Gynkjolen

Egentligen är det sjukt att ingen tänkt på att skapa upp den här produkten tidigare.
Alla som någonsin varit hos gynekologen i en lite för kort tröja vet hur lång vägen kan kännas mellan platsen man lagt sina byxor på och fram till själva stolen.
Sjukt bra!

Frågan är ju nu om man måste beställa hem sin egen gynkjol eller om man ska ligga på den lokala vårdinrättningen att göra en beställning?

Tack för tips!

241 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Killar är väl precis lika ”utsatta” vid rektoskopi, urologiska undersökningar och endoskopiska undersökningar?

  Svara

   Ja dom säger ju det

   Svara

    Fast i hennes text på ig skriver hon ju att en manlig bekant säger att det aldrig hade accepterats att man är naken om det vore de som gick på regelbundna gynundersökningar. Det var det jag reagerade på. Kanske har han rätt, jag bara menar att det väl inte är någon könsdiskriminering där? Sen kanske de olika medicinska inriktningarna har olika rutiner, d.v.s. endoskopi så är man mer täckt än vid rektoskopi och gynekologiska undersökningar.

    Svara

     Men vad är det här. EN manlig bekant säger det. Den där anonym mannen har plötsligt en otrolig cred.

     Hon vill kränga produkter till alla pryda människor. Förresten kanske en sådan produkt kan lanseras på badhus. Där är folk nakna också.

     Svara

      Ja vem fan bryr sig? Det är ju en naturlig del av läkarbesöket. Onödigt att skapa ett behov av en produkt som inte behövs i detta konsumtionssamhälle.

      Svara

       Vissa personer bryr sig och har på olika sätt fått sin integritet kränkt (övergrepp m.m.)!

       Det är fantastiskt att du inte känner behov av produkten i inlägget, för det ska helst kännas okomplicerat att vara i kontakt med vården (med eller utan kläder), men alla har inte den upplevelsen av diverse anledningar, och det får man respektera. Ibland får man trä på sig skoskydd när man besöker vården (och t.o.m. barnavdelningen på en del bibliotek), så varför du knorrar över en produkt med lite mer material som potentiellt kan göra att personer som undviker viktiga undersökningar (cellprov) som är till för att stävja sjukdomar, det är en märkligt frånvänd reaktion!

       Vad rör det dig, att en del får ett hjälpmedel?

       När man ser hur plumpt en del av er uttrycker sig här, så hade man kunnat önska att ni fick lite självinsikt, och jobbade på er empati istället för att försöka trycka ner personer som har det tufft på olika sätt.

       Säg helst ingenting om det bara är negativt och motarbetar det som kan hjälpa andra!

       Ta istället itu med din missriktade ilska!

       Svara

        Vad det rör mig? Ja att det läggs pengar på något onödigt inom vården som redan har det skralt i kassan. Ta med dig en egen morgonrock eller handduk till besöket och ta en funderare på om du själv vill att det läggs resurser där än hos kanske en extra sköterska på akuten.

        Svara

        Jag har arbetat länge på gynop som opsjuksköterska. Jag tror tyvärr inte att iallafall den offentliga vården kommer upphandla någon ”gynkjol”. Besparingarna är numera så långt gångna att vi endast får dricka 2 plastmuggar billigt automatkaffe per arbetspass på min avd. Flera hundra usk och läkartjänster ska tas bort. Det är kris med stor patientfara redan nu. Folk i allmänhet verkar inte ha förstått hur illa det är och på vilken bisarr nivå det sparas in.

        Jag själv bär en vid tunika eller klänning vid egna gynbesök. Rekommenderas för att slippa gå med bar rumpa genom rummet.

        Vad gäller män så har de ju ingen anledning att uppsöka urolog, så ofta som kvinnor gör gynbesök. De slipper ju också spatsera runt nakna i rummet, då de kan undersökas på en vanlig brits och bara dra ned byxorna.

        Svara

         Alltså fy fan för besparingarna inom vården. Är tacksam över att ni fortfarande orkar jobba där, hoppas att det vänder snart! Mer kaffe och färre vikarier, fler vårdplatser och färre övertidstimmar och rätt bemanning. Osv. Tack för att du pallar!

         Svara

         Du tycker att besparingarna gått för långt för att ni ”bara” får dricka 2 koppar kaffe, som du dessutom inte är nöjd med? Ofta får man INTE gratis kaffe på jobbet, än mindre betalade med skattemedel. Men du klagar? Svårt att ta klagande vårdpersonal på allvar när man läser sådana bortskämda kommentarer. Köp en termos och fyll själv…

         Svara

          Var får man inte gratis kaffe på jobbet?

          Svara

       Jag har en lång skjorta eller lång t-shirt på mig som täcker mitt kön och rumpa , så jag slipper visa könet & rumpan när jag går från omklädesbåset till gynstolen.

       Svara

      Fattar inte varför du blir upprörd? Jag ifrågasätter att hon, i samband med att hon marknadsför denna kjol, skriver en anekdot om en man som menar att en man aldrig skulle behöva vara naken vid medicinska undersökningar. Jag menar att det är de väl visst, att det in de facto inte är någon könsdiskriminering på den biten?

      Svara

       Jag är en annan anonym. Jag är bara upprörd över produkten.

       Svara

     Vid de undersökningarna får man ett par tunna byxor med hål där de ska in liksom. Men hos gynekologen – nope.

     Svara

      Njae, inte på urologen iaf. Där är man naken precis som på gyn.

      Svara

      VA? Det fick minsann inte jag. Fick ligga där med rumpan bar och fiffi för exponering.

      Svara

     Har gjort undersökningar i röven.
     Då får man ha på sig tygbyxor som landstinget erbjuder med hål i baken.

     Svara

      Det måste vara lokalt då, där jag arbetar, stort universitetssjukhus, byter man om till en lång opskjorta före rekto-och koloskopi. sen får man en filt över. Vid rectoscopi på vårdcentralen hasar man helt enkelt ner byxorna bara. Detta görs på en vanlig brits.

      Så nej, där slipper man gå runt naken.

      Svara

   Ja.

   Svara

   Ja och de har en byxa för de tillfällena sååååå…..

   Svara

    Du tänker att de bara har de nerhasade till anklarna?
    Har de även det när man blir undersökt där bak? När man behöver sära på benen liksom. För det är ju där som skon klämmer. Kvinnor måste sära mycket på benen när de blir undersökta så det är liksom omöjligt att fortfarande ha byxor på sig.

    Svara

     Vid sådana undersökningar så ligger man på sidan i fosterställning. Går atr ha kläderna på men neddragna.

     Svara

      Jag har en kronisk tarmsjukdom och får regelbundet göra sådana undersökningar. Man får oftast byta om till en landstingsskjorta som går ner till knäna, samt knähöga strumpor. Sedan lägger man sig till rätta och den som utför undersökningen öppnar bara upp där det behövs för att kunna göra undersökningen. Jobbigt? Ja. Lika utsatt och naket som i gynstol? Nej. Mvh har fött barn samt legat många gånger i gynstol pga cellprover efter cancer mm

      Svara

     Vid rektoskopo/koloskopi och andra anala undersökningar får män och kvinnor ha sjukhusets lite förstora kalsonger bak och fram. Endoskopet kan då föras in via gylfen i den bakåtvända kallingen.

     Svara

      Alla sjukhus erbjuder inte detta. Finns dock en kalsong i samma material som gynkjolen. Har för mig att jag har läst att det är några undersköterskor som har tagit fram den kalsongen och förslaget att man kan använda bakvända kalsonger. Är många som känner sig utlämnade när de ska förflytta sig halvnakna

      Svara

       Förflyttningen är pinsam, men även den där stunden som ofta uppstår mellan *lagt sig tillrätta i stolen* och *undersökningen börjar*. Det lilla pratet där emellan med helljus på underliv å röv å Gud vet vad de ser… hemskt.

       Svara

   Om killar känner sig utsatta vid undersökningar av underlivet kan de ju också använda en gynkjol, kjolen går ju precis lika bra att använda för män som för kvinnor.
   Förstår inte varför man över huvud taget ska ifrågasätta en produkt som syftar till att få kvinnor att känna sig mer bekväma i utsatta situationer?

   Svara

   Som väl knappast görs med regelbundenhet i hela deras vuxna liv som det är för kvinnor?

   Svara

    Har man haft hemorrojder sen 20-års åldern som återkommer varje
    kvartal som varje läkare vill titta på så kan det jämföras med gyn.
    Byxa och trosa/kalling av, fosterställning och en metalltittare i röven.
    Och där kommer sköterskan in, ”ursäkta, men kan Dr titta på det här
    pappret ” och sen får man ligga medan han/hon lämnas ensam med
    rumpan bar. Ett hemmislakan, gärna värmande, vore nice indeed.

    Svara

   Vid rektroskopi och dylikt får man alltid byta om till en sån där lång sjukhusskjorta så själva promenaden fram till britsen där undersökningen görs är mer påklädd.

   Svara

    Har jag aldrig fått efter många undersökningar under årtionden.

    Svara

     Jag förstår inte varför läkaren inte bara kan lämna rummet medans man klär av sig och lägger sig i gynstolen? I USA får man ett papperslakan medans sköterskan/läkaren lämnar rummet så man får klä av sig privat och lägga sig på bädden med lakanet över sig. Sen knackar de på dörren innan de kommer in igen. Tar Max 1-2 minuter liksom?

     Svara

   Ja, det är de såklart. Herregud, man är hos läkaren och hen ska in och gräva med fingrarna, då kvittar det om man visar rumpan. En gynekolog tittar och känner på nakna kvinnor hela dagen, tro mig de har sett allt och tänker inte ens på något annat än det rent medicinska.
   Det finns ju dessutom inget behov alls av en särskild gynkjol, ta bara på en klänning eller vanlig kjol om du inte vill gå två meter med bar rumpa! Jag har alltid klänning oavsett. Problem solved.

   Svara

   Ja men det får du ta upp på andra platser. Nu har vi en lite draculafeministisk enkelriktning och här kör vi könsmaktsordningen bara åt ett enda håll. Allt annat är obehagligt och störande, då det visar på en komplexare värld än vi vanligen vill erkänna.

   Icke hållbart såklart men enkelt!

   Svara

    Efter att ha ofrivilligt blivit åhörare till berusade 25 åriga manliga läkarstuderande som just tagit beslutet att bli gynekologer så framgick det med all önskvärd tydlighet att det var just att få se mellan benen på dom ”skitsnygga” som var det som gav störst förtjusning.. Ta av skygglapparna!

    Svara

     Då lär de snabbt bli jävligt besvikna

     Svara

   Det finns redan en sådan variant men i byxa! Fått ha sådan vid såväl anala som gynekologiska undersökningar. Åkte på en förlossningsskada där man under flera månaders tid på sjukhuset skulle kolla mig både mitt här och där… fick en sån ”engångsbyxa” med öppning för både 1 och 2. 🙂
   Mycket praktiskt!! En sådan används även på män vid behov.

   Svara

  Löser det enkelt med att ha längre tröja eller klnning/kjol och så ofta går man ju inte dit… men till gynekologer kan den ju säljas in så att den finns att ta på sig. Är det så de tänkt?

  Svara

   Tänker också alltid på klädvalet när jag går för att ta cellprov. Tycker iofs inte nakenheten är något större problem.

   Fortfarande kan jag komma att tänka på den personen som skrev på ett Öppet Spår vid något tillfälle om hur hon hade fått hjärnsläpp och tagit på sig en onepiece när hon gick till gynekologen… 😂😂😂

   Svara

    HAHAHA, one piece till gyn :”D Jag dör. Underbart!

    Svara

    Hahaha skrattade rakt ut! Hade lätt kunnat hända mig 😂

    Svara

    Kommer ihåg det inlägget med. Skrattar varje gång jag tänker på det.

    Svara

    HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAH och där satte jag kaffet i näsan!

    Parentes: Hur svårt är det att komma ihåg att sätta på sig en lång kjol/klänning när man ska till gyn? Lika svårt som att komma ihåg att ta med den där nedrans gynkjolen gissar jag. Onödig pryl. Bara en i raden av Söderlunds alla entreprenörsdampsidéer.

    Svara

     Man kan ju hamna akut hos Gyn oxå…. iofs så bryr man sig inte så mycket om nakenhet när man har ont så man håller på att svimma.

     Svara

    Omg exakt detta har jag råkat göra, vet ej vad jag tänkte med, det var ganska awkward, ingen bh hade jag heller 😑

    Svara

    HAHAHAHAHAHA HERREGUD 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Svara

    Om det var på riktigt så får man ju skylla sig själv. Går man öht utanför sin dörr i en onepice så kan inget annat vara av betydelse.

    Svara

     Kan ju ha varit en jumpsuit.

     Svara

    Ha ha ja snacka om hjärnsläpp

    Svara

  Bra. I USA tycker jag gyn är ett steg före Sverige. Man är alltid täckt och ingen utom läkaren kan se något, vid något tillfälle.

  Svara

   Jag känner tvärtom. Jag var i USA och började blöda under min första graviditet. Jag fick själv föra in staven i paradiset för att dom skulle göra ett vaginalt ultraljud. Dom tittade mig aldrig i ögonen, pratade inte direkt till mig under undersökningen utan det fick vänta till efteråt. Nej tacka vet jag den svenska vården, där har jag alltid känt mig sedd och respekterad, med eller utan trosor!

   Svara

    Har fått tre barn i USA och två i Sverige. Tycker svenska barnmorskorna jag mött är underbara. Allt annat har varit bättre i USA. Bemötande, snabb vård, välkomnandet, privacy och mer frekventa besökstillfällen. I Sverige födde jag ett barn i en skrubb typ, för det var överfullt.

    Svara

  För mig känns det lite onödigt men alla är ju olika och jag tror säkert den kan ge trygghet till vissa som tycker det är mycket jobbigt. Men för egen del är det inte berättigat att använda resurser till engångsartiklar som jag inte anser nödvändiga. Bara att bita i det sura äpplet och sära på benen och låta dem gräva 😁

  Svara

  Jag förstår inte grejen faktiskt. Är det att vara utsatt när vi av någon anledning ska undersökas av en kunnig och professionell person?

  Svara

   Du kan ju lätt känna dig utsatt. För många är det en intim del av dem själva, och de är i ett underläge gentemot personalen och i en utsatt position. Sen är det ju mer fråga om en känsla av utsatthet och integritet än vad det är baserat på logik tänker jag.

   Svara

    Fast om man känner man är i underläga ska man nog byta läkare. En trygg och lugn läkare med respekt då känner iallafall inte jag att jag är i underläge utan är där för att få hjälp.

    Svara

     Jag har bara gjort gynundersökning två gånger i mitt liv, en gång när jag skulle göra abort och en gång när jag blivit drogad för att se så ingen gjort något dumt. Grät och hyperventilerade som ett djur och behövde lugnande för ett ens kunna lägga mig där. Sedan dess går jag inte till gynekologen för att jag behöver basically sövas för att klara av att lägga mig där. Har inga sexuella problem och är nog extremt översugen rent generellt (och har legat med väldigt många personer hehe) så inga sådana problem men att ligga så utsatt går bara inte för mig, inte heller vaxa mig där nere hos någon eller liknande. Spelar ingen roll vem jag går till.

     Svara

      Jobbar på en kvinnoklinik och vi har en del patienter som får KBT hos vår psykolog för att klara en gynundersökning. För en del är det ett trauma bara att gå in i rummet. Det är okej att känna så och det finns hjälp. Ingen ska behöva må dåligt över att gå till läkare och man måste respektera att en person känner så❤️

      Svara

     Handlar som sagt om en känsla av utsatthet och underläge snarare än att det faktiskt ligger något i det. Vidare behöver långt ifrån alla regelbunden kontakt med en läkare; de bokar en tid för gynundersökning och sen är det inte mer med det. Då varken hinner man byta läkare eller har behov av det.

     Svara

     Jag tror att nyckelorden här är ”i alla fall inte jag”. Vi är alla olika, respektera det. Jag behöver inte byta ut min väldigt duktiga och trevliga barnmorska, men jag känner mig fortfarande utsatt när jag står där med rumpan bar. Jag löser det genom att ha kjol på mig, då kan jag bara dra upp den när jag hoppar upp på britsen (och skulle aldrig köpa en engångsvariant).

     Svara

      Sjukvårdspersonalen borde vara lika nakna som sina patienter vid undersökningar.

      Svara

       Varför?

       Svara

        Skulle du känna dig mer bekväm om en naken främling grävde runt i dig?

        Svara

         Hahaha den bilden som kom upp i huvudet nu 🤣🤣🤣

         Svara

      Jo men samtidigt det är ju en känsla som är naturlig och tillhör vårt psyke. Så liksom det tar jag. Bara jag blir respekterad så är det helt ok om jag några minuter känner utsatthet.

      Svara

   Det här med ”byta läkare” folk skriver om ibland. Jag har sällan fått träffa samma läkare? Bor i en av Sveriges största 10 städer. Har haft samma vårdcentral, men alltid olika läkare (och barnmorskor). Sen har jag blivit skickad till en privat kvinnoklinik, samt till kvinnokliniken, jourvårdcentral och sen akuten på det. Och BB. De flesta gångerna har det känts varken eller att jag ska sära på benen för en okänd människa men en del av dem har känts rent av obehagliga. Trots deras profession. Sen sitter man där och tittar mot dörren som, om den öppnas, innebär att personen i dörren skulle se rakt in i härligheten. Och ja, det har hänt. Tycker denna produkt kan vara väldigt bra. Förstår inte riktigt problemet, faktiskt.

   Svara

    Jag har haft en otrevlig barnmorska. Osäker på om jag hade fått henne igen men uppger alltid när jag bokar tid att jag inte vill gå till henne. Har aldrig varit något problem eller något som ens ifrågasatts när jag bokat tid. De bokar bara in mig en dag när någon annan har tid för mig.

    Svara

  Smart. Men själv ser jag till att ha kjol eller en tunika på mig de få gånger jag går till gyn. Händer ju inte så ofta.

  Svara

  En idé är att ha sina trosor på sig och ta av dem precis innan man sätter sig i stolen. Problemet löst.

  Svara

  Det behövs ingen gynkjol, tänk bara till på klädvalet när det är gynbesök Jag har alltid någon form av tunika eller klänning när jag ska till gym eller ta cellprov.

  Skulle det ske akut så man inte hinner planera klädvalet så tycker jag inte det e hela världen att va avklädd undertill den korta promenaden till stolen heller egentligen…

  Svara

   Har du inte hunnit planera klädvalet så har du väl knappast hunnit rota fram din gynkjol och packat den i väskan? Eller det kanske är tänkt att folk ska ha denna i handväskan ifall man behöver akutbesöka en gynekolog?

   Visst kan dessa gynkjolar säljas till sjukhus osv, så att de finns där OM patienten önskar. Men tror inte det kommer gå hem hos den enskilda individen. Kan man inte komma ihåg att ta på sig en längre tröja / klänning så hur ska man komma ihåg att ta med sig en gynkjol?

   Svara

    Hade visserligen hellre sett att man då använder något som kan återanvändas istället för en engångskjol…

    Svara

    Och kommer man inte ihåg sin viktiga gynkjol till det där jobbiga gynbesöket har man nog glömt att man ens har ett gynbesök och missar tiden.

    Svara

    De tänker väl mer att de skall finnas som val hos Gyn?!

    Svara

  OT Är ni lediga idag? Gå in på SVT play och se”ett barns landet”. Visste inte att Kina ”aborterade foster” som var 8-9 månader.😢

  Svara

   Såg den igår. Så värd att se!

   Svara

   Låter som en trevlig start på sin fredag..

   Svara

    Skönt för oss privilegierade att kunna välja vilken start vi vill ha på vår fredag!

    Svara

     Ja? Sen när blev det så fult att njuta av att ens tillvaro är bra? Herregud, tönt.

     Svara

   Ingen borde resa till Kina. De låser in oliktänkande och minoriteter. Äter djur som fortfarande lever. Aborterar fullgångna foster och dumpar dom i omgivningen. De spionerar och infiltrerar regelbundet andra länder. Osv

   Svara

    Precis därför jag inte vill dit haha. Ett lands vars moral är alldeles långt ifrån min egen.

    Svara

    Jag bor tillfälligt i Kina och nja… det pågår aktiva protester från regering och övriga aktörer inom landet gällande vilka djur som bör ätas, till exempel apor, räv och liknande. Fattigdom och hunger sitter fortfarande i de äldres minnen, vilket är svårt att förstå när vår hunger är bortom de flestas livstid. Folk förstår inte att de inte svälter nu, att de inte behöver äta svanhals (true story), kycklingfötter och liknande. I städerna aborterar de inte längre fullt gångna foster, det är inte ovanligt att ha två och tre barn just nu. Så nja… res till landet, istället för att lita blint på en dokumentär som inte längre är aktuell.

    Gällande minoritetshanteringen håller jag med dig. Spioneri och liknande… nämn ett land som beter sig bättre som samtidigt har en roll i världen.

    Svara

     Ser dock inget fel i att äta alla delar av djuret. Det är ju bara bra och något som fler borde ta efter, när de väl äter djur

     Svara

      Då är hanteringen av hundar och katter på marknaderna betydligt värre. Hundar packade som sardiner i burar i väntan på att kokas levande eller bli hängda. Det är för jävligt.

      Svara

       I know. Äckligt. Har aldrig gråtit så mycket i mitt liv som när jag såg bilder och videos på hur katter och hundar blev behandlade. USCH.

       Svara

     Det är en dokumentär om hur det har gått till i landet under en lång period. Ett barns lagen avskaffades först 2015. Har du sett dokumentären innan du kommenterar?

     Svara

      Ja. Har du?

      Svara

       🚀

       Svara

     Fångläger för oliktänkande, dödsstraff för oskyldiga, utsatta folkgrupper i det egna landet och ingen demokrati. Behöver vi säga mer om att resa till Kina..?

     Svara

     Så då är det bra, om det inte sker i städerna? Ledsen men jag är inte övertygad av det du säger. Ibland är man sämre på objektivitet, om man är nära och känslomässigt bunden.

     Svara

      På tal om att vara dålig på objektivet, varför lita blint på en dokumentär?
      Jag är medveten om att det har hänt men också att saker och ting sakta förändras. Att bo i landet kan ge ett annat perspektiv.

      Svara

   Vissa stater i USA genomför också abort lika sent. Dom tar livet av barnet innan huvudet föds… japp, vaginal förlossning upp till 9 mån men fostret kapar dom nacken på. Helt. Sjukt. Vill. Spy.

   Svara

    Källkritik är inte din starka sida märker jag

    Svara

  Jag har alltid fått ett badlakan att vira runt underkroppen när jag varit hos barnmorska eller gyn. Trodde att det var så överallt, men tydligen inte.

  Svara

   Jag med!

   Svara

   Näpp

   Svara

   Men manlig läkare ja, + på och avklädning i separat rum. Med kvinnor har det varit av och på med allt typ bredvid skrivbordet medan de sitter och knappar på tangenterna 😂

   Svara

  Förstår inte behovet för egen del. Känner mig mer utsatt att ligga i stolen med strålkastarna på än att gå tre steg mellan avklädning och gynstol utan byxor. Man behöver ju inte ha magtröja på sig direkt heller.

  Svara

   Aha, är det bara den promenaden som kjolen är tänkt att ”förbättra”? Jag får alltid ta av mig bakom ett slags skynke sen lägga mig tillrätta på britsen. Sen ber dem mig alltid hoppa fram lite med rumpan 😀 Strålkastarläget är absolut jobbigare men inget som kräver en gynkjol det heller.

   Svara

    Jag uppfattar det så? Man måste ju ändå dra upp den sen 😆

    Svara

     Men då kanske de bara kan ”lyfta” på skynket så känns det ändå mer täckt liksom? Aja, who cares. I slutändan en onödig produkt förutom vid undantagsfall.

     Svara

  Jag kanske inte är rätt person att uttala mig om det här då jag inte har något problem med att gå Kalle Anka fram till stolen. Men har inte vi kvinnor löst det här genom att välja ”rätt” kläder den dagen vi ska till gyn? Behövs verkligen det här?

  Svara

  Rätt smart marknadsföring ändå. I en era där kapitalism och konsumtionssamhälle ifrågasätts lägger hon fram en ny, objektivt sett onödig engångsprodukt som inte fyller något praktiskt syfte som en feministisk landvinning. smh

  Svara

  Förstår inte heller syftet faktiskt. Känns mest som att någon vill tjäna pengar. Hade de genuint brytt sig hade de kunnat göra en video med klädtips (kjol, klänning) för de som inte tänkt så långt själva istället för att kränga en produkt.

  Svara

   Ja.. känns som en produkt framtagen av män ”för kvinnor” (fast egentligen bara för att tjäna pengar). Kan väl inte vara någon som faktiskt gått på gynundersökning som har tagit fram denna, eller? Som du säger, finns ju andra sätt att göra det på.

   Svara

    Varför skulle just män tagit fram den? Kan lika väl vara en pengakåt kvinna bakom. Tror inte män bryr sig så mycket om hur kvinnor upplever gynstolen faktiskt.

    Svara

     Den där anekdoten i instagraminlägget som syftar till att ge en feministisk twist till reklamen är garanterat påhittad. Bokstavligen ingen tycker det är upprörande att gå från omklädningsskynket till gynstolen med bar underkropp. Och bokstavligen ingen diskuterar den promenaden med varken manliga eller kvinnliga bekanta bara sådär.

     Svara

      Jo? Klart man kan prata om det? 🤔

      Svara

       Jag tror att man vill vinna feministiska poänger men egentligen bryr man sig noll om kvinnors upplevelser hos gyn.

       Svara

        Ja, det verkar lite så, nu när jag tänker efter.

        Svara

      Och de som tycker att det är obehagligt att gå med underkroppen bar har redan löst det genom att inte ta magtröjan den dagen.

      Svara

       Dom som tycker den lilla promenaden är jobbig tycker att det är 100ggr jobbigare att fläka ut sig i stolen så dom bryr sig knappt om den lilla prommisen tror jag.

       Svara

     Är väl mer att jag tycker att det känns som att det är någon som inte själv gått på en sån undersökning som har tagit fram den. Oavsett vilket kön så tror jag inte att de har kvinnors trygghet i fokus. Då hade man (som ts sa) kunnat göra något annat än en engångsprosukt.

     Svara

  Jag kan förstå problematiken vid trauma (våldtäkt) alternativt personer med tidigare trauma. Att det då skall finns något att skyla med, t ex en handduk som ju går att återanvända medelst tvätt.

  Men annars är det väl inte liksom en promenad från omklädningsrum i katakomberna via personalhissen upp genom röntgens väntrum och ortopedens personalrum och sen, pust, så är man framme vid stolen?

  Svara

   😂😂

   Svara

   Även vi med trauman kan klara av att vara utan gynkjol under promenaden till stolen. Förstår inte varför just promenaden är det hemska med tanke på att det sen är en okänd människa som gräver i en.

   Svara

    Exakt. Det ÄR en (eventuellt obehaglig) undersökning och det krävs att de kan se ditt kön. Get over it.

    Svara

    Men om det inte är akut gå till samma gyn. Du lär känna hen och det skapar trygghet. Jag blivit nu två gånger opererad och många gånger undersökt och när man är dålig glömmer man att man är näck och vill bara vara frisk. Sedan är jag extra känslig där nera så det är det jobbigaste.

    Svara

   🤣

   Svara

  Denna fanns tidigare på gynmottagningar när jag började gå på 90-talet. Säkert borttagen pga kostnad. Jag tyckte iaf att det kändes mindre naket med den. Saknar.

  Svara

   Jag saknar också dem! Var som en lite minikjol men kändes mycket tryggare. Får alltid ångest nu den där nakna sträckan

   Svara

    Hur långt går ni egentligen? Skynket man klär av sig bakom är max en meter bort där jag går. Skulle utan tvekan kunna slänga mig upp i stolen om jag ville. Fast det hade varit lite pinsamt såklart, ett mega hopp med rumpan bar.

    Svara

     Ja jag förstår inte heller vad de har för vandring framför sig. Det är väl bara att ha kjol på sig den dagen då, om det är kjol man vill ha på sin promenad.

     Svara

     Ja, och mina barnmorskor har alltid suttit med ryggen mot mig, vända mot datorn eller whatever, tills jag lagt mig tillrätta.

     Svara

      Samma här. De grejar på med min journal, fixar verktygen, lägger fram och märker upp provrören. Hon sitter inte direkt och spanar in mig där jag traskar fram till stolen.

      Svara

      Ja så är det.

      Svara

     Där jag gått har det aldrig funnits något skynke att byta om bakom, bara ett stort öppet rum. Klä av sig vid besöksstolen och sedan gå kanske två tre meter till gynstolen. Första gången jag gick till gyn trodde jag det var som i amerikanska tvserier att man fick en klänningsaktig grej. Efter det har jag alltid haft långskjorta på mig och då går det bättre. Jag tycker gången är värre än undersökningen på stolen för när man väl ligger känns det medicinskt, innan dess känns det som att klä av sig framför en människa som precis innan kallpratat med en om ditten och datten

     Svara

   Kan nog vara pga besparingar, men sist jag tog cellprov för ett år sedan hade min mottagningen den kvar.

   Svara

  I min värld finns den redan och har alltid funnits på de ställen jag gått, fast i frott’e.
  Både när jag gått akut, gynundersökning vid cellprov och undersökning när jag var gravid, även gjort endo- och rektoskopi.
  Är 65 år och gick till gynekolog första gången ca 13 år, alltså över 50 år och bara vid ett par tillfälle har ”kjolen” inte funnits och det har varit på akutmottagningar.
  Ska tillägga att jag flyttat en del så jag har besök ett antal mottagningar genom åren.
  Trodde det var självklart!

  Svara

  Tror ju snarare att det är själva undersökningen som är jobbig än promenaden mellan stol och typ skynke? Bara att ha en handduk tillgänglig för de som inte valt tex klänning. Fattar nog inte detta stora behov riktigt. Skulle hellre se en gynstol man kan kliva upp i utan att behöva bresa ut allt direkt. Finns sånna med plattor där du liksom börjar undersökningen med benen ihop och sen fälls de ut när undersökaren och patient är redo. Det skulle jag hellre se!

  Svara

   Sådan stol hade jag nu vid operation. Kändes faktiskt mycket bättre.

   Svara

  herregud vad löjligt. är man hos läkaren/gyn så är det utbildad personal som ser könsorgan hela dagarna. hur orkar man ens tänka på att de känns ”pinsamt” när de finns så mycket annat att tänka på

  Svara

   Du kan inte förstå varför vissa kvinnor upplever det som obehagligt att visa upp sitt underliv för främmande människor, oavsett profession? I din hjärna är det helt omöjligt att förstå?
   Tänker att du måste vara en väldigt märklig person som inte kan förstå detta, brukar du ha svårt att sätta dig in i och förstå andra människors tankevärld i andra fall också?

   Svara

   För de allra flesta är en gynundersökning jobbigt och pinsamt, trots vetskapen om att det är deras arbete och de bryr sig knappast om hur du ser ut där nere. Men du får komma ihåg att för en del människor som tex har varit utsatta för sexuella övergrepp kan en sådan situation vara väldigt jobbig. Så förminska inte andras upplevelser över gynundersökningar bara för att det går bra för dig.

   Svara

    man måste kunna skilja på saker och ting.
    ska folk som fått en smäll på käften ha något slags skynke hos tandläkaren också?

    oavsett vad så ligger man där i stolen 2 minuter senare med en lampa rakt upp.

    ju mer vi gör sånna här saker ju längre bak i tiden går vi. och för att inte tala om miljön?

    Svara

     Vad pratar du om? Du tycker att ansiktet som man exponerar för alla människor man möter dagligen är att likställa med underlivet som man döljer för alla utom sin partner typ? Du argumenterar så konstigt, jag förstår inte varför du är så stor motståndare till ett hjälpmedel för patienter som känner sig utsatta?

     Svara

     Fast nu tycker jag ändå du är onödig och barnslig. Givetvis är det ett större emotionellt trauma och kränkning att ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp än att ha fått en smäll på käften. Käften som inte är lika förknippad med integritet. Dålig jämförelse.
     Hade någon som varit utsatt för sexuellt övergrepp viljat ha på sig en gynkjol ser jag inget fel med det och det känns snarare berättigat.
     Men sen håller jag med om att produkten i det stora hela är onödig. Man får lägga undan sina tankar och känslor om att det är ”pinsamt” att visa sin kropp för läkare. De utför fysiska undersökningar och kan inte hjälpa dig om de inte får göra det. De bryr sig inte ett skit om hur din kropp ser ut.

     Svara

      Men då kan väl de personerna ha med sig en handduk eller klä sig i kjol? Lite eget ansvar får man ta. Det är sjukt att kränga sådana onödiga produkter på vården som redan drabbas av dålig ekonomi.

      Svara

       Är du uppriven emotionellt kanske du inte tänker på att packa med dig handduk eller klä dig praktiskt. Speciellt inte om du anmäler våldtäkt direkt efter och direkt blir skickad till sjukhus för provtagning. Skippa attityden.

       Svara

        Har man ett besök inplanerat har man ett ansvar att planera för det oavsett hur man mår, annars får man omboka tills man är mer stabil.
        Om man kommer in akut efter ett övergrepp kan man alltid få en handduk att vira om sig. Den här produkten är och förblir onödig.

        Svara

         Din attityd är onödig.

         Svara

          Likaså din kommentar.

          Svara

        Jag själv våldtagen. Och såklart jag var helt uppriven och det var extra jobbigt med gynundersökningen. Och fick sedan gå ett varv naken i rummet för dom skulle kolla på blåmärken på ben m m. Så då tycker jag det skulle vara att man blev erbjuden en kjol. Det hade jag mitt krisen mått bättre av.

        Svara

      Jag blev utsatt för sexuella övergrepp MED hemorrojder.
      Då kändes det KALLT att ligga med arslet bart på en bädd
      med papperslakan. Och en metalltittare uppkört dessutom.
      ”Pardon my french”.

      Svara

    Jag tycker inte att det är ett dugg jobbigt, helt ärligt. Går hellre till gyn än till tandläkaren. 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Haha, jag också!

     Svara

      Två unika snöflingor 🤪🤗

      Svara

       Nä, tre. Jag tycker det är mycket värre hos tandläkaren. Brukar be att få hålla tandsköterskan i handen…

       Svara

        Haha samma här. Jag är över 30 år och vill fortfarande gråta hos tandläkaren (vilket jag också har gjort några gånger). Har en snäll tandsköterska nu som är jättefin med mig.

        Svara

       fyra, om vi ska hålla på att räkna. Tandläkarskräck är ju inget direkt unikt, och det verkar faktiskt här som om de flesta kvinnor inte har så jättestora problem att gå på en gynundersökning.

       Svara

   Det låter som att du är typ 14 år. Orka tycka något är pinsamt? Ork? Suck. Så jäkla hjärndött uttryckt.

   Svara

    det är så jävla hjärndött att vara en vuxen människa och skämmas för sitt kön. går emot allt

    Svara

  I stället för en kjol skulle jag hellre se att de utbildade sin personal i bemötande. I alla fall på min gynmottagning.

  Svara

   Tråkigt att du varit med om dåligt bemötande från vården, visste du att du kan kontakta patientnämnden för att framföra det du varit med om? ❤️

   Svara

   Samma här!!

   Svara

  Bra för dom blyga. Men för mej känns det helt onödigt. Skulle bara vara i vägen. På operation satte dom över varmt täcke och varma typ plädar över benen. Läkarna ser ju underliv varje dag. Fy fan vad ont efteråt. Skrapat runt med typ en virknål 30 minuter. För att ta prover. Men sov. Och fick massa morfin när jag vakna. Inte lätt. Hua. Underbar kirurgpersonal. satsa mer pengar på vården.

  Svara

   Den röda tråden…? 😂

   Svara

  Jobbar någon här i vården? Vet ni vilka sparkrav och hur lite resurser vi jobbar med idag? På min avdelning fick vi på riktigt till oss att vi inte ska ta två platshandskar mer än i de fall där vi verkligen behöver det. Vi pratar alltså om att till och med spara in på enstaka platshandskar. Personalen jobbar ihjäl sig. Lägg resurserna där de behövs i vården. Lägg resurserna på personalen så att de har tid att ta hand om en orolig och otrygg patient tex.

  Svara

   Javisst. Och så dom hinner ha en dialog med patienten. Jag betalar gärna mer i skatt så vi får bättre resurser och mer platser inom vården.

   Svara

    Jo precis, verkligen inte ett jävla engångsskynkeskynke. Producera mer såna där rockar man har på BB istället då och tvätta om nu behovet är så stort.

    Svara

     Att tvätta belastar miljön också. Troligen mer. Om vi nu ska vara petnoga.

     Svara

      Nej det gör det inte i det långa loppet.

      Svara

       Har du räknat på detta? Vill gärna se dina beräkningar.

       Svara

   Sparkrav och minskade resurser överallt i samhället? Det finns trots allt väldigt många som tjänar bra med pengar och betalar sina skatter.
   Vart har pengarna tagit vägen, det sparas in på sjukvård, skolor, barnomsorg, äldrevård… ALLT.
   Skulle verkligen lyssna på den politiker som kan förklara och visa varför det t ex dras in på personal i en sjukvård som går på knäna och det dör folk p g a resursbrist.
   Samtidigt som unga människor som köper bostäder har råd att röja ut allt och genast renovera för att få det exakt som de vill ha det. Med förstås en paus renoveringsarbetet för Thailandsresan och skidsemestern.
   Nä det är nåt som inte stämmer här.

   Svara

    Det handlar mycket om demografin. Vi har en allt äldre befolkning och många barn, vilket innebär att det är färre personer som ska försörja många fler. D.v.s. mindre skattepengar kommer in, men ska täcka upp för behovet hos många fler personer. Förskola, skola, vård och äldrevård kostar pengar (vilket det också ska göra), men en mindre pengapåse kommer in.

    Det ser likadant ut i många länder och i vissa är det ännu värre. I min kommun har man höjt kommunalskatten nu, vilket jag tycker känns bra utifrån att jag i mitt arbete ser att de extra pengarna verkligen behövs för att kunna driva verksamheter som inte bara förvarar folk.

    Svara

    Du kan inte tro att det hör till det normala att ungdomar idag 1. ens har råd att köpa en bostad 2. renoverar den direkt de har köpt den och 3. passar på att unna sig en resa till Thailand samtidigt.

    Jag förstår din poäng men bara för att Bianca och någon annan influencer har möjlighet till det så innebär det absolut inte att det generellt ser ut så bland unga.

    Svara

   Jobbar också inom vården. Ser hellre att vi får mer tid för varje patient så man kan ta sig tid, förklara och lugna än att ett plastskynke ska lösa problemen (vilket det inte gör på ngt sätt) Tror helt ärligt inte landstinget har pengar att ta in sånt här heller när vi redan nu går på knäna, går kort om folk och måste skära in på allt möjligt.

   Svara

   Ja, vill någon absolut ha denna kjol och inte har någon egen vanlig kjol, klänning eller längre tröja så är det såklart fritt fram att köpa för egna pengar. De finns ju redan så borde gå att få tag i. Men att sjukhus och mottagningar ska köpa in dessa och använda på rutin till alla känns ju helt galet! Kommer någon in akut och oförberedd så kan en handduk användas.

   Svara

   Vi får inte längre dubbla handskar på op. Känns sådär med näven i öppen buk.

   Svara

  Hurra! Fler engångsartiklar! Precis vad vår värld behöver!

  Svara

  När jag fick missfall och blev upphävd på en brits från ambulansen med min fd sambo bredvid mig, som hade kallat min kropp och underliv ful under alla år, så bad jag snällt och generat om att få lite sånt där britspapper över mig medans dom allihop stod och hade något krismöte framför mig.

  ”NEJ DET KAN DU INTE FÅ!” Skrek den kvinnliga genekologen.

  Det va så förnedrande och sårande. Och en faktiskt kränkande situation. Jag såg bara i huvet hur dom visar det på amerikanska filmer (där kvinnan får en filt över sig) och önskade att jag var i en sån.

  Det här behövs, och det borde vara en regel att sjukvårdspersonal ska värna om kvinnans kropp och integritet. Speciellt om det är en man med.

  Svara

   Det du var med om låter gräsligt. Generellt beter sig inte vårdpersonal så. Men det finns rötägg i alla professioner.

   Svara

   🙁
   Skönt att höra att han (förlåt, men svinet) nu är din fd sambo

   Svara

   Jag vill bara nämna att det är en stooor del av utbildningen till ssk, att kunna värdegrunderna och de etiska kpderna för hur man ska föra sig och behandla patienterna. Det du utsattes för var FEL och både oempatiskt och kränkande av vårdpersonalen. Du borde fått ett bättre bemötande.

   Jag hoppas du är okej idag ♡

   Svara

  ”Skapa upp”? 👿

  Svara

  Varför måste det alltid göras en bitsk jämförelse med killar?
  Att de minsann inte har det lika svårt. Eller att om de var tvugna att göra x så skulle de få bättre hjälp.
  Vi är alla människor. Killar har det precis lika jobbigt i situationer där deras privata kroppsdelar är exponerade.
  Det finns inga pungskydd när de är hos urologen.
  Det gör ont och är pinsamt att få ett finger upp i rumpan vid prostataundersökningar.
  Att gå till gynekologen är jobbigt men hen är inte där för att fördöma eller skratta. Hen ser ändå hela härligheten när man väl ligger där.
  Sluta med detta fåniga krig mot männen.

  Svara

   Det är ett så jäkla lamt marknadsföringsknep att skapa en liten konflikt för att skapa relation till sin målgrupp. Helt i linje med de där trötta TV-shopfilmerna där de ville sälja durkslag genom att visa en film med blekta färger där en stressad kvinna med rufsigt hår spillde spaghetti i vasken. Cue durkslag och kvinnan förvandlas till välkammad och stylad i milda färger tack vare att hon slapp spilla spaghetti.

   Svara

   Jag är feminist men kan faktiskt hålla med dig till stor del. Känns som om kvinnor ofta antar att män aldrig behöver gå igenom obekväma saker inom vården, men det är faktiskt inte sant! Många män får besvär med prostatan (prostatit) i sitt liv och då är det läkarbesök med undersökning av prostatan som gäller. Jag arbetar deltid med urologer och det är finger i baken samt anala ultraljud som görs. En man kom och ville ha läkemedel för att få bättre erektion, det fick han efter just finger i baken och analt ultraljud! Män kan även få cystor i pungen, eller vattenfylld pung, och då får de opereras bort eller så får man med hjälp av dränage tömma pungen på vatten m.m… Det är väl absolut jämförbart med cellprov, vaginala ultraljud m.m.?

   Vi har lång väg att gå i hela världen gällande jämställdhet mellan könen, men just inom vården så kan jag lova att män inte har det så mycket härligare än vad vi har hos gyn.

   Svara

    Tack för bra svar!
    Att vara feminist borde inte ligga i motsättning med att se att män går igenom nästan samma problem och smärta i livet som vi.

    Svara

  Jag har alltid kjol på mig när jag går till gyn. Aldrig någon som klagat på det. Bara att ta av trosor a och sen lägga sig i stolen och vika upp kjolen.

  Svara

   Varför skulle någon klaga på det?

   Svara

  Klick Klack ny kollektion på G https://styleelin.com/

  Svara

   Fram med visakortet tjejer shoppishoppi

   Svara

   Fattar inte att någon köper hennes grejer till dessa överpriser?! Nu har väl alla hört att det är Kina-krafs och inget ”blod svett och tårar” – arbete bakom produkterna.

   Svara

    Roligt att hon ser ett spänne på en tjej och utgår från att det är köpt från henne. Jag utgår från att tjejen köpt det från Aliexpress..

    Svara

  Tycker det borde finnas som alternativ!! Var lite obekvämt första gången, men nu när jag gått igenon ett äggplock och gjorde många vaginala ultraljud blev jag mer obrydd 😅

  Svara

  Känns otroligt meningslöst. Hellre att de börjar skriva på kallelserna ”För er som är känsliga för att vara avklädda hos oss rekommenderar vi att ni tar på klänning/kjol till besöket”? Bättre både för miljön och ekonomin. Vården har inte pengar att kasta ut på skit när inte ens personalen kan få en dräglig lön.

  Svara

   Exakt! Skriv ut hur undersökningen går till och att det är en ”promenad” på tre steg efter att byxorna åkt av. Ge lite tips på passande kläder och det räcker. Är nog mest för de som kommer första gången och inte vet hur det går till. Har man väl varit där en gång så vet man nästa gång.

   Svara

  För 2 år sedan när jag var på Centralsjukhuset i Karlstad för att ta cellprov så hade de exakt sånna kjolar som man fick ta på sig. Även fast jag hade ett långt linne på mig pga slippa gå med rumpan bar från båset till gynstolen, så kändes det fantastiskt att de hade tänkt till och köpt in sånna!

  Svara

   Skaparen är från KD så Region Värmland var med och pilottestade dem – vet inte om de köpt in dom också?

   Svara

    @cutinkitchen heter hon på IG – mycket trevlig IG att följa😊

    Svara

   Hoppas verkligen de slutar med detta trams i och med att region Värmland står inför stora besparingar nästa år och redan nu har hyrstopp för sjuksköterskor och stänger vårdplatser på löpande band.

   Svara

   Ann Söderlund presenterar gynkjolen som något nytt, men den här funnits i många år.

   Svara

  Helt klart är det varje vårdinrättning som ska köpa in den!!!!!

  Svara

   Pyntar du eller?
   Låt folk ta med sin egen handduk eller kjol om de har problem att gå tre steg med bar underkropp.

   Svara

    Ja eller vafan, håll i byxan du nyss tog av dig och skyl ditt sköte med den om det nu är så pinsamt när du tar två steg till stolen.

    Svara

     Haha kul att man vill dölja venusberget. Tre steg senare visar man ALLT.

     Svara

  Varför åker man till gyn med för kort tröja? Då är man en orutinerad idiot. De flesta har väl en extra lång tröja, en klänning eller kjol på sig när de vet att de ska fläka fram fittan?

  Nä detta är bara ännu en onödig produkt för att tjäna pengar på kvinnor.

  Svara

  Detta är väl ingen nyhet. Redan när jag gick på ungdomsmottagningen för 15 år sedan fanns det möjlighet att sätta på sig en sådan kjol om man var obekväm att gå från platsen man lämnar kläderna till gynstolen.

  Svara

   Tack. Ingen nyhet alls funnits i åratal.

   Svara

    Det är alltså ingen nyhet, har för mig jag använt det vid gynbesök.

    Svara

  Känns som att nakenhet fortfarande ska stigmatiseras och vi ska skämmas över våra kroppar. Suck!

  Svara

   Japp, verkligen! Ficktjuvarna på nudistlägret säsong II

   En ”hjälp” mot förtrycket som tjänar mest sig själv och rollspelandets stillestånd bortom alla leenden i Mumindalen.

   Svara

  Har inte jättestora problem med detta själv, men undrar varför så många förutsätter att kvinnor använder kjol och/eller klänning till vardags? Är fan sällan jag ser kvinnor i kjol och klänning, till vardags sådär. Ser nu framför mig hur kvinnor går i finklänning för en gynundersökning 😅

  Svara

   Går du till gyn till vardags? Jag kanske inte klär mig varje dag i kjol men så svårt är det ju inte att anpassa sina kläder när man ska till gyn en gång på tre år. Äger man inte en kjol så äger man säkert en lite längre tröja.

   Svara

    Låter skönt att bara behöva gå var tredje år. Är det cellprov du tar då? Jag har dessvärre behövt visa hela alltet betydligt fler gånger än så. Några gånger planerat, några gånger akut. Tyckte bara det var komiskt att så oerhört många skrev att det bara var att ta på sig en kjol eller klänning. Ser nästan aldrig kvinnor i det, och bor inte i en liten stad.

    Svara

   De flesta jag känner äger i alla fall en kjol, typ en svart för begravningar eller någon mer färgglad för festliga tillfällen.

   Själv äger jag inte ett enda par byxor (eller jo, yoga- och joggingbyxor) utan har alltid kjol/klänning till vardags. Men förstår att jag hör till undantaget idag. 🙂

   Svara

  Varför ska jag ha den och glida runt med? Har jag valt att gå på en undersökning så har jag även valt att acceptera hur den går till. Onödig produktion av engångsartiklar som tar plats i sopporna.

  Svara

  Jag har alltid kjol vid de tillfällena, tar av strumpbyxorna såklart. Men känns så mycket ”tryggare” att bara dra upp kjolen när gynekologen väl är på plats.

  Svara

   Vore så kul om du gjort att hål i strumpbyxorna istället!

   Svara

  Tycker också att detta är onödigt. Kostar pengar, engångsmaterial=miljöbov. helt fel i tiden.

  Svara

  Jag fick rekommendationen att bära en lång t-shirt första gången jag var hos gyn. Och det har jag gjort sen dess.

  Svara

  Såg precis att de kostar 30 kr st till ordinarie pris, eller 20 kr styck nu när det är kampanj. Våldtäktsoffer eller liknande borde väl få använda denna om det inte alls finkar med handduk, men för folk som kommer in för planerad cellprovstagning, glömt att ta på sig längre tröja och tycker det är ”lite pinsamt”, det är väl ingen som tycker det är väl spenderade skattepengar?!

  Svara

   Varför skulle det inte funka med handduk? eller de där nattlinnena/rockarna som finns på precis varje sjukhus?

   Svara

    För då säljer inte Ann Söderlund några produkter 🤷‍♀️

    Svara

    Jag vet inte, att läsa av kommentarerna här så verkar det ju som att handduk inte är tillräckligt bra för många och då jag själv inte är våldtäktsoffer ska så får jag väl inte uttala mig. Ville bara gardera mig ju!

    Svara

  Jag har ett långt linne som jag alltid tar på mig när det är gyndags.

  Svara

  Alltså, vården går på knäna och nu försöker någon kapitalist sälja in engångsprodukter till sjukvården? Nej tack

  Svara

   Draculafeminismen förnekar sig sällan!

   Svara

  Undersökte en knöl i bröstet för några år sedan (som visade sig vara ofarlig). Fick ta av mig på överkroppen och sitta på en brist. Den snygge manlige läkaren tittade först på brösten för att sedan noggrant klämma igenom hela brösten och jag var generad precis hela tiden! 😂🤦🏼‍♀️

  Svara

  Min mamma tipsade mig att ha klänning eller kjol vid gynbesök så jag klär mig alltid i klänning och tights när jag skall dit. Dock är det ju bra att sjukvården har något att erbjuda till de som vill ha! Förstår dock inte upplägget med att Ann har tagit fram en, skall sjukvården köpa in eller patienten själv?

  Svara

  Ann söderlunds enda avsikt är att tjäna pengar på det här! Var inte naiva. Snälla.

  Svara

  Så är det hos gyn i USA. Man får sånt ”filtpapper” över sig. Att man inte får det i Sverige är ju bara konstigt.

  Svara

  Sorry Ann, men detta är inget nytt. Har fått en sådan kjol när jag har gjort undersökningar.

  Svara

   Jo- men det är ju den🤨

   Svara

  Det där med att gynekologer endast bryr sig om det medicinska stämmer ju inte alltid. Jag menar det händer att gynläkare utsätter patienter för övergrepp. Visst det är ovanligt och de flesta läkare bryr sig inte om att de ser massa kön dagarna i ända osv osv. Men man är i en utsatt position. Speciellt när det är en manlig läkare och ingen sköterska med i rummet.

  Svara

  Eller så har du kjol på dig när du går på gynbesök?

  Svara

  Folk är så jäkla pryda.

  Svara

  Där jag går (Frankfurt) lägger hon ett stort papper över. Detta trots att jag ALLTID går i kjol/klänning. Kan någon begripa varför det är bekvämare att ha något över KNÄNA när någon samtidigt var full insyn i underlivet? 😂

  Svara

  Onödig grej. Det är väl bara att ta på sig en klänning/tunika om man tycker det är pinsamt att gå stegen mellan gynstol och stolen där man lägger sina kläder. Sen när man ligger där visar man ju ändå upp allt.

  Svara

  Men va faaan? Det här blir ju precis ett steg bakåt!? Landstingen kommer INTE köpa in dessa, i så fall blir jag som skattebetalare förbannad! Man har för helvete en bokad tid, då är det väl bara att inte ta på sig minsta tröjan på sig just den dagen, varför inte en skjorta istället? Nu kommer väl ungdomar söka sig till privata gynekologer för de lär väl kunna erbjuda gynkjol, men då blev det plötsligt en klassfråga! Gynkjol? Vad blir nästa? Förlossningskjol!!??? Va inte så jävla pretto, skärp er!!

  Svara

  När jag ska på sånt tar jag klänning, långskjorta eller Långkofta.

  Så svårt är det inte att tänka själv.

  Svara

  Här i USA får man ett lakan över benen. Funkar lika bra tycker jag.

  Svara

  Jag blev sexuellt ofredad som barn. Kan säga att jag är inte jättebekväm med att visa mig naken för främlingar. Har aldrig blivit erbjuden något att skyla mig med. Verkar väldigt olika i olika landsting det där.

  Svara

  Hänger tyvärr mkt både på gyn och gynakuten. Ska detta funka så får det erbjudas på kliniken. Annars kan man likväl ta en längre tröja på sig.

  Svara

  Jag förstår inte varför läkaren inte bara kan lämna rummet medans man klär av sig och lägger sig i gynstolen? I USA får man ett papperslakan medans sköterskan/läkaren lämnar rummet så man får klä av sig privat och lägga sig på bädden med lakanet över sig. Sen knackar de på dörren innan de kommer in igen. Tar Max 1-2 minuter liksom?

  Svara

  Har verligen fobi för gynundersökningar. Riktig fobi. Är lite över 30 år och har aldrig vågat göra en undersökning. Vart söker man hjälp för detta? Bor i Sthlm. Var hos en gynklinik här och berättade om min fobi för att få hjälp men gynekologen verkade inte förstå och jag kände inget förtroende så jag gick inte dit mer.

  Svara

   Jag hade också gyn-fobi, ringde till Södersjukhusets kvinnoklinik och fick gå i kbt-behandling hos en gynekolog. Gick där flera gånger för att sakta men säkert vänja mig vid situationen och till slut kunna genomföra en undersökning. Ring dit och förklara din situation! Om de säger att du behöver remiss så gå till din vårdcentral och kräv att få remiss! Du kommer kunna klara detta med rätt hjälp och stöd. <3
   https://www.sodersjukhuset.se/avdelningar-och-mottagningar/samtalsmottagningen/#Om-mottagningen

   Svara

  Jag bor i Thailand och här får man faktiskt ett par speciella byxor vid besök. Är fiskarbyxor (väldigt lösa byxor i bomull) som är öppna i grenen.
  Så här är man fullt påklädd men dom kan komma åt ändå genom öppningen. Blev lite paff första gången 😂

  Svara

  Vill inte racka ned på idén egentligen, men det är ju därför man går till gyn i en ”riktig” kjol? Smidigt att bara dra av strumpbyxor och trosor. Sparar in på produktionen av dessa engångsartiklar också. Att klä sig praktiskt på detta sätt är det bästa lifehacket jag vet. Det och att alltid ha servetter och snacks i väskan. Var beredd på livet som en scout! (:

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.