Alexandra Nilssons hemliga projekt äääääääär….

…en klädkollektion!
Alexandra avslöjar inte vilket företag hon ska släppa kollektionen hos men bland kommentarerna är det företaget Bubbleroom som är ständigt återkommande som gissning.

Alexandra visar upp små glimtar av kläderna, och med risk för att låta negativ så ser de ut som de flesta andra plagg som finna att köpa på Nelly, NA-KD, Boohoo, Chiquelle och Bubbleroom, men om det är vad folk vill köpa och bära så är ju hennes kollektion mitt i prick.
Vitt, beige, spets och mjuka färger är ledordet här, och visst låter det som typ…allt alla har på sig just nu?

Vad för typ av produktsläpp skulle ni bli överraskade av?
Vad skulle kännas otippat för en influencer att sätta sitt namn på och släppa?

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh underbart! Älskar starka vackra kvinnor som Alexandra.

  Svara

  Åhhhh, så oväntat!♥️

  Svara

  Hundbajspåsar? Fågelfrö?

  Svara

   Jag tror du har något. Parfymerade hundbajspåsar?
   Fågelfrön, nej!

   Svara

   Åh ja!
   Bajspåsar by Bianca!

   Svara

  Basplagg ex leggings, mjuka byxor, linnen, t-shirts och trosor, i ekologisk bomull med stort fokus på hållbarhet för plaggen och hela kedjan i produktion. Det hade förvånat mig!

  Svara

   https://www.pierrerobert.se/sv_SE/jenny-skavlan

   Vet inte om Jenny Skavlan räknas som influencer dock…..

   Svara

    I Norge er Jenny Skavlan en av de aller største. Hun er respektert, får «kreddige» jobb og holder barna sine helt borte fra sosiale medier. Bra dame!

    Svara

  Egen glass. Det hade förvånat mig

  Svara

   Ja, eller choklad och godis. Fullt av socker och inte veganskt. DET hade förvånat.

   Svara

   Gjort av JLC för något år sedan. Minns att jag reagerade just för att det var udda och därför minns jag det nu. Alla klädkollektioner och sminkgrejer som alla gör minns jag dock inte, så är ju ett bra sätt att sticka ut i mängden.

   Svara

  Äntligen fler kläder i syntetmaterial och kass kvalitet på marknaden! Som vi längtat!

  Svara

  På tal om influencers kollektioner… någon annan som har köpt någonting från youtubern Misslisibells kollektion med NA-KD och upplevt kläderna som väldigt stora i storlek?

  Svara

   Tycker alla kläder jag beställt från na-kd varit jättestora i storlek! Förutom badkläder, de var pyttepyttesmå

   Svara

  Glad att du skriver ”Sätta sitt namn på” för design är det INTE.

  Svara

  Såå less på alla heeeemliga projekt..känns dött på ngt sätt..
  Ett engagemang för något som är viktigt i livet hade engagerat mig. Eller att de åtminstone sydde kollektionen själva 😂

  Svara

  Inkontinensskydd skulle vara lite överraskande faktiskt.

  Svara

   Eller hemorrojdkräm? Var det inte nån tv-serie där nån gjorde reklam för det?

   Svara

    Joey i Vänner?

    Svara

     ”Ichiban – for men” 😂

     Svara

    Penny

    Svara

     Och Anna i Solsidan, väl?

     Svara

    Just shoot me. Elliot träffar en modell som gör reklam för det.

    Svara

    nej haha Penny i big bang theory var det ju! ”sittin pretty” 😂

    Svara

   Robin i How I met your mother!

   Svara

  Jag hade blivit sjukt förvånad om nån av den här typen av influencers (typ kissie) hade designat arbetskläder för industrin. Eller för personer som använder rullstol. Eller kläder i väldigt stora storlekar. Nåt av dessa hade varit uppfriskande!

  Svara

   Ja men sådana kläder (främst för arbete och rullstol) tas nog bäst fram av någon med kunskap om funktionell design och inte en influencer.

   Svara

    Min mormor är rullstolsburen sedan 93 (MS), hon köper sina kläder i vanlig butik, byxor med. Förstår inte riktigt varför kläder ska vara specialgjorda för rullstolsburna?

    Svara

     Kan ju bero på mer än att man sitter i rullstol just. En anhörig till mig sitter i rullstol och har en stel och ”deformerad” kropp (förlåt om ordvalet upprör någon, jag kommer verkligen inte på ett bättre). Hon har därför svårt att ta på sig kläder då hon inte kan röra sig så lätt som det krävs för att stoppa i armar etc. Hon upplever även att många snygga kläder är osköna att sitta i länge men det kan också bero på hennes individuella kropp och att hon har kraftigt begränsad rörelseförmåga. Hon klagar även på att jackor är svåra att få på och sitta skönt i rullstolen. Jag vet bara att hon säger att hon skulle önska snygga kläder som är funktionella i rullstol och att det är något även hennes vänner önskat.

     Svara

      Ja jag tänker att tyget bör vara mjukt och följsamt, inte strama även om plagget råkar hamna lite snett. Sömmars placering och grovhet är nog också något man måste tänka igenom en gång extra, då man som sittande i rullstol inte har samma möjligheter att variera sin position, och en enkel söm säkert kan bli mycket plågsamt efter ett tag om den hamnar på fel ställe, då all belastning blir väldigt koncentrerad för många rullstolsburna, och i många fall har personen inte heller har möjlighet att justera hur plagget sitter som en person utan funktionsnedsättning skulle haft. Och sen bör det ju, som du säger, finnas utrymme för att stoppa in armar och ben, och vissa kan ju inte sträcka ut alla leder, med mera, så det kräver ju elasticitet och/eller extra utrymme för att inte bli väldigt besvärligt. Det skulle definitivt vara en rolig utmaning att få plaggen att se ut som ”vanliga plagg”, istället för ”rullstolsplagg”, vilket jag antar att målgruppen som önskar den typen av kollektioner är ute efter.

      Det vore verkligen kul att ta fram en kollektion som skulle vara mer användarvänlig för personer som sitter i rullstol, men samtidigt försvårar ju det faktum att människor med olika funktionsvarianter har ännu fler individuella kroppsformer/kroppsvridningar än vad en normkropp har, även om ”vi” också kommer i oändligt många olika former och storlekar. Jag förmodar att det skulle bli väldigt svårt att massproducera på förhand, med tanke på just variationen av kroppar och även att målgruppen är mycket snävare. Ett plagg kanske inte passar tio olika personer. Åh, skulle gärna ta mig an detta projekt om jag hade tid och råd!

      Svara

     Min pappa ärrullstolsbunden och det är verkligen svårt med kläder, tex vinterjackor blir bulsiga och är svåra att ta på med armarna. Men mest problematiskt är nog byxor då de blir korta i benen när man sitter ner. Vi (mamma) syr ofta om och anpassar hans kläder. Hade varit kul med en kollektion som riktar sig till den målgruppen.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

  jag gillar verkligen Alexandras videos, hon passar riktigt bra i det formatet.

  Svara

   Skojar du? Flaxande händer, fejk leende, hemsk röst… osv osv… Hon har gått på audition för jobb som programledare hos mig. Nej, nej, nej tack.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Jag skulle bli förvånad om en influencer faktiskt hade en talang och verkligen arbetade fram sin produkt på ett genuint sätt. DET skulle förvåna mig mycket. Den som ändå faktiskt hamnar i det facket är ju Bianca, som genom sitt genuina sminkintresse faktiskt varit med i sina produkter från scratch och skapat något som verkligen är hennes produkt. Men, hon är den enda jag kan komma på helt ärligt. Övriga känns ju egentligen som vilket ”samarbete” som helst. De figurerar bara med sitt namn och får färdiga produkter att välja ut (more or less).

  Menskopp designad av en influencer – det vore coolt. Gärna en leopardmönstrad.

  Svara

   Hugo och hans dricka också!

   Svara

   Bianca har säkert ett genuint sminkintresse men det var inte hennes egen idé att starta sminkmärket utan andra kläckte den idén åt henne. Sedan varför skulle hon ha varit mer med i sina produkter från scratch mer än t ex IL? Nej tror inte Bianca gjort mer eller varit mer involverad än IL i sina produkter faktiskt, tror helt ärligt att IL varit mer involverad från scratch i sina då. Däremot så tror jag som du att en del mest bara satt sitt namn på produkter, klädkollektioner och på låtar.

   Svara

    +1

    Svara

  Precis vad världen behöver – mer billiga skitkläder i syntetmaterial!! Fast fashion borde verkligen dö för allas bästa.

  Svara

   Vi som inte har råd, vad ska vi köpa för kläder då? Alla kläder borde va miljövänliga och hållbara absolut men problemet är att de tar för höga priser för såna kläder som många inte har råd med. Och nej alla vill inte köpa second hand.

   Svara

    Det är billigare att köpa kvalitetskläder. Och det är ingen mänsklig rättighet att köpa slit och släng. Skaffa ett bättre jobb eller köp begagnat.

    Svara

     *skaffe ett bättre jobb eller köp begagnat* Ja såklart, bara ni rika ska ha det bra i världen va.

     Svara

      Sluta vara så bitter och ta tag i ditt liv så ska du se att man inte behöver vara ett dugg rik för att handla bra kläder. Man behöver framför allt inte vara lat 😘

      Svara

       Hej flashback troll.

       Svara

    Vadå ”inte vill” köpa begagnat? Jag vill inte vara hemma på semestern, jag vill åka på lyxkryssning i Karibien men har inte råd. Hur ska jag semestra då??

    Svara

     Det finns alternativ. Second hand är oftast billigt, h&m är billigt —> man kan välja mellan de alternativen.

     Ditt semesterdilemma; har sett i grupper att folk lånar ut sina sommarhus till tex fattiga barnfamiljer i landet. Vill man inte vara hemma men vill komma bort är det ett alternativ.

     Man MÅSTE inte handla second hand bara för att man har låg inkomst.

     Svara

      Nej men nu ville ju hen som kommenterade inte köpa billiga skitplagg utan ha kvalitetmaterial, hållbart och miljövänligt, men hade inte råd och ville inte köpa second hand. Då är knappast hm ett alternativ.

      Svara

      Nej, alla vill inte hyra boende av andra familjer😉

      Svara

    Ingen aning, att bära kläder måste man göra men att vara trendig är ingen mänsklig rättighet. Kläder i dyrare material som producerats under bra förhållanden är i längden billigare eftersom de håller längre än slit-och-släng-plagg. Köper du ett par skor av bra kvalitet som du smörjer in och lagar när de går sönder håller de i många år. Se inte ner så mycket på second hand förresten. Det är en GRYM idé att kläder återanvänds då det är helt sanslöst hur mycket kläder som massproduceras och aldrig används. Det är också väldigt ofta som folk skänker oanvända kläder i toppskick. Jag älskar att gå i second handbutiker och speciellt lyxiga sådana där man kan få tag i riktiga dyrgripar till en tredjedel av originalpriset.

    Svara

    Köpa EN dyr topp av kvalité istället för tre billiga.
    Köp på rean.
    Handla sommarkläder på vintern och vice versa.

    Ha i åtanke att du gör miljön en tjänst plus att det är bättre att ha färre kläder av bra material än en massa i skitmaterial. 🙂 🙂

    Svara

    Är du för fin för second hand? Second hand är mer än Myrorna vet du 🙂

    Svara

  Nej. Alla har pratar om skit som kroppshar eller hur smal man ar. Men alkohol forstor allt

  Svara

  Alexandra har ju själv sagt att hon inte är säker på sin stil o mest känner hon ”apar” efter andra. Så en klädkollektion då måste vara svårare att göra eller?
  Sedan så har jag tappat förtroendet för influencers som kränger collagen pulver o dylikt : s känns som bästa kvaliten får man från allt som inte är rekommenderat från en influnecer
  Kanske börjar bli gammal o bitter.

  Svara

  OT: Kenzas engelska? ”Stomach flu”? Hon får lägga av med sin direktöversättningar.

  Svara

   OT: Din engelska? Det kallas stomach flu..

   Svara

   Det heter ju så. Kolla upp fakta innan du fäller tråkiga kommentarer.

   Svara

   Vad vill du påstå att det heter i stället?

   Svara

   Haha älskar när folk drygar sig men blir motbevisade

   Svara

   Såg en rolig grej på Buzzfeed idag, hur folk hittar på ord för att de glömmer vad den riktiga saken heter, typ glömmer jag vad gaffel heter säger jag mathuggare. Känner att du gjorde likadant när du tänkte.

   Svara

    Hahahah, mathuggare. Ska helt klart börja använda det ordet!!!

    Svara

     Min polare sa ”kan du skicka kryddmosaren?” När han ville ha pepparkornen 😂

     Svara

      *kvarnen

      Svara

    En bekant glömde en gång vad ”checka ut” (från hotell) hette. Så han gick ner till receptionen, lämnade ifrån sig kortet och sa ”jag vill inte vara här längre”.

    Svara

     HAHAH

     Svara

     Hahaha! Dagens bästa.

     Svara

     Han kunde ju ha sagt ”vi ska åka härifrån nu”.😂

     Svara

     Ooohhh, dramatiskt dessutom! Underbart 💗

     Svara

    Älskar order mathuggare! Det ska jag ta till mig.

    Svara

    En mycket gammal granne till mig kallar teven för bild-radion.

    Svara

    Har en kompis som tappade ordet sugrör när han var utomlands – ”Can I have a suckpipe please?”

    Svara

   Älskar att du hånar ett uttryck som faktiskt är korrekt!

   Svara

  Vad som helst som skulle göra världen till en bättre plats känns jäkligt otippat och som en rejäl högoddsare…

  Svara

  Ännu en klädkollektion.. snark. Föga förvånande att det var kläder det handlade om.. men kul för Alexandra, och kul för dem att få en resa över till Florida igen, härligt för henne.

  Och Marqaux är inte så särskilt ensam på sin ”ensamresa” utan är med Viktor och andra influencers.

  Svara

  Sitter och tänker men kommer inte på något alls.

  Hade endast blivit förvånad om de slutade marknadsföra produkter. Just nu är jag övertygad om att allt är möjligt till rätt pris.

  Svara

  ”Isabellas trädgårdskläder” kanske Blondinbellas nästa projekt nu när hon kliver in i en ny fas.

  Svara

   Jag älskar hur hon förklarar att varje ny era i livet får en ny stil, och inte alls killen hon är med. Snacka om att läsa här.

   Svara

  sedan så håller väll dom bara måttet över sommaren för dom som köper senaste modet. Jag tycker också det liknar annat jag sett.

  Svara

  Helt off topic, ber om ursäkt för det, men återigen Jennys matblogg. Jämför hennes inlägg ”plockmat till mello” med Matplatsens ”Fredagsdrinken och tilltugg”, förlåt, men börjar tröttna på att J fortfarande höjs till skyarna när hon alltför ofta tar recept och ideér från andra..

  Svara

   Jenny känns ju sjukt överskattad. Allt fika hon bakar innehåller ju karamelliserad mjölk och är jättesött, eller tusen varianter på kladdkaka vilka oftast innebär grundrecept kladdkaka + valfritt godis typ japp/Daim/snickers/marabouchoklad osv. Och all mat känns stabbig och omodern.

   Svara

  Camilla! Ber om ursäkt om jag ställer en dum fråga och kanske har missat uppenbar info och diskussioner om detta, men:

  Hur ser upplägget för inlägg ut numer?

  Om jag inte missminner mig lade du tidigare, under en lång tid, i regel väl ut inlägg klockan 06:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 20:00/21:00? Stämmer det?

  Nu vet jag inte alls när jag kan vänta mig ett inlägg eller hur många per dag. men det är kanske så upplägget ser ut.

  Vet du haft en tuff och sorglig tid bakom dig och det är inte menat som kritik.

  Svara

   Camilla, hoppas du ser det här och svarar. Men om nån annan har svar så går det också bra om ni svarar.

   Svara

   Hej,
   Tanken är alltid att inlägg ska komma upp 05.30, 09, 12, 15, 18, 21 på vardagar och 09,12,15,18 på helger och Öppet Spår onsdag, fredag och lördag kl 20.
   Men…just nu jobbar jag med saker vid sidan om bloggen som inte syns än och som jag inte kan avslöja riktigt än och då blir det ibland så att det tidigare och senaste inlägget ibland brinner inne då jag inte bara kan lägga mer och mer saker ovanpå de nuvarande arbetsuppgifterna.
   🙁

   Jag vill försöka göra allt, men det blir inte så bra alla gånger…
   Det är nog det bästa svaret jag kan ge er.

   Svara

    Tack Camilla, då är jag med! Lycka till med allt, väntar med spänning på vad du pysslar med vid sidan om! 😊

    Svara

  Svart skare va, bara svart!

  Svara

  Fröken farstaglitter som modeskapare. NJA.

  Svara

  Det är bubbleroom:) superfina plagg

  Svara

   Kul att du gillar Andreas!

   Svara

  En vitvarukollektion hade varit spännande och oväntat att se. Alexandras micro, Bellas diskmaskin, Thereses ugn, haha. Förmodligen hade de varit designade i marmorlook med gulddetaljer. Och säljpitchen vid lanseringen: ”Äntligen snygga vitvaror som man inte vill gömma undan bakom skåpsluckor!”, ”Ugnen har funktioner som är vegananpassade, aldrig mer en torr tofu”

  Svara

  Ni tjejer är så naiva och en stor del av problemet. Yes jag generaliserar så om du inte känner igen dig behöver du inte dra det kränkta kortet och känna dig träffad.

  Ni bidrar med köphets och att dessa talanglösa s.k ”influencers” kan fortsätta synas och höras.
  Sluta köp deras kläder, smink, diadem, hudvårdsprodukter och allt annat skräp som marknadsförs.
  Har ni inget bättre för er än att följa idioter på sociala medier och köpa deras skräpprodukter?!?

  Jag ser fler och fler kvinnor, framförallt unga kvinnor, som gjort skönhetsoperationer, framförallt läpparna, och ser så långt ifrån sitt naturliga jag som det bara går med sina läppar och x antal lager med smink.

  Inte bara att det är falsk marknadsföring utan bidrar även till en skev syn på kvinnor, både ur ett kvinnligt och manligt perspektiv.
  Unga kvinnor indoktrineras med att tro att det är så här man bör se ut och män växer upp och objektifierar kvinnor.

  Sverige, framförallt Stockholm, blir mer och mer likt LA för tio år sedan då alla skylle se så plastiga ut som möjligt och saknade allt som har med djup att göra.
  Eftersom många unga i småstäder och orter märkligt nog ser upp till Stockholm och ser influencers som idealbilden och något att sorgligt nog sträva efter sprider sig dessa trender med köphets, skönhetsoperationer och att sminka sig tills man ser ut som något helt annat än sitt naturliga jag till resten av landet.
  Sluta bidra till denna fruktansvärda utveckling!!

  Svara

   Att kalla smink/fillers/botox/fransar/etc för falsk marknadsföring är att hävda att kvinnan är en produkt där mannen ska bli nöjd och annars kan han reklamera.

   Svara

    Önskar att det gick att reklamera kvinnomisshandlare etc som utgett sig för att vara snälla. Det är verkligen falsk marknadsföring.

    Svara

   Och här är du och berättar för kvinnor hur de ska leva sina liv?

   Låg mig gissa – du är en man, medelålder, singel…

   Svara

  Gillar Alexandra, men detta var ju så trist. Korta klänningar och stora glasögon, så nytt

  Svara

  Louise Linderoth designar jeans för rullstolsburna. Blev uppmärksammad i Vogue häromåret.

  Svara

   Denna kommentar var ett svar till Mhm m.fl.

   Svara

  Hade varit grymt att se influencers marknadsföra alt bli ambassadörer för mer välgörenhet.

  Sen tycker jag alltid att det ger mer kredd om de rekommenderar något som går i linje med deras livsstil. Men det ska ändå kännas genuint, jag vill INTE se reklam för sjutusen olika klädmärken, det räcker med ett.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.