Öppet Spår – FÖRLÅT FÖR SENT INLÄGG!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

815 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej ÖS, hoppas alla har en fin kväll. Jag är 21 år gammal (eller ung) och är så himla barnsugen. Har velat ha barn länge men det senaste året har det bara blivit starkare och starkare, kollar på barnkläder och vagnar osv. hela tiden, funderar på namn och har mig. Är det någon annan i min ålder som är såhär? Ingen av mina vänner har en så stark längtan som jag. Förstår inte hur jag ska kunna vänta flera år, jag är ju redo nu! Jag har varit ihop med personen jag vill ha barn med i flera år och känner bara att jag vill spola fram tiden fem år så att jag äntligen kan få vara gravid och få mitt efterlängtade barn med honom. Jag känner mig galen, är jag det? Hur ska jag göra för att slippa att det tar upp all min tid att längta och fundera på detta?

  Svara

   Ja men gå på din känsla och skaffa ett barn. Det är ju jättehärligt att du känner så. Lycka till. 😊

   Svara

    Om det ändå bara vore upp till mig… Min kille är inte redo ännu och känns inte som att familj eller vänner skulle stötta oss eftersom vi är så unga. Känns som att alla skulle tycka att man kastar bort sitt liv. 🙁

    Svara

     Ok din kille inte vill ha barn än så ska ni nog vänta. Vad andra tycker behöver ni inte bry er om.

     Svara

      Om*

      Svara

      Ja precis det är det jag tänker, inte så kul att skaffa barn med nån som inte är redo än! Det är därför jag ber om tips att sluta tänka på det hela tiden, det tar upp mycket tid och är ofta ledsen över att jag vill och inte han.

      Svara

       Menade mer att det bara är din och killens åsikt som ska spela roll. Inne vad andra tycker.

       Svara

       Res, utbildad dig, gör sånt du tycker är kul som inte är lika lätt sen när ni har barn. Har två vänner som skaffat barn i din ålder medan vi andra ännu levde livet och antingen jobbade som galningar och la pengar på hög eller pluggade. Och där emellan reste vi, åkte på spahelger, skidweekends osv medan de sällan kunde följa med pga ekonomin eller ingen barnvakt. Nu när deras ungar är lite äldre börjar de andra i gänget skaffa barn och är upptagna med småbarnslivet. Så dessa två kan ibland uttrycka att dom ångrar att dom skaffade sina så tidigt och aldrig fick uppleva de vi fick samtidigt som vi skaffat oss en fin grund med bra ekonomi, välbetalda jobb och utbildning.

       Svara

        De som skaffade barn tidigt blir ju även ”av” med småbarnsåren före er. Finns de i vår bekantskap som fick barn 10 år före oss och jösses vad jag är avundsjuk på dom idag… jag har 10 år kvar av småbarnsåren och fattar inte HUR jag ska orka. Jag skulle med facit i hand skaffat barn när jag var ung och pigg.

        Svara

         Jo det blir dom, dom börjar vara där nu redan. Men mycket tid går ändå åt till föreningsliv och andra aktiviteter med ungdomarna, lika fri som när du var barnfri blir du ju inte förrän ungarna är helt självständiga. Och dom tycker väl just att det är trist när dom är två stycken som är i samma läge i livet och de andra är 6-7 st som kan sällskapa med ungar i samma ålder och gå på lekland osv.

         Svara

       Jag tänker så här, att gå och längta efter något som man inte kan få för tillfället (syftar i det här fallet på att din partner inte är redo) är något som man tyvärr måste vänja sig vid. Vare sig det handlar om att träffa någon att bli kär i, buda på ett hus, skaffa barn, söka in till en utbildning eller få ett jobb efter 68 intervjuer. Mitt råd: håll ut. Din tid kommer. Prioritera dig själv ett tag till, skaffa en ny hobby, plugga en språkkurs, bli fodervärd. Världen är din så pass på att göra roliga/vettiga/knasiga saker som du kan berätta för dina (förhoppningsvis) framtida barn. Är i samma sits som dig men är 10 år äldre, längtan är något jag varit tvungen att lära mig leva med. Ibland tänker jag på det dygnet runt och ibland är jag fullt upptagen med annat (som OCKSÅ är fantastiskt).

       Prioritera dig själv just nu tills läget är rätt 🌷

       Svara

        Vilket svar! Stort lycka till med dina drömmar och tack för att du bidrar till klarsynta kommentarer i Öppet spår!

        Svara

     Ja kasta inte bort livet på att skaffa barn ung. Sluta vara barn själv ordentligt först. Dina framtida barn kommer att tacka dig.
     Vi behöver fler människor som tänker långsiktigt och som ser till att det finns en framtid för alls. Smarta människor.
     Att avla av sig som enda mening med livet är jävligt dumt tyvärr

     Svara

     Du är 21. Inte så ung…

     Svara

      Eh jo, 21 är väldigt ungt!

      Svara

      Vadå inte så ung?! 😂 Sluta skämta. Då är man fan UNG.

      Svara

      Har påpekat detta förr härinne och kommer göra det igen: hjärnan är fullt utvecklad vid 25! Så jo, visst är man ung när man är 21..

      Svara

      Det är faktiskt den optimala åldern för en kvinna och skaffa barn. (biologiskt) 🙊

      Men på tok för tidigt i vårt samhälle idag.. Var 25 när jag fick barn. Hade kunnat vänta 2-3 år till med facit i hand.

      Svara

     17-23 är ju den optimala åldern rent fysiskt för att skaffa barn. Och har du allt praktiskt redo så är det ju perfekt. Men! Helt ärligt, du är ung, jag fick mitt första barn när jag var 27 och efter det så insåg jag att nu har jag inte möjlighet att göra knappt nånting längre, nu är det vara mamma som gäller och Bara mamma iaf dom närmsta 3-4 åren tills man kan lämna barn över en helg hos mormor kanske nångång ibland.. Så jag förstår verkligen din längtan, men seriöst.. Njut av din fritid än så länge, åk på spa med killen, övernatta på annorlunda ställen (finns såna speciella äventyrs övernattningar i trähus och glaskupoler osv) res! Hitta på massa roliga saker! Njut av denna tid, för att sedan kunna njuta fullt ut av mamma livet sen när det är dags för det. 🙂

     Svara

      17-23 är inte optimalt. Nu studier visar att 25-33 är optimalt. Sen har det faktiskt visat sig att risken för down syndrom ökar även om du är för ung

      Svara

    Gå på sin känsla och skaffa barn? Ja låter ju asvettigt att slösa bort sina bästa åt enbart pga hormonella nycker. Sluta uppmuntra andra att förstöra sina liv på samma sätt som du gjort, du lär inte bli lyckligare av det.

    Nä, vänta med barn. Bli något själv först.

    Svara

     Förstör man sitt liv för man väljer att skaffa barn när man är 21? Jag blev gravid som 19år och känner inte att jag förstört mitt liv, snarare berikat de. Min son är idag snart 10år och han säger ofta ”jag är så glad mamma att du och pappa är unga, då får jag ha er mycket längre”. Jag älskar mitt liv som mamma och han kom helt perfekt i tid i mitt liv, för han kom när jag ville ha barn 🤩

     Svara

      Åh herregud, barn som 19åring

      Svara

      Grabben har ju rätt också 🙂 Han får ju ha dig/ni har varann i tjugo år längre än nån som är 39.. Om vi utgår från nån slags statistisk livslängd. Jag fick tre barn mellan 33 och 39. Hade inte velat ha det ogjort då jag inte kände min nuvarande man vid tex 23 och var heller inte alls i något barn mode då men om man är det🤔

      Svara

       Exakt samma här (är en annan E).

       Svara

     Oj så bitter? Nu skrev personen att hon längtat i flera år så inte bara hormonellt. Jag har iaf inte blivit påverkad så så det är ju hur man är som person.
     Oavsett vad hon om tips att sluta tänka på det. Inte om åsikter om när hon ska vara redo. Det är ju mellan henne och hennes partner.

     Svara

     Det går ju faktiskt att prestera även om man har barn.

     Svara

     Men människor är olika. Alla tycker inte pengar och karriär är viktigast. Du själv ska göra det du blir lycklig av.

     Svara

     Jag har rest som mest, levt som mest och tar nu min magisterexamen – har och har haft tre barn under den tiden.

     Visst kan liv förstöras av att man skaffar barn, eller inte kan få barn. Det kan dock också fortsätta lika bra, eller bättre, när man skaffar barn 🙂

     Svara

    Mm eller så är det bara rent tragiskt att känna så redan som 21åring. Är det osäkerhet? Känslan av att inte vara älskad? Inte ha en trygg familj?
    Skaffa en krukväxt istället och se hur det går, är mitt tips! Kanske ett akvarium på sin höjd?

    Svara

     Osäker är jag verkligen inte! Om jag har väldigt många fina människor runt mig, både familj och vänner som jag älskar och som älskar mig.

     Svara

      Och*

      Svara

      Då kan du gott vänta med att skaffa barn. Väx upp ordentligt först gumman!

      Svara

       Haha vad har det med något att göra ens? Varför skulle hon vänta med att skaffa barn för att hon har människor som älskar henne eller för att hon inte är osäker…?

       Svara

       😂 du bör nog växa upp själv, vilken sjukt barnslig kommentar

       Svara

      Kanske inte osäker men väldigt naiv. Vänta tills din hjärna utvecklats innan du börjar fundera på barn. 25 år minst bör man vara

      Svara

       Efter 25 års ålder börjar de gå NERFÖR. Jag tror inte de är fel att bli mamma som ung!

       Svara

     Alltså 😂krukväxt

     Svara

   jag var 22 när jag fick barn. så go

   Svara

    Vadå go? Hennes kille vill ju inte ännu.

    Svara

    Ja och kolla hur dy blev. Din unge lär ju inte bli någon doktor direkt

    Svara

     Vidrig du är!

     Svara

      Ja men det finns bara 1 av mig, så varsågod världen. 😘

      Svara

       Synd att dina föräldrar inte väntade känner jag rent spontant.

       Svara

        +1

        Svara

     Som du blev menar du?

     Svara

      Utbildar mig iaf inom vårdyrket så jag förtjänar min plats thank you very much. Vad gör du själv för världen?

      Svara

       Wow. Du är då på helt fel ställe! Stackars klienter som har en vårdare som dömer folk utan att känna dom på dethär sättet. Hoppas dom märker det snabbt och kickar dig känner jag spontant.

       Svara

        Haha välkommen till verkligheten. Här dömer folk varandra utan större kännedom alls.. du verkar inte vara något undantag själv du..
        Sedan har jag en hög arbetsmoral och utför mitt arbete passionerat och med stor dos professionalism. Men karriär är viktigt för mig. Det är framtiden med.

        Svara

         Ok då vet vi

         Svara

         Haha! Yeah sure. Men fint 👍🏻 Kommer gå så bra verkligen!

         Svara

         Varför utbildade du dig inom vårdyrket om karriär är viktigt för dig?

         Svara

     Sa hen som inte ens klarade av att stava till Du. Två bokstäver. Men du är väl ingen doktor heller antar jag.

     🙄

     Svara

     😂 haha

     Svara

     Vad fan är det med er här inne vilket jävla klimat, blir fan tokig när folk inte kan uppföra sig

     Svara

   Det finns väl ingen magisk gräns vid en viss ålder som du måste nå för att kunna göra det. Om ni båda vill nu, varför inte?

   Svara

    Men det är ju bara hon som vill nu, inte killen.

    Svara

   Ha inte bråttom.
   Jag var jävligt barnsugen jag med, min sambo med. Fick första pojken när ja precis fyllt 19 och andra pojken när jag fyllt 21.
   Något hände min sambo och han bryr dig inte ens om barnen längre. Han skiter fullständigt i allt som har med barnen att göra. Var otrogen mot mig medan jag var gravid med nr 2. Tagit massa lån i mitt namn som hamnat hos kfm. Över 500k. Nu får jag betala av det och leva på 9000 kr efter skatt. Plus två barn. Medan han lever livet.

   Svara

    Min mamma fick min syrra när hon var 18 och mig när hon var 20. Mamma och pappa lever ännu ihop och är gifta. Allt slutar inte i katastrof för att man är ung.

    Svara

     Samma här, min mamma fick mig som 20 åring, pappa var 25 och de lever forfarande ihop. Jag älskar att ha unga pigga föräldrar och vi har alltid haft en bra relation.

     Själv fick jag barn när jag var 30 och trivs med det. Det är tillfälligheterna och inte åldern.

     Svara

      Jag säger ju att ngt hände min sambo och han bryr sig inte. Han är 27 så han är ju ändå nt såååå ung för att inte kunna bättre.

      Svara

       Varför ge rådet att hon inte ska ha bråttom baserat på ditt röv till sambo?

       Svara

        (Din*.. jag veet)

        Svara

         För att hon fortfarande är ung.

         Svara

          Vad har det med saken att göra?

          Svara

           För att kumma göra något utav sitt liv.

           Varför motivera det med att din sambo förändrades då?

           Väldigt mycket ditt purjo, om du måste fråga vad det har med saken att göra så känns det lite omöjligt att ens försöka gå dig att förstå…

           Bara skaffa inga barn tack

          Hon kanske försökte säga att man inte vet vem man har att göra med i den åldern och att tiden ofta utvisar det ena och andra och hon kanske hade fått veta det om hon väntat ett par år till? Alltså förstår inte varför folk gör en sån grej av det andra skriver.

          Svara

           Nu var ju inte hennes sambo så ung utan äldre. Hur vet man hur någon är som förälder alls innan barnet kommer?

           Mina föräldrar var över 30 och pappa är en röv. Det där är inte ålder – det är sunkiga snubbar bara. De finns i alla åldrar.

        Men varför ge rådet att skaffa barn när det innebär konsekvens för alla inblandade på ett potentiellt negativt sätt? Tycker fler borde bli avskräcka snarare än se deg som sin rätt att alstra bran vind för våg.

        Svara

         21:28, du blev då provocerad! Och kommer med vidriga påståenden dessutom, du vet inte hur det kan påverka folk med att spy ur sig såna påståenden. Jag frågade varför det var relevant för ts att vänta för att Tea hade haft en kass kille. Det resonemanget gick inte ihop. Thats it.

         Svara

          Hir tror du det påverkar barn att komma till världen när föräldrarna inte är redo/kapabla.
          Lite mer än en kommentar på internet är min gissning.
          Antar att det var en öm tå för dig

          Svara

           Det var du faktiskt inte, men det skulle ha kunna gått till nån som hade blivit riktigt ledsen. Och hur vet du mognaden på en 21 åring? Hon kan vara en exakt lika bra och närvarande mamma som en 35 åring.

         Hon får skaffa barb, det är ingen som har sagt nej.
         Men hon är fortfarande ung, hon kommer inte alltid kunna göra det som hon vill.
         Hade jag vetat att barnens pappa skulle betee sig så som han gör idag så hade jag väntat lite till även om jag älskar mina barn över allt annat.

         Svara

          Läste att hon får skaffa barbie först 😂

          (Sambon är dumpad hoppas jag?)

          Svara

     Nej men sannolikheten för att det ska sluta i katastrof jämfört med om man utbildar sig och ”leker av sig” lite minskar om man skaffar barn senare.

     Svara

    Mm precis, vilket jävla slöseri och barnen får växa upp med en farsa som inte bryr sig. Tråkigt med sant men folk som skaffar barn unga har väldigt ofta en hel del att önska innanför pannbenet.. men tur att det finna fler av er nu som slösar på jordens resurser! Hurra för att alla idioter är de första att föröka sig. Blir verkligen tydligt att preventivmedel är något smarta personer sysslar med i det långa loppet och anledningen till mänsklighetens fördummande.
    Tack!

    Svara

     Jag håller med om att det är en viss typ av person som skaffar barn så unga. Ursäkta mina fördomar.

     Svara

      Och vad är det för viss typ av person om jag får fråga?

      Svara

       En puckad, naiv och icke utbildad person!

       Svara

        Är utbildad, min sambo är snart utbildad läkare, jag 22 och han 23, vår dotter 1år. Och vadå ”bara mamma”, vad ni är otrevliga. Går att ha med barn på mke, så inte så att man nödvändigtvis behöver missa massa. Behöver inte kosta så mke heller, barn behöver inte mke. Undra vilka det är som är puckade egentligen

        Svara

         ’mke’

         Svara

    Fy vad hemskt av honom! Jag önskar att jag kunde hjälpa dig! Kunde man inte polisanmäla honom? Det är olagligt att ta lån i annans namn! Bedrägeri!

    Trösta dig med att barn som har det svårt men en närvarande förälder utvecklar tålamod och empati. Du och dina barn kommer att komma ur det här, och ni kommer att ha en fin relation och starka band till varandra!

    Svara

     Jag hoppas det. Jag har jättefina barn, stora pojken säger det är okej mamma att vara ledsen ibland. Jag saknar också pappa.
     Varför ska en 5årig pojke säga så.
     Alla pappor som hämtar på förskolan och min pojke säger varför kan pappa aldrig hämta mig.

     Mitt hjärta spricker för dem. 🙁

     Svara

    Hur kunde du inte vara medveten om att han tog lån i ditt namn och har du anmält honom för bedrägeri? Det borde ju gå. Och bevisa.

    Svara

   Nej, jag är 24 och känner helt tvärtemot. Typ ”hur kan folk slösa bort sitt eget liv de inte ens hunnit leva innan de ska börja leva för någon annan?” och med någon man träffat innan man fyllt 20, tycker att det är helt hjärndött.

   Svara

    fast man lever ju även fast man fått barn?

    Svara

     I don’t. Jag älskar mina barn över allt som existerar. Men det är svårt att leva mitt eget när deras pappa inte finns här för dem. Jag har fått bli deras både mamma och pappa.
     Der finns personer som inte förtjänar att bli föräldrar.

     Svara

     Ja men du kan ju fetglömma att sätta dina behov och intressen främst.

     Svara

      Det är glömt sen länge. Och jag har alltid satt mina barn framför allt som finns.

      Svara

       Svarade anonym

       Svara

       Tycker det är hemskt att du inte lever livet tillsammans med dina barn, Tea. Din sambo var och ör ett svin, inget man ska grunda hur andra män är på.

       Hade jag och min man kunnat hade vi haft barn trots att vi inte är jättegamla, ochndå levt vårt liv. Jag har haft en underbar uppväxt med mina föräldrar där vi gjorde allt som de och jag ville göra. Resor, upplevelser och allt där i mellan.

       Barngalen; om du vill ha barn, och din partner är redo, kör! Livet tar absolut inte slut och att skapa något så fint med den du älskar är en gåva. Den största önskan jag och min man har är att få uppleva livet med vårt barn. Vänta inte om ni vill 🥰

       Svara

       Kul mef en bitter mamma som inte fått leva ut en bråkdel av drömmar och mål?

       Svara

        Mamman lär inte vara bitter om hon har haft en barnlängtan.

        Svara

       Kul liv för alla inblandade låter det som

       Svara

        Nu vet jag inte om du menade mig med bitter? Men jag är inte bitter jag är glad och tackar gud för dessa två barn jag har.
        Det är den finaste gåvan jag fått.

        Jag blir 25 om en månad. Dom kommer bli äldre och jag kan göra mitt sen. Jag har inte bråttom. Det är inte så att jag gillar att resa. Jag önskar bara att ekonomin var betydligt bättre så att vi hade kunnat leva lite enklare istället för att ha det så ansträngt varje månad.

        Svara

    Fick barn vid 28, jäkla tur det för Herregud vilken nolla jag var när jag var 20 inser jag nu när jag är 38. Saker man trodde man ville, saker man var säker på att man skulle älska livet ut osv som man glatt bytte ut och aldrig förstod att man ens kunnat köpa två år senare 😆

    Svara

     Är man normal och får barn ungt så ändras ens syn på saker och ting. Det som var viktigt förr är inte viktigt nu. Man mognar precis som en äldre mognar in i rollen och ansvaret som det är att ha barn.

     Svara

      Just! Min erfarenhet är
      Dessutom att de är de lite äldre föräldrarna som har svårast att släppa ”det gamla” livet när de skaffst varn. Hur höga inkomster (pch därmed högte föräldrapenning) De än har är det så råttom så bråttom att slänga in ungen på förskola och tid MED de barn De fått klassas inte som kvalitetstid, nä så mycket ”egentid” som möjligt ska Det vara och tid med den egna avkomman klassas inte som egentid. Själv fick jag barn i 20-årsåldern och alla Mina vänner som fick barn i samma ålder visste att uppskatta sina barn på ett vis som jag sällan ser hos de bekväma 40-åringar som skaffar barn… det är som att de (torts att de troligen inte kommer få uppleva sina barnbarn i samma utsträckning som vi som valde att bli föräldrar unga) vill att småbarnsåren ska passera utan minsta anpassning. De är livrädda att göra avkall på något…istället för att se att barn är en gåva och att ändringar/anpassningar som kan vara nödvändiga att göra som föräldrar (exempelvis hur tid/pengar disponeras) inte är av ondo…

      Svara

      Definiera normal. Finns så sjukt många konstiga personer där ute som ser sig själva som normala som skaffar barn lättvindigt och sen går allt åt helvete. Kul

      Svara

     Inga barn, men alltså jag var också en nolla vid 21. Har utvecklats så mycket under de senaste 9 åren. Så förstår definitivt din poäng.

     Svara

    Fast uppenbarligen så tycker ju inte dom som skaffar barn tidigt att de slösar bort sina liv? Vadå hjärndött? Man får leva och designa sitt liv precis hur man vill om man känner att det ger en lycka och utan att skada andra människor. Är väl fint att vissa finner mening i att få vara förälder och att det räcker för dom? Och vet du bara för man är 30 plus och skaffar barn med sin partner sen 10 år så betyder det inte att allt kommer gå bra för det.

    Svara

     Haha självklart får folk göra hur de vill. Jag får tycka att det är hjärndött!

     Svara

      Du verkar vara en mysig människa ❤

      Svara

   Kan vi inte försöka se till att det finns någon framtid att hoppas på innan vi sätter barn till världen?

   Svara

    Ja okej, hur länge ska vi vänta på det då?

    Svara

    Ja då kan vi nog hinna dö ut. Men det kanske är det som är poängen?

    Svara

    Hade man haft det tänket så hade människan varit utdöd. Men det hade ju kanske varit bra iofs 😏

    Svara

   Jag har varit precis likadan under hela 20-åldern (20-28 nu) haha. Var nog barnsugen innan 20 med om jag inte minns fel! Känner inte att jag hade förlorat något på att skaffa barn om jag ska vara ärlig. Mina intressen/hobbies har alltid varit kompatibla med barn så hade inte ”missat” möjligheter till resor och leva med mig själv i första rummet osv som folk är så rädda för. Enda jag kan tipsa om är att ta ett seriöst snack med din kille, särskilt om ni har varit ihop länge. Min sa ”om några år” när jag frågade när vi träffats ett tag efter att det blivit uppenbart att jag längtade efter barn haha, men sedan fortsatte ”om några år” för evigt tills det kom fram att han nog ville vänta tills vi var 35 eller något, vilket jag inte var okej med pga rädslan att det inte skulle gå 😛 Men annars så är enda jag kan säga att ja, finns fler som längtar haha

   Svara

    Ja det är ju något som oroar mig ibland, att han aldrig ska vilja utan bara skjuter upp det. Men visade din kille intresse av andras barn? För min kille är ändå väldigt fin med barn och bebisar när vi träffar dom och ser ändå på honom eller vad man ska säga att han har ”pappalängtan” djupt inbäddat där inne. Vågar man lita på den känslan liksom? Vill inte hålla på och prata så mycket med honom och pressa honom redan, vi har ju egentligen fortfarande tid.

    Svara

     Ni har massa tid! Men absolut, ni behöver ju prata om att när det skulle kännas rimligt att skaffa barn eftersom du längtar och åtminstone vill veta om han kommer vilja ha barn. Sen om ni väljer att vänta typ 5 år kan ju massa hända på den tiden, det vet ni ju Inte nu! Och då skulle ni fortfarande bli unga föräldrar (i mitt huvud) Min upplevelse är att män inte riktigt har samma barnlängtan som kvinnor, de har liksom inte den där driften som många kvinnor har. Obs obs innan nån hoppar på mig vill jag bara säga att detta kan självklart variera både för män o kvinnor!

     Svara

     Nej nej nej. Jag är också jätte trevlig med barn och min man typ lever för den dagen jag säger att jag vill ha barn då det är hans största önskan att få barn med mig, men jag kräks av tanken, trots att det finns något långt där inne är jag osäker på om det någonsin verkligen kommer någon lust. Så försök inte analysera om någon nånsin blir redo. Han han liksom sagt att han inte är det. Ni är unga, det mest sannolika är att din pojkvän vill ”leva ut” lite, vilket de flesta gör i den åldern, speciellt om han säger att han inte är redo för barn. 21 år är väldigt ungt, speciellt i dagens värld då valmöjligheterna är oändliga. Jag hade absolut inte skaffat barn eller pressat eller något utan helt enkelt ignorera tankarna och fokuserat på mig själv tills det blir tid. Barn kan du få i många år till, blir det med din sambo får du se.

     Svara

     Alltså jag tycker ditt sätt att resonera är väldigt i linje med din ålder. Du är ung, och rätt omogen i dina tankegångar, du kommer att ändras under de kommande åren, väldigt mycket också. Ett barn är något väldigt stort och ändrar hela livet. Det kräver att du har något att ge barnet och även kan ge det bra förutsättningar. Det bästa är att plugga, skaffa bra jobb, samtidigt hinner du mogna lite och sen blir det dags för barn, fast då har du en annan grund att stå på.

     Svara

      Vad intressant! Hur menar du när du säger att jag är omogen i mina tankegångar, alltså vad syftar du på i mina resonemang? Jag blir inte sur eller ledsen utan bara nyfiken. 🙂

      Svara

       Suck på alla. Känner du (och din partner) er redo för barn och allt vad det innebär – go for it.
       Önskar du bara att få bort din längtan för stunden tänker jag att ett bra tips är att skaffa dig en hobby. Gärna en hobby som tar mycket tid så du inte hinner med att tänka så mycket på ”problemet”.

       Jag och min man fick första barnet när jag var 22. Ångrar inte en sekund. Vi har aldrig bott nära familj och det har alltid varit vi och barnen. Jag har aldrig känt att jag måste förverkliga mig själv och göra en massa saker (ensam), utöver det jag redan gjort.

       Men alla människor fungerar ju olika, du känner dig själv bäst och vet nog innerst inne vad som är rätt.

       Svara

      Jag tycker att hon verkar mogen för sin ålder. Du verkar vara en fin människa ”Barngalen”🌸 Jag delar din barnlängtan, men min sambo är inte heller redo än! Vi är dock några år äldre än vad du är. Jag har alltid varit barngalen. Älskade bebisar redan när jag var ett småbarn själv 🙂

      Svara

   Jobba mycket eller plugga. Och passa på att göra roliga saker. Olika projekt.
   Eller skaffa ett djur. Men inte ett djur som lever länge och som ni gör er av med när ni skaffar barn sen(som hund eller katt)! Kanske en kanin eller chinchilla?

   Svara

    En chinchillas medellivslängd ligger på 15 år. Och min ena kanin som jag har nu är 8 år. Så man ska verkligen överväga länge innan man skaffar dessa typer av djur också.

    Svara

     Oj, visste jag inte. Ta hamster då. 😉

     Svara

   Jag fick mitt första barn när jag var 21,5 (hade redan köpt lite saker, så exakt som du). Jag älskar mina barn och ångrar ingenting, men om man är i din sits och kan välja så råder jag dig att jobba och tjäna ihop pengar, få upp föräldrapenningen, kanske hinna börja studera.

   Svara

   Är 27,5 o har aldrig haft barnlängtan, så himla skönt!😃

   Svara

    Jag är 101,5 och aldrig haft barnlängtan, jag vinner ✌️🥇🏆

    Svara

    Är 35, samma här.

    Svara

   Är 21 och bebis 7 månader. Bästa jag gjort. Har dock hus, fast jobb och ordnad ekonomi också.

   Svara

   Jag har längtat efter ett eget barn sedan jaf var fem år och fick ett syskon. Nu är jag 26 och min sambo 20 och vi är halvvägs genom vår första graviditet. Han längtar lika mycket som jag. Man blir aldrig helt redo heller så vi körde på och här är vi nu och ser så otroligt mycket fram emot sommaren. ❤️

   Svara

   Jag hade exakt samma längtan när jag var 21! I år blir jag 27, men har inga barn och kommer nog inte skaffa på ett väldigt bra tag. Även om jag har stabil partner, lägenhet och enligt mig stabil inkomst. Jag påstår inte att livet, eller dina tankar kommer hamna i samma riktning som mitt liv och tankar – men, såhär i efterhand är jag så otroligt tacksam att jag inte gav in för min längtan, för det som väntade mig, och det liv jag lever nu hade jag aldrig kunnat förvänta mig. Idag har jag min drömkarriär!! Alltså något jag drömt om sen barnsben och det är något jag aldrig hade kunnat satsa på med barn i bilden. Jag försöker tänka, att valet att vänta några år kan också berika ens framtida barns liv! Att ha några år på nacken, med roliga historier om hur en såg nya platser eller tog galna risker, upplevde saker som en kan bära med sig av och ge sina barn. Det är också fint, och något att längta efter. Jag förstår att du upplever något väldigt starkt just nu, men det finns ingen anledning i världen att ha bråttom. Du är bara 21! Vet att det kanske inte känns ungt för dig och att vänta några år känns som en plåga!! Men tro mig, tiden går SÅ.FORT mellan 21-25! Njut! Man kan fortfarande skaffa barn vid 25 och anses vara en ung mamma, och ha massa Young energy. ❤️

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Trevlig helg till alla. Mår ni bra. Jag mår ganska ok. 😊

  Svara

   Mådde bra, sen blev jag arg. Killar…😠

   Svara

    Ja killar kan ta mycket energi. Men bara en bra kille är för mej värd den energin.

    Svara

     Börjar änna tappa hoppet, finns det nån bra nu för tiden😭

     Svara

      Jag känner en kille som är svinbra! Han är iofs gift…

      Svara

       Haha trodde du skulle tipsa om dig själv, såvida du inte gått och gift dig😉

       Svara

        Skulle aldrig falla mig in att tipsa om mig själv. Det känns orent.

        Svara

         Du är ju dock en rätt vettig snubbe så du skulle väl allt kunna tipsa om dig själv utan att det skulle vara ”orent”.

         Svara

          Blir alltid så glad när jag läser era svar till varann av oklar anledning hehe

          Svara

       Säkert min man du syftar på 😉

       Svara

      Giiiiirl, det finns hopp än! Sambo med världens finaste. Jobbar hela helgen, idag gjorde han mat medan jag sov. Igår var jag ledsen för jag var så jävla trött, så han tröstade mig. Finns där i alla lägen. Skickar sms att jag är finast, att han saknar mej å massa fina saker. Tappa inte hoppet, man måste kyssa många grodor innan man hittar rätt 😉 jag letade i 10 år efter den rätta 😂🤷‍♀️

      Svara

       Mys!😍

       Svara

      I feel ya 💕

      Svara

   Lite ambivalent. Har äntligen trappat ner min sjukskrivning jag varit fast i på grund av psyket, så blir jag sjuk i influensan istället.

   Svara

   Nääää..lite less på min sambo. Sett fram emot kvällen heela dagen, när barnen lagt sig och jag kan chilla i soffan med ostbågar!! Vad tror ni han glömde köpa på affären….. så besviken

   Svara

    Dumpa! Skoja… 😄

    Svara

    En soffa?

    Svara

     Ha ha ha!

     Svara

     Ja, antingen det eller chilla!

     Svara

     😂

     Svara

   Jag var, fram till att barnens pappa dök upp och skulle hälsa på barnen. Slutade med en blåtira för min del… Alltid trevligt när han hälsar på!

   Svara

    Har du anmält? Fyfan.. All styrka till dig!!! ❤️

    Svara

     Tack fina! Jorå ligger en drös anmälningar som läggs ner, den ena efter den andra. Att tillkalla polisen är min vardag och inget som tar på monstret. Bara barnen som blir stressade av det och skriker efter pappa när polisen tar honom härifrån.

     Svara

      ❤️

      Svara

      ❤️❤️❤️

      Svara

      Fy fan. Dokumentera alla skador och berätta för vänner och familj så snart det hänt något så de kan backa upp din berättelse. Tyvärr den typen av bevisning som krävs. Säger du att du har sådan till polis också är det mer troligt att de kan gå vidare med en förundersökning som senare kan leda till åtal.

      Svara

  Har ni märkt hur smal Margaux Dietz mamma blivit? När gamla pensionär tanter vill se ut som 20 nä palla🤢

  Svara

   Hur vet du hur hon ’vill’ se ut?
   När folk ska diskutera andras utseende, speciellt vikt, nä palla 🤢

   Svara

    Lol en kvinna som är 60+ ska klä sig efter sin ålder

    Svara

     Vad menar du med det?

     Svara

      En blommig löst sittande gardin?

      Svara

       Ja jag vet ärligt talat inte. Har funderat på detta.
       Är det kappa, hatt och hård lite väska över armen?
       Från vilken ålder?
       Klänning och huckle som min lilla farmor hade? Eller hennarött hår och ärtgrön jacka som lilla mormor?

       Svara

      Åh jag drömmer om en sån svärmor, som jag kan ha mina urringade och tighta kläder med och typ skratta med. Nä men seriöst, vem bryr sig om vad du vill ha för svärmor? Du låter som någon som kommer bli en hemsk svärmor någon dag.

      Svara

    För jag är trött på gamla kvinnor som går runt i korta kläder och söker uppmärksamhet😵 ingen som vill ha en sån svärmor inte jag iaf

    Svara

     Varför skulle man inte vilja ha uppmärksamhet eller känna sig snygg bara för att man är ”gammal”?

     Svara

     Jag ÄLSKAR kvinnor, speciellt lite äldre, som skiter fullständigt i vad andra tycker ’passar sig’!

     Svara

     De vill nog inte ha dig heller.

     Svara

   Men va? Tror inte alls att det är det som hon eftersträvar. Vad är det som är fel med att hon vill känna sig fräsch och vältränad? Tycker att hon är snygg.
   Enough med åldersdiskriminering.

   Svara

   Om du tror att margaux är en pensionärstant så misstänker jag att du själv är väldigt ung.

   Svara

    Sorry. Läste fel. Strunt i mig.

    Svara

    Menar Margaux mamma som varit mullig och fin innan är pinnsmal nu hon är tant! Margaux är ung och får klä sig som hon vill

    Svara

     Vid vilken ålder måste man börja fråga dig hur man kan vara klädd? Bra att veta. Vill du lämna din mail så kan alla över den åldern få ett okej av dig innan de går ut?

     Svara

     Mullig och fin, ja.
     Smal och fin, ja.

     Gud orka dra paralleler!

     Svara

   Är hon en influencer eller offentlig person? Om inte, tycker jag att vi låter bli att diskutera henne.

   Svara

    Hon har en blogg. Och Instagram. Men jag tycker inte vi behöver diskutera hennes kropp ändå.

    Svara

     Kollade hennes IG nu och såg verkligen inget som tydde på att hon försöker se ut som 20!

     Svara

   Sen när måste man ha en viss typ av kropp pga sin ålder?

   Svara

  visste ni att räkor innehåller jättemycket b 12?

  Svara

   Nä, kul att veta 🙂

   Visste ni att B12 finns i jorden och att vi inte får i oss B12 då vi rengör grödorna för mycket?
   Dessutom injiceras boskap med B12, de får inte heller i sig vitaminen naturligt längre. Många köttätare lider av brist så kolla upp detta asap!

   Svara

    Ja, det är mitt standardsvar när köttätare ifrågasätter min veganska diet. ”Men B12 då?!?!?!?”

    Svara

     Jag säger ingenting alls. Tycker bara det är komiskt att alla som kommenterar om mitt b12-intag själv alltid har korv och makaroner och mamma scan-köttbullar i matlådan. Har aldrig varit med om att en köttätare som äter vettigt kommentarer vikten av att jag får i mig alla vitaminer.

     Svara

      Räcker ju att äta ägg för b12…

      Svara

     Också vegan, har faktiskt problem att få balans på b12. Jag ligger ALLTID för högt när jag testat mig. Ändå äter jag tillskott efter anvisningar och inte för mycket. Vet inte om det gör något att ligga för högt?

     Svara

      Nä. Det lagras i levern bara. Det är därför det tar så lång tid innan man får brist på B12.

      Svara

       Och jättemycket kolesterol

       Svara

        Brist på kolesterol har visat sig vanligare hos folk med suicida tendenser.

        Svara

      Följ inte rekommendationen på burken. Du behöver mycket mindre. Googla. Äter mitt veg tillskott piller var tredje dag.

      Svara

      Hur ser dina b6 nivåer ut då om du alltid ligger högt på b12?

      Svara

      21.06: Du ligger förmodligen bara högt i blodtester. Kolla hur det ligger till inne i dina celler istället.

      Svara

     Fast.. det är ju fel. Så du ger bara veganismen ett riktigt dåligt rykte. Så tråkigt med er små aktivister som sprider missinformation för att rättfärdiga era val. Inte undra på att vi aldrig kan övertyga folk att hoppa på vegantåget.
     Bara lägg ner.

     Svara

      Jag? Vad skrev jag för fel?

      Svara

       Att djur får b12 injicerat och att det är så köttätare får i sig det. Det är inte sant. Var har du fått den infon ifrån? Källa?

       Svara

        Fodret berikas med B12 jo. Kanske inte just injektioner som är standrad i Sverige men i USA så kör de intravenöst.

        Kor behöver inte alltid B12 men resten av djuren får det genom fodret bla.

        Finns ju gott om statistik som visar på att köttätare också lider av B12 brist. Googla kan du göra själv. Tips sök på ”b12+brist+köttätare”. För bättre resultat, sök på engelska. ”B12+deficiency+meat eaters”.

        Svara

         Hahahaha intravenöst? Du menar kanske intramuskelärt om något? Och vad har amerikansk djurhållning med köttätare att göra här i sverige?

         Svara

        Lyssna på detta. James Wilks förklarar det bra. https://youtu.be/pbUXfdUUEqM

        Svara

        Sök ”Chris Kresser & James Wilks clash on B12” på youtube.

        Svara

         Håller mig till källor som rör svensk djurhållning tack ska du ha

         Svara

      Tack!

      /Inte vegan men äter veganskt.

      Svara

    Det är dock en dålig idé att inte skölja grödor ordentligt innan man äter dem eftersom man kan bli magsjuk av jordbakterier 🙂

    Svara

     Jag läste skölja grodor 😂

     Svara

      Men om du skulle äta en groda, visst hade du sköljt den då? Förmodligen. Så du är inte helt fel ute

      Svara

    Haha nä.de injiceras inte alls med b12 sluta sprid din vidriga propaganda. Låt mig gissa, du är SD:are med?

    Svara

     Enda tillskott vi injicerar är selen och det är enbart on de visar tecken på att inte ha optimalt upptag genom fodergivan, då visar de tecken på muskelstelhet och ibland att de har svårt att länga stora böjsenan i frambenet.
     B-12 fåe de automatiskt via fodret som innehåller jäst. Men nice try där din lilla lögnspridare. Lycka till att omvända folk! 😘

     Svara

      Ignorant bonde. Köttätare här som VET att djur får tillskott. Kanske inte intravenöst men fodret berikas med bla B12. Ska vi stadsbor behöva lära er bönder allt eller?
      Läs innehållsförteckningen, eller kan du inte läsa de konstiga krumelurerna på förpackningen heller?

      Svara

       😂😅
       Ja du har rätt jag får bege mig till ica och läsa innehållsförteckningen omedelbums så jag vet vad mina köttdjur innehåller för tillsatser!

       Svara

     Jo, boskap får tillskott. Ingen hemlighet och är ingen propaganda

     Svara

      Haha eh.. nä. Du menar alltså att vi skulle gå och injicera en hel besättning, individ efter individ med b12 😅 alltså jag tror du förväxlar jordbruk med ett yrke där man har tid att utföra onödiga sysslor.
      Vi injicerar bara sjuka djur och väldigt sällan med tillskott.
      Bara sluta nu. Du har ingen sanning i ryggsäcken. Jag trodde veganer var mer insatta..tydligen bara hjärntvättade. Eller så är det bristen på järn+d-vitamin+b12 som gör det svårt att tänka klart?
      Be att gå besöka olika gårdar istället.
      Eller besök djur och gårdshälsans webbsida

      Svara

       Kolla fodret, det är berikat. Är det själva injeceringen du avfärdar?

       Hade förväntat mig bättre koll av en ’expert’ som umgås och göder djur dagligen.

       Svara

       Svara

       Erkanner jag skrev snabbt med injucera, men far tillskott I foder oavsett. Det ar inget som bara finns I djur. De far det I sig fran Jorden, men den ar depleted. Nar det kommer till att besoka bondgardar har jag vuxit upp bredvid en don’t worry. Och oroa dig inte, har kollat mina varden och de ar helt perfekta :*

       Svara

       De(veganerna) har brist på DHA, vilket deras hjärnor verkligen skulle behöva.

       Svara

      Pinsamt att se en vegan tala om för en bonde hur han sköter sina djur och så är hen helt ute och cyklar på djupt vatten med tunn is 😂

      Svara

    Idisslare behöver sällan tillföras extra vitaminer eftersom grovfodret under normala förhållanden innehåller tillräckliga mängder av vitamin A, D och E. Vitamin C kan djuren själva producera och vitamin B tillverkas av mikroberna i vommen. Kalvar i områden med låga selenhalter i jorden som utfodras med egenproducerat foder kan däremot behöva extra tillskott av vitamin E för att förebygga muskeldegeneration. Vitamin E och selen ges då oftast tillsammans till korna innan kalvning eller till kalvarna direkt efter födseln.

    Saxat från gård&djurhälsan.
    Allt väldigt lättillgänglig information för den som är läskunnig

    Svara

     Det går att vara vegan utan att baktala och rent lögnaktigt sprida fel information eller förtala svensk djurhållning som är riktigt bra (metoder som används utanför skandinavien eller europa i stort.) Det räcker ex att åka till danmark för att se en stor stor skillnad på ex djurhållningen för gris.
     Det går tillochmed bra att säga att man är vegan trots den goda djurhållning vi har i sverige. Det går att ha den moralen även fast det inte går till som det gör i alla avskräckande filmer, även på svenska gårdar. Du gör fortfarande en bra skillnad som utesluter kött även om alla djur som ska till slakt inte missköts. Det verkar vara en sån konstig besatthet vissa veganer har. Är det för att övertyga/tvinga sig själva att avstå kött?
     Alltså om dy nu älskar smaken av kött och inte kan avstå om du inte sett skräckfilm om hur kött produceras så kanske du bara ska nöja dig med att reducera ditt intag och inte utesluta det helt. Verkar inte vara helt sunt för alla

     Svara

      Nej vi har inte bra djurhallning I Sverige oavsett om den ar samre pa andra stallen

      Svara

       Klart en vegan känner så, de vill ju inte att vi ska hålla djur alls.
       Svenska jordbruksregler är grundade på djurhälsa i första rummet och vi har en av de bästa djurhållningarna i hela världen synd att du är så bevisat puckad annars hade vi kanske kunnat ha en diskussion om ämnet. Men eftersom du verkar vara så fullmatad med lögner och felaktig information så känns det som att det kommer bli för mycket att behöva rätta dig om innan vi ens kan komma fram till diskussionens kärna och det är det lixom inte värt för mig. Orkar inte försöka utbilda och upplysa yxskaft en söndagmorgon

       Svara

    Sluta snacka skit och sprida myter! Jävla veganpropaganda!

    Inga boskap i Sverige injiceras med B-12.

    Det enda sättet att få i sig B-12 naturligt är via animalier.
    De ”köttätare” som har brister äter inte enbart kött, utan en hel del hel-och halvfabrikat, godis, chips och annat onyttigt.

    Carnivorer får inga bristsjukdomar p.g.a. sin kost.

    Svara

   gryningen.eu har B-12 för veganer. Butik på Söder i Stockholm.

   Svara

   Räkor med eller utan ansikte?

   Svara

    Älskar den tråden på familjeliv! Hysteriskt hjärndött!

    Svara

  Era erfarenheter av narcissism eller borderline i förhållanden? Både de som själva har diagnoserna eller om er partner har/hade/har haft det.

  Svara

   Hade en nära vän som var tillsammans med en kvinna med borderline. Han blev totalt nedbruten, vi tappade kontakten i flera år för att hon var så kontrollerande, hon var ständigt otrogen och typ förstörde hans själ. Hon hade noll intresse att försöka vara en helt okej person trots diagnos. Spring.

   Svara

   Misstänker att min partner har bordeline och det tror han själv också. Har din partner det? Kan du inte berätta lite om hur det yttrar sig?

   Svara

    Nej, men känns rent spontant som att jag typ har borderline och han är någon lättare grad av narcissist. Det är inget kul förhållande, speciellt på distans, men ibland connectar vi så bra att jag håller modet uppe.

    Svara

     En person med bordet line behöver utredning och hjälp inom psykiatrin

     Svara

   Min tjej har nog en släng av borderline eller något annat. Försöker göra slut men varje gång blir hon helt galen och skadar sig själv och hotar med att skylla det på mig. Varje gång tar jag tillbaka henne då jag blir rädd att hon ska skada sig själv, mig eller någon i min familj. Jag vet att det är fel men jag vet inte hur jag ska lösa den här situationen. Har levt så här nu i två år. Det tär fruktansvärt på alla relationer och jag sitter mest hemma för att vara henne till lags. Vet att jag låter som världens mes men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hon behöver vård men hur gör jag när hon inte förstår det själv?

   Svara

    Kan man inte anmäla det nånstans? Man kan ju bli vårdad fast man inte vill för sitt eget bästa. Googla det (ej drygt menat, vet bara inte exakt hur man går tillvägak).
    Eller gör slut ändå och håll fast vid det. Förbered dig (packa saker om du har hos henne och så) och gör det. Om hon skadar sig eller blir helt ”galen” kan du ju ringa polis på väg därifrån så får de hindra henne från att skada sig själv/ta hand om henne. Hon är inte ditt ansvar, låter hårt men så är det.

    Svara

    Spela in hennes hot, spara sms, berätta för din familj och någon nära vän om din situation. Se till att diskret plocka med dig personliga saker (typ fotoalbum och annat av affektionsvärde) innan du gör slut. Hotar hon att skada sig när du gör slut så ringer du 112 och berättar att du är orolig att hon ska försöka skada sig allvarligt.

    Du kan inte ta ansvar för hennes mående! Du behöver rädda dig själv! Ring kvinnofridslinjen (jo, de kan guida dig vidare till rätt ställe för stöd, du är utsatt för våld i nära relation). För att bryta sig loss måste du våga ta stöd!

    Svara

    Du kan kontakt med socialen i din kommun, googla på din kommun och det kommer fram info.
    Sedan finns det mansjourer i vissa kommuner också.

    https://www.1177.se/liv–halsa/overgrepp-och-sexuella-trakasserier/att-bli-utsatt-for-vald-i-en-parrelation/

    Svara

    Helt ärligt, dumpa henne om det är det du vill, hade hon tänkt skada sig själv så hade hon redan gjort det, det är bara ett sätt för psykot att hålla dig kvar. Och om hon nu skulle skada sig endå så är det verkligen inte ditt fel eller något du ska behöva bekymra dig över, det är hennes eget val. Usch för såna som henne. Lev ditt liv så som du vill. Släpp henne och gå vidare. Lycka till!

    Svara

   Har haft en person med borderline i familjen. Katastrof för alla inblandade

   Svara

  Läste igenom tidigare inlägg där skilsmässa diskuterades. Ett fenomen som verkar återupprepas är ”barnet blir lyckligt om mamman är lycklig”.
  Jag har inga egna barn men borde det inte vara tvärtom, att mamman ska bli lycklig för att barnet mår bra och känner sig tryggt bland båda föräldrarna?

  Varför ska barnets känslor anpassas efter mamman/pappan och inte tvärtom?

  Obs! Det gäller bara i relationer där föräldrarna gör slut pga ”vi är inte kära” och liknande scenarion, inte misshandel/missbruk/våld osv.

  Svara

   Barn blir inte lyckliga av att mamman är lycklig. Mina barn har flera vänner med lyckliga mammor i nya förhållanden, och gemensamt för barnen är att decHATAR den nya mannen och att bo med en främmande man, men de säger inte det till mamman pga att de älskar mamman och vill inte göra henne ledsen.

   Svara

    jag tror många som slutar älska varandra har gått igenom väldigt mycket bråk och tråkigheter tillsammans. Jag kan ju bara prata av egen erfarenhet och jag önskade väldigt länge att mina föräldrar kunde Separera så jag kunde få lite lugn och ro.
    Jag tror det är många fler som stannar ihop för barnens skull än som skiljs för att man inte är så värst kär längre.

    Svara

     Förr höll man definitivt ihop trots en hemsk vardag. Kvinnor som misshabdlades valde ju ändå att stanna för familjens skull.

     Skilsmässor hade ju inte ökat till ca. 50% av förhållandena om folk höll ihop mer idag.

     Förr höll man ut även när separation vore det enda rätta för alla inblandade. Idag lämnar man trots att separation inte ens bör vara ens ett alternativ.

     Svara

     Samma här. Det var min största önskan redan som väldigt väldigt liten. Så många här inne som inte sitter på kunskap hur familjerelationer kan vara.

     Svara

     ”En mor kan inte vara gladare än det barn som är minst glad i familjen”

     Svara

    Min styvpappa är världens bästa! Alla inblandade behöber sköta saker snyggt och inte prata goja om varandra. Om barn hatar den nya beror det ju på att de vuxna inte har skött saker snyggt. Man behöver inte tycka att den nya är världens bästa men snälla, vad föder egentligen hat hos ett BARN? fundera på det…

    Svara

   Är man inte kär längre, och har försökt fixa det med alla medel, då ska man inte behöva tvinga sig leva i det!

   Svara

    Vad är kärlek för dig då? Man är inte nykär hela livet.

    Svara

     Om man inte älskar personen längre då? Måste man leva med denne även då, tycker du?

     Svara

      Kärlek kommer och går. Jag har varit ihop med mina barns pappa i 24 år. Just nu är vi typ nykära och har mycket sex. Såna perioder har vi haft ungefär vartannat-vart tredje år. Däremellan finns neutrala perioder när vi går på rutin och har rutin-sex en gång i månaden. Ibland tråk-perioder när vi är trötta på varandra, inte älskar varandra ett dugg och inte har sex på flera månader! Om vi hade skilt oss efter första tråkperioden för ungefär 18 år sedan hade vi missat att vara ihop under barnens uppväxt, vi hade missat de nykära perioderna osv.
      Jag tror många missar att vänta och återupptäcka varandra.

      Svara

       det han gör under tiden ni inte har sex borde räcka för att inte vilja uppleva flera år med honom

       Svara

      Kan man inte hålla ut för barnens skull? De begär liksom inte mycket, de vill ha båda sina föräldrar vilket borde ses som en rättighet och inget val.
      När barnen är tillräckligt stora för att förstå så är det fritt fram att separera.

      Hela idén med att göra slut för att man inte är kär är bara så egoistisk. Det finns en miljon anledningar att separera men just småsaker som ”jag känner att xx, så jag tänker lämna min partner” är så elak mot barnen.

      Eftersom separationer är så förbannat vanliga så kan jag, utan att behöva presentera statistik, dra slutsatsen att få blir lyckligare efter separationen. Varken den som lämnar, den som blir lämnad eller barnen mår bättre. Då kan man lika gärna hålla ihop som en familj i några år iaf.

      Svara

       Det är inte bra att hålla ut för barnens skull om relationen är bråkig och destruktiv. Jag önskade ofta som barn att mina föräldrar skulle skilja sig eftersom de uppenbart inte tyckte om varandra.

       Svara

        Men då var du tillräckligt gammal för att förstå. Jag menar mer småbarn. Skrev t.o.m. att man kan vänta tills barnen är äldre och kan ta till sig förklaringen om varför föräldrarna väljer att gå skilda vägar.

        Ta gabjos som exempel, hur hemsk kan äktenskapet ha varit om de idag kan umgås dagligen och även umgås intimt? Kunde de inte hålla ut några år till, de kommer ju uppenbarligen överens och kan befinna sig i samma rum utan att en knivfight uppstår.

        Samma med Margaux och Bella. De var bara egoistiska som valde sig själva och sin egen ro över barnens rätt till tryggjet de första levnadsåren. De verkar ju inte ens må bra. Nu har barnen varken en fungerande familj eller en lycklig mamma. Då kan ju föräldrarna lika väl vara olyckliga tillsammans. Denfår bete sig som vuxna och hålla gräl och negativiteten insovrummet där barnen inte hör. Det är det enda rätta.

        Svara

         Vad fan vet du om hur dom hade det? Ursäkta men det är just sånahär mammor som gör att folk inte vågar berätta hur dom mår längre. För dom blir dömda av er direkt!

         Svara

          Men igen, hur illa kan det ha varit om de idag umgås dagligen, skrattar ihop och påstår att de är bästa vänner? Tror du att Gabbi hade ens velat träffa honom om han vore så jäkla hemsk att separation var den enda utvägen????

          Tror du att Margaux skulle ta med sitt ex till galan igår om han hade misshandlat henne? Tror du att de hade ”gift” sig för bara några månader seden om killen vore så fruktansvärd hemsk att leva med?

          Hade Bella en så dålig relation med Odd att skilsmässa var den enda utvägen för att barnen inte skulle fara illa?

          Det är just sådana relationer jag talar om. Föräldrarna kommer överens men väljer att separera för att de vill olika just i det stadiet där barnen behöver dem som mest. De sätter sin utveckling, karriär, mående, frihet och känslor först.

          Har upprepat typ tusen gånger att det inte vore mer än rätt att separera om det skulle finnas inslag av mental/fysisk våld i relationen. Läs om och svara på det som diskuteras istället för att ivrigt komma med anekdoter och argument tagna ur luften. Andas, kvinna.

          Svara

           Nu låter det på dig som att det är gabjos, margaux och Bella som är hemska mammor som lämnar sina män istället för att kämpa för barnens skull, men vi vet ju inte vem i förhållandet som tog initiativet och på vilka grunder

           Du vet ju inte hur deras förhållande varit bara för att de skrivit att de varit bästa vänner några månader tidigare 😂, de har visat en bild de själva valt och den behöver inte ha så mycket verklighetsförankring. Få är väl så duktiga på att framställa bra förhållanden utåt sett/via sociala medier, som de som har det dåligt. Trodde det var vedertagen info theese days.

        Samma för mig och min syster! Vi önskade inget annat. Och jag var väldigt väldigt liten när jag redan önskade det! Så mycket okunskap här inne så det blir pinsamt.

        Svara

         Dina föräldrat kom överens men valde att separera för att de låg för lite, hade tappat gnistan under småbarnsåren eller för att din mamma ville ha k-k från en annan man?

         Då har ni satt ribban lågt för hur mycket man bör offra för sin familj. Om du som barn led av att dina föräldrar inte ”mådde bra” för att de gick igenom en tuff period så ber jag om ursäjt å deras vägnar. De borde ha hållt sina problem inne i sovrummet.

         Om du däremot önskade att de skulle separera pga andra, större anledningar, då kan du diskutera detta någon annanstans då du inte svarar på frågeställningen utan kommer med personliga erfarenheter som ingen ens frågat om.

         Svara på den hypotetiska frågan som ställs och inte de känslor som väcks när du minns din barndom. Vi har alla olika barndomar och olika åsikter så vi håller oss från att diskutera dessa.

         Svara

          Men vem är du?! Helt otroligt hur du raljerar över hur andra människor ska leva (enligt dig). Din sanning är inte den allmänna sanningen. Jag önskade också att mina föräldrar skulle ha skilt sig då dom alltid har haft en väldigt destruktiv relation som naturligtvis går ut över barnen. Riktigt skitsnack att man ska hålla bråken i ”sovrummet”. Man ska inte behöva ha en massa bråk i en bra relation. Sen om folk har det någon gång per år är det väl en sak men inte för jämnan.

          Svara

           Alltså rent ut obehaglig är hon. Det finns bara en sanning i hennes liv och det är tragiskt! Går inte att bestämma och döma nån annans relationer utan att veta ett skit. Och du ovanför, du har ingen aning om vad och varför mina föräldrar gjorde som dom gjorde alls! Du ser bara saker från en sida, men det finns så mycket olika nyanser av problem och förhållanden.

           Helt jävla otroligt.

        Men vadå gammal? Jag var 6 och förstod och önskade de skilde sig, trots att det inte var bråkigt varje dag. Vem är du att bestämma när ett barn egentligen är gladast? Barn kan inte vara glada med föräldrar som bråkar, det finns inte på kartan, så varför inbilla sig om att man ska hålla ihop och förpesta barnets tillvaro?

        Svara

       Åh gud att ni ser det så svart vitt. Helt otroligt! Man ger inte upp direkt om man vill få det att funka, men har man i år försökt och man inte är lycklig. Då tycker jag man med all rätt ska få gå skilda vägar!

       Svara

        Om barnen är under 3 år, hur länge kan man ha kämpat?

        Det är just detta som är problemet idah, folk ger upp så jäkla lätt. Sen ger de sig själva en klapp på axeln och intalar sig själva att beslutet de fattat var det enda rätta.

        Har man problem kanske man inte ska skaffa barn. Har man barn kanske man ska kämpa mer än några månader speciellt när det är allmänt känt att småbarnsåren är krävande.

        Ser man ingen annan utväg än att bara träffa sitt barn varannan vecka då är man, förlåt för min övertydlighet, en egoistisk förälder. Alla som sätter sina behov före sitt barns är en sämre version av vad de har potential att vara.

        Tåls att upprepa att jag talar om småbråk över disk, mat, romantik osv och inte våld/missbruk. I en relation där förälderna misshandlas psykiskt eller mentalt då är separation det enda vettiga.

        Svara

       Alltså såhär: man gör det som är bäst för barnen. Punkt.

       Men, jag tror folk är lite för snabba ibland med att kasta in handduken i ett förhållande.

       Svara

       Ang. ”få blir lyckliga efter separation” så finns det faktiskt studier och statistik att många kvinnor som lämnar hetero-förhållanden ofta mår bättre, får bättre relationer och ökad självkänsla, efter att den första sorgen lagt sig offcurse. Medan det för männen oftare är tvärtom (ingen kvinna som tar hand om det åt dem?), de har färre relationer och mår oftare sämre av separation.

       Svara

     Och du igen.. Vem har påstått att man är nykär hela livet? Kriser sker, partners beter sig dåligt mot varann både med fysisk eller psykisk våld, oavsett par terapi eller bita sig i läppen metoden.

     Svara

      Dessa människor är från medeltiden. Ska man stå ut med nån otrogen elak jävel bara för att? Nej

      Svara

   Jag tror att termen missbrukas av mammor som skiter i sina barn hela tiden när de gör saker ”för att må bra”.

   Föräldrar ska inte gå under av ansvar och stress, och om en förälder då och då gör något för sig själv för att slappna av så är det klart att det är positivt för familjen.

   Ingen skulle klaga på att en förälder sätter sitt nöjesbehov först någon gång då och då, men föräldrar som ständigt skiter i sina barn är ju inte bra föräldrar (och tyvärr finns det sådana föräldrar).

   Svara

    Sen kommer alla och rättfärdigar betendet med ”barnen mår bra om mamman mår bra”. Nej, barnen mår ibte bra gör att mamma eller pappa får klubba, träna, fika, ligga runt, dejta och ha kul varannan vecka. Barnet mår bra av att ha föräldrarna nära, även om föräldrarna inte skrattar och skuttar fram av glädje hels tiden. Hellre en mamma som ibland är glad och ibland nedstämd MEN som finns där dagligen än en mamma som bara finns där varannan vecka. Samma med pappa såklart.

    Föräldrar ska anpassa sig efter barnens välmående. Ibland är separationnenda utvägen men det ska fortfarande vara det sista alternativet och ett sätt att skydda barnen. Det finns inget annat.

    Svara

     Alltså du vet verkligen lite om hur det faktiskt kan vara i vissa äktenskap och familjer. Det är lätt för dig som bara ser en sida och inget annat. Kan säga att ingen vill separera om inte det finns en orsak bakom, och den orsaken har man tänkt igenom en jävligt god tid. Barn som har olyckliga och rent av förstörda föräldrar, tex en förälder som helt slutat prata med familjen! Som varit tyst i månader och frusit ut barn och fru är inte hälsosamt nånstans. Tänk efter före ni drar er propaganda, det är inte så jävla lätt som ni tror.

     Svara

      Kan du vänligen läsa trådstarten innan du kommenterar, tack.

      Svara

     Jag antar att du inte är något skilsmässobarn. Många av oss önskar våra föräldrar inte hållt ihop, och då var det varken misshandel eller liknande med i bilden.

     Svara

      Exakt.

      Svara

   Ett barn kan ju ha båda föräldrarna även om de är separerade.
   Självklart vill man som mamma att barnet ska må bra. Om mamma själv inte mår bra finns det risk att det går ut över barnet och att man brister i sitt mödraskap. Därför är det viktigt att mamma mår bra.

   Svara

    Exakt. Alla föräldrar vill det allra bästa till barnen..(dom flesta iallafall, även dom som håller ihop till döden kan prioritera barnen fel) och många gånger är separationen för barnens bästa, när ena föräldern är destruktiv tex. Men här inne är det helt ok om barnen får en käftsmäll dagligen bara dom aldrig aldrig separerar. Där vill ni absolut inte barnens bästa, så sprid inte den bullshiten snälla. Och ja, det är destruktivt om den ena redan är otrogen, vill barnen ha en förstörd mamma där pappan kontinuerligt är otrogen? Är det lycka?

    Svara

     Men snälla, läs trådstarten. Du framstår som okunnig och rent sagt dum när du argumenterar utan att ha förstått vad det är som diskuteras.

     Jag upprepar: i relationer där föräldrarna separerar för småsaker (städning, romantik, hur ofta de får ligga, en snygg kollega på jobbet, att gnistan inte finns där för tillfället, att jobbet blir lidande, mer tjaffs än vanligt, ekonomiska problem osv) är egoistiska då de sätter sitt välbefinnande först. Sedan påstår de att det är bäst för alla inblandade om mamma och pappa separerar då ”barnen mår bättre om mamma är lycklig”.
     Jag undrar bara varför barnen ska anpassa sig efter föräldrarnas känslor och inte tvärtom. Varför kan inte mamma och pappa ”må bra för att barnen är lyckliga”?

     Förstår du nu?

     Flosker och anekdoter om utfrysning, misshandel, knark och annat skit kan ni ta i en annan tråd. Här diskuteras en hypotetisk fråga och inte era personliga upplevelser från barndomen. De kan ni ta med ett proffs.

     Svara

      Håller verkligen med. Barnen får anpassa sig för de har inget val. Föräldrarna sätter sitt välbefinnande först. Fattar inte hur man kan ge upp så lätt på en relation när det är barn med. Allt blir så mycket jobbigare för barnen än om man håller sams, ser till barnens bästa, inser att det inte är en mänsklig rättighet att ha en perfekt partner, står sitt kast och kämpar på när det är tufft. Och separerar om viljan till det kvarstår när barnen är stora.
      Om man inte kan hålla sig från att bråka massa, ja då är det dock dags att kasta in handduken.

      Svara

       Det är ju för att ni tror er veta andras anledningar till separation och drar snabba slutsatser om att folk inte kämpat tillräckligt, utan att ha en enda aning. Istället utgår ni från era omständigheter och förutsättningar och tror det är lika för alla i typiskt svartvitt tänk.

       Nej, jag har ingen erfarenhet av skilda föräldrar eller separationer med barn men det är ju också irrelevant. Generellt får kvinnor dra ett enormt tungt lass hemma och rodda allt på markplan, är så jävla glad att fler och fler inser sitt värde och vägrar dra allt det projektledandet för att deras värdelösa män är mansbebisar och istället separerar – för det är ju pga kvinnors ökande självständighet som separationer också ökat. Allt är inte bättre för att det alltid varit så, kärnfamiljen är ingen universal lösning och ingen annan har rätten att säga åt någon att denne kämpat för lite. Ni är inte dem och därför kan ni aldrig uttala er i benämningen för lite eller kämpat tillräckligt, vem avgör ens var den gränsen går förutom en själv? Ni tror att det bästa är att hålla ihop för det matchar er världsbild, good for you men uppenbarligen är det inte bäst för alla.

       Det är ett extremt previligerat sätt att se på världen.

       Svara

        👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

        Svara

        Tack för din kommentar! Du beskrev allt som jag önskat jag kunnat beskriva. Tack!! 🙏🏻🙏🏻

        Svara

   Håller med, jag har en 2åring och en 3åring och hade jag och min man gått isär (efter att han dumpat mig) så hade jag aldrig tagit in en ny man i barnens liv, som ska agera ”bonuspappa” ingen kommer ju någonsin älska mina barn som deras pappa gör. Jag hade säkert velat ha kärleksrelationer och det hade jag nog försökt ha, men utanför barnens liv, och aldrig hade jag låtit en annan man flytta in hos mig och barnen, det hade fått vänta tills barnen typ nästan är vuxna. Där hade barnen alltid gått först. Känns så obehagligt att ta in en ny man som ska agera bonuspappa till barnen, det hade ju krävts en jäkligt speciell man som tar sig an mina barn som hans egna och också sätter dom först.. Och finns ens dom männen? Jag är tveksam..

   Svara

    Tänker samma. Om jag träffar någon ny så kommer jag att ha den relationen den veckan som mitt barn är hos sin pappa. Ser ingen anledning att blanda ihop två halva familjer när det finns barn inblandade.

    Svara

     Eller hur, sen att han kanske får träffa barnen ibland och barnen vet vem han är och att han är en ”god vän” till mamma eller whatever det är ju en annan sak, men att ta in en man i sina barns hem och ba : här är eran andra pappa, deal with it. Känns ju helt fel.

     Svara

   Fast jo, mina föräldrar hade inte ens en dålig relation, aldrig bråk (som jag hörde) men den kärlekslösa stämningen räckte och jag sa till mamma när jag typ var 6 att jag inte blir ledsen om hon lämnar pappa, tvärtom, då stämningen påverkade mig rejält.

   Svara

  I går tipsade jag om fenomenet ”two sentence horror stories”; fick tips om IG-kontot ”De ögondöda” (en skräckföljetong i 666 delar) och podden ”Mannen med den gula rocken”. Kan vara något för dig som har för lätt att somna …

  Mamma lärde oss att ”dela lika”.
  ”Liken”, rättade vi som talade mindre dialekt.

  Mormor om kvällarna; katten i knät. Melodiradion och det rofyllda stickandet. Kniven som gör hål efter hål i den pälsklädda kroppen.

  Popcorn till barnen. Chips till mig. Ben åt hunden. Så jävla störd den där Ben.

  http://mannenmeddengularocken.libsyn.com

  https://www.instagram.com/deogondoda/

  Svara

   You hear your mom calling you into the kitchen. As you are heading down the stairs you hear a whisper from the closet saying “Don’t go down there honey, I heard it too.” —

   Skräckblandad förtjustning. Men tackar för tips och sömnbrist inatt😂

   Svara

   Alltså ljudet jag gjorde när jag läste den om mormor och katten. Jäklar vilken oväntad vändning 😂

   Svara

  Ni är minst två vuxna kvinnor som skrivit i ÖS att ni vill skaffa en kanin men undrat över om folk kommer tycka att det är töntigt. Har ni fått någon kanin? Haha jag har tänkt på detta sen i somras då en karriärkvinna med äldre barn (som hon inte kunde skylla på) skrev om det.

  Svara

   Hahaha jag undrar också <3

   Svara

   Jag har inte skrivit om det men velat ha en! Nu är jag inne på att skaffa en chinchilla istället! 😍 Erfarenheter av det?

   Svara

    Fick två st i julklapp. Otroligt mycket arbete och nattdjur, så vill du sova så ska du inte ha dom i ett sovrum. Stor bur (vi hade en gammal garderob) och viktigt att dom får släppas lösa och springa ibland. Läs på rejält innan du köper en.

    Svara

    Har läst att chinchillor är vääldigt krävande djur.
    Dom gillar inte närhet speciellt mycket b. la och det kan vara svårt att få dom tama.

    Svara

     Nä vad trist! De är ju så gulliga och fluffiga och ser så mysiga ut! Och så får man inte krama dem? 😄

     Svara

     Låter så ovärt 🤣 Gulliga djur som inte vill bli klappade, lever rövare i sin bur och sen ska du städa upp dess 💩 Näää då känns typ en katt eller hund mer lockande, lite mer utbyte där

     Svara

      Har katter redan ❤️

      Svara

    Ja, krävande, skaffa två så de har sällskap, se till att bygga/få plats till bur i size av en typ byrå då de behöver mycket utrymme.
    Vi släppte ut vår ofta så att han fick springa av sig (=avgnagda lister, sladdar, böcker), han var en snabb liten jäkel.
    Jag vet egentligen inte hur mycket man fick ut av det, sover ju hela dagarna och röjer kvällar och nätter. Ibland kom han och satte sig på ens fot och satt där, uppfattade som att det var hans typ gos/närhet.
    Vad man ska ha klart för sig är att de lever länge, jag fick min i julklapp som barn, mamma hade blivit itutad att de bara lever 3 år sisådär. Nooope… 18 år blev den jäkeln, och då hade han nog levt längre om han inte brutit foten.

    Svara

   Hoppas hon gjort det. Vad andra tycker är ointressant. Huvudsaken man har rätt egenskaper för det djur man väljer. Min mamma hade marsvin när hon var 55-60 år.

   Svara

    Verkligen!

    Svara

   Jag vill skaffa hamster (är 30) men har katt just nu så vill inte ge hamster-stackaren en hjärtattack. Men när katten dör blir det en hamster och inte en till katt. Fan, bry er inte så mycket om vad folk tycker och gör det ni vill bara. Vad är det värsta som kan hända, att någon skrattar hånfullt? Jättejobbigt.

   Svara

   Åh hej! 🙂 Jag var en av dem som skrev för några månader sedan (undrade om det var töntigt, är en kvinna som närmar sig 30 år). Jag och sambon har skaffat en kanin! Min kanin ligger i skrivande stund bredvid mig i soffan. Ångrar inte mitt beslut en sekund, ångrar snarare att jag inte skaffade tidigare haha! Hon är så charmig och kelig. Dock ska jag i ärlighetens namn medge att jag skäms lite över att ha en kanin och det är inte direkt det första jag tar upp om jag träffar någon hehe…Det har nog tyvärr att göra med att jag bry mig liiite för mycket om vad andra tycker om mig men jag jobbar på det 😉

   Svara

    Jag tycker du ska tänka tvärtom. Visar ju bara positiva sidor av dig. Kaniner är härliga djur.

    Svara

  Undrar hur det gick med don lotharios ensamresa till Stockholm. Hittade du några trevliga restauranger?

  Svara

   Haha, minns detta – men var ju jättelängesen?

   Svara

   Wtf?😂 det var det sjukaste, varför minns du det?😂

   Nej, grejen är att det blev så stressigt när jag var där. Kom dit sent en fredag, gick bara till närmsta 7 eleven och köpte nåt lätt att ta med på hotellrummet. På lördagen skulle jag göra lite saker på stan innan jag skulle till det evenemang jag var där för. Det blev en snabb lunch på espresso house och på kvällen när jag kom tillbaka till hotellet höll jag på att somna men var hungrig så det blev samma sak som på lunchen till kvällsmat. Skittråkigt egentligen, men planerade lite fel och eftersom jag var såpass trött på kvällen hade jag ingen lust att gå till en restaurang, haha

   Svara

    Haha lite udda kanske men jag gav något tips och så undrade jag över hur det gått. 🙂

    Svara

     Haha, antar att du inte tipsade om espresso house😉
     Det blir en ensamtur till Stockholm i höst också, tror jag har några nedskrivna på mobilen så spar dem tills i höst😉☺

     Svara

      Nja espresso house står inte högst på min lista men jag reste själv till London själv en gång och intog i princip alla måltider på starbucks, så du är förlåten 😉

      Svara

    Det kan ju vara så att vi är flera som har saknat dig här, vet att du sagt att du skriver anonymt ibland.

    Svara

     Det är ju såklart trevligt att höra☺ kommer dock fortsätta vara anonym för det mesta, stämningen här det senaste har på nåt vis gjort att man inte vill skriva under ett namn☺

     Svara

  Borde jag välja iPhone xs eller iPhone 11? Kostnaden är inget som styr. Xs är ju äldre men tydligen bättre?

  Svara

   Kenza utnyttjar sin unge gör kampanj med barnkläder medan hon i podden sa ”vi ska inte visa vårt barn på sociala medier” snacka om att göra barnet till en prydnad för att få in cash pengar-kåt luktar dubbelmoral

   Svara

    Hur länge ska du tjata om detta?

    Svara

    Om 15 år har han en egen realityserie och mamma Kenza klappar stolt i bakgrunden.
    Kockos värld.

    Svara

     Och hijacka trådar 🙄

     Svara

      *svar till Arijana

      Svara

   iPhone 11; tar underbart bra kvälls- och nattbilder! Mycket, mycket stor skillnad jämfört med tidigare iPhone-modeller.

   Svara

   Ta en Xs. Mer ekonomiskt och en sjukt bra tfn.
   Du kommer inte sakna de funktioner som 11:an har.

   Svara

   Iphone 11 är lite större än en XS (vill du ha en mindre/större telefon?). Båda har dubbla kameralinser men IPhone 11 har bättre kamera i kvälls/nattljus. iPhone 11 har en annan upplösning i skärmen (sämre om man jämför med XS) men det gör att skärmen inte drar lika mycket batteri ( = iPhone 11 har bättre batteritid).

   Svara

    Min 11 har fantastisk kamera förutom på snapchat. Batteriet håller 1,5 dagar och då använder jag ändå mobilen en del.

    Svara

   Xs!! Har båda och xs är sjukt mycket bättre. Hatar 11 och den där spisen där bak

   Svara

  Margaux Dietz mamma lider av aneroxi När gamla pensionär tanter vill se ut som 20 nä palla🤢

  Svara

   Och du lider av mundiarré och empatistörning 🤢

   Svara

   Varför kommentera någons kropp överhuvudtaget?

   Svara

   Tycker vi chillar med dessa slutsatser. Hon kanske är sjuk.

   Svara

   ……………..Margaux Dietz……….Mamma?
   ……Är vad du känner att du vill diskutera en lördagskväll? Och kränka henne dessutom?

   Gud låt människan ___leva___!!!

   Tröttsamt att slänga med ”anorexi” hit och dit med.

   Svara

   Skäms på dig!

   Svara

   Min mormor som är 70 år ser också ut att lida av anorexi, men det gör hon inte. Hur fan vet du att hon lider av anorexi?

   Svara

  Hur många här (kvinnor) använder tummen i fiffi för att hjälpa till vid toabesök no2 😳. Dålig vana som e svår att sluta med för det går så snabbt!

  Svara

   Alltså va hahaha kan du utveckla?

   Svara

    Testa aldrig, du blir hooked.du trycker med tummen mot ”väggen”. Jag googlade snabbt för trodde jag var psycho men tydligen ”vanligt”

    Svara

     Google tumme v”agina bajsa. Vanligast vid försvagad muskulatur efter förlossning

     Svara

     Har aldrig ens tänkt tanken!

     Svara

   JAG! Varje gång jag ska bajsa! Precis som du säger, dålig vana men som är svår att sluta med för att det går så fort och man behöver knappt trycka på själv hahah

   Svara

   Börjadr du göra såefter förlossning? Jag har tänkt på det med jag vet att jag istället måste hålla bättre koll på kosten så toalettbesöken inte blir så långdragna. Gör du så oavsett konsistens?

   Svara

    Tänker knappt på det, dålig vana som sagt! Vill så gärna sluta.. är Sedan förlossningarna livrädd för hemmorojder o tänker man får det om man ska sitta länge o kämpa när man kan hjälpa till med tryck. Skönt att jag inte är helt själv haha

    Svara

     Fast bara för man sitter EN gång då och då länge på toa och försöker så får man inte hemorrojder.

     Svara

   Alltså enbart vid förstoppning typ. När man inte får ut det så att säga.

   Svara

   Lagga va fan?

   Svara

   Räcker att trycka med fingrarna på mellangården så ploppar proppen ut.

   Svara

    Det gör jag, haha. Fingret i fiffi låter obehagligt i sammanhanget, som att tänja ut liksom. Hua!

    Svara

   Aha! Det är därför det går så jävla fort för en del att klara av sina toalettbesök på jobbet.

   Svara

   Varför är det en dålig vana?

   Svara

   Känner igen det. Efter förlossningar när man fått trög mage 🙈 Nackdelen är att dina muskler i ändtarmen försvagas av att inte användas. Försök sluta…

   Svara

    O söte gud, trodde jag var ensam i världen om denna vana!

    Svara

   Vidrigt. Ta mjukgörande istället

   Svara

  Har funderat mycket på det här med kroppsbehåring hos kvinnor på sistone. Rakar verkligen alla kvinnor sitt kön numera?
  Såg nåt gammalt avsnitt av Wahlgrens värld där Bianca sa till Pernilla att hon väl inte rakar sig eftersom hon inte ligger längre, sen såg hon sjukt äcklad ut och pratade om hur ofräscht det är.

  Blir så illa till mods, att unga tjejer kollar på det och tror att det är äckligt och ofräscht att ha hår på könet.

  Är ju inte supermånga år sen varenda tjej hade en stor buske där nere. Fan jag önskar att det modet kommer tillbaka. Förstår inte alls grejen med att se ut som ett litet barn.

  Hörde av en kollega att hon började raka sig när hon var 10 år gammal, hur sjukt?!

  Nej mer hår åt folket tycker jag!

  Svara

   Rakar inget. Ligger massa.

   Svara

    Samma här.. Jag rakar när eller jag rakar inte ens, jag trimmar ner det till stubb flera månader emellan och när fiffi håret blivit så långt som det kan bli 😅 ligger massa, riktiga män bryr sig inte om vaginan har sitt hår eller inte. Och det är ju mycket fräschare med hår! Vi har ju hår där nere av en anledning.

    Svara

   Var och en får göra som de själva vill och tycker är mest bekvämt. Själv upplever jag att mindre hår ger mer känsla. Så trött på barnjämförelsen, nej en vuxen kvinna ser inte ut som ett barn i könet oavsett hur lite hår det finns där. Men självklart är det illa om någon känner att de måste raka för att vara fräscha eller passa in.

   Svara

    Konstigt att man inte använder samma argument på män som rakar skägget, barn har inte skägg. Eller kvinnor som rakar sig under armarna, vill de som ut som barn?

    Varför görs barnparallellen bara när kvinnor rakar sitt underliv?

    Svara

     För underlivet ser vi bara när vi har sex! En mans ansikte ser ju alla!

     Svara

      Jag förstår inte vad du menar.

      Svara

      Men varför rakar en man sitt skägg? Vill han se ut som ett barn? Tror han att kvinnor attraheras av barn???

      Svara

       Vad har ansiktet med sex att göra? Alla ser hans ansikte: män, barn, kvinnor. Det har att göra med hur man vill se ut i ansiktet.

       Könet ser bara den man har sex med. Därför är könet relaterat till sex!

       Svara

        Jag hoppas att ingen tänker på barn när de ska ha sex och ser att deras partner är hårlös.

        Svara

        Ja men varför relatera det till hur barn ser ut?

        Ett ansikte blir man väl i allra högsta grad attraherad av för den delen.

        Svara

        Och jag hoppas att du ser skillnad på en rakad vuxens kön och ett barns kön. Om inte, ha inte sex.

        Svara

     Har inte tänkt på det med barnperspektivet men det är ju sant, att det parallellen bara dras vid rakning av just kön. 🤔 Mitt kön ser dock ut som ett barns om jag rakar det helt, och det är inget jag vill eftersträva.. Bryr mig inte om lite hår under armarna eller på benen heller för en delen. Blir glad att höra att inte alla är helrakade nuförtiden iallafall 👍
     Är nog rädd för reaktionen hos killen om jag inte fixar till mig lite där nere men kanske ska våga prova och hoppas att han inte bryr sig. Den utseendehets som finns idag skrämmer mig

     Svara

      Jag har legat med män (och kvinnor) renrakad, buske, rakade ben, orakade ben, rakade armhålor, orakade.. Min erfarenhet efter 20 år som sexuellt aktiv är att ingen bryr sig. Har man kommit så långt som att kläderna åkt av så får det se ut som det vill håret.

      Svara

    Tycker också att det är upp till var och en och lägger ingen som helst värdering i det. Spelar ingen som helst roll för mig om en kille jag är med har hår eller inte – så länge han är ren och fräsch 😉 Själv tycker jag att jag inte passar i en renrakad fiffi. Dels tycker jag att den då ser ut som ett barns (vilket känns obekvämt) och dels har jag har alltid haft komplex över att mina inre blygdläppar är längre än dom yttre och liksom hänger ner. Har jag lite fluff blir det inte lika uppenbart. Men jag gillar inte när min buske växer hejvilt heller. Tycker inte om att det sticker ut hår när jag spatserar runt (hemma!!) i trosor och t-shirt eller att könhåren smiter ut under baddräkten när jag går och simmar. Plus att det blir så jäkla varmt och svettigt där nere när mattan blir för tjock. Så jag trimmar längden, tillräckligt långt för att hålla det mjukt och inte stickigt, och rakar till kanterna så att det ser prydligt ut.

    Svara

   Rakar aldrig. Är hetero. Ingen man har någonsin klagat. Vilket jävla trams, en man som inte vill ha sex pga lite hår är en fjolla!

   Svara

   Rakar allt, ligger väl i princip aldrig…

   Svara

   Jag trimmar bara, för att håret inte ska fastna i trosorna eller klia.

   Svara

   Skulle aldrig raka mig! Tycker det är kvinnligt med hår på rätt ställen. Vackert och nordiskt.

   Svara

    Såklart att du tycker det.

    Svara

    Ok

    Svara

    Hahah nordiskt? Som att icke nordiska kvinnor ej har hår? Gud detta måste verkligen vara Jimmy Åkessons wifey som ngn skrev innan 😂😂

    Svara

     Hmm. Hår skyddar mot kyla. I ex Brasilien så är det kanske mer norm att vara rakad/vaxad? Kan det vara så LL tänker? Jag är inte svensk svensk men jag tänkte så här för att Brasilien är närmare min kultur.

     Svara

      Könshåret har vi inte för att hålla oss varma utan av andra anledningar. Missförstå mig inte, jag är varken för eller emot rakning. Men har ingen här inne läst någon form av sexualkunskap? Ikväll kissar vi ur slidorna och värmer oss med pubishår. Tror du att vi har ögonfransar och näshår för att hålla oss varma också?

      Svara

       😂😂😂😂

       Svara

       Trimmar alltid näshåret, blir så himla varmt i näsan annars!

       Svara

    Hur ställer du dig till en utomeuropeisk djungel?

    Svara

     Muslimer rakar sig alltid innan sex. Hela arabvärlden är besatta av att slätraka sina kön. Osmakligt tycker jag.

     Svara

      Hahaha du kan inte vara på riktigt. Gissar att du inte har legat med en enda muslim..

      Svara

       Nej, Lovisa Lo är inte på riktigt. Hen är ett troll och det har hen bevisat många gånger. Ignorera så försvinner hen.

       Svara

      Hur vet du det?

      Svara

   Rakar allt och har så gjort sen jag var 15 år. Skulle aldrig kunna tänka mig något annat, men har väl hänt att jag har haft lite stubb när jag legat och det har inte känts bra.

   Är f ö gay, och skulle absolut inte kunnat tänka mig ligga med en tjej som har en buske. Man kan självklart ha olika mycket behåring, men könshår ÄR äckligt.

   Svara

    Varför är det äckligt? Mitt könshår är inte det minsta äckligt.

    Svara

     För att det är kort och grovt. Inte direkt som håret på huvudet, om man säger så.

     Svara

     Inte äckligt för dig men säkert nån annan

     Svara

    På riktigt?!! Den biten finner jag intressant. Så om du träffar någon, ni umgås, lär känna varandra, hånglar lite och du blir störtkär. När ni sen ska ligga för första gången och det visar sig att hon har en orakad fiffi, blir du då direkt avtänd och alla dina känslor byts ut mot att vara äcklad av hennes könshår? Eller är det här något du delar med dig av såpass tidigt i dina förhållanden att ett scenario där du ”bli tagen på sängen” så att säga aldrig kommer inträffa? Och om du träffar någon som du är jätteintresserad av, hon är ok med att du vill vara rakad men samtidigt tycker hon att hon är fin med lite fluff på sin fiffi – skulle du acceptera att hon tycker så och ändå vara med henne? Eller vill du att hon rakar sig för din skull för att ert förhållande ska ha en chans?

    Rent hypotetiskt, om det var en man som tycker att könhår är äckligt och som aldrig skulle ligga med någon med buske så skulle åsikterna nog hagla ner på en rätt obamhärtig nivå…eller?

    Detta är inte menat som kritik till dig – dina känslor är dina känslor och ska respekteras! Du är helt ärlig med att du tycker att könhår är äckligt och det är ju som det är. Jag är mest nyfiken på om det finns något utrymme runt det? Finns rum för någon special att kanske mötas halvvägs och utveckla ett förhållande där hon får behålla sitt fluff och du är renrakad?

    Svara

    Mod?!! Ber om ursäkt i förväg om jag uttryckt mig okänsligt.

    Svara

   Aldrig nånsin rakat, legat runt massa. 30 år

   Svara

   Hår både ser och känns äckligt.
   Jag är straight men om jag vore bi och skulle gå ned på en tjej med en buske då skulle jag spy på henne.
   Mannen min rakar sig både på könet och under armarna.

   Tycker inte att hår på ben och armar är äckligt men det ser fult ut. Hår mellan benen, speciellt på oss kvinnor som har en massa veck där nere känns bara ofräscht. Observera att jag skriver känns ofräscht och inte konstaterar att så är fallet.

   Svara

    Om hår ser så äckligt ut så hoppas jag ni renrakar era skallar, plockar bort ögonbrynen samt ögonfransarna!

    Svara

   Rakade tills jag fick barn. Först för att jag inte nådde pga gravidmagen. Sen slutade jag för att jag tyckte det kändes skevt att mitt barn ska växa upp och inte vara van vid vad som händer när en blir vuxen. Ja, man kan prata om det i alla fall, men nej, det är inte samma sak. Barn gör som föräldrar gör, inte som vi säger. Rakar mig tyvärr fortfarande under armarna, har svårare att bli bekväm med hårväxten där. Benen rakar jag om jag ska ha nylonstrumpbyxor på mig. Känner mig vuxen och kvinnlig med lite kroppsbehåring, har rakat könet någon gång efter förlossning men nej, det känns inte bekvämt längre.

   Svara

    Kunde varit jag som skrivit det där. Mitt kön såg dock aldrig barnsligt ut hårlöst eftersom mina inre blygdläppar är väldigt framträdande samt att klitoriskappan syns mellan de yttre. Har man mer som ett streck/en skåra där nere kan det förstås upplevas annorlunda.

    Svara

   Är över 30, rakar bort allt utom en liten tofs. Tycker det ser snyggt ut och trivs. Rakar likadant när jag är singel och inte ligger med någon, tycker det är skönare vid onani och håret fastnar inte i troskanter. 🙂

   Svara

  Är det värt att skaffa LinkedIn?

  Svara

   Nej! Jag har haft det i 5 år och varit aktiv till och från. Det enda jag gör är att störa mig på alla snusförnuftiga inlägg och skryt. Det är mycket ”kloka” citat.

   En bra sak är att det är ett bra alibi för att följa sina ex.

   Svara

   Behöver underhållas! Bra om man vill vara mer tillgänglig på arbetsmarknaden. Har en serie utmärkta utbildningsvideos (kostar en liten, liten slant).

   Svara

   Min man blev kontaktat två gånger på LinkedIn in av arbetsgivare som sökte personal med hans kompetens och båda gångerna ledde det till bättre tjänst och bättre lön. Då är det ju värt

   Svara

  ja det är heelt sjukt hur det blivit

  Svara

  Är det bara jag som har hängande blygdläppar? Måste rengöra mellan de och lite inuti fiffi för att känna mig ren! Är jag den enda?

  Svara

   Är det inte läggdags för dig?

   Svara

   Japp, den enda i hela världen.

   Svara

   Nej, du och en gammal klasskompis till mig.

   Svara

  Började se lite Billgrens, förlåt ÄKTA Billgrens, och vet inte riktigt var jag ska börja… så otroligt sorgligt och obekvämt alltihop. Att Elsa var osäker med mindervärdighetskomplex visste vi ju, men detta.. obeskrivligt!

  Svara

   Hade dock gärna sett en serie som bara var hopklippet av Helene-bitarna!

   Svara

    Ja, Helene, vilken oerhört intressant människa!

    Svara

   Ja verkligen! Tycker så synd om henne på något sätt, värst var när hon visar upp sin lägenhet och nämner att tavlan som hänger i deras kök som hennes pappa gjort endast är en bild och inte ett original ”det hade jag aldrig fått”. Vadå skulle aldrig få en tavla av sin pappa, varför inte? Sen nämndes hur mycket hans tavlor går för (3-500´000) och utställningen med ett 20 tal tavlor. Tyckte det var en så konstig kommentar och hon såg så himla obekväm och generad ut när hon berättade det.

   Svara

    Blev ju ännu värre när han vägrade signera tavlan hon till slut fick – av en slump. Så märkligt.

    Svara

     Och hans fru, som ju också är en Billgren, lika ’äkta’ som nån annan, nämns inte vid namn och är ju uppenbart inte del av Elsas ’samla hela familjen’-projekt…

     Svara

    Ja att hon inte fått en äkta tavla av sin pappa var lite märkligt. Å andra sidan lär hon väl ärva hans verk.
    Signeringen kan jag dock förstå. Det var en skiss som han uppenbart inte var nöjd med eftersom det inte blev något.

    Svara

     Typiskt Elsa dock att vara ute efter signaturen, tycker man en teckning är fin är det väl för att den är fin och inte ’fin’. Men klart, allt är namn och yta för Elsa.

     Svara

   Mindervärdeskomplex.

   Svara

    Ja, verkligen – Elsas är starkt.

    Svara

  Tvättar ni er mus inuti eller bara utanpå? Hört att fiffi rengör sig själv men när man har mens så stinker det.. då rengör jag allt tänker på att bli ”slickad” vid samlag vill inte lukta fisk!

  Svara

   Tvättar inuti vid varje dusch, helst med ACO intimolja men inget måste.

   Svara

    Hur kan vissa tjejer känna sig fräscha som INTE rengör fiffi inuti? Det stinker förfan rutten fisk!

    Svara

     Förlåt, jag vill inte vara otrevlig, men om du luktar rutten fisk bör du uppsöka vård. Så ska det inte lukta.

     Svara

      Förmodligen bakteriell vaginos. Finns test att köpa på apoteket att göra hemma. Har du BV så är det en enkel kur på tre vagitorier. Enkelt åtgärdat och sen luktar du inte fisk längre. Ta hand om er!

      Svara

     Om det luktar fisk kan det vara ett tecken på bakteriell vaginos. En otvättad fitta luktar inte fisk, däremot gör bakteriell vaginos det.

     Svara

      Gamla flytningar och kissrester luktar inte fisk, de luktar just gamla flytningar och kiss. Men embrace it, ni som vill! Själv tvättar jag bort det.

      Svara

       Skulle tro att du har någon rubbning i balansen i underlivet (kan vara svamp eller bakterie också) om du luktar fisk. Kolla upp det. Kan leta sig upp i livmoder och äggstockar om det går obehandlat länge. Lycka till.

       Svara

        Behöver det inte vara. Jag luktar extremt starkt och obehagligt vid ägglossning och innan mens, det är något hormonellt. Har inte BV, har kollat hos gynekolog.

        Svara

     Men snälla ni, inuti slidan ska man inte tvätta! Kan förstöra slemhinnorna, torka ut mm. (Läs mer på 1177, RFSL eller nåt). Kroppen stöter ju ut sekret där hela tiden, det är det som menas med att den rengör sig själv. Det är inget smutsigt. (Blygdläppar mm tvättas såklart, det yttre liksom.)
     Spolar ni i analen också? Där
     är det ju smutsigare i så fall. (Obs, gör inte det heller!)

     Svara

      Och absolut inte med tvål.

      Svara

     Rengör också. Tvättar med vatten efter varje besök, har aldrig någonsin luktat fisk. Däremot kan det lukta fuktigt, därför rakar jag allt hår så att det bara är en liten stubb kvar. Alltid ren och fräsch.
     Fattar inte hur folk bara kan sätta på sig trosorna efter att ha kissat. Blä!

     Svara

      Herregud du tvättar dig alltså varje gång efter att du kissat? Jag menar, du torkar väl dig med toapapper annars? Förstår att det börjar lukta tillslut då man helt slår ut den naturliga bakteriefloran där nere om man övertvättar som du. Låter mer som OCD!

      Svara

       Tänk dig då alla länder från Sydeuropa ner till Mellanöstern där alla har bidé eller handdusch och sköljer av sig efter varje toabesök. De borde ju vara helt förstörda där nere!

       …surprise: det är de inte…

       Svara

        Eeeeeh det är skillnad på vatten och tvätta sig med tvål och/eller gnugga med fingrarna på insidan.

        Svara

       Alltså vad är det för fel på er som ska slänga sig med massa diagnoser bara för att nån sköljer sig efter att ha kissat? Vissa kanske tycker ni är helt sjuka som inte bara skakar av er och istället torkar er. Det är jätte vanligt i många kulturer att man sköljer sig efter att ha varit på toa, man håller liksom inte på gnuggar med tvål utan tar bort det lilla urin som stannar på könet, vilket i slutändan gör att man aldrig luktar. Vad är det för fel med det egentligen? Jag vill inte ha urin på mina händer heller och bara torka av.

       Svara

        Det är inte normalt att tvätta inne i slidan. Luktar det illa där så ska det kollas upp. Och du har ingen anledning att tvätta där efter du har kissat. Kisset kommer inne därifrån.

        Utsidan är en annan sak.

        Svara

         Jag tvättar aldrig inne så vet inte vart du fått det ifrån. Personen ovan är nån annan.

         Svara

      Jag är överrenlig, sköljer mig efter varje toa besök och tvättar rumpan efter jag bajsar, duschar såklart varje dag och vill att min fiffi alltid doftar nytvättat, MEN! Nej! Där inne ska man inte tvätta, alltså visst runt men vadå sprutar du in vatten där inne? Jag har aldrig varit med om att det luktar ofräscht där inne och det är ju för att den delen är självrengörande, så luktar du rutten fisk är det helt klart nåt fel.

      Svara

     Det ska lukta naturell yoghurt inte fisk. Då är det något fel

     Svara

   Menar du intuti intuti eller innanför inre blygdläpparna? Svar ja på det sistnämnda iaf.

   Svara

    inuti inuti*

    Svara

     Va nej det ska man inte göra 😱 det torkar ut. Utsidan räcker och räcker.

     Svara

   Hur tvättar man inuti?

   Svara

    I hålet inuti hållet alltså att rengöra sill vagina vissa tvättar bara utanpå

    Svara

    Tvål och vatten på fingrarna och gnuggar utanpå fiffi samt lite mot öppningen, sen duschar av med vatten.

    Svara

   Klart man tvättar hela fiffi. Det är en massa folk som snackar om att natuuurligt är fiiint. Sorry men en otvättad fiffi stinker apa.

   Svara

    Håller med! Men vart har vissa tjejer fått det ifrån att fiffi rengör sig själv?? Jag kan inte ha samlag utan att ha rengjort fiffi ordentligt

    Svara

     Eller hur. Det är feminister som hatar män som säger att fiffi är fräsch av sig själv, de säger så för att de vill att männen ska må illa.

     Svara

      Men omg lugna ner dig

      Svara

     Herregud. Googla vaginal douching istället för att undra vaaaaar kvinnor fått för sig detta… fråga vilken gyn som helst. Inte rekommenderat.

     Svara

    Fiffi behöver definitivt inte tvål inuti. Ni som stinker där nere har obalans i underlivet, sluta misshandla slemhinnorna med tvål så slipper ni fisklukten. Lycka till med lukten och behagandet av männen!

    Svara

   Från dokteronline.com: ”På de yttre och inre blygdläpparna kan det ibland bildas ett vitt sekret som kallas smegma, detta är vaginans eget smörj för att inte se till att den blir för torr. Detta kan du tvätta bort.”

   Svara

    Så du rengör inte inuti efter mens? Fyfan vad vidrigt vill ha en ren mus inte en som stinker

    Svara

     Klart man tvättar fiffi! En frisk fiffi luktar illa efter en dag utan tvätt pga kiss och gamla flytningar.

     Svara

      En frisk vagina luktar INTE illa efter en dag 🤦‍♀️

      Svara

       Min vagina är frisk! Efter en dag luktar det kiss och gamla flytningar. Om du tycker det är en god lukt så absolut, men jag vill tvätta bort kiss- och flytningslukten innan jag går och lägger mig och eventuellt blir slickad.

       Samma som att suga av en man som gått en hel dag utan att duscha! Bläh!

       Svara

        Intressant att det alltid är de som tvättar inuti snippan som hävdar att deras snippor luktar fisk och äckel.

        Självklart ska man inte tvätta inuti. Tvättar ni inuti ögonhålan också? Tvättar ni in i analen?

        Svara

         Och inuti slidan har man ju inte mängder av kiss. Bör ju rimligtvis vara urinröret de tvålar och tvättar.

         Svara

         Klart jag tvättar min anal när jag bajsar rengör den med intim olja! Många tjejer går på det här med att ”fiffi” rengör sig själv nej tack jag tvättar mig en fitta ska vara ren! Efter EN dag på jobbet luktar fiffi svett

         Svara

          Men du luktar väl ändå inte svett inne i slidan. Om du vill bli av med svettlukt så är det nog främst ljumskarna du ska tvätta.

          Svara

           Finns väl inga svettkörtlar därinne?

         Jag tvättar inuti analen med rengör inte du din anal med vatten?

         Svara

          Tvätta inuti urinröret också. Där inne luktar det kiss alltså.

          Svara

           Hur många rör har vi? Har inte koll

           https://youtu.be/9q4V1dLmNpw

           There’s another hole in the hole.

           Vet inte folk det?

           Not*

           Inte för att det gör någon skillnad. Folk här verkar vara helt bortkollrade anatomiskt.

           Tops e bra!!

        Luktar kiss? Torkar du dig inte när du kissat?

        Svara

         Klart jag torkar, men utan vatten stannar ju kisslukten kvar!

         Svara

        Heads up! torka ordentligt med dasspapper så kommer inte din vagina att lukta kiss!

        Svara

        Tack anonym äntligen någon som tänker som mig! Vill vara ren och fräsch speciellt vid samlag så vissa tjejer tvättar sig inte ordentligt innan ni blir slickade? Usch stackars killar som går ner på er

        Svara

         Va? Männen är väl fria att säga nej om de inte tål lukten/smaken av ett kön.

         Svara

         Tvättar mig alltid innan slick och så gör även min man.

         Svara

        Kiss? Kiss INUTI din vagina? Hur gammal är du?

        Svara

         Man slickar väl inte inuti vagina? Klart man tvättar av underlivet efter en lång dag, man tvättar blygdläppar etc

         Svara

          Visst att en del män har svårt att hitta klittan, men hur många av dessa män är inne med tungan i slidan och letar?

          Svara

          Ja alltså man kan ju knulla nån med tungan så att säga.. Men det finns ju inget kiss därinne, bara naturliga könsvätskor som man ändå lär få i sig om man slickar. Då är det värre att suga k*k, man suger ju på kisshålet liksom.
          Ok, officiellt min mest grafiska kommentar hittills.. 😄

          Svara

           Exakt. Hur dålig koll har tjejer på anatomin där nere?

        Hur kan du lukta kiss INNE i slidan? snälla du man tvättar utanpå och ta lite vatten På papper Efter kiss så kommer du aldrig lukta. Luktar du illa INUTI är det fel!!!!

        Svara

     Insidan av min mutta luktar alltid fräscht, det är ju utsidan som blir sunkig.

     Svara

   Jag var hos en gynekolog för ett par dagar sedan faktiskt och hon sa bara NEJ NEJ NEJ när jag sa att jag tvättar med ACO intim tvål eller ACO intim tvättolja. Hon sa att man inte ska tvätta alls med varken vatten och handen och absolut inte någon form av tvål, inte ens om den heter något med ”intim”. Men hon rekommenderade att man innan läggdags varje kväll smörjer fifi innanför yttre och innanför inre blygdläpparna med olja. Tex mandel olja. Den bidrar till den naturliga rengöringen som kroppen sköter själv och håller slemhinnorna återfuktade och därmed håller sig PH balansen på en bra nivå. (Ta såpass mycket olja att du kan smörja överallt men utan att trosorna blir kladdiga.

   Svara

    Nu svarar jag mig själv…. normal pH balans = luktfri fifi

    Svara

     Nej, en normal fiffi är inte luktfri. Flytningar luktar, precis som kiss luktar, svett luktar och även mäns underliv luktar.

     Svara

      Ärligt talat tycker jag att mina flytningar luktar ganska gott. Lite som yoghurt eller ett saftigt surdegsbröd 🙂

      Svara

    Jag är femtio år och har tvättat fiffi varje dag sedan jag var fjorton. Har en frisk fiffi och har aldrig haft problem. Så din gynekolog är säkert bra, men man behöver inte följa hennes råd för att ha ett friskt underliv.

    Svara

     Så för att du klarat dig så är det lögn att tvål är skadligt för slidan? Okej. Googla anekdotisk bevisföring.

     Svara

    (Vill påminna om att olja kan förstöra kondomer så vet du med dig att det blir sex med kondom inom en mycket nära framtid så vänta med att smörja dig till efteråt)

    Svara

   Man kan inte tvätta bort fisklukt med tvål och vatten. Luktar ni fisk så måste det behandlas. Svamp, ph-rubbning och bakteriell vaginos är vanliga orsaker till fiskluktande kön/flytningar. Det kan ingen tvål i världen hjälpa mot. Kolla upp er i stället för att försöka dölja det med tvål. Intvålad fisk vill ni nog ändå inte lukta.

   Svara

   Jag tvättar med tvättolja för underlivet från apoteket och tar ”på” ordentligt och sen mellan yttre och inre blygdläpparna. Men inte i själva slidan (hålet haha) alltså. Men tvättar ju precis vid hålet i och det känns fräscht! Har för mig att man inte ska tvätta sig i själva slidan, där är självrengörande!

   Svara

   Blir helt 🤦🏼‍♀️ över hur många okunniga snippbärare det finns. Vet ni inte hur man ska sköta sitt underliv?! Herregud vad sjukt.

   Svara

    Hur sköter man sin vagina förklara?

    Svara

     Fråga din mamma om ni inte har börjat med biologi i skolan än.

     Svara

   Jag tvättar med vatten och intimtvål på utsidan, de gånger jag luktat illa har det visat sig va svamp eller klamydia…

   Svara

  Snälla håll käften bara

  Svara

   ? Läser du inte nyheter?

   Svara

   Miljöpartist?

   Svara

   Oj! Pro-krim.

   Svara

    Verkligen inte. Snarare trött på det som antyds mellan raderna. Bevis kommentar 21:03 här under.

    Svara

   Så när tycker du att det har gått överstyr då, anon?

   Svara

  Hög nivå här ikväll..

  Svara

   Hahahah japp bajsproblematik och behåring och form på läppar

   Svara

   Vad vill du diskutera om? Berätta!

   Svara

    Nej jag ska gå och lägga mig, har varit barnvakt åt två treåringar hela dagen och de sög musten ur mig. Ska inte störa er mer i era diskussioner. Have fun och ses en annan gång.

    Svara

   Hahahahah och så frågan om favorit-seriemördare på det 😂

   Svara

    Däremot fick vi inte diskutera brottsligheten i Sverige. Alltför känsligt, tydligen.

    Svara

     Så det fanns kommentarer om det? Jag började vara rädd att jag inbillade mig att det var här (jag är fruktansvärt trött och råkar till och med används fel ord när jag pratar 😅 så det hade nog inte varit bortom mig)

     Svara

      Haha va? Tog hon bort dem?
      Men herregud.

      Svara

       Tydligen, och jag trodde seriöst att jag var förvirrad.. 🙄 Nåja det är ju skönt att jag inte är så lost ännu 🙂

       Svara

        Brottslighet i Sverige drabbar alla, svenskar, invandrare, unga, gamla. Konstigt att ta bort inlägg om brottslighet.

        Svara

         Nej, inte så konstigt faktiskt. Anledningen till att jag tog bort den är för att den typen av diskussioner tenderar att för eller senare spårar ur, och eftersom jag inte skulle sitta vid datorn och då ha lite koll på kommentarsfältet så tog jag bort den.

         Svara

  Vem är er ”favorit” seriemördare? Kan ju inte vara enda murderino här inne. 🙂

  Svara

   Fyfan vad sjukt.

   Svara

    Ja för true crime är ju inte en av de största genrer inom film, serie och poddar eller såååå.

    Svara

     Det kan väl vara sjukt även om det är poppis?

     Svara

   ABB.

   Svara

   Ingen. De alla är så korkade som åker fast.

   Svara

   Earons om han räknas.

   Svara

    Fan.. jag kan inte läsa en enda kommentar rätt ikväll verkar det som. Ta bort ”om han räknas” och mitt svar är earons. Punkt.

    Svara

   Ingen, de är alla vidriga människor som borde ha blivit kvävda med en kudde i sin vagga redan som nyfödda.

   Svara

    Haha tror inte de som läser om seriemördare eller har en ”favorit” tycker att de var sköna typer som borde få härja fritt.

    Svara

  Vilka presentationer på Tinder dras ni till? Vad kan få er att swipa höger liksom genom sin charm?

  Svara

   Svårt. Bilderna säger mer tycker jag. Det är nog snarare så att det är lättare att veta vad jag sveper vänster på: killar som skriver att de har barn och som bor i hus. Annars är det bilderna som påverkar mitt svep mest.

   Svara

  Ja förfan välkommen till Sverige!.. Människorna som kommer hit är ju ingenjörer och läkare =) klart dem ska få bo här <3 <3 <3 /Löfven

  Svara

  Väldigt korkad fråga till alla frisörer: märker ni om någon inte har tvättat sig bakom öronen på länge?

  Svara

   Ja! På min arbetsplats har vi en lista uppsatt på väggen och varje gång någon har haft en kund som INTE tvättat sig bakom öronen gör vi en markering på listan. Om någon har över tio kunder som är otvättade bakom öronen på en vecka slipper den lägga pengar till fikakassan den månaden.

   Svara

   Ja

   Svara

   Men det lär man väl göra varje gång man tvättar håret eller?

   Svara

    Nix. Inte jag, men borde nog börja med det inser jag nu.

    Svara

     Men det är ju precis där menar jag och det rinner schampo och vatten man är där och grejar med händerna. Så det borde bli rent.

     Svara

      På samma sätt som att fötterna blir rena då allt lödder rinner neråt? Nej, man behöver tvätta fötterna ”manuellt”.

      Svara

       Aldrig gjort.

       Svara

       Fötterna känns som de är lite smutsigare än bakom öronen liksom. Svettiga och k stängda i skor.

       Svara

      Jag brukar ta ett tag bakom öronen när jag tvättar mig i ansiktet varje kväll.

      Svara

     Hur gör du för att schamponera håret utan att komma åt bakom öronen?

     Svara

   Ursäkta men vad är det som märks? Kan man bli smutsig bakom öronen? HUR?

   Svara

  Där jag bor har det också förändrats. Min bror (har flyttat till Stockholm) skickade en artikel om 2 knivrån i staden vi bor till mig och min mor. Han verkade rätt chockad när jag sa att jag faktiskt inte går ut ensam när det är sent om det inte är nödvändigt. 😔

  Svara

  Vilket är det bästa schampot? Vill kosta på mig nåt bättre men vet inte alls vad som är bra?

  Svara

   Beror på hårtyp

   Svara

   Beror ju helt på vad du har för hårtyp 🙂

   Svara

    Jag vet inte? Hur vet man det? Jag har tunt hår. Blir ganska lätt fett.. Vad behöver man veta? 😂🙈

    Svara

     Om du har skandinaviskt, rakt, lockigt, vågigt, torrt, fett, kombination… Osv.

     Svara

      Skandinaviskt, rakt och kombination då. Ganska frissigt också.

      Svara

     Eleven Deep Clean. Har samma hårtyp själv.

     Svara

     Shu uemuras orangea flaskor är den bästa investeringen jag gjort till mitt hår som är som ditt.

     Svara

      Tack för svar 🙏🏼

      Svara

   Kevin Murphy tycker jag. De har en massa olika sorter beroende på hur ens hår är. Sen kan jag inget om ingredienser iofs, går bara på vad de heter.

   Svara

   Jag använder redken

   Svara

   Jag köper Kèrastaseserien (hos frisör) med schampo, balsam och inpackning samt värmeskydd och olja.
   Finns i flera utföranden för att passa de flesta med olika hårkvalité och behov.

   Svara

  Jag har en fundering om en eventuell baksida second hand jag skulle vilja dryfta med er.
  De absolut flesta av oss känner till att vi måste sluta konsumera så mycket. Vi köper nya kläder och grejer som om varje dag vore den sista. (Jag säger ”vi”, men jag menar naturligtvis vi generellt. Jag vet att det finns undantag.) Många, inklusive jag själv, tycker second hand är ett riktigt bra påfund om man villhöver något. Man kan byta ut både garderob och inredning billigt och utan alltför stor skada på klimatet. Nu till min nya fundering (Ny för mig.)!
  Jag är inte säker på att det är bra för alla att många handlar second hand. Att många handlar ökar efterfrågan och gör att butikerna kan höja sina priser. Detta drabbar de som av ekonomiska skäl är tvungna att handla på second hand negativt. Vi är ju många som ser det låga priset som något bra som kommer med second hand, men vi är inte beroende av det låga priset.
  Missförstå mig inte, jag försöker verkligen inte övertala någon att sluta handla på second hand- tvärtom!- men detta är en tanke som slagit mig. Om du tycker jag är helt galen, snälla säg det med trevliga ord 😊 Jag var lite rädd att skriva den här kommentaren, men vill gärna höra andras tankar med 😊

  Svara

   Jag handlar aldrig second hand pga att en kompis fick hem vägglöss genom second hand.

   Bättre att aldrig handla i onödan! Man vänjer sig vid att handla bara när något går sönder.

   Svara

    Man bör inte handla tygmöbler second hand om man vill undvika vägglöss. Men att inte handla något alls pga risken för vägglöss låter konstigt, de sätter sig bara i textilier och dör om man tvättar varmt.

    Svara

   Jag tjänar bra men kommer inte att sluta handla det jag behöver på second hand bara för att de som tjänar mindre ska få ha det ifred. Sorry not sorry.

   Svara

    Inte jag heller. Det har alldeles för många fördelar, men detta är en tanke som slagit mig det senaste 😊 /TS

    Svara

   Vart är alla dessa extremt fattiga människor som så ofta diskuteras här? Allt handlar om prioriteringar, tror verkligen inte att det finns en endaste svensk som inte har råd med en tröja för 99 på hm och ett par byxor för 150-250kr.
   Inte ens fattigpensionärer har det så dåligt ställt att de måste köpa kläder för 25 kr.

   Knarkare och andra missbrukare är en separat kategori, de väljer att se ut som luffare för att få sitt rus. De är tragiska och behöver psykisk hjälp, inte ekonomisk.

   Svara

    Oj vilken okunskap du har… hoppas du blir sjuk och får med fk och socialen att göra. du behöver ju vakna…

    Svara

     Precis. Lätt att raljera när man själv inte hamnat i svårigheter.

     Svara

    Finns många som lever fattigt och Sverige är på väg utför. Många utförsäkrade och låginkomsttagare. De du tycker ser ut som luffare är inte automatiskt missbrukare. Jag har jobbat i vårdrelaterade yrken och sett mycket elände. Det är många som knappt har råd att äta när de fasta kostnaderna är betalda.

    Svara

    Jag tex tjänar inte en enda krona månaden sedan juli, är deprimerad försöker ta livet av mig mellan varven och har social fobi, försäkringskassan tycker jag är frisk, sos tycker det är ett jobb för försäkringskassan.
    Min kille ger mig mat och bor hos mamma, mamma har inte råd att köpa mat till mig med. Jobbade i 7år innan depression så är fan inte lat bara jävligt trött.

    Svara

   Har också tänkt på samma sak faktiskt. Men landat i att utbudet av second hand kläder är så extremt stort så det borde finnas nåt till alla liksom.

   Svara

    Ja det som verkligen blivit dyrare ar ju framfor allt markesgrejer, ar man i desperat behov av klader finns det alltid nagot billigt som fyller funktionen liksom.

    Svara

   Handlar inte särskilt mycket second hand, mest för att jag stör mig på att butiker som tex myrorna som fått allt skänkt har börjat höja priset på kläder till en ibland galet hög nivå. Då avstår jag hellre att köpa alls, lånar av kompisar eller likn. Second hand är ju också konsumtion, tycker det hela blir lite fånigt när det är som att argumentet att konsumera överdrivet blir helt ok bara för att det är second hand.

   Svara

    Men pengarna går ju till något bra. Om folk är villig att betala mer för att det är populärt, vad gör det för skada?

    Svara

  Någon som har provat appen gofrendly? Vilka upplevelser har ni från appen? Är det lätt att hitta vänner där? Funderar på att ladda ner, men vet inte om jag vågar ta kontakt med okända människor.

  Svara

   Skitapp om man bor på ett litet ställe skulle jag säga.

   Svara

   Har testat men folk är typ aldrig aktiva.. så blir typ inte av nåt med dom man skriver.
   Träffade en tjej därifrån men hon var sjukt tråkigt så blev inget mer med den vänskapen. 😅

   Svara

   Laddade ner den för några månader sen och tycker den är super! Har två tjejer som jag träffar regelbundet och bygger vänskap med, en ”dejt” inplanerad med en ny tjej, några jag pratar med just nu och fått kontakt med en gammal bekant där! 😄 Håller dock med som nån skrev, många är nog inte aktiva och inte alltid man får svar. Bor i Stockholm så det finns mycket utbud dock. Jag var också osäker först men det gick bra. Våga!

   Svara

   Är supernöjd! Har tre nya vänner via appen och ska träffa några nya kontakter framöver. Brukar engagera mig periodvis där jag träffar nya kontakter och när jag ser hur det går så brukar jag gå in igen och söka nya.