Är Lamotte försiktig eller bara lite Anckarmann-stylad?

Att ”Facebook-skrikaren” Joakim Lamotte dök upp på inspelningen av Debatt i Trollhättan, iklädd en skottsäker väst har nog inte undgått någon med internetuppkoppling.
Det skojas friskt till höger och vänster om denna självutnämnde”swish-journalist”, men jag tänker så här…
Tänk om vi har missförstått hans outfit helt?
Är det egentligen Lisa Anckarman som stylat honom inför den här inspelning? Hon har ju viss förkärlek till att klä människorna hon stylar i olika typer av västliknande plagg – bland annat Annica Englund och Viktor Frisk som ni ser här ovan.

Kan det vara så att Joakim Lamotte inte alls är ”Trollhätte-rädd” utan helt enkelt bara lite Anckarmann-stylad?

245 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skottsäker väst modell Louise Vuitton skulle säkert fungera finfint i Orten. Och såklart hemma hos WT-ikonen Joakim Lundell, tillsammans med ett par skottsäkra pansarsolglajjor som döljer ögonrödingarna.

   Men för femtioelfte gången sluta skriv orten med stort o 😅

    Ah, du har rätt. Shit också, men jag är glad ändå!

  Lamotte ligger helt rätt i tiden med säkerhetsbälten, det borde tyvärr de flesta normala hyggliga personer ha idag.
  Nellie skriver att de inte tog med valpen för att det vore fel att skilja honom från familjen. Det kallas att vara lat och inget annat.

   Vad vet du om.du det?! Klart man inte sliter upp en hund bara sådär, det är egoiskt om något!!!

    Som uppförande sedan 33 år vet jag väldigt mycket om att sälja valpar. Både från mamman vid 8 veckor och de som är kvar här hemma med resterande 8 hundar fram till 5-6 månaders ålder. Hunden gnyr efter de andra en kväll och sedan har den fullt upp med sin nya familj och miljö. Punkt!

     Jävligt individuellt dock

   Hur hänger denna kommentaren ihop med något. Kanske bara jag som är trött men förstår knappt innebörden.

   Jag hade tankarna på en skottsäker väst så läste ”Nellie skriver att de inte tog med vapnet för att det vore fel att skilja honom från familjen” Tänkte att vadå vara lat… lät väl väldigt rimligt att lämna sitt vapen hemma haha. Hjärnan efter en lång arbetsvecka och tre glas bubbel 😬

    Olle, du är inte ensam. Jag läste exakt samma 😂

  Jobbigare människa finns inte!!!

   Jag Tucker at sånna som deg er jobbing .lamote gjør en veldigt bra sak for svensker og det burde du som svensk sette pris på,men du er kanskje inte svensk. Lamote stå på du gjør en kjempejobb.
   Sverige er på veg i bottenhavet med den groteske mång kulturen vold ran og drap.alla vet det i hele Europa .

    Tror du har fastnat på fel forum, du skulle nog ha roligare på Flashback.

    Hahahaha! Humor.

  Han är en parodi på sig själv. Fantastiskt.

   Snarare Sverige och vårt rättsväsende som verkar börja bli en tragisk parodi på sig själv. Om några år så år väl skottsäkert väst en del av vår vardagsklädsel. Lätt att skratta åt honom men våra problem är betydligt större än så.

    Haha du är för rolig

     Jag är inte M, men vart tycker du själv att vi är på väg? Mot ett tryggare samhälle? Ha, ha!

      Jag är inte anonym, men kolla Brås statistik för mord och dråp. Ja, där kan vi se en ökning av det dödliga våldet de senaste åren. En ökning som enligt brå kan härröras till kriminalitet. Men det var också en minskning av dödligt våld under 1990-talet, och slår man ut antalet fall av dödligt våld på befolkningsmängd så går det också att se att det antal fall av dödligt våld vi har nu ligger på ungefär samma nivå som under åren 1998-2009. Så ökning? Mnja, beror ju på hur man tolkar statistiken och vad man väljer att fokusera på. https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/mord-och-drap.html

       Inte ett ord från dig om hur invandrarbaserat våld ser ut. Jag förstår varför.

        Inte ett enda ord från dig om hur många av de som begått brotten är män.

         Bra försök. Bättre lycka nästa gång.

          Relevant fråga ändå. Hurmånga våldsbrott begås av män?

           Hur många våldsbrott begås av invandrarmän?

           Är inte problemet vita medelålders män, eller?

           För övrigt, flyttar man Mellanöstern hit så blir det som mellanöstern här. Det är ju inte borden o stolarna som bråkar där nere…

           Kolla de uppnärksammade fallen där missbrukande/psykiskt sjula föräldrar dödar och försöker nörda deras egna barn. Svenskar allihopa. Och det är väl endå det värsta brott man kan begå?

       Brå = Brottsförnekande rådet.

       Du har missat hela grejen om Brås fejkade siffror eller?

        Om du säger att BRÅ har fejkade siffror så tycker jag att det är läge för en källa på det.

      Det har väl aldrig varit tryggt för vissa människor i vissa områden. Det sket alla i. Tills det började hända grejer bland villorna

       True

     Ja det är så himla kul med rån och mord haha

    Är mest förundrad över hur din kommentar fått så många likes 😂 Har bott i LA med riktig gängkriminalitet men inte går folk runt med skottsäker väst för det.

     Ändå gör dom kriminella det här. I det nya kriminella Sverige finns inga regler. Se på Caroline.

      Är det några man ska ta följe på är det ju de kriminella. Betyder det att du börjat bära runt på sprängdeg också?

       Trist kommentar. Skillnad på skydd och vapen.

       Man kan dela upp meningar med punkter emellan som två uttalanden. Ett tips bara👍

        Glöm för guds skull inte heller alla kriminella som har det för att de tycker det ser coolt ut 😋

      De har väst för att se häftiga ut. Har 8 vänner som skjutits ihjäl på 5 år i LA. Inte sprang de runt och tramsa med skottsäker väst för det. Vill man skjuta någon är det bara att skjuta personen i huvudet. Sen att de sk ”gängkriminella” här i Sverige är ett gäng småkillar som varken kan skjuta eller bete sig är en annan diskussion. I slutet av dagen är de som småkillarna som kissade på varandra i duschen på skolidrotten fast med vapen. Socialtjänsten borde ha omgändertagit dem för länge sedan för uppenbarligen klarar inte deras föräldrar av att uppfostra dem.

       Rätt svårt att omhänderta kids kan jag säga (jobbar på BoU). Soc kan ju ansöka, men det är ju FöR som bestämmer. Verkar inte som att folk har koll på att det är rätt svårt att få igenom ett LVU. Och innan det finns kriterier för LVU är allt frivilligt.

        Jag har jobbat mot socialtjänsten. Syftade inte på att socialtjänsten brustit utan att man borde se över lagstiftningen. Man borde även införa obligatoriska insatser innan LVU, framförallt för föräldrarna. Kan man inte hantera sina barn ska barnen få stöd från samhället.

       Förlåt men va? Du har 8 vänner som skjutits ihjäl men tycker det är tramsigt att ha skottsäker väst? Vet du hur svårt det är att lyckas träffa någon i huvudet eller? Alla medel som kan rädda ditt liv är bra medel. Lamottes väst är nog värd både pengarna och de hånfulla kommentarerna den dagen han i godan ro sitter och käkar på pizzerian på hörnet och någon kör förbi och skjuter hejvilt in i lokalen för att någon med knarkskulder också bestämde sig för att äta pizza den dagen.

       Plus, hade jag fått så mycket dödshot som han mottar hade jag också burit väst. Man vet aldrig när någon dåre går ett steg för långt. Så många som skjuter varandra, varför skulle de inte kunna skjuta Lamotte?

        Exakt. Som den pizzerian i Uppsala där det va en driveby, och en oskyldig stundent blev skjuten, bara någon dag efter han kom till Sverige.

         Jag har stått några meter ifrån två olika drivebys. Vid den ena satt skytten två skott i huvudet på en kille från en bil som ej stod stilla. Jag vet att det är allt annat än lätt men killarna som springer runt med pistoler här kan knappt träffa på några meters avstånd. Du kan säkert googla på ”skottlossning LA supperclub” om du vill läsa om det. Den andra var en ung kille som sköt från en bil och sköt fyra killar. 3 av dem var gängkriminella och den 4e var en ordningsvakt. Fortfarande springer inte folk runt med skottsäker väst och leker Allan ballan. Här i Sverige kan de ju inte ens hantera vapen och lyckad skjuta en producent vid en musikvideo inspelning. De är ju ett skämt.

         Kanske ska tillägga att jag varit i musikindustrin och inte aktivt sökt upp gängkriminella 😏

          Betvivlar inte din historia.
          Jag är inte intresserad av att googla något🙂

          Kriminella har skottsäkra västar i den staden jag blev ”inblandad”, och även i andra städer. Dom sakerna jag upplevt och fått berättat för mig, är inte av denna värld. Jag har fortfarande mardrömmar på nätterna och vaknar kallsvettig.

          Det här är det nya Sverige. Och en kriminell bransch där det inte finns regler längre.

         Det var inte en drive by på pizzerian i uppsala. Killen klev in på restaurangen och sköt. Att han träffade oskyldiga hängde helt på hans oförmåga att skjuta korrekt.

          Jag använde mig av fel utryck. Men det du sa bekräftade min poäng och ännu värre. Tack👍

          De borde verkligen lära sig att hantera vapen. Pinsamt hur de springer runt och viftar med vapen utan att kunna skjuta. Konstigt att fler inte har lyckats skjuta sig själva eller din kompisar.

       Har du funderat på att byta umgängeskrets, eller väntar du på att den byts ut rent naturligt?

        Hur kan den här kommentaren ha så få likes?

        Svårt att se om denna kommentar var till mig. Lite rolig i så fall, lustigkurre där. Detta var aldrig min umgängeskrets utan mitt arbete. Idag är jag småbarnsförälder och umgås mest med andra med kids i samma ålder. Känns oftast som en mer osäker miljö än vad jag rört mig i innan 😏

    18:25 håller med. Gangstrarna tar över mer och mer. Hur ska det sluta. Känner oro för framtiden och nästa generation.

     Titta på storstäder i andra länder så har du en tydlig prognos. Man borde kunnat förutse detta och arbetat förebyggande med samma princip man använder i Chicago mfl städer. Men här lägger vi alla skatteintäkter på tjänstemän istället för rättsväsendet, vård och skola.

   Jag Tucker at sånna som deg er jobbing .lamote gjør en veldigt bra sak for svensker og det burde du som svensk sette pris på,men du er kanskje inte svensk. Lamote stå på du gjør en kjempejobb.
   Sverige er på veg i bottenhavet med den groteske mång kulturen vold ran og drap.alla vet det i hele Eurodetvtyvkrr jag du erpa .

    Lamotte är en skrikande jättebebis dom ljuger och tar på sig en offerkofta. Äckligare tiggare går man leta efter.

     Vad ljuger han om?

      T.ex om den nästan 90- årige mannen som bodde i sin bil. Inte mycket rätt i den historien!

  Jag tycker han är bra jag, säger de jag och de jag umgås med tycker.

   Jag med, jag höll på att kvävas hemma i soffan när jag hörde advokaten prata om att polisen måste respektera och uppträda vänligt mot kriminella patrasket.
   Var advokaten själv kriminell innan han bytte karriär?

   Det säger väl mest om dig och ditt umgänge 😅

   Jag skulle då inte vilja hänga med dig och dina larviga kompisar 😂😂😂

  Man kan ju även lägga in hans inlägg🙂

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2941686619259243&id=713993068695287&_ft_=mf_story_key.2941686619259243%3Atop_level_post_id.2941686619259243%3Atl_objid.2941686619259243%3Acontent_owner_id_new.713993068695287%3Athrowback_story_fbid.2941686619259243%3Apage_id.713993068695287%3Aphoto_id.2941681602593078%3Astory_location.4%3Astory_attachment_style.photo%3Apage_insights.%7B%22713993068695287%22%3A%7B%22page_id%22%3A713993068695287%2C%22actor_id%22%3A713993068695287%2C%22dm%22%3A%7B%22isShare%22%3A0%2C%22originalPostOwnerID%22%3A0%7D%2C%22psn%22%3A%22EntStatusCreationStory%22%2C%22post_context%22%3A%7B%22object_fbtype%22%3A266%2C%22publish_time%22%3A1582874437%2C%22story_name%22%3A%22EntStatusCreationStory%22%2C%22story_fbid%22%3A%5B2941686619259243%5D%7D%2C%22role%22%3A1%2C%22sl%22%3A4%2C%22targets%22%3A%5B%7B%22actor_id%22%3A713993068695287%2C%22page_id%22%3A713993068695287%2C%22post_id%22%3A2941686619259243%2C%22role%22%3A1%2C%22share_id%22%3A0%7D%5D%7D%7D&ref=page_internal&__tn__=%2C%3B

  Tycker det är bra att folk visar i public service hur sanningen ser ut, den verkliga sanningen. Både sin egen och samhället.

  Ska vi inte skamma kvinnor som gör intervjuer i diverse kanaler och berättar om att dom har diverse skydd också?
  Varför berättar man det? Så löjligt!

  Jag som utsatt person skulle behöva en skyddsväst i vissa städer, och jag skulle gladeligen visa upp den för alla människor som har skrikit om att jag överdriver, och får skylla mig själv.

  Heja Lamotte❤️

   Undrar vad Lamottes utflykt kostade oss skattebetalare. Personskydd och helikoptrar är knappast gratis.

    Skyll det på dom kriminella.
    Exakt sånt här ska skattepengarna gå till🙌

    Är det en kvinnas fel att det går skattepengar för att hon trotsade sin våldsman?

     Jämför du en våldtagen kvinna med Lamotte? Ingen kvinna uppsöker en våldtäktsman för att provocera fram en våldtäkt och sen kräva polisskydd.

     Är de kriminella problemet ska givetvis polisens resurser gå dit och inte till Lamottes utflykt. Vill han hålls på med swishjournalistik kan han betala sitt skydd själv. Låt polisen göra sitt jobb och sluta tramsa omkring.

      Öh. Vet du hur kvinnovåld fungerar?
      Man går tillbaka om och om igen. Jag vet, för jag har levt det.

       Att gå tillbaka för att man är satt i en sits där. Man både är finansiellt beroende av våldsutövaren och har blivit nedbruten mentalt är väl inte samma sak som att Lamotte söker upp kriminella? Hur är han i beroendeställning till dem?

        Vi pratar skattepengar.

        Det kostar pengar med rättegångar, vård, och skydd.

        Som sagt, jag är själv en utsatt person. Därför går jag på principen.

        Ska man skuldbelägga lamotte, så skuldbelägger man mig.

        Om ni bara visste hur mycket ni skattebetalarna betalar för mig och har gjort under många år haha.

         Du skrattar åt hjälpen du får av oss skattebetalare. Fan gå och lägg dig..

          Nej jag skrattar åt dig som hånar offer.

          Och svär inte åt folk. Jag vet att det är svårt för självbilden att förstå rätt när man har fel.
          Men man behöver inte svära åt folk. Det räcker med att säga ”aha, jag förstår, jag hade fel”. Och sen ändrar man sitt synsätt och sin inskränkthet, och tänker i principer när det handlar om samhällsproblem.

          Du kommer bli så harmonisk och extra empatisk imorgon, jag lovar!

      Ps. Jag sa våldsman👍

       Hade kanske varit billigare att du frivilligt satt på anstalt eller bara tog konsekvenserna av ditt agerande?

        Ska jag sitta i fängelse för att jag har blivit utsatt för våld?

        Det låter konstigt, vill du utveckla?

        Vilket ansvar ska jag ta för att jag är uppvuxen med en man som vill döda mig utan anledning förutom att han är psykopat?

        Döda mig själv? Ska alla utsatta kvinnor och barn döda sig själva för att det blir billigare? Låter märkligt.

      Men annan journalistik som betalas av skattebetalarna med 8miljarder/år tycker du är bättre än att folk själva får välja genom att swischa.

      Så media ska först ha 8miljarder, och sen ska dom ha skydd för skattepengar pga att dom får hot som journalister.

      Mmmmm…. matematik och logik.

    Det var inte på grund av Lamotte som polisen var där, även om jag förstår att du vill tro det.

     Så du menar att hans personskydd var där för att fika? 😂

      Om du vill missförstå, så varsågod.

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Såg en klockren kommentar på Twitter som jag gärna delar med mig av. ”Om man kommer till en tv-studio på cykel, bör man då ha på sig hjälmen i sändning?” (Emma Frans)

   Ja OM det är sanning! Lamotte talar en liten del sanning och kryddar med väldigt mycket osanning eller utesluter fakta.
   Helt efter SD:s agenda.
   Mycket obehaglig man.

  Brukar man inte ha västen under kläderna?
  Iaf de som använder sån på jobbet..

   Det hade han, men han tog av sig jackan. Skaver nog rätt gött om man har den mot huden.

    Vrf ta av sig jackan om de inte är för att visa upp eller ha skjorta över?
    Fattar att man måste ha ett tunt skyddande plagg mellan.
    Vill nån mörda lamotte så är de bara att ha kniv, hugg i hals/armhåla/sidan va buken eller låret så är han död på nån min. Har du pistol så sikta mot huvet.
    Kan du inte hantera ett vapen så ska man inte försöka mörda någon.
    Vem skulle utföra ett sånt dåd framför kamera?

     Jag brukar ta av mig jackan om jag ska vara på ett ställe

     Bra att visa verkligen, ännu bättre att skydda det lilla man kan skydda ifall något skulle hända.

      Han vill bara dra uppmärksamhet till sin egen person inte frågan i sig. Det var inte längesen han var orolig för SD och drev kampanj mot dem.

       1: det tycker jag är bra. Ingen ska skämmas.
       2: alla behöver se verkligheten
       3: alla ändrar åsikt när slöjan dras ner.

       Inget konstigt alls.

      Men du har väl inte väst under jackan och lever under hot?
      Andra mannen klara ju av att ha skjorta och kavaj (och va i riskzon då han står brevid lamotte som kan bli skjuten närsom tydligen) så nog kunde L ha jackan på sig eller valt ett mer passande plagg.
      Det är inte bra att visa västen, han borde ha dolt den.

     Lamotte kom direkt ifrån torget,därav västen..att han tog av sig jackan berodde nog på att det är rätt så varmt i studion..eller såg du ngn annan med ytterkläder på?

   Inte utan t-shirts under, aldrig rätt mot kroppen. Inte sällan över både t-shirt och annan tröja. Ser ni inte på typ södertäljepolisen på tv och liknande program där man även får följa civilpoliser

    Nä, tittar inte på vinklade ”reality” såpor.
    Men blivit plockad av både civilare och piken ingen hade västen synlig. Men antar att tvn visar mer sanning än verkligheten.
    Bruka även få låtsasboxa väktaren som jobba i centrum när jag va barn, han hade väst under sin uniform. Jo exet som är militär har oxå västen under uniformen.
    Att ha västen synlig är provocerande för de som har ett agg mot han och ökar risken att faktiskt utsättas för något illa. Även lättare att se vart den inte skyddar..

     Kroppsskydd12 och kroppsskydd94 bärs båda ovanpå uniformen. Endast extremt gamla kroppsskydd90 bärs under uniformen (men över tex T-shirt/fältskjorta). Är själv anställd i fm sen länge 🙂 använt alla sorterna av kroppsskydden ovan för övrigt. Föredrar kroppsskydd12.

      Vilken väst hade lamotte över sin ”uniform”?
      Och vad jag fått höra om du använder väst så ska den inte va synlig för det är enklare för en GM att se vart hen kan komma åt. Dold måste du gissa vart den börjar och tar slut.
      Men i strid kan ja tänka mig att västen kan va utanpå då det sällan är närkamp men det är ju inte ett krig han är i.
      Jag kanske oxå borde köpa väst bor trotts allt i orten och har lite hot över mig, men ja de är ju bara att välta mig och ge 3 rejäla kickar i huvet så är de över.
      Lamotte jobbar inte för FM.

  Var ju inget annat än ett genidrag av karln. Visste man inte vem han var förut så vet man det definitivt nu. Plingar nog som tusan i Swish-appen hans efter det där ”framträdandet”

  Den killen vet hur man skrämmer de lättskrämda och hur man drar nytta av folks osäkerhet. Han är skicklig på det. Såklart är han inte rädd på riktigt men utnyttjar alla attribut för att föda osäkerheten som vissa andra. Det är viktigt att ställa grupp mot grupp och visa hur synd det är om en viss grupp (svenskar) jämfört med kriminella (invandrare). Det gäller att hitta en synd-om-grupp som hans målgrupp kan identifiera sig med rent utseendemässigt och till viss del kulturellt. Det är också mycket effektivt att använda kortet ”nya saker/influenser/kultur” som något skrämmande. Nya saker upplevs av de allra flesta som mycket skrämmande. Det är också smart av honom.

  I övrigt är han en totalt fake och rövhatt. Han vet precis vad han gör och det är att föda har och misstänksamhet. Önskar att det inte var så många som låter sig luras av hans retorik och skrämselpropaganda. När osäkerhet och rädsla får grepp om ens tanke så blir man misstänksam mot allt möjligt som är totalt ofarligt. Trollhättan tex – man behöver inte vara rädd i en tv-studio i trollhällan. Men västen är ju en maskeradklädsel som han vet skrämmer. Önskar att folk kunnat se de här Psykologiska mönsterna han nyttjar och genomskåda bluff.

   [Borttagen kommentar]

    Spelar det någon roll vad de kriminella heter i förnamn? Det är väl kriminaliteten som ska stävjas, inte folks förnamn.

     Du vet mycket väl vad jag talar om.

      Du får gärna utveckla för just nu låter det möjligen som att du klassificerar folk efter sitt namn och Att du inte har möjlighet att dra långgående analyser om varför samhället ser ut som det gör. Så nä, utveckla gärna ditt resonemang.

       Jag förstår vad du försöker göra. Inte intresserad av förklara något för dig som är självklart för de allra flesta.

       Okej jag ska försöka förklara tydligt för dig så att du kanske förstår: DET ÄR BARA INVANDRARKILLAR SOM UTFÖR DESSA BROTT OCH DET ÄR FAKTA, INTE EN ÅSIKT

        Tack för klargörandet.

    Då kanske Lamotte ska sluta springa runt med personskydd och låta polisen lägga resurser på att sätta dit småungarna som leker gangsters? Känns som slopad straffrabatt är ett steg i rätt riktning samt att socialtjänsten kräver att föräldrarna tar del av olika insatser. Känns som föräldrarna är det största problemet när det rör sig om barn.

     Det var inte på grund av Lamotte som polisen var där, även om jag förstår att du vill tro det.

      Nej det var ju de gängkriminella som kände sig hotade av Lamotte och krävde personskydd.

       Suck. Läs mer än rubrikerna i ditt flöde. Om du kan.

        Swosh

    Inte plural.
    Vidrigt och ofattbart. Men det är inte en vanligt förekommande situation, det är en extrem händelse och inget som ska kopplas till ”invandrare” eftersom de flesta invandrare tycker det är lika avskyvärt, vi är liksom helt vanliga människor. Förlåt men jag har absolut inget med de snubbarna att göra, bara för att vi råkar ha invandrarbakgrund. Är så ledsen och trött på att behöva läsa sådant här överallt nuförtiden

     Fast hela poängen är ju att det är invandrare. Ingen har sagt ALLA invandrare, men det är fortfarande bara invandrare. Ingen har sagt att du eller att alla invandrare har med dessa snubbar att göra, men det är fortfarande bara invandrarkillar det handlar om. Att blunda för det är sjukt märkligt.

      Så han där Einar som rappar om sina bravader är inte Svensk? Hells Nagels och Bandidos som kontrollerar en stor del av narkotika införseln är inte svenska? Lagarna där jag bor är ofta medelklass ungdomar från svenska familjer. Alltså vilket trams att alla skulle vara invandrare. Skillnaden är att det här är ett gäng kids som uppenbarligen inte har föräldrar som håller koll på dem. Kan ju ha något att göra med att de upplevt trauman från krig men vad vet jag. Kan ju ha med deras efternamn att göra.

       … asså jag orkar inte ens 🤦‍♀️

        Utveckla gärna.. Är du med i Hells Nagels 😂

         😄

       Hells Angeles och Bandidos kontrollerar inte längre stor del av narkotikaimporten, sen darknet blev en grej kan varenda småkriminell vara drogimportör och med det förlorade BA och HA mycket. Med det sagt är det inte heller bara invandrar och enligt min erfarnenhet väldigt mycket medelklass theese days.

      Vad är det som bara invandrarkillar gör?
      Etniskt svenska får stå för sina brott som individ.
      När någon med invandrarbakgrund gör det så handlar det om deras etnicitet. Det är vad jag är trött på.
      Om en svensk kille våldtar så har folk HELT andra reaktioner och förklaringar till varför det hände.

       Mer än 50% av brotten begås av en grupp som utgör 20% av befolkningen. Det finns ett strukturellt problem.

       Kan tipsa om Amir Sariaslan.

        98% av brotten begås av en grupp som består av 50% av befolkningen.

         98% av brotten begås av män.

         Mer än 50% begås av en folkgrupp som utgår 20% av befolkningen.

         Vi behöver prata om det, och stoppa det. Samtidigt som vi behöver stoppa resten av brotten, men det är inte lika akut(ut ett samhällsperspektiv) som det andra.

         Vi måste lära oss att Hantera ett nytt problem på ett nytt sätt. och det är inte konstigt. Eller fel.

         En kultur fungerar på ett visst sätt, och behöver hanter så.

         En annan kultur fungerar på det sättet, och det behöver hanteras si.

     Vadå inte första gången det händer? Är du på riktigt?

      Att folk blir kissade i munnen under ett rån händer inte dagligen i Sverige nej.

       Och mannen som stannade sin bil för att små svin kastade ägg på den, och sedan slogs han sönder, skadad för livet för att han var dum nog att skälla ut dem? Slöddret som hänger i Mall of Scandinavia och Nordstan?

        Jag ville bara peka på faran med att beskriva verkligheten med extrema, enskilda händelser.

         Vadå ”enskilda” händelser? Hur många händelser ryms i det uttrycket innan du själv inser att ordet ”enskilda” inte längre kan användas?

          Kommentaren jag svarade på skrev som om folk blev kissade i munnen dagligen. Därav mitt svar.
          Men jag förstår att om man är av åsikten att allt går åt helvete i Sverige så är man benägen att lägga stort fokus på den typen av väldigt känsloladdade händelser eftersom det bekräftar ens åsikt. Vi är människor och jag gör så klart samma sak 🙂
          Men är det en rimlig verklighetsbeskrivning att säga ”småbarnskvinnor blir skjutna på öppen gata!” ”folk blir kissade på i ansiktet!”. Det ÄR ju inte vanligt? Lika lite som ”Kvinnor blir styckade på ubåtar!”

       Dessa ungar borde ju ha LVUats för länge sen. Det rör sig uppenbarligen inte om friska individer.

   18:47 Vadå skrämmer? Han har varit i många städer runtom i Sverige och pratat med människor på gator och torg som fått nog av våldet i samhället. Gamla som unga har berättat om otryggheten som de känner där de bor. Tycker att det är bra att han går ut på gator och torg och pratar med människor, för det lär inte statstelevisionen göra…

    Han skräms. Han skrämmer upp folk. Det är inte så svårt att se. Hela SD med klan jobbar med skrämselpropaganda och med hatretorik mot Sverige. Det är enkla psykologiska knep som de använder för de vet att folk köper det.

     Det är ju alla ni andra som bedriver skrämselpropaganda gentemot lamotte, SD, januch(?), birro, Hanif Bali och allabsom står för sanningen och vill göra något åt den.

     Ni beter er som en
     Misshandlad hustru som intalar sig själva att mannen är god och älskar er, att det är erat fel. Om ni bara skulle vara ännu mer förstående, mer förlåtande, mer tillgiven, hade jag inte sagt si, skulle jag hållit käft så…. han skrämmer er: ”det är du och jag mot världen”….

      Jag förstår att du skriver så. Det är alltid svårt att erkänna att man fallit för enkla knep. Nu har vi ju även trillat över den tipping point i väljarstöd där SD blir ett självspelande piano och folk börjar att tänka som de eftersom det känns tryggt, ”Det är ju så många andra som verkar tycka…”
      Jag tycker att det är jättetråkigt att det går att spela på folks känslor så här enkelt. Vetenskapligt förståligt men ändå tråkigt.

     Försöker han skrämmas? Ja för ”sverige har aldrig varit tryggare”…
     Ja Sverige är ju sååååå tryggt att vem som helst (Lamotte) kan åka till en offentligt plats för att interljuva dem boende som vill prata med honom ang tryggheten i området, han behöver ju absolut inte polis skydd för att kunna göra det…
     Sverige är ju såååå tryggt att SVT kan göra sina sändningar vart dem vill utan att folket i området ska bli oroliga…

     Det är inte att skrämmas, det är en SKRÄMMANDE SANING om ett stort problem som måste tas på allvar!

   Fast hans videor är ju äkta, det är ju personer som skriker, beter sig illa och hotfullt, eller menar du att det är skådespelar Lamotte anställt för att vara där och göra så? Är det även Lamotte som fick polisen att neka SVT att filma i Kronogården då det kunde skapa ”oro” bland dem boende där?
   Oavsett vad man tycker om honom, hur han uttrycker sig eller liknande, så visar ju dessa personer en sida som är helt galen och inte ska finnas i Sverige! Förstår inte hur dem tänker, om dem var lugna, pratade lugnt, och inte hade masker för ansiktet, utan betedde sig som normalt folk, skulle Lamotte inte ha något att ladda upp på fb, och inget att vinkla emot invandrarna. Tyvärr det dem där 15-20 personerna med utländsk härkomst gör vinklas bara och ger en negativ bild av alla invandrare…

  Nog kunde Lamotte tagit av sig västen innan han kom till direktsändningen, men åt andra sidan hörde jag inga rimliga argument från hans ”motståndare” heller. Nån försökte med ”provokation”, att Lamotte stör orten-killarna i deras hem, att det finns heta känslor, att man inte vill vara med på kamera… Finns inga andra omständigheter på allmän plats som dessa förklaringar skulle accepteras. Lamotte är en tönt men dessa män som attackerar och hotar honom, pga att han filmar på en allmän plats, är 100 gånger värre. Fattar inte varför dom vill bete sig så när dom skulle kunna bete sig civiliserat stället, och krossa fördomar och kanske få förståelse från samhället.

   Dom vill ha den bilden om sig, utåt, mot andra kriminella i andra städer, för att samarbeta,!för att göra sig ett namn, för uppdrag och för att sätta skräck mot andra kriminella.

   Håller med till 100 procent. Bara det faktum att både polis och SÄPO behövdes för att säkra SVT i Trollhättan är bevis på att de kriminella tagit över vissa områden och helt saknar gränser. De enda som inte ser det gör det inte på grund av de inte vill.

    Håller med. Frågan är vad de som inte vill se vinner på att blunda?

     För stolta för att erkänna att de haft fel.

     De som styr Sverige och en del övriga politiker blundar för de har sin väljarkår i de områden.
     Hur många länder runtom i världen har straffrabatt för unga kriminella? Helt absurt enligt mitt tycke.
     Kriminella ska inte belönas med lindriga straff, tvärtom de ska straffas hårt med långa straff.
     Min grannes 12 åriga son blev rånad på sin mobil och förövaren hotade honom ifall han berättade för sina föräldrar så skulle han aldrig mer kunna gå till skolan. Fruktansvärt och helt oacceptabelt.
     Ska skötsamma samhällsmedborgare bara gilla läget och de kriminella ska få fortsätta med sina dåd mot oskyldiga barn som går hem från skolan och blir rånade mitt på ljusa dagen.
     Det ställs absolut inga krav på föräldraansvar för de barn som är kriminella. Regeringen borde ta ett större ansvar och inte bara jamsa med. En ny lagstiftning vore på sin plats med hårdare krav för att vara berättigade till försörjningsstöd för hela familjen. I synnerhet i de familjer där barn utfört kriminella dåd, de bord få avdrag på sina utbetalningar. I dagsläget så kan de göra vad som helst och det blir inga större konsekvenser, pengarna kommer in på kontot varje månad som det alltid har gjort.
     Det är inte samhällets ansvar att fostra andras barn, det är ett föräldraansvar, de har satt barnen till världen och då ska de ta ansvar för dem.

      App, app, app nu blir alla vänsterblivna arga.

    Men om det nu är så illa kanske Lamotte ska ta det på allvar och sluta spring runt och leka pajas? Vad vill han uppnå mer än slöseri med skattemedel?

     Nej, han ska naturligtvis vara fri att springa runt och göra reportage om allt som han önskar. Brukar du säga åt tjejer också att inte springa omkring i klänning för att inte provocera fram våldtäkt?

      Att bära ett visst klädesplagg kanske inte ska jämställas med att aktivt söka upp, filma och provocera krininella? Har aldrig hört om en man som blivit våldtagen för att han bär shorts. Men vi kanske ska spara disskutionen om att män borde förbjudas till en annan gång?

       Som jag förstod det så skulle han filma på torget och ställa frågor till folk som ville prata. Det är inte samma sak som att aktivt söka upp kriminella. Det måste väl finnas andra än bara kriminella som bor kring där.

     Eh, det var inte på grund av Lamotte som polisen var där, även om jag förstår att du vill tro det.

     Så vi ska bara leva i kaoset utan att någon ifrågasätter, eller vad menar du?

      Då kanske man ska göra en saklig granskning och inte sitta och skrika i en bil?

       Är det någon annan som belyser frågan på ett så tydligt sätt?

       Jag såg inte att han skrek i en bil?

       Men det är faktiskt en bra psykologiskt tips. Sätt dig i bilen och skrik ut det du vill, eller gå ut i skogen(det rådet har jag fått från vän, psykolog och sochandläggare).

       Så han gör fel när han skriker ut sin frustration i en bil, och han gör fel när han går ut och pratar med folk. Vad ska man göra då?

       Om jag vill beskriva stormen Dennis, ska jag inte få va arg över att den förstörde, och jag får inte prata med folk som va mitt i ovädret.

    Vi har haft ministrar som skjutits ihjäl men när Lamotte ”behöver” skyddsväst är damhällskollapsen nära 😂

     Eller hur haha. När en kvinna blir ihjälskjuten fast hon valt sitt liv med en grovt kriminell man så gråter hela Sverige 😂

   18:49 för dom har inget vett. Fy att säga fula ord till polisen. Brukar titta på cops och tacka vet jag bra poliser i usa. Där kan ingen mopsa upp sig utan då åker du inn. Bra . Gör man skit får dom ta konsekvenserna.

    USA har världens största fängelse population. Känns som en rimlig förebild. Dessutom har de flesta intagna aldrig blivit dömda i en rättegång och straffarbetar i princip obetalda. Kanske kunde vara ett kreativt sätt att höja Sveriges BNP på?

    Skrev du precis att poliserna i USA är BRA??!! Poliserna i Sverige är grymma jämfört med dem. De dödar oskyldiga människor. Du kanske borde läsa mer nyheter än att kolla på cops så kanske du fattar hur den faktiska situation ser ut i USA.

    Polisen i USA drar också sitt vapen mot 3-åriga barn som råkat ta en docka från affären. Inte bästa förebilderna, kanske? Bara att googla.

     Eller svenska som skjuter ihjäl en kille med down syndrom.

      Du vet mycket väl varför det skedde.

       Ja. På grund av nonchalans mot allmänheten som försökte få sin röst hörd och varna, men nyexade poliser ville inte ta dom på allvar utan va i sin egna värld.

        Bra att du var på plats, och vet bättre än poliserna. Känns tryggt.

        Anonym / 20:18 – Wow, du har ju inte läst ett enda ord om händelsen uppenbarligen? eftersom ungefär vart enda ord i din mening i felaktig…

       Ja. Det är inte rimligt att ge en förståndshandikappad en replika-leksaksvapen, om man inte har någon larm på ytterdörren under natten och det finns risk att personen tar sig ut. Vafan liksom. Kan man inte se att vapnet är av plast och personen pekar den mot en mitt i natten, så har man inte många sekunder på sig att fatta ett beslut. Jag skulle inte chansa.

        Det va inte mörkt. Personer bland annat pappan försökte få kontakt med polisen på plats och förklara, men dom avvisade.

        Det är synd om polisen. Vi gör alla Misstag.

         Kl 03.48 i augusti sköt dem, så vart inte direkt mitt på ljusa dagen…
         Dem avvisade inte pappan, polisen hade fått uppgifter om en beväpnad man. Det är sällan man tänker ”beväpnad man, det måste vara en person med Downs syndrom som har vandrat ett par kvarter”… speciellt då polisen trodde dem visste vem den beväpnade mannen var och att han var kända av polisen sedan innan och farlig.
         Men ja synd om polisen, det var ett misstag, ett stort misstag, men inte enbart polisens fel att det hände.

     Haha, det tror jag ju inte alls på.

     Och här drar poliserna inga vapen alls så mördare lyckas fly.

  De är för stolta för att erkänna att de har haft fel.

  Hur hänger denna kommentaren ihop med något. Kanske bara jag som är trött men förstår knappt innebörden.

   Kan säga detsamma om din kommentar 🤪

    Touche 😂

  Blir så beklämd av Joakim ”jag har gjort mer för att förhindra sexualbrott på två mån än vad Fi gjort på tio år” Lamottes omsorg om kvinnor. Han, och flera andra, riktar strålkastaren mot en mycket liten del av sexualbrotten. Om vi vill förändra saker till det bättre måste vi veta hur verkligheten ser ut på riktigt!

  Skulle vilja se honom, Katerina J, Ann Heberlein ex prata om pedofili/övergrepp mot barn. Vilka konsekvenser det får för offret och att sjukvården är undermålig när det kommer till psykologisk behandling. Men av någon anledning är det viktigare att prata om de mer sällsynta gruppvåldtäkter och vi vet alla varför. Det anmäls 3000 våldtäkter mot barn i Sverige. Och inget kommer att förändras om vi reducerar frågan till enbart invandringen.

   Fredagstrött, 3000 våldtäkter/år

   Vem är det som säger att vi måste reducera frågan till enbart invandringen? Trams.

    Lamotte 🤣

    Det är väl hur många som helst?
    T.ex. sist jag såg Ebba BT i en debatt kring sexualbrott så handlade ALLA hennes svar om invandringen.

    Och vad menar du med trams? Säg det du tycker bara så har vi en vuxen diskussion. Min åsikt är inte ”trams” även om du inte håller med.

     Jag förstår inte, på vilket sätt reduceras ”frågan” enbart till invandringen?

      Vet inte vad mer jag ska förklara. Du verkar inte hålla med mig och det är okej. Det här är inte en sant- eller falskt-fråga.

      Jag tycker i alla fall att debatten om sexualbrott är ganska skev. Jag har i olika sammanhang träffat många offer för övergrepp i barndomen och tycker den frågan får alldeles för lite plats i förhållande till hur vanligt det är. Och det enorma lidandet i form av psykisk ohälsa som det kan leda till. Skulle vilja se bättre vård för dem. Är provocerande när folk utger sig för att bry sig om sexualbrott men egentligen mest vill bevisa att invandring är dåligt. Tyck det då, men sluta använda saker (du så tydligt inte vet så mycket om) som ett slagträ i debatten. Det skadar.

       Det är du som blandar in sexualbrott i en diskussion om förortsvåldet.

        Inlägget handlar om Lamotte. Finns inga konstigheter att jag diskutera saker som han uttryckt sig kring.
        Men det var ju verkligen ett givande och relevant svar på vad jag skrev.

         Det du skrev var ju verkligen givande och relevant.

          Läs igenom vår tråd och fundera över vem som försöker lyfta något viktigt, och utvecklar sina resonemang. Den andra verkar mest sur för att någon typ tycker något mindre positivt om Lamotte? Du har inte besvarat eller kommit med något vettigt argument. Ser du inte det själv?
          Obegripligt vad du får ut av och sitta och vara dryg här.

           Jag håller med lamotte.

           Han föreläste i skolor. Där ungdomar(både tjejer och killar) har bekräftat att det har blivit en enorm skillnad efter han varit i respektive skola. Killar har vågat stå upp mot andra killar som försökt något mot en full tjej, tjejer står på sig, anmäler till skolan när killar tar sig friheter.

           Han stod upp och såg sexualvåldet i skolan från vuxna nyanlända och försökte göra något åt det, men blev utesluten från samhället, och idag är han fortfarande hatad.

           Mustafa panshiri har tagit över, mer accepterad.

           Men visst har lamotte gjort mer än fi angående detta. Men han fick inte fortsätta…. pga bla fi.

  Victim blaming är riktigt äckligt. Han har blivit rånad och misshandlad, och uppmanad att bära skyddsvärd av svensk polis. Sen sitter ett gäng självgoda feminister, Camilla inkluderad, och raljerar över detta? Ni bär på ett irrationellt hat mot vita människor. Som vit kvinna – mamma till en flicka och en pojke och gift med en vit man – tycker jag att ni är djupt obehagliga och ohederliga och jag lär mina barn det. Förhoppningsvis kan en ny generation göra upp med alla vänsterblivna (som ju bevisligen ändå inte skaffar några barn pga miljöskam), jag gör i alla fall mitt bästa med mina och våra vänners barn. Må ni raljerande antivita rasister ruttna ensamma på äldreboendena i framtidens Sverige.

   Så rätt. Det är därför jag vill flytta härifrån.

    Be my guest. Undrar hur din självbild förändrats av att plötsligt bli invandrare 😜

     Jag flyttar till ett land i Europa som har långt fler invandrare än Sverige, men ändå inte har de problem som Sverige har.

      Ha det bra!👋

       Jag märker att du inte har ens en rudimentär förmåga att argumentera.

        Nu är det ju flera som skrivit så vet inte vem du syftar på 😏

      Varför inte flytta till Tjeckien, Ungern eller Polen? Dem tar väl inte emot flyktingar alls? så det borde ju passa dig 🙂

       Har du inte något av värde att tillföra diskussionen?

    Var är det du vill flytta som är bättre? Genuin undran alltså.
    Jag älskar Sverige och tacksam varje dag att jag fått växa upp här. Obs säger inte att det du känner är fel! Är bara intressant att vi kan ha så olika uppfattning.

     Spelar ingen roll vad jag säger, jag kommer ändå få skit. Det är en sak som är så trist med Sverige, att majoriteten inte tror att det finns något annat land i Europa som lyckats bättre med att hantera invandringen än fina, trygga Sverige.

      gnäll gnäll gnäll, flytta då

       Menar du på allvar att Sverige är bäst i Europa på att hantera invandring?

      Tittar man på statistik ligger Sverige verkligen i lä när det kommer till organiserad brottslighet. Problemet här är snarare bristen på ”riktiga” brottssydikat. Hade det funnits hade barnen som springer runt med pistoler snabbt sprungit hem till mamma igen.

      Du är ju helt anonym så inga problem att berätta var du vill flytta?

       Jag har berättat det tidigare i andra inlägg, och jag får bara skit. Det spelar ingen som helst roll: det är Sverige som är bäst i Europa på att hantera invandring. Inget annat land kommer i närheten av att vara så bra som Sverige är på det, allt annat är bara propaganda från brunhögermilisen. Ungefär så brukar diskussionen gå. Less.

        Nej, så är det förstås inte. Vi har en hel del problem i Sverige kopplade till immigrationen. Det finns människor från klansamhällen som kommer till oss och (givetvis) fortsätter att bete sig efter sin gamla logik. Kontrollerar kvinnor, har en unken syn på jämlikhet och jämlikhet o s v. Det måste vi kanske räkna med när vi tar emot människor på flykt från olika länder som befinner sig på en mycket lägre nivå än vi gör när det gäller frihet. Det ska vi markera stenhårt mot. Vårt samhälle är bättre än deras samhälle – Inget snack. Vår nordiska välfärdsmodell är världens bästa samhällssystem: högst jämställdhet, flest lyckliga människor, extremt hög produktivitet etc etc. Det gäller att agera stenhårt men också att skapa möjligheter.

        Det är svårt att i ett nyliberalt präglat samhälle (japp, i synen på jämviktsarbetslöshet, marknadslösningar istället för demokratiska lösningar och mycket annat är det nyliberalt präglat, kommentarer om ”sossesamhälle” undanbedes) göra något åt detta, dock. Stat, kommun och region är bakbundna av upphandlingskrav, effektiviseringskrav och konkurrensutsättning och kan inte sätta in de resurser som krävs för att få människor i arbete. Det är arbete som är nyckeln, det är ingen idé att ställa högre krav om människor inte har ett reellt alternativ till att fortsätta bete sig illa.

        Att bara ställa krav på att invandrare ska ”sköta sig” utan att ge dem en chans att försörja sig är meningslöst. Svenskar hade också sökt andra utkomsten i länder där vi inte gavs en likvärdig chans. Det är bland annat det som SD inte förstår. De tror att deras ultraborgerliga ekonomiska politik kan kombineras med hårda krav och att människor ska rätta sig efter dem. ”Öhh, de får ju försörjningsstöd och då ska de vara tacksamma mot oss, öööhhh!”. Korkat. Självklart är man tacksam en inledande period, men när du suttit fast i arbetslöshet tillräckligt länge kommer risken att du ska börja bete dig illa öka hela tiden. Öka jämlikheten så ska ni se att det börjar hända grejer.

        Att klyftorna ökat lavinartat i Sverige är knappast en separat utveckling från en ökande, grov våldsbrottslighet.

        Nu är människor här och vi måste således ge dem förutsättningar att bli en del av vårt samhälle. Och inte bara invandrare heller utan unga män i glesbygd och andra grupper som ligger jävligt illa till.

   Hat mot vita? Vi är så jäkla privilegierade och hela samhället är ordnat efter oss. Finns mängder av fakta som visar på just det. Vi bemöter rasifierade på ett annat sätt än etniskt svenska. Exempelvis får svarta kvinnor bedövning vid förlossningar i mindre utsträckning än vita efter att de bett om det. Vi värderar svartas (och övriga rasifierade) känslor och upplevelser annorlunda utifrån våra egna på ett systematiskt plan. Det är oehört problematiskt och kan du inte se hur århundrade av kolonialisering påverkar vår syn på andra folkgrupper som lägre stående behöver du dra ut huvudet ur röven.

   Har mot vita är det tramsigaste jag någonsin hört. Att folk är trötta på ignoransen från oss vita som grupp är inte har utan en högst rimlig reaktion.

    19.31 Annars så vittnar svensk polis precis tvärtom. Förnedringsrån mot etniska svenskar tex. Mord och våldtäkter mot vita kvinnor. Undrar Vem som ska ta ut huvudet ur rumpan?

     Förnedringsrpn sker dock mot alla nationaliteter och ofta även mot samma nationalitet som utövaren själv. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJ0PQ6/atalas-for-fornedrande-misshandel–kissade-rappare-i-ansiktet

      Nej det är inte sant! Jag har statistik från Stefan Holgersson och det är mer trovärdigt än Aftonbladet. 2a generation invandrare letar och söker efter etniska svenskar, det är fakta och läs inte Aftonbladet, Expo och annat skräp, om du inte är vänster förstås.

       Kan du länka din statistik då kanske?

    Om Sverige är så hemskt som du beskriver så får de väl åka hem igen.

   Klart att det är lite speciellt att han hade skyddsväst i teve. Han visste att det skulle ge reaktioner, och det var nog den största anledningen. Har inte sett att polisen sagt att han skulle ha det under sändningen.

   Att koppla det till att det skulle bero på hat mot vita…Nej. Det är hans agerande och det han säger som upprör folk, inte att han är vit. Hanif Bali får lika mycket kritik, och han är inte vit. T.ex.

    Hanif Bali har säposkydd om det behövs. Och han får inte alls samma hot som lamotte. Jag följer båda, och Bali har inte en enda story där det visas att han bli hotad, misshandlad och rånad. Hans bil blir vandaliserad, vilket är sjukt nog, men inte samma.

    Bali stöttar lamotte utifrån ett demokratiskt synsätt. Han är inte känslostyrd, han står för fakta.

    Kan verkligen rekommendera hans och Per Lindgrens podd GOD TON, så grymt bra. Har stor respekt för Hanif även fast jag inte är moderat. GODTON ❤️

   Victim blaming? Du vet inte vad det betyder tyvärr.

   Är det så extremt otryggt/farligt där du nu bor, flytta ut på landet då? där man har en bit till närmaste granne.
   Första generationens invandrare har inte råd att bo på landet, andra och tredje generationens invandrare har växt upp i Sverige i svenska skolor och majoriteten beter sig därför som svenskar.
   På landet finns inga problem med droghandel på gatan, misshandel när man går ut, drive-by-skjutningar, gängslagsmål, eller liknande. För det finns ingen marknad för dem på landet, inga pengar att tjäna på grusvägarna här ute.
   Ja det finns stora problem ute i samhället, och ja egentligen ska man kunna bo precis vart man vill, MEN nu när vi har såna VÄRDELÖSA politiker som styr Sverige helt åt helv*te så känns det säkrare att bo på en trygg plats, än att bo i ett farligt område ”bara för att”, hoppas på bättre politiker vid makten nästa val som verkligen kan styra upp Sverige ordentligt.

  Så bra sagt! Det är ett sjukt Sverige vi lever i. Ett självhat utan dess like.

  Förlåt men va? Du har 8 vänner som skjutits ihjäl men tycker det är tramsigt att ha skottsäker väst? Vet du hur svårt det är att lyckas träffa någon i huvudet eller? Alla medel som kan rädda ditt liv är bra medel. Lamottes väst är nog värd både pengarna och de hånfulla kommentarerna den dagen han i godan ro sitter och käkar på pizzerian på hörnet och någon kör förbi och skjuter hejvilt in i lokalen för att någon med knarkskulder också bestämde sig för att äta pizza den dagen.

  Plus, hade jag fått så mycket dödshot som han mottar hade jag också burit väst. Man vet aldrig när någon dåre går ett steg för långt. Så många som skjuter varandra, varför skulle de inte kunna skjuta Lamotte?

   ”Ok”. De skulle inte kunna skjuta Lamotte ens om de ville eftersom de inte kan hantera vapen. De hade antagligen skjutit halva kvarteret innan de träffat rätt. Det största problemet är att dessa ”kriminella” är småkillar som varken kan skjuta eller vet vad respekt är. Socialtjänsten borde haft befogenheter att omhänderta dem för länge sen.

  19,12 Tack för ditt inlägg. När det gäller Joakim så visst att ha väst i studion, det var onödigt av honom. Men han tar upp ämnet som många inte vågar prata om! Sen att Du Camilla raljerar om lamotte,gör att jag faktiskt undrar om du är verklighetsfrånvänd! Sverige mår inte bra, och att du häcklar lamotte! Prova att leva med dödshot mot dig och din dotter. Det är inte trevligt.

  Västerås har blivit förjävligt de senaste åren, sen kan ni som hyllar brottsligheten kalla era fantastiska städer vad bäst ni vill…. Fakta är fakta, Västerås ökar snabbast takt i Sverige just nu och kriminaliteten med den. Som polisen sa, om ni bara visste vad som sker i stan och hur lite vi kan göra något åt sen….

   Att gängkriminalitet är ett problem vänder sig ingen emot. Polisen och socialtjänsten behöver utan tvekan mer befogenheter och resurser. Men Lamotte är fortfarande en tomte som mest vill dra uppmärksamhet till sin egen person.

    Grejen är att han åtminstone drar fokus till problemen istället för att som Löfven och alla förbannat fega makthavare som fegt gömmer sig från media och fortsätter peka på varandra och stoppa huvudet i sanden samt fortsätter dra landet i botten för det är precis dit vi är på väg… Fri inflyttning i storstäderna betyder kraftig mobilisering hos de kriminella och det är Västerås ett stort bevis på nu.

     Är det inte olagligt att som privatperson ha skottsäker väst på sig?

      Fan hamnade fel, sorry!

  Så trött på kaozfolk. Och nu kommer 5 miljoner till från Turkiet. Arma, arma Europa.

  Kommentaren jag svarade på skrev om den händelsen som om det var vanligt. Inte rån i allmänhet. Därav mitt svar.

  Jag tycker att det fruktansvärt att samhället viker sig för kriminella, i det här fallet var det ju Trollhättans kommun och polisen som bestämde att SVT inte fick sända från Kronogården som planerat och att en stor del av kriminaliteten inte alls beror på socioekonomiska faktorer och utanförskap utan helt enkelt orsakas av drömmen om snabba cash. Men det man ska veta om Lamotte är att i början på 2010-talet jobbade han bland annat för SVT och drev en blogg, hotlamotte (nu borttagen) där han starkt propagerade emot SD inför valet 2014 eftersom han var ”livrädd för att ett främlingsfientligt parti skulle få minsta lilla makt i Sverige”. 2017 hakade han på Metoo och lanserade sig som feminist och ville föreläsa om jämställdhet på skolor. Men de har ju inga pengar och han är egenföretagare och pengen ska in så han bytte ämne till ett som tilltalar en mer swishvänlig publik och började skrika i sin bil. Det finns en sammanställning om vad han egentligen gjorde som ”oberoende journalist” förra året, min favorit är ”skrev kort notis om avlivad varg. Bad om swish”. Min poäng är att karln är en kappvändare om verkar inom det ämne han bedömer ger bäst betalt.
  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/196641-ett-ar-med-joakim-lamotte/

   Håller helt med dig! Kriminaliteten är ett stort problem som behöver åtgärdas. Lamotte däremot bryr sig mest om att dra uppmärksamhet till sin egen person.

   Precis! Det var så jag hörde talas om honom också, i samband med metoo. Redan då var det synligt att han mest försökte kapitalisera på politiska fenomen.

  Bra reklam mot kusingiften.

   Det kräver att kusinerna förstår varför de inte ska gifta sig med varandra.

  Prövat att skicka min kommenter igen:

  Man kan tycka vad man vill om Joakim Lamotte men att kalla honom ”självutnämnd swish-journalist” blir lätt löjligt. Lamotte har jobbat på SVT med Uppdrag granskning och skrivit krönikor för Göteborgsposten. Mer journalist än så är det svårt att bli.

  Att Sverige är mycket hårt drabbat av kriminalitet som till allra största delen begås av invandrare och av personer som genom den fria rörligheten inom EU tar sig bland annat hit och begår brott får man väl vara både blind, dum och döv för att missa. Låt oss diskutera fakta och vem som helst kan alltså genom att själv begära ut de offentliga handlingar som krävs kontrollera uppgifterna. En bra början är att ta reda på hur stor andel av de som sitter i svenska fängelser som är utrikes födda eller invandrare i andra generationen.

  Att det blivit så illa i Sverige tror jag kan tillskrivas svenskens närmast paniska rädsla för att säga ifrån. Den typiske svensken undviker så långt det går konflikter. Först när allt spårat ur totalt vaknar svensken – och då har det gått för långt. Det är det som hänt den traditionella, svenska partierna, så att ett antidemokratiskt och rasistiskt parti garanterat är landets största i nästa val. Det är allvarligt, minst sagt.

  Måla inte upp den situation Sverige hamnat i som en hysterisk överdrift hos ”rasister”. Vi är till exempel många högutbildade som redan lämnat eller snart lämnar Sverige just på grund av all kriminalitet och otrygghet. Visst kan ni sitta och skriva ”Ha det bra!” och ”Hej då” och allt vad för dumheter jag såg här ovanför i kommentarerna. Men det blir nog inte så bra, trots allt, när vi som skulle ha hjälpt er på sjukhuset inte längre finns kvar. När vi som tjänar mest försvinner och inte längre betalar våra höga skatter. VI klarar oss alltid, vi får alltid jobb i andra länder, vi är eftertraktade vart vi än flyttar – det är på intet sätt synd om oss.

  Men det är synd om Sverige. Ljug inte för er själva utan var ärliga och se problemen. Det handlar om relativt sett få invandrare som beter sig illa men å andra sidan desto oftare och värre.

   Du är grym! Hade aldrig orkat uttrycka mig och formula mina tankar så helt och fullt.

   Tack❤️

   Så bra skrivet!

  Ja, jag vet inte. Jag skrev en lång kommentar men precis som annars ibland så publiceras den inte. Tycker att det här är väldigt konstigt, det händer både nu och då.

  Titta, nu kom kommentaren om kommentaren som inte kom med – med.

  Joakim lamotte blir betald av frivilliga…. det säger väl sig själv.
  SVT tvångsbeskattar oss som inte ens vill se indoktrineringen de pysslar med.
  Jag hatar mainstream å deras Lögner alt sådant de inte ens tar upp.
  Av kommentarerna att döma här är ni idiotvänster, de flesta av er.
  Jag tycker riktigt illa om er alla. Hatar kommunism Å alla vägar dit.
  Önskar er faktiskt ingen lycka❤️

  Jag är inget fan av Lamotte, men vem som helst ska ju kunna åka till vilken offentlig plats som helst och gå runt och fråga folk om man får interljuva dem eller liknande, utan att behöva utstå det han får utstå ibland. Det är inte okej, det ska inte behövas polis skydd för att han ska åka till ett område och fråga dem boende i området om tryggheten osv.
  Sedan helt sjukt att SVT inte fick göra inspelningen i Kronogården då det kunde skapa ”oro” bland dem boende där… det tycker jag säger allt vilka problem det uppenbarligen är i detta område och säkert fler, dags för politikerna att faktiskt ge polisen och kommunen dem resurser dem behöver för att få ordning på dessa områden som har dessa stora problem.

  Sätt en kula i pannan på’na så är problemet löst. Jag swishar gärna ett bidrag. ❤

  Lite besviken på Läckberg som hånar Lamotte på instagram idag.

  Jag tyckte hon sa förra veckan (när hon gått upp i vikt) att har man inget snällt att säga så är man tyst.

  Men själv måste hon göra ironiska inlägg!?

  Ibland är det mycket bättre att vara tyst!

   Mycket besviken på Läckberg. Precis som du säger, det går bra att göra sig rolig på någon annans bekostnad men hon kan inte ta det själv. Alldeles oavsett vad man tycker om hans metoder så är han journalist och ska få uttrycka sig.
   Kommer själv från Trollhättan och vet att Kronogården är en zon man definitivt inte går in i oavsett dagtid eller kvällstid. Det är beklagligt att människor vill hävda annorlunda (varför?). Det var så även för 30 år sen men nu är det ännu värre.

  Det märks tydligt att många av er som kommenterar varken bor i Trollhättan och har aldrig besökt Kronogården. Vi som bor i områden runt om går inte in i Kronogården, varför? För att du utsätter dig för en enorm risk. Idag är det inte ovanligt att områdena utanför som Stavre, Lextorp, Hjortmossen och Karlstorp också är ställen du inte går ut sent på kvällarna för de kriminella sprider sig och politikerna gör inte ett skit. Polisen har blivit beskjutna inne på Krono så dom åker inte ens in dit. Många av de som var med och argumenterade emot Lamotte var ju vänner med de kriminella. De stod i direktsänd tv och försvarade personer som utsätter andra för brott och skräck. Jag har bott i Trollhättan i hela mitt liv och det finns ingen som går in på Kronogården frivilligt.

   Spelar ingen roll, är man vänsterbliven har man alltid tolkningsföreträde oavsett vad det gäller.

  Jag ruttnade och flyttade till Schweiz, allt är perfekt här: naturen, kulturen, ordning och reda, rent och snyggt, säkert, låg skatt, bra service. Man får givetvis anpassa sig (som alla nya i Sverige också borde göra) och lära sig språket, kulturen etc.

Comments are closed.