Alexander Pärleros och MMA

Jag får komma på ett annat sätt att diskutera varför mammor eventuellt ljuger om att deras barn retuscherar sina bilder till oigenkännlighet på Instagram, för mitt sätt fungerade inte.

Därför tog jag ner det förra inlägget och för-publicerar nästa – en timme tidigare än planerat.

Visste ni att Alexander Pärleros sysslat med MMA?
Det hade inte jag, och det kanske är en bra sak. Jag blir nämligen riktigt illa till mods av slagsmål, organiserade som o-organiserade, och kan för allt i världen inte förstå hur man kan sitta i en publik och titta på sådant.
Många säger att boxning är betydligt farligare och att risken för hjärnskador är större då man matar slag på slag i rond efter rond.
I MMA kan det vara över på 45 sekunder blankt, som när ”The Mauler” besegrade Jared Hamman i början av sin karriär. Även fast det såg brutalt ut så ska det alltså vara det mest skonsamma utövandet av boxning och MMA.
Surt ändå om man betalat dyra pengar för biljetten och så är det hela över innan man ens hunnit checka in på Facebook.

Vad tycker ni om MMA? 
Och vad skulle ni tycka om er partner höll på med MMA och ville att du skulle titta och heja på plats?
Jag skulle nog bli ÄNNU mer illa till mods av det – att se min partner i slagmål. Usch och fy…
Ja, jag skulle fara riktigt illa av det tror jag.

360 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  MMA var länge olagligt i Sverige, jag kan för mitt liv inte förstå varför vi gjorde det lagligt. Detta borde förbjudas TOTALT.

  Svara

   Håller med. Boxning och karate är ändå någon form av konst medan MMA är slagsmål utan finess…

   Svara

    Boxning skulle inte jag säga är någon form av konst (som exempelvis karate).

    Svara

     Ja okej, skulle kanske inte ha klumpat ihop boxning och karate. Tycker dock fortfarande inte att boxning är att jämföra med MMA då boxning handlar om både snabbhet och styrka och inte minst uthållighet och reflexer. Mycket mer finesser än MMA, som sagt.

     Svara

      Du har så fel i det du skriver. En del i MMA är BJJ. Det är finess om något.
      Jag älskar att både träna och titta på all kampsport. Det är fantastiskt både mentalt och fysiskt. Om det är något jag ev skulle vara tveksam till så är det just boxning pga väldigt mycket sparring och slag mot huvudet.

      Svara

      Och det gör inte MMA? 🤨

      Svara

    Men va?! MMA är ju en förkortning av mixed martial arts. Det är en sport som kombinerar karate, bjj, boxning, judo, brottning… Hur får man det till att bli ett slagsmål? Tro det eller ej så finns det regler i MMA. Mer än vad man kan säga om slagsmål.

    Svara

    MMA är ett bra exempel på hur flera sporter som brottning och jujutsu är nödvändiga för att skapa en verklig mästare för i MMA är det inte bara den rena slagstyrkan som räknas, det krävs taktik och strategi i praktiken. Alltsidighet är ett måste för att nå toppen.

    Ishockey och fotboll är ganska goda kandidater till hjärnskador för övrigt
    Just one season of playing football—even without a concussion—can cause brain damage
    https://www.sciencemag.org/news/2019/08/just-one-season-playing-football-even-without-concussion-can-cause-brain-damage

    Svara

    MMA är oerhört tekniskt. Man måste överlista sin opponent och vara på topp.

    Svara

   Pengar. Så klart.

   Svara

   MMA är den ultimata kampsporten. Tidigare var MMA ett sätt för människor med olika kampsportsbakgrunder mötas i ringen. Idag har MMA utvecklats till en egen sport med egna förflyttningar och tekniker, och är på så sätt så mycket mer än ”bara” BJJ och thai.

   Kampsport för människor tillsammans, oavsett bakgrund, etnicitet, ålder och andra olikheter. På mattan är man ingen speciell, alla är lika. Ingen kampsport är bättre än någon annan. Alla kampsporter är lika bra ❤️

   Svara

    Att kids lär sig att det är helt ok att göra sin motståndare medvetslös är inte relevant?

    Svara

     Syftet är att vinna. Om motståndaren blir medvetslös är inte relevant. Den risken finns inom många sporter, men syftet med sporten är det som avgör. Så vitt jag vet finns det ingen sport som går ut på att göra motståndaren medvetslös.

     Svara

     Fast vaddå? Då borde rally förbjudas så är ingen får för sig att det är okej att köra fort på allmänna bilvägar.

     Svara

      Ja! Och massorna av folk som glider runt på skidor och skjuter med vapen är ett stort samhällsproblem!

      Svara

       Hahaha 19:55 klockren !

       Svara

     Då är du emot alla sporter där spelarna riskerar medvetslöshet antar jag. Hockey tex.

     Svara

     Det handlar inte om att göra sin motståndare medvetslös, det handlar om att vinna. Målet är inte att knocka sin motståndare, det handlar om att plocka så många poäng som möjligt. Alla olika slag och tekniker ger poäng. Ibland händer det att man vinner genom en knock, men det är väldigt sällan. Oftast går beslutet om vinst till domarna, ibland mer sällan blir det en teknisk knockout som inte är en knock out men där domaren i ringer har brutit matchen då någon av deltagarna inte försvarar sig tillräckligt bra.

     Kampsport är lika med respekt. Aldrig har jag funnit så mycket respekt och gemenskap som på mattan. Säkerhet för dig och motståndaren är alltid det som kommer först, alltid. Det svenska MMA förbundet är väldigt noga med att tala om säkerhet när de utbildar nya tränare, domare och utövare vilket gör att det alltid är en stor del av utbildningen.

     Att uttrycka sig om sporten så som vissa gör, speciellt när de säger att MMA är vidrigt men karate går bra, är ignorant och outbildat.

     Svara

    Har en dotter på sju år som precis börjat sin andra termin MMA. Hade VÄLDIGA fördomar innan min man övertygade mig. Kunde inte alls mycket om vare sig MMA eller kampsport överlag.
    -Har aldrig stött på så engagerade tränare. Dom brinner för sin klubb och träning. Krasst sett kan all kampsport göra skada (egentligen många andra sporter också?!), och i dotterns klubb får medlemmarna lära sig kampsport från grunden, respekt, lyhördhet och enorm kamratskap/support. Skulle en medlem inte vara lyhörd inför den andra medlemmen i ex brottning/när dom tränar grepp åker dom i princip ut. Dom får en varning, sen får dom inte vara med på träningen mer det passet. Och vilket självförtroende och kroppskontroll dom utvecklar.
    (Kan tillägga att man inte får tävla förrän högre upp i tonåren och då med SKYDD).

    Jag upplever att de som tränar kampsport är avsevärt mycket ”lugnare” och snarare brukar mindre våld utanför träningslokalen då dom verkligen inser vilken skada man kan göra. En helt annan förståelse. Det vet jag inte bara är min egna upplevelse.

    Svara

     Exakt! Har en bekant vars barn var på väg att hamna på glid redan som väldigt väldigt ung. Han var en riktig bråkstake och gick inte att ha i möblerade rum. Som tur var så var det någon som fick honom att börja med kampsport. Det var hans räddning. Han fick lära sig att respektera andra, lyssna på andra vuxna som bestämmer, få självkänsla, osv. Nu är han en jättefin kille och väldigt duktig på sin sport.

     Svara

     De flesta klubbar(inklusive min) är också stenhårda på att medlemmarna inte får använda våld utanför annat än i självförsvar. En dom leder till omedelbar uteslutning.

     Svara

     Håller med om lugnet hos den som tränar!

     Sedan tycker jag det är mycket naturligare för småtjejer att lära sig försvara sig själva än att sminka sig. En fint tillrättavisade kukspark på någon som attackerar är en pedagogisk beteendemmodifierande åtgärd när nöden kräver. Men framförallt så kan flickorna, gå och resa runt i frihet i stället för något jävla fängelse där den egna rädslan och omdömet sätter murarna. Skador vid MMA finns, visst. Men det finns även skador utan självförsvar som MMA också.

     En Kukspark är massage det också, fastän lite hårdare tag. Det är bra att kunna tala det språk man möts med och riva dessa murarna.

     Svara

     Skulle du kunna tipsa om en barnklub? Tack

     Svara

   Mc Gregor ❤️👊🏻

   Svara

    Usch 🙄

    Svara

    Han är misstänkt för två fall av sexuellt ofredande. Han är också dömd för misshandel mer än en gång. Verkligen en person värd ditt hjärta.

    Svara

    … är en mycket vidrig människa. Man ser verkligen på honom vilken skitstövel han är.

    Svara

    Han är väl ändå inte den bästa representanten för MMA? En skam för sporten. Kolla in t.ex. Roxanne Modafferi eller Joanne Calderwood istället, bra förebilder!

    Svara

     Jon Jones är den riktiga skitstöveln inom MMA. Körde på en gravid kvinna och flydde scenen utan att hjälpa henne.

     Svara

      ”Flydde scenen”?
      Google Translate, är det du?

      Svara

   Blåsväder runt Jocke

   Svara

    Vill du dra riktigt mycket uppmärksamhet till jocke föreslår jag att du skriver att han sköter sig och har koll på livet! ✌🏻

    Svara

   Varför ska det vara olagligt att slåss på ett organiserat sätt om man anser det vara ens passion här i livet? Korkat tycker jag men dessa människor ställer upp frivilligt och vissa får betalt, ser inte vari brottet skulle ligga…

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Jag vill också gärna veta!

  Svara

   En ung tjej fick vara exempel i frågan kring varför man retuscherar sig smal och varför man ljuger om det. Blev som väntat en diskussion om hennes kropp i stället.

   Svara

  En kändisdotter som retuscherar sin kropp på bild och hon är under 18 och borde därför inte diskuteras på en sån här plattform. 🙂

  Svara

  Hmmm men allt vidrigt som skrivs om Löwengrip får stå kvar. Psykiatriska omdömen tagna helt ur det blå och påståenden om hennes föräldraroll och utseende. Jaja.

  Svara

   IL är en vuxen, inte ett barn.

   (apropå ämnet, inte detaljerna)

   Svara

    Fast varför tillåts det stå kvar när det handlar om Bella men inte om det handlar om någon annan?

    Tror det är det ts menar.

    Svara

     Men det är väl ganska uppenbart? Jag låter bli att skriva det för då blir kommentaren bortplockad.

     Svara

      Jag förstår inte vad du försöker säga men som du inte kan skriva ut. Så min fråga kvarstår, främst till blogginnehavaren. Varför tillåts vissa saker stå kvar om Bella men inte om andra (vuxna!)? Vad är skillnaden?

      Svara

       Motsatsen till kärlek, C ogillar Bella så pass mycket och hon älskar att se allt ont som skrivs om henne.

       Svara

     Ja det är precis det jag menar.

     Svara

   Jag får en känsla av att så fort Camilla får tillräckligt med kritik (om vad som skrivs eller tillåta skrivas på bloggen) så sker en förändring. Men förändringen håller bara ett par månader sedan börjar det spåra igen. Det är som att Camillas rätta sidor alltid kommer fram igen med tiden, att hon bara lyckas tygla sig en stund men att det inte funkar i längden.

   Det är så iaf jag upplever den här bloggen och Camilla.

   Och för er som undrar – jag läser den här bloggen för att jag gillar tanken med den och gillar hur den är när den har sina bättre stunder. Just nu tycker jag dessvärre inte att den har en av sina bättre stunder.

   Civilkurage kallas det att säga ifrån när man tycker att någon behandlar en eller flera fel.

   Svara

    Vad tycker du själv om personangreppen som sker här på bloggen? Ganska många är ju just personangrepp på henne. Personangrepp rör ju inte ämnet men verkar alltid vara tillåtna under alla ämnen.

    Finns en lite udda mobbingtendens här som jag bara sett på ett ökänt svenskt forum annars.

    Svara

  Tycker det är sexigt med män som håller på med kampsport.

  Svara

   Håller med!

   Svara

   Visst, det är jättesexigt tills man får hjärnskador, Parkinsons och sluddrar.

   Svara

    Mmm sludder 😏

    Svara

    Parkinson är en neurologisk sjukdom som har och göra med hjärnans (brist)produktion utav dopamin…

    Helt otroligt vad folk kacklar på utan att veta särskilt mycket ;D (På tal om hur fruktansvärt MMA är, och på tal om allt annat…!)

    Svara

     Ok. Carry on kids, upprepat våld mot hjärnan är nyttigt.

     Svara

     Demenssjukdom är dock mer vanligt bland såväl boxare som fotbolls- och hockeyspelare. Många slag mot huvudet inklusive nickar och hjärnskakning..,

     Svara

     Fast nej… Det finns olika typer av Parkinson (och Parkinsonism), och en del av dem orsakas av skalltrauma. Googla så får du fram en hel del statistiskt signifikanta studier.

     Svara

      Va? Vad kallas den sorten?

      Svara

     Chronic traumatic encephalopathy (CTE) kallas ibland slarvigt för Parkinson Pugilista eller Dementia Pugilista. (vanligare förr)

     Svara

      Andra demenssjukdomar än s k Parkinsonism även överrepresenterade. Därav ett flertal forskningsstudier.

      Ps byt ”nick name – ditt är patetiskt om
      du inte är 14…

      Svara

    Farligaste sporten är väl fortfarande ishockey å ridning?

    Svara

     Beror på hur du definierar ”farlig”.

     Räknar du antal skadade per år så är det fotboll. Räknar du andel skadade per utövare så är det (minns inte vilken form av) kampsport. Räknar du hur allvarliga skadorna är så är det ridsport. Och då var extremsporter inte inräknat. Så var det för något år sedan när någon sammanställde en rapport. Orkar inte googla källa heller.

     Svara

      Men bollsport och ridning går inte ut på att göra sig illa, eller någon annan. När du går in i ringen så vet du att du förkortar både ditt eget liv och din motståndare. Sunt! Visst använd i träningssyfte men ge fan i matcher!

      Svara

   Älskar män som slåss!💘

   Svara

    Ja!!! BRA SKRIVIT
    Intelligens är så överskattat

    Svara

     Nej intelligens är faktiskt inte alls överskattat.

     Svara

      Tack för input. Hur ser du på sarkasm?

      Svara

       Love u/annan anonym

       Svara

       Använder det flitigt. 😉 Sj?

       Svara

    Men okej. Hur kan man göra det? Helt hjärndött att slå på andra oavsett om det är under regler och översikt.

    Svara

     Vem bryr sig om det är hjärndött eller ej? Det är sexigt ändå. Sexighet har inte nödvändigtvis med intellektuell förmåga att göra; det är därför kvinnor gillar s.k bad boys.

     Svara

      Relevant och jag håller med. Sen är det inte precis idioter som slår ned folk på gatan det handlar om utan en kontrollerad sport(vilket folk verkar ha problem med? Sjukt, aja)

      All sport är väl ändå kul och borde respekteras. Precis på samma sätt som att många tjejer gillar smink etc så gillar många killar kampsport.

      Sluta döm den andra bara för att du är oförstående inför det själv.

      Svara

    jag föredrar män som använder hjärnan. sjukt primitivt att slåss. alla boxare verkar ju hjärndöda.

    Svara

    Be a cultured thug , som de gamla grekerna sa. Hjärna OCH krigare.

    Svara

  Det är väl skillnad på ”Barn, 17 år, med eget insta-konto” och ”Barn, 5 år, utan egen vetskap om publicering”?
  T ex anses barn/omyndiga/ungdomar (svårt välja rätt ord i det här sammanhanget) rättshandlingsförmåga från 16 års ålder. Då får man teckna avtal som t ex har med eget hushåll att göra, förfoga över sin egen arbetsinkomst mm.

  Svara

   Ooops, det var svar på nåt som är borttaget.

   Svara

    Hahaha det var min kommentar som togs bort. Tydligen var kommentaren om Camillas icke så principfasta sätt för obekväm 😂

    Svara

     Då ska väl diskussionen inte fortsätta här? Därför tog jag bort kommentarerna. 😊

     Svara

      Min kommentar som du tog bort handlade inte om det du skrev i det borttagna inlägget. Den handlade om min undran vad som gör att du skriver sådana inlägg trots att du själv uttryckt x antal gånger att barn inte hör hemma på den här bloggen, varken omnämnd bland kommentarerna eller i inläggen i sig.

      Svara

     Men varför har du blockat mej. Jag ska opereras på torsdag och är hemma och har mycket ont. Jag är ledsen. 😕

     Svara

      Oh buhu

      Svara

  Jag har en 20-årig son som håller på med MMA, med bakgrund i karaten. Jag avskyr varje sekund av det ….

  Svara

   Varför gör du det? Följ med sonen på träning någon gång och titta så ska du se att det är allt annat än våldsamt.
   Eller titta på en match tillsammans med din son så kan han säkert förklara regler och de olika stilarna för dig 🙂

   Svara

    Sluta normalisera övervåld

    Svara

     Sluta kommentera om saker du har 0 koll på 🤷🏼‍♀️

     Svara

      Sluta säg till folk vad de har koll på. Det personen säger är dessutom en åsikt, inte fakta.

      Svara

      JK, du har INGEN aning om varför mamman inte gillar det. Bara dumt att anta att hon inte varit närvarande under en enda träning…

      Svara

       Anna Book, är det du?

       Svara

    Jag (med sonen ovan) har tillbringat timmar och åter med att se på. Avskyr det. På samma sätt avskyr jag tacklingar i hockey t ex. Jag kan regler på basnivå, både i mma och hockey, det gör det inte ett dugg bättre i mina ögon.
    För att nyansera: själva vardagsträningen är fantastisk. Styrka, smidighet, koordination osv.
    Men tävlingar: nej.

    Svara

     Alltså jag förstår att det är jobbigt. Men det är din son. Killar gillar sånt. Stötta din son oavsett om du inte tycker om det.

     Jag är en dotter till en (ensamstående) sjuuuukt gubbig karl som älskar att meka i alla sina skotrar, bilar etc med en gubbig syn på livet ni vet, men han har alltid stöttat mig i dom tjejiga grejer jag gillat. Han har liksom köpt specifika sminkborstar till mig då jag vart 13 för att det var det jag ville ha.

     Jag älskar min pappa så så mycket för att han satte allt macho åt sidan för mig som ung tjej. Gör det för din son med.
     Det är viktigare i slutändan.

     Svara

      Det viktigaste är alltså att låta pojkarna slåss och köpa (rätt!) sminkborste till flickorna?

      Svara

       Det viktiga är att visa barnen att du stöttar dom oavsett om det är en töntig sminkborste eller en sport du själv inte gillar.

       Svara

      01:34 Vad svamlar du om?

      Svara

  Bemöt Amirs video om dig istället kanske? 🙂

  Svara

   Tycker Amir har en rätt tråkig approach. Säger bl a att tjejen som har bloggen Svenska Youtubers har otur när hon tänker… dumförklarar allt och alla men är inte ett dugg bättre själv. Tror han är bitter över avsaknaden av samarbeten och sjunkande siffror.

   Svara

    Enligt Amir själv ska han återgå till frisöryrket i framtiden… hur underhåller han sina kunskaper nu då? Gäller väl att hålla sig ajour med yrket kan man tycka.

    Svara

     Gillar dock hans vloggar ska jag tillägga

     Svara

   En riktig svammelpelle. Sorry. 15 minuter och 32 sekunder av mitt liv jag aldrig får tillbaka.

   Svara

   Orkade se halva. Han verkar ju ha rätt mycket otur när han tänker själv? Han förstår inte problematiken med Caias objektifierande reklam. Han läste upp kommentarer som han verkligen inte kunde tolka rätt och ju mer han kritiserade kommentarerna desto mer pinsamt vart det.
   Han kanske ska hålla sig till att prata om sådant han begriper?

   Svara

   När man tror att han inte kan framstå som mer obildad så kommer den videon…

   Svara

   Vem är Amir och vad säger han?

   Svara

    Ingen av intresse. Ingenting av värde. Sorry, Amir.

    Svara

  Min sambo håller på med mma och det är inte jätteroligt, nej. Men hey, han får träna vad han vill så länge jag inte behöver se på. Jag måste ändå säga att jag kan förstå varför man fastnar för det och det finns många förutfattade meningar om sporten som inte stämmer.

  Svara

   Finns ju inget att oroa sig för om han bara tränar MMA och inte tävlar. Ingen tränar liksom med hårda slag varje träning. Det är stor skillnad på träning och tävling

   Svara

    Han har tränat och tävlat i 13 år och jag har varit tillsammans med honom lika länge så jag vet om allt det du skriver redan 🙂

    Svara

  Vem retuscherar sitt barn?

  Svara

   The Gunilla

   Svara

   Ingen.

   Svara

    Fast där har du fel

    Svara

   En Amerikansk brud på bravotv retuscherade rumpan större på sin då 5-åriga dotter. Kan vara det sjukaste jag sett inom området retuschering.

   Svara

  Hade varit spännande att se det inlägget.

  Svara

  Jag skulle aldrig vilja gå på en sån match. Tycker det ser riktigt otäckt ut.

  Gällande denna blogg tycker jag att negativiteten bland kommentarerna gått helt överstyr. Det är nästan bara negativ jargong.

  Det som eldar på tror tror jag blir när Camilla lägger in sina egna värderingar.
  Jag tycker bloggen skulle bli så mycket bättre om det rapporterades med sakligt om enskilda händelser i sociala medier (mer som en nyhetssite) blandat med den seriösa granskningen som det bara behövs ännu mer av!!

  För i samma stund som Camilla kommer med sin kritik i ett inlägg om vissa personer så spär det på hatet och vuxna människor härinne tappar helt sin moraliska kompass. Det kanske beror på att dessa personer själva mår dåligt och att bloggen blir en ventil för allt negativt som de bär inom sig. Vilket blir till nackdel för alla.
  Eller så dras man med i jargongen och sedan skäms efteråt.

  Ingen är perfekt och det är väl det man får tänka på i alla avseenden här och inte heller döma någon för hårt.

  Svara

   Jag håller med dig men tycker också att folk har eget ansvar över hur de beter sig. Dock måste Camilla börja se över tongångarna på bloggen. det är verkligen inte ok.

   Svara

    Håller med Sara, men det är vad det är också. Jag är en av dom som skriver vad jag tycker utan eftertanke. Tror bara att ni som inte klarar av att folk diskuterar hejvilt bara inte borde läsa. För vi som diskuterar (nu talar jag för mig själv) tror jag inte lägger så mycket mer energi på konversationen mer än för vad den är. En diskussion med en okänd människa på internet. Ändå inte hela världen va?

    Alternativt att Camilla lägger in en disclaimer inför exakt varje inlägg om att folk kanske kommer bli stötta pga kommentarerna. Men samtidigt, det vet ni väl redan va?

    Svara

   Håller med om att majoriteten av folk som söker sig hit verkar otroligt bittra på livet alternativt ha problem med sig själva och ventilerar här genom att tappa det totalt.

   Svara

  Min man höll på med mma förut, innan min tid. Han tittar dock på ufc och har fått mig att börja kika med och jag ÄLSKAR det! Jag klarade inte ens av att se hockeyslagsmål förut.

  Svara

  Om jag hade haft en pojkvän (never happening) hade jag blivit tänd på om han hade försvarat mig i olika situationer. Inte smockat till någon – om det inte hade varit absolut nödvändigt – men lite dominerande sådär.

  MMA & boxning är det vidrigaste jag vet men kampsport likt Karate eller Judo är hett.

  Svara

   Haha. Jag är stolt över att som kvinna kunna försvara mig själv OCH min make i olika situationer. Skulle något hända oss är det jag som förvarar honom. Tycker själv det är sexigt med kvinnor som agerar i svåra situationer, istället för att överlåta sånt till sin man.

   Svara

    Jag med. Om jag hade behövt försvara min pojkvän hade jag gjort det för ingen skadar de jag älskar. Däremot vet jag att många kvinnor kan vara badass från att försvara sina pojkvänner eller flickvänner från gamla ex till exempel men det hade jag inte klarat. Jag är för blyg och för osäker.

    Svara

    Det kan vara hur attraktivt eller oattraktivt det vill, men i vissa situationer har männen helt enkelt övertag mot oss kvinnor, det finns inte så mycket att göra åt det.

    Med det sagt så finns det ju andra svåra situationer där en kvinna kan och borde agera. Och jag vet inte riktigt vilken sorts situationer du syftar på 🙂

    Svara

     Haha min lilla tarm till pojkvän är inte mycket att hänga i granen om det blir en fysisk kamp. Men han är bra att ha i alla fall😊❤

     Svara

      Haha, naw okej 😂. Men jag tror ändå en tanig man är bättre (I brist på andra ord, missförstå inte) än en kvinna. Såg en video av Louder with Crowder. Där en tanig man med typ crohn’s som inte tränade alls skulle ha armbrytning med en väldigt vältränad kvinna. Han utklassade henne. Ja detta är bara ett exempel. Men sen har jag även hört något om att man i USA gjort någon studie och sett att kvinnor på elitnivå i någon sport (eller kanske olika) blir typ utklassade av manliga typ skollag (minns inte vilken nivå på skolan, om det var typ high school eller vad, men det visar ju ändå på någon skillnad mellan könen). Det var mycket intressant att höra, jag förväntar mig skillnad men om det sistnämnda jag sa stämmer så är det ju rätt så stor skillnad.

      Nu har jag ingen källa på det sista, utan det är återberättat av någon jag litar på. Tänkte att det ändå är värt att nämna då det 🙂

      Svara

       Men sen kan man ju också vara en crazy bitch med kniv i lille handväskan. Hehe man ba come at me.

       Svara

        Älskar din kommentar!!😂

        Svara

       Armbrytning handlar om teknik. Män som slåss och ska vara som dominanta tuppar går bort totalt. Osexigt och faktiskt läskigt.

       Svara

       Var det inte Sveriges damlandslag i fotboll som blev utklassade av ett gäng 17-åringar och förlorade med typ 1 mål mot 9 eller nåt sånt?

       Svara

   Vilka typer av situationer tänker du på?

   Svara

   Ja en man som försvarar en är nice 😁 jag tränade själv karate när jag var liten, stilen jag körde var ju inte självförsvar direkt.

   Men jag tror inte så extremt många kampsporter (karate, judo, jujitsu, naginata och bujinkan, tillexempel då) lär en så mycket självförsvar. Vissa mer än andra säkert, men förmodligen inte så mycket.

   Svara

   Jag hade blivit avtänd om han trodde att han behövde skydda mig som om han vore min farsa.

   Svara

    Hellre skyddad av min pojkvän än rånad och våldtagen.

    Svara

     Går du aldrig utanför hemmet utan din pojkvän?

     Svara

      Jag har ingen pojkvän och kommer aldrig någonsin skaffa en. På grund av en del händelser har jag förlorat all min tillit och hur ska jag ens våga lita på en man i det här pissiga samhället? Jag vill så mycket men blir ledsen bara jag tänker på det.

      Svara

       Eh… Okej. Vi tar det på nästa öppet spår i stället.

       Svara

        Precis för folk är ju så trevliga där..vem bryr sig har klarat mig själv än så länge och tänker fortsätta så. Take care.

        Svara

         Oj, nej. Men det finns bra män där ute. Väldigt bra män 🙂 kanske inte perfekta, men som kvinna har man ganska mycket makt att forma sin man också 🙂

         Tidigare lät det som att du sörjde det, därav min kommentar nu.

         Sen har ju kommentarerna här varit sjukt elaka och hårda de senaste dagarna 😔

         ❤️

         Svara

         Fina❤️ finns fan jävligt fina killar därute. Till och med jag som är alldeles för barsk ibland på öppet spår säger sorry❤️❤️❤️

         Och ärligt. Jag är fan elak. Tror de flesta tycker att jag är dryg och tradig som fan, men skriver du i öppet spår på lördag (är borta fredag, som om du bryr dig dock haha) och nämner detta igen och heter typ ’bruden 123’ så finns jag där och dödar alla andra dryga brudar för din skull

         (så länge du är rimlig annars blir jag mig själv, bitch, men isnt that what friends are 4 😉)

         Svara

          Vi möts där 😘😘😘

          Svara

       ❤️❤️❤️ en pojkvän är inte det viktigaste i livet. Omge dig av vänner och gör sådant du blir lycklig av. Allt för många tror att livet bara är komplett med man (och barn) och det är HELT fel.
       Jag har jobbat nära framgångsrika och lyckliga kvinnor som hela tiden sagt åt mig att mitt val att vara utan barn och man är rätt val. De tog sig själva som exempel och ingen av dom hade barn eller var längre gifta om de någon gång varit gifta. ”Giftermål är slutet på din frihet” sa en polsk fd. fotomodell som haft världen som sin arbetsplats.

       Lev ditt liv med människor du älskar, varken mer eller mindre ❤️❤️

       Svara

     Tyvärr är ju sällan pojkvännen just där man blir rånad och våldtagen.
     Fan jag måste börja med nåt slags självförsvar/kamp/slåpåkäftenträning.

     Svara

      Det lär inte hjälpa så mycket. Mannen är förmodligen mycket större än vad du är då är det bättre att springa.

      Svara

       Det där trepunktshjärtstopp-slaget som uma thurman lär sig av kinesen då

       Svara

       Men det är ju det självförsvar handlar om. Att lära sig ta sig ur förövarens grepp så att du har möjlighet att springa därifrån.

       Svara

        Ja om du redan är fångad är det väl bättre att göra vad man kan. Men folk verkar se självförsvar som att man ska ”stand the ground” eller något. Det är ju helt galet.

        Svara

         Vem ser självförsvar som det?

         Svara

          Tant röd/ 19:26 där nere verkar göra det. Men det känns som den vanliga uppfattningen jag hör runt mig. Jag hoppas jag har fel.

          Svara

           Det är inte den uppfattningen jag har. Gissar att de som tror det inte har varit i närheten av en självförsvarskurs.

           @Anonym / 22:25
           Jag hoppas det.

           Men sen har jag också sett någon bild på Pinterest (av en slump) med självförsvarstips åt kvinnor. Jag kände att något var fel med den så jag frågade min sambo som har bättre koll. Han sa att det såg ut som svammel.

           Blir rätt illa till mods av att sånt uppmuntras. Jag hade kunna tänka mig att gå någon kurs självförsvar, så länge jag vet att det är något vettigt jag lägger min tid/pengar på. Antingen det eller skaffa en mutanthund på 150kg 😅.

      Jo tyvärr är han ju det. Det är vanligare att bli våldtagen av sin pojkvän än i ett överfall

      Svara

       Precis vad jag tänkte

       Svara

     Ja för ofta när man går runt med sin biffiga pojkvän så blir man våldtagen. Herregud vilken logik. Hur överlever du själv utan honom?

     Svara

    Bättre att han står och tittar på när något händer! Det är sexigt😍

    Svara

     Vilka situationer pratar ni om egentligen där killen ska gå in och försvara en? Är ju viss skillnad kan jag tycka beroende på vad det är för situation. Ett rånförsök eller en sur busschaufför som bråkar om att ens busskort inte fungerar.. Ja ni förstår nog vad jag menar.

     Svara

      Well, alla situationer borde han ju stå upp för en om man inte kan det själv. Men jag tänker främst på situationer som innehåller våld. Även om han inte skulle kunna göra mycket fysiskt så borde han se till att jag är säkrare i alla fall.

      Men även om någon gör något mot min ära eller vad man ska säga. Typ någon som säger något opassande om mig oavsett om jag är närvarande eller inte. Sen även om jag kan be personen hålla käften själv känns det som att det tar bättre om han gör det/gör det också.

      Svara

       Okej. Jag själv skulle känna mig som en ägodel om han gick in och ”för min talan” där jag kan prata och stå upp för mig själv. Men så länge han vet när tjejen vill ha hans hjälp så är det väl all fine.

       Svara

        Jag tänker att om andra män, tex på gymmet skulle säga något om mitt utseende som uppenbarligen är opassande så ger det ju mer kraft ifall en annan man säger ifrån, eller åtminstone visar att han är på min sida om jag själv säger ifrån. För de ser förmodligen redan mig som ett lätt byte om de ens skulle säga något.

        Så det kan ju vara fördelaktigt på så sätt också, typ att få dem att fatta att det inte är okej enligt andra män heller (för som sagt om dessa män hade respekterat kvinnor hade de inte sagt något från början).

        Svara

         Ja det är ju helt okej att andra vill bli försvarade av män. Jag är anonym och blandas kanske ihop med andra anonyma men jag menar inte att låta nedlåtande. Bara intressant att höra hur andra ser på det. Som sagt, jag vill helst få tala för mig själv och stå upp för mig själv och brukar inte ha problem med att göra det heller. Däremot vet ju min pojkvän vilka situationer jag vill ha hans hjälp i och han märker ju på mig när jag behöver hans hjälp.

         Å andra sidan är det inte bara pojkvän jag vill ska försvara mig i de situationerna jag vill ha hjälp i utan även vänner, familj osv. Jag hoppas och utgår från att mina vänner skulle försvara mig om jag behövde det (exempelvis en fysisk situation) och inte bara står och ser på. Oavsett om de är män eller kvinnor.

         Svara

          Ja, jag försökte bara förmedla att det kan vara psykologiskt bra också att ha backup av en man. Även om man kan tala för sig själv. Och det är väl först och främst en själv som måste dra många gränser till hur man vill bli behandlad (inte om man tror att det riskerar att bli farligt dock). Och stå på sig där.

          Både män och kvinnor behöver dra gränser mot varandra för sig själv och varandra.

          Svara

           Men en backup kan ju vara bra att ha även av en tjejkompis som kan ta ens parti och försvara en när det behövs, inte nödvändigtvis en man. Men ja, beror ju helt på vilka situationer som det talas om. Finns massor med otrevliga situationer och inte alla är ju fysiska och på liv och död.

           @Anonym / 19:29
           Helt klart. Det kan till och med vara bättre med en kvinna i vissa situationer. Jag tror kvinnor skulle kunna skämma män till att bättra sig och sluta sluska sig 😁

           Medan män då har en annan psykologisk effekt än vad kvinnor har. Alltså.

      Nää förstår inte vad du menar. Om ens busskort inte fungerar, då behöver man väl inte försvaras? Om busskortet inte fungerar så provar man igen, funkar det inte så så betalar man, eller så går man där ifrån. Ingen busschaufför ska väl behöva bli sur?🤔

      Försvaras behöver man när man är utsatt för något man inte ska behöva hantera ensam, eller kan hantera själv.

      Det är väl inte så svårt att förstå?

      Svara

       Nu var det bara ett exempel på en mer icke allvarlig och mer ”verbal” situation med en sur busschaufför men visst, vi kan diskutera hur man ska bete sig om en busschaufför är på dåligt humör när ens kort strular.

       Svara

        Tillägg: Men som svar på din fråga så vill jag få stå upp för mig själv när jag kan det. Vill inte att min pojkvän ska komma in och tala för mig i situationer som jag kan lösa själv.

        Svara

         Hade du känt dig lika kränkt om en väninna höll dig om ryggen och satte ner foten?

         Svara

          Ps. Jag lekte bara vidare på din tanke angående busschauffören som exempel.

          Om en det är en ickehotfull situation kan man gå där ifrån, och det borde man göra.

          Svara

          Ja om det är i en situation där jag kan stå upp för mig själv så vill jag inte att någon går in och ”tar över” och talar för mig för att den skulle ha mer pondus eller vara mer respektingivande eller så.

          Svara

           Det är för mig en svaghet, att inte kunna vara tacksam för att någon som håller en kär står upp vill ta en fight för mig.

           Jag va sån när jag va yngre. Men sen kom jag på att ensam inte är stark. Vi behöver varandra. Människan är ett flockdjur.

           Ja alla är vi olika och jag säger verkligen inte att ditt sätt att se på det är fel. För mig är det lite svårt att säga rakt av att jag vill att han ska försvara mig i ”olika situationer” (som ts sa) eftersom jag tycker att det beror på vilka situationer det handlar om.

           Jag förstår dig. Men man gör samhället en otjänst, om inte fler än den utsatta säger ifrån. Och då menar jag självfallet inte om en busschaufför blir sur. Det va därför jag lekte vidare på ditt exempel, det blev väl ganska tydligt när jag gjorde det? Och det menade nog inte ts heller om du tänker efter😊

      Var ute på promenad när en skum snubbe kom fram och började peta på min fotoryggsäck och stativ. Min man höll på med sin egen kamera några meter bort och skummisen uppfattade nog inte att vi var i sällskap. När jag sa ifrån kom min man rusande, tornade upp sig över skummisen och röt GE DIG AV! Det var så jävla sexigt och tryggt 😁 främlingen gjorde som han blev tillsagd 😄

      Svara

       Härligt! Blev glad av att läsa det där. Skönt att det gick bra 🙂

       Svara

       Herregud! Så du behöver en man som tornar upp sig? Gå en självförsvarskurs och lär dig klara dig själv! Blir så trött.

       Svara

        Det är inte så enkelt. Vi är för sjutton uppfostrade av ett helt samhälle att inte ”klara oss själva”
        Det tar tid att hitta sin egna röst och våga ryta ifrån. Sluta skuldbelägga någon som ännu inte är där.

        Svara

        Man kommer knappast långt med en självförsvarskurs som kvinna. Män har ett fysiskt övertag.

        Svara

         Teknik kan vara överlägset styrka.
         Det är det självförsvar går ut på.

         Svara

          Kroppstorlek och styrka är förmodligen mer värt. Väldigt svårt att som liten kvinna övermanna en stor man oavsett hur bra tekniker du har. Sen har du dessutom ingen aning om hur skicklig han är. Bättre att inte utsätta sig för risken och försöka fly istället.

          Svara

           Du har inte gått någon kurs i självförsvar va?

           Självförsvar handlar inte bara om att övermanna en stor stark karl utan mycket om att tex lära sig tekniker för att ta sig loss från vanliga ”fasthållningar” och med de teknikerna spelar det inte någon roll hur stark den andra är. Vrider jag tex din arm på ett visst sätt så är det fysiskt omöjligt för dig att hålla kvar ett starkt grepp, och lättare för mig att ta mig loss. (Prova exempelvis att vika in din hand mot armen så långt som du kan och försök att i det läget knyta handen. Svårt att förklara men ett exempel på att styrka inte spelar någon roll i det läget).

           Moddades men dyker upp ett svar om teknik vs styrka tids nog😊

           För övrigt borde väl brottning i så fall domineras av män som är råstarka, oavsett hur kunniga de är rent tekniskt..? Minns ett avsnitt av gladiatorerna när en liten brottare tog sig an den största och starkaste gladiatorn i ”plattan” där de ska knuffa ut varandra. Gladiatorn hade inte ens chans, brottarens teknik vann över styrkan.

           @Anonym / 21:56
           Nej, brottning är indelat i viktklasser. Det är skillnad. Därför nämner jag storlek också.

           @Anonym / 21:41
           Jag har tränat karate (vilket som sagt inte är självförsvar), sen var jag på en jujitsuträning när de gick igenom mer användbara självförsvarstekniker. Utöver det har min sambo tränat lite brottning och han har utöver det rätt bra koll på vad som är realistiskt och inte. Det är väl det sistnämnda som väger tungt i hur jag ser på världen.

           @Anonym / 21:53
           Noter att jag pratar om kroppstorlek också 🙂. Det finns en anledning att kampsporter har viktklasser vid tävlingar.

        Nej, det behöver jag inte. Har klarat ett rent rånförsök själv då jag var ensam mot två knarkare.
        Men det är otroligt skönt att gå bredvid en man som rent fysiskt kan försvara mig, och som inte tvekar att göra det 😍

        Svara

   Blev kär i min pojkvän (vi var inte tillsammans vid det här tillfället) då han instinktivt klev emellan mig och en hotfull man som precis skulle attackera mig. Det gick så fort, min pojkvän agerade på instinkt och liksom föste mig bakom sin rygg och gjorde sig redo att försvara mig fysiskt mot mannen.
   Vi var alltså bara vänner här, men någonting hände i mig och jag tyckte helt plötsligt att han var den manligaste och sexigaste någonsin. Fortfarande tillsammans och lyckliga nu, 7 år senare <3

   Svara

    Underbart❤️

    Vi behöver mer sånt i vårat samhälle🙌

    För mig va det en underbar känsla första gången när någon försvarade mig och jag tillät mig själv att bli försvarad. Att släppa garden och stoltheten va en befrielse😍

    Svara

  Tränar thaiboxning och MMA. Tror folk som sågar sporterna inte har nån koll. Lite som skräcken för heavy metal när den kom. Då trodde man det va satans verk. Känns lite samma med de som är ogillar MMA 😅

  Svara

   WE ARE SATANS PEPLE🤘

   Svara

    Jag vill knulla dig som en best!

    Svara

     Ta bort!

     Svara

     🤭

     Svara

     Hahahaha!

     Svara

   Haha ja! Jag tränar också MMA och folk verkar ju tro att det är full on slagsmål varje träning😂 På min klubb får man ofta komma in och kika om man vill. Då kommer de se att det är skillnad på vanlig träningssparring och match, att vi inte har någon machostämning och att man blir utslängd om man startar slagsmål

   Svara

   Håller med, har tränat kampsport (inkl mma) i tjugo år och hört det mesta 🤦‍♀️

   Svara

  Asså Amirs senaste video om denna blogg. Herregud jag har aldrig sett någon komma med sådana hjärndöda argument till allt han säger. Varje gång han öppnar käften så förlorar jag hjärnceller för han säger så mycket konstiga grejer. Blir mörkrädd att folk inte tänker längre än vad näsan räcker

  Svara

   Tyckte han hade en del poänger…

   Svara

    Som vadå? Att det är dubbelmoral att kvinnor väljer att vara sexiga utan att behöva sexualiseras?

    Svara

     En del är inte lika med att man tycker att han hade en poäng i allt. Men det kanske var för svårt för dig att förstå.

     Svara

     Tänkte snarare på det som sas om tonen i den här bloggen…

     Svara

   Vad tyckte du var så konstigt?

   Svara

  Min sambo tränade thaiboxning och MMA innan vi träffades. Tur för min del att han slutade, hade aldrig klarat av att se honom puckla på eller bli pucklad på av någon annan och oroa mig. Det räcker med att kolla när han spelar innebandy för att ha hjärtat i halsgropen…. 😳😳

  Svara

   Innebandyspelare drar på sig mer skador än de som tränar mma dock. Säg åt honom att börja på vattengympa istället. Mindre skaderisk.

   Svara

    Absolut, han har fått två hjärnskakningar de senaste åren från det och alla brännsåren eller blåmärkena från klubbor och bollar huh! Mentalt hade jag haft svårt att se någon slå honom som i tex MMA. men värst var det ändå när han spelade korpen-fotboll och både motståndare och medspelare trodde det var amerikansk fotboll…. då var jag orolig på riktigt haha!

    Svara

     Blir mer upprörd över sånt fulspel i t.ex innebandy eller korpfotboll som är förbjudet enligt reglerna. I MMA får man slå i ansiktet och man kan ju säga att det då finns ett samtycke bland idrottsutövarna men när någon kommer upp och slår en klubba i ansiktet med flit så är det inte en del av spelet utan misshandel.

     Svara

    En lugn promenad verkar allra säkrast.

    Svara

     Eller stanna i soffan! Då riskerar du inte att snubbla heller 😁

     Svara

      Men då får du skylla sig själv om du får problem relaterat till dålig kondition.

      Svara

       Rackarna! Aldrig kan man göra rätt!

       Jag hoppas du förstod att jag skämtade med förra kommentaren 😉

       Svara

        Absolut!😊👍

        Svara

  .

  Svara

  Camilla, när får vi se din nya header?

  På tal om inget alls 🙂

  Svara

  När man ser en mma-kille…panties coming off , nomnom

  Svara

   Du tar av dig underkläderna och sen äter du…?

   Svara

    Lol, jag varje kväll. Utan mma kille då. Men ibland har jag sällskap av Ben och av Jerry. Trevliga killar.

    Svara

    😂😂😂

    Svara

  Blev medsläpad på filmen ”Warrior” med Tom Hardy som handlar om MMA. Trodde jag skulle hata den, men tvärtom tyckte jag jättemycket om den. Rekommenderas.

  Svara

   Jag skulle titta på Tom Hardy vika tvätt.

   Svara

  Men var är referensen till Monica och Pete?! Det kan inte bara varit jag som tänkte på dom?

  Svara

   Haha ja jag tänkte också på dem!

   Svara

   Jag hoppade den då han tävlade i Ultimate Fighting. 🥳🥳😂😂

   Svara

    Ultimate Fighting Championship är MMA! På samma sätt som Allsvenskan eller Champions League är ligor för fotboll finns det flera för MMA. Ska du ”bevaka” så får du också göra research på det du bevakar.

    Svara

     För det Camilla bevakar är MMA?

     Svara

      Det handlar om återkommande avsaknad av research

      Svara

  Den sport med allvarligaste skador (alltså inte flest antal skadade utan den sport med flest vårddygn efter en skada) är ridsport. Bortsett från extremsporter då. Vad säger ni om att förbjuda ridsport?

  Svara

   Det är därför det är nästan bara är flickor och kvinnor som håller på med ridsport pga män är för fega.

   Svara

    På elitnivå är det lika mycket män som kvinnor inom ridsporten.
    Och på något sätt måste de männen ju ha tagit sig till den nivån 🤔

    Svara

     Ja var är alla pojkar och tonårskillar som håller på med ridsporter? Helt plötsligt dyker det bara upp ett gäng fullvuxna karlar på elitnivå.

     Svara

      På ridskolor runt om i landet.

      Svara

       Va?? Är de??

       Svara

      Min gissning är att dessa män haft större resurser och kunnat träna privat från unga år medan större antal tjejer skojrider utan att elitsatsa.

      Svara

      De kommer till ridskolorna som tonåringar, främst för att träffa tjejer, men upptäcker att det är kul att rida. Tjejer får de också(speciellt om de blir framgångrika inom sporten).

      Svara

    Va? På vår ridskola är det typ 50/50. Fler tjejer som extrajobbar i stallet än killar dock.

    Svara

    Verkligheten motsäger detta. Män gör i betydligt högre utsträckning farliga och ibland dumdristiga aktiviteter som medför stor risk för skada.

    Svara

     Verkligheten är en patriarkal konstruktion., 🤣

     Svara

  Inget säger ”small dick energy” så mycket som mma.

  Svara

   Och jag som kvinna som tränar MMA, får jag 10 cm lång klitoris eller?

   Svara

    Ja

    Svara

    Haha man visste ju att någon skulle ta åt sig. Kommentaren syftar ju på macho-komplexet många MÄN inom MMA har. Herregud lite reflektion hade inte skadat🙄🙄🙄

    Svara

     Reflektion över vad då? Era fördomar baserat på okunskap och rädsla? Macho-komplex finns inom alla idrotter där män deltar. Har du hängt på en fotbollsmatch någon gång? Det blir bara tröttsamt

     Svara

      🎻🎻🎻😢

      Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Vad har jag missat?

    Svara

     Bantning och det mångkriminella samhället.

     Svara

    Hahaha ja jag tror hon är lite nödgad nu när Cissi kontaktat hennes chef om innehållet i både inlägg och kommentarsfält

    Svara

     Han behöver ingen hjälp från Cissi Wallin för att ha koll på min blogg med tillhörande kommentarsfält. Det ingår liksom i hans arbetsbeskrivning.

     Svara

      Han kan inte vara så bra på sitt jobb dock. 🤷🏼‍♀️

      Svara

    Sluta tjata om censur. Det tjatas i varje inlägg och i varje inlägg är det en vänlig och kunnig person som förklarar vad censur är. Privatpersoner kan inte utöva censur och CamCam är mig veterligt inte en myndighet eller ens public service. Du är sur över att CamCam i sin fulla rätt tagit bort ett inlägg, That’s it!

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Mm precis. Lite sent att försöka skärpa upp inläggen nu när skadan redan är gjord.. men men ser fram emot att se farten på modereringen här nu

     Svara

  Min son är en fighter i alla sammanhang och jag älskar varenda mm av han 👊🏻

  Svara

   Ingen bryr sig om din son. Seriously! När kom alla mammor hit, detta är inte familjeliv!

   Svara

    Det behöver du inte, men vara otrevlig är tydligen ett måste, dra åt helvete bara, är det förstått

    Svara

     Min kommentar blev raderad när jag uppenbart skojade med någon.
     Men galna morsan här som älskar varenda mm av sin sons kropp får veva loss. Oki.

     Svara

    Så mammor får inte vara här? Lägg av!

    Svara

     Det här är för bittra barnlösa, har ni inye fattat det än?

     Svara

      Moget

      Svara

    Sopa 😡

    Svara

  Nä jag vägrar fatta någonting du säger, det är sådan kulturen är här och om det inte passar så kan du läsa en annan blogg!

  Svara

   Schas.. Vad är ditt problem? Arbetslös och saknar att känna att du tillhör ett sammanhang? Sorgligt att du har hittat ditt sammanhang här genom att vara vidrig. Hellre att mammor hänger här än du.

   Svara

    Shamar du arbetslösa?
    För övrigt har du inte mandat att schasa bort folk från internet.

    Svara

  Way OT men ska du inte skriva om cissi wallins inlägg om dig?

  Svara

   Nä istället raderar hon kommentarer och inlägg som en annan öser vatten ur en läckande båt!

   Svara

   Nä, så mycket enklare att radera kommentarer. Strutsmentalitet …

   Svara

    Jag tror hon trampar vatten efter att fått en realitycheck av sin chef pga senaste tidens inlägg…

    Svara

   Det är helt omöjligt att ens försöka föra ett normalt resonemang med någon när det gäller Cissi Wallin. Meningslöst.

   Svara

    Detsamma går att säga om den här bloggens innehavare så…

    Svara

   Följer inte CW och hon har låst profil. Vad skriver hon om nu?

   Svara

    Följ henne om du vill veta

    Svara

     Skulle aldrig följa henne.

     Svara

      Då får du vara nyfiken då

      Svara

       Anonym 20:24 här (inte samma som 20:33) men ja jag får väl vara nyfiken då om ingen vill berätta. Valt att inte följa några influencers efter att de gjorde om algoritmen för mina vänners inlägg kom aldrig upp då.

       Svara

    Hon borde ha öppen, hon borde öppna den. Vad skriver eller säger hon? Någon som kan kopiera och lägga in, som sist.

    Svara

   Nä, det kommer jag inte göra. Låt henne härja om hon vill…

   Svara

   ”det låter som att du behöver en verklighetscheck” – verklighetschecken (en bra podd)

   Kom å tänka på den, det är typ så dom inleder varje avsnitt. 😁

   Svara

   Men snälla. Ta det på ett mer lämpligt forum i stället. Det här är en blogg om influencers. Måste detta spammas under varenda inlägg??

   Svara

   Så trött på alla livrädda människor. Väx upp!

   Svara

  Slöseri med vårdresurser när de skadar sig

  Svara

   Sen får försäkringskassan och soc försörja dem resten av livet

   Svara

   Säg gärna det till alla kriminell som skjuter på varandra.

   Svara

    Jag är så icke PK att säga att när de kriminella skjuter ner varandra så blir det ju färre kriminella kvar.
    Det får vara upp till var och en att se det som positivt eller negativt.
    Eller som ett samhällsmisslyckande att de fanns öht.

    Svara

    Är väl bra om de skjuter på varandra. Är när oskyldiga hamnar mellan det är ett problem.

    Svara

   Säger du samma om en innebandyspelare som sabbar knät? Eller en ridtjej med fallskador? Eller den lilla tanten som ställde upp i korpens bouleturnering och fick ett klot i bakhuvudet?

   Idrott sparar garanterat samhället mer pengar än vad det kostar i form av vård, oavsett det är MMA eller bandy.

   Svara

    Man får inte kritisera MMA härinne då kommer Ronda och kör en rond med en.

    Svara

     Bemöt hennes argument då istället för att gråta för att någon inte håller med dig

     Svara

   Hahaha ja tänk dig typ allt hästfolk… eller skidåkarna som söker vård för skadorna.
   Men det gnälls det ju inte över trots att de belastar vården mer än MMA.

   Svara

    Det är moralism och till viss del klasshat. Idrotter som boxning och MMA har historiskt större andel utövare från socioekonomiskt mer utsatta områden. Det anses finare att skada sig på formel 1 banan i en svindyr bil eller bli trampad på av en svindyr häst.

    Svara

   Alla behöver inte tycka likadant, och är man av den starka åsikten att MMA / kampsport är dåligt utan att ha någon som helst insikt i sporterna så behöver man inte heller ta reda på mer om man inte är intresserad.

   Jag har själv tränat och tävlat på elitnivå i thaiboxning i nästan 10 år och älskar sporten och har också förståelse samt insikt i vad som gör att man älskar det. Men det spelar ingen roll om jag förklarar för dom som redan ”bestämt sig” att det är dåligt här i kommentarsfältet. Dom verkar vara mer intresserad av att ha rätt än att lära sig om något dom inte kan någonting om.

   Väldigt kul dock att läsa de kommentarer med dom som har barn som tränar kampsport och som verkligen ser fördelarna i hur dom lär dig respektera sina vänner och tränare, får självförtroende och dessutom håller sig friska och glada genom träning. Önskar verkligen att fler kunde få denna insikt som ni har fått!

   Svara

  Varför blir det ingen vinter?! Saknar snön så mycket.

  Svara

   Same.

   Svara

   Vilken stad? Umeå här och glashalka! 😕

   Svara

    Ja helt sinnessjukt! Funderar på köpa broddar till skorna, så less! 🧓😅

    Svara

   Jag med! Så jävla trött på Göteborgs regn.

   Svara

    Vadå regn? Vi har ju haft sol och vårtemperaturer i flera dagar nu.
    Missade du den rosa solnedgången i kväll?

    Svara

  Kan inte förstå varför varken mma eller boxning är lagligt. Det är organiserad misshandel, simple as that. Och alla som kommer med argument att det är bättre att ”de slår på varandra än på stan” så säger jag 1) slå på en boxningssäck.
  Till de som säger att ”man faktiskt vill ha en levande motståndare att slåss mot” säger jag 2) Googla anger management-terapi.

  Svara

   Förstår inte heller. Förstår inte heller att så många verkar tända på detta?
   Hur kan det vara sexigt när någon skadar någon annan? Oavsett under vilka former.

   Svara

   Eller så är alla fria individer och dessa fria individer kan mötas och utöva sin sport tillsammans om dom vill? 😂 ”organiserad misshandel, simple as that” njaa inte riktigt kompis.

   Svara

    Jo, exakt så lätt.

    Svara

     Tack för ditt motargument! Kul och givande att diskutera med dig.

     Svara

   En tackling på hockeyplanen skulle klassas som misshandel på stan. Ska vi förbjuda hockey också? En formel 1-förare skulle åka dit för fortkörning på en vanlig gata. Förbjuda det också?

   Svara

    Jag tycker att en del av de fula tacklingar som görs i hockey borde förbjudas också, ja. Har inte tillåtit något av mina barn att börja spela hockey utifrån riskerna högre upp med utslagna tänder och tacklingar in mot sarg osv heller.

    Svara

    Hockeyspelet går dock inte ut på att tackla utan på att få pucken i mål. MMA och boxning går ut på att skada motståndaren.

    Svara

     Det går inte alls ut på att skada varandra. Det är inte mer misshandel än en hockeytackling.

     Svara

   Tur att inte du har någon makt.

   Svara

    Jag har nog mer makt än vad du tror. Men intressant hur det kan vara hemskt att vara emot misshandel 🙄

    Svara

   Och militärer är yrkesmördare, HUR FAN KAN DET VARA LAGLIGT

   Svara

    Finns ju faktiskt lagar kring det också och påföljder om man har ihjäl civila osv.

    Svara

     Ja och det finns regler inom MMA.

     Svara

   Folk som inte tränar och tävlar i kampsport själva förstår inte den inre utvecklingen som sker när man finner sitt inre våld och möter någon i en ring. Tänk om ni istället för att helt avfärda det ni inte förstår, kunde inse att ”här finns något jag själv inte förstår till fullo”.

   MMA-clownerier från McGregor osv tycker jag är skittöntigt…

   Svara

    Man kan hitta sitt inre ”våld” (vill säga aggression) och hantera och förändra det med meditation också.

    Svara

  Min dotter som precis fyllt sju år går på MMA i Malmö och gjort sedan hon var fem-sex år. I en flickgrupp.

  Det är det bästa hon vet! Har gått på flera aktiviteter och går fortfarande på andra. Men inget upprör lika mycket som om vi är iväg en tisdag och MMA träning uteblir.

  Hon är en jättekär tjej och väldigt omtänksam, mycket handlar om kropps -kontroll. Tränarna är extremt bra också!

  Svara

   Vem är hon kär i?

   Svara

    Personen använde nog ”jättekär” som ett adjektiv och inte verb.

    Svara

     Går inte ihop ändå.

     Svara

     Jättekär brukar inte uppfattas som verb 🙂

     Svara

     Ja. Dialektalt skånska.

     Svara

    Googla, snälla.

    Lek inte något här.

    Svara

    Kär används i Skåne som jag (från Göteborg) skulle använda var/trevlig/vänlig.

    Svara

     Eller Skåne vet jag inte men här i Malmö

     Svara

   Kommer hon att behöva om hon ska bo kvar i pangstaden Malmö.

   Svara

    Kämpa

    Svara

    Haha, vad är det för människor här. På riktigt.

    Svara

  Både Alexander Pärleros och Simon Sköld är sysslar väl med MMA? Finns väl vissa likheter, ingen av dem är väl den skarpaste kniven…..

  Svara

  Tror många här inne blandar ihop MMA och Ultimate fighting…

  Svara

   Men det var ju samma skrev någon nyss? Kan någon reda ut det här? 😂

   Svara

    Är ditt google sönder eller? Du utövar mma på Ultimate fighting galor.

    Svara

    MMA är sporten. UFC är en organisation som låter människor tävla i MMA.

    Fotboll är sporten. FIFA är en organisation som låter människor tävla i fotboll.

    Svara

   Blandar ihop? Det är samma sak. 🤦🏼‍♀️

   Svara

    Jag vet, kommentaren hamnade helt fel och skulle vara ett skämt till en kommentar högre upp. Slog lite fel kan man säga 🤣

    Svara

  Tycker folk för göra vad de vill men får fan skylla sig själva när de blir skadade. Tycker inte synd om dem. De vet riskerna.

  Svara

   Visste inte att det var globalt vedertaget vilken risk det är att gå emot the gunilla!
   Men antar att cam fattat det nu.
   Samma visa som när hon bittert skrev om gon nellie?

   Svara

    Eh va?

    Svara

  Haha jag var mer orolig när min kille var aktiv med BMX än när han började med MMA.

  Svara

   Vad blir nästa sport-basejumping? 😉

   Svara

    Ja, det har hans kompis fått in honom på 🙂

    Svara

     Haha! Ofc

     Svara

  @CamCam

  Therese Lindgrens YouTube-video ”10 misstag jag gjort som influencer” – denna är värd att uppmärksamma tycker jag!

  Svara

  Och du borde skaffa dig ett rättstavningsprogram.

  Svara

  @camcam : Kommer inläggen tillbaka som förut? Saknar den gamla tiden då det var inlägg var 3e timme på dagen…

  Svara

   Undrar jag med! Inget sen kl 1650 igår. Jobbar du bara halvtid numera?

   Svara

    Är väl ett ypperligt tillfälle för oss läsare att få lite distans till den här bloggen.

    Svara

   Det är nog jobbigt i längden att likt en Scheherazade försöka hitta spännande saker att berätta flera gånger om dagen för att inte bloggen ska dö.

   Svara

  Men vem tycker ens de är kul att titta på någon kampsport. Förstår inte…

  Svara

  Jag är överväldigad när jag delar min erfarenhet här för att låta hela världen veta om en man som räddade min relation och denna stora man heter Dr. IZOYA. Han har verkligen visat mig genom att föra tillbaka min ex-älskare som lämnade mig och lovar att aldrig återvända till mig igen helt enkelt för att han började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen. Med detta har jag insett att det att ge Dr. IZOYA-detaljer till världen kommer att göra mycket bra för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom att fixa det trasiga förhållandet eller äktenskapet till er. Du kan nå honom via hans e-postadress: drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom och se hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande frågor …

  (1) Du vill ha din ex tillbaka …
  (2) Du vill att män / kvinnor ska följa dig …
  (3) Du vill ha ett barn …
  (4) Du behöver andlig hjälp …
  (5) Sluta skilsmässan …

  Svara

  ”That is really fascinating, You’re an excessively skilled blogger.
  I have joined your feed and look ahead to
  in quest of more of your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks”

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.