Coregasm?

Skönt att jag inte var ensam om att aldrig hört talas om ”coregasm”, än mindre upplevt en, men det där är sannerligen en morot som heter duga de dagar det känns lite extra motigt att gå och träna.

Jag tänker på vissa kvinnliga tennisspelare som låter extremt mycket precis när de slår till bollen…
Har dessa läten helt plötsligt fått en rimlig förklaring månne? 🙂

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Detta ska tydligen fungera 🙂

  Svara

   Aldrig hört talas om men händer jag får det i sömnen. 😉

   Svara

    Jag med!! Alltså borde man kanske kunna få en orgasm bara av hjärnkraft även i vaket tillstånd? Eller??

    Svara

     Märkligt att kvinnor kan få orgasm under träning eller i sömnen men tillsammans med män verkar det vara sällsynt. 🙂

     Svara

      Frågar du åt en vän?

      Svara

      Träning & sömn är helt enkelt sexigare än 97,4% av den manliga befolkningen, så det är inte märkligt alls!

      Svara

       Mat och husdjur är också sexigare än 99% av den manliga befolkningen. Kommer aldrig att älska en man som jag älskar mat och mina husdjur.

       Svara

        Husdjur är sexigare? Hoppas nån anmäler dig

        Svara

        Efter att ha läst detta kommentarsfält kan vi konstatera att män är sexuellt överflödiga även för heterokvinnor. Rep, hästryggar, träning, sömn osv tillfredsställer kvinnors sexualitet. Det klarar inte många män av.

        Svara

        Tar din katt den i tvåan?

        Svara

     Det kan man

     Svara

   Nu väntar vi bara på att CV eller någon annan draculafeminist ska påstå att allt detta har dolts i kulturhistorian tidigare av Patriarkatet. Samt att Gardet nu skyddar sanningen om kvinnan och hennes orgasmer i ett atombomssäkert kassaskåp. Detta allvarligt och helt utan humor och självdistans som vanligt.

   Svara

    Jaha…

    Svara

     Meh lol, låt folk få coregasms om de vill? Inte som att man tänker en massa sliskiga tankar.
     Jag har varit med om detta när jag var yngre och gjorde fällkniven. En bra känsla infann sig alltid efter ett par st, cirka 25. Har dock inte samma magmuskler idag men kan nog ”komma dit” om jag utvecklar magstyrkan igen.

     Det är inte som en sexuell orgasm. Mer…… Lite som ”tack för besväret” när man har tagit i väldigt hårt.

     Svara

      Hamna fel.

      Svara

       Nån som vet vad antifeministiska män menar med ordet ”draculafeminism”?

       Svara

        = tjejer som tar plats

        Svara

   Har det typ alltid jag har sex men man kan träna upp det med😁

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Måste man hitta på nya ord för allt hela tiden?
  Det är ju inget annat än en vanlig orgasm som uppstår vid träning…

  Svara

   Finns även ett ord för orgasm i samband med yogaövningar: yogasm.
   Och ett ord för orgasm i samband med poleträning: polegasm.
   Och vid klättring i rep: ropegasm
   Finns förmodligen andra ord också 🙂

   Svara

    När man bajsar också: poogasm

    Svara

     Ach ja!

     Svara

     Hooly shit

     Svara

      ”Hooly” 😂😂

      Svara

    Varför inte på svenska? Repgasm, bajsgasm osv?

    Svara

     Fast coregasm är väl svårare?
     Vad heter det på svenska? Bålgasm?

     Svara

     Hallå, alla coolingar pratar engelska, dude.

     Svara

      Hahaha ja exakt det läggs in lite här och där. Tycker det låter så ängsligt.
      Som att ”hej hallå lyssna, jag kan lite engelska”

      Svara

   Fast det är ett ganska bra uttryck ändå för man stimuleras liksom inifrån, av sina magmuskler. En ganska sjuk känsla, hände mig för första gången för ca ett halvår sedan, och nu kan jag få det hur lätt som helst om jag inte stoppar i tid vid vissa övningar.

   Svara

  Jag fick min första orgasm på gympan i lågstadiet när vi hade simning 😂

  Svara

   Jag fick min första när jag klättrade i rep. Också lågstadiet.

   Svara

    Skönt att inte va ensam..djävlar vad jag klättrade i rep

    Svara

     Hehe ja jag gick till skolan på eftermiddagar och helger och klättrade i repen på skolgården

     Svara

   Jag fick min första orgasm under en ridlektion..

   Svara

    Nä nä.

    Svara

    Det där är bara en manlig fantasi.

    Svara

     Haha nejdå, jag har också fått det under en ridlektion 😂

     Svara

      Japp, tränade 3-trav, sitt ner 1 steg stå upp 2 steg.

      Svara

   Jag när jag skrev ett matteprov på lågstadiet… 😮

   Svara

    Hade ni prov på lågstadiet?

    Svara

     Min dotter har haft prov från 1:a klass, går i sexan i dag och är mycket tacksam för att hon har haft prov i så många år.

     Svara

      15.11 här.. Är mååånga år sedan jag gick lågstadiet så jag antar att saker har ändrats sedan dess🙂

      Svara

     De får betyg från och med årskurs 6 men de har prov innan, mest för att ha koll på deras kunskaper så eleverna och lärarna vet vad de kanske behöver träna lite extra på.

     Svara

   Själv fick jag min första för ca 2,5 år sedan, är
   28 år 😂

   Svara

  Ahhh..nu förstår jag plötsligt varför jag lever på gymmet 🙂

  Svara

   Men det borde du väl ha förstått tidigare? Behövs väl inget särskilt ord på vad som händer.

   Svara

    Lisa drog ett skämt. Ta inte det så seriöst, Elin.

    Svara

     Precis. Sluta, Elin!
     Fett irri…

     Svara

  Japp. Händer om jag gör hängde knälyft eller använder maghjulet… Undviker dessa övningar av den anledningen. Känns väldigt märkligt att få orgasm bland folk och låtsas som ingenting. Synd, för det är bra övningar annars

  Svara

   Åh gud, jag skulle aldrig kunna undvika nåt jag visste skulle ge mig orgasm. Vilken självdisciplin du har!

   Svara

    Så du skulle gå runt på gymmet och egentligen onanera bland folk?

    Svara

    Kan du inte få orgasm from onani? Folk klarar av att inte onanera 24/7..

    Svara

     Inte desperata människor. Det här är den kvinnliga motsvarigheten till män som tar sig mellan benen och kollar på en när de sitter mitt emot en på tunnelbanan.

     Svara

      Är det du Linnéa?

      Svara

      Ja, inte lika charmigt med män utan självdisciplin.

      Svara

  Haha så trött på hennes rumpa… förut var det bara tuttar men nu alltså röven ist

  Svara

   U jelly?

   Svara

    U jelly? = töntigaste uttrycket någonsin.

    Svara

     Har inte sett det sedan 2011!

     Svara

      Det är någon stackare här inne som använder det ännu. Gör ont i mina ögon varenda gång.

      Svara

     So jelly.

     Svara

  Blä att nån står och får orgasm på gymmet. Vem gör ens sånt

  Svara

   Men give the girl a break! Det är ju inte som att hon går dit FÖR att få orgasm.

   Svara

    och även om hon skulle, vad är fel med en orgasm?? mer orgasmer åt folket så skulle alla vara mindre irriterade å uptight!

    Svara

     Jag låg på stranden och en snubbe låg och stirrade och sprutade till sist nedanför sina badbyxor. Skulle en tjej hålla på få orgasm på gymmet där man försöker träna hade jag blivit exakt lika äcklad och tycker det hör till FOLKVETT att inte försöka få orgasmer bland folk, om man inte är helt störd i skallen. Varför är det mer accepterat för vi är kvinnor? Nej tack. Hade fan anmält någon om hon höll på orgasmera sig bredvid mig medan jag tränade.

     Svara

     Är det okej om även män går dit för att få orgasm?

     Frågar åt en vän.

     Svara

      Nej det är inte ok folk som håller på så är desperata eller sjuka i huvudet

      Svara

      Den manliga blicken räcker. Huruvida en orgasm skulle va ok är låååååååångt utanför sidlinjen.

      Svara

       Skillnaden mellan män och kvinnor är väl att män kåtar upp sig på kvinnor i sin omgivning och får orgasm av synintrycket. Kvinnor kåtar upp sig på rep, hästsadlar och…. annat…. det har alltså inget med ev. män på gymmet, i stallet eller i repet bredvid att göra. 🙂

       Svara

        Oavsett så är det någon på gymmet som får orgasm brevid dig när du tränar. Är det okej om en man får orgasm av en övning och inte av att se en kvinna?

        Svara

         Tror inte att män på gymmet skulle uppskatta om andra män låg och sprutade orgasm under träningen, nej….

         Svara

     Ursäkta? Vidrigt att vara på gymmet och att nån bredvid håller på ger sig själv sexuell njutning. Är man frisk fattar man att det inte görs på ett gym. Tänk om män höll på så? Vilket jävla liv det skulle bli. Men visst vi är kvinnor så vi kan göra allt. Det är lika äckligt, hate to brake it to you.

     Svara

      *break. Brake = bromsa.

      Svara

       Tack

       Svara

    Haha tänkt om det vore en man som får orgasm på gymmet, ”give the Guy a break!!!! Buhuuuuu”. Nä, hade nog mer varit ditt ”sjuka sliskiga äckel!!”

    Svara

  Jag kan få det men lärt mig vilka övningar som funkar 🤭

  Svara

   Håll dig hemma snälla.

   Svara

   Nej håll dig inte hemma! Kom dit och lär oss stackars orgasmlösa satar din superkraft!

   Svara

    Tips: skaffa dig en rabbit i stället för att kämpa på med någon övning på gymmet för att få orgasm.

    Svara

     (Alltså ett uppriktig tips om det är orgasm ni är ute efter.)

     Svara

    Nej snälla förvandla inte gymmet till nån vidrig orgasmplats

    Svara

     Friskis & orgasmis 🙂

     Svara

      Sats

      Svara

       Den blev ju rolig i sammanhanget på riktigt😂

       Svara

     Rengör golv och redskap efter er bara, annars kanske STC måste byta namn till STD😬

     Svara

  Finns forskare som menar att spelare (alltså både killar och tjejer) som stönar vid slagen ger bollen lite mer fart. Andra menar att det ger en lite mer självförtroende vid slagen.
  Det sistnämnda kan jag känna igen mig i, hör mig själv stöna ibland vid t.ex en avgörande boll.

  Och nej, ni behöver inte swoosha mig, förstod att det var ett skämt i inlägget.

  Svara

   Även tex spjutkastare skriker när de kastar så det finns nog något psykologiskt i att ge mer kraft.

   Svara

    Kulstötare och andra kastgrenar också. Minns t.o.m att de lärde oss ”tänk på något som gör er arga så stöter ni längre” när jag började med friidrott. Blev visserligen inte kulstötare, men var ju tvungen att testa på det i början och just det rådet minns jag.

    Svara

   Men de får väl ingen orgasm?

   Svara

    Med största sannolikhet, nej.

    Svara

   Känns väl rimligt att det ger mer kraft, tänk er själva när ni stönar högt – ni spänner bålen. Vad gör bålen? Jo, hjälper till med kraftöverflyttning mellan under- och överkropp, och varifrån hämtar man kraft? Jo, från marken. I sporter som tennis, kastsporter, kampsport m.fl. så bör man alltså rimligtvis få en mer effektiv kraftöverflyttning om bålen är aktiverad, hence bättre resultat om man stönar/skriker.

   Svara

  En fundering. De/ni som får orgasm på gymmet, går den ens att likna vid en orgasm man får vid sex eller onani?
  Om jag försöker tänka hur en coregasm skulle vara så har jag svårt att se att man plötsligt börjar ”rycka/krampa” och stöna, utan att det kommer som en skön känsla som man samtidigt vill ha men också försöker dölja? Nu går inte jag på gym, men jag vill tro att man inte ens märker att någon skulle få en liten orgasm? Men det är bara en gissning.

  Svara

   Coregasmen har ju med att andvända core o underlivets muskler o såklart kan du ha en likadan i sängen. Det är ju poängen,mycket bättre än att få enbart en klitoris orgasm

   Svara

   Första gången det hände mig var det ofrivilligt, tyckte jag fick riktigt bra ”kontakt” med musklerna och körde glatt på och insåg liksom försent vad som höll på att hända. Jag låg med överkroppen på mage på en bänk och kunde INTE ligga kvar så för då hade det verkligen synts vad som hände så jag hoppade snabbt ner och satte mig på knä på golvet jämte bänken. I chock hahaha. Det var inte mitt mål att få orgasm på gymmet direkt. Att stöna kan man ju verkligen undvika att göra men ryckandet/krampandet är precis som vid en vanlig intensiv orgasm. Sedan tror jag väl inte att någon studerar dig så noga på gymmet så om någon hade sett mig hade de nog bara tänkt att jäklar vad hon tog i och behöver vila nu typ, haha. Nu har jag lärt mig att känna igen känslan och stoppar i tid, även om det kan ta emot lite, lite ibland för det känns ju nice, men så konstig miljö plus att man ju blir lite instabil och trött i musklerna efteråt om man ska träna vidare. Den övningen det hände med första gången visas typ 6:40 in i denna video (https://www.youtube.com/watch?v=jXTht5i5a1o) men får samma känsla i en övning som kallas musslan (passande namn hehe) om jag gör den med resistance bands.

   Svara

  Känner mig så gammal. Vad är det för fel på folk? 🙄

  Svara

   Den yngre generationen. Porrskadade…

   Svara

   De som växte upp på det glada 70-talet var ju dock något mer frisläppt än dagens. Men du kanske är äldre än så?

   Svara

    Nej, det var de verkligen inte. Du måste vara yngre än så?

    Svara

  Jag fick också min första orgasm när jag klättrade i ett rep på gympan i skolan, jag var kring 10 år🥴

  Svara

   Fick som en tecknad film framför mig:
   Klättrar upp i ett rep, känner hur nåt blir skönt/ovant (kanske t.o.m obehagligt om man inte vet vad det är), man ramlar ner i (förhoppningsvis) tjockmattan under repet..

   Svara

   Fick det första gången i fyran eller femman när jag och en kompis klättrade på en lekställning med stångar på skolgården. Minns att vi pratade om känslan båda två, men ingen av oss visste vad det var 🙂 Tycker den kom inifrån på ett annat sätt, och var starkare än när man har sex. Saknar stångar att klättra på som vuxen, haha.

   Svara

    Stångar?

    Svara

     Stålstångar som på en lekställning, haha.

     Svara

      Stänger, anonym 23.58 är bara en språkpolis. Och nu rättade jag dig, men vill inte framstå som dryg, det är faktiskt inte min mening alls🙂🌸

      Svara

  Vad tyckte ni om Wahlgrensvärld sist?

  Svara

   De är sköna, Bianca som vanligt otrevlig mot sin mamma men hon är härlig ändå

   Svara

    Benjamin var också otrevlig mot Pernilla? Varför ska endast Bianca hängas ut?

    Svara

  Jag kan få det vid massage.

  Svara

  Känner mig tantig men varför måste det vara så mycket sexsnack/girlboss/naket på hennes kanaler?? Stör mig mest på att hon delar med sig av att hon och F ibland ligger fortfarande. Vem frågar ens en sån sak? Att dela med sig av sånt är inte coolt..

  Svara

   Förmodligen är det ingen som frågar, om frågan dykt upp på en ”frågestund” så är det väl hur lätt som helst att fejka sina frågor.

   Svara

   Jag har slutat läsa hennes blogg men om de fortfarande är världens bästa vänner och föräldrar samt ligger då och då… varför skiljde de sig?! 😂

   Svara

  Jag tycker det är fel att medvetet försöka få orgasm på offentliga platser, om det händer en olycka vid en vis övning är inget man kan rå för, men om man upptäcker att just den övningen ger den känslan bör man byta övning.
  Jag tränar på gym och aldrig fått orgasm där, jag tycker det är fel att medvetet eller försöka få orgasm på offentliga platser som tex gym, buss, tåg, mataffär, bio, affärer, mm.

  Får man det vid en vis övning kanske man kan göra den övningen hemma om man tycker det är skönt? att gå orgasm genom träningsövningar, genom att ta på sig själv, genom leksaker, eller annat är helt okej, men ska inte göras medvetet på offentliga ställen, oavsett om man är tjej eller kille.

  Svara

   Ja, det är såklart fel. Men hur stark är en coregasm då? För som i en ovan kommentar, märker man ens att någon bredvid en skulle få orgasm av en övning? Jag har svårt att se att man skulle göra det.

   Svara

  Jag har fått det i sadeln på en ridlektion. Som nån här uppe nämnde, nej det var inte lika intensivt som en ”sexorgasm”, jag var ju helt fokuserad på annat och blev mest förvånad, det pirrade till typ.

  Svara

   Exakt! Så det finns inget att äcklas över tycker jag.

   Svara

  Det är varken behagligt eller sexuellt att få en orgasm av en träningsövning, det är ju ofrivilligt, så jag fattar inte varför vissa blir upprörda eller äcklade? Det händer inte för att man är kåt liksom.

  Svara

  Jag har fått det medan jag bajsat samt en gång då jag gjorde fransförlängning!??! Sjukaste ever. Jag tillhör hunden skaran som älskar att bli kliad på, eller när någon leker med mitt hår. Det var på slutet när De skulle ta bort tejpen och borta fransarna det gick för mig. Så jävla hemskt.

  Svara

   Bisarrt…

   Svara

  Jag får orgasm av fotmassage … har ingen fotfetisch men nån nerv i fotvalvet är som direktkopplad till klitoris.

  Svara

   Tror ingen läkare i världshistorien har hört talas om någon nerv i foten som skulle vara kopplad till klitoris. Anmäl dig därför omedelbart till forskningen.

   Svara

    Fast det har jag också. Om jag trycker på ett visst ställe under foten så sticker det i klitoris. Som en nerv. Har dock inte fått orgasm av fotmassage. Men om jag trampar på en sten när jag är barfota så känns det i Murran.

    Svara

  Jag fick det första gången i tonåren när jag använde sådan där magtränare från tvshop, Den har två handtag och hjul så rullar man fram och tillbaka när man står på knä. Får samma känsla efter ett tag i vissa core-maskiner, förutsatt att jag använder rätt muskler. Brukar försöka undvika det för jag tycker det är obehagligt ihop med träning, liksom fel tillfälle.

  Svara

  Fan vad fint att se att fler får coregasms (och att det tydligen är en grej??) pga känner knte en enda som får det förutom jag. Fick min första i en lekställning när jag var typ 5-6 år bara. Sen började jag få det på gymmet vid specifika magövningar, främst plankan och som videon visar ovan, när benen förs upp och ned. Otroligt jobbigt när som jag, får det under träningspass och det går liksom inte att undvika orgasmen, den kommer bara.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.