Svar på frågestunden

Som en liten inledning så kan jag berätta att kommentarer som inte innehöll någon fråga och/eller inkorrekta påståenden har raderats.
Jag kommer inte svara på alla frågor men har valt ut ett gäng med lite olika inriktning här ifrån.

Tar du köttätare eller veganers sida?
Ingens, helt ärligt.
Jag äter den kost jag gör för att den känns bra och fungerar bäst för mig. Jag lägger varken energi eller värdering i vad andra människor har för kosthållning (inom rimliga gränser så klart=), då jag förväntar mig detsamma tillbaka.

Vet du mer on IL än det som har kommit ut?
Från en skala från 1-5 där 1-är inget alls och 5 -är det är värre än ni anar, hur mycket vet du?
Vad jag vet eller inte vet känns ganska ovidkommande i nuläget då mycket av det känns överspelat och irrelevant.
Verkligheten kom ikapp henne på många plan och jag känner mig helt seriöst ganska färdig med allt som inkluderades i det.
Jag ser inte syftet med att älta runt det och tror inte att jag är ensam om att känna så.
Jag kommer fortsätta bevaka och skriva om Isabella, men med siktet inställt framåt och vad det innebär får framtiden helt enkelt utvisa.
”I’m moving on” som en viss fantastisk Sarah Dawn Finer sjöng i 2009 års Melodifestival.

När ska du gifta dig?
Så fort jag skrapat ihop tillräckligt många samarbeten för att gå plus på kalaset.
Företag intresserade av att vara med kan kontakta min bröllopskoordinator på tjockahetsatarkatten@bloggbevakning.se

Träffat Cissi något?
Nej, och som svar på varför jag inte skriver mer om henne är för att hon blockat mig från sitt stängda konto. Jag ser helt enkelt inte vad hon publicerar och får förlita mig på er att skärmdumpa och skicka till mig om det är något ni tror är intressant för mig att se och/eller publicera.

Jag undrar kring upphovsrätt och youtube, du kan ju sånt! När bloggare/youtubers lägger musik på sina videor (tex Alexandra Nilsson eller Therese Lindgren), köper de den eller hur får de tillgång till den? Eller hittar de bara något som de ”snor”? Tack för en underhållande och granskande blogg!
Youtube har någonting som heter ”Content Managing” där ett avancerat finger printing system skannar av och identifierar musik i de olika Youtubeklippen.
När den identifierat en slinga musik och matchat den till en referensfil i sitt enorma referensfilsbibliotek så agerar de i enlighet med instruktionerna på referensfilen som skickas till Youtube från en sk ”aggregator” vilket är en tjänst som hjälper till att få ut musik på de digitala musiktjänsterna så som Spotify. Du som privatperson kan inte själv ladda upp musik på exempelvis Spotify utan måste gå via en aggregator.
Vem som helst kan ladda upp en video på Youtube men utan en referensfil hos dem så kan exempelvis inte Stim kräva den som tillhörande en av deras medlemmar och betala ut ersättning för den.

Så på referensfilen bestämmer rättighetshavarna hur Youtube ska agera när de hittar en video innehållande den specifika låten. (Detta gäller allt upphovsrättsskyddat material, inte bara musik)
Youtube kan antingen ta ner hela videon, stänga av ljudet eller koppla alla videos innehållande den specifika musiken till referensfilen så att alla royalties för musiken samlas där och kan betalas ut till rättighetshavarna via Stim eller det sällskap som upphovsmannen tillhör. Det sista väljer de flesta rättighetshavare så de flestas mål är att tjäna pengar på musiken.
Utan referensfil kan du bara tjäna pengar via adsense och då enbart på DIN video.

Så länge det finns en referensfil hos Youtube, vilket det oftast gör, särskilt på populärmusik, så behöver Youtubern bara godkänna att systemet identifierat deras klipp som innehållande material tillhörande någon annan. Då kommer den ligga kvar som Youtubern publicerat den och de rättmätiga upphovsmännen  får betalt för den del av videon där deras material (musik i det här fallet) används.

För att sammanfatta det här som jag försökt förklara så pedagogiskt jag bara kunde så rör det sig mycket sällan alltså om brott mot upphovsrättslagen på Youtube i dessa fall.
Alternativet är att använda exempelvis Epidemic Sounds som är friköpt musik – alltså utan andra upphovsrättsinnehavare än ES.

Kan du berätta något om boken du skriver?
Vad är syftet med den osv.
Vad kommer den kosta?
Det är en samhällsgranskande och analyserande bok om det nya samhälle som skapats efter internet och framför allt sociala medier och influencers.
Den kommer alltså inte handla om specifika influencers utan mer av effekten av dem och hela branschen – positivt och negativt.
Jag har ingen aning om vad den kommer kosta. Pengar antar jag… 🙂

Vet du vem som ligger bakom satirkontot Griploov på insta?
Jag har ingen aning och följer inte kontot. Den enda gången jag går in där är om Bloggbevakning taggats någonstans då jag har svårt att ta saker seriöst som skrivs anonymt.

Lägger till en fråga om vem som är ytterst ansvarig för vilka kommentarer som står kvar här inne? Att vi som kommenterar är ansvariga för vad vi skriver förstår jag men har du eller någon utgivare ansvar för vad ni låter stå kvar?
Eftersom kommentarerna är omodererade så är det personen som skrivit den som är ytterst ansvarig för den så vida den inte fastnar i modd. Tillägg: det är i alla fall så jag fått det förklarat för mig men ska dubbelkoll för säkerhets skull.

Godkänner jag en kommentar så är jag ansvarig för innehållet.
Eftersom jag inte vill ha ”tumme ner-funktionen” bland kommentarerna så tänker jag lyssna på den av mina läsare som föreslog att jag välja ett ord som ni sedan kan skriva som svar på en kommentar ni anser är över gränsen så att er kommentar fastnar och jag snabbt kan besluta om jag ska radera någonting.
Detta är svar till alla som frågade om kommentarer mm.

Men skribenten är ytterst ansvarig för sin kommentar, medan jag försöker hitta och radera sådant som jag inte vill ha här, även om det kanske inte alltid går så snabbt som vissa av er skulle önska.

Varför tillåter du att vi spekulerar om Bellas eventuella psykiska diagnoser när vi inte får göra det om andra?
För det första så är det inte Bellas eventuella psykiska diagnoser utan om diagnoser hon har och behandlingar hon genomgått enligt henne själv som diskuteras, inte spekuleras.
Tillägg: Detta är något hon själv skriver mkt om och ingenting som ”hobbydiagnostiserats” fram här inne.
Jag kan tycka det är okej att diskutera diagnoser influencern själv gått ut med (till en viss gräns givetvis) men inte att hej vilt gissa själv.
Att en del misstror hennes utsagor är förmodligen en konsekvens av hennes tidigare agerande och kanske inte jättekonstigt. Jag har själv svårt att tro att det inte finns någon bakomliggande strategi med sättet och timingen hon berättade om sin elbehandling men jag tror inte att hon hittat på alltsammans, även om jag var ytterst tveksam i mitt inlägg från 2 mars.
Det finns alltid mer eller mindre sanning i allt Isabella delar med sig av, så jag tror nog att Isabella fått den här typen av behandling, och ifrågasätter nog mer hennes motiv med att berätta det just nu.
Det jag verkligen inte uppskattar är när det sätts olika diagnoser på människor enbart i syfte att såra. Hur ska vi få bort skammen i psykisk ohälsa om diagnoser används som skällsord så som många använde ”CP” och ”Damp” tidigare (förhoppningsvis inte längre).
Vi kan alla bli bättre här, så även jag.

När kommer TRH blockas igen?
När hen betett sig på ett sätt som gör att jag inte längre vill ha hen här inne, precis samma princip som gäller för alla andra också.

Stämmer det att systrarna Graaf gjorde bort sig så rejält på en Elle-gala att dom är portade för evigt därifrån?
”Det slutade med att vi satt, bra på lyset, under ett bord med Rolf Lassgård. Kan det ha något att göra med att vi är bannlysta? Vi är ju som två galna tonåringar ihop, men ingen har så kul som vi,” har Hannah Graaf skrivit på sin blogg.

Vilka tips vill du ge för att det ska bli en trevligare ton i kommentarsfältet?
Bra fråga, kanske har min låga närvaro här inne pga av andra projekt spelat in? Att saker som normalt oftast raderas hyfsat snabbt får stå kvar lite för länge och givit intryck av att de är okej?
Inte så mycket tips tyvärr, utan mer av en självrannsakande analys.

Som jag förstått det här du fått flertalet synnerligen grova privata meddelanden från vår s.k Stollis.
Hur känns det när personer här inne tar Stollis i försvar och gullar och duttar med hen?
Jag bryr mig inte så mycket faktiskt, då jag antar att dessa personer går på vad de ser här inne, inte på alla hundratals kommentarer från vederbörande med allsköns skit som fastnat på vägen och som ingen förutom jag faktiskt ser.
Sen vet jag inte om jag sett någon faktiskt gulla med personen om jag ska vara ärlig. 🙂

Kan du inte publicera inlägg från personer som du blockar , så det också blir tydligt varför? Ett smakprov.
Nej, det som står i vissa kommentarer ska aldrig nå dagens ljus, i alla fall inte här inne. Jag tror att det är ett fåtal som skulle behöva se dem som ett exempel för att förstå varför de inte godkänns.
Jag har högre tankar om de flesta av er än så… 😉

I (den mycket bra!) intervjun som Niclas Svensson på Expressen Tv hade med dig, sa du något om när influencers har semester, har du mindre att skriva om. Berätta gärna mer om hur det blir att skriva vid sådana tillfällen.
Det är lite som att trolla med knäna. Ibland försöker jag hitta trender eller andra lite röda trådar istället för att skriva att typ ”Alla firar midsommar” eller ”Alla firar jul”.
Ibland lite mer generella, branschrelaterade inlägg att diskutera kring eller en tillbakablick.
Det är inte ofta jag tycker att det skulle vara enklare att göra saker själv att skriva om, men ibland känns det så och semestrar och högtider är sådana tillfällen.

Vilken är den mest gillade kommentaren?
Jag tror det fortfarande är samma som förra gången någon frågade – 1277 likes.
Ingen ha slagit den är, så det kan ju vara något att sikta mot när man sitter och knappar. 🙂


Har du slutat skriva kvällsinlägg? Är 18 det senaste förutom Öppet spår?

Det har blivit så ett tag eftersom jag både skriver en bok vid sidan av den här bloggen plus arbetar med andra Bloggbevakningsrelaterade projekt.
Tanken är att när andra projekt minskar igen så kommer 05.30 och 21-inläggen tillbaka permanent.
Tror du på stjärntecken?
Nej.
Vilka bloggare har du träffat IRL?
De flesta ”äldre” bloggare/influencers och så lite andra nyare, typ Isabella, Kenza, Angelica Blick, Ellen Bergström, Alexandra Nilsson, Annica Englund, Paow, Dessie, Molly Rustas, Mogi, Daniel Paris, Paula Rosas, Cissi Wallin, Elaine Eksvärd, Linn Ahlborg, Sara Songbird, Linda-Marie Nilsson mfl, mfl…
Jag har säkert glömt hur många som helst men jag brukade stöta ihop med dem lite då och då tidigare på olika events eller jobb men jag går väldigt sällan på sådant nu.
Vet du några influencers som skriver om coronaviruset/oroar sig?
Är du själv orolig?
Nej, vilket är en smula förvånande eftersom vissa av dem samtidigt är på resande fot.
Jag är inte orolig för egen del att bli smittad, men däremot skulle jag oroa mig något enormt för att ha smittat någon som tillhör en riskgrupp om det visade sig att jag själv bar på viruset.
Är det någon influencer som du träffat irl som då passat på att be dig att inte skriva något elakt om hen?
Nej, ingen.
Hur länge till tror du att du orkar ha bloggen som heltidsjobb?
Ingen aning, branschen är dynamisk och ändras hela tiden så det är svårt att säga. Man får hänga på helt enkelt.=)
Vad är ditt drömyrke om du slapp tänka på utbildning?
Kriminolog, även MED utbildning faktiskt. 🙂Är influenserna här för att stanna eller kommer deras yrke dö ut/utvecklas tror du?
Jag tror vi står inför ett ännu större paradigmskifte än vi tidigare skådat vad gäller många aspekter av samhället. Därför är det extra viktigt att branschen tas mer på allvar och struktureras upp med relevant lagstiftning och implementering på djupet.Vilka lagar med marknadsföring tycker du behöver skärpas/tillkomma?
Jag vill se reklam för plastikoperationer och andra medicinska ingrepp förbjudas helt.

Om du hade fått ha en live videointervju med en influenser vilken hade du valt och varför?
Tidigare hade jag nog sagt Isabella, men nu vet jag inte faktiskt…

Hade du varit intresserad av att göra ”bevakande” intervjuer? För att få svar på tal, osv?
Både ja och nej. Jag är nog mer intresserade av att informera följarna och läsarna och få dem att börja tänka själva och ifrågasätta saker än att få ett ”svar på tal” från men influencer. Ibland talar saker sitt språk så pass tydligt att en replik från en influencer inte ens behövs.

Vilken influenser känns mest trovärdig enligt dig?
Egoina, Sandra Beijer, UnderbaraClara och Jonna Jinton.

Vilket tåtramp/snedsteg ångrar du mest på denna bloggen? Samt; Vilket är det värsta du gjort här?
Svaret på båda frågorna är nog detsamma, nämligen att ha låtit det personliga överskugga det professionella och inse det aningens för sent.
Att dras med i saker som med facit i hand inte kan liknas vid annat än ”mass-psykoser” och att vara lite ”för lojal och godtrogen” i andra människors dispyter har också varit oprofessionellt.
Att gå ut med identiteten på exempelvis Egoinas pojkvän innan hon själv gjort det, är absolut en specifik sak jag absolut ångrar men annars är det nog den dåliga gränsdragningen mellan privat och professionellt som mest ångrar.

Tusen tack för (nästan) alla frågor! 🙂

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tack för bra svar!

  Svara

  Bra svarat camcam.😊

  Svara

  Camilla, om du har intresse för ämnet kan jag rekommendera den här boken: https://www.adlibris.com/se/bok/why-we-love-dogs-eat-pigs-and-wear-cows-9781573245050

  Den får en verkligen att tänka efter och ifrågasätta det rådande systemet (på ett sunt sätt).

  Svara

   Men herregud………

   Svara

  Du ska inte vara så säker på att du inte är ansvarig iom att din blogg är kommersiell.

  ”Slutsatser

  Europadomstolen anser således att det inte är orimligt att en kommersiell nyhetssajt åläggs betala en mindre kränkningsersättning till en tydligt förtalad person, på grund av innehållet i omodererade läsarkommentarer. Av särskild vikt har uppenbarligen varit att nyhetssajten inte tillsett att kommentatorerna själva har kunnat identifieras och hållas ansvariga för sina skriverier. En annan bedömning hade således månne kunnat väntas, såvida nyhetssajten hade påkallat användarregistrering med e-legitimation, så att det (i vart fall bortom rimliga tvivel) stått klart för envar vem som faktiskt skrivit och därmed ansvarat för varje avgiven kommentar. Det kan rimligen inte vara tillräckligt att man kan få fram IP-adressen eller identifiera den dator som använts, av de skäl som Estlands regering angav.”

  Jag tar också dina svar så som att det är ok att spekulera i andras hälsa så länge du inte är säker på hur det ligger till.

  Tack för svar!

  Svara

   Nu är det ju lite skillnad på ansvarig och ytterst ansvarig. Camilla skrev ingenstans att hon eller Nyheter24 är helt fria från ansvar.

   Svara

    Hej hej!

    Kopierar in frågan som CamCam svarade på.

    ”Lägger till en fråga om vem som är ytterst ansvarig för vilka kommentarer som står kvar här inne? Att vi som kommenterar är ansvariga för vad vi skriver förstår jag men har du eller någon utgivare ansvar för vad ni låter stå kvar?”

    Svara

     Snäll trh skaffa hjälp. Du är inte normal nånstans

     Svara

      Och du borde aldrig avslöjat ditt lilla ”lika sin egna kommentar 40 ggr” – trick. Pinsamt.

      Svara

   Nej, då tog du det svaret helt fel. Det är snarare tvärt om.

   Svara

    Glad jag blir i så fall.

    Svara

     Förklarar med att hela ditt stycke ang ”eventuellt” är orsaken till att jag inte förstod att det var så du menade.

     Svara

     Hej! 😀 Alltid lika snabb på att lägga märke till otydligheter.

     Svara

      Hej! 🙂

      Haha, i det här fallet var det lätt iom att CamCam valde att inte svara på mina frågor som rörde detta, tex varför hon inte är tydligare med om ifall det är ok eller inte och hur hon skulle kunna markera mot det, samt hon svarade på en annans som var snarlik på ett sätt som jag uppfattade det som att hon inte var helt emot det, bara delvis.

      Jag höll helt enklit utkik efter ett svar som hade med det att göra eftersom att det var det jag själv frågade efter. 🙂

      Svara

    Jag förstod inte heller att det var så du menade .

    Svara

     Aj fan! Då ska jag förtydliga det.

     Svara

    Det var ingen som tog något fel för du var fett otydlig och otrevlig när du svarade TRH. Det står inget i dina svar att det inte att det är okej att spekulera i andras hälsa så länge avsikten inte är att såra. Det går inte att tolka dig på något annat sätt.

    Svara

    Nu är det ju inte bara i och med ect som det har spekulerats kring Bella och diagnoser..

    Svara

   Det har ju godkänts kommentarer utan dess like.Som inte är ok.
   Och särskilt gällande en viss person. Tydligen fritt fram undrar
   vad är det för värld vi lever i ???

   Svara

    Och varför raderar Camilla minsta kritik riktad mot henne, men låter otroligt osaklig kritik och elaka kommentarer om vissa stå kvar?! Och varför raderas alltid kritiken om henne själv så snabbt?

    Svara

  Du är dock alltid, och har varit även senaste dagarna, snabb med att radera försvar av I L eller krititk mot dig själv. Igår under frågeinlägget var du snabb med att radera länkar till en viss blogg på A bland annat. Elakheter mot en viss person får alltid stå kvar länge medans annat alltid försvinner fort. Sedan går det ofta inte att svara dig för du vill inte bli motbevisad och emotsagd.
  Tror att Ty ras inlägg bet lite på dig, och kanske på dina chefer, och kanske vissa andra blogginlägg som gjorts, verkar så, bra.

  Svara

   Men andra ord så styr och ställer du och påverkar vad folk ska tro och tycka. Manipulerar, vrider och har strategier, du styr vad som får stå här och vad som blir sanningar i folks medvetande. En del läser här och litar blint på allt utan att veta hela sanningen utan kryddning och förvidningar i både inlägg och kommentarer. Sen är du inte helt ärlig med allt i inlägget och dina svar tror jag men T Sjostedts inlägg bet nog lite så det är ju bra, bra att komma till insikt.

   Svara

  Känns sorgligt att läsa det här inlägget. Känns tydligt att engagemanget och passionen för den här bloggen, både från C och från läsarna, är över. Tror många, liksom jag, är kvar av sentimentala skäl, för att man hoppas glansdagarna skall komma tillbaka, men det tror jag inte det gör. Jag saknar den här bloggen, fast den fortfarande finns.
  Kanske är detta bara i mitt huvud men så känner jag.

  Svara

   Fast om hon nu har andra projekt som tar tid är det väl omöjligt att bloggen kan vara vad den var förut. Ett dygn har bara 24h…
   Tror som hon skrev, att det nog blir bättre när de andra projekten är klara.

   Sen, vild gissning, kanske det inte är askul heller att lägga upp inlägg när det ändå bara gnälls i kommentarerna.

   Svara

    Men då får man ju ta in någon som kan göra det man inte kan göra under tiden man gör annat, tex moderering. Är bara en dålig ursäkt för kritik mot henne har raderats efter ett par timmar medan jag sett kommentarer som att skj*ta Isabella stå kvar i över en dag. Detta är ju trots allt hennes jobb?

    Svara

     Kommentaren du hänvisar till inkom på bloggen kl 21:04 och raderades 23:03 samma dag.

     Svara

      Och under den tiden raderades andra kommentarer.

      Svara

     Hon har uppenbarligen fler projekt som är hennes jobb?

     Svara

   Folk blir ju såklart trötta på allt tjafsande, det är ju bara elakheter, tjafs och påhopp på andra som kommenterar om de inte tycker lika eller försvarar fel person. Alla elakheter och tjafs är ju uttröttade. Ingen sund miljö att vistas i så förstår att många flyr. Nu ska jag göra detsamma.

   Svara

    Ja det här kommentarsfältet har blivit hopplöst. Jag förstår att Camilla inte orkar förse oss med mer skit att bråka kring. En gång i tiden var det här ett trevligt forum där man kunde diskutera sakligt även när man hade skilda åsikter. Nu är det bara dryga rövhattar kvar (inkluderar mig själv då jag dras med i den tråkiga stämningen och attityden här. Försöker vara trevlig men folk läser vad de vill, allt för att få bråka)

    Svara

    Jag läser här väldigt sällan numera. Intelligensnivån bland kommentarerna är på fiskmåsnivå, går bara inte att läsa regelbundet längre.

    Inläggen styr hur kommentarerna blir.

    Svara

  Du skriver

  ”Hur ska vi få bort skammen i psykisk ohälsa om diagnoser används som skällsord så som många använde ”CP” och ”Damp” tidigare (förhoppningsvis inte längre).”

  och lite längre ner använder du ordet ”masspsykos” på ett sätt som inte direkt är i linje med att inte använda psykiska diagnoser som skällsord.

  Svara

   Fast masspsykos är inte en psykisk diagnos utan mer ett begrepp bara. Så här står det om man googlar:
   ”Masshysteri, även kallat masspsykos, innebär att en grupp människor låter sig påverkas av propaganda eller på annat sätt ett budskap vars syfte är att få dessa människor att ryckas med i en viss riktning och agera på ett visst sätt. Orden psykos och hysteri till trots, är människorna för övrigt psykiskt friska.”

   Svara

    Får mig osökt att tänka på Greta Thunberg.

    Svara

     Exakt så, mycket bra exempel.

     Svara

     Och jag tänkte på corona

     Svara

  Ja, skönt om du slutar med meningslöst ältande om gamla saker kring Bella. Blir bra att skriva när det finns nytt att skriva om. 🙂

  Svara

   Ja jag hoppas verkligen inte Bella är här inne och läser.

   Svara

  Camilla ja har en till fråga, är du en influencer du med?
  Jag tror nog att du uppfyller krav för det 🙂

  Svara

   Hur menar du att Camilla skulle kunna vara en influencer när hon enbart skriver om andra personer?

   Svara

    Influencer – to influence – är någon som påverkar folk, bildar image, opinion etc.
    Hon bildar opinion om andra människor på sin blogg, och hon har sin egen image.
    Hon tjänar pengar på bloggen och på olika samarbeten. Största skillnaden är nog att hon bygger sitt image inte på det hon själv gör, men på det andra gör.

    Svara

     Camilla har inga samarbeten, löser vi samma blogg?

     Svara

      läser*

      Svara

      ”När ska du gifta dig?
      Så fort jag skrapat ihop tillräckligt många samarbeten för att gå plus på kalaset.
      Företag intresserade av att vara med kan kontakta min bröllopskoordinator på tjockahetsatarkatten@bloggbevakning.se

      Svara

       Jag läste det som ett skämt, men ok

       Svara

        Only funny because it is true..?

        Svara

        Kanske det var ett skämt, kanske bara formulerat som ett skämt.
        Men hur får man pengar ur bloggen? Det är ju ett arbete att driva en blogg, så något måsta man få ut av det.🤷👧

        Svara

         Hon drar trafik och säljer annonsplatser… Med samma logik är DN också en influencer.

         Svara

          Jag vet inte om man kan jämföra DN med BB. Löwengrip gör ju tex likadant när det gäller trafik och annonser.

          Svara

  ”kanske har min låga närvaro här inne pga av andra projekt spelat in?”

  Ja, det tror jag definitivt. Jag tror också att det har att göra med hur du ibland vinklar dina inlägg. Exempelvis inlägget tidigare idag om utstyrslar vid hundpromenad. Det är ett solklart inlägg som uppviglar till otrevligheter och en dålig stämning. Man kan också tydligt se när man går igenom kommentarerna att vissa kommentarer som är genuint elaka får stå kvar, trots att du svarat på andra kommentarer senare. Jag tycker verkligen att det är synd att du inte verkar ta till dig av kritiken som handlar om ditt eget agerande och ansvar.

  Svara

  Det är alldeles för många viktigpettrar som hittat hit, det blir tröttsamt och tjatigt i kommentarsfältet. Om fler kunde ta den här bloggen mindre allvarsamt hade det bidragit till en trevligare stämning.

  Svara

   Därför tror jag att det är bra att det kommer färre inlägg under en period nu. Ger oss läsare möjlighet att få lite distans till den här bloggen.

   Svara

   Om den här bloggerskan kunde ta sig själv på mindre allvar och andra på större allvar kanske det finns hopp. Fast, nä, det är en utopi. Tyvärr kommer hennes bok bli en flopp. Vem vill köpa en bok av någon som uppenbart har svårt att förstå och tolka text? Vem vill recensera en bok av någon som in i döden anser sig ha rätt att krossa någon för någon sketen oförrätt? Vem vill läsa en hel bok som Camilla har skrivit. I sina bästa stunder skriver hon som en medelmedel gymnasieelev. Har man ett jobb sköter man väl det oavsett om man har projekt på sidan av? Eller tror Camilla att vi kommer till hennes blogg för spelreklamens skull? Jag tycker Camilla i väldigt mycket betersom en bortskämd snorvalp. Jag hit och jag dit. Skryt och skrän och hoppa på andra för att själv bli bättre. Hur många såna människotyper vill man ha i sitt liv? Just det, inga alls, helst!

   Svara

    Mitt bokförlag verkar inte hålla med dig, men jag tolkar din kommentar som att du inte är intresserad av ett pressutskick?
    😂

    Svara

     Men gud… att de nappar är INTE ett bevis på att du kan skriva… du bloggar på Nyheter24 för tusan. Alla vet att mediaimperierna kör med sin ”svåger-politik” och gynnar det som ägs av imperiet. Du gav förresten ett ganska surt och osympatiskt intryck i intervjun. Du såg sur ut hela tiden.

     Svara

    Eh, du verkar rätt upprörd över något. Stämmer det?

    Svara

  Om hon velat att du skulle veta hade du vetat.

  Svara

  ”Vet du vem som ligger bakom satirkontot Griploov på insta?
  Jag har ingen aning och följer inte kontot. Den enda gången jag går in där är om Bloggbevakning taggats någonstans då jag har svårt att ta saker seriöst som skrivs anonymt.”

  Alla Griploovs inlägg är taggade bloggbevakning, så då läser du alla inlägg där alltså…

  Svara

   En hashtag är inte en taggning och heller inte någonting jag får en notering om. Så nej.

   Svara

  Känns som du skrivit frågorna själv 😂😂

  Svara

   Anonym 19:21: Jag tror inte att Camilla har skrivit frågorna själv.

   Jag t ex, har skrivit två av frågorna, nämligen dessa:

   ”Vilka tips vill du ge för att det ska bli en trevligare ton i kommentarsfältet?”

   Samt:

   ”I (den mycket bra!) intervjun som Niclas Svensson på Expressen Tv hade med dig, sa du något om när influencers har semester, har du mindre att skriva om. Berätta gärna mer om hur det blir att skriva vid sådana tillfällen.”

   Svara

    Intervjun var som ett reklamjippo för Camilla och hennes bok. En sådan intervju som Camilla totalsågar när exempelvis Bella intervjuas. Inte en tillstymmelse till källkontroll eller kritiskt tänkande i den här intervjun.

    Svara

     Det var nog den sämsta intervjun jag sett i hela mitt liv. Skämskudden var framme hela tiden. Vad sysslar den där intervjuaren med när han inte intervjuar?

     Svara

  CAMCAM, jag undrar, läser du Knivlisas blogg? 🙂

  Svara

  Tråkigt att du inte svarar på frågan omIL. En frågestund där du inte svarar på frågan?? Hen har ju skrivit frågan på sätten hen vill veta, med siffror. Vad du (CC) tycker att du ska svara är ju inte relevant.
  Väldigt enkel fråga att svara på: ”Vet du mer on IL än det som har kommit ut?”

  Svara

   Okej..
   Ja, det gör jag men ingenting som känns relevant nog att gräva vidare i…
   Så jag ger det 3 av 5 toasts. 🙂

   Svara

  Apropå det om vilka influencers som car mest trovärdiga…det verkar som om alla hittar på lite men lögnerna handlar om olika saker beroende på bloggens image. Underbara Clara ägnade på fettisdagen ett blogginlägg till att göra ett stort nummer av att Hon minsann inte tjuvsmakat någon semla i år förrän den dagen, varpå två ”uppmärksamma” läsare genast kommenterade att Clara tidigare i februari fotat en semmelfika och postat på insta 😂 Ganska harmlös lögn tycker jag. (Behöver jag tillägga att Clara inte besvarade de kommentarerna…) Hon ör nog den enda influencern som ljugit om allt från att de minsann bara använder tygblöjor till semlätarvsnor, jag tror inte några andra bloggar fäster vikt vid sånt. Men alla som bloggar är nog lika goda kålsupare😂 När ska människor förstå att det inte är verkligheten som skildras, utan en roll som spelas/fasad som målas? Ingen kallar ju en skådis/konstnär/författare för lögnare…Vi läser bloggar för att det är trevligt inte gör att de skildrar verkligheten..

  SÅ roligt

  Svara

  Jag tycker att du borde ta upp Cissi Wallin och Gardet igen. De har samlat in flera hundratusen från donatorer sedan i maj och knappt gjort något. Nu gör de absolut ingenting. Hemsidan uppdateras inte längre och deras instagram uppdateras Max en gång i veckan. Trots det samlar de fortfarande in 10-15 000 kr i månaden från Patreons. Skamligt, tycker jag.

  Svara

   Det är något med antalet följare på Gardets instagram. De påstår att de har 45 000 följare men deras poster får mindre än tio kommentarer. Vissa poster har bara en kommentar.

   Svara

  Jag frågade en gång om IL hade en diagnos som jag skrev ut namnet på. Kommentaren blev raderad och jag förstod då hur taskigt det egentligen var. Jag tänkte mig inte för. Det var inte menat som nåt elakt utan en genuin fråga, men det är såklart inte heller okej att spekulera i. Ber om ursäkt för detta! ❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.