Nellie Berntsson blir bästa svensk i 1,50-debuten

Tidningen Ridsport har publicerat en artikel om, den till Danmark nyss inflyttade, Nellie Bernsson och hur hon blev bäste svensk i sin absolut första 1.50-hoppning.
I en klass som innehöll namn som Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Jens Fredricson var Nellie Berntsson och Cornet’s Baloufee ett av de 15 ekipage som gick till omhoppning.

Så här skriver hon själv om tävlingen och placeringen på sin blogg:

Jag är så otroligt stolt och tacksam över Fia. Hon är sån jäkla stjärna och hennes inställning är något utöver det vanliga. Det var så sjukt svårt och jag minns när jag red till hinder nummer tio att jag pustade ut rejält för jag var så trött i kroppen. De kom hinder fort hela tiden, ett högt grundtempo behövdes och det var en lång bana. Men fan vad vi kämpade ihop och vilket samspel vi har. Finner inga ord för känslan när jag hoppade sista hindret hur det kändes.
[…]

150*** world cup ranking är klart och debuterat. Nu är vi igång på riktigt! Så tacksam! //Nellie Berntsson

Jag är en smula förvirrad och får inte riktigt ihop det, men jag vet inte om det är jag som är trött i huvudet eller om tidningen Ridsport fått någonting om bakfoten? Resultatsidan spär bara på förvirringen.
Att Nellie sitter på facit kan vi kanske anta, eller? Hon borde väl veta hur det gått för henne i Herning?

I artikeln jag refererar till här ovan så skriver tidningen Ridsport att, utan sitt nedslag i 1,50-hoppningen så hade Nellie Berntsson och hennes ambitiösa skimmel landat på fjärde plats med tiden 45,99. I stället blev det tolfte plats och bästa svensk.
Nellie själv skriver på sin blogg att hon hade ett nedslag i torsdagens 1,45-hoppning men att hon och hästen ”Fia” var felfria i 1,50-debuten.

Wow! Sån känsla jag fick under ritten. Det var absolut det största vi hoppat idag men det kändes så galet enkelt. En bom, som jag får ta på mig. Höll lite för mycket i munnen, så om jag inte hade gjort det hade vi nog vart felfria. För Fia var så himla fin idag. Imorgon debuterar vi 150, fyfan de är stort. //Nellie Berntsson den 5 mars

Alltså va? Vafan hände igår? Jag debuterade 150, och inte vilken som helst, utan bland de största man kan hoppa, och vi går felfritt och blir placerade? //Nellie Berntsson den 7 mars

Så här ser det ut på resultatsidan och jag undrar om det finns någon som har lust att räta ut alla mina frågetecken.
Är det så enkelt att man kallar det ”felfri” om man nollar i grundomgången även om man får ett nedslag i omhoppningen? För är det inte det som står här i listan? (I grönt)

Oavsett vilket så är det ett imponerande resultat där ett grattis sannerligen är på sin plats, men jag blir irriterad när jag inte förstår vad det är jag tittar på här så om någon fattar – lämna en kommentar. 🙂

Tack för tips!

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, det räknas som en nolla eftersom om hoppningen ligger som en separat ”klass”. 🙂

  Svara

   Förstår vad du menar och du skriver ju ”klass”, men bara ett förtydligande. Grundhoppningen och omhoppningen är ju samma klass, men en ny omgång.

   Svara

    Haha ja, exakt så jag menade fast det inte riktigt framgick😬 tack för förtydligande!

    Svara

   https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

   Svara

  Ja det är så enkelt!

  Hon var felfri i 150 och gick till omhoppning med alla felfria, i omhoppning ett nedslag.

  Nog det sämsta inlägget jag har sett från dig faktiskt. Epic fail…

  Svara

   Men hur lätt är det att veta för en icke inbiten? Camilla har mig veterligen aldrig hållit på med hästsport och därför frågar hon istället för att anta, vilket ju är jättebra så får andra med kunskap förklara. Jag fattar till exempel ingenting av tennis och skulle inte förstå en resultatlista därifrån. Är inte epic fail för det.

   Svara

    Bloggen är inte rätt forum för att ställa en sån fråga..

    Svara

     Enligt vem? Bör väl rimligtvis vara den som driver bloggen som avgör om det är rätt forum eller ej?

     Svara

    Då tar man reda på det istället för att skriva ett långt inlägg om något som bara har 1 rätt svar.

    Svara

    -Jodå, hon har jobbat som beridare enligt egen utsago..

    Svara

    Hon har kallat sig själv beridare 🙂

    Svara

     Naah! Vi fick i uppgift att rida till bråkiga hästar som personal på ridläger. Inte riktigt samma sak… 🙂

     Svara

      Då kallar man sig inte beridare. För att bli beridare går man i skola 2 år och det krävs höga kunskaper innan man ens blir antagen. Kunskaper där man borde veta att en felfri grund i 150cm klass är en felfri grund i en 150cm klass. Patetiskt inlägg!
      Du skrev det endast för att försöka förringa och smutsa ner en mycket bra prestation som den mobbaren du är!

      Svara

       Jag håller helt med dig och har så gjort, ända sedan 2017 då det här diskuterades för första ggr här inne. 😉

       Svara

    Då bör hon inte uttala sig. Google is your friend.

    Svara

   Jag vill ju hellre förstå och gratulera henne än att inte uppmärksamma resultatet alls då jag – trots allt – snappat upp att det är en riktigt imponerande bedrift av Nellie.
   🙂

   Svara

    Den här sidan är nog enklare att hitta resultat på, det finns dessutom en sökfunktion på ryttare där du får upp mängder med resultat. Många länder och tävlingar är numer anslutna dit: online.equipe.com

    Svara

     Nu senast skriver hon att hon var placerad i world cup… det har hon inte ens startat! Och att tvåan föll med Joe, vilket inte stämmer med resultaten. Sen ser det mkt konstigt ut att i samma mening skriva att man var felfri och snabb i omhoppningen. Iof ingen nyhet att människan inte kan skriva och alltid har syftningsfel, men det hon skriver blir väldigt missvisande när man skriver det så där. Hon var felfri i grunomgången, och snabb i omhoppningen men att skriva ihop det när man hade 4 fel i omhoppningen blir bara fel

     Svara

      World cup KVAL klass inte WC hoppning, det skrev hon aldrig 🤦‍♀️

      Svara

   Men va? Hur ska Camilla veta det? Tyckte det var ett välgjort inlägg.

   Svara

   Det är inte så enkelt att veta om man inte är insat i sporten

   Svara

  Det känns som att du alltid letar efter fel för att ha något att skriva om. Skittråkigt.

  Svara

  Tror man har svårt att förstå vilken bedrift det är av henne om man inte håller på med hästar. Hatten av!

  //person som inte är ett fan av henne och hennes familj

  Svara

  Alltså hon var felfri i grundomgången i 150 så absolut korrekt att skriva att hon var felfri i 150. Väldigt imponernade!
  Däremot kommer hennes dåliga svenska fram när hon exempelvis skriver ”felfria och snabb tid i omhoppningen”, där låter det som att hon menar att hon var felfri och snabb i omhoppningen. Det stämmer däremot inte. Det hon menar är att hon var felfri i grundomgången och sedan fick hon till en bra tid i omhoppningen (men där var hon inte felfri).

  Svara

  Enkelt förklarat så var grundomgången felfri och då är det felfritt så att säga. Ett nedslag i omhoppningen (som är en separat runda) är bara intressant för resultatet i själva klassen. Man räknar då 0+4.

  Svara

   Aa sant, men känns ju även ganska irrelevant då att veta att hon hade snabb tid i omhoppningen 😅 det va ju inget som hjälpte henne nämnvärt eftersom att hon rev.

   Svara

    Jo i hästvärden är det det. Finns ju många artiklar och bloggar med ”hade vi inte rivit hade vi vunnit, hade Malin Baryard inte rivit hade hon kommit 3a och fått världscuppoäng” och liknande. Sen ger snabb tid i omhoppning med nedslag bättre placering än långsam tid i omhoppning med nedslag :). Det kan dessutom vara skillanden mellan att bli placerad eller hamna utanför placering.

    Svara

     Jo det fattar jag, men hon nämnde ju inte att hon rev.

     Svara

     Dessutom i nellies fall så handlade det inte om ifall hon skulle bli placerad eller inte. Alla som gick till omhpppning blev placerade.

     Svara

    Jo eftersom en snabb fyrafelare blir högre placerad en långsam. Kollar du resultatlistan så vann Nellie ca 640 euro, den långsammaste fyrafelare vann ”endast” 90 euro. Så tiden spelade visst roll även om det bara skilde ett par placeringar i detta fall

    Svara

  Hennes pappa grattade direkt…

  Svara

  De kommenterade åtminstone på hennes instagram och gratulerade osv 🙂

  Svara

  Även mamman…

  Svara

  Vad vet du om hennes familj reaktioner? De har ju antagligen pratat med henne privat. Dessutom har de ju grattat på Instagram?

  Svara

  Inte illa 🙂

  Svara

  Kan du inte kolla upp det du inte förstår innan du skriver inläggen?

  Svara

   Det är inte så lätt alla gånger, se bara första kommentarerna här uppe där de måste förklara och förtydliga vad de menat. En webbsida utan dialog med andra människor kan vara felaktig/än mer förvirrande och då inte kunna förtydliga eller förklara på ett annat sätt.

   Svara

  Aha, jag förstod inte heller hur det hängde ihop, men nu begriper jag.

  I övrigt är jag glad för Nellies skull – jag tror hon behövde det här, det här lyftet. Oavsett allt så måste det vara lite osäkert och jobbigt för henne med flytten, ett kliv rakt ut i det okända, typ. Ett modigt kliv, tycker jag. Hur hon ska få det hela att gå ihop ekonomiskt, inte minst. Det märks också på att hon visar upp många fler samarbeten (reklam) nu jämfört med tidigare. Det är väl den inkomsten hon ska leva på nu och nu är utgifterna större än tidigare.

  Jag hoppas att det ska gå bra för henne med tävlandet så att hon kan fokusera mer på det och mindre på influencandet.

  Svara

   Nja gör hon verkligen det? De sponsorerna hon har nu har hon väl haft ett längre tag?

   Svara

  Grymt jobbat av Nellie!! Grattis

  Svara

  Onödigt att leta fel och försöka bevisa något när det är ett ämne du inte har koll på. 😝

  Svara

   Vad försöker hon bevisa?
   Jag tror ni är många här inne som agerar precis som Fan läser bibeln.

   Svara

    Ett jättelångt resonemang om hurvida Nellie var felfri eller inte när det inte är någonting i sig att diskutera. Kan man lite om hästhoppningsregler (eller googlar fram dem, eller frågar någon som har koll) så är det helt solklart att Nellie kan säga att hon var felfri. Därav blir hela CamCams resonemang ganska löjligt när hon har helt fel i sak i något som inte är en tolkningsfråga.

    Svara

   Leta fel? Inte hos Nellie i alla fall..möjligtvis är tidningen ridsport en aning otydlig men det är också allt. 🙂
   Jag ville mest förstå resultatet så jag inte skriver ner Nellies prestation för att jag inte fattarm vilket känns sjukt onödigt när det gått riktigt bra för henne.

   Svara

    ”Att Nellie sitter på facit kan vi kanske anta, eller? Hon borde väl veta hur det gått för henne i Herning?””

    Varför skulle Nellie inte veta sitt eget resultat som du ifrågasätter här?

    Svara

     Ja du, jämför equipes officiella resultat mot tex de ihop mytade med Joe.. rev 2an, ajo det är ju sant iof men hon nämner inte att hon rev mer än så. Löjligt att hålla på så när man presterar bra

     Svara

    Tidningen ridsport var absolut inte otydliga. De skrev utförligare än nellie.

    Svara

  Okej lite hästhoppningsregler här.

  Det finns olika klasser och system.
  Ett system är att det är en ordentlig grundomgång och sen en omhoppning. Då räknas du som felfri om du är felfri i grundomgången (och den räknas även som kval till klasser osv). Att du river i omhoppningen (eller vägrar ut dig eller ramlar av) spelar ingen roll, du kan fortfarande säga att du var felfri även om du failade i omhoppningen.

  Sen finns det andra system, som hoppning i 2 faser, där man rider 2 kortare faser på raken, då behöver du vara felfri i båda 2 för att det ska räknas som felfri ritt och kval.

  När felfri ritt krävs för kvalificering krävs följande, ur TR.

  Kvalificering görs i en grundhoppning i någon av standardhoppningarna i moment 312, moment 313 eller moment 324, som
  rids i bedömning A och metoder i moment 314. Specialhoppningar
  och puissance är inte kvalificerande.
  Grundhoppning rids i bedömning A:Clear round, A, A:0, A:1a,
  A:1b, A:2, A:Inverkan, A:Da Capo, A:Plus eller A:Stilla med det
  antal hinder som anges i moment 312, 313 och 324.
  1.4.2. En hoppning i två faser, moment 317, kan också gälla som
  kvalificering. I sådant fall ska båda faserna vara felfria för att gälla
  som kvalificering.

  https://www.ridsport.se/globalassets/svenska-ridsportforbundet/dokument/tr/tr-2019/tr_iii_2019_hoppning.pdf

  Svara

   TLDR.

   Svara

   Tack! Är helt ointresserad och livrädd för hästar men lite allmänbildning som krydda till barnens överblivna lördagsgodis är aldrig fel.
   Alltid kul också med nån annans ord än bloggägaren. Blir lite som ett gästinlägg av expert.
   Fler ödmjuka utbildande besserwissrar åt folket!!

   Svara

    Ja, jivlars va gnäll och avundsjuka det var här! Gläds istället!

    Svara

   TACK!!!!!

   Svara

  Otroligt bra jobbat!

  När jag följde henne för några år sedan förfasades jag över hur slarvigt hon red med gasen i botten och starka händer. Hon måste ha utvecklats väldigt mycket sen jag slutat följa henne, för att fixa felfri runda i 150 krävs talang och skicklighet hos både ryttare och häst. Det är bara att lyfta på hatten för det jobb hon lagt ner.

  Svara

   Hon har utvecklats massor i sin ridning de senaste åren. Tempot har sänkts enormt och hon får med sig ytterbogen i svängarna (För det mesta) så nu ”välter” hon inte runt.

   Svara

  Vadå kalla reaktionerna? Det mest normala är väl att dom varma reaktionerna från nära och kära kommer irl 😂

  Svara

  Ja, annars brukar man säga att man var ”dubbelnolla”, dvs felfri i båda klasserna. Otroligt imponerande av Nellie.

  Svara

   Klass är lite fel ord 🙂 omgång/fas kanske passar mer

   Svara

  Varför har du satt th e re al hmmm på modd igen.

  Vad har hen gjort för fel.

  Tycker du att hen kan inte ta ansvar för vad anonyma troll skriver.

  Är du bara lat och det enklaste är att block hen eller är du helt enkelt feg.

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Ja jag vet att det går över. Men det är fortfarande inte lika lätt för alla att styra över ens känslor. Jag vet att det är helt på mig att hantera mina känslor inför det jag läser, och inte andras ansvar att hålla sig från att skriva saker som kan göra någon kränkt. Men att säga till någon att låta bli att känna något blir bara kontraproduktivt eftersom det är en omöjlig uppgift.

       Svara

        Säg det till Camilla. =)

        KÄNNER DU DIG LITE KRÄNKT?

        Det är helt okej.

        Det är bara en upplevd känsla och ingenting farligt kommer att hända.

        Det går över.

        Jag lovar.

        https://bloggbevakning.se/about-2/kanner-du-dig-lite-krankt/

        Svara

         Tönt.

         Svara

         Camilla säger inte att man bara ska låta bli att känna. Du förstod inte vad jag menade.

         Svara

         Jo det är precis det hon menar.

         Svara

         Det är stor skillnad på att acceptera en känsla och på att bara sluta känna en känsla. Det första är möjligt, det andra not so much.

         Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

   Därför att jag är trött på att behöva sitta och radera långa och tjafsiga trådar med munhuggande som hen alltid är inblandad i.
   Hen är långt ifrån ensam om detta men är tyvärr den gemensamma nämnaren i de flesta trådar jag raderat den senaste tiden.
   Om det gör mig lat eller feg så får det vara så då. Eftersom TRH har en egen blogg nu med alla läsare hen vill ha och med ett betydligt trevligare klimat än här inne (enligt egen utsago) så är det bättre att hen får sköta och styra diskussionerna där inne enligt önskemål så tror jag det blir bäst för alla.

   Det är så jag resonerar och så det får bli.
   TRH bestämmer inne på sin blogg och jag på min och det är inte öppet för diskussion i nuläget.

   Svara

    Men fy vad fegt. Det är inte hens fel att hen blir påhoppad av alla anonyma troll

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Ja jättebesserwisserigt att fråga vad som är ett rikgt jobb. 🤔

   Svara

  Var snälla mot Camcam, hon bad om att få det här utrett och nu fick hon det. Hade hon väntat med att skriva om det hade några gnällt över det istället. Alla är inte insatta i ridsport!

  Svara

   Svårt att avgöra om du är ironisk eller inte.

   Svara

    Nej?

    Svara

    Det var jag inte.

    Svara

  Bra jobbat Nellie! 👏🏻

  Svara

  Förstår ärligt talat inte vad det för hästmänniskor är att bli upprörd över. Camilla skrev följande:

  ”Så här ser det ut på resultatsidan och jag undrar om det finns någon som har lust att räta ut alla mina frågetecken.
  Är det så enkelt att man kallar det ”felfri” om man nollar i grundomgången även om man får ett nedslag i omhoppningen? För är det inte det som står här i listan? (I grönt)

  Oavsett vilket så är det ett imponerande resultat där ett grattis sannerligen är på sin plats, men jag blir irriterad när jag inte förstår vad det är jag tittar på här så om någon fattar – lämna en kommentar.”

  Om man inte vet så frågar man ju? Behöver inte svara tillbaka svindrygt och ba ”hahahah vet du inte ens det, JAG vet minsann!” Tryck inte ner, lyft upp! Ett tips från en kvinna till kvinnor på kvinnodagen.

  Svara

   Hon skriver också
   ” Jag är en smula förvirrad och får inte riktigt ihop det, men jag vet inte om det är jag som är trött i huvudet eller om tidningen Ridsport fått någonting om bakfoten? Resultatsidan spär bara på förvirringen. Att Nellie sitter på facit kan vi kanske anta, eller? Hon borde väl veta hur det gått för henne i Herning?”

   Inte så svårt att tolka!

   Svara

    Ja och sen fortsatte hon med nästa stycke… Det var ju absolut inte menat som att ”HAHAHAHA NELLIE LJUGER FAN VAD SÄMST!!!” utan en genuin undran.

    Svara

     C tar inga PRAO denna terminen.

     Svara

  Vad vill du få ut av en sån här kommentar? Fy vad hemskt OM det skulle vara så och folk sitter och spekulerar om det som att det vore skvaller.

  Svara

  Damned if you do, damned if you don’t. Hur orkar ni leta fel på camcam i allt? Nu ställde hon en genuin fråga, svårt att bara svara eller låta det passera?

  Svara

   Det där går ju att vända till den andra vägen också.

   Svara

   För att hon alltid leter fel på andra. Kanske dags att hon får tillbaka med samma mynt.

   Svara

  Jag känner mig mest förvirrad att Nellie säger att hon blev placerad, hon kom på plats 12, hur många blir placerade inom hoppning?
  Jag är van att 1-3 eller 1-5 räknas som placerad. Men att 1-15 skulle vara placerade låter enligt mig konstigt? någon som kan förklara hur det funkar med placeringar inom hoppning? gäller samma i dressyr och andra rid grenar?

  Svara

   Antal placerade beror på antalet startande.

   Svara

   Kort sagt så blir ca 25% blir placerade. Klassen hade 60 starter och 15 placerade 😊 är det 8 starter exempelvis så blir det bara 2 placerade

   Svara

   25% av startande. I vissa internationella klasser minst 12 stycken även om det skulle bli färre enligt 25%regeln.

   Svara

  Undrar när ridsport äntligen blir klassad som djurplågeri och förbjuds? Förhoppningsvis snart🙂

  Svara

   🙄

   Svara

   🤯🤯🤯

   Svara

   Stackars hästar som transporteras runt i små vagnar på motorvägarna.

   Svara

   Ridsport? då kanske man ska börja med all form av slakt, och sedan tar vi allt i form av träning och utställning med alla djur oavsett art då antar ja, och sedan slutar vi äga djur överhuvud taget 🙂
   Så hoppas inte du är 100% vegan och inte äger djur 😉

   Svara

    Ridsport? då kanske man ska börja med att sluta med all form av slakt, och sedan förbjuder vi all i form av träning och utställning med alla djur oavsett art, och sedan slutar vi äga djur överhuvud taget 🙂
    Så hoppas du är 100% vegan och inte äger djur 😉 ***

    Svara

  Det som faktiskt går att diskutera i NB’s inlägg är ju hur hon menar på att hon fått sin första placering i world cup? Inte riktigt samma sak som world rankning…… 😅😅

  Svara

  Hej alla!
  En ”tant” snart 55 och beundrar Nellie! Så målmedveten, driftig och med helhetssyn på hästeriet och tävlandet! Det är svårt att nå stjärnorna! Hon siktar, kämpar tillsammans med sitt team, partner och inte minst hästarna! Ät inte upp henne! Hon är väl värd ALL sin framgång! 🌞🌞🌞
  Låt henne få landa i sitt nya åtagande och nya krav. Hon levererar men i den takt och planering hon stakat ut! Hon HAR arbetsgivare med KRAV – självklart- och jag hoppas Nellie med teamets och partners stöd får behålla sina hästar i vidare utbildning, att hon orkar stå emot lätt framgång, press, frestelser och fortsätter som idag och alltid tänker på helheten av sin och hästarnas utvecklingsnivå, ork och förmåga! Den klokskapen har tagit dig till Worlds Cup där du är idag!
  Girlpower. Blood, sweat, tears and happiness!
  Fortsätt lycka till. ❤
  Så värd framgång och respekt

  Svara

   Åhh är du här också med dina romaner? Vi vet att du älskar Nellie, vi vet det nu. Starta en blogg som du kan döpa till Nellies fanclub så får du utlopp för din skrivglädje.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.