland. Typ: ”Hon bor i Svealand nu”. Men visst, folk kanske säger så också…

       Svara

        ”Ska åka till Götaland över påsken.”
        ”Brorsan har köpt hus i Svealand.”
        ”Vi bor i Sundsvall, men familjen kommer ursprungligen från Götaland.”

        Aldrig hört, men byt alla **-land mot Norrland…

        Svara

        Och?

        Svara

         9o

         Svara

     Området Norrland är halva Sverige! Man kan ju börja nämna län som ligger i Norrland, som Norrbotten (allra längst upp i Sverige eller Västerbotten (Umeå Skellefteå) osv.

     Svara

     Det är smickrande när man säger Norrland. Problemet är bara att de flesta som inte bor i Norrland inte har en aning om hur stort Norrland är nästan 60 % av Sveriges yta och ni fattar att det inte skadar att vara lite mera specifik på vart i Norrland man menar;)

     Svara

    Norrlänningarna själva kan väl börja vara lite mer konsekventa med detta så går det kanske bättre att få resten var Sverige med på båten tänker jag.

    Svara

     Åh är det vi norrlänningar som inte vill att man säger så? 😲

     Svara

     Norrlänningarna har tf!

     Svara

      Okej men vad vad vill de/ni att man säger då?

      Svara

       Vi bryr oss int.

       Svara

     Det är inte riktiga norrlänningar som blir kränkta (Vi är ju stolta över att vara norrlänningar). Det är wannabe-norrlänningar som blir sekundärkränkta åt oss.

     Svara

    Varför skulle man inte säga Norrland?

    Svara

     För att de från Norrland tydligen blir kränkta.

     Svara

      Men jag är från Norrland! Jag gillar det. Jag tar veto på det här svammlet om det är anledningen 😁

      Svara

      Kan lägga till att jag aldrig hört någon eller om någon som skulle bli kränkt över det. Här går vi runt i tröjor med texten ”100% norrländsk” och ”made in Norrland”. Medans vi dricker Norrlandsguld och kör skoter hela dagarna! *

      * viktigt att notera: historien ovan kan innehålla spår av att vara 100% hittepå. Förutom Norrlandsguld då. Det finns på riktigt 😉

      Svara

       Bor i Umeå och lever ’stadsliv’ men har stuga några mil norr om Umeå och då är det verkligen norrlandslivet man liver hehe. Skoter hela dagarna, leva i underställ, grilla korv i bergen, på gården, vid sjön, pimpla och knäcka första Norrlands guld vid lunch.

       Snacka kultur. Älskar det.

       Svara

        Haha jag har nära till skoteråkning faktiskt. Men det är inte riktigt min grej, har släktingar som åker både gärna och mycket. Kanske hade varit kul om jag hade haft tid/råd/förvaring för skoter.

        Åh, pimpla har jag inte gjort på år och dar! (inte fiskat heller) Å inte varit ute i skogen. Får jag komma och hälsa på dig i stugan 😊 jag kan stå för pinnbrödet och fika!

        Öl dricker jag inte, jag har typ råkat vara nykterist hela livet 😅 så den behöver du inte dela!

        Svara

         Hej du clean your room osv.. vad föranleder ditt nick? Det är så cringe lixom!

         Svara

          Inspirerat av Jordan Peterson. Städa ditt rum och döda dina drakar så mår du bättre. Fler borde ta itu med sina drakar (drakar symboliserar ens problem och att döda drakarna är att möta problemen innan de går över din kontroll). Kortfattat, ska handla mat nu 🙂

          Svara

           ”It’s hard to dance with a devil on your back so shake him off”

           👍💃

           Jag ser inte att folk är norrlänning om man inte bor i Piteå och uppåt.
           Jag som bor högre upp än Piteå är norrlänning. 😄

           Äh lola lägg av, det där är riktiga 08(haha)fasoner. Öppna dörren till stugan och släpp in folk i värmen istället vettja! Finns väl inget bättre än gemenskap.

         Haha ahrå ta med dig ett gott humör, får vi fisk så har min morfar byggt en egen rök som vi kan röka den i! 😉

         Svara

          Åååh får jag också komma? Min morfar dog för tio år sedan och jag saknar hans rökta abborre så himla mycket.

          Svara

           Alla är välkomna!!! Köper ett flak Norrlands så det räcker åt alla. Men jaaa, det är så sjukt gott alltså.

           Minns då jag var liten att vi tjatade om blåbärspannkaka och morfar sa bara: ja det finns ju blåbär i hela skogen det är bara att gå ut och plocka. Livet❤️🍻

           En riktig Norrlandsmorfar ❤

           Nå! Då ses vi.

          En egen rök! Du jag flyttar in till dig! 😍

          Svara

       Haha jag flyttade från Norrbotten ner till Gävle för några år sedan. Här verkar de inte ens veta att de tillhör Norrland. Kollegor som säger att ”Vi ska åka upp till Norrland i sommar!” osv..

       Jag skiter i om folk använder Norrland på det vis som här ovan. Tycker mest det är roligt när man pratar om dialekter och någon nämner ”norrländska” men sen sitter de och diskuterar hur skånskan skiljer sig mellan Ystad och Trelleborg.

       Jag tror inte heller att det är norrlänningar som blir kränkta över hur det används. Mina vänner från ”riktiga” Norrland tycker ju att jag bor i Stockholm nu så att..

       Svara

        hehe. Jag är från Gävle och har flyttat söderut, och jobbar med en från abisko, och han blir allt lite provocerad när jag säger ”Norrlänningar som du och jag…” eller ”vi norrlänningar”.

        Svara

         Haha fortsätt göra det, är ju kul😏🍻

         Svara

      Blir vi? Har du varit i Norrland? Vi blir sällan upprörda alls. Suckar lite och knäcker en till Norrlands guld och hetsar inte upp oss i onödan. Här är det lugnt och skönt.

      Svara

       Fan vad gott ska köpa en sexpack Norrlands ikväll. 3,5or på 50s burkar. Ikväll ska det knäckas.

       Svara

        Nå skål! 🍻
        (Fanns tyvärr inte öl i burk bland mina emojis..)

        Svara

         Äsch he lös sig 🍻

         Svara

       Är det ingen som tycker om öl i norrland eller, kör alla med den där vattniga sorten?

       Svara

        Jo det finns, men dom brygger eget och bor inte på landet utan i typ ’stan’ (typ Umeå) och går på ölmässan på Nolia. Sen gillar vänsterfolket i Umeå ipor och lokalbryggd öl etc också.

        Men Norrlands guld slinker ändå alltid ner. Slurp.

        Svara

         Så alla gillar Norrlands. Även hipsters. He e kultur du skulle int förstå.

         Svara

          *schuu*

          Svara

           Haha!

    Men va fasen, Isabelle senaste video heter ”flytta hem till Norrland igen?” .. därför jag skrev Norrland

    Svara

     Haha I feel you, starta en tråd och få 23 kommentarer men ingen som rör själva ämnet

     Svara

      Folk är väl inte så intresserade av Isabelle kanske..

      Svara

  Rubriken felstavad.

  Svara

   Allt norr om Hässleholm är väl Norrland? 🤔

   Svara

    Äh. Den kom fel. 😢

    Svara

     Haha. Jag funderade på vad du menade 😅

     Svara

  Häften? Sådana man bläddrar i?

  Svara

   Haha ja hålade sånna. Känner mig kontosskadad, men jag var övertygad.

   Svara

   Haha bra bild!

   Svara

    Handhjärta och bilden hade varit ren perfektion!

    Svara

   Mums😉🤩

   Svara

    🤢

    Svara

   Omg! Vilket dåligt kort på honom. Bella är bättre utan! 😏

   Svara

    Tror inte det var looksen hon var ute efter…

    Svara

    Tror inte Bella skulle hålla med dig, hon är en ”Material Girl”.

    Svara

   Tror det bästa han fick ut av relationen var all publicitet för börsnoteringen..

   Svara

  Nej, jag skulle inte köpa begagnade skor. Är ofta på loppis och har aldrig hittat varken kläder eller skor som jag tyckt varit tillräckligt fräscha. Undantaget är en skinnjacka som jag haft i många år.
  Tycker det börjar bli extremt uttjatat med skammandet av precis alla inköp någon gör. Vi lever alla enormt resurskrävande. Våra varma bostäder, transporten av våra livsmedel, vården vi nyttjar, ja hela samhällets infrastruktur tar enorma resurser. Den blåhåriga loppisveganens klimatavtryck är marginellt mindre än Elsas om man räknar in infrastruktur.

  Svara

   Jag hittat alltid hur mycket som helst, som är mycket/helt fräscht, ibland med prislappen kvar 😲 men då gräver jag ju runt som bara den.

   Svara

  har molimentis gett något svar på inlägget igår?! har kollat instagram men dom verkar ducka totalt.

  Svara

   Nix!

   Svara

    tar väl kanske lite tid att ljuga ihop något bra iofs.. 🙂

    Svara

     Hon kommer nog bara låtsas som att det regnar och hoppas på att alla glömmer bort det efter ett tag.

     Svara

      Ja trots allt läser inte hela befolkningen BB

      Svara

    Off topik, men kolla in reaktionen hos House of Philia ang Lena Endres kommentar om influencer 😉
    Där har du ngt som kommer komma i rullning.

    Svara

     Skriv om det, snälla!

     Svara

     Vilken osäker kvinna hon verkar vara den där Petra.

     Svara

     Jag tycker att House of Philia verkar urfånig men jag måste hålla med om en sak: Det är lätt för Lena Endre att säga att man ska åldras med värdighet när hon ser ut som idealet och fortfarande är supervacker vid 64 års ålder.

     Svara

     Hon får ju inte direkt medhåll av sina följare.

     Svara

     Finns ingen så osäker på sitt utseende som HOFP. Där ligger tom Engla i lä. Tycker så synd om dem. Ingen utbildning och dålig självkänsla och så ett arbete där men hela tiden måste visa upp en perfekt fasad.

     Svara

  Ordet ”blåsa” när det kommer till klänningar…🙀

  Svara

   How about ”fodral” och ”stass” 😭

   Svara

    🤢

    Svara

   Ja stör mig verkligen. Tänker alltid på de där vätskefyllda blåsorna (som man sticker hål på!) man får efter ha klampat runt i ett par trånga klackar en lång kväll.

   Svara

    Sluta sticka hål på dem.

    Svara

     Annan anonym här men det ger mig en tillfredsställelse att sticka hål på dom och kommer aldrig sluta. Klämmer även pormaskar och finnar. Sue me.

     Svara

     Kan verkligen inte låta bli när de är precis på undersidan och gör att man inte kan sätta ner foten ordentligt. Plus att det är kul!

     Svara

     Ja man ska ju inte göra det, men upplever att det gör mindre ont om man gör det? Jag brukar sticka hål (tänker främst skoskav), får ut all vätska och sen på med plåster och över plåstret en bit kinesiotejp. Ibland räcker det, annars, dag 2, på med skoskavsplåster.

     Svara

  ”Jag har köpt massor av begagnade skor på second hand. Det är ju supersmidigt, någon annan har ju redan gått in dem åt mig så jag slipper.
  WINNING”

  THIS! Älskar att köpa redan ingådda men fräscha skor på second hand!

  Svara

   Men en fråga! Då måste man väl hitta skor från någon som har liknande fötter/tramp/gångstil som en själv för att det ska bli bekvämt eller? När jag lånat någon annans skor tycker jag alltid att det känns lite obekvämt, undantag min mamma som har typ exakt likadana fötter som jag och liknande gångstil?

   Svara

    Barn vet jag ej bör ha ärvda skor, pga att de inte säger till om det gör ont eller om det känns konstigt. Det kan göra att de belastar fel för att det kan kännas bättre och kan då leda till en rad andra följdproblem.
    Som vuxen kan man ju avgöra själv om det känns bra eller inte 🤷‍♀️
    Jobbar med skor så har lite koll 😊👍

    Svara

     Ja och nej. Barn har inte skor så länge totalt sett. Det är dessutom ganska enkelt att se om barnskor är slitna snett eller mycket. Och då kan man undvika dessa skor. En vuxen är tyngre och går mycket längre och oftare i sina skor och påverkas därför på annat sätt. Tror att hela denna ”barn ska inte ärva skor” är ett påhitt av just skoindustrin.
     // Sjukgymnasten

     Svara

      Det är ett påhitt från skoindustrin, ja. För att barnskor, som ju ofta blir urvuxna långt innan de är utslitna, inte ska kunna ärvas (utan lite skuldkänslor för föräldrarna som ju då ”förstör” sina barns fötter).

      Jag har köpt skor av bra (fotriktiga) märken second hand till mina barn, vilket såklart är mycket bättre än vad man får för motsvarande summa pengar nytt.

      Svara

   Jag har hört att det inte är bra att gå i skor någon annan har gått in. Att man därför speciellt ska vara försiktig med att låta barn ärva skor eller köpa second hand till barn. Vet någon om det stämmer eller är jag lurad?

   Svara

    Det stämmer!

    Svara

     Har du någon källa på det? 🙂 När jag googlat har jag bara hittat att det är ett påstående som cirkulerar men ingen vet om det är sant eller inte typ. Skulle gärna veta, försöker inte vara dryg.

     Svara

     Det stämmer INTE!
     Tänk lite då. Och se kommentar ovan (13.31).

     Svara

      ”Tänk lite”

      Starkt argument.

      Svara

       Ja, när någon försöker få dig att konsumera.

       Svara

    Du är lurad. Om barn skulle ha på sig ett par skor flera timmar per dag dag som är extremt snedgångna av någon annan så kanske det skulle bli problem, men barnskor är ju sällan så slitna om man köper dem second hand. Begagnade gummistövlar, vinterkängor och finskor är utmärkta loppis / ärvsaker till barn. Komplettera med att låta barnen gå barfota så mycket som möjligt så blir allt bra!

    Svara

   Att gå in en sko handlar ju om att ens egna fot ska gå in skon, alla andras fötter kan inte gå in skor åt dina fötter (finns såklart undantag, om någon har typ samma slags fot som du 😝)

   Svara

    Berätta det för Sally…

    Svara

     ”det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke”

     Svara

   Skulle aldrig ta på mig skor som någon annan haft. Dels för att jag tycker det är lite äckligt, just fötter, allt med fötter är äckligt. Men också för att jag skulle aldrig ha skor som någon annan har gått in. Särskilt inte då jag har problem med benhinnor och ett knä, då behöver jag skor som är formade efter mig (utöver allt annat jag gör för att förebygga och lindra problemen).

   Svara

   Hyr Sally!

   Svara

  Inga problem att gå i andras skor. Tycker nog min egen fotsvett är lika äcklig isåfall. Men andras underkläder? Nä. Har haft min mans kalsonger en gång när jag hade glömt att packa egna trosor på resa. Bara det kändes lite skumt🤭

  Svara

   Mitt ex delade kalsonggarderob med sin pappa när han bodde hemma😷 så vidrigt, förstod mig aldrig på det…

   Svara

    Jag brukade ta trosor av min mamma förut när jag bodde hemma och hade slut eller när jag duschat där och inte hade något att ta på mig. Inte värre än att låna en bikini eller sova i någon annans (tvättade) sängkläder enligt mig :p

    Sen tyckte min sambo att det var omysigt så nu gör jag det bara utan att han vet.

    Svara

     Samma här. Det är ju tvättade trosor🤷‍♀️

     Svara

  Huh, ställa krav på influencer.
  Det behövs nog verkligen om begreppet ska stå sig, med någon positiv betydelse.

  Svara

  Taskigt och hacka på Elsa som typ alltid annars handlar vintage.

  Svara

   Nej, Elsa känns inte som rätt person att hacka på i detta fall

   Svara

    Fast lite komiskt är det att just när temat är hållbarhet köpa nya skor. Av alla tillfällen liksom 😁

    Svara

     Jo men ändå. Finns det inte miljoner saker som är värre att ta upp?

     Svara

      Det finns det alltid, men det är lite tröttsamt att det argumentet alltid kommer fram. Detta är ju en blogg om influencers och det är väl bara att inse att det helt enkelt var komiskt att, Elsa av alla, vid just detta tillfälle, ska köpa nya skor när temat är hållbarhet. Inte som att hon blir jagad och förvisad va 😁

      Svara

   Anonym / 12:16
   Din mening blir korrekt med ett par små justeringar:

   ”Elsa som typ (…) alltid handlar (…).”

   Svara

    Okej?

    Svara

   Va?! Elsa konsumerar EXTEMT mycket, både vintage men även en jäkla massa nytt. Kolla bara deras nya lägenhet, massa nytt och hennes ”nya” stil känns som en ursäkt för att inte bara köpa vintage. Kollade bakåt i hennes blogg och jäklar vad hon ”unnar” sig nya saker jämt. Tycker tvärt om att det är fel att hon ska bli ansiktet utåt för hållbarhet endast pga hon handlar vintage.

   Svara

    Men hon får väl köpa precis vad hon vill, när hon vill och hur hon vill? Precis som jag tror att du förväntar dig att du kan göra vad du vill med dina pengar utan att andra (gärna okända) lägger sig i.

    Svara

     Klart hon får. Det är ett fritt land. Det här var ett svar på kommentaren att hon alltid handlar vintage. För det gör hon ju inte. Långt ifrån. Det är bara hennes image. Elsa får konsumera precis hur hon vill, jag ville bara poängtera att vi som läser inte ska tror att hon på nåt sätt har en hållbar livsstil.

     Svara

    Vem säger att Elsa är ansiktet utåt för hållbarhet? Du?

    Svara

     Nej jag tycker verkligen inte hon är eller bör vara det! Men när hon får tala på mässor, i tv, i radio etc om att inreda hållbart så är det ju uppenbarligen så många ser på henne. Sen behöver du inte ta allt så bokstavligt…

     Svara

  Supersnygg klänning 👗!!! 😍😍 Men ja, kanske onödigt att köpa nya när hon förmodligen dessutom har massa hemma 🤫😉
  Tyvärr aldrig själv hittat begagnade skor i second hand butiker då kvinnz verkade ha storlek 35-38 max på den gamla goda tiden 😁 och här kommer jag med ena riktiga mansfötter ala storlek 41. Går bättre att hitta online då, typ tradera

  Svara

   Du har inga mansfötter. Jag däremot med mina 43,5:or… Jag har gett upp och går bara mäns Asics

   Svara

    Känner du till brittiska webbutiken Long Tall Sally? De har en hel del skor i storlek 43 och 44. Ett tips bara 🙂

    Svara

  Enligt hennes inlägg idag modererar hennes man Pontus kommentarerna ”hårt” nu då hon känner sig skör pga att hon är med i tv.

  Svara

   Det var väl för alla kommentarer kring inlägget om hemhjälpen/städ hon hade som samarbete häromdagen 🙄

   Svara

   Haha hon skriver att hon vill undvika (moderera bort) ”ifrågasättande kritik”. Leva i sin lilla Mosebacke-bubbla alltså.

   Svara

   Vad är det för fel med det då? Jag tycker det låter som att ta ansvar för sitt eget måeende.

   Och folk gnäller ju onekligen på henne även för småsaker (typ det här inlägget), vem hade ens orkat det hela dagarna? Typ Blondinbella och Katrin-typer enbart. Hade varit en tråkig bloggvärld!

   Svara

    Fast hääär är det okej att ta ansvar för sitt eget mående men inte om man inte vill läsa nyheter? Ok AAAB.

    Att få kritik i sin yrkesroll är ju fullt naturligt om vi ska hårddra det.

    Svara

     Haha, ja ska be min man gå igenom och rensa i jobbmailen så jag slipper förhålla mig till de kritiska!

     Svara

      Brukar du får personliga påhopp och annat?

      När jag arbetade för kommunen och folk blev hotade pga. byggprojekt i staden så gick andra människor igenom deras post och ibland mejl.

      Folk är så jävla vidriga och att bygga ett staket ledde till dödshot, personalen fick redan efter första hotet stöd av kurator och diverse åtgärder.

      Då tänker jag att det är ännu mer utsatt att arbeta med sitt eget varumärke, folk vet vem du är men du vet inte vilka det är som egentligen läser din blogg och kommenterar elakt.

      Svara

       Det är jag som driver byggprojekten…

       Svara

     Ja alltså jag tycker väl att folk överlag läser nyheter och annan seriös omvärldsbevakning är viktigt för vår demokrati, att det motverkar filterbubblor, populism osv, men om man själv som individ mår för dåligt av något eller inte bedömer man såklart bäst själv och givetvis kan det som jag skev flera gånger vara ett bra beslut att sluta läsa nyheter för en individ.

     Att stänga av kommentaren på en blogg som handlar om livsstil skulle jag mer likställa med att sluta med Instagram eller Facebook t ex än att sluta läsa nyheterna.

     Sen är det såklart inte svartvitt – jag tycker absolut det kan vara ett problem om influencers och andra som påverkar mycket konsekvent sållar bort all kritik innan den når dem, men samtidigt måste man förstå att typ ingen människa skulle orka bli så mycket kritiserad för allt varje dag som influencers blir. Och ”läsa nyheter” kan väl betyda lite olika saker, jag tror t ex absolut de är ett vettigt beslut att säga av pushnotiserna från Aftonbladet för de flesta människor men att det är oroväckande om alla slutar följa seriösa medier.

     Svara

      Hehe AAAB, jag vet att du skrev så ville bara dryga med dig he he.

      Svara

    Felet är att hon väljer själv när hon vill ta emot kritik. Så nu när det finns anledning o kritisera efter städinlägget och kanske efter Billgrens då stänger hon av. Sen när allt lugnat ner sig då får man kommentera igen. Ha inte en jävla blogg då? Ger man sig in i leken får man leken tåla.

    Svara

   Blir provocerad av alla ”känsliga” influensers som klagar och gnäller över sin offentlighet och hur jobbigt det är (ex. , Ida Warg och nu även Isabella). Jag fattar att det är tufft att få mycket kritik, men det ingår i att vara en offentlig person, som i sin tur är en del av att vara influenser. Det är inget nytt att det är tufft att vara känd. Skillnaden är att man som influenser utan problem kan dra sig undan rampljuset bara genom att försvinna från sociala medier. Om man inte klarar av kritik finns det andra yrken här i världen.

   Svara

    Jo klart dom kan dra sig undan men det är ju svårt. Det är ju som vilket jobb som helst och man hamnar i en trygg lunk. Sen började dom flesta ganska unga och kanske inte riktigt förstod baksidan, som de flesta unga som skaffar jobb, sen är man kvar av bekvämlighet även fast man vantrivs.

    Bara alla unga tjejer som utbildade sig till ssk/ussk för att dom brann/brinner för att ’hjälpa männisnor’ och efter några år ba ’vafan det här är ju världens skitjobb’

    Lätt hänt, säger jag bara.

    Svara

     Jag förstår vad du menar, men influenseryrket har väl sällan handlat om att hjälpa människor? Därför haltar ju jämförelsen lite. Influensers har väl oftast valt det yrket just pga uppmärksamheten, därför blir det problematiskt när de i många fall väljer endast den positiva bekräftelsen och ignorerar och beklagar sig över kritiken. Jag jobbade som reporter i många år och har fått åtskilliga otrevliga samtal och mejl, men har hela tiden varit medveten om att det ingår i jobbet. Hot är naturligtvis aldrig okej, men man måste kunna hantera kritik, även om den inte är konstruktiv. Det som huvudsakligen stör mig är att vissa influensers verkar tro att de har någon sorts rättighet att slippa bli kritiserade och ifrågasatta, när de tjänar miljoner på sitt varumärke och sina följare. De verkar ha glömt att de har ett ansvar i sin yrkesroll.

     Svara

      Det spelar ingen roll om det handlar om att hjälpa människor eller inte, jämförelsen hade lika gärna kunnat handla om att jobba på Ica,för resultatet är detsamma.

      Unga människor vill ha uppmärksamhet och förstår inte konsekvensen av det. Det är inte konstigt. När jag var yngre ville jag jobba som kock för att det var slappt, man fick sova bort hela dagarna och jobba kvällar. Det tyckte jag var bra DÅ, absolut inte nu. Nu suger det men den var det yrkesvalet jag gjorde då jag var ung. Det är drygt att byta riktning i livet och det krävs att veta vad du vill göra efter det för du vill inte göra samma dumma misstag igen utan denna gång tänka igenom beslutet hehe.

      Dom har ju just det. Rättighet att slippa se alla kommentarer. Rättighet att göra egna val. I deras yrkesroll står det inte skrivet i ett avtal någonstans konstruerat av deras arbetsfack att dom måste läsa och ta åt sig av kritik.

      Du verkar glömma att dom är egna företagare.

      Svara

       Klart att man kan stänga av kommentarsfunktionen och låtsas att det regnar. Men det signalerar knappast seriositet till följarna och skadar förtroendet till branschen i längden att inte bemöta kritik i det egna kommentarsfältet. Jag är fullt medveten om att de är egna företagare, men det följer också ansvar med det.

       Många byter karriärbana senare i livet. Jag unnar dig verkligen att hitta något du trivs med, även om det kan vara svårt att ta steget av olika anledningar. Lycka till!

       Svara

        Jag har bytt bana så mig är ingen du behöver oroa dig för.

        Hur som helst, vad du inte vet om tar du inte skada av. Stänga av kommentarsfältet är kanske en dålig strategi men att ej läsa kommentarer och be någon annan modda skulle ju fungera. För ett ansvar gentemot läsaren har dom faktiskt inte. Det enda ansvaret dom har är gentemot deras samarbetspartners.

        Och ska vi dra det längre kan den som moddar kommentarsfältet också svara på kommentarer som är relevanta med ett godkännande från influensern då. Allt går ju att komma runt. Men i slutändan har dom inte skyldigheter gentemot läsaren. På samma sätt som inte tidningen Frida har något ansvar gentemot läsarna.

        Svara

         Självklart har influensers ansvar och skyldigheter gentemot sina följare, men de väljer ofta att inte kännas vid det. Tidningar har det definitivt, det är också därför vi har olika tillsynsorgan som kontrollerar att de tar det ansvaret. Tidningen Frida är inget undantag.

         Svara

          Ha ha ha och influensers är inte ens i närheten av vad en tidning har för ansvar(vilket är knappt GENTEMOT EN LÄSARE) och behöver knappast något tillsynsorgan. Det är inte precis Ove Jerselius som läser alla klagomejl tidningen och besvarar dom heller.

          Svara

    Men alltså va? Jag blir fan provocerad av dig. Tycker du på riktigt att det är rättvist att granska på det här sättet? Det finns ju dessutom så många människor runtomkring som inte valt att vara offentliga som ryker med på samma gång.

    Det finns ingen samhällsfunktion, laglig rättighet eller granskningsmakt som bestämmer att offentliga personer ska granskas. Att medier granskar myndigheter och politiker och vissa börsnoterade bolag är en annan femma och fyller en annan typ av samhällsfunktion.

    Jag tycker man bör bete sig på samma sätt med influencers som man gör med folk i allmänhet. Om du inte hade sagt det till ex. din kollega ska du då skriva det anonymt på nätet och bli förvånad/irriterad när de inte har lust att svara på det?

    Svara

     Influensers är i allra högsta grad makthavare och ska också tålas att granskas. Framförallt om de samtidigt driver företag som de marknadsför på sina plattformar (ex Isabella Löwengrip eller Bianca Ingrosso).

     Sedan så är det oklart vad du vill få fram om medier och samhällsfunktioner. Ett av mediernas huvuduppdrag är att granska makten. Det innefattar beslutsfattare, näringslivet och även offentliga personer. Jag har heller inte skrivit att man måste bemöta alla kommentarer, men vissa saker måste man bara låta rinna av en.

     Personer som inte valt att vara offentliga är ju naturligtvis en annan femma, men det är inte det som jag pratar om här.

     Svara

  Jag brukar också försöka köppa begagnat men det blir ju inte allt, utan det som är lättast att hitta. Vem köper ALLT begagnat? Väldigt tidskrävande.

  Just skor tycker jag man ofta använder tills de är trasiga (mer slitage än annat man har på kroppen) och därför tycker jag också det känns som ett mindre problem att köpa nytt faktiskt.

  Svara

   Går att hitta oanvända/knappt använda skor på second hand. Men man ska så klart ha tur också att de är i rätt storlek och i ens stil då.

   Svara

    Det kan jag tänka mig! Jag har köpt begagnade skor ibland på Tradera och varit jättenöjd med dem 🙂 Lite lättare upp typ Tradera dock tänker jag eftersom man kan söka direkt på sin skostorlek.

    Svara

     Åh jag hittade ett par typ nya stövlar på loppis som är dösnygga 😍😍 passade precis och kostade typ 40kr. Tyvärr har de väldigt hög klack så det är inget jag har till vardags. Men när jag kan använder jag dom. (var bara tvungen att dela med mig 😅)

     Jag har beställt 1 par från tradera, det gick bra. Men just skor tänker jag att man vill prova först, eller är det bara jag som är så pass osäker på min skostorlek bara?

     Svara

      Ja de kan ju vara rätt storlek men trånga i tån, breda över hälen, osv.. Jag vill gärna prova skor i alla fall.

      Svara

       Ja men typ.

       Sen har det visat sig att jag får ont i fötterna av typ alla skor (kom plötsligt förra året) så ny måste jag verkligen prova tänker jag. Och köpa snordyra skor verkar det dessutom som… Funderar på att gjuta en sula!

       Svara

        Gör det!! Så värt det!

        Svara

  Tycker det är äckligt med begagnade skor. 😬

  Svara

  Den som köper mest vintage i landet är Elsa och då gnälls det på henne?

  Svara

   Nej, det är väl mer lite uppseendeväckande att just Elsa köper nytt när temat mer eller mindre är hennes paradgren…

   Svara

    Precis så. Och att hon utmålar sig som nån slags hållbarhets-influencer när hon faktiskt shoppar nytt väldigt ofta, myyycket mer är gemene man skulle jag säga. Hon slängde ju i princip ut allt (sålde till sina läsare) ur gamla lägenheten och ersatte med nytt.

    Svara

     Ja, och köpte annat begagnat. Får man inte ändra hemma eller klädstil om man försöker spara på vår jord? Nu får ni väl ge er. Om vi alla gör som Elsa och hennes familj så skulle pengar röra sig utan att miljön påverkades.

     Svara

    Alltså vem gör rätt i din värld?

    Svara

     Eller hur. Man kan tycka mycket. Och jag antar att den generella tyckaren inte är så fläckfri heller.

     Svara

     I just hållbarhetsfrågan är det ju rätt uppenbart att ingen av oss (inkl jag själv) gör rätt då vår jord håller på att gå under pga livsstilen vi e de rika länderna har. Jag är starkt kritiskt över att Elsa utmålas som nån slags hållbarhets/miljö-förebild när hon om någon verkligen står för stor konsumtionshets (maskerat som inspiration). Emma Sundh t ex tycker jag har en mycket mer äkta hållbar livsstil. Sen får Elsa såklart göra som hon vill, men hennes läsare ska vara medvetna om att vintage bara är en bråkdel av hennes konsumtion.

     Svara

   Ännu bättre att köpa minst i Sverige. Punkt.

   Svara

  Köper ofta begagnade skor.

  Svara

  Om man som mig har breda fötter och går lite inåt med fötterna skulle det vara omöjligt för någon annan att överta mina skor eller för mig att köpa secondhand. Att ha breda fötter och ha svårt att hitta skor i ens vanliga affärer är ganska vanligt. Kanske ett problem Elsa har?

  Svara

  Mitt bästa second handköp är ett par oerhört snygga pumps i märket Salvatore Ferragamo. De var perfekta i storleken och kostade 70:-… mot många tusen på deras hemsida.
  Och en sak till. Ett toppenköp. En helt oanvänd och äkta lusekofta. De kostar ibland uppåt 2000:-. Jag gav en hundring. Jättesnygg och jättevarm.

  Svara

   Kom till Norge för fantastisk andra-hands-marknad på hemstickat!

   Svara

  Skulle aldrig kunna köpa begagnande underkläder/badkläder och inte för den delen träningskläder heller.. det känns bara äckligt.

  Svara

   Säljs det ens beg underkläder? 🤢

   Svara

  Om man följer Elsas blogg vet man ju att hon är en person som i princip handlar allting hållbart. Hon är ju Sveriges okrönta Queen av vintage/loppis och begagnat. Så att skapa ett inlägg med att hon går halva vägen känns lite onödigt.
  Ännu mer dubbelmoral av de ”vanliga” influencer som för bara en kväll, en gång, på röda mattan välja vintage när de i princip aldrig gör det annars.

  Svara

   ”Handlar allting hållbart”, welll… Hon har i alla fall lyckats få folk att tro det. Hon handlar ju mer nytt än många andra. Kanske inte mer än andra influencers, men oss vanlisar…

   Svara

    Hon handlar absolut inte ”i princip allt hållbart”. Nu håller hon på att riva ut ett fullt fungerande kök, vilket såklart kan vara okej för de ska bygga om planlösningen. Men spara då för guds skull den fullt fungerande moderna kylen och frysen. Men nej de ska också bytas ut. Tar sjukt mycket energi att producera nya.

    Svara

  Ben Mitkus är på Stockholm fisk på Vasagatan just nu. Med två, för mig, okända killar. Så kvar i Sverige är han ju iaf 🙂

  Svara

  Men tyvärr har seconhand blivit dyrare. Dom kan kalla det vintage fast det inte är äldre kläder. Sedan tycker jag det är svårt att hitta något snyggt.

  Svara

   Nja.. beror på vilka second handbutiker du är på. Själv upplever jag att det här blivit dyrare i storstäder pga att det har blivit poppis. I mindre städer är det ännu ganska billigt.

   Och självklart är det dyrare i butiker som säljer vintage och bara tar in det som är värt något. Du kan inte jämföra en antikhandel tex med second hand.

   Svara

    Fast jo myrorna har fan blivit svindyrt. Har genom åren alltid köpt tavlor second hand från typ okända konstnärer så dom kostar ju 30kr st liksom.

    Så var in på myrorna för några månader sen och dom tar på riktigt 150-200 kr för gamla skittavlor någon har skänkt från typ ett dödsbo.

    Svara

     Håller med, second hand har blivit dyrt i jämförelse med tidigare. Har sett en utsliten vit tisha på myrorna för typ 150. Då kan man ju lika gärna gå till HM och få en ny fräsch.

     Svara

      Vem är det som äger Myrorna egentligen?

      Svara

       Fyra elefanter.

       (Nej, Frälsningsarmén.)

       Svara

        Frälsningsarmén! Och ändå säljer de så dyrt. Lite förvånande!

        Svara

      Jag shoppar alltid på röda korset när jag åker upp till mormor i Norrland (hehe). Liten stad på ca 10 000 pers, (mestadels pensionärer som lämnar in asfina saker) och allt är jättebilligt där.

      Svara

       Älsk på Röda Korset loppisar!

       Svara

  Ot
  Vad tyckte ni om Wahlgrens värld igår?

  Tyckte Biancas nya svindyra kök var idiotiskt och totalt opraktiskt. Alla glas i vitrinskåpen?!?
  Och sen har hon ingenstans att ställa dammsugaren? I nästa avsnitt kommer mattor för långt över 100.000 kr, som kommer täcka hennes svindyra nya parkettgolv. 🤦🏻‍♀️
  Trött man blir!

  Svara

   Så jävla snyggt kök dock. Älskar det.

   Svara

   Vad blir du trött på? Ska du använda det idiotiska opraktiska köket? 😅 ibland undrar man om det finns något som folk inte klagar på 😂

   Svara

    Du kan ju börja med dig själv! 🧐

    Svara

   Sjukt onödigt att köpa så himla många glas som hon inte lär använda då hon inte ens dricker öl, vin och ja, det mesta dom är till för.. samt alla höga skåp som inte ens går att fylla pga man inte når upp.
   Fattar inte grejen med att hon ska ljus i alla lådor heller vafan hahaha

   Svara

    Man kan ha gäster. Som dricker vin. Som dricker öl.

    Svara

     Absolut! Konsumera på bara!!! 🤪

     Svara

     Såklart, men onödigt att köpa så mycket av allt som man inte lär använda ändå. Måste man ha tex 10 whiskeyglas om man inte dricker whiskey? Hur stor är chansen att hon har 10 gäster samtidigt som vill ha whiskey?

     Svara

      Exakt noll!

      Svara

       Det är väl inte konstigt att köpa ett helt set om man köper något. Vem köper 1 whiskeyglas? Ni är så verklighetsfrånvända och bara inställda på att alla ska vara perfekta. Man kan ju köpa saker för att det är fint att ha i vitrinskåp också.

       Svara

        😂

        Svara

        …vad i helvete

        Svara

  Ett parkettgolv som hundarna redan kissat på och gjort fläckar i parketten som inte går bort🤦‍♀️

  Tycker om Bianca, men hennes hundar är äckliga och ouppfostrade, kissar inne på golv och täcket/ sängen, så hon får sova i soffan(!!!)
  Hon blr ju matt av att ha dem med när hon shoppar ( det har hon själv sagt) och den nya assistenten ska oxå passa hundarna😷 nä, hon kanske ska ge hundarna till Pernilla som faktiskt uppfostra de lite mer!

  Svara

   Håller med! Vad ska hon med hundarna till som hon inte ens har fått rumsrena. Bajsar i trapphuset och hon orkar inte ens ta upp det förrän grannar trampat rakt i och mamma Pernilla får säga till.

   Svara

   Är betydligt svårare att få såna små hundar rumsrena. Pernilla som är iväg på turné tror jag tyvärr inte har så mycket mer tid.
   http://blogg.agria.se/fredriksteen/2011/11/14/sma-hundar-ar-svarare-att-fa-rumsrena-an-stora-hundar/

   Svara

    ” Hur som helst så går det att få även små hundar rumsrena.”
    Bara för Bianca eller någon annan att fortsätta uppfostra dom så att dom blir rumsrena

    Svara

  Tycker det ar synd att missa tillfallet att visa att det gar att hitta allt man behover utan att konsumera nytt. Hade ju varit ett perfekt tillfalle att tipsa andra (lana av en kompis, bra second hand-butiker, hyra) och visa att det ar ok aven om det kanske inte matchar perfekt. For tyvarr ar det ju ofta sa, man hittar den perfekta klanningen men har ingen vaska som passar, sen behovs lite nya smycken for att fa till ratt look och tillslut har man handlat nastan hela outfiten anda. Det ar ju en utmaning I sig att kla sig helt i “onytt” sa tycker nog man kan passa pa och visa!

  Svara

  Jag köper allt på secondhand förutom boxerkallingar och strumpor. Och det skulle jag fortsätta med även om min ekonomi skulle bli bättre/normal! Beträffande Elsa så är det konstigt att hon inte köper ett par skor secondhand.

  Svara

   Eller bara använder ett par hon redan har om hon nu inte vill köpa skor second hand.. misstänker att hon har minst ett par finskor hemma redan.

   Svara

    I hennes klänningskavalkad i senaste inlägget syns minst 8 olika par finskor, konstigt om inga av dessa skulle passa till den ganska basic klänning hon valt.

    (och sökningen ”nya skor” på hennes blogg visar: ”Din sökning gav 680 träffar”)

    Svara

    Varför får inte Elsa köpa nya skor?
    Helt obegripligt!

    Svara

   Elsa brukar köpa skor secondhand, så det är konstigt att hon köper nytt när temat är hållbarhet.

   Svara

   Läser du hennes blogg? Inte ens hälften av det hon köper är begagnat. Och nej, vi kan inte hålla På att göra om hemma hela tiden och renovera å byta ut inredning i den takt Elsa och många andra av oss gör om vi vill rädda vår planet. Vi måste lära oss att nöja oss och inte konsumera nytt hela tiden. Och elsas blogg går i ju i princip ut på att ”inspirera” till olika sätt att göra om, ändra, köpa och fixa.

   Svara

  Jag älskar Billgrens tv-serie!!

  Svara

   Ja, Elsa det är klart att du gör. Konstigt vore det annars.

   Svara

    Sluta med sådant trams – det är klart att det inte är Elsa som skrivit kommentaren, det fattar väl du också?

    Svara

    Anonym 14:01, jag (Ts 13:52) heter inte vare sig Elsa eller Billgren.

    Svara

  På tal om skor. Precis slutat plugga och börjat jobba. Märker att mitt behov av snygga skor ökat. Någon som har tips på skor för jobb (typ stövletter verkar vara det jag trivs bäst i) som håller bra?

  Är självklart beredd att borste/smörja dem. Försöker alternera skor (och går ut med hunden i träningsskor!) men upplever ofta att skor bli slitna fort för mig. Vill se proper ut på jobbet men inte köpa nya skor för 1000-1500 kr en gång i halvåret 😰..

  Har nu senast skor från Novita som jag är hyfsat nöjd med.
  Supertacksam för tips!!

  Svara

   Vill även tillägga att jag inte pallar köpa skor så ofta av miljöskäl också. Under studenttiden köpte jag nya stövletter på Sellpy som var pre-owned för att det knep ekonomiskt. Var en helt OK upplevelse tycker jag, även om de redan var lite nötta..

   Svara

   Köp snygga skor på rean! T.ex boozt.com

   Svara

    Sen är det väl iofs inte vårens skor som är på rea just nu, men propra skor är väl ofta ganska tidlösa:)

    Svara

   Mitt tips är tyvärr skor i riktigt skin, klacka om när klacken/sulan är sliten och skovård smörja/impregnera.
   Haft två par i närmare 10år.

   Svara

  Petra blir sur på Lena Endre…….https://houseofphilia.elsasentourage.se/

  Svara

   Det är ju för att Lena har rätt och det vet hon också, de är därför hon surar så denna löjliga influensertant!

   Svara

    Exakt!

    Svara

  Sen är det väl iofs inte vårens skor som är på rea just nu, men propra skor är väl ofta ganska tidlösa:)

  Svara

  Ot
  Hur pallar Hannah Graaf att pendla mellan Sverige/Spanien varannan vecka. Tycker hennes exman verkar vara ett själviskt a*!

  Svara

  Jag har inte betalt för att lämna denna länk men Everlane är några som låter en titta in i fabrikerna där allt görs. Lite skillnad mot allt hållbarhetspladder – ATP Atelier t ex säger att de gör sina skor på två fabriker i Italien – var, skulle man vilja veta? Och hur kan de kosta 3000, låter för billigt, Italien är inget låglöneland
  https://www.everlane.com

  Svara

   Oj, ser nu att Everlane tar 2000 för skor gjorda i fabrik i Italien. ATP har höga marginaler alltså

   Svara

  Å andra sidan är väl Elsa ganska duktig på att köpa begagnade skor vanligtvis så känns onödigt att klaga på att hon köper nytt ibland. Dessutom känns det som om att hennes nya grejer är av kvalité snarare än slit och släng.

  Svara

  Kan vi inte prata om att hon är så oerhört verklighetsfrånvänd generellt? Finns ju tusen exempel från den senaste veckan bara:
  Hon betalar själv för nya städhjälpen som hon samtidigt gör reklam och får betalt för men DET ÄR FÖRSTA GGN I LIVET HON TAR STÄDHJÄLP (wow)
  Hon skänker till välgörenhet genom shopping
  Pontus tar bort alla kommentarer som skulle kunna göra henne ledsen
  Alla kommentarer som släpps igenom börjar i princip med ”detta är ABSOLUT INGEN KRITIK MOT DIG ELSA”
  Blir helt matt.

  Svara

   Jag vet! Blir galen på hennes lilla låtsasvärld ”champagnevänster” 🤮 Så intressant att läsa hennes partner Sofia Woods blogg, de skriver om samma saker (städhjälpen, elle galan, bränderna i Australien) men Sofias inlägg är alltid så mycket mer välformulerade, verklighetsförankrade och djupa. Älskar Sofias blogg! Elsa känns som ett bortskämt barn i jämförelse!

   Svara

  CAMCAM- Kan du inte skriva om de Kändisar som inte fått inbjudan pga att de någon gång kritiserat Bindefeldt. Som faktiskt gick på hans galor förr. 😁

  Svara

  Kan du inte granska Elsa mer? Hennes kommentarsfält modereras STENHÅRT av Pontus och enbart hyllande kommentarer släpps igenom. Även helt vettiga kommentarer tas bort om det finns minsta antydan till ifrågasättande, om det inte tydligt står att det absolut inte handlar om kritik mot henne. Ibland tänker jag att Pontus skriver hyllande kommentarer för att hon inte ska bli ledsen? Typ när hon gör irrelevanta samarbeten så är det alltid orimligt peppiga kommentarer 🙄 Hon lever i en skyddad bubbla som Pontus upprätthåller, tänk när den spricker.

  Svara

  Använda trosor ska ju gå att kränga för någon tusenlapp online 😉

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.