Politiker och sociala medier

Uppdatering:

Jimmie Åkesson greps av turkisk polis efter att ha delat ut flygblad i staden Edirne.
Det uppgav SD i ett pressmeddelande, som de sedan tog tillbaka.
Det som hände var att partiledaren blev tagen åt sidan vid passkontrollen, enligt Aftonbladet.

Jimmie Åkesson har alltså blivit deporterad från Turkiet efter att ha brutit mot lagen som säger att man måste få sitt flygbland godkänt innan man kan börja dela ut det, någonting som Sverigedemokraternas partiledare kort och gott struntat i.
På flygbladet stod följande text som var signerade med ”Svenska folket, Sverigedemokraterna”:

”Sweden is full. Don’t come to us! We can’t give you more money or provide any housing. Sorry about this message”. 

Reaktionerna som delats på sociala medier har täckt in hela skalan av mer eller mindre sofistikerade sätt att uttrycka sig på.
Influencern Amir Akrouti kallar Åkesson för ”en horunge som han hoppas kommer få så pass mycket stryk en dag att han inte kommer kunna gå på sina egna ben” medan Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman lägger sig snäppet högre upp med en lite ironisk tweet.
Avslutningsvis ställer sig journalisten Magda Gad undrande till varför Åkesson och SD kallar Turkiet för en polisstat när de agerar mot utlänningar på exakt det sätt som SD förespråkar för Sverige.

Källa: Svenska Bloggare

Anders Ygemans har fått ta emot rejält med kritik för sin tweet då man anser att det är opassande för en minister att uttrycka sig på det här sättet.
Amir är varken politiker eller minister och har inga sådana krav på sig i hur han uttrycker sig, men jag hade hade nog tagit honom en smula mer seriöst om han argumenterat på ett sätt som inte innehöll ord som horunge och önskningar om misshandel men det var kanske aldrig hans mål med sin publicering.

Det här med att politiker har sociala medier att kommunicera via, är det bra tycker ni?
De representerar ju sitt parti 24/7 men uttrycker samtidigt sina privata åsikter på sina privata sociala medier. Eller finns det någonting som heter ”privata sociala medier” för politiker så vida deras konton inte är låsta och bara tillgängliga för några få utvalda människor?
Donald Trump är ju lite av en stjärna när det kommer till Twitter och även Carl Bildt har gjort sig känd för att uttala sig i tid och otid på samma plattform.

Vad tycker ni? 
Tror ni vi kan ha en diskussion om politiker och sociala medier utan att få det att handla om invandring och rasism på ett sätt som gör att jag måste stänga kommentarsfältet till det här inlägget?
Jag lever på hoppet och tror att det faktiskt går! 🙂

Nix pix.
Tydligen inte.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror jag inte det kommer att spåra ur rätt kvickt.

   Tror samma, men det kommer bli intressant att följa. Tills kommentarsfältet stängs.🙊

   Ygeman samlar billiga poäng genom lögner.
   Åkesson blev inte utslängd, han var på väg hem.

   https://www.expressen.se/nyheter/akessons-forsta-ord-efter-turkiet-dramat/

    🎻

     Jag är äldre än 10 år så jag är inte så insatt i emoijis, kan du förklar vad du försöker tillföra diskutionen eller gå ut och leka med de andra barnen på gården?

      Styrkekram till dig ❤️❤️❤️

       Tack, det kan behövas ibland!

      Ååh den gamla goda härskartekniken.

       Är det du som är den förvirrade ungen med röd mössa som sitter i hörnet av sandlådan och inte får vara med?

        Nej. Men vinka så ser jag vem av ungarna på lekplatsen du är.

        Allvarligt. Det här är en så löjlig ickediskussion. Väx upp.

      Du kanske vet om när man brukar säga ”här är världens minsta fiol som spelar bara för dig”?

      Är du äldre än 10 år så kanske du har hört (och förstår) uttrycket att spela på världens minsta fiol.

    Om du är äldre än tio år bör du ha snappat upp diverse uttryck 😊 det är inte lätt när det är svårt, jag vet!

    Dags att vara lite källkritisk kanske. Från vem kommer informationen att han inte blev deporterad utan var på väg hem? Från vem kommer informationen om motsatsen?

    Ganska många som blivit gripna/deporterade eller hamnat i finkan i liknande länder på lösa grunder. 
    Dawit isaak är ett känt exempel.
    Tänk på vem är ledare i Turkiet och hur samhället fungerar där, inte bara på att man kan turista och köpa billigt krimskrams som ni blåögda svenssons är vana vid.
    Tycker även att många som är anti-SD är betydligt värre än SD ex det amir skrivit. Han är ju på samma nivå som Sd demokraten som tyckte man skulle stå vid öresundsbron och skjuta flyktingar.
    Det finns ruttna ägg lite överallt.

   Var det inte så att politiska inlägg ska inte disktureras här?

  Är det här en politisk blogg? Trodde det handlade om influencers. (Amir? Som berättar hur maxat fyllesjuk han kan bli, känns rätt klent att använda honom som influencerspöke.)

   I vanliga fall brukar hon undanbe sig diskussioner om politik (senast igår) och inget som kan vändas till r*sism får stå här men nu verkar det vara annat. Vill få många kommentarer antar jag då kommentarer verkar ha sinat på senare tid.

    Tror ni vi kan ha en diskussion om politiker och sociala medier utan att få det att handla om invandring och rasism på ett sätt som gör att jag måste stänga kommentarsfältet till det här inlägget?

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Och sociala medier vilket är vad inlägget handlar om.
   Tror ni vi kan ha en diskussion om politiker och sociala medier utan att få det att handla om invandring och rasism på ett sätt som gör att jag måste stänga kommentarsfältet till det här inlägget?

    Nej. Det tror jag inte. Tror du det?

  Men han blev ju varken gripen eller deporterad. Han åkte till flygplatsen, checkade in och togs åt sidan i säkerhetskontrollen för en extra ”slumpmässig kontroll”.
  Så han har bara fått testa hur typ alla med arabiskt ursprung/utseende blir behandlade till vardags…

  Som Amir uttryckte sig är bara osmakligt och omoget. Vissa snackar ju sådär om minsta lilla oförrätt, så bättre dra gränsen mot sånt språk direkt iaf

  Fy så osmakligt uttryckt av Amir, inte bra. Åkesson har ju inte skadat någon med sina flygblad iaf, försvarar inte honom och är inte sd:are så attackera mig inte nu. För övrigt är jag inte insatt i vad det är som händer i Turkiet och varför människor flyr så någon får gärna förklara och berätta, tack.

   Hej! Välkommen ut från den sten du måste bott under de senaste 10 åren.

    Eh va?

     Har man missat allt i Syrien så har man nog bott under en sten

   Turkiet har haft sin gräns mot europa stängd så flyktingar inte kunnat ta sig förbi till oss. Nu har de öppnat gränsen och brutit dealen de haft med europa.

    Oss = europa, inte nödvändigtvis Sverige.

   [Borttagen kommentar]

  Han har inte blivit deporterad, bara informerad om hur lagen ser ut där.

  Camilla jag gillar den här bloggen men såna här inlägg kan aldrig bli bra i det här forumet.
  För få har tillräcklig kunskap och förmåga till källkritik…. om man får tolka kommentarerna ovan…
  Det är ingen politisk motståndare som försöker påstå att Åkesson deporterades el greps. De uppgifterna spreds av SDs presstalesmän. Men det visade sig alltså inte vara sant.

   Jo, om folk kan diskutera det faktiska ämnet i inlägget och jag lever på hoppet. 🙂

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

  Åkesson har ju rätt i sitt meddelande, men borde såklart följa de lagar och regler som landet har. Dock blev han varken gripen eller deporterad.

   Ja han får väl ta seden dit han kommer och ta reda på vad för regler som gäller i det landet och följa de lagar som finns i det land han är i. Trodde det var det han förväntade sig av andra. För det kan väl inte vara så att det är skillnad på folk och folk?

    Nej, precis. Man ska ju inte skilja på folk och folk som vi gör här i Sverige. Det har du helt rätt i.

  Hade varit betydligt trevligare gest om Jimmy delat ut lappar med texten ”Ni är alla välkomna till Sverige”. Vi har en god kapacitet för att kunna ta emot fler flyktingar som tvingas fly från sina hemländer.

   Trevligt ja, realistiskt nej.

   [Borttagen kommentar]

  [Borttagen kommentar]

  För att inte tala om hur tragisk situation många flyktingar hamnat i i det här landet. Politiker som lovat hjälper men inte hjälper. Ekonomiska svårigheter. Utanförskap. Skulle aldrig rekommendera människor som flyr att ta sig till Sverige. Vårt land klarar helt enkelt inte av det i nuläget.

  Jimmie Åkessons resa till och senare deportering från Turkiet är en PR-kupp som politiska meningsmotståndare försöker göra till en skandal. Försöken går inte så bra, men det återstår att se vad PR-kuppens slutresultat blir.

  Önskar man att Åkesson ska möta våld så ska man inte tas på allvar som debattör i framtiden.

  [Borttagen kommentar]

  På ett sätt är det väl bra tänker jag, vi har ju inte bostäder, dom tror ju att dom kan komma hit till ”rika” Sverige och få bostäder och pengar sen ångrar dom sig när dom kommit hit, blir deprimerade för det inte alls blev som dom tänkt och så vill dom flesta dra hem igen.
  Amir.. Hur omogen får man bli, hur uttrycker han sig? Amir kan väl ta in en stackars flykting familj som kan bo i hans vardagsrum då.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

  Det är ju bara politik. Erdogan försöker visa vilket makt han har att krossa Europa om de inte passar sig.

  Vad håller du på med Camilla?? Du undanber dig politiska diskussioner i Öppet spår och publicerar sedan själv ett. Om Åkesson dessutom. Går bloggen dåligt och du måste få många kommentarer eller vad sysslar du med?

   Är det ingen som läser till slutet av ett inlägg?

   Tror ni vi kan ha en diskussion om politiker och sociala medier utan att få det att handla om invandring och rasism på ett sätt som gör att jag måste stänga kommentarsfältet till det här inlägget?

  Jimmie blev inte ”deporterad” från Turkiet. Turkiska polisen ställde några frågor på flygplatsen innan han fick resa vidare.

  Detta inlägg illustrerar precis allt som är fel med journalistik idag. Inget kritiskt tänkande, bara rapa upp vad andra medier skrivit, eller ännu värre, vad politiker har skrivit på sociala medier.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/qLdyaO/ett-granslost-haveri-for-sd

  Åkesson ska kritiseras, precis som alla andra politiker.
  Amir ska sitta ner och vara tyst. Han är bortom pinsam och borde ha en mobil utan nät. Det räcker så bra om håller sig till sms. Eftersom han har uthållighet som en barnrumpa så kommer han att orka skicka två, max tre sms.

  Ganska många som blivit gripna/deporterade eller hamnat i finkan i liknande länder på lösa grunder.
  Dawit isaak är ett känt exempel.
  Tänk på vem är ledare i Turkiet och hur samhället fungerar där, inte bara på att man kan turista och köpa billigt krimskrams som ni blåögda svenssons är vana vid.
  Tycker även att många som är anti-SD är betydligt värre än SD ex det amir skrivit. Han är ju på samma nivå som Sd demokraten som tyckte man skulle stå vid öresundsbron och skjuta flyktingar.
  Det finns ruttna ägg lite överallt.

  Amir verkar ju va en trevlig kille 😏 ”horunge” är bland det värsta ord jag vet. Han kan gott hålla truten.

Comments are closed.