ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

623 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Spenderar min första helg på fyra år som singel. Är ledsen och ensam. Kan någon berätta om ngt fint och bra som blivit resultatet av ett uppbrott?

  Svara

   Ja, jag träffade en my man ich vi ska ha barn i juni 🙂

   Svara

    Till och med det känns helt omöjligt just nu. Hajade nästan till av förvåning när jag läste din kommentar haha 🙂

    Svara

     Men du, det kan jag absolut förstå. När allt är nytt och framför allt ovant så känns allt som komma skall omöjligt! Utan att veta något om din situation och vem och varför ni gjorde slut så kan jag i allmänhet säga förödande: Du är van att ha en viss situation om dig, dom rutinerna man hade min sin partner allt man gjorde tillsammans eller det man gjorde själv prägel ens vardag. Helt plötsligt är den man delade sin vardag med inte mer där och det uppstår en väldig ovan situation för en själv.
     Ta en dag i taget, låt dig ta tid att sörja din gamla förhållande, gråt, skrik eller vad som nu passar dig. Och tro det eller ej det kommer att bli bättre, jag vet inte hur länge det kommer att ta just för dig, men det blir bättre.
     Sörj ett par veckor eller månader om det är det du behöver. Tänk på att vädret blir vädret, dagarna blir längre och möjligheterna öppnar upp sig. Möblera om hemma, kör en ny frisyr. Gör något du aldrig gjort förut. Försök att hitta en ny vardag och egen rutin som du känner dig bekväm i.
     Detta är ett klyschigt sagt, men jag tycker att det stämmer; efter regn kommer solsken. Jag lovar!

     Svara

      Men tack! Detta värmde massor. Jo, jag kommer bli bra igen tillslut. Men det suger SUGER just nu hehe.

      Svara

       Vet du vad och det är det som är viktigt, att du tror på att det kommer att bli bra igen. För det kommer det att bli!!!!

       Fast jag fattar också att det suger just nu, att det suger fet mycket!

       Svara

       drick en flaska vin med tända ljus o tyck synd om dig själv, det blir bättre 🙂 …. kram från en som varit där.

       Svara

    Efter 10 år tillsammans med vad jag trodde var mitt livskärlek, så tog det slut. Efter ett år börja jag dejta en ny man, och nu 4 år senare har vi 2 små barn, ett vackert hem, fortfarande lika kära. Ingen är gladare än jag att det tog slut med mitt ex.

    Svara

   Betydligt bättre ekonomi.

   Svara

    På vilket sätt? Det är CP-dyrt att vara singel. Att leva i ett samhälle som är skapat för tvåsamhet suger.

    Svara

     Sluta använda CP som ett uttryck för annat än vad det är. Skäms!

     Svara

      Men lägg av

      Svara

     Hallå 2020 ringde. Man använder inte ordet cp sådär.

     Svara

     Jag hade snarare bättre ekonomi när jag va singel . Hur är samhället byggt för tvåsamhet tycker du?

     Svara

      Man måste i princip alltid beställa två pizzor för att få gratis hemleverans?! I tider av singelliv har jag dock löst problemet genom att beställa två stycken och fryst in den ena, fungerar fint…

      Svara

       Till Limpan. Bra argument med två pizzor. Du förstår väl att det är ganska ovärt för dem att köra ut en pizza. Det handlar inte om att samhället är byggt för par utan helt enkelt om transportkostnad. Jag trodde att vi hade lämnat det här otroligt lättkränkta och vänsterblocket i förra decenniet där det hör hemma…

       Svara

        Vänsterblivna*

        Svara

         Haha, möter du alltid folks simpla skämt med fullfjädrad argumentation om vilka eventuella politiska ideologier vederbörande tillhör?

         Svara

        Självklart fattar alla att det handlar om transportkostnad, det gör inte att det svider mindre i plånboken!

        Jag är själv höger, vad det nu har med saken att göra, men inser ändå att man tjänar in sjukt mycket pengar på att vara ihop! Är sambo med min kille, i en studenthyresrätt i sthlm på 7000 kr/mån, vi är båda studenter och det är guld värt att vara två, vi betalar bara en hyra, en hemförsäkring, ett internetabonnemang, och vi behöver bara en av allt, dammsugare, kaffebryggare, sängöverkast. Att vi har två (om än små!) inkomster gör att vi kan leva med en avsevärt mycket högre standard än vad vi hade kunnat i annat fall. Vi reser några gånger om året och äter gott, vi har kunnat spara och köpa oss lite dyrare saker som vi önskat oss, etc. Det hade varit helt uteslutet om vi levt på bara ett bidrag då det bara skulle återstå några enstaka tusenlappar efter att hyran är betald.

        Svara

         Exakt! Vad befriande att det finns någon som förstår den övergripande poängen i diskussionen och inte fastnar i ideologier eller dumförklaranden gällande andras förmåga att förstå transportkostnaders inverkan i samhället..:)

         Svara

      Tänker att det beror väl helt på vilken ekonomi man har, och vart i landet man bor, bor man tex i Göteborg och har en lön på ca 14 tusen efter skatt så går ju hälften av lönen om inte mer till att betala hyra, för en liten lägenhet med 1 sovrum. (om man inte vill bo i ghettot då)

      Svara

      Jag tycker det är extremt frustrerande med mat eftersom jag vill äta väldigt varierat. Yoghurt, mjölk, bröd, juice och annat blir gammalt och man måste treva i sig det man inte vill ha för att slippa slänga. Jag värdesätter min frukost enormt mycket och blir less om jag är jättesugen på yoghurt men måste äta upp mackorna innan de blir dåliga. Vad hände med de där små söta mjölkförpackningarna som fanns förut? Vet att det här är ett riktigt ilandsproblem men det är SÅ frustrerande 😂

      Ang. singellivet så finns det dock mycket positivt (efter att man sörjt färdigt förstås). Att själv få bestämma allt i sin vardag. Inredning, vad man ska äta till middag, ragga (!!!), ligga, festa, lägga mer tid på sina intressen eller prova något helt nytt. Singellivet kan vara en riktig frihet och ett enda stort party, även om jag förstår att TS förmodligen känner att det är långt ifrån.

      Jag hejar på dig. Gråt ut, skit i vad du nu vill skita i om du inte orkar men isolera dig inte heller för mycket. Umgås med dom du har nära emellanåt men ge dig själv också andrum att få vara skör och ledsen. Till slut ordnar det sig och du kommer känna dig stark och självständig ❤

      Svara

   Jag ville inte träffa ngn ny, jag var över mitt X men var inte intresserad av att träffa ngn ny.
   Det resulterade i att jag började spela en heldel cs (counter strike) där jag träffade min fästman. Han flyttade till Sthlm från usa och vi firade idag vår förlovningsdag!

   Svara

   Grattis! Äntligen frihet!
   Nu kan du göra preeecis vad du vill. Sitta hemma och jäsa flera dagar i rad bara för att DU känner för det. Eller sticka iväg på resor runt världen. Eller äta glass till frukost. Eller ha det skitstökigt hemma. Eller kliniskt rent. Inte raka benen (eller andra kroppsdelar). Skita med öppen dörr. M.m.

   Svara

    Haha, jag önskar jag hade kunnat uppskatta något utav det du radade upp, men jag fattar poängen 😌

    Svara

     Ge det tid som kommer du uppskatta dessa guldkorn i livet.

     Jag älskar min frihet och har svårt att se mig själv i ett förhållande och definitivt inte i ett samboskap.

     Svara

    Exakt!! ”When nothing is certain, everything is possible!” Du kan göra prick vad du vill nu! Res och utforska världen, gå en kvällskurs i något kul, kolla allt skräp på netflix, bo i en van, gör en tatuering eller VAD SOM HELST – bli den du vill vara 🙂 jag köpte en båt att bo på och gick en ettårig kurs i marinbiologi när mitt 5-åriga tog slut, bästa som hänt mig.

    Svara

   Hade ett treårigt förhållande som tog slut och efter två veckor träffade jag mannen i mitt liv. Nu har vi varit tillsammans i 7 år och har två barn. Ville bara säga att en vet aldrig vad som kommer hända 🙈❤️

   Svara

    Tusen tack! Skönt att höra sånt här.

    Svara

   Jag var så otroligt ledsen och hulkade och grät efter min relation med mitt ex tog slut. Och jag har inte lätt att gråta. Jag tröstade mig med att träna och sträckkolla Sex and The city. Sen träffade jag mitt livs kärlek som nu är min man. Vi har två barn tillsammans och bor fint och har ett tryggt, stabilt och bra förhållande. Jag kan få rejäl ångest när jag tänker på att jag hade missat min man om jag fortsatt med exet. Tro mig du kommer må bra med tiden.

   Svara

    Tack! ❤️

    Svara

   Har också varit där nyligt. Aldrig känt mig så fri och lugn som efter det uppbrottet. Livet blir bra även om det inte blir som man tänkt sig.

   Svara

   Efter uppbrottet träffade jag min nya sambo och vi ska ha barn i juli. ❤️ Jag bebisen sprattlar för fullt där inne nu och hans pappa är den bästa personen jag någonsin mött. Han prioriterar mig och mitt välmående före allting annat. Precis som det egentligen ska vara, men aldrig var med personen jag var med förut. Inget av dessa två mirakel (bebisen och hans pappa) hade hänt om jag varit kvar där. 🥰

   Svara

    Är du samma Helena jakten på ett plus som brukade skriva här? Isf vad fint, allt händer av en anledning ❤️

    Svara

    Såhär. Förutsatt att du är tjej o hetero vilket jag tolkar det som. En man är aldrig lösningen på en annan man. Det handlar om att du ska må bra! Ensam! Du förtjänar att må bra som singel, ditt liv definieras inte av när du träffar nästa partner. Det är jobbigt i början, man får och ska vara ledsen. Man får gråta, kolla feelgood-filmer o läsa lökiga böcker som får en att må bra. O du ska göra saker du mår bra av. Bara tänka på dig själv! När det tog slut med mitt ex och jag trodde att mitt liv var över läste jag Sandra Beijers inlägg om att bli singel o komma över sin partner. Har inte mkt till övers för henne vanligtvis men hängde på den sidan sååå mkt. O plötsligt en dag så var allt inte så jobbigt längre. Skrattade mer, tänkte inte lika mkt på honom och steg för steg så blev jag lycklig, helt på egen hand. O det var guld! Men det är en storm att rida ut tills dess ❤️

    https://sandrabeijer.elle.se/att-komma-over-nagon/ Läs o må bra ❤️

    Svara

     Ligger mycket i det du säger. En anledning till att det tog slut är att jag vill vara ”lycklig i mig själv”. Är bara så svårt när man i princip alltid varit i ett förhållande.

     Svara

     Braaaaaa, tycker det är tråkigt att svaret på sorg efter uppbrott ska varahur lång tid det tagit att träffa nästa? Singellivet är ju bäst för att lära känna sig själv, tycks om sig själv, leva för sin egen skull, må bra utan att vara beroende av någon annan för att känna det osv.

     Jag har sedan min första pojkvän alltid haft någon ny nästan direkt, nu firade jag nyss tre år som singel och även om det ibland är trist så har jag lärt mig så enormt mycket av det och uppskattar det enormt mycket. Vet i fasen om jag ens vill va sambo igen. Men framförallt glädjen över att vara självständig och att inte behöva en partner för att ha ett värdefullt liv ❤️

     Svara

   Hade typ panik när jag blev dumpad för över tre år sedan, trodde att jag var ingenting utan honom… Men det var ju han som hade låtit intala mig det. Det gick en lång tid efter uppbrottet, det kändes som att jag sörjde en död (i detta fall, min relations dödsfall). Det tog ett tag innan jag började känna glädje igen. Men jag kom mycket närmre mina tjejkompisar, vi började umgås mer och hittade på massa kul. Jag fick också mer tid till att spendera på mina intressen, och skaffa nya. Sen bestämde jag mig för att jag var redo för att dejta och vips föll en helt fantastisk man in i mitt liv, och nu ska vi gifta oss i sommar. Aldrig känt mig så trygg och älskad, och jag känner mig själv på ett helt annat sätt. Att bli dumpad där och då var det bästa som kunde ha hänt mig.

   Svara

   När det tog slut med mitt ex var jag helt förstörd och trodde att livet var över. Det smärtade på riktigt fysiskt och psykiskt, det var (nästan) det värsta jag varit med om! Helt sjukt kändes det. Några månader senare träffade jag min nuvarande och nu kan jag inte ens förstå att det smärtade så mycket. Min drömpartner väntade ju runt hörnet! Det går över, jag lovar!! ❤️ Men låt det ta tid om det behövs.

   Svara

    Tusen tack 😊

    Svara

   För 6 år sedan gick jag skilda vägar med mitt ex, som jag var tillsammans med i 5 år. Under de 5 åren hade han dumpat mig och tagit tillbaka mig ganska ofta (Det var ett förhållande fyllt med psykiskt och även fysisk misshandel)
   Jag var knäckt. Men samtidigt kände jag en enorm lättnad. Jag fokuserade stenhårt på mig själv, min utbildning, mina vänner, mina intressen, ja allt som JAG gillade. Jag festade, jag knullade, jag skrattade, jag grät. Jag var fri.
   Idag, 6 år senare, är jag fortfarande singel, men jag är lycklig. Jag har byggt upp mig själv och jag älskar den jag är. Jag har mitt drömjobb och dröm boende. Jag har många sjukt fina vänner omkring mig. Jag har rest och fått se världen. Och ja, för en månad sedan så träffade jag en kille som jag har börjat tycka väldigt mycket om.
   Som sagt, hur än stormen viner, bakom molnen solen skiner. Du kan bara inte se det ännu. Men du kommer. Jag lovar.

   Svara

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Fråga till er som använder locktång.
  Vilket sort (med utan klämma), märke har ni, är ni nöjda? Är dyrare märken bättre än billiga? Och hur preparerar ni håret så att lockarna håller hela dagen? Jag hr hört att vax för män ska funka bra… vem har erfarenhet av detta?

  Svara

   Jag har poze! Fem olika tjocklekar, jag är väldigt nöjd.

   Svara

    Jag hade valt bort en konformad locktång om du är ovan då det är störigt när den kasar ner. Hade nog satsat på en 5-i-1 från poze som en rekommenderar då de är prisvärda och man får fina lockar.
    Låt de inte falla ner direkt utan låt de svalna antingen i handen eller knäpp upp den med klämma 👍 spraya lätt med hårspray efter.

    Svara

   jag har en från ceravand som är bra! Använder dock min plattång från ghd för att locka håret mer 🙂

   Svara

   Använder en från Remington som var rätt billig och sjukt bra 🙂

   Svara

  Alla vi som vill fortsätta diskussionen om Nellie. Vi kan väl fortsätta i dagens inlägg om just henne som ligger här på bloggen så slipper vi störa ös med massa hästskvaller.
  Här är en kommentar från en läsare som skrev igår.

  🇩🇰Har velat fram och tillbaka om jag ska lämna en kommentar men jag gör det nu eftersom jag måste få detta sagt. Jag har varit deprimerad länge pga denna tjej OCH hennes familj! Hon flyttade in i samma stall som mig. Vi kom överens om att jag skulle få betalt eftersom jag fodrade alla hästarna (hennes 11 och mina 2) morg och kväll då jag bodde nära, fick rejäl utskällning senare av både mamman och N (två mot en) om att jag borde visa lite tacksamhet och att jag absolut inte fick några pengar av dom. Senare visade sig det att 2 hästar som dom köpt från Holland hade ringorm, mina hästar som stod bredvid hennes blev inte smittade men till saken hör att hon inte ens berättade det förens efter 2 veckor och då var alla hennes hästar redan smittade plus 50% av alla hingstar på gården. Min mamma som försökte hjälpa till fick ett samtal på väg till jobbet där N skrek på mamma att det absolut inte var hennes hästar som börjat smittan. Detta är bara en liten del av vad hon gjort. Mobbning är det hon håller på med, att inte hälsa, svara otrevligt och vara allmänt bitchig var hennes vardagliga attityd. Fast det värsta var nog när hon sket fullständigt i en inridningshäst som hade kolik. Denna 3åriga sto som var dräktigt t.o.m, fick kolik efm, men dom lämnade henne liggandes i boxen eftersom hon hade bajsat en gång… Hon låg ner med kvällsmaten ouppäten enda till morgonen. Denna tjej skulle jag ALDRIG lämna en häst till om jag var ni. Det längst jag har sätt henne rida en häst är 20 min utan uppvärmning eller avskrittning och såklart bara med graman.
  Tack för mig!🇩🇰

  Svara

   Wtf! Sjukt att jag dock inte ens blir förvånad över detta. N verkar inte ha alla hästar i stallet (no pun intended)

   Svara

   Bevis på detta? Lätt att hitta på skit bara för att starta drama.

   Svara

    Varför skulle 90% av de som passerat genom familjen B’s hästliv hitta på falskt påhitt om dom tror du? Är alla både unga som gamla så avundsjuka på dom tror du?

    Svara

  Tips på en bra smoothie blender? Gärna en som är lätt att rengöra också. 😊 trevlig kväll!

  Svara

   Oavsett vilken smoothie blender du köper är det här världens bästa rengöringstips: efter varje användning fyller du kannan till hälften med varmt vatten + två droppar diskmedel (överdosera INTE) och kör sedan mixern och skölj ur kannan. Klart!

   Med det här tricket blir alla väldigt lätta att rengöra, oavsett märke!!

   Svara

    Tack för ditt tips!! Älskar såna här tips som den pedanten jag är hahahaha. Tack Madelon 🥰 men vad händer om man överdoserar?

    Svara

     Då finns risken att det blir skumbad i köket…😅

     Svara

    Vilket superbra tricks!
    Tack!

    Svara

  Hej!

  Jag har länge tänkt på hur jag ska fråga detta utan att det ska låta fel. Jag har jättemycket problem med att äta lagom mycket. När jag väl äter något snacks så kan jag inte äta med måtta. Jag kanske alltså inte bara äta några bitar av mitt godis eller lite chips utan jag slutar inte äta förrän hela chipspåsen är slut eller hela godispåsen är rensad. Jag vill verkligen jobba på att ha lite självkontroll när det gäller snacks, inte utesluta helt. Är det någon som har något tips på hur jag kan göra stegvis för att kunna äta lite och vara nöjd med det?

  Ha en fin lördagskväll allesammans 🥰

  Svara

   Köp inte mer än du ska äta.
   Finns ju små påsar chips och liknande. Köp bara lite godis och sånt du verkligen vill äta. Tycker mkt godis bara är ”utfyllnad”. Jag brukar välja att idag får jag bara köpa 10 godisar och då väljer jag med omsorg redan i affären. Det är det enda som funkar hemma hos oss. Enklare att äta med måtta om det faktiskt är slut på riktigt och inte bara går att fylla på skålen igen.

   Svara

   För mig har det hjälpt att hälla upp i en skål istället för att äta direkt ur påsen. Gärna ha påsen på en annan våning eller åtminstone så långt bort från soffan det går. Hjärnan blir nöjd bara snackset tar slut, oavsett om det är i en skål eller i en påse.

   Svara

    Haha kanske funkar för dig men absolut INTE för mig. Vet jag att det finns snacks i huset så kan jag typ inte slappna av. Allt måste ätas upp på en gång.

    Och av just den anledningen har jag aldrig snacks hemma. Eller sötsaker överhuvudtaget.

    Svara

     Vet du varför du gör så höll på lika när jag blev utkastad som 16åring o tror jag gjorde så för att jag väldigt sällan fick godis chips vissa maträtter när jag bodde hemma. Ett tips är att köpa ex apelsiner brukar funka toppen om ja blir super sugen på sött

     Svara

    Äter typ bara en gång om året, då äter jag mig nöjd på chips och dip. Tycker ändå morötterna är godast 🙈

    Svara

    Avstå såklart

    Svara

   Jag har samma. Jag köper mindre! Typ en godispåse med rimlig mängd att trycka i sig. Känns skitlite när man handlar för man är van med att köpa mer. Men mår så mycket bättre när den är slut än när man tryckt i sig hur mycket som helst. Finns det inte mer så går det ju inte att äta mer. Kanske egentligen inte löser något. Men jag tänker att om jag har svårt att tänka när jag väl har godiset hemma så får jag tänka INNAN dess, typ när jag handlar 🙂

   Svara

   Äter ingenting alls längre :/ kan inte heller äta med måtta.

   Svara

   Väg upp en lagom portion och sätt undan resten.

   Svara

    Men det hjälper inte att sätta undan. Då kan man ju bara hämta mer när det tar slut. Hade det hjälpt hade det inte varit något problem.

    Svara

     Haha är samma och har testat det där med att hälla upp i en skål men då går jag ju bara och fyller på skålen när den är tom igen! Alltså är chipsälskare av rang men är ju inte hållbart att käka flera stora påsar i veckan haha… så jag har när jag vill ha chips köpt en såndär mini-påse chips och ja det känns fan snopet när den lilla jäveln är slut men så är det med det och jag slutar tänka på mer chips efter någon minut! Så köp de där mini påsarna, eftersom det är så lite i dom ser jag till att njuta av varenda litet chips mmmhhh <3

     Svara

   Jag är likadan och det enda som fungerar för mig är att avstå sådant som får mig att överäta. Tråkigt men sant och i långa loppet mår jag mycket bättre.

   Svara

   Jag är så. Och helt ärligt, det enda som hjälper mig är att antingen avstå snacks eller (exempelvis med chips) mätta upp en skål och SLÄNGA resten (alltså ta ut soporna-slänga). Tänker att det är ett beteende som jag har pga hjärnkemi (fettig mat triggar igång instinkter som behövdes på savannen men inte idag) kombinerat med ångesthantering (=äta äta äta) som blivit en vana som inte är lätt att bryta.

   Svara

   Börja i affären. Köp en burk cola istället för flaska, räkna lösgodis istället för och bara fylla i. Välj vad du ska snacksa innan du åker och handlar och håll dig till bara det

   Svara

   Du skriver ”när du väl äter något snacks” vilket jag tolkar som att du försöker undvika det i normala fall? Jag vet att iallafall för mig, när jag försökte begränsa mig själv att hålla nere på sånt jag ansåg ”onyttigt” (tänker inte så om mat längre) så kunde jag inte stoppa mig själv när jag väl ”tillät” mig att äta något onyttigt. Så för mig var lösningen att äta snacks när jag vill och hur mycket jag vill. Paradoxalt nog har det fått mig att äta mindre för nu blir jag nöjd tidigare då jag också vet att om jag vill kan jag äta chips godis imorgon/om en timme/till frukost och då blir det inte lika intressant längre. Kanske inte är samma för dig men så var det för mig! 🥰

   Svara

  Vad gör ni ikväll?

  Svara

   Måste handla men vet inte vad jag vill äta.

   Svara

   Tänkte köra till Harrods och köpa tårta, så himla sugen

   Svara

    Hur länge har du bott i London? 🙂

    Svara

    Hur länge har du bott där? 🙂

    Svara

     5 år i sommar! Älskar att bo här!

     Svara

    Då får du bo nära. Stänger kl 21 – engelsk tid…

    Svara

     🤣🤣🤣🤣🤣

     Svara

   Jag är så sjukt uttråkad! Känner att jag har slösat bort min lördag på att göra absolut ingenting alls 😟 Tips på en bra Netflix film, någon?

   Svara

    Hemligheten i deras ögon, originalet från Sydamerika, inte remaken med Julia Roberts.

    Svara

     Är du samma som tipsat om hemligheten i deras ögon förr på ÖS? Har nämligen läst om det flera gånger här

     Svara

    Inte film, men The stranded var riktigt bra. Sätt på thailändska som språk bara och svensk text, för engelska dubbningen sög.

    Svara

    Samma här! Har varit ensam nästan hela dagen.
    Och jag känner att jag är påväg ner i en ångestspiral.

    Svara

   Kollar på Melodifestivalen. Tänkte spela sims men orkade inte.

   Svara

    Hajade till och tänkte ”har jag redan svarat på det här”? Men sen kom jag på att jag spelade ju inte sims för att jag loggats ut från pojkvännens origon konto, kan inte löseonrdet och han inte är hemma…

    Svara

   Ska se the blacklist ☺️❤️

   Svara

    Antar du är en newcomer? Välkommen till bästa serien någonsin. Reddit forumet är magiskt för the blacklist

    Svara

   Dricker vin, äter pasta, kollar New Girl!

   Svara

   Ligger nyduschad i sängen och försöker få bebisens vilda sprattlande på film men det går sådär för varje gång jag tar upp mobilen och börjar spela in så blir den blyg och typ bara puttar lite med ena tån eller nåt 🙈

   Svara

   Ser bb

   Svara

  Svara

  Har ni hört nyheterna om Vänner?? De ska återförenas! 😄 Vem är ni mest lik i Vänner? Personlighetsmässigt då.

  Svara

   Rachel. Känner igen mig SÅ mycket i hennes känslor kring t ex Ross. Och du?

   Svara

    Rachel också! Men inte i hennes situation med Ross, utan som hon är överlag. Och sen några droppar av Phoebe också.

    Svara

     Jo, känner mig också som Rachel överlag 🙂 svårt att beskriva varför märker jag nu. Det är bara hennes sätt som jag känner igen mig i (förutom att jag absolut inte var ”cool” i klassen).

     Svara

      Jag håller med dig i att det är svårt att beskriva varför haha. Känner bara en samhörighet med hennes karaktär haha. Jag var då heller inte cool i klassen 🙂

      Svara

   Blev först överlycklig, sen besviken. Är ett typ intervju avsnitt om jag fattat det rätt. Hade hoppats på en riktig återförening, inte bara alla 6 i samma soffa pratandes.

   Svara

    Jaha, vart läste du det? Jag kanske borde gjort bättre research haha.

    Svara

     ”The reunion will feature reflective interviews with the cast, rather than a scripted episode and Ellen Degeneres is tipped to front the whole thing.”

     Kul att se dem tillsammans, men Oprah har redan gjort det här några gånger med dem.

     Svara

      Men åh, jag som var taggad på en sista säsong. Eller till och med ett till långt avsnitt bara.

      Svara

   Chandler på typ alla sätt.

   Svara

    Varför? 🙂

    Svara

   Phoebe (är konstig), Chandler (är awkward) och Joey (MAAAAT) 😄

   Svara

  Min man brände mina vegobiffar. Vad fan ska jag äta nu?!

  Svara

   Vegobiffar? Vad är problemet? Ta lite extra sås på bara.

   Svara

    Dom är helt kolsvarta för han pillade på telefonen istället för att koncentrera sig på stekningen. Sås hjälper tyvärr inte i det här fallet

    Svara

     Ät det andra då och skippa biffarna. Du överlever.

     Svara

     Han får gå köpa nya

     Svara

   Brända vegobiffar kanske…😉 skoja lite bara! Du kan äta en god sallad med tofu, vegetarisk lasagne, grönsaksbullar, falafel, kikärtsgratäng

   Svara

    Hittade andra vegobiffar i frysen så får göra dom. Så jävla surt att behöva steka igen trots att det tar typ fem minuter. Jag kunde ha ätit nu!

    Svara

     Styrkekram😢❤️

     Svara

   Du får äta hans korv, så kan han sörpla i sig dina lövbiffar.

   Svara

    Usch, förbjud män i kommentarsfältet

    Svara

     Varför då?

     Svara

      Varför inte?

      Svara

   😂😂😂😂

   Svara

   Gör egen mat

   Svara

  Kommer någon ihåg namnförslagen från ett tidigare öppet spår? Det var flera namn och ett speciellt som flera gjorde sig lustiga lver för det var påhittad och lät som ett vanligt ord. Tror t.o.m någon använde det som nick ett tag.
  Är det någon som kommer ihåg vad det var?

  Svara

  Jag behöver nya och fina träningskläder. Vart brukar ni köpa era och rekommenderar ni dem?

  Svara

   Aimn! Nästan alla mina träningskläder är därifrån och de är dom bästa jag provat! Squatproof och snygga! 🙂

   Svara

    Tack! 😊

    Svara

    Jag beställde från Aimn för flera år sedan och det blev ett par ljusa. Tyvärr genomskinliga. Nu flera år efter beställde jag tights från deras seamless-kollektion. Tyvärr är de inte squatproof alls på mig. Provat två olika storlekar där den ena tyvärr är för stor i midjan + ger mig kameltå + lite genomskinliga. Läst lite på nätet om det här med kameltå och folk beskrev det som att man får det om man har för små byxor men får alltså kameltå i den större storleken. Vill så gärna ha dem men kameltå + genomskinligheten suger. 🙁 Så deras passform gör sig inte alls bra på mig då den mindre storleken är bra i midjan men genomskinlig medan den större storleken är för stor i midjan och ger kameltå

    Svara

   Merakilo (världens skönaste tights), ICIW, Aimn 🤗

   Svara

    Tack! 🤗

    Svara

   Nike.

   Svara

    Tack! 😊

    Svara

   Aimn och ICIW… aldrig mer puma. Spräckt två par…

   Svara

   Lululemon är mitt favoritmärke på träningskläder. Lite dyrare, men håller riktigt bra!

   Svara

   Gymshark har ett par svarta byxor i längd 7/8 kostar 350kr, SKÖNASTE någonsin! 😍

   Svara

  Har ni kökshandduk i ert kök? Jag förstår inte folk som inte har någon sådan hängades i köket! Var torkar ni händerna när ni lagar mat mm? På hushållspapper?

  Svara

   Har kökshandduk, en självklarhet för oss!

   Svara

   Torkhandduken 😛

   Svara

   Självklart! En för disk och en för händer.

   Svara

   Nooope, jag kör papper. Har inget bra ställe att hänga handduk på.

   Svara

    Trodde att det var standard att hänga den över handtaget på ugnen?

    Svara

     Haha nej det är så fult tycker jag🙈

     Svara

      Har sett folk som satte upp en krok på insidan av ett skåpsdörr och hängt handduken där. Det kan ju vara en lösning du tycker det är fult med handduk på ugnen!

      Svara

       Jag har ett utrymme under en bänk (svårt att förklara men köket går i vinkel så sista snutten av bänken har inget skåp under). Där har jag gömt undan handduken på en krok😊👍

       Har egentligen inget emot att den syns, men just över ugnshandtaget ser fult ut av någon anledning.

       Svara

      Köp snyggare kökshanddukar… ej miljövänligt att konsumera massvis med hushållspapper när handdukar funkar finfint 🙂

      Svara

     Standard? Haha nej, jag har en krok.

     Svara

     Fult ju?

     Svara

     Har katter, den skulle inte hänga där speciellt länge. En av dem har någon fetish för att dra ner allt han ser.

     Svara

     Enligt brandkåren (som var inne hos min mamma i samband med att det brann hos hennes granne) så är det en STOR brandrisk att hänga något över handtaget till ugnen!

     Svara

      På vilket sätt är det en brandrisk?
      Vår granne glömde mat i ugnen och reste bort (!) och när brandkåren kom så hade hade luckan smält. De brandmännen sade att det är så med ugnar, hela luckan kan smälta men det börjar sällan brinna.

      Svara

    Greta säger: Grrrrr.

    Svara

   Har 4 kommer aldrig att ändra det.

   Svara

   På bordsduken.

   Svara

   Vi har en eller två hängandes men använder 8 av 10 gånger hushållspapper.

   Svara

   Eh, kökshanddukar? Jag trodde det var standard att dansa runt med jazz-händer och lufttorka??

   Svara

  Tips på bra schampo/behandling mot mjäll? Snälla hjälp mig 🙏🏻

  Svara

   Jag har lidit av mjäll hur länge som helst. Det enda som faktiskt fungerade för mig var när jag för en månad sedan hittade ”Pure & Care – Scalp Serum (Sensitive Scalp)”. Det är en serum som läggs i min huvudbotten efter jag har duschat, när håret nästan är helt torrt.

   Prova den! Finns att köpa billigt bland annat i affären ”Normal” 🙂

   Svara

    Btw hade testat alla möjliga schampoo, typ Fungoral, Head and Shoulders, ACO’s osv. Men ingenting, annat än ovan serum, hjälpte mig!

    Svara

     Jag FÅR mjäll av head n shoulders. Min hårbotten blir katastrof av det märket

     Svara

    Tusen tack för tips, ska testa!

    Svara

   Daxxin, Selsun, Fungoral. Alla rec.fritt på apoteket 👍

   Svara

   Ingefära schampoo från bodyshop använder sambon som har typ psoriasis i hårbottnen. Funkar väldigt bra

   Svara

   Joico Daily Treatment schampoo! oftast är det inte mjäll utan snarare torr hårbotten. Det är det enda schampot som hjälper mot kliig, torr och fjällande skalp 😀 Dyrt men så värt varenda krona

   Svara

   Maria nila, serien heal

   Svara

   Har du mjäll eller torr hårbotten

   Svara

   Det enda som fungerat för mig är System Professionals Balance shampoo. Så bra och väääldigt drygt!

   Svara

   Selukos 2,5% mot mjäll och seborre

   Svara

   Jag hade problem i många år men för 10 år sen provade jag fungoral (schampo) för första gången (receptfritt på apoteket) och det funkar så bra!! Räcker oftast att använda det 1-2 duschar när problemen kommer (typ en gång varje vår/höst) så kan jag gå över till mitt vanliga schampo sen igen! Har alltid en flaska hemma så jag är beredd.

   Svara

  Kan vi prata om pinsamma saker som hänt oss/er?

  Who’s first to go? 😀

  Svara

   Jag jobbar på förskola och efter ett långt möte så såg till ett föräldrapar att deras barn har sovit den dagen. De tittade på mig med undrande blick och sa -”X har inte varit här på hela veckan”. Jag ville dö där och då hahaha. Som tur är sabbade inte det vår relation 🙂

   Svara

    Så sa jag till ett föräldrapar*

    Svara

    Hahaha. Neeej. Fan. 😟 Tur det ej sabbade relationen! Tänk om de bara: Äh, har du ens sagt något ärligt under hela samtalen? Pratar vi om samma unge?

    Svara

   Du kanske?

   Svara

   Gick längst en loftgång med min pojkvän efter mig. Jag började att gå sakta och röra rumpan fram och tillbaka medan jag gick och när han kom ifatt blockade jag honom och prejade honom på skämt med rumpan. Det pinsamma? Det var inte min pojkvän. Jag dog. Min pojkvän med. Av skratt ☺️🙄

   Svara

   Jag stod vid ett stånd och beställde glass med mitt ex.
   Såg hela tiden fascinerat på glass-snubben när han trixade och höll på. Smekte under tiden mitt ex på ryggen.

   Sen hörde jag hans röst från andra sidan där han frågade vad jag höll på med. Vit i ansiktet vände jag mig om och där stod en heeelt okänd Anita, 57 och hennes man. Mannen gapskrattade. Min sambo också. Anita log och sa ”fortsätt du, det var så skönt så”.

   Skämdes ihjäl.

   Svara

    Mitt ex, förlåt. Inte min sambo.

    Old habits die hard.

    Svara

   En annan gång, i Australien där jag och mitt ex bodde hos en snubbe hade jag och exet sex. Jag visste att snubben åkt iväg tidigare på morgonen och att vi var ensamma hemma så jag behövde inte vara tyst, liksom. Efter sexet gick jag naken ut ur rummet och in på toaletten. När jag är på väg tillbaka till rummet, det var typ två meter, kom snubbjäveln ut från sitt rum, vägg i vägg med vårt, flinade och sa good morning.

   Jag la mig död i sängen av skam och mitt ex den dumma jävlölen ba ”höhö hörde du inte att han kom hem eller?” Nä ditt pungo jag gjorde inte det för jag var så inne i att njuta av sex med dig.

   Okej det var ganska kul, då, typ efter nån timme. Nu gör det mig bara arg att mitt ex aldrig sa nåt. Oh well. Nu vet iaf han hur svenskar låter när de har sex, I guess. 😬🙈

   Svara

    Har du inte kommit över ditt ex

    Svara

     Väldigt mycket om Helenas ex i varje öppet spår. Tror hon bearbetar det förflutna så.

     Svara

   Jag var 18 och precis börjat som aupair hos en väldigt posh familj i London. Mamman hemmafru, mannen chef på en bank. Barnen hade en privat fransklärare och en privat pianolärare, de hade hund med egen frisör som kom och klippte och badade den regelbundet. Kristallkronor i varje rum och bordsbön innan middagen. Typ tredje dagen in frågade femåringen mig hur bebisar blev till. Jag förklarade lite halvtaffligt och övergripande men hon ställde en massa följdfrågor av typen ”är man naken då?”. Plötsligt kommer hennes mamma in i sovrummet, varpå hon utropade ”Mummy, we’re talking about when you and daddy were naked together!” Mamman gav mig en så sjukt lång blick och jag ville bara sjunka genom jorden.

   Svara

  Ja jag tror att SD kommer procentuellt sett bli det största partiet vid nästa 🐳

  Svara

  Är sugen på att köpa en ny klocka. Vill ha en som är tidlös (hahahahahahahahaha) och klassisk. Men ingen av dessa som kostar 100.000kr och mer för det har jag tyvärr inte råd med i dagsläget. Har ni några tips? 🙂

  Svara

   Jag är jättedålig på klockor, men någon klockintresserad svarade mig härinne för ett tag sedan. Hon nämnde bland annat Tissot, Certina och Seiko 🙂

   Svara

    Tack Anja! 😊

    Svara

    Kan ha varit jag 😊
    Jag har flera gånger tipsat om Seiko, Certina och Tissot.
    Bra och prisvärda instegsklockor som man pratar varmt om även om man är en klocksamlare som annars rör sig i prisklasser över hundra tusen.

    Svara

     Ja, det kanske var du! 😍 Var ute och kikade på en väldigt fin Tissot efter ditt tips. Väntar på nästa lön, så jag kan slå till. Tack för tips!

     Svara

      Åh vad kul! Grattis!
      Och ett bra val, Tissot gör fina klockor!
      Märket har gedigen historia och bra rykte 👍🏻

      Svara

     Nu när du skriver instegsklockor, så är jag rätt säker på att det var du! Jag bad om tips på ”förstagång” klockor som ansågs för exklusiva och ändå inte helt extremt dyra 🙂

     Svara

      Vilken klocka köpte du tillslut?

      Svara

   Mockberg har fina klockor för max 1500.

   Svara

   Jag vet inte vad du är ute efter (Vad för typ av armband, vilka funktioner etc) men jag köpte nyss en certina caimano för 3999 som jag är riktigt nöjd med. Nätt och fin på armen och en modell som jag absolut känn se mig själv ha många många år. Certina är bra kvalitet (även tissot och seiko). Om du med ”tidlös” menar att du vill kunna ha den i många år så skulle jag undvika ”smyckesklockor” och satsa på ett märke av kvalitet. Det är just nu inne med klassisk design, så därför är även smyckesklockorna designade så men du får absolut inte samma kvalitet

   Svara

    Tack! Vilka märken skulle du rekommendera då?

    Svara

     Jag skulle rekommendera certina, tissot och seiko om du vill ligga runt 5000 +/- i budget. Det är bra klockor.

     Svara

      Tack!

      Svara

      Tack!

      Svara

    Jag köpte också en Certina för runt 5000. Älskar den! Blev en Certina DS action Lady, så den är lite mer sportig och inte så klassisk:
    https://www.rydbergsur.se/bilder/artiklar/zoom/C0322511105109_3.jpg
    Jag bara föll för den, magkänslan säger allt!

    Annars tycker jag seiko är top notch. Min nästa blir möjligen en automatisk klocka; seiko presage 😊

    Svara

   Älskar klocktrådarna i öppet spår, följer med behållning varje gång! Känns på något sätt trösterikt att det finns en hel klockvärld där ute som bara några få vet om

   Svara

    Jag är gift med en klocksamlare och kan säga så här: DU HAR INGEN ANING.
    Det är böcker, tidskrifter, poddar, forum, mässor och regelbundna besök i klockbutiker där det snaaaackaaaas i evigheter. Min man har också ett klockkonto på Instagram där han nästan dagligen lägger ut bilder på sina klockor i olika sammanhang. Jag skäms, men han har en skara trogna följare från runt om i världen som har liknande nördkonton och de har typ blivit ”Internetkompisar”… 🙄

    Vuxna män 😂

    Svara

  Nellie Berntsson: enligt uppgift tar hon nu en timeout från sociala medier. Märkligt, hörredu, Nellie-gumman.

  Svara

   Märkligt? Är pga människor som du.

   Svara

    Nej, det är helt pg av hur hon behandlar människor kon kommer i kontakt med på ett eller annat sätt. Det finns en orsak till att hon är så illa omtyckt av så många och de beror enbart på hennes eget agerande. Dock har hon noll självinsikt och kan därför ej se detta själv.

    Svara

   Tills på måndag bara 😂 degen från bloggen måste in.

   Svara

    Vänta tills hennes sponsorer börjar höra av sig, och ifrågasätta ett fortsatt samarbete.

    Svara

  Självklart. Två år till med bilbränder, skjutningar, gruppvåldtäkter, rån och annat kaos till nästa val.

  Svara

  Ska donera pengar till en tjej som hjälper hundar i Thailand, hur mycket ska jag donera? Har aldrig varit där, så valutan säger mig inte så mycket, är det mycket eller lite för henne om jag donerar 1000 tex?

  Svara

   Googla valutaomvandlare och skriv in den svenska summan du önskar skänka så visar den exakt hur mycket det blir i bath och tvärt om.

   Svara

    Jo det förstår jag också men det säger mig ingenting, då jag inte vet vad hon kan göra med den summan. Jag har liksom ingen uppfattning av vad 1 bath är.

    Svara

     Thailand är inte billigt på det sättet som man kan tro. Men 1000sek är idag 2883 tbh. Jag är nyss hemkommen från en mindre ort i landet. En fäsk pomelo kostade motsvarande 80kr där, på Hemköp 26kr. En big Mac kostade typ 9kr mer där än här. En margarita på pizzerian där 72 kr här hemma 78.
     Det mesta har blivit jättedyrt senaste 5 åren förutom basvaror som ris och kyckling i storköp. Men 1000kr kommer nog hjälpa henne bra ändå då de är sparsamma och blandar ut maten.

     Svara

      Ha ha .. varför åker du ens dit om du ska prompt ha Europeiska varor? Trams

      Svara

       Big mac index?

       Svara

   För henne är det ca 3300kr

   Svara

    Okej, hur långt kommer man med det? Är det mycket pengar för henne på plats?

    Svara

     Sorry 2880 blir det i bath. Jag skulle gissa på att hon för det kan köpa ca 80 kg inhemskt torrfoder som hon sedan späder med ris till det dubbla. Gick runt på stor matvarukedja i november och kollade priser och det mesta låg på i närheten av vad vi betalar här. Fast då har jag ju växlat i huvudet. Varorna är svindyra i jämförelse mot vad lönerna för ligger på. Förstår inte ens hur man kan se inhemsk befolkning på en internationell restaurangkedjan. Ett exempel, häagen daaz glass. EN kula på glasscafe 38kr.

     Svara

   1000 kr? Det måste vara jättemycket pengar i Thailand. Men om du har möjlighet att ge bort så mycket så är det ju jättefint 🙂

   Svara

    Inte så jätte längre då svenska kronan är så låg i värde. Förr kunde man säga x4 nu är det nere på drygt X3

    Svara

    Tycker att hon gör ett så fint jobb och vill hjälpa henne.

    Svara

     200 finns massa som har det som jobb att ta kort på hemlösa hundar och ta pengar från folk i Sverige

     Svara

   Fint! Vad heter hon? Har hon sociala medier?

   Svara

  Någon som har tips på youtubers som är duktiga på smink?

  Svara

   Wayne Goss

   Svara

    Älskar honom

    Svara

   Carli Bybel

   Svara

    Om man gillar drag Queen smink

    Svara

    Ja, om man vill sminka sig till oigenkännlighet och har Kylie Jenner som idol..

    Svara

   Lisa eldridge

   Svara

   Robert welsh

   Svara

   Lisette Alfredsson 🙌🏻

   Svara

   Chloe Morello, hon är dessutom sjukt rolig

   Svara

  Behöver åsikter, ska fatta mig kort fastän detta är en lång historia med många detaljer! Jag och min sambo med vår son flyttade in i vår hyresrätt för dryga året, samtidigt flyttade vår granne vägg i vägg in. Vår granne är en festprinsessa som haft fester i stort sett varje helg under de första 9 månaderna. Fester som började kl17 och slutade långt efter kl1. Och som ibland kunde fortsätta i flera dagar! Hennes inflyttningsfest var nog legendarisk… Länge lät vi det vara och sov med öronproppar, men alla har en gräns. Hyresgästföreningen bad mig att föra en störningsdagbok, jag lämnade lapp, jag knackade på och jag samt en annan granne ringde hyresvärden. Inget verkade hjälpa, det blev bara lugnt i ett par veckor. I september hade hon återigen en riktigt stökig fest som varade i två dagar, och hyresvärden blev arg för tydligen hade grannen lovat att sänka volymen/sluta. ”Hon fatta inte att hon störde”. Grannen fick en rejäl tillsägelse och hyresvärden bad mig börja ringa Securitas i fortsättningen. Nu har det varit relativt lugnt sedan dess, det har förekommit någon förfest eller kväll med hög musik men då har det varit tyst efter kl22-23. Tills igår kväll, kl23:30 var festen fortfarande igång och jag har nolltolerans just nu då jag har BF av vårt andra barn idag! Kl00:10 stängdes musiken av men någon minut senare hör vi någon bli riktigt förbannad och börjar skrika, följt av att börja banka på VÅR glasbalkong och därefter börja banka på väggen mot vårt sovrum. Jag och min sambo tyckte detta var mycket obehagligt och hade svårt att sova i natt. Vem vet vad en arg, alkoholpåverkad person kan göra!? Imorse när vi gått upp är min sambo sur på mig för att han tycker jag gick för långt med att ringa Securitas och vi borde låtit grannen festat vidare. Och jag tycker min sambo är en toffel för han har stört sig minst lika mycket på detta, men han är riktigt konflikträdd (mot alla utom mig). Han har inte vågat säga till grannen en endaste gång, jag har fått göra allt själv med hans stöd i frågan. Så, vem har rätt/åsikter tack! Kan tillägga att grannen är i samma ålder som oss, alltså 30+. Och ja vi ska flytta från lägenheten till hus, men kan inte förrän tidigast juni 2021, om detta är viktigt att poängtera.

  Svara

   Men gud inte ditt fel att er granne inte bara är totalt respektlös men också rent ut sagt obehaglig. Vilken orimlig reaktion att börja banka som en galning hos någon för att man själv inte respekterar reglerna som gäller för hyresrätt. Tycker du agerar rätt och din sambo borde stötta att du ändå gör något åt problemet. Hoppas din granne blir vräkt. Låter ju helt koko 😬

   Svara

    Skriker dina bebisar på natten eller är de tysta? Genuin fråga. Småbarnsföräldrar verkar nämligen alltid anse att endast deras barn får göra väsen av sig men ingen annan människa.

    Svara

     Tyvärr går det inte att säga till en bebis att vara tyst.

     Svara

     Men herregud hur mår du? Jämför du ett barn som skriker med en människa som VÄLJER att störa andra med festande? Menar du att bebisar ska sluta existera eller för att det är störigt för dig? Blir helt ärligt ställd av detta märkliga bebis och småbarnsföräldra-förakt som börjat existera. Ska vi sluta föröka oss och låta mänskligheten dö ut eller vad är resonemanget egentligen? Vet ni att ni själva en gång i tiden varit bebisar med oroade och trötta föräldrar?

     Svara

      That escalated quickly…

      Svara

      Håller med. Sverige är helt sjukt barnovänligt numera. Stå på er barnfamijer!

      Svara

       Nej.

       Svara

        Jo.

        Svara

       Vad är det som har blivit så barnovänligt jmfrt med tex 70/80-talet? Jag tycker knappt att det finns några aktiviteter idag som inte bygger på att barnen ska ha roligt.

       Svara

        Nya områden i tätort byggs numera mer ofta utan tanke på bra och hälsosamma lekytor. Våldtäkter,misshandel och rån av barn har ökat katastrofalt i Sverige. Skolan har drabbats av osäkerhet och i vissa regioner, stora neddragningar. En attitydändring bland folk gentemot barnaskaffande sveper över Sverige, där många inte drar sig för att vara absolut aggressiva i sin ovilja mot barn.

        Svara

     Antar att det är mig du frågar. Vårt barn på snart 4 år skriker inte om natten utan sover som en stock från kl20. Och nej han får INTE göra onödigt väsen av sig! Vi respektera våra grannar när det gäller oväsen om kvällar och onödigt väsen under dagen. Nu när nästa barn kommer gör vi som föräldrar allt för att lugna bebisen och få den att somna om på natten. Jämfört med vår granne som vill föra så mycket ljud och stök som möjligt under helgnätterna och bryr sig inte ett skit om grannar

     Svara

      Du behöver inte förklara dig. Ifrågasättandet kommer från en person som säkert inte vill förstå skillnaden ändå.

      Svara

     Läs lagen .. barn vs fest

     Svara

     Småbarnsföräldrar som grannar är fasiken helvetet på jorden. Fast iof har jag haft mardrömsgrannar som jävlats med fester konstant också så kan jag iof relatera till båda. Grannar är vidrigt förstår alla som flyttar till hus med stora tomter.

     Svara

   Usch! Hyresvärden borde sparka ut henne.

   Svara

    det är extremt svårt för hyresvärdar att göra sig av med hyresgäster. Det krävs väldigt mycket för att kunna kasta ut någon. Vi hade grannar som varit inblandade i ett väpnat rån samt haft polisen där flertal gånger som stormat in för att leta droger och de fick bo kvar i månader.

    Svara

     Anekdotisk bevisföring. Har haft två familjer som blivit kickade efter ett väldigt kort tag pga deras Jävla barns spring. Betyder inte att det är lätt att slänga ut folk överallt

     Svara

   Förstår att det känns jobbigt. Jag hade samlat ihop några grannar som hade gått och pratat med den vilda tjejen att hon får börja bete sig. Då slipper du (ni) vara ensamma i det.

   Svara

   Det är därför man köper sin bostad. HR är för WT och kaos folk.

   Svara

    Men snark på denna kommentar. Alla kan inte köpa sin egen bostad och din kommentar visar vara att du är en lågbegåvad människa.

    I min förra bostadsrättsförening bodde för övrigt den värsta samlingen människor jag skådat. Aldrig varit med om så många lata, stökiga, äckliga och obehagliga människor under ett och samma tak. Bodde i Stockholms innerstad på populär adress.

    Svara

     Håller med om den första delen i din kommentar. Alla kan inte köpa sin bostad.

     Men resten av din kommentar är rent skitsnack. Lata, stökiga, äckliga och obehagliga? På vilket sätt då?
     Knappast i en bostadsrättsförening. Något rötägg kan alltid leta sig in men annars är folk väldigt måna om att hålla fräscht och vara rädda om sitt bo när de investerat stora pengar i det. Så nej, jag tror dig inte. Jag har själv bott i bostadsrätter i innerstan och bara upplevt att alla är måna om boendemiljön och värdet på bostaden.

     Tyvärr är det ofta stor skillnad i kvalitet på hyresrätt och bostadsrätt. Hört en del hårresande historier om adresser med hyresrätter vilket är enbart sorgligt. Jag tycker att alla har rätt till en trygg och fräsch boendemiljö oavsett boendeform.

     Svara

      Jadu då har vi uppenbarligen inte tillhört samma bostadsrättförening. Varför skulle jag hitta på det? Då kan väl lika gärna du hitta på? Den förening jag tillhör nu är helt fantastisk men min förra.. nej fy. Och vad är det för snack om hyresgäster, du vet att typ majoriteten i Stockholm bor i hyresrätter va? Menar du att det bor en viss typ av människor i bostadsrättförening till skillnad från hyresrättsföreningar eller? Att man liksom automatiskt tappar vettet för att man hyr? Mycket märkligt.

      Svara

       Det sållar bort en hel del när man behöver lägga in miljoner i en lägenhet. Speciellt kommunala hyresvärdar brukar kunna dra till sig en hel del ”pack” då kommunen är ansvarig att se till att barn inte är hemlösa (Men föräldrarna får än anledningar inte bo hos privata), stå för satellitlägenheter för de som slussas ut från psykboenden mm.

       Svara

        Haha, tyvärr är miljoner på banken ingen garanti för att det ska vara vettiga människor. Om det ändå vore så väl. Har bott i bostadsrätt både i Stockholm innerstad och 5 år i Linköping, och på två av tre adresser har vi haft problem till den grad att vi behövt blanda in styrelsen.

        Svara

       Jag är väl medveten om fördelningen. 59% bor i hyresrätter och 41% bostadsrätter. Men bostadsrätter dominerar i två kommuner: Stockholm och Uppsala.

       Och jag tvivlar inte på att du haft otur i någon förening, men jag har inte hört det från någon annan som bor i bostadsrätt och har inte heller några egna erfarenheter av det (sex olika föreningar varav tre på Östermalm, en på norrmalm och två i förorter). Hör däremot skräckhistorier om hyresrätter hela tiden. Tyvärr, eftersom jag anser att det är fel.

       Svara

        Fördelningen 59- 41 avser alltså hela landet.
        I Stockholm bor majoriteten i bostadsrätter.

        Svara

       Tror det beror mycket på om det är en privat hyresvärd eller kommunalt bolag. En privat hyresvärd kan välja vilka de vill ha där, det kan inte kommunen göra.

       Svara

       21,08 Jag tror inte ett dugg på vad du skriver. Alla förorter som har hyresgäster från icke skidåkande nationer. Har du haft några såna grannar någon gång? Det är ett helvete kan jag tala om och jag är 3e generation invandrare! Men ändå så h-rätter mycket wt.

       Svara

      Du låter som du kommer från landet. Jag är uppväxt i hyresrätt i innerstan som (liksom många andra) ombildades till br på 00-talet. Faktum är att det var ”finare” (men äldre, ofta pensionärer) folk som bodde när det var hyresrätt. När det blev br öppnades det ju upp för vem som helst med pengar. Jag har även bott i hyreshus i stan som än idag är hyreshus. Lägenheterna i det huset är helt enkelt för stora för innehavarna att ha råd eller intresse att köpa loss. Men det är knappast wt.

      Svara

       Vi talar då om lägenheter i 30-miljonersklassen om de hade varit bostadsrätter.

       Svara

      21,02 Jag håller med dig helt och hållet. Borätter i innerstan, dom grannar jag har haft har varit underbara. Sen har jag bott i hyresrätt i Upplands bro och det var vedervärdiga grannar.

      Svara

       Det är oftast folk som inte har upplevt skillnaden (även om de påstår det) som försöker sprida den här typen av desinformation.

       Kommunerna har börjat bygga bostadsrätter i utsatta områden just för att det är bevisat att det minskar segregationen och att eget ägande gör att människor sköter sig bättre och engagerar sig i fastigheten och områdets skötsel på ett helt annat sätt. Ett väldigt omskrivet sådant försök att göra en stadsdel bättre är Gårdsten i Göteborg.

       Mvh ”21:02”

       Svara

    WT? Många stora hyresområden är inte längre ”vita”.

    Svara

   Den grannen låter inte frisk. Det är nog bara en tidsfråga innan hon vräks. Självklart ska ni ringa Securitas och så, men annars är jag lite på din mans linje att ni ska hålla er utanför hennes radar.

   Svara

   Sätt på dragspelsmusik på högsta tidigt lördags- och söndagsmorgnar (grunda med de andra grannarna först). Sedan drar ni ut på stan, promenerar, fikar litet, kanske en lunch. Jag har gjort det, och mina ”festa till vi dör”-grannar lärde sig oväntat snabbt.

   Svara

   Jag hade fortsatt ringa securitas. Tror grannen får en faktura varje gång, så det kan hjälpa.

   Svara

    Och det underlättar för hyresvärden att vräka.

    Svara

   Förr gällde det att det skulle vara tyst (=hänsynsfullt) efter kl 21 i lägenheter, för folk ska kunna bo i lägenhet och sköta ett jobb där man behöver stiga upp tidigt (man KAN ju jobba på helger också), ska du ha fest så hör av dig till grannarna. Numera anser många att man ska tåla det mesta om man bor i lägenhet och framför allt i innerstan i en stad. Det är som de (ofta unga) inte anser att alla åldrar och alla yrken har rätt att bo i en stad eller i lägenhet. Att ta hänsyn verkar de aldrig ha hört talas om.
   Jag tycker att du gör helt rätt, du har rätt att bo där och sova på nätterna och dina barn har också rätt att sova utan att bli väckta av festande grannar eller någon som bankar på er balkong eller på er dörr! Din granne måste lära sig att hon inte är i centrum av universum och att alla ska anpassa sig efter hur hon vill leva. Hon behöver växa upp. Stå på dig!

   Svara

    Det brukar vara 22-07 som gäller.
    Men jag vet också folk som har 23:00 i sina fastigheter, vilket jag personligen tycker låter lite sent. Aldrig hört någon bo i en fastighet som har önskemålet att det ska vara tyst redan 21…?

    Svara

   Walloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftext
   walloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftextwalloftext styckesindelning tack.

   Svara

   Du har rätt, fin man är en toffel och din granne en idiot. Stå på dig

   Svara

  Alltså det här med att exponera sina barn på nätet inför sina tusentals läsare. Kollade på Dashas vlogg som handlar om Atlas inskolning på förskolan och känner mig typ dålig efterhand för att jag stöttat detta genom att kolla. Inte för att något anmärkningsvärt händer i videon men för att hennes barn är så totalt exponerat och liksom deras stunder är inte stunder mellan bara dom. Vi får liksom följa med på morgongoset där Atlas myser mot Dasha som samtidigt kollar in i kameran för att se till så att allt fångas till hennes youtube-kanal. Samma sak när dom möts upp efter förskolan. Det känns bara fel. Både att barnet exponeras men också att barnets förälder inte kan vara hundra procent närvarande och i stunden när hon samtidigt ska se till att dom syns i film och att hon visar sig från sina bästa vinklar.

  Men det är ju inte bara Dashas barn. Michaela Fornis bebis hela personlighet och diverse magproblem har ju noga avhandlats sen födseln. Helt utan att han själv får bestämma att det ska vara så. Varför måste han bli exponerad bara för att HON valt att försörja sig på att visa upp sitt privatliv? Eller Kenzas unge eller Margaux Arnold (herregud vad den ungen är utsatt) eller Gabriella Joss barn? Förstår dom inte själva hur skevt det är?

  Och så papporna, varför sätter inte dom ner foten? Tänker exempelvis på Michaelas D som inte ens själv vill synas på hennes blogg. Varför går han med på att hans son blir totalt utelämnad där?

  Sorry för rant men behöver inte detta diskuteras mer så att det sätts mer press på influensers och får dom att reflektera över deras barn integritet?

  Jag ska göra mitt i alla fall och sluta stötta dessa influensers genom att inte besöka deras kanaler mer.

  Svara

   Tror tyvärr det här bara är början på exponeringen av influenserbarnen. Integritet existerar inte längre.

   Svara

   Håller med! Gabjoss hävdar att hon håller mycket privat, men slänger ändå upp en halvnaken bild på sin dotter när de ska kolla hennes hjärta..

   Svara

   Men fråga alla dessa dashas, kenzas och fornis i nästa frågestund. (Obs inte ironiskt menat).
   Jag tror att det är för att dom inte exakt tänker som du eller som jag för den delen. Bebisen är en del av deras liv och dom har valt att exponera sitt liv på nätets olika kanaler. Dom vill kanske t.o.m. hjälpa andra mammor med insikten av att t.o.m. dom, så lever ett insta-liv har bebisar med magproblem etc. Sen tror jag att när en influenser är nischad på att bara skriva om sin vardag, blir det svårt att få till ny conten varje dag (dasha har skrivet om content mangel ett par gånger) utan att ta med barnet. Sen så tjänar dom pengar på det hela, kanske t.o.m. tänker att dom hjälper sina barn med att få en bra ”start i livet”, genom att bli ”etablerade” influenser-babys….

   Detta är alltså bara mina tankar om det hela..

   Svara

    Tycker liksom inte det tänket på något sätt skulle rättfärdiga exponeringen av barnet. Dante kanske struntar blankt i om andra mammor känner sig hjälpa av hans magproblem och Arnold kanske hellre ville vara anonym och lämnad ifred snarare än att ha ett fett sparkonto. Saken är ju att föräldrarna valt själva att exponera sitt privatliv men barnen (som alltså är helt egna personer med egna känslor och behov och som kommer leva egna liv framöver) har inte det. Man MÅSTE ju inte skriva om sin vardag utan man väljer att göra det, och numera på bekostnad av barnets integritet.

    Svara

     Det hr du absolut rätt i! Det var mer min tanke på hur jag tror att dom tänker.

     Svara

   Även Paula…

   Svara

   Jag kan naturligtvis inte uttala mig om vad deras barn tycker, men jag önskar Arnold och Elvis kunde säga ”Stäng av! Jag vill inte ha den där jävla kameran i nyllet hela tiden. Jag är ingen cirkusapa!”

   Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att umgås med någon som filmar nästan hela tiden. Särskilt för ett litet barn som precis håller på att lära sig hur sociala samspel fungerar.

   Svara

  Ja det tror jag absolut! För varje rånad och förnedrad person av nyanlända gäng = en familj som kommer lägga sina röster på SD.

  Svara

   Tyvärr.

   Svara

   Eller att filmer på sånt sprids. Det är bra propaganda till Sds favör.

   Svara

    Verkligheten är SD:s bästa valarbetare.

    Svara

   Jag är en av dem som kommer att rösta på SD. Har aldrig gjort det förut, knappt ens tänkt tanken, men som det är nu, det är ju helt galet.

   Svara

  Alltså… Är det verkligen mycket att ha legat med typ 60 personer?Har senaste året sen jag skaffade pojkvän. haft mycket ångest över detta. Snälla, säg att det inte är så farligt.

  Svara

   Kolla bara att du inte har könssjukdomar så skulle jag säga att du gör vad du vill.

   Svara

   Inte mycket! Herregud, du bestämmer själv hur många eller få du vill ligga med 🙂

   Svara

   Hmm.. Om du har ångest över det behöver du väl inte att berätta det för någon? 🙂 Tror den siffran är mycket olika beroende på vem du frågar. För mig är 60 många, men för någon annan kanske det inte alls är mycket. Tycker inte att du ska ha ångest över det!

   Svara

   *virtuell high-five* Bra jobbat!
   Har legat med ca 40. Stängde igen fabriken för 2 år sedan annars hade den nog varit högre.
   Varken 40 eller 60 är mycket.

   Svara

   Nej jag tycker inte det. Slutade själv räkna efter 40 st. Det var kanske 4 år sen. Om ens framtida partner har problem med det är den ändå inget att ha.

   Svara

   Eh ja, det är ganska mycket!

   Svara

    Eh nej, det är det inte.

    Svara

   Nej de är väl bara nice

   Svara

   Nej, det är det inte! Förstår dock inte hur du kan hålla så bra koll på siffran när det kommit upp ett sånt antal 😊

   Svara

   Kanske inte så vanligt att ha haft sex med 60 stycken. Men det är inget att känna skam/ångest för. Jag har haft ångest över de 10 jag legat med (är i 30 års åldern). Men ångesten kommer mycket från att de flesta var dåliga ligg som jag gärna i efterhand skippat.

   Svara

   Du vet att det är mycket. För många.

   Svara

    Jösses.

    Svara

    Avis för ingen vill ligga med dig eller?
    Sluta med slut-shamingen ffs.

    Svara

     Nej, hen kanske har lite självrespekt, man måste inte ligga med alla som kommer i ens väg. Det är snarare ett bevis på stor osäkerhet och bekräftelsebehov.

     Svara

   Jag anser det. Till skillnad från de som anser det är samma sak som att ligga med samma person 60 gånger är min åsikt annorlunda. Jag tänker potentiella sjukdomar, samt delen att man gärna vill vara (relativt speciell) och tänker de två aspekterna återspeglar nog biologin/evolutionen. Hade haft problem om min kille legat med fler än 20/30 i vår ålder (25) men med det sagt har jag förståelse för att andra kan tycka annat än mig.

   Egentligen är det viktiga hur du tänker på dig själv och viktigast att du alltid kan vara stolt över dig, så fastän det här är min åsikt (som du bland annat frågade efter) så är det din egna för dig som är viktigast att du har aom positivt. ❤️

   Svara

   Äsch, så länge du gjorde det för att du ville och att de andra också ville så är det inget att ha ångest för. Livet är för kort för att må dåligt över en så skön sak som sex. Njut!

   Svara

   Jag har haft en skit rolig ungdomstid och tidiga tiden i 20 års åldern. Det finns inte många ligg jag ångrar för det har vart en kul skön grej. Liksom en liten lagsport man utövar med någon där båda vinner. Jag tror jag på riktigt slutade räkna när det börja tippa mer mot tre siffrigt än noll.
   Har noll ångest. Vet exakt vad jag vill ha och kan ge i sängen för att få bästa möjliga resultat (och avslappningseffekten efteråt). Är nu 30 år och med en partner sedan många år. Han bryr sig inte ett dugg. Hellre vara ”mitt sista ligg än det första” liksom om du hänger med.
   Så länge man gör allt av fri vilja/tycker om det och skyddar sig så säger jag bara: knulla på!

   Svara

   Beror ju på tidsspannet; 60 på en vecka är jäkligt mycket, men på 10 år är det ingenting alls om man varit singel och aktiv. Jag önskar typ att jag legat med så många :p

   Svara

    Ja exakt. Ligger man med tre om året (vilket för mig är lite) i tio år så är man ju uppe i 30 🙂

    Svara

     Har du inte haft något förhållande?

     Svara

      Öppna förhållanden? Trekanter? Par som går på sexklubb? Swingers?

      Svara

   Jag har legat med fler än så. Det är väl kanske inte få att ha legat med 60 men vem bryr sig. Va det nice liksom, isf good för you.
   Jag träffa min sambo när jag va 31 och det va många singelår innan. Sexuellt aktiv sen 13 så 18 aktiva år innan. Skulle inte säga att ett fåtal killar per år är så mkt.
   Folk tänker inte särskilt långt och har kanske inte så många singelår bakom sig.
   Jag kan ångra ett fåtal men det mesta va nice och jag är fantastisk i sängen.

   Svara

   60 😳 Jag skulle säga att det är väldigt många

   Svara

   Jag tycker det är jävligt mycket men alla tycker olika 🙂

   Svara

   Jag har legat med 120ish. Ha inte ångest, HA KUL LIGG KNULLA SEXA skydda dig mot könssjukdomar. Sex är bäst!

   Svara

   Egentligen inte, men för några av oss känns det mycket. Vet inte vad det beror på? Att man vill känna sig ”unik”, ”speciell”, ”utvald”? En segdragen last från hela oskuldsfrågan kanske? Har man varit duktig om man inte legat med någon man gärna vill ligga med, bara för att ”spara på antalet” eller vad är grejen? Jag funderar mycket kring detta själv (som synes haha).

   Men som några har skrivit: är man singel är det ju inte konstigt att man ligger med några per år. Även om man dejtar någon ett tag så ligger man väl oftast? Det skulle i alla fall jag göra.

   Nu är ju din siffra som den är och jag tycker inte att du ska känna ångest över siffran i sig. Har du kollat sjukdomar? (Räcker ju dock med att ligga med en enda). Ångrar du någon av liggen? Har du gjort saker du inte har velat? Det är frågor du kan lägga fokus på, och i sådana fall bearbeta. Det låter kanske mycket med ”60 personer”, men ”60 ligg” är ju inte alls många ligg.

   Svara

   Jag tycker det är många. Men andra tycker inte det. Säkert helt beroende på vad man har för värderingar och referensramar. Själv mår jag inte så bra av många partners och sex är något jag bara vill ha med någon för mig extra speciell.

   Svara

  Vad tycker ni om butiken Søstrene Grene? Jag tycker de har så fina (och billiga!) saker men hur är kvalitén? 🤔

  Svara

   Älskar Søstrene Grene! 😍 Tycker kvaliten är lagom. Inte världens bästa, men inte det sämsta heller.

   Svara

  Jag är konstant trött och orkeslös och det påverkar verkligen hela mitt liv. Gick till läkaren och tog prover som inte visade någonting. Hade så stor tilltro till att det var något fysiskt fel på mig och att det skulle kunna lösas med medicin, att jag känner mig helt nedslagen nu. Är tillbaka på ruta ett och jag vet fan inte vad jag ska göra. Det enda läkaren kunde ge mig var ett ”för dig som vill sova gott”-häfte med övningar för att förbättra sömnen som jag redan tillämpat i flera år och som inte fungerar för mig.

  Vet inte riktigt vad jag ska göra nu? Om det inte är något fysiskt fel, vad fan kan det då vara? Blir så ledsen…

  Svara

   Ta reda på om provtagningen var tillräckligt omfattande. Konsultera en läkare till för att vara på den säkra sidan.

   Svara

    Han sa att han tog för ”alla trötthetssjukdomar” typ. Sköldkörteln och järn vet jag i alla fall, och något mer tror jag. Jag är en konflikträdd, försiktig och orolig person. Att börja ifrågasätta en läkare ligger inte direkt i min natur… 🙁

    Svara

     Är nog många som känner så inför läkare. Jag har med åren blivit tvärtom. För mycket krämpor i både kropp och själ så jag kan ha kort stubin. Jobbar du och har tillgång till företagshälsovård så kanske du kan få hjälp där.

     Annars är det nog till att lägga pussel och rannsaka sig själv. Många små saker kan tids nog resultera i mental utmattning.

     Svara

      Har verkligen försökt tänka på allt. Har precis slutat med mina p-piller för jag tänkt att jag haft problem med trötthet lika länge som jag käkat p-piller. Lär väl ta ett tag innan det visar sig, om det nu skulle vara det. Det enda jag skulle kunna tänka mig utöver det är min generella ångest, men har svårt att se hur och varför det skulle påverka orken. Men vad vet jag.

      Svara

       D-vitamin? B12?

       Svara

        Kolla B12 eller börja ta tabletter på eget bevåg. Finns receptfritt.

        Svara

     Min läkare kollade också järnet. Men han glömde kolla järndepåerna som i princip var tomma. Fick äta järntabletter i 2 år+ efter det.

     Svara

   Aptrist svar men se över kosten kanske? Jag blir skittrött av högre halter av snabba kolhydrater. Styrketräning gör mig ordentligt trött så min djupsömn känns mer rekreativ, också ett tips.

   Svara

    Har inte ändrat min kost och har tränat tre-fyra gånger i veckan i hela mitt liv. Så är knappast något av det eftersom problemen kommit senaste åren.

    Svara

   Jag tror det är pollen. Det börjar redan i feb med hassel.

   Hade samma problem men började ta pollenmedicin och det hjälpte mot tröttheten.

   Svara

   Jag hade samma problem förra sommaren. Gick till läkaren och tog blodprover vid 3 tillfällen, blev testad för allt dom kunde testa i princip och fick bara som svar att jag är frisk. Så jag började med magnesium tabletter vilket jag tyckte gjorde stor skillnad i början. La av efter ett par veckor och börjar Nu återigen känna mig trött och slut så jag tänkte börja med tabletterna igen. Tips!

   Svara

    Jag käkade magnesium i början när jag började känna av tröttheten, men märkte ingen skillnad så slutade lägga pengar på det. Får kanske testa det igen, för var typ två år sedan jag åt det!

    Svara

   Sluta med koffein, kaffe, te, cola, choklad etc
   Sluta med socker, godis, bullar etc
   Köp tyngttäcke som ger dig mer djupsömn
   Var ute och ta promenad 30 minuter om dagen i dagsljus
   Är bra mat, inget snabbmat
   Träna mindre om den träning du gör tarmben energi än ger
   Är du deprimerad?

   Svara

  Såg ni Alex Schulman på Skavlan igår? Så intetsägande och ointressant. Hur kan han ha några följare?

  Svara

   Tydligen så intetsägande att du var tvungen att skriva här om honom 🤔

   Svara

    Uppriktigt chockad över att en så intetsägande person får så mycket uppmärksamhet.

    Svara

   Alex är en väldigt duktig författare.
   Däremot verkar han oerhört träig och trist som person så jag förstår verkligen frågan. Han är också oerhört fixerad vid kändisskap och pengar, tror inte jag vet någon som är mer fixerad än vad han är. Så det är viktigt för honom att synas, synas med rätt människor, synas i rätt sammanhang osv.

   Svara

   Ha ha ha! Bäst på engelska i alla fall! ”My three childs…”

   Svara

    Lägg ner att håna folks engelska. Vi är svenskar, vi behöver inte kunna engelska till 100%. Jävla tönt.

    Svara

     Ja vad är grejen med att håna andra svenskar för deras engelska?

     Svara

     Det är Alex som är tönten.

     Svara

      Nej. Du

      Svara

  Men gud, William Stridh på mello nu?? Är det inte han den underbart gulliga från idol? Varför har han ändrat utseende från gullig kille till någon kopia av en 2a gen invandrare från orten????

  Svara

   En vild gissning är att det är för att han vill se ut så.

   Svara

   Är du säker på att du tänker på rätt William?

   Svara

    Nä, Segerstedt tänkte jag visst på

    Svara

  Till er som är bra på företag och redovisning, hur hittar man tillförlitliga siffror på företags omsättning? Inte bara i Sverige utan också till exempel Nordamerika, övriga Europa osv. Eller hur är net sales och revenue det som motsvarar omsättning? Läst på om det på flera ställen men känns som det står olika på olika ställen, och kämpar bara med att få siffrorna rätt med rätt antal nollor osv. Går ju hitta 10-K för en del företag i Usa, men finns det motsvarande på andra ställen? Om någon som vet mer om detta kan ge tips skulle jag uppskatta det!:) Ha en fin kväll!

  Svara

  Tror ni folk tror att Sd är bättre på integration än andra partier eller är det löften om ut med packet som lockar röster och att mota flyktingar med kulspruta.

  Svara

   Jag tror att de är mer restriktiva och önskar utöver det att det ställs högre krav/ motkrav på de som kommit hit än vad som ställs idag.

   Svara

   Vad som helst är bättre än dagens situation. Sverige kan och ska inte vara hela världens socialbyrå.

   Svara

   Jag röstar på SD för att markera hur extremt dåliga nuvarande regering är.

   Svara

   Enkel matematik tror jag de förstår bättre än övriga partier. Finns det inte lediga boenden till bostadslösa svenskar så kommer det inte trollas fram till utländska bostadsönskande heller. Vill de inte bo i tält i Norrland och försörja sig själva så finns det tyvärr ingen plats för dom här i landet inom snar framtid heller.

   Svara

   Vad tror du själv? Det är inte direkt Pelle, Niklas och Sven som slår sönder andra människor, pissar dem i munnen och lägger upp filmer på det de gjort.

   Svara

  Skiter i vilket bara någon tar tag i samhället.

  Svara

  Svar ja. Och kan det bli så mycket sämre än de senaste regeringarna vi haft? Och reagera nu inte med knävecken om du tänker svara med något om hot för demokratin och hur synd det är om alla i Orten, för vilket massivt dret det har blivit, oavsett vilka som suttit i regeringen.

  Svara

  Kan man få frisörkänsla på håret hemma? Och hur i så fall?
  Ni vet mjukt och lent hår som känns lätt och verkligen jättejätterent. Har lyckats en gång, men vet inte hur jag gjorde, det bara blev.🤷‍♀️

  Svara

   Ja, be att få köpa produkterna de använde i ditt hår bara.

   Svara

    Har gjort det och använt samma serie (Kevin Murphy) sen september, lyckas ändå inte så jag tror inte det är så enkelt att bara köpa de produkterna frisören använde.

    Svara

   Jag tycker det blir så när jag väntat några extra dagar med att tvätta håret. T ex när jag varit sjuk, varit ute på landet eller av någon annan anledning haft möjlighet att gå med otvättat hår lite för länge.
   Det blir precis den där lätta luftiga och superglansiga frisörkänslan när man väl tvättar håret.

   Liiite samma känsla, men inte alls lika mycket, kan det också bli första gången med ett nytt schampo och balsam. Därför brukar jag varav tre-fyra olika sorter hela tiden. Men inget går att jämföra med ett hår som fått vänta en hel vecka på tvätt 😁

   Svara

    Nog för att det känns rent efter flera dagars tvättuppehåll, men får inte samma känsla ändå. Frisörer måste ha magiska händer!😲

    Svara

     Jo, jag tycker faktiskt att jag får det!
     När jag väl tvättar håret (efter ett väldigt långt uppehåll, vi pratar inte någon extra dag 🙈) schamponerar jag alltid två gånger och är noga med att massera ordentligt. Använder balsam bara i längderna. Och håret blir mycket mjukare och glansigare än annars.

     Svara

      Det är helt omöjligt för mig att tvätta håret mer sällan än var fjärde dag så längre uppehåll kan jag inte ha, haha. Men jag brukar dra lite schampo över håret, sköljer ur och sen tar jag schampo en gång till, men då masserar jag in det ordentligt. Sköljer ur, tar balsam i längderna som får sitta i ca 2-3 minuter och sen sköljer jag ur. Torkar sen håret med en handduk och sprayar nån produkt över håret, kommer dock inte på vad den heter nu.
      Men ändå så får jag inte det resultat jag vill ha😂😭

      Svara

       Jag vet! Det är därför jag skrev ”när jag haft möjlighet att vänta”. Det är ju inte alltid man har det. Jag vill inte gärna visa mig bland folk med hår som ser ut att vara doppat i en tunna med olivolja…
       Jag brukar tvätta varannan/var tredje dag annars.

       Svara

       Använd inte frotte handduk som ”trasslar upp” håret.

       Svara

       Fön med väldogt smalt munstycke , bra fönborste och Bra värmeskydd.

       Svara

   Mycket är vinkeln de arbetar i, bra teknik,lång sladd på deras fönar osv. De kan föna på ett sätt man själv aldrig kan upprepa. Men jag brukade be min vän föna ut mitt hår ibland och fick bra resultat.

   Svara

  Kanske inte så vanligt att ha haft sex med 60 stycken. Men det är inget att känna skam/ångest för. Jag har haft ångest över de 10 jag legat med (är i 30 års åldern). Men ångesten kommer mycket från att de flesta var dåliga ligg som jag gärna i efterhand skippat.

  Svara

  O My är sams med pojkvännen igen.
  Katterna rakade!! 😳 Stackars katter. För jag antar att det är för J’s skull eller?

  Svara

   Vart läste du det?

   Svara

    BlackBird. Instagram

    Svara

   Tror faktiskt hon rakade dem redan innan hon träffade Jonas. Han måste vara hjärntvättad som inte håller sig ifrån henne.

   Svara

  Hur kan jag bli kvitt/arbeta med porer och pormaskar? 😭 är 26 och trött på detta nu. Får dock inga finnar utan bara vita pormaskar, stora porer och fet t-zon.

  Svara

   Jag har inte något direkt problem med pormaskar men har rejält stora porer på näsan. Vet inte varför och avskyr dem. Så jag använder Clarins Instant smooth perfecting touch (liten röd burk) varje dag. Smörjer in en rejäl klick även när jag är osminkad. Tycker den täcker stora porer riktigt bra.

   Svara

    Vad är skillnaden på pormaskar och stora porer?

    Svara

     Det finns ingenting att klämma ut ur mina porer. De är bara som hål/gropar i huden.
     Pormaskar är väl den där geggan som täpper igen porer och som man kan klämma ut?

     Svara

      Ah tack!

      Svara

   Det som har hjälpt mig är att gå på en behandling där de kör portömning och sedan att jag har köpt en foreo som jag rengör med

   Svara

   Hudvårdsbehandling + nytvättade örngott ofta, ofta (ett par gånger i veckan, minst).

   Svara

   Jag har haft riktigt ”oren hud” sedan jag var 14. Alltid en ny finne varje morgon. Pormaskar och det va så tröttsamt. Åt alla mediciner som gick, testat alla kurer, kräm och kladd. Men så fick jag tips att gå till Eva Bouvien på strindbergsgatan i Stockholm. Hon kör syra och tömmer varje por. Min hy är som porslin. Jag får fortfarande lite ytlig acne vid ägglossning men det klart kroppen av att ta hand om själv, då det inte hela tiden bara byggs på med nya inflammationer. Trodde aldrig att jag skulle få en hy utan finnar. Men nu går jag ca 3 gånger per år, använt samma produkter i 4 år och min hy är toppen. Jag är nu 34, och önskar att jag hade vetat om denna behandling tidigare. Vad det hade sparat mig Pengar och massa ”lidande”.

   Du kommer se sådan fantastisk skillnad.

   Ska tillägga att jag gick var 8 vecka 3 omgångar och sen en gång i kvartalet i 2 omgångar under första året, då jag hade väldigt mkt inflammationer och noll balans i huden.

   Eva jobbar med huden tills det är helt klart, tar inte betalt för hur lång tid. Så i början va jag där i ca 2 timmar totalt. Nu tar den 45 min max då hyn är så fin 😊

   Svara

    Hej Eva. Nä jag skoja 🙂

    Svara

  Jag har en person i min närhet som jag nästintill konstant uppfattar som arg och sur. Personen säger att hen inte är det men hens energi är verkligen kraftfull och det vänder snabbt vilket gör att jag numera trippar på tå kring denna människa när vi väl ses.

  Hen svarar kort på frågor, och ofta med syrlig efterton (som lämnar en känsla av att hen lika gärna kunde ha sagt ”är du dum eller?”). Hen använder ofta sig av ”håll tyst” och ”jag bryr mig inte ett skit av det där” vilket gör att konversationerna snabbt tar slut och lämnar mig dränerad på energi.

  Hur handskas med en sådan person? Hen säger ju att hen inte är arg men det är en sån kraftfull och arg? energi så det känns verkligen så.

  Det här är en person jag ibland behöver träffa så att klippa banden är uteslutet. Tänkte om det finns något sätt att nå fram till sådana personen och faktiskt få dem att förstå att även om du inte är arg och sur så framstår det så, konstant!

  Svara

   Ignorera att personen är sur kanske? Det värsta jag är när folk frågar om jag är sur 😅 ge mig ingen uppmärksamhet så kommer jag tillslut ledsna

   Svara

   Ignorerar helt. Om personen säger något till dig var extremt kall och kort, ja/nej, klart.

   Svara

  Pärlspiral – har någon testat? Har gått på hormon-preventivmedel sen jag var typ 15 år gammal (är 23 nu), först p-piller och nu spiral men dels så är jag väldigt trött på bieffekten av min markanta minskade sexlust(Hade ett uppehåll vid byte av spiral pga komplikationer och märkte då STOR skillnad) men även hade det varit SÅ skönt att slippa trycka i sig massa hormoner.
  Samtidigt är jag lite rädd, en ganska stor anledning till att jag började med hormoner var för att slippa fruktansvärd mensvärk vilket såklart kan bli ett problem igen.. vill bara höra om någon har erfarenheter!

  Svara

  Censuren gör BB sämre, inte bättre.

  Svara

   Då tar vi det en gång till: det är inte censur att radera kommentarer på sin blogg.

   Svara

    Det var en jätteintressant politisk diskussion längre upp tidigare. Den är borta nu.

    Svara

     Va?? Borta? Det var väl inget fel på den, läste massa svar och det var inget konstigt skrivet i den??

     Svara

     Det är fortfarande inte censur.

     Svara

      Vad kallar du det då?

      Svara

       Tja.. Jag kallar det att radera kommentarer.

       Kallar du det censur om jag ber dig lämna min lägenhet för att du har en monolog som jag inte uppskattar där?

       Svara

       Censur är när staten (inklusive myndigheter) sållar bort viss information.

       Svara

     Jag var en av dem som kommenterade, men jag förstår att Camilla inte vill ha politiska debatter här. Kan väldigt snabbt bli väldigt geggigt.

     Svara

   Skadad av Flashback när jag direkt tänkte BB som Big Brother.

   Svara

  Enda nackdelen med att man blir äldre 😢 man förlorar gamla vänner, vila i ro S ❤️

  Svara

  Är det någon som läser bokserien om de sju systrarna av Lucinda Riley? Vad tycker ni om böckerna? Vilken av böckerna är er favorit? Och vad tror ni om PA Salt, är han verkligen död?

  Svara

   Kul med spoilers. Nu tänker jag inte läsa böckerna.

   Svara

    Nähä, synd.

    Du kanske ska scrolla förbi kommentarer som handlar om något du inte vill veta om du är så känslig för spoilers.

    Svara

     Rätt svårt att scrolla när man inte vet att det kommer spoilers. Är det inte bättre att du tänker dig för lite?

     Svara

      Det var Emilia, inte jag.

      Men ser jag en diskussion om en serie jag följer och inte vill veta vad som händer, ja då scrollar jag förbi den utan att läsa.

      Svara

      Det är inte spoilers, det står på bokens baksida att han dör, sedan att jag funderar på om han verkligen är död kan omöjligt vara spoiler. Sluta vara så lättkränkt, hur klarar du dig i samhället?

      Svara

    Det allra första man får veta i första boken är att han är död. Så läs på du.

    Svara

    Haha räcker att du läser på baksidan av böckerna så står det att spa är död, buhu!

    Svara

    Han återuppstår och sedan lever alla lyckliga. Nästan säkert. Eller om det var en annan bok jag läste.

    Svara

   Jag tror han lever och håller sig gömd pga något/någon och har fejkat sin död. Tycker böckerna är sådär men vill verkligen veta slutet.

   Svara

  Kommer inom kort skicka ut inbjudningar till vårat bröllop. Ca 4 månader i förväg. De flesta som blir bjudna vet om det och ser fram mot den dagen.
  Men så har vi ju den där människan som naturligtvis inte har en aaaning om ifall hon är hemma då. Så kan vi bestämma lite senare så hon kan vara med? Kyrkan och lokal är redan bokad.
  Alltså det är ju våran dag och vi bestämmer vilken det blir. Kan hon inte så synd för henne. För oss spelar det ingen roll om hon kommer eller inte, vi bjuder henne för att hon tillhör killens släkt.
  Så sugen på att bara åka iväg med kille och vittnen i hemlighet och gifta oss.

  Svara

   Har bara två reflektioner: den här människan kommer vara oskön oavsett tillfälle i livet. Vid er inflyttningsfest kommer hon vara lika omständlig, är det en middag eller ett framtida dop kommer det att låta likadant. Låt inte såna människor ta ifrån dig något du väldigt gärna vill göra bara för att undvika att bli utsatt för dem. Den andra är att det är rätt härligt att gifta sig på en (nästan) öde ö faktiskt… Det viktiga är ju att du känner att du inte kompromissar bara för att slippa jävliga avlägsna släktingars ego.

   Svara

   På nåt vis måste hon ju inse att hon bara är en av ett flertal gäster, och att hela bröllopet inte står och faller med henne.

   Svara

   Du säger det ju själv, kan hon inte så kan hon inte. Ni kommer ha världens bästa dag, något hon missar. Synd för henne.
   Och ni har ju bokat så det är hon som måste välja vad hon ska göra, inte ni.

   Svara

  Kollar ni på några brittiska YouTubers? Jag kollar oftast på Tamara, ibland på Lydia E Millen, Claire Chanelle och igår upptäckte jag Patricia Bright – den enda jag någonsin har abonnerat på efter en video. Kollade på någon haul från OhPolly och hennes språk och energi var så uppfriskande och annorlunda från de andra som jag listade ovan. Någon annan härlig ni kan tipsa om?

  Svara

   Du borde se Patricias nya kanal The Break! Hon pratar om ekonomi och företagande där. Älskar Lydia Elise Millen och Samantha Maria 🙂

   Svara

   Ser också på Lydia Millen, kan tipsa om Emma Hill och Sophie Shohet!

   Svara

    Tack för tips om Samantha, Emma och Sophie, ska kolla upp dem!

    Svara

  Hänger ”db” här ikväll? Har lagt på minnet att du snart är färdig förskollärare. 🙂 Jag gör också det och har panik!!!! Har legat i sängen hela dagen med ångest över en uppgift i skolan. Hoppas nu på att du ska kunna ge lite pepp/tips. Vi ska skapa en digital bok i bookcreator som ska vara interaktiv. Vi ska utgå från antingen det sociokulturella perspektivet eller det socialsemiotiska perspektivet. Vi ska med denna digitala bok främja barns språkutveckling, meningsskapande och
  flerspråkighet med stöd i ett av dem ovanstående teoretiska perspektiven. Men jag har fastnat vid vad jag ens ska ha för handling och hur jag ska bygga upp historian. Har ingen aning liksom och detta ska vara för en treårsgrupp. Känns som att allt jag kommer på (vilket inte är mycket) redan finns i dagens böcker. 🙁

  Svara

   Menade bara att jag också pluggar till förskollärare och inte att jag också snart är färdig (har några år kvar), gick lite för snabbt där.😊

   Svara

   Jag hänger här ikväll =) Vilket minne, haha ja det stämmer! Vilken rolig uppgift, men svårt när man liksom inte är författare. Hade först och främst valt sociokulturella så om du bestämmer dig för det så kan du börja spåna mer tänker jag. Populära böcker bland de tre åringar jag varit runt inklusive min son är typ petter och hans fyra getter (den är bra för att den rimmar (språket-uttal-osv) och att man kan räkna, olika färger på getterna osv, en annan är bockarna bruse, som leker med storlek finns mycket att prata om i den boken osv. Men det jag tänker att du kan ta som inspiration från populära böcker är att det har en viss upprepning (barn älskar och behöver upprepning) samma meningar/fraser, samt att det är bra om det finns olika saker att räkna, se färger osv.
   Klockan är mycket och jag är lite trött men kanske ett barn som letar efter något? Barnet kan hitta samma sak fast en annan färg, då övar man färg eller om du väljer storlek osv. Då kan du bygga upp den bra och att barnen hjälper till att leta (interaktiv)- vart tror ni *** har tagit vägen?-ser du något grönt/vad den nu har för färg. Gud det låter bra i mitt huvud men vet inte om jag får fram det nu när jag förklarar hahah.
   Barn gillar ju också att läsa om vardagshändelser, kanske beskriva en ”vanlig” morgon- alltså vakna hemma- äta frukost-klä på sig-gå/åka till förskolan- komma till förskolan osv. Det öppnar upp för många diskussions frågor som vad äter du till frukost, klär du på sig själv, går/åker du till förskolan. Väldigt språkutvecklande när man kan ställa många frågor medans man läser och relatera det till barnen.

   Vet inte alls om detta var till hjälp, men kanske hoppas iaf lite inspiration =)

   Svara

    Men tack snälla!!! Känns lite lättare nu efter det du skrev så ska försöka spåna vidare, kanske återkommer i något annat öppet spår framöver om jag har panik igen.😂 Tack för att du orkade svara.😊 Får hoppas att ingen av mina kurskamrater läser detta och tar samma idé men det lär nog ändå inte bli likadant…tack igen.💝

    Svara

   Hej! Jag är snart färdig förskollärare. I vår. Vi hade samma uppgift i vår språkkurs. Vi valde det social semiotiska perspektivet. Skapade en berättelse med mycket att trycka på för ljud, ex en ekorre så fick man en sång om en ekorre, trycka på ett träd så hörde man vinden. Eller trycka på en björn så kom ett björnvrål osv. Läste även in boken på olika språk så barnen kunde få den uppläst. Såå rolig uppgift. ☺️

   Svara

    Juste. Vi hade takk också inlagt med texten. ☺️

    Svara

    Åh missade ditt svar förut! Tack för tips, men på hur många olika språk spelade ni in boken på? Hur lyckades ni med det, pratade ni själva språken flytande?😊 Själv kan jag bara svenska och inget mer av barnens språk…tänker att jag kan ha enstaka ord med på olika språk i alla fall men vilken dröm att kunna spela in hela boken på flera olika språk och få till det rätt grammatiskt och i uttal. Tack igen för att du tog dig tiden till att svara.😍

    Svara

     Vi hade ingen speciell barngrupp som vi skapade boken till så vi spelade bara in de språk som vi i sa-laget kunde vilket var svenska, engelska och italienska. ☺️
     Men sen fick vi gå ut på vfu och testa boken på barnen vilket var väldigt kul. Ett barn lyssnade på hela boken på italienska fast hen inte kunde de 😅 det var poppis med alla ljud som var inlagda också. Man kan lägga till ljud på nästan allt, finns ju massa sidor som ni säkert fått reda på där ni kan söka ljud. ☺️

     Lycka till! Så himla rolig uppgift och känn ej press att allt så vara så himla bra. Det är tanken med boken som räknas, hur du kan förklara hur du tänkt, än själva ”snyggheten”. Och gör de inte svårare än det är, ibland är det enkla bättre än något super avancerat.

     Svara

  Hej!
  Känner mest att jag skulle vilja skriva av mig lite. Det är så att min pojkväns pappa är en av de värsta människor jag vet. Jag och min pojkvän är båda unga (runt 20) och har känt varandra i flera år. Hans pappa har alltid vart elak och nedtryckande mot min pojkvän, även fysiskt våld har förekommit. Han har t.o.m. slagit till min pojkvän på käften rakt framför ögonen på mig. Min pojkvän är så van att han knappt reagerar, men jag tycker att det här är hemskt. Så fort min pojkvän åker till honom så får han skäll. Och om han säger emot så får han stryk. Jag och min pojkvän bor ihop nu så han behöver inte träffa sin pappa så ofta, men han smsar/ringer och skäller ut honom. Han har kallat min pojkvän värdelös och andra saker hela hans uppväxt, och min pojkvän fick inte ens utbilda sig till det han ville då pappan sa att han ändå var värdelös och inte skulle klara det. Och det var inte en utbildning som föll pappan i smaken. Jag vill inte ens träffa pappan längre då jag bara får höra när han skriker på min pojkvän. Min pojkvän har 2 bröder som aldrig blivit utsatta för det här, utan pappan har valt honom att hacka på. Mamman har varit likadan nästan och även hon har klappat till min pojkvän. Jag önskar att min pojkvän kunde se problemet och kunna bryta sig loss osv säga upp kontakten, men det är svårt då han är så van att han knappt visste att det inte var normalt att bli slagen. För hans pappa har ju fått honom att tro att han förtjänar det. Vad ska man göra ens? Finns det något jag kan göra? Vi pratar om det ganska ofta men han vet inte vad han ska göra heller. Men

  Svara

   Polisanmäl!
   Både psykisk och fysisk barnmisshandel är ett brott.
   Varför låta gubben komma undan med ett av de mest vidriga brott man kan begå som förälder?

   Svara

    Kan man verkligen anmäla för barnmisshandel när han är över 20? Och det finns ju inte direkt bevis för att göra anmälan.

    Svara

     Man kan definitivt anmäla för misshandel. Det ÄR ett brott och straffbart med fängelse eller böter. Jag skrev barnmisshandel för att det är en förälder som slår sitt barn, även om barnet är en vuxen man nu.

     Vill ni ha extra övertag gällande bevisläge är det väl bara att försöka ta ljudupptagningar eller filma när han hotar med stryk eller faktiskt slår din kille.

     Förstår inte heller hur din kille kan acceptera detta? Varför försvarar han sig inte och slår tillbaka? Hur kan man som 20-åring låta någon ge sig på en på det sättet?

     Svara

      Nu uttalar jag mig inte om det här specifika fallet men att vara barn till föräldrar som slår är så mycket mer komplext än så. Det är inte så lätt att bryta upp, slå tillbaka, inte acceptera. Då skulle inget barn ha något att göra med föräldrar som slagit. Lite som att undra varför en kvinna inte bara lämnar sin misshandlande man.

      Svara

       Okej. Men i så fall är det ju mer anmärkningsvärt att vara flickvännen och veta att detta pågått i åratal (även när sonen var minderårig och i beroendeställning hemma) och ändå inte anmält?!!

       Skuldbelägger ingen, men tycker det är så oerhört sorgligt med alla dessa fall där misshandlade kanske kunnat få ett bättre liv om någon i omgivningen hjälpt till istället för att ”inte vilja lägga sig i”.
       Jag hade inte tvekat en sekund att anmäla om någon jag känner blivit misshandlad.

       Svara

        Jo du skuldbelägger faktiskt. En anmälan kan trigga en våldsman och det är inte ovanligt att offret är rädd för just detta. Och det är extra känsligt i just barn-förälderrelationer då ett barn ofta är ytterst lojal mot en förälder.

        Svara

   Blir han fysiskt misshandlad inför vittnen – polisanmäl! Föräldrarna verkar ju riktigt störda och han ska ha så lite kontakt som möjligt (om ens någon) med dem. Stackars kille!

   Svara

   Varför ringer ni inte polisen?? Om du t o m bevittnat det!?

   Svara

    Jag har inte ringt polisen då min pojkvän inte vill det. Hans pappa har manipulerat honom, så som det brukar vara i destruktiva förhållanden. Han har ju varit dum, men sen så har han varit snäll och talat om för honom att han inte vill förlora sin älskade son. Min pojkvän vill ju inte att hans pappa ska hamna i skiten. Dessutom är min pojkvän rädd för honom och det är jag med. Om han anmäler så kommer det kanske bli ännu värre. Det bästa vore om han sa upp kontakten med pappan.

    Svara

     Jag tänker att du och din pojkvän borde ta hjälp av någon. Det här är för svårt och komplext för er att klara själva. Ni behöver i första hand prata med någon utomstående. Din pojkvän måste få hjälp i ett förstå att han har rätt att inte bli slagen. Och han måste få hjälp att förstå det parallellt som han jobbar med rädslan att förlora sin familj om han sätter stopp. Jag tänker att socialen jobbar ju (väl?) med våldsutsatta i relationer, kunde du kanske ringa dom och be om råd.

     Svara

   Spara alla sms som bevis om det skulle förekomma hot eller liknande. Hoppas verkligen att det löser sig, ingen ska behöva utstå sånt vidrigt beteende!

   Svara

    21:24
    Men snälla nån. Tycker du seriöst att han ska slå tillbaks? Min pojkvän är inte lika stark som sin pappa, så om han skulle göra motstånd så skulle nog pappan försöka ha ihjäl honom. Härligt med folk som dig. Dessutom så är han uppväxt med detta så han har sen tidig ålder trott att det är normalt. Om man är uppväxt med misshandel så blir det normaliserat i ens liv, iallafall i det här fallet. Min pojkvän berätta om en gång då han försvara sig, och så hade pappan tagit strypgrepp och hållit fast tills han nästan svimma.

    Svara

     Och du tycker också att det är normalt eller? Eftersom du tillåter det hända. Och tillåter det fortsätta?
     Jag förstår mig ärligt talat inte på dig. Jag kan förstå din pojkvän och att det normaliserats för honom. Men jag förstår inte dig.

     Svara

      22:19
      Alltså herregud du är ju dum i Huvet? Vadå jag låter det hända? Är det mitt fel nu också? Jag pratar ju med min pojkvän om att det är fel det hans pappa gör. Jag skyddar honom och stöttar honom, och har fått honom att inse att han inte är dålig. Och du skyller på att jag låter det hända för att jag såg vad som hände EN gång? Jag gör allt i min makt för att hålla honom undan det här. Men du lägger skulden på mig eftersom att jag inte anmälde just den händelsen. Du vet inte vad fan som kan hända om jag gör det. Jag är rädd för honom.

      Svara

       Det är 22.19 som inte förstår. ❤❤

       Svara

        Det stämmer helt och hållet. Jag förstår faktiskt inte.
        Kommer aldrig att förstå bristen på civilkurage. Att man vet att någon begår ett fruktansvärt brott men ändå väljer att skydda brottslingen?!

        Hur ska jag kunna förstå det??!

        Personen skyddar INTE sin pojkvän (som hon tror att hon gör) – hon skyddar gärningsmannen.

        Ni får bli hur arga ni vill på mig och kalla mig dum i huvudet. Jag skulle inte kunna leva med vetskapen att jag skyddar en brottsling som misshandlar sin egen son. Jag skulle inte kunna bära det på mitt samvete. Det skulle förmodligen försörja mig till mitt sista andetag.

        Svara

   💔

   Svara

   ❤ fruktansvärt jobbig situation.
   Tycker du kan söka upp ngn verksamhet för våldsutsatta i din stad. Eller ring anonymt till socialtjänsten och fråga var man kan gå och prata.
   Din pojkvän behöver hjälp att hantera situationen och i bästa fall bryta sig loss.
   Allt är inte svart och vitt, förstår svårigheterna i att bara göra en polisanmälan mot din pojkväns vilja. Även om det pappan gör är brottsligt så är situationen extremt komplex. Tror en bra början är att han får stöd. Det viktiga är ju att han inte ska behöva ha det så här samt få hjälp att hantera all skit han varit med om.

   Svara

   Stackarn :((((((

   Svara

    Eftersom vissa drar egna slutsatser så ska jag försöka reda ut lite här.
    1. Hans pappa har inte slagit honom dagligen, eller misshandlat honom ordentligt. Men han har slagit honom och strypt honom flera gånger under uppväxten.
    2. Min kille har aldrig berättat rätt ut vad som hänt, utan han har berättat lite åt gången. Första gången han berätta något så var vi typ 15 år och han skoja typ bort det då. Sen har vi knappt pratat om det efter det.
    3. Det är inte förrän nu på senare år som vi faktiskt blev tillsammans, och det är nu jag fått reda på mer vad som faktiskt pågått och vad hans pappa har gjort.
    4. När hans pappa slog honom framför ögonen på mig så var vi yngre än nu, alltså tonåringar fortfarande.
    5. Jag pratar med min mamma om det här också så att hon är medveten och kan ge stöd.

    Jag gör även allt för att skydda honom från sin pappa. Vi bor ihop nu och han träffar inte honom mycket längre. Men när han väl gör det så får han skäll. Det största problemet just nu är ju att min pojkvän är väldigt förstörd psykiskt pga det hans pappa har sagt till honom. Han har aldrig fått göra som han vill, pappan har haft synpunkter på allt och styrt hans liv. Sen så har han fått höra att han är värdelös sen han var typ 7 år och börja skolan.

    Svara

     Det är bara bittra, störda människor som mår dåligt och måste leta fel som inte förstår vad du menar. Hade en man slagit en kvinna hade de nog inte klandrat kvinnans kompis för att hon inte anmäler då det självklart är upp till den utsatte. Sen är din situation ännu knivigare pga förhållandet mellan förälder och barn. Din pojkvän är säkert rätt psykiskt nedbruten och vet inte bättre.

     Jag tror att det enda du kan göra är att inte vara tyst och försöka få honom att inse hur sjukt hans pappas beteende är, så att du inte blundar för det (vilket jag inte tycker du gör enligt det du skrivit). Självklart blir det svårt om du ska hålla på polisanmäla när han själv antagligen inte förstår vad han är utsatt för. Så fortsätt att sakta men säkert öppna hans ögon, stärka honom, och påpeka hans pappas vidriga sätt. följ med när han träffar honom då du då kanske kan fånga upp något med din mobil, dock tror jag det bästa är att ni båda undviker honom så mycket det går.

     Svara

      Tack vare alla som har din syn på att ”det är upp till den utsatta” sker det så oerhört många våldsbrott och mord i nära relationer.

      Jag är varken störd eller mår dåligt. Jag råkar bara tycka att man ska göra ALLT man kan för att förhindra att den här typen av gärningsmän får fortsätta. Och är det inte lite lustigt att ni ger er på mig när jag verkar vara den enda här som tycker att man bör sätta stopp för den här typen av misshandel och kränkningar?

      Svara

   Jag skulle prata med pojkvännen och fråga hur han känner, vill han ha kvar föräldrarna i sitt liv? Blod är inte tjockare än vatten i vissa avseenden. Förr eller senare kommer han nog inse det. Hur mår din pojkvän i övrigt? Tror du hans föräldrar beteende har påverkat honom i andra avseenden som ger honom exempelvis dåligt självförtroende/dålig självkänsla i vardagen?

   Min pojkväns pappa är väldigt nedlåtande mot min pojkvän, försöker trycka till honom verbalt varje gång de ses och har en allmänt dålig attityd. Han har alltid varit så, men nu har pojkvännen lärt sig hantera det genom att få ett slags övertag. Nu är pojkvännens pappa sjuk i en kronisk sjukdom, men hör bara av sig när han vill ha hjälp med att hämta saker han har beställt osv. Jag träffade pappan första gången i julas och undviker att träffa honom nu, för jag mår inte bra av att han behandlar min kille så, och jag fick bita mig i tungan för att inte bara ”vad f*n är det du sitter och säger ditt odjur?”. Nu träffar pojkvännen honom bara ibland, men säger alltid ifrån när pappan håller på, och ibland kan han bara gå ifrån om pappan beter sig illa och säga ”ska du vara såhär kan du ringa mig en annan dag när du kan bete dig som en normal människa”. Det är så svårt, men din pojkvän förtjänar absolut inte det där!

   Svara

  Varför ska programledarna i mello hålla på med fjantiga sketcher och sånger? Kan de inte bara programleda och låta bli allt annat svammel.

  Svara

  Hej! Någon som vet något om detta?

  https://www.flashback.org/t3122258

  Svara

   Någon fotograf från Gbg som våldsroteln hundratals tjejer.

   Svara

    Våldtagit*

    Svara

  Smittan sprider sig nu fritt i samhället.

  ”Smittspårning är inte längre möjlig.”

  https://www.youtube.com/watch?v=VasccCzr2TY

  Dags att börja preppa.

  Svara

   Staten tar hand om oss. Det går ju rätt bra i övrigt, nu när det inte är kris. Ja, jag är ironisk.

   Svara

  Nån mer som har svårt för att bli kär och Kanske är för ”kritisk” när man träffar någon ny? Är singel (29) och vill mer än något annat vara kär och drömmer om familj osv. Tycker kärlek är jätteviktigt. Dock när jag träffar en fin person, så tänker jag ”men är det de bästa jag kan hitta verkligen” eller ”han kan va snyggare/ha bättre kropp/bättre jobb” osv och typ letar fel… låter HEMSKT jag vet men är bara ärlig. Nu har jag nyss träffat en underbar person, Har gått på 3 dejter hittils bara men vill verkligen ge det en chans trots dessa Kritiska tankar, men man kan ju inte heller tvinga fram de rätta känslorna heller.. :S

  Fick tips om boken Hemligheten – har ni läst den? Är den bra? <3

  Svara

  jag funderar på att flytta till Stockholm, har ni något tips/råd till mig? Vad behöver jag tänka på? Alla tips är välkomna

  Svara

   Börja med att ha 5-6 miljoner med dig för att kunna köpa dig en etta på 30 kvadrat så att du har någonstans att bo är det viktigaste tipset. Eller om du vill hyra ett rum på 12 kvadrat för 14 tusen per månad hemma hos någon.

   Svara

    Du vet att man kan bo lite utanför sthlm va?

    Svara

  Jag har NOLL sexlust, alltså den är verkligen icke befintlig. Min man har hög sexlust och vill helst ha sex varje dag, nu blir det typ en gång i veckan.
  Vad kan man göra för att öka sin sexlust?

  Svara

   Mys mycket utan krav på sex. Smek, kyss, massera men gör det utan att kräva att det måste leda till sex, gör det för att det är intimt och mysigt.

   Svara

   Se på porr eller läs sexnoveller? Helt öärligt rligt, önskar jag hade ett bra svar. Tror många kämpar med detta. :/

   Svara

   Har varit där.. Det är så jobbigt 🙁 Men jag säger som dom före mig; Porr/sexnoveller om man är bekväm med det.. Och bestäm ”nu ska vi mysa men vi ska/får INTE ha sex”.

   Utöver det så tänker jag att det är viktigt att tycka om sig själv. Så jobba på självförtroendet, kanske börja träna eller kör yoga om du inte redan gör det. Då kommer du i bättre kontakt med dig själv vilket är A och O tror jag..

   Har själv inte testat men har hört att Rosenrot ska vara bra för att bli kåtare hehe

   Svara

    Tack alla för tips!

    Självförtroendet är absolut på noll, har gått upp massor i vikt under graviditeten som jag inte har orkat gå ner så känner mig som en val. Bidrar nog definitiv till att inte direkt vilja hoppa på min man då det känns som han kommer gå sönder.

    Svara

   Vad är det för bakomliggande faktorer till att du inte känner sexlust? Tänker att om du kommer på det så finns det mer att jobba på. Äter du hormoner? Har du det stressigt? Har det alltid varit såhär? Är du nöjd i förhållandet i övrigt? När ni har sex, blir du tillfredsställd? Gör ni saker som du tänder på? Känner du kåthet någon annan tidpunkt under dagen eller är du helt avtänd? Har du och din partner en öppen kommunikation där du kan tala om detta? Hur ser han på det?

   Om allt är prima ballerina så kanske du har nån brist rent fysiskt, vågar du söka vård för det då? Vet att det finns receptfria alternativ på apotek som är lusthöjande.

   Annars är en bra grej att onanera själv och få upp kåtheten. Skaffa sexleksaker (jag har fått upp ögonen för såna droppar man tar på klittan så den blir mer känslig) vet dock inte om den räknas som en sexleksak, så kanske mer kolla online och köpa lite du tycker verkar spännande. =)

   Svara

    Äter inga hormoner men ammar en väldigt fysisk 1 åring. Hen sitter gärna fastklistrad i mig dygnet runt vilket gör att när hen väl sover vill jag typ bara vara själv, att ingen får röra mig.
    Dock så har jag alltid varit väldigt ointresserad av sex, det har aldrig varit viktigt för mig, något jag även har sagt till min man tidigt i vårt förhållande.
    När vi väl hr sex så är det jättbra, han är den enda som fått mig att komma någonsin så något rätt gör han väl.

    Han tycker såklart att det är tråkigt och för honom är inget sex = ingen kärlek basicly. Men, jag är väl överlag mindre kärleksfull nu när jag mest vill vara ”ifred”.
    Plus som jag skrev ovan, gått upp massor i vikt så känner mig ju ännu mer osexig. Eller mer ”hur i helvete kan han vara med den här groteska valen”.

    Förlåt för luddigt svar, rannsakade mig själv medan jag skrev och lät bara tankar komma ut.

    Svara

     Nu måsta jag fråga såhär:
     Tycker din man att du är sexig ändå?
     (Om du väntar lite till så kommer han nog tända på på riktiga vallar :))
     Nr 2: det är nog ok att går upp i vikt när man föder och ammar barn! Så är det. Give yourself a break!
     Du är sexig, fin ,bäst i världen, hot mamma precis som du är nu! Och låt din man känna på de där baby kilos, för snart är det minne blott! Det är nu ni ska njuta 🙂
     PS: en i samma sits!

     Svara

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Svara

  Någon som vet en bra receptfri salva som bleker acneärr? Alltså röda/lila/mörka ärr. Eller om ni vet en egen huskur som ljusar upp en del 🙂

  Svara

   Tycker Jan Marin Bioclear face lotion (serum) är grymt för just acne ärr. Har ett lite större på ena kinden som det hjälpt på!

   Svara

  Camilla, vill du inte att vi diskuterar politik här i ös alls eller är det just SD du inte vill att vi skriver om? Såg inget konstigt i diskussionen och undrar därför om det är värt att starta om samma ämne igen eller ej?

  Svara

   ”Svenskfientliga”…

   Hej svärjevänn

   Svara

    Hej försvarare av utlandsfödda brottslingar.

    Svara

     Var har jag försvarat någon brottsling?

     Svara

   Jag läste hela konversationen någon minut innan den togs bort och det var inget konstigt alls så det måste kommit in rena dödshotet efter det som gjorde att cam reagerade. För tror inte det är någon överraskning att utländska förövare är överrepresenterade när det kommer till överfallsrån senaste åren? Detta läser man ju om i gammelmedia varje dag så det måste ju vara ok att prata om.

   Svara

   Nej, de spårar alltid ur förr eller senare, så jag har valt att inte ha dem här.
   Finns Flashback och andra forum för den typen av diskussion där ingen behöver sitta och vakta kommentarsfältet.

   Svara

    Kanske kan du skriva till detta i texten undre ös att vi får diskutera allt utom just politik?

    Svara

    Vilka dem?

    Svara

    Ganska skönt att ha en politikfri zon. Fortsätt med det! (Det kommer att bli väldigt geggigt i media de kommande två åren.)

    Svara

     Det ä väl helt ok tycker jag med men då får CamCam lägga till detta överst och inte bara radera efter att hon anser att vissa politiska diskussioner inte passar henne. Antingen är allt om politik förbjudet här på ös eller inget. Lika bra att förbjuda det helt och hållet.

     Svara

      Men är det inte rätt så uppenbart vad för diskussioner hon raderar? Vill ni ändå diskutera det så ta det på ett forum där det är tillåtet, hur svårt ska det vara?

      Svara

       Så du menar att vi får diskutera politik och partier men inte SD? Det är ju allt annat än politiskt korrekt?

       Svara

        Ja uppenbarligen är det så. Är väl rätt så tydligt, eller? Ta de diskussionerna någon annanstans (finns flera forum där det är tillåtet) för c vill uppenbarligen inte ha det här. Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera vad man vill på andras bloggar. Tråkigt, men så är det.

        Svara

         Man va sjukt! Det är inte ok, vi bor faktiskt inte i kina

         Svara

          Men Herregud du får diskutera vad du vill, men inte här.

          Svara

           Men det står ju i underrubriken att man får prata om allt men tydligen inte om ett av landets största partier. Diktatur!

   Strutsmentalitet. Folk bryr sig inte … tills de själva drabbas. Jfr Nimby. Glädjande att åtminstone DU har vaknat. Kram.

   Svara

    Jag har varit vaken länge. Strutsmentalitet och sandlådenivå är det tydligen som gäller.

    Kram tillbaka!

    Svara

     Samma här, sedan 2009. Jenny Lémon, Elin Krantz och Emma Pettersson blev avgörande för mig.

     Svara

      Samma här.

      Svara

  Jag har alltid en ”slötittarserie” på gång. Nu har jag sett klart Bonusfamiljen och tänkte gå över till Modern family (igen) men då är det borta från Netflix??? Provade HIMYM men samma där?! Vad händer!! Någon med förslag? Har sett working moms också.

  Svara

   Arrested development
   Friday night dinner
   The Office
   Shameless (uk)

   Svara

    Park and Recreation
    Superstore (den är dock på hulu)

    Svara

   Jane the Virgin!!!!!

   Svara

   Nej men HIMYM är kvar! Alla säsongen finns i alla fall för mig

   Svara

   Kapar tråden lite, men någon som sett Black Mirror på Netflix – tankar??

   Svara

  Jag söker nya läsare till min blogg 🙂 Alla välkomna!

  Svara

   Bara för att du var rak och ärlig tittade jag in på din blogg: riktigt trevlig! Får kolla litet mer i veckan, verkar träffa rätt bra i mitt intressespektrum.

   Svara

  Vad tror ni om nyheterna kring palmemordet? Själv är jag övertygad om att de har något som sätter dit skandiamannen. Jag tror att de sitter på något stort.

  Svara

   Ingen aning mer än att jag är så trött att lyssna på det här tjatet. Jag tror det var beställningsmord och de hade hittat förövaren för längesedan om de hade låtit bli att lyssna på Palmes kärring.

   Svara

    De valde ju att vilseleda henne och totalt förstöra hennes vittnesuppgifter.

    Svara

     Exakt.

     Svara

     Hur vilseledde dem frun?

     Svara

      Bland annat så bad de henne att peka ut mördaren i en lineup. Det var Christer Pettersson och ett gäng poliser. Innan talade de om för henne att den misstänkte var bänkalkis. Fanns även småsaker i lineupen som gjorde att han omedvetet stack ut för någon som ska peka ut någon (saker som inte ska skilja på en sådan lineup).

      Svara

       Finns mycket att läsa om hennes vittnesmål. Bland annat från svt : ”Innan konfrontationen hade Lisbet Palme fått veta av en åklagare att den misstänkte var en alkoholiserad våldsman. Christer Pettersson var den enda missbrukaren vid konfrontationen. De andra elva, de så kallade figuranterna, var anställda hos polisen.

       – När man ger personer den bakgrundsinformationen, att den misstänkte är missbrukare, då pekar ungefär åtta av tio ut Christer Pettersson. Man har gjort test i efterhand och sett att om man har den bakgrundsinformationen, och den hade Lisbet Palme, då är ett utpekande inte värt någonting, säger Pär-Anders Granhag, en av Sveriges främsta experter på förhörsteknik.”

       https://amp.svt.se/nyheter/granskning/ug/har-ar-svagheterna-i-vittnesmalen-mot-christer-pettersson

       Svara

   Ungefär lika enkelt att hantera som att försöka bevisa att 5G-strålningen inte kommer att göra mannagrynsgröt av folks hjärnor. Meningslöst.

   Svara

  Jag är gravid i vecka 12. Jag kan inte bestämma om jag ska berätta på jobbet efter att 12 veckor passerat eller efter första ultraljudet som är i vecka 14+3. Hur hade ni tänkt?

  Svara

   Jag berättade efter vårt första ultraljud bara för att vara säker på att allt står rätt till i magen innan. Men det var också för att jag var väldigt nervös över hur de skulle reagera och ville vara mer säker på att jag faktiskt skulle behöva vara mammaledig längre fram, och inte bara droppar en sån sak ”i onödan”.

   Svara

   Jag berättade inte förrän jag visste att allt står rätt till där inne (nära kollegor efter första ul och andra kollegor/chef efter rul i vecka 18). Jag är dock oroligt lagd samt inte alls sugen på att behöva dela med mig av eventuella dåliga nyheter. Ville inte heller att alla skulle veta att jag gick i skaffa-barn-tankar men det kan bero på att jag nyligen blivit befordrad till en högre tjänst.

   Svara

  Hur mycket har era sambos hjälpt till med er bebis på natten? I vårt fall så jobbar min sambo måndag-fredag 07.00-16.00, och jag tar varenda natt med vår bebis som nu är 6månader. Sambon har varit uppe på natten och bytt blöja sammanlagt två gånger under detta halvåret och det var de första två nätterna hemma. Jag har alltid tänkt att det är normalt för han ska ju upp tidigt och jobba, han behöver sömn. Men verkar som att alla andra har något upplägg med sina sambos om vems tur det är att gå upp?

  Svara

   Min man tog alla vardagsrätter och jag helgerna. Han var hemma hela föräldraledigheten från dag ett och jag jobbade.
   Jag behövde sömnen för att kunna vara klar i knoppen på jobbet och mannen sov middag med dottern på dagarna för att få sin sömn.

   Svara

   Han får väl ta helgerna? Hade du själv velat byta blöjor 2 ggr per natt om du arbetade dagtid?

   Svara

   Jag har tagit alla nätter sedan vårt barn föddes för ett år sedan. Jag ammar ju så för oss är det bekvämast att jag tar nätterna för 1, byter inte blöja på natten längre 2, han kan inte mata för hen tar inte flaska.
   Hur är det i erat fall?
   Personligen skulle jag inte ”störa” min man på natten på vardagarna utan han kan få ”ta igen” sina blöjbyten när han kommer hem eller på helgerna, känns dumt att båda ska vakna liksom, räcker med en trött männis

   Svara

    För att tillägga, när han slutar 16.00 så kommer han inte hem utan brukar hjälpa kompisar eller jobba åt sin pappa på hans företag till ca 20.00. När han väl kommer in förstår jag att han vill ta det lugnt efter en hel dag igång så jag lagar all mat, städar och håller ordning hemma. Vi sätter oss och äter framför tvn ihop. Vill bebisen ha uppmärksamhet när vi äter så är det jag som tar honom, min sambo har aldrig tagit initiativet till det ens. Han umgås nog med vår son kanske 20-30 min per dag och då inkluderar den tiden allt från att endast hålla honom i knät samtidigt som han kollar på tv, faktiskt busa med honom eller ligga bredvid honom i sängen. Jag förstår till 110% att han inte vill ta bebisen på natten men inte ens på helger ställer han upp. Jag undrar bara generellt hur andra gör? När får ni själva vila och sova ut? Har ni något annat system? Behöver alla tips jag kan få. Blir galen snart och det är minst 6månader kvar innan vår son börjar förskola..

    Svara

     Be honom komma hem efter jobb. I stället för att fara runt och hjälpa kompisar kan han väl komma hem och umgås med sin familj och göra sin del i hemmet. Ställ lite krav.

     Svara

      Det försöker jag göra, och påpekar nog varje dag. Då kommer ju det klassiska ”jag drar in pengar”-kortet fram… och jag får dåligt samvete som går hemma och får en dålig mammapeng. 🙃 Jag känner bara att krafterna tar slut och vet inte hur jag ska kunna ladda batterierna. Samma sak att han kan gå ut och ta någon öl på helgerna så blir man ensam med bebisen då med. Har inget emot att umgås med min son men jag behöver egentid. Hur och när tar man igen sig? Måste väll vara fler som har det så här?

      Svara

       Ställ ultimatum då. Han verkar ju inte fatta så sätt hårt mot hårt.

       Svara

       Har du kollat så han inte har en förlossningsdepression? Är supervanligt bland män.

       Svara

        Nej, det har jag inte. Får googla på hur det visar sig bland män. Eller har du information om det? Kan mycket väl va något sånt.
        Han är dock världens snällaste mot sin son och han tar blöjor när han är hemma, bara det att jag oftast måste be honom. Och att han gärna fortsätter livet som innan med att träffa vänner ofta, vilket jag inte har något emot men nu innebär ju det att jag blir ensam med vår son. Jag är ensam med honom hela dagarna och hade gärna sett att hans pappa VALDE att umgås med oss, och inte att jag tvingar honom. Jag unnar honom sovmornar, att sova hela nätterna, att träffa sina vänner efter jobb och på helger. Men hade varit skönt att bli VALD och att han själv ser att jag också behöver få vila ibland, utan vår son. Men ska definitivt kolla upp det med depression. Tack för tips

        Svara

       Att inte komma hem direkt och dricka öl på helgerna är faktiskt inte okej i min bok, hans prio ska ligga på er och ert barn, speciellt när bebisen är så liten. Tycker parterapi låter som en bra idé, om han inte förstår allvaret. Sen nätterna, då kanske han kan ta helgerna iaf

       Svara

     Jag blir så väldigt ledsen av att läsa hur du har det. Jag är ensamstående mamma till ett barn i ditt barns ålder, det är tufft, men jag slipper åtminstone ta hand om någon annan utöver det. Förlåt, men din man förtjänar inte dig. Om jag var du skulle jag markera mot honom att hans insats faktiskt inte räcker till. Har du föräldrar du kan åka hem till? En resesäng till ditt barn som du kan ställa där? Börja ta med dig barnet dit några gånger i veckan och sov där. Inte bara för att markera men för att du faktiskt förtjänar lite avlastning, få middan serverad och sova några timmar. För han verkar inte kunna ge dig det och då hoppas jag han förstår sitt tillkortakommande.

     Svara

      Jag har funderat på att åka hem till mamma och pappa, vet att jag alltid är välkommen där men jag vill inte att de ska märka av att vår relation är svajig. Vill liksom inte att fler ska lägga sig i (annat att vara ”anonym” här). Men ska verkligen sätta mig ner med honom och förklara hur jag känner, att jag också behöver vila. Förklara att jag uppskattar allt jobb han sliter med för att försörja oss men att jag hade uppskattat mer tid med familjen och att jag får lite mer egentid precis som han får ibland med sina vänner.

      Svara

       Jag förstår att du inte vill att ändra ska lägga sig i eran svajiga relation men tänk också på att det kan vara skönt att anförtro sig till någon. Att ha någon man kan ventilera med. Kanske skulle det vara skönt om din mamma visste så att du kan prata med henne när det är jobbigt, inte för att hon ska lösa problemet (Det är mellan dig och honom) men för att finnas där när du behöver prata om det. Det är tungt att bära på problem själv.

       Menar absolut inte att du ska prata relationen med någon om du känner att du inte vill, bara en tanke.

       Svara

      Tycker du låter mesig och din man har noll respekt för dig. Skaffa dig en ryggrad och ryt ifrån eller be honom dra åt h-e.

      Svara

       Och nej det är inte normalt att ens man jobbar heltid plus frivilligt går och ”hjälper kompisar” och under sin lediga tid går och dricker öl. Herregud jag har inte ens barn men skulle min kille gå och dricka öl istället för att vara med mig när jag är ledig hade han varit ett ex.

       Svara

     Låter som han kanske inte riktigt har fattat att han är en farsa än. Inte kunnat ta till sig barnen riktigt in i hjärtat. I vårt fall var det så också men det ordnade till sig när jag började ”smita hemifrån” mera. Sa till mannen att idag ska jag iväg så du måste vara hemma med… I börjar var det lite gnissligt men jag höll fast vid att han är lika mycket förälder som jag. Sen började de utveckla sin egen relation utan mig och efter det var allt helt annorlunda mellan dem. Mer kärlek och mer naturliga initiativ från pappans sida.

     Svara

     Stackars dig som fick barn med ett as. Snart otrogen och så är du själv också.

     Svara

   När dottern var helt nyfödd gjorde vi som så att jag la mig runt 22, pappan var vaken fram till 01 då hon brukade vakna Och gav henne flaskan (ersättning) sen gick han och la sig, nästa gång runt 05 tog jag henne och då hade jag fått sova oavbrutet ca 6 timmar, pappan fick sova till ca 9 och fick då också runt 6 timmar oavbruten sömn. När hon vart lite större bebis körde vi varannan natt oavsett vad, när mannen började jobba (han var arbetslös när hon var nyfödd), körde jag nätterna på vardagarna eftersom han skulle upp 05 och jag var mammaledig. På helgerna tog han dottern. Annars på dagtid tog den som såg att blöjan behövde bytas hand om det, matade henne (ersättning) när hon ville och sådant. Dock var jag mest ute med henne själv och är fortfarande. Tycker egentligen din man borde ta mer ansvar det var ju ändå han som körde in sprut ut…

   Svara

    Smart upplägg 👍

    Svara

   Typ noll. Däremot har han tagit nätterna när han är föräldraledig. Rimligt tycker jag. OM inte någon av oss typ har blivit sjuk ..

   Svara

    Ibland känner jag mig ensamstående mer vår son och det har jag talat om för min sambo, som lovar att hjälpa till mer på helger och kvällar. Men de glöms tydligen bort redan nästa dag… hur har ni gjort, ni som varit mammalediga medan sambon jobbat dagtid. Hur har ni fått ork till att ta blöjbyten och annat på nätterna, sen kanske tidiga uppvak på mornarna, att underhålla bebisen hela dagarna osv. NÄR tar ni igen er?

    Svara

     Allvarligt råd nu. Om han inte lyssnar och förstår när du säger att du inte orkar och att han inte förstår allvaret i att du känner dig som ensamstående, boka in er på en parterapi. Det var det enda som hjälpte mig när min sambo inte lyssnade på mig. Bara att avsätta en timme där man sitter ner och aktivt lyssnar p varandra är bra. Och att få någon utomståendes syn och råd på det hela kan få honom att förstå att du menar allvar.

     Svara

      Tusen tack för tips

      Svara

     Så sorgligt att läsa, din kille är en egoist. Pratade ni ingenting om detta innan ni skaffade barn?

     Svara

      Sonen var inte planerad, åt p-piller. Men vi hade långa dialoger innan vi bestämde oss för att behålla och då lät såklart allt så mycket bättre. De skulle bli så annorlunda när vi skaffade barn och han ”skulle ha en bra anledning att sitta hemma en fredagkväll”. Men det har liksom inte blivit så.. och angående sömnen så var ju tanken att jag tar sonen nätterna han jobbar och så tar sambon på helgen men det har också runnit ut i sanden och nu är vi här.

      Svara

       Kära du, ställ krav och låt han inte få göra vad han vill. Ni är två om att ha skaffat detta barn, och om han inte skärper sig är det bättre du lämnar.

       Svara

       Förlåt men en man som säger att han behöver en anledning att stanna hem en fredagskväll är inget att ha. Alltså var inte du tillräcklig för att han skulle stanna hemma en fredag, vilket du egentligen borde varit om han prioriterat dig. Som sagt, handlingar säger allt, har han inte prioriterat dig och er relation framför en fredag på stan tidigare, så varför skulle han göra det nu? Jag vill verkligen inte vara taskig, men du har att göra med en riktig egoist, dessutom låter han ung, om inte så väldigt omogen. En man som är en familjefar behöver inga ”anledningar” att stanna hemma på fredagar för det är där han vill vara mer än på någon blöt pub eller vart han nu hänger.

       Svara

   Jag tar vår själv. Hon är 9,5 mån o ammar mkt på natten. Vi sover tätt ihop 🙂 I början tog mannen lite blöjor o så. Nu bajsar hon ändå aldrig på natten sen en tid.

   Svara

    Samma här, vad ska min man göra på natten liksom, typ koppla på ungen på tutten? 😅

    Svara

  Någon som har tips på hur man får en tre åring att vilja borsta tänderna? Hon total vägrar så får hålla fast henne och borsta…har försökt med de mesta men hon kniper igen munnen och jag känner bara att jag orkar inte bråka varje morgon, det blir ännu värre om vi är lite sena på morgonen på vardagarna. Så, någon som har tips på nån rolig borsta tänderna lek eller så?:)

  Svara

   Finns appar. Tror folktandvården har en.
   Eltandborste?

   Svara

    Ska nog prova det, hon har sett någon eltandborste med frost på så kanske får köpa den

    Svara

   Har för mig att det finns någon app som gör att borsta tänderna blir som ett spel? Googla och se ifall du kan hitta det 🙂

   Svara

    Åh måste kolla upp det låter ju superbra!

    Svara

   Vi lät barnen välja tandborstar och tandkräm och sedan brukade vi ”jaga tandtroll” när vi borstade. Spelade teater ”Oj, där såg jag ett litet tandtroll!! Den gömmer sig bakom en av tänderna så nu måste du gapa lite större” osv. Funkade för det mesta. Särskilt när man överdriver och gör en skojig stund av det.

   Svara

   Nu vet jag inte om det finns längre men när jag var 2, (20 år sen) så lyssnade jag på ett kasettband om tänder och tandläkare. Det fungerade hur bra som helst och det ledde också till att jag inte var rädd för tandläkaren! Kolla om nåt liknande finns på spotify!

   Svara