Har du sett valpen Eskil?

UPPDATERING!!
ESKIL ÄR HEMMA IGEN!!!!
SLUTET GOTT, ALLTING GOTT!

Har du inga iakttagelser att dela med dig av så kan du fortfarande dela inlägget.
Valpen Eskil behöver kommer tillrätta omedelbums…

🙁

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh, jag är så rädd över att min katt ska råka smita, hon är en dyr raskatt och innekatt, så hon skulle aldrig hitta hem igen 🙁 hoppas Eskil kommer hem snart!

   Är du rädd för att hon ska försvinna bara för hon är dyr?

    Troligen mer rädd att nån ska vilja sno en dyr än en billig katt.

  Hoppas Eskil hittas snabbt! 🙁

  Varför lämna sina hundar utanför affärer osv ? Hoppas han kommer tillrätta!

  Var ägare till en Basenji för ett tag sedan. Hade ALDRIG kopplat den utanför butik. Alldeles för attraktiv och söt, kunde aldrig få vara ifred på promenad ens.
  Nä det här är en dyrköpt läxa helt enkelt, lämna inte en kär familjemedlem utan uppsikt på allmän plats.
  Idioti

   Håller med, hade inte vågat chansa

  Såklart felet ligger hos den som tagit hunden, men hur tänker man som hundägare när man lämnar den själv utanför affären? Det är inte direkt första gången något liknande händer.

   Detta hade så lätt kunnat undvikas. Ta inte med hunden till affären. Så jävla respektlöst för djuret dessutom.
   Vissa blir jättestressade av att ha främlingar som går förbi i all hast, ungdomsgäng och andra hundar osv som den får möta på egen hand.
   Hade en bekant vars hund blev misshandlad utanför en affär av en grupp kriminella ungdomar. Kul trauma att utsätta sin älskling för som man svurit att skydda.
   De fick ta bort den hunden sen för den blev aldrig rumsren igen och var ett vrak under varje promenad

  Det enda jag kan säga är..Låt inte hundar sitta kvar utanför affärer. Att det ska vara så svårt att förstå.

  Låt nu inte det här bli en diskussion om hur ”dum” ägaren är som lämnar sin hund. Det är väl ändå TJUVEN som är en dum idiot i det här fallet. Är den moraliska kompassen faktiskt så skev att ni hellre fördömer ägaren än tjuven? Är ni för unga för att komma ihåg en tid då de flesta visste att stöld var fel?

   Jag ser det snarare som en bra påminnelse för alla hundägare att vara försiktiga.

   Jag tänker att det inte bara är stöldrisken som gör att det är olämpligt att lämna hunden själv utanför affären utan att hela situationen kan vara ganska stressande.

    När jag går på olika marknader, t.ex. jul, höst, mat etc. så ser jag hundar ÖVERALLT. Det är trångt, varmt, folk som bara går på etc. DÄR, där är det sällan folk säger åt hundägare att ”du, det där är nog ganska stressande för hunden” samtidigt som att placera hunden en bit från en entré, där det kanske går förbi någon enstaka människa då och då skall vara en traumatisk upplevelse?
    Om hunden blir stressad av att sitta och titta på folk som passerar så har du som djurägare misslyckats.

   Det är klart att det är tjuven som gjort fel. Men som hundägare har man ju ett ansvar att skydda sin hund. Att binda fast den utanför en affär, där hunden inte kan springa iväg om den utsätts för någonting är inte okej. Det finns så många sjuka människor i samhället som saknar empati och respekt för djur. Det händer väldigt ofta nu för tiden att hundar misshandlas utanför affärer, barn kastar stenar på dem, folk skrämmer dem eller hetsar dem. Det är självklart dessa personer som gör fel! Men som hundägare vill jag minimera den risken och lämnar aldrig min hund ensam bland människor jag inte känner.

   Lämnar du ditt spädbarn utanför butiken när du går in och handlar också?

    Håller med er om att man inte ska lämna sin hund utanför butiken. MEN ni skulle bli chockade över hur många gånger jag sett människor lämna sin barnvagn med barnet i utanför caféet där jag jobbar och fikar sedan ensamma inomhus. Visst, de går och kollar till barnet men förstår inte hur de vågar och tänker. Det funkade kanske att göra så för 20 år sedan i Sverige men inte idag.

     Uppenbarligen funkar det, annars hade vi hört om bortrövade barn dagligen.

   Stöld har alltid förekommit, och jag skulle tro att merparten vet att det är fel även idag.

   Jag tycker det illustrerar hur olämplig hundägaren är som hundägare om de lämnar en 5.5 månaders valp själv utanför en butik. Så oansvarigt och naivt. Är hunden ens chippad och registrerad?

  Detta gör så ont i mitt hjärta! Hoppas att han behandlas väl och får komma hem till sin familj snabbt.

  Detta är min mardröm. Har aldrig lämnat min hund utanför affärer, men jag är ofta rädd när jag är ute och går sent på kvällen att någon ska ta min hund ifrån mig. Det går ofta förbi många stökiga gäng när vi är ute på sista promenaden. Vet inte vad jag hade gjort om det var min hund!

  Vi lever 2020, lämna folk fortf hundar utanför butiken i god tro ??? Vakna upp!!!

  Hoppas såklart att hunden kommer tillrätta och ja, det är såklart hos tjuven som skulden ligger.
  Men hur tänker man när man lämnar en hund utanför affären? Man hade ju inte ställt sin nya 10000 kronors cykel olåst där.

  Hundtjuven är av utländsk härkomst. Blev man förvånad?

   Snälla ta bort den här typen av rasistiska kommentarer 🙄

    Svider sanningen 🥳

     Nej men dina korkade fördomar!

  Tider förändras. Förr såg man ofta barnvagnar och hundar utanför mindre mataffärer.

   Gulp! Lämna småbarn själv utanför affären. 😬

    Var ju inte så länge sedan en barnvagn med ett barn stals av en missbrukare utanför ett dagis medan mamman hämtade syskonet

     Kommer ihåg det. Men den som stal var så veck att hon bara var ute efter en barnvagn och missade att det låg en baby inuti. Som tur gick det bra till slut.

  När hundägare envisas med att knyta hunden utanför butiker… 🤦‍♀️

  Rövmänniskor som snor hundar, absolut. Men har svårt att känna sympati för dessa hundägare.

  Det är så tråkigt att Eskil blivit stulen, fruktansvärd upplevelse som hundägare. Jag tänker att det är en sådan sak en kan lyfta på sin arbetsplats, sociala aktiviteter etc. att specifika hundar är stulna och att hålla ögonen öppna samt vad en bör göra när en hittar en stulen hund. Spara ner bild på hundar som uppmärksammats som försvunna, så om ni står i ett läge där ni är osäkra så kika på bilden. Och ja, ibland blir en tveksam för en stulen hund kan se välmående och nöjd ut, så om ni tvekar så gör vad ni kan ändå för att inte sitta efteråt och fundera; ”Jag kanske skulle sagt något eller kolla upp det, tänk om det var hunden alla letar efter”. Bättre att säkerställa och ta bort tvivlen. En hundägare som bryr sig förstår förhoppningsvis varifrån frågan kommer, i all välmening för att hitta någons viktiga pusselbit i livet.

  Det slår aldrig fel att folk kommenterar ”koppla aldrig hunden utanför affären”, som att det är däri problemet ligger.. Hundar blir inte stulna enkom för att de görs tillgängliga, utan för att folk inte respekterar lagen. Barn blir kidnappade från köpcentrum och föräldrar får till sig att de alltid borde haft ögonen på sina barn. Kvinnor blir våldtagna och får till sig att de borde sett till att inte gå själva. Cyklar blir stulna och folk får till sig att de inte borde ha en så ny cykel i vissa områden. Någon blir misshandlad när han säger ifrån och får till sig att han kanske borde låtit bli att konfrontera personen. Etc. Vore det inte bättre om folk bara lät bli att ta sig friheten att stjäla och våldta?

   Självklart vore det bättre om folk slutade begå brott! Men jag kan inte påverka andra människor att inte stjäla en hund, att inte stjäla en cykel, att inte kidnappa ett barn eller att inte våldta en kvinna.

   Det jag kan göra är att minimera risken för att något av detta ska hända mig! Då kan jag välja att inte binda fast min hund utanför affären, jag låser min cykel med bra lås (kanske rent av inte ställer den ute i ett område där många cyklar stjäls), håller ögonen på mitt barn i köpcentret och går inte hem själv sent på kvällen. Tråkigt att jag ska behöva lägga tid och pengar på detta, men värt det för att slippa bli utsatt! Skulden ligger såklart aldrig på ett offer, det ligger alltid hos förövaren, men det betyder inte att det inte finns saker man kan göra för att minimera risken.

  Ja det är fel att stjäla.

  Men att binda en 5 månaders valp utanför mataffären, varför? Vet inte alla som köper hund idag att stölder är ett problem? Speciellt om man binder dem utanför affären???

  Enligt beskrivningen av den som stal hunden gjorde han nog det för att han ville ha hunden, eller sälja den och få pengar, så då är chansen stor att hunden har det bra tills man kan lokalisera den och ägaren får tillbaka den.

  Eskil ärtillbaka

  Usch, stackars ägare och stackars hund! Hoppas han kommer till rätta snart! ❤️

  Vill gärna hijacka tråden lite, och även slänga in en varning till alla hundägare i Malmö, att folk har återigen hittat glykolförgiftat kött utspritt på vanliga hundpromenadstråk i stan, senast igår dog en hund av glykolförgiftning. Så var försiktiga och håll ögonen öppna! ❤️🐾

   Vad är det för fel på en del människor?!?

Comments are closed.