Minns ni när Aleks var ”Mr Valentine”?

Källa till bilden.

Och JUSTE, det är ju alla hjärtans dag också! Men vi har verkligen inga planer… Vi var ju på dejt i helgen så vi känner att vi vill tillbringa den dagen med vår lilla älskling. Jag, Mr Valentine och Mini Valentine. <3 Sjukt ändå att Mr Valentine blev min man och pappa till mitt barn. //Kenza

Det känns som att Kenza höll sin ”Mr Valentine” hemlig hur länge som helst på bloggen, men var det egentligen så länge?
Eftersom det i princip bara fanns bloggar då och mobilkamerorna hade en del att önska så lyckades hon faktiskt hålla honom hemlig fram till att hon själv ville avslöja hans identitet.
Sjukt egentligen att jag minns det, men det gör jag.
Det, tillsammans med att han fick ta emot kritik för tecknet han gjorde med ena handen och som Kenza senare bemötte/bad om ursäkt för.

Det är sjukt med alla totalt meningslösa saker som min hjärna envisas med att minnas.
Sånt här, låttexter, hela Tintin-kasettband, och allas kompisars telefonnummer från jag var liten, men att memorera någons mobilnummer idag? Inte en chans att det skulle gå.
Jag kan KNAPPT mitt eget…
Jag inser nu att jag redan skrivit om detta en gång – HÄR– men det kunde jag alltså inte komma ihåg, men innehållet i inlägget jag inte minns, DET minns jag..


Vilket är ert första influencer-minne? 

Mitt är när ”Glamorprinsessan”  Karolina Lassbo spelade in en video i en lång korridor med flera stycken dörrar som hon gick in och ut genom och som sedan klipptes ihop till en häftig (med dåtidens mått mätt) video.
Och hur hon köpte massor av lotter eller liknande för att öka på sina chanser att som student få gå på nobelfesten.

Då – bloggare.
Nu – Åklagare.
Vilken resa!

Jag kan även ha glömt bort att jag skrivit om det här tidigare, så på förhand – en ursäkt för det.

 

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vadå vad gör han med handen som han fick skit för? Genuin fråga för förstår inte.

  Svara

   Undrar också? Om man har handen åt andra hållet är det ju en oförskämd gest i UK och många av deras f.d. kolonier. Men den gesten han gör är ju bara fredstecknet eller segertecknet?

   Svara

    Jag har för mig att det var något kränkande mot någon folkgrupp, han är väl serb? Något om grupper som står mot varandra där nere, och det där ska vara något nedvärderande/hemskt mot den andra gruppen… Ja det var som sagt ganska längesedan, och kan absolut minnas fel, eller fått det felaktigt beskrivet för mig, men något sånt har jag för mig att det var. Inget som någon svensk utan koppling dit skulle ha förstått, iaf.

    Svara

     Kanske har med detta att göra (från Wikipedia)?

     During the Yugoslav Wars, Croatian and Bosnian troops and paramilitary militia used the sign as a greeting or an informal salute. U.S. and NATO peacekeepers stationed in Bosnia were forbidden to use the V-sign (victory symbol) to avoid upsetting or offending Serbs they might encounter.

     Svara

      Bosnier här! 3-fingrar symbolen (tri prsta) är en nedvärderande hälsning som användes av cetniks mot bosniaker under den etniska rensningen av bosniaker i Bosnienkriget. Om ni ser bilder från kriget så kan ni ofta se cetniks göra hälsningen med högar av kroppar i bakgrunden. Det är en vidrig symbol men jag har för mig att han skulle ha gjort fredssymbolen men att bilden togs för snabbt, men jag är inte säker.

      Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Vad är det för fel på Alex pose med fingrarna på bilden?

  Svara

   Så här skrev Kenza på sin blogg dagen efter att hon lagt upp bilden:

   Min pojkvän hälsar och ber om ursäkt till alla er som tog illa upp (bilden). Det var inte alls meningen eftersom att tecknet inte betyder något hatiskt för honom, men han förstår nu i efterhand att det var fel av honom att göra det eftersom att några förknippar det med hemska saker. Många av hans närmsta vänner är från Bosnien, Kroatien, Makedonien m.m. och han har absolut inte något emot nationaliteter vare sig från forna Jugoslavien eller resten av världen. Han är hemskt ledsen och hoppas att ni godtar hans ursäkt. Han kommer inte göra om det, han har lärt sig en liten läxa. (sur flickvän och sura läsare, hehe)

   http://kenzas.se/2010/02/21/ha-en-fin-sondag/

   Svara

   Det är ett serbiskt tecken som en del folkgrupper tar illa upp av typ.

   Svara

    Jaha, jag trodde att det var ett vanligt peacetecken.

    Svara

     Men det är typ serbernas peace-tecken eller nationella tecken.

     Svara

      Där ser man🙂man lär sig något nytt ibland

      Svara

       Inte lätt att veta. Men jag har många serbiska vänner sedan barndomen så var alltid någon som skulle göra det tecknet så fort vi tog bilder osv😂

       Svara

        Är det ett vanligt peacetecken som också är det serbiska tecknet eller är det att han ”sticker ut” tummen också?

        Svara

         Inkl tummen. Tre fingrar

         Svara

          Ok🙂

          Svara

    Så sjukt att hon ens behövde svara för det

    Svara

     Svårt för oss att förstå, men tex serber och albaner kunde hata varandra utan anledning. (Pga saker som hänt långt innan de föddes) Och det där tecknet kunde vara provocerande för vissa

     Svara

     Kan motsvara en heilning, vilket av uppenbara skäl kan uppröra känslor hos vissa. Bara för du inte vet om det är det inte på riktigt.

     Svara

      Haha vilket skämt. Jag är från fd Jugoslavien så jag vet exakt vad det handlar om, jag skrev att det är sjukt att HON ska behöva svara för hans handlingar. Inte att hans gest är ok.

      Svara

      Roman salut.

      Svara

     Eller hur. Alltså, tror inte ens det var menat för Aleks att göra ”serb-tecknet”, brukar råka bli 3 fingrar upp när jag gör peace-tecknet också utan att jag tänker på det.

     Svara

      Haha men snälla, vad bad han då om ursäkt för om han ”råkade” hålla upp tre fingrar istället för två?

      Svara

       Kanske för att han blev anklagad och bad om ursäkt över att folk blev kränkta av en bild? Ser ju ut som att handen är på väg att vinka eller på väg att göra peace-tecken.

       Svara

  Älskade Karolina Lassbo!

  Svara

   Jag med! Trodde jag var den enda som var så pass gammal att följt henne.

   Svara

  Ett av mina första bloggminnen involverar faktiskt Engla som jag inte följt på länge nu. Hon hade säkert förnekat detta, men jag minns det tydligt (inlägget raderades senare). Hon skulle fylla år och hennes kille frågade vad hon önskade sig. När hon sa att hon bara önskade sig en märkesväska för flera tusen kr sa han att det nog får bli en annan gång p.g.a. det höga priset. Hon hade då gråtit en hel dag över det. Haha ganska världsfrånvänt men tror väl Engla var precis i uppstarten av sitt modeintresse och brann rejält för det + i en ålder när man inte tänker helt realistiskt… 🙂

  Har inget konkret inlägg jag minns av Catya men vet att jag var helt fascinerad över hur hon betedde sig (enligt bloggen då, finns väl rykten om att allting var påhitt?). Hon blev svinfull och flirtade med andra killar, sedan väckte hennes kille henne mitt i natten för att få i henne mat så hon inte skulle hamna i diabeteskoma. Han svansade runt efter henna hela tiden, medan hon mest verkade vilja leva något slags Paris Hilton-liv och bara festa och dansa… Hon var rolig iaf, en frisk fläkt i den pryda bloggvärlden.

  Elenor Nygårds har jag också tidiga minnen från. Tyckte alltid hon verkade leva ett så mysigt liv med sin kille, sitt bloggintresse men också ett vanligt jobb som ingenjör inom typ kärnkraft? Minns inte exakt… Inga skandaler där, mest att hon också var en av de första jag följde. 🙂

  Svara

   Åh ja Catya, kommer ihåg den bloggen så väl! Blev på riktigt besviken när hon stängde ner den 😅😅 Någon som vet något om henne nu? Vad hände?

   Svara

    Hon stängde ner bloggen då någon outade hennes riktiga namn samt sambons namn och arbetsplatsen m.m., om jag minns rätt?
    Ett kort tag hade hon en blogg som hette pagenotfound. Där visade hon ansiktsbilder till och med. Skrev öppet om hur hon var otrogen med sin PT och la upp bilder på hans vältränade kropp. Hon kallade sig någonting annat där dock, typ Yenia? Eller liknande… Ryskklingande, som hon ju påstod sig ha ursprung från. Det ryktades ju om att hennes äkta namn inte var Catya utan Eugenia och det är också kopplat till Yenia (ryskt smeknamn). Men jag har inte hittat så mycket mer info. Hon kan ju ha flyttat utomlands om det stämde att hon reste mycket och de hade mycket cash, hon trivdes ju i Spanien där hon tidigare bott. Men visst är man sjukt nyfiken om alla de där galna historierna stämmer eller inte… 🙂

    Svara

    Blev hon inte påkommen med att ha ljugit om sitt ”liv” och var inte alls så glammig som hon ville framställa sig?

    Svara

    Men det var ju bästa bloggen. Åh, Vilka minnen!

    Svara

    Ja. Bor i Sthlm och är gift och en dotter

    Svara

   Engla är fortfarande lika världsfrånvänd.

   Svara

  Sjukt skum grej som jag minns av oförklarlig anledning: att Blondinbella inte tvättade fötterna i duschen, tror det var Nils som påpekade det.
  Andra tidiga minnen: jeffrey campell-skorna, tubtop i pennkjol och sånt annat ”moderelaterat”.

  Svara

   Älskar fortfarande skorna, tror att jag fastnande i den tiden 😆

   Svara

   Minns också det kring fot-tvättandet! Tänker på det varje gång jag duschar, haha.

   Svara

    Jag med!

    Svara

    Jag också, varje jäkla dusch 😂

    Svara

  Mitt första inluenser minne är att vi står och snackar i skolan om Kissie och någon säger att om man går in på hennes blogg får man virus, det är så hon tjänar pengar! Nyfiken som jag var kunde jag inte hålla mig från att gå in, även fast jag var rädd för virus men tänkte att pappa hade ju fixat ett bra virusskydd så det går nog bra ändå 🙂 tror inte jag var äldre än 12 vid tidpunkten haha

  Svara

  Tecknet som Alex visar användes av serber under kriget i Jugoslavien som ett stolthetstecken för vad de åstadkom, kan liknas vid nazisternas heiltecken. Serber försöker rättfärdiga sin användning av detta idag genom att trycka på att det användes av serber även innan krigets start. Dock är det ett faktum att det idag har en helt annan betydelse då det symboliserar och påminner om de hemskheter som gjordes under kriget, i form av bland annat etnisk rensning av bosnier.

  Det vidriga i allt det här är egentligen hans påhittade ursäkt. Det finns inte en minsta chans i världen att han inte hade förståelse för att det för andra människor är förknippat med hemska saker. Hade han vetat så lite om serber och deras historia hade han inte vetat om att tecknet fanns överhuvudtaget.

  Svara

   Tänkte samma, vet man om att det finns ett sånt tecken så vet man också vad det står för.

   Svara

   Han är ju serb, det har nog inte undgått honom vad betydelsen är

   Svara

   Idag används inte tecknet riktigt av hatiska anledningar, utan många gör det (tyvärr) för skojs skull för att visa att de är serber. Det är särskilt vanligt bland ungdomar och det är få som tänker på vart det kommer ifrån. Få är pålästa om Jugoslaviens historia, särskilt de yngre som levt hela sina liv i Sverige, vilket också gör att de kör upp tre fingrar ganska lättvindigt för att visa sin etniska tillhörighet. Mvh Serb

   Svara

  Jag började följa Louise Adoplhson som då hette RightNow ifall någon kommer ihåg? Tror hon lekte någon jetset liv tillsammans med Forni back in the days…

  Kommer också ihåg när Kenza målade Tokio Hotel loggan på väggen i sitt vardagsrum och alla bar Sam Edelman’s nitkängor 😅

  Svara

   * Jeffrey Campbell inte Sam Edelman 🙂

   Svara

   Haha jag minns Louise 🙂 Hon var lustig… Låtsades att hon var så fancy och rik men bodde egentligen hemma och hennes pappa betalade. 🙂

   Svara

    Och hon hade ingen hals? Mitt enda minne av henne, att huvudet var placerat direkt på axelpartiet.

    Svara

  Classekinzakenza. Att man aldrig fick veta vem han/hon var?! Men det var ju ett inlägg som dani Karlsson postade inne hos honom som snabbt raderades och postades i hennes dåvarande blogg. Då sa många att dani k vad classekinza, men kan ju ha varit för att hon ville ha fler besökare till sin blogg eller något.
  Kommer aldrig glömma classe, The reall skvaller blogg

  Svara

   Följde den slaviskt. Måste ha varit typ 16 år då haha

   Svara

   Åh herre!! Hade helt glömt bort Classekinzakenza på blogspot. Visst var den lösenordsskyddad ibland? Har för mig att den för det mesta var öppen sena kvällar och nätter

   Svara

   Ååååh classekinzakenza 💓💓

   Svara

   Tror han sitter i fängelse

   Svara

   Jag har svårt att tro att Dani var Classe. Hon höll på som mest med sitt modellande och resande då, känns inte som om hon skulle ha tiden att uppdatera så mycket som han ofta gjorde, med rätt långa texter och mycket bilder. Däremot tror jag att hon tipsade honom om väldigt mycket, kanske till och med skickade in de där ”sugar daddy” bilderna han spred på olika tjejer.

   Jag har 2-3 gamla klasskamrater från högstadiet som bor i Dubai, har opererat pattarna, och ofta poserar med äldre rika arabiska män. Tänker alltid ”port-a-potty” p.g.a. Classes inlägg. 😮

   Svara

   Fyf*n hatade den bloggen. Han(?) la ju upp fruktansvärda gifs och bilder ibland, rena bisarra, makabra saker. Kommer ALDRIG få bilden ur huvudet på kvinnan som gick på en kattunge med klackar så den dog. ALDRIG :(((((((((((((( j*vla skit blogg

   Svara

  Är det någon annan som kommer ihåg Tumadre? När Engla hade alla hennes namn som bloggadress, var gravid med Jolie och vann en resa till New York?
  Eller när Bloggkommentatorerna var tvugna att förklara varför de inte tänkte byta namn till Blondinbellakommentatorerna då de blivit överrösta med kommentatorerna att det inte var någon idé att följa bloggen eftersom alla inlägg ändå handlade om Blondinbella?
  Eller när alla bloggare id-märka alla sina publicerade bilder så att ingen skulle sno dem?

  Svara

   Tumadre finns på Instagram som coach.teresa. Hon är grym! 💪

   Svara

  Så osmakligt att blåsa upp detta med Aleks igen, när det hände för över 10 år sedan och en ursäkt fanns på plats.
  Kommentarsfältet bombas om att Aleks och hans folkslag är hemska, vilket drar ett helt folkslag över samma kam. Cirka noll trevlig diskussion eller stämning och är en diskussion om framför allt om folkslag och inte influencers.
  Snälla radera detta, Camilla!

  Svara

   Håller med, hets mot folkgrupp hör ej hemma på denna blogg

   Svara

    Haha hets mot folkgrupp för att man tar upp varför hälsningen är nedvärderande?? Hoppas ni har samma tankesätt när det gäller nazister! Tror bara du är en serb som hatar att människor pratar om ditt lands brott mot mänskligheten 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Du är 100% en kränkt serb. Det är ingen som har skrivit att det serbiska folkslaget är hemskt utan beskrivit vad tecknet symboliserar och varför det är hemskt att visa det.

   Svara

    Din kommentar är korkad. Varför tar du upp att personen antagligen är av en viss nationalitet? Eller den som pratar om ”ditt lands brott”? Enskilda ska inte behöva svara för vad idioter gjort under krig. Är det någon som anklagar enskilda syrier för de brott isis utfört? Herrrgud. Självklart tog Camilla bara upp det här för att stir the post och få upp kommentarerna lite. Det var liksom 11 år sen… herregud.

    Svara

     Pot

     Svara

  Mitt första minne måste varit från när jag gick på högstadiet och mina kompisar pratade om någon blondinbella som var hårmodell för loreal och hade aaaas långt hår 😅

  Svara

  Någon som läste Nimrods blogg?!

  Svara

   Jag! Blev det någonsin klarlagt om huvudpersonen var en fiktiv karaktär eller inte?

   Svara

  3 fingrar tecknet han gör gjordes under balkan kriget. Finns massor med bilder och videos där serbiska soldater gör det tecknet medans dem står vid döda människor. Finns även videos på när dom våldtar och gör det tecknet. Därför tar man extremt illa vid sig när man ser det. Så nej det är inget serbiskt peace tecken som vissa säger. Jag är född i serbien och har massa släkt där så jag vet. Det står för fadern, heliga sonen och anden. Tyvärr så använde många det för att visa sitt hat mot muslimer under kriget.

  Svara

  Vem kommer ihåg bloggen Black Ascot?
  Bloggen som länge handlade om en överklasstjej som drack alldeles för mycket plommonvin och som senare visade sig vara reklam för operan?

  Svara

   ÄLSKADE black ascot

   Svara

   Bästa bloggen!

   Svara

  Det är TECKNET är samma som HITLERS TECKEN MOT JUDAR. Jävla tönt han är

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.