Vänd hellre kappan efter vinden, än att inte ha den på dig alls…

Ärligt talat så har jag varit sjukt trött på Instagram över lag senaste veckan. Komiskt med tanke på mitt tidigare inlägg här för några dagar sedan. Men alla filter och alla dessa jävla konton som många gånger bara är tillgjorda och fake är jag faktiskt också trött på just nu. Ja, jag sa det. Och tro mig, det tar verkligen emot att säga det, för jag är ju också en del av det. Befinner mig mitt i djungeln. Men jag tror bara att det är en stor del av varför jag känner mig så vilse och därför blir jag bara irriterad och arg eftersom jag verkligen inte vet hur jag ska hitta ut eller läsa kartan.

Jag kanske får äta upp det här sen. Det värsta jag vet är folk som är dubbelsidiga och vänder kappan efter vinden. Men låt mig bara få känna så här nu. Och skriva det. Jag behöver bara få ur mig det.
[…] Jag är bara lite trött på allt. Precis som alla kan vara kring sina jobb. Så snälla bara låt mig. Vill inte att någon ska ta illa upp. Vill bara skriva av mig för just nu känns bara så mycket tillgjort och det gör mig rädd. //Hannalicious

Ja, det kan kanske framstå som dubbelmoral, som att vända kappan efter vinden eller som lite skenheligt hyckleri för vissa, men för mig inger det en känsla av hoppfullhet att den här filtrerade, selektiva pseudo-verkligheten börjar ifrågasättas av någon som faktiskt är mitt inne i den.
Det är inte det enklaste. Står man i stillheten i orkanens öga så kan det vara svårt att förstå och ta in hur mycket det faktiskt stormar omkring en och att man faktiskt står mitt i det.

Jag önskar att fler vågade vara så här ärliga som Hanna, för jag tror verkligen inte hon är den enda influencern som känner så här. 
Många av de allra största profilerna har varit med och skapat den här branschen, vad är det som säger att de inte också kan vara med och ändra på den?

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur känner du för det att influencer branschen håller på att förändras och på sikt försvinna. Hur tror du att det kommer att påverka din blogg?

  Svara

   Jag kanske har fel men det känns som om BB storhetstid har varit och aktiviteten och antal läsare kommer plana ut till en puttrig nivå.

   Svara

    Jag tror som du. Jag tror även att många är trötta på att det ofta är så dålig stämning här inne, attityden. Plus att många inlägg på senare tid varit väldigt tråkiga.

    Svara

     Framförallt stämningen 😏 känns som om många går in här bara för att skriva taskiga kommentarer.

     Svara

      09.59//
      Stämningen här är vad du gör den till!
      Det är inte alls hetskare här än verkliga livet- man måste inte alls acceptera sk. influenser sätt att sälja vilken skit som helst? Man har rätt och säga mot, dvs. dissa ned dessa fenomen!

      Svara

       Haha inte hetskare än vanliga livet? Skämtar du eller? Vad är det för taskiga galningar du är omgiven av?

       Svara

       Inte? Jag skulle vilja säga motsatsen, det är långt mycket hätskare härinne eftersom människor kan gömma sig bakom anonyma alias. I verkliga livet, tänker nog de allra flesta till en gång extra innan de hoppar på någon annan – särskilt eftersom konsekvenserna av det blir direkta. Jag har aldrig mött en människa som har talat till mig eller någon annan på det sättet som somliga gör härinne.

       Svara

   Tycker det känns som att Cam redan lagt av. Hon pratade ju om nya projekt, får se vad det blir.

   Svara

   Branschen är dynamisk och förändras hela tiden och hur framtiden för just blogg kommer se ut vet jag inte, men eftersom konceptet Bloggbevakning håller på att utvecklas till att vara mer än bara den här bloggen så ser jag ljust på framtiden, hur den än kommer se ut. 🙂

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Bloggen dog med ett hejdundrande fyrverkeri i höstas när CW och IL havererade ungefär samtidigt. Det var egentligen det sista av intresse som hände, farsen med molimenti var ett litet tomtebloss på slutet. Sen dess är det bara tomgång och vi som kommenterar klickar in oss mest av gammal vana i väntan på att något annat forum dyker upp på horisonten.

  Svara

   Men Bellaeran är inte slut än. Säker på att det stundar nya galenskaper i framtiden! 🤓

   Svara

    Det kommer bli glest. Inte tillräckligt med inlägg om IL.

    Svara

     Det hoppas jag

     Svara

    10.17//
    Så du tror belladonna har not på lager?
    😂😂😂😂
    Spännande!

    Svara

    Hon är inte så intressant längre

    Svara

   Japp, den här bloggen blev helt ointressant utan Bella. För mig var hela grejen med Hajen-gate det bästa. Maffia, sjuka affärer, lapp-gate,fly landet osv. Det var tider det. Har aldrig brytt mig om varken Cissi eller Molimenti.

   Svara

    Vilket drama Sveriges mäktigaste affärskvinna har levererat. 😄 Otroligt att hon har några fans kvar än.

    Svara

  Jag ser ljust på bloggen. Har ingen anledning att klaga. 😊

  Svara

  Jag tror att man behöver ta avstånd från instagram om det känns så allvarligt.

  Svara

  Jag läser mest med B-tonings fel.

  ”Jag ser ljust på bloggen” som ovan anonym skrev, läser jag som att hen just nu sitter och ser på bloggen…..
  Ungefär som när något är textat ”banan” från engelska till svenska på TV- då läser jag frukten och inte vägbanan.

  Nå väl, utöver det, så tycker jag denna tillflyktsort är en trevlig brejk i vardagslunket.

  Svara

  Tänk att Anna Book har mer verkstad än Isabella Löwengrip och Cissi Wallin tillsammans. Underliga tider.

  https://postimg.cc/gallery/1hk89sqcq/

  Svara

  Som ofta: influensers mår dåligt men drar in pengar. Sedan vill de gråta ut om hur mycket de arbetar och hur dåligt de mår för att sedan skratta hela vägen till banken. Ta ett vanligt jobb och sluta lägga ut filtrerade bilder i fjantiga poser. Problemet löst!

  Svara

  Vad gör ni här? Det är väl för att kritisera o belysa hur skev influncervärlden är? All konsumtionshets, skönhetshets osv. Och för att inte tala om alla pengar de gör sig på att få andra att kritisera dig själva.

  Svara

   Fast det är ju som det är. Tror folk inte orkar älta samma sak hundra gånger om.

   Svara

    Vad är som det är? Vilka kommer inte orka älta? Influncerna om Hhhuuuuur bäst varje produkt/sak är? Det är ju tack vara oss de finns o tjänar pengar tyvärr.. Men själv har jag valt att inte konsumera av det de gör reklam för (konsumerar knappt något allas nuförtiden då jag försöker leva minimalistiskt och i första hand leta second hand). Det är ju VI som har makten.. Använd inte deras länkar/rabattkoder o tänk en gång extra innan ni köper något?! Det finns många bra influencers o Youtubes oxå, givetvis!

    Svara

  Hallå har någon tänkt på dubbelmoralen hos Hanna och Amanda i Fredagspodden? Dagens avsnitt pratar de om att de ska fly till Gotland och att de måste hyra en segelbåt för att de inte kan åka med färja eller flyg, sen direkt efter i reklaminslaget pratas det om Hannas sponsrade kryssning till Miami. Okej… Trovärdigt? Tror inte det va!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.