Egoina och hennes stalker – en uppdatering

Hur är det med stalkern idag, har han slutat? Kommer inte ihåg mer än att du namngav honom eller hur var det nu?

Nej, tyvärr har han inte slutat. Han hör inte av sig lika mycket som han gjorde när han började för över tio år sedan, men han hör ändå av sig med jämna mellanrum. Fram tills ungefär för två år sedan hade jag aldrig publicerat en enda kommentar från Anders, men sedan bestämde jag mig för att börja släppa igenom dem och sedan dess har det minskat. Men inte slutat. Ser ni märkliga, långa kommentarer är det alltså från honom.

“Namngav” honom låter dramatiskt då alla förundersökningsprotokoll och liknande ju är offentliga handlingar. Men ja, jag skrev ut hans namn då han vägrar sluta och jag anser att om han trots rättegång, tidigare kontaktförbud osv fortfarande ska skriva till mig på min blogg så kan han i alla fall göra det under sitt namn och inte anonymt. // Egoina

Egoina anmälde sin stalker för första gången 2010 men anmälningarna lades gång på gång ner av rättsväsendet och togs inte på allvar (ungefär som alla andra fall som dessa).
När det slutligen gick till rättegång och stalkern faktiskt fälldes så ändrade hovrätten domen från tingsrätten och ogillade åtalet olaga förföljelse samt Egoinas skadeståndsyrkande vilket fick henne att känna sig totalt maktlös.

2014 berättade Egoina i sin blogg att fallet fått inte prövningstillstånd i Högsta Domstol och nu – 2020 – skriver hon på sin blogg att stalkern fortfarande är aktiv i allra högsta grad, även om hans försök till kontakt minskat.

Minns ni förresten det där vidriga brevet som några av de största bloggarna, när det begav sig, fick hem i brevlådan 2011, där det stod att de skulle styckas och deras bröst stekas i smör om de inte hade oskyddat sex med mannen i fråga?
Polisens uttalande om att “unga bloggerskor borde ta sig en rejäl funderare innan de exponerar sig själva” fick Egoina att reagera väldigt starkt (med all rätt) och jag hoppas innerligt att vi nu kommit längre än så och att en polis aldrig skulle uttala sig på samma vis idag.
Det verkar nämligen inte spela någon som helst roll om man håller en extremt låg influencer-profil som Egoina, eller en snäppet högre som vissa andra – det visar ju Egoinas stalker tydligt, som år efter år fortsätter trakassera henne oavsett hur öppet eller privat hon än lever sitt liv, och i slutet av dagens så ska skammen och skulden läggas i knät på den där den hör hemma.
Hos stalkern.
Inte hos brottsoffret.

 

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ganska vidrigt av en viss duo att släppa smycken där ett halsband heter Choke Me Daddy. För att normalisera incest, sugardaddies och strypsex känns rimligt.

  Svara

   Strypsex med samtycke? Inte heller ok?

   Svara

    Beror ju på vad man själv tycker. Jag gillar det och skulle inte sluta för att någon känner sig kränkt över ett smycke.

    Svara

     Precis. Känns inte som att strypsex med samtycke spelar i samma liga som incest. Men men.

     Svara

   Vilka?

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Inte populär åsikt: när staten uppenbarligen inte kan hantera personer som Anders, varför gör man inte själv något åt det?

  Svara

   Vad menar du att man skulle kunna göra?

   Svara

   För att man har spärrar?
   För att man inte själv vill vara en brottsling?

   Svara

    Är det verkligen läge att vara goody two shoes i ett sånt fall? En stalker oavsett kön kan vara livsfarlig. Tänk då en man som stalkar en kvinna, vilket underläge kvinnan befinner sig i. Sviker rättsväsendet en är det väl inte oförsvarligt att man söker skydd på andra sätt…? Åtminstone inte oförståeligt!

    Svara

     Visst, det är ju upp till varje person vad man väljer att göra. Men väljer man att göra något olagligt så får man också vara beredd på att ta konsekvenserna av det 🤷‍♀️

     Svara

      Det är ju väldigt många som gör olagliga saker (dickpics grooming köper övergrepp online mm), och de tycks ju sällan se några konsekvenser?!?

      Svara

   Vad menar du ska man skicka betalda banditer el vad ? el ska hon gå emot honom själv?

   Svara

    Manliga släktingar?? Varför ska man behöva betala för att få skydd…

    Svara

     Så förbannat dumt, ska de råka illa ut då

     Svara

      Så ska de titta på då när rättsväsendet år efter år sviker en som kvinna ? Störtgalet.

      Svara

       Det är därför vi har poliser

       Svara

        Rättsväsendet = polis = hjälpte inte första andra eller tredje gången.

        Vi betalar för beskydd av polisen via skatten vi tvingad betala varje månad. När det inte fungerar så förstår jag att folk tar saker i egna händer.

        Svara

         S, släpp det! Ingen håller med dig. Jag rekommenderar Flashback.

         Svara

          Vi är ganska många som håller med s. Så tala inte för oss andra tack.

          Svara

     Fast alla har inte manliga släktingar, vilket är sorgligt, vad ska de personerna göra?

     Svara

   Kanske för man är rädd att det blir ännu värre? Kanske hon inte har någon pojkvän som kan slå ner galningen och inte vågar göra det själv pga biologiska orsaker.

   Svara

   Därför att staten då kommer göra något åt dig. Finns flera fall där offrets anhöriga misshandlat eller dödat gärningsmannen och blivit dömda för det. Brotten de hämnades för var dock av betydligt allvarligare karaktär än att skriva konstiga kommentarer på bloggar, brottsoffren hade blivit utsatta för grov misshandel, våldtäkt eller mord.

   Svara

  Vaddå Bella flyttar in hos Odd?

  Svara

   Kolla hennes blogg så får du veta.

   Svara

   Hon behöver uppmärksamhet. Skulle inte förvåna mig om hon sitter och skriver kommentarer här om att hon flyttar in hos odd.

   Svara

    Precis! Jag skrev kommentaren under dig.

    Svara

    Haha nej kattfan är inte Bella.

    Svara

   Sluta clickbaita. IL menar det varit en händelse som gör henne otrygg. Nu bor hon över där för det är ”bäst så”

   Svara

   Kan ni inte bara låta blondinbella självdö, hon är ju totalt ointressant.

   Svara

    Vilken osmaklig kommentar, låt henne vara i fred istället

    Svara

   Hon har väl inte flyttat in, det funkar ju inte var ju någon som snokat reda på att han bor bara på 60 kvadrat, hon sov i Sallys säng.

   Svara

    Hans hus är nog inte endast på 60 kvadrat, det var någon som gissade det bara antar jag, du kan inte tro på allt stollar skriver här. Men även om så vore så varför skulle hon inte kunna bo där någon natt och sova i Sallys säng? Men flyttat in för alltid och på riktigt har hon väl inte gjort, har hon inte påstått eller skrivit heller.

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Du är inte bättre på något sätt, kalla människor störda, inte ok någonstans

    Svara

    Jag tycker hon hade varit en av de intressantaste om hon varit sitt eget jag. Entreprenör, politiska åsikter etc. Tyvärr så har hon tagit sitt alterego för långt och manipulerat och ljugit för mycket för att jag någonsin igen ska ta henne på allvar.

    Svara

  Min kompis blev stalkad av sin granne, hon fick flytta till slut. Sjukt obehagligt. Hon sa iaf att polisen hade sagt till henne att varje gång hon svarar på hans sms eller telefonsamtal eller öppnar dörren så bekräftar hon honom, och då kommer han fortsätta. Även om man står och skriker och hotar och ber dom dra åt helvete, så tar stalkers det som en bekräftelse att dom kan fortsätta ha kontakt. Så dom rådde henne att bara svara med tystnad. Inte svara på någonting öht utan bara bemöta allt med total tystnad. Fruktansvärt obehagligt med sådana där människor, hur fan blir man sådär??

  Svara

   Vidriga sjuka människor. Helt sjukt att man inte ens kan skyddas av staten mot såna.

   Svara

  Det verkar ju helt omöjligt att bli av med dem! Hjälper ens kriminalvård eller är det bortkastade pengar?

  Svara

  Fruktansvärt. Dock bör man verkligen vara försiktig när man offentliggör hans namn sådär som hon har gjort, eftersom det kan klassas som förtal.
  (Och ja jag fattar varför hon gjorde det, men rent rättsligt så kan det tyvärr slå tillbaka)

  Svara

   Det finns 77 835 personer i Sverige som har Anders som tilltalsnamn. Tämligen liten risk.

   Svara

    Hon har skrivit både hans förnamn och efternamn. Efternamnet är tämligen ovanligt.

    Svara

     OK, då förstår jag.

     Svara

   Fast jag tycker det är helt sjukt att hon inte ska kunna skriva ut hans namn????

   Svara

    Svara

     Men kan det verkligen räknas som förtal? När han kommenterar på hennes blogg så svarar hon med ”hej anders lalala” typ, har han någon rättighet att kommentera anonymt på hennes blogg verkligen? Förstår att det är lite gråzoon iom inläggen där hon berättat om hur han stalkat, rättegång men tycker samtidigt att hon inte drar det för långt, han väljer ju att fortsätta kommentera när han vet villkoren för att kommentera på hennes blogg.

     Svara

     Ok, jag vet vad förtal är men jag kan fortfarande tycka lagstiftningen är sjuk och jag kan fortfarande tycka att den exploateras av fel människor av fel anledning. Jag kan fortfarande tycka det är sjukt att man som offer i dagens samhälle bara ska ”infinna sig” för att lagen och rättsväsendet utvecklas för långsamt och har dåligt med resurser. Jag kan fortfarande tycka det är sjukt att detta speciellt gäller de brott som kvinnor utsätts för och att kvinnor speciellt ska behöva känna sig extra maktlösa. Jag kan också tycka att det INTE är förtal att meddela vem som skrivit vad på ens blogg, då jag inte anser honom ha rätten att fortsätta trakassera utan repressalier och genom att vara anonym på internet. Nej, jag tycker inte det är hans rättighet. Fuck you, Anders. Skaffa hjälp du är extremt ohälsosam och skaffar du inte hjälp gör du inget gott i världen, vider.

     Svara

   Gud vad som hänt med förtal.. så fort nån säger nått om nått så ska det påtalas om förtal.. så som det är nu måste varit långt ifrån vad dom tänkte när lagen om förtal skrevs…

   Förövrigt så skulle idioten slippa bli omnämnd med namn om han bara slutade skriva till henne så hur någon än vänder och vrider på det så är det det minsta han förtjänar. Att alla får veta att han är en obehaglig stalker.

   Svara

  Vill bara säg att jag har själv anmält liknande trakasserier, och upplevde att både de som tog emot ärendet och de som sedan hanterade det, verkligen tog det på allvar! Det verkar vara en vida sprid uppfattning att det inte görs (som Camilla också skriver) och visst vet jag att det förekommer – men det får inte göra folk rädda för att anmäla ”för att det händer ändå ingenting”. Ju fler anmälningar som kommer in av dessa slag, desto mer uppmärksammas brotten! Så anmäl allt, om det är brottsligt!

  Svara

   Fast det händer ju oftast ingenting. Jag blev överfallen på gymmet av en man på natten när det bara var 2-3 personer där och det las såklart ner i brist på bevis. Jag trodde kameror fanns i gymmet därför var jag i allmänna rummet och inte tjejrummet så sent. Mitt ex stalkade mig, kastade saker på mitt fönster och satt utanför till och från i månader. Inget hände med det heller. Så absolut att polisen tar det på allvar rent individuellt, men det känns som att nånting brister därefter. Tror att många har liknande erfarenheter och det är där uppfattningen kommer från. Det känns nästan som att det behöver ske ett styckmord för att rättvisa ska skipas.

   Svara

    Ja bevisen är ju många gånger det knepiga i dessa fall, och fint inte tillräckliga bevis är det klart att det inte går att driva vidare.
    Nu vet jag inte nåt om dina händelser, men min poäng var att man får inte bli avskräckt att anmäla av uppfattningen att brotten inte tas på allvar. För det är ofta en anledning till varför man inte anmäler. För övrigt kan Brottsofferjouren ge fantastisk både hjälp och vägledning, det tror jag inte heller att många vet.

    Svara

     Håller med 19.11. Klart man blir avskräckt när det inte händer något med 90% av fallen

     Svara

     Jag upplever att polisen inte ens har resurser, tid eller ork att få fram bevis. Det ska inte behöva vara offrets uppgift. Om det fanns kameror på gymmet borde polisen givetvis be om kopia för att kunna ta ärendet vidare, men här låter det som att de bara la ner det direkt ”i brist på bevis” – utan att de ens samlat bevis.
     Liknande hände mig när jag blev hackad och trakasserad på nätet av personer som samtidigt försökte stjäla pengar från mina nära och kära. Jag hade gärningsmännens IP-adresser, vilket jag meddelade när jag gråtande och uppriven ringde till polisen så fort jag fattat vad som skett. Polisen sa dock varken hur eller ens att jag skulle meddela dem IP-numrera på något sätt eller bad om bevis så som skärmklipp på vad de gjort. Jag fick bara hem ett brev efter nån vecka om att det var nedlagt. Jag meddelade polisen att jag hade alla dessa bevis men det fanns inte intresse av att få dem.
     Ja, jag vet att du sällan kan fälla någon med hjälp av IP, men gärningspersonerna hade hundra procent gjort detta fler gånger. Om fler personer anmält och uppgett samma IP-nr kanske det hade gett mer vikt åt framtida utredningsarbete och åtal.

     Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Camilla, du bör nog radera detta

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Nej!

    Svara

  Det här hotet med att steka bröst i smör,det var ju Jenny Alversjö som fick det hotet skickat till sig. Att sedan en av Sveriges största bloggare fick samma hot skickat till sig, betyder det att det kommer från samma gärningsman eller att den andra personen fabriserat hotet mot sig?

  Svara

   Men sluta nu…

   Svara

   Kan också vara en copycat. Men bloggare är ju inte kända för sin ärlighet och trovärdighet. (Syftar då ej på Egoina.)

   Svara

    Nä speciellt the blogger har ju mer än ett lik i garderoben

    Svara

   Det var över 10 olika stora profiler som hade fått breven. Vet att Malou hade en kvinna som var där och pratade om det och helt plötsligt kommer det upp en kvinna som var i bakgrunden och som sa att hon också hade fått exakt samma brev.

   Svara

   Det var väl ganska många som fick det hotet? Kenza bland annat också?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.