Är storlek medium det värsta som kan hända Bianca Ingrosso?

I ett av de senaste avsnitten av Wahlgrens Värld – S7 A4 – så ska Bianca på brudtärnehäng med den blivande bruden Melina Criborn.
Melina har köpt pyjamasar till dem alla med brodyr på ryggen och när Bianca fått den på sig så börjar de båda tjejerna diskutera passformen då den verkar ha en del att önska, men det är inte det värsta med pyjamasen.
Det värsta och mest deppiga är, enligt Melina, när man tittar i pyjamasen och ser vilken storlek som står på lappen.
Med drypande avsmak i rösten frågar Bianca om pyjamasen är i storlek medium?
MEDIUM!?
Att bära storlek medium verkar alltså vara bland det värsta som skulle kunna hända Bianca, rent klädmässigt.
Hemska tanke!
MEDIUM?

Nu visar det sig att pyjamasen Bianca har på sig är i storlek XL och bara vetskapen av det borde få Bianca att sitta i duschen och tvaga sig med stålull.

Jag tycker det är både osmakligt och oansvarigt av Bianca – som själv lidit av bulimi i flera år – att uttrycka sig på det här viset om en klädstorlek.
Hon låter nästan äcklad när hon frågar Melina om pyjamasen är i storlek medium.

Vad skickar det för signaler till Biancas unga följare?
Att storlek medium är någonting att bli äcklad och nästan kränkt av?
Vad tror ni det kan göra med självbilden hos någon som kanske redan är osäker kring sin kropp, som många unga är, att deras förebild Bianca ser storleken medium som en ren förolämpning?
Vad Bianca anser om storleken large och uppåt slapp vi tack och lov ta del av den här gången, men man kan ju gissa…

Att Bianca väljer att se på världen genom sina egna, smått ätastörda glasögon får stå för henne, men jag kommer inte sitta tyst när hon medvetet eller omedvetet försöker pracka på sina unga följare likadana glasögon att granska sig själva genom.

Tack för tips!

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ok Lady Dahmer.

  Svara

   Jag instämmer verkligen i LDs kritik igår även om jag starkt ogillar sättet kritiken framfördes på.

   Med den påverkan Bianca har på unga tjejer är det helt ofattbart att hon inte tänker sig för mer. Särskilt då hon lider av ätstörningar.

   Tänk vilken förebild hon skulle kunna vara men struntar fullständigt i det och kör sin grej. En dag kommer det slå tillbaka mot henne. I framtiden lär hon ångra mycket av allt hon sagt.

   Att hon inte förstår att hon om någon kan påverka tjejer i en mer positiv riktning.
   Hon påverkar ju även många influencers som tar efter.

   Ledsam utveckling.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Om det är en barnpyjamas så är väl storlek XL ganska normalt för en vuxen som brukar ha Small som sin vanliga storlek?

  Svara

   Jag är kort köper därför ofta kläder på barnavdelningen, så slipper byxbenen släpa i backen, speciellt myskläder. Jag har stl 150(vad det nu är, har inga barn så har ingen aning).

   Det viktiga är väl att man kommer i bokstaven eller siffran och att det sitter skönt. Inte vad dom betyder eller tolkas som.

   Svara

    150 centilong är = 1,5 meter dvs passar en människa som är 1,5 meter. Beror så klart lite på vilken sorts kropp du har. Det kan ju vara så att du är längre än 1,5meter men att midjemått, stuss etc ändå passar men då borde längden på byxan bli kortare än vad som är tänkt.

    Svara

     Okej! Hade ingen aning haha.

     Ja det stämmer. Jag är 157, med korta ben, väldigt liten midja. Byxorna går till fotknölen typ.

     Svara

   Fast man pratar ju inte om small/xl när det gäller barnkläder, då är det ju bara cm/cl (i alla fall vad jag sett)

   Svara

    Det finns ibland S -L i utländska klädmärken, jag har köpt några såna plagg till min dotter på Zalando. Då brukar det gå att välja ålder på hemsidan men på storlekslappen står det annat.

    Svara

     Oh, hade ingen aning om det, nu lärde jag mig nått nytt 🙂

     Svara

  Camilla vrf hackas det så mycket på Bianca! Jag brukar skriva elaka kommentarer ibland. Men det finns värre tjejer än Bianca att hacka på.

  Svara

   Du brukar skriva elaka kommentarer men bara om personer du själv tycker förtjänar det och som är värre än Bianca i dina ögon…? Wow. 🙃

   Svara

   Inte ok att hacka på någon tycker jag.

   Svara

    Det här är viktigt att ta upp.

    Svara

     Jag tycker också detta är viktigt att ta upp. Så man inte tror att på sättet Bianca uttrycker sig är normalt. Alltså hon får väl säga vad fan hon vill men ärligt, jag är glad att folk lyfter det så det inte normaliseras

     Svara

    Om man beter sig så urbota korkat som Bianca och har så många unga följare så bör hon vara mål för mycket mer kritik än vad hon är idag. Hon är en usel influens.

    Svara

   Cam uppmärksammar att B pratar om storlek på kläder på ett problematiskt sätt. Ett sätt som kan var smärtsamt för många och till och med trigga ätstörningar. B är en av Sveriges största influenser som tjänar miljontals kronor på att vi konsumerar hennes content, hon har en otrolig maktposition och måste tåla granskning och kritik. Är det någon det är synd om så är det Bs unga följare som eventuellt blir ledsna och mår dåligt över sin kropp när de hör sin idol prata på detta sätt. Asså herrgud skärp er….

   Svara

  Reagerade på samma sak!

  Svara

  Att folk på allvar tycker att Bianca är en bra förebild är fan skrämmande på riktigt.

  Svara

   Men att du mobbar henne är ok då menar du???
   Tönt!

   Svara

    Att säga att någon är en dålig förebild är inte mobbing… tycker du själv att det är en bra idé att marknadsföra onödiga intimhygienprodukter till småtjejer och visa sitt kroppsförakt på det sättet Bianca gör? Hon verkar inte må bra i sig själv.

    Svara

    Befogad, saklig kritik är inte mobbning. Det är Biancas handlingar och uttalanden som kritiseras, inte hon som person. Sluta missbruka ordet mobbning och applicera det istället på rätt sammanhang.

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Och hur tror du att du själv uppfattas?
    Intelligent? 😂

    Svara

     Ouch, dräpande💪

     Svara

     13.01//
     Åsa… dina kommentarer kan du gott sönderrenovera!
     Kristibrudkopia 🤣🤣🤣🤣

     Svara

  Nej, jag tycker inte angreppsvinkeln är rätt. Hon uttrycker sig spontant och ocensurerat och den stora fördelen är just att hon är så öppen med att hon är sjuk. Det här är ett symptom på hennes sjukdom och den kan man inte klandra henne för. Hon försöker inte påverka någon, hon bara existerar med sina demoner. Nu får fan alla mammor därute förklara just det för sina unga döttrar som är påverkbara och alla andra får ta sitt eget ansvar.

  Svara

   Eller också låter man bli att filma just sånt och låter bli att lägga ut det.

   Svara

    Ja. Och hon gör ju ingetdera. Möjligtvis kollar hon på klippen på förhand och har då möjlighet att säga till. Annars kanske hon i framtiden ber dem undvika den typen av klipp. Men i vart fall så har ju produktionen åtminstone delat ansvar med henne. Fick känslan av att de sökte mer interaktion mellan bruden och henne och kanske fanns det inte så mycket material. Om vi ska vara konsekventa så kan man likväl lägga visst ansvar på Melinda i sånt fall också, då hon tog upp samtalsämnet. Kanske inte heller är så vänligt om man vet att man har en sjuk vän. Får ursäkta det med brudnerver, inte så van framför kameran, etc.

    Svara

   Happy, mycket bra och eftertänksam kommentar från dig.

   Svara

    Tack 🤗

    Svara

   Vilken bra kommentar!

   Svara

   Men, Happy – det kommer knappast att väga tyngst det som mammorna säger till döttrarna. Det som väger tyngst är Biancas ord, det spelar ingen roll hur orimligt och hur stört hon uttrycker sig, det är Bianca som är idolen och (tyvärr) förebilden. En mamma kan ha fantastisk kontakt med sin dotter (pappan med får vi hoppas…) men påverkan från influencers som Bianca går inte att komma undan. Hur medveten man än är om problematiken.

   Svara

    Det är väl just därför det är tusen gånger viktigare att ta diskussionen med sitt barn?

    Svara

    Återigen (som jag säger nedan) alternativet är ju att inte ge henne utrymmet alls. Här tror jag inte att det hon sa var skriptat och det är stor skillnad om hon hade sagt det på en av sina egna kanaler, det hade jag också tyckt varit föremål för kritik.

    Svara

   Bara är fan bara negativt att hon är öppen med sin sjukdom när hon inte söker hjälp för den.

   Svara

    15.18//
    Läst någonstans- hon vill inte bli frisk; det skulle innebära att bli tjock// hon klarar inte det ännu!
    Söka hjälp borde hon göra – men hon vill inte!

    Svara

    Det har hon gjort, flera gånger men utan större framgång eller förmåga att följa upp. Också del av sjukdomsbilden. Alternativet är ju att förbjuda henne från airtime helt. Jag hade kunnat köpa resonemanget om det är något hon uttrycker i sina egna kanaler men inte i den här produktionen, de mina resonemang ovan.

    Svara

   Sjuk? Hon har väl inte problem med talet eller att tänka, hon kan ju faktiskt välja att inte lägga ut olämpliga saker.

   Svara

    Det här är inte någon av hennes egna produktioner. Se kommentar ovan. Då får man väl lägga delat ansvar på produktionen och Melina som drog igång samtalsämnet trots att hon vet att hennes vän är sjuk.

    Brasklapp: eloge för att hon var nykter och tog rollen som toastmaster på tillräckligt allvar (när alla andra var pruttfulla).

    Svara

   Precis så ! Att klanka ner på en person med ätstörning som görs i texten e osmakligt och det visar att författaren inte har någon aning om hur en ätstörning fungerar. Det är ju produktionen man borde hålla som ansvarig för att inte ta med sådana klipp….

   Svara

  Fast nu är ju detta en realityshow, om DERAS liv. Menar du då att hon ska spela en roll som hon inte är?
  Då är det 100 gånger värre med program som paradise hotel tycker jag, kvinnohat och allmänt skitprogram 🙂

  Wahlgrens värld sänds på kvällen och så vitt jag vet är det inget barnprogram?
  Tycker programmet i sig inte är speciellt lämpligt för små barn ändå, vuxna kan väl ta det Bianca säger med en klackspark?
  Det hade väl varit en annan femma om Bianca satt och häcklade ner klädstorlekar på sin egen youtubekanal

  Svara

   ”Realityshower” är scriptade utav bara helvete. Men gulligt att du tror att det är på riktigt

   Svara

   Tror du inte att hennes största fans som är typ 10-14 år sitter klistrade framför WV?

   Svara

  Kan förstå att man reagerar, men hon borde ju samtidigt förstå själv att hon inte är en XL och att det bara är just på pyjamasen.

  Annars tycker jag att storlekar är så skeva och förvirrande. Jag har sett kläder där 48 är samma som XL, men så jobbade jag lite tillfälligt på ett ställe för ett tag sen med att packa ordrar, kläder som folk hade beställt. En 46 där var XXXXL. Så många X har jag aldrig ens sett innan i klädstorleksväg. Större än 46/XXXXL hade de inte heller.

  Försöker att själv inte bry mig om bokstäver/nummer i kläderna, men det är riktigt svårt. Skulle t.ex hellre köpa ett plagg det står 46 i än XXXXL.

  Svara

   Åh jag minns när jag gick högstadiet. Jag köpte en skinnjacka på en marknad, storlekarna är ju rätt mini så den var typ storlek xl-xxl eller något. Jag tror jag hade storlek 38 då. Det var rätt jobbigt när en kompis kommenterade typ ”har du xl?”. Men hallå jag var inte stor 😂 vad spelar det för roll vad det står i plagget när man vet att det är ett undantag 😩. Men jag förstår också att man reagerar, jag tror inte jag gör det längre dock. Inte endast på grund av vad som står i alla fall.

   Svara

    Bra poäng! Problemet går bara åt XL-hållet också. När det är ”för stort” blir man förfärad. Då kan vi väl likagärna börja sy dit XXS-lappar i alla våra kläder och sedan vara nöjda eftersom en liten storlek är allt som betyder något här i livet*

    *obs ironi.

    Svara

     Ja men det är sant. Hade jag varit 38 och haft en jacka där det stod xxs hade jag tyckt det var kul 😒.

     Däremot om jag verkligen med min kroppstyp nu haft storlek xxs hoppas jag att jag hade reagerat annorlunda 🙄 precis som jag borde göra åt andra hållet.

     Svara

   Storlekar är knas… jag blir mer provocerad när XS är för stort och det är minsta storleken som finns. För så liten vet jag ju inte att jag är!! Har köpt kläder i xs-42

   Svara

    Har en klänning i XS som ska vara oversize, och den är oversize även på mig som är en L-XL. XL på den klänningen var som ett tält. Och det är en klänning från Gina Tricot (köpt 2012 dock så det är ingen som finns nu). Då känner jag mig lite glad som går runt i en XS…så dumt att det är så (för mig, talar inte för alla).

    Svara

   Fast har du en ätstörning som Bianca har så fattar man inte alltid det.

   Svara

  Fast pyjamas får ju gärna vara lite stora. Köper alltid 1-2 storlekar upp, för de krymper ofta och blir för korta i benen annars.

  Svara

   Åh DRÖM med korta ben! Mina ben är så korta att aaaallt är för långt 😅😂

   Svara

  Snacka om att göra en höna av en fjäder😊

  Svara

   Exakt

   Svara

  Är ju ganska äckligt med storlek medium iofs

  Svara

   Tycker också att såna plagg brukar ha en doft av mögel och ruttet över sig…?

   Svara

   Är du en Brieost? 🤔

   Svara

    Brieost om något är äckligt😱

    Svara

  Jag tolkade det mer som att hon uttryckte sin förvåning över passformen av en pyjamas av större storlek än hon normalt har, och inte något missnöje med storleken i sig.

  Svara

   Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

   Svara

   Exakt så. Skulle också bli chockad över om en pyjamas som uppenbart är storlek s eller m plötsligt var en xl. Det där är ju långt ifrån en xl så det är lite komiskt med storleken. Det var ju det de reagerade på.

   Svara

  Sorgligt att tjejer och kvinnor tänker så mycket på hur de ser ut. Är ju inte konstigt alls med samhällets påtryckningar på kvinnor i allmänhet, men väldigt tröttsamt och som sagt sorgligt. Tänk all energi som förslösas på kroppshetsen. Men det är väl också baktanken, att kvinnor ska bli upptagna så att de inte har tid och ork att lägga på och kräva mer makt från männen. 💅🏼💋💄

  Svara

  Tycker Lindex kläder blivit mindre. Antagligen för att få ner kostnaden med mindre material.

  Svara

   Oj 12.26….hur tänkte du där?

   Svara

    Vad är oklart?
    Kan väl inte vara någon nyhet att företagen vill tjäna pengar och drar sig inte för några fula trick. Lindex är inget undantag.

    Svara

     Fast människor kommer ju fortfarande behöva köpa kläder som passar? Vad tjänar företagen på genom att göra för små kläder?

     Svara

   Antagligen för att Lindex storlekar är enorma. En s är som en l på hm. Det går liksom inte ihop med något.

   Svara

    HMs storlekar är pyttesmå.

    Svara

     Varför uttrycker så många sig så? Jag har alltid köpt en viss storlek på H&M (i mer än 12 års tid), samma storlek oavsett vilket land jag besöker. Mina gamla kläder är inte förstora, mina nya är inte försmå. Jag köper även samma storlek online och i andra butiker, passformen skiljer sig nästan aldrig.

     Är min kropp helknasig? 😂

     Svara

      Samma här. Har haft 36/38 på HM hela livet. 36 upptill och 38 nedtill. Att de gör sina storlekar mindre nuförtiden är struntprat, eftersom jag lagt på mig 6 kg sedan jag var ung och fortfarande köper 36/38 på HM har de snarare större storlekar nuförtiden.

      Svara

       Okej /har inte gått upp i vikt men kan inte köpa något från Hm längre

       Svara

     HM tycker jag är dom som har den storlek som jag tycker är mest korrekt utifrån det jag oftast brukar ha….

     Svara

      Vad olika det kan vara! Upplever också att H&M är små i storleken, Lindex tycker jag är stora i storleken.

      Svara

     Hm’s storlekar är inte alls små. Det som är skevt är när Lindex anser att en large ska vara en small.

     Svara

  Bianca började för mig som en harmlöst, lite flamsig tjej där lite grodor kunde hoppa ur munnen på henne, som sagt väldigt harmlöst.

  Men nu när hon är äldre märker man hur hon inte vidgar sitt tankesätt eller skaffar sig kunskaper som är utvecklande för en vuxen person.

  Hon ser inte vilken skada hon (utan att ens mena det) gör, för hon följer inte med i utvecklingen som sker runt om henne.

  Hon följer enbart den utveckling som hennes egna ”klick” skapat och därmed gör sig själv världsfrånvänd och okunnig. Hon tror att den övriga världens problem inte kan drabba henne. Och om vi andra utanför hennes värld har problem med detta så är det VERKLIGEN inte hennes problem. För hon vill inte se, hon vill bara få leva i sin egenskapade värld där en klädstorlek kan vara dagens trauma eller att bli nekad äggröra på en rastaurang är skandal.

  Vill också poängera att detta absolut inte är unikt för Bianaca. För varje år hon blir äldre så tycker jag bara det känns sorligt, då denna ålder är otroligt utvecklande om man bara är öppensinnad och mottaglig.

  Svara

   Fast nu är ju det inte ditt problem hur Bianca väljer att utvecklas som person.

   Svara

    Nu var det nog något du missade i den här diskussionen.

    Svara

     Det tror jag inte alls!
     Du borde börja med att rannsaka din egen utveckling innan du hackar på andras.

     Svara

      Precis, skriv en sammanfattning av din personliga utveckling så vi kan hacka på hur icke-perfekt du utvecklats och hur du egentligen borde varit något mycket bättre och mer än nån som hackar på en kändis du aldrig träffat på bloggbevakning.

      Svara

       Nu är detta en generell observation som som sagt inte är unik för henne. Jag kan ha käpprätt åt helvete fel, men det är min uppfattning.
       Skillnaden är att hon/influencers influerar unga sinnen och skapar normer och ideal som inte existerar hos en vanlig svensson och kan indirekt vara skadliga.

       Inser kanske att det var dumt att rikta diskussionen mot just henne och inte influencers generellt. Men men grundtanken kvarstår. Vill inte mobba någon utan blir bara fascinerad. Det handlar inte heller att man måste vara intelligent, men förstå vad man faktiskt förmedlar via sin stora plattform och det inflytande man faktiskt har.

       Svara

   Det här var spot on gällande (personer som) Bianca.

   Svara

   Vilket skitsnack. Vad är det du förväntar dig att en annan människa ska vara? Perfekt i dina ögon? Alla människor är olika, det är som att folk här tycker att en människa ska vara perfekt, göra perfekta val och absolut inget annat annars är den en dålig förebild och tusen andra grejer. Hon är som hon är, hon verkar ha ett stort hjärta och verkar inte falsk, så förstår inte vad problemet är.

   Svara

   Bianca vet inte vad landets statsminister heter, det hör väl ändock till allmänbildning att känna till. Hon tycks leva i sin lilla sfär.

   Svara

    Vad är grejen med att mobba Bianca för att hon inte är allmänbildad?

    Svara

     Varför blir allt någon säger här inne mobbning?? 😂😂 man kan inte kommentera eller diskutera någonting längre, landet mellanmjölk fortsätter att leverera mellanmjölk 😅😅

     Svara

      Mobbning är mobbning oavsett!

      Svara

       Min mening var aldrig att mobba någon, jag uttryckte mig som sagt klumpigt genom att just peka mot B, men jag står fast vid att jag tycker det är galet att männiksor som inte hänger med i dagens debatterade ämnen och hur samhället faktiskt ser ut är de som influerar och sätter ribban.

       Man måste inte vara perfekt eller ens intelligent, men JAG anser att man borde ha någon typ av visdom att kunna visa de som faktiskt gjort dom framgångsrika. För vart skulle de befinna sig om de inte hade sina följare?
       Jag vet bara själv hur sånt påverkade mig som ung.

       Svara

        Jag håller med dig. Inte så konstigt för Bs del. Pernilla avslöjades tidigare av en av sina söner. Hon tror att andra världskriget var på 1800-talet. Det skämtade hon bort som en lustighet. Koketterandet med okunskap är tydlig. Wahlgrenbubblan..

        Svara

       Idag vet många inte definitionen av mobbing, utan tror att kritik eller enstaka elakhet är mobbing.

       Svara

    12.57//
    Haha 😂
    Hon kan inte ens gator, områdets namn här i Sthlm-
    Tom ’Stadshuset ’ kallar hon ⛪️ kyrka, snacka om leva egen bubbla!
    På riktigt inte alls svärmors dröm någonstans!

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    De verkar ju klara sig ganska bra el hur, med tanke din din dumma kommentar.

    Svara

    De verkar ju klara sig rätt fint el hur, med tanke på din trevliga kommentar

    Svara

    Ibland önskar jag dock att jag själv var så pass blåst som vissa influencers är. Vara omedveten och immun om samtiden verkar ganska skönt.

    Svara

   Vilken bra kommentar!

   Svara

  Är det något i världen dom kunde standardiseras så är det väl kläd- och skostorlekar. Kan ju skilja sig enormt mycket hos märken och även inom ett och samma märke. Inte alltid lätt att handla på nätet då.

  Svara

   *som

   Svara

   Håller med dig till fullo, inom EU borde det vara standardiserade storlekar.

   Svara

   Det finns en EU-standard gällande storlekar, problemet är bara att det är frivilligt att följa den.

   Svara

    Tack för svar. Det var nytt för mig att det finns en EU standard, tråkigt dock att den inte efterföljs. Det skulle underlätta betydligt speciellt vid näthandel.

    Svara

  Alltså det här är att vinkla skiten ur något. Pyjamasen verkade vara hennes storlek, och hon är ju väldigt smal, och Melina sa då att typ du kommer inte tro vilken storlek det är -XL! Jag har själv reagerat så när jag någon gång köpt något kina skräp och det sett ut som en vanlig 36a men stått typ xxl på tagen. Det här är inte ok och att göra något av ingenting. Hon kommer bara må ännu sämre av det här.

  Svara

   Håller verkligen med. Känns som en rejäl häxjakt på Bianca. Det där inlägget om klimatet borde gälla även den som driver bloggen.

   Väldigt tråkigt :/

   Svara

    Verkligen! Eller det där inlägget där hon har på sig en bikini och plötsligt är ansvarig för att barn blir utsatta för pedofiler? Det var lägg av något det sjukaste jag läst. Men Sandra Beijer som hade spetsunderkläder gjorde inget fel. Så obvious att cc har något personligt agg mot Bianca. Vet inte om det är avund eller vad det kan vara men det är så uppenbart.

    Svara

     Lätt något av*

     Svara

     Som när B blev anklagad för att retuschera sin fot när den bara var vinklad. Nä, tycker C har en del att be om ursäkt till B om.

     Man lyckas vrida allt negativt här :/
     Hade B varit en XL men fått en S tillexempel och skrattat åt det, så hade det aldrig blivit uppmärkssammat.

     Svara

      Bianca la ut en bild häromdagen där det återigen såg ut som om hon hade sex tår, jag insåg att det måste bero.på oerhört långa tår eftersom pektån är såpass lång… Haha, zooma på instagram är dagens version av att ha förstoringsglas i OKEJ och Frida.

      Svara

       DU SÄGER OCKSÅ PEKTÅ! Diskuterade detta av nån väldigt oklar anledning på jobbet. Jag sa pektå, folk bara ”VA?! Du pekar väl ändå inte med TÅRNA?” 😂

       Nej, men jämfört med fingrarna såklart 😂

       Då säger en kollega ”Mkt konstigt att pektån inte kallas långtån istället, den är ju oftast längre?”

       Chockad än. Mina pyttetår går som neråt? Okej för lång utläggning nu 🙄

       Svara

   Precis så uppfattade jag det med.

   Svara

  Jag tror bara de reagerade över hur storlekar kan se ut mellan olika fabriker. Nu tänker jag att det här är någon kina-fabrik som gjort och deras storlekar är ju ett skämt. Inget att göra en sak över. Och den där lady Dagmar är ett skämt, så mycket hat hon spyr ut sig mot andra kvinnor men påstår sig vara feminist. Visst.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Jag fattar inget av det här inlägget. Bianca förvånas över hur något som är så litet är märkt xl. Det skulle jag också göra. Det har väl inget med ätstörningar att göra?

  Svara

   Nej det har bara något att göra med det för folk som är så störda i skallen att de måste leta fel i allt.

   Svara

    Exakt.

    Svara

   Really? Varför säger då Malina att man blir ”deppig” av det? Nej, det var ätstörda uttalande från dem båda. Dumt att produktionen tog med det. Usch.

   Svara

  Orättvist vinklat tycker jag. Bianca blev ju mest förvånad över att ett plagg som va så litet hade storlek xl.

  Svara

  Alltid är det någon som ska sågas vid fotknölarna 😏

  Svara

  Var det illa av Bianca att säga, så? Ja kanske, jag kan inte bedöma hur illa det lät det för jag har inte lyssnat på klippet så jag får utgå från att du har återgett det korrekt och det spelar ändå inte någon roll för min poäng.

  För min fråga blir snarare vems är det största ansvaret? Den som har erkänt att hon har störda tankar om sin kropp, bullimi etc och det är något som klassas som en sjukdom, eller är det produktionen ”Whalgrens Värld” som valde att att med det och inte klippa bort det?

  Jag vet vem jag tycker det är som bär det yttersta ansvaret och är den som är klandervärd.

  Svara

   *valde att TA med det och inte klippa bort det?

   Svara

   Oavsett vems ”felet” är så är det budskapet som är viktigast och vilka det når. Har svårt att tro att B med det inflytande hon har inte har något att säga till om i produktion och sändning. Hela alltet baseras ju på henne.

   Svara

    Men om hon pga sin sjukdom saknar den insikten?

    Och i vilket fall så är det alltid utgivaren den som är ytterst ansvarig och den som borde veta bättre och inte låta sig övertalas om det skulle vara så att du har rätt att Bianca skulle kräva att något togs med.
    (Vilket jag inte tror att hon skulle göra. Ta bort ja men inte lämna kvar, men det är bara det jag finner mest troligt och inget jag vet säkert.)

    Svara

  Melina och Biancas konversation måste sättas i rätt kontext:
  Båda tjejerna anser att Bianca är liten och smal.
  Båda tjejerna anser ett storlek XL borde vara som ett tält på Bianca istället för att sitta tajt och nästan för trångt.
  Båda tjejerna har koll på att spanska storlekar är helt omöjliga att jämföra med svenska – och båda förfäras över det!
  Inte över att Bianca skulle råka vara storlek XL i svenska mått mätt, utan just att hon tydligen är det i spanska mått mätt och att det innebär att alla över svensk storlek small kan glömma pyjamasen!
  Tror med all säkerhet att diskussionen mycket väl fortsatte, eller skulle kunna fortsätta, med att de kommenterar att 90% av svenskorna inte skulle kunna komma i någon pyjamas alls när storlekarna ser ut som de gör i Spanien.
  Problemet är Spanien och deras exkluderade pygméstorlekar som leder till att Bianca drar en orimlig storlek dvs xl.

  Svara

   Fortfarande återstår att man ser ner på större storlekar och äcklas av bara tanken. Kontexten spelar ingen roll i sammanhanget utan budskapet 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Nej!!!!! Man ser INTE ner på större storlekar!!! Man ser ner på hur storlekarna uttrycks och producerar: på ett sätt som blir helt missvisande för alla! INGEN säger att det är fel med storlek XL – det är fel att lilla Bianca ska representera den storleken!! Ger helt skev och orealistiskt bild av kroppar!!! Ni fattar ju inte!

    Svara

     Wow! Vilken ”djup” och sjukt skev analys 🤦🏻‍♀️

     Svara

     Biancas kompis sa ju att man blir ännu mer deppig när man får reda på storleken = de ser ner på stora storlekar och kontexten tar faktiskt inte bort det. Det är också uppenbart att Bianca sa Medium på ett nedlåtande sätt som något som det värsta som kunde hända henne

     Svara

    Alltså vilket övertolkande skitsnack 13:48

    Svara

     Eller så är det exakt så det är. Varför skulle man annars förvånas över storleken på det sättet? 🤷🏻‍♀️

     Svara

      För att man uppenbarligen inte är i närheten av en extra large?????

      Svara

   Hmmmm vart får du underlag till alla påståenden ifrån? Mer sannolikt att det var kinabeställt…

   Svara

  Antagligen wish skräp så inte konstigt om storleken är XL

  Svara

  Ingen ytlig och smal person vill vara TJOCK. Och det då menar jag inte gå upp 2-3 kg och få fylligare lår utan bli riktigt tjock, det är det värsta som skulle kunna hända MÅNGA kvinnor. Och det är det som är smalnormen. Attraktiva kvinnor är smala och har ”kurvor på rätt plats” whatevrr that means. Så jag fattar inte att det är en chock, att bulimi-bianca inte vill gå upp i strl. Hon är en ytlig reklampelare

  Svara

   Men vem vill vara tjock då? Jag är inte ytlig men jag vet att normalvikt är det som är bäst för kroppen. Man behöver inte vara ytlig och smal för att anse det.

   Svara

  Tycker inte det var nåt konstigt alls i det som visades i klippet. Skulle också blir förvånad om jag var 36 och får på mig något i xl som sitter åt på rumpan. Det är en spark i arslet mot nötet som producerat pyjamasen, inte mot alla mediumbärare eller xl-bärare.

  Svara

   Varför? Vad spelar storleken för roll egentligen? Är det inte hur plagget sitter?

   Svara

    Men det spelar ingen roll men fortfarande något man kanske blir smått förvånad över! Det är bara här det görs en grej av. Jag är också i biancas storlek och hade tyckt det var lite konstigt om en pyjamas i xl satt åt på mig, vad är det konstiga med det? Jag hade också tyckt att det vore konstigt om en barnstorlek i 134/140 satt bra på mig med tanke på att jag inte är ett barn och bär 134

    Svara

     Reaktionen skulle vara HELT annorlunda om storleken var åt mindre hållet. Nog att ni älskar B men så sjukt naiva kan ni inte vara.

     Svara

    Det spelar roll för man undrar ju hur den som tillverkat plagget är funtad när nån med midjemåttet 60 cm är en XL! Är inte det uppenbart? Vad skulle då XS vara, 20cm i midjan? Jag skulle trycka på ännu mer än Bianca: ”VAAAA??? ÄR DET XL??!!! SKÄÄMTSR DU??” om jag med en sån kropp kan bära upp ett plagg märkt med XL.
    Men det är väl nån kinaproduktion för pygméer.

    Svara

  Bianca är sjuk i en ätstörning som hon varit väldigt öppen om. Så ja i hennes fall (och för många andra med ätstörningar) så är storlek medium en big deal. Tycker inte det är rätt att belasta henne för ett sådant uttalande, snarare är det väl kanal 5 som borde ha tänkt steget längre och inte haft just den delen med i avsnittet.

  Svara

  Känner mig skitlöjlig men tycker det är jobbigt med storlekar. Jag är inte tjock och inte heller smal, men ganska kurvig. Svårt att hitta kläder som passar. Men mina kompisar kan sitta och diskutera storlekar och vikt och sånt och reflekterar inte att jag är något större än dem.. typ diskuterar att något i deras storlek varit slut i en affär och det fanns baaaaara 42 kvar ”42??!!! Det är ju JÄTTESTORT” sen sitter jag brevid och drar vanligtvis 40-42..
  Jag påtalade det till en kompis en gång när hon ville att jag skulle prova ett plagg i 38 och jag vägrade eftersom jag visste att det skulle fastna halvvägs på. Hon blev jätteförvånad och hade aldrig trott att jag hade typ 42 för jag var ju inte stor. Typ.

  Svara

   Antingen är du större än du tror eller så är butikernas storlekar små

   Svara

    Nej. Är man kurvig behöver man mer plats, då är man inte stor

    Svara

  Värre att hennes bullimi exponeras så. Att hon tar laxermedel för att kunna äta pasta och att det görs humor kring att hon har fyra lådor laxermedel med sig. Många förknippar bullimi med att spy, men överanvändning av laxermedel är en del av diagnosen. Onödig trigger mot unga tittare och synd att det framgår som att ingen i hennes omgivning tar hennes sjukdom på allvar.

  Svara

   Jag hade en tjejkompis i tonåren som var väldigt sjuk i anorexi och som överanvände laxeringsmedel och fick andra att ”köpa” ut på apoteket till henne, efter många års överanvändning och när hon väl lyckades sluta så var hela hennes tarmsystem förstört och hon har sedan dess haft enorma magproblem. Vi hade några stycken i vårt gäng som var sjuka i anorexi och bulimi, vissa är idag bättre och vissa är fortfarande sjuka och det gör ont i hjärtat att veta/se vad de går igenom och har verkligen satt spår i hur farligt ätstörningar är, när man var tonåring fattade man inte riktigt det..

   Svara

    Som sjuk i ätstörningar kan jag också berätta att laxermedel ibland är ett ont måste, det kan gå en vecka innan toalettbesöken eller så blir man förstoppad. Hellre diarré än förstoppad alla dagar i veckan!

    Svara

  Bianca är ju fortfarande sjuk. Oansvarigt att säga så, visst, men hon ser ju inte själv att det är något konstigt.

  Svara

   Hurra jag kan kommentera igen! Tack Camilla för att du fixat ❤

   Svara

    Jag önskar att jag förstod vad problemet var tidigare bara.. 😉

    Svara

    Testar om jag också kan skriva 🙂

    Svara

  Men Jesus…. nu är det väl lite väl mkt gnäll. Hon kanske ska sluta jobba också för hon kan ju kränka nån arbetslös

  Svara

  Fast om dem Bianca har på sig är XL, hur små är då XS? för 5 åriga barn? och folk som är större än Bianca, kan dem inte köpa den där pyjamasen alls? helt sjuk att hon behöver ha XL….

  Svara

  Så många i detta kommentarsfält saknar the bygger picture här. Det handlar om hur stora influencers använder sina plattformar till skeva ideal, om inte detta så är det underlivsdeo eller annat trams. Och det gäller inte enbart B men kritik bör man tåla, särskilt med den målgrupp hon har.

  Svara

   Bigger såklart 🤦🏻‍♀️

   Svara

  Om man tittar på Biancas hauls på Yt så nämner hon ju alltid storlekar och de är oftast medium (verkligen aldrig xs) ibland är det större typ L/XL pga. att hon vill ha oversize. Tycker därför att detta är lite överdrivet.

  Svara

  Jag är 50 +, liten, kort, väger 42 kilo. Köper oftast kläder på barnavdelning. Beställde kläder från en sk Kinasajt. Alla sa: beställ 2-3 storlekar större för de har SÅ små storlekar. Jag beställde ändå leggings o byxor xs och hoods s. Allt var för stort! Jag försöker förstå Bianca. Gillar den tjejen som jobbar tufft!

  Svara

  Kan tillägga att jag fött 2 barn.

  Svara

  Nu är det väl inte bara Biancas ansvar att detta visas på tv, finns väl många personer i TV-teamet som borde tänkt på det uttalandet och klippt bort det för att undvika situationen.

  Svara

  Känns som ett ogenomtänkt inlägg skriver om någon som uppenbarligen inte är frisk från sin ätstörning.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Zzzzz. Du är definitionen av hater

   Svara

  Här tänker du nog faktiskt lite fel, bianca tampas fortfarande med bulimi vilket hon är väldigt öppen med. Och jag antar att det är just hennes bulimi som får henne att tänka (och säga) sådär. Felet är att dom i produktionen väljer att ta med just den sekvensen.

  Svara

   Sekvens el inte sekvens spelar ingen roll , hon är en offentlig person och borde tänka innan hon öppnar munnen nu är hon i för sig känd för just det att hon inte tänker…

   Jag har sett henne från nära håll och jag som är mindre än henne har medium så jag har väldigt svårt att se hur hon kan klämma in i storlek s

   Svara

  Som du säger så har hon lidit av bulimi, hon kanske inte aktivt stoppar fingrarna i halsen 24/7. Men hon kommer alltid rent psykiskt att vara bulimiker. Pernilla wahlgrens var ju full i programmet, nåde henne. Hon borde tänka på alla gamla alkisar hon har ansvar över. I bland slinker det nog ut en och annan groda. Så det där får du nog ta med producenterna av wahlgrens värld, alternativt kanal 5.

  Svara

   Man kan bli frisk från bulimi. Man är verkligen inte ”alltid bulimiker”. Det kan gå över till 100%.

   Svara

    Ja det kan gå över! Men det kommer alltid finnas i bakhuvudet och vara något man alltid kommer behöva jobba med för att inte falla tillbaka.
    Det var det jag menade, men du kanske inte fattade det?

    Svara

  Jag är 100 på att fler än 80% av er som kommenterat inlägget hade reagerat precis sådär som Bianca gjorde.
  Annars ljuger ni.

  ^Slut på meddelande˚

  Svara

  Har man alltid haft 164/170 eller S i storlek så är M som ett jäkla slag i ansiktet, kul att inse att man blivit tjock och dessutom får sin klädstorlek sänd i tv 😥

  Svara

   Är väl just det inlägget handlar om – att det inte behöver vara fel och ett slag i ansiktet att behöva en större storlek, så ska du ju inte behöva känna. Ville hon inte ha det sänt i tv så kunde hon sagt ifrån så tar de inte med det.

   Svara

  Är det bara jag som börjat irritera mig på Biancas gapande och hur hon överspelar i programmet, särskilt i dessa två senaste avsnitt. Detta överspel och gapande börjar bli jobbigt att höra på, orkar nästan inte höra på Bianca längre. Hon spelar över lika mycket i programmet nu som i sina reklamstorys. Pernilla däremot är ju härlig.

  Svara

   Hon blir mer och mer outhärdlig i takt med alla fillers och botox. Människans ego tycks enormt då allt ska handla om henne – Bianca. Lyssnar hon någonsin på någon annan på allvar? Jag tror faktiskt inte det.

   Svara

   Nä. Jag brukar inte kolla på det som stör mig så det är ganska lätt. Däremot stör jag mig inte på henne så jag kollar. Kanske har det självkänsla och nöjdhet att göra? Märker själv att när jag är nöjd så störs jag inte mig inte på andra och deras framgångar

   Svara

  det första jag tänkte på var ”hoppas verkligen ingen av hennes yngre följare tar till sig detta”. så ja jag tyckte det var problematiskt, det sänder signaler om hur en normativ kropp ska se ut. tycker det är synd, både om b som tänker så, o oss andra som måste leva med idealen och behöva känna ångest över sin kropp i tid o otid.

  Svara

  Har mejlat kanalen ang detta. Ansvaret ligger hos dem, inte Bianca. Sekvensen med laxeringsmedel är högst olämplig. Så uppenbart att Bianca är ganska sjuk i sin ätstörning och med tanke på sin unga publik tycker jag kanalen har gjort bort sig rejält och borde skämmas. En ätstörd person visar upp hur mkt laxeringsmedel hon köpt…liksom vadfan håller ni på med (kanal5) ?! Uppmanar fler att mejla in och be dem redigera om avsnittet.

  Svara

  Snart får man inte säga eller utrycka sig om någonting för är ju alltid någon som tar illa upp…herregud.

  Svara

  Absolut en löjlig reaktion av Bianca, och väldigt konstigt sagt, men här borde man väl ändå lägga ansvaret på tv-produktionen? Det är ju de som klippt programmet och valt att visa denna dumma kommentar.

  Svara

  Men Bianca är ju fortfarande ätstörd, och det reflekteras ju i hennes sätt att se på såna saker som en klädstorlek. Är man sjuk så har man inte ett normalt förhållningssätt till mat och strl på kläder.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.