Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

Dock ser jag helst att politiska diskussioner sker någon annanstans än här, tack på förhand!

So get it all out of your systems!!
GO!

574 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haloj

  Svara

  Ja då var det onsdag igen vart en pissig dag, men bara att ta nya tag imorgon igen.

  Svara

  Finns det några Love Is Blind-junkies här? Finalavsnittet imorgon. Vad tycker vi? Vad tänker vi?

  Jag haaaaatar Jessica. Jag vill stänga av ljudet och gå på toa varje gång hon är i bild. Hemsk människa.

  Svara

   Hatar Jessica och Barnadette (eller vad varelsen nu heter). Tror på Cameron och Lauren (?)

   Mark förtjänar äkta kärlek

   Svara

    BARNETT, sån douchebag! Såg en tråd på twitter av någon som hade snokat massor på IG och det verkar som att vissa (ska inte säga vem ifall någon inte vill bli ”spoilad”) fortfarande är gifta.

    Svara

    Håller dock med Laurens pappa om Cameron, skulle vilja ha lite mer riv i honom. Han är så lugn och stel, man undrar typ om han kan slappna av i nacken 😅 men dom är gulliga fast tror inte hon kommer säga ja till honom.

    Hoppas Kenny och Kelly håller!

    Svara

    Jaså här sitter man och hatar folk, skärp dig.

    Svara

     Ta inte det så jäkla seriöst.

     Svara

     Men buhu, cry me a river.

     Svara

      Men gå å lägg dig och kamma te dig.

      Svara

   Omggg jag håller med!!! Varje gång Mark kämpar vidare med henne så vill jag bara hoppa in i rutan och skaka om honom. Säga att han är en så jäkla fin kille och människa och förtjänar SÅ mycket bättre!!

   Svara

    VERKLIGEN!!!

    Svara

    Amen!

    Vill bara ge honom en kram!

    Och Jessica måste ju ha allvarliga alkoholproblem 😅

    Svara

     Haha ja precis så

     Svara

    Hon var dödskär i Barnett ena sekunden. Sen blir hon dumpad. Och sen två sekunder efter äääälskar hon Mark och är soul mates. Snacka om att bara säga ja för att få hänga kvar och bli TV-kändis. Haha men vilken flopp. Hela världen hatar henne 😅 eller åtminstone varenda människa på sociala medier.

    Svara

   Hoppas verkligen Lauren och Cameron samt Kelly och Kenny håller! Så fina tillsammans. Jessica är rätt så jobbig ja, men Amber är Next Level, förstår inte hur han orkar med henne! Men jag tror det är Jessica som springer från Mark vid altaret…

   Svara

    Håller verkligen med om Amber. Känns så otroligt tillgjord. Haha plus att han Barnett är så osäker på att prata om någonting som är liiiiite djupare än typ ”jag gillar hundar, ska vi ha sex?”.

    Svara

     Amber är en sån som vill visa att hon ”one of the guys” typ. Älskar att hon inte vill jobba och har en massa skulder hon inte betalar av så att det blir barnetts problem XD

     Svara

      Synd för honom att han inte valde den där sista tjejen jag inte minns namnet på. Hon verkade down to earth och härlig. Dock skönt för henne nu då han verkar ha jobbigt att prata om riktiga och viktiga saker.

      Svara

       LC hette hon! 🙂

       Svara

   Vad hette det första paret som gjorde slut första dagen i Mexiko? Jag tolkade det inte alls som att dom gjorde slut för att han var bisexuell, utan eftersom han väldigt fort blev passiv aggressiv, kallade henne bitch och slöt sig totalt.

   Svara

    Hahaha det var ju helt sjukt.
    Jag bara satt där och ”Wow, that escalated quickly” 🤣🤣

    Svara

    Diamond och Carlton… det var bara löjligt.

    Svara

    Nyfiken: kvinnor, skulle ni fortsätta en relation om er partner efter många om och men och några år in i relationen ”kom ut” som bisexuell?

    Och om er manliga partner sa att denna var transsexuell skulle ni kunna acceptera och leva med det?
    Helt helt ärligt nu.

    Svara

     Detta har på riktigt hänt mig i två förhållanden – att mannen kommit ut som bi. Den ena kom ut när vi dejtade, vilket var helt OK för mig. Han var så nervös när han berättade det och jag förklarade att det var fint att han kom ut till mig och att det inte spelar någon roll så länge det bara är mig han är intresserad av. Informationen om den andra kom upp till ytan efter tre år och det var jättesvårt för mig att ta in. Det kom som en chock efter så lång tid tillsammans. Jag kände mig besviken, arg och ledsen. Han hade ju ljugit för mig. Det tog mig år att komma över. Men vi är tillsammans än. Jag älskar honom ovillkorligt.

     Svara

      Fint och starkt av dig 🙌❤️

      Personligen hade jag inte kunnat leva med det. Om det var en ny person hade jag tagit emot det och tänkt på att inte såra när de vågar öppna upp sig men sen hade jag nog låtit det rinna ut i sanden.. Och om det var min nuvarande sambo så känns det som jag skulle bli så innerligt besviken att det inte skulle gå och reparera. Men vet faktiskt inte.

      Svara

       Varför?

       Svara

        Haha snacka om att ha noll förståelse för hur det är att vara icke hetro när ens reaktion på att någon kommer ut är att bli kränkt för sin egen skull lol

        Svara

     Mitt ex var bi, och det kom ut ganska tidigt i vårt dejtande. Var lite småsur först för tyckte det var något han skulle sagt från dag 1 och inte efter dejt 10. Men släppte det sen.

     Svara

   Ääääääälskar Lauren och tror dom kommer gifta sig, även om Cameron verkar för stel för henne imo. Förstår att folk inte tål Jessica men hon känns så skör och mänsklig liksom så kan inte hata henne. Mark förtjänar definitivt bättre dock, eller framför allt att den han är med även vill vara med honom. Kenny och Kelly känns bara så himla snark… Den jag verkligen inte tål är Amber pga sjukt jobbig och tycker Barnett har varit mycket mer likable sen dom kom ut i verkligheten. Såååå taggad på imorgon!!!

   Svara

    Jessica: Jag kan ändå förstå Jessica pga att hon är olyckligt kär och kanske ville vara med i programmet fortsättningsvis för att se om hon har nån chans på barnett ändå? Dock sjukt hemskt att Mark ska ”offras” för det och att hon totalt spelar på hans känslor. Alltså jag dog nästan när de låg i sängen efter födelsedagspartyt och Jessica sa att Giannina eller vad hon heter, är bäst och Mark bara helt kärleksfullt ”hon är näst bäst” och Jessica trodde att Mark syftade på att HAN är bäst och blev helt sur 😂😂😂😂😂😂 Hon söker ju efter anledningar att bli sur på honom och stöta bort honom. Suck!! Så hemskt. Jessica kommer helt klart säga nej. (Och efter festen där i sängen då hon mittiallt bara ”barnett är så snygg och sexig” man ba ????? Alltså att mark förlät henne efter den kvällen 😴😴😴😴)

    Mark; stackars kille. Allt Hans snack om hans mamma dock 🙃🙃 Hade tänkt henne som en mysig fin äldre dam som sprider värme och kärlek efter allt han sagt, men så var hon värsta hårda kvinnan med kajal runt hela ögat 🤣mark kommer ju tyvärr säga ja. Så blind. ”Mark is blind” 😂😂😂

    Cameron alltså. Hans kroppsspråk 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃 så pinsamt då han närmar sig helt krokig i ryggen med hakan fram och en liten hand framför sig 😂 tror Lauren kommer säga nej. Att gå från att ha dejtat stora mörka män till ljusa mjöliga Cameron, alltså näää 😅

    Lauren däremot: jisses hennes kropp! Så jävla snygg!! Verkar som så härlig tjej, hennes pappa känner henne hon behöver nog någon med mera riv i sig än Cameron 😂

    Barnett: läser bara ”barnet” hela tiden😄 Tycker han är skön faktiskt. Förstår att flera blev kär i honom. Tycker inte alls han var nån skitstövel inne i kapslarna. Han försökte ju bara hitta den rätta, vad kan han åt att 3 föll för honom? Tror han kommer säga nej åt Amber.

    Amber: alltså när hon träffade hans familj. Undrar om det bara var klippt sådär eller om det faktiskt var sådär obekväm stämning? Hon är en sån som jag personligen aldrig klickar med. Ska synas och höras mest, han överdrivet bra självförtroende och tar typ noll ansvar. Kan tänka mig att hon var en mobbare i ungdomen. Kommer ju definitivt att säga ja.

    Kenny: så jäkla snygg! Verkar trevlig men är ju nog lite mjäkig tillsammans med Kelly. Tror han dock säger ja.

    Kelly: hon har ju sagt att hon inte känner fysisk attraktion till Kenny? Och dessutom sa hon ju att han känns mer som en vän? Men ändå verkar de så himla ”perfekta” på pappret? Nä tror hon kommer säga nej.

    Var det alla? Tack för mig!! Så rolig tråd. Har inte en enda vän som kollar så äntligen får jag diskutera med nån 😅

    Svara

     Janne Gigi och Damian. Alltså Gigi: igen så snygg!!! Tycker det var kul att alla var så snygga faktiskt. Hon är ju nog lite mycket. Men det sa ju hennes pappa också att det är modigt att gifta sig med en så temperamentsfull kvinna eller vad han sa. Hon skulle ju dock kunna hitta så mycket bättre. Liksom okej jag tycker det är bra att damian inte är en toffel som bara accepterat hennes humörsvängningar men nä han är nog lite konstigt kall emellanåt.

     Vad tror ni hände med alla de som inte kom vidare i programmet? Var det bara att de inte hittade nån match eller svarade de nej i kapslarna?

     Svara

      Janne 😂😂😂😂😂 ”jamen” skulle de vara 😂 alla bara: var det med nån Janne också? Vad har jag missat?

      😂😅🤣

      Svara

      Tror du inte vi hade fått se om folk friade och det blev nej? Hade väl räknats som bra tv 😬 de tog ju med Carlton och Diamond även om det fick ett abrupt slut 🙃

      Svara

      Läste att det var ett annat par som förlovade sig men som inte fick ta del av resten av programmet med Mexico etc för att dom inte räknat med att så många skulle förlova sig!

      Svara

     Det med amber var helt klart klippt. Tror Cameron och lauren kommer hålla dock!

     Svara

     Jag är också glad att få diskutera!

     Jag tycker massor om Cameron 🙈 tror han är en stabil, härlig snubbe som är lugn men rivig när det behövs. Stort fan av Kenny också, de är mina två favoriter.

     Tyckte Kenny och Kelly verkade så himla gulliga och hade stor familjefest och sedan släpper hon bomben om att hon inte attraheras av honom, svettigt!

     Amber går mig på nerverna, jävla brud att komma med skulder, ett sminkkonto och så ”jag vill stanna hemma”-planer på det. Plus att hon har ett sånt behov av att vara en av grabbarna och konstant påpeka det…

     Längtar tills vi får veta. Sjukligt besatt av detta.

     Svara

   Men vad tror vi Damian svarar Gigi då??? Jag orkar inte vad jobbigt att stå där framme 😫

   Svara

    Dom två var söta ihop tills Gigi blev helt personlighetsförändrad

    Svara

    Tror ändå han säger ja… tror dock det är Giannina som springer iväg i klänningen och undra varför om han inte säger nej..?

    Svara

     Ja och om han nu säger ja varför tokbölar han innan? Eller blir vi lurade av klippningen?

     Svara

     Tror också att det är hon!! Längtar till imorgon för att få se varför haha.

     Svara

    Jag tror och hoppas han säger nej! Tycker Gigi beter sig som en fjortis. Sjukt omogen

    Svara

    Jag tror det är Gigi som springer iväg, så det händer något med dem!
    Gillar dem dock, tycker det är bra på nåt sätt att de redan bråkat en del så de liksom kan ha det avklarat, haha. Kenny och Kelly tex är ju så mellanmjölk att jag blir nipprig.
    Hejar annars på Cameron och Lauren, och tycker (som alla andra uppenbarligen) att Mark förtjänar bättre!!

    Svara

     Sveriges bästa instagram är krita en 5a, med geniala Sala-Roger och Sthlm-Johannes. En fd polis och en vänstersnubbe. Underbara.

     Svara

   Blev helt galen när Jessica gav vin till sin hund! 😡

   Svara

    Och Mark reagerade inte? Fastän han själv har hund? Så himla konstigt!

    Svara

    Ser inte hon väldigt gammal ut för sin ålder? Är lika gammal o har inte börjat få rynkor än. Fast hon jobbar ju 70 h i veckan, kanske det. Plus dricker 🤣

    Svara

   Hatar ingen i programmet. De är bara människor och mänskliga, dessutom under stress.

   Svara

  Hej,

  Jag tycker att det luktar lite konstigt i mitt badrum (oavsett om det är jätterent och rensat i avlopp mm). Hur går man tillväga för att ta reda på om det är en vattenskada?

  Kontaktar man tex sitt försäkringsbolag kanske?

  Svara

   Du! Jag hade det problemet och VÄGRADE ge mig kring vad det var. Anmälde till bolaget jag hyr av som undersökte saken. Kom fram till att i källaren i nåt rum är det något som luktade förjävligt. Men den dörren stod på glänt typ, superlite, så i ventilationssystemet blev det rundgång = stanken kom upp i mitt badrum.

   Efter mitt undersökande (FBI kan ringa om de behöver nån) så skickade jag dit mitt hyresbolag att kolla upp saken och VIPS – det luktar inte mer 😍

   Svara

   Hyr du eller äger?

   Svara

    Äger (bostadsrätt).

    Svara

   Det kan vara en spärr i handfatet som lossnat också

   Svara

   I min förra lägenhet bubblade det i min toa varje gång snubben ovanför spolade i sin. Det vart nåt slags baksug i rören, typ, och det luktade avlopp varje gång det hände i mitt badrum. Han som jag tog över lägenheten av sa att det varit ett problem hela tiden han bott där och att värden sket i det, så det var ingen idé att klaga. Detta blev värre och det blurpade så in i helvete i muggen varje gång det bajsades ovanpå. Så satt jag en dag själv på dass och samtidigt satt tydligen grannen och gjorde lika, för det började bubbla nere i kröken, och plötsligt blir det som ett stort SLÖÖÖRP och sen ett plask upp i arslet och när jag reser mig upp ligger det flera skitkorvar och klumpar av dasspapper i min toastol. Och det är liksom inte mitt… 🤮

   Svara

    Granne 1 fick stopp i toaletten. Rörmokare fixade stoppet, men granne 2 fick skiten i hela badrummet. Det vita kaklet var plötsligt brunt.

    Svara

    Åååååh Fyfan!!!!

    Svara

    Åh fyyyy fan 😳🤯🤮

    Svara

    😭😭😭😭😭🤢🤢🤢🤢🤢😫😫😫😫😫😫 fyfaaaaan!!! Vad sjukt, strongt att du tagit dig igenom den upplevelsen hahaha

    Svara

   Kan vara silikonet där toastolen går ner i golvet ☝🏼 Det måste man byta ut ibland.

   Svara

  Jag behöver tips på en parfym som luktar som tvättmedel. Hit me with your best shot!

  Svara

   Clean – Fresh laundry

   Svara

    Ja Clean har flera olika ”rena” dofter

    Svara

    Jag älskar Warm cotton. Men börjar tröttna lite på den. Vill hitta någon annan

    Svara

     Rain och skin luktar ju himmelskt också

     Svara

      Nje, inte på mig.
      Tänkte att det skulle finnas något annat märke än clean som luktar bommul och tvål.
      Men det kanske det inte gör?

      Svara

   https://giftsetter.com/sv/marke/grona-gredelina/acqua-cotta-parfym-roll-on.html Denna luktar så gott! Är dock en roll-on, du kanske hellre vill ha spray?

   Svara

    Nejnej, roll-on Föredras nästan framför spray 😀

    Svara

   GAP washed cotton. Har haft CLEAN också men föredrar den från GAP

   Svara

    Finns den i någon butik? Hittar den bara online på massa amerikanska sidor

    Svara

     Jag har köpt den på KICKS. Men det var ett tag sen. När jag var i USA för ett halvår sen köpte jag den i butik där

     Svara

   Ser att folk har tipsat om Clean, vilket verkligen doftar tvättmedel/sköljmedel och rent.
   Tycker också att Byredo- Blanche doftar lite nytvättat på något sätt.

   Svara

  Tror jag har en ångestattack nu. Det känns som att kroppen darrar och att jag tappar kontrollen, men när jag vill röra mig, prata, titta och tänka fungerar allt som normalt. Är det bara att vänta ut?

  Svara

   Vänta ut och ta det lugnt. Lägg dig i sängen, andas i fyrkant och koncentrera dig på fem saker du ser, fyra saker du hör, tre saker du känner, två saker du kan lukta dig till och en sak du känner smaken av

   Svara

    Vad innebär det att andas i fyrkant?

    Svara

     Svara

     Tänk dig en fyrkant och att du ska ”följa” den med andningen. Upp så andas du in, sen till höger håller du in andan sen ner andas du ut, till vänster håller in och sen andas du när den går upp igen osv

     Svara

      Ah, jag förstår! Bra tips!

      Svara

   Du ska börja acceptera att du lider av ångest och att din kropp försöker hjälpa dig och visa att du ska sätta dig själv i första hand. Min panikångest försvann helt när jag accepterade att den skulle komma då och då och hälsa på mig. Istället för att bli rädd och förvärra så sa jag till den Jaha du är här? Välkommen kompis. Jag vet att jag inte kommer att dö utan att det bara är du som försöker få mig att förstå att det är dags att börja bry mig om mig själv. Vågen som byggs upp vid panikångesten drog iväg direkt när jag slutade spänna mig och bli rädd.

   Svara

  Hur lär man sig att gå i klackar?

  Svara

   Öva öva öva öva. Bok på huvudet är inte helt dumt.

   Svara

   Öva! Och börja med kortare klackar gärna med lite platå, börja inte i 10-15 cm klackar. Ser så dumt ut när folk i klackar går som att de har en liten korv i rumpan (unpopular opinon, lär väl bli avskydd nu), så börja hellre med kortare klackar 🙂

   Svara

    Hahahaha! Hur ser man ut då?

    Svara

     Såg fenomenet senast igår påväg till en föreläsning. Hon gick liksom framåtlutad, lite tippad och klämde åt med rumpan krampaktigt och tog märkligt långa steg. Påminde mig om hur man själv förmodligen ser ut när lingonveckan har slagit ut tarmsystemet och man måste skynda till toaletten hehe..

     Svara

      Hahahahahahah förlåt men jag skrattade högt! 😂

      Svara

       Stort grattis till bebisen i magen Helena, äntligen! Följt din resa sporadiskt men missat att du bloggar igen. Är själv gravid i v25 🙂

       Svara

        Åhhh stort tack och detsamma! Så härligt att höra! Då är jag en månad efter dig 😍 Jaaa äntligen, efter en hel del rannsakande, självinsikt och omstart på ny kula. Nu är jag på den plats jag velat vara på i många år med en person som inte får mig att känna annat än genuin glädje och lycka. I am home. Det har jag inte varit på många år. Livet va ❤️

        Svara

   Börja med att grundligt fundera på varför du vill utsätta dig för klackar från början. Jag ”övade” i 10 år innan jag la ner och insåg att jag bara ville gå i klackar för att andra tycker det är snyggt (eller jag trodde JAG tyckte det var snyggt och att jag var nån snöflinga som inte påverkades av normer och patriarkatet). All denna smärta för att kunna gå i skor som förstör fötterna, helt galet.

   Svara

   Tänk också på att inte sätta ner tån först, utan hälen.

   Klackar som är direkt under hälen (dvs lite svängda) är mycket lättare att gå i än de som går rakt ner från baksidan av skon, lite svårt att förklara. Hitta skor som du inte behöver knipa för att behålla på foten.

   Svara

  Vilka bra vintagebutiker finns det i Stockholm?

  Svara

   Arkivet och Judiths

   Svara

   Epok på Odenplan – underbar! Tanten som har den är super.

   Svara

  Har ni upplevt något positivt idag? Jag hade en väldigt trevlig dag med min man och på kvällen gick vi hem till min mamma och åt hemlagade pizzor❤️

  Svara

   Vad fint! Jag har haft ledig dag och varit på Soma Move. Varje vecka har jag sån intensiv träningsvärk efteråt som håller i sig ända till söndag…känns bra!

   Svara

   Lunchträning, långpromenad med en vän och precis avslutat middag med min pappa och hans bästa kompis🙌🏻

   Svara

   Åh så mysigt, njut av minnet och stunden och spara det i minnesbanken 💕

   Jag var på ultraljud idag och fick veta att barnet i magen var friskt, livligt och om det var X eller Y (även om hon kan bli en han och tvärtom i framtiden, något som skulle vara helt okej). Det är ändå ingen skillnad på könen de första månaderna/året. Jag och min sambo har inte berättat det för våra närstående än då vi vill suga på karamellen själva en stund. Det spelar egentligen ingen roll heller och ändå vill jag skrika det från taknockarna då hela min själ vibrerar av glädje och lycka just nu.

   Svara

   Jag blev uppringd av en förskolerektor där jag sökt jobb och gått på intervju och hon ringde och sa att de är väldigt intresserade och att jag ska komma tillbaka på en andra intervju och träffa mina eventuellt framtida kollegor. Samt att lönen var det jag ville ha =D

   Svara

    Åh vad spännande! Håller tummarna för dig 😊 Läser själv 6:e terminen på förskollärarprogrammet och börjar bli smått nervös över att det snart är dags för arbetsintervjuer. Känns så stort, att lilla jag ska ha ett jobb där jag ska ansvara för de allra värdefullaste ❤ ibland undrar jag vad jag gett mig in på 😅

    Svara

   Var och shoppade! Fyllde ”bara” på t-shirts och trosor som blivit slitna och köpte ett par jeans men det blev ändå spring i en massa butiker och det kändes så lyxigt att springa omkring med shoppingpåsar hehe. Unnade mig en hamburgare när jag var klar och körde hem med episk musik på bilradion. Den här eftermiddagen kommer jag leva på länge!

   Svara

   En nära vän till mig fick äntligen sin lilla dotter efter en 48hr förlossning. Är så glad för hennes skull

   Svara

   Det kom ett företag till jobbet idag som sålde små skrivbordsplantor; söta suckulenter, elefantöra och kaktusar, så jag och en kollega köpte flera stycken och nu är skrivbordet på jobbet som en liten trädgård. Jättemysigt ☺️

   Svara

  Förskolepedagoger! Berätta om era värsta/mest knäppa möten med föräldrar.

  Svara

   Jag, ny på avdelningen, välkomnade en femåring i hallen med sin, vad jag antog var mamman. Mamman skrattade och sa att hon bara är bonusen. Jag bad om ursäkt och mer var det inte med det.

   Två dagar därpå kom samma barn till förskolan och jag stod i hallen och tog emot dem. Barnet tog mig i handen och sa ”det här är min mamma”, stolt och glad.

   Jag log åt dem båda och sa ”åhhh är det här din mamma?!” jätteglatt. Sådär som man brukar. Sådär som man ska. Jag kvittrade på och mamman kramade sitt barn hejdå och gick.

   Tre timmar senare ringde min chef. Då har hon suttit i samtal med denna mamma som skrikit, gråtit och vrålag. Söm krävt min omedelbara uppsägning, att min legitimation skulle rivas itu och att jag aldrig mer skulle få jobba med barn. Anledningen? Hennes ord: Jag hade ANTAGIT att hon var barnets mamma, när jag borde ha VETAT det! Barnet hade bara en mamma, och det var hon! Det fanns ingen annan mamma! Bara hon!

   Hon kunde glömma bort hela händelsen om jag ringde och bad om ursäkt för mitt beteende, men hon skulle aldrig mer komma tillbaka med sitt barn.

   🙄🙄🙄🙄🙄

   Svara

    Är det på riktigt..? 😯

    Svara

     Ja.
     Sjukaste jag varit med om. Ändå jobbat i verksamheten i sex år.

     Svara

    Men gud! Sjukaste jag hört!

    Svara

    Vad hände sen?
    Del 2, tack 😊

    Svara

    Var det två olika ”mammor” som hade lämnat första och andra gången? Förstår inte. Var hon svartsjuk på någon bonusmamma?

    Svara

     Precis så! Infekterad skilsmässa som nog satte sina spår i självkänslan.

     Svara

    Det var inte i Solna? 😂😂

    Svara

    Tyckte extremt synd om mamman när jag läste det här. Så traumatiserad hon måste vara och hennes självkänsla måste vara körd i botten. Det gjorde ont att föreställa mig hur hon måste må de veckor hon inte har sitt barn. Hennes beteende var absurt men de underliggande orsakerna är nog djupt tragiska. Hoppas hon kan återhämta sig. ❤️

    Svara

     Ja, eller hur. Först blev jag väldigt upprörd av alltsammans men sen insåg jag att det för kvinnan bottnade i något annat. Hade jag sett henne idag hade jag gett henne en innerlig kram och sagt att jag ser hur hon kämpar, och att hon inte gör det förgäves. Ingenting med ens barn är att kämpa förgäves. ❤️

     Jag hoppas hon är på en bättre plats idag.

     Svara

   Den gången en förälder skickade ett mail till vår chef med bifogande bild på att barnet hade råkat få fel strumpa på sig den dagen. Hade skrivit ett a4 med ord om att det va ANDRA gången hen hade andra strumpor på sig. Vi skrattade gott åt skiten

   Svara

   En förälder sa att deras barn kommer börja skolan tidigare då de är så intelligenta i deras släkt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara.

   Svara

    Orkar inte 😂🤦🏼‍♀️

    Svara

   Tystnadsplikt

   Svara

    Tror säkert någon förstår vem föräldern är. Eller inte.

    Svara

    Tack!!

    Svara

   En pappa som ljög om hur gammalt hans barn var för att han trodde att det var ”bättre ” för hans ”supersmarta” 2-åring att börja i en grupp med 4-åringar.
   Jag skolade in första dagen med ett kort besök. Började ana oråd då ungen såg väldigt liten ut. Pappan satt hela tiden och berättade saker som att barnet inte hade blöja längre och tvingade stackarn att räkna på flera språk. Barnet ville bara gå och kolla in leksakerna.
   När dom hade gått kollade jag personnumret och det stämde ju inte. Bad min chef ringa upp pappan. Han ignorerade allt hon sa sen kom dom tillbaka nästa dag. Jag mötte dom i hallen och sa vänligt att det nog blivit ett missförstånd och att han skulle prata med min chef om att få en plats på småbarnsavdelningen istället.
   Han blev helt skogstokig och ringer upp sin fru och skriker att jag stoppat dom i dörren och sagt att dom inte var välkomna.
   Sen står han kvar först i hallen och skriker i en timma. Hotar med att ringa kommunen och TV4. Han kände nån på TV4. Barnet stod hela tiden bredvid och såg livrädd ut.
   Sen gick han runt på gården en timma till och skrek i telefonen. Mitt bland barnen och andra föräldrar som skolade in småbarn.
   Jag var helt nyexad och chefen svarade inte i sin telefon. Idag hade jag nog bara kört ut honom direkt och hotat med att ringa polisen Man blir tuffare med åren.

   Svara

  Jennifer Aniston karaktär i Vänner har så sjukt fina kläder, väldigt ofta! Vill ha det mesta men hur den hittar man liknande plagg och accessoarer i vår tid haha

  Svara

   Ralph Lauren, Banana republic och Gant

   Svara

    Men tack! Ska in och kika 😘

    Svara

    Även Jcrew 🙂

    Svara

   Just den 90-talsstilen känns ju väldigt inne nu! Tycker det går att hitta lite överallt, typ H&M haha?

   https://data.whicdn.com/images/318403359/original.jpg

   Svara

  Behöver er hjälp!
  Skrev på senast öppet spår och sökte tips på när man som nybliven mamma får tid att koppla av och ta igen sig och efter flertal kommentarer förstod jag att min och sambons relation och upplägg inte är hållbart. Kort och gott så jobbar han väldigt mycket på sitt kontor 07.00-16.00 och sedan gör pappersarbete flera kvällar i veckan på sin pappas företag, om han inte gör de så hjälper han vänner med olika saker eller tar en öl på någon krog. Det har ju gjort att jag suttit ensam med vår snart 7månaders son hela dagarna och mestadels kvällar. Ni har ju hjälpt mig förstå att det inte är okej, och att han bör hjälpa till mer (jag tar alla nätter oavsett vardag eller helg för att jag vill låta honom sova, så han orkar jobba=dra in pengar). Undrade när jag skulle få chans att vila ut och en person här inne gav mig tips att lämna vår lägenhet några dagar, ta med vår son till en förälder eller något. Sen i söndags har jag och sonen sovit hos en kompis och sambon bönar och ber att jag ska komma hem. Självklart ska jag det, för att han ska få träffa sin son, men jag behöver er hjälp. Hur lång tid ska han få på sig att bättra sig? Han kommer garanterat vara supernärvarande och komma hem direkt efter jobb, inte gå ut och dricka öl osv närmaste veckan. Men sen rinner det säkert ut i sanden…. hur hade ni gjort? Jag vill ändå slåss för vår relation, främst för vår sons skull såklart men även för de 4åren vi haft tillsammans. Jag tror och hoppas att han kan ändras men hur mycket tid ska man ge sin partner, när det finns barn i bilden?

  Svara

   Börja med att ge honom en chans att få ändra sig, gör han inte det så tänk på vad du o sonen mår bäst av.

   Hoppas det löser sig! 🌺

   Svara

   Alltså jag skulle sitta ner och diskutera hurdan vardag ni båda ser er leva i, var amed barnet, hushållssysslor, sova (rekommenderar varmt att få varsin sovmorgon på helger, typ mannen får alltid lördag morgon och du söndag, sen förstås kan man ju flexa vid behov om man har olika program osv) .
   Men kolla hur månaderna börjar fungera och så sätter ni er ner igen tillsammans i något skede om typ 3-6 månader och kollar hur det gått och ifall man ännu kan fundera på olika sätt!
   Och nu då du har chansen och han ska vara superpappan, gå till en kompis och sov en helg , Netflix chill o somna tidigt och sov sent!

   Svara

   Skulle gå så långt som att säga att ni ska skriva ner överenskommelsen.
   1: barnet först
   2: dina ”egna” timmar varje vecka till sånt som är för din hälsas skull (Såklart efter hans jobbtid om du är den som är hemma för tillfället)
   3: er gemensamma tid som familj
   4: hans farsa, polare, kontor yada yada.
   Och de. Sekunden han bryter mot er överenskommelse utan att förvarna dig eller utan ditt godkännande så är det handbroms i. Det är skevt att leva som vanligt när man har en bebis hemma. Han borde springa hem för att hjälpa dig, och framförallt bonda med sitt barn. Det är iaf min åsikt.
   Och genom att skriva så kan ingen sen säga ”nej det där kommer jag inte ihåg”.

   Svara

  Dags-att-börja-bunkra-upp-för-pandemi-onsdag!

  Svara

   Tips på vad du bunkrar upp med?

   Svara

    Handsprit, burkmat, c-vitaminer! C-vitaminer är viktigt när grönsaks- och frukttillgången stryps.

    Svara

     Det kom in en man idag på jobbet som såg riktigt risig ut. Hela familjen hade varit i Italien för några dagar sedan och sedan insjuknad allihopa. Blev helt förfärad men mannen insisterade på att han inte kunde bli smittad av Corona pga att han redan hade en vanlig förkylning. Jag tänker tvärtom, att när man är förkyld så är immunförsvaret nedsatt och då borde man om något bli mer benägen? Blev riktigt nojjig..

     Jag förstår inte varför man är så oansvarig och inte sätter sig i frivillig karantän för att vara på den säkra sidan? Jag träffade på flera kunder som glatt skulle resa till Italien nu i helgen trots problemen. Varför riskera sig själv och sina barn? Om folk göra sitt för samhället och ta lite ansvar så skulle vi minska smittspridningen. Ändå reser folk hejvilt. Superspridaren från Storbritannien åkte ju mellan Singapore, Frankrike och Schweiz och smittade på ohämmat..

     Svara

      En bättre fråga att ställa är varför inte Sverige kollar passagerare som rest från och mellanlandat i Kina och högriskländer (just nu Italien), när de går av planen. Jag vet att detta är i stort sätt omöjligt att upprätthålla och kräver enorma resurser men andra länder gör detta.

      För övrigt är jag inte orolig för min egen del men däremot för mina åldrande morföräldrar.

      Svara

       Airchina flyger tre direktflyg från Peking varje vecka till Arlanda!!
       Inga kontroller och kinesiska turister strömmar in i landet.
       Tänk på att inkubationstiden är upp till 27 dagar och de som är positiva smittar under hela inkubationen också. Ge det en månad till sen vet vi hur allvarligt det är i Sverige och Europa.

       Svara

        Helt sjukt. Och att folkhälsomyndigheten ens kan påstå att det är väldigt osannolikt att det Inte kommer hit är bara galet.

        Svara

         Vi mailade deras så kallad coronagrupp och tydligen är det främst folk under 25 år som jobbar där. Förlåt men när man är under 25 år så förstår man knappast allvaret med en pandemi…

         Svara

        Nää, kontrollen är där istället. Man kommer inte in på flygplatser i det området av Asien utan hälsodeklaration och temperaturkoll.

        Svara

         Problemet är fortfarande att det är upp till 27 dagars symptomfri inkubationstid. Vilket betyder att det är extremt viktigt för de länder som personer anländer till att följa upp med dessa personer.
         En person kan alltså gå runt och smitta, resa och röra sig i samhället i tre veckor utan symptom. Mardrömsviruset från helvetet.
         Vi vet inte vad som kommer hända förrän om någon månad eller två.

         Svara

      Tycker du ska ringa polisen på honom. Corona är nu klassad som en farlig sjukdom och därför är det olagligt att sprida den. Han måste agera förebyggande för att inte begå brott. Att gå till jobbet eller ens inte kontakta sjukdomen efter att ha besökt drabbade områden är olagligt.
      Åklagare jobbar just nu med att se vad de kan göra angående patient zero i Italien, en man som gick till akuten och satt där i över ett dygn. Allt började på akuten där…

      Svara

       Det är patient 1 som sökte vård. Patient zero vet man inte vem det är än.

       Svara

        Ah menade patient 1. Patient zero är en turist från kina

        Svara

    Varför uppmanas inte resenärer från Italien att sättas i hemma karantän som gjordes på resenärer från Kina? Det ökar ju kraftigt i italien.

    Svara

     *Wuhan

     Svara

    Bunkrat upp massor för länge sen. Finns massor som kan hända. Köp mest sånt ni ändå använder och rotera. Jag har t ex typ 30 krossade tomater i en stor garderob. I köket har jag allt som vanligt. När något är slut i köket så köper jag en ny eller flera nya. Från affären lägger jag sedan in den nya varan som har längre bäst före datum längst bak i garderobsutrymmet och samma antal tar jag istället till köket. Då blir inget gammalt och det används. Vi har bunkrat så vi lätt klarar oss utan problem en hel månad minst. Köp vattendunkar fem liters på biltema och fyll m vatten. Ställ kallt och mörkt. Byt var fjärde månad. Vi har bunkrat: Krossade och passerade tomater, bönor av olika slag, Makrill, choklad, icke kylda juicer, havremjölk ej kylvara, köttfärssås på burk (billigt på öb just nu), ris, massa pasta, Havregryn, bulgur, müsli, nyponsoppa och blåbärssoppa pulver, olivolja, rapsolja, ananas på burk, c-vitaminburkar, kryddor, honung, kex osv.

    Om vattnet ryker måste man ha dunkar. Köp massor av babyservetter också på babyavdelningen. Perfekta att städa med och använda till hygien. Ljus, tändare, filtar, ficklampor, radio med batterier. Handsprit.

    Att inte alla gör sånt här som kan är skrämmande. Vi har ju sett hur Sveriges sjukvård t ex ser ut. Jag litar inte ett smack på Sveriges beredskap vid stor kris. Gör ni?

    Svara

     Tack!! Precis såhär hade jag tänkt mig en uppbunkring! Snyggt!!😀👌🏻🎊

     Svara

   Svara

   Nuuuu ska det göras ansträngningar med beredskapen säger dem.
   Att det ska ses över nu gällande resurser…. 🤦‍♀️ Ska alltid komma när det blir allvar..

   Svara

   Vadå bunkra? Det är väll inte som om alla affärer stänger om några blir sjuka ?

   Svara

    Vissa tror tydligen att Corona=apokalypsen 😏

    Svara

     Haha nej, det tror jag inte. I det läget behövs ingen mat, då är det redan kört. Men många har nog koll på läget i de länder som redan drabbats hårt och tänkt att det är bäst att förbereda sig för att kunna ta det lugnare när/om det når Sverige.

     Svara

    Hyllorna är tomma i Italien, i den drabbade regionen.

    Svara

     Folk är så naiva. Att man inte förstår vad som händer vid stor kris. Affärerna lär ha stängt och om inte länsas alla hyllor på några timmar. Korten kanske inte funkar. Mattransporter till butiker kan sluta funka. Varför inte börja innan den situationen uppstår? Man har inget att förlora om man köper sånt man ändå äter och roterar. Jag har barn och aldrig jag utsätter dem för svält. Jag har pratat med folk på jobbet som bunkrar vatten etc. Obs! Detta är inte pga corona. Vad som helst kan hända. Troligen händer förhoppningsvis inget men då har ni ju bara massa bra extra mat att ta av och rotera:)

     Svara

    Är ju flera städer som satts i karantän i Italien, så då får du ju inte gå och handla. Är väl risken att bli isolerad som folk förbereder sig för. Plus att det är mindre kul att handla om man riskerar att bli sjuk av att gå till butiken, om det blir väldigt många sjuka. Säkert bra idé att bunkra om man har dåligt immunförsvar.

    Svara

    Lol sure. Vanlig influensa har 0.8% dödlighet ochv varje smittad person beräknas smitta1-2. Corona har 2% dödlighet och smittar 3-4 andra

    Svara

   Äsch vad tramsigt. Har man normalt immunförsvar är det inte farligare än vanliga influensan.

   Svara

    Det här argumentet är bara så märkligt?! Ser det under varje coronavirus-diskussion och blir lika ställd varje gång jag läser det. Sån knäpp grej att säga!

    Svara

     Men det är ju sant? Kvinnan som sitter i Jönköping på Ryhov är inte ett dugg mer sjuk än om hon skulle ha haft en influensa, hon bara bär på viruset. Det är främst om man är äldre eller multisjuk som man befinner sig i riskzonen.

     Svara

      Det är inte den jämförelsen jag syftar på, insåg att det var lite oklart.
      Jag menar dom som alltid skriver att ”har man ett normalt immunförsvar så…”, ”är man frisk och kry så…” osv.
      Svårt att sätta ord på exakt hur jag menar, men dom som inte ligger i riskzonen får det att låta som en bagatell bara

      Svara

       Mmmm folk dör, oroar mig för min gamla mor, t.e.x.

       Svara

        Precis, man har ju nära och kära som man oroar sig för.

        Svara

         Problemet är väl inte riktigt att det bara är en influensa och att man inte mår så dåligt/inte är så farligt. Det är att smitta andra som är det allvarliga problemet. Jag tex har nedsatt försvar och hamnar på sjukhus av en enkel förkylning så jag oroar mig för att bli smittad såklart

         Svara

          Och just det. Influensavaccin har jag tagit(riskpatient), kan ändå få det men inte lika allvarligt. Detta finns inget skydd mot. Tänker också på om någon besökare på farföräldrarnas vårdboende skulle vara sjuk, många skulle säkert kola

          Svara

      Sant är det ju inte, vanlig influensa har en dödlighet på 0,1% medans coronaviruset ligger på 2-3%

      Svara

    Oj så fel du har. För det första, det finns vaccin för influensan.
    För det andra, detta virus är mer aggressivt än vanliga influensan och forskarna har nu bevisat att du inte från någon immunitet. Vilket betyder att du kan smittas om och om igen. Du kan tom smittade ner dig själv genom ytor du tagit på när du har smittan.

    Viruset har muterat också så de finns olika mutationer av det vilket försvårar att ta fram ett vaccin. Enda hoppet är en medicin från företagets Gilead som har en antivirus medicin som just börjats prövas i studier i Asien.

    Det är pågrund av detta som unga människor har dött, bland annat läkare. De har blivit smittade om och om igen och desto utsatta för höga mängder av viruset.
    Folk i 20-30 års åldern dör pga av att deras immunförsvar är så starka att kroppen får så pass hög feber att organen lägger av.
    Det är därför unga var mest drabbade av MERS (ett annat Corona virus). Då överlevde främst gamla och de med besatt imunförsvar då man inte kan få hög feber om man har mycket nedsatt immunförsvar.

    Kroppens attack på viruset blev för kraftigt för de har starka immunförsvar. Så tro inte att du är fri från risk bara för att du är ung.

    Svara

     👌 bra. Så trött på dessa som ska ”äscha” och tro det vet allt utan att fatta hur allvarligt det är.

     Svara

     Nedsatt immunförsvar skulle de stå pp slutet* inte besatt immunförsvar 😂

     Vill också tillägga en till sak jag läste från en infektionsspecislist, han sa att de flesta som dör som inte varit gamla/sjuka, har dött pga av att de blivit nersmittade igen. Så det är den ”andra” infektionen som gör det livsfarligt.

     Sen vill jag lägga till något mycket viktigt. Jag har läst artiklar från alla länder, haft koll på lokala saker i kina, kollat twitter osv.
     Det som många läkare på plats säger är att antalet drabbade tydligen är 19 gånger så många.
     Varför? Jo för de flesta ligger hemma och är sjuka eller dör.
     Alla som dör hemma testas inte för viruset, de kremeras direkt.
     Så mörker antalet är enormt, detta enligt läkare på plats.
     Det finns massor med videos på sociala medier som visar folk som filmar från sina hem, där de kommer stora bilar med personer klädda i skyddskläder och hämtar döda i gula likpåsar.

     Samtidigt som viruset började spridas så såg många på hemsidan windy.com att So2 gaserna i wuhan gav enormt utslag.
     Sedan dess har de varit enorma utslag av gasen även på andra platser.
     So2 gas bildas när organiskt material eldas, dvs människokroppar.
     So2 gas bildas av kremering av kroppar eller djur osv.
     Kolla själv på windy.com och ställ in endast So2. Kolla sedan lokala städer i kina om ni inte tror mig!

     Svara

      Hm, och senast idag läste jag en artikel att de som dött i corona i stort sett bara varit 59+.
      Yngre än så låg på 0,2 %. Viruset ÄR redan en muterad variant av tidigare corononavirus, så risken att det muterar ytterligare är mycket liten.
      Dödligheten för detta virus jämfört med t.ex.svininfluensan är extremt låg.
      Ja,det är troligt att det blir en pandemi, men det säger liksom inget om farligheter, bara att många blir sjuka i samma sjukdom.
      Så sluta sprid hysteri och desinformation tack!

      Svara

       Dessutom hade i princip alla de som dött bakomliggande sjukdomar (majoriteten hade hjärt/kärlsjukdomar).

       Svara

       Sprider fakta, inte hysteri. Du har ingen aning om vilka åldrar som dör eller inte dött då det är ett enormt mörkerantal och det tar flera veckor innan en person dör av viruset.
       Flera unga läkare har dött och flera fall är yngre personer.
       Detta kan drabba alla och dessutom kan unga friska personer bli smittade igen och den andra infektionen är livsfarlig vilken ålder man än är.
       Så tröttsamt med alla naiva människor som tror de inte behöver bry sig för de är yngre och inte sjuka.
       Detta är ingen vanlig influensa.

       Tjejen i Jönköping är inte ens friskförklarad ännu…. vilken 20 åring ligger med vanliga influensan en månad….

       Svara

       Vadå tråkigt? Kan du sluta uttala dig när du uppenbarligen inte ens vet vad en pandemi är?

       Svara

       ”troligt att det blir en pandemi”
       Pandemi definition – en sjukdom som får spridning på mer än två världskontinenter

       Alltså är det redan en pandemi, men du leker Google-läkare och pratar om mutationer och skit du inte har en aning om för att leka smal men vet inte ens vad en pandemi är

       Svara

        Smart*

        Svara

       Åh reddit, råtthålet där världens as samlas. Det är ingen källa att länka till. Besök windy.com istället

       Svara

        Haha son att Reddit had instigate människor än öppet spår!

        Coronavirus-forumet är sjukt bra för info från hela världen. Medlemmar delar länkar till lokala tidningar så att du kan få tillgång till info som svenska medier inte rapporterar om. Som att Tyskland har utlyst nationell pandemi och att Wien fick sin första smittade person idag. Sedan finns det klart foliehattar där med, men otroligt bra källa för direktlänkar till nyheter och uttalanden från WHO och CDC

        Svara

         Men jäkla märkliga autocorrect😂

         Ser ju ut som att jag var full när jag skrev kommentaren ovan

         Svara

         Njaaa jag har varit inne på det forumet och kikat. Varenda person som delar med sig av studier eller expertutlåtanden om hur allvarligt detta är kallar för fear mongers. Alltså de finns äckligt mycket naiva människor i världen….
         folk tror att viruset försvinner för de stoppar huvudet i sanden 🤣😭

         Svara

         Man kan inte utlysa en ”nationell pandemi”

         Svara

    Hade det inte varit farligare än vanlig influensa hade folk inte satts i karantän.

    Svara

    Finns flera unga friska människor som dött, och man där vanligtvis inte av influensa. Hade det varit så jävla ”äsch hit och äsch dit jag vet allt” hade inte städer i Italien satts i karantän

    Svara

   Japp. Men som prepper så finns redan det mesta. En hel del pasta, tomatsås, burksoppor, konserver, nudlar, mm 🙏🏻

   Svara

   Verkligen. Och Sverige var som vanligt på sina höga hästar och påstås att det är såååå osannolikt att det kommer till Sverige. Alltid så irriterad på dessa jäkla nekande gubbar som anser att inget kan hända här.

   Svara

    Anders Tengell bor mitt ute i skogen i ett kloster?!? Alltså han har inga grannar och bor helt öde, klart som fan han inte ör rädd för ett viruset.
    Så jäkla taskigt att skita i att agera för alla oss som bor i storstäder. Jag bor mitt i Stockholm city och jag har i mitt området sett en enorm ökade mängd av kinesiskt turister med resväskor, nästan enbart under min kvällspromenad.
    Airchina flyger 3 gånger i veckan direktflyg från kina Peking. Det är absolut inga kontroller på de som kommer till Arlanda.
    Folkhälsomyndigheten skriver inte ens upp deras uppgifter, tar inga prover på dem, nada.
    De är ansvariga när det bryter ut här för de stoppade inte inkommande plan till kina….

    Svara

     ” Den nu upptäckta varianten av viruset har enligt Tegnell hittills inte alls uppvisat samma kapacitet till spridning som sars och mers haft. Lärdomarna efter sarsepidemin, som krävde 750 människors liv världen över, har även gjort att regelverket internationellt uppdaterats och förbättrats, enligt Tegnell.
     – Sars var startskottet kan man säga, då gick det här nätverket igång på allvar. Efter det har det fungerat allt bättre.”

     Viruset beskrivs som en ny typ av coronavirus, en ”virusfamilj” som i vanliga fall inte är särskilt allvarlig.
     – Några ger vanliga förkylningar, någon enstaka gång avlider väldigt svaga patienter, säger Anders Tegnell.

     Det nya viruset har jämförts med sars, som dödade nästan 650 människor i Kina och Hongkong mellan 2002 och 2003. Men enligt Anders Tegnell ter sig det nu aktuella viruset inte lika smittsamt.
     – Det är inget som tyder på att det ligger i samma klass med de coronavirus som ställt till med stora problem tidigare.

     Alltså den här negerande jävla tonen gör mig så irriterad. Varför måste man hålla på förutspå och avböja att något man aldrig tidigare varit med om kan hända? Kan han inte bara hålla käften och säga att man inte behöver oroa sig istället för att gång på gång negera allt som händer för att sedan få på käften av verkligheten? Så irriterande gubbjävel

     Svara

      Corona viruset som härjar nu är sprids tusen gånger värre än både mers, ebola och sars.
      Funderar helt allvarligt på starta en protestlista om att få honom sparkad och att kräva att Sverige agerar på riktigt!
      1. Sparka gubben
      2. Stänga gränsen för alla inkommande flyg från kina, Italien, Iran osv. Svenska medborgare som är i utlandet får åka hem på evakueringsflyg!
      3. Testa alla som kommer in i landet, topsa i halsen direkt på flygplatsen och för listor på namn, telefonummer och vart de ska åka. Så man kan spåra resvägar för de som eventuellt ör smittade.
      4. Avsätt en mottagning i varje stad dit personer som är orolig att vara smittade ska vända sig till, så de inte går till vanliga husläkaren. På denna mottagning har all personal skyddsutrustning. Hur svårt ska de vara egentligen.
      Fan man borde bli poltiker 😩😩

      Svara

       Håller med helt, problemet är som vanligt pengar.

       Svara

        Sverige skänkte ju 40 miljoner till WHO. Sveriges regering kunde ju använt dem till åtgärderna föreslagna ovan. Helt sjukt att ge bort så mycket pengar men inte införa kontroller i landet.
        Aldrig litat mindre på regeringen. Stefan röfven har inte sagt ETT KNYST! han har inte sagt hur detta ska stoppas eller spridning minskas. Gubben gömmer sig som vanligt.

        Svara

         När small det ner, kvinna från Iran tagit med sig viruset hit. Anlände med flyg 25e. Hade mina råd ovan använts av regeringen har det inte hänt. Jävla skit till regering…. nu kan de strömma in folk från Italien och Iran med viruset…… stanna där ni är 💀😡😡🤬

         Svara

   Jag började preppa redan i slutet av januari. Köpte allt ifrån ansiktsmasker som nu inte går att få tag på någonstans alls och bunkrat mat för närmaste 6 månaderna. Om jag går på hard core diet skulle jag kunna få maten att räcka lite längre kanske.

   Jag är så besviken på Sveriges regering så jag hoppas alla som drabbas av Corona stämmer regeringen för deras naiva inställning.
   Alla experter utanför Sverige säger raka motsatsen till vad dårarna på folkhälsomyndigheten påstår.

   Tips till alla; läs dailymail istället för Aftonbladet som är ren smörja.

   Jag kan tyvärr berätta något hemskt.
   Daily Mail berättade att de är anställda på unilever fabriken i Italien som är smittade av Corona viruset. Viruset smittar genom mat och lever på ytor i 9 dagar.
   Jag snokade som fan genom EU dokument (googla unilever italia) och hittade att det är ALLA FINDUS PRODUKTER som tillverkas I JUST DEN FABRIKEN.
   Alltså svenska Findus som blivit uppköpta av unilever. Även liptons teprodukter förpackas i denna fabrik.
   Jag tipsade expressen men de sket i att skriva om det.
   Så jag vill bara varna alla er som är här inne köp inte Findus produkter om ni inte vill riskera att bli sjuka.

   Svara

    Haha läser också Dailymail och Tycker folkhälsomyndigheten är ett skämt. Klarar inte av deras ”nääää men snälla!!! Vi bor ju i Sverige”-attityd. Och dessa som pratar om att ”men det är ju bara som en vanlig influensa”, mmm visst. Dailymails läsare är helt tvärtemot och förstår att man behöver vara försiktig. Jag har ej gått så långt som att bunkra mat, då det ändå är två fall rapporterade hittills, dock blir jag irriterad på att INGET gjorts för att stoppa kinesiska turister. Går förbi Stureplan dagligen och det är kineser överallt, blir typ irriterad över att de inte har vett nog att stanna hemma.

    Svara

    ”Läs Daily Mail” 😂 Herregud läs se och hör lika gärna. Tycka vad man vill om Aftonbladet men finns ingenting som är mer skräp än Daily Mail.

    Svara

     Dailymail är grymt bra och ingen skvallerblaska. De vågar skriva om sånt som PK media inte vågar!

     Svara

    Ansiktsmasker som inte går att få tag på? Förstår inte hur du menar!

    Svara

     Du vet inte vad en ansiktsmask är?
     Face mask på engelska? Du vet sådana som är vanliga i kina??

     Svara

      Haha men lugna ner dig FFS
      Ansiktsmask för mig är hudvård – och jag fattade ej varför man skulle bunkra upp med såna (trots att jag själv är hudvårdsjunkie)
      Nu förstår jag dock vad du/hen menade tack vare ditt trevliga svar!
      Rekommenderar dig dock att läsa lite om sådana ”ansiktsmasker” för de skyddar inte nödvändigtvis utan användandet av dom kan t o m öka risken för smitta.

      Svara

       Ok förstår. Man kan också säga andningsmask på svenska.
       Men angående ansiktsmasker (the beauty kind) så kommer jag nog köpa en del skönhetsprodukter nu för smittan har redan spridits bland unilever arbetare i Italien. I norra Italien ligger nästan alla stora sminkmärkens tillverkning.
       Till och med Bianca ingrossos märke tillverkas i norra Italien av ett större produktionsbolag som tillverkar massvis med smink.
       Nyx och många andra märken tillverkas i kina.
       Så ja, som smittan verkar sprida sig nu verkar det galet läskigt att köpa skönhetsprodukter som blivit tillverkade i Italien. Så lika bra att bunkra lite smink och hudvård också 🤪😋

       Svara

    Ta inget som daily Mail skriver som sanning, är mitt tips.

    Svara

     Vad får dig att tro att dailymail inte är en seriös tidning? Det är en av världens största tidningar. Betydligt större än den så kallade aftonhoran eh jag menar Aftonbladet 🤣🤣🤣

     Svara

    Bara det att du tror att en ansiktsmask hjälper mot att bli smittad säger allt… 🤣Men hey whatever helps you sleep at night.

    Svara

     Varför har sjukvårdspersonal masker då? De som behandlar de smittade?

     Svara

      Jag trodde du menade ansiktsmasker som man kletar på ansiktet!! Jag tänkte att wow här har vi en tjej som verkligen tar utseendet på största allvar och vill se bra ut oavsett katastrofsituation. Tror att jag kollat på för många Instakonton med ytliga influencers 😄 ”Vill du liksom jag se fantastisk ut även om du insjuknar i Corona? Köp då denna guldmask gjord av 0,0000000.0.1 % guld. Du kommer i varje fall vara det snyggaste liket släkten nånsin skådat”.

      Svara

      Mask och glasögon och heltäckande skyddskläder. Det smittar genom alla kroppsöppningar så en mask hjälper inte om du utsätts för viruset, du kan få det genom ögonen.

      Svara

  Har någon några bra tips på hur man kommer över ett heartbreak?
  Min kille dumpade mig precis efter sju års förhållande – eftersom han kände att han tog mig föregivet, och inte orkade kämpa…Jag är helt jävla förkrossad och har typ inte ätit på 4 dagar..
  Jag har precis fyllt 27 och känner också att jag aldrig kommer hitta någon annan, att jag är för gammal osv… Alla drömmar om barn, en framtid tillsammans osv bara rycktes bort…

  Svara

   För det första, du är inte för gammal, herregud.
   För det andra, bättre att det tog slut redan nu och inte sen när ni redan skaffat barn osv. Nu har du alla chanser i världen att få en bättre framtid, även om det inte känns så nu.

   Svara

   Kände samma vid 27. Träffade min man vid 28. 30 år när första barnet kom och 18 månader sena kom andra.

   Så tips; se till att sörja järnet några dar till och bryt ihop för att sedan komma igen 💪🏻💪🏻

   Svara

   ❤️

   Svara

   Viktigt att tillåta sig vara ledsen hur klyschigt det än låter. Gråt, älta, skriv av dig, prata hål i huvudet på dina vänner och sörj. När du gjort det ett tag börjar du tänka på alla sätt du begränsade dig själv under åren med honom. Fanns det saker du ville göra som du inte gjorde? Gör dom! Fanns det platser du ville se? Besök dom! Fanns det en väggfärg du ville testa som han hatade? Måla en vägg med den! Stressa inte över framtiden utan fokusera på att bli din egen person och må bra så kommer allt falla på plats med tiden.

   Jag var 29 år och 10 månader när jag trodde att jag aldrig skulle träffa någon igen. Nu är jag 32, sambo, har sommarstuga och en bebis! Det kan gå snabbt i hockey när man hittat rätt.

   Det känns inte så nu men snarare än du tror är du lycklig igen! ❤️

   Svara

   Bea, jag vet att det inte känns så nu men jag lovar lovar allt jag har att det går över. ❤ Plötsligt en dag inser man att det värsta är över, att inte allt gör ont längre. Tills dess är det helt okej att inte må bra, inte orka och att gråta. Umgås mycket med andra människor du älskar och som kan låta dig vara ledsen och älta. Att vara lite arg kan också hjälpa.

   Jag blev lämnad av personen jag trodde jag skulle vara med för alltid när jag var 33 och jag har överlevt och hittat en ny, fin, stabil tillvaro ändå. Du kommer också att fixa det! ❤

   Svara

   Vem bryr sig om någon pojkvän, världen står inför en pandemi och totalt kaos. Se den större bilden av världen just nu och då kommer dina proven kännas pyttesmå. En kille hit eller dit är totalt irrelevant. Var glad att du slipper en smittokälla i sådana här tider och en mindre person att oroa dig för 🙈🙈🙈

   Svara

    Åh herre folk har verkligen tappat det nu 😂

    Svara

     Nä vänta bara tills spridningen har börjat i Sverige och i Europa. Då kommer de bli kaos. Själv är jag så glad att jag inte är tillsammans med mitt ex som var mäklare, han träffade så mycket folk i sitt jobb och var alltid förkyld. Skönt allt slippa 🤣🤣

     Svara

  Jag är inte missunnsam men jag är så otroligt avundsjuk på Bianca

  Svara

   Jag vet! Jag med!!!

   Svara

   Oj va? Varför?

   Svara

    Hon har ett driv som ingen annan. Hon är snygg, har en snygg pojkvän. Har en supernajs lägenhet osv osv osv

    Svara

     Jo sant om man ser det så. Men hon har ju också ätstörningar, verkar ju ha flera ganska kämpiga relationer typ med sin mamma i perioder och sin av-och-på-kille. Är nog också extremt utseendefixerad, måste vara jobbigt att tycka att en perfekt hårlinje är så viktigt att man väljer att noppa VARJE hårstrå i ansiktet och längs med hela håret då det måste se perfekt ut. Fattar att man kan vara Avis men kom glöm inte bort att hon bara visar upp det som verkar ”perfekt”. Vi ser ju inte allt det där andra

     Svara

      Finns det inte laser för hårlinjen? Varför noppar hon ens där?

      Jag kan tycka att hon skuldbelägger sin mamma lite för mycket, och höjer sin pappa till skyarna. Med tanke på att hon bott hos sin mamma så förstår att jag att de har bråkat, precis som alla andra familjer. Men så mycket beröm hon ger sin pappa, ger hon knappt till sin pappa.

      Svara

       Är HELT med dig! Så respektlöst beteende hon har mot sin mamma så det finns inte, hon som gjort allt för barnen! plus att orka hålla huvudet uppe med en mindre trevlig ex man.. Detta romstiserande av en pappa som misshandlat sin mamma är galet. Hon är verkligen otacksam.

       Svara

      Alla har ätstörningar så det är ju liksom inte specifikt för henne. Jag kan garantera jag skulle ha hundra gånger lättare att ha ångest i hennes lägenhet än att ha ångest i min mini hyresetta långt ute i förorten.
      Alla är dessutom utseendefixerade och samma där. Jag är hellre utseendefixerad med det där ansiktet än med mitt.

      Svara

       Okej, have fun 👋🏼

       Svara

        Förresten känns det sorgligt att du tror att alla är så utseendefixerade

        Svara

       Alla är varken ätstörda eller så pass utseendefixerade.

       Svara

     Tror du hon är lycklig även fast hon har allt det där?

     Svara

     Fast driv tycker jag inte att hon har. Hon har ju fått allt serverat. Caia är väll det enda hon gjort själv?

     Svara

      Knappt själv. När hon startade Caia så hade hon redan många följare = potentiella köpare. Inte så att hon behövt marknadsföra sig och kämpa för att synas.

      Svara

       Och ändå ska hon stoltsera med att hon är ”self-made”.

       Svara

        hon vill vara sveriges Kylie Jenner

        Svara

         Jag tror att hon vill vara Sveriges Bianca Ingrosso

         Svara

      Även fast hon kanske haft det mycket förspänt så krävs det ändå ett stort driv att förvalta de möjligheterna hon har fått. Och det har hon ju verkligen gjort.
      Det är inte som någon annan som fått saker serverat men inte tagit tillvara på tillfällena utan bara fortsatt att ligga på sofflocket liksom.

      Svara

       Fast förvalta möjligheter? Typ som hennes blogg? Som det senare framkom att hennes mamma skrivit åt henne. Lets Dance? Som hon säkert fick erbjudande om tack vare sin blogg, tack vare sin mamma. Fine, hon fotar och filmar content till sina kanaler men är det att ha ett driv?

       Svara

        Som att starta podcast, göra en showcast av det, släppa merch, starta bolag, förhandla samarbeten osv osv. Jodå, jag tycker att hon är väldigt duktig på att driva och förvalta saker.

        Svara

     Usch är verkligen inte avis. Hon verkar tyvärr vara en mycket olycklig och osäker tjej som har noll självkänsla men bra självförtroende kanske. De krav hon och andra tjejer har på sig själva är slöseri på livet. Är så glad att jag bryr mig lagom om mitt utseende och inte ger några problem med att se ganska hmm alldaglig ut:) Det är Nice. Fler borde prova.

     Svara

   Jag tycker hon är as-jobbig och uppe i sig själv,hög på hatten. Förr var jag imponerad av henne men nu nej. Har fått nog av henne.

   Svara

    Är helt med dig!

    Svara

    Får jag fråga varför du tycker att hon är asjobbig och uppe i sig själv?

    Svara

     För att hon ger det intrycket konstant?

     Svara

     Pratar om sig själv i tredje person, det säger allt.

     Svara

   Har märkt att Pernilla ska prata precis som Bianca från LA vloggen. Tycker det blir lite för mkt när Pernilla gör det också 😂
   Men jag älskar serien!

   Svara

   Verkar hemskt att alltid bli igenkänd och stirrad på. Plus alla som drar i en oavsett vilket humör man än på så fort man går ut…. nja inte avundsjuk

   Svara

    Asså de är kända i mellanmjölks sverige. Hur många skulle igentligen bli starstrucked av och se någon av de? Jag skulle aldrig någonsin gå fram och ta bild eller dra i Någon svensk ”kändis” det är bara pinsamt ingrn bryr sig om dem 😂😂

    Svara

   Men varför måste ni hitta saker som gör er ”mindre avundsjuka”? Lär er att det alltid finns nån snyggare bättre roligare rikare, det är inget att vara avundsjuk på för då kommer du alltid att gå runt och hitta nån som har nåt du inte har.

   Svara

  Tycker det är konstigt att Nellie verkar tycka att ”Laissaaffären” är avslutad. Så som hon ignorerar den. Bara köra vidare…
  Jag tror att hon skulle gynnas av att bemöta det som hände på något sätt. Och kanske ge nuvarande ägare någotslags upprättelse.

  Svara

   Jag är inte ett dugg förvånad. Det är så hon gör och kommer dessutom undan med det. Samarbeten mm verkar fortsätta som om ingenting har hänt.

   Svara

    Jepp och det stör mig att hon alltid kommer undan med allt. Alla kommentarer på bloggen o insta som peppar henne, urg…spyr snart

    Svara

   Tråkigt att hon är en barnrumpa som påstår sig vara vuxen

   Svara

  Kan man äta kokosgurt som gick ut för en vecka sen? Tänkte ta med som frukost till jobbet imorgon. Mejeriprodukter är ju ingen fara men just kokos?

  Svara

   Lukta, smaka. Du har ju sinnen 😉

   Svara

   smaka lite och om det smakar normalt, kör!

   Svara

  När använder man var respektive vart?

  Svara

   Var är du? Vart går du? Vart beskriver en riktning/rörelse, medan var är mera statiskt.

   Svara

   Ordet var använder du när det handlar om till exempel en viss plats, något som är befintligt. Däremot används ordet vart när det handlar om riktning.

   Ex: Var har du ditt sommarhus? Var är du?
   Vart ska du? Vart rullade bollen?

   Svara

   Här hittade jag en bra förklaring:

   https://www.google.se/amp/skillnadmellan.se/skillnaden-mellan-var-och-vart/amp/

   Var använder du för att beskriva ett nuläge, en plats, eller ett statiskt läge. Var någon eller något befinner sig. Var jobbar du? Var ligger Stadshuset? Var landade bollen? Var köper du dina blommor?

   Vart använder du för att beskriva en riktning eller en rörelse, när någon eller något är på väg. Vart är du på väg? Vart rullar bollen? Vart ska ni åka med jobbet?

   Svara

   Enklast att tänka såhär:
   Var = här, där
   Vart = hit, dit

   Svara

   Detta använder jag som komihåg (gäller när du har svårt att skilja på om du ska använda var eller vart):

   VAR? – Svar: Här/Där
   VART? – Svar: Hit/Dit

   Notera alltså att ändelserna är desamma.

   Var ligger nycklarna? –> Där ligger nycklarna. Jämför med: Vart ligger nycklarna? –> Hit/dit ligger nycklarna (funkar uppenbarligen inte).
   Vart ska vi åka på semester? –> Dit ska vi åka på semester. Jämför med: Var ska vi åka på semester? –> Här/där ska vi åka på semester (funkar inte heller).

   Svara

  Undrar om nån känner igen sig. Jag är allt som oftast inte den bästa flickvännen. Kan vara ganska tjurig, särskilt då jag kommer hem från jobbet, och stör mig väldigt mkt på saker i hemmet vilket jag ofta påpekar. Känner själv att jag mer eller mindre stöter bort min pojkvän. Har alltid undrat hur han orkar med det men gör det på nåt vis. När han plötsligen inte är lika förstående och kärleksfull som vanligt blir jag tvärtom jättekärleksfull mot honom. Det har varit så på sistone. Så konstigt. Varför är det så?

  Svara

   Du borde verkligen leva ensam och njuta av det istället. Psykisk terror ju att leva med någon sur och nyckfull.

   Svara

   Kan du inte bara börja behandla honom med respekt hela tiden?

   Svara

   Jag känner inte igen mig i det du beskriver och kan inte relatera till det. Men är det någonting annat i ditt liv som gör att du tar ut det på din pojkvän? Är du väldigt stressad, missnöjd med någonting stort, mår någon närstående eller du dåligt? Jag säger inte att det är okej att bete sig som du gör, att gå runt och gnälla och kasta skit på sin partner är inte okej, men jag tänker om ditt beteende grundar sig i någonting annat?
   Upplever du problem i relationen är det bra att sätta er ner tillsammans när du är utvilad och prata lugnt och sansat om det 🙂

   Svara

   Jag kan känna igen mig väldigt mycket! Jag var oxå asjobbig, tjurig och grinig, klagade på allt och inget, störde mig på typ ALLT! Jag har dock anknytningsproblem samt ångest, oro, katastroftankar som spelade in mycket. Kom sen fram att jag även var deprimerad som nog var den största anledningen till att jag betedde mig som jag gjorde. Tänker som en annan skrev, finns det något annat i ditt liv som kanske kan ligga till grund för ditt beteende? Jag jobbade även mycket med att försöka hålla mina negativa tankar för mig själv, inte rättvist eller snällt att låta ens egna negativa energi spilla över på andra.

   Svara

   Du kanske är en person som mår bäst i ett särboförhållande?
   Jag har varit sambo för det är ju ”så det ska vara”. Trivdes inte riktigt och var ofta grinig och ville vara i fred. Men kunde inte sätta fingret på vad som var fel. Sen tog förhållandet slut och jag träffade en ny och vi är särbos och jag älskar det livet! Och inser idag att det nog var mycket där skon klämde i mitt förra förhållande, jag hade behövt mycket mer egen tid.

   Svara

  Hmm, den som tar hand om Antys instagram under tiden hon är i Big Brother har stängt av kommentarsfältet… 😀

  Svara

   Det är förståeligt. Har bara kollat Antys kanal ett fåtal gånger innan hon klev in i huset, och fått en bild av en väldigt avslappnad, genomgod och mysig människa. I huset tycker jag att hon framstår som otroligt dryg, himlar med ögonen åt det mesta och känns snäsig och bossig. Tråkigt när man har en fin bild av en människa som inte tycks stämma 🙂

   Svara

  Läste ditt alias och tänkte NICE med Coronatime.

  Svara

  Någon här som har Menieres sjukdom eller kristallsjukan?

  Svara

   Jag har haft kristallsjuka två gånger i mitt liv.

   Svara

    Är rädd att jag har det. Hur yttrade det sig för dig?

    Svara

     Jag hade kristallsjukan i säkert tre månader. För mig triggades det igång av att jag gjorde rent i öronen så då slutade jag med det i ett tag och då försvann det av sig självt. Yrselanfallen varade i nästan tre timmar för mig och jag mådde verkligen skit. Du behöver dock inte vara rädd! Det känns otroligt obehagligt men det är helt ofarligt. Boka en tid på vårdcentralen om du vill vara helt säker på ifall du har kristallsjukan eller inte, det finns också övningar du kan googla som kan hjälpa 🙂

     Svara

   Har kristallsjukan! 🙋🏽‍♀️

   Svara

  Nån mer än jag som följer Jewels’n’Issy-fallet??

  Svara

   Vadå för fall!!? 😳 Följde den familjen förut lite (quilty-pleasure), men vad har hänt?

   Svara

    In och kolla i flashbacktråden!! Det är så mycket som hänt på senaste! Barnet har äntligen blivit LVUad och mamman beskyller barnets pappa och säger att Oliver/Issy (vet inte vilket hen vill bli kallad atm) blivit utsatt för våldsbrott (spekuleras kring att detta är i samband med omhändertagandet). I domen står det bland annat att mamman vägrat öppna dörren när socialen varit på hembesök och att barnet inte varit i skolan en ända dag under hösten. Följer detta som om det vore en serie, vilket är hemskt… men som du säger, ett guilty pleasure

    Svara

     ****enda gud förlåt skäms över mig själv

     Svara

  Vad tror ni om att Palmemordet kan lösas inom ett halvår? Tror ni på det?

  Svara

   Fasad. Sanningen kommer aldrig komma fram

   Svara

   Det var överste senap med rörtången i köket. Nä skämt och sido jag tror dem kommer lägga fram en trolig teori om vem det var, kanske har dem till och med hittat mordvapnet. Mördaren är förmodligen död. Jag tror att i åklagarens uppdrag som han fick för ca 2 år sen var att lös mordet eller lägg ner utredningen med en trolig teori

   Svara

   20,18 Nej Palme mordet kommer Aldrig att bli löst! Tro mig.

   Svara

  Är det någon som har något medel för pigmentfläckar på armar och rygg? Jag har haft en del finnar som lämnat märken och har testat så många olika krämer men inget hjälper. Jag vet att jag inte kommer få någon remiss för att kanske få tag på något starkare som kanske inte finns på marknaden.

  Tacksam för svar

  Svara

   Är det mörka eller ljusa fläckar?

   Svara

    På ryggen är det definitivt mörka men på armarna är det en ljusare mörk. På vissa är det en rosaaktig nyans. Hoppas det framkommer vad jag menar.

    Svara

     Kemisk peeling. De går bort efter 1-3 behandlingar.

     Svara

  Hur känns en död lik ?.
  Hur känns det att se en död människa?
  Tycker sånt är intressant..

  Har ni sätt någon ta sin sista andetag? Hur var det? Läskigt naturligt.. tell me

  Svara

   ja min bror dog när jag satt bredvid.. går inte att förklara med ord.. hela mitt liv förstördes i det ögonblicket..

   Svara

    ❤️

    Svara

    ❤️❤️❤️❤️

    Svara

    😞❤️

    Svara

   De gånger jag sett en död person så har det varit olika varje gång. Jobbar som sjuksköterska så har sett en del iallafall. Vissa gånger en tung känsla och ibland en mer lättad känsla. Vid ett tillfälle stod jag inne på salen med min kollega när patienten tog sina sista andetag. Hon hade inga anhöriga så var helt ensam. Min kollega var så fin med henne, strök henne på pannan och sa att allt kommer bli bra och att det är okej att släppa taget. Då grät jag. Det var sorgligt att hon var ensam men ändå fint att vi var där precis då så hon fick somna in när vi var där.

   Svara

    Vad himla fint gjort av er ❤️

    Svara

   Min mamma berättade att när min pappa tog sitt sista andetag så var det som att han först blev helt avslappnad, tog ett djupt andetag och sen bara borta. Det var som att när hon kom (skiljda sen typ 12 år tillbaka vid tillfället), så visste han att allting skulle gå bra och att allt skulle lösa sig. Han kunde äntligen få frid från sina smärtor och bekymmer.

   Svara

   Arbetar på ett Äldreboende.
   Varm sen kall. Känns fridfullt. Bara tanken på att de inte har ont längre gör mycket.

   Svara

   En död lik??
   *sett

   Svara

    😂❤️

    Svara

   Jag har sett en dö i en hjärtinfarkt när jag åkte med i ambulans under praktik. Det var väldigt jobbigt! Men när det är förväntade dödsfall känns det oftast ”bra” eller vad man ska säga. Hen slipper lida och ha ont som andra sagt. Är också sjuksköterska.

   Svara

   Arbetar som undersköterska och i de fall jag har varit med om sista andetaget har bara varit lugnt och fridfullt. Även lite sorgset men ändå vackert. Vill dock poängtera att jag arbetar med äldre människor och att se en människa som har fått leva ett helt liv ta sitt sista andetag känns naturligt, jag hade nog inte klarat av att vårda en yngre människa.

   Svara

   Jag var på praktik på ett äldreboende. På min första vecka där fick jag se en gammal kvinna ta sitt sista andetag med min handledare. Det var ett lång och djupt andetag och plötsligt slappnade av helt. Jag rös över hela kroppen.

   Svara

   Jag kämpade för att min brukare skulle överleva men han tog sina sista andetag i mitt knä och de är jag ändå tacksam för att han slapp dö ensam och att jag gjorde mitt bästa för att få tillbaka honom ❤️

   Svara

   Jobbade på sjukhus och fick köra lik till pateologen, hämta på avdelning, klä av dem, lägga in dem i frysen , skriva i journaler. Ibland kom jag för och hämta liken och möttes av att hela familjen satt i rummet. En gång sprang en mamma efter mig och kroppen och bröt ihop på golvet bakom mig. Det kommer jag aldrig glömma. Ibland var det en Bertil 90 år, ibland en namnlös nyfödd i liten kista. Värst var lik från cancer avdelningen för barn. Bleka, tunna, 5-8 åringar… när jag fick hämta barn bröt jag ihop varje gång. När de var äldre kändes det naturligt och när det var en kvinna 19 år som jag var då kändes det bara bissart.

   Jag hittade även min storebror död efter han tog sitt liv som liten och är inte ”rädd” för den.

   Döda, döden, luktar på ett visst sätt. Typ medicinskt sockervadd. Det svider i näsan av lukten. Ni kommer säkert intr tro men när jag jobbade där kunde jag känna lukten på rum innan patienter dog med. Det luktar inte äckligt. Om inte den döde legat där väldigt länge eller haft en traumatisk död med lem som saknas eller brännskador, brännskador luktar riktigt illa.

   De blir tunga och stela. Tar ett tag tills de blir blå eller kalla, men de e bleka. Det hände flera gr att kroppen andades ut, släppte sig m.m medan jag var ensam i kylrummer med 40-70 kroppar. Försts gången sprang jag ut, sen fick jag lära mig att det är sjukt vanligt att det sker 😅

   Svara

  Häromdagen såg jag ett klipp, tror det var på instagram men från tiktok från början… det var en mamma som försökte få sin son att säga popsicle men istället sa han ”fuck the bus” 😂 Nu har försökt leta upp det för att visa min sambo, men kan för mitt liv inte komma ihåg var jag såg det. Är det nån som sett och vet var jag kan hitta det???

  Svara

  Var är Kodjo? Inte orkat lyssna på radion idag tyvärr, men följt på deras Instagram. Så rolig idé!😂

  Svara

  Någon som ser på debatten som Joakim
  L är på väg till? Den som de inte vågade ha i Trollhättan där det var tänkt att den skulle sända??

  Svara

   Det var i Kronogården de inte fick vara.

   Svara

   japp jag såg. Och tycker många applåder hamnade fel. Upplopp och att inte respekera polisen är skit!!!!

   Svara

  SITTER O LÄSER DENNA BLOGG I TOAN OCH EN GREJ RAMLADE UT FRÅN EN HYLLA AV SIG SJÄLV.. KAN DE VA NÅGOT ANDLIGT ÄR LIVRÄDD

  Svara

  Tips på att få 7 månaders bebis att komma till ro och somna? Blir galen är hemma snart

  Svara

   Amma i ett mörkt rum, lägg i vagnen och guppa runt, bär och sjung, sätt på duschen eller torktumlaren och bör och sjung, kör en sväng med bilen… till slut slocknar de!

   Svara

   Här hemma funkade bara sele på yngsta.

   Svara

    +1

    Svara

   Guppa runt med sonen i famnen fick jag göra. Och sen hoppas att han inte vaknar när man lägger ner bebisen!

   Svara

   Rutineeeer, exakt samma precis varje dag. Och ge inte upp för att de inte ger resultat direkt, det är långsiktigt arbete! Mat/bad/mys/pjamas/bok/läggdags på samma sätt de sista 2 timmarna innan läggdags. Och när det är läggdags är det verkligen natt, var så tråkigt du kan vara, släckt i rummet, lugna andetag och mjuka lugna rörelser och låååångsamma vaggvisor.
   Lycka till, du hittar snart ditt egna sätt som kommer funka awesome på just ditt barn <3

   Svara

   I den åldern ville vår tjej bara somna på promenad med vagnen… Lite drygt först men sen blev det en skön kvällsrutin som jag och sambon delade på.

   Svara

   Håller med om rutiner.
   Vi badar/duschar, blir insmorda, släcker ned och leker lite, läser lite bok, dricker ersättning, borstar tänderna och byter blöja.
   Nu är vårt barn strax över året men har kört på detta sen han var runt fem månader. Nu somnar han ungefär på tio minuter.
   Kan också tillägga att vi har en högtalare i sovrummet som spelar white noise.

   Svara

    Vi? Har du också blöja, blir insmord och dricker ersättning? 😀

    Svara

     Ja, har du inte testat det i vuxen ålder? Det är jävligt najs

     Svara

      Tack för tipset 😀

      Svara

     Kan inte sluta skratta. Det här efter toakommentaren 😂

     Svara

    Blir ni insmorda? Är det du och bebisen som blir insmorda av din partner? Eller vem smörjer?

    Svara

     Katten

     Svara

   Hah! Kan trösta dig med att någon annan sitter med en ettåring någonstans i övriga Sverige (gissa vem) och har samma problem. Rutiner i all ära, men nej det funkar inte här. Lycka till, hoppas du får sova något.

   Svara

   Det är en fas vid just 7-8 månader där alla läggningar blir superjobbiga bland annat.

   Svara

  Den där rättegången mot barnmorskan nu i veckan, någon som vill diskutera den? Har inte sett några diskussioner kring detta.

  Svara

   tänker du på den med eliott?

   Svara

  Är det dumt att ligga med ett ex?

  Svara

   Det beror på

   Svara

   Ja

   Svara

   Hej Bella! 😁

   Svara

   Inte nödvändigt vis. Det är värre att ligga med en gift kollega.

   Svara

    Ouups

    Svara

  Bra tilltugg till bubbel innan en middagsbjudning?

  Svara

   Charkbricka med typ serranoskinka, vindruvor 🍇🍾🥂

   Svara

   Häll ut lättsaltade chips på ett fint fat. Klicka över röd stenbitsrom (eller löjrom om du vill lyxa), dill, finhackad rödlök, creme fraiche och citronzest. Lite malen svartpeppar också. Mums!

   Svara

   Kanske lantchips garnerat med gräddfil och löjrom? Annars inget, skumpa klarar sig fint utan tilltugg.

   Svara

   Jag var på ett bröllop förra sommaren där de hade stora skålar med färska jordgubbar och chips vid minglet. Bästa jag har varit med om.

   Svara

   Salt funkar super med bubbel (tycker jag ) så mycket salt hehe annars tänker jag grönkålschips, löjromssnittar, chèvre snittar med fikon😄 servera ost och chark också, klassiker som alltid funkar

   Svara

   Chokladfontän!

   Svara

   Tänk på att människor blir törstiga av salt och därmed dricker mer (därför man ibland får gratis nötter i baren då det leder till att du beställer mer dricka). Kan vara värt att tänka på om du inte vill att folk dricker för fort. Dock är salta saker väldigt goda till alkohol 😋😋😋

   Svara

  Tror ni att Bianca Meyer kommer tillbaka till Della Q?

  Svara

   Undrar också!! Känns ju inte så på hennes insta tyvärr..

   Svara

   Podden är definitivt sämre utan henne… Dynamiken mellan endast Moa och Anna är verkligen bara snark, som att lyssna på två ”coola tjejer” från högstadiet. Men Bianca har tagit bort från sin instagramprofil att hon är med i Della Q och tjejerna verkar inte följa varandra längre så hon kommer nog inte tillbaka…

   Svara

   Jag lyssnar ibland och fattar aldrig vem som är vem. Men är Bianca hon som inte var med den där gången när dem diskuterade Fredrik Söderholms knarkproblem och SRs ignoranta beteende kring det. Dem onsinuerade även saker om den som inte var med den veckan. Tror det var första avsnittet där en av dem saknades

   Svara

  har ni några feel good klipp på YouTube?

  typ som denna goa unge

  Svara

   Svara

   Svara

   Svara

  Tycker ni det är snyggt när man borstar upp sina ögonbryn mycket som ett exempel/ mimi höglin gör?

  Svara

   Nej

   Svara

    Hon borstar upp dem väldigt mycket som att hon vill ha en ”busig” look men eftersom den inte ligger så naturligt så ser det inte naturligt ut typ så vet inte

    Svara

     Jag måste lägga till jag gillar både mimi och Helen känner mig dryg som sitter här å kommentar menar inget illa, men jag har också tänkt på Helens hår som är sådär nästintill platinablont skulle tro hon passa bättre i de som är mer modernt nu att ha en mer naturlig blond färg och kanske mindre extensions . Märkt att det är lite motsatsen till vad man tror å att man kan se yngre ut

     Svara

   Kenzas haha. Hon tror att de ser buskiga ut tydligen? De är alldeles för ifyllda för det, ser ut som två bruna ritade korvar med några streck som sticker upp på toppen..

   Svara

    Läste just hennes inlägg. Fattar inte varför hon fyller i dem så hårt och mörkt? Nu har hon börjat kamma upp dem, ser bara roligt ut. Hon borde ljusa upp dem två nyanser och låta bli att fylla i dem så mycket. Kvinnor med mjuka drag passar inte i så markerade bryn. Isabelle strömberg ser också komisk ut med sina markerade bryn men när hon sminkar sig (hårt) så smälter de in bättre. Kenza kör ju på den naturliga looken men saknar prominenta kindben så det ser ”top heavy” ut med så mörka block på pannan.

    Svara

  Bantar !
  Nått ”normalvikt” men är ändå bara några få kg från att ligga på överviktskanten, drömmmerrr om att få ha en riktig hetsätardag.

  Ostiga pastor, cola med isbitar, semlor med massa grädde o mandelmassa, nutella direkt ur burken
  Majonnäs smörgåsar med diverse pålägg
  Pannkakor..
  tacos
  Pizza 🍕

  Svara

   Hoppas att du snart hittar ett upplägg som är hälsosamt men att du ändå kan äta dom sakerna då och då 🙂

   Svara

   Hej! Du är på normalvikt – du kan unna dig all mat du vill ❣️ Allt du drömmer om! Snälla va inte rädd för mat, mat är det bästa som finns?!
   Om du når övervikt (igen?) och det påverkar dig negativt, då kanske du kan överväga att välja bort det du nu vill äta. Men ät ät ät! <3

   Svara

    Värmde mitt hjärta att läsa en så fin och snäll kommentar här 🍕 jag som skrev inlägget (ska unna mig snart)

    Svara

     Unna dig men med
     Måtta , inget frosseri en dag och gå sedan tillbaka till det nyttiga. Tro mig när jag säger att det går fortare upp än ner

     Svara

   Hur har du gått till väga för att gå ner i vikt? 🙂

   Svara

  Hästmänniskor se hit!!!

  Min styvmamma fyller 60 snart och ska snart köpa häst, jag tänkte därför köpa lite hästgrejer i present. Jag kan ungefär noll i temat så vad kan man köpa? Finns det någon bra hemsida? Hjälm och sån där väst ska hon redan få så tänkte mer på hästgrejer, typ borste och sånt 😃

  Svara

   Finns hur mycket som helst i olika prisklasser. Kolla tex på Hööks. Ett set med ryktsaker kanske? Typ borstar och hovkrats.

   Svara

   Hööks, hooks.se, skulle jag nog rekommendera om du inte riktigt vet vad du letar efter.

   Svara

   Hööks!

   Svara

   Vad snällt av dig! Vet du om hon har grejer sen tidigare, borstar tex? Om hon inte har det tycker jag att du ska satsa på en riktigt bra ryktborste (gärna med ryktskrapa också men där behöver man inte splash pengar). Om hon redan har grejer kanske hon redan har en bra ryktborste hon är nöjd med. Då kan du satsa på följande grejer som är mer förbrukningsvaror : hovkrats, piggborste, rotborste. Du kan också köpa en eller ett par grimskaft (”ledlina”), det behövs alltid. Sen finns det massor av andra grejer men då måste man veta mer om hästen: en extra vojlock är alltid bra att ha (filten under sadeln), transportskydd till höstens ben om hon ska åka med hästen till träning eller tävling, ett täcke om du vill lägga ut mycket pengar. Lycka till, det kommer bli jättebra med din omtanke 💕.

   Svara

    Tack så hemskt mycket för hjälpen 💜

    Svara

   Presentkort till Hööks så kan hon shoppa vad hon vill för de pengarna 🙂

   Svara

  Jag undrar lite om hur ni ser på högtider med er respektive partners familj.
  Jag har en känsla av att min partner ofta tycker att hans familj ska gå före vad gäller firande av högtider. Han har till exempel nu planerat in påskfirandet utan att fråga mig vad jag tänker, känner eller hur det ser ut.
  Hans föräldrar bor typ två timmar bort och mina en timme bort. Så det är inga vi träffar till vardags. Men han lägger det på att det är så viktigt för hans mamma. Han har en nära relation till sina föräldrar men halvbra till syskon.
  Jag och mina syskon är verkligen bästa vänner, hörs och ses ofta. Både med och utan partner. Har inte så bra relation till föräldrar pga hur uppväxten va men vill gärna hinna träffa både hans och min familj under högtider. Mitt syskon har småbarn och jag vill gärna vara närvarande vid speciella tillfällen.
  Jag vill veta era erfarenheter. Jag får prata lite mer med honom om detta men har sagt att jag känner att han planerar saker utan att fråga och att det gör att det känns oviktigt om jag är där eller inte.

  Svara

   Kan inte du åka till din familj och han till sin! Den relationen med dina syskon ska du hålla hårt i!

   Svara

    Nä vill hemskt gärna fira med honom också. Vill kompromissa om tiden egentligen. Syskonen träffar jag ofta. Men vill inte att föräldrarna ska känna sig bortglömda trots att relationen inte är den bästa..

    Svara

   Min bror och hans tjej brukar göra såhär: fira med sin egna familj. Och sen på kvällen åker den ena hem till den andras familj. Det är olika, i bland kommer han till henne och hon hem till oss. Dem har inte heller barn (som jag uppfattade). Kanske kan vara en lösning? Annars får man göra varannan om man promt måste vara med varandra på högtider 🙂

   Svara

   Dela upp högtiderna. Om han får påsk nu så får du midsommar? Ingen koll på högtider men vad nu än kommer efter påsk 😅 eller om det finns någon högtid du verkligen vill fira med dina, kan du säga eftersom att du bestämde påsk så har jag gjort planer med mina föräldrar till jul.

   Så gjorde jag, då min sambo alltid antog att hans familj var viktigare. Ibland måste man bara ta för sig. Speciellt när man träffar MÄN

   Svara

  Skit! Mens igen.. månad 7 in i babyförsöket. Känns så jävla piss! 3 av mina vänner är gravida med andra barnet. När ska det bli vår tur?

  Svara

   Räkna med 1 år. En dag blir det förhoppningsvis din tur ❤ Mitt barn tog det 8 månader o vi försökte intensivt. Men vet. Väntan är olidlig och man är så rädd att det inte ska gå. Men för de flesta gör det ju de och annars finns hjälp att få. Och 7 månader är ingen lång tid även om det känns så. Använder du ägglossningstickor? Jag gjorde det med andra barnet som jag väntat nu och då gick det betydligt snabbare.

   Svara

    Provat ägglossningstest någon månad, men kändes som om de mest gjorde mig stressad. Kanske värt ett försök igen. Tack för pepp! Det behövs ❤️

    Svara

     Vet också hur du känner, har precis varit där! Vi försökte också flera månader och varje gång mensen kom var en stor besvikelse. Vi försökte göra andra roliga saker tillsammans däremellan för att ta vara på tiden, dricka vin, lägga pengar på renovering och gå ut och äta osv. Även om det är en klen tröst då… Jag testade äl-stickor någon månad för att få koll och tur var det för det visade sig att jag har senare ägglossning än ”normalt”, och månaden därpå såg vi till att ligga varannan dag även efter att vi trodde ägglossningen varit (innan hade vi varit så fokuserade på de dagar då jag var SÄKER på att man hade äl) och då, när vi körde på några dagar extra efter det, hände det faktiskt! Så kanske hade vi inte ”prickat” rätt innan heller. Håller i alla fall tummarna för att det kommer hända er snart för jag vet hur mycket det suger ❤️

     Svara

      Tack ❤️ Kanske ska testa stickor igen..

      Svara

   Ett år tog det för oss och det var skitjobbigt. Tillåt dig själv att sörja när mensen kommer och ta sedan nya tag. Går det 12 mån sök hjälp på fertilitetsklinik, det finns bra hjälp att få om det behövs!

   Svara

    Försöker få mig själv att förstå att det är okej att bli ledsen, förstår inte varför det ska vara så mycket skam inblandat.

    Svara

   Måste göra så himla ont när andra blir gravida runt omkring dig! Lider med dig 💘
   Snart är det er tur, och då kommer det vara självklart att det var det barnet ni väntade på! <3

   Svara

    ❤️

    Svara

  Corooooooona . Vågar man resa? Inte direkt rädd för smitta men kan ju bli satt i karantän osv var som helst.

  Svara

   Kanske dumt att resa just nu bättre å vänta några månader för att se hur läget uppdaterats?? Då de är lite mer stabilt -mindre kaos- sprids ju fortfarande ganska mycket. Men annars får man väl följa allmänna råd o använda sitt eget huvud också (svårt å veta va:dsom är rätt)

   Svara

    Sa de inte typ förra veckan att antalet smittade inte ökade med samma fart som innan, men sen helt plötsligt blev folk i Italien och Iran(Irak?) sjuka och sen hotellet på Teneriffa i karantän…Det känns lite jobbigt att det går så fort!

    Svara

     Folk reser för mkt. Så enkelt. Res inte.

     Svara

     Kina ändrade kriterierna för hur de räknar smittade, sedan började antalet sjunka. Andra länder undviker att göra tester (Holland ex) och märkligt nog sammanfaller det med att väldigt få har blivit sjuka där.

     Tyvärr har det här spridits över världen eftersom folk inte kan hålla sig från att resa så jäkla mycket.

     Svara

      Jo det förstår man ju. Folk borde ta en respaus. Är själv sugen på en tripp till London eller Barcelona, men det får vänta.

      Svara

       Kolla expressen första sida
       ”WHO- expert res inte nu!”

       Svara

       Det är långt ifrån en vanlig influensa, litar mer på en överläkare än någon Google-läkare som
       Sitter på bb och leker smart.

       Svara

        Hamnade fel

        Svara

   På mitt jobb har våra säljare slutat resa. Och de måste egentligen göra det för att få mat på bordet.
   Jag kan inte förstå att man ens tänker tanken om det inte är så att man absolut inte måste ge sig ut.

   Svara

   Vi bokade resa för att träffa min sambos syster i Tyskland innan corona bröt ut. Vi åker nästa vecka. Dock så får vi sova hos henne. God handhygien och inte peta sig i ansiktet är viktigt..

   Svara

    Hoppas du stannar kvar i Tyskland om du får smittan. Samma gäller alla er andra. Åk gärna bort men kom inte tillbaka igen och gnälla inte om ni hamnar i någon karantän i ett annat land. Alla vet nu hur allvarligt detta virus är så då får man skylla sig själv. Se på de i Spanien, de skulle på semester under detta utbrott och nu är de fast!

    Svara

     Man kan ju få viruset bara av att gå till butiken om man har otur, om man är så rädd att bli smittad då borde man stanna hemma 24/7 för man vet aldrig var en smittad person varit

     Svara

      Kul att du jämför att gå till en butik med att sitta instängd i ett flygplan med samma luft.
      Plus folk som är sjuka får hålla sig borta från butiker, de får beställa hemleverans om de har något samvete och medmänskligheT.

      Svara

   Alltså om du överväger kanske du kan stoppa dem pengarna på sparkontot och resa nästa år istället när detta förmodligen har gått över hyfsat. Eller res i Sverige i stället. Man sprider faktiskt smittor och riskerar sin egna och andras hälsa genom att resa i dessa coronatider

   Svara

   Eller sprida smittan vidare…

   Svara

   Öh nej. Bara en dåre åker ut och reser nu. Vill du verkligen riskera ditt liv genom att sitta fast i en plåtburk men samma luft som strömmar runt, och låt oss inte ens snacka om flygplatserna. Viruset sprids med utandningsluften.
   Corona viruset har upp till 27 dagars inkubationstid och man smittar under hela tiden. Se dailymail för mer info.
   Vilket betyder att risken att du hamnar bredvid någon på flyget eller på flygplatsen som har Corona viruset är stor, även om de inte hunnit bli sjuka.

   Pga av den extremt långa symptomfria inkubationstiden så är detta virus mer smittsamt och värre än ebola, sars och mers.
   För både med ebola, sars och mers blev folk sjuka så snabbt att de inte ”hann” ut bland folk och sprida smittan.
   Förstår inte hur dumma folk egentligen är om de vill riskera sina egna liv och andra för lite semester….

   Svara

  Satisfyer! Varför ska den inte användas längre än 15 minuter åt gången? Har ni svårare att komma utan den vid vanligt samlag?

  Svara

   Jag är 32 och har bara kunnat få orgasm själv. Ingen man har lyckats o knappt försökt då de är så inne i sin egna njutning.

   Satisfyern gav mig en orgasm jag aldrig upplevt innan. Hade svårt stänga av den första användningen. Helt missat det med 15 min. Hoppas någon annan här vet.

   Svara

   Har det inte att göra med att det kan kännas bortdomnat? Killgissar nu men tror inte det är farligt farligt, utan mer att det kan kännas obehagligt att klittan domnar bort.

   Svara

  Är det någon som har ett husmorstips om hur jag kan fräscha upp mitt teddyfoder?
  Har en Didriksonkappa med teddyfoder i krage/huva och vill inte tvätta hela kappan.

  Svara

   Gå till skräddaren med nytt tyg och be personen byta ut! Blir nog svårt att få rent ett teddytyg utan att tvätta..

   Svara

   Ångtvätta foderet kanske är ett alternativ?

   Svara

  Är ni rädda för Corona?? Undviker något i vardagen ??

  Svara

   Nej och nej ☺️

   Svara

   Inte förrän det nu nådde Gbg. Snart är det här (1.5h ungefär därifrån). Folk här pendlar dit dagligen för jobb, jag är där med jämna mellanrum och särskilt nu när Allsvenskan snart drar igång. Innan dess kommer den ha nått hit dock, det är jag säker på.

   Svara

    Jag ber om ursäkt i förväg, men jag har svårt att tyda om din kommentar är seriös eller skämtsam?

    Svara

     Varsågod. Dumförklara mig du. Har anledningar till att vara lite rädd.

     Svara

    Vad är det med detta dumförklarande av folk som oroar sig när det kommer till en plats nära dem? Är det bara ni på bloggbevakning som är så obrydda medan hela världen vidtar försiktighetsåtgärder? Töntar.

    Svara

     Kunde inte sagt det bättre själv!

     Svara

   Nää, inte nu när jag är i Sverige 🙂

   Svara

   Ja lite. Kommer nog försöka undvika större folkmassor (typ nordstan) och så ett tag framöver.. har två småbarn så onödigt att riskera något i onödan 🤷‍♀️

   Svara

   Nej.
   Om jag vore multisjuk eller 70+ hade jag kanske varit lite rädd. Fast då hade jag å andra sidan dött av en vanlig influensa också…
   Annars ingen fara alls.

   Svara

    Den går dock inte att jämföra med vanlig influensa. Läs expressens senaste artikel med överläkare så kanske du kan sluta leka så smart.

    Svara

   Inget mer än vanligt. Kanske handspritar mig mer och har halsduken för munnen när jag åker kollektivt men det är väl det. Drabbar det mig så kan jag inte göra någonting åt det. Förbaskade asiater och deras djurplågeri.

   Svara

    Galna kosjukan, fågel och svininfluensan berodde också på hur vi behandlar djuren. Vi här behandlar inte djur bättre än i Asien. Grisar fixeras, kossor binds fast o många höns bor i burar. Plus alla pälsdjur och många onödiga o plågsamma djurförsök.

    Svara

     För vi äter hund & katt och slaktar vilda djur levande. Vi stödjer även elfenben och andra handel. HERREGUD vilken idiot du är.

     Svara

      Missat att tex Scan flertalet gånger skållat levande grisar? Att majoriteten av grisar bor i små betong boxar utan möjlighet att bete sig naturligt, som att få böka och att den enda gången de grisarna får se dagsljus är på väg till slakt. Och vilka tror du köper elfenben och ser till att efterfrågan ens finns? Är det fattiga människor som behöver en inkomst som är de hemska här eller är de turisterna (däribland många svenskar) som köper o efterfrågar? Och varför skulle det vara värre att äta en hund än en gris? Djuren känner o upplever lika mycket oavsett art.

      Svara

      Vissa djur är okej att plåga, andra inte. Hemska asiater. Här plågar vi minsann inte katter o hundar. Men fritt fram för andra arter?

      Svara

    Förbaskade svennar och deras jävla främlingsfientlighet

    Svara

   Är gravid och rädd… hade inte varit rädd annars.

   Svara

   Ja, men det är för jag har en lungsjuk dotter på 4 månader

   Svara

   Jag är orolig för jag förstår allvaret med detta virus.
   Jag har immunbrist som jag är född med, det är genetiskt så kan inte boostas eller förbättras. Jag har preppat massor och kommer hålla mig hemma mestadels framöver. Absolut ingen shopping, restaurangbesök, undvika butiker, absolut ingen kommunaltrafik osv osv. Ställt in de resor jag hade planerade.
   Men det som bör tilläggas att jag är van att jag måste vara försiktig, hygien med handsprit och springa undan om någon hostar sitter liksom i ryggmärgen för mig.
   Jag köpte riktiga munskydd efter jag läste första artikeln om detta virus.
   När man varit så mycket hos läkaren som jag så har man en enorm respekt för virus och bakterier och dessutom har jag blivit lärd hur det smittar. Den oron folk känner för Corona viruset sånn oro känner jag för de mesta infektioner, vanliga influensan osv.

   Svara

  Kom hem från jobbet för en timme sedan, vill ha onsdagsmys eftersom min dumma sambo är kvar i Kina.

  Jag poppade popcorn i rapsolja berikad med D-vitamin, toppade med lite tryffelolja, salt, vitlök och parmesan. Samt ett litet glas chardonnay från McPherson. Jag rekommenderar båda, dock inte dumma sambos 🙂 😍

  Svara

  Har någon här skrivit om Foucault? Jag förstår teorierna, men jag kan inte uttrycka dem med egna ord. Jag vill skriva en diskursanalytisk C-uppsats och blev tillsagd att kunna tala om Foucault. Mina senaste anteckningar är dock: Foucault verkar vara ganska dum! – skitsmart 😂 men ja, jag förstår det jag har läst men kan inte skriva om det själv eftersom annan filosofi är rena klartexten i jämförelse.

  Svara

   I litteraturen: Faucault var en en filosof.
   I ens egen tenta: Filosof, det var Faucault.

   Hahha nej men det är svårt. Jag har nämnt honom nån enstaka snabbis i en vanlig hemtenta men försök skriv bara, ibland sitter man och stirrar och läser/stirrar och läser och inget händer. Men skriv, även om det blir skit- skriv, bättre att kunna ändra skit än ingenting 😉 Skrev nyligen om hermeneutik och det var nog det drygaste jag skrivit om hittills.
   Lycka till i alla fall =)

   Svara

   Som jag uppfattat det har han många perspektiv. Har endast riktat in mig på hans diskursteori kring kunskap och makt. Just diskursanalys är ju ett väldigt brett ord att basera sin teori på, så att jobba utifrån Foucualt ifall det passar är smart:)

   Svara

    Kollar du på hans originaltexter? Eller utifrån en metod/teori-bok?

    Svara

     Tack, jag ska studera hur fyra helt olika svenska politiker talar om viss fråga, så jag ska kombinera diskursanalys som både teori och metod, och textanalys. Det är just makt perspektivet jag ska ta hjälp av för att kunna förstå varför man talar som man gör, men även se om det kan knytas an till ideologi – det är alltså min förklarande variabel. Min handledare rekommenderade att ha koll på Faucault 😭😭😭 det jag har läst hittills är artiklar där andra diskuterat honom, och han står med i alla mina metodböcker, men jag ska försökta hitta en någorlunda vettig text av honom också. Det är ju lättare att djupanalysera kommunistiskt manifest…

     Svara

   Vi läste en del om Foucault gällande hans tankar om makt, men också för hans tankar om postmodernismen. Dock avhandlades detta på en salstenta.
   Nu tror jag vi pluggar olika saker, men han talade om språket som någonting centralt för att makten ska kunna flöda emellan, genom och i människor. I den kursen jag läste minns jag att jag nämnde diskurser kopplat till arbetslivet ungefär som att om man t.ex. tillämpar Lean i en offentlig verksamhet så som sjukvården kan det påverka de anställda på så sätt att mantrat om att hela tiden vara effektiva och spara in på personalen kan göra att stressen hos de anställda blir väldigt påtaglig och i längden skadlig. Eller som en chef på en tidigare arbetsplats hela tiden höjde mig som anställd och talade om vilken stjärnsäljare jag var, så låg det hela tiden i mig. På så vis utövade hon makt genom språket och diskurser, men makten flyttade även in i mig genom diskursen.

   Vet inte alls om jag svarade på det du undrade över btw, sorry 🙂

   Svara

  Ja orolig. Det sprids ju mer och mer. Tror många människor kommer dö Stod i tidningen att det tar ett år att hitta botemedel.Det är hemskt.

  Svara

   Skulle aldrig ta det vaccinet, oavsett hur säkert de kommer påstå att det är. Har folk glömt bort vad som hände efter massvaccineringen mot Svininfluensan?

   Svara

  Något som tyvärr händer i tex tunnelbanan är att folk nyser rakt ut. Alltså inte i näsduk eller armveck. Det är inte klokt. Att inte tänka på sina medmänniskor.

  Svara

   Stör mig så sjukt mycket på det! Hur svårt ska det vara?! Har börjat markera att jag tycker det är ofräscht. Om det får mig att verka otrevlig skiter jag i. Senast förra veckan på Ica gick jag bakom en man som hostade rakt ut. Muttrade ett surt ”men håll för munnen…”. Oklart om han hörde mig.

   Svara

    Jag säger öppet och högt åt folk som hostar eller nyser rakt ut, ibland ewwww, andra gånger säger jag stanna hemma eller hosta i armvecket, tänk på oss med dåligt immunförsvar osv. Numera vågar jag säga ifrån och om fler gjorde de kanske dessa människor skulle skärpa till sig. Corona viruset skrämmer mig inte, alla snuskiga människor som kommer sprida viruset med sin dåliga hygien och sitt stora resebehov, det är dom som skrämmer mig.

    Svara

   Vidrigt. Även äckligt dom som hostar/nyser I HANDEN?!?! Va fan, då kan du lika gärna hosta rakt ut. People….

   Svara

  Ni som är/har varit gravida, när började er mage synas med första barnet? Jag är i vecka 15 och känner mig bara plufsig, men idag känner jag för första gången att magen är lite ”hård” på ett ställe – livmodern kanske?! Hoppas så att det blir en riktig liten mage snart! Man ska ju inte jämföra sig med andra, jag vet, men man kan ju inte riktigt låta bli…

  Svara

   Kände mig plufsig länge. Kanske runt v 20 som man kände sig lite gravid så andra kunde se. Innan va de mest typ att man ätit för mycket hahah.

   Svara

   v22 smällde det till. v20 såg jag plufsig ut men v 22 såg man att det var en gravidmage.

   Svara

    Haha attans, då kanske jag får räkna med att gå runt med min semmelmage ett par veckor till 😉 Jaja, mest tacksam så länge det är ett friskt pyre där inne förstås. Men kul när det börjar synas också.

    Svara

     Ja, det är ju det viktigaste =) sen när du är i v 39 önskar du att den va lite mindre ^^ Men jag kommer ihåg det där med fosterrörelser också, att exakt alla på v20 träffen som MVC ordnade så kände exakt alla fosterrörelser och för mig dröjde även det till v 22. Vet inte exakt vad jag ville ha sagt med det men typ att det är så olika det där, så försök å njuta bara =)

     Svara

   Jag började inte synas förrän typ i vecka 30. Barnmorskorna gissade på att det var pga starka muskler, jag har aldrig tränat så hade bara det. Märks det är mer slappt nu 🐋
   Dem flesta verkar börja synas i vecka 20-25 iaf av andra jag sett, men det där är inviduellt du lär synas så småningom oroa dig inte ☺️

   Svara

    Samma här. Gick från jobbet i v 36 och alla sa: vad trevligt med 8-10v ledigt innan bebisen kommer!
    Ehh nej?
    Liten magen, och kunde döljas till chips/glass-mage enkelt 😊

    Svara

   Första barnet runt v30.. Var smal och hade lite magmuskler +bakåtlutad livmoder.. Höll det hemligt rätt länge och var nöjd med det 😏

   Nu med 3:e barnet i v14 och är säker på att många redan gissat hur det ligger till då jag är så jäkla svullen! 😅 Var orolig för tvillingar men näedå, det är bara en därinne och troligen sjukt svullna tarmar eller nåt.

   Svara

  Hej! är det någon som jobbar inom filmbranschen här? Isf har ni några tips på hur man kan få in en fot där?
  Tacksam för svar 🙂

  Svara

   Menar du som skådespelare? regissör, producent, produktionsledare, manusförfattare, fotograf, ljudtekniker, filmklippare, ljussättare, animatör, filmkompositör, stuntman eller något annat?

   Svara

    Jag skulle gärna vilja veta på typ alla inriktningar och roller. Men är lite mer intresserad av regissör, producent och manusförfattare. 😀

    Svara

  Hej! Jag har extremt svårt för siffror, jag har dyskalkyli, så Kan någon snälla hjälpa mig med detta…?
  Och gärna en lätt förklaring så jag förstår. Ah gud känner mig jätte korkad nu
  0,5x+6=10-2x

  Svara

   0,5x+2x=10-6
   2,5x=4
   x=4/2,5
   x=1,6

   Svara

    Hur fasen lyckades du med de där….😂 är helt lost

    Svara

     Det du gör först är att få alla tal med bokstäver in på samma sida. Därför har hen flyttat -2x till vänster sida om = och bytt ut det till +2x
     Sen addera på vänster rad och subtrahera på höger 0,5x + 2x = 2,5x samt 10-6=4
     Efter det ska du flytta siffrorna till andra sidan så att bara x är kvar på vänster. Eftersom 2,5x egentligen är 2,5 * x och du flyttar över 2,5 blir det ”motsatsen” dvs division. Alltså 4 dividerat med 2,5
     Sen har du resultatet för x

     Svara

      Ojdå, svarade visst innan jag tittade på resten av svaren 🙂 så bra att du förstår

      Svara

   Jag är ingen mattelärare och förklarar säkert inte så jättebra, men jag brukar tänka såhär; liknande typer av siffror (t.ex. ental eller tal med x) tycker om att hänga med varandra. Tänk klychan lika barn leka bäst. Du vill därför få 0,5x och 2x på en sida om likatecknet och 6 och 10 på en annan.

   Börja med att få över 2x. Kruxet här är att för att föra över en ”siffra” till den andra sidan av likatecknet måste du ändra laddningen på siffran. D.v.s. -2 blir +2.

   0,5x+6+2x=10

   Sedan vill du få över 6, och samma princip gäller för laddningen.

   0,5x+2x=10-6

   Eftersom det nu är samma typ av siffra på båda sidor kan du nu räkna ut minus och plusset.

   2,5x=4

   Sista steget är att räkna ut värdet på x och det gör du genom att dela 4 med 2,5 (t.ex. om du har 2,5 äpplen och de kostar 4 spänn totalt, vad kostar de per styck).

   X=4/2,5

   Svar: 1,6

   Svara

   Ladda ner appen photomath. Man tar en bild på talet och appen räknar ut steg för steg. Bra app!

   Svara

   Lättast är att flytta över så att du får X:n ensamt på ena sidan av likhetstecknet. Det är även lättast att flytta över Xn som är minus till vänstra sidan i det här fallet så att du får positiva tal vilket då blir:
   Steg 1: 0,5x+2x=10-6
   Steg 2: 2,5x=4
   Steg 3: x=4/2,5
   Steg 4: x=1,6

   Hur man kan flytta tal till olika sidor finns det tydliga regler kring (om du ska plusa, dividera etc). Kanske inte den tydligaste förklaringen men hjälper förhoppningsvis lite 🙂

   Svara

    Såg nu att du redan hade fått en del bra svar! 🙂

    Svara

    Jag fattar!!! Jäklar va glad jag blir har på riktigt kämpat sen imorse med att försöka…

    Svara

     Härligt! Hejaheja!

     Svara

   Jag tänker så här att under mitt 35 åriga liv har jag aldrig nånsin behövt lösa ekvationer som dessa, så vem bryr sig vad x är lika med?

   Svara

    Jag behöver göra det flera gånger i veckan på mitt jobb 😁

    Svara

     Önskar jag behövde göra det i mitt jobb, matte var kul i skolan. Var duktig på matte och har läst matte E. Idag minns jag inte ett skit ärligt talat. Har inte använt matten alls sen skolan, mer än typ procent och de fyra vanliga räknesätten så det mesta har jag glömt bort.😭

     Svara

    Jag läser på komvux, jag behöver läsa matte 1a för att få slutbetyg på gymnasielärare för att kunna utbilda mig.

    Svara

  Bara jag som reagerat på att Anna Book lägger upp massa på instagram när hon solar solarium? 🤦‍♀️ Helt idiotiskt med tanke på vad följderna kan bli.

  Svara

   Anna book är väl inte direkt någon raketforskare o tror inte hon utger sig för det heller, folk gillar mycket som är skadligt kanske är bättre att inte lägga sin energi där? Hennes business kanske?

   Svara

    Haha hör dig! Men tänker bara ”vad är det för signaler hon skickar ut?” Hon skrev att hon och hennes man har en tävling – brunast vinner. Känner bara att det är rätt osmakligt..

    Svara

   Är det du Anna som vill ha trafik?
   Anna Book lägger sällan upp nytt på Instagram.

   Svara

    Hahahaha nej! Nej men på hennes story har hon lagt upp de senaste veckorna när hon pressar.

    Svara

    Om du kollar hennes story nu.. den första hon lagt upp – om du hänger med på vad jag menar 🙂

    Svara

     Hon ska ju vara på TV på lördag, gotta look sexy 😉

     Svara

      Haha😂😂helt missat den lilla detaljen

      Svara

   Hon har ett samarbete

   Svara

   Älskar ditt nick 😂🦐

   Svara

    Haha tack 😍🙏🏻🤩

    Svara

  Blir ni rastlösa av att vara i andras hem? Känner ni er bekväma och lugna?
  Jag blir stressad och rastlös och känner som att vardagen ”rinner bort” på nåt konstigt sätt. Ibland behöver ju folk tex tömma nån tvättmaskin när man är hos dom och medan jag väntar blir jag stressad över att jag inte ens satt igång nån tvättmaskin hos mig eftersom jag inte är hemma. Har inte mycket att göra om dagarna utan blir helt enkelt stressad av att se nån annan ”ta hand om” sitt liv när jag inte kan ta hand om mitt.
  Kan även känna att jag inte är mitt avslappnade ”hemma-jag” när jag är hos folk utan jag är mitt social-jag och det tar en del energi. Men jag vill ju vara alert när jag är med folk och inte såsig. Dock kan jag bli stressad och irriterad över att personen jag är med är sitt såsiga hemma-jag. Återigen känner jag typ som att jag har bättre grejer för mig än att sitta hemma hos någon och glo på dem när de hemma-såsar eller pysslar med skötseln av hemmet.
  Är inte hemma hos dessa personer långa stunder så kan tycka att de kunde vara lite mer alerta men jag vet att jag har en ganska stark stress i mig själv så jag klandrar inte dem egentligen.
  Har sällan folk över hos mig pga min boendesituation så det blir att jag åker till andra mest men jag trivs inte riktigt med det och har dragit ner på det rejält och kanske inte gör det alls framöver.
  Men är det någon som känner igen dessa känslor? Har ofta undrat om dessa personer hade varit helnöjda av att vara hemma hos mig och typ sitta av tid och att mina känslor är helt udda eller om faktiskt ingen känner sig så nöjd och bekväm hemma hos andra.

  Svara

   Jag tycker att det låter som att du har tråkiga kompisar som inte tar sig tiden att umgås med dig på riktigt. Då skulle jag också bli rastlös och känna att jag lika gärna kunde vara hemma. Kanske kan ni ses på café eller gå promenader istället? Så ”offrar” ni lika mycket hemmapysseltid.

   Svara

    Ja lite tråkiga är de nog. Men jag är själv rätt stressad inombords och gillar att vara i mitt eget hem så det blir nog en krock. Men jag vet inte vem av oss som är ”värst” i sin ovana. Liksom, vem av oss ska skärpa oss? Ska de bli mindre såsiga eller ska jag bli mindre rastlös?
    När jag väl har folk över hos mig vet jag i alla fall att jag är mycket roligare sällskap än vad dessa personer är när de har folk över hos sig. Visserligen kanske jag anstränger mig för mycket då.

    Svara

   Ja, jag känner igen mig! Tyvärr. Har inget att göra med att jag inte trivs med sällskapet, men efter ett tag så känner jag också att jag behöver göra saker hemma, blir rastlös och känner att jag inte får gjort det jag borde göra.

   Svara

  Jag har praktik på ett kontorsjobb och har funderat på en sak, hur vet man vad som är ”rimligt” att åstadkomma?

  Jag har alltid haft mer praktiska arbeten innan där det hela tiden händer något och man tar sina mikropauser när det lugnar sig emellanåt, men hur fungerar det egentligen på kontor? Ingen rimlig människa kan väl arbeta superfokuserat och effektivt fyra timmar i sträck på fm och em? Jag har sjukt höga preatationskrav och det är svårt att stilla dem när jag inte ens vet hur effektiv man förväntas vara.

  Svara

  Någon tog upp ämnet tidigare i kommentarsfältet

  MEN ni som hostar /nyser utomhus snälla håll för med er armbåge !! Det hjälper faktiskt är ett råd för att minska spridning av virus. Nej inte rakt ut , inte i er hand i armbågen.

  Så extremt respektlöst nu när så mycket virus är i rullning, nu tänker jag inte ens på Corona även fast det också är en hemsk möjlighet.

  Svara

   Hur menar du? Hand i armbågen?

   Svara

   Väldigt få kan nysa på sin egen armbåge, tänker jag. Himla onaturlig rörelse.

   Svara

    Nysa i armvecket mena jag 🤣 man skulle kunna tro jag var full

    Svara

   En kille i 30 års ålder hostade mig rätt i ansiktet för några veckor sedan, vände mig om gick efter och skällde ut honom. Jäkla äckel alltså.
   Folks om hostar och nyser rakt ut, äckel….

   Svara

  Jag har två frågor till er ikväll:
  1. En snubbe skulle komma och hämta min TV ikväll, han swishade imorse (hans val, inte mitt). Han skulle komma 20 men har fortfarande inte dykt upp. Han svarar inte och hör inte av sig. Är det okej att tänka att han inte kommer ikväll och gå och lägga sig?

  2. Jag lånade Pingis och Isabellas (spökskrivna?) Bok om aktier. Är det någon som vet om den faktiskt är vettig för en nybörjare eller om den är ovärd att läsa? Alla bra aktieböcker var det 4-6 pers i kö till (antar att de används i någon universitetdkurs just nu) så jag fick ta det som fanns.

  Svara

   Om han inte svarar och skulle komma klockan 20 så ska du INTE hålla dig vaken. Skicka ett sms och säg du kom inte och jag måste sova. Dem flesta ger inte ett OK för mer än Max 30 min försening när det gäller att hämta saker.

   Svara

    (Om man inte har en jättebra förklaring och är nåbar.. OM man har tid.. annars får väl man prata o planera en annan dag)

    Svara

   2. Du kommer inte att bli sämre av att läsa den. De skriver väldigt basic så kan du inget alls så kanske du lär dig! Skulle inte ta råd angående vilka aktier man borde köpa av dem dock

   Svara

   Det är nog en bra idé att börja köpa aktier senare i år. Många bra företag kommer att få sämre resultat till följd av corona-viruset, med fallande kurser till följd. Bra företag kommer igen, så det blir ett utmärkt ingångsläge för tålmodiga.

   Många pratar om viruset i sig men glömmer de ekonomiska effekterna. 10% av världens befolkning sitter i karantän. Galet många svenska företag är beroende av att fabrikerna i Kina fungerar.

   Men om man ska börja med aktier är det ett riktigt bra tillfälle att börja läsa på om vilka företag man ska sätta på bevakningslistan (och vilka man ska undvika…) Rekommenderar att ta hjälp av Borsdata.se – mycket bra jämförelsesida för nyckeltal. Slut på rant och lycka till! 😊

   Svara

    Enda företaget man vågar köpa aktier inte Gilead. Typ enda akiten som går upp på börsen… de har tillverkat en anti viral medicin som funkade bra på ebola och nu kommer börja testas på människor efter att den gett bra resultat mot Corona viruset också. Hoppas för världens skull att medicinen funkar!!

    Svara

  Gift vid första ögonkastet?!? Har precis sett första avsnittet, hade inte ett rätt hur jag trodde dom skulle paras ihop… någon som tippade bättre än jag?

  Svara

   Haha! Jag hade också jättesvårt att gissa vilka som hörde ihop! Blev förvånad över vissa par. Ska bli kul med en ny säsong! Tror dock att han killen som bor utomlands kommer ha svårt att få ett stadigt förhållande….

   Svara

   Jag älskar kärlek och det är väl därför jag alltid kollar på såna program. Men det känns som upplagt för katastrof. Två tjejer som verkar vara väldigt självständiga, ihopparade med två män som verkar rätt mjäkiga. Det känns som att dom gör om samma misstag som de gjort tidigare säsonger med matchningarna. De väljer människor som är väldigt självständiga och som hellre ser till sig själv och ”varför ska jag engagera mig i detta när jag kan lägga tiden på mig själv istället”, med rätt intetsägande och konflikträdda män.
   Paret med den iranska tjejen tror jag har bättre förutsättningar 🙂

   Svara

   Jag tycker ofta att det är kassa matchningar. De matchningar de gör till programmet ”Första dejten” har typ större chanser att lyckas.

   Svara

  Som rubriken lyder, snälla ge mig boktips!!!
  Det måste däremot vara antingen:
  1. Biografi
  2. Verklighetsbaserad
  3. Handla om välmående/psykisk ohälsa

  Jag är usel på att läsa böcker, men vill
  Bli bättre o detta är vad jag kan tänka mig?! KRAM <3

  Svara

   Jag är Malala. 🙂

   Svara

   Jag kan verkligen tipsa om Rövardotter av Jackie ferm.

   Svara

   Åh jag älskar böcker!

   Cathy glass Är en verklighetsbaserad bok om en fostermamma som tar emot barn som har farit riktigt illa…det är jobbigt att läsa vad barnen utsatts för men den är så himla intressant. Det är cathy glass som själv skriver. Det är ett nytt fall i varje bok så man behöver inte ha läst i ordning.

   Köpte på Akademibokhandeln på bokrean igår en självbiografi av solvallamördaren som dödade en man på travbanan, han berättar om sin uppväxt, mordet och livet efter fängelset.

   I bunkerläkarens våld är en verklighetsbaserad bok skriven av Isabel som 2014 blev kidnappad och instängd i en bunker av en läkare nere i Skåne. Jättebra bok.

   Svara

   Nadia Murads självbiografi om livet som IS-fånge.

   Svara

   Just Mercy av Brian Stevenson. Så himla bra!

   Svara

   Ett jävla solsken
   Flickan med sju namn
   För att kunna leva
   Allt jag fått lära mig

   Svara

   Vingklippt ängel 😁

   Svara

   Glöm att ni har en dotter

   Svara

   Allt jag fått lära mig av Tara Westover! Så himla spännande bok. Självbiografi om en tjej som växer upp i ett väldigt religiöst hem med faktaresistenta föräldrar på landet i USA.

   Svara

    Ja! Tänkte just skriva en kommentar för att rekommendera den men så såg jag din! Otroligt bra bok, sjukt intressant, sorglig, spännande och inspirerande på samma gång.

    Svara

   ”Zen och konsten att sköta en motorcykel” av Robert M. Pirsig.

   Svara

   Inte som andra döttrar – Deborah Spungen

   Svara

  Är det bara jag som ”straffar” mig själv när jag inte mår riktigt hundra, och hur gör jag för att vända om mina tankar?

  Är en person som älskar små saker som förhöjer vardagen annars. Tända doftljus, ta något glas pepsi max eller rödtjut mitt i veckan, ställa mig och svänga ihop någon god middag, ta hand om mig själv rent generellt. Nu har jag en dipp i mitt mående, har mycket ångest över studier men också för att en nära familjemedlem är självmordsbenägen, och jag har ett distansförhållande med min underbara andra hälft. Det har triggat igång min ångest, som jag har varit fri ifrån i 3 år. Jag gör ingenting som gör mig glad i vardagen längre. Hoppar gärna över att äta lunch, har börjat tycka att jag är ful helt från ingenstans, sover mycket, vill aldrig vara med när mina pluggkompisar hittar på saker, blir jag sugen på ett glas vin eller pepsi eller vad som helst tänker jag automatiskt att jag inte är värd det för fem öre och avstår.

  Jag vet att ångesten kommer att försvinna så småningom, och min pojkvän är ett stort stöd. Men jag vågar ändå inte vara helt öppen med hur tungt jag tycker att allt känns, för jag tycker inte han förtjänar att få det lasset över sig. Men är det någon fin människa där ute som sitter på någon tanke om hur jag kan vända på mina tankar, och börja göra de där små sakerna i vardagen som gör det roligare att leva?

  Svara

   Alltså en liten grej som iaf hjälpt mig är mina regler. Varje dag måste jag klä på mig, även om jag sovit till 1600 och vill gå i morgonrock. Varje dag måste jag gå ut även om det bara är att tömma soporna. Jag måste duscha varje dag Osv. Det gör att jag med till och med mina absolut sämsta ångestdagar känner att jag åstadkommer en miniminivå och det känns lite bättre 🙂 lycka till❤️

   Svara

   Det låter som du är lite deprimerad – då har man inte lust med det man brukar gilla. Prata med en läkare / psykolog. Kanske bara genom KRY eller nån annan app så får du lite tips och hjälp!

   Svara

  Har nån någo stories om nellie B? Kanske det här komemr störa mig ännu mer när jag tycker hon kommer undan med allt, men ändå, är intressant läsning tycker jag. Dock helst äkta iakttagelser är inte intresserad av lögner

  Svara

   Jaaaaa tell us

   Svara

  Ni som arbetar i mataffär, vad får ni ut i lön efter skatt?

  Svara

  Avskyr mitt jobb. Mår dåligt och gråter hysteriskt 1-2 gånger i veckan i mötesrum ensam. Känner mig för utbränd för att söka nytt och helt förstörd över min situation. Vet att jag måste lämna. Går redan till två KBT-terpeauter. Behöver stöd, någon som varit i samma sits?

  Svara

   Ja, jag gick tillbaka till skolan och tog en till kandidatexamen. Jag var tjänstledig samtidigt, men kunde jobba om jag ville/behövde deltid. Du låter dock som min bästa kompis… Förutom att hon inte känner sig utbränd, men allmänt gnällig över sitt jobb och känner oro över framtida tjänstemannavarsel. Hon är dock inte särskilt mottaglig till tips om att plugga någonting annat för att komma därifrån.

   Svara

   Varit i liknande. Det som räddade mig var: vad gör mig mest rädd, att vara sjukskriven med lång väg tillbaka till arbetslivet eller arbetslös? Det första alternativet gjorde mig skiträdd, hade två kollegor som blivit sjukskrivna redan och fyra år senare jobbar de ännu inte heltid. Sa upp mig, var arbetslös i fyra veckor när ett jobb trillade i knät och jag började måndagen därpå. Mitt livs bästa beslut.

   Svara

   Börja söka andra jobb voch se hur det känns!

   Svara

    Alltså du kanske mest mår dåligt pga ditt nuvarande och det släpper när du kommer bort. Värt att prova iallafall!

    Svara

  Någon som har kommit över en depression och vill berätta om det?
  Behöver höra berättelser med lyckliga slut efter en fruktansvärt jobbig period.

  Svara

   Kanske lite sent, men hoppas du tittar in ändå… Jag är en känslig person, redan i barndomen fick jag komma till skolans psykolog då lärarna tyckte jag var mer ”deppig” än vad som är normalt för barn. Hela tonåren kämpade jag med ångest, självskadebeteende, och depression. Har av läkare diagnosticerats 3 ggr med depression. Tyvärr mådde jag inte bra av SSRI, så slutade efter 7 månader, provade 2 olika. Det som hjälpte mig var terapi, både KBT och psykodynamisk. Att få ur mig hur dåligt min mamma fick mig att må (hon har narcissistiska tendenser) och att lära mig kommunicera negativa känslor. Det var också till stor hjälp att börja meditera dagligen, ta hand om mig själv, skapa bra rutiner och vanor överlag (särskilt kring sömn och mat). 2012 hade jag satt ett datum när jag skulle avsluta allting. Men det datumet hade vissa saker ordnat upp sig i livet och jag ser tillbaks och är SÅ GLAD över att jag tog mig igenom det skitåret… Gud vad virrigt jag skriver (är stressad, ska med en buss!) MEN.. Min poäng är att det finns en väg ut från mörkret. Idag är jag lycklig! Jga mår bra! Jag har lärt mig hantera min ångest och mitt mörker och är inte rädd att hamna på botten igen. Lyckan finns därute, det är en kämpig väg dit, men värd det! Kram på dig

   Svara

  Träningshjälp!
  Hej! Jag diggar ej att hänga på gym men tränar gärna hemma, springer eller yogar. Men skulle ville göra lite mer styrkeövningar, få lite mer ”tonad” (eller vad man nu säger) kropp. Finns det bra appar? Övningar, delar man upp områden på kroppen för olika dagar yada yada? Hur lägger ni upp hemmaträningen?

  Har inga vikter eller så – använder gärna min kroppstyngd

  Svara

   Vill du investera i en Kettlebell eller två så är det ett väldigt bra redskap för träning hemma. Man kan variera det i oändlighet. Annars för kroppsövningar, kolla in phase6fitness på insta

   Svara

    Och tillägg, jag delar inte upp kroppen på olika dagar och sånt. Jag är en sån som tränar genom att använda hela kroppen och alla muskler och mest kroppen som motstånd eller kettlebell.

    Svara

   Det finns en bok som heter typ Styrketräning eller liknande, den är väldigt basic men jag gillar den!

   Sen har jag under åren använt mig av program (och dess appar) såsom Kayla Itsines Sweat/Bikini Body, eller FitnessFighten. De har gett inspiration för just hemmaträning.

   Svara

  Någon som har GAD? Tror verkligen att jag har det. Vad gör jag. Ringer jag vårdcentralen och säger hej jag tror jag har GAD eller? Känner mig så låg just nu och svårt att beskriva varför jag mår som jag gör. Jag vet varför men ändå inte. Har liksom ingen specifik händelse till varför jag är som jag är men känner mig hindrad i min vardag. Känns som jag har en ryggsäck med stenar typ. Hur blir ni behandlade med GAD?

  Svara

   Jag har försökt få hjälp länge då jag tror att jag har både depression/utbrändhet och GAD. Men får fan ingen hjälp nånstans. Mitt enda tips är att du står på dig, kämpa på, var tydlig med att du är SÄKER på att du har GAD och KRÄV hjälp. Är man minsta osäker så blir man nertrampad tyvärr.