Vad pågår på Nour El Refais Instagram egentligen?

Det här är en ganska rörig situation, men jag ska försöka vara så tydlig jag bara kan, trots att jag censurerat det utpekade mannens namn (och kommer radera alla försök till att försöka få igenom det här i kommentarerna).
En kort sammanfattning då:

När #metoo drog igång, hösten 2017 så fick komikern Nour El Refai skärmdumpar skickade till sig där hennes kollega och nära vän pekades ut och anklagades för sexuella övergrepp.
Skärmdumparna kom från en stängd grupp på Facebook som Nour inte var medlem i.
Hon skickade dessa bilder – ocensurerat-  till den utpekade mannen och konfronterade honom med innehållet som han givetvis nekade till.
Nu har det visat sig att dessa ocensurerade skärmdumpar utgör bevisning i den förtalsanmälan som mannen gjort mot kvinnan bakom inlägget och nu klandras Nour El Refai för det eftersom det var hon som försåg mannen med bilderna.

Enligt förundersökningen har Nour El Refai avsagt sig att medverka i utredningen och på Instagram ber hon nu om ursäkt för att hon inte insett vad konsekvenserna av att konfrontera mannen med de ocensurerade bilderna skulle kunna bli.
Kritiken är massiv på hennes Instagramkonto men hon låter den stå kvar med den här motiveringen:

Anledningen till att jag inte blockar är för att jag tycker att det är en helt rimlig feministisk debatt och för att jag tycker det är viktigt att man ifrågasätter när feministiska förebilder sviker. Så långt är jag med er. Men att jag skulle förstört en annan människas liv och därför ska nu mitt liv förstöras? Vad är det feministiska i det? Hur blev jag ansvarig för det hon utsatts för? Och vad är det feministiska i att jag ska trakasseras? //Nour El Refai

Handen på hjärtat – vad hade NI gjort om någon skickat liknande skärmdumpar till er med anklagelser om sexuella övergrepp, riktade mot en av era närmaste vänner?
Hur man reagerar i chock går tyvärr inte att förutse utan det märker man först när man står inför fullbordat faktum.
Jag försvarar inte det hon gjort, men kan samtidigt förstå hur det blev så här.
Det är så klart jätteenkelt att vara efterklok och med facit i hand inse det oaktsamma i att skicka skärmdumpar på det här viset, men det rättfärdigar inte att skriva vidriga saker om Nour och hennes barn på bilderna hon publicerat på Instagram.

Kritisera henne gärna, men blanda inte in hennes bebis bara för att du vill beväpna dig med extra skarp ammunition!!!

Tack för tips!

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ursäkta? Våldtäktskulturmöjlliggörare? Vilket långt ord! 😳

  Svara

  Är detta ett fall av ”Don´t shoot the messenger”, typ…?

  Svara

   Absolut!

   Svara

  Jag lider med stackars Nour! Hur mycket hon än förklarar så verkar det lönlöst.
  Jag hade gjort precis som hon gjorde. Klart att man skickar det man fått till en nära vän och frågar vad fan det är frågan om! Det är jag helt övertygad om att alla hade gjort!
  Tycker att hon ska blocka dessa personer och ta hand om sin lilla bebis!

  Svara

   Det är så mycket orimligt hat på sociala medier. Överallt, även här! Det är bara så skrämmande. Vuxna människor som beter sig så illa. Så många arga människor. Blir på riktigt bestört!

   Vi ska inte ha folkdomstolar på nätet.

   Svara

    Ja och en del lägger så ofantligt mycket energi på att hitta saker överallt att kritisera. Hur orkar man vara så negativ och arg?

    Svara

     Ja det frågar jag mig också. Måste vara tråkigt att vara så uppfylld av negativitet.

     Tror det är så mycket lättare att bete sig illa på nätet än jämfört om man hade stått själv öga mot öga med personen man kritiserar.

     Mobbningsmentalitet i grupp är så fegt.

     Svara

    Verkligen. Och ALLA vet bäst.

    Svara

     Inte ens idag på alla hjärtans dag kan dessa arga feminister respektera Nour en kvinna och feminist.

     Kloka människor dömer inte utan lyssnar och behandlar alla människor med respekt och värdighet.

     Att i grupp hoppa på en kvinna under ett inlägg där hon bär på sitt barn är ju inte klokt.

     Om jag var Nour skulle jag blocka idioterna.

     Svara

      Förlåt men att det är alla hjärtans dag är helt irrelevant här.

      Svara

   Ja det hade jag också gjort. Herregud, hon är väl inte mer än människa? Hade hon inte konfronterat honom så hade hon garanterat fått skit för det också.

   Svara

    Exakt min tanke

    Svara

   Håller verkligen med, stackars Nour.

   Svara

   Strongt att hon konfronterade honom tycker jag… sen kanske hon inte skulle gjort det med direkt screenshots som pekade ut kvinnan.
   Men är inte den som skickade till Nour oxå en del av det oxå?!

   Svara

  Vill man inte bli åtalad för förtal kan man rimligtvis låta bli att förtala folk 🤷‍♀️ it’s not rocket science, folks!

  Svara

   Men riktigt så enkelt är det väl ändå inte när det handlar om våldtäkt. Det finns en djup orättvisa i att gärningsmännen i den överväldigande majoriteten av fallen inte blir fällda, och att offren blir systematiskt misstrodda. Jag hade också outat om det var jag. Tar hellre förtalsanmälan än att han skulle få fortsätta sitt liv som om inget hänt.

   Svara

    Håller med om att det är orättvist att det är så svårt att få en fällande dom vid våldtäkt. Men än har jag inte hört något förslag som är bättre än dagens, att det krävs bevis för att få någon fälld för brott. Pöbeljustis är inte lösningen.

    Svara

   Eller hur!
   Typ ”vadå jag är ju feminist, jag behöver inte stå för mina handlingar!”

   Svara

   Amen 👍

   Svara

   Personen som skrev det från början skrev det i en sluten FB-grupp där det fanns tydliga regler om att inte sprida materialet. Nour är själv inte med i gruppen så hon känner knappast till reglerna som gäller där. Personen som skrev det trodde att hon skrev det i ett tryggt forum (nej man är visserligen aldrig anonym på FB men personen gjorde väl avvägningen att det kändes tryggt att skriva där).

   Nej man ska aldrig behöva bli dömd för förtal bara för att man anger och kastar ljus på personer som våldtagit eller förgripit sig på en.

   Svara

    Jag trodde vi lärde oss med Cissi Wallin att det självklart är okej att anmäla våldtäkt och att berätta för en vän, inte sprida det på internet.

    Svara

     men det finns ju tusentals parametrar att väga in: hur stor var gruppen, hur formulerade hon inlägget, vad var gruppens syfte. Delar av Cissis dom var väl att det var just ett öppet konto, att hon är en offentlig person med många följare och att anklagelserna var återkommande- så skulle inte säga att Cissis dom helt fastställt att det alltid är förtal om man skriver något på internet. Hon är bara åtalad, inte dömd, så låt henne också vara oskyldig till motsatsen är bevisad.

     Svara

      Hon som skrev inlägget i den slutna gruppen skrev ju att folk skulle höra av sig om de kände någon mer som varit utsatt av honom osv. Inlägget spred ju sig uppenbarligen utanför gruppen och det kunde man ju räkna ut att det skulle.

      Svara

       okej, visste inte det, vet inte mer om det här än vad som står ovan: min poäng är bara att det inte är så lätt att endast kolla på en dom för att sen avgöra vad som är förtal eller inte. Står iofs fast vid att om inte är dömd är hon inte skyldig till förtal, kanske blir då.

       Svara

       Det finns inget som heter sluten grupp, skrivs det så skrivs det

       Svara

      Ehh, va? Jo, CW är dömd. Vad är det för trams du kommer med.

      Svara

       Läs igen. Hon som detta inlägg handlar om är åtalad men inte dömd. Den meningen handlar inte om CW. 😀

       Svara

    Men nej, jag tycker inte det är ok. En sluten grupp på Facebook är aldrig sluten. Det är ute på nätet där du inte kan kontrollera vad andra gör med materialet och hur de sprider de vidare. Regler som inte innehåller straff i form av böter eller liknande betyder ingenting i en sådan situation. Jag håller med helt om att man inte ska behöva bli anmäld för förtal när man outar en våldtäktsman, men risken med att oskyldiga outas online är förståeligt inget man vill ta.

    Svara

    ”Sluten grupp på FB” Är nästan liktydigt med att sprida det till hela världen. En grupp på facebook är inte en litet rum på en hemlig klubb. Rimligen har tusentals människor hos facebook och deras samarbetspartners adminbehörighet. Lägg därtill alla som delar konto med sin familj, samt alla vanliga skvallerbyttor.

    Svara

  Jag skulle väl säga att det varken finns rätt eller fel här. Hon gjorde det hon trodde var bäst at the moment och egentligen, vem har rätten att klandra henne för det? Skulle jag få veta att en nära vän till mig ryktesvis gett sig på någon sexuellt skulle jag med största sannolikhet konfrontera honom. Jag skulle däremot inte ge ut något namn på den som anklagar utan formulerat mig på ett annat sätt.

  Svara

   Enig. I det läget tycker jag nog nour gjorde det bästa hon kunde och konfronterade. Man kan inte riktigt kräva att hon ska publicera bilder på sin plattform. Också såklart helt rätt av henne att blockera folk som trakasserar henne i stället for att debattera.

   Svara

  Så de ocensurerade bilderna Nour fick till sig är de enda som bevisar att de existerat? Den som la upp detta i den stängda Facebook-gruppen höll på att komma undan en ev. förtalsdom? Jag förstår om man vill hänga ut någon och berätta sin historia, men då får man vara beredd att ta konsekvenserna, för många gånger kan personen ju tycka att det är värt det? Personen i fråga verkar nu vara putt för att det hon la ut på internet i vredesmod fick konsekvenser. Jag kan inte känna empati för det och jag tycker verkligen inte att Nour har gjort något fel. Tvärtom tyckte jag att det var modigt av henne att konfrontera sin vän.

  Svara

   Håller helt med!

   Svara

    Absolut! Hon tog bladet ur mun och konfronterade

    Svara

   Det hade ju kommit fram till honom förr eller senare ändå

   Svara

  De i gruppen som skickade skärmdumpar därifrån, då? Jag antar att det var en sluten grupp.

  Svara

   Jag förstår inte riktigt vad de som skickade skärmdumparna till Nour från första början VILLE att hon skulle göra med dom?

   Svara

    Ja, om det nu inte är tillåtet att sprida saker från dessa grupper så är det ju de som gjort fel? Inte Nour!

    Svara

     Det ärväl knappast olagligt att sprida uppgifter från slutna grupper, men det anses väl allmänt att man inte bör göra det, precis som man inte ska föra vidare det som någon har sagt i förtroende IRL.

     Svara

  Jag fattar inte ens vad hon kritiseras för? Vem som helst hade väl konfronterat om man fått såna uppgifter skickade till sig om nån nära en? Vad menar kritikerna att hon skulle gjort istället? Klart som f*n man konfronterar?

  Svara

   Det måste ju också ha varit därför de skickade bilderna till henne. Vad förväntade de sig att hon skulle göra?

   Svara

   Hon kritiseras för att inte ha censurerat tjejens namn innan hon konfronterade mannen

   Svara

    Jag tycker att även det är att kräva mycket av henne. Hade jag själv tänkt på det innan jag konfronterade en nära vän? Kanske, men inte självklart. Det är lätt att vara efterklok. Det har vi nog alla erfarit någon gång.

    Svara

    Men alltså vad spelar det för roll att hon outar det för honom, han själv borde väl fatta vem anklagelserna kommer ifrån tänker jag.

    Svara

  Jag hade gjort exakt som Nour. Det är orimligt vad hon får utstå.

  Svara

  Jag tycker inte Nour ska fortsätta straffas för detta. Hon kunde aldrig veta vad hennes handling skulle leda till. Det är väl ett rätt nytt fenomen också detta med förtalsanklagade kvinnor, som en våg efter FV…

  Man kan undra om hon fortfarande är vän med den anklagade dock? Undra hur man själv hade agerat om en killpolare blev anklagad för våldtäkt, om man stuckit huvudet i sanden eller?
  För många år sedan blev jag eventuellt drogad på en fest. Berättade för mina vänner, och betonade att jag inte trodde att ”någon var ute efter mig”, utan jag kan ha råkat ta någon annans glas/ciderburk eller liknande. De avfärdade mig helt och skrattade ”Äsch alla dricker vi för mycket ibland! Varför skulle någon vilja droga dig just DÄR? Det är ju bara studenter och folk som har ordning på livet där.”. Tydligt påverkade av bilden av hur en våldtäktsman ”ska” se ut trodde de inte att någon blir drogad på studentfester på Sveriges finaste universitet… Usch får ont i magen när jag tänker tillbaks. Nu hände ingenting mig den kvällen, men just att mina vänner bara viftade bort min oro så lätt känns inte bra. Vad hade hänt om jag faktiskt blivit våldtagen idag? Hade de undrat om jag verkligen inte var för full eller lättklädd?

  Svara

   Usch, så tråkigt att det hände dig. Konstig attityd av dina vänner, att förminska din upplevelse.

   Vilket är Sveriges finaste universitet? Uppsala? Genuin undran.

   Svara

    Ja jag förstod inte varför då men nu fattar jag ju hur deras fördomar om vem som våldtar spelar in… :/

    Det brukar väl vara en fight om den titeln mellan Lund och Uppsala beroende på vad man pluggar eller hur är det? 😉

    Svara

  Såhär, sjukt modigt av (vad jag antar) kvinnan att våga berätta vad som hänt henne, MEN man får också stå för vad man gjort, i detta fall förtal. Tyvärr är det så orättvist att han inte kommer behöva stå för det han gjort, vilket är något vi alla måste kämpa för att våldtäktsoffer inte misstros, men detta är två skilda brott

  Svara

   Hon är väl bara anmäld för förtal? Det är väl inte utrett om det faktiskt är ett förtal det rör sig om? Om en våldtäktsman ska vara oskyldig till motsatsen är bevisad, då får fan förtalsanmälda också vara det.

   Svara

    Nej. Oskyldig till motsatsen bevisats gäller bara när gärningspersonen är en man. Det vet alla vid det här laget.

    Är det en kvinna så är man skyldig tills motsatsen är bevisad. Till och med om man blivit våldtagen så är man skyldig till att ljuga om det tills motsatsen bevisats. Läggs åtalet ner i brist på bevis så ljög hon också.

    Svara

     Snickesnack. Vad vill du ha? Feministiska instagramdomstolar? Jesus på en ponny.

     Svara

      Va? Läste du alls vad jag skrev?

      Svara

      Haha förlåt men som jag skrattade, Jesus på en ponny, tack för det skrattet mitt i allt elände!

      Svara

   Men hon trodde att det hon skrev skulle stanna inom den slutna FB-gruppen som dessutom har tydliga och stränga reglar.

   Svara

    Nja, det kan hon inte ha trott. Hon skrev att hon kommer behöva mycket stöd och att hon letade efter fler som blivit utsatta och folk skulle kolla om de kände någon.

    Svara

    Hur många medlemmar har den gruppen? Om det handlar on förtal bör rimligtvis baseras på antalet medlemmar, även i en sluten grupp.

    Svara

     Det framkommer inte hur många som är med i gruppen i förundersökningen, bara att 587 st har gillat inlägget och hur många som har kommenterat. Där till kunde man ju räkna ut att uppgifterna skulle sprida sig när det handlar om en känd person.

     Svara

     Någonstans runt 600 personer var med i gruppen om jag inte minns fel. I anmälan har man räknat på om det kan ses som skadligt för mannen som uppfattat sig bli förtalad och bland annat baserat det på antalet personer som kunnat se uppgifterna.

     Svara

    Men alltså kan folk bara sluta tro att grupper är stängda. Om det är fler än en medlem så finns en risk att det är utanför, oavsett är det förtal

    Svara

  Någon som sett Lady Dahmers rant om Bianca Ingrosso och hennes reklam för Deodoc på Instagram? Det var ord och inga visor! Hon som ändå varit försiktig tidigare med att inte kritisera individen öste ur sig ordentligt.

  Svara

   Haha hon är väl sällan försiktig.

   Svara

   LD är passé. Det här är bara hennes sätt att försöka hålla sig relevant.

   Svara

   Hon har ju dessutom 100% rätt. Jag förstår inte hur äkla iq-befriade alla influensers verkar vara. Moral är i vilket fall inget som ingår i arbetsbeskrivning hos en sådan.

   Svara

   Oj, det var verkligen oväntat elakt. Alltså att kalla henne för ett våp och ”helt jävla dum i huvet”.

   Svara

    Jag är inte förvånad 🙈

    Svara

   Ld har förlorat all relevans sedan hon fick sin tonårskris/medelålderskris eller vad hon nu har drabbats av.

   Svara

  Efter att ha varit inne på Nours instagram så undrar jag mest varför den här pöbeln anklagar henne för att inte ha censurerat skärmdumpen hon skickade vidare till X när någon/några UPPENBARLIGEN spred vidare känslig information från ett stängt forum utan att censurera själva?
  Det är ju personerna som försedde Nour med skärmdumparna som borde klandras mest, då de bröt den nu förtalsanmälda personens förtroende och spred vidare material från ett stängt (och, antar jag, kvinnoseparatistiskt) forum.

  Klandervärt som fan. Och häxjakten därinne är inte nådig.

  Svara

   Håller med! Draculafeminister ska alltid peka ut alla andra och låtsas vara feminister, vilket de inte är och inte kan vara (genom de handlingar de gör i praktiken)

   Svara

    Nours handling i praktiken då? Det hon aktivt gör genom att fortsätta vara vän med en förövare? Det hon aktivt gör genom sättet hon väljer att lyfta kritiken hon får? Det konsekvent förminskande språk hon använder kring den person som nu står åtalad. Vidrigt att inte tillåta kritik gentemot stora instagramprofiler och deras sätt att använda sina profiler på. Men så förmodar jag att ni läsare på bloggbevakning också skyddade Cissi på samma sätt när hon var i blåsväder? Nä, just det. Då var det ju andra bullar och man fick kasta skit för att medelklasspöbelm helt enkelt bestämt sig för att då gick det bra att ifrågasätta huruvida hon ens blivit utsatt för våldtäkt. Jag ser ett mönster och det är sannerligen inte trevligt för samtliga sexualbrottsutsatta som vågar gå ut med sina berättelser. Men kanon att ni blåser på åt rätt håll! Det verkar verkligen gå bra och hoppas samvetet orkar.

    Svara

     CW blev dömd, inte FV. Många instagramfeminister karar inte av att hantera detta faktum.

     Svara

      Cw är dömd för att det är betydligt enklara att bevisa ett förtal än en våldtäkt som skett bakom stängda dörrar. Att inte bli dömd betyder inte att man är oskyldig, bara att det inte går att bevisa. Spånhuvud.

      Svara

       Aha. Alla som blir åtalade för något men inte fälls är egentligen skyldiga? Du gör mig mörkrädd.

       Svara

        Läs om Hannas kommentar.

        Svara

         CW är dömd för att det kunde bevisas att hon gjort sig skyldig till förtal. Frågor på det?

         Svara

          Var väl inte det som ifrågasattes? 🤔

          Svara

        Vad är det du har svårt att förstå? Visst vore det fantastiskt om alla som begått brott blir dömda och straffade för det. Alla brott behöver kunna bevisas. Det är sjukt enkelt att bevisa förtal, särskilt när det spridits offentligt i sociala medier. Att bevisa att någon stoppat kuken i en mot ens vilja i ett rum där ingen annan är, är svårare. Därför är FV inte dömd. Likställ fan inte det med att han är oskyldig. Det är en heeeeelt annan sak.

        Svara

     Är hon vän med den utpekade förövaren? /hälsningar från en som inte hängt med

     Svara

     En person på internet anklagar hennes vän för våldtäkt och du bestämmer att hon inte kan fortsätta vara vän med den anklagade förövaren? Vem är du som får bestämma över andra på det viset?

     Sen att folk i Nours instaflöde anklagar henne för att inte hjälpa det förmodade offret. På vilket sätt ska hon hjälpa den kvinnan? Hålla henne i handen? Vittna till hennes fördel i en eventuell våldtäktsrättegång eller förtalsmål om saker som hon inte vet ett smack om annat än andra- eller till och med tredjehandsuppgifter? För att inte tala om att hon blir anklagad för att sprida vidare info från en sluten grupp. Det måste väl ändå vara den/de personer som skickat henne screenshotsen som är de som bryter mot gruppens regler, inte Nour.

     Folk på internet…

     Svara

      Nej men så måste det ju vara. Titta på Thorsten Flinck, Papa Dee, Persbrandt, Örjan Ramberg mfl mfl, de har ju absolut inga kvinnliga vänner idag, alla kvinnor har tagit avstånd från dem…… eller?

      Svara

   Jag blir förvånad över att denna grupp som gapar i hennes kommentarsfält inte är läskunniga.
   Snacka om att skjuta budbäraren. Idioter.

   Svara

   Man kan faktiskt bli dömd för förtal genom att sprida uppgifter. Att tex dela CWs texter där hon förtalade FV skulle kunna vara grund för att själv bli dömd för förtal. Man behöver alltså inte själv vara den som författat förtalet.

   Svara

  Jag hade gjort samma sak om någon av mina närmsta hade blivit anklagad för en sån sak på internet. Klart man hade upplyst personen

  Svara

  Folk behöver komma ner från sina höga hästar. Vilka är dessa frustande instagramriddare som ständigt ska flåsa folk i nacken för allt och ingenting? Stackars Nour.

  Svara

  Vilka troll! Fattar inte varför Nour bemödar sig att svara.

  Svara

  Hade nog reagerar likadant där och då i chock så jag förstår henne men tycker inte det ursätktar att ett våldtäksoffer nu blir åtalad. Hon får stå sitt kast.

  Svara

   Jo men det gör hon ju med råge nu, hon blir ju verbalt stenad för något som hon gjorde för att konfrontera sin vän. Det är inte på henne att ett våldtäktsoffer blir åtalat, det måste ju vara hennes vänner som skärmdumpade och spred?

   Svara

  För övrigt tycker jag att Nour är ett fantastiskt vackert namn.

  Svara

   Hahah och jag tänkte precis tvärtom, låter alltför nära Snor..

   Svara

   Betyder ljus/sken på arabiska. Kommer nog från hebreiska, någon som vet?

   Svara

    Nej det är arabiska.

    Svara

  Men har han begått övergreppen eller inte? Tycker all information är bristfällig, jag fattar inte.

  Svara

   Faytar ibte heller. Han anklagas, får stöd av Nour, anmäler för förtal. Ok, men finns det någon mer info? Tjejens version är viktig. Var det våldtäkt? När?

   Svara

    Vet ej om han gjort något fysiskt men jag har två vänner som han lagt till på snap och skickat videos till samt skrivit extremt långa och grova texter till om vad han vill göra med dem. Och detta utan att de hade skickat något särskilt till honom ens från början.

    Svara

    Får stöd av Nour? Hur vet du det?

    Svara

   Som i många andra våldtäktsfall så lades förundersökningen ner i brist på bevis.

   Han är alltså varken friad eller fälld eftersom inget åtal väcktes och ingen rättegång därför ägde rum.

   Men i laglig mening är han oskyldig tills motsatsen bevisats.

   Svara

  Hade gjort som Nour och hade nog gjort det för att jag blivit förbannad. Hade konfronterat , i förmodligen chock och ilska, och inte tänkt på att censurera namn. De borde ju de som tagit bilderna från ett stängt forum gjort innan de skickade de till Nour?
  Plus att detta är ju inte det enda beviset i förtalsrättegången.
  Och dessutom ställer hon inte upp i rättegången vilket jag tycker är rätt.
  Tänk vad mycket skit hon skulle fått om hon inte konfronterat? Då hade de varit att hon hållit honom om ryggen.

  Och hur har vi ännu en gång landat i att det är en kvinna som är skyldig?!
  Om en man våldtagit en kvinna och han sedan väljer att stämma henne för förtal när hon går ut och berättar – hur kan det då bli en annan kvinnas fel?! Det är ju mannen som utfört/utför båda handlingarna.
  Om någon ska skammas är det väl han?!

  Svara

   Jo. Det är det ENDA beviset i rättegången som kommer leda till fällande dom för brottsoffret. Hon håller honom ju visst om ryggen??? Dom är kompisar och hon väljer honom framför de gärningar han begått.

   Svara

    Och hur långt ska ni gå då för att ni tycker att hon gjort fel? Kritik har getts och hon har bemött den.

    Svara

    Beviset i sig är inlägget som den åtalade kvinnan skrivit. Nours skickade skärmdump har bara uppmärksammat anmälaren på att förtalet skett.
    Någonstans skulle det då bli logiskt att om Linnea Claesson plagierat sina krönikor och jag tar en bild som jag skickar till en polare som känner igen texten så känns det ju märkligt om folk börjar ge mig skit för att det kom fram att hon plagierat. Att jag liksom ”möjliggjort” att sanningen kom fram.
    Eller att jag berättar för en styckmördare att Husqvarna säljer grymt bra motorsågar som skär igenom allt och sen börjar folk anklaga mig för medhjälp för att mördaren fick tag i en bra såg att stycka offret med..

    Jag säger därmed inget om mannen i detta fall och huruvida han är skyldig. Jag har förstått det som att 3-4 kvinnor anmält varav 1-2 av dessa ansågs ha skett för långt tillbaka så det är preskriberat och övriga lades ner då ord stod mot ord med brist på bevis. Och det är en röta.

    Svara

     Ja men precis!

     Svara

     Förtydligande är att jag inte vet att styckmördaren är mördare. Jag bara råkar berätta något hen har nytta av för en ”aktivitet” jag inte känner till..
     Så det inte blir sedvanlig missuppfattning 🙂

     Svara

    På vilket sätt håller hon honom om ryggen? är dem fortfarande vänner idag? har hon sagt att kvinnan ljuger och mannen är oskyldig?

    Svara

   Jag vill inte ha folkdomstolar på Instagram. Vill du ha det? Motivera.

   Svara

  Fine, om det från början var så att nour klantade sig och ”glömde” att censurera, för att ”ställa komikern till svars”. MEN fakutm kvarstår att hon 1, inte ens bemödat sig att be om ursäkt ordentligt eller ta ansvar för sin handling. Hon är fortfarande vän med komikern TROTS alla anmälningar han fått på sig. Jag har läst FUPen och tycker den talar sitt tydliga språk, är så satans trött på att folk ständigt försvarar manliga förövare med att ”de inte blivit dömda”, samtidigt som en person som nour som hävdar sig var så jävla feministisk. Absolut lätt för henne när hon har halva instagramfeminismen på sin sida, men med NOLL tanke på sexualbrottsoffret som endast bett om STÖD I EN SLUTEN GRUPP (ca 500 gruppmedlemmar). Men än en gång ska hon tvingas möta sin förövare pga att nour klantade sig och spred printen till komikern. Är så satans trött på maktordningen i vilken typ av person som alltid verkar bli betrodd. Och som vanligt får man inte kritisera ytterligare en känd feminist som gömmer sig bakom sin nyfrälsta ridå av barnafödande. Som att hon är den enda som vill ha tid för sig själv och leva friktionsfritt. Grattis nour till vinsten av hycklardrottning. Hoppas du får sova som du förtjänar.

  Svara

   Du tycker inte att de som spred bilden till Nour är ansvariga? Det är ju de som svikit förtroendet?

   Svara

   Den typ av person som blir trodd är den som har bevisen på sin sida. Är rätt säker på att du inte vill leva i ett annorlunda samhälle.

   Svara

   Borde kanske se dig själv i spegeln. Det är mannen som gjort det grövsta felet och ändå är det bara Nour du kastar skit på?
   Jag hade med hande på hjärtat handlat lika, i ren ilska (ungefär som alla kommentarer här och instagram) konfronterat honom. Tanken på förtal och annat skulle nog ligga långt bort.

   Svara

    GIVETVIS har komikern gjort absolut mest fel, snälla. Men ska inte kvinnor som förespråkar systerskap och tar sin offentliga utrymme till att visa sig supersysterliga även ha kravet att leva därefter? Vilken typ av urholkad version av feminismen är det vi aktivt är med och låter ske om den inte också står till svars för det den påstår sig stå för? HON. ÄR. VÄN. MED. HONOM. FORTFARANDE. Hon är ju inte arg? Hon bryter inte kontakten? Hade det varit ett simpelt misstag hade jag givetvis tolkat det annorlunda och förmodligen varit mer förlåtande, men sättet hon ger svar på i sitt senaste inlägg är vidrigt. Men ska absolut ha i åtanke att passa på att skaffa barn den dagen jag vänder ryggen mot systerskapet. Vad det nu är längre.

    Svara

     Sluta vara så j-a arg!

     Lägg din energi på annat, snälla!

     Den tjejen borde inte skrivit där. Punkt! Det finns alltid risker med att skriva ut sånt på nätet.

     Svara

     Jag tycker nog att de två, tre personer som försöker starta drev i hennes kommentarsfältet är större hot mot systerskapet. Det verkar inte handla om en utsatt kvinna längre utan bara en anledning till att tjafsa och bråka. Inte helt ovanligt för de som tjatar om systerskap 🙂

     Svara

     Du har väl ingen aning om hur arg hon är på honom?

     Svara

     Hoppa ner från din höga häst. Du vet inte vad som har hänt och du har ingen aning om huruvida Nour fortfarande är vän med honom eller inte. Din text blir inte mer sann bara för att du använder versaler och punkter. Sättet hon ger svar på är inte vidrigt för, så länge du inte var där så vet du inte vad som har hänt! Nour ber om ursäkt gång på gång för att hon inte förstod vad skärmdumpen kunde leda till. Det du håller på med är en form av systerskap jag inte vill vara del av. Det du gör är vidrigt. Av enkla anledningen att du inte vet.

     Svara

   Nu menar inte jag att hålla någon förövare bakom ryggen men känslor och relationer är inte alltid okomplicerade och lätta. Om någon av mina närmsta vänner blev anklagad för våldtäkt så skulle jag alltid tro på offret men vad jag skulle göra med min relation till min vän är inte lika självklar. Hade det varit en bekant hade det varit lättare att bryta men med någon som står nära?

   Man måste väl nånstans kunna göra båda? Stå bakom kvinnan men samtidigt behålla sin (dock förändrad) relation till sin vän? Och Nour gör ju just det, genom att inte ställa upp i rättegången (står bakom offret) och genom att konfrontera sin vän (dock utan förmåga att se in i framtiden hur det skulle utvecklas).

   Svara

   Hon gör ju inget annat än att lägga sig platt och be om ursäkt samt besvara varje kommentar hon får. Jag förstår inte vad det är folk kräver faktiskt? Vad tycker du hon ska göra?

   Svara

  Inte Nours fel, vem hade kunnat föreställa sig att dessa äckel skulle börja förtalsanmäla sina offer ett par år in i framtiden.

  Svara

   Precis.
   Skjut inte budbäraren för fasen.

   Svara

  Där ser vi vad S är för människa. Inte så oskyldig som han försöker ge sken av. Jag hade varit så besviken om jag varit Nour.

  Svara

  så nour är nära vän med både FV och SI? yikes…..

  Svara

   Och? Jag är själv god vän med folk som suttit i fängelse. Skulle det vara fel, menar du?

   Svara

    Är väl en stor skillnad på att vara vän med någon som suttit i fängelse pga exempelvis fiffel med pengar och att vara vän med våldtäktsmän.

    Svara

     Är han dömd? Nej.

     Svara

      Man kan fortfarande vara en våldtäktsman trots att man ännu inte är en dömd sådan.

      Svara

       Absolut, men du uttalar dig som att han faktiskt är det. Likt några andra i tråden. Baserat på vad?

       Svara

       Och man kan fortfarande vara rätt inskränkt fast man tror sig veta bättre än Sveriges domstolar.

       Svara

       P3 dokumentär har ett avsnitt om en man som blir misstänkt för mordet på sin fru. De har gemensamma barn. Jag kommer inte ihåg tidsperspektivet men mannen var misstänkt i minst 6 månader, kanske ett år, för att frun dött. Tills någon undersökte bevisen mer noggrant och såg att hon blivit ihjälsparkad av en älgko. Alla i det lilla samhället där de bodde kände till att han blivit frikänd från anklagelserna och vem som faktiskt låg bakom fruns dödsfall. En av grannarna sa ”ingen rök utan eld” och menade på att misstanken måste ha kommit sig av att något i deras historia talade för att han faktiskt var kapabel att mörda henne..
       Så nej, frågan om skuld är inte enkel. Jag säger INTE att kvinnorna ljugit, däremot att mannen inte blev dömd då det inte gick att bevisa. Ändå har samhället dömt honom för något som ingen mer än de inblandade vet vad som egentligen hänt. Bevisen saknas och det är hemskt att den som bör ha fått rättvisa inte kan få det.

       Svara

    Beror väl lite på vilka anledningarna var till att dom suttit i fängelse? Och hur man sedan själv ser på brott? Jag har inget intresse av att ha en våldtäktsman som bekant tex men jag kan absolut tänka mig scenarion för att ha kvar folk som misshandlat då det där kan finnas anledningar som jag själv står bakom. (Tex att man misshandlat en person för att skydda en annan)

    Svara

    Det beror ju helt på varför man suttit i fängelse och sedan ens egen moral såklart

    Svara

    Ja det beror väl lite på vad de gjort.
    Men om ens kompiskrets utgörs av flertalet kåkfarare bör man väl ta sig en funderare.

    Svara

   Jag har svårt att se svart eller vitt på det där med att ta avstånd. Nu kanske det är skillnad i mitt fall när det är en bror och inte en vän. Men min bror har suttit inne för ett relativt grovt brott och jag har inte tagit avstånd från honom. Jag har tagit avstånd från hans gärning och är absolut på offrets sida (och det vet han). Men han är min bror och jag kan inte bara klippa banden med honom. Kanske vore det lättare om det varit en vän, jag vet inte. Men jag tycker inte att det är så enkelt att kräva ett ställningstagande i form av ett uppbrott med gärningsmannen.

   Svara

  Mångkulturen är alltid överordnad feminismen för vänstern.

  Svara

   De där intersektionalitetshierarkierna är knepiga.
   Vem är det mest synd om?
   Vem är störst offer?
   Oy vey.

   Svara

  Vad i helvete håller folk på med?
  En vän som anser sig vara en riktigt vän till ifrågasätter naturligtvis, samt konfronterar sin vän om man hör ngt sådant.
  Är folk inte läskunniga? Hon skriver ju att hon fick bilden skickad till sig samt inte visste att den var från en grupp, ( som hon dessutom inte var medlem i) och att hon inte kunde anan vilka proportioner detta skulle ta.

  Jag skäms när jag läser kommentarer om kvinnor som ska gapa om systerskap etc.
  När får dessa kvinnor nog som ska gapa, hacka och trycka in kniven mer och mer. Inte en rolig situation för någon, men Nours agerande är ju helt rimligt. Och vettigt, hon tog tjuren vid hornen i stället för att viska vidare bakom kulisserna.

  Svara

   +1

   Svara

   Verkligen helt sjukt. Och att de drar kvinnokortet när de egentligen arbetar mot andra kvinnor är galet.

   Svara

  Alla vet vem GM är. Han kommer aldrig att jobba på TV4 igen.

  Svara

   GM läser väl till psykolog..?

   Svara

    Hahaha, det passar ju bra!

    Svara

    FY FAN!

    Svara

   Jag har ingen aning om vem GM är

   Svara

    Ståuppkomiker med utländsk bakgrund som varit frånvarande i offentligheten sedan hösten 2017.

    Svara

  Vart kan man läsa FUPen?

  Svara

  Hur blev det med honom? Blev han dömd för våldtäkten?

  Svara

   Never mind, googlade till mig svaret.

   Svara

  Blir så ledsen att de som alltid får ta mest skit är de som gör ”lite rätt”. alltså typ – försöker man flyga mindre och går ut med det så blir det ett satans liv de få gånger man flyger. Även om man gör så många rätt man kan. De som flyger utav bara helvete bryr sig ingen om istället.
  Så är det här tycker jag. Alla blir liksom besvikna på en sån som Nour som alltid är så bra i övrigt. Det gör det verkligen inte rätt, fruktansvärt att hon får ta så mycket skit som hon försöker stå för. Hoppas det lägger sig snart.

  Svara

   Dem som klagar på allt letar bara efter fel, du kommer aldrig kunna göra dem nöjda, ignorera dem, gör det bästa du kan och gå med huvudet högt, det är nästan synd om dessa människor vars liv går ut på att klaga på alla andra, ingen kan vara perfekt enligt deras mått, inte ens dem själva

   Svara

  Känns lite som att folk beskyller Nour för att världen är orättvis…

  Svara

   Stackars Nour vad hon får utstå.

   Svara

  Och varför ens kritisera henne? Hon har fått kritik, som hon har bemött. Och hon har förklarat allt. Gång på gång. Det räcker med kritiken nu. Hon kan inte spola tillbaka. Det är väl mycket i livet man skulle vilja ändra på. Sen tycker jag hon får ta emot oförtjänt mycket skit o kritik.

  Svara

   Varför hamnar alla mina kommentarer i modd? Har aldrig skrivit något olämpligt?

   Svara

    För att systemet som används för kommentarer här är värdelöst och aldrig förbättras hur många gånger problemet än påtalas.

    Svara

     Ja verkar inte bättre. Aldrig blivit satt i modd innan, men numera blir nästan alla kommentarer det. En del släpps på och andra inte.

     Svara

  Sen när räknas Nour som en influensa? Hon är skådespelare och jag förstår inte varför du skriver om henne här.

  Svara

   Instagram?

   Svara

    Ok då har jag nog missförstått.

    Svara

  Jag backar Nour till 100%. Helt sjukt att hon ska ta smällen för att någon valde att namnge en person som våldtäktsman som kanske är det eller kanske inte är det. Det vet vi faktiskt inte.

  Svara

  Hur tror ni att utfallet blir av det här förtalsärendet? Tror ni att hon döms?

  Som jag har förstått det (kan ha fel) så ha slår förtal mycket med syftet bakom det. Berättade man för att skada hans anseende osv. I det här fallet skrevs det i en sluten (förvisso ganska stor) grupp i syfte att få stöd av andra. Å andra sidan hade hans namn kunnat anonymiseras. Vad tror ni, kommer detta dömas som förtal i domstolen? (Till och med grovt förtal väl?)

  Svara

  Shit vilka sjuka människor.

  Svara

  Och som vanligt riktas ilskan mot en kvinna och inte mot mannen. Så skönt att vara man och alltid kunna gå under radarn.

  Svara

   Skönt att vara feminist och alltid ha tolkningsföreträde. Och rätt jämt hela tiden.

   Svara

    Det är ju exakt motsatsen till vad Instagrams folkdomstol har dömt här.

    Svara

  Jag måste ta Nour i försvar här. Jag hade förmodligen gjort samma sak som henne. Alltså feminism idag! Alla våldtäkter och rån. Jag står upp för Nour.

  Svara

  Hon har verkligen inte gjort något fel alls. Dess människor som hoppar på henne har grava problem.

  Svara

  Vederbörande är inte den enda slemhögen som Nour gett sig i lag med.
  Hennes mansvän utstrålar också väldigt obehagliga vibbar.
  Hon har dålig smak i människor helt enkelt.

  Svara

   Lägg då din fokus på dem och inte Nour.

   Svara

    Jag lägger fokus var jag vill.

    Svara

   Du verkar vara en dålig människa, du kanske ska bli vän med Nour? om hon nu gillar dåliga människor 🙂

   Svara

  Vilken diskussion ens. Nour konfronterar en vän med en bild som anklagar vännen för en brottslig handling. Om polisen visar en liknande uppgift för en misstänkt, misstänkt blir friad och åtalar sedan anmälaren för förtal – Är polisen då de som skall ha skit för att den här personen kunnat anmäla ett eventuellt offer för förtal?

  Mannen i detta fall har valt att använda information för att slå tillbaka. Det är inte Nours fel och hon har förklarat sig. Punkt.

  Du kan inte anklaga brobyggare för att du 2 km efter att ha kört över bron krockar med mötande fordon, för att olyckan inte hänt om du inte kört över bron.

  Och resonemanget ”sluten grupp” känns ganska tamt i detta, gruppen hade över 600 medlemmar. Var ska vi dra gränsen för att information bör förväntas vara dold i en sluten grupp samtidigt som kvinnan själv bad gruppmedlemmarna att säga till om någon mer drabbats. Så viss information fick lämna gruppen om det gynnade trådskaparen men all spridning av information som kunde uppfattas som ogynnsam var förbjuden?
  Därtill, det är inte heller korrekt att anklaga de som skickade skärmdumpar till Nour. Utifrån hennes relation med den då misstänkte förövaren kan även dessa som skickade informationen hört sig för med Nour om hon hade kännedom om mannens aktiviteter och kände någon kvinna som kan ha blivit utsatt. Återigen utgår information från att de som informerat Nour gjort det för att uppmärksamma att mannen gjort sig skyldig, snarare än att de kanske varnade henne eller ville be om hennes hjälp att hitta andra offer.

  Jag säger därför att utan hela bilden så står vi utanför och spekulerar, ja även jag.

  Svara

   Det stora problemet är GMs etnicitet. ”Fel” sida visade sig ha rätt. Sånt kan inte PK folk acceptera.

   Svara

  Jag hade gjort samma sak. Får jag reda på hemska saker om en vän skulle jag också konfrontera hen. En helt rimlig reaktion av henne att konfrontera honom. Att folk tycker att hon stöttar mannen kan jag inte förstå. Hade hon vittnat till mannens fördel absolut men nu har hon valt att stå utanför. Det ska hon inte kritiseras för.

  Svara

  Hon har inte gjort något fel. Att konfrontera var rätt. Att personen sedan åtalar, kan hon inte ställas till svars för.

  Svara

  Tolkat rent juridiskt begår författaren ursprungligen ett ev brott.
  Sen att det uppdagas pga Nor, är sekundärt.

  Att alla anhängare till brottslingen tycker det är förment att hon skall ställas till svars är rätt naturligt, skönt om det varit ngn annans fel liksom.

  Svara

  Världen är upp och ner. Nour får kritiken trots att det är en man som begått brottet!
  Helt sjukt. Så skönt att hans komikerkarriär är stendöd för all framtid. Jävla svin!!!

  Svara

   Jag vet inte vilket fall det gäller, är mannen dömd för brottet?

   Svara

  Vad hände med oskyldig till motsatsen bevisas? Eller gäller det bara en misstänkt våldtäktsman och inte en som anklagas för förtal?

  Svara

   ingen har väl sagt att kvinnan som åtalas är skyldig till förtal? det ska ju upp i domstol för att utredas om det är förtal och hon ska dömas eller inte förtal och hon ska frias, så förstår inte vad du menar?

   Svara

    Har du inte läst kommentarerna på Instagram och här inne? #inteallakommentarer

    Svara

  Vill veta vem mannen är?

  Svara

   Läs Flashback.

   Svara

   Står på hennes insta.

   Svara

  Vad va poängen med att skicka bilderna till Nour?

  Svara

  Men alltså kan man verkligen få lov att ”tacka nej” till att medverka i en utredning? Om polisen har frågor för att kunna lösa ett ev brott, kan man bara säga att man inte vill vara med? Trodde iallafall man blev tvungen att sitta på förhör, sen kan man ju välja att inte svara nånting där, men ”tacka nej”, låter som man kan välja?

  Svara

   Vid förhör med polis tror jag inte man kan neka, med polisen måste man nog delta i förhöret. Men förhör i domstol kan man neka att delta

   Svara

  Tycker så otroligt synd om Nour. Beundrar att hon försöker bemöta kritiken i debatten, som mest verkar ute efter gapa snarare än att lyssna på hennes svar.

  Inlägget skrevs för flera år sen. Det var inte Nour som skrev inlägget. Nour fick det skickat till sig av flera personer, skickade det vidare till sin vän med ”vad är det här?”

  Nu används liknande inlägg i ett förtalsåtal. Det har inget med Nour att göra. Lika lite som hon trodde att han var en våldtäktsman trodde hon att han skulle använda det inlägget hon fick skickat till sig i sitt försvar. Men det var flera personer som skickade inlägget. Förmodligen till flera olika personer och inte bara till henne. För att gissa vad? MAN ÄR INTE ANONYM PÅ FB. Det som skrivs på internet finns kvar på internet. Inte minst Det året inlägget skrevs.

  Sluta häng ut Nour. Som vanligt ska skulden riktas mot mannen som är misstänkt och ingen annan. Sorgligt nog förekommer Nours namn mer än gärningsmannens i den här debatten.

  Svara

  Jag var en del av admingruppen i en av metoo-uppropens fb-grupper. För att skydda oss bad vi alla att anonymisera versionen av sin historia när den publicerades i gruppen och mejla en version utanför fb med namnen kvar i till en av oss bestämd admin. Detta för att hitta ev gemensamma förrövare/offer inf samtal med fackförbund och stora arbetsgivare. Visst, man kan ju alltid kolla var folk jobbat och lista ut vem som är vem om man anstränger sig, men då hade iaf inte vi spridit en historia med namn i. Samma sak hände oudvikligen i vår grupp också, någon såg en historia de antog handlade om en man de kände sig lojalare med än med uppropet som helhet. Den namnlösa historien nådde fram till mannen som anmälde för förtal. Jag förstår inte varför, för om han var oakyldig borde han ju aldrig ha kunnat känna igen situationen alls….? Hur som helst: att sprida en sådan screencap som medlem i gruppen var illojalt och vidrigt. Att få en sådan aom kvinna aktiv i samma bransch och inte inse att man inte bör sprida den vidare, man kan konfrontera ändå, det är generalkorkat. Även om man inte menade något illa så är det riktigt riktigt klantigt och korkat. Att lojalitet med män var en prio för vissa kvinnor under metoo-rörelsens början är fan sorgligt.

  Svara

   Men det var ju inte lojalitet utan att hon konfronterade honom med vad hon fått reda på – viss skillnad! Dessutom var hon ju inte med i fb gruppen eller kände till reglerna för den.

   Svara

   Exakt- Nour var inte med i gruppen. Sen är det otroligt vanskligt att lova någon form av skydd inom fb grupper. Grupper inom fb har inga andra lagar och regler än övriga samhället, snarare tvärtom då tex ”källskydd ” inte finns som inom journalistiken. Admin kan omöjligt veta vem som delar vad. Det som är så tråkigt är just att alla som kritiserar Nour tror att hon gjorde det av illvilja mot kvinnan, snarare än att hon ville konfrontera en man hon trodde var hennes vän. Man ska också minnas att detta var 2016, internetvanor har kommit en lång väg sen dess. I dagsläget hade hon kanske anonymiserat inlägget, men inte då.

   Vi ska också minnas att utan FV prejudicerande dom mot CW gällande förtal så är frågan om den misstänkte i fallet med Nour ens drivit frågan. Jag tycker det luktar lite katt. Han såg att det funkade och kastar Nour under bussen nu.

   Svara

  Nu vet jag inte vem Nour är, men är hon känd så att hon har en bra inkomst skulle hon ju kunna gå in och betala ev böter?
  Om kvinnan själv gick ut offentligt och spred informationen om mannen så tycker jag hon kan betala sin egen böter, men om hon dömds pga att Nour spred bilden till mannen kan ju Nour betala ev böter, för då har ju Nour gjort vad hon kan för att göra rätt efter sitt misstag.
  Dumt gjort, ja, men nu får man försöka göra det bästa av situationen helt enkelt.

  Svara

  Jag kan inte svara på hur jag hade agerat om jag fick skärmdumpar gällande en nära vän till mig. Såklart önskar jag att jag tänkte igenom alla möjliga scenarion men det vette fan om jag skulle ha kyla nog att göra. I detta fan blev det konsekvenser och Nour verkar fullt medveten om det. De som gapar och skriker på hennes Instagram har noll och intet intresse av hennes svar. Hon ska hängas ut, straffas, sparkas på, hatas… Det är det enda syftet. Jag var själv medlem i den grupp skärmdumparna kom ifrån. Admins vidtog en jäkla massa säkerhetsåtgärder för att gruppen skulle vara trygg och ett ställe där man kunde få stöd. Så…. den största jävla apan är ju den som tagit skärmdumparna i första läget. (Och ja jag vet att inget är säkert i slutna grupper.) Nour själv var aldrig med i gruppen och har således inte lovat något.

  Svara

  Feminister säger att vi måste stå upp emot män som våldtar, när Nour får vet att en manlig vän är anklagad för att våldtagit så konfronterar hon honom, och så får hon skit. Aldrig kan man göra rätt i denna värld…

  Svara

  Camilla, du borde välja att gräva i ett fall som detta. Alla känner ett våldtäktsoffer men ingen känner en våldtäksman. Aldrig har väl detta citat passat bättre i en debatt. Feminist eller ”feminist”. I en situation som denna ställs ditt rättspatos på sin spets. Kan du se ditt eget beteende separerat från patriarkatet dvs utan bias att skydda en ”nära vän som är man”, eller fortsätter du upprätthålla det? Och hur agerar du efter all kritik? Det krävs en rejäl rannsakning och metaanalys över eget beteende ihop med mod och en rejäl ryggrad. Hur Nour tänker vet jag inte, det jag vet dock är att hon fortfarande har kontakt med den utpekade.

  Svara

  Herregud. Livet går vidare. Låt Nour vara, det är ju inte hon som är ev brottsling här.

  Svara

  https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.