Alexandra Nilsson och bloggen

I det här inlägget  avslöjar Alexandra Nilsson att hon inte längre tjänar några pengar på att blogga och att hon mest uppdaterar för att vara snäll.
Jag var tvungen att klicka mig ut i hennes flöde för att själv se efter, och mycket riktigt så finns där ingen reklam.

Om allt detta stämmer så förstår jag helt ärligt inte varför Alexandra inte bara stänger av kommentarsfunktionen eller kopplar den till Facebook så den som kommentarer måste göra det via sitt FB-konto.
Om hon inte ens tjänar pengar på att dela med sig av sitt liv på den här plattformen så finns det ingen som helst anledning att upplåta sitt kommentarsfält till troll.
Jag har en känsla av att det skulle sanera bland trollen rätt rejält, då de är av den mer ljusskygga arten.
De kan liksom inte ens se skillnad på en svamp och en tomte, och då är det illa… 😉

 

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men plattformen bidrar ju ändå, i min optik, till vinst, då hon kan räkna med totala antal läsarna hon når ut till, när hon presenterar sina siffror för bolag som önskar att samarbeta med henne. Förstå mig rätt – jag tänker att den kan användas till att presentera siffror på ett annorlunda sätt än om man bara vore IG-influencer.

  Svara

   Fast om inte samarbetet ska ske på bloggen utan instagram så är företaget nog bara intresserad av antal följare/aktivitet på instagram.

   Svara

    Nej, ju fler desto bättre såklart. Och hon har ju reklamlänkar på sin blogg så det c skriver stämmer ju inte, men hon ville väl skicka klick till Alexandras blogg, de kanske har någon deal ihop nuförtiden, kan nästan tro det, hon har ju visat upp Alexandras videos ett antal gånger och skriver endast positivt om henne nuförtiden. Hon lägger ju dessutom upp sina vloggar på bloggen som det finns reklam och samarbeten i också så nog tjänar hon på bloggen.

    Svara

     Haha men snälla. Klart de inte har.

     Svara

      Älskar foliehattarna här.

      Svara

       Stollis är som hon är…

       Svara

     Det kanske inte finns något negativt att skriva om Alexandra i dagsläget? Tänkt på det något kanske?

     Svara

      Jodå det finns det väl ändå. Man kräks ju lite på hennes helomvändning där hon inte tillåter sig göra något annat är saker som anses ’goda’. Förvisso förstår jag henne, med hennes bakgrund så det är ju smart av henne karriärmässigt men jag tycker bara det är rätt platt va.

      Som att hon inte tillåter sig vara en individ. Hade hon inte dömt andra för att dom inte är lika ’bra’ som henne hade jag nog tyckt att det vore mer okej.

      Svara

       Va? 🤔 Och vadå, varför skulle man sitta och kritisera någon för att den gör goda saker 😂😂

       Svara

        Hahaha ja jag förstår att jag låter dryg. Problemet med det hela är ju att det är ett spel för galleriet. Sen blir det extra problematiskt iom att hon kastar skit på andra som inte är lika duktiga som hon själv. Hon som inte är fläckfri själv borde passa sig för att döma andra.

        Att hon gör bra saker och tycker rätt saker är ju bättre än att hon inte gör det såklart. Men antar att du förstår vad jag menar.

        Svara

         Finns så mycket mer att tillägga ang kissie. Hon har extrem dubbelmoral, ena dagen emot päls, andra dagen reklam för skinnväskor (typ). Hon pratar om att man ska stå upp för den man är och att alla är fina, medan hon själv fyller allt med botox o fillers.

         Gör hon något för atthon själv tycker att det är kul? Allt känns så uppstyrt och ogenuint av det hon visar i sociala medier.

         Hon blockar så fort någon är kritisk, utan att det på någotvis är otrevligt eller personligapåhopp. Hon är ganska intetsägande o monotom. Förstår faktiskt inte vad folk gillar där?

         Svara

         Hur vet du att det är ett spel för galleriet? En annan förändras genom åren och lyckas fasen ändå inte göra rätt emellanåt. Är de bara spel för hon har en blogg att uttrycka sina åsikter på?

         Svara

          Det är ett spel för kulisserna eftersom att hon försöker kapitalisera på det.

          Svara

           Det känns som om hon får panik så fort hon förlorar följare osv, att hon faktiskt inte är lika stor som hon en gång var (även om det var för något dåligt)
           Men det blir som att hon hetsar, att hon försöker för mkt. Utan att egentligen inte ha någon agenda. Som jag skrev tidigare, hon gör det här för pengar, hon följer trender för att hon tror att det är det folk vill ha.

           Det faller platt.

           Det är svårt att slå igenom när det finns så mycket, men jag personligen dras till de som känns genuina och ”egna”.

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Även om det inte förekommer banners på Alexandras blogg så är den väl användbar för samarbeten och adlinks?
  Så nog måste hon väl ändå tjäna en del på bloggen?
  Men visst, allt fler influencers övergår till att enbart använda Instagram eftersom där går det snabbare att tjäna pengar med mindre ansträngning. Ett blogginlägg kräver mer arbete med text och bild än ett reklaminlägg på Instastories.

  Svara

   Jag har ingen kristallkula men något säger mig att antingen så
   1. får influencers mindre betalt för samarbeten pga konkurrens
   2. de tappar sinntrovärdighet/inflytande vilket leder till ekonomiska förluster för företag och influencers.

   Hur det än utspelar sig så kommer yrket att långsamt genomgå en förändring vilket gör att dessa influencers som förlitar sig på samarbeten för att säkra sin inkomst inte har en ljus framtid. Blogg är ett helt annat fenomen. Vi lär känna människan, associerar denna med en viss stil och inspireras av deras inlägg. De kunde lätt sälja på oss produkter. Instagram är opersonligt och saknar djup. Om man inte verkligen suktat efter en vara så är det inte lika sannolikt att följaren slår till när en Influencer gör reklam.

   Kissie och kompani bör verkligen hoppas på det bästa men räkna med det värsta. Kanske utbilda sig, starta eget eller investera sina pengar. Annars säger min obefintliga kristallkula att det kommer att sluta mindre bra för våra fluenskor.

   Svara

    Nja, tror det kommer förändras men jag tror verkligen inte att det kommer gå utför för någon av dom. Dom har så stor följarskara och är kända så det n kommer alltid att lösa sig för dom största. Det är väl dom mindre influenserserna som bör oroa sig tror jag. Såna där man typ inte vet vilka de är men dom har en massa följare och tjänar lite pengar.

    Svara

     Fast de mindre har nog alla vanliga jobb också tänker jag. Eller iaf kan gå tillbaka till vanliga jobb. Är nog värre för Kenza som inte har utbildning.

     Svara

      Jo det har dom kanske. Nämen tror nog kenza kan leva på detta på nåt sätt resten av livet. Alltså på sitt stora namn. Programledarjobb, radiojobb, modella för kända varumärken etc. På nåt sätt kommer det gå runt för henne.

      Svara

      Och sen tror jag knappast miniinfluensers har utbildning dom heller. Man behöver ingen utbildning för att få ett jobb precis.

      Svara

       Arbetsgivarna ser dock gärna att man har avslutat gymnasiet. Gäller ganska generellt för att få jobb.
       Gymnasiet motsvarar idag närmast nivån efter grundskolan så att kräva gymnasieexamen är knappast särskilt konstigt.

       Svara

        Men snackar vi utbildning på gymnasienivå så är det ju såklart många influensers som har det.

        Svara

        Alltså, jag tycker det verkar som att många kräver att man ska mer än gymnasieexamen faktiskt 😲

        Svara

        Men haha som att typ ett ica skulle neka kenza jobb om hon inte skulle ha gått klart gymnasiet. Ge er.

        Svara

         Tror inte kenza skulle klara ett vanligt jobb. Tänk att ha varit egen boss i typ 15 år och sen tvingas jobba för skitlön på Ica.

         Svara

          Nä tror inte hon skulle söka ett sånt jobb heller, hon har ju ivyrevel och kommer nog starta fler bolag så att hon kan känna sig trygg inför framtiden men skulle allt skita sig så kan hon ju faktiskt alltid ta ett sånt jobb.

          Sen är det ju en helt okej lön för att inte utbildat sig till nåt. Jag menar 150kr/timman, sen ob på det. Jobbade på Ica för några år sen och fick ut 20 efter skatt. Det är ju ändå en helt okej lön.

          Svara

           Timlönen för en outbildad i matbutik är 131,41 kr

           145 med tre års erfarenhet så isch 150.

          Vad då slutlön, knappast

          Svara

    Gällande tappat förtroende så hoppas jag att företagen blir mer restriktiva gällande villkoren för samarbete. Stor eloge till Samsung som avbröt Amanda Moritzs ambassadörskap, efter att hon sålt produkterna som hon skulle marknadsföra.

    Svara

   Visst är det så. Men Alexandra har ju adlinks på sin blogg, så där förekommer reklam som hon tjänar på, även reklam för sina vloggar ju där den mesta reklamen finns. C kanske är rädd att omskrivas i hennes kommentarsfält så hon därför uppmanar att stänga det.. Ja det är enklare för dem med reklam på instagram för på instastory kan de lätt göra smygreklam och många gör det, får gratishjälp av hantverkare t ex och låtsas att det är deras vänner och filmar loggorna hela tiden och taggar med mera med mera. Reklam på YT ger nog mest stålar och där är det enkelt att göra smygreklam (Bianca gör det hela tiden) Tror ju att Bianca avslutade bloggen för att det var enklare att tjäna stora pengar på ig och yt.

   Svara

  Stämmer det verkligen? Jag tycker att folk skriver vidriga saker på Facebook med sitt eget namn. Noll konsekvenstänk. Bara för någon dag sedan såg jag ett inlägg på Expressen som var fullt med kommentarer som innehöll transfobi, hat mot homosexuella mm mm. Jag undrade hur Expressen kunde låta all skit stå kvar.

  Svara

   Förmodligen var det varken hat eller fobi. De begreppen har urvattnats totalt.

   Svara

    Nää det har det inte. Det är förmodligen bara du som är homofob och inte ser vad som är fel i det du säger.

    Svara

     Nej, det är jag inte men att du antar det utan att veta bekräftar min poäng perfekt.

     Svara

  Även om hon inte tjänar några pengar på bloggen just nu, så kan hon nog börja göra det i framtiden. Kanske något engångserbjudande, eller något extra. Och alltid indirekt.

  Styrkan i hennes bloggplatform hålls i viss mån uppe via besökarnas kommentarer. Speciellt om de inte alltid länkas bort till andra plattformar som tex Facebook. Då äger hon ju kommentarerna själv. Något som blir extra viktigt nu när hon inte längre vill ha kiss i sitt namn längre

  Svara

  Denna blogg borde också kopplas till fb

  Svara

   Kommer aldrig hända.

   Svara

   Det hoppas jag verkligen inte. Skulle ju döda hela idén med öppet spår osv.

   Svara

    Nog för att ÖS inte är huvudsyftet med bloggen utan mer för oss läsare (eller vad man nu ska säga…) , men jag håller med dig 🙂

    Svara

     Kommentarsfältet hade väl dött ganska fort, så camcam hade ju aldrig gått med på det.

     Inte vi heller fan vad tråkigt det hade varit haha.

     Svara

      Precis 🙂

      Svara

      Folk vill ju inte ens behöva registrera sig med ett anonymt nick (typ som på fb) låter det som när det diskuterats här inne tidigare. Varför en del är så emot det vet jag inte.

      Svara

       Det undrar jag också 🙁

       Svara

        Jag använder inte nick för att jag vill vara så label-lös som möjligt.

        Svara

         Så att man inte kan koppla samman saker du skriver menar du?

         Svara

          Aa precis. Nu till exempel så vet jag att du och jag har haft många fina konversationer, men vi har också varit osams, du och jag. Och personligen bryr jag mig inte om det vi varit osams om, för i nästa sekund är vi enade om något annat. Tror kanske det hade varit svårare om jag hade nick.

          Svara

           Jag upplever också att en del (inte alla) hade svårt att släppa gamla diskussioner när jag skrev med nick. De kunde dra upp gammalt länge efteråt och i helt irrelevanta sammanhang.

           Jo precis. Det blir liksom för allvarligt på nåt vis. Jag tycker det är något fint med att så många är anonyma. För jag menar alla är vi en hel människa som har en drös av åsikter. Och vissa åsikter gör så att vi stöter oss med varandra och är vi då långsinta kan vi missa fina råd eller bara typ trevligt häng en fredagskväll pga att vi sammankopplar den personen med det som vi (vår egna uppfattning) tycker är fel.

           Jag har säkert fått jättefina råd av någon anonym. Som röstar på SD, men det vet inte jag och då kan jag ta till mig dom fina orden. För alla är ju ändå snälla på nåt vis och kan hjälpa andra på nåt vis.

           Okej, då förstår jag 🙂

           Jag blir snarare glad om jag ser att man kan ha både (kanske hårda) diskussioner och sedan samtal med samma person(er). Men jag känner igen det som beskrivs (både av dig och de som svarat dig).

           Jag valde ett nick just för att visa att trots att jag har väldigt annorlunda (snällt sagt 😂) åsikter jämfört med andra idag så försöker jag vara snäll och hjälpsam ändå. Alltså vill jag bryta fördomarna om att dom som röstar si eller dom som tycker så inte går att samtala med 🙂 jag har svårt att formulera mig bra 😅 nåja, budskapet förstås nog i alla fall 🙂

           Jamen du är ju eftertänksam och snäll allt som oftast. Ibland tycker jag bara för tyckandes skull och kan göra en helomvändning på 30 minuter. Förvisso är det väl bra att kunna erkänna att man har fel men nja.

           Fick denna uppenbarelse (haha snork) under min superfeministperiod då en av mina favoritfeminister (minns ej namnet nu) avskrev sig titeln feminist för att med en label så ses man inte som en hel person med sina egna åsikter utan ställs tillsvars för andras åsikter.

           Nu är det ju mina egna åsikter jag skulle ställas till svars för (ha ha ha) men dom ser jag inte så seriöst på. Och nu kanske jag verkar som en idiot och ingen kanske förstår mitt resonemang men tacka vettja att jag är anonym då he he.

   Varför till FB?

   Iofs intressant att få fram verkliga identiteter, eller åtminstonde någon som försöker skapa och underhålla något som liknar en verklig identitet. Vilket antagligen skulle leda mot en tillfällig minskning av de som bara klagar och klagar och anklagar andra för att just klaga.

   Tex… ”Camilla är besatt av Blondinbella men skriver aldrig positivt om Nalleh Puh…” Skulle vara intressant att se om personen själv skriver något positivt om blondinbella sas. Eller bara är bra på att ösa ur sig projektiv skit. Det är alltid enkelt att säga vad andra ska göra, men svårare för att göra det själv.

   Ju mindre kopplingar hit och dit desto mindre kan strula, det är en enkel och hållbar filosofi.

   Svara

    Det är också intressant att tillexempel Stollis (gillar inte det namnet men då förstår ni vem jag menar, förutom hen själv som inte verkar ha någon självinsikt) alltid skriver att Camilla är besatt av Isabella samt att hon alltid kommer med bortförklaringar till Isabellas fördel, oavsett vad Isabella gör är det Camilla som vrider och vinklar och hittar på. Men Stollis själv skriver precis samma saker om My som Camilla gör om Isabella typ, och har hen har skrivit väldigt många mindre trevliga saker om My. Så nog finns det en hel del dubbelmoral bland kommentatorerna här.

    Svara

   Folk skulle inte våga stå för vad de skriver och Camilla skulle förlora inkomst som huvudsakligen består av mängden som hatsvsnsen består av och ynglar av sig bland kommentarerna.

   Svara

    Ingen skulle våga skriva sina mobbingkommentarer om Bella. Åh, vad skönt det skulle vara att slippa dem! Skulle vara kul att se hur de som ständigt kritiserar hennes utseende själva ser ut. Jag ser bittra ruggugglor framför mig 😂, som mår bättre av att trycka ner andra.

    Svara

  Hon skriver ju till o med betalt samarbete i sitt andra inlägg så nog har hon reklam på sin blogg och tjänar på den. Trams

  Svara

  House of Philia tjänar pengar på sin lyx och konsumtionblogg så det är väl bäst att hon sätter fart och uppdaterar med ett snyftinlägg. Hon har nyligen fått konstruktiv kritik i kommentarsfältet och då blir det alltid tyst från henne ett par dagar och sedan sitterhon där igen med offerkoftan på och knåpar ihop ett obligatoriskt snyftinlägg. Alltid påstår hon att det är läsarna som inte förstår och har missuppfattat henne, eller så är de avundsjuka eller komplett galna rynkiga (ve o fasa) tanter som har mage att skriva något annat än komplimanger. Stackars, stackars lilla rika hemmafrun hemma i bubblan i sitt fiiiiina område.

  Svara

   Gud vad ni har börjat surra om HoP den senaste veckan ha ha. Hon känns otroligt ointressant.

   Svara

  Tänka sig att den man trodde skulle bli den värsta seriekrocken på E4:an för 10 år sedan visade sig vara den som blev en av de vettigaste vuxna bloggerskorna.

  Svara

   Och den drivna bloggerskan (IL) som hade fötterna Någorlunda på jorden en gång i tiden, gick det riktigt åt helvete för.

   Svara

  ” och mycket riktigt så finns där ingen reklam.”
  Va? Det finns ju 2 inlägg på första sidan som är samarbeten?

  Svara

   Exakt!

   Som vanligt är CamCams research obefintlig innan publicering av inlägg. Något hon hårt kritiserar andra för…

   Svara

   Kissie ser ut att länka till flera rena säljtjänster
   apoteket hjärtat, kollagen, hårkontroll, förband mm
   bubbleroom
   hårkontroll
   Jotex
   Tradera
   epictravelgear
   ad.doubleclick som skickar vidare till my.nelly
   samt Runt 50-100 länkar till trackers.adviralmedia vilka leder vidare till specifika produkter lite varstans. Så visst finns det reklam på hemsidan enligt hemsidan själv. Hur hon lindat in detta i sin HTML har jag inte kollat, alla sidor verkar inte gå att nå för tillfället.

   Bara en enda länk går till en escort tjänst, den verkar komma från en kommentar. Men länken funkar dock. De flesta av länkarna får man förmoda att hon får eller fått betalt för.

   Svara

   Banners

   Svara

    Nja inte bara, de jag har sett är länkar direkt i texten.

    reser-alltid-med-epic/ länkar i klartext direkt till försäljaren utan ”nofollow” (är väl inte tillåtet?) i reklam
    ett-ljust-och-harmoniskt-sovrum-hjalper-mig-koppla-av/ jotex via bitly
    osv

    Svara

  Konkurrensen mellan influencer blir bara tuffare och tuffare och det innebär att dom flesta av dom är beredda att ljuga och ljuga på sina plattformar. Alexandra är inget undantag.

  Svara

  Men varför tjänar hon inga pengar på den? Stämmer det verkligen.

  Svara

   Pengar tjänar hon säkert. Frågan är om det är pengar hon räknar med, det verkar inte som det. Men pengar tjänar hon på bloggen. Det bör hon göra med tanke på hur hon länkar till intäktsgenererande tjänster så att säga.

   Exakt Hur mycket är svårare att säga!

   Svara

  Följer ni några bloggar där bloggaren i sig är anonym (exempelvis den 365dagar som fanns) eller vill ni veta vem som skriver för att ni ska läsa?

  Svara

   Följde en vanlig dag på herion förut, men hon ’visste’ man ju vem det var, doris från jönssonligan.

   Svara

  Kissie har varit väldigt slarvig med vad hon lovar och hur det sedan genomförs. En leverantör skickade grejor som hon inte lyckades hämta ut på två försök (gick tillbaka efter att ha väntat på att hämtas ut på posten)

  Svara

  I find it hilarious that Kissie keeps up her blogg just ‘to be nice’. She is not nice. She is so selfish and belitteling to everybody, even her family. She is just in it for the money. Everything she does. A draculafeminist. Doublestandards headquarters. The worst taste in history. I’ll admit I enjoy following her from time to time just to see what in her mind is luxury and how high above the rest of us she feels. Great entertainment Kissie is.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.