Fokusera och prestera när allt känns som skit?

Bra fråga. Jag undrar det också. Jag gör inget speciellt, jag önskade att jag kunde stapla upp en del moment men sanningen är att man finner sig i det och får göra det bästa utav det man har framför sig. Just med hästarna och tävling så är det ju dels för det är något kul, det är inget jobbigt. Så jag kan släppa den negativa faktorn för en stund. Jag tror det bästa är att ha saker och större uppgifter framför sig när man kanske inte mår toppen, för det bryter ner det jobbiga. Jag presterar oftast som bäst när jag mår dåligt eller finner mig i en usel period. Ganska lustigt men resultatmässigt sant. // Nellie Berntsson

Att begrava sig i jobb är väl en ganska välkänd metod att ta till under jobbiga perioder? 
Det är inte särskilt konstruktivt att göra så om det jobbiga behöver bearbetas eller lösas, men om allt man vill göra är att fly från problemen och det jobbiga så är det ett ypperligt tips.
Fly, stoppa huvudet i sanden, ignorera, låtsas som om det regnar, undvika, parkera, slippa, ducka och hålla för öronen och skrika ”LALALALALAALAAAAAA!” – kärt barn har många namn.

Jag skulle gärna vilja lära mig ett sätt där jag både kan hantera det jobbiga OCH prestera och vara fokuserad. 
För mig är det oftast aningen eller och det är inte helt optimalt har jag insett vid snart 40 års ålder.
Några tips?
Vad gör ni?
Hur gör ni?
Vad gör ni INTE?

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur gammal är du Camilla? 🙂

  Svara

   Hon skriver ju det, snart 40 😝

   Svara

    39 då eller? Tänkte att snart 40 kan betyda allt mellan 36-39… 😅

    Svara

     Allt mellan 36-39 🤣 Vad är skillnaden?

     Svara

      Tre år! Stor skillnad. Fråga min treåring!

      Svara

  Själv blir jag tvärtom tyvärr..

  Svara

  Någon måste väl sitta på info om vad Nellie hållt på och hintat om i flera veckor handlar om??? Utesluter problem med killen, men det sägs att hon inte längre följer föräldrarna på Instagram och vice versa?

  Svara

   Finns säkert folk som vet, men varför skulle man dela med sig av det? Tycker det är klokt av Nellie att inte hänga ut någon vid namn.

   Svara

    Hade det varit så privat hade hon inte hintat om det i varenda inlägg.

    Svara

     Hennes blogg är väl hennes ställe att få ur sina tankar på. Är ingen rättighet som läsare att få reda på precis allt. Tycker hon sagt tillräckligt för att man som läsare ska förstå vad hon går igenom och känner just nu, är skitsamma om det är Pelle eller Agda som är orsak till det.

     Svara

   Kanske är det ett spel bara utåt för att Nelli ska visa upp en stark företagsamhet och att hon klarar att driva försäljningsstall utan Olav? Detta för att folk ska fortsätta lämna hästar till henne? Spekulerar bara men de drar sig inte för att ljuga för att skapa intresse och kommentarer annars så kanske har Olav flytta ut och de inte är ihop men pg av att det var en stor del i att de fått folks förtroende med att ta in hästar? Om de nu är slut så hjälper han henne genom att hålla upp fasaden utåt lite till så att hon ska få möjlighet att visa om klarar av att driva det själv? Kanske var planerat sedan länge att familjen skulle vara hemma och renovera och att Nelli skulle ta in hjälp på detta meeting för att de skulle få tid hemma att göra klart mer. Eller att pappan är bortrest och mamman behöver vara hemma och se till att Nellis stallhjälper fixar stallet. Undra om dessa får betalt förresten eller om de är fans som är glada bara över att få mocka Nellis boxar? Vem vet. Inte jag iaf men klart det är någon tvist på det hela då Nelli gått ut sort med att något hänt och att hon mår så dåligt men att ensam är stark flera gånger, hade det varit något så kunde hon bara låtit bli att skriva något om detta helt och ingen hade anat om hon bara fortsatt skriva att nu ska VI till stallet osv istället för att göra en enorm sak över att nu ska JAG rida nu ska JAG åka och träna osv

   Svara

    Jag tror absolut att Nellie och Olav fortfarande är tillsammans! Men att han lämnat huset och familjen pga någon form av argumentation. Jag tänker att det kan röra sig om pengar/lön för arbete/ delaktighet i företaget etc etc där han inte tänker låta sig utnyttjas eller jobba utan att vara delaktig i hela paketet. Han verkar både schysst och vettig och jag hoppas att han håller fast vid Nellie oavsett.

    Svara

     Låter rimligt.

     Hennes föräldrar verkar ju vara helt värdelösa som bara klipper och slutar med all support och allt stöd till Nellie.
     Dom har visat sin fula sida nu hur det går när man inte stryker familjen medhårs.

     Finns kanske en orsak att dom alltid hamnar i bråk med folk.
     Men nu när dom har egen gård så blir intrigerna interna då det inte finns folk på gården att bråka med.

     Svara

      Exakt, det fanns en att prata skit om på gården och han är inte kvar. Äntligen fick Nellie själv se hur infekterad och hatiskt deras tighta familj fungerar dvs de är mot alla andra och alla andra vill dom illa.

      Svara

       Har Olav flyttat ifrån Nellie alltså?

       Svara

      Du verkar ha lite insider information känns det nästan som…?

      Jag undrar hur det ska gå för dem, nyss köpt gården och slagit på stort med hästverksamhet med flertalet hästägare inblandade (som hästägare skulle jag definitivt dra öronen åt mig om jag läst hennes inlägg på sistone), och nu plötsligt världens drama mitt i alltihop. Känns väldigt svajjigt helt plötsligt.

      För jag hoppas verkligen ändå inte att Nellie bara gör dessa sista tidens inlägg som clickbaits, bara för att hennes siffror på blogg och Insta har sjunkit..! Då blir det genast sjukt på ett helt annat sätt.

      Svara

     För hans egen skull hoppas jag han flyr.

     Svara

     Han verkar för vettig för Nellie… Hoppas han har mod att gå om det inte passar.

     Svara

   Nu blir Nellie utskälld av en tjej med cancer som önskar att hon ska ge fan i att skriva A och inte B om hon inte vill ha spekulationer. Samt att det vore bra om en förklaring kom innan hon dör 😅

   Svara

    Så jävla bra kommentar! Jag känner samma sak fast jag inte har cancer och ska dö. Haha!

    Svara

   Nellie är grining för att smilla ville ha häst igen. Och eftersom hästen smilla lånar var en häst nellie fick betalt för att ha och sen sälja så förlorade hon procenten vid en försäljning och hon får ingen inkomst på boxen den står i eftersom hon inte längre får betalt för att träna den, och hon kan inte ta in en ny häst eftersom den boxen inte är tom. Det är sånt hon har skrivit lite om de senaste veckorna, många har nog knappt märkt de men nu i efterhand blir de tydligt att nellie inte alls är nöjd med de.

   Svara

    Hmmmm…… Det är spekulation från din sida, tänker jag…? Det låter som väl mycket drama för en så pass liten detalj. Och därför har Olav dragit sig undan från familjen?

    Svara

     När det är pengar inblandat så är det plötsligt ingen så liten grej längre så jag blir inte alls förvånad om skribenten ovan faktiskt har en poäng!!!

     Svara

     Att nellie är grinig är vad jag tror. De om att hon förlorar pengar och inte kan få en inkomst på den hästen har hon själv nämnt i flera inlägg så de är ingen spekulation. Men jag gissar på att de är en bidragande faktor till att hon verkar ha blivit ovän med sina föräldrar

     Svara

      Grinig är hon väl allt som oftast? Nu låter det ju som nåt betydligt allvarligare och nåt som fått den kolugne Olav att fly fältet tills vidare.

      Svara

       Jag tror inte de är de enda som hänt, utan som jag skrev, jag tror de är en bidragande orsak till vad de nu är som är fel.

       Svara

      Så går det när man blivit tok-curlad hela livet.

      Dessutom har ju föräldrarna pröjsat för gården, så det är väl inte mer än rätt att andra dottern ska få ha en ynka box att disponera i stallet. Hon är ju dessutom jätteduktig så det är väl klart hon ska få sin chans, men jag kan tänka mig att det kan vara svårsmält för fröken Nellie!

      Ja, jag håller fortfarande med dig M att jag tror du har en poäng i vad du skriver.

      Svara

       Håller med dig också, klart smilla ska få ha en häst i stallet när mamma och pappa äger de och har betalat de. Tycker nellie verkar lite småsint när hon har skrivit som hon gjort om de.

       Svara

        Jag hänger inte med alls – när har Nellie skrivit att hon inte vill att systern ska få ha en häst i stallet????

        Svara

  Kan vi snälla prata om Kenzas senast instainlägg där ena fotot är inzoomad på hennes mage där hon kämpar för att få det att se det att se ut som att hennes mage verkligen klumpar sig. Är jag den enda som stör mig på hennes försök till att verka som ödmjuk o fin? Asså det är så falskt och genomskinligt att jag typ spyr snart!

  Svara

   Tror du läser in något för som endast existerar i ditt huvud.

   Svara

   Haha men snälla, du överanalyserar bilden. Känns som du inte tycker om Kenza och därför försöker din hjärna hitta fel att klaga på.

   Svara

   Vadå verkligen kämpar? Haha? Mer troligt att hon bara slappnar av och inte anstränger sig för att det ska se ut som motsatsen.

   Svara

   Ser inte alls vad du ser.

   Svara

  Mitt tips är att faktiskt ta ett steg tillbaka och inte prestera 100% Ta hand om er istället så ni mår bra.

  Svara

  Började instinktivt tänka på när min lärare hittade sitt barn efter att denne tagit självmord. Läraren var tillbaka och jobbade i skolan inom två veckor. Hade svårt att förstå det då, men förstår verkligen henom nu. Måste ha varit en befrielse att få jobba.

  Svara

   Ja det tror jag med. Att få komma ut igen och ha något att gå till. Vissa begraver sig i jobb el. annat föt att fly men för vissa handlar det bara om att få annan stimuli. Olika för alla och alla måste liksom hitta sin grej 🤷‍♀️

   Svara

   Begå självmord eller ta sitt liv.

   Svara

  Först: bra sömn. Är det aukut, svep två-fyra cl starksprit. Sov. Aldrig, aldrig sömntabletter i sorgarbete.
  Två: raska promenader, så raskt som man orkar, utomhus. Träna aldrig.
  Tre: prata bara med snällt folk. Vänner lägger ibland sin ångest på en – prata hellre med främlingar, bara några ord på bussen, affären etc. Får en att känna sig normal.
  Fyra: ta privat hjälp av kurator/psykolog om man har råd, lång väntetid annars
  Fem: jobba om det är möjligt. Sorgen är alltid där men det kan vara bra att mota undan den 6-8 timmar om dagen.
  Sex: gråt ut, närhelst det går. Ingen ser att du gråtit, folk har fullt upp med sitt.

  Svara

   Herregud vilka dåliga råd. Det är superbra att träna hårt och sömntabletter kan rädda ens liv. Det finns sömntabletter som inte är beroendeframkallande

   Svara

    Håller med. Vänner kan dessutom vara helt avgörande vid sorg eller när man bara inte mår bra. Förespråkar också träning starkt.

    Svara

    Gör det? Vilka?

    Svara

     Atatax är inte beroendeframkallande. Inte för mig i alla fall

     Svara

      Nej Atarax är inte beroendeframkallande, det är en allergimedicin.

      Svara

     Propavan och Melatonin t ex

     Svara

      Tänker att det mesta av sömn-/lugnande mediciner är psykiskt beroendeframkallande
      även om de inte är det fysiskt. Ta folk som kör alvedon brus varje dag t ex. Eller nässpray, som i fass inte är beroendeframkallande men i praktiken är det.

      Svara

       Fast det står visst I FASS om nässpray och risken med det. Kollade Otrivin som exempel. Där står det ”Om Otrivin används längre än 10 dagar i följd kan nästäppa uppstå.”

       Gällande Alvedon är maximal behandlingstid 5 dagar utan läkarkontakt. 3 dagar vid feber.

       Så det är inte FASS som är problemet, det är att folk tappat respekten för läkemedel bara för att de råkar vara receptfria.

       Svara

     De flesta allergimediciner är både receptfria och lugnande. Effekten beror på hur känslig du är.
     De sex ovanstående är ju råd som funkat för just den personen, hur kan det vara dåliga råd då? Visst kan sånt skrivas ut men å andra sidan förstår de flesta att det inte är fakta.
     För mig är alkohol lika otänkbart som träning men vad bra att Sorggondolen har hittat ett sätt att hantera sin sorg. Och är omtänksam nog att lägga ner energi på att sprida sina tips. ♡

     Svara

    Träna inte? Herregud, hade inte träning funnits hade jag gått under.

    Svara

   Varför skulle alkohol vara så mycket bättre än sömntabletter (finns massa olika varianter i olika styrkor)? Märkligaste råden på länge…

   Svara

   Haha, jo, folk ser definitivt när jag gråtit.

   Svara

   Det där stämmer dock, att sömntabletter ska undvikas i den mån det går vid sorgearbete.

   Svara

  Vad måste man ha gjort för att bli satt på mod?

  Svara

   Absolut ingenting, har suttit i mod 4 månader, skit samma.

   Svara

    Samma här. Därav lär inte den här kommentaren publiceras. Så mycket för att man får ”go nuts”
    Det gäller bara kritik mot andra än cam själv. Hemska tanke om man ifrågasätter hennes beteende motiv eller syftningar gentemot hennes hatoffer. Om man däremot stämmer in i hatet då äre ok

    Svara

     Haha otroligt

     Svara

      Och ändå fastnade inte en enda av era kommentarer? 😂😂😂

      Svara

       Det kallas VPN. Att släppas igenom av dig har jag slutat sitta och vänta på för länge sedan.

       Svara

        HUR kan man ha sånt behov av att kommentera på en blogg så att man går in via vpn?!

        Svara

         Är ju bara en knapptryckning på en app så är du inne på vpn? Lät lite på dig som om det vore ett projekt.

         Svara

         Vpn är på hela tiden så det innebär ju ingen ansträngning alls.

         Svara

         Har man vpn (förmodligen av annan anledning än den här bloggen) så har man. Då är det inget extrajobb när man ska kommentera.

         Svara

  Tror att nyckeln är att faktiskt ha ett avgränsat jobb att gå till.
  Jag jobbar mina åtta timmar sen går jag hem. Fritid är fritid och jobb är jobb.

  Så om jag har det tufft på jobbet så släpper jag det när jag kommer hem och är det jobbigt privat så släpper jag det på jobbet.

  Svara

  Haha nu förstår jag allas problem med svaraknappen när den bytt sida till vänster, nu trycker jag på den hela tiden istället 😂
  /vänsterhänt

  Svara

   Hahaha I feel you. Blir så frustrerad igår att jag inte ens pallade läsa kommentarerna. Och det är dom som är anledningen till att jag ens läser bloggen 😅

   Svara

    ”Men sluta gnäll och scrolla som en normal människa! Scrolla mer i mitten! Använd högerhanden I stället”

    Bra råd va?!😆

    Svara

  Jag blir precis likadan, om något är jobbigt är det bäst att fokusera 110% på något annat, dock är problemet att ibland måste man bearbeta saker, och gör man inte det utan bara jobbar, jobbar, jobbar och gör allt för att slippa tänka på det finns det risk att man kraschar tillslut.
  Det är viktigt att ibland stanna upp, tänka till och ta hand om sig själv.

  Svara

  Det gör jag inte. Jag tar ett steg tillbaka ist. Och tar ett steg fram när jag lugnat ner mig. Funkar utmärkt. Barnen lär sig av det också, att man inte är tvingad att genomgå stress eller jobbiga perioder.

  Svara

   ”att man inte är tvingad att genomgå stress eller jobbiga perioder” hur menar du med det? tex säg att din partner dör i en olycka eller sjukdom, det är klart att det kommer bli en hemsk period i livet där man inte alls mår bra, men man måste ta sig igenom den, för barnens skull och sin egen skull.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.