Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

736 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skriv nåt då.

  Svara

   Hej!

   Svara

    Nagon vaken alkoholist? Allvarligt menat. Nagon att prata med.

    Svara

     Skriv på Instagram om du vill, Prisonbeauty.

     Svara

   Du gjorde det ju så bra själv, fick nästan prestationsångest. Men bara nästan 🙂

   Svara

   Finns det någon här med IQ över 80?

   Svara

    Nej, det är väl bara du som är klipskare än oss andra och kammar hem stabila 83. 😉

    Svara

     Anonym / 21:11
     Nej, det är väl bara
     😂 Nu va du nog lite snäll tittar man på hennes insta talar de mer för 65😂

     Svara

     Det var generöst av dig

     Svara

    Brukar din dumma fråga ge dig den uppmärksamhet du behöver?

    Svara

    Du Linda eftersom du hänvisar til din hemsida…leker du kändis eller nått?

    Svara

   Är det bara jag eller är Tom Van Grieken (Vlaams Belangs partiledare-flamländskt parti) sjukt snygg? Asså shiet😍😍

   Svara

    Alltså.. han ser ok ut.

    Svara

    Han ser okej ut men alltså hans parti är såpass rasistiskt att sd verkar rimliga i jämförelse. Och när man har de åsikterna så spelar det ingen roll hur man ser ut, man är en ful människa oavsett.

    Svara

     Han ser ut som en genomsnittsfascist.

     Svara

      Haha vad menar du? Skit i åsikterna tänk på utseendet!😍

      Svara

    Googlade, tycker han ser ut som en genomsnittlig snubbe. Smal, lite tunnhårig

    Svara

     Tunnhårig? Hans hår är tjockt normalt. Kanske hade klippt sig där.😊

     Svara

  Måste bara fråga ifall någon skulle råka veta, i slutet av filmen Loranga, Masarin och Dartanjang så nynnar Loranga ”Älskar du mig än när du är vaken” och sen börjar en låt där de sjunger ”Kärleken, kärleken, den lyser på oss”. Vet någon om det här ää en riktig låt, och vad den heter isåfall? Har provat googla men hittar inget. Menar alltså inte Arne Qvicks ”Rosen”. 😁

  Svara

   Älskar LM&D!
   Det är bröderna Lindgren som gjort filmmusiken.

   Svara

   Testa appen Shazam, den hittar låten åt dig om den finns ☺️👍

   Svara

    Åååh Shazam!! Så jävla bra haha.

    Svara

   Lill Lindfors har en sång som heter så, men det kanske inte är samma 😀

   Svara

    Tänk dig att ha en man i byrån med en ask bland andra grejer……..

    Svara

     Varför en hel man? Räcker med en klitta-stimulator.

     Svara

      Haha tror inte hon tänkte på en hel gubbe i byrån, hur fan skulle han få plats 😂

      Svara

     Vet någon vad det är för låt i alternativ för Sveriges swexit valfilm? https://youtu.be/QleXYZ62jGw

     Svara

      Hehe. Får ändå ge dig att det var (för mig) ett nytt sätt att få klick.
      Sorry nappade inte.

      Svara

  Finns det något som ni egentligen inte vill att ett skattebetalande ska gå till?
  Jag kan börja: bor i Stockholm och hatar den här resegarantin SL har som gör att man kan skicka in taxikvitton till dem om kollektivtrafiken inte funkar. Folk är så korkade och glada och bara ”woho gratis taxiresa, tack SL”. Nej tacka dig själv fan 🙄 det är dina och mina skattepengar som betalar det, och det hade jag helst sluppit. Står trafiken still eller är försenad kan man oftast lösa det på annat sätt, och kan man inte det får man väl bekosta en taxi själv då.

  Svara

   Kungahuset 🤷‍♀️

   Svara

    Du hann före, så +1 på den

    Svara

    14 kronor om året pallar jag 🙈

    Svara

     Men så kan man väl resonera om allt? Klar att summan blir liten om man spär ut den över hela befolkningen. En taxiresa blir inte heller så dyr per person men 14kr per människa är ju ett ganska stort belopp eller hur? Jag ser ingen anledning till varför man – ett demokratiskt samhälle – ska vara förmögen på skattepengar och ha en högre status än andra människor bara för att man råkade födas in i rätt familj, känns oerhört gammaldags.

     Tänker man som du bör man ju aldrig klaga på var skattepengarna går. Det är ju ändå bara 14kr hit och dit 🤷‍♀️

     Svara

      För ca två veckor sedan hamnade jag och min pojkvän i kön till affären. Klockan är ändå ”hurry up” dvs gör din grej på ICA och gå hem, och jag märker på honom hur han börjar skruva på sig.

      Plötslig släpper han väder. Utan denna värld. Jag är inte beredd och inte har därför inte heller någon automatisk korrespondens på något så simpelt som hans brakskitar
      Nu till saken, han klappar mig på axeln och säger ”lugn det har hänt mig också” varpå han vänder sig om om och blickar fram fram som om ingenting har hänt och vi inte känner varandra.

      Frågan är, har denna händelse ägt rum? Skriv gärna egna berättelser sanna/påhittade och låt oss andra gissa 😊

      Svara

    Gå ur kyrkan.

    Svara

     Det gjorde jag omedelbums när jag fick veta att de gömde illegala flyktingar.
     Hela min familj gick ur kyrkan samma dag.

     Svara

      Haha är du på riktigt? Jesus var flykting och kategoriserats som ”illegal” ?

      Svara

     Poliser vid framför allt fotbollsmatcher och framför allt i Stockholm. Kan klubbarna inte hantera sina ”fans” med ”normal” vaktstyrka kan de spela för tomma läktare. Det är vansinnigt dyrt med bevakning på vissa matcher och ändå är det många som inte törs gå dit. Vi som verkligen älskar sporten och inte vill beblanda oss eller våra barn med påtända slagskämpar som bara är ute för att bråka och slåss. Ofta är de rasister dessutom. Nej, spel för tomma läktare om man inte kan sköta sina så kallade fans!

     Svara

    Om det är till någon tröst så kostar det pengar även om man har president i stället.

    Svara

     Brukar även bli dyrare/person/år

     Svara

     Ha ringa problem att skatten går till en folkvald representant. Att någon däremot ska födas in till makt, status och en jävla massor av skattepengar är odemokratiskt och förlegat.

     Svara

   Jag håller med, delvis. Men när man väntay på tåget över en och en halv timme i kylan då skiter jag i skatten. Höggravid, blåser, står inte när tåget kommer, inga tåg kommer, man har slutat jobbet och vill bara komma hem…vi betalar för SL-biljetten, något måste vi få tillbaka annars kan de missköta sitt jobb 24/7 utan konsekvenser.

   Men är det inte SL som står för taxin? Borde fan vara dom!!!! Varflr ska staten betala för skiten? (SL är väl ”uthyrt” till något kinesföretag eller är jag helt ute och cyklar?)

   Svara

   Hur länge ska man behöva vänta för att de betalar för taxi i efterhand?

   Svara

    Tror att det är om du är mer än 2 tim försenad till din slutdestination så kan du få en taxiresa kompenserad. Dock så har (hade?) de ett maxbelopp, så du kan tex. endast få ut 600kr eller liknande.

    Svara

     Tack för svar 🌸☺️

     Svara

     Tror det är 20 min?

     Svara

     Men gud ditt svar är ju helt fel

     Svara

   Ibland när det köps in konst till allmänna platser för sjuuuuuuka summor. Klart vi ska ha fint runt omkring oss men när någon oklar kub i röd plast för typ 15 miljoner ställs mitt på ett torg… nä tack.

   Svara

    Tror dock inte det är sjuuuuka summor snälla du. Konstnärer är inte en grupp som kostar samhället mycket, tvärtom. De jobbar ofta ideelt, startar föreningar, verkstäder, anordnar gratis utställningar etc. Offentliga utsmyckningar är ett sätt för dem att få en lön för det de gör och ett sätt för kommuner o landsting att få konstverk. Bara för att du inte uppskattar dem betyder inte att ingen gör det. Hade ett otroligt starkt möte med en målning som fanns i ett sjukhus när min mamma låg inlagd i några veckor.

    Är så trött på allt kulturförakt som finns i dagens Sverige. Liksom det är fattiga människor som brinner för det de gör och kostar samhället mycket litet i förhållande till vad vi går tillbaka. En spott i havet av vad skatteplanering av rika människor kostar oss.

    Svara

     Jo, det är sjuka summor som läggs på random konst. Här i stan köpte de in en soffa för 12 miljoner. Visserligen får det plats 250 personer på soffan men ändå… De pengarma hade de kunnat lägga på att sänka busstaxan istället eller nåt.

     Svara

      Det var ju dock inte ett konstverk utan en del i ett torg utformat av arkitekter. Och visst det låter dyrt, men kanske en plats där folk kan hänga och umgås utan att betala. Tillgänglig för alla.

      Svara

      Tycker också det är SÅÅÅ bra att vi har offentliga utsmyckningar och att kommuner och statliga museum gör inköp av konst. Det gör ju konsten tillgänglig för alla! Inte bara för de välbärgade som har råd.. Samma sak med bidrag till te x Dramaten som gör att de kan ha låga biljettpriser som gör det möjligt för fler att besöka. Älskar att skatt går till sånt som sen tillhör oss alla.
      Tycker isåfall att det är värre med rut och rot-bidrag som gör att redan bemedlade kan få städhjälp. Eller andra typer av skattelättnader.

      Svara

     Det är väl inget kulturförakt att anse att summorna för konst ibland spårar ur (för jo, det gör dom!) Och jag skrev ingenting negativt om konstnärer, det där tolkade du in själv 🙂

     Svara

     Vi har alla olika åsikter där såklart, förstår att kultur är viktigt men kan samtidigt inte förstå hur staten ibland kan lägga så många miljoner som vissa verk kostar. Hade hellre haft en tunnelbana i renodlad betong än en sjukvård i kris där människor dör och får fel behandling pga underfinansiering och personalbrist. För mig är det en ickefråga. Vissa saker går före, men hey, det är mitt perspektiv som underbetald sönderstressad vårdarbetare

     Svara

      Det jag menar är att det är så lätt att skylla på konsten, lätt att avfärda som konstigt trams, men det är så lite pengar som redan går till konsten i förhållande till annat. Varför är det just konsten som ska ställas mot vård och skola? Varför inte företag och banker som tjänar hundra gånger mer på skattelättnader och annat.

      Svara

      Fast det är ju inte samma. Det ena är kommunen och vården bekostas av regioben/länet.

      Svara

     Helt sjuka installationer på skattebetalarnas räkning. När BB- avdelningar stänger så skiter man såklart i några fattiga konstnärer som vill lägga ut tarmar i plast, i någon å.

     Svara

     Nya karolinska – 150 mil för konst

     Svara

    Det finns ett lagrum som säger att 1% av de totala byggkostnaderna för offentlig byggnation skall läggas på att utsmycka dessa med konst. Enligt en undersökning är det någonstans runt 60% av landets kommuner som försöker följa det.

    Svara

   Och sen när SL höjer priserna blir alla arga.

   Svara

    Ja men hellre det och att skattepengarna går till att rädda viktigare saker. Nu antar jag att just detta är en relativt liten post om man jämför med vad som skulle behövas för att göra skillnad i exempelvis sjukvården. Men jag vet inte.

    Svara

   Jag vill inte betala för barnbidrag som inte är behovsprövat.
   Jag vill inte betala för religiösa föreningar eller idrottsföreningar.
   Jag vill inte betala för kriminella personers fängelsevistelse, advokater, rättshjälp, polis eller rättsväsendet öht.
   Jag vill inte betala för familjerådgivning eller parterapi för människor som inte kan leva ihop.

   Svara

    Du glömde Iraks försvarsminister sjukskriven för minnesproblem 😡

    Svara

     Och polygamisten i Nacka med tre fruar och 16 barn som fick tre bostadsrätter värda 14,5 miljoner.

     Svara

      Tror du verkligen att de FICK bostadsrätterna? Stackars människa, de fick BO i lägenheterna. Äger dom gör Nacka kommun.

      Svara

       Rassar bara ljuger. Tror att de FICK gratis. Ha ha ha!

       Svara

       Men de fick köpas in för skattepengar för att ha nånstans att husera dem. Rätt illa det med

       Svara

        Och sen säljs de med vinst som går tillbaka till kommunens kassa

        Svara

       Nu var det inte jag som skrev kommentaren, men tror inte personen menade att de ”fick” bostäderna utan får bo i dem. Själv kan jag tycka det är djupt problematiskt att kommuner köper villor och bostadsrätter som bostäder till nyanlända.
       Även om de nyanlända inte ”får dem gratis” utan bor i dem gratis.

       Svara

        Vad är alternativet? Ännu fler hemlösa barn? Det är bostadsmarknadens fel, inte människornas…

        Svara

    Kriminella personers fängelsevistelser?? Vilka andra sitter i finkan menar du?

    Svara

     Meningen fortsätter… läs vidare

     Svara

    Hur skulle tex polis och rättsväsendet finansieras annars? Håller fullständigt med om religiösa samfund och barnbidrag

    Svara

     Jag vill inte betala för polis och rättsväsende – det kostar alldeles för mycket pengar. Någon lösning på det problemet erbjuder jag ej och det efterfrågades ej heller.

     Svara

   Dina skattepengar är de bara du som betalar skatt i Svedala?

   Svara

    ? Dina och mina skrev jag. Har du problem med läsförståelsen eller var min frågeställning för komplicerad för dig?

    Svara

     Lugn Ellie, nivån är inte så hög här. Frustrerande, jag vet…

     Svara

      Haha ja, verkligen.

      Svara

   Flyktingar från menaländer

   Svara

    +1. Livslångt bidragsberoende. Tror ni mig inte så googla ”jätte brottar Lena”. Hon har bott i Sverige i 20 år, omöjlig att förstå.

    Svara

     Omg såg precis videon.

     Det första jag skulle göra om jag flyttade till ett annat land skulle vara att lära mig språket. Herregud!

     Svara

     Du försöker alltså ”bevisa” att tusentals människor skulle bli bidragsberoende genom en person 😂?

     Svara

    +1. De flesta är inte ens flyktingar.

    Svara

     Utan att googla, vad är en flykting enligt dig?

     Svara

      En som inte kan semestra i hemlandet är väl en hyfsad riktlinje. Flyktingstatus bör dessutom omprövas med jämna mellanrum så att de kan åka hem när skyddsbehovet upphör. Inga PUT alls, med andra ord.

      Svara

   Ersättning till folk som inte är sugna på att jobba eller bidra. Gratis skola till barn som ändå bara skolkar och inte tar vara på sin möjligheter.

   Svara

    Du har så förbaskat rätt. Jag har en bekants bekant som levt på bidrag sedan hon var 23 år i dag är hon över 50. Hon är så fet att hon knappt kan gå då hon ligger i sängen dygnet runt o äter skräpmat. Det är inget fel på henne mer än lathet. Vi har i bekantskapskretsen ofta undrat hur dessa människor kommer undan.
    Ställs det inga som helst krav? Det vore inte mer än rätt att hon fick bo i en kartong på gatan!

    Svara

     Så sjukt när man tänker på att det finns många som är för sjuka för att jobba men ändå inte får bidrag.

     Svara

     Men ingenting gjort 🤔 ni har bara undrat

     Svara

     Låter som om hon är deprimerad och behöver hjälp.

     Svara

     Vet du om denna bekantas bekants alla förutsättningar och omständigheter eller är det bara fördomar utifrån rykten/vad ni tror för att ni inte alls har exakt koll på någon annans exempelvis psykiska hälsa?

     Svara

     ”bekants bekant”

     Svara

   Jag vill inte betala för slarv, utsvävningar och dåliga beslut av politiker och tjänstemän. Poddar ingen lyssnar på, dåliga hemsidor som inte fungerar och kompetensutveckling ingen efterfrågat

   Svara

   Fetmaoperationer via Landstinget
   Religiösa friskolor
   Märkliga idiotiska projekt som kamelfarmen i Angered (över en miljon i skattepengar försvann spårlöst utan att det blev någon kamelfarm)
   Menskonst och andra sjuka påhitt
   Låtsasjobb

   Svara

   Gratis körkortsutbildning för nysvenska kvinnor i Oskarshamn. Nu bor jag inte där, men det har jag verkligen ingen lust att bekosta.

   Svara

    Precis! hur är det med, ”ta seden dit du kommer”
    När man är utomlands och berättar hur det fungerar i Sverige så skrattar alla åt oss. Och det är inte konstigt alls. vi har blivit ett riktigt skit land. det går väldigt bra att ta hand om all dynga som kommer hit, men att ta hand om våra egna, gamla det går inte😡

    för vi ska inte glömma att de som verkligen behöver hjälp har inte råd att ta sig hit. Stäng gränserna och skicka hem 90 % av invandrarna som inte gör rätt för sig

    Svara

     Eh, fast inte riktigt va. Undrar om du ens varit utanför din egen hemstad, låter inte så. Ett tips: ge dig ut i världen, upplev den, prata med folk, allmänbilda dig. Lovar dig att omvärldens bild av Sverige och svenskar är långt ifrån så som du beskriver den.

     Svara

    Fast det där är skitsnack dem får möjligheten att få utbildningen på andra språk än svenska den är inte gratis

    Svara

     Kan du visa var man kan ta reda på fakta

     Svara

     Rassarna sprider falska nyheter som vanligt.

     Svara

   Låtsas flyktingar från MENA.
   🚫Är absolut inte emot all typ av invandring måste jag bara tillägga.🚫

   Svara

    Bara särskriven invandring?

    Svara

   Bidrag till människor som är fullt kapabla och arbeta…en kompis t ex. Sjukskriven och lurar psykologer mm för och få fortsätta vara det när hen inte orkade jobba för hen ville vara hemma och röka gräs. 😀
   Och så finns det stackare med cancer som fk bedömer inte är ”tillräckligt sjuka”..

   Alla som utnyttjar systemet igentligen..

   Svara

   Alla bidrag till Catrin Hedlund.

   Svara

    Vad gör hon nu för tiden? Har hon bytt bana och skaffat ett jobb?

    Svara

     Knappast, hon säger ju själv att hon Aldrig kmr ha ett 9-5 jobb. Det är inte hennes stil.

     Sen tror jag inte hon motiveras särskilt av alla skadestånd Hon kmr behöva betala och allt som kmr dras av kronan (?) om. Hon börjar tjäna in pengar. Hon får fortsätta leva på mamman

     Svara

     Knappast, hon säger ju själv att hon Aldrig kmr ha ett 9-5 jobb. Det är inte hennes stil.

     Sen tror jag inte hon motiveras särskilt av alla skadestånd Hon kmr behöva betala och allt som kmr dras av kronan (?) om. Hon börjar tjäna in pengar. Hon får fortsätta leva på mamman

     Svara

   Rut/rot. Jobbskatteavdrag. Div skattelättnader för redan rika.

   Svara

    Nu är det iofs inte ”redan rika” som gynnas av Rut och Rot. De har råd i alla fall, oavsett vad det kostar. Däremot gynnar det folk med medelinkomster som annars hade låtit bli att skapa dessa arbetstillfällen eller anlitat svart arbetskraft. och staten jublar för de får in skatteintäkter (svartjobben minskar också).

    Svara

     De flesta som utnyttjar dessa skattesubventioner är i välbärgade områden. Rika med alla sina bidrag och avdrag kostar samhället multum. För att inte tala om alla miljarder som det skattefifflas med årligen.

     Svara

      Ja, det är väl mycket bättre att de anlitar svart arbetskraft…
      Med låga löner och som tvingas jobba under dåliga arbetsförhållanden. Och som står helt utan skyddsnät.
      Det är verkligen MYCKET bättre.

      Mindre pengar i statskassan också, toppen!

      Svara

       Du har inte höga tankar om de rika, iom att du är så säker på att de blir kriminella om deras bidrag tas bort.

       Svara

        Det är fortfarande inte ”de rika” det gäller. De har råd oavsett, till skillnad mot medelklassen som var de som anlitade mest svart arbetskraft innan Rot och Rut.

        Svara

    Höginkomsttagare betalar mest skatt och avundsjuka är oattraktivt. Puss!

    Svara

     De med sjukersättning betalar c:a 1000 kr mer i skatt per månad än dem med lön.

     Svara

      Inte mer än rätt ? Dem jobbar inte och får ändå pengar så jävla sjukt! Klaga inte

      Svara

       Sjukdom kan man inte råda över. Varför vill du att folk som lever med smärta eller psykiska problem ska straffas ytterligare?

       Svara

      Lögn. Inte i rena kronor och inte i procent. En bidragstagare kanske inte får jobbskatteavdraget, men en höginkomsttagare betalar progressiv skatt.

      Svara

    Nej inte riktigt sant- min mamma på 87 tar städning och gräsklippning på rut och har ingen hög pension.
    Därmed belastar hon inte hemtjänsten så de blir kanske + i kassan.

    Svara

   Du får pengar av skånetrafiken också för taxiresa om de är över 20 minuter sena tror jag

   Svara

   Jag vill inte att mitt landsting skall byta namn från Västra Götalandsregionen till Region västra Götaland, vilket beräknas kosta cirka 10 miljoner. De ska alltså byta ut alla loggor på textilier, kuvert, skyltar osv. Så sjukt onödigt!!

   Svara

    Är väl någons kompis företag som fick upphandlingen mot att kompisen som fixade giget får en viss %… Sverige är sjukt korrupt.

    Svara

    De e som att dem vill slösa pengar 😊

    Svara

   Man borde betala någon form av behovsskatt, typ det man använder betalar man för. Vet att det är omöjligt men känns som att man betalar för äckligt mycket man själv aldrig nyttjar

   Svara

   Bidrag till rika, alltså rut och rot, samt vinster inom välfärden.

   Svara

  jag har väldigt blek hy (och diverse brist på vitaminer och järn) vilket gör att jag ser sjuk ut, med stora mörka ringar under ögonen. gillar inte att sminka mig och tycker naturligt är vackrast. men skulle ändå vilja se ”frisk” ut någon gång. tips på produkter som inte spacklar igen och förändrar utseende/ser märkbart sminkad ut? vill se naturlig ut med en touch av färg

  Svara

   Jag är också en blekfis! Jag använder Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer, den är väldigt lättblandad och ser jättenaturlig ut. Använder också en väldigt rosa rouge på kindbenen. Inte mycket, men den rosa färgen ger verkligen liv! Och så mascara på det, köp en brun från t.ex. clinique om du vill vara extra naturlig.

   Svara

    Synd att alla företag du listade torterar djur för att kunna sälja sina skitprodukter i Kina.

    Svara

     Jag skulle tipsa om t ex Tarte och Urban Decays produkter som inte är testade på djur. Tarte har en bra BB cream!

     Svara

      Awsome <3
      Tycker så synd om djuren, det är verkligen hemskt hur de behandlas för att vi ska få täcka våra mörka ringar. Tacka vettja företag som inte testar eller säljer i länder som Kina.

      Svara

       Nu får kineserna lida för hur de behandlar djuren på sina vedervärdiga äckelmarknader som för övrigt också har extremt undermålig hygien. Det här viruset är så rätt åt dem, synd bara att de sprider skiten vidare så att oskyldiga i andra länder drabbas.

       Svara

        Well that escalated…

        Svara

        ”Kineserna”, alltså vidrigheten i det du skriver måste vara en ny lägstanivå. Viruset gör inga bakgrundscheckar av offrens karmakonto, skulle du säga detsamma om det var en grupp djurrättsaktivister som fått sätta livet till?

        Svara

         Det jag menade var att smittan sägs komma från djur på djurmarknaden och därmed kan man säga att det blev payback för taskig djurhållning/hygien. Synden straffade sig själv kan man också säga.

         Själv är jag köttätare och har inte mycket till övers för laglösa djurrättsaktivister heller. Så ja, de stollarna borde också straffas när gör sig skyldiga till hot, vandalism och mordbrand.

         Svara

          Märkligt då att ett vaccin mot smittan fanns innan smittan fanns…

          Svara

          Och du tror inte att Peking är medvetna om det? Om de kampanjer som pågår inom Kina, framförallt från Peking, Shanghai och Guandong?

          Svara

     Hur tänker du då?

     Svara

    hoppar in här, en som aldrig har sminkat sig men också gärna vill ha lite färg: hur gör man, vad tar man för en naturlig look? funkar det med bara puder? bara concealer? bara rouge?

    Svara

     Jag skulle satsat på ett rouge som går lite åt persikohållet för en illusion av att man har en blodcirkulation, och en lash lift för att öppna ögat lite. Kommer man långt på, och kräver minimalt med tid framför spegeln

     Svara

      Jag använder en puderfoundation för att jämna till hudtonen, sen ett brunare puder för att få fram kindbenen och pannan lite så det ser ut som jag sett solen 5 min i somras iaf och sen lite rosa rouge. Inget mer. Ger lite hälsosamt glow utan att se sminkad ut.
      Kör med make up stores produkter

      Svara

       Make up store har även en palett med concealer som täcker mörka ringar bra
       Tips

       Svara

     Jag använder lumene fundation, finns på dom flesta ställena, så bara smörjer jag först in ansiktet med lite lotion, sedan tar jag en liten klick med foundation på fingret klickar av hälften på andra fingret o sen bara smetar ut i hela ansiktet med alla fingrar. Jag har inga finnar eller så i ansiktet o använder en foundation som är samma som min hudton. Man kan inte ens se att jag har smink.

     Svara

    Bare minerals complexion rescue! Är en superlätt foundation/ bb cream som ger lyster. Love it

    Svara

     Jaaaa!!! Den e bara bäst!! Kör brun utan sol mist( som ger lite färg och lite glow på kvällen) sen hudkräm från lidel cien sen den över , wowwwwwww! Får komplimanger varje dag för min naturliga hud 😂😂

     Svara

     Bare minerals puderfoundation skulle jag säga! Går inte att se ”kladd” på huden som med vanlig foundation. Lätt att arbeta med också

     Svara

   Acco BB cream, vet dock inte vilka alla nyanser den har. Den lägger sig fint i ansiktet, man ser osminkad meb fräsch och jämn ut och den känns inte tung på. Använder den under vinterhalvåret för att se lite piggare ut. Är inte heller ett fan av smink.

   Svara

    Använder också den. Eller ACOs CC cream. Blandar ut den med min dagcreme så blir det inte så sminkat utan mer naturligt eller vad man ska säga.

    Svara

   Jag har 2 stycken läppbalsam från yves rocher som ger färg. Inte mycket men jag tycker att jag ser naturlig och friskare ut när jag använder dem 🙂

   https://www.yves-rocher.se/ansiktsvard/produkttyp/lappbalsam/c/11700

   Den med hallon och den med jordgubbe har jag, de luktar gott också. Den med vanilj har jag också. Men den luktar gammal vaniljkaka (och ger ingen färg såklart, tänkte bara varna alla).

   Svara

    vet du om man kan hitta dessa någon annanstans än deras egen hemsida?

    Svara

     De hade en butik i Stockholm när jag var där för en sisådär hundra år sedan (7-8 år sedan i alla fall) så det lär väl finnas fler affärer i landet tänker jag 🙂 gällande återförsäljare har jag ingen aning, borde gå att googla eller kolla runt på hemsidan.

     Svara

     Finns 2 butiker i Göteborg 😊

     Svara

     Är du i närheten av Malmö finns butik på emporia

     Svara

   Absolut bästa concealern är från Tarte och heter Shape Tape. Den är grym. Dryg, ganska tjock men du kan blanda ut den. Sitter som ett smäck. Gillar inte heller att täcka ansiktet med smink, så brukar bara ta pyttelite och dutta ut där det behövs täckas.

   Sen för att få färg brukar jag använda ACO’s bronze cream. Hudkräm med lite extra färg (och om den är för mörk – blanda ut den).

   Svara

    Men den är allt utom naturlig 😂 drag Queen sminkprodukt

    Svara

     Gud vad fel det lät! Jag älskar tarte shape tape men den är sååå youtube och youtube smink är liksom drag smink och det är ju höjden av onaturligt, men absolut om man lyckas blanda ut den naturligt

     Svara

      Lumene bronze illuminator nått sånt, alltså den är fantastisk. Är en flytande bronzer men känns som ett vattnigt serum men ger den mest perfekta ”vakna” looken om man har den typ i pannan och på kinderna. Ser så fräscht ut. Watercolor bronzer

      Svara

      Hahah, ja som sagt, den är ju väldigt tjock. Men den är ändå grym 🙂

      Svara

   Ännu ett tips! Som kanske inte ger färg men oj vilken lyster min hud får efteråt! Ansiktsrengöringen Let the good times roll från Lush (Oj vad förvånade alla blev nu va? 😁). Det är lite lätt skrubb i den också, men den är så pass mjuk att jag kan använda den varje dag.

   Svara

   Jag är också väldigt blek och tycker om Lumene CC. Supernaturligt, speciellt applicerat med en fuktig beauty sponge.
   Vill du ha concealer tycker jag att en liten gnutta från make the make fräschar upp.
   Men jag är säker på att du är fin som du är!

   Svara

    Tycker du den är naturlig? Jag använder den typ om jag ska på restaurang. Aldrig till vardags 🙈

    Svara

     Clarins skin illusion foundation. Första gången jag hittar en foundation som ser ut som hud. Dock skulle jag kört på maybelline age rewind som concealer bara och se om det räcker med det. Böj ögonfransarna, lägg lite vitt på insidan av ögat, lite flytande highlighter – revolution har en superbra (ej puder), och så lite återfuktade läppar och rouge

     Svara

     man är ju olika

     Svara

   Make the makes Ceramide Elastic Concealer (köps på Skincity.se). Den täcker fint utan att lägga sig i eventuella linjer och ser naturligt ut.

   Svara

   Jag är också jätte ljus i hyn. Jag skulle säga satsa på en concealer. Jag använder en från nars i färgen vanilla som varmt la. rekommendera. Du kanske inte behöver mer än en concealer. Man kommer väldigt långt med att ljusa upp under ögonen.
   Jag använder en lätt foundation från märket too faced och lite rouge. Äntligen hittat rätta produkterna för en enkel och naturlig look.

   Svara

   Skippa foundation, puder, cc-kräm och sånt. Concealer som går mot rosa under ögonen, maskara och lite rosa rouge på kinderna. Inget bronzer och sånt. Det syns på huden och jag tror inte du gillar det. I så fall är det bättre med brun utan sol. De ger färg utan att ändra hudstruktturen. Men skulle nöja mig med concealer.

   Svara

   Börja ät riktig, artegen mat så ska du se att det blir skillnad.

   Svara

    Det blir det inte.

    Svara

  Så går en dag från våra liv och kommer aldrog åter…

  Svara

   En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi leva

   Svara

    Vilken gåva livet är men hur jag längtar efter slutet.

    Svara

   Precis vad jag behövde läsa efter en helvetesvecka med dödsångest och hälsoångest. Haha, Tack!

   Svara

    Livet är inte underbart men samtidigt behöver vi inte frukta döden. Det finns ingen logik i det för den kommer förr eller senare. Du kommer att få uppleva fantastiska dagar med massa skratt och glädje <3 sen när du är gammal och grå så välkomnar du döden som en vän.

    Lev efter mottot "you only die once" eller YODO.

    Svara

    To the well-organized mind, death is but the next great adventure.

    Svara

     It’s the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

     Svara

   denna dag ett liv

   Svara

   Men vi är nästan vackra, om man kisar lite grann. Och om du överser med mig så ska jag överse med dig.

   Svara

    Beauty is just is lightswitch away..

    Svara

     There is a crack in everything. That’s how the light gets in…

     Svara

      Men vad jag blir förvirrad när du använder mitt nick 😂

      Svara

   Denna dag, ett liv

   Svara

   Varje dag ovan jord är en bra dag!

   Svara

  Box 21! Vad tror ni om chefsförhandlaren? Är han inblandad?

  Svara

   Han som hon blåste upp i pink mist eller?

   Svara

    Som gick in till den tjejen som höll dom gisslan.

    Svara

   Han pratade rumänska.. janus? Som sloh ihjäl henne nästan i rummet..

   Svara

   Chefsförhandlaren tänker jag är Janus🤔

   Svara

   ABSOLUT! Han måste vara!

   Svara

    Tänker också att det måste vara han. Den är så spännande 😀 vad tror ni kommer hända.

    Svara

  Vad är grejen med åldersgränser på krogen om det ändå (på en del ställen) är ”året man fyller x”?

  Svara

   Vore ju lite analt om man är 26 och fyller 27 om två månader.

   Svara

    Ja men tänkte mest som här, är man 19 kommer man in när det är 20. Inte undra på att krogen kryllar av unga. Vi är många som åker till grannstaden för att gå på krogen för där är det äldre åldersgränser och är ofta ganska strikta faktiskt.

    Svara

   Vad är det du inte förstår? Ingen krog har under 18, pga lag, varför det blir från datumet du fyller. Olika krogar har olika målgrupper, vad spelar det för roll om du fyller 25 den 4 april eller den 18 nov om åldersgränsen är från 25? Den är ju inte bunden till lag.

   Svara

    Näääädu, tänk då på sommaren så är den som fyller i november bara typ 24,5 jordsnurr. Så kan man väl ändå inte ha det.

    Svara

     Håller med! Så irriterande med folk på krogen som inte hunnit ett helt snurr!!!

     Svara

      Värsta sortens människa

      Svara

     Jobbigt att bara var 24.5 dygn gammal.

     Svara

      Får jag gissa att du skolkade mycket.

      Svara

       😂 😂

       Svara

       Får jag gissa att du inte läste ordentligt.

       1 jordsnurr = 1 dag.
       1 snurr runt solen = 1 år

       Svara

        När jag var ung, på Lunarstormtiden, så brukade folk beskriva sin ålder i exempelvis ”17 jordsnurr”. Du kanske inte tillhör denna generation.

        Svara

         Åh Lunarstorm!
         Bjarne!

         Svara

         Det var jättevanligt i brevvänsannonser i olika tidningar också.

         Svara

        Har du också lärt dig det av Victor Linnér? De som vet, de vet.

        Svara

      Svara

     Pennfightas?

     Svara

      Jag är en hästtokig tjej på 14 vårar som vill pennfajtas med andra hästtokiga tjejer.
      Mina intressen förutom hästar är killar, kläder och smink.

      Svara

  man vet ju att influencers och andras liv på typ insta och fb visar enbart bästa sidorna och knappast är sant… fast jag vet detta, blir jag ibland avundsjuk eller får lite ont i magen av någons perfekta liv, som jag ju egentligen vet inte är ett dugg perfekt.. är i grund och botten nöjd med mitt eget liv men ibland blir jag missunsam och avundsjuk om jag ska ha handen på hjärtat… skriver inget negativt eller hatiskt till folk så de får ju aldrig veta det men det påverkar ju en sj liksom. någon annan här som helt ärligt blir lite sån här ibland? ofta gäller det för min del snygg inredning och dyr hudvård som jag just nu inte har råd med själv….

  Svara

   Jag blir mer avundsjuk på hur fina eller proffsiga bilder som tas. Verkligheten bakom bilderna gör att jag inte känner någon större avund på de sk perfekta liven och senast i morse avföljde jag massa konton som bara konsumerar – fick inte inspo, kunde inte förhålla mig eller när jag skrollade genom kontot fick jag en känsla av något skaver.

   Svara

    Förstår precis hur du känner, du kanske borde avfölja några av dessa profiler nu under en tid bara? Tills du känner dig mer stabil eller vad vi nu ska säga… Ha en fortsatt trevlig kväll 🙂

    Svara

   Jag kan bli ledsen över att se hur fina bilder de får till med sina små barn tex, eller alla fina bilder de knäpper när de är på semester. Det ger mig verkligen ångest eftersom jag inte har såna bilder 😆
   En annan grej som gjorde mig väldigt påmind om min barnlängtan var alla gravidbilder man såg på Instagram. Nu när jag själv är gravid har jag tänkt tillbaka på det där och inte postat ett enda foto på magen.

   Svara

   Känner med dig!

   Svara

  Har dejtat en kille i ett par månader och är i det där stadiet där man är lika stora delar svinlycklig för att man är så kär och livrädd för att han inte ska falla lika hårt. Idag hade jag planerat att öppna mig lite mer och berätta om hur jag känner, men innan jag hann få ur mig orden så sa han dem till mig. Tror jag kanske aldrig varit lyckligare? För bara ett halvår sen grät jag över mitt ex och kände att jag aldrig skulle bli kär igen, men se vad som hände.

  Svara

   Underbart <3

   Svara

   Återkom om ett par månader upp till nåt år, så får vi höra hur lycklig du känner dig då.

   Svara

    Nämen gud vad söt och snäll du är som blir så engagerad att du bara måste få veta när Sandra flyttat ihop med kärleken och har planterat vårlökar ute i trädgården! Puss!!! Fler som dig i kommentarsfältet! <3

    Svara

     Hahaha briljant kommentar <33 är förövrigt på alldeles för bra humör för att påverkas av en suris på internet

     Svara

      ❤️

      Njut av glädjen och lyckan 🙂

      Svara

       Ja, njut så kort det varar. 🙂

       Svara

        Varför tror du så hårt att det slutar dåligt?

        Svara

         Mer regel än undantag att det slutar dåligt. Brukar göra det förr eller senare.

         Svara

          Ja såklart det kan sluta dåligt, det kan det alltid. Men gud vilken tråkig inställning att gå runt med? En av livets bästa känslor att vara nykär ju, synd om man ska förstöra den för sig själv med att tänka att det kanske kommer sluta dåligt. Och kan absolut inte sätta mig in i varför du väljer att försöka förstöra den för någon annan.

          Svara

           Han du berätta hur du kände för honom?

          Det blir mycket vad man gör det till 🙂

          Svara

          Dessutom är det rätt trist att försöka riva ner någon som uppenbarligen är glad med att säga såna saker.

          Sandra, det blir som sagt till stor del vad man gör det till. Gör det bra tillsammans och det kommer att vara bra 😁 lycka till 🙂❤️

          Svara

        Alltså hur orkar du med dig själv. Tänk att vakna varje morgon och vara en såndär suris!! Usch

        Svara

    Hahahaha förlåt men dagarna skratt 😂😂

    Men grattis Sandra, är glad för din skull ❤️

    Själv fortfarande Forever alone men kan glädjas åt andra 🥰

    Svara

     Det är fult att vara skadeglad.

     Svara

      Jag är inte skadeglad? Skrattade åt hur bitter den kommentaren var och jag var inte ironisk i övrigt?

      Svara

       Men jag var ironisk. Swoosh…..

       Svara

   sandra njut:) Den känslan är underbar 🙂

   Svara

   Åh vad underbart! All lycka framöver 🙂 <3

   Svara

  Provar idag igen, vad är era bästa schampotips? Som doftar riktigt gott 😍

  Svara

   Maui moisture-serien. Finns på Åhlens.

   Svara

   Jag tycker om Kevin Murphy!

   Svara

   Body Shops Fuji green tea

   Svara

    Yes! Skrubbschampot med grönt te!

    Svara

   Maria Nila använder jag just nu och tycker om 🙂

   Svara

   Herbal Essecenses ❤️

   Svara

   Finskt tjärshampo 🧡💛❤💚

   Svara

    BÄSTA!!!!! 🇫🇮💪🏼

    Svara

   Redken, mega soft. Hela den serien är grym för håret och doftar så gott!

   Svara

  Jag har läst om några fall där människor har försvunnit utan förklaring eller dött. Ett fall har berört mig mycket nu i två dagar och jag har läst om Lisanne Froon and Kris Kremers i två dagar nu. Alla teorier osv över vad som hände under deras vandring i Panama. Helt ärligt tror jag inte att dom gick vilse i djungeln som dom säger. Vad tror ni hände?

  Svara

   Rånmördade ligger väl nära till hands att tro. Eller en olycka, halkade nerför ett stup eller nåt.

   Svara

    Eh, du verkar då inte ha läst ordentligt om fallet. Rånmördade eller mördade överhuvudtaget är högst osannolikt. Finns i princip ingenting som tyder på det.

    Svara

     Ok, jag utgav mig inte för att sitta på svaret.
     Hen frågade vad vi trodde och jag spånade på statistiskt sannolika scenarier.

     Svara

     Finns ju massor som tyder på det. Skumma bilder i kameran, telefonen som någon försökte komma åt ett stort antal gånger… Foul play är inte uteslutet!

     Svara

   Efter att läst olika teorier så verkar det som att de antingen blev mördade (den konstiga bonden är suspekt samt fyndplatser för ägodelar/kroppsdelar) alt att de förolyckades i ett fall då terrängen är brant och svår. Måste ändå finnas en viss betydelse av bilderna som återfanns, vilka är ett mysterium i sig men förmodligen en ledtråd till vad som egentligen hände. Vad tror du själv?

   Svara

    Jag tror det blev mördade eller kidnappade. Guiden som dom hade varit kontakt med (han heter Feliciano). Han var tydligen den sista som hade sett dom vid liv och han var även den som hittade deras skelettdelar. Några har även sagt att han hade gått igenom deras saker i rummet innan polisen kom 🤔 Även så har han tydligen trakasserat andra kvinnor som haft honom som guide, han har ett extra öga för europeiska kvinnor.

    Lisannes föräldrar har vandrat samma rutt som tjejerna. I den videon ser man tydligt att man inte kan gå vilse då det finns bara en stig att följa och inga stup där man kan falla ner. Men Feliciano var med i videon och han hade tydligen sagt ”berätta inte om det där” och ”vi behöver inte gå ner till gamla stugorna” 🤔

    Något har hänt efter den sista normala bilden på Lisanne vid ån. Eftersom det finns inga bilder efter det förrän natt bilderna kommer. En bild blev raderat mellan den sista normala bilden och natt bilden. Men varför blev den bilden raderad?

    Även så undrar många varför Lisanne/Kris inte tog några bilder i dagsljus om dom ville dokumentera var dom är eller vad som skett. Varför under natten? Varför försökte dom inte ringa sina föräldrar osv – bara nödnumret. Varför skrev dom inte ner i telefonen vad som hänt eller filmat varandra för att berätta vad som hänt? Lisanne skrev tydligen dagbok varje dag.

    Den största frågan är dock. Hur kan ryggsäcken vara i gott skick och all elektronik fungerar som den har varit flera veckor ute i djungeln. Även så var bådas bh där. Och de har hittat deras kläder ihop vikta på en sten. Hur kunde deras skelettdelar vara flera kilometer ifrån själva ryggsäcken och varför har dom inte hittat deras kranium?

    Har också läst att två män dog av konstiga anledningar ett år senare för ”att dom visste för mycket”.

    Svara

   Jag tror den ena föll och bröt foten (och dog direkt?). Den andra som överlevde längre (hon som bland annat tog en bild på sig typ?) tror jag ramlade nerför stup/ravin ner i floden. Tror de fick ”hybris” när de var klara med vandringen på toppen, det var ljust osv, och tänkte de kunde fortsätta lite på andra sidan där man inte fick gå och sen snabbt gick vilse… tänker att detta borde vara det mest logiska. Det ÄR svårt att hitta ut om man går vilse, lägg till att mat/vatten tar slut och ingen täckning, snårigt gräs osv.

   Svara

   Det som är skumt är dock att den ena tjejens jeansshorts typ hittades fint ihopvikta på en stor sten? Liksom nedanför djungeln. Så konstigt..

   Svara

   Detta fall ger mig mardrömmar? Och bilderna man hittade på kameran från djungeln tagna mitt i natten flera dagar efter att de försvunnit? Usch usch usch 😱 oavsett vad som hände så måste de ha varit så otroligt rädda den sista tiden i sitt liv vilket är så hemskt…

   Svara

    Får rysningar av bilderna 😔 många har sagt att dom/nån ramlat ner för den så kallade monkey bridge. Då tydligen bilden med de konstiga trådarna var tagen där. Men om dom var skadade eller vilsna vid den bron. Varför hittade ingen dom, då det är en del av själva vandringen? Har dom inte hört några skrik eller sett blixtar då dom tog bilderna på natten. För jag hörde att dessa bilder är tagna då sökpatrullen letade efter dem 😕

    Svara

     Ja för en teori är väl att de tar bilder under natten för att lysa upp stigen eller att någon ska se blixtarna?

     Svara

      Fast de hade varit försvunna flera nätter innan den natt då ”nattbilderna” togs så varför ville de lysa upp stigen just den natten? Det får iallafall mig att tro att de ville skrämma iväg ett djur som förföljde dem eller något… Fy vad rädda de måste ha varit oavsett, om båda ens var i livet då eller om det bara var en av tjejerna.

      Svara

   Det finns en relativt ny teori om att dom hade kommit tillbaka från vandringen. Eftersom någon hade sett dem vänta på en taxi. Det finns nya bilder på dem där dom simmar med två killar. Som en kommentar ovan sade så dog två killar exakt ett år senare av konstiga anledningar för att dom visste för mycket. Och det är killarna som dog som dom simmade med 😬 någon hade läst deras dagböcker och där var det inte skrivet något om att dom simmade med två killar.

   Det finns så många olika teorier. Måste vara så hemskt för föräldrarna att inte veta vad som har hänt. Knappast får vi aldrig veta det heller..

   Svara

  Är sjukt beroende av nässpray, och har bestämt mig för att sluta en gång för alla. Ge mig era bästa tips!

  Svara

   Har inte varit i samma sits, men läste här på något öppet spår:
   En näsborre i taget!

   Svara

   Fasiken… nu fick jag luftstoppspanik och måste springa till otrivinen…. borde vara triggervarning på ditt inlägg. … haha

   Svara

    Gå över till olja. Nozoil finns med och utan mentol. Den smörjande känslan hjälper!

    Svara

   Jag har sett reklam på fb för nåt som heter kos-behandling. Funderar själv på det men har inte orkat att kolla upp det än. Det kanske kan vara nåt?

   Svara

   Neti nässköljaren – min bästa vän!

   Svara

   Jag har läst om många som kört en näsborre i taget samt sluta tvärt 🙂 vet inte vad som funkar bäst men testa alternativen du får. Helvetesberoende det där vad jag hört!

   Svara

   Fasa ut med barnspray som har halva dosen sen glesa ut tillfällena

   Svara

   Testa med kortisonnässpray.

   Svara

   Jag slutade cold turkey. Det tog ungefär 3 veckor har jag för mig innan det var helt fritt. Nätterna var jobbiga i början, men det blev bättre för varje natt, och dag!

   Svara

   Gå över till nässpray för barn. Sedan testar du en näsborre per natt. Och sover högt Men bekvämt (två kuddar tex). Inom 7-10 dagar borde du kunna sluta. Har varit sprayfri i 2 år nu 🙌. Har inte ens vågat testa det när jag är förkyld.

   Svara

   Använd rinochort som innehåller Kortison .. tar ca 5 dagar för full effekt sen är du fri.

   Svara

  Hej!
  Är det någon här som har koll på Solna kommun? Ska flytta dit med maken och två småbarn och undrar om vilka områden som passar barnfamiljer? Tänker mig mycket lekparker, inte mycket trafik, nära till skola/förskola osv ni fattar. Någon som kan ge förslag på områden? 🙂

  Svara

   Har bott i Bergshamra. Fin natur(skog), utomhus pool, bibliotek, tunnelbana, vid vattnet, badstrand, fin lekpark vid centrum.
   Finns förskola, vet inget om den. Skolan helt ok med fritidsgård.
   Dock dåliga mataffärer (4år sen) litet ica och litet coop.
   Men lugnt!

   Svara

    Tack! Ska kolla upp det 🙂

    Svara

    Har hittills tittat lite på Järvastaden, någon som vet lite mer om området?

    Svara

    Ja bergshamra är lätt bäst i Solna!
    170 🙌

    Svara

   JÄRVASTADEN! 🤗 Välkommen hit!

   Svara

  Någon här som har beställt från tårta från dintårta.se? Fungerade det bra och var tårtan god? Min dotter fyller 1 snart och jag har hittat en tårta till ett bra pris där.

  Svara

   Bryr du dig mer om hur tårtan ser ut än hur den smakar- go for it. Vill du ha något som smakar riktigt bra till en liten peng så bakar du något hemma/köper på ica och vill du ha riktig kvalitet gällande smak och utseende så går du till ett bättre konditori. Man får alltid det man betalar för.

   Svara

    Ska jag tolka ditt svar som att tårtorna därifrån inte är goda alltså?

    Svara

    Man ska inte underskatta Icas bagerier. Kan givetvis inte uttala mig om alla butiker men vår lokala Ica har eget bageri och deras tårtor är så mycket godare (fyllnings- och smakmässigt) än de tårtor jag köpt från t ex Tösses och Gateau.
    Samma sak gäller semlorna (om man köper dem nygjorda)

    Så det är inte riktigt alltid man får det man betalar för, även om det oftast stämmer.

    Svara

     Jag ska kolla in närmsta ica som har bageri och ska se om jag kan beställa en tårta, håller med om att smaken på deras tårtor är 👍🏼👏🏼

     Svara

     Håller med om Icas tårtor. Äter i detta nu en White dream-stubbe som var helt magiskt god med hallonmousse, vaniljkräm och vit choklad 😍 köper alltid våra tårtor på vår lokala Ica och har alltid varit nöjda.

     Svara

     Håller med helt! Deras belgiska choklad är otrolig. Och de som bakar till födelsedagar gör helt fantastiska tårtor. Köpt från gateaux flera gånger och även massa dyra konditorier och blir lika besviken varje gång. Smaklöst.

     Svara

   Hört många som sagt att tårtan är fin men inte speciellt god.

   Svara

    Lite den känslan jag fick också. Hittade lite recensioner som inte var bra alls så jag struntar i det. Synd då de har fina tårtor, men man vill ju gärna bjuda på något som smakar bra också.

    Svara

  Är gravid för första gången, v.30, och har så svårt för det fysiska och hur min kropp förändras. Har alltid varit ”normal”, aldrig bantad eller haft komplexer kring min kropp, varit ganska nöjd egentligen. Men jag hatar all uppmärksamhet jag får pga graviditeten, varför måste folk hela tiden kommentera magens storlek (för stor eller för liten – bestäm er!), mina bröst (wtf?) och om det syns eller inte syns bakifrån att jag är gravid. Jag hatar hur mina kläder sitter, att inte ha en midja längre, känner mig ful och tjock men samtidigt skäms jag över att vara så ytlig, brukar inte bry mig om sånt! Har inte tagit ett enda kort på mig och min mage och är rädd att jag kommer ångra det men samtidigt kan jag liksom inte, känner mig så ful. Men en del av mig vill ta kort, vill trivas i min kropp, ladda upp den på Instagram och få massa grattis. Är så kluven

  Tycker också att jag är så dålig på att vara gravid. Har foglossning, är extremt trött och känslig (uppenbarligen!) och sover dålgit, jag tycker helt enkelt att det är skitjobbigt. Men ingen annan verkar tycka det, varken de som är gravida eller har varit det. Det känns som alla andra bara känner av en växande mage och fortsätter med sitt liv som vanligt. Är inte heller van vid att vara fysiskt begränsad, är van att springa några km i veckan, träna, träffa kompisar, gå på spelningar, festa men har varken ork eller lust för nåt just nu.

  Finns nån där ute som känner igen sig? Vet inte hur jag ska överleva 10+veckor till 💔

  Svara

   Ja graviditeten var hemsk rakt igenom! Både tjock och obekväm, och illamående större delen av tiden. Vi gjorde en grej av fotograferingen, alltså professionell i studio. Jag hade för en gångs skull kämpat och sminkat mig, och nu i efterhand är jag supernöjd att jag gjorde det. Efter amningen släppte de sista kilona så nu kommer jag i mina gamla jeans som vanligt. Så nu är det faktiskt lite roligt att se tillbaka på hur stor jag var 😂

   Svara

   Ta fula bilder på magen. Roliga. Clowniga. Så kan du skratta åt det sen när ungen är ute och du har viktigare saker att tänka på än hur din midja ser ut.
   All about perspective

   Svara

   Känner helt igen mig! Verkligen.
   Även den första tiden med barn är på ett annat sätt än den rosaskimrande bild som finns, tycker jag. Var helt oförberedd på alla (jobbiga) känslor, oron och hur låst man är första tiden.
   Jag fick barn i november, gick hem från jobbet i oktober. Eftersom bebisen vart rätt krävande så har jag knappt träffat folk sen september….orkade inte i slutet av graviditeten.

   Svara

   Det var väldigt jobbigt för mig som gravid och min mamma hade världens enklaste förlossningar utan några komplikationer. Det är orättvist. Jag fick ständigt kommentarer och inga glada precis.
   Jag bröt ihop under graviditeten men började bygga ihop mig själv efter och skapa en hälsosam inställning till min kropp. Tidigare haft äs. Tex När min dotter tog på min mage så sa jag att den var mjuk och gosig och att all god mat jag åt hamnade där. Eller när hon tog på mina fötter förklarade jag hur mina fötter gör så att jag kan springa och hoppa. Detta gjorde jag från början. Jag vet, skit töntigt och jag kände mig så larvig. Men med tiden blev jag okej men min kropp. Min kropp är fan bara en kropp. Andra graviditeten hade jag helt andra förutsättningar för att ta emot kommentarer och mådde bättre i mig själv. Lycka till!
   Och foglossningen blir bättre!!!!!

   Svara

   Hatar när människor tycker att det på något sätt ska vara naturligt att diskutera en kvinnas kropp bara för att hon är gravid! :/

   Försök att njuta av din graviditet på det sätt som passar dig. Man måste inte ta massa instagram-redo bilder. Utan ta sådana som är till enbart för dig. De kan vara ”fula” 🙂 ta en mjukisdag när du inte tvättat håret typ haha.
   Kämpa! Snart är det över förhoppningsvis och jag hoppas att du snart är ”fit for fight” igen. Lycka till framöver. Kram <3

   Svara

   Är också gravid och kan verkligen inte varför alla måste kommentera magen heeeela tiden… jag mår dock bra i graviditeten. Hade något extra kilo sedan innan så det känns bra att va ”tjock” av rätt anledning istället…

   Svara

   Är inte gravid men har lärt mig att våga ”förstöra stämningen” genom att tydligt säga ifrån när folk behandlar mig respektlöst. ”jag vill inte prata om det”, ”jag tycker inte om när du gör/säger så och vill att du slutar med det” och liknande. Högt och tydligt. Några gränslösa människor tycker säkert att jag är bitchig men hellre det än att jag håller god min och är ledsen efteråt.

   Svara

   Samma här, men jag har 13 veckor kvar.

   Tro inte på ”det känns som alla andra bara känner av en växande mage och fortsätter sina liv som vanligt.”. Jag tror att utåt kan det säkert se ut som till exempel jag fortsätter mitt liv som tidigare. Utåt sett så tränar jag ofta, jobbar och springer runt på volontärjobb, umgås med vänner o.s.v. Det är ingen utom min sambo som ser att jag efter ett träningspass ligger flera timmar i soffan. Ingen ser hur jag under promenaden eller när jag sitter eller ligger har konstant ont. Ingen vet att jag sitter och trycker ner kväljningarna på jobbmötet.

   Det ser så himla fint ut på instagram. Jag är lycklig lottad med en graviditet som jag tror är ganska enkel jämfört med hur det kan vara, men fortfarande är det jävla jobbigt att vara gravid och det känns som att det aldrig tar slut.

   Känner mig ful, tjock, klumpig och känner mig korkad för jag orkar inte tänka klart för man är så jävla slut!?

   Förstår mig inte på de som säger att de älskade att vara gravida. Jag älskar att jag ska få barn och längtar tills att jag kan hålla barnet i mina armar, men vara gravid? NEJ TACK.

   Svara

   Hej! Jag kan trösta dig med att jag känner samma sak med att alla andra får bra graviditeter och ammandet går såå bra och barnet är nöjd sen osv. Min första graviditet mådde jag ill konstant, jag spydde flera ggr per dag, fick alla graviditetssymtom som man kan ha och jag ville helst bara ligga i min säng tills bf. Jag fick graviditetsskräck. Nu väntar jag mitt andra barn och det är samma visa igen. Plus så har jag ju mitt första barn att ta hand om så kan inte vila. Som tur så trivdes jag iaf med min kropp under graviditeten. Men tyckte ändå inte om när någon kommenterade min mage, förstår inte varför man ens gör det?

   Svara

   Kämpa! ❤️ Du kan inte vara ”dålig på att vara gravid”, du bär på ett liv, det är ett mirakel. Jag hade själv en hemsk graviditet och var sängliggande den största delen av graviditeten. Det var en av de värsta upplevelserna jag haft, att vara gravid. Hemskt att säga det när så många vill bli men inte kan. Jag är tacksam men erfarenheten var hemsk. Tack o lov gick allt bra. Men ingen pratade om hur hemskt det kunde vara. Jag vill aldrig bli gravid igen och tur att min man inte heller vill ha fler barn. Annars hade relationen inte hållit. Lång historia för att säga, jag lider med dig. Ta några kort ändå, utifall, så du inte ångrar dig sen. Du behöver inte titta på dem eller visa upp dem, men de finns där. Hoppas allt går bra! Allt gott!

   Svara

   Det är helt ok och vanligt att känna så. Jag hatade att vara gravid. Vet hemskt. Att alla skulle egegera sig i min kropp och graviditet gjorde det ju inte bättre. Min man tog några bilder fast jag bad han dra åt helvete. Så glad för dem nu när barnen frågar. Ser sur ut på alla men det kan liksom kvitta nu i efterhand. Så ta några bilder fast du känner dig som en strandad val. Du kommer ångra dig annars ❤️

   Svara

   Jag hatade att vara gravid. Jag vantrivdes med min kropp, jag hatade att inte kunna äta vad jag ville, och hade ångest över att behöva ta allas kommentarer om graviditeten på jobbet så dolde magen så länge som möjligt. Jag fick psykologhjälp via MVC direkt efter inskrivningen och hade samtal 2-3 ggr/ månaden för att få prata ut om min oro och få hjälp med att hantera att hamna i folks fokus. Sista månaderna va jag sjukskriven på halvtid för att slippa ångesten på jobbet vilket va guld värt! Jag hade brutit ihop fullständigt om jag jobbat heltid.

   Rent fysiskt gick min graviditet bra, hade relativt få krämpor men den psykiska biten va fruktansvärd. Jag hatar att ens kropp plötsligt blir någon allmän egendom och att vissa tycker det är självklart att de till och med ska få ta på den utan att fråga. Det är nåt allvarligt fel på folk! Och att vissa älskar att va gravida är för mig helt obegripligt!

   Kämpa på, ta någon bild(du kan ju radera den sen om du ångrar dig) och be MVC om samtalsstöd nu sista tiden.

   Svara

  Vad är du tacksam över just idag?

  Jag kan börja: Är tacksam över att min brorson på 15 bast tycker att hans faster är ganska så rolig och cool 😎 . Är också tacksam över att ha fått se en helt fantastisk solnedgång över Stockholm idag.

  Svara

   Grattis till det, Anonyms 20:23!

   Jag har massor att vara tacksam över varje dag och idag så är jag tacksam över att jag har haft det bra med mina nära och kära. Vi har skrattat och pratat mycket och fått mycket frisk luft och motion, samt sett en fin solnedgång.

   Svara

   Glad att jag lever nu när det verkar vara pandemi på gång.

   Svara

    Jag är glad att jag inte tänker på att skaffa barn när halva klotet brinner och andra delen sprider dödliga virus!
    #framtiden

    Svara

     Hoppas du är ung så att du hinner ångra dig. Att bli förälder är det bästa som hänt mig.

     Svara

      De bärande orden här är ”mig”. Att bli förälder är det bästa som hänt DIG. Vilket är kul för dig, men det är inte allas väg att gå.

      Svara

       Jag är tacksam för att jag är född i Sverige. Att jag har kunnat gå min egen väg (trots en del motstånd från ”normen”, Svensson). Inte tvingats gifta mig eller skaffa barn. Kunnat arbeta och försörja mig själv. Äga mitt eget hem och köpa nästan vad jag vill. Frihet är lycka. Enda sättet att bli lycklig på riktigt är att vara och känna sig fri.

       Svara

   Jag är tacksam över att bebisen i magen fortfarande stannat kvar och finns 🙂 #ivf

   Svara

   Jag är tacksam för att jag är gift med den jag är ❤️
   Han bryr sig om mig och ser alltid till att jag har det bra. Jag skadade mig allvarligt för två år sen och sättet höll vår familj flytande då är den bästa av gåvor. Vi har alltid delat på allt och plötsligt behövde han sköta allt + mig. Vi har två flickor och jag hoppas att de hittar en lika fin och omtänksam livspartner som jag ❤️❤️

   Svara

   Är tacksam över att min mamma vill vara så involverad i min dotters liv, över att min sambo är så vettig och får mig att välja hälsan och välmåendet framför att vara alla andra till lags jämt, att jag ändå har allt jag egentligen behöver och att jag alldeles precis insåg att jag får bestämma över mitt eget liv.

   Svara

   Jag är tacksam över min underbara fina mamma. Min fina son och mitt ex som fortfarande är den bästa vän man kan ha. Och hälsan. Och Björn som jag var tillsamman för 25 år sedan och vi fortfarande kan prata om allt i flera timmar även om det går fem år mellan varven. Jag är tacksam att jag har fått leva och växa upp i ett tryggt land med varken krig eller naturkatastrofer.

   Svara

   Jag är tacksam för alla resor jag gjort med nära och kära.
   För att jag får möjlighet och frihet att utvecklas på mitt jobb.

   Svara

   Jag är alltid tacksam över min underbara sambo och att livet verkar vara på rätt väg (hoppas vi gifter oss i år och sen kan börja planera för barn) 🙂.

   Svara

    Trevligt att läsa. All lycka till er i framtiden!

    Svara

     Tackar! ❤️

     Svara

    Håller tummarna för att han är trogen den här gången!

    Svara

     Haha va? Du måste blanda ihop mig med någon annan. Min sambo har aldrig varit otrogen 🙂. Jag har haffat mig en bra man 😁.

     Förövrigt rätt drygt att skriva så oavsett.

     Svara

      Din sambo har aldrig varit otrogen. Så vitt du vet iaf. De sista som får veta är ju flickvänner och fruar.

      Svara

       Lol 😂

       Min sambo har, till skillnad från dig, moral och heder. Så du behöver inte oroa dig för mig ❤️. Han är en bra man.

       Men du borde jobba på din personlighet så kanske du också kan bli lycklig en dag ❤️❤️.

       Svara

   Att jag är gift med min första kärlek och min familj ☺️

   Svara

    Vad fint! 🙂 Blev glad av att läsa det.

    Svara

  Hur gör ni för att inte ta åt er av negativ och orättvis kritik? Hur gör man för inte ta in det?

  Svara

   Beror på om kritiken är riktad mot en som person eller en uppgift man utfört tycker jag! Orättvis kritik är ju alltid felaktig kritik så den kan man ju kasta till soptippen direkt.

   Svara

    En arbetsuppgift. Tack för bra svar!

    Svara

  Är det bara jag som tycker att dom flesta influencers är väldigt omogna?

  Svara

  Ot
  Är på resande fot i sverige och har just tappat min favoritparfym i golvet. Bara för att jag tänkte tanken att byta ut den.
  Så ödet valde.
  Någon som vet en god violparfym?
  Har provat den från lush och den var hemsk så inte den 😋

  Håll god ton

  Svara

   Jag vet tyvärr inte någon, men vill också gärna veta.

   Svara

   Jag skrev ett ot tidigare eftersom jag inte visste att det skulle bli öppet spår. Gick och lade mig innan 20-tiden pga trött och ska jobba i morgon och villr bara ha lite konkreta namn/märken att kolla upp noggrannare när tid finnes mellan jobb, tydligen var detta supersjälviskt och tog både uppmärksamhet och tid ifrån de bitterfiffor som samlats för att klaga på en enskild kvinna.

   Hade jag tänkt mig för bättre hade jag såklart inte satt mig själv i skottlinjen medvetet.
   Så beklagar till er godhjärtade människor i kommentarsfältet som INTE spred hat, som var tvungna att skrolla eller läsa en massa onödigt hat som jaf omedvetet skapade med min onödiga och självupptagna fråga.
   Nöden har en lag här på bloggbevakning tydligen

   Svara

    Vet du vad! Det är helt okej att du råkade skriva din fråga under fel inlägg tidigare, det gör ingenting om du inte kände till den regeln. Hoppas du får bättre svar nu och att du kan släppa att folk påpekade detta. 🙂

    Svara

     Jag är ny på det här forumet och har bara sett att folk tidigare skrivit icke relaterade saker och typ haft OT innan bara. Missat helt att det var en oskriven regel eller den verkar vara skriven under öppet spår? Aja jag visste inte att folk gick och väntade på dag/tidpunkt för detta men man lär så länge man lever.
     Tack för din vänlighet den lyser upp i mörkret, nu måste jag verkligen sova!

     Svara

      Bitterfittor??
      Du tar dig verkligen ton trots att det var du som gjorde fel. Lite ödmjukhet från din sida hade inte skadat.

      Svara

       Fiffor skrev hon ju?

       Svara

       Hahaha ”gjorde fel”

       Svara

        Eh, ja?!
        Camilla har undanbett sig OT-kommentarer och därför också lagt in ett extra ÖS varje vecka. Hur kan det vara så svårt att fatta?

        https://bloggbevakning.se/2019/01/18/may-i-have-yot-attention-please/

        citat: ”Det gäller alltså HELT irrelevanta kommentarer som inte har med sociala medier att göra”

        Svara

         Bajsnödiga människa!

         Svara

          Mest bittersnoppar i det här kommentarsfältet nu för tiden.

          Svara

         Sjukt att det är mer ”fel” att ställa en fråga än att vara dryg och nedlåtande mot sina medmänniskor i det här kommentarsfältet..

         Svara

          Välkommen till Fback/BB

          Svara

    Haha vafan? 😂

    Svara

   Testa att gå till nåt ställe som säljer dofter. Det hade jag gjort.

   Svara

    Ja jag var in till en butik men de hade bara 1 parfym med violnoter och den var lite väl gömd bland alla andra noter så tänkte jag skulle fråga om någon här visste en parfym som har en lite mer framträdande violdoft. Är tydligen rätt omodernt om jag fattat rätt, typiskt!

    Svara

     Insolence från märket Guerlain har en tydlig violdoft, den är underbar 🙂 Säljs hos Kicks och Sephora.

     Svara

    Spydig much?

    Svara

     Ganska.

     Svara

   Grey Flanel

   Svara

   Gå till en parfymaffär och dofta loss. Det är väl enklast.

   Svara

   212 luktar gott

   Svara

   Indolece, Guerlain
   Lolita Lempica
   Feels like winter, Zara(billig)
   Skymning, Svensk Parfym

   Osäker på stavningen. Gå in på fragrantica.com så kan du söka på dem och läsa mer och lära dig förstå vad du gillar och inte gillar.

   Svara

    *insolence ska första vara

    Svara

     Äsch!

     Svara

   Police heter ett märke som dök upp som en sample i en Glossybox i höstas, luktar viol! Liksom jättegod violdoft – trodde inte det fanns och tänker köpa den själv! Trodde den doften var reserverad för godisaskar med katter på, men tji på mig.

   Svara

    Police har över 40 olika parfymer så du måste nog specifiera annars blir det som att säga ”IKEA har en fin soffa”

    Svara

   Indolence från Guerlain! Aldrig fått så mycket komplimanger för en doft tidigare

   Svara

    Insolence*

    Svara

  Är det ngn tjej här som har problem med hårväxt på överläppen, (mustasch)? Jag har alltid haft lite fjunigt men då det varit så lite som knappt synts har jag aldrig gjort ngt åt det. Men på sistone har det börjat bli mer och nu störs jag av det och tänker jättemkt på det, så vill obvi ta bort det. Men vilken är bästa tekniken? Vaxa? Laser? Är jätterädd för att det blir mer om jag börjar vaxa, att det blir stubbigt, att huden får en annan ton just där (är mörkhyad). Behöver input!! Ngn som har samma problem o gjort nåt åt det eller kanske ngn som jobbar med sånt här läser o kan komma med tips? 🙏

  Svara

   Gå till gyn och kolöa om du har pco. Då får man ofta mustasch

   Svara

    Förlåt men vad är pco?

    Svara

    Att läsa här är ibland lite som att googla sina åkommor….

    Svara

   Jag har, ganska fjunigt egentligen men syns en del för jag har väldigt ljus hud och mörkbrunt hår 😩 jag brukar bara raka, typ två drag med rakhyveln. Men skulle vara så skönt att bli helt av med det. Också funderat på laser, men tycker det känns så oklart ifall det funkar eller inte

   Svara

    Har du märkt någon skillnad i hårväxt sen du började raka? Alltså växer det mer/fortare och har stråna ändrats på ngt på sätt? Tycker med det verkar osäkert med laser, om det funkar.

    Svara

     Och hur blir det när det börjar växa upp? Stubbigt?

     Svara

      Nej tycker inte det har ändrats något. Jag upplever inte att det blir stubbigt heller men jag har väldigt tunna hår så kan vara därför. Och försöker raka varje dag så det inte ska hinna bli nån stubb 😊

      Svara

       Ok, men oj varje dag? Men förstår ju det för att slippa stubb. Undra om det håller längre med hårborttagningsmedel el om det växer upp lika snabbt ändå.

       Svara

        Oftast varje dag, men tar på riktigt 10 sekunder så jag tycker det är värt haha

        Svara

    Rekommenderar laser. Dock på en klinik.
    Vax är också bra, om man orkar hålla på med det till och från hela livet ☺️

    Rakning gör inte hårstråna tjockare eller fler till antal. Det är en myt. Anledningen till att det kan kännas så är att när det rakade håret börjar växa ut och nå över hudnivån kan det kännas styvare då det inte hunnit växa ut hela vägen och lägga sig ☺️ /dermatolog

    Svara

     Fast jag har fått tydligt mörkare svarta hårstrån sen jag började raka magsträng. Trots blond och ljushyad. Har ljust hår på hela kroppen utom just magsträngen sen jag rakade. Så myt? Spelar ingen roll om jag låter det växa ut. Har vaxat ett tag och kommer fortfarande mörka tjocka strån, hur förklarar du de då?

     Svara

   Åh, hade exakt samma situation. Jag kör hårborttagningsmedel. Vaxning ibland, men är inget fan av det. Har testat trådning, tyckte inte alls det blev bra. Laser är väl det mer permanenta men jag lider inte av att ta bort de enstaka håren som finns där 1gång i månaden så för mig är det inte nödvändigt.

   Svara

    Har du märkt någon skillnad i hårväxt sen du började med hårborttagningsmedel? Alltså växer det mer/fortare och har stråna ändrats på ngt på sätt?

    Svara

     Nä tycker faktiskt inte det. Samma lika liksom

     Svara

     Rekommenderar laser. Dock på en klinik.
     Vax är också bra, om man orkar hålla på med det till och från hela livet ☺️

     Rakning gör inte hårstråna tjockare eller fler till antal. Det är en myt. Anledningen till att det kan kännas så är att när det rakade håret börjar växa ut och nå över hudnivån kan det kännas styvare då det inte hunnit växa ut hela vägen och lägga sig ☺️ /dermatolog

     Svara

   Vaxa brukar jag göra. Men på kvällen ,så att rodnaden hinner lägga sig över natten. Finns speciella vaxremsor för ansiktet. Använder det på hakan också, för har tyvärr små svarta stån där, vilket inte är så kul…

   Svara

    Har du märkt ngn skillnad på hårväxten sen du började vaxa? Och hur blir det när det börjar växa igen? Behöver det inte vara lite hår för att kunna vaxa?

    Svara

     Kommer inte ihåg om det förändrats, tror inte det. Alltså för att ta bort hår så behöver de ju växa upp en bit först. Hur ska du annars kunna ta bort dem?

     Svara

      Jo obvi 🙂 men menar hur mkt behövt det växa upp o är det inte jobbigt när det börjar växa upp om man inte kan vaxa på en gång? Förstår du hur jag menar?

      Svara

     Testa flawless! Jag använder den runt överläppen! Tar 2 sec, du behöver inge vänta tills det har växt ut och känns ingenting!

     Svara

   Alla från MENA, typ.

   Svara

    Fast nu var ju frågan om det var ngn tjej HÄR som hade detta problem…

    Svara

  När började ni märka av att ni började åldras och på vilket sätt? Till exempel att huden i ansiktet förlorar lite av sin elasticitet, linjer, kråksparkar osv

  Svara

   Skulle säga vid typ 23, dvs förra året. Liten rynka i pannan. Blev botox direkt hahah

   Svara

    Såklart!

    Svara

    Omg att börja med botox vid 23?????

    Svara

     Sjukt…. Vart tog alla feministiska mammor vägen som lär sina döttrar att de duger som de är?

     Svara

      Haha ja, blir ju mycket bättre resultat om man börjar ung än om man väntar tills rynkorna djupnar.

      Tror inte min mamma har med saken att göra, har sett henne sminka sig en handfull gånger under hela mitt liv och hon har aldrig ägnat sig åt skönhetsfix. Men jag kände att jag ville testa så då gjorde jag det, och eftersom jag gillade det har jag gjort om det. Visst kan vi roa oss med att problematisera det, men dra inte in min mamma :*

      Svara

       En feministisk mamma lär sina barn att de duger som de är. Att de inte behöver spruta in gift i kroppen eller lägga in kuddar för att duga inför män.

       Svara

      Och var är alla feministiska pappor som kan lära sina döttrar ett och annat?

      Svara

       Feministiska pappor är en fantasi.

       Svara

     Rekommendationen för botox är att använda det i förebyggande syfte. Då får man ett naturligare resultat. Börjar du när du redan har djupa rynkor kan det komma att se onaturligt ut och blir ofta överkonsumerat ☺️

     Svara

   30-34 typ.

   Svara

   vid 26, är idag snart 28 och skall testa botox om någon vecka för första gången för att jag upplever att mina bekymmersrynkor mellan ögonen gör att jag ser ut som en mycket förbittrad människa, vilket jag inte är.oftast.

   Svara

    vid 25 (är 26 idag), har väl inte direkt fått några framträdande linjer men tycker att mitt ansikte inte är lika ”tajt” haha 🙁 ser tröttare ut (vilket jag inte är)

    Svara

    Drick mer vatten och prova membrasin. Gör underverk för små ålderstecken

    Svara

     Att dricka vatten skulle fungera mot rynkor är en myt. Sorry, Men så är det.

     Svara

    Rynkor vid 28? Hur?

    Svara

     Inte alls konstigt

     Svara

   Varför ska det inte synas att man åldras? Alla gör det ju. Att man ens tänker på det i 20-30 års åldern numera.

   Svara

    Det var väl heller inte vad frågeställaren antydde..?

    Svara

     Det blev iaf vad det handlade om.

     Svara

   Upplever liiiite förlorad elasticitet och är 31.

   Svara

   I denna stund har jag börjat se antydningar till skrattrynkor, de kring ögonen som kommer när jag ler. Samt lite mindre glada rynkor, de arga mellan ögonbrynen. Fina linjer under ögonen. Lite annorlunda struktur i hyn. Inget allvarligt dock, ser säkert ut som ett barn fortfarande om man kollar snabbt. (Kort och osminkad)

   Jag fyller 30 i år. Så det var väl väntat att huden förr eller senare skulle visa att den åldras också.

   Svara

   Märkt av detta igår, 32 år gammal. Fått lite fina linjer i pannan och märkt att när jag ler får jag lite kråksparkar runt ögonen- iof alltid tyckt att det är ett fint drag på andra. Upplever äldre som har det som att de är snälla och glada- som att man ofta ler.

   Svara

   Att jag fick torra fötter och armbågar hahhah, aldrig smörjt in innan men nu måste jag =(
   Men eftersom alla andra skriver om rynkor så märkte jag för ca 1 år sen (var 29 då) att när jag tog concealer under ögat att det är en liten rynk-fan där som gör att concealern fastnar. Så jag måste alltså stå och släta ut den lilla skiten för att få concealern bra =))))
   Vill bara tillägga att det är oerhört sorgligt att så fort vissa ser en rynka att man direkt tänker BOTOX!

   Svara

   Är 31 och har fortfarande inte märkt av det, mina vänner brukar fråga varför jag stannat i tiden 😆 Har aldrig haft så bra och fin hy som nu, är tacksam för det då jag hade katastrofhud från 12-27. Ser fram emot att få lite kråksparkar dock, tycker det är charmigt 😊

   Svara

    GE MIG TIPS haha! gör du något speciellt?

    Svara

   Jag upptäckte tydliga mimikrynkor i pannan vid 27, efter mitt andra barn. Det verkar ha kommit smygande och nu är de hur tydliga som helst.

   Svara

   Fyller 30 i år och har Inge ålderstecken alls. Vilket gör att jag har babyface och blir behandlad som ett barn.. tex hämtade min 5-åriga dotter på föris, en vikarie säger ”åh är det storasyster som hämtar, vad kul” eller på nya jobbet trodde en kollega att jag var gymnasie-praktikanten som tydligen skulle börja då med. Det var kul i början att alla höll på med ”du ser sååååå ung ut”, nu är det inte roligt längre.

   Svara

    Underbart

    Svara

    Buhu. Jobbigt.

    Svara

  Jag har ett dilemma som jag blåst upp till ett jätteproblem de senaste månaderna. Det låter kanske tokigt, men jag är omringad av ”dåliga resmål”. För att göra en lång historia kort: min familj och flera av mina vänner bor i Dubai, min fästmans familj bor i Israel (hans far är född där). Jag har själv bott i Dubai som barn innan jag flyttade tillbaka till Sverige för att plugga. Det är jämt en massa bröllop, fester och diverse händelser som mer eller mindre tvingar oss att åka till dessa länder. De senaste åren har vi dock dragit ner på resandet av klimatskäl och hektiska liv.

  Alla kontroverser angående båda länderna gör det svårt för oss att resa. Vi vill ju självklart inte stödja turismen då vi är väl medvetna om vad som sker i dessa länder, men vi vill ju såklart träffa våra respektive familjer och fira i goda vänners lag. Nu fick vi äntligen, efter 2år resefria, tummen ur och bokade biljetter till både Israel och Dubai för en längre resa, då min syster har fött barn i Dubai och min mans bror gifter sig i Tel Aviv. Mängden skit vi får ta emot för detta är enorm. Jag har verkligen det sämsta möjliga samvetet och överväger allvarligt att avboka biljetterna, men samtidigt får jag av flera höra hur jag ska skita blanka fan i människorna som kommenterar vår resa.

  Jag känner mig så ryggradslös som inte vet vad jag ska svara till människor som ifrågasätter oberoende vad vi gör.

  Min utmattningsdepression lyser säkert igenom denna text, så flummig som den är. Den har definitivt påverkat mitt mående, och gör situationen så mycket tuffare än den verkligen är. Det känns bara så otroligt svårt och just i denna fråga är min psykolog inte till någon större hjälp.

  Svara

   Avboka. Följ ditt hjärta och samvete. Vänta tills det finns bättre resealternativ på marknaden

   Svara

   skit blankta fan i vad andra tycker om ert resande, vill ni träffa vänner och famil så gör ni det!

   Svara

   Israel = enda demokratin i MÖ.

   Svara

    Ribban är ganska låg

    Svara

    Hahahahaha, demokrati för vilka? Inte för människorna vars land har tagits ifrån dem.

    Svara

     Judarna har bott där i över 3000 år. Det är deras land.

     Svara

     Israel en demokrati???? Vilken värld lever du i?

     Svara

   Människor ni älskar är viktigare än människor som lägger sig i. Jag skulle göra allt för min familj, om det så innebar att jag måste följa dem till andra sidan jorden. I mina ögon ska ni självklart åka.

   Svara

    Fast hur länge lär de älskade människorna leva och frodas när alla springer förbi varandra för att vara först att sabba klimatet?

    Svara

     Så man ska sluta träffa de man älskar? Lever du själv i och av skogen? Tillverkar allt du behöver själv?

     Svara

      I princip. Är väldigt styrk sv mitt klimatsamvete och folk som inte bryr sig om någon annan än de som de delar blod med är ganska vidriga

      Svara

       Jag värnar själv oerhört om miljön. Utan att få andra att må dåligt och känna skuld. Vill du få andra att bry sig o engagera sig/förändra levnadsvanor, få dom inspirerade. Genom ditt sätt kommer du inte nå fram till människor.

       Jag förstår frustrationen man känner över människor som inte ens anstränger sig. Men hur mycket jag än gör och avstår från, så vet jag samtidigt att jag bara genom att leva påverkar miljön negativt. Hur är din mobil/dator producerad t.ex? Det går omöjligt att leva och endast göra bra, fullt miljömedvetna val, utan att skada någon annan levande och samtidigt leva i den materiella världen (som du uppenbarligen ändå gör då du är här inne).

       Vad säger att TS inte bryr sig om annat än sin familj? Du vet inte vad andra människor i detta rum gör/inte gör. Men att komma med skuld mot någon som vill åka och träffa sin familj, gör inte gott någonstans. Varför ska TS eller någon annan behöva offra sin familj i detta?

       Gör dina uppoffringar men kräv inte samma eller mer av andra. Skulle vi kolla igenom ditt sätt att leva kan jag lova att vi finner brister.

       Svara

       Fyfan att det ens finns folk som dig, som skulle sluta träffa sin familj bara för något potentiellt framtida hot. Orka!!!! Familjen går före några jävla utsläpp.

       Svara

        Said 8 billion people! Fyfan det är människor som ni som så själviskt prioriterar er själva och ert före allt annat som förstör den här planeten. Om fler resonerade som en flygvägrare mer ofta än inte skulle världen vara en bättre plats. För alla.
        Idag finna det sociala medier pch bra kameror för både bild video så man kan känna sig delaktig utan att flyga runt halva jorden.
        Och kritik i all ära, men om du känner dig påverkad av den så är det ju för att du i ditt hjärta vet vad som är rätt.
        Om fler personer kommer med samma kritik kanske du ska släppa lite på blodshedern om att din familj kommer före alla andra?

        Svara

         Om fler resonerade som en flygvägrare? Jag flyger inte. Vilket är ett av alla miljömedvetna beslut jag har tagit. Antag inte saker, bara för att man inte håller med dig! 🙂 Jag kanske t o m gör mer för miljön än du.

         Har du någon familj eller vänner som du är väldigt nära, och älskar? Bor de också på andra sidan jorden och du känner att ett helt livs kontakt via kamera är tillräckligt?

         Människor kommer aldrig sluta flyga. Att TS skulle offra kontakten med sin familj kommer inte förändra något för världen. Det är inte realistiskt att tro det. Självklart behöver flygningarna minska. Men i detta fall ligger inte det på TS enskilda axlar. Vill man nu påverka andra att sluta flyga/minska flygningarna finns det andra sätt än att skamma dom som åker någon gång ibland för att träffa sin familj. Det finns människor som åker på nöjesresor årligen och till länder man enkelt kan ta tåget. Man kan lyfta upp problemet mer allmänt än att angripa enskilda människor.

         Svara

   Men klart du ska åka och träffa dina släktingar. Utan att behöva ha dåligt samvete för det. Du bär ju knappast ansvar över det politiska världsläget. Man kan ju inte sluta träffa släkten o missa stora händelser som syskonbarns födelse o bröllo. Vad är det för folk som kommenterar ens? Bekanta o vänner? Eller är det främlingar via sociala medier?

   Svara

    Ja, lite så vill jag ju tänka. Det är främlingar och bekanta, främst på jobbet. Jag har blivit påverkad av kommentarerna på denna blogg också. Kenza och någon annan influencer som fick utstå kritik för sitt resande till Dubai. Jag kommer ju givetvis inte göra reklam för länderna, men jag känner mig verkligen skyldig.

    Svara

     Är ju stor skillnad dock på att nöjesresa till de här länderna och att åka dit för att hälsa på nära släkt som fått barn.

     Svara

      Såklart! Det känns ju ändå som om vi stöder landets ekonomi och vi är ju ändå turister i deras ögon. Kanske jag övertänker saker och ting 🙂

      Svara

       Åk inte!

       Svara

      Det är ungefär samma utsläpp skulle jag säga?

      Svara

      Har man flytt misären från Mellanöstern så ska man nog inte nöjes-åka dit för att medverka på någon överdådig festlighet utan då kan man flytta dit och lösa problemet som är en själv

      Svara

     Fast du åker ju dit för att träffa släkten. Så kollegor på jobbet tycker att du ska strunta i att träffa din familj pga det politiska läget? Men dessa människor lever ju knappast ett liv som inte påverkar någon annan/miljön negativt. De äter säkert djur från djurindustrin som är vidrig eller köper billiga kläder som någon annan fått betala ett dyrt pris för. Bara genom att leva belastar vi jorden på något sätt. Man får göra så gott man kan. Men man kan inte göra allt. Och man kan inte den goda saken gå före att träffa människor man älskar. Att du stannar hemma löser ju ingenting.

     Svara

      Tack snälla! Det hjälpte att se på saken från din synvinkel 🙂

      Svara

       Fint att höra! 🌷Åk och njut av att träffa familjen/släktingarna!

       Svara

     Men snälla du det är skillnad att göra reklam för en miljon människor och att resa dit för att träffa sina nära.

     Svara

    Hahaha folk är sådana hycklare här inne alltså. Ena stunden ska man bojkotta länder och andra stunden är det okej om man åker dit för att träffa familj. Hur ska vi ha det här?

    Svara

     Ja helt sjukt. Snacka om att sätta sin ras framför alla andra på planeten. ”Bara min familj har det bra och kan leva på resten av alla eras resurser så är jag nöjd” vidrigt

     Svara

   Åk, bara åk!! Hade åkt till vilket skitland som helst om min syrra bodde där, punkt.

   Svara

   Avboka inte! Du reser för att träffa din FAMILJ. Alla de som kritiserar dig har inte familj där. Det är era syskon och oavsett var de befinner sig i världen så skulle ni resa och besöka dem, eller hur? Det är inte en ”onödig” resa ❤

   Svara

   Min familj är utspridd över 4 länder. Klart vi flyger och hälsar på varandra. Miljön är viktig men min familj är viktigare för mig. Tycker någon annorlunda får de väl göra det, jag gör det som är viktigast för mig.

   Svara

    Hoppas ingen i din familj vill skaffa barn för ni valt att förstöra en potentiell framtid för kommande generationer.

    Svara

   Alltså va? Förlåt men vad är det för idioter som ens ifrågasätter? Klart ni ska träffa familjen vare sig de bor i Nordkorea eller new york. Det är inte som att ni åker dit och semestrar, utan ni åker för att träffa er familj. Tycker du ska be folk som ifrågasätter att lägga av helt enkelt och säga att du måste träffa din familj och att det är viktigare än att vara nån sorts jävla ängel. Inte som att nått kommer ändras för du och din man undviker er egen familj. Sorry blev typ irriterad för din skull.

   Svara

    Men spelar väl fan ingen roll hur man kategoriserar resan, det ÄR själva resandet som är problemet inte under vilken paroll den görs. Snälla vem släppte in alla tanklösa här?

    Svara

     Vem släppte in alla sjuka empatilösa som på riktigt skulle välja att sitta hemma istället för att träffa sin egen familj för att de tror jorden går under pga en flygresa de gör per år

     Svara

     Alltså hade jag haft en familjemedlem som one vill träffa mig pga ”klimathot” hade jag bett den lägga in sig på mentalsjukhus

     Svara

   Men vad fan, att hälsa på sin familj är INTE turism! Klart ni ska göra det utan dåligt samvete. Den som tycker något annat är tappad bakom en vagn.

   Svara

  Män som smygfotograferar/filmar kvinnor verkar bli allt vanligare.
  Hörde talas om en make som satte upp dolda kameror i vardagsrummet då han inbillade sig att frun var otrogen. Läste om en annan make som satte upp en dold kamera på toaletten för att filma sin fru. Män som smygfilmar/fotar främmande kvinnor på stranden, under sex, i badhusen osv. Manliga hyresvärdar som sätter upp kameror i duschar och på toaletter i lägenheter som kvinnor hyr. Manliga krogägare som sätter upp kameror på damtoaletten. Snubben som hängde mobilen i ett snöre ner från balkongen och filmade sin kvinnliga granne i lägenheten under.
  Alltså? Nån mer än jag som börjar bli nojig för att gå på tex offentliga toaletter?

  Svara

   Jag tror inte att detta är vanligt. Se fakta nedan.

   Jag har letat kamera för att filma min hund när den är ensam. Och har därför lärt mig lite om kameror och kraven de ställer. Är ingen expert men se nedan. Och jag förstår att det finns dyra alternativ och små kameror, men varför skulle någon köpa dem och filma när kvinnor går på toa? Förstår inte det, hela internet är fullt av porr och det är gratis och tillgängligt.

   Från mitt kamera-letande:
   Det är svårt att hitta en billig kamera som kan filma långa perioder på bra sätt.

   Alternativen

   1 kamera som filmar 24-7. Krävs att kameran är kopplad till wifi, eftersom ingen kamera har så stort minne. Eller krävs betaltjänst för att betala för all lagring av det filmade materialet. Om inte betaltjänst används ->Då krävs wifi. Och el-sladd till kameran. Om el-sladd används tror jag det är svårt att gömma kameran i litet utrymme som tex på en toalett.

   2. Det finns betaltjänster och gratis tjänster som går att koppla till gamla smart-phones med kamera. Men då filmar den bara när den känner av rörelse. Och de jag har hittat filmar bara i typ i en halv minut.

   Svara

   Ledsen att göra dig besviken, men det är nog inte många som vill se dig naken.

   Svara

   Nu vet jag inte om det räknas me jag har blivit filmad av män på gymmet två gånger. Dock upptäckte jag det och konfronterade. Det är inte direkt samma sak men båda gångerna hände det när det var sent på kvällen och väldigt få personer där. Så jag förstår din oro över galningar.

   Svara

    Menar de filmade med sina mobiler, ej nån placerad kamera men väldigt obehagligt

    Svara

     Jag har också blivit smygfotad på offentlig plats av både främmande och bekanta män. Otroligt obehagligt.

     Svara

  Såhär ligger det till: jag hade ett jättenära kompisgäng i den stad jag är uppväxt i. Efter studenten flyttade jag dock till London där jag liksom började ett nytt liv, och var extremt dålig på att hålla kontakten med mina gamla vänner (något jag idag ångrar såklart). Efter 8 år flyttade jag från London och de vänskaper jag byggt upp där var liksom ”ytliga” och rann ut i sanden, alla jag umgicks med kom från olika städer/länder och flyttade så småningom tillbaka till sin hemort och vi hörs inte alls idag. Nu har jag flyttat till en ny stad i Sverige där jag trivs bra, men jag känner liksom ingen. Har försökt ta kontakt med mina gamla vänner men det har gått så lång tid (är 30 idag) och är svårt, och alla har flyttat. Vet inte riktigt varför jag skriver här, jag saknar så att ha vänner att hänga med, och jag är ju en skön och rolig person och en bra vän (om man nu kan säga sig om sig själv utan att låta fett.. oskön?), jobbar på ett ställe med trevliga kollegor men vi är väldigt olika och på olika platser i livet. Detta är en ny situation för mig som alltid haft massa vänner omkring mig och nu känner mig SÅ ensam (har min sambo, men vill ju hänga med polare också), hur gör man? Vill kanske också höra att jag inte är ensam om att känna mig ensam på något sätt. Sitter hemma ensam en lördagkväll och ser hur kul alla andra har med sina vänner, osvosvosv. Sorry för novellen.

  Svara

   Inget svar på din fråga tyvärr men alla andra har faktiskt inte jättekul med sina vänner varje helg. Finns många personer i liknande situationer som din (jag själv hehe). Mina kollegor och jag är också på olika ställen i livet, men ibland föreslår jag att vi går ut en lördagkväll och bara äter middag någonstans. Folk brukar haka om det inte blir sent, förlänge och liksom inte är fest. En middag är alltid trevligt och då kommer man ut litegrann i alla fall!

   Svara

    Utnyttja internet! Kompisdejta ❤️ Använd tex facebook-grupper, kanske finns en för din nya stad?

    Svara

   Känner igen mig i det där med att tappa kontakten med barndomskompisar pga flytt, sen tappar man kontakten med de man studerat med pga flytt till annat ställe etc. Jag har familj med småbarn och känner att jag får mycket av det sociala genom arbetet. Finns ett par med småbarn som vi försöker träffa en gång i månaden som vi känner genom min sambo.

   Men tänker att om man vill ha ett socialt liv med någon eller flera vänner känner jag spontant: genom arbete eller aktiviteter. Har du någon aktivitet/hobby om du nu inte klickar med kollegor? Vissa har väl testat appen gofriendly med blandat resultat beroende på vart de bor. Annars kanske någon här på ÖS nappar.

   Svara

    Tack för era svar!
    Kan också säga, vilket jag egentligen skäms över, men att jag är så oerhört ledsen för att jag vet att om jag blir gravid kommer ingen anordna en babyshower för mig (inte för att jag drömmer om en babyshower, det är egt inte alls viktigt för mig, men vill liksom att det ska finnas människor i min närhet som VILL fira min graviditet).
    Samma sak med giftermål, om jag en dag gifter mig, kommer jag ens ha en möhippa då? Och vilka ska vara mina tärnor?
    Det är inga livsavgörande grejer, men jag hade verkligen, verkligen velat ha det. Känna att man liksom är älskad av andra än sin familj osv. Shit, känner mig som en tönt nu, haha, men tänker mycket på detta och det känns som en.. sorg?

    Har tänkt på det med aktiviteter, har ju egentligen inga hobbies. Gillar att träna (styrketräning främst), var hittar man träningskompisar? och hade älskat att hänga med vänner och spela spel och dricka vin och skratta och prata strunt och ha djupa samtal osvosv.

    Svara

     Kolla om det finns nån typ ladies cirkle eller liknande där du bor. Eller nån fb-grupp för din stad, gymmet du tränar på eller likande du kan gå med i. Eller kanske appen gofrendly, enbart för kvinnor.

     Svara

     Skulle nog också säga, om du har Facebook – kolla efter grupper med samma intressen som du. Har bekanta som lyckats träffa nya vänner genom nischade grupper på just Facebook.

     Svara

   Åh vet precis. Jag flyttade till en stad i USA där jag inte kände en själ. Tänkte att jobbet skulle kanske ge någon vän, men alla var äldre med familjer. Tänkte att ”det löser väl sig”. Det var tuffare än vad jag trodde. Att försöka skaffa vänner i vuxen ålder är mycket svårare än när man var liten eller när man var student. Jag lyckades till slut hitta några grannar och folk från gymmet som blev mina vänner.

   Det är inte lätt! Jag tror jag fick mycket gratis då amerikanarna är väldigt sociala och nyfikna av sig. Såg någonstans om en app där folk söker vänner – kanske kan vara något? Oavsett vad är jag är säker på att du kommer hitta någon att hänga med 🙂 Annars är du ju alltid välkommen att hänga med oss här på ÖS 😉

   Svara

   Vart bor du? 😊

   Svara

   Skaffa gofrendly!

   Svara

  Ni skriver ofta så bra och informativt på Öppet spår att jag använder det när jag ska beskriva olika saker. T.ex: ”På Öppet spår hade de en tråd om… och då skrev flera att…”

  Ni är bäst!

  Svara

   Haha den har jag kommit på mig själv med att säga också :))

   Svara

    Ja, hur bra?! 😊

    Svara

  Någon distriktssköterska?
  Hur tänker ni kring att behöva delegera till hemtjänstpersonal som knappt kan svenska? Inget ont om dem, de sköter omvårdnadsdelen jättebra och är fin med patienterna. Problemet är att det ofta blir missförstånd då de inte förstår språket, och inte heller kan läsa svenska. Jag känner mig inte trygg med att de förstår medicinlistorna.

  Svara

   Ta upp det med chefen.

   Svara

    Jag har gjort det men det är personalbrist och jag känner mig tvingad mer eller mindre.

    Svara

     Vad säger chefen när du tar upp oron?

     Svara

      Hennes exakta ord var ”det kommer nog gå bra”… Och ja det kommer det kanske, jag vet inte. Jag vill inte skrämma iväg dem heller då de som sagt är jättebra med patienterna, men ofta när man ber dem göra nåt extra utöver det som går på rutin så blir det missförstånd. Jag känner mig mest orolig över alla läkemedel som är vid behov och alla som har insulin… Det är så mycket som kan bli fel.

      Svara

       Inte så lyhörd vård chef alltså. Jag har också jobbat inom vården och vet hur det ofta är. Sa upp mig och bytte helt yrke. Du kan bara göra ditt. Sen ligger ansvarer på de andra. Du har tagit upp det med chefen och gjort det du kan. Förstår att det inte känns bra då de är andra människor som kan råka illa ut. Men ja vad gör man? 😣

       Svara

     Men du är ju ansvarig för delegeringarna? Eller är det verksamhetschefen? Om jag kände mig osäker på om det kunde bli en fara för patientsäkerheten hade jag skrivit avvikelser på att personalen inte kan svenska. Skulle något hända kan du alltid hänvisa till detta, avvikelser sparas i flera år! Med ett leg som vi har inom sjukvården känns det ofta som att vi ska hållas personligt ansvariga fastän vi inte styr förutsättningarna. Då är det bara avvikelser som återstår! Gör alltid det när jag känner mig satt i en rävsax för då har du iaf visat att du tänkt på patientsäkerheten och uppmärksammat risken! Annars är det lätt att vara efterklok och du lär bli utfrågad varför du inte gjorde ngt OM ngt händer.

     Svara

      Förstår jag dig rätt? Du är medveten om att hen inte har tillräckliga kunskaper för arbetsuppgiften och därmed utsätts patienter för risk för allvarlig vårdskada. Och ändå delegerar du. Och du skriver en avvikelserapport ifall det skulle hända något, för du vill inte stå ansvarig för vad du har gjord. Och om patienten avlider pga felmedicinering, tror du att du är fri från ansvar? Är det inte patientsäker vård vi ska bedriva.

      Svara

     Ingen kan tvinga dig att delegera om du anser att personen inte klarar arbetsuppgiften. Det är ditt ansvar att säga nej. Jag har fått säga nej några gånger under mina 35 år i yrket och det har arbetsledningen fått acceptera. Det går alltid hitta lösningar i hemtjänstgruppen.

     Svara

   Varför känner du dig inte trygg med att de förstår medicinlistorna? Det är väl jättebra att de gör det.

   Svara

    Nej alltså jag menar att jag inte kan lita på att de förstår. Formulerade mig dumt 🙂 de säger själva att de inte kan läsa svenska.

    Svara

     (Klagar på att andra inte kan svenska – kan inte själv formulera sig rätt)

     Svara

      Min legitimation hänger på att personalen kan ge rätt medicin till rätt människa på rätt tid på dygnet. En slarvigt skriven kommentar på en blogg är kanske inte riktigt samma sak, men tack för relevant hjälp 🙂

      Svara

       Jag förstår din oro. Såg en jobb annons nyligen för ett städ jobb där språktest genomfördes för att garantera patientsäkerheten då städningen var på sjukhus. Borde vara detsamma i vården.

       Svara

        Ja det hade varit skönt. Jag tänker att det är ju inte bara mitt jobb det handlar om, famförallt så är det ju en risk för patienterna.

        Svara

        Testade de för särskrivning också?

        Svara

      Idiot.

      Svara

    Förlåt men jag skrattade…

    Svara

     Vad är det som är roligt? Förlåt men detta gör mig skitstressad.

     Svara

   Ring facket? Skyddsombud?

   Svara

    Tack, det hade jag inte tänkt på 🙂 vet liksom inte om jag överreagerar eller om det är nåt facket skulle bry sig om.

    Svara

     Man kan alltid fråga facket! Det handlar ju om arbetsmiljön. Är själv fackligt ombud på min arbetsplats (samt skyddsombud) och är det något mina medarbetare oroar sig över så tar jag det vidare. Finns inga dumma frågor ☺️

     Svara

   Om det inte känns patientsäkert så ska du ej delegera personalen. Jag har vid några enstaka tillfällen ej delegerat personal, givetvis blir boendets enhetschef sur för det blir meckigare att lösa så det alltid finns personal med delegering (helger och sommar främst). De gånger jag ej delegerat har det varit språksvårigheter som varit orsaken. Lita på din känsla!

   Svara

  Jag kan ingenting om bilar, men köpte en av min mamma. Den behöver verkligen grundligt städas. Jag lämnade in den på rekord, men blev inte helt nöjd. Vad ska man säga till folk för att de ska förstå att jag menar extra allt, under säten osv? Alltså ta ut alla delar om det så behövs. Känner hela tiden att ngt luktar i bilen trots all städning men blir inte av med doften.

  Svara

   Vissa bilar luktar helt enkelt bara konstigt, har jag fått för mig. Är du säker på att det är smuts?

   Svara

    Jag vet inte, däremot så luktade den alltid fräscht när min mamma ägde den, det är en väldigt svag lukt, min kille känner den inte ens. Men jag ser under framsätena att det är lite smutsigt, och bilen är 10 år gammal, så det har kanske fastnat någon bit mat eller ngt?

    Svara

   Prova att byta luftfilter till fläktsystemet ibland kan de bli fuktiga och lite av en fishy smell.
   Sen finns det spray med luftrening eller lumtborttagning i många affärer som säljer bilprylar

   Svara

    Smart! Vet att den har krånglat nu. Kanske därför den luktar. Tack för tips

    Svara

     Ibland kan den lukta lite extra när ac:n inte är igång med

     Svara

      Prova att ställ in en kopp med ättika, det drar ur dålig lukt utan att avge egen. Häll i några droppar eterisk olja om du vill att det ska avge god lukt och låt stå minst ett dygn

      Svara

   Be mekanikern (eller om du vill göra det själv) att byta kupéfilter. Om det är i behov av byte kan det lukta lite blöt hund/fotsvett i bilen ):

   Svara

    Skulle snarare kalla lukten för sur mjölk. Som sagt, svag svag lukt, men jag retar mig så. Ska testa med byte av luftfilter.

    Svara

  Jag har precis flyttat till Lund och undrar om någon har några tips på ställen att besöka? Allt möjligt, mat, sevärdheter, mysiga grejer, butiker, parker etc. Ni fattar, allt möjligt 🙂
  Tack på förhand 🙂

  Svara

   Domkyrkan är häftig. Speciellt kryptan!

   Svara

   Skisserna museum!

   Svara

   Ebbas fik, Ariman för ölhäng, Zen sushi för lunch, Aiko för middag. Stäket för mysig middag. Klostergatan har lite fina butiker, Gleerups stort sortiment av böcker och fin barnavdelning.

   Svara

    Tack för tipsen, allihop!

    Svara

   Crêperiet, så jäkla gott 👌

   Svara

   Weird att någon föreslår Ebbas fik? Tråkigt, äcklig mat, luktar mögel. 😮
   Besök botaniska trädgården, gärna någon gång i veckan, man ser så fint hur växterna långsamt börjar vakna till liv nu snart till våren. 🙂 Alice och Kattens tesalong nära tågstationen är MAGISK. Men obs, boka bord. 🙂 Gå på bio på Kino, billigt och mysigt. Besök domkyrkan, men skippa det där med att det astronomiska uret ska slå, det är skittrist. REKO har bäst sushi i stan. Lundafalafel (”lucka” på stora södergatan) har bäst falafel. Gattostretto har god pasta, mysig personal, och man kan besöka kyrkoruinen under restaurangen. Stadsparken på sommaren! De hänget upp hängmattor och folk grillar och det är fin stämning.

   Välkommen till Lund!

   Svara

  Bästa yogastället runt om i världen??

  Svara

   Hagabadet i Göteborg.

   Svara

  Kan någon förklara för mig vad ot, ts å allt vad alla förkortningar betyder här inne på bloggbevakning.

  Svara

   Ot = off topic
   Ts = Trådstartaren, alltså exempelvis den som skrivit den kommentar som sedan andra diskuterat under.

   Vet ej vilka fler förkortningar som är typisk just i detta forum men någon annan kanske kan fylla på.

   Svara

   OT – off topic
   TS – trådstartare
   ÖS – öppet spår
   (Någon har säkert redan hunnit svara när den här kommentaren väl publicerats hehe)

   Svara

   Ot: off topic
   Ont: on topic
   Ts: trådstartare

   Svara

  Vill starta en hälsoblogg och göra min privata Instagram till en hälso/yoga Instagram. Men vågar inte för är rädd vad familj och vänner ska tänka, samt hur får man ens följare?? 🙁

  Behöver tips och pepp att våga leva min dröm

  Svara

   Tänk så här: livet blir mycket roligare och du får mer positiv energi om du lever din dröm. Folk kommer alltid tycka en massa, men du behöver få plats i ditt eget liv också. Så gör det!

   Svara

  Hej 😍 I vilken vecka startade er förlossning, och vad var första tecknet på att det var på gång? Jag har två barn, den första gick jag över 2 veckor med och blev igångsatt. Den andra kom 39+4 och startade med att jag hela dagen från kl 11 på förmiddagen gick med 1 värk i timmen ungefär, tills 23 på kvällen då det satte igång ordentligt med 1 värk var 10 minut ungefär. Kl 03 3 värkar på 10 minuter och 6 åkte vi in. Född sen kl 18 på kvällen.

  Nu är jag i 38+6 och bara väntar på att det ska starta. Är egentligen jättenervös men tror det lättar sen då det väl startat. Har ilningar neråt och har idag haft 3 ordentligt smärtsamma förvärkar.. samt att magen börjar vara väldigt ”dålig” efter en tid med en helvetes förstoppning. Var på zonterapi igår och kör rebozo varje dag. Tänkte testa den berömda drinken nästa vecka. Är så livrädd att gå över tiden (vill Inte bli igångsatt igen. Det var ett helvete). Så, har ni gjort nått speciellt innan det startat?

  Svara

   Hej! Har 2 barn, min första kom 39+5 och min andra blev jag igångsatt 38+2.
   2 dagar innan min första kom var jag så dålig i magen, fick höra att ”kroppen förbereder sig”. Dagen innan hade jag förvärkar som in i, brukade alltid lägga mig och vila en stund när det började, men vaknade av värkarna igen efter en stund 😂, morgonen efter föddes han ☺️.
   Förlossningen kommer gå jätte bra 😍 snart är bebis hos dig ❤️

   Svara

   Är gravid nu, v37+3 och bara hoppas på spontan förlossning snart! Fastän fattar ju att det inte finns något jag kan göra åt saken? Så jobbigt men sant. Bm kan väl hinnsvepa om du kommit till v.40-41 utan att bebis kommit? Annars är det ju kroppen och barnet som bestämmer, har hört att div drinkar och huskurer ska vara lönlöst. Ev bara ge pinvärkar. Man får väl göra allt som det sägs, vila och äta ta det lugnt. Lycka till! ❤️

   Svara

   Jag vaknade vid 4 på morgonen 3 veckor innan bf med magknip, trodde att jag var lite förstoppad. Vid 9 började det komma mer som regelbundna värkar, ganska täta men inte särskilt långa, och jag började ana att det nog kunde vara bebisen som ville komma ut. vid 10 började det göra riktigt jävla ont, vid 12 åkte vi in och kl 16 var hon ute.

   Svara

   Jag födde mitt första barn i v 40+4. Det började dagen efter bf, vid lunch, med svaga värkar som sedan blev kraftigare. Det höll i sig i två dagar sen gick mitt vatten på eftermiddagen och värkarna kom tätare. Vi åkte in, jag var öppen 4 cm. Hon kom på morgonen efter. Väntar nu mitt andra barn så det ska bli spännande att se hur den förlossningen blir! =)

   Svara

  Bor utomlands med min pojkvän i hans hemland, ett u-land i karibien. Hatar mitt liv här, Har inga vänner. Finns inget att göra i den här staden men vill inte lämna min pojkvän och han vill inte flytta…. vet inte vad jag ska göra:(

  Kan man säga åt sin sambo att man vill resa och bara åka iväg själv ett tag??

  Svara

   Säg åt hela världen att du vill resa och åka iväg själv om det är det du vill! Du bestämmer reglerna i ditt eget liv eller hur?

   Svara

   Du behöver inte ett godkännande från din kille för att resa. Herregud, är det år 1940?
   Do your thing girl! Blir han arg är han ett rövhål och då kan du lika gärna dumpa honom.

   Svara

   Försöker inte vara dryg men det låter tyvärr inte som att er relation har en framtid.
   Det var kul och spännande ett tag att leva på en tropisk ö med en härlig kille. Men vad händer sen?
   Om han vill bo kvar där, kan du leva där resten av ditt liv? Vill du att dina barn ska gå i skolan där? Hur ser sjukvården ut?
   Och om han kan tänka sig att flytta med till Sverige, kommer HAN trivas här i längden? Vad skulle han jobba med?
   Tål att tänkas på.

   Svara

    Tack! <3

    Svara

   Ja

   Svara

  Tittar på stjärnorna på slottet. Stackars Pernilla. Att bianca har mage att vara så otrevlig mot henne och att ungarna HYLLAR sin pappa hela tiden. Han har inte bidragit med ett skit verkar de som, förrän ungarna blivit kända och fördiguppfostrade?

  Även sorgligt att Pernilla säger ”vi var båda unga och dumma”. Lider verkligen med henne.

  Svara

   Svara

    Fy fan vilket vider till kille!

    Svara

   Håller med. Där är Bianca bara pinsam.

   Svara

   Pappa Emilio har inte bidragit med annat än skit för familjen men blir ändå hyllad som värsta hjälten av barnen.

   Svara

    Säger väl något om hur den typen av män lyckas komma undan med allt genom att framställa sig som fantastiska i vissa sammanhang och få medhåll/hyllas… 🙁

    Svara

     Män lever i skyddad verkstad. De skyddas av män och de skyddas av kvinnor och barn. Kvinnor skyddar kvinnor och kvinnor skyddar barn.

     Svara

   Kan hålla med om att det är synd om Pernilla och att Bianca behandlar henne dåligt. Men det är Biancas pappa. Som barn kan man tycka om sina föräldrar oavsett. Och nu verkar han vara en bra pappa och Bianca har förmodligen inte upplevt hans sämsta sidor.

   Svara

    Det är en sak att hon tycker om sin pappa oavsett. En annan att hon alltid sätter honom på piedestal och försvarar honom. Det är fakta att han hotat Pernilla, hennes familj och vänner (inkl. sin egen bror Nicola när han var tillsammans med Charlotte). Allt finns inspelat, han har erkänt och dömts för det. Att då Bianca håller på och säger att det är ”bådas fel” att förhållandet tog slut är rätt magstarkt. Därtill misshandeln som han inte dömdes för men som tingsrätten gav Pernilla rätt i förutom att det ansågs som preskriberat. Enligt Emilio så har han blivit ”provocerad” till hoten, något som även går igen i Åsas försvar av honom. Så han har inte alls ändrat sig vilket Pernilla tyvärr försöket få det till i Stjärnorna på slottet (antagligen för att hålla sig på god fot med sina barn).
    Ironiskt nog så är Emilio själv hotad nu av sin egen bror Luciano som har samma våldsamma temperament. What goes around comes around. Bianca har också blivit hotad och kallad hora av Luciano. Hon har knappast några högre tankar om sin farbror men kan alltså inte se att det är samma beteende som hennes pappa hade gentemot hennes mamma. I Stjärnorna på slottet sa även Pernilla att Emilio gjorde slut typ varje gång de bråkade… Och vad för förhållande är det Bianca har? Jo, ett förhållande som också verkar ta slut så fort som hon och Philippe bråkar. Så det är mycket destruktivt här, som färgat Bianca och som hon tyvärr inte lärt sig ett skit av.

    Svara

   Mammor hålls till mycket högre standards än pappor. Tar min man upp vår dotter när hon skriker så blir vissa personer helt ”ååååhhhhh” när jag gör det då skämmer jag bort henne och jag kommer förstöra henne, enligt samma personer. 🙂 Kul.

   Svara

    Mammor har en biologisk och naturlig barn-instinkt som män saknar. Följ den alltid och lyssna inte på andra, speciellt inte på novisa män som försöker ”lära” mammor hur mammorna ska hantera sina ungar.

    Svara

     BS!