Margaux Dietz släpper barnbok

Förra året släppte Margaux Dietz den självbiografiska boken ”Your best life” och nu är det dags igen.
Den här gången är det en barnbok som ska ut på marknaden, en bok hon skrivit tillsammans med sin mamma och mammans nya mans dotter.
Myket av bokens innehåll verkar taget direkt ur verkligheten. Huvudpersonen heter ”Arnold” och boken utspelar sig bland vilda djur i Afrika. Låter det bekant? 🙂
Vinsten från boken ska gå till projekt till förmån för barn i Sydafrika.

Är det alltid enklast att dra handling och karaktärer från det egna livet?
Blir det som mest trovärdigt då?
Om så är det fallet så vill jag bara slänga ut en fråga, lite för att känna av marknaden kan man säga.
Vilken av dessa två boktitlar tror ni har ”best seller-poptential”?

 1. THK på luffen
 2. THK flyttar till Komfusenbo

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och som vanligt går inga pengar till Arnold

  Svara

   han har väl inte skrivit boken, eller?

   Svara

   Fast nu är det väl ändå inte Arnold som skrivit eller illustrerat boken?

   Svara

   Nej FY TUSAN, istället går pengarna till utsatta barn i Sydafrika. Tror faktiskt Arnold är helt OK med det när han växer upp.

   Svara

   Fast vad vet du om det, margaux är Arnolds förälder och betalar väl för Arnold? 🙂 och har väl kanske ett sparkonto till honom också.
   Men som de andra påpekar, Arnold har varken skrivit eller målat bilderna i boken 😝

   Svara

   Varför skulle pengarna gå till honom?

   Svara

   Ja stackars Arnold, baserat på de videor jag sett där han medverkat verkar han verkligen ha det tufft 😥 Han hade verkligen haft bättre nytta av dom där pengarna är några barn i Sydafrika!

   Svara

    Skulle aldrig ge pengar till dessa sk organisationer , ta inte lång tid 👎 när man 👨 får höra förskringrings nytt/ gammat
    Massa pengar går ju personalen ficka- oftats ingen nytta för behovande barna

    Svara

   Svara

    Lön, tveksamt att kalla avsättningar till ett sparande lön. Lön betalar man arbetsgivaravgifter och inkomstskatt.
    Skulle Margaux få det skralt i kassan så nallar hon nog av Arnolds peng.

    Svara

   De plockar nog en del lön innan de räknar på vinsten.

   Svara

   Gick din mammas lön till dig när hon arbetade?

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Jesus christ…. trodde dock de skulle ta vinsten…

  Svara

  Det är så här bokutgivningen ser ut i dag. Vad som ges ut är mindre viktigt än om författaren själv kan sälja boken till sina följare. Har du inte en egen plattform i sociala medier kan du glömma att publiceras via något av de dominerande förlagen.

  Svara

   Men så har det ju alltid varit, vem som helst kan inte bara ge ut en bok.

   Svara

    Jo det kan man. Books on demand, och liknande. Du betalar för det själv visserligen, men det ser ut som om du släppt en bok, och så länge ingen kollar upp förlaget så kan du nog komma undan med det också.

    Svara

     Jo det vet jag. Jag var nog otydlig, jag syftade på böcker som verkligen når allmänheten och hamnar på typ Bokus osv. Har själv en bekant som skrivit många böcker men hon får själv hitta läsare, så de blir mest vi som känner henne som köper böckerna.

     Svara

    Nej, tidigare kunde du som okänd skicka in manus till ett förlag och bli utgiven om boken var välskriven och passade in i utgivningen. Det är i princip omöjligt i dag. Framförallt inom alla sorters faktaböcker måste du ha en plattform att marknadsföra dig själv på. Det räcker inte att du bara är kock för att få ge ut en kokbok.

    Svara

     Det går fortfarande alldeles utmärkt att göra så och är inte på något sätt omöjligt.

     Sen att du måste ha en begåvning och ett intressant manus. Det är en helt annan sak

     Svara

     Men det finns ju många nya författare som inte tar haft en egen platform innan. Hur har de lyckats bli publicerade då? Konkurrensen är hård, säkert, men omöjligt är det ju inte.

     Svara

     Det är svårare idag, ja. Omöjligt? Nej.

     Svara

     Detta är 100% sant. Jag har gett ut en bok och min agent fick varje dag höra av stora förlag att jag inte var en ”platform author” (detta var alltså i UK) och därför ville de inte ge ut min bok, som är en faktabok och kom ut på ett mindre förlag förra året.

     Svara

   Mig veterligen var ingen av förra årets debuterande svenska romanförfattare influencer…

   Svara

    Romanförfattare är annorlunda, där krävs faktisk talang eller timing. Men ofta har de en skrivarutbildning i ryggen, kontakter i branschen eller många år av refuserade manus bakom sig.

    Svara

    Njä. Det är visserligen jättesvårt att få ut sin bok, men inte omöjligt på något sätt. Man får kämpa och inte se refuseringar som ett misslyckande, utan slipa sitt manus lite till och skicka igen. Fördelen idag är att man kan ge ut sin bok själv eller endast som e-bok, förut var det svårare.
    Jag har ingen plattform öht, men ändå kommit in på stora förlag (skriver barnböcker), så det går!

    Svara

  Nej Arnold älskar inte djuren om han genom sina flygresor bidrar till en uppvärmd planet där de inte kommer kunna leva efter sina naturliga förutsättningar och/eller dö i skogsbränder.

  Svara

   Arnold är ett litet barn.

   Svara

    Men Arnold måste lära sig att det inte är ett ok beteende.

    Svara

     Arnold är ansvarig för uppvärmningen o patriarkatet. Jävla Arnold!

     Svara

      Ja snart, om ingen lär honom annorlunda.

      Svara

       Exakt!

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

       Hej! Vill bara meddela att jag gillade alla kommentarer i denna följetång och alltså inte valde ”någon sida”. Ni är kul!

       Händer för övrigt rätt ofta att jag i en diskussion gillar trådskaparen, sedan den som argumenterar mot ts, sedan ts svar osv osv. Känns bra att vara Schweiz

       Svara

        Samma här. En meningsfull diskussion om något trivialt o meningslöst förhöjer arbetsdagens rast. Gärna lite kryddor från ett nättroll o totalt humörlösa moralister utan självdistans.

        Svara

   Flyget står för mellan 2 och 3 procent av människans klimatpåverkan. Och då ingår allt fraktflyg också. Det är med andra ord helt okej att flyga och tycka om djur på samma gång.

   Svara

    Det där är en myt som de som tycker om att flyga utan att få dåligt samvete använder sig av.

    Svara

     Det är verkligen inte så svart-vitt…

     Svara

      Fast jo. Du kan omöjligt påstå att det gynnar planeten och klimatet med alla flygresor vi gör.

      Svara

       Om vi bara nöjesresde då? Personligen är jag av uppfattningen att flertalet jobbresor kan tas via Skype, och inte på plats. Om de sker på plats bör fler saker klämmas in. De flesta nöjesreser ju inte som businesspersoner reser.

       Och ja, konsumtionen.

       Svara

       Ok, vad ”gynnar planeten”.
       Vaf jag förstår kan vi fortsätta lite som vanligt plus några koldioxidsugar.

       https://www.dn.se/nyheter/sverige/suga-upp-koldioxid-ur-atmosfaren-ett-satt-att-na-klimatmal/

       Men det passar ju inte miljöfascisterna. Istället ska det va tårdrypande skammanden från människor som ser sig som moder jords utsände.

       Svara

        Haha, var det där det bästa du kunde hitta? Det där kommer knappast att bli verklighet. Dessutom, är det inte bättre att vi minskar utsläppen från början istället??

        Svara

         Hmm, de e redan verklighet.
         Framtiden är redan här, men inte i Sverige.

         Svara

       Ingen påstår att flygresor gynnar klimatet… Det är bara inte så svart-vitt som ni ovan vill få det att låta.

       Svara

        Så ge ett bra argument till varför inte flygresorna globalt måste minska.

        Svara

         Därför att flygresor berikar mänskligheten. Att vi ser oss omkring i världen gör att vi får bättre koll på hur den är beskaffad. Vi lär oss mycket genom att resa och ska vi göra det på ett sätt som inte är alltför obekvämt så är flyg det enda alternativet.

         I sammanhanget bör vi ha i åtanke att den flyghatande miljörörelsen enbart sysslar med illa dold klasskamp i sina försök att begränsa flygandet.

         Svara

          Håller med allt som kan utplåna livet på jorden tvingar per definition själarna till ett ändlöst resande utan kropp och annan möjlighet att ens säga stopp.

          Mer avgaser innan nästa big-bang, så slipper vi vänta så länge på universums traditionella ommöbleringsmässa i atomismen. Mänskligheten får dock vissa problem med att visa sig mänsklig utan en fast fungerande planet.

          Svara

         Ingen har heller skrivit något om att inte minska flygresor. Du kräver svar på påståenden som ingen yttrat vilket gör att du framstår som både aggressiv och ouppmärksam.

         Med att det inte är svart-vitt menar jag att det finns massa olika parametrar som påverkar våra utsläpp oavsett transportmedel. Bara för flyget måste du ta hänsyn till i vilken klass passagerare flyger i, var de sitter, om de flyger en kort eller lång sträcka, hur modernt flygplanet är, om det transportera människor eller gods, vilken sort gods och etc etc etc. Frågan om utsläpp är långt mer komplex än ”sluta flyga!”.

         Svara

       Eller sitter med våra mobiltelefoner som fraktas med China Air Cargo eftersom vi konsumenter inte vill vänta på att vår nya coola teknik ska fraktas långsammare utan vi vill ha våra grejer bums. Så vi kan skriva på sociala media och kolla instagram. Eller beställa hem billiga kläder från Kina. Samtidigt som vi pratar om Trade not Aid dvs uppmuntrar handel med utvecklingsländer (tänker inte på Kina nu) långt bort….. Nånstans går egentligen ingenting ihop hur man än vrider och vänder.

       Svara

     Jasså? Vad har du för källor som säger andra siffror då?

     Svara

     Vad backar ditt påstående att de siffrorna är en myt?

     Svara

    Det finns olika siffror på flygets utsläpp. Vissa menar att det snarare står för uppemot 6 % om man tar i beräkning vattenångorna (som också är en växthusgas) samt den förstärkande effekt som detta har på de höjder som utsläppen sker på.

    Men givetvis finns det större och värre saker att ta tag i. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något! Industrin och politikerna måste ta krafttag och starkt främja en omställning till grön el. Industrin måste minska sitt resursutnyttjande och fokusera på återvinning av material etc. Konsumenter måste konsumera mindre för den bästa varan är trots allt den som inte produceras. Kött-och mejeriprodukter kan alla individer dra ner väsentligt på. Stora utmaningar ligger i att minska privatbilismen, både för industri, politik och individer.

    Flyget står dock också för en stor del, och medan flyget kanske inte globalt står för största utsläppen (lär ju dock öka medan fattigdomen i världen minskar) så kan den stå för en ansenlig del per capita och individ. Så medan mycket ansvar absolut ligger på politiker, teknik, innovationer och företag så har också vi simpla individer ett ansvar att minska vårt eget ekologiska fotavtryck 😉 Den som då reser ofta och långt med flyg kan förmodligen minska sin ranson koldioxidutsläpp betydligt genom att minska sitt flygresande 🙂

    Svara

   Snälla håll barnen borta från era klagomål

   Svara

    För de påverkas ju inte alls av hur vi vuxna agerar? Just det 🤦‍♀️

    Svara

     Men när ska alla lära sig att det inte enbart är flyg som påverkar planeten??? Påstår inte att flyg är bra MEN de finns så sjukt mycket annat skit som påverkar, kött, överkonsumering av kläder osv, plast, bil/buss och annat skit, varför kastas de så mycket skit på alla som flyger men inte alla som äter mat och/eller köper kläder som fraktas hit av just flyg?? Alla kläder som köps på tex hm är ju inte tillverkade i Sverige direkt.

     Svara

      Eftersom flyg blivit en symbolfråga bland annat.

      Dock är jag inte med på dina premisser alls här, ofta ser jag att folk här diskuterar miljö ur flera vinklar, inte mest konsumtion eftersom det är det vi ofta ser influensers ”influera” till 🙂

      Svara

      Fast det spelar ingen roll hur duktiga vi som privatpersoner är. Hur mycket vi än pantar, äter vego, hur lite kläder vi köper och hur lite vi flyger. De som måste börja ta sitt ansvar är politikerna och sätta dit alla de företagen som släpper ut mest skit av alla!

      Svara

       Får jag fråga hur du tänker där? Är du för politiska åtgärder av omfattande magnitud som drabbar företag och i förlängningen dig själv som individ? Är du beredd på priser som skjuter i höjden på varor du nu handlar av behov och rent slentrianmässigt och nöjesmässigt på grund av krafttag politiskt mot företag och subventioneringar? Är du okej med att dra ner ditt flyg-och bilresande indirekt genom att priserna på bränsle ökar kraftigt och således gör att du knappt har råd med ens en resa utomlands per år? Om du äter kött och inte känner det spelar någon roll vad du gör, utan att politikerna har allt ansvar, är du då okej med en köttskatt som gör att du indirekt inte har råd att köpa kött mer än en gång i veckan?
       Nyfiken.

       Svara

  Engla prylbantar men fortsätter att uppmana till konsumtion genom adlinks. Trovärdigt? Så försvarar hon sig genom en kommentar om att ”men jag köper ju inte allt jag tipsar om, det trodde jag att alla förstod?” samtidigt som hennes kommentar till dina länkar är ”den här bär jag gärna till gymmet” ”den här är min favorit” ”jag ser hur den här kompletterar min x perfekt” usw.

  Svara

   Så skevt… snacka om att inte ha förstått konceptet av att leva minimalistiskt och prylbanta.

   Svara

   Reagerade också på det. Kul att hon inte kan se det själv. Hon kommer aldrig kunna prylarna eftersom hon är alldeles för beroende utav materiella saker.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Jag tror det skulle göra henne gott att föra in något fräscht i bloggen, såsom minimalism och mer om psykiskt välmående, med tanke på att hon förut nämnt depression, utmattning, stress m.m. Då skulle läsarna tycka det blir kul att besöka bloggen igen. Men hon vågar väl inte släppa pengarna hon får genom adlinks. De ger ju henne möjlighet att köpa mer prylar. 😉

   Svara

  Jättebra initiativ! Fler barnböcker tack 😊 I ett samhälle där det läses allt mindre för barn är detta positivt anser jag.

  Svara

  De flesta av Margaux ”fans” är tjejer i typ 10-års åldern som sväljer allt hon kränger ut med hull och hår. Riktigt tragiskt egentligen. Och nu en barnbok för mjölka stålar ur sina följare. Finns det något som denna människa inte försöker sälja?

  Svara

   Casablanca tycker du att hon mjölkar pengar ur hennes 10 åriga fans med en barnbok för 3-4 åringar?

   Svara

    10-åringarna är väl hennes största målgrupp så skulle inte förvåna mig om det är de som främst kommer köpa boken. För att läsa om Arnolds alla äventyr. Eller folk i allmänhet som följer henne pga sin son (ännu ett försök att casha in på sonen)Som sagt, finns det något hon inte försöker sälja?

    Svara

   Tror faktiskt inte att de flesta som kollar på margaux är 10år. Däremot är det oftast ”fans” i den åldern som hörs och syns mest.

   Svara

  Vad gnöliga alla är, jag tycker att boken ser fin ut. Hade förmodligen älskat den som barn.

  Svara

  Bok jag tror på:

  The Purge – Gustavsberg

  Svara

  THK på luffen 🐱😍

  Svara

  Ingen på THK, THK är totalt ointressant.

  Svara

   THK är mycket intressant. Men du ser det inte. 😉

   Svara

  Kan du skriva om Angelica Lafergrens svar på tal till en helt legitim fråga? Doulainlägget.

  Hon har börjat arbeta som doula och har sin bästa vän som referens på hemsidan, vilket ts kommenterade, att det kanske inte är så seriöst då det blir vilseledande då ens vänner ju blir partiska å ens bedrifter, och att potentiella kunder blir vilseledda. AL skrev att ts kunde ta sin bitterhet någon annanstans, sådär som hon alltid gör så fort det kommer en kommentar som inte stryker henne medhårs.

  Både referensen och inställningen till vänligt ifrågasättande bland hennes kommenterade, ”har man inget snällt och säga ska man vara tyst” menar hon, absolut jo men nu var det ju en helt legitim fråga? . AL kan inte ta kritik för fem öre.

  Svara

   Jag reagerade också på att hon har en av sina vänner som referens. Men å andra sidan, hon har väl inga kunder än. Så finns ju ingen som kan agera som referens ännu. Men ja, lite oseriöst är det. Har man inga ”riktiga” referenser kan man lika gärna skippa det.

   Svara

    Hon hade väl dessutom fått snitt?

    Svara

   Så ointresserat människa.

   Svara

  Vad hände med den andra katten? Lilla snöboll eller vad den hette

  Svara

   Vem bryr sig…?
   Finns säkert renodlade kattbloggar du kan gå loss på.

   Svara

   Hon lever och frodas i Gustavsberg. 🙂

   Svara

  Det släpps flera tusen barn – och ungdomsböcker i Sverige varje år och det är extremt svårt att nå ut med sin bok om man inte redan är väldig etablerad. Jag (barnbibliotekarie) köper nästan uteslutande in från den nätbutik vi har avtal med, och går väldigt mycket på betyget boken får hos Btj (bibliotekstjänst), så ett bra betyg där gör väldig skillnad. Vi får inga recensionsex utan kan liksom bara gå på vad vi läser om boken innan vi köper. Ibland får vi inköpsförslag av någon som uppenbarligen står nära författaren, och ofta kommer mail från nån som vill göra reklam för sin egen bok – inte sällan med orden att vi kan köpa direkt från dem (vilket vi alltså inte gör utan går via leverantören).

  Jag har flera bekanta som skriver böcker, och de verkar skicka recensionsexemplar till andra ”bokbloggare”. Sedan används deras ord om boken som ett säljargument , ”Lisas bokblogg skriver att boken är jättefin och blabla”. Det är bara det att många av dessa också är aspirerande författare och/eller gillar att få dessa gratisböcker vilket gör att de aldrig skriver nåt kritiskt om nån annans bok av rädsla för att själva bli hårt bedömda eller att inte få böcker. Så det blir liksom inget värde i detta, förutom att titeln sprids lite extra genom att den får reklam när folk skriver om den.

  Margaux bok lär skickas med fina bud till kändisar som kommer att skriva att den är underbar, att deras barn älskade den och att alla borde köpa. Men det säger inget om den egentliga kvaliteten. Hon har dock större chans än många att nå ut med boken enbart baserat på sitt namn…

  Svara

   Jobbar på förlag och håller med. Btj-omdömet är viktigt för oss, det är en kvalitetsstämpel som spelar stor roll nu när barn- och ungdomsböcker rätt sällan får recensioner i traditionell media. Bokbloggar kan vara bra för att en viss titel ska få spridning och synas, men de är ofta tacksamma för gratisböcker och förhandsex så omdömena kan bli oförtjänt positiva, precis som du skriver.

   Svara

  Men det finns ju många nya författare som inte tar haft en egen platform innan. Hur har de lyckats bli publicerade då? Konkurrensen är hård, säkert, men omöjligt är det ju inte.

  Svara

  Jag har faktiskt tänkt på böcker om THK. THK ligger på fönsterbrädan och tittar på dom glittrande sjärnorna. Och så vidare….

  Svara

   Jag också, Selma är sidekick. Cam cam hur mår Selma, har inte hört om henne på länge?

   Svara

    Selma mår jättebra och är stor vovve nu. <3

    Svara

  Bellas nagellack säljs på myrorna. 5 kr st. Ljusrosa och en mer korallfärgad samt underlack genomskinligt.

  Svara

  Känns konstigt att skriva en barnbok som handlar om ens eget barn, om hon åtminstone hade kallat barnet i boken något annat hade det verkat mer rimligt.

  Svara

  Alltså VARFÖR måste man göra allt?! Kan man inte bara vara youtuber? Nej nej, man ska vara programledare, författare, kläddesigner. Man ska sälja parfym och smink, som luktar och ser likadana ut som 1000 andra produkter som redan finns på marknaden.
  Sluta göra massa onödigt skit bara för att tjäna pengar. Ni har så ni klarar er.
  Konsumtionshets hela jäkla tiden.

  Svara

  Så tråkigt! Vem vill läsa om andras barn? Kunde de inte fokuserat på att låta bli att ens namnge barnet eller få det se ut som hennes unge? Kanske bara jag som stör mig enormt på detta – men en bok ska vara för alla – här känns det lite som ”titta på MITT barn och MITT liv”. Jag verkar också vara den ENDA som inte klarar av Läckbergs barnböcker super Charlie – jag tycker de är SÅ dåliga! Och allt handlar ju om deras familj? Barnen HETER samma, Camilla själv är med! Alltså 😫 Jag måste uppenbarligen vara ganska ensam om att tycka såhär med tanke på hur stor den blivit……

  Svara

   Håller med dig, läst en bok om supercharlie och den var urdålig!!!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.