Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

632 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad tycker ni om tv serien Eagles?

  Svara

   Kul att du frågar, jag har nämligen streckkollat hela den serien idag och är BESATT. Var sjukt skeptisk pga ungdomsserie osvosv, meeeen den är så bra!!! Och mysig! Och åhh man kan verkligen känna igen de där tonårsångest-känslorna.. kan nästa avsnitt släppas nu tack

   Svara

    Älskar också Eagles! Följer i SKAMs fotspår men är helt annorlunda. Är 30+ och ändå besatt

    Svara

     Någon som vet vad som verkligen hänt mellan Maja och Sanna? Tyst som i graven från dom om detta….

     Svara

    ”Streckkollat”. Vill inte vara dryg men förstår verkligen inte denna felskrivning. Tänker ni streck som i en linje eller? Vad har det med att se i ett sträck att göra?

    Svara

     Du vill inte vara dryg men blev det ändå. Andas.

     Svara

     ”Vill inte vara dryg”

     Svara

     Intressant hur det har undgått dig att vissa har svårare än andra för språk. Även om jag kan tycka att det där var en lindrig felskrivning.

     Svara

     eh va? det är ju ett jättevanligt uttryck? ”han sa det fyra gånger i sträck” eller ”jag läste två böcker i sträck”. många säger kanske ”på rad” men att säga ”i sträck” är sjukt vanligt

     Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Sist jag skrev här så beskrev jag smärtor från bröstet, anorexi/bulimi och problem att andas som jag tyvärr gått ett halvår med. Ni var många som tyckte jag skulle söka hjälp och åkte in tidigare i veckan pga blodprover av en läkare. Hade 2,6 i kalium, haft väldigt lågt förut då jag fick åka ambulans.
   Jag undrar om någon annan har lågt kalium och har vänt det? Har alltså hypokalemi.

   Svara

    Kollade de hur njurarna mår? Om inte, tycker jag du ska be om att ta fler blodprover.

    Svara

     Jag vet faktiskt inte. Lämnade prover förra fredagen och det var tydligen akut att åka in, men kom ju in i måndags. Jag är så ofta förstoppad vilket har ett samband med hypokalemin. De nämnde också bikarbonat som en följd av kräkningar.

     Svara

    Det verkar inte helt ovanligt med hypokalemi vid ätstörningar. Så det bästa vore kanske att söka hjälp för det? Men det har du i och för sig säkert gjort redan.

    Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Jag fattar inte på SVT nu, massa reklam att Mellon är i samarbete med massa företag och sedan även reklam för Radiohjälpen.
  Hur går det ihop med att det är public service?

  Svara

   Såg det med, coca cola och andra företagsreklamer

   Svara

   Tydligen så gör de skillnad på reklam och spons. Själv vet jag inte exakt vad det är för skillnad. Kan även tycka att det är reklam när någon sitter i Skavlan och berättar om sin nya skiva, turne eller bok som lägligt släpps veckan efter.

   Svara

    Författare, artister, skådespelare m fl kommer till tv-program bara om de ha något att marknadsföra. Gäller i alla fall de som är etablerade och inte behöver kämpa längre. Ingen slump att samma personer dyker upp i alla möjliga sammanhang just inför lanseringar, premiärer osv.

    Svara

     Nä det förstår jag. Menar bara att gränsen för om det är reklam känns väldigt luddig.

     Svara

    Reklam: man betalar för att använda en plattform för att marknadsföra sina grejer.
    Spons: man sponsrar med dryck, bilar, elektronik, diverse prylar eller pengar för att evenemanget ska kunna gå runt.
    Som gentjänst får de synas.

    Svara

     Tycker det är konstigt att det ena men inte det andra är okej. Det är ju någon typ av reklam i bägge fallen. De brukar ju till och med blurra märken på tröjor/mössor/osv för att de inte ska synas (om det inte är spons då).

     Svara

      En anledning är att visning av logotypen är motiverad. En grund är att ”ett gynnande av kommersiellt intresse kan accepteras om det är motiverat av informations- eller underhållningsintresse”. Det är alltså fullt möjligt för SVT att gynna ett kommersiellt intresse om det har ett informationsvärde, exempelvis berätta om ett företag i ett reportage Eller Melodifestivalen. Det är det otillbörliga gynnandet som inte är tillåtet.
      SVT har dessutom tillåtelse att sända 20 sponsrade program per år, 19 av dem är sportevenemang. Kan inte Melodifestivalen få fortsätta vara det enda sponsrade programmet som inte har med sport att göra?

      Svara

       Ja jag ifrågasätter inte alls att det är sponsrat. Jag undrade mer över hur och var gränsen dras.

       Svara

        Okej, så kort svar: i 20 program om året är det tillåtet

        Svara

       Var i ligger informationsvärdet i att visa reklamen för coca cola?

       Svara

        Informationsvärde eller underhållsvärde. Det är absolut ett underhållsvärde att ta in en stark sponsor som coca cola som får sponsra Melodifestivalen. Av anledning till att de är en sponsor så får de också synas i programmet

        Svara

   Skönt att slippa betala för skräpet via skattsedeln. Men då undrar jag samtidigt vad SVT:s 4,25 skattemiljarder egentligen går till.

   Svara

    Inköp av program, licenser till sportevenemang, hyra, löner, kamerautrustning osv osv.

    Svara

     Jag är medveten om omkostnaderna. Men jag är fundersam på om det verkligen är så dyrt eller om företagen som säljer dessa saker till staten saltar fakturorna. Mest troligt är det så, det har hänt förr när staten varit ute och handlat.

     TV-huset i Stockholm t ex, vem äger egentligen det? Är det SVT själva behöver man inte hyra det. Eller är det Statens fastighetsverk? Då hyr staten av staten.

     Svara

  Vad blir ni provocerade av?

  Kan börja: folk som säger att de hatar barn, medelålders män i trafiken, grannen som inte kan fkn sluta använda diskmedel i tvättmaskinen så tvättstugan typ aldrig går att använda.

  Svara

   Män som spottar på gatan/snyter snor rätt ut. Speciellt om man råkar gå bakom, för de ser sig sällan för. Och ja, det är alltid män.

   Svara

    Alltså detta! Så SJUKT äckligt och typ helt normaliserat? Spyr. Har aldrig sett en kvinna snyta sig rätt ut i luften ever.

    Svara

     Min granne gör det. Hon försökte få mig att göra det också😂

     Svara

     Jag har sett det EN gång i hela mitt liv och hamnade i chock. Slog mig då hur ofta man ser män göra detta och just hur normaliserat det äckliga beteendet är.

     Svara

     Jag gör det 🤧😱 men bara typ i skogen eller så där ingen ser (är en tjej)

     Svara

      Samma här!

      Svara

    Min kollega (50+ man) spottar. Jag tjatar på honom varenda gång att sluta pga äckligt (vi har bra relation så kan tjata på honom) men det verkar fan inte gå in. Äckligt och störigt.

    Svara

    Jag är tjej och jag spottar på gatan. Buhu.

    Svara

   Folk som nyser sig i HÄNDERNA, huuuuuur äckligt?

   Svara

    Senast igår klev en kille/man av tbanan och nös rakt in i handen när han gick på perrongen, en så ordentlig nysning att jag tyckte synd om de som gick av samtidigt. Tänker att om man uppenbart kommer från landet som är epicentrum för corona, så kanske man iaf kan nysa i armvecket, men inte han inte. 😷
    Lovade mig själv att vara ännu mer medveten om att inte peta mig själv i ansiktet efter att ha hållt i räcken etc i kollektivtrafiken. 😫

    Svara

     Sa han varifrån han kom?

     Svara

      Han läste Maos lilla röda.

      Svara

       🤦🏼‍♀️

       Svara

       Alltså…. hur opolitiskt korrekt är det när jag börjande garva högt för mig själv?!

       Svara

        *politiskt inkorrekt

        Svara

      Vet inte om du bott i en grotta i ditt liv men ja, man brukar se vart folk kommer ifrån om man inte är blind.

      Svara

       För ingen som ser asiatisk ut kan vara född i Sverige?

       Svara

       Eller sen han föddes.

       Svara

     Hahah ja för smittorisken höjs ju om man är (ser ut att vara) från ett visst land …

     Svara

      Ptja, om det fanns en världsomfattande smitta med epicentrum i Sverige så skulle iaf jag vara lite mån om att visa basic hygienskills, om jag befann mig utomlands och där tydligt uppfattades som skandinav.
      Snubben var kines och även om han är född och uppvuxen här så hade jag, om jag var han, visat lite mer hänsyn bara för att. Personligen lider jag inte av coronaskräck, men det finns andra som gör det.
      Misstänker att vissa skulle bli lätt obekväma om det klev på någon som pratar italienska som envisades med att nysa rätt ut bland folk också.

      Svara

       Alla asiater är inte kineser. Eller stod det kines på hans panna?

       Svara

        Han kanske åt kinapuffar

        Svara

        Att du orkar!

        Svara

        Men herregud, bara för att ni inte kan se skillnad på olika asiater så förutsätter ni att ingen annan kan det heller? Rekommenderar er att resa lite i världen, så kommer ni kanske att bredda kunskaperna lite.

        Svara

        Såg en dokumentär angående Coronaviruset. De svetsar igen människors dörrar i Kina, med polisvåld tar de människor som har feber. Det ligger döda människor på gatan/akuten. Får känslan av att vi i Sverige lever i en bubbla. Därborta pågår en verklig mardröm. Tillhör själv en riskgrupp trots 30 år. Oroar jag mig? Well efter att ha sett hur viruset kan mutera..

        Svara

         Vad var det för dokumentär?

         Svara

         Jag hoppas det du sett är konspirationer.

         Svara

          Kolla dokumentären själv på svtplay

          Svara

         Viss skillnad på Kina och Sverige kan man ju tycka.

         Svara

       Är du helt knasig eller? ”Bara för att”, vadå? Utveckla gärna, eller vänta förresten NEJ TACK, utveckla inte! Men svara gärna på hur pass bra din kinesiska är.

       Svara

        我的中文很棒

        Svara

        Finns inget språk som heter ”kinesiska”.

        Svara

       ”även om han är född och uppvuxen här så hade jag, om jag var han, visat lite mer hänsyn bara för att.”

       Varför? Om han är född och uppvuxen här (och kanske inte ens varit i virusets epicentrum någon gång) varför ska han visa mer hänsyn än du och jag? (Dvs normal hänsyn)

       Svara

       Att nysa rätt ut är ofräscht oavsett vem som gör det och det är brist på hänsyn vem man än är.

       Han jag delar kontor med är från Iran och han pratar iranska med sin iranska fru när hon ringer. De har inte varit till Iran på över 10 år. Nej, jag blir inte mer obekväm om han nyser än om min kollega från Partille nyser.

       Svara

       Rasism i sitt essä. Men jag gissar att du inte ens förstår att det är rasistiskt.

       Svara

        Ska man läxa upp någon bör man veta vad man talar om. Esse, heter det.

        Svara

         Och nu när du har fått det sagt så kan vi återgå till sakfrågan.

         Svara

       Men va??? Ska kineser visa mer hänsyn bara för att dom är kineser,även om dom är födda i Sverige? Du är en jävla rasist, så du vet.

       Svara

       Jag hoppas att du visar basic hygienskills nu också även om du inte ser asiatisk ut. Det hoppas jag att alla gör året runt.

       Svara

       Om jag varit kines och känt att jag var tvungen att visa mer hänsyn än andra, hade jag varit en jävligt osympatisk en som tar för givet att folk inte kan tänka längre än näsan räcker. Vilket jag alltid vill utgå ifrån att folk gör.

       Svara

     Tips. Håll räcket i armvecket ist för i handen (om det går). 😊

     Svara

   Min granne som gärna borrar efter midnatt. Helst vardagar.

   Svara

    Detta stör mej också så otroligt så jag till och med blir sekundärstörd å dina vägnar

    Svara

    Fullständigt orimligt. Jag hade gått helt bananas avs just en sådan grej (antar att ni bor i lägenhet då och inte i villor med 100m emellan eller så 😉)

    Svara

    Min granne verkar bowla ovanför, jobbar nätter och varje natt vi kommer hem 3/4 då sätter det igång inget som stör mig eller sambon men undrar bara vad det är? Haha låter som någon kastar klot över golvet .

    Svara

     Gissar på robotdammsugare

     Svara

   Personer som går tre i bredd på gågatan för att plötsligt tvärnita och börja avhandla viktiga saker så man ramlar rakt in i dem.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Om du nu tycker så kunde du behållt det för dig själv.

    Svara

     Personen frågade, jag svarade?

     Svara

      Alltså du kan inte må speciellt bra

      Svara

    Tack C för att du tog bort den här kommentaren 🙏🏻❤️

    Svara

     Camilla vad var ej tillåtet med kommentaren? Genuint nyfiken, inte ens kritisk mot att du tog bort den men vill gärna ha en förklaring

     Svara

      Det handlade om ett oskyldigt barn….

      Svara

       Jag har väl inte valt att bli provocerad av honom?

       Svara

      Förstår du inte det, så behövs det nog ingen förklaring, skulle knappast hjälpa

      Svara

   Barnvagnsmaffior som går i bredd och vägrar dela upp sig när man möts.

   Svara

    Det gör ungdomar också, precis som de ställer sig i ingången till ICA och sen blir förbannade om man undrar om man kan få gå in

    Svara

     Sluta fråga. Gå rakt fram, stela axlar, och tryck till dem. Jag gör så, också i tunnelbanan. Ingen pardon.

     Svara

      Tror vi skulle kunna bli vänner

      Svara

      Vad trevlig du verkar! 🙄

      Svara

       Har du andra förslag?

       Svara

      Säger alltid ”ursäkta” och det är inga problem att bli framsläppt.
      Man behöver inte vara otrevlig.

      Svara

     Börja använd MC-jacka med armbågs och axelskydd. Det gör jag 😉

     Svara

   Att folk fortsätter att resa till Italien, Spanien. Och fan och hans moster för att sola/ åka skidor när hela världen har Corona kamp….

   Svara

    Hej från Österrike.

    Att vara kvar i Sverige (och Stockholm framför allt) är mer egoistiskt med tanke på antal smittade där.

    Svara

     Älskar Österrike! Vill flytta dit.

     Svara

     Hej från Spanien. Kampen fortsätter.

     Svara

    Inte särskilt utbrett i Spanien ju…

    Svara

   Självgoda fjortisar som tror att de har svar på allt trots att de inte har någon livserfarenhet. Typ Elin Ersson.

   Svara

   Folk som går på cykelvägen. Vad är ert fucking problem?!

   Svara

    Gångvägen är ju inte plogad!

    Svara

     Vet inte var du bor men där jag bor är det knappast problemet, i alla fall inte mellan mars och slutet av november. Ändå går folk mitt på cykelbanan, trots att det finns en gångbana seriöst en meter ifrån dem. Blir upprörd bara av att tänka på det.

     Svara

      Du har väl en ringklocka?

      Svara

       Ja? Men folk som går på cykelbanan är inte värda att bli plingade på. Jag brukar susa förbi extra nära så de lär sig.

       Svara

      Säkert pga barnvagnsmaffian (från ovannämnda kommentar) som blockerar gångvägen 😅

      Svara

       Nej, det här handlar om personer som går på cykelbanan trots att det finns en finfin gångbana alldeles precis bredvid. Ingen snö, barnvagnsmaffia eller andra hinder så lång ögat kan nå. Idioter allihop.

       Svara

   Människor som trycker på knappen vid ett övergångsställe men går ändå, utan att vänta på att det blir grönt. Så när det blir rött för bilarna är det ändå ingen som ska gå över.

   Svara

    Jaaaa, eller hur?

    Svara

   Cyklister som tror att deras fart 🚴🏽‍♀️💨är viktigare än att väja för folk som går, aldrig saktar ned när det är andra i närheten och plingar/Hojtar aggressivt om de upplever att man är i vägen. Hatar nog cyklister generellt 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Släng en pinne i hjulet.

    Svara

     Bästa tipset, effektivt och fungerar alltid!

     Svara

    Cyklister med musik/lurar i öronen som kör rakt ut utan att se sig för. Samtidigt som de sitter och glor ned i telefonen..

    Svara

   Folk som kastar sig ut på övergångställen. Vill ni dö? För ni är på god väg, men fortsätt gärna för ni har ju rätt

   Svara

    Haha ja, jag tänker alltid att de är såna som kommer att ligga döendes på gatan och flämta ”men jag hade rätt!” när bilen kört på dem.

    Jag är själv gångtrafikant som stör mig på bilister som inte stannar vid övergångsställen men jag gillar mitt liv mer än jag gillar att ha rätt😊

    Svara

     Tyvärr anser många att de har mer rätt när det är kallt och halt ute…. Ingen tänker på att det ibland är omöjligt att få stopp på en plåtburk på två ton 🤯

     Svara

      Fast man kan inte skylla på att det är för halt för att stanna. Då får man köra saktare.

      (Menar inte att det är rätt att bara gå ut i vägen heller)

      Svara

       Cyklister, främst i Uppsala!!!!

       Svara

       Fast nej. Även fast man kör sakta kan det vara svårt att stanna

       Svara

     Min brorsa var sådan, ända tills han förstod att om han ligger på sjukhus söndermosad med men för livet och har jättejätterätt, så har bilen en liten buckla på kofångaren. Sedan dess har han koll.

     Svara

   Folk som står på fel sida av rulltrappan och folk som går långsamt i trapporna/gången mellan gröna och blåa linjen på tc 😤 framförallt på morgonen när man har bråttom! Flytta er till sidan ifall ni ska gå i snigelfart så att man kan komma förbi… så glad att jag flyttat nu så att jag slipper åka förbi T-centralen när jag åker till jobbet

   Svara

    Man kan ju alltid gå hemifrån 10 minuter tidigare så man slipper ha bråttom. Mitt bästa beslut var helt klart att gå hemifrån 20 minuter tidigare, gott om tid att hinna till buss, slippa stress vid eventuell försening och gott om tid att varva ner innan jag börjar jobba.

    Svara

     Visst kan man göra det, men blir fortfarande provocerad av folk som går överdrivet långsamt och bildar långa köer i en miljö där det är väldigt många människor som rör sig samtidigt.

     Svara

     Jag gillar att gå fort, vill helst att det ska ta så kort tid som möjligt mellan punkt A och B. Har sällan bråttom men tycker att det är frustrerande att människor som går i snigelfart ska få hindra mig att gå som jag vill. Hänsyn går åt alla håll, jag tycker att de som vill/ behöver gå långsammare än flödet inte behöver göra det i mitten.

     Svara

    Only in Stockholm..

    Svara

    Gaaaahhh folk som tränger sig före på tunnelbanan för att sedan gå sjukt sakta och agerar stoppkloss! Absolut det värsta jag vet. Tränger du dig före mig får du fan gå fort sen!

    Svara

   The real hmmmmmmmmmm. Orka Mallorca.

   Svara

    Fräsch kommentar

    Svara

    Orkar inte tjat helena med plus heller…

    Svara

     Eller den där självförsörjande moder jord med barn och man på vischan. Hon med juveler/diamanter.

     Svara

      Lo tror jag hon heter.

      Svara

   Människor som hatar hundar
   Människor som inte kan förstå att alla inte är intresserade av sex
   Människor som skryter

   Svara

    Och människor som inte kan förstå att alla inte är intresserade av deras hundar🤭

    Svara

     Håll käft och försvinn.

     Svara

     Hahaha så rätt. Kommentaren direkt under dig bara bekräftar 😂

     Svara

      Eller hur! 😂😂😂

      Svara

    +1 på det där med sex. Jag som är 19 får bara höra av alla tjejkompisars killar, dejter, ligg och själv är jag inte där alls.
    Så himla tröttsamt, tror inte ens de tycker att de är kul att höra om andras ligg eller dejter, bara de får skryta om sina 🤦🏼‍♀️

    Svara

   Min granne som spelar på sin orgel om nätterna

   Svara

    Fan va tungt 😂

    Svara

     Jag kan säga att det INTE är så charmigt en blåsig höstnatt när regnet smattrar på fönsterna, fullmånen lyser och skuggorna av träden rör sig långsamt i det mörka rummet

     Svara

      Äh, sätt på Håkan Hellström på högsta volym så kanske grannen din får smaka på sin egen medicin…

      Svara

       Då föredrar jag nog orgelspelet, tack så mycket 😉

       Svara

       Älskar visserligen Håkan Hellström så för egen del har jag inget emot honom på högsta volym. Men vet ju att alla inte uppskattar honom så jag gjorde faktiskt så för ett litet tag sen. Drog på hans skrikigaste låt och ställde högtalaren mot väggen och höjde volymen. Grannen spelade nån riktig skitmusik, så tänkte att kan de förpesta min tillvaro kan jag förpesta deras. Det blev tyst från deras lägenhet till slut😁

       Svara

      Bor du i transylvanien?

      Svara

       Nej, i sverige. vaddå då?

       Svara

        Tänkte att din granne kanske är Dracula 🤷‍♀️

        Svara

    Phantom of the opera

    Svara

   Folk som ser det som sin största dröm att bli förälder (så sorgligt att inte ha egen personlighet och eget liv). Folk som älskar handikappade men hatar invandrare/flyktingar (ologiskt). Gamlingar som envisas med att handla på Ica vid lunchtid och tar upp alla gångar med rullatorer och ska betala 350 kr med enkronor… 🙁

   Ja jag är hemsk och vidrig, whatever.

   Svara

    Varför är det provocerande som är stressade av den biologiska klockan?

    Svara

    Vad är din största dröm om man får fråga? 🙂

    Svara

    21.38…vidrig var ju lindrigt. Stackars dig känner jag mest.

    Svara

   Folk som inte ”tror på” vaccin. De som tycker att miljöhotet bara är påhitt och de som försöker övertala mig om att äta kött.

   Och folk i allmänhet

   Svara

   Män som kallar sin fru för regeringen.
   Föräldrar som släpper sin ungar utan tillsyn i butiker.
   Par som tjafsar med varandra som småsyskon.
   Folk som påpekar och kommenterar det uppenbara.

   Svara

    Ja på allt. Även tjejer som kallar sin pojkvän/sambo/man för gubben när de pratar om honom.

    Svara

   Folk som ska envisas med att backa in på parkeringen ”för att det ska bli smidigt att komma iväg sen”, trots att de inte har en aning om vad de gör. Lovar att det blir sååå mycket smidigare att bara backa ut sen istället.
   Såvida inte parkeringen är trång/konstigt utformad, då är man ursäktad.

   Blir även störd av folk som blir kränkta av att man tutar på dem. Jag menar.. jag tutar för att du gjorde Fel, för att du riskerade att orsaka en krock. Inte för att jag tycker att du är ful & dum som person. Ta det inte så jävla personligt 🤦🏻‍♀️

   Ouppfostrade barn som säger dryga/elaka saker till en. Kan inte låta bli att bli ett omoget barn tillbaka och ge svar på tal Trots att det ju inte är deras fel egentligen. Men ja.

   Sura gubbar (framförallt) som inte klarar av varken förändringar eller att försöka ändra åsikter pga ”så har det aaaaalltid vart”.

   Svara

    Men va. Tycker det är mycket lättare att bara köra ut sen? Man kommer rakare in om man backar och sen slipper man behöva ha koll i alla tre speglar ifall det springer någon lös treåring eller hund bakom bilen

    Svara

     Hen kan ej backparkera och hatar därför

     Svara

     Hur kan man bli irriterad över att någon vill backa in på parkeringen?
     Jo, det är lättare att köra ut sen. Har du nyss fått körkort? Du kan inte backa in på en parkeringsruta va?

     Svara

      Men snälla läs ordentligt innan ni klagar 🙄Hatar folk som INTE kan backa in, men ska envisas med att göra det ändå. Personer som kör fram, backar lite, kör fram igen, justerar, backar, får köra fram igen… för att sen, 3 minuter senare ÄNTLIGEN lyckas placera sig rätt i rutan.
      Själv får man snällt sitta och vänta i bilen innan man kan åka förbi.

      Ni behöver inte bli så kränkta. Ta det inte personligt ❤️

      Svara

   Folk som drar med sina bebisar till jobbet för att visa upp dem. Bjud hem folk istället så kan alla sitta ner i godan ro och umgås utanför arbetstid.

   Svara

   Jag blir galet irriterad på folk som lägger in fkn och f*ck i allt dom säger. På riktigt.
   Det låter så oerhört ointelligent. Snälla sluta.

   Svara

    Fuck

    Svara

   Folk som ska kliva på tunnelbanan innan man klivit av. Gärna i rusningstrafik också, blocka hela utgången så att man måste armbåga sig ut. Jag blir irriterad bara jag tänker på det nu.

   Svara

  Då ska man kolla mello för första gången detta året.

  Svara

  Ni som pluggat till sjuksköterskor, tycker ni att ni fått mer hypokondriska tankar sen ni började plugga/blev sjuksköterskor?
  Alltså tankar som ”tänk om jag är sjuk/tänk om det här är ett symptom på den farliga sjukdomen eller den farliga sjukdomen”

  Mer hälsoångest hel enkelt?

  Svara

   Jadå! Tror jag nojat över exakt allt utom prostatabesvär.

   Svara

   Hahaha ja gud ja. Pluggar röntgen och är just nu på datortomografi och mr där man ser människor fulla med både det ena och det andra och känner att jag tar riktigt illa vid mig när man ser hur illa det kan gå så snabbt.

   Svara

   Inte alls faktiskt. Men jag är nog så o-hypokondrisk man kan bli.

   Svara

   Nej, inte över mig själv alls. Men när jag ser alla som kommer in på den avdelning jag jobbar på och som drabbats av samma livshotande tillstånd helt utan förvarning (oftast) fast de är i helt olika åldrar. Att se att vem som helst kan drabbas när som helst trots att man inte haft ett enda tecken på sjukdom och trots att man levt sunt osv. Så jag är definitivt mer rädd att något ska hända folk som står mig nära när jag ser hur vanligt det är. Och mellan åldrarna 18-90 liksom. Uschhhh

   Svara

   Nä inte jag.

   Svara

   Jobbade på onkologen några år som undersköterska och sjuksköterska sen när jag blev klar. Har nog haft cancer lite överallt. I övrigt inga sådana tankar!

   Svara

   Ingenting, förutom en sak. Blev ärrad för livet efter en veckas praktik på c-op där en tjej var inne pga fistelgångar som inte läkte. Blev min absoluta mardröm och något jag kan noja ordentligt över, speciellt eftersom jag alltid haft lite vajsing med magen och mamma hade tarmcancer så känns allt sånt extra ångestfyllt från början. Blir liksom orimligt ångestdriven kring det. Tur att jag har världens bästa husläkare som lugnar mig när det behövs <3

   Svara

   Jag är dock inte sjuksköterska men jobbar som kurator på sjukhus. Jobbar med cancerpatienter och ja, nog kommer det mycket mer orostankar och hälsoångest i vissa perioder än vad det gjorde tidigare. För höra så mycket dagligen så det är svårt att inte ”känna efter”…

   Svara

   Pluggade till uska
   Halva min klass vart paranoida rätt fort..

   Svara

   Kanske inte hypokondri. Men att livet kan vända snabbt och jag kan få ångest av bara tanken. Avskyr att se folk cykla utan hjälm. Tror jag känner samma förakt mot folk som cyklar utan hjälm som övrigt folk har mot exempelvis rökare. Kanske beror på vart man jobbar ☺️

   Svara

    Fsen nu blev jag irriterad bara jag skrev kommentaren. Kan inte bara folk cykla med hjälm?! Förstår inte folk vilken jäkla bra och billig livförsäkring det är?! Herregud.

    Svara

   Tycker snarare att det blev tvärtom!

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Victor Crone sjunger alldeles strax.

  Svara

   Nu ska han sjunga. Hoppas han vinner med sin Troubled Waters❤️

   Svara

    Sämst ikväll.

    Svara

    Tycker inte att låten är bra alls. Generisk pop men inte mer än så. Tycker inte att han är vidare bra på att sjunga heller faktiskt. Men verkar som att många andra gillar honom och låten så han kan nog säkert ta hem det.

    Svara

     Låten är svårsjungen, han rör på sig hela tiden och jag tycker att han sjunger riktigt bra.

     Svara

   Jag blir fan provocerad av de där kedjorna som hänger och slänger vid hans höft. Är inte det en jävligt utdaterad accessoar?

   Svara

    Nej, finns att köpa av Eskil och Kammi. Skittufft. Om man är 12 år.

    Svara

    Jag rycker att kedjorna och hela scenklädseln är snygg.

    Svara

    När jag var ung kallades de nyckelbarn 😂😂😂

    Svara

   Jag har sett mycket med honom, både musik och intervjuer och han är otroligt begåvad, ödmjuk och vänlig.

   Svara

    Så kan det vara, men nu är det Mellofinal.

    Svara

  Förstör hela kommentarsfältet. Och hennes riddare anonym som dyker upp som en svans och är otrevlig i någon typ av försvar är lika illa.

  Svara

  Det pratades om dialekter igår såg jag! Kom att tänka på det igår eftermiddag – sexiga dialekter! Vilken, eller vilka, dialekter ger dina öron orgasm?

  Min topp 2 ser ut såhär:
  1. Göteborgska
  2. Trollhättedialekt, men det måste vara rätt och inte typ den som Galenskaparna har, haha.

  Svara

   Gotländska och alla olika sorters norrländska. Jag är själv smålänning som bor i Skåne, så min egen dialekt är verkligen inte vacker 😛

   Svara

   Galenskaperna är la från Boråååås.
   Eller jag kanske har fel…

   Kommer inte på någe sexdialekt, men Skövde är nog en av mina ickefavoriter. Förlåt Skövde.

   Svara

    Nä, Anders och Claes Eriksson är från Trollhättan, de två som är Galenskaparna (osäker på om tjejen som jag inte minns namnet på är med i Galenskaparna också dock). De andra de jobbar med, After Shave, är från Göteborg, nån i After Shave är väl från typ Mariestad eller nåt tror jag dock, men annars Göteborg om jag minns rätt.

    Instämmer med Skövde, haha så fruktansvärt fult!

    Svara

     Aha, har fått uppfattningen att Borås har tagit cred för dem!!
     Där ser man, go Trollis!!

     Svara

     En av bröderna bor här på Tjörn, kallas beiga mannen pga bara beiga kläder haha

     Svara

    Va?! Känner mej görkränkt nu ju. Dä ä la inge fel på Skövde?
    Vi pratar ju sketafint här.

    Svara

     Haha, så hemskt! Jobbade där, förstod knappt vad de sa, de med grov dialekt.

     Svara

      Det är ju för att du är en utsocknes…en utböling. 😉

      Svara

      What förstod du inte vad de sa, verkar mycket märkligt så jävla otydligt pratar de inte Skövde 😂

      Svara

       Jo! De med den grövsta dialekten, med krångliga ord. Hade velat ha undertext😂

       Svara

     Hahaha men ellahuuur? 😂

     Svara

   1. Västlig skånska.
   2. Sydlig skånska.

   Svara

   Göteborgska 💕

   Svara

   Skånskaaaaa. Omg😍😍😍

   Svara

   Akademikerskånska (Lundatrakten) ❤️

   Svara

    Usch. Akadenikerskånska verkligen skär i öronen 😥

    Svara

    Jag har nyligen flyttat till Lund och är hittills mycket besviken över avsaknaden av lundaskånska. Ingen jävel är ju härifrån?!?

    Svara

    Det är ett nytt språk förstår jag

    Svara

   Håller med våda dina punkter, men lägger till värmländska ❤️

   Svara

    Nähä? Jag gillar dig, vet inte en själ som tycker om trollhättska🙂

    Kan dock inte hålla med dig om värmländska😉

    Svara

   Håller med om Göteborgska. 🙂
   Mvh Trollhättebo

   Svara

   Jamtska.

   Svara

   Kommit fram till att jag hatar all dialekter förutom skånska och rikssvenska (vad det nu är men i min värld typ så man talar i Uppsala). Hatar nog mest värmländska, norrländska och göteborgska. Ogillar även stockholmska trots att jag själv pratar det.

   Men skånska däremot! Mums blir kär i er direkt om ni kommer med den dialekten

   Svara

    Rikssvenska är väl standardsvenska? Dvs man pratar som man läser, utan någon dialekt.
    Mvh finlandssvensk som lärde sig att alla redovisningar skulle hållas på ”standardsvenska”

    Svara

  Ett par tre diagnoser som hon inte får behandling för.

  Svara

  Haft världens mest underbara lördag tror jag. Känner hur alla mina batterier laddats om 🥰
  Började med en fotografering av en urläcker häst som galopperade genom orörd djupsnö. Sen åkte jag med hundarna till ett vandringsspår med matsäck och gick en två timmars-tur där vi stannade på toppen av ett mindre berg, gjorde eld och jag åt matsäck och hundarna fick spåra efter köttbitar.
  Efter det traskade vi ner igen och jag for igen på en fotografering av ytterligare en vacker häst som fick springa genom snö.

  Kom hem och känner hur endorfinerna flödar fortfarande ❤️
  Ville bara skriva av mig och hoppas alla haft en härlig lördag.

  Svara

   Tack för betraktelsen! Nu blir jag sugen på en lång naturpromenad i morgon …

   Svara

    Åh gör det, naturen är ju för underbar att vistas i ☺️

    Svara

  Vad har ni för rörelsemönster på era Apple-watchs?

  Svara

   6000 steg/60 min promenad

   Mvh Samsung användare

   Du?

   Svara

    900 kcal i rörelse.

    Svara

   1600kcal rörelse, 250min träning

   Svara

    Hur ofta klarar du att stänga alla dina ringar? 1600 låter mkt.

    Jag tränar ett pass och går 9 km plus rör mig på jobbet gör att klara 900. 16 ståtimmar.

    Är du långdistanslöpare?

    Svara

     Oftast varje dag, varierar lite om det är vardag eller helg. Just igår var det tre promenader med hunden och en egen promenad. Är långdistanslöpare också ja =)

     Svara

   Idag blev det ”bara” 16000 steg. En vanlig arbetsdag går jag mellan 24-30 000 steg.

   Svara

    Vad jobbar du som?

    Svara

  RörelseMÅL

  Svara

  Tror hen anser sig vara en stor retoriker, hen har mycket tid till att skriva långa invecklade inlägg med massa kryphål vilket gör att hen kan svara ”nä det har jag inte sagt!!!” Om du inte formulerar ditt ”motsvar” exakt ordagrant som hen.

  Svara

  Någon mer funkisförälder här?

  Svara

   Mina bor på gods i skåne.

   Svara

    Bästa svaret!

    Svara

    Ok

    Svara

   Mina grannar har ett funkishus

   Svara

  Jobbigt när en människa inte fattar när det räcker.

  Svara

   Men det är hens grej, hen VILL inte att det ska ta slut, syftet med hens kommentarer är att driva på och skapa mer lebensraum för sitt ego.

   Svara

  Totalt hatar dessa eviga motfrågor från henne och de andra jobbiga med bloggar som börjat hitta hit och bara är jobbiga. Dvs de med röda alias.

  Svara

  Vet inte men det måste vara fruktansvärt jobbigt att alltid alltid måsta ha sista ordet i exakt alla diskussioner. Jag tänker mest på de notoriska besserwissers som finns i ens närhet. Visst, de verkar få någon tillfredsställelse av att alltid ha ”rätt”, sen att det är till priset av att ingen orkar med dom verkar spela mindre roll.

  Svara

  Undra hur en sådan person är funtad som inte fattar hur illa omtyckt hen är.

  Svara

  En dag kvar att jobba sen är det måndag och ledigt ✌️

  Svara

   Samma här! Har storslagna planer. Dvs vila, städa och pussa på mina barn

   Svara

  Barnet började på förskolan för en månad sedan, är nu förkyld för tredje gången med feber. Dessutom smittat både mig och sambon två gånger. Är detta normalt?? Ge en uppgiven småbarnsförälder lite styrka och pepp tack🙏🏻

  Svara

   Jag har aldrig varit så sjuk som när mina barn gick i förskolan. Förbered dig på att det blir ännu värre (läs maginfluensa).

   Svara

   Ja det är normalt och det bygger upp erat barns immunförsvar. Inte lätt att se det så nu. Pepp kommer här.

   Svara

   De brukar vara sjuka mycket i början. Sen tränas immunförsvaret upp lite och det blir mest snor och hosta av allt. Det blir bättre.

   Svara

   Ja tyvärr är det normalt 😕

   Svara

   Väldigt normalt! Har aldrig varit sjuk så ofta sen mitt barn började på dagis. Har haft influensa, magsjuka och svinkoppor sen hon började i augusti. Tydligen så blir det bättre efter ungarna har fyllt 4, håll ut 🧡💜

   Svara

    Är det ingen som ger sina barn d-vitamin tillskott längre? Kan tipsa om L-lysin med det gör susen när det går virus. Mina barn klarade sig galant under inskolningen, typ de enda barn som inte behövde stanna hemma när det gick vändor av förkylningar och flunsor.

    Svara

     Tror ju knappast du är enda mamman som ger barnen vitaminer eller att du knäckt någon kod 😝

     Svara

   Japp det är normalt och det är förjävligt

   Svara

   Ja! Har en familjeväns vars barn varit sjuk ungefär konstant sedan start i slutet av november 19

   Svara

   Anonym 20:26
   Det är normalt, det är en annan baketrieflora på förskolan. Yngre barn slickar och stoppar saker i munnen. När jag gick på gymnasiet och skulle ha praktik på en förskola en månad så sade min lärare ” Ni kommer att bli sjuka ” till klassen innan vi gick ut på praktik. Tror att över 90% av oss på praktik blev sjuka. Nu i förkylningstider går ofta influensor och förkylningar runt.

   Svara

   Helt normalt låter det som. Vår 18-månaders drog på sig förkylning efter förkylning, magsjuka, ögoninflammation mm i början. Nu är han 3 år (15-timmarsbarn) och typ aldrig sjuk.

   Svara

   Ja herregud hittills har HELA familjen haft både halsfluss och kräksjukan. Nu feber igen. Två barn på förskola. Aldrig varit så sjuk (och fattig) 😂

   Svara

   Första vintern på fsk… Huga!! Blir bättre efter 3 sisådär 🙂

   Svara

   Tack för alla svar! Trodde inte ni skulle vara så många som svarade ❤️
   Var ju såklart beredd och har blivit förvarnad om mycket sjukdomar, framförallt vid inskolning men trodde inte det skulle komma så tätt och vara så här långdraget. Det är bara att bita ihop och tänka att det kommer bli bättre – men kommer med stor sannolikhet att dröja ett tag.

   Svara

  Är det någon här som har testat Crest whitening strips och tycker att de funkar bra? Är sugen på att testa, har dock förstått det som att man kan få ilningar i tänderna av dem.

  Svara

   De är superbra och ja men kan få rätt mkt ilningar men det går över

   Svara

    Okej tack för svar! Såg någon gammal artikel om att läkemedelsverket varnar för dem för att de innehåller en hög nivå av väteperoxid så blev lite nojig. Men samtidigt är de jättepoppis i USA och det verkar som att man får bra resultat

    Svara

     Så att läkemedelsverket varnar bryr du dig inte om?
     In i munnen bara?

     Svara

   Dom fungerar riktigt bra. Ett tips är att använda dom på kvällen innan läggdags. Så de värsta ilningarna sker medans man sover. Efter andra tredje dan upphör ilandet oftast helt.

   Svara

  Har tydligen fått svamp, och barnmorskan på umo sa att jag skulle köpa en tredagars-kur av canesten men det fanns bara förpackningar med en. Kan jag köpa tre paket då eller blir det jättefel med doserna?

  Svara

   Tror att en tub räcker, du ska inte använda hela tuben på en gång.

   Svara

   Ring 👋 elva 👋 sjuttio 👋 sju 👋👋👋

   Svara

   Fråga personalen på apoteket. De kan ge bra råd. (Absolut inte menat drygt)

   Svara

    gjorde det, men han som jobbade verkade ny (?) och kunde inte ge ett klart svar, han sa bara att de inte har fått tredagarsdosen i leveranserna… men tack för tips, ska gå till ett annat apotek och fråga!

    Svara

     Går det att läsa i fass på nätet, om man använder allt på en gång eller delar upp tuben?

     Svara

   I de förpackningar där det bara är en är vagitoren på 500 mg, medan de med tre har 200 mg styck. Så det ska räcka med en förpackning har jag förstått det som, det är samma sak.

   Svara

    jaha okej, va bra då borde det funka ändå ju.

    Svara

   på familjeapoteket Finland kan man beställa piller att ta i mun för svamp. Så slipper man hålla på med salvor.

   Svara

    Jag fick piller att svälja för svamp i underlivet för en månad sedan ungefär. I Sverige. Mycket smidigt.

    Svara

     jaha, det har jag inte hört om. Fick du det bara eller bad du om det själv?

     Svara

      Läkaren föreslog det i stället för vagitorier. Nu kommer jag inte ihåg vad tabletten hette men det var ett piller bara.

      Svara

       Jaha, får googla lite då. Men är det receptbelagt eller inte?

       Svara

        Fluconazole 150 mg tas som engångsdos. Receptbelagt.

        Svara

         Jag är en annan anonym men fick den och fick så jävla ont i magen av den. Jag försökte be om vagitatorier istället men hon ville inte ge mig det. Funderar på att köpa Pevaryl istället.

         Svara

          Skulle tipsa dig att prata med en annan läkare. Man kan alltid be att få en annan när man bokar tid.

          Svara

        Jag fick det på recept. Men jag har även fått vanlig pevaryl på recept förut.

        Svara

         Fattar inte varför hon inte lyssnar på mig.

         Svara

          Prova byt läkare.

          Svara

  Jag blev så glad när jag fick mitt nuvarande jobb och har trivts så bra. Är nästan vän med alla kollegorna och umgås med de utanför jobbet. Har alltid känt att min chef inte tycker om mig, som att han favorisersr andra. De blev en ny tjänst ledig på en annan avdelning,ett steg uppåt, jag sökte men blev inte kallad på intervju och chefen där head hunted någon annan istället. Frågade då den nya chefen hur det kommer sig han sa ”din chef sa du kan inte ta kritik”.. Helt chockad blev jag. Vi har haft medarbetar samtal har aldrig hört det.. Så ledsen blev av det för nu stoppade min chef mig från att utvecklas. Är det rätt gjort av en chef?

  Svara

   Tycker det är något som borde tagits upp av din chef under medarbetarsamtal. Fattar inte chefer som inte kan ge feedback och vilja stötta sina medarbetare, för varför ska man annars ha de arbeta ”för sig”?

   Det bästa vore väl att fråga chefen om det här, vilket skulle motbevisa att du inte kan ta kritik.

   Svara

   Men KAN du ta kritik? Helt allvarligt alltså. Fundera..

   Svara

    Ingen tycker väl om kritik, men jag menar liksom – hur reagerar du vid kritik?

    Svara

    Jag har verkligen funderat sen jag fick höra detta i torsdags. När jag får kritik så går vi igenom det och så frågar jag vad jag kan göra nästa gång istället. Sen så säger jag absolut nästa gång så gör jag så..Hade samtal med chefen dagen innan detta, medarbetarsamtal . Hörde då bara dina siffror ser bra ut och du är duktig med alla system.

    Svara

     Även om han tycker det så kan man väl varna mig lite innan jag söker, eller berätta själv vad man har sagt. Där satt jag sökte och var helt säker på att jag skulle få jobbet. Men när någon som hade jobbat där i en vecka blev kallad på intervju så anade jag något.

     Svara

     Tycker du ska be om ett samtal med honom och fråga helt enkelt. Säg att du blev förvånad och gärna vill veta, så du kan ändra dig.

     Svara

   Hej Emma! Förstår dig till 100%
   Verkar som han inte tyckt att allt fungerat men hållit det för sig själv så att han sedan kunde sätta käppar i hjulet för dig :/
   Om jag vore du, skulle jag gå till den nya chefen och säga som du känner. Att du är chockad över att höra att du inte kan ta kritik, att du inte känner så och aldrig ”tjafsar emot” samt att chefen aldrig tagit upp det med dig. Skulle säga att jag hoppas att detta inte stoppar dig från att anställa mig i framtiden, då jag gärna vill arbeta på denna Avdelning.

   Om du inte tar det med honom kanske du går och grubblar på det alldeles för länge, vem vet du kanske får en ny chans snart? Skulle inte ägna en minut åt din nuvarande chef, hoppas den andra chefen säger att du motsatt dig hans ”åsikt” om dig, så får han känna chocken tillbaka 🙂

   Svara

    Om du syftar till min kommentar (21:40) så nej, en kim 🙂

    Svara

   Är det du, Camilla N?

   Svara

    Se svar ovan, råkade bli till min egna kommentar!

    Svara

   Tycker nog du ska snacka med någon om detta. Finns tex karriärrådgivare och dyl. inom de flesta fackföreningar. Hur som måste detta hanteras. Det är inte en liten grej att din chef ger dig en typ av feedback, och andra inom organisationen en annan information, som direkt påverkar dina kariärmöjligheter. Detta måste fram i ljuset och det måste hanteras, så att man sätter P för utvecklingen (annars kan det bli en ond spiral). Men det måste göras på rätt sätt och här tror jag du behöver hjälp och råd av ett proffs. 🍀🍀🍀

   Svara

    Karriärrådgivare? jag måste vara hopplöst ute, men med glädje.

    Svara

     Menade mer någon som har koll på din rätt i ett sådant här fall, och som har mött denna typ av utmaningar förr. Inte att du ska byta jobb/karriär såklart. Här är det din chef som gjort bort sig , inte du. Men säkert finns det någon som kan hjälpa dig få rätsida på detta, och då tänkte jag att hen högst sannolikt kan återfinnas mha en fackförening. Håller tummar å tår för att du får rätsida på detta 🍀💕 (och för att din chef får göra avbön, klantarslet😒).

     Svara

      Men snälla, om han inte tycker att hon passar för den tjänsten, just nu, så kan man ju inte gå omkring och tycka att chefen är ett ”klantarsel…”
      Och tro att han vill ”sätta käppar i hjulet” för dig.
      Varför skulle han vilja det?

      Svara

  Vad gör man om man tycker det är jobbigt att gå till jobbet men har tre månaders uppsägningstid? Har ångest varje dag.. någon som upplevt samma?

  Svara

   Man sjukskriver sej.

   Svara

    Men det kan man väl inte göra i tre månader?

    Svara

    14 dgr funkar sen behöver ju en läkare skriva sjukintyg, sen dömer fk som de vill.

    Svara

   Finns flera alternativ som alla egentligen alltid ska mynna ut i – avsluta det snyggt.
   1. Om du själv inte har förskolebarn, häng med någon som har så får du förhoppningsvis något jobbigt förkylningsvirus minst. Fungerar dock kanske inte för tre månader, men för att minska tid på plats.
   2. Fundera på vad det är med ditt nuvarande arbete som ger dig ångest och sedan om anledningen skulle kunna appliceras på det du hellre vill göra. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.
   3. Om du har semesterdagar kvar. Kolla med din chef om du kan använda dem för att minska dessa tre månader.
   4. Fråga chefen om det finns någon flexibilitet med de tre månaderna och om det är möjligt att sluta tidigare (det här lyckades jag med).

   Svara

   Ring och säg du umgåtts med någon som varit i norra Italien och nu har du hosta. Då får du vara hemma iaf i 14 dagar. 🙂

   Svara

    Du uppmanar till att ljuga verkligen fint.

    Svara

    Så att sjukvården kollar upp smittspridningen runt henne?
    Tror du på riktigt att det är så lätt?

    Svara

   Ja! Jag har ångest över att gå tillbaka till jobbet, har varit ledig en vecka. Funderar på att säga upp mig, även om jag inte sökt något annat jobb. Vet inte om det är därför jag är så lättretlig och sur.

   Svara

    Om du har ekonomi till att klara dig gör det. Jag vantrivdes på mitt extra jobb jag hade under gymnasiet, när jag väl sa upp mig fattar jag inte varför det tog om tid för mig. 🙁
    Ditt välmående är viktigast!

    Svara

   Jag hatade mitt nuvarande jobb i början, med ångest inför varje dag. Bestämde att jag skulle jobba kvar till jag gick på föräldraledighet, nästan ett år tror jag det skulle bli. Bara härda ut liksom. Det blev faktiskt bättre och idag trivs jag jättebra. Men så blir det ju inte alltid såklart och det var inte det jag skulle skriva om egentligen, utan om tiden innan. Att det faktiskt kan kännas bra i efterhand, att du kan lära dig saker och utvecklas som person av att göra något jobbigt. Mina kollegor var så otrevliga och för mig som så gärna vill vara omtyckt och duktig var det SVÅRT. Men, nästan som någon slags KBT blev det att ju mer utsatt jag blev ju lättare blev det att skaka av sig. Konflikträdslan kan känt i hela mitt liv började äntligen ge med sig. Tufft var det också, alldeles för mycket att göra, men jag insåg också vilken kapacitet jag hade och att allt ordnar sig. Och det kändes SÅ bra i efterhand att int ha gett upp, att inte fly som något slags säkerhetsbeteende så fort det blir jobbigt utan att bara köra på och inte tänka så mycket. Ska du inte jobba kvar behöver du inte tänka på framtiden där. Ett nytt jobb, om det är bättre vill säga, kommer kännas MYCKET bättre. Du kan känna stolthet att du gjorde din plikt liksom. Känna känslan av att fixar du de här tre månaderna så fixar du det mesta. Det kan bli tre väldigt utvecklande månader, eller så lan det bli tre månader där du gömmer dig från jobbet – vad tror du att du kommer växa mest som människa av? Utgår ifrån att det inte är något jättehemskt som hänt på jobbet nu, men annars skulle jag verkligen rekommendera att bara köra på, du kommer fixa det och det kommer kännas bra sen.

   Svara

  min killes mamma är vääääldigt extremt kontrollerande, hon ringer flera gånger per dag för att kolla var han är, vad han har ätit, vad han gör osv osv. Min kille brukar vara hos mig rätt ofta, och hon stör sig ganska mycket på det märker jag, som att hon blir ”avundsjuk” eller typ känner att det är för mycket (han bor inte hemma, och brukar inte vara hos dem så mkt). Hon får typ tjata/tvinga eller locka honom till att åka dit med hans favoritmat osv. Borde jag/vi göra något åt det? behöver vi verkligen umgås mindre för att hon inte ska känna såhär? jag vill inte att hon indirekt ”hatar” mig typ

  Svara

   Är ni barn eller är ni vuxna?

   Svara

    Garanterat inte barn, som föräldrar behöver hålla koll på. Vi är unga vuxna, i 20 årsåldern

    Svara

     Den killen som ok-ar att bli behandlad så av sin mamma, skulle jag inte slösa min tid på.
     Varför säger han inte ifrån?

     Svara

   Hon har inte klippt navelsträngen, åk och ät middag och prata med henne, lycka till.

   Svara

    Men vad ska jag säga liksom? har försökt att inte lägga mig i, känns ju väldigt konstigt att jag ska behöva förklara för henne att hennes son vuxit upp och inte behöver kontrolleras hela tiden? skulle inte det skapa problem mellan oss då, typ att hon får för sig att jag vill ta hennes som ifrån henne eller nåt

    Svara

     Tycker du ska prata med din kille. Håller han med dig så ska han ta den diskussionen med sin mamma, inte du.

     Svara

      jo han håller med och ledsnar verkligen på alla samtal vissa dagar. han har försökt ett par gånger, men säger att hon inte riktigt lyssnar då hon har så stort kontrollbehov. Men asså det kan ju inte pågå hur länge som helst?! hon måste ju inse det snart?

      Svara

       Jag skulle ändå låta han ta det med henne. Han kanske inte har varit tydlig nog mot henne.

       Svara

       Åh, det låter som en relation jag hade när jag var 18-28! Mamman hade visserligen någon form av psykisk ohälsa, men det blev inte så mycket bättre under de tio åren. Dock inte därför det tog slut 😊

       Svara

     Det är ju killen som ska ta det med sin mamma så klart. Inte du, det blir fel.

     Svara

   Ni behöver absolut inte umgås mindre, men din pojkvän (och du) kunde kanske åka och hälsa på henne lite oftare, utan att hon behöver tjata och tvinga. Hon är ju hans mamma och det är inte så konstigt om hon blir ledsen om hon känner sig som luft för honom.

   Svara

   Vad hon tycker om dig kan du inte göra så mycket åt. Om du är trevlig, beter dig schysst och vänligt men samtidigt visar integritet och är tydlig med dina gränser så har du gjort ditt. Folk skapar så mycket problem och barriärer i sitt huvud. Kom ihåg att det är hennes problem. Inte dina. Lycka till 💕

   Svara

   Tack för era svar allihop 🙂 Jaa, jag ska nog ta det med min kille igen och få honom att prata med henne mer seriöst. Hon verkar tycka om mig när vi väl ses oså, men jag kan ju tänka mig att det indirekt byggs upp en irritation om mig hos henne för att hennes son spenderar mer tid med mig än med familjen typ. Och det vill jag gärna undvika, önskar ju att hon ska vara glad för vår skull och att vi har det bra tillsammans.

   Svara

    Men han har ju flyttat hemifrån? Inte umgås man då varje dag med sina föräldrar?

    Svara

   Mitt ex var så med sin familj.
   Kallar dom för sekten.
   Fem ggr ringde ena föräldern…. En gång ringde ett syskon.. En gång ringde en kompis… En gång ringde andra föräldern.
   Varje dag alltså.. 7 dagar i veckan.
   NO shit att han är mitt ex. Han var över 30.

   Svara

  I de förpackningar där det bara är en är vagitoren på 500 mg, medan de med tre har 200 mg styck. Så det ska räcka med en förpackning har jag förstått det som, det är samma sak.

  Svara

  Det gick just ut en nyhetsflash om att hela Lombardiet, inklusive Milano, sätts i karantän. Över 10 miljoner människor skärs av från omvärlden.

  Ni som hånade alla preppers förra veckan – fortfarande lika kaxiga?

  Svara

   Ja.

   Svara

   Det är skillnad på att vara förbereredd samt
   FÖR-be-RÄDD

   Svara

   JUST NU: Enligt en ny förordning i Italien, som kommer att skrivas på under lördagen, får ingen komma in i eller lämna regionen Lombardiet och elva provinser i andra regioner utan särskilda skäl, rapporterar nyhetsbyrån Reuters och italienska medier. Lombardiet har över tio miljoner invånare, och där ligger bland annat miljonstaden Milano.

   Invånare i områdena som omfattas av förordningen uppmanas att enbart röra sig runt för att täcka de grundläggande arbetsbehoven, eller i nödfall. Skolor i Lombardiet och de elva provinserna hålls stängda till tidigast den 3 april.

   All semester för sjukvårdsanställda i områdena dras in. Därtill stängs alla gym, simbassänger, spa- och friskvårdsanläggningar, skidanläggningar, muséer och kulturcentra i områdena. Köpcenter kommer att hållas stängda på helgerna.

   Svara

   Dags att sätta hela jävla Malmö i karantän, för att låta brottsligheten ha sin gilla gång. Och Södertälje.

   Svara

    Jävla idiot!

    Svara

     Idiot? gillar du kriminalitet?

     Svara

    Helt rätt 👊🏻

    Svara

   Stockholm har nu trippla antalet fall ÄN LONDON. Fatta att Stockholm har ynka 1.5 miljoner medans London har 14 miljoner.
   Jag är stolt över hur fort jag ställt om, hur snabbt jag lyckats köpa masker, preppa mat förbereda mig. Jag trodde verkligen inte att detta år skulle bli såhär, jag hade tänkt resa osv. Jag tillhör en riskgrupp men nu är jag förberedd.

   Jag är stolt över det. Alla som hånar preppers kan ta sig. Speciella hanna Friberg och lojsan som asgarvade åt folk som preppar och den där lojsan hånade någon av sina vänner som hem extra mat. Lojsan och hanna är de första som kommer grina när karantänen kommer….

   Svara

    Omg var hånade de preppare? Gör inte det själv men herregud vad trött jag är på att dom två öppnar käften och låter som två idioter. Man märker att ingendera utbildat sig mer än gymnasiet..

    Svara

     Andra senaste poddavsnittet hånar dom och förlöjligar situationen.. Så obildade och korkade så det finns inte. Vill höra hur mycket skratt det kommer därifrån om dom blir sjuka. Stackars tjejer som inte kan gå ut på sin grön juice fika med sina bäztizar..

     Svara

  Jag blir så jävla förbannad när jag kollar på film och kvinnorna blir objektifierade i den. Filmade för att tillfredsställa det manliga ögat. Kan typ inte kolla på film längre? Plus utseendehetsen i den branschen. Är så trött på det!!! Överdriver jag eller är det någon mer som känner så?

  Svara

   Du låter populär på fester.

   Svara

    Har aldrig fattat den sk dissen att man skulle vara tråkig på fester för typ man reflekterar över något? Hur är man rolig på fest enligt er? Ska man vara en Woo-girl som tjoar efter minsta alkoholintag? Ska man t shots från någons navel? Prata om paradise hotell, dejter och ligg? Undrar genuint! För min del är väl fester om något ett perfekt tillfälle at diskutera samtida kultur, politik och allmänna tankar. Filosofera lite med (förhoppningvis) trevliga människor.

    Svara

   Du överdriver. Och kvinnors skönhet kan väl vara till för kvinnor också? Se det som ett konstuttryck.

   Svara

   Hahah, herregud.

   Svara

   kan förstå vad du menar ändå. det är inte till nivån att jag avstår från filmer, men kan störa mig på det lite i filmer där det förekommer väldigt mycket och tydligt

   Svara

   Nej du är inte ensam. Kan inte lyssna på viss musik längre heller eller vissa artister. Så fort man fått insikten om patriarkatet så är inget detsamma 😊 vi får kämpa för våra barns skull ❤️

   Svara

   Get a life!

   Svara

    Skaffa ett själv! 🥴

    Svara

   Nä inte bara du. Jag håller med dig. Tänker på det ofta när jag ser film/serier.
   Faktiskt innan när jag såg en snutt av happy feet, tyckte jag att kvinnopingvinerna endast fanns med för att dansa för ”mannen”

   Svara

   Det är absolut något som jag kan tänka nån sekund eller två på men sen släpper jag det och tar det för vad det är, en film som ska underhålla. Att reagera som du låter dock väldigt överdrivet. Stäng av om du blir så upprörd?

   Svara

    Du får nog tänka ett varv till och sätta det i en större kontext, om du kan…

    Svara

   Precis samma! Jag kan bli så arg. På filmer, böcker, musik m.m. att jag bara stänger av.

   Svara

   Jo, håller med dig. Har kollat om vissa tv-serier och blir chockad. Men så är det, once you see it, you can’t unsee it. Är ganska jävla trött på det jag med.

   Svara

    På tal om tv-serier kollade jag Gossip Girl igen, och Chuck är ju så jävla äcklig egentligen. Hur såg jag inte det för 10 år sedan?

    Svara

   Ja du överdriver. Låt bara bli att titta på film.

   Svara

    What, det är väl klart att man ska kritisera kultur? Speciellt den man vill ta del av själv

    Svara

  Borde man berätta om sin tonårscrush för sin partner i ett seriöst förhållande? Kände mig väldigt kär då och trodde att det var äkta kärlek såklart, men det var ingen besvarad kärlek, bara mina fantasier oså som gjorde mig pirrig bara han sa nåt ord eller tittade på mig. Nu när jag är tillsammans med min kille vet jag ju hur den äkta/besvarade kärleken känns och det går ju inte att jämföra med det jag kände förr. Samtalsämnet har inte riktigt kommit upp, och det känns som en konstig grej att bara berätta helt random. Vill bara inte att han ska ta det fel, då jag är hans första riktiga kärlek så jag vill inte att han ska tro att jag han inte är det samma för mig

  Svara

   Kommer det på tal så ser jag ingen anledning att inte berätta. Vet inte om jag skulle ta upp det helt apropå ingenting mitt under mellon direkt. ”Jo älskling, på tal om musik. Min tonårscrush Christian.. han var fantastisk på alla sätt och vis..”

   Svara

   Jag tycker inte du behöver göra det. Jag är i ett långt förhållande och har crushes nu. Det behöver inte vara en större grej än man gör det till.

   Svara

   Vänta, varför ska du berätta för din nuvarande pojkvän att du haft en crush INNAN honom? Vad spelar det för roll? Är du fortfarande kär i din tonårscrush? Annars ser jag ingen anledning till att berätta det.

   Svara

    Det var ju inte ens någon du var tillsammans med? Du blev pirrig när han tilltalade dig?

    Svara

  Dom säger man ska ta vanliga influensasprutan så är det mindre risk att få corona.

  Svara

   Källa på det? Hade ju varit bra men är nog tyvärr lite sent att ta den sprutan nu?

   Svara

   Vilka är ”dom”?

   Svara

    Expressen och Aftonbladet.

    Svara

   Nej, stämmer inte.

   Svara

   Fast corona är ju inte influensa 🤔

   Svara

   Fan vad skönt det skulle vara i så fall, fick influensavaccinet förra hösten då jag var gravid.

   Svara

  Vilken låt är det Robin Bengtssons låt är lik??????

  Svara

   Undrar faktiskt detsamma 😄

   Svara

   Av nån anledning tänker jag på Army of us av Andreas Johnson, men känns som att den är lik en annan låt också. 🤔

   Svara

  Är det någon som testat sig i ung ålder för att se om man kan få barn eller inte?? jag vet inte varför men jag har på senare tid blivit så nojig och typ orolig, försöker trycka undan tankarna men blir ändå så rädd då jag älskar barn och en av mina största drömmar i livet är att få uppleva att få barn, jag och min kille pratar mycket om det och tänker på framtiden osv. men ibland blir jag så rädd att jag inte ens ska kunna.. (speciellt då det är många som har det svårt och får försöka länge/göra IVF osv). Har generellt blivit nojig över mig själv och framtiden, får typ katastroftankar – att nån familjemedlem ska bli sjuk o dö, att jag och min kille inte ska hålla ihop när vi fått barn, att förlora min mamma osv osv :/

  Svara

   Att du kan få barn nu är ju tyvärr inga garantier för att kunna få det i framtiden. Jag tror inte sjukvården kommer låta dig testas, och det är inte bara ett enkelt blodprov utan flera omfattande undersökningar.

   Svara

    hmm, jo du har nog rätt. får bara försöka sluta tänka på det. Känns bara så svårt då även mina föräldrar kämpade mycket med det och fick genomgå IVF osv, men vet inte om det kan vara ärftligt.

    Svara

     Det kan vara ärftligt, men det kan lika gärna inte vara det. Försök sluta tänka på det, även fast det är svårt. Ingen kan sia om hur det blir i förväg. Det går ändå väldigt bra, bara 10-15% lyckas inte på egen hand och av de får många hjälp via ivf.

     Svara

   Klart du ska undersöka ifall du kan bli testad om det är något du oroar dig för!

   Svara

   Det finns ju inga speciella tester du kan göra för att vara säker på att du kan få barn.

   Svara

  Hej! Finns det några behandlingspedagoger här? Jag har bestämt mig för en yrkesutbildning och var inne på löneadministrator men hatar matte så började kolla annat och såg behandlingspedagog… Får man ens jobb? Vad tjänar ni? Är det värt det? Hur ser arbetet ut?

  Svara

   Min sambo är behandlingspedagog. Han jobbar på en statlig institution och känner typ 29. Han har varit färdig ganska många år.

   Svara

   Du kommer få arbeta med behandling på tex statligt behandlingshem eller hvb-hem. Du kommer ha kunskap inom psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet och annat avvikande beteende. Ingångslönen ligger på runt 27.000 där jag bor, men det beror på erfarenhet sedan tidigare osv.
   Skulle dock rekommendera att du studerar något beteendevetenskapligt på universitetet istället, den utbildningen är bredare.

   Svara

   Jag pluggar löneadmin! Det är inte särskilt avancerad matte! De 4 räknesätten är ju dock bra att känna till;)

   Svara

  Var kan jag köpa vit toblerone i Göteborg???

  Svara

  Min pappa har cancer. Får fler och fler metastaser hela tiden. Hur kommer man till terms med detta, att han kanske kommer att dö. Har varit med om dödsfall inom familjen innan men det var väldigt hastig.

  Svara

   Har också haft familjemedlemmar med cancer och har inget riktigt bra svar, men vill skicka styrkekramar ❤️

   Svara

   Min morfar fick cancer. Han var 65 och jag var 20 då. Då min pappa har varit frånvarande under mitt liv så har min morfar varit den som funnits där som en pappa nästan.

   I alla fall, han fick cancer som vi förstod var mycket allvarlig och han dog tyvärr en månad efter diagnos. Jag kan inte nog beklaga din pappas cancer och jag önskar att jag kunde säga något som gjorde det lättare, men det kan jag inte. Det är en stor sorg från det att beskedet om cancer lämnas. Jag kan bara ge dig rådet att ta tillvara på varenda sekund med honom. Om din pappa inte överlever så tog du all tid du fick med honom. Och om han överlever så fick du extra tid med honom och fanns där för honom.

   Jag hoppas att min kommentar inte framstår som kall, jag menar innerligt att jag beklagar och jag hoppas självklart att du får ha din pappa hos dig i många år till.

   Svara

   Mitt tips är att filma din pappa mycket.
   Ta mycket kort, be honom skriva ner sina recept. Prata om hans uppväxt och kramas mycket.

   Förlorade min mamma när jag var 15 och det är så mycket jag vill veta om henne nu när jag är äldre. Försöker komma ihåg hennes recept som jag älskade som liten. Önskar att jag hade mer filmer med henne, vill höra hennes röst, skratt och se henne glad.

   Det är sådana saker man inte tänker på innan det är för sent. Jag lider med dig. <3

   Svara

    Åh. Min faster sa det sist jag träffade henne, att det var så tråkigt nu när hennes föräldrar (Min farmor och farfar) inte fanns längre. Hon kunde komma på sig med att undra vad den där gammelmostern som brukade skicka brev från Amerika hette nu igen eller vem som byggde skåpet som gått i släkten i generationer, och nu hade hon ingen att fråga om det.

    Svara

   Ett tips är att prata med kurator kopplat till avdelningen din pappa tillhör. Så kan du få stöd i hur du ska hantera situationen ♥️

   Svara

   Tyvärr kan man inte förbereda sig på att någon ska dö.
   Det blir lika jobbigt, och du blir lika ledsen om det är en plötslig olycka eller en långvarig sjukdom.
   Om jag får ge dig ett råd, så tillbringa så mycket tid du kan med din pappa. För er bådas skull. Gör det du kan och orkar så du inte mår dåligt efteråt och tänker, jag skulle gjort mer.

   Svara

  Känslor och djur!
  Jag går just igenom en stor kris. En känslomässig kris. Jag har många nära att prata med och många som förstår mig och vill hjälpa till. Och det hjälper ju förstås att prata. Men jag känner så starkt att jag skulle vilja ha ett djur. En hund, katt, häst… Någon som ordlöst kan förstå mig och finns vid min sida. Gå långa promenader med eller gråta ut hos. Är de vanligt att man kan känna så?

  Har tidigare haft djur. Men min man är pälsdjurallergiker så de är det har varit helt uteslutet att ens tänka på nått annat än akvariefiskar. Men nu, mitt i all denna sorg och maktlöshet, så har min djurlängtan ökat nå oerhört. Nån som känner igen sig?

  Svara

   Jobba frivilligt på katthem? Hundhem?

   Svara

    Finns nog inget sånt i den här lilla orten, men de hade vart supermysigt! 😊 Tanken på att extraknäcka på en ridskola eller hunduppfödare har också slagit mig…
    Tyvärr är mannen nog för allergisk för det. Hade isf behövt duscha och byta om någon annanstans än hemma efter varje skift… 🤔

    Svara

   Vill bara tipsa om reptiler, som ju också är allergivänliga. Inte samma sak som hund/katt såklart men lite ”mer” än akvariefisk. Finns ormar och ödlor som är till freds med umgänge och som (i min erfarenhet) kan fylla det känslomässiga husdjursbehovet. Om man inte är rädd för dem då, hehe.

   Svara

   Men gud, jag hade inte kunnat leva utan husdjur… 🙁 Har du ingen vän med katt eller hund? Så kan du hälsa på? Kanske kan din man fråga på vårdcentralen om han kan få annan medicin och på så sätt bli bättre med allergin? Min vän fick grova astmaanfall av katter men efter ny medicin kan hon umgås med katter i några timmar! 🙂

   Svara

   Testa pudel eller liknande hund som anses relativt allergi-vänlig. Vi har en Cotton de tulear som inte fäller och har en annorlunda päls, som bomull istället för hår. En familjevän som är allergisk reagerar inte på vår vovve:) Hälsa på någon som har, besök kennel kanske?

   Svara

    Åhhh jag vill så gärna ha en cottob de tular, hur är rasen att träna? Få rumsren? Bor ni i hus eller lägenhet? All Info du vill dela med dig uppskattas 💖

    Svara

  Jag måste vara den enda som inte gillar Dotters låt. Fy vad dålig.

  Svara

   Lägg av! Den är ju jättebra!!

   Svara

    Omg håller med!! Plus står inte ut med uttalet ”BOUh-lätt proof”, får eksem varje gång jag hör det.

    Svara

     ”liddel” sjöng hon också, mina öron brann xD

     Svara

    Vi alla är olika men jag gillar den inte alls. Inte Anna Bergendahl heller. Gillar Hanna Ferm mer men Dotterdam 2020 blir det väl.

    Svara

     Urk Hanna Ferm låter så illa tycker jag. Man hör verkligen i verserna hur falskt och konstigt det låter, sen skrik-”sjunger” hon refrängen för att försöka dölja det typ.

     Nä tacka vet jag The Mamas, DOM kan sjunga. Älskar dom!

     Svara

   Jag tycker att alla är dåliga. I vanlig anda 😛

   Svara

    Ungefär så! Skäms ihjäl.

    Svara

   YOu ARE NOT ALONE! I AM HERE WITH YOU!

   Svara

    Though we’re far apart, you’re always in my heart

    Svara

   Nädå jag håller med tycker det var skräp alltihopa, inget för mig

   Svara

  Någon annans partner som plattar sitt skägg med plattång? Ser inte klokt ut på min man

  Svara

   Haha detta låter så komiskt. ALDRIG hört att man plattar sitt skägg? Nä säg till honom att det ser knäppt ut, för hans eget bästa liksom 😂

   Svara

    Jag har försökt! Han sa bara att han bryr sig inte och tycker det är fint. Fair enough men inombords så spyr jag lite. Astaskigt men sant

    Svara

   Ha ha, vilken tönt!

   Svara

    Hörrö. Bara jag som får kalla han tönt. Han är en tönt men han är min tönt.

    Svara

     Men varför gå in här och tala om att du spyr på honom om du inte förväntade dig kommentarer???

     Svara

  Vad ska jag köpa till min man som har allt och fyller snart 34 år? 🤔

  Svara

   Detta är förmodligen det mest Ooriginella ever men jag gjorde ett kuponghäfte, vilket innehöll från vardagliga saker till sexuella saker. Typ massage 20 min, jag lagar din favoritmaträtt, dusch tillsammans, sovmorgon osv. La häftet i en korg fylld av hans favorit snacks, typ ölkorv, chips, läsk, osv. Mycket uppskattat faktiskt =)

   Svara

    Är sen på bollen, men ändå så nyfiken. Om han skulle dra fram en kupong med typ ”avsugning” eller vilka sexuella saker du nu hade lagt i, och du hade varit supertrött, sjuk eller bara osugen på så vis att du absolut inte velat göra det om han inte haft kupongen, hade du gjort det ändå. Eller har du rätt att ”neka” kupongen?

    Svara

   Hitta på något tillsammans istället för att ge en present? Eller baka något gott eller laga mat? Jag uppskattar personligen mer att få någon god mat eller åka iväg någonstans än att få prylar. Det kändes viktigare i typ tonåren än nu. Att bli firad på födelsedagarna känns överskattat i vuxen ålder.

   Svara

    Boka en helg på något ställe. Bara du och han.

    Svara

   Kväll på stan med bio och middag? En ny slips? Ett snyggt armband till klockan? En par-massage? En weekend? Spadag? Överraskningsmiddag där du samlat alla hans nära och kära?

   Svara

   Ingenting!

   Svara

   jag gav mitt ex (som hade allt och kunde köpa allt) en burk med 100 små lappar i, varje lapp stod det en sak jag älskade med honom på 🙂 kärlek kan inte köpas för pengar och jag har fan aldrig sett nån bli så rörd

   Svara

   Köp en mangel!

   Svara

   En BMW 4 serie, Audi s7 eller Mercedes s63 amg

   Svara

    BLI MIN SNÄLLA

    Svara

    Ifall jag skulle ha råd skulle jag mer än gärna köpa hans drömbil, men den är nog ingen av dem 😅

    Svara

  Provar igen då .. någon mer funkisförälder här?

  Svara

   Nej, vi bor i sekelskiftesvilla med mycket snickarglädje.

   Svara

    Kul… verkligen 🙄

    Svara

     Verkligen dåligt skämt. Personen som frågar verkar kanske känner sig ensam i en tuff roll.

     Svara

   Vad är en funkisförälder?

   Svara

    Nysvenska (PK) för nån med handikapp.

    Svara

     Men så fånigt. Funkis finns ju redan och är något helt annat.

     Svara

   Yes!

   Svara

   Samma person som svarade ”Yes!”

   Något speciellt du vill ventilera? 🙂

   Svara

   Är inte funkis förälder. Men har litet barn med diabetes typ 1.

   Svara

  Behöver lite råd kring en lång och invecklad familjekonstellation..ska försöka fatta mig kort…

  Min pappa är pensionär och blev änkling för 4 nån sedan då min älskade mamma dog i cancer..Jag och min 7 åriga son bodde tillsammans med mina föräldrar +min lillebror (30 år) då jag blev lämnad strax efter förlossningen och jag hade 2 terminer kvar på läkarprogrammet..jag kunde plugga klart tackvare min mamma och har arbetat heltid sedan 5 år tillbaka..mina föräldrar har ett stort hus och sonen älskade mormor så vi blev kvar längre än jag tänkt mig..5.5 år totalt..jag har under tiden skött hushållet tillsammans men min mor och bidragit ekonomiskt eftersom det är en självklarhet för mig…

  Jag är nu utflyttad och omgift sedan 1 år tillbaka och höggravid bf om 2 veckor..

  Min pappa orkar inte bo kvar då min snart 30 åriga bror bor under samma tak.. han har arbetat sporadiskt i familjeföretaget i sammanlagt 6 månader under 10 års period..däremellan har han påbörjat studier vid 2 tillfällen som han hoppat av efter Max 1 termin..han har aldrig förvärvsarbetar om mina föräldrar och indirekt även jag då jag bodde där har försörjt honom..IOM att han bor gratis,äter gratis ,kör min pappas bil och nyttjar alla bekvämligheter hemma..sover till eftermiddagen etc..han varken städar eller lagar mat, betalar inga räkningar eller inhandlar något…

  Han har aldrig städat hemma och under flera år har jag känt att nä men nu är det nog..jag har städat efter honom eftersom annars gjorde min mamma det efter jobbet..pappa går med rollator efter frontalkrock för ett år år sedan och är ganska sjuk…

  Hemmet är förfallet och det ligger saker precis överallt,bajs på fjölen,mögliga kastruller i köket,tvättbart i hallen ja det är obeskrivligt..jag och min syster har storstädat vid 2 tillfällen och då har det varit rent men jag har sagt ifrån nu..efter att ha plockat efter honom i 5 år orkar jag inte en sekund till..igår hade min pappa dammsugit och lagat mat..själv hade han åkt till tjejen som bor hos sin morsa i 12 timmar..Han ”lånar” pengar från pappa för att skjutsa runt tjejen och bjuda henne på restaurang..hos tjejen sedan 1.5år tillbaka kan han inte bo..

  Pappa vill nu antingen slänga ut honom eller själv sälja och flytta..han ”ville veta var han står” om vi dvs jag eller syrran kan erbjuda boende och logi..jag sa faktiskt nej eftersom min make tycker det är orimligt och syrran sa att det är ok,hon har själv 4 barn..

  Är man en sådan dålig syster eller människa för att man efter 5 ta tid inte orkar plocka upp efter en vuxen man som varken jobbar eller deltar i hushållssysslorna?

  Själv har jag alltid arbetat heltid,tagit hand om min son själv och plockat bort främst efter brorsan trots att han varit arbetslös och inte vill jobba..han har ingen diagnos eller kognitiv nedsättning..då är det en annan femma..han har både taxileg,truckkort och liknande så han kan få jobb men vill inte arbeta..

  Hur hade ni resonerat?Låtit brorsan hamna på gatan eller erbjudit gratis logi på obestämd tid?

  Svara

   Det är hög tid för din bror att börja ta hand om sig själv, varken du eller din pappa och syster ska ha NOLL skuldkänslor över det. Din pappa borde sälja och flytta till ett mindre boende och säga till sin son att nu kommer huset säljas så dags för dig att skaffa jobb och boende för mig flyttar du inte med.
   Hur fan har han mage att utnyttja dina föräldrar så? Och hur kan dina föräldrar curla så pass?
   När man tagit studenten så skaffar man jobb och börjar betala hemma, sedan när man har fast jobb så vill nog de flesta normalstörda människor flytta.
   Ta inte in han, för då kommer han bo kvar läääääänge!

   Svara

    Håller med, din pappa borde säga att han planerar att sälja/flytta och sonen får börja se sig omkring efter nytt boende och egen försörjning. Han får väl söka a-kassa/bidrag som alla andra om han inte hittar något jobb. Sedan när det väl är dags så får han flytta. Mer skyldighet än så har ingen av er.

    Svara

   Din pappa skulle nog må mycket bättre på ett anpassat boende. Han behöver få rutin om dagarna och träffa folk så att han inte drar sig undan. Även om din bror flyttar så betyder det inte att din pappa klarar sig själv. Snälla ta inte illa upp av detta. Om han går med rullator och känner sorg så kan han strunta i att ta hand om sig. ( Se detta som det värsta som kan hända)

   Alla sörjer på olika sätt och han kan känna sig ensam om din bror flyttar ut. Jag känner inte dig ellervdin far men jag hoppas att han klarar detta. Din far behöver få komma före din bror som kommer att mycket svårt att ändra på sig. Din bror kommer att klara sig men din pappa behöverbstöd nu.

   Din bror behöver en spark i baken!
   Lycka till och kom ihåg att man får vara förbannad på sina syskon.

   Svara

    Tyvärr så är det så att det är pappa som lagar mat och sköter både inhandling och översiktlig städning,brorsan är faktiskt mest en belastning både ekonomiskt och rent fysiskt..pappa städar toaletten eftersom brorsan tycker det är ”onödigt”..vi bor i närområdet men jag har valt att trappa ned besöket eftersom det kliar i fingrarna eftersom jag inte vill att pappa sitter i all smuts som brorsan dragit ner från övervåningen då vi städat ut saker som tillhört min mamma…pappa blev beviljad hemtjänst men han klarar sig faktiskt *peppar peppar* själv avseende hygien m.m.

    Ja jag kan säga att jag är fly förbannad på brorsan och även min pappa till viss del som jag anser borde kasta ut honom..han har aldrig jobbat så A-kassa är inte aktuellt,AF sa att du har ju taxi leg så du kan jobba imorgon..soc samma sak.. du kan köra taxi from nu typ..vi har även en taxibil ståendes..bara koppla upp till växeln igen men icke..det passar sig inte..

    Svara

   Med tanke på att han närmar sig 30 och har, vad jag uppfattar det som, alla möjligheter till att få ett jobb så skulle jag inte låtit honom bo gratis. Det ger antagligen den tankeställaren han behöver, varför ska ni bry er om honom om han verkligen inte ger samma respekt tillbaka?

   Svara

   Ta med brorsan till ett hem för mentalt handikappade (gör en ”utflykt”). Berätta att det här är det boende som väntar honom om han inte klarar av att fungera i samhället. Låt farsan sälja villan, så får din bror ta tag i sig själv. Sluta dalta.

   Svara

   Varken pappa, du eller er syster har någon skyldighet att ta hand om er bror, eller låta honom flytta in hos er. Om han har svårt att klara av sin vardag, kan han kontakta socialtjänsten och exempelvis söka boendestöd.

   Svara

   Jag trode det var din far som bad om boende, var det inte så? Om det var brodern hade jag låtit honom klara sig själv. Det kan naturligtvis gå hur illa som helst, det får man ju nästan räkna med åtminstone ett tag, men som det ser ut nu går det ju 100% säkert käpprätt åt pipsvängen. Och familjen drar han med sig med i avgrunden. Tvärnej från mitt håll hade det blivit. För allas bästa. Även broderns. 🍀

   Svara

    Nej pappa vill bo själv eftersom vi har småbarn och han vill inte ” belasta” någon och vi har ganska små barn (mellan 0-7 år) så det kan bli väldigt högljutt. Min make har (och även jag och syrran) flera ggr erbjudit min pappa rum hos oss då vi har ett ledigt men han har vänligt men bestämt tackat nej till detta.Vi bor nära så vi umgås regelbundet ändå.

    Nej det är brorsan som vill flytta in hos någon av oss,maken har sagt tvärnej till detta och t.o.m gått så långt att han sagt att han flyttar ut isåfall. Då har maken bott med mina föräldrar i ett par månader när vi skulle köpa lgh och även mamma var så pass dålig i sin cancer att hon bad oss flytta in för stöd.Maken kommer bra överens med all förutom min bror,just pga dessa tendenser.

    Svara

     Din make verkar riktigt vettig tycker jag. Hejja honom. Ni ska inte ha en vuxenbebis på halsen, ingen av er. Förödande för er och förödande för er bror. Tror ni i den närmaste familjen blivit medberoende i er brors destruktivitet. Toppen att din man kan vara klarsynt och sätta ned foten. Det kan mycket väl bli räddningen för er alla. Medberoende är dock ett komplext tillstånd som man kan behöva proffshjälp med att ta sig ur. Håller tummar och tår för er allihop 💕🍀

     Svara

     Har inga råd men måste säga att du verkar vara en fin människa med en fin familj. Det märks att du värnar om din pappa men även bror. Jag tycker dock det är dags att han klarar sig själv, och tycker inte alls du är en dålig syster som inte låter honom bo gratis. Han har som sagt många val och är inte sjuk så han verkar bara vara lat.

     Svara

     Ush, ser nu att jag lät väldigt mästrande i mitt tidigare svar. Som om jag har en insikt om er problematik som ni själva inte har. Förlåt 🙏 Det där om medberoende var bara ett förslag. Så lätt att bli och så svårt att se och ta sig ur. Många tror också att det bara har med substansmissbruk att glra, men så är det verkligen inte. Men som sagt, det var bara ett tips/förslag. Jag vet verkligen inte bättre än ni själva vad ni går igenom. Förlåt igen. Tycker också ni verkar ha en himla fin familj. Står dock fast vid att brodern får ställa sig på egna ben nu. Hade jag varit i dina skor hade det i alla fall blivit mitt val. Styrkekramar 💕🍀

     Svara

      Tack💕💕💕

      Svara

   Ursäkta mig men så här blir det när föräldrar inte ställer krav.
   Jag blir helt matt av att läsa om er. Och du utbildad och med jobb bor kvar hemma med sonen? Så klart ska er bror skaffa sig ett jobb och en egen lägenhet, varför skulle han bo hos sin syster?

   Svara

   Dags att brorsan får växa upp.
   Leva på andra på det viset. Nääää.
   Sälj huset o skaffa pappa en bra lägenhet.
   Brorsan får klara sig själv.

   Svara

    Svar på fel ställe 👿👿

    Svara

  Hur skulle ni reagera om er partner/kille i mitt fall vill att vi ska gentesta oss innan vi,om några år oklart när skaffar barn eftersom han inte vill ha något ”missfoster”? Vi har varit tillsammans i 1.5 år och jag är 21, han 29 år.Vi möttes via Tinder.

  Har nu p-stav som var hans krav eftersom han tyckte det blev för dyrt med kondomer. Jag fick även lämna prover för könssjukdomar innan vi hade sex. Kändes först lite konstigt om jag ska vara ärlig men det är den första som är intresserad av en relation med mig,han ser väldigt bra ut och jag har alltid varit smått överviktig.Har någon varit med om ngt liknande?

  Svara

   Det där låter lite osunt i mina ögon faktiskt..

   Svara

   Vad hade du svarat om det var din syster/bästa vän som kom med exakt den här frågan och bad dig om råd?

   Svara

   Är han tysk? I så fall vill han nog bara kolla att du är rasren.

   Svara

   Låter som en otroligt kontrollerande person helt ärligt. Obehaglig, och helt ärligt röda flaggor viftar i min mening.
   Han tvingar alltså dig att ta preventivmedel för att kondomer är för dyrt? Sjukt.
   Gen-test, ja alltså kan ju för vissa vara skönt att veta men samtidigt så kan vad som helst hända under en graviditet och förlossning , kommer han dra då eller om barnet skulle få någon komplikation?

   Svara

   Var tvungen att läsa om några gånger, vad är detta för snubbe egentligen?

   Svara

   Den enda beskrivning du ger av honom och ert förhållande (utöver hans kontrollerande beteende) är ”det är den första som är intresserad av en relation med mig,han ser väldigt bra ut och jag har alltid varit smått överviktig”. Det låter inte som att du är särskilt kär i och trygg med honom utan mer som att du bara vill ha ett förhållande.

   Menar inget illa utan bara som en tankeställare.

   Svara

    Vi ”hängde” i 6 månader innan han gick med på att bli tillsammans, jag fick fråga om det var ”vi” och då framförde han några krav innan han kunde bli min pojkvän bla.

    -Inga självmordstendenser eller försökt för då lämnar han direkt( har haft kontakt med BUP sedan 10 års åldern och går på antidepressiva sedan flera år tillbaka)

    – P-stav
    – Han tar dagen sonden kommer ”Carpe diem” så inget samboskap eller barn innan han pluggat färdigt och skaffat jobb..just nu bor han hos sina föräldrar och arbetar sporadiskt
    -Ekonomiskt 50/50
    – Studierna är prio 1 i 3 år

    Svara

     Ni låter…. som om ni vore 11

     Svara

      Hade du läst vad TS skrev, så är de 21 och 29 år. Är det roligt att gotta sig i någon annans problem?

      Svara

      Varför vill du vara med en sån människa?

      Svara

     Omg vilken idiot. Jag skiter i hur överviktig du är men du kan hitta någon som är tusen ggr bättre.

     Svara

   Det med könssjukdomar låter ju ändå rimligt, najs för en själv att veta också. Men att kränga på någon preventivmedel och gentest låter bara sjukt. Ta detta på rätt sätt, men bara för att en kille visar intresse för dig har du ingen skyldighet att gå med på vad han vill. Du beskriver dig själv som överviktig i motpol till att han ser bra ut, det är ingen anledning till att du ska bli behandlad sämre än om du hade varit snygg. Du är värd det bästa, glöm inte det!

   Svara

   Den killen ska du lämna, han visar tendenser till
   ett märkligt kontrollerande av dig. Dessutom, vill du verkligen ha barn med en människa som pratar med ord som ”missfoster”? Du är 21 år. Du ska hinna ligga, dejta och göra slut och ha flera diverse kärleksrelationer som lär dig om livet och om dig själv. Om 10 år (smått överviktig eller ej) så kommer du se tillbaka på det här förhållandet och antagligen skriva samma råd till en tjej i den åldern du är i nu. Jag är nämligen den som för 10 år sen också undrade samma sak som du undrar idag.

   Svara

    Jag är 30 och har haft 1 relation. Så det där med att ligga runt och och ha massa kärleksrelationer är inte nödvändigt för att lära sig om sig själv/livet. Bara det att hon ställer fråga visar på att hon vet att detta inte är normalt. Men håller med dig i sakfrågan, att hon bör lämna. Ville väl mest flika in att inte alla lär sig om sig själva/livet genom olika kärleksrelationer, jag har såklart lärt mig massor om relationer och livet även fast jag bara varit med 1. eller nåt. hahaha =)

    Svara

   Jag hade nog gjort ända på det fort rätt fort också, verkar inte sunt.

   Svara

   Får också uppfattningen att han är rätt kontrollerande och jag skulle oroa mig för hans reaktion ifall något skulle ske på vägen under graviditet, förlossning eller senare under barnets liv för den delen. Är han beredd att vara förälder oavsett vad som händer eller bara om det blir då som han tänkt sig?

   Svara

    Han ”känner” alltid efter så att p-staven är på plats innan vi r intima..han funderar på att börja plugga till hösten och då har han sagt att studierna är hans första prio de närmsta 3 åren..skulle jag bli gravid så har vi ett ”osynligt avtal” om att jag ska göra abort och han har klargjort att han kommer inte delta i barnets försörjning eller skötsel innan han slutfört sina studier..p-staven håller ju i 3 år och har satt in den för några månader sedan så han lär ju hinna klart med sina studier om jag mot förmodan skulle missa att byta eller det blir något slarv..

    Svara

     Nej vad ledsen jag blir av att läsa det här. Han utsätter dig för flera sorters nedsättande och kränkande beteende. Det är en sorts psykologiskt våld. Vet att det kan vara svårt, att man tvivlar på om man kan hitta någon annan osv. Men du är värd bättre. Det finns bättre. Med honom kommer du bara förlora mer och mer självkänsla. Ju lä gre du stannar desto mer nedbruten och fast blir du. Lämna för din egen skull.

     Svara

     Vad vill du då? Är detta vad du längtar och vill sträva efter? Det är ju ditt liv. Håller med alla ovan om att hans beteende är obehagligt, kontrollerande och en röd flagga.

     Svara

     Men Gud.. Blir mörkrädd när jag läser hur kontrollerande din kille är. SAMTIDIGT som det nästan är mig själv jag läser om?
     -tvungen testa mig och sedan skaffa p-stav
     -inga lösenord! Absolut inte skärmlås på telefonen. Han krävde ganska snabbt lösen till FB och jag var tvungen att radera mailen jag hade när vi träffades pga gammal kontakt med män där
     -han tvingade mig att äta antabus över ett år, för att jag skulle få bo hos honom
     -jag råkade ta bort honom som vän på FB en gång (vill ej vara vän där med honom då han snokar), helvetet bröt loss
     -jag är nu förbjuden att äta lakrits pga mina kaliumnivåer (frågade överläkaren om det var någon fara).
     Finns så mycket mer.. Redan slösat så lång tid och nu känns det som det inte finns någon väg ut..
     Kram till dig 🌷

     Svara

      Finns alltid en väg ut. Alltid! ❤️

      Svara

      Det finns visst en väg ut! Lovar! Och ju längre tid du stannar desto mer tid slösar du på en situation som inte är bra. Du kanske kan tänka tvärtom – att ju längre du stannar desto mindre tid till att ha ett liv där du mår bra ❤

      Svara

      Varför skulle det inte finnas en väg ut?
      Det är ditt liv. Du bestämmer.

      Svara

   Det låter som att du nervärderar dig själv och håller till godo för att du tror att du inte kan få någon bättre. Men det kan du! Det låter som helt knasiga krav han ställer på dig, som du absolut inte behöver gå med på.

   Svara

   Jag hoppas att du krävde att han skulle testa sig också mot könssjukdomar.
   Tycker han verkar väldigt bossig och krävande.
   Nej, den där skulle inte jag satsa mitt förhållande på.
   Du är värd så mycket bättre.

   Svara

   Låter osunt. Som att han är kontrollerande. Verkar gå lite utför dessutom. Inga riktiga medkännande dialoger utan krav och order utifrån hans behov (är det så?). Skulle snacka med ett proffs om det innan det går för långt. Kanske en kvinnojour eller dylikt. Om vilka de tidiga varningstecken är för destruktiva relationer osv. Tycker han låter läskig. Ta hand om dig 💕

   Svara

   Snälla vännen lämna honom, han är inte snäll mot dig. Jag förstår att det är svårt men du är så ung och har hela livet framför dig. Du förtjänar att vara med en partner som behandlar dig som sin jämlike och med respekt. Jag rekommenderar podden : Sektpodden. Den görs av en föredetta Knutby-sektmedlem och en otroligt klok psykolog. Kanske låter som ett konstigt tips av podd till någon som beskriver dina problem men dom pratar om alla möjliga slags situationer där någon blir psykiskt kontrollerad och hur det påverkar oss.
   Fakta kan ibland hjälpa när hjärtat vill konstiga saker. Lycka till och ta hand om dig.

   Svara

   Gjorde han prov så du kunde se om han var frisk?
   Tryck inte ner dig själv. Och låt inte honom trycka ner dig framför allt.
   Inget prov kan visa att ert barn kommer att vara frisk.

   Svara

   Krävde att du skulle ha pstav?
   Redan där flaggar det rött.
   Nej nej nej stopp snälla ❤️

   Svara

  Felix Sandmans låt var pinsamt dålig.

  Svara

   Men viktigt budskap.

   Svara

   Inte bra.

   Svara

  Jag har varit på första dejten på två år idag och den gick såååå bra!
  Slut på meddelande

  Svara

   Wohoo, bra jobbat!

   Svara

    Tack så mycket!

    Svara

   Grattis! Önskar också jag fick dejta, aldrig varit på dejt (19 år) men är för feg hehe. Blir mycket glad för din skull!

   Svara

    Inte vara feg! Försiktig, för det finns många knasbollar, men annars – dejta om du vill!

    Svara

     Ja håller med. Men vill ju egentligen inte då det känns så himla läskigt! Vill lära känna en kille naturligt (typ träffa på jobb/utbildning) och sen dejta. Inte tindra och träffa någon för första gången så, känns som jag hade fått smått panik och varit så himla nervös 😢

     Svara

  Yay! MAMAS 😍❤️

  Svara

   Ja! Så kul!

   Svara

    Neej, så tråkigt. Riktigt trist låt.

    Svara

   Heja!! Bästa!

   Svara

   Eller hur! Så stolt! De är grymma 😍😍😍

   Svara

    Stolt över vad?

    Svara

     Kanske över att är just det bidraget vi skickar istället för ett annat? 🙂 Bra låt!

     Svara

      Nej, låten är jättedålig.

      Svara

  Jag skulle ju inte sitta med helt tomma hyllor hemma men jag måste ändå säga att det känns bra att jag fortfarande har tron på att vi kommer fixa detta tillsammans. Panikprepping skulle visserligen kunna göra situationen enklare för mig personligen, sitta där med en massa konserver och skithuspapper medan grannarna som pga ålder och/eller dålig ekonomi inte kunnat bunkra blir utan – hurra! Eller? Naturligtvis kan man dela med sig men hur vet man vem som behöver? Vore det inte enklare och bättre för ALLA om alla bara handlade det de för tillfället behöver? Så att det inte är totalsumman på hyllan när 95-åriga Agda som bara kan ta sig till den lokala butiken för sin veckohandling kommer in? Eller är det enda som betyder något att JAG kan ha det bekvämt? Nej, jag tror ingen kommer att svälta till döds pga Coronaviruset. Däremot kan den här paniken göra livet extremt jobbigt för utsatta människor. Svälter jag ihjäl så svälter jag ihjäl med alla andra, det skulle inte kännas bättre att överleva på bekostnad av en fattig barnfamilj som inte hade pengar att bunkra.

  Svara

   Svar till personen tidigare som undrade om vi som inte proppat fortfarande är lika kaxiga.

   Svara

   Som prepper vill jag gärna vända på det argumentet. Mig kommer du att slippa när du ska ut och panik handla, jag har redan allt jag behöver. Bra, va?

   Svara

    Ja det är naturligtvis skillnad på någon som preppat i lugnare tider och har allt redo, som sagt, jag sitter inte helt utan mat hemma liksom. Dock i flera trådar här har det varit mycket uppmålade skräckscenarier och folk som anser att de som inte nu bygger upp lager för att klara sig under lång tid är ärthjärnor och liknande. Säger ju sig självt att även en liten grupp människor som köper på sig hela hyllor av vissa varor NU kommer att orsaka problem. Köpte du däremot flak av soldatens ärtsoppa i höstas så är det ju såklart bra då det minskar belastningen nu. Men bara kommentaren ovan om de 10 miljoner människorna i karantän upplever jag skriven i syfte att skrämma andra och uppmuntrar till att idag gå ut och handla för att rädda sitt eget skinn.

    Svara

      Ja, att det troligen kommer slå hårt är verkligen en orsak att tänka steget längre när vi gör våra val idag. Svagare personer som känner sig krassliga och dessutom har svårt att få tag i mat och inte har något toapapper hemma, vad tror du de kommer att göra? Härda ut i hemmet eller söka vård i förhoppning att bli inlagd och få sina behov tillgodosedda?

      Som sagt, jag har inget emot att någon är prepper, förstår inte varför man skulle det då det inte är något ont i det. Men attityden att hetsa andra att preppa nu, i dagsläget köpa på sig mer än man behöver, skratta åt att anda opreppade människor kommer stå utan, det är DET som inte är ok. Har man redan toapapper så att man klarar sig i några månader nu så gå inte och köp upp hela lagret i någon butik så att du klarar dig i flera år eftersom det kan leda till att någon imorgon blir helt utan. Finns det kvar av varor i butikerna så människor kan äta bra och klara sin hygien kommer folk överlag fixa eventuell sjukdom bättre, folk kan handla så att de klarar sig en kortare tid innan hjälp hinner ordnas (jag menar, det sista man vill göra är väl att svälta en hel region, blir ju helt kontraproduktivt om målet är att minska pressen på sjukvården).

      Jag ser det som den största utmaningen, att hushålla md sjukvårdens resurser. Att somliga sitter på matlager för flera år, inhandlat i dagsläget så att hyllor står tomma, kommer inte hjälpa befolkningen i stort.

      Svara

       Men nog förstår du att butikerna får påfyllning nu, varje dag?
       Det blir inte tomt i affären om jag köper allt toapapper idag. Det kommer nytt i morgon.

       Svara

  Måste fråga nu.
  Blev anställd på mitt jobb med en fast ingångslön för ca 1,5 år sen. Förra året hade jag mitt första lönesamtal och fick en bra löneförhöjning. (Jobbar som uska kan jag tillägga och har vart utbildad 3 år i sommar). Men i höstas så börja 2 killar på mitt jobb som blev klara som undersköterskor förra sommaren. Några på jobbet har misstänkt att de får sämre lön än vad de borde så det skrevs ut en lönelista och där visar det sig att jag tjänar sämst på hela atbetsplatsen. Alltså har killarna som börja i höstas fått betydligt högre ingångslön än mig och då har jag ändå fått min lön förhöjd. Ringde min chef såklart och vi skulle kolla på det till nästa samtal. Men alltså får en arbetsgivare göra såhär? Blev så himla ledsen av att se detta och känner mig inte alls sugen på att jobba. Jag tjänar ju liksom flera tusen mindre än killarna om året. Och vi gör exakt samma jobb.

  Svara

   Ta ingen skit. Inget, absolut inget blir bättre av det. Säg upp dig, skaffa ett annan arbetsgivare.

   Svara

   Ja så får de göra. Men jag har också varit i den sitsen och då körde jag stenhårt med ”om ni inte vill ge mig lika lön för lika arbete är det ni som ska förklara varför ” och då fick jag en 20-procentig löneförhöjning. (Ja, 20 procent). Jag kan tänka mig att det är lite mer reglerat inom vården och då kan du kanske få hjälp av facket.

   Svara

   Ja så får dom göra. Man kan kräva ett extra lönesamtal om man anser sig felsatt i lön. Vid ordinarie lönehöjning har arbetsgivaren oftast en pott som ska gå till alla och man brukar inte få så mkt extra då.

   Svara

   Tillägg : kom ihåg att det här är inte ett betyg på dig och din insats! Det är arbetsgivarens jobb att hålla nere löner så gott det går men det betyder INTE att du gör ett sämre jobb. Du är otroligt värdefull nu när du kommit in i jobbet och levererar. De kommer vilja ha kvar dig så du kan förhandla tufft. Öva gärna med en kompis innan. Lycka till 👍!

   Svara

   Ja, det verkar som att de får göra lite hur de vill. Jag är ssk och har jobbat i tre år, en ny-exad ssk på min avd fick 300 mindre än jag har i ingångslön. Jag tjänar alltså 300 kr mer som jobbat i tre år. Ska ta upp på lönesamtal o mena på att om ingångslönen ökar får man dels höja min lön så den matchar + lägga på vanligt lönepåslag. Jag är såååå less på att tjäna dåligt samtidigt som jag har ett sånt otroligt ansvar (för människors liv) så får jag ingen ordentlig höjning nästa revision kommer jag säga upp mig. Sen dessutom att de är män i ett kvinnodominerat yrke kan man också ifrågasätta, varför tjänar de mer än dig? Ffa när de är nya?

   Svara

    Ja alltså vi hade en manlig chef som hoppa in ett år medans våran ordinarie var borta. Och han har själv sagt att det är viktigt med män i yrket.. Vet inte om de har fått högre lön pga det, men det känns nästan som så. En annan man på min arbetsplats berätta att han fått dubbelt så hög löneförhöjning som alla andra. Så jag vet faktiskt inte. Vill åtminstone komma upp i deras lön + lite högre för annars kommer ju jag alltid halka efter. Kan ju tillägga att jag började som timvikarie för 3 år sen och att jag även sommarjobba sista sommaren innan sista året. Jag fick fast tjänst i oktober 2018 och det var då min lön sattes.. Så ja man kan väl säga att jag har jobbat 3 år och killarna ca 1 år.

    Svara

     Är inte det diskriminering som man borde kunna anmäla till DO? Man ska väl inte få lön pga kön…

     Svara

     Skulle ju aldrig hända en tjej på en mansdominerad arbetsplats. 😡

     Svara

      Jo, det här hänt mig.

      Svara

   Prata med ditt arbetsplatsombud/fackliga ombud också.

   Svara

    Och alla tjänar på att veta sina medarbetares löner.

    Svara

  Hjälp!
  Ska baka en vegansk tårta imorgon, någon som har tips på en god och enkel att göra??

  Svara

  Bloggare vs. Influencers

  Nu tycker ju jag visserligen att ”Influencer” är något av ett hittepåyrke men om man nu ska kalla det för ett hederligt jobb så räknas väl knappast alla större kända bloggare som influencers?
  Kan man verkligen kalla sig influencer om man ligger på en portal och bara publicerar de reklaminlägg man får tilldelat sig och aldrig gör några egna samarbeten á Sandra Beijer/Elsa Billgren?
  Tänker här närmst på mammabloggar typ Mirka Norrström och Carola, där går ju samma trötta reklaminlägg från Jotex, Ellos, Cellbes, Nextory, Storytel, Kidsbrandstore, Matsmart o.s.v. runt runt utan slut.

  Svara

  Varför tycker jag det är jobbigt när min kille går ut? Litar på han till 100% men känns ändå inte så kul. Vill inte höra att jag är knäpp utan vill ha tips på hur jag kan känna att det är okej? 🙁

  Svara

   Vad mer specifikt är det som inte känns kul?

   Svara

    Känner typ att jag inte har koll och att någon ska ragga på honom eller att han ska få upp ögonen för någon annan eller träffa ett ex eller så.. vet inte 🙁

    Svara

     Förlåt, men då litar du inte till 100% på honom.

     Svara

   Känner samma när min kille är ute. För mig handlar det om osäkerhet hos mig och att jag lite tappar kontrollen. Något jag får jobba med mig själv kring och inte ta ut över honom.

   Svara

    Det är osäkerhet hos alla som känner sig på det viset.

    Svara

     Vad klantigt uttryckt av dig.

     Svara

     Så klart det är osäkerhet, för ingen kan veta vad en annan människa kommer att göra. Den som tror det faller hårt.
     Om man älskar någon är man rädd att mista den personen. Sen får det inte gå till överdrift.

     Svara

   Kan det vara att ni upplever lite avundsjuka över att era killar går ut och har roligt med vänner, men att ni inte gör det? (Jag vet ju inte hur era vänkretsar/liv ser ut.) Men om ni också hade roliga planer samma kväll kanske ni inte hade reagerat likadant?

   Svara

   Min sambo är ofta ute, jobbar i restaurang-branschen och slutar sent. Jag stör mig inte, för han kommer hem och myser ner under täcket med mig och när jag väl hakar på och träffar folk han festar med har alla någon slags grandios bild av mig utifrån hur mycket han skryter om mig. Känner noll oro. Tänk kanske att han gillar atmosfären när han går ut och blir taggad på stämningen, inte att krogen automatiskt betyder att man letar ragg. Hoppas du kommer känna dig mer okej!

   Svara

  någon som använder epilator här? vad tycker ni? vilken rekommenderas?
  mvh, en hårig tjej

  Svara

   Hej på dig. Använder epilator sen ungefär 1 år tillbaka. Gör ont som satan i början med gör mindre och mindre ont för varje gång man epilerar. Absolut värt resultatet

   Svara

  Fy satan, jag fick just upp en reklamfilm på fb från Molimentis 😳

  Svara

   Gud vad man önskar fler inlägg om molimenti! Likadant om Sannealexandra som beskriver sig själv som ”en kvinna som inspirerar folk över hela världen” på sin webbshop. Så. Himla. Pinsamt.

   Svara

    Hon är verkligen pinsam.

    Svara

  Var är det bättre att för barn att växa upp: i Stockholm innerstad eller i Småland?

  Svara

   Det viktigaste är väl att barnet är älskat och har bra föräldrar.

   Svara

   Där det är minst mångkultur.

   Svara

    Ni rassar fortsätter att kommentera här inne eh.? Ingen gillar er. Ni är troll och haters. Dra till flashback och fortsätt va en bitter loser där istället.

    Svara

     Fast rent statistiskt så stämmer det.
     Kriminalitet och övriga oönskade saker är mycket, mycket vanligare i områden där folk har problem att integreras i det svenska samhället.

     Svara

  Lite smått komiskt att både My o JT är i Åre 🙂 Hade varit kul med en försoning….

  Svara

   Läste om att Mirka var m på tjejresan. Att My var ovetandes. Fattar det som att något är otalt.sedan tidigare. Vad har hänt där undrar jag då.

   <